verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
prikbord
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
inschrijven
Inschrijven voor het Open Limburgs Korenfestival 2015 en/of kopij aanleveren voor concertenbundel Zingend Limburg 2015-2016?

Volg de link naar het bijbehorende formulier:
agenda
 • 24 mei 2015 14:00 - 17:00 Toesjee in de Uffelse Molen
  Zanggroep Toesjee gaat opnieuw op een bijzondere locatie het beste uit zichzelf halen. Dit keer bij de Uffelse…

  Zanggroep Toesjee gaat opnieuw op een bijzondere locatie het beste uit zichzelf halen. Dit keer bij de Uffelse Molen, direct aan de Uffelse beek in Haler. Op eerste Pinksterdag, 24 mei, luidt Toesjee de aftrap in van het zomerseizoen van de Uffelse Molen. Toesjee zal verrassen met een gevarieerd optreden met nieuw repertoire waaronder een eerste, door Tjeu Geelen speciaal voor Toesjee geschreven nummer. Uiteraard kunnen toehoorders ook genieten van ontroerende, swingende en meeslepende 'klassiekers'.

  Het concert gaat van start om 14.00 uur en tot 17.00 uur wordt gezongen in een viertal blokken, afgewisseld met pauzes. Bij mooi weer vindt het optreden in de buitenlucht plaats. Mocht het buiten toch niet te best zijn dan staat de prachtig gerestaureerde Tiendschuur ter beschikking.

  Kom genieten van de mooie locatie in combinatie met passende muziek! In de pauzes is er gelegenheid om de locatie te verkennen. Iedereen is vrij om in te lopen, of om mee te genieten als onderdeel van een eventueel fietstochtje.

  Locatie: De Uffelse Molen, Uffelsestraat 5, 6012 RM Haler
  Entree: gratis
   


  Lees meer
 • 29 mei 2015 - 31 mei 2015samenwerkings activiteit Passio in Duplo
  Na de succesvolle passieconcerten van de afgelopen twee jaar pakken de koren Schola Cantorum en Vocaal Ensemble…
  Na de succesvolle passieconcerten van de afgelopen twee jaar pakken de koren Schola Cantorum en Vocaal Ensemble Donna Voce groots uit in het jubileumjaar 800 jaar Wahlwiller. Het kerkbestuur organiseert in samenwerking met de koren een groots concertweekend. De naam van het concert is 'Passio in Duplo' en betekent dubbel lijden. Voor de middeleeuwse kerk van Wahlwiller is dit wel van toepassing en zelfs iets uit het recente verleden. De rel over het schilderwerk en de kruiswegstaties van Aad de Haas is alom bekend.

  De expressionistische kruiswegstaties en de ingetogen devote vormgeving bevatten echter een schat aan symboliek en beelden de lijdensweg van Jezus treffend uit. Een verhaal dat vele bezoekers diep ontroert. Toch is hieraan nóg een lijdensverhaal verbonden. De afbeeldingen van de kruiswegstaties werden ook een persoonlijke lijdensweg van Aad de Haas. Er ontstond een ongekende strijd over de schilderingen in Wahlwiller met als hoogtepunt de verbanning van de kruiswegstaties op goede vrijdag 1949. Zelfs de hoogste katholieke autoriteiten in Rome keurden het werk van Aad de Haas in Wahlwiller af. Dit trok een enorme wissel op zijn persoon en werk.

  Tijdens het concert geeft het verhaal de parallellen aan tussen het lijdensverhaal van Jezus en de lijdensweg van Aad de Haas in de kerk van Wahlwiller. Er ligt een tijdsspanne van 2000 jaar tussen beide passieverhalen, maar de overeenkomsten zijn verbluffend.

  Deze unieke voorstelling met lichtbeelden, acteurs en zang kunnen bezoekers meebeleven op:
  - 29 en 30 mei, aanvang 19.30 uur
  - 31 mei, aanvang 15.00 uur

  Locatie: H. Cunibertuskerk Wahlwiller
  Entree: € 15,-

  Kaarten kunt u bestellen via cultureleactiviteitwahlwiller@gmail.com of bij Sonja Knubben via 043 453 222. Overmaken op IBAN NL37RABO0132206994 o.v.v. Passio in Duplo. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden. Wegens grote belangstelling en het beperkt aantal plaatsen is het raadzaam tijdig te reserveren.


  Lees meer
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant en Bende van Beuving - Klap van de korenmolen
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen'…
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het jubilerende Vocal Group Transparant. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en geen geposeer.Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen.Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.

  Recensies
  De Stentor: "Prachtige liedjes en een niet te stuiten cabaretier met een mateloos gevoel  voor humor."
  Brabants Dagblad: "Warme liedjes en hilarische acts."
  Arena: "Allround cabaretier Beuving zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop."

  Locatie: Schouwburg Venray
  Kosten: € 17,- / € 20,-  Lees meer
 • 06 juni 2015 20:00 - 21:30 Dubbelconcert 'Synoidos meets Dekoor'
  Het Sittardse koor Synoidos zal op zaterdag 6 juni samen met het Utrechts studentenkoor Dekoor Close Harmony een…
  Het Sittardse koor Synoidos zal op zaterdag 6 juni samen met het Utrechts studentenkoor Dekoor Close Harmony een geweldig concert verzorgen. Dekoor is al drie jaar op rij wereldkampioen op de World Choir Games in de categorieën pop en jazz. Maar mogelijk kent u ze als winnaar van tv-programma Korenslag of omdat ze Serious Request 2014 in Haarlem hebben geopend en afgesloten. Nog niet genoeg? Vorig jaar mochten ze meezingen met de Rolling Stones op Pinkpop en Werchter! 

  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Forum Theater, Sittard
  Entree: € 15,-

  Neem voor meer informatie en het bestellen van kaarten contact op via het contactformulier of 046 452 77 72.
 • 06 juni 2015 20:00 - 21:30 Topconcert Salt Lake Vocal Artists USA en Kamerkoor Limburg
  Al enkele jaren timmert Kamerkoor Limburg aan de muzikale weg en inmiddels hebben vele mensen mogen genieten van…
  Al enkele jaren timmert Kamerkoor Limburg aan de muzikale weg en inmiddels hebben vele mensen mogen genieten van de prachtige koormuziek die dit projectkoor regelmatig ten gehore brengt. In de afgelopen jaren heeft het koor geconcerteerd in o.a. New York, Gap, Brussel en Amsterdam. Mooie herinneringen heeft het koor aan een verblijf in Salt Lake City, de bekende mormomenstad in het westen van de Verenigde Staten. 

  In nauwe samenwerking met de Internationale Chorbiennale in Aachen, een gerenommeerd tweejaarlijks korenfestival in Aken, en het jonge internationale koorfestival CantaRode in Kerkrade is het Kamerkoor Limburg er in geslaagd om de Salt Lake Vocal Artists uit Salt Lake City onder leiding van dirigent dr. Brady Allred naar de klankstad Kerkrade te halen. De Salt Lake Vocal Artists is een gemengd kamerkoor dat in 2010 is geformeerd uit een groter koor in Salt Lake City en dit kamerkoor legt zich toe op presteren op het allerhoogste internationale niveau met een breed spectrum van kamerkoormuziek. Het koor wordt geleid door internationaal alom geroemde koordirigent dr. Brady Allred, een man met grote ervaringen op het wereldparket van de koormuziek. Het Amerikaanse koor heeft inmiddels wereldwijd al op veel plekken laten horen waartoe het in staat is en sleepte de nodige prijzen weg. Het koor mocht reeds in Spanje, Italië, Turkije, Japan en Argentinië concerteren. In de vocale wereld binnen de States is het koor absoluut geen onbekende.

  Kamerkoor Limburg, dat onder leiding staat van de internationaal veelzijdig getalenteerde Limburgse dirigent Dion Ritten, organiseert dit Topconcert op zaterdag 6 juni om 20.00 uur in de St. Lambertuskerk te Kerkrade-Centrum. Dit concert is tevens een onderdeel van een groot feestweekend naar aanleiding van de opening van het nieuwe Marktplein in hartje Kerkrade. In de middaguren zullen beide koren zich met licht repertoire ook buiten presenteren.

  Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Leeskunst (Hoofdstraat 2, Kerkrade) en Café Dé Wieëtsjaf (Markt 49, Kerkrade) en aan de avondkassa.


  Lees meer
 • 14 juni 2015 19:00 - 21:30 Nouveau Visage - Down to earth
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage.

  Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants …
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage.

  Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants 
  Datum en aanvangstijd: 14 juni 2015, 19.00 uur 
  Locatie: Hof van Gaia 
  Entree: € 15,- 


  Lees meer
 • 27 juni 2015 20:00 - 21:30 Jubileumconcert Fanfare Concordia Ittervoort - The Music of Queen
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd…
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd een samenwerking wordt gezocht met andere artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Karin Bloemen, Jack Vinders en musicalster Sophie Veldhuizen. Het 50-jarig jubileum van Fanfare Concordia moet dan ook op een bijzondere manier gevierd worden. Onder het thema 'The Music of Queen' vindt op 27 juni het jubileumconcert plaats. 

  In samenwerking met Gemengd koor Vivace Ittervoort, The Ray Stabbing Singers, Vocal Group Mystique, Wendy van Dooren, een combo o.l.v. Rob Mennen en andere solisten wordt het Munttheater deze avond op een fantastische wijze gevuld met de Queen-sound. Een concert dat u absoluut niet wilt missen!
   
  Kaarten zijn voor € 17,50 te koop via Munttheater Weert, Adams Muziekcentrale in Ittervoort en Gebr. Vries (Margarethastraat 7, Ittervoort). 


  Lees meer
 • 12 september 2015 09:30 - 22:00 Zomerkoor 2015
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?…
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?
  U weet nog niet bij welke zangvereniging u wilt zingen of welk repertoire het beste past? Ze zingen allemaal in een koor: uw buurvrouw, een goede vriend en een collega. En ze hebben er veel plezier. Maar u twijfelt: zou het misschien iets voor u zijn? U wilt geen verplichtingen. Dan is het Zomerkoor iets voor u. Eén dag zingen zonder verdere verplichtingen in een groot koor, waar een fout maken geen probleem is. Voor iedere deelnemer is de muziek nieuw. En u krijgt van tevoren een cd en oefenboek om te oefenen. Mannen, vrouwen, jeugdigen, iedereen kan meedoen. Niemand hoeft bij een koor te zijn of geweest te zijn. U ontmoet gelijkgezinden en alles is voor u geregeld. Alle deelnemers hebben één gezamenlijk doel: muziek zo mooi mogelijk laten klinken en u krijgt de gelegenheid om met dit veilige grote koor meteen in een prachtige zaal het resultaat aan een publiek te laten horen. Het is geweldig te beleven wat mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen na één dag speels repeteren samen kunnen presteren. Er heerst geen onderlinge concurrentie, maar ondersteuning. En dat geeft een heerlijke, ontspannen sfeer. Belangrijk is ook het sociale aspect van samen pauzeren, lunchen en ervaringen uitwisselen. Als u na afloop naar huis gaat, bent u ongetwijfeld een hele muzikale ervaring rijker en wie weet smaakt die ervaring naar meer en gaat u zich aansluiten bij een koor. Trouwens, ook als u al lid bent van een koor is het zeker de moeite waard aan het Zomerkoor mee te doen. Immers u maakt kennis met nieuwe muziek, andere dirigenten en een zaal vol enthousiaste medezangers en -zangeressen. En dat is een ervaring die u wellicht weer in uw eigen koor kunt gebruiken. Nieuw is. U kunt op deze dag uw eigen koor promoten bij de niet koorzangers. Hierover kunt u contact opnemen met de organisatie. Speciale aandacht geldt de jeugd, mede omdat het uitgekiende repertoire zich daar uitstekend voor leent. Bovendien is de aanmelding van 12 tot 18 jarigen gratis.

  U bent een van onze bekenden en u deed het al vaker: de Dag van de Koormuziek heet nu Zomerkoor.
  Ook dit jaar willen we de zangers optimaal plezier laten beleven in het zingen en daarom is door de dirigenten gekozen voor een luchtig en goed in het gehoor liggend repertoire. Ook dit jaar is er weer een Dameskoor en Mannenkoor. Behalve hun eigen repertoire vormen beide koren ook samen een Gemengd koor. Gedurende het gevarieerde dagprogramma studeren deze drie koren, onder deskundige leiding van de dirigenten Esther Zaad en Ron Hanssen, het repertoire in. Als extraatje is er ook dit jaar een workshop die aandacht schenkt aan stemgebruik. Iets wat niet alleen voor zingen van belang is. Er zijn ook veranderingen ten opzichte van vorig jaar: het Zomerkoor vindt dit jaar weer plaats in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 te Geleen.

  Meer weten? Download dan de volgende documenten:
 • 19 december 2015 20:00 - 21:30 Kerstconcert Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen…
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen 2015. Het koor staat voor deze gelegenheid onder leiding van Lilit Sati. De geboren Armeense studeerde aan het Conservatorium in Maastricht af voor zang (cum laude) alsook voor directie en is momenteel tweede dirigente van Sobornost.

  Datum: 19 december
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: De Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 12,- / voor supporters Sobornost in voorverkoop € 10,-

  De Kopermolen is een prachtige locatie, maar kan slechts ruim 100 toehoorders plaats geven. Tijdig reserveren is dus aan te raden en is mogelijk via 045 5441892 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
 • 10 januari 2016 15:30 - 17:00 Nieuwjaarsconcert Sobornost & Kinderkoor Tutta Musica Voerendaal
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking…
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking met Kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal.

  Op zondag 10 januari opent Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost het seizoen 2016 met het bijzonder populaire en altijd drukbezochte Nieuwjaarsconcert in de St. Remigiuskerk in Simpelveld. Het bekende kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal verleent haar medewerking. Het gemengd Kerkraads koor Sobornost heeft met zijn bijzondere repertoire (uitsluitend Slavisch-Byzantijns) veel supporters in heel Nederland en Duitsland verworven. Met name optredens in de Kunstkerk Dordrecht, de Hermitage Amsterdam en de Kaiser- und Mariendom in het Duitse Speyer kregen lovende kritieken. In dirigent Wiel Bonten en beroepszangeres Lilit Sati heeft het koor bekwame en bezielde leiders.
   
  Tijd: 15.30 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Kerkstraat, Simpelveld
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,- 

  Neem voor meer informatie contact op via 045 544 18 92 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 29 april 2015 Oproep Muziekdag 'Van swing tot pop'
  Speel je een blaasinstrument, slagwerk, zing je of kun je misschien wel rappen? Je bent nieuwsgierig naar wat er…
  Speel je een blaasinstrument, slagwerk, zing je of kun je misschien wel rappen? Je bent nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het spelen van lichte muziek en hebt minimaal niveau A? Dan zijn we op zoek naar jou!

  Van swing tot pop
  Op pinksterzondag 24 mei a.s. is er in Thorn een muziekdag met als thema lichte muziek, onder de noemer 'Van swing tot pop'. Peter Kleine Schaars, landelijk bekend vanwege zijn kennis van lichte muziek, zal je de kneepjes van verschillende muziekstijlen bijbrengen. Samen werk je, door middel van groepsrepetities en een gezamenlijke repetitie, toe naar een spetterende uitvoering voor publiek, familie en vrienden in Openluchttheater de Abdijhof in Thorn.

  Zonder musici is er geen orkest en daarom is de organisatie op zoek naar enthousiaste muzikanten om een groot orkest in volledige harmoniebezetting (aangevuld met bugels) te vormen. Je gaat kennismaken met de vele facetten van de lichte muziek; van swing tot pop. Moderne, klassieke en lichte muziek in combinatie met zang en zelfs rap. De verschillende stijlen vragen om een eigen speelmanier. Zo zijn ritme en timing van belang. Nieuwsgierig naar wat er nog meer bij lichte muziek komt kijken? Reserveer de pinksterzondag in je agenda maak deze dag mee tot een succes!

  Dagindeling en programma
  Je wordt samen met alle andere deelnemers ’s ochtends welkom geheten in Thorn. Aansluitend ga je met je eigen instrumentgroep repeteren onder leiding van een vakdocent van Myouthic in een locatie in of in de buurt van het centrum. Peter Kleine Schaars bezoekt deze groepsrepetities om aanwijzingen te geven. Na deze eerste repetitie van ongeveer twee uur, is het tijd voor de lunch. Deze krijg je van de organisatie. Na de lunch worden de muziekwerken in een gezamenlijke repetitie o.l.v. Peter Kleine Schaars ingestudeerd. Ter afsluiting van de middag geeft het orkest een concert voor publiek. De historische kern van Thorn en haar karakteristieke buitenpodium bieden een uitstekende locatie voor dit muzikale hoogtepunt.

  - 9.30 uur: Gezamenlijk ontvangst in Thorn
  - 10.00 uur: Start groepsrepetities o.l.v. repetitoren Myouthic/ Koninkl. Harmonie Thorn
  - 12.00 uur: Pauze/lunch
  - 13.00 uur: Tutti repetitie o.l.v. Peter Kleine Schaars
  - 16.00 uur: Uitvoering Openluchttheater de Abdijhof

  Peter Kleine Schaars heeft een gevarieerd en aansprekend repertoire samengesteld, speciaal ter gelegenheid van deze eenmalige uitvoering. Pittig en zowel uitdagend voor de beginnende als meer gevorderde muzikant. Speel je nog maar kort in een orkest of jeugdorkest, dan wordt daar rekening mee gehouden in de moeilijkheid van de partij. Je krijgt jouw partijen vooraf digitaal toegestuurd zodat je thuis alvast kunt oefenen. Ook voor meer ervaren muzikanten biedt deze dag voldoende uitdagingen. Je kunt je muzikale repertoire verrijken met speelmanieren die in het meer traditionele harmonie- en fanfare repertoire vrijwel niet voorkomen. Maar vooral van belang is dat je graag met je muzikale hobby bezig bent. Plezier staat voorop!
   
  Beleef Cultureel Thorn
  Deze muziekdag is onderdeel van het driedaags evenement 'Beleef Cultureel Thorn'. In 2015 is de Koninklijke Harmonie van Thorn namelijk 150 jaar in het bezit van het predicaat 'Koninklijk' en viert haar drumband het 50 jarig bestaansfeest. De hele zondagmorgen, -middag en ook -avond zal er in Thorn muziek klinken. Er is gelegenheid om in aanraking te komen met muziek, via een speciaal ontwikkelde virtual-reality belevenis en andere moderne animatiegelegenheden. Bovendien zijn de repetities van het orkest voor iedereen vrij toegankelijk. Van springkussens tot entertainment, er is de hele middag vertier voor jong en oud en gelegenheid om gezellig iets te drinken en te eten.

  Geef je op!
  Schrijf je in via het deelnameformulier op de website . De eigen bijdrage à € 5,- kan 's morgens bij ontvangst worden betaald. Hiervoor krijg je een lunchpakket en één consumptiebon. Na de inschrijftermijn wordt je verder geïnformeerd en ontvang je digitaal de partijen zodat je goed voorbereid in Thorn kunt verschijnen

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op via vanswingtotpop@gmail.com of 06 30107768.

  lees meer…
 • 22 april 2015 Inschrijving Zomerkoor 2015 geopend
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?…
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?
  U weet nog niet bij welke zangvereniging u wilt zingen of welk repertoire het beste past? Ze zingen allemaal in een koor: uw buurvrouw, een goede vriend en een collega. En ze hebben er veel plezier. Maar u twijfelt: zou het misschien iets voor u zijn? U wilt geen verplichtingen. Dan is het Zomerkoor iets voor u. Eén dag zingen zonder verdere verplichtingen in een groot koor, waar een fout maken geen probleem is. Voor iedere deelnemer is de muziek nieuw. En u krijgt van tevoren een cd en oefenboek om te oefenen. Mannen, vrouwen, jeugdigen, iedereen kan meedoen. Niemand hoeft bij een koor te zijn of geweest te zijn. U ontmoet gelijkgezinden en alles is voor u geregeld. Alle deelnemers hebben één gezamenlijk doel: muziek zo mooi mogelijk laten klinken en u krijgt de gelegenheid om met dit veilige grote koor meteen in een prachtige zaal het resultaat aan een publiek te laten horen. Het is geweldig te beleven wat mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen na één dag speels repeteren samen kunnen presteren. Er heerst geen onderlinge concurrentie, maar ondersteuning. En dat geeft een heerlijke, ontspannen sfeer. Belangrijk is ook het sociale aspect van samen pauzeren, lunchen en ervaringen uitwisselen. Als u na afloop naar huis gaat, bent u ongetwijfeld een hele muzikale ervaring rijker en wie weet smaakt die ervaring naar meer en gaat u zich aansluiten bij een koor. Trouwens, ook als u al lid bent van een koor is het zeker de moeite waard aan het Zomerkoor mee te doen. Immers u maakt kennis met nieuwe muziek, andere dirigenten en een zaal vol enthousiaste medezangers en -zangeressen. En dat is een ervaring die u wellicht weer in uw eigen koor kunt gebruiken. Nieuw is. U kunt op deze dag uw eigen koor promoten bij de niet koorzangers. Hierover kunt u contact opnemen met de organisatie. Speciale aandacht geldt de jeugd, mede omdat het uitgekiende repertoire zich daar uitstekend voor leent. Bovendien is de aanmelding van 12 tot 18 jarigen gratis.

  U bent een van onze bekenden en u deed het al vaker: de Dag van de Koormuziek heet nu Zomerkoor.
  Ook dit jaar willen we de zangers optimaal plezier laten beleven in het zingen en daarom is door de dirigenten gekozen voor een luchtig en goed in het gehoor liggend repertoire. Ook dit jaar is er weer een Dameskoor en Mannenkoor. Behalve hun eigen repertoire vormen beide koren ook samen een Gemengd koor. Gedurende het gevarieerde dagprogramma studeren deze drie koren, onder deskundige leiding van de dirigenten Esther Zaad en Ron Hanssen, het repertoire in. Als extraatje is er ook dit jaar een workshop die aandacht schenkt aan stemgebruik. Iets wat niet alleen voor zingen van belang is. Er zijn ook veranderingen ten opzichte van vorig jaar: het Zomerkoor vindt dit jaar weer plaats in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 te Geleen.

  Meer weten? Download dan de volgende documenten:
  Uitnodiging Zomerkoor 2015
  Inschrijfformulier Zomerkoor 2015
 • 23 maart 2015 Inschrijving cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' geopend
  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-,…

  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' van start.
   
  De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ is een methode waarbij verenigingen worden geholpen om vrijwilligers te werven. De methode bestaat uit vier bijeenkomsten, een stappenplan en intensieve begeleiding.
   
  De cursus biedt gegarandeerd succes indien de vereniging alle stappen doorloopt. Dat betekent dat de vereniging na het volgen van de cursus voldoende vrijwilligers heeft. De cursus heeft al in diverse gemeenten in Limburg gedraaid en daar hebben de deelgenomen verenigingen inderdaad het gewenste resultaat behaald.

  - De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (met een interval van 4 à 6 weken).
  - Per vereniging dienen 2 tot 3 (bestuurs-)leden deel te nemen aan de bijeenkomsten, per workshop is plaats voor max. 12 verenigingen.
  - De startbijeenkomst vindt in elke regio plaats op een van tevoren vastgestelde datum en locatie. De data en locaties van bijeenkomsten 2 t/m 4 worden ingepland in overleg met de deelnemers, waarbij het denkbaar is dat deze afwisselend plaatsvinden in de accommodatie (bijv. repetitieruimte of muzieklokaal) van de deelnemende verenigingen.
  - Benodigdheden: laptop/tablet (en evt. stroomkabel).

  De cursus is bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   

  lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?