welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Het Huis is dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed). Wij zijn een organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

nieuws
 • 13 augustus 2018 Start vrije kaartverkoop De Nederlandse Dansdagen
  Van 10 t/m 14 oktober 2018 vindt de 21e editie van Festival De Nederlandse Dansdagen plaats in Maastricht. Vijf…
  Van 10 t/m 14 oktober 2018 vindt de 21e editie van Festival De Nederlandse Dansdagen plaats in Maastricht. Vijf dagen lang kunt u genieten van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen. Een onvergetelijke ervaring! De vrije verkoop start op 15 augustus om 12.00 uur.

  De Nederlandse Dansdagen selecteert het mooiste en beste werk van de Nederlandse dansgezelschappen en toont daarnaast werk van jonge makers en opkomende choreografen. Het festival blikt niet alleen terug, maar kijkt ook vooruit met een aanzienlijk aantal premières en nieuwe programmaonderdelen. De voorstellingen, previews, open studio’s, exposities, ontmoetingen, workshops en feesten zijn te beleven in de theaters van de stad, maar ook op andere locaties. Het festivalcentrum en de centrale kassa is gevestigd in Theater aan het Vrijthof.

  Vanaf woensdag, 15 augustus om 12.00 uur, kunt u het volledige programma bekijken én kaarten bestellen! Het programma vindt u vanaf woensdag op de website van Theater aan het Vrijthof.


  lees meer…
 • 13 augustus 2018 Sportief en cultureel Venlo; SEIZOENSSTART
  Eerste editie culturele en sportieve ontdekkingsmaand

  Tijd voor nieuwe voornemens? Of om een oude hobby nieuw…
  Eerste editie culturele en sportieve ontdekkingsmaand

  Tijd voor nieuwe voornemens? Of om een oude hobby nieuw leven in te blazen? Sportief en cultureel Venlo nodigen je uit om van maandag 20 augustus t/m vrijdag 21 september mee te doen aan de SEIZOENSSTART. Met dit nieuwe initiatief willen de cultuur- en sportcoaches van de gemeente Venlo de sport- en cultuurparticipatie in hun gemeente een boost geven. Deze culturele ontdekkingsmaand staat in het teken van gratis uitproberen, met als doel iedereen de kans te bieden op een laagdrempelige wijze aan sport en cultuur mee te doen. Een mooie eerste stap naar een toekomstige culturele hobby of sportieve activiteit.

  Met de ‘SEIZOENSSTART’, van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 21 september 2018, zetten sport- en cultuuraanbieders zoals muziekverenigingen, culturele instellingen, muziekscholen, sportverenigingen en cultureel ondernemers hun deuren open voor geïnteresseerden. Inwoners van de gemeente Venlo en omstreken krijgen dan de kans om gratis een keer iets uit te proberen op cultureel of sportief gebied. Iedereen kan op laagdrempelige wijze ervaren hoe het is om iets te doen met muziek, mode, dans, beeldende kunst, sport, fotografie, literatuur, theater of musical. Voor degene die een oude hobby nieuw leven wil inblazen is dit een uitstekend moment om de draad weer op te pakken.

  Ga voor meer informatie en het uitgebreide activiteitenprogramma naar www.seizoensstart.nl.

  Deze maand van de sport- en cultuurparticipatie is mede mogelijk gemaakt dankzij Kunstencentrum Venlo als netwerkorganisatie, verbinder en aanjager op het gebied van cultuurparticipatie en in samenwerking met sport- en cultuuraanbieders in de gemeente Venlo.

  lees meer…
 • 08 augustus 2018 Indientermijn ‘Nadere Subsidieregels Film 2018’ (Limburgs Filmfonds) van start!
  Filmmakers opgelet! De indientermijn van de ‘Nadere Subsidieregels Film’ (Limburgs Filmfonds) 2018 is van start…
  Filmmakers opgelet! De indientermijn van de ‘Nadere Subsidieregels Film’ (Limburgs Filmfonds) 2018 is van start gegaan. Tot en met 1 oktober a.s. kun je een filmplan indienen in ‘Bijlage 1: Filmproducties’ (lange films met een (inter)nationale bioscooprelease) of ‘Bijlage 2: Limburgse Talentontwikkeling’ (korte of lange producties van makers die minimaal drie lange of max. 5 korte professionele filmproducties gemaakt hebben).

  Doelstellingen van de ‘Nadere Subsidieregels Film’ zijn het stimuleren van het produceren van films in de provincie Limburg en het stimuleren van een levendig filmklimaat. Onderliggende doelstellingen zijn het stimuleren van de economie (werkgelegenheid), het versterken van de cultuur (talentontwikkeling, artistieke kwaliteit) en het vergroten van de branding (Limburg promotie) van Nederlands-Limburg.

  Het is het derde jaar dat de subsidieregeling van kracht is. Het betreft een vierjarige regeling. Begin dit jaar is de regeling (na een tussentijdse evaluatie) aangepast. De huidige regeling beoordeelt aanvragen op basis van oorspronkelijkheid, talentontwikkeling, financiële haalbaarheid en distributie en Limburgse draaidagen. In tegenstelling tot de vorige regeling worden nu niet alleen de hoogst scorende aanvragen, maar alle aanvragen inhoudelijk getoetst en voorgelegd aan de Provinciale Adviescommissie Film.

  In Bijlage 1 bedraagt de hoogte van een subsidie voor een filmproductie maximaal 50% van de subsidiabele kosten en maximaal € 100.000,-. Binnen deze bijlage wordt jaarlijks slechts één aanvraag gehonoreerd. In bijlage 2 bedraagt de hoogte van een subsidie voor een korte film nu maximaal 75% van de subsidiabele kosten en maximaal € 20.000,-. De hoogte van een subsidie voor een lange film in Bijlage 2 bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten en maximaal
  € 50.000,-.

  Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op de website van de Provincie Limburg. 
 • 02 augustus 2018 Europese erkenning voor festival Cultura Nova in Heerlen
  'Centriphery’ is de titel van een samenwerkingsproject van negen Europese festivals dat onlangs bekroond is door…
  'Centriphery’ is de titel van een samenwerkingsproject van negen Europese festivals dat onlangs bekroond is door de Europese Commissie met een Europese subsidie voor grote projecten in het kader van Creative Europe. Voor heel Europa zijn maar 17 grootschalige projecten gehonoreerd, daarnaast zijn nog 84 kleine projecten gehonoreerd; totaal waren er 530 aanvragen.

  De organisatoren van Cultura Nova zijn dan ook heel blij met de toekenning voor ‘Centriphery’, waar het Heerlense festival deel van uitmaakt. Het is een samenwerkingsproject van negen festivals uit Europa die zich allemaal in het ‘Randland’ van hun land manifesteren. Inhoudelijk bleken de partners veel overeenkomsten te hebben, met name op het vlak van participatie en inclusie. Ze verhouden zich goed tot hun directe omgeving en zijn tevens niet bang voor vernieuwing en experiment en het tonen van internationale ontwikkelingen.

  Bij het project ‘Centriphery’ gaat het om verdieping van community projecten, de verbinding van professionele artiesten met regionale bewoners en internationale uitwisseling van artistieke en sociale kennis en ervaring. Voor festival Cultura Nova krijgt ‘Centriphery’ in 2019 en 2020 zijn beslag. De deelnemende festivals komen uit: Oostenrijk, Denemarken, Kroatië, Roemenië, Frankrijk, Portugal, Bulgarije, Finland en Cultura Nova dus uit Nederland.

  Tijdens Cultura Nova 2018, dat loopt van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september komen een aantal internationale partners verder werken aan de voorbereidingen rond ‘Centriphery’. Vorig jaar ontving festival Cultura Nova al het Europese EFFE label hét label van Europese festivals.

  lees meer…
 • 30 juli 2018 Talent in Beeld: Tamara Jongerden
  Ditmaal staat Tamara Jongerden (Naarden, 1967) centraal in onze rubriek ‘Talent in beeld’. Tamara komt uit…
  Ditmaal staat Tamara Jongerden (Naarden, 1967) centraal in onze rubriek ‘Talent in beeld’. Tamara komt uit een gezin waar veel over politiek, kunst en de maatschappij werd gesproken. “Mijn ouders waren ‘light’ activisten.”

  Zelf maakt en regisseert ze sinds een jaar of tien regelmatig sociaal-artistieke theaterproducties die ook landelijk de aandacht trekken. Onder andere voor Buurttheater Mariaberg in Maastricht. “We maken daar persoonlijk documentair theater met niet-professionele spelers uit de wijk. Wat mensen vertellen raakt mij. Het is geen kattenpis, al die persoonlijke relazen over onderwerpen die liever het daglicht niet zien. Ik schrijf nu een script op basis van de interviews die ik samen met een sociaal-werkster uit de wijk heb gehouden. De fase van het ploeteren en selecteren is aangebroken; je kunt immers nooit alles in één voorstelling laten zien.‘’ In september moet het script af zijn en beginnen de repetities.

  lees meer…
 • 26 juli 2018 Crowdfunding voor de culturele sector in Limburg
  Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt het culturele veld in Limburg onder andere door kennis over crowdfunding…
  Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt het culturele veld in Limburg onder andere door kennis over crowdfunding te delen en crowdfunding-campagnes te stimuleren en te begeleiden. Crowdfunding is een nieuwe manier om een organisatie en haar (potentiële) publiek dichter tot elkaar te brengen. Tevens kan het bijdragen aan het genereren van meer eigen inkomsten, een uitdaging waarvoor steeds meer instellingen en organisaties zich gesteld zien. 

  lees meer…
 • 25 juli 2018 Mondriaan Fonds: Bijdrage Gastateliers
  Nieuwe aanvraagronde buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

  Kunstenaars en bemiddelaars kunnen…
  Nieuwe aanvraagronde buitenlandateliers voor kunstenaars en bemiddelaars

  Kunstenaars en bemiddelaars kunnen tot en met 10 september 2018 een aanvraag bij het Mondriaan Fonds indienen voor een werkperiode in 2019 bij buitenlandateliers in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Indonesië, Italië, Verenigde Staten en Zuid-Korea.

  De ateliers die in deze ronde worden aangeboden zijn: Delfina Foundation, Londen | Atelier Holsboer, Parijs | Deltaworkers, New Orleans | Projectstudio Berlijn | Projectstudio Rome | CCS Bard, Annandale-on-Hudson | Cemeti – Institute for Art and Society, Yogyakarta | MMCA Residency Changdong, Seoul

  Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenlandateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

  Klik hier voor meer informatie over de Bijdrage Gastateliers van het Mondriaan Fonds.

  lees meer…
 • 25 juli 2018 Cultuur + ondernemen: gratis download - Route Ondernemerschap: 8 stappen om je kansen te vergroten
  Een zakelijke gids voor creatieve ondernemers - Vergroot je kansen in 8 stappen

  Van ondernemingsvorm, via financiering,…
  Een zakelijke gids voor creatieve ondernemers - Vergroot je kansen in 8 stappen

  Van ondernemingsvorm, via financiering, marketing en klantcontact naar onderhandelingen: de nieuwe publicatie ‘Route Ondernemerschap’ gidst kunstenaars door hun route naar cultureel ondernemerschap en helpt ze hun professionele koers te vinden.

  Acht stappen
  Een compacte en volledige uitgave vol inspiratie, tips en ervaringsverhalen: dat is in het kort de gids ‘Route Ondernemerschap’. Het boekje is opgedeeld in acht hoofdstukken die elk een stap op weg naar het cultureel ondernemerschap behandelen, zoals ‘zorg dat je gezien wordt’, ‘kom in contact met je klanten’ en ‘onderhandel als een baas’.

  Concrete handvatten
  Elk hoofdstuk brengt op overzichtelijke wijze de besproken stap in kaart en biedt concrete handvatten voor verder onderzoek. Financiering gezocht? De gids voorziet in een vragenlijst om de financieringsbehoefte duidelijk te krijgen, en geeft daarna een opsomming van de meest voorkomende financieringsbronnen. Moeite met onderhandelen? De uitgave wijst op relevante cao’s, voorbeelden van algemene voorwaarden en de factuureisen van de Belastingdienst.

  Advies en tips
  Van apps waarmee je je uren kunt bijhouden tot hulpmiddelen om je plannen goed op papier te krijgen en boeken die je uitdagen je professionele identiteit helder te krijgen: de zakelijke gids staat vol tips en praktisch advies om de ondernemende kant van kunstenaars verder te ontwikkelen.

  Ervaringsverhalen
  Tussen het stappenplan zijn interviews met creatieven te lezen, die hun ervaringen als cultureel ondernemer delen aan de hand van hun beste en slechtste beslissingen. Zo vertelt documentairemaker Anke Teunissen (Nestblijvers) waarom veel commercieel werk maken niet altijd een goed zakelijk besluit is, en licht acteur Michaël Bloos (Nieuwe Helden) toe hoe een film die hem geen cent opleverde toch de beste zakelijke keuze was die hij kon maken.

  Handzaam handboek
  Een professionele identiteit vormen, klanten binden, financiering vinden: alle aspecten van het cultureel ondernemerschap komen aan bod. Kortom: deze zakelijke gids is een handzaam handboek voor (beginnende) kunstenaars en creatieven en biedt ze volop inspiratie en advies zich (verder) te ontwikkelen als cultureel ondernemer.

  Download het handboek op de website van Cultuur + ondernemen.  

  lees meer…
 • 24 juli 2018 Fonds voor Cultuurparticipatie: Subsidieregelingen open en in aantocht
  Plannen maken en schrijven

  In de zomerperiode is er tijd om terug te kijken maar ook om nieuwe plannen te maken.…
  Plannen maken en schrijven

  In de zomerperiode is er tijd om terug te kijken maar ook om nieuwe plannen te maken. Er staan voor cultuurparticipatie en –educatie nu vier subsidieregelingen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie open: Jij maakt het mee, MeeMaakPodia, Mediakunst- en efgoededucatie en Versterking cultuureducatie VMBO.
  Nieuwe regelingen in aantocht zijn: Urban Arts Talent en Age Friendly Cultural Cities 2019-2020. Kijk voor meer informatie op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie

  lees meer…
 • 24 juli 2018 Schrijf mee aan Platbook 20: ‘Det sjmaak nao mieër…’
  Oproep aan Limburgstalige schrijvers om werk in te sturen

  Smaakt de zomer(vakantie) al naar meer? Heb je inspiratie…
  Oproep aan Limburgstalige schrijvers om werk in te sturen

  Smaakt de zomer(vakantie) al naar meer? Heb je inspiratie opgedaan voor verhalen of gedichten? Schrijf ze op in je eigen dialect en stuur ze in voor Platbook 20! Deze bundel met literaire teksten in de verschillende dialecten van het Limburgs verschijnt in het najaar van 2018. Net als de vorige keren, heeft ook deze editie weer een eigen thema en een bekende Limburger als redacteur. Ditmaal is het thema nogal breed: ‘Det sjmaak nao mieër…’. En breed wil hier zeggen dat het zeker niet alleen over smaak of eten hoeft te gaan. Kunst, een eerste kus, een nieuw ontdekt land, … , de onderwerpen liggen voor het oprapen.

  Limburgstalige schrijvers kunnen tot 17 september 2018 eigen werk insturen voor Platbook 20. Dit kunnen bijvoorbeeld verhalen, gedichten en columns zijn. De bijdrage mag niet meer dan 600 woorden bevatten en kan aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl. Schrijvers waarvan het werk wordt geselecteerd, ontvangen een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 20.

  Over Platbook
  Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept).

  Kijk voor meer informatie over Platbook op www.hklimburg.nl/platbook of www.uitgeverijtic.nl. Platbook is voor 9,90 euro te koop in de webshop van Uitgeverij TIC (www.ticshop.nl) en de betere boekhandel in Limburg.

  lees meer…
 • 11 juli 2018 Fonds Podiumkunsten: opdracht compositie of libretto
  Opdracht compositie of libretto - uiterste indiendatum: 18 juli 2018

  Subsidies voor het geven van een opdracht…
  Opdracht compositie of libretto - uiterste indiendatum: 18 juli 2018

  Subsidies voor het geven van een opdracht om een compositie of een libretto te schrijven, hebben als doel de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten te bevorderen en een publiek daarvoor te bereiken.

  Wie komt voor deze subsidie in aanmerking?
  Een instelling die een compositie en/of libretto wil laten maken door een specifieke muziekauteur, kan een subsidie opdracht compositie of libretto aanvragen. Wilt u als individuele muziekauteur subsidie aanvragen (en niet namens een instelling) dan kunt u een werkbijdrage muziekauteur aanvragen.

  NB Wanneer in het kader van een productiesubsidie ook één of meer nieuwe composities of libretto’s worden gemaakt, kan daarvoor aanvullend een bedrag worden aangevraagd van maximaal € 25.000. Het is af te raden om dan een aparte aanvraag voor het verlenen van een opdracht aan te vragen; het opnemen van dit onderdeel in de aanvraag voor de productiesubsidie volstaat. 

  Beoordelingscriteria
  Aanvragen worden beoordeeld op de volgende criteria:
  • motivering van de keuze voor de muziekauteur voor deze opdracht
  • publieksbereik
  • betekenis van het resultaat van de activiteiten voor de podiumkunsten in Nederland

  Hoe en wanneer vraagt u deze subsidie aan?
  Aanvragen voor composities of libretto’s worden in twee ronden per jaar behandeld. U kunt voor maximaal drie werken per jaar een aanvraag indienen.

  Beschikbare bedragen
  Voor opdracht compositie en libretto is in 2018 per ronde € 225.000 beschikbaar.

  lees meer…
 • 11 juli 2018 Stimuleringsfonds sluitingsdata deelregelingen 2018
  De sluitingsdata van de deelregelingen van het Stimuleringsfonds in 2018 zijn vastgesteld. De Deelregelingen Architectuur…
  De sluitingsdata van de deelregelingen van het Stimuleringsfonds in 2018 zijn vastgesteld. De Deelregelingen Architectuur en Digitale cultuur hebben in 2018 ieder vier rondes. De Deelregeling Internationalisering heeft drie rondes en de Deelregeling Vormgeving vijf. De Deelregelingen Activiteitenprogramma's, Meerjarige programma's en Talentontwikkeling hebben ieder één ronde.

  De sluitingsdata in 2018 per regeling:

  Deelregeling Architectuur:
  • 31 januari
  • 9 mei
  • 8 augustus
  • 17 oktober
  Deelregeling Vormgeving:
  • 10 januari
  • 21 maart
  • 30 mei
  • 8 augustus
  • 10 oktober
  Deelregeling Digitale cultuur:
  • 31 januari
  • 9 mei
  • 8 augustus
  • 17 oktober
  Deelregeling Internationalisering:
  • 7 februari
  • 16 mei
  • 10 oktober
  Deelregeling Talentontwikkeling:
  • 28 februari
  Deelregeling Non-Fictie Transmediaregeling:
  • 13 maart
  • 14 augustus
  Deelregeling Festivals:
  • 1 februari
  • 9 augustus
  Deelregeling Activiteitenprogramma's:
  • 17 oktober
  Deelregeling Meerjarige programma's:
  • 11 april
  Open oproepen
  Naast de deelregelingen worden er in 2018 ook diverse Open Oproepen uitgeschreven. Houdt daarvoor de nieuwsbrief en social media van het Stimuleringsfonds in de gaten.

  Advies
  U kunt tot uiterlijk twee weken voor de sluitingsdatum uw conceptaanvraag of projectplan ter advies voorleggen aan de betreffende stafmedewerker vna het Stimuleringsfonds. Dit kan per e-mail of telefonisch. Dit geldt niet voor de Deelregeling Talentontwikkeling.

  lees meer…
 • 11 juli 2018 Erfgoed telt: de betekenis van erfgoed voor de samenleving
  In deze kabinetsperiode is er €325 miljoen beschikbaar voor erfgoed. Met dit geld wil het kabinet het erfgoed…
  In deze kabinetsperiode is er €325 miljoen beschikbaar voor erfgoed. Met dit geld wil het kabinet het erfgoed voor de huidige generatie en toekomstige generaties behouden; in de leefomgeving van mensen positioneren, en in de maatschappij onder de aandacht brengen.

  Waar investeert het kabinet in?
  • Via het onderwijs komen alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, in aanraking met erfgoed. Dit kabinet vindt het van belang dat cultuur verankerd is in het curriculum op het primair en voorgezet onderwijs. Teams van schoolleiders en docenten ontwikkelen bouwstenen voor een vernieuwd curriculum voor het primair en voortgezet onderwijs, onder meer voor kunst en cultuur.
  • In overleg met onder andere het netwerk van Canonmusea onderzoekt het kabinet wat er nodig is om de zichtbaarheid en de toegankelijkheid van historische plekken te vergroten. Hierbij is aandacht voor zowel fysieke als digitale toegankelijkheid.
  • Het kabinet ondersteunt initiatieven die vrijwilligerswerk stimuleren en de deskundigheid van vrijwilligers bevorderen. Hiervoor komt er een vrijwilligersregeling bij het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaan Fonds. Daarnaast komen er middelen beschikbaar voor erfgoedorganisaties om lokaal vrijwilligers te ondersteunen.
  • Het kabinet roept een jaarlijkse prijs in het leven voor het beste vrijwilligersteam in erfgoed.
  • Het kabinet zet in 2020 en 2021 de landelijke regeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor projecten op het gebied van erfgoededucatie in het primair onderwijs voort.
  • Er komt ook meer geld voor de restauratie en de verduurzaming van monumenten en voor de bescherming van archeologische vindplaatsen.
  Meer hierover lees je op de website van het LKCA.

  lees meer…
 • 11 juli 2018 Paradisodebat: de Fair Practice van de Kunsten
  Thema: de Fair Practice van de Kunsten

  Kunsten '92 nodigt u van harte uit voor het jaarlijkse Paradisodebat…
  Thema: de Fair Practice van de Kunsten

  Kunsten '92 nodigt u van harte uit voor het jaarlijkse Paradisodebat op zondag 26 augustus 2018. Traditiegetrouw ontmoeten kunstenaars en politici elkaar hier om te debatteren over actuele thema’s in het cultuurbeleid, altijd in het perspectief van bredere ontwikkelingen in de maatschappij. Deze jaarlijkse afsluiting van de Uitmarkt en opening van het cultuurpolitieke seizoen wordt georganiseerd door Kunsten ’92, ACI (Amsterdamse Culturele Instellingen), Paradiso en de Akademie van Kunsten.

  Onze culturele en creatieve sector staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven. Tegelijkertijd is er iets mis met de waardering ervan in onze samenleving. Passie wordt gewaardeerd, maar loon naar werk is lang niet altijd vanzelfsprekend.

  Jonge makers hebben zich de afgelopen periode ingespannen voor verbetering van arbeidsvoorwaarden en toekomstperspectieven in de culturele en creatieve sector: de Fair Practice Code. Centraal daarin staan vijf gedeelde waarden, die Kunsten '92 als basis neemt voor het gesprek tijdens het Paradisodebat.

  Vijf waarden: Solidariteit | Transparantie | Duurzaamheid/bestendigheid | Diversiteit | Vertrouwen
  Vijf sprekers: Iedere spreker belicht éen van deze waarden, in een column van 10 minuten. Ingrid van Engelshoven (minister van OCW), Marian Duff (MAFB), Mariëtte Hamer (voorzitter SER), Naomi Velissariou (theatermaker), Ewald Engelen (hoogleraar financiële geografie UvA). Vervolgens start het debat met Tweede Kamerleden, kunstenaars, zaal, en sprekers, onder leiding van Lex Bohlmeijer (o.a. Radio 4).

  Datum: zondag 26 augustus 2018, 16.00 – 18.00 uur (zaal open 15.30 uur)
  Locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8 1017 SG Amsterdam
  Aanmelden: via de website

  lees meer…
 • 11 juli 2018 Aanmelden voor de Hustinx prijzen voor starters 2018
  Tot 1 oktober kunnen voorstellen voor de Hustinx prijzen voor starters worden ingediend. De Hustinx stichting stelt…
  Tot 1 oktober kunnen voorstellen voor de Hustinx prijzen voor starters worden ingediend. De Hustinx stichting stelt per jaar voor 3 projecten een bedrag van €2500,- per project beschikbaar.

  Kunst kan in de vrije markt niet altijd overleven. Het perspectief van de kunst en dat van het leven vallen niet altijd samen. Voor starters in de kunstenaarswereld is het vaak extra moeilijk een creatief idee te kunnen realiseren. Financiën om zich te ontwikkelen, zich te onderscheiden en ervaring op te doen ontbreken nog. Maar de drang om de sterke kanten van het aanwezige talent te laten zien en daarvoor draagkracht te verwerven is er wel.

  De Stichting Edmond Hustinx wil die starters stimuleren door per jaar drie maal een bedrag van € 2.500 voor een project, idee of event te verlenen. Een afgeronde opleiding in een kunstdiscipline wordt niet gevraagd: iedereen met een idee kan meedoen.

  De stimulans staat open voor kunstenaars in alle disciplines van de kunsten. Startende kunstenaars (met een relatie tot Maastricht) worden uitgenodigd om in de periode april 2018 tot oktober 2018 heel in het kort een voorstel te doen, door de kunstenaar zelf gepresenteerd of door iemand of iets anders. In bijvoorbeeld een youtube-filmpje van maximaal vijf minuten of een maquette of een live-pitch of iets anders wordt een voorstel, idee of project-van-het-leven gepresenteerd om zo een door de stichting ondersteunde start van een kunstzinnige carriere te hebben. De kunstenaar moet jonger zijn dan 30 jaar.

  Aanvragen/ Aanmelden
  Wil je een aanvraag indienen om voor één van deze prijzen in aanmerking te komen? Stuur dan een e-mail met je naam en contactgegevens, en een uitleg van je project (of een link naar een website of video) naar info@mcem.nl.

  lees meer…
 • 11 juli 2018 Bekendmaking rolverdeling passiespelen 2020
  Spanning, ontlading, blijdschap (en ook teleurstelling) bij de bekendmaking op donderdagavond 28 juni van de rolverdeling…
  Spanning, ontlading, blijdschap (en ook teleurstelling) bij de bekendmaking op donderdagavond 28 juni van de rolverdeling voor de Passiespelen 2020, die op 10 mei 2020 in première gaan. In de voorbije weken heeft een 80-tal kandidaten auditie gedaan voor een van de tekstrollen. Regisseur Cees Rullens heeft aan 46 daarvan een rol toegekend. Geen eenvoudige opgave, omdat eenieder zich vol overgave tijdens de audities heeft ingezet, met – zo vertelde de regisseur – vaak ontroerende, krachtige en talentvolle presentaties, óók van jongeren. De vraag ‘wie mag welke rol gaan spelen?’, was op aller gezichten te lezen. De naam van de vertolker van de Jezusrol werd als laatste bekend gemaakt: Marcel Claessen uit Beesel. De repetities beginnen op vrijdag 26 oktober 2018.

  Allemaal hoofdrollen
  Buiten Jezus is in de voorstelling van 2020 Jozef van Arimathea een belangrijke hoofdfiguur, naast Maria, Maria Magdalena, Judas, Pilatus, Herodes, … en zo vele anderen, maar ook naast Ruby, een dwarsliggende puber, die zich afzet tegen haar moeder Martha. Belangrijker nog: het Tegelse passiespel is een ‘ensemblegebeuren’ met nog zoveel andere belangrijke rollen. Allen tezamen én samen ook met figuranten, koor, musici en vele anderen ‘achter de schermen’ maken ze de voorstelling tot een fascinerend en betekenisvol openluchtspel van hoge kwaliteit.

  Van heinde en verre
  De auditiekandidaten kwamen van heinde en verre. Herodes – Mario Kremers – uit Bergen op Zoom, Judas – Erik Derikx uit Heerlen en Andromeda – Ria Hoddenbagh – uit Eindhoven. Mede dankzij de medewerking van het Huis voor de Kunsten Limburg en Toneelhuis LFA, het Beeselse Draaksteken, het Venlose Theater De Garage en uiteraard de media meldden zich vele ‘nieuwe’ kandidaten, waaronder veel talentvolle jongeren. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Opmerkelijke motieven ook om auditie te doen voor de Passiespelen. Een van de actrices – ze speelt straks de rol van Ruth – werkte tijdens de vorige Passiespelen voor een beveiligingsbedrijf en elke voorstelling weer raakte ze ontroerd en ze besloot voor 2020 auditie te doen.

  Extra rollen
  Door de ontroerende, krachtige en talentvolle audities zullen in de komende maanden – in samenspel tussen auteurs en regisseur – ook nog enkele rollen aan het script toegevoegd zullen worden, teneinde meer mensen in de gelegenheid te stellen hun kunnen te tonen. De repetities beginnen op vrijdag 26 oktober met de presentatie van het artistiek team – allen professionals – en een exposé van regisseur Cees Rullens over zijn regieconcept voor de Passiespelen 2020.

  Cees Rullens: ‘De Passiespelen 2020 gaan schuren aan je ziel’.
  Waar de edities van 2010 en 2015 de Passiespelen letterlijk steeds dichter bij het publiek brachten, zullen we er in 2020 naar streven om de toeschouwers met hoofd en hart zo betrokken te maken, dat het spel zich als het ware ‘in de kijkers’ afspeelt.
  Binnen het verhaal van de laatste dagen van Jezus roeren wij thematieken aan die zich mondiaal manifesteren tot problematieken die wij in vriendenkring of gezinssfeer tegenkomen.

  “De volgelingen van Jezus, die na zijn dood Palestina moeten ontvluchten in wankele bootjes over de Middellandse Zee, zijn maar al te herkenbaar. En als die volgelingen onze ‘vrienden’ zijn geworden gaat dat verschrikkelijk pijn doen en zitten we niet langer naar een schouwspel te kijken, maar speelt die gebeurtenis zich in onszelf af. Geen vreemdelingen, geen vluchtelingen, maar onze naasten, lotgenoten. Tweeduizend jaar geleden is in feite vandaag. En ook tweeduizend jaar geleden hingen net als nu brutale jongeren rond waar er ook maar iets te beleven was, en intimideerden zij vreedzame passanten. Waar komt toch dat gedrag vandaan. Bijvoorbeeld van Ruby, wier moeder door iedereen gezien wordt als een overspelige vrouw die het niet zo nauw neemt, maar die in werkelijkheid thuis wordt afgetuigd door haar verslaafde man en de klappen die daar vallen, raken ook Ruby.“

  Geen spektakel waarin we uitsluitend Jezus volgen door het verhaal met het gruwelijke einde heen, maar een belevenis die beklijft en emoties oproept. Het goede zal bewegen, het zal zich roeren, het zal schuren aan de binnenkant van de ziel… Dat beogen de Passiespelen in 2020.

  De première van de twintigste Passiespelen in Tegelen is op zondag 10 mei 2020. De start van een reeks van vijfentwintig voorstellingen, die tot 13 september 2020 doorloopt. De Passiespelen Tegelen staan op de lijst immaterieel cultureel erfgoed. Sinds 1931 worden dit de 21ste Passiespelen.

  lees meer…
 • 10 juli 2018 Enquête Limburgse Musea
  In 2017 is het Huis gestart met het verzamelen van Limburgse museumcijfers. Dit als aanvulling op de enquête die…
  In 2017 is het Huis gestart met het verzamelen van Limburgse museumcijfers. Dit als aanvulling op de enquête die de Nederlandse Museumvereniging jaarlijks uitvoert onder haar leden. Hiermee wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste data en trends van Nederlandse musea (waarvan 29 Limburgse) die het keurmerk ‘geregistreerd museum’ bezitten. Om een gedetailleerder beeld te kunnen geven van de Limburgse museumsector (inclusief de ongeregistreerde musea), houdt het Huis in 2018 de Enquête Limburgse Musea. Musea kunnen de enquête hier vinden.

  lees meer…
 • 10 juli 2018 Museumtalent gezocht!
  Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelde in 2017 een prijs in voor jonge professionals in de…
  Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelde in 2017 een prijs in voor jonge professionals in de museumsector. De eerste keer won Imara Limon, conservator bij het Amsterdam Museum. Ook in 2018 wordt weer een Museumtalent uitgeroepen. Kandidaten nomineren kan tot 15 juli a.s. via cultureelerfgoed.nl/museumtalent. Het Museumtalent 2018 moet een aantoonbare en onderscheidende visie hebben op museumeducatie/-participatie met aandacht voor diversiteit. Een gerenommeerde jury bepaalt welke winnaar op 4 oktober tijdens het Museumcongres bekend wordt gemaakt.  

  lees meer…
 • 02 juli 2018 Nieuwe zakelijk leider Orlando Festival
  Met ingang van 1 augustus 2018 wordt het team van het Orlando Festival uitgebreid met een zakelijk leider: Jurjen…
  Met ingang van 1 augustus 2018 wordt het team van het Orlando Festival uitgebreid met een zakelijk leider: Jurjen Toepoel. Hij zal in deze functie een aantal specifieke taken overnemen van manager Leonie Curvers en directeur Henk Guittart, die samen met Toepoel zullen werken aan de komende edities. Hij zal het werken voor Orlando combineren met zijn huidige werkzaamheden als Programmeur Klassieke Muziek & Opera bij Parkstad Limburg Theaters en als manager bij zijn eigen impressariaat, Toepoel International Management.
   
  Jurjen Toepoel is geboren in een familie van professionele musici en kreeg op zijn zesde zijn eerste vioollessen. Hij ontwikkelde zijn interesse in muziek toen hij kunst, cultuur en media studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en zich specialiseerde in kunstmanagement, marketing en klassieke muziek. Na het behalen van zijn bachelor- en masterdiploma werkte Jurjen bij het gerenommeerde adviesbureau LAgroup, werkzaam op het gebied van kunst en vrije tijd. Verder werkte hij jaren als orkestmanager bij het Nationaal Jeugd Orkest (NJO).
   
  Tijdens de komende editie van het Orlando Festival (9 t/m 19 augustus) zal Jurjen Toepoel vaak aanwezig zijn om intensief kennis te maken met dit internationale kamermuziek festival.
  Met ingang van 1 augustus 2018 wordt het team van het Orlando Festival uitgebreid met een zakelijk leider: Jurjen Toepoel. Hij zal in deze functie een aantal specifieke taken overnemen van manager Leonie Curvers en directeur Henk Guittart, die samen met Toepoel zullen werken aan de komende edities. Hij zal het werken voor Orlando combineren met zijn huidige werkzaamheden als Programmeur Klassieke Muziek & Opera bij Parkstad Limburg Theaters en als manager bij zijn eigen impressariaat, Toepoel International Management.

  Jurjen Toepoel is geboren in een familie van professionele musici en kreeg op zijn zesde zijn eerste vioollessen. Hij ontwikkelde zijn interesse in muziek toen hij kunst, cultuur en media studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en zich specialiseerde in kunstmanagement, marketing en klassieke muziek. Na het behalen van zijn bachelor- en masterdiploma werkte Jurjen bij het gerenommeerde adviesbureau LAgroup, werkzaam op het gebied van kunst en vrije tijd. Verder werkte hij jaren als orkestmanager bij het Nationaal Jeugd Orkest (NJO).

  Tijdens de komende editie van het Orlando Festival (9 t/m 19 augustus) zal Jurjen Toepoel vaak aanwezig zijn om intensief kennis te maken met dit internationale kamermuziek festival.

  lees meer…
 • 27 juni 2018 Hoe gaat het met kunst- en cultuurverenigingen in Nederland? Doe mee met de VerenigingsMonitor!
  Bijna 1,5 miljoen Nederlanders zijn lid van een vereniging of stichting voor hun kunstbeoefening. Zij zingen in…
  Bijna 1,5 miljoen Nederlanders zijn lid van een vereniging of stichting voor hun kunstbeoefening. Zij zingen in een koor, staan samen op de planken, spelen in een fanfare of schilderen, dansen of filmen in clubverband. Hoe gaat het met kunst- en cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland? Daar is nu weinig zicht op, maar het belang van muziekverenigingen, koren, toneelverenigingen, schilderclubs, dansverenigingen, filmclubs etc. voor onze samenleving is groot. Verenigingen en stichtingen zijn niet alleen een belangrijke voorziening voor de kunstbeoefenaars zelf, maar ook voor de bredere gemeenschap. De vele optredens, voorstellingen en exposities bijvoorbeeld dragen bij aan de leefbaarheid van dorpen, wijken en steden.

  Ondanks de overtuiging van het belang van deze verenigingen of stichtingen ontbreekt het tot op heden aan goede, onafhankelijke kennis hierover. En juist deze kennis kan helpen om verenigingen en stichtingen te behouden en te versterken. Zeker nu gemeenten minder subsidie verstrekken en de behoeften en eisen van leden veranderen is het belangrijk te weten wat er gebeurt en waar ondersteuning nodig is. Daarom start het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) samen met het Huis voor de Kunsten Limburg en andere partners, een grootschalig onderzoek naar het verenigingsleven: de VerenigingsMonitor. De monitor bestaat uit een digitale vragenlijst. In de vragenlijst komen onderwerpen aan bod als: leden, vrijwilligers, financiën, accommodaties, activiteiten, samenwerking en bereik. 

  Want met meer kennis over het hedendaagse verenigingsleven kunnen overheden, koepelorganisaties en ondersteunende instellingen hun beleid beter afstemmen op actuele ontwikkelingen en behoeften en op die manier de verenigingen en stichtingen versterken. In dat kader nodigen we besturen van kunst- en cultuurverenigingen en -stichtingen van harte uit om vóór maandag 16 juli 2018 een vragenlijst in te vullen. Draag jij een steentje bij?  

  Onder de deelnemers verloot het LKCA 12 Advies op Maat trajecten van de SESAM academie over een onderwerp naar keuze. Klik hier voor meer informatie of ga direct naar de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt 10 tot 15 minuten.

  Heb je vragen over de Verenigingsmonitor? Neem dan contact op met Arno Neele, specialist onderzoek bij het LKCA, via: 030 711 51 07 of arnoneele@lkca.nl of Patricia Peters, consulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via 0475 399 278 of ppeters@hklimburg.nl. 
 • 27 juni 2018 Jouw zelfgemaakte docu op het grote doek? Doe mee met Storytellers!
  Heb jij of ken jij iemand met een bijzondere vriendschap, ben jij een fantastische verhalenverteller én ben je…
  Heb jij of ken jij iemand met een bijzondere vriendschap, ben jij een fantastische verhalenverteller én ben je daarnaast ook nog eens handig met je telefoon of een echte camera? Dan zijn Docfest en het Huis voor de Kunsten Limburg op zoek naar jou!

  Speciaal voor editie 2018, met als thema RISE UP!, heeft Docfest de wedstrijd Storytellers in het leven geroepen om jonge storytellers en verborgen talenten de kans te geven hun eigen documentaire te maken over ware vriendschap. Dit kan individueel, maar natuurlijk ook samen met de hele klas!

  Geïnteresseerden kunnen zich t/m 30 juli 2018 aanmelden via educatie@docfest.eu. De films zelf dienen uiterlijk 1 september a.s. binnen te zijn. Aan deze deelname zitten geen kosten verbonden en wordt dus geheel gratis aangeboden.

  Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt. Tevens wordt er een onderscheid gemaakt tussen basis- en voortgezet onderwijs. De selectie zal vervolgens worden vertoond op het grote doek tijdens het festival op 28 t/m 30 september 2018. De uiteindelijke winnaars, beoordeeld door onze professionele jury, winnen samen met hun hele klas een privévoorstelling bij een film naar keuze in Lumière Cinema Maastricht. Geselecteerden kunnen tevens via social media hun eigen film promoten en zo ook nog eens kans maken op de publieksprijs.
   
  Meer info: www.docfest.eu/storytellers 

  Download hier de flyer van Storytellers.
 • 27 juni 2018 Koningin Máxima bezocht feestelijke SamenDOOR!dag in Ittervoort
  Vandaag bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan het muzikale spektakel SamenDOOR! bij Adams Muziekcentrale…
  Vandaag bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan het muzikale spektakel SamenDOOR! bij Adams Muziekcentrale te Ittervoort. Deze feestelijke dag stond volledig in het teken van muziekonderwijs en de bijzondere positie die Limburg hier al in heeft. Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, was getuige van het ondertekenen van het convenant waarin alle betrokken partners beloofden zich sterk te maken voor meer muziek in de klas. De SamenDOOR!dag werd georganiseerd door DOOR! masterplan muziekonderwijs Limburg in samenwerking met de stichting Méér Muziek in de Klas.

  De dag startte met een spectaculair concert met een koor van meer dan 300 kinderen, 100 Pabo-studenten en philharmonie zuidnederland (o.l.v. dirigent Sander Teepen). Door een swingend optreden lieten Basisschool De Violier (Maasbree) en jeugdfanfare Sint Aldegondis (Maasbree) o.l.v. Wouter Pletzers hun succesvolle samenwerking zien. Met het ondertekenen van het convenant SamenDOOR! & Méér Muziek in de Klas Lokaal en het SamenDOOR!lied, gemaakt door Guido Dieteren (muziek) en Bart Storcken (tekst), werd het concert afgesloten.

  Convenant:
  Het convenant werd ondertekend door de partners: Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Conservatorium Maastricht, Fontys Hogescholen en Zuyd Hogeschool, philharmonie zuidnederland, Adams Muziekcentrale, Directeurenoverleg Centra Kunsteducatie Limburg, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, gemeenten, Jeugdfonds Cultuur Limburg, LBM, LBT, OLS, VNK-L en Pop in Limburg. Hiermee beloofden zij dat in 2020 alle schoolkinderen in de provincie Limburg structureel muziekonderwijs krijgen. Hare Majesteit Koningin Máxima was getuige van de ondertekening van het Limburgse convenant en ging op de foto met alle partners. Aan Lex Uiting was de eer om het feestelijke SamenDOOR!concert te presenteren.

  Workshops: 
  Na het concert waren er vijf workshops voor medewerkers van kunstencentra en poppodia, bestuursleden van muziekverenigingen, pabo- en conservatoriumstudenten, leerkrachten van de basisschool en vakleerkrachten van de middelbare school. De workshops werden geleid door ervaren muziekprofessionals. De workshops werden afgesloten met een netwerkborrel.

  DOOR! masterplan muziekonderwijs Limburg:
  DOOR! is een provinciale campagne die muziekonderwijs in beweging zet. DOOR! maakt hierbij de verbinding vanaf de bron. Opleidingen, Primair onderwijs en Voortgezet onderwijs, allen samen op weg naar structureel muziekles in de klas. Samen met de culturele omgeving worden optimale kansen voor leerkracht en leerling gerealiseerd zodat zij talenten kunnen gebruiken en ontwikkelen.

  Méér Muziek in de Klas Lokaal:
  Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil ervoor zorgen dat in 2020 alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. 
 • 15 juni 2018 Nieuwe leden Raad van Toezicht Huis voor de Kunsten Limburg
  Per 1 juli 2018 treden Godelieve Stratermans, Harm Wiertz en Leo Niessen toe tot de Raad van Toezicht van het Huis…
  Per 1 juli 2018 treden Godelieve Stratermans, Harm Wiertz en Leo Niessen toe tot de Raad van Toezicht van het Huis voor de Kunsten Limburg. Godelieve Stratermans is accountant, directeur van een accountantskantoor en woonachtig in Thorn. Harm Wiertz is ondernemer op het gebied van commerciële arbeidsbemiddeling en woont in Kerkrade. Leo Niessen is onderwijsbestuurder in ruste en woont in Klimmen. Alle drie hebben zij een ruime bestuurlijke ervaring en een grote affiniteit met cultuur.
   
  Met hun benoeming worden drie vacatures ingevuld in de Raad van Toezicht. Hiervan zijn twee vacatures ontstaan door het vertrek van Mirjam Clermonts en Lodewijk Imkamp (voorzitter Raad van Toezicht) wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn. Beiden hebben zich gedurende vele jaren met grote deskundigheid en enthousiasme ingezet voor het Huis voor de Kunsten Limburg. Met de invulling van de derde vacature wordt het aantal leden van de Raad van Toezicht gebracht van 4 naar 5. In de Raad van Toezicht van het Huis voor de Kunsten Limburg hebben reeds zitting Karlijn van der Graaf, bestuursadviseur bij de gemeente Sittard-Geleen, en Jan Loonen, wethouder in Venray. De Raad van Toezicht kiest binnenkort in haar nieuwe samenstelling een voorzitter.
meer nieuws…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
agenda
 • 25 augustus 2018 - 26 augustus 2018samenwerkings activiteit ‘Carmina Burana’ in Heerlense zandgroeve Beaujean
  Festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en philharmonie zuidnederland presenteren in samenwerking met…
  Festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en philharmonie zuidnederland presenteren in samenwerking met IBA Parkstad: ‘Carmina Burana’ 

  Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus wordt tijdens festival Cultura Nova een spectaculaire versie van ‘Carmina Burana’ uitgevoerd in de openlucht. Het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus en philharmonie zuidnederland brengen het meesterwerk van de Duitse componist Carl Orff (1895-1982) in het feeërieke decor van de Heerlense zilverzandgroeve Beaujean. De voorstelling is een absoluut hoogtepunt op Cultura Nova 2018.

   ‘Carmina Burana’ met het populaire ‘O Fortuna’, wordt tijdens Cultura Nova uitgevoerd in een regie van de Catalaanse regisseur Carlus Padrissa van La Fura dels Baus. De shows van dit Catalaanse gezelschap, dat vaker te gast is geweest op Cultura Nova, zijn fysiek, expressief, confronterend en multimediaal. Het befaamde spektakelgezelschap brak door met de opening van de Olympische Spelen in Barcelona en wist later met hun ‘Carmina Burana’ meer dan 150.000 bezoekers te beroeren. Het is de eerste keer dat deze uitvoering van La Fura dels Baus in Nederland wordt opgevoerd.

  Totaaltheater in de openlucht
  Carlus Padrissa bewerkte de ‘Carmina Burana’ tot een intense muziektheatervoorstelling. Het publiek wordt ondergedompeld in een universum met sprekende beelden en speciale effecten. Een enorme cilinder van tule omringt letterlijk het orkest en fungeert als bioscoopscherm, waar de videoprojecties Orff’s hymne aan Fortuna, de godin van het (nood)lot, van begin tot eind illustreren. Met een 90-koppig orkest en 90-koppig koor is dit een productie die zijn weerga niet kent en niemand – van muziekliefhebbers tot fans van podiumkunsten – onberoerd zal laten.

  Internationaal
  Deze Carmina Burana is een coproductie van festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en philharmonie zuidnederland dat dit jaar zijn vijfjarig jubileum viert met een aantal bijzondere concerten. De ‘Carmina Burana’ opent de reeks. Opera Zuid en Sinfonischer Chor Aachen tekenen voor de spectaculaire koorzang. De muzikale leiding is in handen van de Spaanse dirigent Josep Vicent. De hoofdrollen worden vertolkt door Amparo Navarro (sopraan), Jordi Domenech (countertenor), Toni Marsol (bariton) en Luca Espinosa (actrice). Via het Huis voor de Kunsten Limburg werken tenslotte ook twaalf dansers mee. Carlus Padrissa verbindt alle elementen in één grootschalige regie.

  Een spectaculaire locatie
  Zilverzandgroeve Beaujean vormt het decor voor dit fantastische openluchtspektakel. De Heerlense zandgroeven, waaronder die van Beaujean, spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad. De groeve van Beaujean is één van de IBA-locaties (Internationale Bau Ausstellung) in Parkstad Limburg. Dit gebied krijgt een andere, recreatieve bestemming en zal gaandeweg teruggegeven worden aan de natuur en deels opengesteld worden om de voormalige groeves te kunnen beleven. De ‘Carmina Burana’ markeert deze transitie. Voor Parkstad Limburg Theaters en Festival Cultura Nova is deze locatie dan ook dé uitgelezen plek om het publiek een vernieuwende versie te presenteren van een bekend werk.

  Datum: zaterdag 25 augustus & zondag 26 augustus 
  Locatie: Zilverzandgroeve Beaujean, Jongmansweg 69, Heerlen
  Tickets: verkrijgbaar via Parkstad Limburg Theaters


  Lees meer
 • 08 september 2018 - 09 september 2018eigen activiteit Open Monumentendag
  thema: In Europa

  In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in…
  thema: In Europa

  In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Tot die tijd ben jij van harte welkom op de Open Monumentendag Specials die gedurende het hele jaar door heel Nederland worden georganiseerd.


  Lees meer
 • 18 september 2018 13:00 - 17:00eigen activiteit Workshop Storytelling 2.0
  Storytelling is terug! Na twee succesvolle pilot-workshops is deze workshop nog meer toegespitst op de praktijk…
  Storytelling is terug! Na twee succesvolle pilot-workshops is deze workshop nog meer toegespitst op de praktijk van musea en erfgoedinstellingen. Deelnemers gaan niet alleen zelf aan de slag, maar krijgen ook praktische voorbeelden en opdrachten! Deze nieuwe aanpak zal inspireren om aan het einde van de sessie tot een authentiek en geheel eigen publieksaanbod te komen. De workshop wordt gegeven door Tom Janssen (The Media Department) en kunstenaar Lars Ickenroth (LAICK).

  In de workshop staat de methode ‘Story DNA’ centraal. Deze bestaat uit zes essentiële bouwstenen die samen het DNA van het verhaal van de erfgoedinstelling of museum vormen. Daarmee ligt er ook meteen een leidraad voor de communicatie, marketing en branding van de organisatie. Het gebruikte model is gebaseerd op de theorie van The Purpose Economy (Aaron Hurst, 2014), die nader uiteen wordt gezet in de inleiding van de workshop.

  Programma
  13.00 – 13.45 uur inleiding en introductie werkvorm workshop
  13.45 – 14.00 uur korte pauze
  14.00 – 15.15 uur deelnemers gaan aan de slag met diverse opdrachten en experimenten:
  • De verhalenmachine
  • De peutermethode
  • De ideale bezoeker
  • Jouw ‘aanbod’ richting het publiek
  15.15 – 15.30 uur korte pauze
  15.30 – 16.00 uur plenaire terugkoppeling en afsluiting

  Datum: dinsdag 18 september 2018, van 13.00 uur - 16.00 uur.
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, 6041 EA Roermond.

  *Afbeelding: Freepik


  Lees meer
 • 18 september 2018 19:15 - 21:15eigen activiteit Lezing Auteursrecht in de cultuursector
  Over toestemming, (her)gebruik en meer dat je moet weten over intellectueel eigendom

  Auteursrecht, portretrecht…
  Over toestemming, (her)gebruik en meer dat je moet weten over intellectueel eigendom

  Auteursrecht, portretrecht en mediarecht: vroeg of laat kom je hier als vrijwilliger of medewerker in de cultuursector mee in aanraking. Maar hoe zit het nu precies met de bescherming van het werk van bijvoorbeeld muzikanten, componisten, fotografen, schrijvers en filmmakers? Wanneer moet je toestemming vragen voor het gebruik van muziek, foto’s en video’s? Mag je zomaar citaten gebruiken? Hoe zit het met het (her)gebruiken van beeldmateriaal, bronvermelding etc.? En wanneer heb je toestemming nodig van mensen die staan afgebeeld op foto’s en in filmpjes?

  In deze lezing worden in vogelvlucht de belangrijkste zaken rondom intellectueel eigendom in de cultuursector uit de doeken gedaan. Met voorbeelden uit de praktijk en handige tips. Na het volgen van deze lezing weet je waar je juridisch gezien staat en wat je vooral wel en niet moet doen om plagiaat en claims te voorkomen.

  Aanmelden
  Deelname aan deze lezing is gratis. Er is plek voor max. 50 deelnemers. Aanmelden kan via deze pagina.
   
  Datum: dinsdag 18 september 2018, 19.15-21.15 uur
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond

  *Afbeedling: Freepik  Lees meer
 • 21 september 2018 09:00 - 14:00eigen activiteit Workshop Build your crowd!
  Ieder museum heeft een bepaalde doelgroep die het graag zou willen bereiken, maar niet of nauwelijks bereikt. In…
  Ieder museum heeft een bepaalde doelgroep die het graag zou willen bereiken, maar niet of nauwelijks bereikt. In deze workshop gaan we aan de slag met de vraag ‘waarom wil je deze groep bereiken en hoe doe je dat?’. We gaan je plannen voor tentoonstellingen, lezingen en andere (educatieve) projecten eens door een andere bril bekijken! Hoe kun je bijvoorbeeld jongeren die niets met musea hebben, toch vanuit hun eigen interesses naar jouw museum trekken? Daar is de methode ‘Build your crowd’ voor! Je zult zien dat bij alle onderwerpen, thema’s en activiteiten verborgen invalshoeken zijn.

  Ambassadeurs, herhaalbezoeken en nieuwe doelgroepen!
  De ‘Build your crowd’-methode is gebaseerd op crowdfunding. Het gaat alleen niet om het behalen van een doelbedrag, maar ook om het creëren van ‘betrokkenheid’. Op die manier kan een museum of erfgoedinstelling zich richten op het vergroten van de stroom aan vaste bezoekers of juist op het creëren van meer herhaalbezoeken. Wat kun je doen? Neem jouw publiek bijvoorbeeld mee in het proces van het maken van een tentoonstelling of laat ze grasduinen in jouw (depot)collectie. Vraag hen actief mee te doen, door bijvoorbeeld het schrijven van beschrijvingen bij foto’s en objecten vanuit hun eigen herinnering, emotie of beleving en presenteer deze in het museum of via een website of app.

  De kans is groot dat al die deelnemende mensen komen kijken en hun familie en vrienden meenemen! Juist deze groep mensen zijn dé ambassadeurs voor jouw organisatie. Je laat daarmee als organisatie zien dat de mening van jouw ‘crowd’ van groot belang is! De methode kan eveneens worden ingezet om ’Vrienden’ aan te trekken en vrijwilligers te werven. Door het gesprek met hen aan te gaan, je te verplaatsen in wat zij willen en te bepalen wat jij hen kan bieden, zet je al een heleboel stappen in de goede richting. Hoe je die dialoog kan opstarten leer je in deze workshop!

  Tijdens de workshop komen een aantal succesvolle voorbeelden uit de praktijk aan bod. Je wordt meegenomen achter de schermen bij het opzetten van crowdfundingcampagnes, publiekscampagnes en -projecten. 

  Expertise
  De workshop wordt gegeven door Sandra Welters, consulent Musea bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Zij ondersteunt het culturele veld in Limburg onder andere door kennis over crowdfunding te delen en crowdfunding-campagnes te stimuleren en begeleiden. Hierbij wordt ook aangesloten bij het beleid van de Provincie Limburg, waarin een grote rol is weggelegd voor samenwerking, het vergroten van publieksbereik en het stimuleren van cultureel ondernemerschap. Crowdfunding is een nieuwe manier om een organisatie en haar (potentiële) publiek dichter tot elkaar te brengen. 

  Programma
  09.00 uur – 12.30 uur interactieve introductie methode, voorbeelden uit de praktijk & werksessie
  12.30 uur - 13.25 uur lunch
  13.30 uur – 14.00 uur Bezoeken ‘live’ restauratie ‘Capelle Greca’ in het nabijgelegen Museum Romeinse Katakomben en mogelijkheid gesprek met Maureen Bachaus, projectleider crowdfundingcampagne ‘Capella Greca’.

  Datum: vrijdag 21 september 2018 van 09.00 tot 14.00 uur
  Locatie: De Polfermolen, Plenkertstraat 50, 6301 GM Valkenburg aan de Geul. (Parkeergelegenheid aanwezig. Op loopafstand van treinstation Valkenburg). 

  *Afbeelding: Freepik


  Lees meer
 • 28 september 2018 - 11 november 2018samenwerkings activiteit Limburg Foto 2018
  De Fotobond Limburg organiseert tweejaarlijks de fotowedstrijd en -expositie Limburg Foto. De expositie toont het…
  De Fotobond Limburg organiseert tweejaarlijks de fotowedstrijd en -expositie Limburg Foto. De expositie toont het beste werk van Limburgse amateurfotografen die lid zijn van de bond. In 2018 vindt de 25ste editie van Limburg Foto plaats. Tijdens deze jubileumeditie wordt een tentoonstelling georganiseerd met een overzicht van de prijswinnende foto’s van de voorafgaande 24 edities. Daarnaast worden dit jaar niet één, maar twee exposities met het beste werk van Limburgse amateurfotografen georganiseerd. Op vrijdag 28 september a.s. wordt in Kunstencentrum Venlo de eerste expositie geopend en worden de beste inzendingen bekroond met een prijs. De expo in Venlo is t/m 24 oktober te zien. Op vrijdag 26 oktober a.s. wordt de tweede expositie (met hetzelfde werk) geopend in De Domijnen in Sittard. Die avond vindt ook een lezing plaats. De expo in Sittard kan t/m 11 november bezocht worden. Amateurfotografen die willen deelnemen aan Limburg Foto kunnen in de periode 10 t/m 14 september a.s. hun foto’s afgeven bij het Huis.
  Lees meer
 • 05 oktober 2018 - 07 oktober 2018eigen activiteit Limburgse Koordagen 2018: 'Creativiteit vanuit traditie'
  In 2018 vinden de Limburgse Koordagen plaats van 5 t/m 7 oktober in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Het…
  In 2018 vinden de Limburgse Koordagen plaats van 5 t/m 7 oktober in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Het thema van de Limburgse Koordagen is dit jaar ‘Creativiteit vanuit traditie’. In het kader van het Europees jaar van het cultureel erfgoed wil het VNK-Limburg laten zien dat koorzang niet alleen van oudsher een culturele traditie is en tot het erfgoed van ons land behoort, maar ook toekomstgericht is. En de Limburgse Koordagen geven een perfecte gelegenheid om hierbij stil te staan. Het VNK-Limburg nodigt de koren dan ook uit om dit thema te laten terugkomen tijdens hun deelname aan het festival.


  Lees meer
 • 14 oktober 2018 10:00 - 17:00eigen activiteit LBM concertconcoursen 2018
  De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd,…
  De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekverenigingen functioneren. Doel van deze muziekwedstrijden is lidverenigingen de mogelijkheid te bieden om hun muzikale niveau te peilen. De deelnemende lidverenigingen krijgen een rapport dat door een deskundige jury wordt samengesteld en waar aanwijzingen instaan waarmee de muzikale prestaties verbeterd kunnen worden. 

  De LBM Concertconcoursen 2018
  De LBM Concertconcoursen 2018 worden gehouden op zondag 14 en zondag 21 oktober in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. De organisatie is in handen van de LBM met ondersteuning van Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 uit Weert en Koninklijke Harmonie St.-Caecilia uit Swalmen. Juryleden zijn dit jaar Rob Goorhuis, Dick Bolt en Durk Lautenbach. 


  Lees meer
 • 21 oktober 2018 10:00 - 17:00eigen activiteit LBM concertconcoursen 2018
  De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd,…
  De concertconcoursen, die sinds 1951 door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan het hoge kwalitatieve niveau waarop de Limburgse muziekverenigingen functioneren. Doel van deze muziekwedstrijden is lidverenigingen de mogelijkheid te bieden om hun muzikale niveau te peilen. De deelnemende lidverenigingen krijgen een rapport dat door een deskundige jury wordt samengesteld en waar aanwijzingen instaan waarmee de muzikale prestaties verbeterd kunnen worden. 

  De LBM Concertconcoursen 2018
  De LBM Concertconcoursen 2018 worden gehouden op zondag 14 en zondag 21 oktober in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond. De organisatie is in handen van de LBM met ondersteuning van Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 uit Weert en Koninklijke Harmonie St.-Caecilia uit Swalmen. Juryleden zijn dit jaar Rob Goorhuis, Dick Bolt en Durk Lautenbach. 


  Lees meer
 • 03 november 2018 - 02 december 2018eigen activiteit STEP FORWARD! 2018 - Moresnet edition
  STEP FORWARD! is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg i.s.m. GOTRA/Joost Vrouenraets.…
  STEP FORWARD! is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg i.s.m. GOTRA/Joost Vrouenraets.
  Deze intensieve academy is voor jonge, talentvolle dansers, die de ambitie hebben om van dans hun beroep te maken. Ook is STEP FORWARD! toegankelijk voor professionele dansers en vergevorderde amateurdansers.


  2018
  De STEP FORWARD! editie in het najaar van 2018 heeft een nieuw format gekregen.
  In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de workshops gegeven worden gedurende twee intensieve weekenden i.p.v. in de zomervakantie (3 & 4 november en 1 & 2 december).

  Deze editie is onderdeel van een omvangrijker programma van GOTRA waarbinnen een samenwerking wordt aangegaan met Bodytalk (Münster). Het thema én belangrijkste de inspiratiebron van dit programma is de vrijstaat Moresnet. De gezelschappen creëren op basis van improvisatiesessies een dansvoorstelling. Deze dansvoorstelling vormt het uitgangspunt van de STEP FORWARD! weekenden. Er wordt gewerkt met de professionele performers en live muziek.

  Het uiteindelijke resultaat is een dansvoorstelling van performers en de participerende jongeren vanuit STEP FORWARD!  Lees meer
 • 04 november 2018 10:00 - 16:30eigen activiteit Dansdocenten Inspiratiedag 2018
  Limburg telt zo’n 70 dansscholen en een veelvoud aan dansdocenten in allerlei stijlen. Voor hen organiseert het…
  Limburg telt zo’n 70 dansscholen en een veelvoud aan dansdocenten in allerlei stijlen. Voor hen organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg jaarlijks een Dansdocenten Inspiratiedag. Hier krijgen dansdocenten informatie over vernieuwing in het vak of verdieping in een bepaald aspect van het lesgeven in dans. Daarnaast is dit een mooi ontmoetings- en netwerkmoment, aangezien dansdocenten vaak vooral druk zijn met hun eigen lessen of dansschool.

  Dansdocenten Inspiratiedag 2018
  Wil je meer weten over blessurepreventie én kennis maken met het dansidioom van Leine Roebana? En lijkt het je leuk om andere Limburgse dansdocenten te ontmoeten en ideeën uit te wisselen? Meld je dan aan voor de Dansdocenten Inspiratiedag van het Huis voor de Kunsten Limburg op zondag 4 november a.s. in de ECI Cultuurfabriek te Roermond!

  Programma
  10.15 uur Inloop

  10.30 – 11.30 uur Lezing Marcel Witte: Dansen – artistiek begrip of medisch onbegrip?

  11.45 – 13.00 uur Masterclass LeineRoebana 1

  13.00 – 14.00 uur Lunch

  14.00 – 16.00 uur Masterclass LeineRoebana 2

  16.00 – 16.30 uur Borrel

  Datum: zondag 4 november 2018, 10.00 - 16.30 uur
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, 6041 MA Roermond
  Kosten: € 50,- per persoon dit is inclusief lunch en borrel


  Lees meer
 • 04 november 2018 11:00 - 17:00eigen activiteit InBeeld Netwerkdag 2018
  Een dag in het teken van het maken, exposeren en verkopen van beeldende kunst

  Op zondag 4 november 2018 van…
  Een dag in het teken van het maken, exposeren en verkopen van beeldende kunst

  Op zondag 4 november 2018 van 11.00 – 17.00 uur vindt de allereerste InBeeld Netwerkdag plaats. Glaspaleis SCHUNCK* in Heerlen wordt die dag omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers en beoefenaars van beeldende kunst. Met interviews, lezingen, workshops, rondleidingen, kunstconsulten en een informatiemarkt met professionele kunstkenners, is dit hét moment om je te laten inspireren en te netwerken.

  De InBeeld Netwerkdag is een nieuw, tweejaarlijks initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg. De dag sluit aan bij de InBeeld Prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg. Deze werd in 2017 voor het eerst uitgereikt. Net als de prijs, die in 2019 weer wordt uitgereikt, heeft de InBeeld Netwerkdag het doel om de zichtbaarheid van de beeldende kunst in Limburg te vergroten en niet-professionele beeldend kunstenaars te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen.

  Aanmelden
  Het volledige programma van de gratis toegankelijke InBeeld Netwerkdag wordt begin september a.s. bekendgemaakt. Vanaf dan kun je je ook aanmelden. Reserveer de datum nu alvast in je agenda en houd www.hklimburg.nl/inbeeld in de gaten of schrijf je in voor de beeldende kunst nieuwsbrief via www.hklimburg.nl/nieuwsbrief.

  De InBeeld netwerkdag wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg, SCHUNCK* en de Limburgse centra voor de kunsten.
 • 02 december 2018 11:00 - 17:30eigen activiteit Dansdag Roermond
  De Dansdag Roermond biedt (amateur-)dansers uit de regio Roermond een podium waarop zij hun danskunsten kunnen…
  De Dansdag Roermond biedt (amateur-)dansers uit de regio Roermond een podium waarop zij hun danskunsten kunnen tonen, hun dans skills verder kunnen ontwikkelen en andere dansers kunnen ontmoeten. De Dansdag Roermond is een initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg en wordt georganiseerd in samenwerking met de ECI Cultuurfabriek en Wel.Kom Roermond.
  December 2018
  Op zondag 2 december 2018 staat de ECI Cultuurfabriek in Roermond geheel in het teken van dans! (Amateur)dansers uit de regio volgen die dag tussen 11.00 en 15.30 uur workshops van gerenommeerde dansers in verschillende dansstijlen.
  Tijdens deze workshops kunnen de dansers zich laten inspireren door de professionals. In de namiddag tonen ze hun eigen choreografieën op het podium van de ECI Cultuurfabriek. Dit programma is toegankelijk voor publiek. In de foyer is een dansvloer, waar spontaan gedanst mag worden…laat je verrassen!

  Programma
  11.00 – 15.30 uur Workshops
  16.00 – 17.30 uur Voorstelling 

  Datum: zondag 2 december 2018, 11.00 - 17.30 uur
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, 6041 MA Roermond
  Kosten deelname workshop en optreden: € 5,- per persoon (betalen op de dag zelf, aan de deur)
  Entree voorstelling: € 4,- per persoon online via ECI Cultuurfabriek of telefonisch via: 0475 31 71 71


  Lees meer

naar de complete agenda…
prikbord
13-08-2018 16:21,

BYOB ‘NIGHT VISION’ in Odapark

Meld je aan voor een bijzondere nachtelijke vertoning in het Beeldenbos van Odapark… Meld je aan voor een bijzondere nachtelijke vertoning in het Beeldenbos van Odapark
Een nacht lang, van zonsondergang tot zonsopkomst
 
Bring Your Own Beamer (BYOB) is een internationaal concept, bedacht door internetkunstenaar Rafaël Rozendaal, waarbij kunstenaars voor één avond een ruimte vullen met projecties. Alles is geoorloofd – videokunst, installaties, games, video-mapping, VJ-sets, Kinect-installaties en slideshows – zolang er maar geprojecteerd kan worden.
 
Odapark zou Odapark niet zijn als ze hier niet een eigen draai aan geven. Tijdens de manifestatie Night Vision op 24 en 25 augustus wordt Limburgs bekendste beeldenbos omgetoverd tot een dynamisch beeldenfestival voor ‘bewegend’ licht. Odapark zorgt voor de projectie-wanden; aan jou als deelnemend kunstenaar wordt gevraagd zelf een beamer etc. mee te nemen voor die nacht.

Aanmelden voor deelname kan tot 17 augustus door een videolink van jouw werk of projectie in te sturen voor een bijzondere nachtelijke vertoning in het Beeldenbos van Odapark naar: roel.sanders@odapark.nl.Lees meer…
10-07-2018 09:56,

Vacature: koordirigent(e)

Het revuegezelschap: 'theatergezelschap de Houtumse revue' is op zoek naar een koordirigent(e) die hun…

Het revuegezelschap: 'theatergezelschap de Houtumse revue' is op zoek naar een koordirigent(e) die hun koor kan begeleiden in aanloop naar en ten tijde van de uitvoeringen. Het betreft een repetitieperiode van september tot en met januari 2018. Zij repeteren op dinsdagavond. Vanaf oktober zal er ook nog op zondagochtend gerepeteerd worden (in samenwerking met het orkest).


wat verwachten ze:
een enthousiaste koordirigent(e) die de amateur groep zangers en zangeressen kan begeleiden in de ten gehore te brengen liedjes. Zij zingen liedjes in het genre: modern. Ze werken met bekende melodieën met eigen teksten. Repetitieperiode zal plaatsvinden tussen september en januari 2018.Zij repeteren op dinsdagavond van 22.00uur tot 23.00uur en op zondagochtend van 11.30-13.00uur.

wat bieden ze:
een prettige locatie in het gemeenschapshuis van Holtum, Kleine Dries 4, 6123 AL Holtum.
een baan in een theatergezelschap dat al 35 jaar elk jaar een nieuwe uitvoering presenteert
een enthousiaste groep zangers en zangeressen die graag willen leren.

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Hub Sanders, via Sanders.hjm@gmail.com of tel. 046-4853528

Lees meer…
11-06-2018 10:02,

Werk mee aan de documentairefilm ‘Heiligdomsvaart'

Werk mee aan de documentairefilm ‘Heiligdomsvaart'

Heb jij gefilmd tijdens de Heiligdomsvaart 2018…
Werk mee aan de documentairefilm ‘Heiligdomsvaart'

Heb jij gefilmd tijdens de Heiligdomsvaart 2018 in Maastricht (met je telefoon/camera/GoPro etc.)? Dan kan jouw materiaal wellicht gebruikt worden in de documentairefilm ‘Heiligdomsvaart’ (werktitel). Producent Kris Förster en regisseur Robin Peeters zijn op zoek naar zo veel mogelijk door bezoekers gefilmd materiaal. De documentairefilm heeft als doel de rol en betekenis van een religieus evenement als de Heiligdomsvaart anno 2018 te onderzoeken. Eigen registraties van het evenement van bezoekers vormen een belangrijk onderdeel van de productie.

Materiaal kan worden aangeleverd via www.facebook.com/heiligdomsvaartdefilm en info@kfproductions.nl (of bellen naar producent Kris Förster: 06-25036123). De uitgekozen fragmenten worden beloond met een vergoeding.
disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdfonds cultuur limburg keramiek kring limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse muziek organisatie letterkundig centrum limburg limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs molenstichting limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie pop in limburg raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verbindend netwerk koorzang limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?