muziek

Limburg is rijk aan klank. Het Huis voor de Kunsten Limburg is thuis in de blaas- en tamboermuziek, koormuziek, popmuziek, klassieke muziek en geïmproviseerde muziek. Jaarlijks organiseren wij met de bij ons aangesloten muziekbonden en -verenigingen activiteiten als de Finale Jonge Solisten, de Limburgse Koordagen, Nu of Nooit, Popsport en vele concoursen, cursussen en workshops. Het Huis en haar muziekpartners zorgen voor een consistent muziekbeleid. Daar waar de Stichting Popmuziek Limburg vooral de belangen behartigt van bands en muziekpodia in Limburg, behartigen anderen vooral de belangen van muziekverenigingen.
 
Zo is de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) er voor harmonieën, fanfares en brassbands, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) voor onder andere drumbands, showkorpsen en majorettegroepen en de stichting Verbindend Netwerk Koorzang (VNK) Limburg voor de 1100 verschillende koren in Limburg. De LBM, LBT en VNK-Limburg zijn founders van het Huis. Met hen en de diverse andere bij ons aangesloten muziekorganisaties, proberen we talrijke vormen van muziek in Limburg te ondersteunen en promoten.
aangesloten organisaties muziek
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Muziek? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.

muziek agenda
 • 14 januari 2018 - 22 april 2018 Zing en Beleef | Zangproject in Venlo
  De inschrijving voor een nieuw Zing en Beleef project in Limburg o.l.v. Hans Veldhuizen is geopend.…
  De inschrijving voor een nieuw Zing en Beleef project in Limburg o.l.v. Hans Veldhuizen is geopend.
  Van januari - april 2018 kunt u meedoen aan Zing en Beleef Requiem in de prachtige kloosterkerk van Domani Venlo.

  Per cursusdag zingen de deelnemers delen uit steeds weer een ander Requiem. Zo krijgen de deelnemers een goed beeld van alle requiemwerken die door de eeuwen heen zijn gecomponeerd door bijvoorbeeld Fauré, Brahms, Verdi en Duruflé. Ter afsluiting van het project is er een openbare slotpresentatie in Domani o.l.v. Hans Veldhuizen.

  Tijdens Zing en Beleef staat het plezier in zingen voorop. Elke liefhebber, van beginner tot gevorderde, is welkom om mee te zingen. Ervaring is niet nodig, net zo min als kennis van het notenschrift.

  Data (telkens van 13.30 - 16.30 uur):
  • zondag 14 januari 2018
  • zondag 4 februari 2018
  • zondag 18 februari 2018
  • zondag 11 maart 2018
  • zondag 8 april 2018
  • zondag 22 april 2018 (slotpresentatie)

  Locatie: Domani Venlo (op loopafstand van het station) www.domani-venlo.nl
  Kosten: € 120,- p.p.
  Aanmelden via: www.svmlimburg.nl


  Lees meer
 • 03 maart 2018 19:30 - 22:30 Uniek concert van 5 Limburgse fanfares: Veer make es 1 meziek
  Op zaterdag 3 maart 2018 om 19.30 uur vindt er een uniek concert plaats in de Schouwburg in Sittard: Vijf fanfares,…
  Op zaterdag 3 maart 2018 om 19.30 uur vindt er een uniek concert plaats in de Schouwburg in Sittard: Vijf fanfares, één orkest. 200 muzikanten op één podium, van jong tot oud. Fanfare St. Jozef Buchten, Fanfare Concordia Einighausen, Fanfare St. Caecilia Guttecoven, Muziekgezelschap Juliana Holtum & Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht presenteren: Veer make es 1 meziek. Een avond boordevol fanfaremuziek met humor, solisten en natuurlijk een Limburgs tintje.

  Veer make es 1 meziek
  Onder de titel Veer make es 1 meziek wordt een uniek concert gegeven, zowel voor de muzikanten als dirigenten en natuurlijk het publiek. Door de omvang van het orkest kan muziek gespeeld worden, die voor de meeste verenigingen niet te spelen is, omdat de bezetting dit niet toelaat. Kortom een supergroot fanfare- en slagwerkorkest met een toegankelijk maar ook uitdagend en gevarieerd programma.

  Dit concert vindt plaats in de Schouwburg in Sittard op zaterdag 3 maart 2018 om 19.30 uur. Meer informatie over het concert en de kaartverkoop volgt nog: www.facebook.com/veermakees1meziek.
   
  Datum: zaterdag 3 maart 2018, 19.30 uur
  Locatie: Schouwburg De Domijnen, Monseigneur Claessensstraat 2, Sittard
  Tickets: à €12,50 per stuk via veermakees1meziek@gmail.com.


  Lees meer
 • 04 maart 2018 14:30 - 16:00 Percussiegroep Fanfare Concordia: Percussion beyond borders….
  Vol trots presenteert de percussiegroep van Fanfare Concordia Leveroy op zondag 4 maart 2018 om 14.30 uur in DOK6…
  Vol trots presenteert de percussiegroep van Fanfare Concordia Leveroy op zondag 4 maart 2018 om 14.30 uur in DOK6 te Panningen een anderhalf uur durende slagwerkshow: Percussion beyond borders… Deze enthousiaste groep slagwerkers onder leiding van Roy Janssen is altijd op zoek naar vernieuwingen en liet veel stukken zelf arrangeren. Als voormalig Nederlands en vice-wereldkampioen hebben ze hun sporen verdiend in de slagwerkwereld en is het tijd voor een volgende stap. Met deze show schotelen de slagwerkers het publiek een zeer gevarieerd programma voor. Natuurlijk boordevol slagwerk, maar ook met nieuwe verbindingen, onverwachte samenwerkingen en unieke cross-overs.

  De slagwerkers gaan de grenzen van percussie over door composities te spelen met basgitaar, elektrische én akoestische gitaar, toetsen, maar ook met kopblazers, klarinet, dwarsfluit, panfluit en zelfs een werk met een beatboxer. Kortom, een niet te missen concert voor iedere (slagwerk)muziekliefhebber. Kaartjes kosten 12,50 per stuk en dat is inclusief garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan het concert.

  Datum: zondag 4 maart 2018, 14.30 uur
  Locatie: DOK6, Panningen
  Tickets: €12,50 (incl. garderobe en kopje koffie of thee vóóraf) via DOK6


  Lees meer
 • 04 maart 2018 14:30 - 17:00 Torna | Cultura sluit winter af met inspirerend café
  Torna | Cultura sluit het winterseizoen af op zondag 4 maart met een inspirerend en interessant Cultureel Café…
  Torna | Cultura sluit het winterseizoen af op zondag 4 maart met een inspirerend en interessant Cultureel Café om 14.30 uur in zaal-restaurant Aod Thoear.

  Peter Peters

  De Maastrichtse universiteitshoogleraar Peter Peters (Hunsel) heeft met zijn team, samen met collega’s uit Duitsland, een doorbraak weten te bereiken in het onderzoek naar de oorzaak van Alzheimer. Professor Peters zal op zijn bekende enthousiaste en begrijpelijke wijze de onderzoeksgegevens met mooie en duidelijke beelden presenteren. Hij laat ook het recent Alzheimer-werk zien van Prof. Sjors Scheres uit Cambridge, maar geboren in Stramproy. Aansluitend bestaat de gelegenheid tot het stellen van vragen.

  Angeles Nieto
  Beeldend kunstenares Angeles Nieto stond in 2017 in de finaleronde van de Picassowedstrijd. Deze werd gehouden als vervolg op de serie Krabbé zoekt Picasso. AVRO/TROS daagde beginnende en ervaren kunstenaars uit een Picasso geïnspireerd werk te maken. 3000 inzendingen kwamen binnen, waaruit de jury 25 werken koos, waarop gestemd kon worden. Onder die 25 genomineerden bevond zich ook de in Thorn woonachtige Angeles Nieto.
  Na een opleiding kunstgeschiedenis in haar geboorteplaats Madrid rondde ze haar studie af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar werk is vooral kleurrijk en levendig. Haar Spaanse achtergrond komt heel duidelijk naar voren, zowel qua kleur, thematiek als vorm. Nieto’s kunstwerken bevinden zich binnen Nederlandse, Duitse, Spaanse en Japanse collecties.

  Ton Engels
  Ton Engels is van veel muzikale markten thuis: songwriter, gitarist en docent songwriter aan de Rock Academie Tilburg. Onlangs presenteerde hij zijn nieuwste dialect-CD ‘Herfstkampioen’, opgenomen in zijn eigen muziekstudie Vulcano. Hij maakte eerder al een aantal albums, met teksten geschreven in het dialect van zijn geboortedorp Helden-Panningen. Wat opvalt, is zijn akkoordenrijkdom en zijn kracht als verhalenverteller.

  De column en gedicht worden gepresenteerd door Har Parren (Grathem) en Karel Ruiten (Roermond), beiden lid van de ‘Sjrieverskrink Midde-Limburg’.

  Gastvrouw is Karin Peeters-Kneepkens, mediator, communicatieadviseur en in het dagelijks leven accountmanager Bedrijven bij de gemeente Maasgouw.

  Datum: zondag 4 maart 2018
  Locatie: zaal-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 4, Thorn


  Lees meer
 • 09 maart 2018 09:15 - 16:30 Symposium: Klinkende klasse(n): de rol van muziekdocenten in het primair onderwijs
  Muziekeducatie in het Primair Onderwijs - Laat je inspireren door de sprekers en je zintuigen prikkelen tijdens…
  Muziekeducatie in het Primair Onderwijs - Laat je inspireren door de sprekers en je zintuigen prikkelen tijdens de workshops!

  De rol van de muziekdocenten in het primair onderwijs verandert: de muziekdocent is niet enkel meer verantwoordelijk voor het geven van goede muzieklessen, maar functioneert als een vliegwiel voor muziekeducatie in de gehele scholengemeenschap. Dit vraag extra aandacht voor de rol die de muziekdocent inneemt. Reden voor een symposium!

  Dit symposium biedt een uitgelezen kans om op verdiepende wijze co-teaching, team-teaching en muziek in samenhang met de overige kennisgebieden te ontdekken. Ervaren vakleerkrachten, beleidsmakers, muziekschooldocenten, studenten docent muziek en groepsleerkrachten ontmoeten elkaar en delen expertise.

  Met lezingen van Suzan Lutke en Roeland Vrolijk, workshops van Maria Speth, Suzan Overmeer, Jeroen Schipper en Dirk Bosman.

  Datum: vrijdag 9 maart 2018, 9.15 – 16.30 uur
  Locatie: Dependance Conservatorium Maastricht, Fr. Romanusweg 90, Maastricht
  Kosten: €55,- incl. lunch

  Meer info en aanmelden, klik hier.

   
  Lees meer
 • 11 maart 2018 16:00 - 17:00 Stichting Chrisjteijn presenteert: Shakespeare’s Songs
  Muziek in de tijd van Shakespeare (eind 16e en begin 17e eeuw) speelde een even grote rol in het leven van alledag…
  Muziek in de tijd van Shakespeare (eind 16e en begin 17e eeuw) speelde een even grote rol in het leven van alledag als in onze tijd. Uitgevers zorgden voor een stroom van publicaties, variërend van madrigalen en ensemblewerken tot straatdeuntjes. En Shakespeare was een kind van zijn tijd en in de personages in zijn toneelstukken trachtte hij de werkelijkheid zoveel mogelijk te benaderen. In zijn ongeveer dertig toneelstukken heeft hij een honderdtal liederen verwerkt, van dronkemansliederen aan de welgevulde dis tot melancholieke treurliederen over verloren liefde.

  Ook muzikale aansporingen om toch maar vooral geen tijd te verliezen als het gaat om de liefde treffen we aan
  in zijn oeuvre. Van deze twee laatste thema’s zullen we vanmiddag genoeg voorbeelden te horen krijgen.
  De meeste liederen zijn afkomstig uit de periode in Shakespeares loopbaan die gekenmerkt wordt door een
  aantal ‘comedies’. Een ‘comedy’ bij Shakespeare is geen dijenkletser, maar eerder een loflied op de liefde. Twelfth Night, As You Like It, Measure for Measure en Two Gentlemen of Verona leveren een grote bijdrage aan het concert. Eén lied is afkomstig uit Cymbeline, een van de late, zogenaamd romantische stukken van Shakespeare en een van de liederen maakt zelfs een uitstapje naar de 19e eeuw: Now sleeps the crimson patel is een sonnet van Alfred Lord Tennyson, die zich in het gezelschap van Shakespeare kennelijk op zijn gemak voelt. De liederen worden uitgevoerd door het koor Cantori La Vera, geen onbekende op het Eijsdense podium. De Letse bas-bariton Agris Hartmanis zal een aantal liederen solo zingen. De begeleiding wordt verzorgd door pianiste Michelle Powell. Bij het eerste deel van het concert wordt de hobopartij ingevuld door Julia de Leuw. De algehele leiding is in de bekwame handen van Alice Hendriks.

  Datum: zondag 11 maart 2018, 16.00 uur
  Locatie: Kapel Ursulinenconvent, Eijsden
  Toegang: €10,-

   
  Lees meer
 • 13 maart 2018 09:30 - 16:30 Landelijke Dag van de Cultuureducatie
  Vakintegratie: Verdiepen en verrijken. Dat is dit jaar het thema van de Dag van de Cultuureducatie op 13 maart…
  Vakintegratie: Verdiepen en verrijken. Dat is dit jaar het thema van de Dag van de Cultuureducatie op 13 maart in het Musis in Arnhem.
   
  Een dag waar je samen met collega’s uit onderwijs en culturele instellingen de samenhang tussen de kunstvakken en de andere vakken onderzoekt. Daarvoor heeft het LKCA een rijk programma samengesteld met inspirerende lezingen, prikkelende workshops en pakkende presentaties.
   
  Een kleine greep uit het programma. Innovatie-expert Jef Staes trapt af en zet je aan het denken over de manier waarop ons onderwijs georganiseerd is. Aansluitend kun je kiezen voor sessies over vakintegratie en bijvoorbeeld bildung, erfgoed, onderwijsvernieuwing, 21e eeuwse vaardigheden, nieuwe media, makersonderwijs, sport of wetenschap.
   
  Op www.lkca.nl lees je meer over de dag en het programma. Wij hopen dat je erbij bent om samen met enthousiaste collega’s vorm te geven aan de toekomst van cultuureducatie in het onderwijs.
   
  Ben je leerkracht en sta je ingeschreven bij het lerarenregister? Dan ontvang je na afloop een certificaat voor 6 RU.
 • 18 maart 2018 11:30 - 13:00 Bijzondere afsluiting concertreeks in Cuypershuis
  Nieuwe composities worden gespeeld tijdens Cuypers’ Podium

  Op zondag 18 maart 2018 verzorgen niet alleen studenten…
  Nieuwe composities worden gespeeld tijdens Cuypers’ Podium

  Op zondag 18 maart 2018 verzorgen niet alleen studenten van het Conservatorium Maastricht een concert in het Cuypershuis, ook de stukken die gespeeld gaan worden zijn bijzonder. Compositiedocent Vykintas Baltakas van het Conservatorium Maastricht startte dit schooljaar een bijzonder project. Voor de gelegenheid schreven een viertal compositiestudenten nieuwe muziekstukken, met architectuur als uitgangspunt. Ter inspiratie bezochten de studenten de museale presentatie van het Cuypershuis.

  De composities die tijdens dit concert worden gespeeld zijn van de hand van: Felipe Hoyos González (Colombia), Christos S. Kavour (Griekenland), Giannis Montesantos (Griekenland) en Iago Hermo (Spanje).
  De muziekstukken worden voordragen door Mimi Jung (viool), Diego Ernesto Hernández-Vidal (cello) en Lex Houtermans (klarinet).

  Muziek op internationaal niveau
  Met studenten uit ruim 30 verschillende landen trekt het Conservatorium Maastricht zeer getalenteerde jonge musici uit de hele wereld aan. Om kwalitatief hoogstaande muziek te stimuleren en ondersteunen krijgen studenten Jazz en Klassiek regelmatig de kans om ervaringen op te doen. De historische Cuyperszaal van het Cuypershuis in Roermond is een van deze bijzondere locaties in Limburg waar uitmuntende musici met een breed repertoire optreden.

  Datum: zondag 18 maart 2018, 11.30 - 13 uur
  Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond
  Entree:€ 10,- pp. Reserveren via 0475 – 359 102 of museum@roermond.nl.

   
  Lees meer
 • 24 maart 2018 20:00 - 22:00 Jubileumconcert Tegelse Hofzangers
  Het is dit jaar 25 jaar geleden dat dirigent Bert Ramakers de muzikale leiding kreeg bij mannenkoor de Tegelse…
  Het is dit jaar 25 jaar geleden dat dirigent Bert Ramakers de muzikale leiding kreeg bij mannenkoor de Tegelse Hofzangers. Dat wordt gevierd met een bijzonder feestelijk concert. Aan het concert wordt een muzikale bijdrage geleverd door het Tegels Symphonie Orkest en het Heldens Koper Ensemble. Het concert is op zaterdag 24 maart 2018 en begint om 20.00 uur. Er is een pauze van 30 minuten. Kaarten zijn voor € 12,50 te bestellen via de website www.tegelsehofzangers.nl. In de prijs is de garderobe en een pauzedrankje inbegrepen.

  Datum: zaterdag 24 maart 2018, 20.00 uur
  Locatie: De Haandert Tegelen
  Tickets: €12,50 (incl. garderobe en pauzedrankje), bestellen via website.

   
  Lees meer
 • 27 maart 2018 20:00 - 23:00 Johannes Passion - J.S.Bach door Toonkunstkoor Roermond
  Traditiegetrouw voert het Toonkunstkoor Roermond in de Goede Week een Passie van J.S.Bach uit. Tussen het stralende…
  Traditiegetrouw voert het Toonkunstkoor Roermond in de Goede Week een Passie van J.S.Bach uit. Tussen het stralende openingskoor en het hoopvolle slotkoraal ontvouwt zich een meeslepend verhaal waarbij Bach overtuigend alle theologische nuances in muziek omzet.

  Bach neemt hierbij de stijl, visie en temperament van de evangelist over waardoor het werk korter, dramatischer en spontaner van karakter is dan de Matthäus Passion. Hierdoor komt het lijdensverhaal met andere kleuren en contouren tot stand. Felle koorgedeeltes worden afgewisseld met koralen en poëtische beschouwingen. Laat u zich hierdoor meevoeren als voorbereiding op Pasen.

  Algehele leiding: Pieter Cox
  Barokorkest: Concerto Vivo
  Inleiding door Gerard Sars
  Martha Bosch sopraan
  Christine Wehler alt
  Knut Schoch Evangelist en tenor-aria’s
  Hans Christian Hinz Christus
  Valerio Zanolli bas-aria’s

  Datum: dinsdag 27 maart 2017, 20.00 uur
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Roermond
  Entree: €30,- , via www.toonkunstkoorroermond.nl, de leden van het koor of via het theater


  Lees meer
 • 02 april 2018 10:00 - 17:00 Zangdag 'AMeeZing Projects' in Maastricht
  Op Paasmaandag 2 april a.s. vindt de zangdag ‘AMeeZing Projects’ plaats in het Porta Mosana College in Maastricht…
  Op Paasmaandag 2 april a.s. vindt de zangdag ‘AMeeZing Projects’ plaats in het Porta Mosana College in Maastricht plaats. Een dag vol zangworkshops voor ervaren én onervaren zangers en zangeressen. Hou jij van zingen schrijf je dan in.

  AMeeZing Projects
  AMeeZing Projects organiseert laagdrempelige zangactiviteiten. Maximaal 120 personen van 12 tot 102 jaar kunnen zich inschrijven voor deze dag. Zij worden vooraf ingedeeld in drie groepen. Samenzang staat deze dag centraal. Ook wordt in elke groep gewerkt aan zangtechnieken, bodypercussion en performance.
  De drie workshopleiders zijn: Jo Annemans, Gwen Moust en Ghislaine Mommer.

  Programma
  10.00 uur | Ontvangst
  10.45 uur | Vocale warming up
  11.15 uur | Workshopronde 1
  12.30 uur | Lunch
  13.15 uur | Workshopronde 2
  14.45 uur | Korte pauze
  15.00 uur | Workshopronde 3
  16.15 uur| Afrondend concert

  Datum: maandag (Paasmaandag) 2 april 2018, 10.00 – 17.00 uur
  Locatie: Porta Mosana College, Oude Molenweg 130, Maastricht
  Tickets: Bestel tickets voor deze inspirerende workshopdag (incl. lunch) via AMeeZing, na de bestelling ontvangt u een inschrijfformulier.


  Lees meer
 • 07 april 2018 10:00 - 16:00 LFO The Challenge 2.0 - Workshops
  Op zaterdag 7 en zondag 8 april organiseert het Limburgs Fanfare Orkest voor de tweede keer het project ‘The…
  Op zaterdag 7 en zondag 8 april organiseert het Limburgs Fanfare Orkest voor de tweede keer het project ‘The Challenge!’ bij Cultureel Centrum Don Bosco te Heel. Zaterdag 7 april staat in het teken van workshops: bekende Limburgse topmusici geven van 10.00 uur tot 16.00 uur gastlessen aan iedereen die een fanfare-instrument bespeelt.

  Workshops
  Altijd al eens les willen hebben van de beste docenten van Limburg? Noteer dan 7 april 2018 in je agenda. Je krijgt de kans de fijne kneepjes van je instrument te leren kennen! Bekende Limburgse musici die in grote orkesten spelen geven dan speciale workshops. Dit zijn de docenten van The Challenge 2.0:
  - Sandor Hendriks (trombone)
  - Stefan Arits (euphonium/bas)
  - Jacques Claessens (saxofoon) – Klassieke muziek
  - Ralf Jacobs (saxofoon) – Lichte muziek
  - Hub Nickel (trompet/bugel)
  - Theo Wolters (trompet/bugel)
  - Raymond Spons (slagwerk)
  - Cleo Simons (hoorn)

  Aanmelden
  De workshops vinden plaats op zaterdag 7 april (10.00 – 16.00 uur). Via deze link kun je je direct aanmelden. 

  Programma en kosten
  Deelname aan de workshops op zaterdag 7 april kost 12,50 euro inclusief een lunch, bestaande uit soep en een broodje. Het programma begint om 10.00 uur. De workshops duren tot 16.00 uur; daarna is er de mogelijkheid om de gestudeerde muziek te presenteren.

  Datum: zaterdag 7 april 2018, 10.00 - 16.00 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Don Bosco, Heel

   
  Lees meer
 • 07 april 2018 10:00 - 16:00 Dag van de Stem in Roermond
  Met masterclass met de bekende musical- (én opera) ster Henk Poort

  De Dag van de Stem wordt op 7 april 2018…
  Met masterclass met de bekende musical- (én opera) ster Henk Poort

  De Dag van de Stem wordt op 7 april 2018 voor de 7e keer georganiseerd in ECI Cultuurfabriek te Roermond. Dit keer wederom met een zorgvuldig samengesteld programma. Sprekers van naam en faam, een zeer gevarieerd aanbod aan (nieuwe) workshops, een keur aan uiteenlopende ‘stem-artiesten’, de welbekende Korenslag, de Informatiemarkt en nog veel meer.

  Dit jaar besteedt de Dag van de Stem specifieke aandacht aan de relatie tussen stem en gezondheid. Dit komt onder meer aan bod in de lezingen van professor Wivine Decoster en doctor Anke Coomans. Tevens is er een speciale workshop ‘Zingen voor personen met dementie’, om hen en hun partners of mantelzorgers te laten ervaren wat zingen voor hen kan betekenen. Bovendien is er een optreden van het Parkinsonkoor Roermond, dat laat zien en horen wat je met zingen allemaal kunt bereiken.

  Voor degenen die al gebruik maken van de Lax-Vox methode of daarin geïnteresseerd zijn, is er goed nieuws. Niemand minder dan doctor Ilter Denizoglu is aanwezig om zowel een lezing als enkele workshops te verzorgen. Speciaal voor kinderen en jeugd is er: korenslag, een zangworkshop, voorlezen en nog veel meer.

  Datum: zaterdag 7 april 2018
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, Roermond
  Programma en inschrijven: via www.dagvandestem.nl

   
  Lees meer
 • 08 april 2018 16:00 - 19:00 LFO The Challenge 2.0 – Concert
  Op zaterdag 7 en zondag 8 april organiseert het Limburgs Fanfare Orkest voor de tweede keer het project ‘The…
  Op zaterdag 7 en zondag 8 april organiseert het Limburgs Fanfare Orkest voor de tweede keer het project ‘The Challenge!’ in Cultureel Centrum Don Bosco te Heel. Zaterdag 7 april staat in het teken van workshops: bekende Limburgse topmusici geven gastlessen aan iedereen die een fanfare-instrument bespeelt. Op zondag 8 april geeft het LFO een galaconcert met drie Limburgse topsolisten: Camiel Lemmens (hoorn), Max Hubens (bastrombone) en Pim Dautzenberg (saxofoon). Het concert begint om 16.00 uur.

  Datum: zondag 8 april 2018, 16.00 – 19.00 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Don Bosco, Heel
  Tickets: via deze link.


  Lees meer
 • 09 april 2018 09:00 - 13:00 Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg: Workshop ‘Podiumpresentatie voor musici’
  Als uitvoerend musicus sta je tijdens een concert of presentatie behoorlijk in de kijker bij je publiek. Het oog…
  Als uitvoerend musicus sta je tijdens een concert of presentatie behoorlijk in de kijker bij je publiek. Het oog van het publiek wil wel wat te zien hebben. Sterker nog: een interessante opstelling, een boeiende inleiding en een goed vormgegeven afsluiting kunnen de ervaring voor het publiek sterker maken en de kwaliteit van het geheel vergroten.

  Workshop ‘Podiumpresentatie voor musici’
  In de workshop ‘Podiumpresentatie voor musici’ leer je over het effect van lichaamshouding, lichaamstaal en lichaamsbeweging op het podium. Het gaat dan om opkomen, een positie innemen, applaus in ontvangst nemen en afgaan. Door oefeningen en observaties worden deelnemers bewust van hun houding en positie. Door training kan men gerichter, sterker en creatiever op een podium opereren en kan men beter omgaan met eventueel aanwezige podiumangst.

  Docent Dönci Bánki
  Dönci is geschoold op een mimeopleiding als fysiek acteur. Zijn aandacht gaat uit naar het beeld dat door het lichaam en de beweging daarvan geschapen wordt, solo, of in combinatie met anderen. Naast acteur en regisseur is Dönci actief als docent in PO, MBO en de amateursector.

  Workshop ‘Podiumpresentatie voor musici’, voor muziekdocenten die tips en training willen voor het vormgeven van eigen muziekpresentaties
  Datum: 9 april 2018, 9.00 - 13.00 uur
  Wat: 1 ochtend vol tips en training
  Locatie: centrale locatie n.a.v. de inschrijvingen
  Prijs: €95,-
  Aanmelden: vóór 1 maart, via maria.hermans@maastricht.nl, ook voor particulieren.


  Lees meer
 • 15 april 2018 16:00 - 17:00 Stichting Chrisjteijn presenteert: Jan, Arno en de klarinet
  Zeer geregeld komt de es-klarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam (KCO), Eijsdenaar…
  Zeer geregeld komt de es-klarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam (KCO), Eijsdenaar
  Arno Piters, met een aantal van zijn masterclassstudenten uit Amsterdam een concert geven bij Chrisjteijn in Eijsden. En dus ook in onze 14e jaargang geeft hij acte-de-présence. Dit keer, net als in 2015, brengt hij Jan Cober, zijn vroegere leermeester, mee. Wie het concert in januari van dat jaar heeft meegemaakt, weet welke impact het optreden van de twee grootmeesters toen had. Dat zij ook hun studenten tot grote muzikale hoogte wisten te brengen, was geen geringe bijzaak. Alles bij elkaar een magisch concert.

  Ook dit jaar komen de twee coryfeeën naar Eijsden en zullen zij ongetwijfeld een prachtig programma
  voorschotelen. Zoals gebruikelijk bij kunstenaars doet Arno, als leider van de groep, een beetje geheimzinnig
  over het uit te voeren programma. De vorige keren heeft het publiek kunnen genieten van werken van Bach, Mozart, Rossini, Messiaen en vele andere beroemde componisten. Even verrassend zal zijn keuze zijn van de
  studenten die het concert mede gestalte zullen geven. Jongelui uit vele landen van Europa hebben hier al
  geconcerteerd: uit Nederland, Italië, Spanje, Portugal en Hongarije, om er maar een paar te noemen.

  Datum: zondag 15 april 2018, 16.00 uur
  Locatie: Kapel Ursulinenconvent, Eijsden
  Toegang: €10,-  Lees meer
 • 06 mei 2018 14:00 - 16:30 Mestreechter Operètte Vereiniging | Door Melger en Bein
  Sprankelend muziektheater
  Wat gebeurt er als zeer verschillende mensen onverwacht samen in een benarde situatie…
  Sprankelend muziektheater
  Wat gebeurt er als zeer verschillende mensen onverwacht samen in een benarde situatie belanden? Drijft angst hen verder uit elkaar of bloeien er juist oude en nieuwe liefdes op?

  Door mergel en been
  De mergelgrotten van de Sint-Pietersberg vormen het decor voor deze nieuwe productie van de Mestreechter Operètte Vereiniging, het 'professionele amateurgezelschap'. Maastrichts gezongen en Nederlands boventiteld.

  Geschreven en gecomponeerd in opdracht van de Mestreechter Operètte Vereiniging
  Tekst en regie: Cees Rullens Muziek: Nard Reijnders Muzikale leiding: Ben Perry
  Vertaling: Jeroen Perry

  Datums: 13, 14, 15 april en 4, 5, 6 mei 2018
  Locatie: Theater aan het Vrijthof Maastricht
  Tickets: €25,- per persoon, reserveren via www.theateraanhetvrijthof.nl  Lees meer
 • 13 mei 2018 16:00 - 17:00 Stichting Chrisjteijn presenteert: The Torunski Brothers Revisited
  Wie zich het concert van 31 mei 2015 nog herinnert, zal ongetwijfeld in zijn handen wrijven bij een hernieuwd optreden…
  Wie zich het concert van 31 mei 2015 nog herinnert, zal ongetwijfeld in zijn handen wrijven bij een hernieuwd optreden van Greg en Piotr Torunski in Eijsden. Toen vormden zij de muzikale afsluiting van drie memorabele dagen in de geschiedenis van Chrisjteijn. Chrisjteijn vierde toen hun 10-jarige bestaan. En nu keren zij terug in ons reguliere jaarprogramma. Destijds hebben wij geschreven dat de twee uit Polen afkomstige broers een muzikaal en humoristisch duo op de saxofoon en klarinet vormen. Samen spelen zij een fabuleus soort jazz. Het is een unieke combinatie van het diepe en ritmische geluid van de basklarinet van Piotr en de swingende improvisaties van de saxofoon van Greg. Hun muziek is gebaseerd op bekende melodieën en gearrangeerd in een spitsvondige en jazzy stijl.

  En hun bekendheid is in de loop van de tijd niet beperkt gebleven tot Maastricht en omgeving. Ze hebben inmiddels gespeeld voor David Beckham, Omarion, Micaela Schaefer en vele anderen. In 2012 ontvingen zij de “Hustinx Prijs”. Voldoende aanbeveling voor een spetterend concert waarin de twee broers hun muzikaliteit en hun gevoel voor humor de vrije loop zullen laten.

  Datum: zondag 13 mei 2018, 16.00 uur
  Locatie: Kapel Ursulinenconvent, Eijsden
  Entree: €10,-

   
  Lees meer
 • 16 mei 2018 09:00 - 13:00 Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg: workshop ‘Podiumpresentatie voor muziekdocenten’
  Als uitvoerend musicus sta je tijdens een concert of presentatie behoorlijk in de kijker bij je publiek. Het oog…
  Als uitvoerend musicus sta je tijdens een concert of presentatie behoorlijk in de kijker bij je publiek. Het oog van het publiek wil wel wat te zien hebben. Sterker nog: een interessante opstelling, een boeiende inleiding en een goed vormgegeven afsluiting kunnen de ervaring voor het publiek sterker maken en de kwaliteit van het geheel vergroten. Ditzelfde geldt voor leerling presentaties. De musicerende leerlingen worden niet alleen gehoord maar ook ‘gezien’. Een helder visueel beeld, een mooie opbouw met misschien een rode lijn en wat afwisselingen, en een duidelijke rol van de begeleidende docent doen wonderen voor het totaalplaatje van de voordrachten.

  Muziekdocenten moeten presentaties van hun leerlingen aansturen. Hoe begeleid je opkomsten en afgangen, hoe regel je een interessante opstelling, hoe breng je eenvoudig variaties aan in een reeks voordrachtmomenten? Hoe hou je een avond of middag boeiend en gevarieerd door kleine theatrale
  ingrepen? Dit zijn allemaal ingrediënten die in deze workshop aan de orde gaan komen.

  Docent Dönci Bánki
  Dönci is geschoold op een mimeopleiding als fysiek acteur. Zijn aandacht gaat uit naar het beeld dat door het lichaam en de beweging daarvan geschapen wordt, solo, of in combinatie met anderen. Naast acteur en regisseur is Dönci actief als docent in PO, MBO en de amateursector.

  Workshop ‘Podiumpresentatie voor muziekdocenten gericht op het vormgeven van
  leerling presentaties’, één ochtend vol tips en training.
  Doelgroep: muziekdocenten die tips en training willen voor het vormgeven van andermans muziekpresentaties.
  Locatie: een centrale locatie n.a.v. de inschrijvingen
  Datum: woensdag 16 mei 2018, 9.00 - 13.00 uur
  Prijs: €95,-, 
  Aanmelden: via maria.hermans@maastricht.nl.


  Lees meer
meer items…
muziek nieuws
 • 22 februari 2018 Fonds voor Cultuurparticipatie: Versterking cultuureducatie vmbo
  Met de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 wil het FCP…
  Met de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 wil het FCP een grote groep scholen en leerlingen stimuleren samen met een culturele instelling talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met cultuureducatie vanzelfsprekend te maken voor de leerlingen in vmbo, praktijkonderwijs en vso.

  Het FCP ondersteunt projecten waarmee de school een volgende stap zet om cultuureducatie te verankeren in het curriculum. Door een groot aantal scholen te steunen hoopt het FCP binnen de grootste onderwijsvorm van Nederland een sterkere vanzelfsprekendheid voor cultuureducatie te realiseren.


  lees meer…
 • 22 februari 2018 LKCA: Handreiking voor succesvolle inclusieve cultuurprojecten
  Vergroot het bereik en versterk de impact van actieve cultuurparticipatie

  In deze handreiking krijgen kunst-…
  Vergroot het bereik en versterk de impact van actieve cultuurparticipatie

  In deze handreiking krijgen kunst- en cultuurprofessionals concrete tips om bij de opzet en uitvoer van projecten inclusief te werk te gaan: kunst en cultuur toegankelijker maken voor een breed publiek en tegelijkertijd een positieve impuls geven aan ontwikkelingen in de buurt.

  Vier projectfases
  De handreiking bevat de voorwaarden voor het effectief opzetten van cultuurprojecten met een breed bereik, gegroepeerd in vier projectfases:
  1. Verkenning
  2. Voorbereiding
  3. Uitvoering
  4. Opvolging

  Download de handreiking hier

  lees meer…
 • 21 februari 2018 Stichting Popsport ontvangt Jan Smeets Award 2018
  Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2018 heeft Jan Smeets de zevende Jan Smeets Award uitgereikt aan Stichting…
  Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2018 heeft Jan Smeets de zevende Jan Smeets Award uitgereikt aan Stichting Popsport. Popsport is hét landelijke coachingsprogramma voor jong en ambitieus poptalent dat een serieuze volgende stap wil zetten met eigen werk.  

  In heel Nederland worden vanuit Popsport jonge bands & acts (14-20 jaar) begeleid door professionals uit het Nederlandse muziekveld. Met een programma op maat krijgen ze coaching op artistiek en zakelijk gebied én worden ze geïntroduceerd in regionale en landelijke netwerken van andere muzikanten, van muziekopleidingen, podia en de professionele muziekwereld.

  De toekenning van de award en het daarbij behorende geldbedrag van €20.000,00 is een waardering voor het vaak nog onzichtbare werk met jonge muzikanten, dat niet alleen de individuele bands en acts ten goede komt, maar ook een onmiskenbare bijdrage levert aan het lokale en regionale popklimaat. Inspanningen, die met enige regelmaat ook ertoe leiden dat oud-Popsporters doorbreken en in beeld komen bij publiek, boekers en podia. Zo opent de band Walden dit jaar Pinkpop.

  Naast de belangrijke morele steun, is Popsport ook zeer geholpen met de financiële injectie door de Jan Smeets Award. Ook de timing is goed, want Popsport vaart in 2018 een nieuwe koers. Het is de ambitie om minder afhankelijk te worden van vaak wankel gemeentelijk en provinciaal cultuursubsidiebeleid. Popsport wil jong en gemotiveerd poptalent in héél Nederland structureel blijven begeleiden en is ervan overtuigd dat er ook in de private sector voldoende partijen zijn die deze ambitie financieel willen ondersteunen. In dat kader is de Jan Smeets Award 2018 de eerste en gedroomde supporter van het nieuwe Popsport Talent Support initiatief. Particulieren of bedrijven, die popmuziek een warm hart toedragen, jong talent en het popklimaat in hun regio willen ondersteunen of het programma simpelweg een sympathiek initiatief vinden, kunnen middels Popsport Talent Support donateur worden. “De Jan Smeets Award 2018 is voor de toekomst van Popsport een enorme steun in de rug en een belangrijke impuls om het programma toegankelijk te houden voor jong muziektalent in héél Nederland; van Vaals tot Leeuwarden en van Middelburg tot Emmen.” aldus Jorien Stravens, directeur Stichting Popsport.

    lees meer…
 • 16 februari 2018 Vacature twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht
  In verband met het verstrijken van de maximale zittingstermijn ontstaan twee vacatures in de Raad van Toezicht…
  In verband met het verstrijken van de maximale zittingstermijn ontstaan twee vacatures in de Raad van Toezicht van het Huis voor de Kunsten Limburg, dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector.
   
  Van kandidaten voor deze functies wordt verwacht dat zij minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen:
  -Beschikken over een grote belangstelling voor kunst en cultuur in het algemeen en in Limburg in het bijzonder.
  -Beschikken over het vermogen om op strategisch niveau en op constructieve wijze een bijdrage te leveren aan de positionering van de organisatie in de nabije toekomst en daarbij een open blik te hebben met oog voor alternatieven.
  -Acteren vanuit een proactieve en constructief-kritische  houding en tegenwicht kunnen bieden.
  -Snel inzicht en overzicht kunnen verwerven.
  -Beschikken over zeer goede communicatieve vaardigheden en enthousiasmerend vermogen.
  -Hebben van ervaring in het omgaan met politieke en bestuurlijke verhoudingen.
  -Onafhankelijk en onpartijdig zijn ten opzichte van elkaar, de directeur-bestuurder en de bij het Huis aangesloten organisaties.
  -Eén van de twee nieuwe leden heeft  een financiële of bedrijfskundige achtergrond.
  -Gelet op de huidige bezetting van de Raad van Toezicht bij voorkeur woonachtig zijn in Midden- of Zuid-Limburg.
   
  Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/vacatures.

  Belangstellenden worden verzocht hun sollicitatie en CV vóór 9 maart 2018 te richten aan mevrouw Van der Graaf (lid Raad van Toezicht) en per mail te versturen aan: bthomissen@hklimburg.nl onder vermelding van ‘vacature RvT’.
  lees meer…
 • 16 februari 2018 Zing mee met Het Groot Klassiek Koor & the Dutch Orchestra
  o.l.v. Martin Zonnenberg – Special Guest: pianist Wibi Soerjadi

  Meedoen aan deze muzikale uitdaging?


  o.l.v. Martin Zonnenberg – Special Guest: pianist Wibi Soerjadi

  Meedoen aan deze muzikale uitdaging?
  • Start in maart 2018.
  • In 4 koorrepetities een prachtig klassiek repertoire instuderen en afwerken.
  • Oefenlocaties door heel Nederland.
  • Repertoire: het Gloria in D (Vivaldi) en highlights uit de klassieke top 50 zoals Laudate Dominum (Mozart), Cantique de Jean Racine (Faure), Slavenkoor (Verdi), Ave Verum (Jenkins), Hallelujah (Händel) e.a.
  • Thuis studeren is vereist.
  • U ontvangt de koormuziek en het studiemateriaal (cd of digitaal).
  • 4 concerten in  Apeldoorn, Eindhoven, Gouda en  Rotterdam (De Doelen- Nieuwjaarsconcert).
  • Medewerking van professionele musici en solisten. Marjo van Someren (sopraan), Maria den Hertog (alt/mezzo), Marjolein de Wit (fluit), Evelyn Heuvelmans (hobo), Pascal van de Velde (trompet) en The Dutch Orchestra. Speciale gast: Wibi Soerjadi.
  • Aanmelden via de site www.klassiekkoor.nl.

  Voorwaarden:
  • Leeftijd vanaf 15 jaar.
  • De koorpartijen studeert u thuis in.
  • Aanwezigheid bij de repetities en minimaal 2 concerten.
   
  Kosten:
  Kosten zijn € 100,- voor het totale project, inclusief muziekmap, studiemateriaal, 4 koorrepetities en 4 unieke concerten.
   
  Scratchdag:
  Op zaterdag 23 juni 2018 bieden we de mogelijkheid om te scratchen voor diegenen die niet aan het gehele project deelnemen.
  Kosten voor deze dag en het concert € 45,-, locatie: Loolaankerk in Apeldoorn.
   
  Aanmelden:
  Voor het hele project of alleen de scratchdag via de site www.klassiekkoor.nl o.v.v. stemsoort en repetitie-locatie.
   
  Repetities:
  In Limburg vinden de repetities plaats bij Gemeenschapshuis Born, Prins Bisdomstraat 5, Born op 6 maart, 27 maart, 3 april en in 1 mei (dinsdagavond 20.00 – 22.00 uur) en staan onder leiding van dirigent Steven van Kempen.


  lees meer…
 • 09 februari 2018 Activiteiten aanmelden voor festival ‘Over grenzen van Limburg’
  De Provincie Limburg steunt het Gelderse erfgoedfestival ‘Over Grenzen’ door aan te haken met een Limburgse…
  De Provincie Limburg steunt het Gelderse erfgoedfestival ‘Over Grenzen’ door aan te haken met een Limburgse editie ‘Over Grenzen van Limburg’. Het festival belicht de vele facetten van grenzen in een publieksgericht programma vol met activiteiten. Het loopt van 23 mei t/m 22 juli 2018. Cultuur- en erfgoedorganisaties kunnen gratis meedoen door op eigen wijze een grensverhaal te vertellen. Gedeputeerde Hans Teunissen is nauw betrokken bij het erfgoedfestival: “Limburg is een echte grensprovincie. Ik vind het belangrijk dat we het Limburgse verhaal blijven vertellen en doorgeven aan volgende generaties”. Voor deelnemers uit het voormalig Overkwartier van Gelre is daarom door de Provincie Limburg een stimuleringsbijdrage beschikbaar gesteld van maximaal 50% van de kosten tot een maximum van € 1.000 (per activiteit). Lees meer...

  Letterlijk de grens over
  Ook in Gelderland en in Duitsland zijn veel activiteiten om het verhaal van het voormalige hertogdom Gelre te vertellen. De festivalorganisatie organiseert een aantal rode draden waar deelnemers op kunnen aanhaken. Denk hierbij aan theatervoorstellingen op historische grenslocaties, exposites in de vier kerken van de vroegere kwartieren van het hertogdom Gelre( waaronder Roermond),  een beeldproject ‘Gelderlanders over Grenzen’, een fietsroute langs de hele grens en een game ‘RoMeincraft’ over de Romeinse limes.

  Het thema grenzen slaat aan! Er zijn in korte tijd al veel activiteiten aangemeld. Zo zijn er fiets- en wandelroutes om spoorstad Gennep opnieuw te beleven, een kabinettentoonstelling in het Limburgs Museum in Venlo en het Cuypersweekend van het Cuypershuis in Roermond om architect Pierre Cuypers te eren. Bekijk hier de festivalagenda om inspiratie op te doen. 

  Meedoen en aanmelden
  Een activiteit aanmelden kan via het online aanmeldformulier. Doe dit voor 1 maart, dan gaat uw activiteit nog mee in de gedrukte media van het festival, zoals het programmaboekje. Nog vragen? Stuur uw mail naar info@erfgoedfestival.nl. Meer informatie vindt u op erfgoedfestival.nl.

 • 07 februari 2018 Wetgeving biedt kansen voor kunstprofessionals
  Gemeenten hebben de afgelopen jaren veel extra verantwoordelijkheden gekregen op de beleidsterreinen zorg en participatie.…
  Gemeenten hebben de afgelopen jaren veel extra verantwoordelijkheden gekregen op de beleidsterreinen zorg en participatie. Deze verantwoordelijkheden zijn ondergebracht in een aantal recent in werking getreden wetten: Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), de Jeugd(zorg)wet en de Participatiewet. Hierdoor zijn er kansen ontstaan voor kunstprofessionals die gebruik zouden kunnen maken van budgetten van gemeenten voor het realiseren van kunstprojecten.

  Ondernemen met de jeugdwet?
  De Jeugdwet ondersteunt kinderen en ouders bij het opgroeien en opvoeden. Iedereen tot 18 jaar die tijdelijk of langer hulp nodig heeft, valt onder deze wet. Ook jeugdigen met psychische problemen, stoornissen of een lichte verstandelijke beperking.

  Ondernemen met de Wmo?
  Om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en zwaardere zorg uit te stellen, is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. Onder deze wet vallen mensen die wel thuis kunnen wonen, maar het niet volledig zelfstandig kunnen wonen, zoals ouderen en verstandelijk gehandicapten.

  Ondernemen met de participatiewet?
  Met de Participatiewet wil de overheid mensen ondersteunen bij het vinden van werk. Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt niet lukt een baan te vinden valt onder deze wet.

    lees meer…
 • 07 februari 2018 Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo zoekt jong muzikaal talent uit de Euregio Maas-Rijn!
  Amikejo geeft groot Heiligdomsvaartconcert met Aachener Domchor en Domsingschule

  Limburgs Jeugd Symfonie Orkest…
  Amikejo geeft groot Heiligdomsvaartconcert met Aachener Domchor en Domsingschule

  Limburgs Jeugd Symfonie Orkest ‘Amikejo’, het grootste jeugd symfonieorkest van de Euregio, zoekt jonge
  muzikanten voor een speciaal concert op 1 juni 2018. Met zo’n 200 musici op het podium wordt muziek van
  filmcomponist Ennio Morricone uitgevoerd, de Messe in D-Dur van Carlo Otto Nicolai en de indrukwekkende
  ‘Orgelsymfonie’ van Camille Saint-Saëns. Een van de hoogtepunten van het concert is de presentatie van een
  nieuw Heiligdomsvaartlied, gecomponeerd door de Maastrichtse componist Frank Steijns. Bekende solisten
  als Marjon Lambriks en Frans Kokkelmans verlenen hun medewerking aan dit concert. Amikejo wordt voor dit
  concert aangevuld met maar liefst honderdzeventig jonge zangers en zangeressen van het Aachener Domchor
  en de Domsingschule Aachen.

  Strijkers, blazers en slagwerkers in de leeftijd 12-23 jaar kunnen zich voor dit project aanmelden, waarbij
  Amikejo onder de bezielende leiding staat van de Belgische dirigent Mark Prils.

  Wil jij ook meespelen, samen met meer dan 200 andere enthousiaste jeugdige muzikanten? Meld je dan aan
  via de website www.amikejo.nl (knop: aanmelden). Deelname is gratis.

  Het concert vindt plaats op 1 juni in de Sint-Lambertuskerk Maastricht, in het kader van de Heiligdomsvaart
  2018. Op zaterdag 23 juni 2018 wordt hetzelfde concert nogmaals uitgevoerd in Aken. De repetities vinden
  plaats in de periode vanaf maart tot en met juni 2018.

  Vereisten auditie
  Je speelniveau is minimaal gelijkwaardig aan het niveau van HAFA C (blazers/slagwerk), Graad C (strijkers)
  en je bent tussen de 12 en 23 jaar. Voor de auditie wordt je gevraagd een solowerk of deel solowerk naar eigen
  keuze voor te bereiden. De auditie zal plaats vinden op zondag 4 maart te Maastricht.

  Aanmelden
  Aanmelden voor de audities kan tot 1 maart 2018 via www.amikejo.nl (via knop ‘aanmelden’)


  lees meer…
 • 06 februari 2018 LBM zoekt voor het LBM Jeugdorkest een inspirerende en enthousiaste dirigent(e)
  Het LBM Jeugdorkest (ook wel Limburgs Jeugdorkest genoemd) is een projectorkest in harmoniebezetting met ca. 80-90…
  Het LBM Jeugdorkest (ook wel Limburgs Jeugdorkest genoemd) is een projectorkest in harmoniebezetting met ca. 80-90 muzikanten vanaf HaFa C-niveau en jonger dan 25 jaar. Het LBM Jeugdorkest repeteert enkele keren (5 tot 6 repetities) voorafgaand aan een concert.

  Wij verwachten van onze toekomstige dirigent(e) dat hij/zij:
  - in het bezit is van een diploma HaFaBra directie;
  - jonge muzikanten motiveert en inspireert;
  - educatieve, pedagogische en communicatieve vaardigheden (met name gericht op een jonge doelgroep) inzet;
  - inhoudelijke, muzikale kennis (o.a. repertoirekennis) heeft;
  - kennis heeft van het blaasmuziekveld in Limburg;
  - ervaring heeft en de bereidheid toont om innovatieve projecten op te zetten;
  - de programmering in samenspraak met de orkestcommissie en de verantwoordelijke LBM-bestuursleden oppakt .

  De dirigent(e) wordt aangesteld voor een periode van 3 jaar met een mogelijke eenmalige verlenging van 3 jaar. De selectiecommissie bestaat uit een vertegenwoordiging van het orkest en een vertegenwoordiging van het LBM bestuur. De selectiecommissie maakt een eerste selectie op basis van de ingestuurde sollicitatiebrieven, waarna de gesprekken met de geselecteerde kandidaten plaatsvinden. Het streven is om deze gesprekken op zaterdag 10 maart 2018 te laten plaatsvinden.

  U kunt uw sollicitatie inclusief motivatiebrief en CV per post of per mail tot 23 februari 2018 sturen naar:

  Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
  Postbus 203
  6040 AE Roermond
  of via e-mail naar: Silvia Segers-Weusten, ssegers@hklimburg.nl

  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de selectiecommissie:
  dhr. B. Nijs
  06-28203085
  bartnijs@ziggo.nl

    lees meer…
 • 01 februari 2018 Nieuw: gefuseerd Jeugdorkest Concilia
  Het binden en blijven boeien van jeugdleden is in deze tijd voor (muziek)verenigingen een steeds grotere opgave.…
  Het binden en blijven boeien van jeugdleden is in deze tijd voor (muziek)verenigingen een steeds grotere opgave. Een opgave die verenigingen noodzaken om, om zich heen te kijken en krachten te bundelen met zusterverenigingen.

  Jeugdfanfare Sint Cecilia uit Hunsel en jeugdfanfare Concordia uit Ittervoort zijn actief op zoek gegaan naar oplossingen en zijn al snel de samenwerking aangegaan onder de naam Concilia. Bijzonder is, dat de naam van het jeugdorkest door de jeugdleden zelf is bedacht én gekozen. De naam is een samenvoeging van de namen van de twee moederverenigingen en bovendien is Concilia Spaans voor ‘verzoening’. Er is bewust gekozen voor de term ‘jeugdorkest’ omdat iedere jeugdmuzikant, ongeacht harmonie- of fanfare-instrument, welkom is bij het orkest.

  Jeugdorkest Concilia staat onder leiding van Jan van Hamond. Repetities vinden plaats op zaterdagen tussen 17.00 en 18.15 uur in CC De Mortel, Leliestraat 2, Ittervoort. Contactpersoon van het orkest: Irma Parren-Verhaag via info@jeugdorkestconcilia.nl.

  lees meer…
 • 31 januari 2018 Meld je aan voor Het Koninklijk Concertgebouw Concours
  Dit jaar vindt de 10e editie van Het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassieke muziek,…
  Dit jaar vindt de 10e editie van Het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. Speel of zing je klassieke muziek, pop-, jazz- of wereldmuziek? Iedereen van 9 tot 14 jaar is welkom.

  Aanmelden
  Aanmelden kan tot en met zondag 1 april 2018. Uiterlijk 1 mei krijg je bericht of je geselecteerd bent voor de halve finale. Er is plek voor 12 deelnemers.
  Je doet mee door het insturen van een YouTube-filmpje en het invullen en opsturen van het inschrijfformulier. Ga voor meer informatie over inschrijven naar de website van het Koninklijk Concertgebouw.

  Jury
  Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. Dit jaar zal de jury bestaan uit: Jan Willem de Vriend (voorzitter van de jury), Lisa Jacobs (violiste), Quirine Viersen (celliste), Raaf Hekkema (saxofonist) en Thomas Beijer (pianist/ componist).

  Prijzen
  Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, dan mag je optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Koninklijk Concertgebouw Concours gala op 24 juni 2018! Daarnaast win je een geldbedrag van €1000,- ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

  lees meer…
 • 29 januari 2018 Lancering Talent & Co
  L1 TV volgt jaar lang vijf jonge Limburgse talenten 

  In het gebouw van L1 in Maastricht zijn afgelopen zaterdagmiddag…
  L1 TV volgt jaar lang vijf jonge Limburgse talenten 

  In het gebouw van L1 in Maastricht zijn afgelopen zaterdagmiddag de vijf talenten gepresenteerd voor het nieuwe TV-programma Talent & Co, dat de regionale omroep van Limburg in november op de buis gaat brengen. Gedeputeerde de heer Ger Koopmans benadrukte tijdens de presentatie het belang van talentontwikkeling in Limburg. Naast de Provincie Limburg waren er vertegenwoordigers van de deelnemende Limburgse scholen, maar ook ondersteunende organisaties, zoals het Huis voor de Kunsten Limburg, Kunstbende, het muziekstimuleringsprogramma DOOR! en de Stichting FSI.

  De keuze welke talenten het komende jaar worden gevolgd, is gemaakt. Uiteindelijk waren er 20 geselecteerde kandidaten, maar er mogen maar vijf meedoen. Het gaat om Sino Schoonbrood (16 jaar) uit Simpelveld van het Grotius College (piano), Lotte Boonen (14 jaar) uit Born van het Bonnefanten College (Dans), Tijn Bosch (13 jaar) uit Genhout van Kunstbende (DJ), Pim Hesen (13 jaar) uit Broekhuizervorst van het Valuascollege (sopraansaxofoon) en Fabiënne van den Hombergh (16 jaar) van het Schöndeln Lyceum (dwarsfluit en zang). De kandidaten zijn voor het overgrote deel geworven, onder de in Limburg bestaande cultuurprofielscholen: scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staan.

  L1 TV brengt vanaf eind november het programma op de buis. Het gaat over jong, ontluikend talent in Limburg. Talent & Co onderscheidt zich van andere bekende talentenprogramma’s vanwege de focus op de ontwikkeling van talenten. Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen. De laatste uitzending wordt opgenomen op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater van Kerkrade. Daar kunnen de talenten zich tijdens een slotavond aan een live publiek presenteren.

  Over Talent & Co
  Het bijzondere aan Talent & Co is dat het TV-programma laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent. Het is een weg met grote en kleine hobbels, beïnvloed door vele aspecten, zoals familie, school, docenten, sociale achtergrond, dan wel gewoon een kans krijgen. Een goede begeleiding is van essentieel belang. Zeker voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.
  Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld, hetgeen beloond wordt met een waarderingsprijs in de vorm van een coaching traject. Talent & Co is een tv-format van Paul Versteegen Productions uit Landgraaf, in nauwe samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg.

    lees meer…
 • 25 januari 2018 Financieringsvoorlichting | Get a Grant Event | Maastricht
  Organisatie: Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  Zoek jij financiering voor je project…
  Organisatie: Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  Zoek jij financiering voor je project of praktijk? Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over subsidiemogelijkheden voor (net afgestudeerde) kunstenaars en ontwerpers. Kom op donderdag 1 februari tussen 13.00 en 14.30 uur langs bij het Get a Grant Event op de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.

  Het Get a Grant Event geeft een overzicht wat het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie te bieden hebben voor jonge creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen en modeontwerper en oprichter van Fashionclash Branko Popovic vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek. Aansluitend kun je tijdens de borrel specifieke vragen stellen aan de sprekers.

  Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks van drie Get a Grant voorlichtingsbijeenkomsten die het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds dit jaar verspreid over het land organiseren.

  Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het fonds biedt onder andere een scala aan bijdragemogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) op het gebied van talentontwikkeling en praktijkverdieping.

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke crossovers. Het fonds ondersteunt bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van ontwerpers, makers en culturele instellingen in de creatieve industrie. Naast projectsubsidies vanuit de diverse regelingen zoals Vormgeving en Digitale cultuur, stelt het fonds binnen de regeling Talentontwikkeling jaarlijks een werkbeurs beschikbaar aan zo’n 25 talentvolle jonge ontwerpers/makers voor hun artistieke en professionele ontwikkeling.

  Sprekers: Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen en modeontwerper en oprichter van
  Fashionclash Branko Popovic, Carmen Muskee (Mondriaan Fonds), Anselm van Sintfiet (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie).
  Moderator: Valentijn Byvanck (directeur Marres)


  Datum: Donderdag 1 februari, 13.00 - 14.30 uur (borrel tot 15.00 uur) 
  Locatie: Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Herdenkingsplein 12 (ruimte LS.052)
  Toegang: gratis, wel aanmelden, klik hier.
  Voertaal bijeenkomst: Engels

  lees meer…
 • 19 januari 2018 Doe mee aan Lang Leve de Muziek Wedstrijd
  Wil jij met je klas ook meedoen aan de Lang Leve de Muziek Wedstrijd voor basisscholen? Voor de groepen 6 en 7…
  Wil jij met je klas ook meedoen aan de Lang Leve de Muziek Wedstrijd voor basisscholen? Voor de groepen 6 en 7 is het t/m 28 februari mogelijk zich in te schrijven. Wie weet staat jouw klas wel in december op podium tijdens het Kerst MuziekGala 2018!
   
  Inschrijven
  Om mee te doen met de Wedstrijd maak je met je hele klas een muzikale act. Deze act mogen jullie helemaal zelf bedenken met een liedje naar keuze. Maak er een leuk filmpje van (maximaal 1,5 minuut) en stuur hem in via je schoolaccount op deze website. Dit is je auditie voor de wedstrijd. Aanmelden kan tot en met 28 februari 2018 dus ga snel aan de slag!
   
  Wat kun je verwachten als jouw klas zich aanmeldt?
  • Auditie: Je doet auditie in een theater in Nederland. Waar dit precies is, hoor je wanneer je geselecteerd bent. Tijdens de auditie voer je jouw lied met de klas uit, er is slechts één mogelijkheid om dit te doen.
  • Videoclip: Wanneer je geselecteerd bent na de audities, wordt er een audio-opname gemaakt van het nummer waar ook de videoclip mee opgenomen wordt. Deze audio opname zal plaatsvinden op een locatie in de provincie. Na de audio-opname wordt een videoclip opgenomen. Dit zal in de buurt van de school plaatsvinden.
  • Vliegende brigadier: Om tot een goed resultaat te komen, krijgt jouw klas hulp van een zogenaamde vliegende brigadier. Dit is een extra hulp voor de groeps- of vakleerkracht en samen met de vliegende brigadier perfectioneren jullie je act.
  • Studiodag: De opnames vinden plaats in studio Cé in Almere. Jullie zijn zo’n vier uur in de studio. Afgelopen jaar zijn de opnames overdag doordeweeks opgenomen.

  lees meer…
 • 18 januari 2018 LBT: Cursus Dirigent SMP- sector
  In 2018 start de LBT met een nieuwe cursus Dirigent SMP-sector met één van de volgende specialisaties:…
  In 2018 start de LBT met een nieuwe cursus Dirigent SMP-sector met één van de volgende specialisaties:
  • Directie Slagwerkorkest Gestemd
  • Directie Slagwerkorkest On-gestemd
  • Directie Fluitorkest
  • Directie Trompetterkorps (signaalinstrumenten)

  Cursus
  • De cursus wordt modulair aangeboden, zodat tussentijds diverse onderdelen kunnen worden afgesloten. Er zullen tussentijdse toetsen worden afgenomen en aan het einde van het eerste cursusjaar zal door de docenten een bindend advies worden gegeven over al dan niet voortzetten van de cursus. 
  • De structurele lessen zijn klassikaal en duren gemiddeld twee uur per week en vinden plaats op zaterdagochtend van 9.15 – 11.45 uur bij Muziekcentrale Adams te Ittervoort
  • Er wordt uitgegaan van een cursusduur van twee jaar, met 30 structurele lessen per jaar. Hierbij wordt theorie en praktijk afgewisseld. Tijdens de praktijk vormen de cursisten zelf een slagwerkgroep. Voor cursisten die een andere specialisatie hebben, wordt aanvullend individueel maatwerk geleverd
  • Een aantal keren per jaar zal een extra “practicum” plaatsvinden, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om te werken met een uitgebreide slagwerkgroep.
  • Er wordt gewerkt met twee docenten. Dit zijn Etienne Houben en Rico Stevens. Gedurende de cursus worden diverse workshops gegeven door gastdocenten met een relevante specialisatie. Een stage is ook onderdeel van de opleiding. 

  Het doel
  Het doel van de cursus is om ambitieuze, gemotiveerde (amateur-) musici op te leiden om muzikaal inhoudelijk leiding te geven aan een slagwerkorkest, fluitorkest of trompetterkorps (signaalinstrumenten). De cursus is er op gericht dat de deelnemer voortbouwt op reeds eerder verworven vaardigheden, deze op een hoger niveau ontwikkelt en nieuwe elementen toevoegt. 

  Toelating
  • Kandidaten moeten minimaal in het bezit zijn van een landelijk erkend C- diploma voor het hoofdinstrument.(Bij het C- diploma kleine trom moet de kandidaat wel kennis hebben van de C- theorie voor mallets of blazers). 
  • De kandidaat krijgt een intake gesprek. Hier zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:
    De motivatie om deel te nemen aan de cursus, Ervaring,Toekomstbeeld, De 2-, 3- en 4 slag takteren

  Indien de kandidaat niet in het bezit is van het C- diploma zullen ook de volgende onderdelen tijdens de intake aan de orde komen: Praktische beheersing van het hoofdinstrument, Theoretische kennis.

  Voorop staat dat de deelnemer een passie voor muziek heeft en dit graag wil (leren) overbrengen op anderen.

  • Kandidaten met een relevante afgeronde Conservatoriumopleiding / Conservatoriumstudenten kunnen vrijstelling krijgen voor een aantal modules.

  Kosten
  De kosten voor deze cursus bedragen €500,- per cursist per jaar.

  Aanmelden
  Het intake gesprek is gratis en zal plaatsvinden op zaterdag 3 maart 2018. Aanmelden voor het intakegesprek kan via het online aanmeldformulier tot 15 februari 2018.

  Nog vragen?
  Heb je nog vragen stuur dan een mail naar Rob Janssen rjanssen@hklimburg.nl of bel 0475-399 285.  lees meer…
 • 11 januari 2018 Pop in Limburg en haar partners bundelen hun krachten voor euregionale popmuziek tijdens Eurosonic Noorderslag 2018!
  Gedurende het jaarlijks terugkerende Eurosonic Noorderslag in Groningen organiseren Pop in Limburg, PXL Music en…
  Gedurende het jaarlijks terugkerende Eurosonic Noorderslag in Groningen organiseren Pop in Limburg, PXL Music en Pop NRW enkele activiteiten om de euregionale popsector te promoten. Op vrijdag 19 januari aanstaande organiseren zij een netwerkbijeenkomst voor professionals en poporganisaties uit Nederlands Limburg, Belgisch Limburg en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst organiseren zij i.s.m. Pinguin Radio een euregionale showcase, dat als onderdeel van Altersonic wordt aangeboden en gratis toegankelijk is voor publiek. Op het programma staan: Linde (BE), Ray Novacane (DE), Portland (BE), Aïcha Cherif (NL), The Backyard Band (DE) en Walden (NL). De showcase vindt plaats in Café Drie Gezusters in Groningen, start om 20.30 uur en is gratis toegankelijk.

  Eurosonic Noorderslag (17 t/m 20 januari 2018) is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor muziekprofessionals uit heel Europa. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Een perfecte gelegenheid voor Pop in Limburg, PXL Music en Pop NRW om de euregionale popsector bij elkaar te brengen en te laten zien wat de Euregio aan muzikaal talent in huis heeft.

  Op vrijdag 19 januari aanstaande organiseert Pop in Limburg, in samenwerking met PXL Music (Hasselt) en Pop NRW (Düsseldorf), vanaf 19:30 uur een netwerkbijeenkomst tijdens Eurosonic Noorderslag. We nodigen niet alleen Limburgse professionals uit maar ook onze collega’s uit België en Duitsland. Op deze manier bieden we de popsector uit de Euregio de gelegenheid om onder het genot van een drankje kennis te maken en/of om bij te kletsen.

  Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst organiseren we i.s.m. Pinguin Radio een euregionale showcase tijdens Altersonic 2018. Café Drie Gezusters in Groningen is de hele avond het decor van een showcase waarin acts uit Nederlands- en Belgisch Limburg samen met acts uit de Duitse Noordrijn-Westfalen regio zichzelf presenteren. Linde (BE), Ray Novacane (DE), Portland (BE), Aïcha Cherif (NL), The Backyard Band (DE) en Walden (NL) zie je live tijdens deze euregionale showcase. Het showcasefestival start om 20.30 uur, duurt tot 01.35 uur en is gratis toegankelijk.

  lees meer…
 • 11 januari 2018 Kinderen voor Kinderen: Okido podium, geef je nu op!
  Kinderen voor Kinderen focust zich op talentontwikkeling van kinderen. Het koor is er voor iedereen en betrekt…
  Kinderen voor Kinderen focust zich op talentontwikkeling van kinderen. Het koor is er voor iedereen en betrekt je op interactieve wijze bij zang, dans en maatschappelijke thema’s. Kinderen voor Kinderen wil met het nieuwe format: Okido podium het idee versterken dat Kinderen voor Kinderen er voor iedereen is; heb je plezier in wat je doet en word je enthousiast om dat op een podium te laten zien, dan is ieder kind van harte welkom bij het Kinderen voor Kinderen Okido podium.

  Okido podium
  Het Okido podium is een podium waarbij kinderen hun passie voor een sport of hobby kunnen laten zien. Speel je een instrument of bij een fanfare, kun je breakdancen, rappen, de bal hooghouden, koken, dj-en of iets anders op een liedje van Kinderen voor Kinderen, meld je dan aan!

  Omdat een hobby uitoefenen niet voor elk kind vanzelfsprekend is en Kinderen voor Kinderen het belangrijk vindt dat elk kind zijn hobby moet kunnen uitoefenen, is de organisatie een samenwerking aangegaan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Zij ondersteunen kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen om toch les te kunnen volgen op het gebied van sport, kunst en cultuur.

  Aanmelden? Klik hier

  lees meer…
 • 08 januari 2018 Henrico Stevens nieuwe dirigent voor Percussion Ensemble Weert
  Het Percussion Ensemble Weert is twee jaar geleden ontstaan uit het samengaan van de percussiegroepen van de Stedelijks…
  Het Percussion Ensemble Weert is twee jaar geleden ontstaan uit het samengaan van de percussiegroepen van de Stedelijks Harmonie St. Antonius 1879 en de Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880.

  Tijdens het Sylvesterconcert van Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880, waar het Percussion Ensemble Weert zijn opwachting maakte o.l.v. de tijdelijke dirigent Leon Camp, is bekend gemaakt dat Henrico Stevens vanaf januari de nieuwe dirigent wordt van het ensemble. Stevens stond op het verlanglijstje van veel leden van het Percussion Ensemble Weert.

  Met het aantrekken van Henrico Stevens wordt een bekende dirigent uit de Limburgse percussiewereld binnengehaald. Hij is percussionist bij het Orkest van de Nederlandse Douane, docent slagwerk, componist, arrangeur en instructeur bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Tevens is hij werkzaam als dirigent bij het slagwerkensemble van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden en Muziekgezelschap Juliana Holtum. En vanaf 2018 dus ook bij het Percussion Ensemble Weert.

  Henrico Stevens heeft de ambitie uitgesproken om samen met de muzikanten verder te bouwen aan de ontwikkeling van melodisch slagwerk en dit orkest in het bijzonder. Het fundament is volgens hem goed.

  Hij is voor het eerst samen met het Percussion Ensemble Weert te horen en te zien, in april, tijdens het Oranjeconcert van Harmonie St. Antonius in het Munttheater.

    lees meer…
 • 03 januari 2018 Nieuwe wedstrijd voor jong creatief talent: Antoine Gerrits Award
  De Antoine Gerrits Award is een cultuurwedstrijd voor creatieve leerlingen in het voortgezet onderwijs. De winnaar…
  De Antoine Gerrits Award is een cultuurwedstrijd voor creatieve leerlingen in het voortgezet onderwijs. De winnaar wint 500 euro en een bijzonder 3D geprinte trofee.

  Aanmelden
  Heeft u creatieve leerlingen in uw klas die bijzondere dingen maken en doen? Spreek ze dan persoonlijk aan, stimuleer ze om mee te doen en help ze bij het aanmelden via www.cultuurprofielscholen.nl/ag-award/.
  De deadline voor het insturen is 15 januari 2018, daarna start het online-stemmen.

  Wie is Antoine Gerrits?
  Antoine Gerrits is de grondlegger van de Vereniging van CultuurProfielScholen. Op landelijk niveau heeft hij zich jarenlang hier en daarbuiten op een bijzondere manier ingezet om het kunst- en cultuuronderwijs voor leerlingen, docenten en schoolleiders zo goed, aangenaam en inspirerend mogelijk te maken.

    lees meer…
 • 03 januari 2018 Auditie jongNBE regionaal
  Hou jij van samen muziekmaken, ben je een gevorderde amateur of beginnende conservatoriumstudent en ben je niet…
  Hou jij van samen muziekmaken, ben je een gevorderde amateur of beginnende conservatoriumstudent en ben je niet ouder dan 20 jaar? Dan is spelen in jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid of jongNBEwest iets voor jou!

  In de vier windstreken van het land heeft het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) jonge blazersensembles opgericht in de leeftijd 15-20 jaar: jongNBEnoord, jongNBEoost, jongNBEzuid en jongNBEwest. Deze ensembles bestaan uit tien talentvolle, jonge musici van muziekscholen, muziekverenigingen en jeugdorkesten uit de regio op fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, contrabas/basgitaar en slagwerk. Samen werk je in 4 repetities in het voorjaar, toe naar 2 à 3 concerten, waarvan één concert samen met het NBE! Er wordt altijd een gevarieerd programma samengesteld (klassiek, avantgarde, popmuziek, wereldmuziek). En dat allemaal onder begeleiding van een eigen NBE-coach.

  Auditiedag
  Voor al deze jonge ensembles wordt een auditiedag georganiseerd. Tijdens zo’n auditiedag speel je alvast in de samenstelling van dit ensemble! Een stuk kun je al instuderen, van andere stukken krijg je ter plekke de bladmuziek. Daarnaast speel je ook een solostuk naar keuze (zonder begeleiding)
  van maximaal 2 minuten.

  Iets voor jou? Meld je dan vóór 18 januari 2018 aan via: www.NBE.nl/jongnberegionaal

  Auditie jongNBEzuid
  Datum: zaterdag 3 februari 2018
  Audities voor: fluit, hobo, fagot, hoorn
  Locatie: RICK, Weert
  Repetities: za 17 februari tussen 10-17 uur, za 31 maart tussen 10-17 uur, zo 8 april tussen 11-17 uur
  Concerten: 15 april, 10 of 17 juni, 24 aug of 2 sept (o.v.b.)


  lees meer…
meer nieuws…
prikbord
Op het prikbord van de discipline Muziek worden oproepen geplaatst die relevant zijn voor Limburgse muzikanten, zoals wedstrijden, workshops en HaFaBra vacatures. Mail uw prikbordbericht naar sweusten@hklimburg.nl.
06-02-2018 09:19,

LBM zoekt voor het LBM Jeugdorkest een inspirerende en enthousiaste dirigent(e)

Het LBM Jeugdorkest (ook wel Limburgs Jeugdorkest genoemd) is een projectorkest in harmoniebezetting… Het LBM Jeugdorkest (ook wel Limburgs Jeugdorkest genoemd) is een projectorkest in harmoniebezetting met ca. 80-90 muzikanten vanaf HaFa C-niveau en jonger dan 25 jaar. Het LBM Jeugdorkest repeteert enkele keren (5 tot 6 repetities) voorafgaand aan een concert.

Wij verwachten van onze toekomstige dirigent(e) dat hij/zij:
- in het bezit is van een diploma HaFaBra directie;
- jonge muzikanten motiveert en inspireert;
- educatieve, pedagogische en communicatieve vaardigheden (met name gericht op een jonge doelgroep) inzet;
- inhoudelijke, muzikale kennis (o.a. repertoirekennis) heeft;
- kennis heeft van het blaasmuziekveld in Limburg;
- ervaring heeft en de bereidheid toont om innovatieve projecten op te zetten;
- de programmering in samenspraak met de orkestcommissie en de verantwoordelijke LBM-bestuursleden oppakt .

De dirigent(e) wordt aangesteld voor een periode van 3 jaar met een mogelijke eenmalige verlenging van 3 jaar. De selectiecommissie bestaat uit een vertegenwoordiging van het orkest en een vertegenwoordiging van het LBM bestuur. De selectiecommissie maakt een eerste selectie op basis van de ingestuurde sollicitatiebrieven, waarna de gesprekken met de geselecteerde kandidaten plaatsvinden. Het streven is om deze gesprekken op zaterdag 10 maart 2018 te laten plaatsvinden.

U kunt uw sollicitatie inclusief motivatiebrief en CV per post of per mail tot 23 februari 2018 sturen naar:

Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
Postbus 203
6040 AE Roermond
of via e-mail naar Silvia Seger-Weusten, ssegers@hklimburg.nl

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de selectiecommissie:
dhr. B. Nijs
06-28203085
bartnijs@ziggo.nl

 

Lees meer…
31-01-2018 10:13,

Vacature Productieleider bij WOKMUZIEKTHEATER Weert

Productieleider gezocht voor semi professionele operavereniging uit Weert

Voor de uitvoering van Le…
Productieleider gezocht voor semi professionele operavereniging uit Weert

Voor de uitvoering van Le Villi van Puccini en Cavalleria Rusticana van Mascagni door Operavereniging WOKMUZIEKTHEATER in november 2018 zoekt dit gezelschap een productieleider die de volgende taken kan verrichten:
• Verantwoordelijk voor operationele organisatie
• Bewaakt de uitvoering van het draaiboek
• Spin in het organisatorische web

Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover.

Meer informatie:
WOKMUZIEKTHEATER
John van Cauteren, 06-12673414
info@wokmuziektheater.nl
www.wokmuziektheater.nl

 

Lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?