verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
prikbord
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
20-01-2015 08:17,

Bent u op zoek naar een gediplomeerd pianiste/organiste?

Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen… Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen en/of begeleiding van koren of muziekgezelschappen.

Beschikbaar in het weekend en op maandag- t/m donderdagavond.

Neem voor meer informatie contact op met Louise Savelkoul via t: 06 12783370 of e: louisesavelkoul@hotmail.com.
inschrijven
Inschrijven voor het Open Limburgs Korenfestival 2015 en/of kopij aanleveren voor concertenbundel Zingend Limburg 2015-2016? Volg de link naar het desbetreffende formulier:
agenda
 • 29 maart 2015 - 04 april 2015 Jeugdkoor Tutta Musica brengt The Passion
  In een muzikaal spektakel van bijna twee uur brengt jeugdkoor Tutta Musica uit Voerendaal het paasverhaal op een…

  In een muzikaal spektakel van bijna twee uur brengt jeugdkoor Tutta Musica uit Voerendaal het paasverhaal op een eigentijdse manier tot leven. Het 45 leden tellende jeugdkoor neemt u aan de hand van bekende nummers ui de Nederlandse popmuziek mee in het eeuwenoude verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Laat u verrassen door nummers van o.a. Marco Borsato, Guus Meeuwis, Frank Boeijen, Ramses Shaffey, Van Dik Hout, Nick & Simon, Claudia de Breij en Racoon.

  Het jeugdkoor wordt begeleid door een live band bestaande uit jonge - net afgestudeerde - musici van het conservatorium in Maastricht en het verhaal wordt in beeld gebracht door een groep regionale acteurs. De rol van verteller zal worden vervuld door Jack Vinders. 

  Data: palmzondag 29 maart en paaszaterdag 4 april
  Aanvang: 15.00 uur
  Locatie: OLV Kerk Kunrade, Onze Lieve Vrouweplein Voerendaal
  Entree: € 5,-

  Bestel uw kaarten via www.tuttamusica.nl, op donderdagavond van 18.00-20.30 uur in de kerk van Kunrade of bij slagerij Van der Poel.

 • 29 maart 2015 15:00 - 16:30 Chant-eur
  Op zondag 29 maart a.s. brengt projectkoor Chant-eur in de Fatimakerk in Brunssum een bijzondere selectie van religieuze…
  Op zondag 29 maart a.s. brengt projectkoor Chant-eur in de Fatimakerk in Brunssum een bijzondere selectie van religieuze werken uit de rijke Engelse koortraditie ten gehore. Onder leiding van dirigent Paul Mestrom laat Chant-eur u meegenieten van composities van o.a. Byrd, Elgar en Rutter. Deze bestrijken een tijdperk van meer dan 400 jaar. Een streling voor het oor en een bijzondere muzikale belevenis.

  Chant-eur is een stemmengezelschap van geselecteerde amateurzangers. De muzikale leiding is in handen van oprichter Paul Mestrom. Muziek wordt thematisch gekozen en door de deelnemers zelfstandig ingestudeerd en in enkele gezamenlijke repetities tot bloei gebracht voor een of enkele uitvoeringen. Wij streven ernaar deze uitvoeringen op bijzondere locaties tot stand te brengen. Chant-eur treedt in wisselende samenstelling op, afhankelijk van thema, gekozen muziek, stemklank en beschikbaarheid.
   
  Aanvang: 15.00 uur
  Entree: vrije gave


  Lees meer
 • 31 maart 2015 19:30 - 21:30 Toonkunstkoor Roermond zingt Matthäus Passion
  Wat is Pasen zonder een passie van Bach? Voor elke muziekliefhebber hoort het lijdensverhaal op muziek van Bach…
  Wat is Pasen zonder een passie van Bach? Voor elke muziekliefhebber hoort het lijdensverhaal op muziek van Bach onverbrekelijk bij de dagen voor Pasen. De Matthäus Passion wordt door velen beschouwd als het absolute hoogtepunt van de klassieke muziek. Traditiegetrouw voert het Toonkunstkoor ook in 2015 weer dit magistrale werk uit in Roermond.

  Dirigent: Pieter Cox 
  Begeleider: Barokorkest Concerto Vivo 
  Solisten: internationale solisten en jeugdkoor
  Datum en aanvangstijd: 31 maart 2015, 19.30 uur 
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, 6041 JA Roermond 
  Entree: € 35,- (incl. garderobe en pauzedrankje)


  Lees meer
 • 05 april 2015 10:00 - 11:30 Groot Sint Martinuskoor - Krönungsmesse
  Op 5 april brengt het Groot Sint Martinuskoor de Krönungsmesse van Mozart ten gehore in de Sint Martinuskerk in…
  Op 5 april brengt het Groot Sint Martinuskoor de Krönungsmesse van Mozart ten gehore in de Sint Martinuskerk in Weert.

  Dirigent: Jean-Pierre Steijvers 
  Begeleider: Lène Vermeulen 
  Datum en aanvangstijd: 5 april 2015, 10.00 uur 
  Locatie: Sint Martinuskerk, Weert 
  Entree: gratis
   

  Lees meer
 • 11 april 2015 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Dag van de Stem 2015
  Op zaterdag 11 april a.s. vindt er - in navolging van de succesvolle edities in 2012, 2013 en 2014 - weer een Dag…
  Op zaterdag 11 april a.s. vindt er - in navolging van de succesvolle edities in 2012, 2013 en 2014 - weer een Dag van de Stem plaats in ECI Cultuurfabriek Roermond. Voor iedereen die zingt, veel spreekt, presenteert, acteert, wil weten hoe je je stem beter of anders kunt gebruiken of wil weten hoe de stem precies werkt.

  Opnieuw met een keur aan (nieuwe) aansprekende workshops en masterclasses. Maar deze keer nog breder van opzet! Zo is er ook sprake van zangwedstrijd 'Korenslag' voor de jeugd, is er een uitgebreide informatiemarkt en vinden er gedurende de gehele dag presentaties plaats op een zangpodium, een toneelpodium en een vertelpodium.


  Lees meer
 • 11 april 2015 - 19 april 2015 Sounds of Liberty
  Op zaterdag 11 april a.s. geeft het Venray’s Mannenkoor een vredesconcert in het Oorlogsmuseum in Overloon. Het…
  Op zaterdag 11 april a.s. geeft het Venray’s Mannenkoor een vredesconcert in het Oorlogsmuseum in Overloon. Het concert met de naam 'Sounds of Liberty' wordt gegeven samen met Het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia en Philips Harmonie uit Eindhoven en wordt georganiseerd in het kader van 70 jaar bevrijding en vrede.

  Kaarten bestellen à € 17.50 (inclusief koffie) is mogelijk via www.venraysmannenkoor.nl.  Het concert begint om 20.00 uur.

  Drie vredesconcerten
  Het concert op 11 april in Overloon is het eerste in een reeks van drie vredesconcerten: daarna op 18 april te Eindhoven en op 19 april in Tilburg, allen onder dezelfde toepasselijke naam 'Sounds of Liberty'. De programmering van de drie concerten is in grote lijnen vergelijkbaar, al geeft elke organiserende vereniging eigen accenten aan elke viering.

  Slag om Overloon
  Het Venray’s Mannenkoor heeft gekozen voor de locatie Overloon, één van de dorpen waar in september 1944 zwaar gevochten is. Als gevolg van deze Slag om Overloon werd het grotendeels verwoeste Venray op 17 en 18 oktober 1944 bevrijd door de Engelse en Amerikaanse troepen. Te midden van de tastbare herinneringen aan de periode ’40-’45 in het Oorlogsmuseum van Overloon kunnen bezoekers genieten van de muzikale samenwerking van twee topkoren (het Venray’s Mannenkoor is nederlands kampioen in de hoogste klasse) en de beroemde Philips Harmonie.

  Muziekkeuze: oorlog en vrede
  Dat oorlog en vrede onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, komt terug in de brede muzikale keuze voor dit concert: van John Lennong met Give peace a chance tot Beethoven, en van Land of Hope and Glory tot Marco Borsato’s Morgen zal het vrede zijn.

  Kaarten verkrijgbaar
  Het concertkaartje kost € 17.50 per persoon en geeft toegang tot het concert, met een gratis kopje koffie. Het concertkaartje geeft géén toegang tot het Oorlogsmuseum. Gratis parkeervoorzieningen zijn aanwezig bij het Oorlogsmuseum. Er zijn 500 zitplaatsen beschikbaar. Kaarten (incl. koffie) bestellen is mogelijk via www.venraysmannenkoor.nl of via kaarten@venraysmannenkoor.nl.
 • 17 april 2015 - 26 april 2015 Opéra Comique Maastricht - La Gran Esperanza
  Een Spaanse primeur voor Opéra Comique Maastricht met een nieuw scenario en een veelkleurig muzikaal programma…

  Een Spaanse primeur voor Opéra Comique Maastricht met een nieuw scenario en een veelkleurig muzikaal programma gebaseerd op de Zarzuela, een Spaans operagenre.

  Een grote familie van rondtrekkende artiesten en crew strandt aan de grens. Zij mogen niet verder, omdat er paspoorten niet in orde zijn. Een beambte van Handhaving brengt hen naar de grootste, leegstaande, beschikbare ruimte, waar zij kunnen vertoeven tot de documenten wel in orde zijn. Echter, de regisseur laat de verveling binnen de groep niet toeslaan;  het Spaanse Zarzuela programma, dat zij binnenkort opvoeren, zal geoefend worden!  Er zijn echter nogal wat hobbels te nemen... Een nieuw, hilarisch en romantisch verhaal over wachten, verwachten en in verwachting zijn.

  De oorsprong van de Zarzuela
  In 1627 geeft Philip IV de opdracht tot het bouwen van een jachtpaleis; het Koninklijk Paleis El Pardo in Madrid, tegenwoordig bekend als het Paleis van de Zarzuela. Hier werd namelijk in 1657 de allereerste uitvoering gebracht van een nieuwe komedie “El Laurel de Apolo” van Pedro Calderón de la Barca met muziek van Juan de Hidalgo. Deze komedie staat symbool voor de geboorte van een nieuw musical genre, dat bekend wordt als de Zarzuela, vanwege de vele zarzas oftewel bramen, die in de omgeving groeien.

  Directie: Txemi Etxebarria
  Regie: Tamara Jongerden
  Vormgeving en styling: Eva Jongen
  Solisten: Rauf Berman - Konstantin, Veronika Juhasz - Encarnita, Katarzyna Wilk - Prizzi
  Actrices: Gina Mingels - Angel, beambte bij Handhaving, Irma van Hoof - haar assistent en notulist
  Dans: Martine Haesen, Flamenco

  Data:
  - 17 en 18 april om 20.15 uur
  - 19 april matinée om 14.00 uur
  - 25 april om 20.15 uur
  - 26 april matinée om 14.00 uur
  Locatie: De Bordenhal, Plein 1992 15, 6221 JP Maastricht
  Entree: € 25,-
   


  Lees meer
 • 18 april 2015 00:00 - 00:00 Popkor'n
  Op 18 april zingt Popkoor Bravoure Velden voor u 'Popkor'n'! 

  Dirigent: Marianne Groenewegen …
  Op 18 april zingt Popkoor Bravoure Velden voor u 'Popkor'n'! 

  Dirigent: Marianne Groenewegen 
  Datum: 18 april 2015
  Locatie: BMV ‘De Vilgaart’, Velden
  Entree: € 7,50 
   
  Programma
  - Just Give Me A Reason, Pink & Nate Ruess
  - Somebody That I Used To Know, Gotye
  - That Man, Vince Degiorgio en David Schreurs
  - I Won't Give Up, Jason Mraz 
  Lees meer
 • 18 april 2015 20:00 - 21:30 Voorjaarsconcert La Primavera
  Op 18 april a.s. organiseert Zangvereniging Reconnected uit Voerendaal haar jaarlijkse voorjaarsconcert 'La Primavera'.…
  Op 18 april a.s. organiseert Zangvereniging Reconnected uit Voerendaal haar jaarlijkse voorjaarsconcert 'La Primavera'.

  In samenwerking met Vocalgroup Magan Mechelen en Jeugdorkest Muziekvereniging Voerendaal.

  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Cultureel Centrum De Borenburg, Voerendaal
  Entree: vrije gave


  Lees meer
 • 18 april 2015 20:15 - 22:00 Groot Mannenkoor Zwolle en Koninklijk Heerlens Mannenkoor in Pancratiuskerk
  Zwolle meets Heerlen: Groot Mannenkoor Zwolle en Koninklijk Heerlens Mannenkoor in Pancratiuskerk…
  Zwolle meets Heerlen: Groot Mannenkoor Zwolle en Koninklijk Heerlens Mannenkoor in Pancratiuskerk

  Zaterdag 18 april a.s. vormt de Pancratiuskerk te Heerlen het decor voor een gezamenlijk concert van het Groot Mannenkoor Zwolle en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius. Vanaf 20.15 uur zal er door beide koren naast klassieke koorwerken ook hedendaagse populaire muziek ten gehore worden gebracht (o.a. uit musicals als Jesus Christ Superstar, Phantom of the Opera, West Side Story, Billy Elliot, en bekende werken als All by my Self, Nells Fantasia en The Rose). Ook de Hongaarse tenorsolist Kristiàn Eyged en de 13-jarige pianovirtuoos Youp Schyns uit Sippenaken zullen aan het concert meewerken.

  De organisatie is in handen van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius. Het betreft een uitwisseling tussen de beide koren, mede door de goede contacten en de sterk overeenkomende muzikale opvattingen van de dirigenten. Het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius staat sinds begin 2010 onder leiding van dirigent John Gerits en het Groot Mannenkoor Zwolle staat onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers. (Maastrichtenaar, jarenlang dirigent van diverse bekende koren, oa. Mastreechter Staar en symfonische blaasorkesten). Met het eigentijds muzikaal programma dat ze ten uitvoering zullen brengen, willen beide koren laten horen dat koormuziek modern en verassend entertainment kan zijn. Naast klassieke koorwerken staan er ook popmuziek en musicals op het programma. De koren zullen afwisselend, maar ook gezamenlijk concerteren.  

  Beide koren hebben, mede door de inzet en opvatting van hun dirigenten, sterk gewerkt aan modernisering van het repertoire. Het toevoegen van moderne herkenbare muziek zoals musicals en popmuziek, daarnaast een zangcursus voor nieuwe leden en koorscholing voor de rest van de leden, heeft ertoe bijgedragen dat niet alleen de concerten van beide koren beter bezocht worden, maar is er ook debet aan dat zij de laatste jaren in ledenaantal zijn uitgeroeid tot boven de tachtig zangers, tegen de heersende tendens van vergrijzing en terugloop in ledenaantal bij vele mannenkoren.

  Datum: 18 april
  Kerk open: 19.45 uur
  Locatie: Pancratiuskerk, Heerlen
  Entree: € 10,- (kaarten verkrijgbaar bij ingang kerk)

  Ga voor meer informatie naar www.pancratiuskoor.nl of informeer bij secretaris Leo Arets via 045 511 36 82.
 • 19 april 2015 15:00 - 16:30 Lenteconcert Musica Vincit en Jeugdkoor Cantarella
  Op 19 april organiseert Koor Musica Vincit, in samenwerking met Jeugdkoor Cantarella uit Beek en Lien Haegeman…
  Op 19 april organiseert Koor Musica Vincit, in samenwerking met Jeugdkoor Cantarella uit Beek en Lien Haegeman (mezzo), een Lenteconcert in de Petrus en Paulus kerk te Landgraaf/Schaesberg.

  Aanvang: 15.00 uur
  Entree: € 5,- / kinderen tot 12 jaar gratis

  Kaarten zijn verkrijgbaar via Kantoorboekhandel Funcken (Hoofdstraat 71, Landgraaf/Schaesberg), Marcel Jacobs (045 532 66 96, marjacob@planet.nl) of info@musicavincit.nl


  Lees meer
 • 26 april 2015 15:30 - 17:00 Voorjaarsconcert 'Die Schöpfung van Joseph Haydn'
  Zondag 26 april a.s. om 15.30 uur in de St. Martinuskerk Wyck-Maastricht vindt een uitvoering plaats van Die Schöpfung…
  Zondag 26 april a.s. om 15.30 uur in de St. Martinuskerk Wyck-Maastricht vindt een uitvoering plaats van Die Schöpfung van Joseph Haydn in een bewerking van Antonín Vranický door het Toonkunstkoor Maastricht en het kamerorkest Concertato. Koor en orkest worden gedirigeerd door Rob Meijers. Solisten zijn Fenna Ograjensek (sopraan), Pascal Pittie (tenor) en Robbert Muuse (bariton).

  Die Schöpfung beschrijft en illustreert muzikaal het scheppingsverhaal volgens het Bijbelboek Genesis. Het oratorium wordt beschouwd als één van Haydns meesterwerken.

  Aanvang: 15.30 uur
  Locatie: St. Martinuskerk, Rechtstraat 2, Wyck-Maastricht

  Kaarten à €15,- zijn verkrijgbaar via www.toonkunstkoormaastricht.nl en voorafgaand aan het concert bij de ingang van de St. Martinuskerk.
 • 26 april 2015 15:30 - 17:00 Vrouwenkoor Femmes Vocales - 'Verwunderung'
  Op zondagmiddag 26 april verzorgt vrouwenkoor Femmes Vocales o.l.v. Cécile Schouten een concert in de sfeervolle…
  Op zondagmiddag 26 april verzorgt vrouwenkoor Femmes Vocales o.l.v. Cécile Schouten een concert in de sfeervolle Waalse kerk in Maastricht.
   
  Het belooft een programma te worden met verrassend repertoire uit bewogen Berlijnse jaren van Hanns Eisler en vrienden/tijdgenoten als Bertolt Brecht, Kurt Weill, Kurt Tucholsky en anderen. Het programma wordt afgewisseld met vocale en instrumentale soli. Medewerking aan dit concert wordt verleend door Christianne Steegmans (piano) en Axel Jansen (zang). ‘Verwunderung’ is de titel van het gebodene. U zult horen en zien waarom.
             
  Aansluitend aan het concert is gelegenheid om, onder het genot van een drankje, gezamenlijk nog wat na te praten.
   
  Vrouwenkoor Femmes Vocales
  Kamerkoor Femmes Vocales staat onder leiding van Cécile Schouten en is verbonden aan het Centrum voor Kunsteducatie Kumulus. Het koor bestaat 19 jaar en heeft de afgelopen jaren een groot repertoire opgebouwd en vele succesvolle concerten uitgevoerd, al dan niet in samenwerking met instrumentalisten en/of andere vocalisten. Naast de 'thuisconcerten' in Zuid Limburg heeft het ensemble ook buiten Limburg in o.m. Den Bosch, Leuven en Frankrijk concerten verzorgd.
   
  Datum: 26 april
  Tijd: 15.30 uur
  Locatie: Waalse kerk, Sint Pieterstraat 6, Maastricht
  Entree: vrije gave


  Lees meer
 • 04 mei 2015 20:45 - 22:00 Herdenkingsconcert Heerlense Oratoriumvereniging
  Op 4 mei verzorgt de Heerlense Oratoriumvereniging een Herdenkingsconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen.…
  Op 4 mei verzorgt de Heerlense Oratoriumvereniging een Herdenkingsconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Op het programma staat het Requiem van Giuseppe Verdi.

  Dirigent: Emmanuel Pleijers 
  Solisten: sopraan, alt, tenor en bas
  Datum en aanvangstijd: 4 mei 2015, 20.45 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen 
  Entree: € 38,25 / € 35,-


  Lees meer
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant en Bende van Beuving - Klap van de korenmolen
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen'…
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het jubilerende Vocal Group Transparant. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en geen geposeer.Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen.Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.

  Recensies
  De Stentor: "Prachtige liedjes en een niet te stuiten cabaretier met een mateloos gevoel  voor humor."
  Brabants Dagblad: "Warme liedjes en hilarische acts."
  Arena: "Allround cabaretier Beuving zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop."

  Locatie: Schouwburg Venray
  Kosten: € 17,- / € 20,-  Lees meer
 • 14 juni 2015 19:00 - 21:30 Nouveau Visage - Down to earth
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage.

  Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants …
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage.

  Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants 
  Datum en aanvangstijd: 14 juni 2015, 19.00 uur 
  Locatie: Hof van Gaia 
  Entree: € 15,- 


  Lees meer
 • 27 juni 2015 20:00 - 21:30 Jubileumconcert Fanfare Concordia Ittervoort - The Music of Queen
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd…
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd een samenwerking wordt gezocht met andere artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Karin Bloemen, Jack Vinders en musicalster Sophie Veldhuizen. Het 50-jarig jubileum van Fanfare Concordia moet dan ook op een bijzondere manier gevierd worden. Onder het thema 'The Music of Queen' vindt op 27 juni het jubileumconcert plaats. 

  In samenwerking met Gemengd koor Vivace Ittervoort, The Ray Stabbing Singers, Vocal Group Mystique, Wendy van Dooren, een combo o.l.v. Rob Mennen en andere solisten wordt het Munttheater deze avond op een fantastische wijze gevuld met de Queen-sound. Een concert dat u absoluut niet wilt missen!
   
  Kaarten zijn voor € 17,50 te koop via Munttheater Weert, Adams Muziekcentrale in Ittervoort en Gebr. Vries (Margarethastraat 7, Ittervoort). 


  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 23 maart 2015 Inschrijving cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' geopend
  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-,…

  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' van start.
   
  De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ is een methode waarbij verenigingen worden geholpen om vrijwilligers te werven. De methode bestaat uit vier bijeenkomsten, een stappenplan en intensieve begeleiding.
   
  De cursus biedt gegarandeerd succes indien de vereniging alle stappen doorloopt. Dat betekent dat de vereniging na het volgen van de cursus voldoende vrijwilligers heeft. De cursus heeft al in diverse gemeenten in Limburg gedraaid en daar hebben de deelgenomen verenigingen inderdaad het gewenste resultaat behaald.

  - De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (met een interval van 4 à 6 weken).
  - Per vereniging dienen 2 tot 3 (bestuurs-)leden deel te nemen aan de bijeenkomsten, per workshop is plaats voor max. 12 verenigingen.
  - De startbijeenkomst vindt in elke regio plaats op een van tevoren vastgestelde datum en locatie. De data en locaties van bijeenkomsten 2 t/m 4 worden ingepland in overleg met de deelnemers, waarbij het denkbaar is dat deze afwisselend plaatsvinden in de accommodatie (bijv. repetitieruimte of muzieklokaal) van de deelnemende verenigingen.
  - Benodigdheden: laptop/tablet (en evt. stroomkabel).

  De cursus is bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   

  lees meer…
 • 09 maart 2015 Zangers gezocht voor Kerstoratorium Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren…
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren naam gemaakt als een vereniging, die muzikale uitdagingen aandurft. Van concoursdeelnames in de Concertafdeling tot cross overs met Gé Reinders, Guido Dieteren, Rowwen Hèze, Slagerij van Kampen en Stenzel en Kivits, om enkele van de bekendste te noemen. Daarom wil zij dit jubileum in 2015 met enkele unieke uitvoeringen luister bij zetten. 

  Eén daarvan is de uitvoering van het Kerstoratorium 'Es ist ein Ros entsprungen' dat de Nederlandse componist Geert Kuiper in 2011 schreef voor gemengd koor, fanfareorkest, solisten en verteller. Sinds de succesvolle première in 2012 staat dit oratorium rond de Kerst steevast op het programma van de Groningse Martinikerk. Fanfare Eendracht wil deze bijzondere compositie voor het eerst buiten Groningen laten klinken, en wel op zaterdag 12 december 2015. Locatie zal de mooie kerk van de Heilige Familieparochie aan de Veldstraat in Schaesberg, Landgraaf zijn.
   
  Wilt u als zanger(es) uw medewerking verlenen aan dit bijzondere project? Fanfare Eendracht staat onder leiding van Hardy Mertens en inmiddels heeft Koor Musica Vincit uit Landgraaf (45 zangers) onder leiding van Augustine Boshouwers aangegeven mee te willen werken. Wij streven naar een kooromvang van 100 zangers (SATB). Als koorcoaches zullen verder meewerken: Dion Ritten uit Kerkrade; Toine Sporken uit Heerlen  en Miriam Erkens uit Klimmen.

  De repetities voor het koor starten in september en zullen steeds op zaterdagmorgen en -middag plaatsvinden (afzonderlijke stemmen, gevolgd door tutti-repetitie), en wel op 12, en 26 september, 10 oktober en 14 en 28 november, steeds in de Harmoniezaal te Nieuwenhagen. Dan volgen de repetities met orkest, verteller en solisten op vrijdag 4 en 11 december op de concertlocatie. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 2 december 2015.

  Tijdens de koorrepetities zullen wij tijdens de lunch voor koffie, thee en broodjes zorgen. Alle zangers ontvangen tijdig vooraf naast hun eigen partij een file waarop hun betreffende stem is ingezongen. Als tegemoetkoming in de onkosten vragen wij van u een bijdrage van € 25,-.
   
  Wij hopen dat u met ons samen dit bijzondere project wilt realiseren. U kunt zich daarvoor aanmelden op het volgende emailadres: kerstoratorium@fen125.nl of per brief aan het secretariaatsadres van Fanfare Eendracht (Pierre Claessens, Stenen Brug 26, 6372 AP Landgraaf). Wij vragen u om dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 4 april te doen.
   
  Fanfare Eendracht verheugt zich om dit bijzondere project met uw medewerking te realiseren, en wie weet, kunnen wij bij een succesvolle première net als in Groningen verder kijken naar volgende uitvoeringen!
 • 19 februari 2015 Oproep deelname Open Podium Radio4
  Wist u dat  er op Radio4 een podium is ingericht voor de muziekamateur? Podium Op Zaterdag (NTR, zaterdag 18.00-20.00…
  Wist u dat  er op Radio4 een podium is ingericht voor de muziekamateur? Podium Op Zaterdag (NTR, zaterdag 18.00-20.00 uur) gepresenteerd door Wouter Pleijsier, kiest iedere week een inzending van een amateurmuzikant. Jong, oud, rijp en groen, solo of ensemble, koor of orkest, het maakt niet uit zolang maar de liefde voor de muziek te horen is.

  Stuur een opname van jezelf in de vorm van een linkje of een audiobestand/filmpje (3 à 5 minuten) naar podium@ntr.nl o.v.v. 'Open podium'. Daarbij een audioquote of een geschreven tekst, waaruit duidelijk wordt wat muziek voor je betekent en waarom je dit werk hebt uitgekozen. Vergeet de volledige credits niet (componist, titel, uitvoerenden)!

  De redactie maakt afhankelijk van het aanbod steeds een eigen afweging, waarover niet kan worden gecorrespondeerd. Gehonoreerde inzendingen krijgen bericht.

  lees meer…
 • 03 februari 2015 Denk mee over het Masterplan Muziekonderwijs Limburg
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners…
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners in het culturele en onderwijsveld samen in het project DOOR!, een masterplan waarin de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn muziek van primair naar voortgezet onderwijs centraal staat. Deze leerlijn is onderdeel van de provinciale keten van talentontwikkeling. DOOR! begint niet opnieuw, maar legt slimme verbindingen en maakt gebruik van wat de rijke culturele omgeving lokaal, regionaal en provinciaal te bieden heeft. In januari overhandigde de Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg, dhr. Koopmans, het Masterplan Muziekonderwijs Limburg aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  De Provincie Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg doen nu de oproep aan gemeenten, muziekscholen en -verenigingen, muziekbonden, podia, het primair en voortgezet onderwijs , vakopleidingen en onderwijsinstanties om mee te denken over de invulling van het Masterplan. Op maandag 2 maart (Poppodium Grenswerk, Venlo), dinsdag 3 maart (ECI Cultuurfabriek, Roermond) en woensdag 4 maart (Cultuurhuis Heerlen) a.s. van 16.00 tot 18.00 uur wordt het Masterplan toegelicht en wordt met de aanwezigen gesproken over de positie van muziek(onderwijs) in Limburg, de initiatieven die reeds bestaan, de kansen die er nog liggen en de verbindingen die gemaakt kunnen worden. Op basis van de uitkomsten kunnen de initiatiefnemers het masterplan verder DOORontwikkelen en laten aansluiten bij bestaande onderwijsinitiatieven en -structuren. Aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten is verplicht en kan tot 25 februari a.s. via www.hklimburg.nl/masterplan.
   
  Het Masterplan DOOR! is een opzet om te komen tot provinciaal dekkend muziekonderwijs in volle samenwerking met het primair en voortgezet onderwijs, vakopleidingen (zoals het conservatorium en de PABO’s), muziekgezelschappen en het culturele veld. In het najaar van 2014 is intensief gewerkt aan een opzet voor het Masterplan Muziekonderwijs Limburg. Het Masterplan is in navolging van de accentennotitie 'Bloeiend Limburg' bedacht door Joery Wilbers (poppodium Nieuwe Nor) en ontwikkeld in samenwerking met Bas Thomissen (Huis voor de Kunsten Limburg) en Hanneke Suilen (onderwijsstichting Kerobei). 
meer nieuws…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?