verbindend netwerk koorzang limburg

Het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (het VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet het VNK-Limburg door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door het VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.

Het VNK-Limburg werkt aan de ene kant als katalysator en heeft aan de andere kant een netwerkfunctie. Als katalysator start het VNK-Limburg initiatieven op in de lijn van de gewenste vernieuwingen en ideeën die de koorwereld versterken en als voorbeeld kunnen dienen voor anderen. Het VNK-Limburg jaagt dus initiatieven aan, start ze zelf op of helpt anderen om ze op te starten. De netwerkfunctie houdt het initiëren, ondersteunen en onderhouden van een nieuw koorzangnetwerk in. Dat zijn niet alleen de bestaande koren maar ook de contacten tussen koren, verbindende besturen, contacten met het onderwijs, contacten met gemeenten, andere cultuurnetwerken, contacten met de Provincie Limburg, landelijke initiatieven en de Euregio. 

Inschrijving voor Open Limburgs Korenfestival en Limburgs Kinderkorenfestival gaat van start! 

Het is vanaf nu mogelijk om je als koor in te schrijven voor het Open Limburgs Korenfestival. Ieder koor kan aan dit onderdeel van de Limburgse Koordagen 2018 deelnemen. Een nieuw onderdeel van de Limburgse Koordagen is het Limburgs Kinderkorenfestival. Hoofddoel van het festival is om voor en met elkaar te zingen en vooral plezier te beleven aan koorzang. Ieder kinder- en jeugdkoor is welkom. Van zowel het Open Limburgs Korenfestival als het Limburgs Kinderkorenfestival zijn de inschrijvingen vanaf vandaag geopend. Koren kunnen zich tot 1 juli 2018 aanmelden. De Limburgse Koordagen, georganiseerd door het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg), vinden dit jaar plaats in het weekend van 5-6-7 oktober in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond.

Meld hier uw koor aan voor het OLKF of het LKKF!

Het VNK-Limburg ziet uw inschrijving graag tegemoet!
Lees meer...
agenda
 • 17 juli 2018 - 20 augustus 2018 Zangers gezocht Nederland Zingt
  Op dinsdag 25 september komt Nederland Zingt naar Roermond en vindt in de Sint Christoffelkathedraal de tv-opname…

  Op dinsdag 25 september komt Nederland Zingt naar Roermond en vindt in de Sint Christoffelkathedraal de tv-opname plaats van dit programma. De Gregorius Vereniging Roermond en de pastoor van de kathedraal Roermond zouden het geweldig vinden om met enthousiaste zangers van diverse koren uit Roermond en heel Limburg één groot koor te vormen dat onder leiding van dirigent Martin Zonnenberg meewerkt aan deze opname. Met dit projectkoor belooft het een mooie avond te worden!

  Iedereen is welkom om zich aan te melden. Dit mag als geheel koor, maar kan ook zeker individueel. Samen zingen tot Gods eer geeft een enorm gevoel van verbondenheid met elkaar. De verscheidenheid van diverse koren en stemmen kan een grote kracht zijn!
   

  Hoe kun je meedoen?
  Ben je enthousiast geworden om mee te doen, geef dan (een deel van) je koor, of jezelf zo snel mogelijk op via activiteiten@sgv-roermond.nl.
  Geef in deze mail het volgende aan:
  • Of je je koor aanmeldt of dat je je individueel opgeeft.
  • Bij aanmelding van een koor: contactgegevens, aantal leden, stemverdeling, naam dirigent en contactpersoon.
  • Bij individuele aanmelding: contactgegevens, welke partij je zingt en of je eventueel nog meer personen aanmeldt.
   
  Aanmelden kan tot uiterlijk 20 augustus. In de week van 13 augustus is het complete repertoire bekend en krijgen de deelnemers de muziek in SATB-versie (digitaal) toegestuurd via de mail of via een dropbox-link.

  Repetities
  Er zijn twee centrale repetitiemomenten ingepland in Roermond. Beide repetities staan onder leiding van Martin Zonnenberg. De data zijn:
  • Dinsdag 4 september van 19.30-22.00 uur
  • Dinsdag 11 september van 19.30-22.00 uur

  Lees meer
 • 05 oktober 2018 - 07 oktober 2018eigen activiteit Limburgse Koordagen 2018: 'Creativiteit vanuit traditie'
  In 2018 vinden de Limburgse Koordagen plaats van 5 t/m 7 oktober in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Het…
  In 2018 vinden de Limburgse Koordagen plaats van 5 t/m 7 oktober in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Het thema van de Limburgse Koordagen is dit jaar ‘Creativiteit vanuit traditie’. In het kader van het Europees jaar van het cultureel erfgoed wil het VNK-Limburg laten zien dat koorzang niet alleen van oudsher een culturele traditie is en tot het erfgoed van ons land behoort, maar ook toekomstgericht is. En de Limburgse Koordagen geven een perfecte gelegenheid om hierbij stil te staan. Het VNK-Limburg nodigt de koren dan ook uit om dit thema te laten terugkomen tijdens hun deelname aan het festival.


  Lees meer
 • 06 oktober 2018 19:30 - 22:00 Gemengd Koor Zanglust Geleen en Vocal Chord brengen 'Broadway in Limburg'
  Gemengd Koor Zanglust Geleen presenteert op zaterdag 6 oktober 2018 haar jubileumconcert 'Broadway in Limburg'…
  Gemengd Koor Zanglust Geleen presenteert op zaterdag 6 oktober 2018 haar jubileumconcert 'Broadway in Limburg' ter gelegenheid van haar 110-jarig bestaan.

  Gemengd Koor Zanglust maakt al decennialang deel uit van de gemeenschap Oud-Geleen en was de grondlegger van
  de koren Mignon en Voces Vocales. In haar 110-jarig bestaan gaf het koor vele uitvoeringen in binnen- en buitenland en bracht daar een keur aan liederen. Van klassiek tot pop, religieus of modern, filmmuziek en oude recitals: het behoorde allemaal tot de muzikale mogelijkheden van het koor.

  Tijdens het jubileumconcert zal Zanglust optreden, samen met het ensemble Vocal Chord, ook bekend als het Il Divo van de lage landen. Vocal Chord wordt gevormd door tenor Pascal Pittie, sopraan Daphne Ramakers, countertenor Rob Meijers en mezzosopraan Lien Haegeman.

  Datum: zaterdag 6 oktober 2018, 19.30 uur
  Locatie: Schouwburg De Domijnen, Sittard
  Tickets: verkrijgbaar van mei via Schouwburg De Domijnen, Sittard à €17,50 per stuk
  Lees meer
nieuws
 • 27 juni 2018 Hoe gaat het met kunst- en cultuurverenigingen in Nederland? Doe mee met de VerenigingsMonitor!
  Bijna 1,5 miljoen Nederlanders zijn lid van een vereniging of stichting voor hun kunstbeoefening. Zij zingen in…
  Bijna 1,5 miljoen Nederlanders zijn lid van een vereniging of stichting voor hun kunstbeoefening. Zij zingen in een koor, staan samen op de planken, spelen in een fanfare of schilderen, dansen of filmen in clubverband. Hoe gaat het met kunst- en cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland? Daar is nu weinig zicht op, maar het belang van muziekverenigingen, koren, toneelverenigingen, schilderclubs, dansverenigingen, filmclubs etc. voor onze samenleving is groot. Verenigingen en stichtingen zijn niet alleen een belangrijke voorziening voor de kunstbeoefenaars zelf, maar ook voor de bredere gemeenschap. De vele optredens, voorstellingen en exposities bijvoorbeeld dragen bij aan de leefbaarheid van dorpen, wijken en steden.

  Ondanks de overtuiging van het belang van deze verenigingen of stichtingen ontbreekt het tot op heden aan goede, onafhankelijke kennis hierover. En juist deze kennis kan helpen om verenigingen en stichtingen te behouden en te versterken. Zeker nu gemeenten minder subsidie verstrekken en de behoeften en eisen van leden veranderen is het belangrijk te weten wat er gebeurt en waar ondersteuning nodig is. Daarom start het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) samen met het Huis voor de Kunsten Limburg en andere partners, een grootschalig onderzoek naar het verenigingsleven: de VerenigingsMonitor. De monitor bestaat uit een digitale vragenlijst. In de vragenlijst komen onderwerpen aan bod als: leden, vrijwilligers, financiën, accommodaties, activiteiten, samenwerking en bereik. 

  Want met meer kennis over het hedendaagse verenigingsleven kunnen overheden, koepelorganisaties en ondersteunende instellingen hun beleid beter afstemmen op actuele ontwikkelingen en behoeften en op die manier de verenigingen en stichtingen versterken. In dat kader nodigen we besturen van kunst- en cultuurverenigingen en -stichtingen van harte uit om vóór maandag 16 juli 2018 een vragenlijst in te vullen. Draag jij een steentje bij?  

  Onder de deelnemers verloot het LKCA 12 Advies op Maat trajecten van de SESAM academie over een onderwerp naar keuze. Klik hier voor meer informatie of ga direct naar de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt 10 tot 15 minuten.

  Heb je vragen over de Verenigingsmonitor? Neem dan contact op met Arno Neele, specialist onderzoek bij het LKCA, via: 030 711 51 07 of arnoneele@lkca.nl of Patricia Peters, consulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via 0475 399 278 of ppeters@hklimburg.nl. 
prikbord
10-07-2018 09:56,

Vacature: koordirigent(e)

Het revuegezelschap: 'theatergezelschap de Houtumse revue' is op zoek naar een koordirigent(e) die hun…

Het revuegezelschap: 'theatergezelschap de Houtumse revue' is op zoek naar een koordirigent(e) die hun koor kan begeleiden in aanloop naar en ten tijde van de uitvoeringen. Het betreft een repetitieperiode van september tot en met januari 2018. Zij repeteren op dinsdagavond. Vanaf oktober zal er ook nog op zondagochtend gerepeteerd worden (in samenwerking met het orkest).


wat verwachten ze:
een enthousiaste koordirigent(e) die de amateur groep zangers en zangeressen kan begeleiden in de ten gehore te brengen liedjes. Zij zingen liedjes in het genre: modern. Ze werken met bekende melodieën met eigen teksten. Repetitieperiode zal plaatsvinden tussen september en januari 2018.Zij repeteren op dinsdagavond van 22.00uur tot 23.00uur en op zondagochtend van 11.30-13.00uur.

wat bieden ze:
een prettige locatie in het gemeenschapshuis van Holtum, Kleine Dries 4, 6123 AL Holtum.
een baan in een theatergezelschap dat al 35 jaar elk jaar een nieuwe uitvoering presenteert
een enthousiaste groep zangers en zangeressen die graag willen leren.

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Hub Sanders, via Sanders.hjm@gmail.com of tel. 046-4853528

Lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?