literatuur

Limburg herbergt vele schrijvers, lezers, literaire cafés, leeskringen, schrijfdocenten, organisatoren van literaire activiteiten enzovoorts. Het Huis voor de Kunsten Limburg wil dit literaire netwerk versterken, promoten en ondersteunen. Bijvoorbeeld met informatie en advies. Ook organiseert het Huis  – vaak samen met partners uit het culturele veld – diverse projecten om de literatuur en het schrijven in Limburg meer onder de aandacht te brengen.
 
Het Huis voor de Kunsten Limburg is ook de thuisbasis van het Letterkundig Centrum Limburg (LCL). Samen met hen werken wij aan het bevorderen en promoten van literatuur in Limburg. Op deze website bieden wij bijvoorbeeld een digitaal podium aan literatuur en literaire activiteiten in en uit Limburg. Dit is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in literatuur en schrijven in deze provincie.    
prikbord
Er zijn geen prikbordberichten
literatuuragenda
 • 26 september 2017 - 17 april 2018 Leesclub Centre Céramique
  Vind je het fijn om met anderen te praten over boeken, schrijvers, de literatuur? Lees dan mee met de leesclub…

  Vind je het fijn om met anderen te praten over boeken, schrijvers, de literatuur? Lees dan mee met de leesclub (van Centre Ceramique). We lezen onder leiding van Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper, een mix van Nederlandse en wereldliteratuur, recent en minder recent. We onderzoeken literaire aspecten zoals stijl, structuur en perspectief, analyseren en interpreteren thematiek en betekenis. Verrijk uw leeservaring en geniet samen van de verbeeldingskracht van schrijvers in boeiende gesprekken en levendige discussies!

  Het programma is:


  26 september: Michel Houellebecq: Onderworpen

  7 november: Edna O'Brien: De rode stoeltjes

  12 december: Dorthe Hansen: Het oude land

  16 januari: Hagar Peeters: Malva

  6 maart: Lize Spit: Het smelt

  17 april: Stefan Hertmans: De bekeerlinge
   

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Tijdstip: 19.00-20.45 uur
  Deelname: € 75,- / € 70,- voor bibliotheekleden, incl.koffie. 
  Deelname per bijeenkomst: € 15,- (wel tijdig aanmelden i.v.m. beschikbaarheid aantal plekken)

  Aanmelden: klantenservice.maastricht.nl of 043-3505600


  Lees meer
 • 01 maart 2018 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Drie dichters uit het Berlijn van de roerige jaren twintig: Gottfried Benn, Paul van Ostaijen en Bertold Brecht
  Onder de titel Drie dichters uit het Berlijn van de roerige jaren twintig: Gottfried Benn, Paul van Ostaijen en…

  Onder de titel Drie dichters uit het Berlijn van de roerige jaren twintig: Gottfried Benn, Paul van Ostaijen en Bertold Brecht roept Van Melick een beeld op van de culturele turbulentie in de Duitse hoofdstad waar op een breukvlak van tijden Bildungstraditie en revolutionair experiment op elkaar stuiten en in kunst en literatuur individuele expressie en engagement explosief samenvallen. ‘Ik wil beproeven naakt te zijn’, de befaamde dichtregel van Paul van Ostaijen uit De feesten van angst en pijn illustreert de compromisloze houding van de nieuwe dichters.

  Ben van Melick (1947) is neerlandicus/publicist/ schrijver/ docent en uitgever. 

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Toegang is gratis
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)


  Lees meer
 • 03 maart 2018 10:00 - 12:30 Workshop Het Schrijflab: Hoe geef je taal vrij spel?
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde…
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde schrijfdieren. Meedoen houdt in dat je schrijft op basis van een creatieve manier van denken: brainstormen, kiezen uit wat je op papier hebt gezet, aan de hand daarvan schrijven op onverwachte manieren en taalexperimenten uittesten. Fladderen en vliegen horen bij creatief schrijven als de vingers bij de toetsen, de schrijver in jou krijgt vrij spel. Een ochtend lang spelen met taal voor de beginner, een kennismaking die smaakt naar meer.

  Datum: zaterdag 3 maart, van 10.00 tot 12.30 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, Baarlo
  Kosten: € 40,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof


  Lees meer
 • 11 maart 2018 13:30 - 16:00 Uitreiking Halewijnprijs & interview met Tom Lanoye
  Een feestelijke middag in het Royal Theater tijdens de Boekenweek 2018

  Op 11 maart 2018, de eerste zondag van…
  Een feestelijke middag in het Royal Theater tijdens de Boekenweek 2018

  Op 11 maart 2018, de eerste zondag van de Boekenweek 2018, worden in het Royal Theater in Roermond de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee uitgereikt. Na het uitreiken van de prijzen zal schrijver Tom Lanoye geïnterviewd worden door publicist Peter Winkels.

  De Halewijnprijs is de literatuurprijs van de stad Roermond en wordt uitgereikt aan een literair talent dat naar mening van een deskundige jury meer belangstelling verdient. Sinds 2014 wordt naast de Halewijnprijs ook de Reinaerttrofee uitgereikt, de prijs voor het Beste Boek van de genomineerden van de Halewijnprijs. De winnaar van de Reinaerttrofee wordt gekozen door een jongerenjury bestaande uit leerlingen van Bisschoppelijk College Broekhin en Niekée/Agora.

  Na de uitreiking van de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee zal de Vlaamse schrijver Tom Lanoye geïnterviewd worden door Peter Winkels. Tom Lanoye is auteur van onder andere Sprakeloos (2009), Gelukkige slaven (2013), Zuivering (2017) en Heldere Hemel, het Boekenweekgeschenk van 2012.

  Na afloop van de uitreiking van de prijzen en het interview zal er gelegenheid zijn om boeken te kopen en te laten signeren. De boekverkoop wordt verzorgd door boekhandel Plantage Roermond.

  Datum: zondag 11 maart 2018, 13.30 - 16.00 uur
  Locatie: Royal Theater in Roermond
  Tickets: Tickets (inclusief één consumptie) zijn gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Tickets zijn tot uiterlijk 7 maart 2018 verkrijgbaar via info@bibliorura.nl o.v.v. adresgegevens en (voor leden) lenerpasnummer.   Lees meer
 • 13 maart 2018 00:20 - 22:30 Boekenweek 2018 - Ontmoeting met Herman Koch
  Herman Koch is te gast in Centre Céramique tijdens de Boekenweek. In de vorm van een interview door Ruud Kleinen…

  Herman Koch is te gast in Centre Céramique tijdens de Boekenweek. In de vorm van een interview door Ruud Kleinen praat Koch over zijn werk als televisiemaker (Jiskefet) en als auteur van verhalenbundels en literaire romans.

  Het thema van de Boekenweek is ‘Natuur’. Bij Herman Koch is dit thema vooral vertaald naar de menselijke natuur. De avond wordt omlijst door een luchtige mix van mooie muziek en inspiratievolle teksten gebracht door het duo PYURE gebaseerd op het boek ‘Jonathan Livingston, de zeemeeuw’. De openingsdans bestaat uit een choreografie van Veerle Hesselink van de Talent Opleiding Dans (ODM/IDA). ‘To discover’ is een solo dans dat over haar persoonlijke zoektocht gaat. Een ontdekkingsreis waarbij je jezelf moeilijke vragen stelt die niet zomaar te beantwoorden zijn. De zoektocht naar de antwoorden is meer waardevol dan de antwoorden zelf. Muziek: Acid Pauli. Na afloop boekverkoop en signeersessie.

  Herman Koch (Arnhem, 1953) debuteerde in 1989 met de literaire roman Red ons, Maria Montanelli. Een van zijn bekendste romans Het diner werd onder meer geïnspireerd op de moord op een dakloze vrouw in Barcelona in 2005 door drie jongens uit een zogenoemd fatsoenlijk milieu. Het boek won in 2009 de NS Publieksprijs en werd drie keer verfilmd. Koch heeft een veelheid aan literaire publicaties op zijn naam staan o.a. De ideale schoonzoon (2010), Zomerhuis met zwembad (2011), Geachte heer M. (2014) en De Greppel (2016). Koch was de auteur van het Boekenweekgeschenk 2017, `Makkelijk leven`.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht

  Prijs: € 12,50
  Leden-prijs: € 10,00  korting bibliotheekleden Maastricht


  Lees meer
 • 13 maart 2018 09:30 - 16:30 Landelijke Dag van de Cultuureducatie
  Vakintegratie: Verdiepen en verrijken. Dat is dit jaar het thema van de Dag van de Cultuureducatie op 13 maart…
  Vakintegratie: Verdiepen en verrijken. Dat is dit jaar het thema van de Dag van de Cultuureducatie op 13 maart in het Musis in Arnhem.
   
  Een dag waar je samen met collega’s uit onderwijs en culturele instellingen de samenhang tussen de kunstvakken en de andere vakken onderzoekt. Daarvoor heeft het LKCA een rijk programma samengesteld met inspirerende lezingen, prikkelende workshops en pakkende presentaties.
   
  Een kleine greep uit het programma. Innovatie-expert Jef Staes trapt af en zet je aan het denken over de manier waarop ons onderwijs georganiseerd is. Aansluitend kun je kiezen voor sessies over vakintegratie en bijvoorbeeld bildung, erfgoed, onderwijsvernieuwing, 21e eeuwse vaardigheden, nieuwe media, makersonderwijs, sport of wetenschap.
   
  Op www.lkca.nl lees je meer over de dag en het programma. Wij hopen dat je erbij bent om samen met enthousiaste collega’s vorm te geven aan de toekomst van cultuureducatie in het onderwijs.
   
  Ben je leerkracht en sta je ingeschreven bij het lerarenregister? Dan ontvang je na afloop een certificaat voor 6 RU.
 • 15 maart 2018 20:00 - 22:00samenwerkings activiteit Onzichtbare inkt - Twee schrijvers over hun schrijven
  De dichters en schrijvers Stefan Hertmans (1951) en Wiel Kusters (1947), generatiegenoten, gaan vanavond met elkaar…

  De dichters en schrijvers Stefan Hertmans (1951) en Wiel Kusters (1947), generatiegenoten, gaan vanavond met elkaar in gesprek over hun werk en inspiratiebronnen. Hun oeuvre laat bij alle verschillen ook de nodige verwantschap zien. Niet alleen in de ‘hermetische’ start van hun schrijven, maar ook in het geleidelijk toegroeien naar een toegankelijker literatuur, die toch altijd weer weet te ontsnappen aan ongecompliceerd anekdotisme, ten gunste van wat wel genoemd is ‘le plaisir du texte’. Sterk taalbewust dus, maar dat sluit maatschappelijke betrokkenheid allerminst uit. Integendeel.

  Hertmans publiceerde o.a. Naar Merelbeke, Oorlog en terpentijn en De bekeerlinge, Kusters: De onweerzitting, In en onder het dorp. Mijnwerkersleven in Limburg, Leesjongen en Verzamelde gedichten 1978-2017.

  Locatie: Aula UM Tongersestraat 53  Maastricht
  Toegang is gratis


  Lees meer
 • 16 maart 2018 14:00 - 16:00samenwerkings activiteit Workshop Schrijven over de natuur
  Natuur is het thema in de Boekenweek. Wie durft de natuur om zich heen – binnen of buiten de stad – te beroeren…

  Natuur is het thema in de Boekenweek. Wie durft de natuur om zich heen – binnen of buiten de stad – te beroeren met de pen?

  Van 1946 tot 1955 maakte de grote schrijver Nescio (De uitvreter, Titaantjes) aantekeningen van zijn tochten die werden gebundeld onder de titel Natuurdagboek. In het begin noteerde hij vooral wat hij zag, later beschreef hij de landschappen die aan hem voorbij trokken. Regelmatig was hij te vinden in Zuid-Limburg. Hij schreef over de heuvels en de panorama’s, de gele akkers van bloeiend koolzaad en de dorpen in de diepte en kerken op bergen.

  Schrijfdocent Emile Hollman (Centre Céramique/Kumulus, Schrijfschool) verzorgt een Schrijfworkshop bij Centre Céramique.
  Deelnemers kunnen voor 14 maart 12.00u hun verhaal, hoofdstuk, brief, column, lied, gedicht over natuur mailen naar emilehollman@gmail.com Wie alleen maar ideeën heeft en wil weten hoe die met de pen te verzilveren, kan met lege handen komen.
  Aanmelden via: klantenservice@maastricht.nl

  Van 14:00 tot 16:00 uur
  Locatie: Centre Céramique Maastricht

  Prijs: € 5,-
  Leden-prijs: € 4,50
   voor bibliotheekleden Maastricht


  Lees meer
 • 17 maart 2018 10:00 - 12:30 Workshop Het Schrijflab: Hoe geef je taal vrij spel?
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde…
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde schrijfdieren. Meedoen houdt in dat je schrijft op basis van een creatieve manier van denken: brainstormen, kiezen uit wat je op papier hebt gezet, aan de hand daarvan schrijven op onverwachte manieren en taalexperimenten uittesten. Fladderen en vliegen horen bij creatief schrijven als de vingers bij de toetsen, de schrijver in jou krijgt vrij spel. Een ochtend lang spelen met taal voor de beginner, een kennismaking die smaakt naar meer.
   
  Datum: zaterdag 17 maart, van 10.00 tot 12.30 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, Baarlo
  Kosten: € 40,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof


  Lees meer
 • 17 maart 2018 14:00 - 15:30 Boekbespreking Auke Hulst - En ik herinner me Titus Broederland.
  De Leesclub Centre Céramique leest i.k.v. de Boekenweek (met thema Natuur) het boek van Auke Hulst - En ik herinner…
  De Leesclub Centre Céramique leest i.k.v. de Boekenweek (met thema Natuur) het boek van Auke Hulst - En ik herinner me Titus Broederland.
  De (menselijke) natuur en hoe de mens zich hiertoe verhoudt! In dit boek trekken de tweelingbroers Broederland, verbannen als duivelskinderen,  na de dood van hun vader de wereld in, hun huis is vernield door een  groeiend zinkgat. Op elkaar aangewezen trekken ze door een apocalyptische wereld, bedreigd door natuurrampen en gruwelijk door menselijke wreedheid. Hun broederband komt onder druk te staan en wordt verbroken. Een avontuurlijk overlevings-verhaal en een aanklacht tegen uitbuiting van de aarde en religieuze onverdraagzaamheid.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Tijdstip: 14.00-15.30 uur
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl | Deelname: € 15,- voor niet leden € 12,50 voor bibliotheekleden (alleen in voorverkoop) incl. koffie/thee
  Lees meer
 • 18 maart 2018 14:00 - 16:00 Poëtische Bomenwandeling i.k.v. de Boekenweek
  Hard hout vat de tijd
  Stem gevangen door een stam
  Echo’s ongehoord

  (Haiku, Paul Beuk 2018)

  Bomen geven…

  Hard hout vat de tijd
  Stem gevangen door een stam
  Echo’s ongehoord

  (Haiku, Paul Beuk 2018)

  Bomen geven vorm aan stemmingen, bieden inspiratie, roepen op tot jubelen. Waar de ene schrijver zijn pure emotie de volle loop laat bij het componeren van een gedicht, laat een ander zich leiden door de culturele of evolutionaire geschiedenis. Allen verbeelden ze de schoonheid, eenvoud, de associaties de een boom bij hen oproept of concretiseert. Jet van Aalst (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) en Paul Beuk (Natuurhistorisch Museum Maastricht) nemen je mee op een literaire bomenwandeling door Maastricht. De wandeling start bij het Centre Céramique en loopt via het Stadspark en Jekerkwartier naar het Natuurhistorisch Museum. Onderweg doen we diverse bomen aan. Bij elk van die bomen een gedicht en een verhaal over evolutie, geschiedenis, gebruik of biologie. De wandeling wordt afgesloten in het Natuurhistorisch Museum met koffie en een stukje vlaai. Daarna kan op eigen gelegenheid het museum worden bezocht.

  Start: 14.00 uur Centre Céramique. Duur: ca. 1,5 uur.
  Kosten: € 7,50 (leden bibliotheek € 6,50), inclusief routebeschrijving, teksten, koffie met vlaai en entree museum.
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600


  Lees meer
 • 24 maart 2018 11:00 - 21:00 Get the Groove: Poetry meets Music
  Workshop & Presentatie

  Op 24 maart is er een speciale editie van het Open Podium Poëzie Maastricht. We hebben…
  Workshop & Presentatie

  Op 24 maart is er een speciale editie van het Open Podium Poëzie Maastricht. We hebben de handen ineengeslagen met ‘The Innbetween’ en dit inspirerende evenement bedacht, gericht op de jonge bewoners van Maastricht (e.o.). Wat is er mogelijk met poëzie en muziek als je ze samen brengt? Wat gebeurt er als je jonge mensen bij elkaar zet en hun een muzikaal poëtische performance laat maken?

  Jongeren van 15 tot 25 jaar kunnen deelnemen aan een workshop gegeven door, eveneens, jonge muziekmakers Ard Kok, Isidor ten Hooven, Joram Heijmans en Tato Wesselo. Zij laten de deelnemers ervaren wat je vanuit tekst met muziek kunt doen, waarna ze met de gehele groep (max. 12 ersonen) de presentatie voorbereiden die aan het einde van de dag wordt uitgevoerd voor publiek. Als deelnemer mag je een tekst in welke taal dan ook inbrengen, die in de performance wordt verwerkt. De muzikale teksten worden afgewisseld met composities van de muziekmakers zelf uit diverse gezamenlijke- en soloprojecten.

  Datum: zaterdag 24 maart 2018 (11.00 – 17.00 uur workshop/ 19.00 – 21.00 uur presentatie)
  Locatie: The Innbetween, Capucijnenstraat 112, Maastricht
  Kosten workshop: €10,- (incl. lunch, diner)
  Inschrijven workshop: lontenhooven@gmail.com
  Entree presentatie: gratis  Lees meer
 • 31 maart 2018 10:00 - 12:30 Workshop Het Schrijflab: Hoe geef je taal vrij spel?
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde…
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde schrijfdieren. Meedoen houdt in dat je schrijft op basis van een creatieve manier van denken: brainstormen, kiezen uit wat je op papier hebt gezet, aan de hand daarvan schrijven op onverwachte manieren en taalexperimenten uittesten. Fladderen en vliegen horen bij creatief schrijven als de vingers bij de toetsen, de schrijver in jou krijgt vrij spel. Een ochtend lang spelen met taal voor de beginner, een kennismaking die smaakt naar meer.
   
  Datum: zaterdag 31 maart, van 10.00 tot 12.30 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, Baarlo
  Kosten: € 40,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof


  Lees meer
 • 05 april 2018 12:30 - 13:30samenwerkings activiteit Letters bij de lunch - Literatuur uit de Kaukasus door Peter van Nunen
  Politiek gezien is de Kaukasus de laatste jaren wel vaker in het nieuws gekomen, maar helaas kan voor de literatuur…

  Politiek gezien is de Kaukasus de laatste jaren wel vaker in het nieuws gekomen, maar helaas kan voor de literatuur uit die streek niet hetzelfde gezegd worden. Ten onrechte! 

  In deze Letters bij de Lunch wordt gepoogd aan de hand van enkele werken uit Azerbeidzjan, Georgië en Armenië ander literair licht te laten stralen vanaf die mythische bergketens (en dan wordt het Russische en het Turkse deel van die Kaukasus nog bijna volledig buiten beschouwing gelaten).

  Naast drie beroemde werken uit lang voorbije tijden wordt uit ieder land ook een moderner werk besproken, steeds tegen de complexe historische achtergrond en de actuele politieke situatie. Welkom bij een poging een ten onrechte vergeten stukje Europa literair en politiek te duiden.
   

  Peter van Nunen (1951) volgde de opleiding tolk-vertaler (Russisch en Engels) te Antwerpen en studeerde Theaterwetenschappen, Slavistiek en Germanistiek te Leipzig. Hij promoveerde in 1982 bij Carlos Tindemans over de Russische theaterregisseur Meyerhold.
  Hij was als docent aan diverse opleidingen tolk-vertaler werkzaam; hij is oprichter van het Eerste Russische Centrum voor de Nederlandse Taal en Cultuur te Moskou (1993). Sinds 1995 geeft hij ook leiding aan het MNM-Ruslandcentrumte Maastricht, dat zich richt op culturele uitwisseling tussen Rusland en Nederland.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis


  Lees meer
 • 14 april 2018 10:00 - 12:30 Workshop Het Schrijflab: Hoe geef je taal vrij spel?
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde…
  Creatief Schrijven is een workshop voor speelse geesten, voor enthousiaste schrijfliefhebbers en geïnspireerde schrijfdieren. Meedoen houdt in dat je schrijft op basis van een creatieve manier van denken: brainstormen, kiezen uit wat je op papier hebt gezet, aan de hand daarvan schrijven op onverwachte manieren en taalexperimenten uittesten. Fladderen en vliegen horen bij creatief schrijven als de vingers bij de toetsen, de schrijver in jou krijgt vrij spel. Een ochtend lang spelen met taal voor de beginner, een kennismaking die smaakt naar meer.

  Datum: zaterdag 14 april, van 10.00 tot 12.30 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, Baarlo
  Kosten: € 40,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof  Lees meer
meer items…
literatuurnieuws
 • 22 februari 2018 Fonds voor Cultuurparticipatie: Versterking cultuureducatie vmbo
  Met de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 wil het FCP…
  Met de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 wil het FCP een grote groep scholen en leerlingen stimuleren samen met een culturele instelling talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met cultuureducatie vanzelfsprekend te maken voor de leerlingen in vmbo, praktijkonderwijs en vso.

  Het FCP ondersteunt projecten waarmee de school een volgende stap zet om cultuureducatie te verankeren in het curriculum. Door een groot aantal scholen te steunen hoopt het FCP binnen de grootste onderwijsvorm van Nederland een sterkere vanzelfsprekendheid voor cultuureducatie te realiseren.


  lees meer…
 • 22 februari 2018 LKCA: Handreiking voor succesvolle inclusieve cultuurprojecten
  Vergroot het bereik en versterk de impact van actieve cultuurparticipatie

  In deze handreiking krijgen kunst-…
  Vergroot het bereik en versterk de impact van actieve cultuurparticipatie

  In deze handreiking krijgen kunst- en cultuurprofessionals concrete tips om bij de opzet en uitvoer van projecten inclusief te werk te gaan: kunst en cultuur toegankelijker maken voor een breed publiek en tegelijkertijd een positieve impuls geven aan ontwikkelingen in de buurt.

  Vier projectfases
  De handreiking bevat de voorwaarden voor het effectief opzetten van cultuurprojecten met een breed bereik, gegroepeerd in vier projectfases:
  1. Verkenning
  2. Voorbereiding
  3. Uitvoering
  4. Opvolging

  Download de handreiking hier

  lees meer…
 • 16 februari 2018 Vacature twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht
  In verband met het verstrijken van de maximale zittingstermijn ontstaan twee vacatures in de Raad van Toezicht…
  In verband met het verstrijken van de maximale zittingstermijn ontstaan twee vacatures in de Raad van Toezicht van het Huis voor de Kunsten Limburg, dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector.
   
  Van kandidaten voor deze functies wordt verwacht dat zij minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen:
  -Beschikken over een grote belangstelling voor kunst en cultuur in het algemeen en in Limburg in het bijzonder.
  -Beschikken over het vermogen om op strategisch niveau en op constructieve wijze een bijdrage te leveren aan de positionering van de organisatie in de nabije toekomst en daarbij een open blik te hebben met oog voor alternatieven.
  -Acteren vanuit een proactieve en constructief-kritische  houding en tegenwicht kunnen bieden.
  -Snel inzicht en overzicht kunnen verwerven.
  -Beschikken over zeer goede communicatieve vaardigheden en enthousiasmerend vermogen.
  -Hebben van ervaring in het omgaan met politieke en bestuurlijke verhoudingen.
  -Onafhankelijk en onpartijdig zijn ten opzichte van elkaar, de directeur-bestuurder en de bij het Huis aangesloten organisaties.
  -Eén van de twee nieuwe leden heeft  een financiële of bedrijfskundige achtergrond.
  -Gelet op de huidige bezetting van de Raad van Toezicht bij voorkeur woonachtig zijn in Midden- of Zuid-Limburg.
   
  Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/vacatures.

  Belangstellenden worden verzocht hun sollicitatie en CV vóór 9 maart 2018 te richten aan mevrouw Van der Graaf (lid Raad van Toezicht) en per mail te versturen aan: bthomissen@hklimburg.nl onder vermelding van ‘vacature RvT’.
  lees meer…
 • 07 februari 2018 Wetgeving biedt kansen voor kunstprofessionals
  Gemeenten hebben de afgelopen jaren veel extra verantwoordelijkheden gekregen op de beleidsterreinen zorg en participatie.…
  Gemeenten hebben de afgelopen jaren veel extra verantwoordelijkheden gekregen op de beleidsterreinen zorg en participatie. Deze verantwoordelijkheden zijn ondergebracht in een aantal recent in werking getreden wetten: Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), de Jeugd(zorg)wet en de Participatiewet. Hierdoor zijn er kansen ontstaan voor kunstprofessionals die gebruik zouden kunnen maken van budgetten van gemeenten voor het realiseren van kunstprojecten.

  Ondernemen met de jeugdwet?
  De Jeugdwet ondersteunt kinderen en ouders bij het opgroeien en opvoeden. Iedereen tot 18 jaar die tijdelijk of langer hulp nodig heeft, valt onder deze wet. Ook jeugdigen met psychische problemen, stoornissen of een lichte verstandelijke beperking.

  Ondernemen met de Wmo?
  Om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en zwaardere zorg uit te stellen, is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. Onder deze wet vallen mensen die wel thuis kunnen wonen, maar het niet volledig zelfstandig kunnen wonen, zoals ouderen en verstandelijk gehandicapten.

  Ondernemen met de participatiewet?
  Met de Participatiewet wil de overheid mensen ondersteunen bij het vinden van werk. Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt niet lukt een baan te vinden valt onder deze wet.

    lees meer…
 • 29 januari 2018 Lancering Talent & Co
  L1 TV volgt jaar lang vijf jonge Limburgse talenten 

  In het gebouw van L1 in Maastricht zijn afgelopen zaterdagmiddag…
  L1 TV volgt jaar lang vijf jonge Limburgse talenten 

  In het gebouw van L1 in Maastricht zijn afgelopen zaterdagmiddag de vijf talenten gepresenteerd voor het nieuwe TV-programma Talent & Co, dat de regionale omroep van Limburg in november op de buis gaat brengen. Gedeputeerde de heer Ger Koopmans benadrukte tijdens de presentatie het belang van talentontwikkeling in Limburg. Naast de Provincie Limburg waren er vertegenwoordigers van de deelnemende Limburgse scholen, maar ook ondersteunende organisaties, zoals het Huis voor de Kunsten Limburg, Kunstbende, het muziekstimuleringsprogramma DOOR! en de Stichting FSI.

  De keuze welke talenten het komende jaar worden gevolgd, is gemaakt. Uiteindelijk waren er 20 geselecteerde kandidaten, maar er mogen maar vijf meedoen. Het gaat om Sino Schoonbrood (16 jaar) uit Simpelveld van het Grotius College (piano), Lotte Boonen (14 jaar) uit Born van het Bonnefanten College (Dans), Tijn Bosch (13 jaar) uit Genhout van Kunstbende (DJ), Pim Hesen (13 jaar) uit Broekhuizervorst van het Valuascollege (sopraansaxofoon) en Fabiënne van den Hombergh (16 jaar) van het Schöndeln Lyceum (dwarsfluit en zang). De kandidaten zijn voor het overgrote deel geworven, onder de in Limburg bestaande cultuurprofielscholen: scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staan.

  L1 TV brengt vanaf eind november het programma op de buis. Het gaat over jong, ontluikend talent in Limburg. Talent & Co onderscheidt zich van andere bekende talentenprogramma’s vanwege de focus op de ontwikkeling van talenten. Het wordt een serie van zeven wekelijkse afleveringen. De laatste uitzending wordt opgenomen op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater van Kerkrade. Daar kunnen de talenten zich tijdens een slotavond aan een live publiek presenteren.

  Over Talent & Co
  Het bijzondere aan Talent & Co is dat het TV-programma laat zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van ontluikend talent. Het is een weg met grote en kleine hobbels, beïnvloed door vele aspecten, zoals familie, school, docenten, sociale achtergrond, dan wel gewoon een kans krijgen. Een goede begeleiding is van essentieel belang. Zeker voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.
  Talent & Co is geen talentenjacht. Wel bepaalt een jury welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld, hetgeen beloond wordt met een waarderingsprijs in de vorm van een coaching traject. Talent & Co is een tv-format van Paul Versteegen Productions uit Landgraaf, in nauwe samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg.

    lees meer…
 • 29 januari 2018 Eva Meijer wint Halewijnprijs 2017
  De winnaar van de Reinaerttrofee is We hadden liefde, we hadden wapens van Christine Otten…
  De winnaar van de Reinaerttrofee is We hadden liefde, we hadden wapens van Christine Otten

  Uit de genomineerden Murat Isik, Eva Meijer, David Nolens, Annel de Noré, Christine Otten en Chris de Stoop is Eva Meijer uitgeroepen als winnaar van de Halewijnprijs 2017. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 31ste maal uitgereikt. Eerder werd de prijs gewonnen door auteurs als Tommy Wieringa, Arthur Japin, en Benny Lindelauf. De Reinaerttrofee 2017 voor Beste Boek namens de jongeren van Roermond gaat naar Christine Otten voor haar boek We hadden liefde, we hadden wapens.

  De jury van de Halewijnprijs heeft na intensief overleg unaniem besloten Eva Meijer als winnaar van de Halewijnprijs 2017 uit te roepen. Eva Meijer is volgens de jury een groot literair talent met een belangrijke boodschap. Zij weet in haar werk deze zaken op een overtuigend eigenzinnige manier te combineren. In een mooie natuurlijke schrijfstijl toont zij dat er een wereld te winnen valt, wanneer menselijke dieren oog krijgen voor communicatie van en met niet-menselijke dieren.

  De jongerenjury van de Reinaerttrofee heeft We hadden liefde, we hadden wapens van Christine Otten gekozen als Beste Boek. We hadden liefde, we hadden wapens vertelt het verhaal van een Afro-Amerikaans gezin dat in de jaren ’50 en ‘60 strijdt voor burgerrechten. Het verhaal neemt je mee naar een stuk geschiedenis dat volgens de jongeren onderbelicht blijft in het geschiedenisonderwijs en maakt de lezer bewust van wat racisme kan aanrichten. Het boek heeft de jongerenjury verward, maar vooral geboeid achtergelaten. Een verhaal dat volgens de jongerenjury verteld moet worden.

  De uitreiking van de Halewijnprijs zal plaatsvinden op 11 maart 2018 van 13.30 tot 16.00 uur in het Royal Theater in Roermond. Na de uitreiking van de prijzen zal auteur Tom Lanoye geïnterviewd worden. Tickets (inclusief één consumptie) zijn gratis voor leden van de Bibliotheek Bibliorura, niet-leden betalen €5. Tickets zijn tot uiterlijk 7 maart 2018 verkrijgbaar via info@bibliorura.nl o.v.v. adresgegevens en (voor leden) lenerpasnummer.


  lees meer…
 • 25 januari 2018 Financieringsvoorlichting | Get a Grant Event | Maastricht
  Organisatie: Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  Zoek jij financiering voor je project…
  Organisatie: Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  Zoek jij financiering voor je project of praktijk? Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over subsidiemogelijkheden voor (net afgestudeerde) kunstenaars en ontwerpers. Kom op donderdag 1 februari tussen 13.00 en 14.30 uur langs bij het Get a Grant Event op de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.

  Het Get a Grant Event geeft een overzicht wat het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie te bieden hebben voor jonge creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden: wanneer kan je subsidie aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen en modeontwerper en oprichter van Fashionclash Branko Popovic vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek. Aansluitend kun je tijdens de borrel specifieke vragen stellen aan de sprekers.

  Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks van drie Get a Grant voorlichtingsbijeenkomsten die het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds dit jaar verspreid over het land organiseren.

  Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het fonds biedt onder andere een scala aan bijdragemogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) op het gebied van talentontwikkeling en praktijkverdieping.

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke crossovers. Het fonds ondersteunt bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van ontwerpers, makers en culturele instellingen in de creatieve industrie. Naast projectsubsidies vanuit de diverse regelingen zoals Vormgeving en Digitale cultuur, stelt het fonds binnen de regeling Talentontwikkeling jaarlijks een werkbeurs beschikbaar aan zo’n 25 talentvolle jonge ontwerpers/makers voor hun artistieke en professionele ontwikkeling.

  Sprekers: Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen en modeontwerper en oprichter van
  Fashionclash Branko Popovic, Carmen Muskee (Mondriaan Fonds), Anselm van Sintfiet (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie).
  Moderator: Valentijn Byvanck (directeur Marres)


  Datum: Donderdag 1 februari, 13.00 - 14.30 uur (borrel tot 15.00 uur) 
  Locatie: Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Herdenkingsplein 12 (ruimte LS.052)
  Toegang: gratis, wel aanmelden, klik hier.
  Voertaal bijeenkomst: Engels

  lees meer…
 • 21 januari 2018 Frans Budé wint Sjiek Literatuurprijs
  Vandaag werd tijdens Festival Sjiek in de ECI Cultuurfabriek te Roermond voor de eerste keer de Sjiek Literatuurprijs…
  Vandaag werd tijdens Festival Sjiek in de ECI Cultuurfabriek te Roermond voor de eerste keer de Sjiek Literatuurprijs uitgereikt. Deze ging naar schrijver Frans Budé (Maastricht, 1945) voor zijn roman De dagen. Dit relaas over de onschuld van een kind en tevens de vermomde autobiografie van een gevestigd schrijver, verscheen in 2017 bij Uitgeverij Karaat. De jury, bestaande uit redacteur/auteur Daan Doesborgh, L1-cultuurredacteur Jolien Linssen en oud-streektaalfunctionaris Pierre Bakkes, prees de roman van Budé als subtiel en virtuoos.
   
  De dagen speelt zich af in de jaren ‘50 van de 20e eeuw. Allerlei kleine en grote gebeurtenissen komen voorbij: van het eerbiedig knielen op straat voor een priester die iemand de laatste sacramenten gaat toedienen tot het verplicht veranderen van lagere school. Pure nostalgie? Vooral: puur genot van de dichterlijke wijze waarop de beschrijvingen worden gegeven,” aldus de jury.
   
  Zes nominaties
  De Sjiek Literatuurprijs is bedoeld voor de beste roman van een Nederlandse auteur waarin Limburg op enige wijze wordt gerepresenteerd. Voor de longlist werden 18 recent verschenen boeken ingezonden. Daarvan bleven er op de shortlist zes over: Grond van Wil Boesten,De dagen van Frans Budé, De sjamaan van Sevilla van Govert Derix, De opname van Willem Kurstjens,De verdwenen stad van Ton van Reen en Voorland van Octavie Wolters. Al deze auteurs droegen voor tijdens Festival Sjiek.
   
  De door Frans Budé gewonnen Sjiek Literatuurprijs 2018 bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-. Hiervan is € 1.000,- gereserveerd als vergoeding voor enkele optredens van Budé op Limburgse middelbare scholen. Dit om de plaats van Limburgse literatuur in de klassen te vergroten.

  Taal- en Letterenplatform Limburg
  De Sjiek Literatuurprijs en het tweetalige Festival Sjiek (met muziek, theater, literatuur en film in zowel het Nederlands als het Limburgs), werden georganiseerd door het Taal- en Letterenplatform Limburg (TaLeP). TaLeP heeft ervoor gekozen te starten met een prijs voor Nederlandstalig literair werk; het plan is om in 2019 Limburgstalig literair werk voor de prijs in aanmerking te laten komen.
   
  TaLeP wordt gevormd door de Commissie Literatuurgeschiedenis LGOG, Cubiss Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Letterkundig Centrum Limburg, Stichting LiLiLi, Raod veur ’t Limburgs, Universiteit Maastricht, Veldeke Limburg en Vereniging voor Limburgse Dialect- en Naamkunde. Het festival en de literatuurprijs werden financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de gemeente Roermond.
   
  Kijk op www.festivalsjiek.nl voor foto’s van het festival.
 • 16 januari 2018 Literatuurportret: Gerard Reve in Weert
  Op onze website verschijnt regelmatig een kort portret van een auteur of een karakteristiek van een stroming uit…
  Op onze website verschijnt regelmatig een kort portret van een auteur of een karakteristiek van een stroming uit de literatuur uit Limburg. Ditmaal staat schrijver Gerad Reve, en in het bijzonder de periode dat hij in Weert woonde, centraal in een artikel van Herman van Horen. “Al liet hij zich nogal eens laatdunkend uit over Weert, Gerard Reve was er wel ongelooflijk productief. Niet alleen verschenen in die periode zijn omstreden liefdesromans De taal der liefde, Lieve jongens, Het lieve leven en Ik had hem lief, maar ook schreef hij talrijke brieven en een aantal schitterende redevoeringen. Ook kwamen in Weert veel gedichten tot stand […].”
  lees meer…
 • 15 januari 2018 Winnaars Venrayse proza- en poëziewedstrijd Raadselige Roos
  De organisatie van Literair Café Venray kijkt terug op een geslaagde zilveren editie van de proza- en poëziewedstrijd…
  De organisatie van Literair Café Venray kijkt terug op een geslaagde zilveren editie van de proza- en poëziewedstrijd ‘Raadselige Roos’. Burgemeester van Venray, de heer Hans Gilissen, reikte de prijzen uit. De bekende Venrayse kunstenares Liesbeth Rutten ontwierp de trofee die is uitgereikt aan de 1e prijs winnaars.

  De winnaars van deze 25e editie van de Raadselige Roos zijn:

  Poëzie 2017
  1. Betty Bollmann, Venlo
  2. Rennie van Windt , Deurne
  3. Ans van Kessel, Stevensbeek

  Publieksprijs/ Rooje Roos-prijs
  Rennie van Windt, Deurne

  Proza
  1. Ton Adriaens, Weert
  2. Folly van Dijk, Helmond
  3. Ellen Geven, Eindhoven

  lees meer…
 • 11 januari 2018 Kinderen voor Kinderen: Okido podium, geef je nu op!
  Kinderen voor Kinderen focust zich op talentontwikkeling van kinderen. Het koor is er voor iedereen en betrekt…
  Kinderen voor Kinderen focust zich op talentontwikkeling van kinderen. Het koor is er voor iedereen en betrekt je op interactieve wijze bij zang, dans en maatschappelijke thema’s. Kinderen voor Kinderen wil met het nieuwe format: Okido podium het idee versterken dat Kinderen voor Kinderen er voor iedereen is; heb je plezier in wat je doet en word je enthousiast om dat op een podium te laten zien, dan is ieder kind van harte welkom bij het Kinderen voor Kinderen Okido podium.

  Okido podium
  Het Okido podium is een podium waarbij kinderen hun passie voor een sport of hobby kunnen laten zien. Speel je een instrument of bij een fanfare, kun je breakdancen, rappen, de bal hooghouden, koken, dj-en of iets anders op een liedje van Kinderen voor Kinderen, meld je dan aan!

  Omdat een hobby uitoefenen niet voor elk kind vanzelfsprekend is en Kinderen voor Kinderen het belangrijk vindt dat elk kind zijn hobby moet kunnen uitoefenen, is de organisatie een samenwerking aangegaan met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Zij ondersteunen kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen om toch les te kunnen volgen op het gebied van sport, kunst en cultuur.

  Aanmelden? Klik hier

  lees meer…
 • 10 januari 2018 Nominaties VSB Poëzieprijs 2018
  De beste Nederlandstalige dichtbundels van het jaar zijn die van Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije…
  De beste Nederlandstalige dichtbundels van het jaar zijn die van Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld. Zij maken daarmee kans op de VSB Poëzieprijs 2018. De shortlist voor de laatste editie van de VSB Poëzieprijs werd door juryvoorzitter Maaike Meijer bekend gemaakt in VPRO ’s Nooit meer slapen.

  De VSB Poëzieprijs is sinds 1992 de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont jaarlijks de beste bundel van het voorgaande jaar met een bedrag van 25.000 euro. De uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2018 vindt op 25 januari plaats in Diligentia in Den Haag.

  Nominaties VSB Poëzieprijs 2018:
  • Joost Baars, voor zijn debuut Binnenplaats - Uitgeverij Van Oorschot, 2017
  • Charlotte Van den Broeck, voor de bundel Nachtroer - Uitgeverij De Arbeiderspers, 2017
  • Marije Langelaar, voor de bundel Vonkt - Uitgeverij De Arbeiderspers, 2017
  • Tonnus Oosterhoff, voor de bundel Ja Nee - Uitgeverij De Bezige Bij, 2017
  • Mieke van Zonneveld, voor haar debuut Leger - Uitgeverij De Bezige Bij, 2017

  lees meer…
 • 10 januari 2018 Schrijfwedstrijd Write Now! van start
  De jaarlijkse zoektocht naar schrijftalent in Nederland en Vlaanderen is begonnen! Vanaf nu tot dinsdag 3 april…
  De jaarlijkse zoektocht naar schrijftalent in Nederland en Vlaanderen is begonnen! Vanaf nu tot dinsdag 3 april 2018 sturen jongeren van 15 tot en met 24 jaar hun teksten in voor de achttiende editie van schrijfwedstrijd Write Now!.

  Meedoen
  Write Now! is de schrijfwedstrijd voor jong talent van 15 tot en met 24 jaar in Nederland en Vlaanderen. Alle teksten – verhalen, gedichten, columns, scenario’s of songteksten – zijn toegestaan. Tot de deadline kunnen deelnemers hun teksten plaatsen op schrijfplatform Sweek en via die weg feedback ontvangen van medeschrijvers. Teksten worden tot 3 april 2018 ingestuurd via www.writenow.nu.

  Voorronden en finale
  Na de deadline worden alle inzendingen voor Write Now! ingedeeld in tien regionale voorronden, die in april en mei verspreid door Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Deelnemers kunnen bovendien voorafgaand aan de prijsuitreiking een gratis workshop van een jonge schrijver volgen en zo hun schrijfvaardigheden verder ontwikkelen. Wie een van de voorronden wint, verwerft een plek in de finale op 24 juni in Rotterdam. Naast de winnaars van de voorronden plaatsen uiteindelijk nog vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale.

  Prijzenpakket
  De hoofdprijs van Write Now! 2018 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival. De tweedeprijswinnaar wint een iPad en de derdeprijswinnaar een boekenpakket. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een coachingsgesprek en een studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven.

  Successen
  Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen. De wedstrijd bracht auteurs voort als Maartje Wortel, Niña Weijers, Lize Spit en Kyrian Esser. Bekijk de Wall of Fame op writenow.nu voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.

    lees meer…
 • 03 januari 2018 Nieuwe wedstrijd voor jong creatief talent: Antoine Gerrits Award
  De Antoine Gerrits Award is een cultuurwedstrijd voor creatieve leerlingen in het voortgezet onderwijs. De winnaar…
  De Antoine Gerrits Award is een cultuurwedstrijd voor creatieve leerlingen in het voortgezet onderwijs. De winnaar wint 500 euro en een bijzonder 3D geprinte trofee.

  Aanmelden
  Heeft u creatieve leerlingen in uw klas die bijzondere dingen maken en doen? Spreek ze dan persoonlijk aan, stimuleer ze om mee te doen en help ze bij het aanmelden via www.cultuurprofielscholen.nl/ag-award/.
  De deadline voor het insturen is 15 januari 2018, daarna start het online-stemmen.

  Wie is Antoine Gerrits?
  Antoine Gerrits is de grondlegger van de Vereniging van CultuurProfielScholen. Op landelijk niveau heeft hij zich jarenlang hier en daarbuiten op een bijzondere manier ingezet om het kunst- en cultuuronderwijs voor leerlingen, docenten en schoolleiders zo goed, aangenaam en inspirerend mogelijk te maken.

    lees meer…
meer nieuws…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Literatuur? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?