verbindend netwerk koorzang limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (het VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet het VNK-Limburg door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door het VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.

Het VNK-Limburg werkt aan de ene kant als katalysator en heeft aan de andere kant een netwerkfunctie. Als katalysator start het VNK-Limburg initiatieven op in de lijn van de gewenste vernieuwingen en ideeën die de koorwereld versterken en als voorbeeld kunnen dienen voor anderen. Het VNK-Limburg jaagt dus initiatieven aan, start ze zelf op of helpt anderen om ze op te starten. De netwerkfunctie houdt het initiëren, ondersteunen en onderhouden van een nieuw koorzangnetwerk in. Dat zijn niet alleen de bestaande koren maar ook de contacten tussen koren, verbindende besturen, contacten met het onderwijs, contacten met gemeenten, andere cultuurnetwerken, contacten met de Provincie Limburg, landelijke initiatieven en de Euregio. 
agenda
 • 24 maart 2018 20:00 - 22:00 Jubileumconcert Tegelse Hofzangers
  Het is dit jaar 25 jaar geleden dat dirigent Bert Ramakers de muzikale leiding kreeg bij mannenkoor de Tegelse…
  Het is dit jaar 25 jaar geleden dat dirigent Bert Ramakers de muzikale leiding kreeg bij mannenkoor de Tegelse Hofzangers. Dat wordt gevierd met een bijzonder feestelijk concert. Aan het concert wordt een muzikale bijdrage geleverd door het Tegels Symphonie Orkest en het Heldens Koper Ensemble. Het concert is op zaterdag 24 maart 2018 en begint om 20.00 uur. Er is een pauze van 30 minuten. Kaarten zijn voor € 12,50 te bestellen via de website www.tegelsehofzangers.nl. In de prijs is de garderobe en een pauzedrankje inbegrepen.

  Datum: zaterdag 24 maart 2018, 20.00 uur
  Locatie: De Haandert Tegelen
  Tickets: €12,50 (incl. garderobe en pauzedrankje), bestellen via website.

   
  Lees meer
 • 27 maart 2018 20:00 - 23:00 Johannes Passion - J.S.Bach door Toonkunstkoor Roermond
  Traditiegetrouw voert het Toonkunstkoor Roermond in de Goede Week een Passie van J.S.Bach uit. Tussen het stralende…
  Traditiegetrouw voert het Toonkunstkoor Roermond in de Goede Week een Passie van J.S.Bach uit. Tussen het stralende openingskoor en het hoopvolle slotkoraal ontvouwt zich een meeslepend verhaal waarbij Bach overtuigend alle theologische nuances in muziek omzet.

  Bach neemt hierbij de stijl, visie en temperament van de evangelist over waardoor het werk korter, dramatischer en spontaner van karakter is dan de Matthäus Passion. Hierdoor komt het lijdensverhaal met andere kleuren en contouren tot stand. Felle koorgedeeltes worden afgewisseld met koralen en poëtische beschouwingen. Laat u zich hierdoor meevoeren als voorbereiding op Pasen.

  Algehele leiding: Pieter Cox
  Barokorkest: Concerto Vivo
  Inleiding door Gerard Sars
  Martha Bosch sopraan
  Christine Wehler alt
  Knut Schoch Evangelist en tenor-aria’s
  Hans Christian Hinz Christus
  Valerio Zanolli bas-aria’s

  Datum: dinsdag 27 maart 2017, 20.00 uur
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Roermond
  Entree: €30,- , via www.toonkunstkoorroermond.nl, de leden van het koor of via het theater


  Lees meer
 • 02 april 2018 10:00 - 17:00 Zangdag 'AMeeZing Projects' in Maastricht
  Op Paasmaandag 2 april a.s. vindt de zangdag ‘AMeeZing Projects’ plaats in het Porta Mosana College in Maastricht…
  Op Paasmaandag 2 april a.s. vindt de zangdag ‘AMeeZing Projects’ plaats in het Porta Mosana College in Maastricht plaats. Een dag vol zangworkshops voor ervaren én onervaren zangers en zangeressen. Hou jij van zingen schrijf je dan in.

  AMeeZing Projects
  AMeeZing Projects organiseert laagdrempelige zangactiviteiten. Maximaal 120 personen van 12 tot 102 jaar kunnen zich inschrijven voor deze dag. Zij worden vooraf ingedeeld in drie groepen. Samenzang staat deze dag centraal. Ook wordt in elke groep gewerkt aan zangtechnieken, bodypercussion en performance.
  De drie workshopleiders zijn: Jo Annemans, Gwen Moust en Ghislaine Mommer.

  Programma
  10.00 uur | Ontvangst
  10.45 uur | Vocale warming up
  11.15 uur | Workshopronde 1
  12.30 uur | Lunch
  13.15 uur | Workshopronde 2
  14.45 uur | Korte pauze
  15.00 uur | Workshopronde 3
  16.15 uur| Afrondend concert

  Datum: maandag (Paasmaandag) 2 april 2018, 10.00 – 17.00 uur
  Locatie: Porta Mosana College, Oude Molenweg 130, Maastricht
  Tickets: Bestel tickets voor deze inspirerende workshopdag (incl. lunch) via AMeeZing, na de bestelling ontvangt u een inschrijfformulier.


  Lees meer
 • 07 april 2018 10:00 - 16:00 Dag van de Stem in Roermond
  Met masterclass met de bekende musical- (én opera) ster Henk Poort

  De Dag van de Stem wordt op 7 april 2018…
  Met masterclass met de bekende musical- (én opera) ster Henk Poort

  De Dag van de Stem wordt op 7 april 2018 voor de 7e keer georganiseerd in ECI Cultuurfabriek te Roermond. Dit keer wederom met een zorgvuldig samengesteld programma. Sprekers van naam en faam, een zeer gevarieerd aanbod aan (nieuwe) workshops, een keur aan uiteenlopende ‘stem-artiesten’, de welbekende Korenslag, de Informatiemarkt en nog veel meer.

  Dit jaar besteedt de Dag van de Stem specifieke aandacht aan de relatie tussen stem en gezondheid. Dit komt onder meer aan bod in de lezingen van professor Wivine Decoster en doctor Anke Coomans. Tevens is er een speciale workshop ‘Zingen voor personen met dementie’, om hen en hun partners of mantelzorgers te laten ervaren wat zingen voor hen kan betekenen. Bovendien is er een optreden van het Parkinsonkoor Roermond, dat laat zien en horen wat je met zingen allemaal kunt bereiken.

  Voor degenen die al gebruik maken van de Lax-Vox methode of daarin geïnteresseerd zijn, is er goed nieuws. Niemand minder dan doctor Ilter Denizoglu is aanwezig om zowel een lezing als enkele workshops te verzorgen. Speciaal voor kinderen en jeugd is er: korenslag, een zangworkshop, voorlezen en nog veel meer.

  Datum: zaterdag 7 april 2018
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, Roermond
  Programma en inschrijven: via www.dagvandestem.nl

   
  Lees meer
nieuws
 • 16 februari 2018 Zing mee met Het Groot Klassiek Koor & the Dutch Orchestra
  o.l.v. Martin Zonnenberg – Special Guest: pianist Wibi Soerjadi

  Meedoen aan deze muzikale uitdaging?


  o.l.v. Martin Zonnenberg – Special Guest: pianist Wibi Soerjadi

  Meedoen aan deze muzikale uitdaging?
  • Start in maart 2018.
  • In 4 koorrepetities een prachtig klassiek repertoire instuderen en afwerken.
  • Oefenlocaties door heel Nederland.
  • Repertoire: het Gloria in D (Vivaldi) en highlights uit de klassieke top 50 zoals Laudate Dominum (Mozart), Cantique de Jean Racine (Faure), Slavenkoor (Verdi), Ave Verum (Jenkins), Hallelujah (Händel) e.a.
  • Thuis studeren is vereist.
  • U ontvangt de koormuziek en het studiemateriaal (cd of digitaal).
  • 4 concerten in  Apeldoorn, Eindhoven, Gouda en  Rotterdam (De Doelen- Nieuwjaarsconcert).
  • Medewerking van professionele musici en solisten. Marjo van Someren (sopraan), Maria den Hertog (alt/mezzo), Marjolein de Wit (fluit), Evelyn Heuvelmans (hobo), Pascal van de Velde (trompet) en The Dutch Orchestra. Speciale gast: Wibi Soerjadi.
  • Aanmelden via de site www.klassiekkoor.nl.

  Voorwaarden:
  • Leeftijd vanaf 15 jaar.
  • De koorpartijen studeert u thuis in.
  • Aanwezigheid bij de repetities en minimaal 2 concerten.
   
  Kosten:
  Kosten zijn € 100,- voor het totale project, inclusief muziekmap, studiemateriaal, 4 koorrepetities en 4 unieke concerten.
   
  Scratchdag:
  Op zaterdag 23 juni 2018 bieden we de mogelijkheid om te scratchen voor diegenen die niet aan het gehele project deelnemen.
  Kosten voor deze dag en het concert € 45,-, locatie: Loolaankerk in Apeldoorn.
   
  Aanmelden:
  Voor het hele project of alleen de scratchdag via de site www.klassiekkoor.nl o.v.v. stemsoort en repetitie-locatie.
   
  Repetities:
  In Limburg vinden de repetities plaats bij Gemeenschapshuis Born, Prins Bisdomstraat 5, Born op 6 maart, 27 maart, 3 april en in 1 mei (dinsdagavond 20.00 – 22.00 uur) en staan onder leiding van dirigent Steven van Kempen.


  lees meer…
 • 31 januari 2018 Meld je aan voor Het Koninklijk Concertgebouw Concours
  Dit jaar vindt de 10e editie van Het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassieke muziek,…
  Dit jaar vindt de 10e editie van Het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassieke muziek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Iedereen van 9 tot 14 jaar is welkom.

  Aanmelden
  Aanmelden kan tot en met zondag 1 april 2018. Uiterlijk 1 mei krijg je bericht of je geselecteerd bent voor de halve finale. Er is plek voor 12 deelnemers.
  Je doet mee door het insturen van een YouTube-filmpje en het invullen en opsturen van het inschrijfformulier. Ga voor meer informatie over inschrijven naar de website van het Koninklijk Concertgebouw.

  Jury
  Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. Dit jaar zal de jury bestaan uit: Jan Willem de Vriend (voorzitter van de jury), Lisa Jacobs (violiste), Quirine Viersen (celliste), Raaf Hekkema (saxofonist) en Thomas Beijer (pianist/ componist).

  Prijzen
  Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, dan mag je optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Koninklijk Concertgebouw Concours gala op 24 juni 2018! Daarnaast win je een geldbedrag van €1000,- ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

  lees meer…
prikbord
Er zijn geen prikbordberichten
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?