verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:

  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Aanvraagformulieren
  1. Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2016
  2. Aanvraagformulier Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2016 

  Workshops september t/m november 2016
  We informeren u binnenkort over het workshopprogramma najaar 2016.

agenda
 • 28 mei 2016 - 15 juli 2016 Chorale 2000 Valkenburg
  Het programma van Chorale 2000 Valkenburg is bekend en ziet er als volgt uit:

  28 mei 2016…
  Het programma van Chorale 2000 Valkenburg is bekend en ziet er als volgt uit:

  28 mei 2016
  Deelname aan het jubileumconcert van mannenkoor Mignon in Geleen. Met medewerking van Symphonieorkest Avantie en diverse solisten. Aanvang 20.00 uur. Locatie Hanenhof Geleen.

  5 juni 2016
  Deelname aan de vestingfeesten Valkenburg. Chorale zingt op 5 juni omstreeks 17.00 uur in het Openluchttheater Valkenburg. Entree is gratis. Klik hier voor aanvullende informatie.

  15 juli 2016
  Uitvoering van de opera Dido en Aeneas in het Openluchttheater Valkenburg. Aanvang 21.30 uur. Kaarten hiervoor kunt u hier bestellen.


  Lees meer
 • 05 juni 2016 10:00 - 11:30 Voorjaarsconcert Canta Volare
  Canta Volare presenteert haar eerste Voorjaarsconcert. Na het succes van het Winterconcert beëindigt het koor…

  Canta Volare presenteert haar eerste Voorjaarsconcert. Na het succes van het Winterconcert beëindigt het koor het voorjaar muzikaal met een bijzonder koffieconcert.

  Als gasten treden op: gemengd koor Toonkunstkoor Maastricht o.l.v. Rob Meijers en cellist Dewy Kersten.

  Het programma wordt gepresenteerd in carrousselvorm, waarbij enkele unieke samenwerkingen u zullen verrassen!

  Voor Canta Volare is dit concert tevens een mooie gelegenheid om het volledige programma voor het Nederlands Koorfestival aan u te presenteren De finale zal plaatsvinden op zondag 26 juni a.s. in de Polar zaal van de Jaarbeurs te Utrecht.

  Aanvang: 10.00 uur
  Locatie: Hubertushuis, Jan Willenstraat 1, Geleen
  Entree: €12,50 (kaarten via reservering@cantavolare.nl of koop een kaart via de leden)

  Vrienden betalen € 7,50. Reserveer als vriend uw kaart met korting via reservering@cantavolare.nl. Ook vriend worden? Meld u dan nu aan via www.cantavolare.nl/word-vriend/ en profiteer meteen van de korting.

 • 11 juni 2016 - 12 juni 2016 River of Music
  Op 11 en 12 juni brengen Jeugdkoor Giocoso, Vocaal Ensemble Gent en Vocaal Ensemble Kerkrade de koorwerken van…
  Op 11 en 12 juni brengen Jeugdkoor Giocoso, Vocaal Ensemble Gent en Vocaal Ensemble Kerkrade de koorwerken van Joan Szymko ten gehore tijdens het concert 'River of Music'. 

  De koren worden gedirigeerd door de componist zelf en door Rita Scheffers en Louise Deal, met begeleiding op fluit, cello, piano, accordeon en taiko drums.

  Data/aanvang/locatie:
  - zaterdag 11 juni, 20.15 uur, Cultuurhuis Heerlen (Sittarderweg 145)
  - zondag 12 juni, 16.00 uur, RICK Weert (Beekstraat 27)

  Entree: vrije gave
  Reserveren: vocaalensemblekerkrade.nl of genti-weert.nl
 • 11 juni 2016 20:00 - 21:30 Lentekriebels - Remunjs Theaterkoor
  Tere groene blaadjes, jubelende vogels, bloemen, vers gras, de lucht die anders ruikt, lammetjes, bloesem en de…
  Tere groene blaadjes, jubelende vogels, bloemen, vers gras, de lucht die anders ruikt, lammetjes, bloesem en de hartverwarmende zon. Weg met die dikke sjaals en handschoenen. Ernst Daniël Smid, Laura Engel en Anne-Mieke Ruyten brengen een ode aan de lente. Ze nemen je dansend en zingend mee naar buiten, de frisse lucht in, weg van het donker. Ze worden ondersteund door het strijkorkest Maxemillecorde van Roermondenaar Max Smeets en het Remunjs TheaterKoor.
   
  Bekende klassiekers uit de pop-, film- en cabaretwereld komen in deze vrolijke lenteshow voorbij. Van Tulpen uit Amsterdam en Het voorjaar van Vivaldi tot de overweldigende gevoelens uit Lovestory. Een programma vol energie en uitbundigheid, waar ook ruimte is voor een tikje weemoed.

  Datum: zaterdag 11 juni
  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, Roermond

  Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van het Remunjs TheaterKoor of via receptie@ecicultuurfabriek.nl.
   
  Meer informatie: remunjstheaterkoor@gmail.com.
 • 10 september 2016 - 06 april 2017 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject Zing en Beleef o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen…
  De inschrijvingen voor het participatieproject Zing en Beleef o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend en komen al goed op gang. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus Zing en Beleef huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
   
  Van september - november 2016 kunt u meedoen aan Zing en Beleef Opera in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan Zing en Beleef Matthäus Passion in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
   
  Het inschrijfgeld voor beide cursussen (resp. 4 en 5-delig) bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.
  Meer informatie over de inschrijving: http://www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef.html

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Opera'
  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'
  Lees meer
nieuws
 • 30 mei 2016 Zing en Beleef in Limburg, seizoen 2016-2017
  Sinds 2013 zijn de Zing en Beleef series van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam o.l.v. Hans Veldhuizen ook…
  Sinds 2013 zijn de Zing en Beleef series van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam o.l.v. Hans Veldhuizen ook in Limburg te beleven. Stichting Vocallis programmeerde eerder Zing en Beleef Händel (2013, Vaals en Bunde), Zing en Beleef Mozart (2014, Heerlen en Maastricht) en Zing en Beleef Bach (2015, Maastricht). Zing en Beleef Bach werd feestelijk afgesloten met een openbare presentatie in de Sint Janskerk van Maastricht. 
   
  In 2016 en 2017 programmeert Stichting Vocallis ‘Zing en Beleef’ projecten in Maastricht en Roermond. In ‘Zing en Beleef Opera’ in Maastricht neemt dirigent/pianist Hans Veldhuizen u mee op ontdekkingsreis in de wereld van de Opera. In de periode december 2016- april 2017 kunt u deelnemen aan ‘Zing en Beleef Matthäus Passion’ in Roermond en komt u alles te weten over het magistrale werk van J. S. Bach.

  Inschrijven kan nog vóór 1 september 2016 (‘Zing en Beleef Opera’) en vóór 15 november 2016 (‘Zing en Beleef Matthäus Passion’). Het kunnen lezen van noten of het hebben van koorervaring is niet noodzakelijk, iedereen is dus welkom.

  Klik hier voor de flyer van 'Zing en Beleef Opera’.
  Klik hier voor de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion’.

  lees meer…
 • 05 april 2016 Save the date! Gala-avond en uitreiking Koor CD Award 2016
  De Limburgse Koordagen openen op vrijdagavond 7 oktober met de Gala-avond en uitreiking Koor CD Award 2016. De…

  De Limburgse Koordagen openen op vrijdagavond 7 oktober met de Gala-avond en uitreiking Koor CD Award 2016. De circa vijftig laatste cd opnamen zijn ter beoordeling voorgelegd aan de deskundige jury die bestaat uit Frans Waltmans (musicoloog), Louise Deal (muziekpedagoog) en Paul Smeets (commercieel muziekadviseur). Behalve een winnaar, worden ook diverse deelprijzen uitgereikt. Alle deelnemende koren worden uitgenodigd om niet alleen in gala de avond bij te wonen, maar ook om mee te stemmen voor de te behalen publieksprijs.

  Met het oog op het thema van de Limburgse Koordagen 2016, 'Kinder-, jeugd- en jongerenkoren', is de presentatie van de Gala-avond in handen van de Equal Voices een formatie van ruim zestig jongeren, die in verschillende samenstellingen kan optreden.

  Bovendien wordt het publiek getrakteerd op de laatste koorclips waarmee een nieuwe award te behalen zal zijn.
   

  lees meer…
prikbord
22-04-2016 11:44,

Opéra Comique Maastricht zoekt versterking!

Opéra Comique: opera met een vrolijke noot, toegankelijk en met humor gebracht!…
Opéra Comique: opera met een vrolijke noot, toegankelijk en met humor gebracht!

Met jouw talenten zingen en acteren in 'The Desert Song' onder leiding van een professionele regisseur.

Doe mee en kom vrijblijvend kijken en luisteren tijdens onze repetitie in Gemeenschapshuis De Klaekeburg, Gronsvelderweg 142, 6229 VN Maastricht (Heugem), iedere dinsdagavond van 20.00-22.00 uur.


Lees meer…
05-11-2015 14:58,

Gemengd Koor Sjantée zoekt pianist

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pianist, die ons koor tijdens repetities en onze uitvoeringen… Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pianist, die ons koor tijdens repetities en onze uitvoeringen kan begeleiden. We repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de voormalige voetbalkantine aan de Oude Molenweg te Scharn. Ons doel is om samen met veel plezier te musiceren. Sjantée is toegankelijk voor iedereen. We zijn een gezellig koor waar alle leden een steentje bijdragen aan de organisatie van onze activiteiten. Uiteindelijk streven we naar een goed muzikaal resultaat tijdens uitvoeringen.
 
Ben je een enthousiaste pianist, heb je interesse in ons koor en wil je meer informatie neem dan per mail contact op met het secretariaat: gemengdkoorsjanteescharn@gmail.com.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?