film & fotografie

agenda film & fotografie
 • 06 maart 2018 - 30 april 2018 Expositie ‘Oude meesters, maar even anders!’
  Fotograaf Theo Peeters exposeert in de Bibliotheek Bibliorura

  Van 6 maart tot eind april is in de Gabriël Gorriszaal…
  Fotograaf Theo Peeters exposeert in de Bibliotheek Bibliorura

  Van 6 maart tot eind april is in de Gabriël Gorriszaal op de eerste verdieping van de Bibliotheek Bibliorura de expositie Oude meesters, maar dan even anders van fotograaf Theo Peeters te bezichtigen.

  Voor deze expositie liet Theo Peeters zich inspireren door de schilderijen van grote meesters als Rembrandt, Vermeer, Caravaggio en vele anderen. Vooral de manier waarop deze schilders met licht omgaan, was voor de fotograaf een bron van inspiratie. In zijn foto’s heeft Peeters geprobeerd de belichting, aankleding en sfeer van een portret of scène zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen.

  Peeters heeft in al zijn foto’s een subtiele hint naar het heden geplaatst. Aan elke foto is een element toegevoegd dat niet past in de periode waarin het schilderij gemaakt is. Hiermee heeft de fotograaf een poging gedaan het heden en het verleden met elkaar te verbinden.

  Een selectie van het werk van Theo Peeters is van 6 maart tot en met 30 april in groot formaat te bezichtigen in de Gabriël Gorriszaal van de Bibliotheek Bibliorura. Twee foto’s worden tentoongesteld op de afdeling met kunstboeken. Bij de tentoonstelling ligt ook een fotoboek met foto’s uit dit project ter inzage.

  Datum: dinsdag 6 maart t/m maandag 30 april 2018
  Locatie: Gabriël Gorriszaal, de Bibliotheek Bibliorura, Roermond


  Lees meer
 • 22 maart 2018 - 25 maart 2018 Euregion Film Festival
  Donderdag 22 tot en met zondag 25 maart 2018 organiseert CineSud i.s.m. Filmhuis De Spiegel de derde editie van…
  Donderdag 22 tot en met zondag 25 maart 2018 organiseert CineSud i.s.m. Filmhuis De Spiegel de derde editie van het Euregion Film Festival in SCHUNCK* in Heerlen. Een festival met een speciale focus op films uit de Gouden Driehoek Nederland-België- Duitsland, gericht op professionals, talenten en publiek, met de beste films uit de eigen regio en daarbuiten, inspirerende gastsprekers en randactiviteiten voor jong en oud.

  Voor het derde jaar op rij organiseren CineSud en Filmhuis De Spiegel het Euregion Film Festival. Tijdens het festival worden films vertoond, vindt een documentaire-wedstrijd en -campus plaats en zijn er diverse gastsprekers waaronder documentairemakers Joost Seelen en Nathalie Crum, regisseurs Ben Verbong en Remy van Heugten, videokunstenaar Joost Rekveld, de Vlaamse filmmaker Kristof Hoornaert, acteur Johan Leysen en producenten Harro van Staverden, Peter Bouckaert en Germen Boelens. 

  Naast activiteiten en programma-onderdelen voor publiek en professionals, is er ook speciale aandacht voor kinderen, met onder meer een Kids workshop.

  Kijk voor meer info, het uitgebreide programma en tickets op www.cinesud.nl
 • 24 maart 2018 09:00 - 17:00samenwerkings activiteit (Cine)LOVA Filmcursus – Vormgeven met de camera
  De derde cursus van het (Cine)LOVA filmcursusaanbod 2017-2018 en de doorlopende leerlijn is de cursus ‘Vormgeven…
  De derde cursus van het (Cine)LOVA filmcursusaanbod 2017-2018 en de doorlopende leerlijn is de cursus ‘Vormgeven met de camera’. Deze cursus wordt verzorgd door Hay Joosten en Ton Polman. De cursus bestaat uit twee delen: een technisch deel over het gebruik van de camera en een ‘talig’ deel waarbij de nadruk ligt op het vormgeven met de camera. Tijdens de cursus wordt aan de hand van demonstraties in het algemeen iets vertelt over het gebruik van de filmcamera. Ook wordt ingegaan op technische vragen van cursisten. In het tweede deel van de workshop wordt aan de hand van kijkfragmenten en praktijkvoorbeelden getoond hoe je beelden op een creatieve manier kunt vormgeven om bijv. een bepaalde sfeer te creëren.

  De cursus ‘Vormgeven met de camera’ vindt plaats op zaterdag 24 maart a.s. van 09.00-17.00 uur bij Zalen- en congrescentrum De Spil (Suikerdoossingel 55) in Maasbracht.

  Wil je deelnemen aan de cursus ‘Vormgeven met de camera’? Meld je dan vóór 10 februari a.s. door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com. LET OP! Personen die zich reeds in het najaar van 2017 hebben (voor)aangemeld voor deze deelcursus hebben voorrang. Vol=Vol.

  De kosten van de cursus ‘Vormgeven met de camera’ bedragen € 25 voor leden van (Cine)LOVA en € 30 voor niet-leden. Deze prijzen zijn inclusief lunch. Informatie over de betaalwijze ontvang je zodra jouw deelname door CineLOVA is bevestigd. Kijk voor meer info op www.cinelova.nl
 • 14 april 2018 12:00 - 20:00eigen activiteit 5. Euregionaal Jeugdfilmfestival
  Zaterdag 14 april 2018 vindt de 5de editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) plaats in Alter Schlachthof…
  Zaterdag 14 april 2018 vindt de 5de editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) plaats in Alter Schlachthof in Eupen (Belgïe). Het EJFF is een tweejaarlijks filmfestival voor jongeren in de leeftijd van 10-19 jaar die afkomstig zijn uit de Euregio Maas-Rijn en in hun vrije tijd of in school- of studieverband films maken. De eerste editie van het festival vond plaats in 2009. In de tussentijd is het festival uitgegroeid tot hét filmevent voor jonge filmmakers.

  Doel van het festival is om jonge, enthousiaste filmmakers en -liefhebbers samen te brengen en de kans te geven om hun films te tonen aan een groot, internationaal publiek. In de periode tussen twee festivals in worden jonge filmmakers begeleid bij het maken van een nieuwe filmproductie. Ook kunnen zij in die periode deelnemen aan filmworkshops en coachingstrajecten. Voorafgaand aan het festival kunnen de jongeren deelnemen aan de filmwedstijd en hun filmproductie inzenden. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit filmprofessionals. Het Euregionaal Jeugdfilmfestival vindt telkens plaats op een andere locatie in de Euregio Maas-Rijn.

  Jongeren (individuen en groepen) tussen de 10 en 19 jaar kunnen t/m 15 februari 2018 een korte film inzenden via www.ejff.eu. Het thema is vrij naar keuze. Alle genres zijn welkom. De film mag max. 10 minuten duren.

  Deelnemen aan het festival loont, want er zijn diverse (geld)prijzen te winnen in verschillende categorieën. De prijzen worden uitgereikt tijdens het festival op 14 april a.s. tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Tijdens het festival worden niet alleen prijzen uitgereikt, maar worden ook diverse ingezonden films vertoond en kunnen jongeren deelnemen aan workshops (o.a. grimeren, green screen,) en filmstunts van het Duitse filmstuntbedrijf Action Concept (o.a. bekend van Alarm für Cobra 11) bekijken. Het programma van het festival wordt t.z.t. bekendgemaakt op www.ejff.eu.

  Het Euregionaal Jeugdfilmfestival is een initiatief van en wordt georganiseerd door de Bleiberger Fabrik (Aken), Medienzentrum (Eupen) en het Huis voor de Kunsten Limburg (Roermond).
 • 15 april 2018 09:00 - 20:00samenwerkings activiteit Limburgse Filmdag - hét amateurfilmfestival van Limburg
  Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers willen zien,…
  Filmliefhebbers die de nieuwste speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers willen zien, kunnen jaarlijks hun hart ophalen tijdens de Limburgse Filmdag. In 2018 vindt het jaarlijkse amateurfilmfestival van Limburg plaats op zondag 15 april in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Tijdens het filmfestival wordt weer een breed scala aan Limburgse amateurfilms vertoond en worden prijzen uitgereikt voor de meest bijzondere productie, scenario, filmmuziek, etc. en uitmuntende acteerprestaties. Het programma van het festival wordt t.z.t. bekendgemaakt op www.cinelova.nl/limburgsefilmdag

  Jaarlijks krijgen amateurfilmers in Limburg de kans om één of meerdere recente filmproducties in te zenden voor de Limburgse Filmdag. Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De films met de beste beoordelingen worden geprogrammeerd voor het festival. De organisatie van de Limburgse Filmdag is in handen van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA). De LOVA wordt daarbij ondersteund door het Huis voor de Kunsten Limburg.
 • 19 april 2018 19:30 - 21:30eigen activiteit Lezing 'Privacy en data'
  Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywetgeving in werking. Met deze AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)…
  Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywetgeving in werking. Met deze AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden de regels rondom het gebruik van persoonsgegevens aangescherpt. Wat moet je als culturele stichting of vereniging nu regelen om AVG-proof te zijn? Wat zijn de gevolgen voor bijvoorbeeld je mailinglijsten, ledenbestanden en je website? Hoe regel je de toestemming en de beveiliging? Wat betekent het voor je communicatie en juridische afspraken?

  Tijdens deze lezing geeft Rien Hommes, specialist in risicomanagement en privacywetgeving, je inzicht in het hoe en waarom van de AVG. Bovenal vertelt hij op praktische wijze welke stappen je als culturele stichting of vereniging moet ondernemen. Verwacht geen ingewikkeld verhaal, maar heldere tips om jouw organisatie te helpen om te voldoen aan de nieuwe privacywetgeving.

  Datum en locatie:
  Donderdag 19 april 2018
  19.30-21.30 uur
  Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond

  Over Rien Hommes
  Rien Hommes werkt bij RSM Nederland Risk Management Services. Hij heeft veel ervaring met de bescherming van privacy en data in de (semi-)publieke sector en heeft ook het Huis voor de Kunsten Limburg geholpen om AVG-proof te zijn.

  Aanmelden
  Deelname aan deze lezing is gratis. Er is plek voor max. 50 deelnemers. Aanmelden kan via deze pagina.


  Lees meer
 • 20 april 2018 09:30 - 12:00 Workshop ‘Crowdfunden doe je zo!’
  Crowdfunding voor cultuur en erfgoed

  Voor culturele organisaties kan crowdfunding een heel geschikt middel zijn…
  Crowdfunding voor cultuur en erfgoed

  Voor culturele organisaties kan crowdfunding een heel geschikt middel zijn om financiering te krijgen voor een specifiek project. Bovendien kan het helpen om dichter bij je publiek te komen en meer betrokkenheid te creëren. Maar wat komt er precies kijken bij het opzetten van een crowdfundingcampagne? En is het wel geschikt voor jouw organisatie en/of project?

  In deze workshop krijg je een goed beeld van wat crowdfunding precies is, inzicht in de do’s en dont’s en handige tips aan de hand van succesvolle voorbeelden uit de praktijk. Ook is er ruimte om een begin te maken met het opzetten van een eigen campagne door middel van een oefening met het zogenaamde Crowdfunding Canvas.

  Datum: vrijdag 20 april 2018, 9.30 - 12.00 uur
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond


  Lees meer
 • 16 mei 2018 19:15 - 21:45 Workshop ‘Subsidies verwerven voor culturele projecten’
  Hoe maak je een goed plan en kom je succesvol aan subsidie?

  Inkomsten uit fondsen en subsidieregelingen zijn…
  Hoe maak je een goed plan en kom je succesvol aan subsidie?

  Inkomsten uit fondsen en subsidieregelingen zijn voor de cultuursector van groot belang. Maar hoe pak je die subsidieverwerving aan als culturele stichting, vereniging, instelling of individueel organisator? In deze workshop krijg je inzicht in de belangrijkste stappen die je moet ondernemen.

  Je krijgt onder andere tips voor het schrijven van een goed projectplan, het opstellen van een realistische begroting en het slim invullen van aanvraagformulieren. Ook word je je bewust van wat voor subsidiegevers van belang is bij de uitvoering van een project en wat nodig is voor een gedegen subsidieverantwoording achteraf. Tot slot wordt kort ingegaan op de belangrijkste fondsen en subsidieregelingen voor de (Limburgse) cultuursector.

  Datum: woensdag 16 mei 2018, 19.15 - 21.45 uur
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, Roermond


  Lees meer
meer items…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?