verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
agenda
 • 30 augustus 2014 - 05 oktober 2014eigen activiteit Muziek Biënnale Niederrhein 2014
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en…
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en muziekgenres overschrijdt. De vierde editie van de Muziek Biënnale Niederrhein vindt plaats van 30 augustus t/m 5 oktober 2014. Op 30 locaties in de regio Maas-Rijn Noord vinden 50 concerten plaats, ontmoeten lokale muziekverenigingen muzikale grootheden en wordt een programma samengesteld met en voor jonge muzikanten. De Muziek Biënnale presenteert dit jaar o.a. Brechts Dreigroschenoper op een scheepswerf in het Nederlandse Velden, rock- en metal nummers uit de jaren ’90 in klassieke bezetting en een Band Camp voor opkomende popbandjes uit de Euregio. Ook biedt ze opkomend muzikaal talent een exclusief podium en worden topconcerten georganiseerd met internationale artiesten. Zaterdag 30 augustus a.s. vindt in Kulturforum Franziskanerkloster in Kempen (Duitsland) de feestelijke opening van het festival plaats.

  De regio Niederrhein is een rijk muzieklandschap dat jaar na jaar op eigen kracht internationale concertreeksen en festivals voortbrengt. Genoeg voedingsbodem en potentie dus om in het culturele gebied, dat begrensd wordt door de Rijn, de Maas en de Waal, een muziekbiënnale te organiseren. Tweejaarlijks (sinds 2008) vormt de biënnale hét muzikale middelpunt van de regio Niederrhein. Met ruim 30 concertlocaties aan beide kanten van de grens, speciale producties uit de regionale muziekscène en ontmoetingen met internationale grootheden vormt de Muziek Biënnale Niederrhein het grootste muziekfestival in de regio. Het festival is een grensoverschrijdend evenement waar organisatoren, musici, componisten en muziekinstructeurs uit de hele regio samenkomen om gezamenlijk projecten te initiëren en nieuwe impulsen te geven aan het muzieklandschap, ook in Limburg.

  Eén van die projecten is de uitvoering van Brechts Dreigroschenoper aan de Maas door …Op Locatie. Op zondag 31 augustus a.s. om 16.00 uur vindt, precies 86 jaar na de allereerste uitvoering, de opera plaats op een scheepswerf in het Limburgse Velden. Het stuk wordt, onder leiding van regisseur Cees Rullens en musicus en componist Nard Reijnders, uitgevoerd door zeven solisten uit Limburg, Hongarije, Polen en Duitsland. Zingend vanaf de Maasoever en een boot worden zij vergezeld door een orkest en een koor. Zowel professionele acteurs als amateurs maken hun opwachting in het stuk.

  Tegelijk met de uitvoering van de Dreigroschenoper vindt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond onder leiding van de Maastrichtse koordirigent Hans Leenders het zangconcert Pantha rhei (klank in beweging) plaats van Franciscuskoor Venlo. Het zeer gevarieerde a capella-programma dat in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein wordt uitgevoerd omvat zowel oudere als hedendaagse muziek.

  Op zondag 28 september om 16.00 uur vindt in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein het concert Als in de stroming van een waterval plaats van het Ruysdael Kwartet in Domani (voormalige Dominicanenkapel) in Venlo. Met werken van Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy en Johannes Brahms zal het meermaals onderscheiden Nederlandse ensemble die middag een levendige stroom van klanken teweegbrengen.

  Onder leiding van het Huis voor de Kunsten Limburg vindt tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein een Band Camp plaats voor opkomende bands. In oktober ontmoeten bands uit Limburg, Gelderland en de Duitse regio Niederrhein elkaar tijdens een workshopweek. Naast het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om nader kennis te maken met elkaar, staat in deze week de praktijk op de voorgrond. Tijdens verschillende coachingsessies kunnen de deelnemers hun muzikale kennis verbreden, zich verder ontwikkelen en samen met anderen nieuwe dingen uitproberen. In de daarop volgende weken treden de bands op in hippe bars en op grote festivalpodia in de grensregio.

  Meer informatie over bovenstaande en andere muziekevenementen die tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein plaatsvinden, is te vinden op www.muziekbiennale.eu en in het festivalmagazine dat hier te downloaden is. In het magazine vindt u tevens informatie over het bestellen van kaarten voor diverse voorstellingen.


  De Muziek Biënnale Niederrhein is een samenwerkingsproject van Kulturraum Niederrhein, het Huis voor de Kunsten Limburg en de deelnemende musici en podia. Het festival wordt ondersteund door de regionale cultuurpolitiek NRW, de Provincie Limburg, de kunststichting NRW en vele fondsen en sponsoren. Het festival wordt, in het kader van het INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland, gefinancierd met gelden van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE) en begeleid door het programmanagement van de Euregio Rijn-Maas-Noord. 
  Lees meer
 • 06 september 2014 00:00 - 00:00 Zing mee met Venray Sing-in together!
  De dames van Venrode, een popkoor uit Venray, staan in de startblokken om een unieke Sing-In te organiseren op…
  De dames van Venrode, een popkoor uit Venray, staan in de startblokken om een unieke Sing-In te organiseren op 6 september in Venray. Ervaren koorzanger of juist niet? Iedereen van 18 jaar of ouder, vrouw énman, kan zich opgeven voor deze muzikale dag. Onder leiding van bekende Nederlander Gregor Bak studeren de deelnemers bekende nummers in en geven ze in een groot dagkoor een concert voor publiek.

  Het motto van de dag is 'kom onder de douche uit en laat je stem horen!'. Deelnemers hoeven geen zangervaring te hebben, maar “misschien schuilt er wel een podiumbeest in je en we garanderen je in ieder geval een daverend applaus!”, beloven de dames van Venrode. Koorleden van de vele koren uit Venray en omgeving zijn ook van harte welkom. Zij krijgen de kans om een ander zanggenre te komen ervaren dan dat van hun eigen koor. Het aangeboden repertoire van de dag is zeer gevarieerd; pop-, musical, klassieke- en Nederlandstalige muziek passeren de revue. Een nummer in het dialect zal ook niet ontbreken. Juist door samen te zingen in een groot koor en veel variatie te bieden in muziekgenres, laat Venrode de deelnemers ervaren hoe muziek mensen bij elkaar brengt. Dat maakt de dag zo uniek.

  Venrode heeft Gregor Bak ingehuurd om deze speciale dag te begeleiden. De dirigent is bekend van diverse tv-programma’s,  waaronder 'Zo vader, zo zoon' en 'Thank you for the music'. Gregor Bak is een veelzijdige en muzikale man die de deelnemers moeiteloos meeneemt in een dag samen mooie muziek maken.

  Aanmelden liefst voor 12 juli via de website www.venrode.nl; daar is ook meer informatie te vinden.
 • 06 september 2014 - 14 september 2014samenwerkings activiteit Henri Hermans Festival 2014
  Van 6 t/m 14 september organiseert de Stichting Natuurlijk Nuth de eerste editie van het Henri Hermans Festival.…

  Van 6 t/m 14 september organiseert de Stichting Natuurlijk Nuth de eerste editie van het Henri Hermans Festival.

  Henri Hermans, in 1883 geboren in Nuth, vloog uit naar Duitsland en België om muziek te studeren en vestigde zich vervolgens in Maastricht. Vanaf 1916 was Hermans ruim dertig jaar dirigent van de voorloper van het Limburgs Symfonie Orkest. Hij legde zo een belangrijke basis voor de huidige philharmonie zuidnederland. Vandaar dat het orkest tijdens het eerste Henri Hermans Festival in Schimmert acte de presence geeft met een mooi programma dat Hermans zelf niet misstaan had: aanstekelijke werken van onder anderen Beethoven, Liszt, Tsjaikovski en Van Anrooy die het orkest maximaal doen stralen.

  Daarnaast was Hermans een muziekpedagoog die het muziekleven in Limburg sterk beïnvloed heeft. Heel tekenend was zijn belangstelling voor amateurmusici. Hij was te allen tijde bereid tijd en energie in hun ontwikkeling te steken, en bood hen kansen zich te profileren. Dat aspect komt in het kader van het festival aan bod tijdens het Candlelight concert, waarbij getalenteerde amateurs en professionele musici samen muziek maken.

  philharmonie zuidnederland
  Datum: zaterdag 6 september
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Schimmert
  Entree: € 15,-
  Dirigent: Jean-Pierre Cnoops
  Solisten: Wouter Bergenhuizen (piano), Inge Bergenhuizen (viool), Johan Naus (klarinet)
  Muziek: (o.a.) Beethoven, Liszt, Tsjaikovsky en Grieg

  Candle Light Concert
  Datum: vrijdag 12 september
  Tijd: 20.30 uur
  Locatie: St. Bavokerk, Nuth
  Entree: € 7,50
  Solisten: (o.a.) Claudia Couwenbergh (sopraan), Ed Coenen (orgel), Julia Weeda (viool) en saxofoonkwartet fanfare Schimmert
  Muziek: Henri Hermans en tijdgenoten

  Klik hier voor het volledige programma van het festival.

  Tickets zijn verkrijgbaar via www.natuurlijknuth.nl, aan de avondkassa of bij America Ems Fijen (Stationstraat 264a, Nuth), Gitek Sport (Leeuwerikstraat 2, Nuth), Gemeenschapshuis Wijnandsrade (Oudenboschstraat 50), Soons Interieurbouw (Hoofdstraat 45, Schimmert) en Café Op de Trepkes (Kerkheuvel 8, Hulsberg).

 • 06 september 2014 10:00 - 13:00 Workshop podiumpresentatie
  Een actieve en leerzame start van het nieuwe koorseizoen! In samenwerking met de Eindhovense Korenfederatie en…
  Een actieve en leerzame start van het nieuwe koorseizoen! In samenwerking met de Eindhovense Korenfederatie en CKE organiseert Stichting Maestro op 6 september in Eindhoven een workshop Podiumpresentatie voor koren en hun dirigenten. Docent is Walter Roozendaal, als theaterdocent en regisseur verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en auteur van het 'Handboek Podiumpresentatie'.
   
  Het mooiste geluid van de wereld maken, dáár gaat het om voor koorzangers. Dat is hun hobby, hun passie. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je dat er in de omgangmet publiek nog veel meer speelt. Hoe meer je daar van weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen, en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

  Podiumpresentatie betekent in deze workshop eerst: hoe je op het podium staat. Dus je algemene uitstraling en communicatie wanneer je opkomt, muziek maakt, een aankondiging doet en applaus ontvangt. Daarnaast komt aan de orde hoe je, nog steeds in een gewone kooropstelling, de betekenis van je zang helder kunt laten overkomen.

  Deze interactieve workshop biedt volop inspiratie aan zowel koordirigenten als koorzangers. In het eerste gedeelte maak je aan de hand van enkele oefeningen kennis met de basisprincipes van een goede uitgangshouding en communicatie met je publiek. Vervolgens maakt Walter Roozendaal met behulp van een demonstratiekoor duidelijk hoe je met eenvoudige middelen de betekenis van wat je zingt zo goed mogelijk kunt laten overkomen. En uiteraard wordt gezorgd voor een gezamenlijke afsluiting. Tussendoor is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

  Datum: 6 september
  Tijd: 10.00-13.00 uur
  Locatie: Grote zaal van CKE, Pastoor Petersstraat, Eindhoven
  Kosten: € 27,50 per persoon (incl. koffie/thee)
  Aanmelden: via www.stichtingmaestro.nl of info@stichtingmaestro.nl (Ramon van den Boom); inschrijven bij voorkeur voor de zomervakantie!
   
  Korting
  Wil je deelnemen met (een deel van) je koor? Bij inschrijving met ten minste 10 personen tegelijk wordt de deelnemersbijdrage € 25,- per persoon. Bij inschrijving met 20 personen of meer wordt de deelnemersbijdrage € 20,- per persoon. Voorwaarde is wel dat één contactpersoon alle deelnemers als groep aanmeldt en dat de betaling voor deze groep in één keer voldaan wordt. Voor koren die zijn aangesloten bij de Eindhovense Koren Federatie (EKF) bestaat de mogelijkheid om voor deze activiteit een tegemoetkoming in de kosten te krijgen van maximaal € 180,-. Informeer bij EKF naar de voorwaarden.
 • 07 september 2014 15:00 - 15:30 Horster Mannenkoor - OP2014
  Op 7 september vindt OP2014 plaats; het Open Podium festival dat in Horst aan de Maas de aftrap vormt van het culturele…
  Op 7 september vindt OP2014 plaats; het Open Podium festival dat in Horst aan de Maas de aftrap vormt van het culturele seizoen. Tijdens OP2014 verzorgt het Horster Mannenkoor een optreden.

  Dirigent: Tim Schulteis 
  Datum en aanvangstijd: 7 september om 15.00 uur 
  Locatie: Wilhelminaplein, Horst 
  Entree: gratis 

  Ga voor actuele informatie over het optreden naar www.horstermannenkoor.nl.
 • 14 september 2014 14:40 - 15:10 Concert Toonkunstkoor Maastricht tijdens Parcours 2014
  Op zondag 14 september, 70 jaar na de bevrijding, zingt Toonkunstkoor Maastricht tijdens Parcours 2014 'Songs of…
  Op zondag 14 september, 70 jaar na de bevrijding, zingt Toonkunstkoor Maastricht tijdens Parcours 2014 'Songs of joy, beauty and peace' in de St. Janskerk.
   
  Dirigent en solist: Rob Meijers
  Begeleiding: Paul Huijts (piano)
  Programma:
  - Orff O Fortuna (uit Carmina Burana)
  - Mendelssohn Verleih’ uns Frieden
  - Fickénscher Au clair de la Lune (uit Three French Folk Songs)
  - Anonyme Tourdion- Quand je bois le vin clairet
  - Clements Flower of beauty
  - Orff Olim Lacus Colueram (uit Carmina Burana), solist Rob Meijers (countertenor)
  - Claesen A Song of Joy
  - Tinel (arr.) Ich sech adieu & Drincklied (uit Twaalf Nederlandse Volksliederen)

  Tijd: 14.40-15.10 uur
   
  Bent u een man en niet gauw van de wijs te brengen? Het koor zoekt tenoren en bassen. Neem vrijblijvend contact op via toonkunstkoormaastricht@hotmail.com of 046 474 72 70.
   

  Lees meer
 • 18 september 2014 20:30 - 21:30 Studium Chorale - Musica Sacra
  ‘Ontzagwekkend’ is het thema van de editie 2014 van Musica Sacra Maastricht. De 99 namen van Allah vormen de…

  ‘Ontzagwekkend’ is het thema van de editie 2014 van Musica Sacra Maastricht. De 99 namen van Allah vormen de inspiratiebron van de Engelse componist John Tavener, die in november 2013 is overleden. Het concert vormt de opening van het festival en is ook rechtstreeks te beluisteren via MAX Radio 4. Dit is tevens de Nederlandse première van deze compositie van Tavener.

  Programma: The Beautiful Names, John Tavener (2004)
  Koor: Studium Chorale
  Begeleiding: Symfonieorkest Vlaanderen
  Solist: Thomas Blondelle, tenor
  Dirigent: Hans Leenders

  Datum: 18 september
  Tijd: 20.30 uur
  Locatie: Theresiakerk, St. Theresiaplein 8, 6213 CG Maastricht
  Entree: € 20,- 
   


  Lees meer
 • 19 september 2014 20:00 - 21:00 Jubileumconcert 25 jaar Briskly
  Op vrijdag 19 september viert Close Harmony Group Briskly haar 25-jarig jubilieum met een concert in Theater DOK6…

  Op vrijdag 19 september viert Close Harmony Group Briskly haar 25-jarig jubilieum met een concert in Theater DOK6 te Panningen. Met medewerking van Zangroep In Between uit Helden en Toneelvereniging COM uit Meijel brengt Briskly een avondvullend programma met aansluitend voor de liefhebbers een after-party met live muziek. 

  Dirigent: Sandra Halmans
  Locatie: DOK6 Theater, Raadhuisplein 6, Panningen
  Entree: €7,50

  Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van DOK6 of via DOK6.eu.
   


  Lees meer
 • 21 september 2014 13:30 - 14:30 Jubileumconcert 70 jaar Heerlens Dameskoor
  Ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan, verzorgt het Heerlens Dameskoor op 21 september een jubileumconcert.…
  Ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan, verzorgt het Heerlens Dameskoor op 21 september een jubileumconcert. Het koor brengt een wereldlijk modern repertoire van diverse componisten ten gehore.

  Dirigent: Jos Vanhommerig 
  Begeleider: Augustine Boshouwers 
  Datum en aanvangstijd: 21 september, 13.30 uur 
  Locatie: H. Hart van Jezuskerk, Meezenbroekerweg 116, 6412 VM Heerlen 
  Entree: vrije gave
 • 27 september 2014 10:00 - 12:30 Repertoiredag voor kinderkoordirigenten
  De werkgroep Kind-Koor-Kerk organiseert op 27 september - in samenwerking met de VNK-Limburg - een repertoiredag…
  De werkgroep Kind-Koor-Kerk organiseert op 27 september - in samenwerking met de VNK-Limburg - een repertoiredag voor kinderkoordirigenten en belangstellenden, met als thema 'Wat zingen we in het najaar in de kerk?'.

  Repertoire zoeken en vinden is voor de meeste dirigenten een van de moeilijkste klussen. Bij de vorige repertoiredag, die als zeer inspirerend werd ervaren, vroegen de deelnemende dirigenten of tijdens de volgende editie met name weer heel veel liederen met elkaar behandeld en gezongen zouden kunnen worden. Dat verzoek is ter harte genomen. Tijdens de repertoiredag wordt nieuw, goed repertoire aangereikt en daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de liederen die de dirigenten zelf aandragen en met elkaar willen delen. De volgende vier items komen aan bod: St. Maarten, Advent, Kerstmis en Drie Koningen.

  Alle deelnemende dirigenten wordt verzocht: stuur of mail liederen van alle vier onderwerpen (dus vier in totaal). Geef daarbij ook meteen je voorkeur aan van een lied dat je zou willen doornemen met de deelnemers aan de repertoiredag; op de dag zelf kan elke dirigent een of twee liederen samen met de deelnemers behandelen (dit mag maar niets moet!). Annie Jansen geeft elementaire tips voor dirigenten die meteen toepasbaar zijn in de eigen repetitie.
   
  Programma
  9.30 uur - inloop
  10.00 uur - welkom en kennismaking
  10.15 uur - inzing oefeningen o.l.v. Annie Jansen
  10.30 uur - repertoire zingen en doen
  11.15 uur - pauze/materiaaltafel
  11.30 uur - repertoire zingen en doen
  12.15 uur - wat ter tafel komt
  12.30 uur - afsluiting

  Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
  Locatie: Swalmerstraat 100, Roermond
  Kosten: € 10,- (voldoen tijdens de dag)
  Aanmelden: tot 21 september via joke.halmans@gmail.com o.v.v. 'repertoiredag kinderkoor' of 06 53730515 (Joke Halmans)


  Lees meer
 • 27 september 2014 13:00 - 16:00 Workshop African Sing-inn
  Op zaterdag 27 september gaat Zangkoor The Young Voices op reis en jij mag mee!

  The Young Voices organiseert…
  Op zaterdag 27 september gaat Zangkoor The Young Voices op reis en jij mag mee!

  The Young Voices organiseert op deze dag twee muzikale workshops met als onderwerp het continent Afrika:
  - een percussie-workshop aangeboden door Daan Gooren
  - een zang-/performance-workshop aangeboden door Nadine Nix

  Als afsluiting worden de twee workshops gecombineerd in een spetterend optreden, waarbij ook luisteraars welkom zijn.

  Wil je meedoen? Je hoeft geen ervaren zanger(es) te zijn, iedereen is welkom! Je kunt je opgeven (voor 20 september) via theyoungvoices80@gmail.com.

  Tijd: welkom vanaf 13.00 uur, start workshops vanaf 13.30 uur
  Kosten: € 5,- 
  Locatie: Café Keulen, Schoolstraat 3, Klimmen

  Luisteraars zijn rond 15.30 uur welkom voor het optreden.


  Lees meer
 • 27 september 2014 20:30 - 21:30 Herfstconcert Grenslandmannenkoor Siebengewald
  Op 27 september verzorgt Grenslandmannenkoor Siebengewald een Herfstconcert o.l.v. dirigent Paul Verheijen. Samen…
  Op 27 september verzorgt Grenslandmannenkoor Siebengewald een Herfstconcert o.l.v. dirigent Paul Verheijen. Samen met drie gastkoren worden werken van diverse componisten ten gehore gebracht.

  Datum: 27 september
  Tijd: 20.30 uur 
  Locatie: De Klaproos, Gaesdoncksestraat 2 a-b, 5853 AX Siebengewald 
  Entree: gratis

  Kijk op de website van het koor voor actuele informatie.
 • 28 september 2014 14:00 - 15:30 Jubileumconcert 125 jaar Swalmens Liedertafel
  In 2014 is het 125 jaar geleden dat Swalmens Liedertafel (in Swalmen ook wel 'de Zank' genoemd) werd opgericht.…
  In 2014 is het 125 jaar geleden dat Swalmens Liedertafel (in Swalmen ook wel 'de Zank' genoemd) werd opgericht. Dat wordt gevierd met het Jubileumconcert 125 jaar Swalmens Liedertafel op 28 september. Aan het jubileumconcert werken mee: A Capella, Con Dios en Trommel- en Fluiterkorps Swalmen.

  Dirigent: Paul Jansen 
  Datum en aanvangstijd: 28 september, 14.00 uur
  Locatie: Gemeenschapshuis De Robijn, Robijnstraat 2, 6071 VK Swalmen 
  Entree: gratis 

  Programma
  - What a wonderful world, George Weiss en Bob Thiele 
  - Nobody knows the trouble I've seen, Alwyn Humphreys 
  - Buenos dias, Puerto Rico 
  - Spanish eyes, Bert Kaempfert 
  - Weinland, Robert Pracht 
  - Michelle, John Lennon en Paul McCartney 
   
  Het programma is onder voorbehoud: kijk voor actuele informatie op de website van het koor.
 • 28 september 2014 14:00 - 16:00samenwerkings activiteit Bernard Antoine Pothast - Een herontdekt manuscript
  Op 28 september organiseert de Stichting Lève Rolduc samen met de Abdij Rolduc een unieke muziekuitvoering waarbij…
  Op 28 september organiseert de Stichting Lève Rolduc samen met de Abdij Rolduc een unieke muziekuitvoering waarbij liederen ten gehore worden gebracht uit een recent ontdekt manuscript van de componist Bernard Antoine Pothast.

  Het programma bevat naast liederen uit het manuscript, ook werken van componisten die Pothast hebben geïnspireerd. Tevens zal dr. Hans van Dijk het belang van Pothast als componist bespreken. 

  Programma
  1. Guter Mond, du gehst so stille - Véronique en Leon
  2. Belsazer - Annemie en Leon
  3. Benedictus - Chris en John
  4. Ode aan Rolduc - Raoul en John
  5. L’ Expiation - Véronique en Leon
  6. Le fils du Solidaire - Annemie en Leon
  7. Die Jahreszeiten - Chris en John
  8. Athalie - Chris en John
  9. Athalie - Annemie en Leon
  10. Grab und Auferstehung, Magdalena - Véronique en Leon
  11. Grab und Auferstehung, der Engel - Annemie en Leon

  Pauze in de Foyer

  Dr. Hans van Dijk: Bernard Antoine Pothast, priester en musicus

  Van Bernard Pothast wordt de ballade Die Mutter gezongen door Raoul; vervolgens worden liederen uitgevoerd van componisten waaraan Berhard Pothast zich verwant voelde zoals Franz Schubert (1797-1828), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en Clara Schumann (1819-1896). Pothast heeft te Aken in 1861 een pianoconcert van Clara Schumann bijgewoond.

  Tijd: 14.00-16.00 uur
  Locatie: Rolduc

  Aanmelden voor dit concert kunt u hier. Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid voor het geven van een vrije bijdrage.


  Lees meer
 • 03 oktober 2014 - 12 oktober 2014 Jubileumconcert Gospelkoor Hulsberg: Sing Sing Sing!
  Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan, verzorgt Gospelkoor Hulsberg in oktober het jubileumconcert Sing, Sing,…
  Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan, verzorgt Gospelkoor Hulsberg in oktober het jubileumconcert Sing, Sing, Sing!. Een concert met de mooiste muziek van de afgelopen 45 jaar: muziek bij belangrijke historische gebeurtenissen, uit beroemde musicals of van de invloedrijkste popgroepen van vroeger en nu. U hoort onder andere nummers van Queen, Abba en Adèle voorbij komen en er wordt een gastoptreden verzorgd door Ritmo Jazzballet. De uitvoering staat onder regie van Gwen van Genderen.

  Het Gospelkoor Hulsberg bestaat uit ongeveer 60 zangers en zangeressen in de leeftijd van 18 tot 70 jaar, afkomstig uit heel Zuid-Limburg. Ze worden muzikaal ondersteund door hun eigen band, dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Paul Lemmens.

  Data
  - vrijdag 3 oktober om 20.00 uur in de Borenburg in Voerendaal
  - vrijdag 10 oktober om 20.00 uur in Gemeenschapshuis 'De Lange Berg' in Hulsberg
  - zondag 12 oktober om 15.00 uur in het Asta-theater in Beek

  Kaarten (incl. 1 donsumptie): voorverkoop €7,50 (bestellen via de koorleden of deze link) / kassa € 9,50

  Ga voor meer informatie naar www.facebook.com/gospelkoorhulsberg.hulsberg of stuur een e-mail naar singsingsinggospelkoor@gmail.com.
 • 03 oktober 2014 - 04 oktober 2014 Jubileumconcert Popkoor Cheers uit Gennep
  In 2014 viert Popkoor Cheers uit Gennep haar 25-jarig bestaan. Ter ere van dit heugelijke feit vinden in oktober…
  In 2014 viert Popkoor Cheers uit Gennep haar 25-jarig bestaan. Ter ere van dit heugelijke feit vinden in oktober twee jubileumconcerten plaats. Tijdens de concerten wordt een gevarieerd repertoire van 24 nummers van diverse componisten ten gehore gebracht: Nederlands, Afrikaans, rock pop en gospel. 

  Dirigent: Steven Gerrits 
  Datum en aanvangstijd:
  - 3 oktober 2014, 20.00 uur
  - 4 oktober 2014, 20.00 uur
  Locatie: Zaal Pica Mare, Picardie 36, 6591 JE Gennep
  Entree: € 12,50 euro (incl. 1 consumptie)
 • 03 oktober 2014 19:00 - 21:00 Zing met ons mee!
  Op vrijdag 3 oktober vindt in de Pancratiuskerk in Heerlen van 19.00 tot 21.00 uur de Grote Samenzangavond plaats.…
  Op vrijdag 3 oktober vindt in de Pancratiuskerk in Heerlen van 19.00 tot 21.00 uur de Grote Samenzangavond plaats.

  Het is een bekend gezicht op tv: een massaal zingende kerk. Niet zelden hoor je: "Dat moet bij ons toch ook kunnen?" Welnu, dat gaat gebeuren! Op 3 oktober zijn koorzangers en iedereen die graag zingt van harte welkom in Heerlen om samen psalmen en liederen te zingen uit een brede christelijke traditie. Er zal veel gezongen worden uit het vertrouwde repertoire, her en der wordt wat tekst en uitleg gegeven bij een gezang, er worden gezamelijk twee gezangen ingestudeerd en ook is er mooi orgelspel. Het belooft kerkmuzikaal een bijzondere avond te worden. Zo worden grote traditionele lofliederen gezongen, zoals 'Lobe den Herren' en 'Prijs mijn ziel de hemelkoning'. De slotpsalm 150 klinkt er in de twee kerktradities: als refreinlied met voorzang (katholiek) en als berijmde psalm (protestant). Er zullen ook wat minder bekende gezangen ter plekke worden ingestudeerd. Er is ruimte voor Mariagezangen, oude zowel als nieuwe. Psalm 23 passeert de revue in twee verschillende zettingen. Een van de mooiste avondhymnen zal klinken, alsook een paar gezangen uit de Taizétraditie.

  De Grote Samenzangavond vindt voor de eerste keer plaats, maar de organisatie hoopt dat het een vast begrip wordt dat zijn weg vindt in het Limburgse land. Iedereen is welkom. Aanmelding is gewenst om de organisatie vlot te laten verlopen. Aan de avond zijn geen kosten verbonden, al wordt een kleine vrije bijdrage op prijs gesteld. Voor de organisatie en de vormgeving van de avond tekenen Thomas van der Luit (orgelbegeleiding), Jaap Dekker (dirigent) en pastoor Ed Smeets (tekst). Jo Louppen zal twee orgelsolowerken ten gehore brengen.

  Neem voor meer informatie en om je aan te melden contact op via ed.smeets@hetnet.nl.
 • 04 oktober 2014 19:30 - 20:30 Venray's Mannenkoor - Vocaal Drieluik
  Op 4 oktober betreden maar liefst drie topkoren het podium in Venray. Onder de noemer 'Vocaal Drieluik' verzorgt…
  Op 4 oktober betreden maar liefst drie topkoren het podium in Venray. Onder de noemer 'Vocaal Drieluik' verzorgt het Venray's Mannenkoor een optreden in samenwerking met Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Weerter Mannenkoor.

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 4 oktober, 19.30 uur
  Locatie: Sint Petrus Banden Kerk, Mgr. Goumansplein in Venray 

  Het programma wordt t.z.t. via de website van het koor bekend gemaakt.
 • 04 oktober 2014 20:00 - 21:00 Sing Sing Sing (Geleen)
  Zangvereniging Reconnected Voerendaal en Zanggroep Novi Cantus Ohé en Laak zijn samen met blazersensemble Zuiderwind…
  Zangvereniging Reconnected Voerendaal en Zanggroep Novi Cantus Ohé en Laak zijn samen met blazersensemble Zuiderwind tot een unieke samenwerking gekomen: Sing Sing Sing. Het concert wordt een echte cross-over; er zal muziek te horen zijn in diverse stijlen, diverse samenstellingen, uit diverse landen en er wordt afgesloten met een gezamenlijke Sing Sing Sing finale. Blazersensemble Zuiderwind staat bekend om hun muzikale veelzijdigheid en variabele bezetting en zal tijdens dit concert performen als een blaaskwintet: u hoort op fluit Astrid Handels, op hobo Dorien Schrooten, op klarinet Michèlle Geerlings, op hoorn Txemi Etxebarria en op fagot Inge Peeters.

  Dirigent: Peggy Smeets 
  Begeleider: Jeanny Vergoossen 
  Datum en aanvangstijd: 4 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Ontmoetingskerk, Emmaplein 50, 6161 SB Geleen 
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,- 

  Ga voor mee informatie naar www.novicantus.netwww.reconnectedvoerendaal.nl en/of www.zuiderwind.nl.
 • 05 oktober 2014 14:30 - 16:00 Kamerkoor Cantate Venlo in concert met Jan Vayne
  Kamerkoor Cantate treedt op 5 oktober eenmalig op samen met de bekende Nederlandse pianist Jan Vayne in Domani.…

  Kamerkoor Cantate treedt op 5 oktober eenmalig op samen met de bekende Nederlandse pianist Jan Vayne in Domani.

  Jan Vayne
  Al op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen. Toen hij tien was, gaf hij concerten en won hij zijn eerste prijzen. In 1990 behaalde hij op het conservatorium zijn solistendiploma. Jan Vayne heeft al vele cd's uitgebracht, waarvan verschillende de platinastatus behaald hebben. Ook gaf hij vele concerten, in 1997 voor het eerst in de Verenigde Staten, o.a. in de Shakespeare Library in Washington ter gelegenheid van de tweede ambtstermijn van president Clinton. Zijn piano-improvisaties van popmuziek van onder meer Queen bezorgden hem in Nederland aan het begin van de jaren 90 landelijke bekendheid. In het verleden heeft Jan ook met de Nederlandse producer en dj Armin van Buuren samengewerkt. Samen met Armin heeft hij het album Classical Trancelations (een mix van trance en klassieke muziek), en het nummer Serenity gemaakt. Jan Vayne verzorgt concerten in samenwerking met symfonieorkesten, ensembles, individuele musici, vocalisten, harmonieorkesten en koren. De laatste jaren treedt Jan veel op samen met organist/componist Martin Mans en zangeres Petra Berger.

  Dirigent: Dion Ritten
  Datum en aanvangstijd: 5 oktober, 14.30 uur
  Locatie: Domani, Dominicanenstraat 15, 5911 KN Venlo
  Entree: €17,50 via penningmeester@kamerkoorcantate.nl
   


  Lees meer
 • 11 oktober 2014 00:00 - 00:00 Venloos Gemengd Koor Zanglust en Nederlands Politie Orkest
  Op 11 oktober treedt het Venloos Gemengd Koor Zanglust samen met het Nederlands Politie Orkest voor u op. Zij…
  Op 11 oktober treedt het Venloos Gemengd Koor Zanglust samen met het Nederlands Politie Orkest voor u op. Zij zullen o.a. Messe Solennelle de St. Cecilia van Charles Gounod ten gehore brengen. 

  Dirigent: Hens Luesink 
  Begeleider: Mariëlle Frijns 
  Datum: 11 oktober
  Locatie: Theater De Maaspoort (Frans Boermanszaal), Oude Markt 30, 5911 HH Venlo 
  Entree: € 20,- 

  Ga voor actuele informatie naar www.vgkzanglust.nl.


 • 11 oktober 2014 19:30 - 21:00 Femmes Vocales zingt Zilver!
  In 2014 bestaat Femmes Vocales 25 jaar. Het koor viert dit jubileum met het concert Femmes Vocales zingt Zilver!…
  In 2014 bestaat Femmes Vocales 25 jaar. Het koor viert dit jubileum met het concert Femmes Vocales zingt Zilver! Op het programma staan diverse werken van verschillende componisten. 

  Dirigent: Véron Jongstra 
  Begeleider: Rob van Heck 
  Solist: Kiki Schippers
  Datum en aanvangstijd: 11 oktober, 19.30 uur 
  Locatie: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2, 5768 BE Meijel 
  Entree: € 7,50 

  Ga voor actuele informatie over het programma naar www.femmesvocalesmeijel.nl.
 • 12 oktober 2014 19:00 - 20:30 Sobornost in concert met Lilit Sati
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. …
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. 

  Het koor combineert op pakkende en sublieme wijze onder leiding van Wiel Bonten, religieuze werken uit de Byzantijnse ritus met Slavisch-Byzantijnse volksliederen. De jeugdige sopraan Lilit Sati, Armeense van geboorte, slaagde met lof aan het Maastrichts Conservatorium en is tweede dirigente van Sobornost. Zij presenteert, begeleid door een bekend accordeonist, een verrassend en boeiend liederenprogramma.

  Aanvang: 19.00 uur
  Locatie: Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 10,-
  Kaartverkoop: jo.didden@wxs.nl of 045 544 18 92


  Lees meer
 • 18 oktober 2014 20:00 - 21:30 Najaarsconcert Zangvereniging Maas- en Neergalm
  Op 18 oktober vindt het Najaarsconcert 2014 plaats van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot…
  Op 18 oktober vindt het Najaarsconcert 2014 plaats van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot stand met medewerking van Chèvremonts Mannenkoor 1912 en Astens Mannenkoor. 

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg (sopraan)
  Datum en aanvangstijd: 18 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Gemeenschapshuis In d'n Haammaeker, Hoogstraat 2, 6086 BH Neer 
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 19 oktober 2014 15:00 - 16:00 CVO-concert Mannenkoor David Spekholzerheide
  Op 19 oktober kunt u genieten van het CVO-concert van Mannenkoor David Spekholzerheide. …
  Op 19 oktober kunt u genieten van het CVO-concert van Mannenkoor David Spekholzerheide. 

  Programma
  - Sperate, O Figli, Giuseppe Verdi 
  - Soldiers Elegy, Michael C. Kregler 
  - Nessun Doram, Giuseppe Verdi
  - Rossiniana, Arnold Kempkens 
  - Seventy Six Trombones, Meredith Willson 
   
  Dirigent: Jan Gouders 
  Begeleider: Pavlina Heckmans-Ognianova 
  Datum en aanvangstijd: 19 oktober, 15.00 uur 
  Locatie: Heidsjer Trefpunt, Patronaatstraat 19, 6466 HR Spekholzerheide 
  Entree: € 7,50 

  Lees meer
 • 19 oktober 2014 20:00 - 21:30 Drie Korenconcert Mechelen
  Op 19 oktober vindt in Mechelen het Drie Korenconcert plaats. Mannenkoor Lauwerkrans, Mannenkoor David Simpelveld…
  Op 19 oktober vindt in Mechelen het Drie Korenconcert plaats. Mannenkoor Lauwerkrans, Mannenkoor David Simpelveld en Harmonia Simpelveld brengen koorwerken van diverse componisten en arrangeurs ten gehore.

  Dirigent: Jean Lardinois 
  Begeleider: Philip Laheij 
  Datum en aanvangstijd: 19 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Kerk H. Johannes de Doper, Mechelen 


  Lees meer
 • 31 oktober 2014 20:00 - 21:30 'Vrie in Vrei' concert
  Op 31 oktober verzorgen Sittards Mannenkoor SI-TARD en Oratoriumvereniging Sittard het concert ‘Vrie in Vrei’…
  Op 31 oktober verzorgen Sittards Mannenkoor SI-TARD en Oratoriumvereniging Sittard het concert ‘Vrie in Vrei’ (Vrij in Vrede). De koren brengen Requiem en The Peacemakers van resp. Cherubini en Karl Jenkins ten gehore. De begeleiding is in handen van Symfonieorkest Ensemble Conservatoire. Claudia Couwenbergh soleert. 

  Dirigent: Emmanuel Pleijers (Requiem) en Alice Hendriks (The Peacemakers) 
  Datum en aanvangstijd: 31 oktober, 20.00 uur
  Locatie: Stadsschouwburg Sittard-Geleen, Monseigneur Claessensstraat 2, 6131 AE Sittard 
  Entree: € 25,- 


  Lees meer
 • 31 oktober 2014 20:15 - 22:00 Openingsconcert Festival Vocallis
  Het openingsconcert van Festival Vocallis presenteert een staalkaart van diverse vocale muziek. De beroemde Limburgse…
  Het openingsconcert van Festival Vocallis presenteert een staalkaart van diverse vocale muziek. De beroemde Limburgse zanger John Bröcheler heeft een centrale rol in het programma. Hij schakelt in een theatrale interactie met het publiek van volksliederen, naar kunstliederen en operarepertoire. 

  Koren: Rumpens Mannenkoor, Vocaal Ensemble Kerkrade en cursisten Zing en Beleef Mozart 
  Dirigent: Wim Schepers en Louise Deal 
  Begeleider: Roger Braun (piano) 
  Datum: 31 oktober
  Tijd: 20.15 uur 
  Locatie: St. Pauluskerk, Kerkstraat 27, 6291 AB Vaals 
  Entree: € 16,- 
   

  Lees meer
 • 01 november 2014 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant - All around the world
  Vocal Group Transparant uit Venray bestaat 5 jaar en droomt van een wereldreis. Deze droom wordt op het podium…
  Vocal Group Transparant uit Venray bestaat 5 jaar en droomt van een wereldreis. Deze droom wordt op het podium werkelijkheid; als toeschouwer maak je die tocht mee. Tijdens deze reis zingt Transparant vol passie over de dingen die op hun pad komen. Over de veranderingen in de wereld, natuurlijk over vriendschap en liefde, maar ook over minder prettige zaken zoals discriminatie. 

  Transparant laat je een onvergetelijke reis beleven. Niet alleen om de wereld, maar ook door de groei die Transparant in deze 5 jaren heeft doorgemaakt. Uit de hele voorstelling blijkt de saamhorigheid en het enthousiasme van dit grote gemengde koor. De arrangementen zijn speciaal voor Vocal Group Transparant gemaakt door eigen dirigent René Pisters.

  Locatie: Schouwburg, Venray
  Kosten: € 15,- (kaarten verkrijgbaar via Schouwburg Venray)


  Lees meer
 • 01 november 2014 20:00 - 21:30 Mannenkoor Beeker Liedertafel zingt met Guido's Orchestra
  In 2014 bestaat Mannenkoor Beeker Liedertafel (MBL) 125 jaar. Een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan…

  In 2014 bestaat Mannenkoor Beeker Liedertafel (MBL) 125 jaar. Een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan van MBL is het galaconcert op 1 november met Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren. Guido’s Orchestra is het eigentijdse poporkest onder leiding van orkestleider, vioolsolist en componist Guido Dieteren. Samen met echtgenote en sopraan Wendy Kokkelkoren bewijst het orkest dat pop en klassiek harmonieus samengaan.

  Guido’s Orchestra boekte de afgelopen jaren grote successen met onder andere ‘Red Passion Live in Concert’, het Drielandenpunt concert ‘Live from the Heart of Europe’ en de concerten van ‘Symphonica in Rosso’ met artiesten als Paul de Leeuw, Marco Borsato, Lionel Richie, Diana Ross en Nick en Simon.

  Dirigent: Dion Ritten
  Begeleider: Véron Jongstra
  Datum en aanvangstijd: 1 november, 20.00 uur
  Locatie: Asta Cultuurcentrum, Markt 6a, 6191 JG Beek
  Entree: voorverkoop € 20,- / kassa € 22,50
   


  Lees meer
 • 09 november 2014 - 15 november 2014 Licht en donker - Concert en tentoonstelling
  Op 9 en 15 november kunt u genieten van het contrast tussen licht en donker. Vocaal ensemble Canto con Fuoco zingt…
  Op 9 en 15 november kunt u genieten van het contrast tussen licht en donker. Vocaal ensemble Canto con Fuoco zingt het prachtige en vreugdevolle Gloria van Vivaldi en het verstilde en indringende Requiem van Duruflé. Daarnaast zijn foto's van Maria Kerckhoffs rond het thema te bewonderen. Gaat u mee in de verbeelding van het contrast tussen licht en donker, tussen vreugde en verdriet?

  Uitvoerenden, onder leiding van dirigent Jo Louppen:
  - Vrouwen vocaal ensemble Canto con Fuoco, Geleen, uitgebreid met een aantal projectleden
  - Klein vrouwenkoor Femmes Vocales, Maastricht
  - Marjorie Ginczinger (sopraan)
  - Anja Hendrikx (orgel)
  - Strijkensemble geformeerd door Wilfred Sassen

  Datum, aanvangstijd en locatie:
  - 9 november 2014 om 15.00 uur, Ontmoetingskerk, Emmaplein 50, 6161 SB Geleen 
  - 15 november 2014 om 19.30 uur, Rolduc, Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade

  Entree: € 10,- 

  Lees meer
 • 09 november 2014 15:00 - 16:30 Jubileumconcert Vocaal Ensemble Campanella
  In 2014 viert Vocaal Ensemble Campanella haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren vindt op 9 november een jubileumconcert…
  In 2014 viert Vocaal Ensemble Campanella haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren vindt op 9 november een jubileumconcert plaats. Tijdens dit concert kunt u o.a. genieten van werken uit de Songs of Sanctuary van Karl Jenkins en een medley uit de musical Les Misérables. Mannenkoor Excelsior uit Tegelen is door het 25-jarige koor uitgenodigd om medewerking te verlenen aan het concert. Behalve eigen repertoire zullen de heren samen met de dames van Campanella het Perhaps Love van John Denver ten gehore brengen.

  Dirigent: Jan Knaapen
  Begeleiders: Ludy Rours en Ted Meijboom
  Datum en aanvangstijd: 9 november,  15.oo uur
  Locatie: Aula van Missiehuis St. Michael, St. Michaelstraat 7, 5935 BL  Steyl
  Entree: € 7,50


  Lees meer
 • 14 november 2014 - 15 november 2014 CANTO Golvend Heuvelland
  Op 14 en 15 november treden in het FORUM Sittard het projectkoor CANTO Limburg, de Schintaler en jong talent (o.a.…
  Op 14 en 15 november treden in het FORUM Sittard het projectkoor CANTO Limburg, de Schintaler en jong talent (o.a. van VoiceKids) voor u op onder de noemer 'CANTO Golvend Heuvelland'. Op het programma staan Limburgse werken van o.a. Schintaler, Zoemaar en Kartoesj. 

  Dirigent: John Gerits 
  Begeleider: Leon Dijkstra, CANTO Band en diverse jonge solisten 
  Arrangeur: Ron Cuijpers
  Datum en aanvangstijd: 14 en 15 november 2014, 20.00 uur 
  Locatie: FORUM Sittard, Engelenkamstraat 68, 6131 JJ Sittard 
  Entree: voorverkoop € 14,- / kassa € 15,-


  Lees meer
 • 15 november 2014 20:00 - 21:00 Concert Vocaal Ensemble Syrinx
  Op 15 november treedt Vocaal Ensemble Syrinx voor u op in het Fransiscus Huis in Weert. Op het programma staat…
  Op 15 november treedt Vocaal Ensemble Syrinx voor u op in het Fransiscus Huis in Weert. Op het programma staat het Requiem van Duruflé, met solisten Catharina Jansen (sopraan) en Kees van Hees (bariton).

  Dirigent: Ton van de Weem 
  Begeleider: Rob Nederlof (orgel)
  Datum en aanvangstijd: 15 november 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Franciscus Huis (voormalig kerkgebouw), Biest 43a, 6001 AP Weert 
  Entree: € 7,50


  Lees meer
 • 16 november 2014 15:00 - 16:30 Jubileumconcert 25 jaar Vocaal Ensemble Silhouet
  In 2014 bestaat Vocaal Ensemble Silhouet 25 jaar. Om dit te vieren, kunt u op 16 november genieten van een het Jubileumconcert…
  In 2014 bestaat Vocaal Ensemble Silhouet 25 jaar. Om dit te vieren, kunt u op 16 november genieten van een het Jubileumconcert 25 jaar Vocaal ensemble Silhouet.  

  Dirigent: Hans Heykers 
  Datum en aanvangstijd: 16 november 2014, 15.00 uur 
  Locatie: Ursulakapel, Voogdijstraat 24, 6041 GD Roermond 
  Entree: voorverkoop € 10,- / kassa € 12,50 

  Programma
  - Lagrime d'amante Al Sepolcro dell'Amata, Claudio Monteverdi
  - Svyati, John Tavener
  - Jardin des Poètes (wereldpremière), Jean Lambrechts
  - Northern Lights, Ēriks Ešenvalds
  - Long Road, Ēriks Ešenvalds


  Lees meer
 • 22 november 2014 20:00 - 21:00 Jubileumconcert Gemengd Zangkoor Animato - Zilver
  Gemengd Zangkoor Animato, opgericht in 1989, viert dit jaar haar zilveren jubileum met het Jubileumconcert Zilver. Tijdens…
  Gemengd Zangkoor Animato, opgericht in 1989, viert dit jaar haar zilveren jubileum met het Jubileumconcert Zilver. Tijdens het concert wordt een compilatie uit het repertoire van de afgelopen 25 jaar ten gehore gebracht: diverse koorwerken - van klassiek via Afrikaans naar pop - van o.a. Händel, Nygard, Lauridsen, Mercury, Coleman en Bécaud. Solist is Nancy Meijer.

  Dirigent: Ron Hanssen 
  Begeleider: Ben van Daal 
  Datum en aanvangstijd: 22 november 2014, 20.00 uur 
  Locatie: De Postkoets, Horn 
  Entree: € 10,-


  Lees meer
 • 30 november 2014 11:00 - 13:30 Concert 'Matinee Royal d'Opera'
  Op 30 november verzorgt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor het concert 'Matinee Royal d'Opera' in TheaterHotel…
  Op 30 november verzorgt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor het concert 'Matinee Royal d'Opera' in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Op het programma staan werken uit de opera's Il Trovatore, Il Masnadieri, Coro di Cavalieri, Oberto, Forza del destino en I Lombardi van Giuseppe Verdi.

  Dirigent: Hennie Ramaekers 
  Begeleider: Koninklijke Harmonie van Thorn - o.l.v. Norbert Nozy 
  Datum en aanvangstijd: 30 november 2014, 11.00 uur
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, 6041 JA Roermond 
  Entree: € 12,50


  Lees meer
 • 06 december 2014 09:30 - 15:30 Studiedag Zuid-Amerikaanse koormuziek met o.a. Misa Criolla
  Op 6 december organiseert Stichting Maestro voor koorzangers èn hun dirigenten een bijzondere Repertoiredag met…
  Op 6 december organiseert Stichting Maestro voor koorzangers èn hun dirigenten een bijzondere Repertoiredag met Latijns-Amerikaanse muziek in Cultureel Centrum Tiliander in Oisterwijk. Centraal staan twee werken van de beroemde Argentijnse componist Ariel Ramirez (1921-2010): Misa Criolla en Navidad Nuestra. Deze inspirerende dag wordt geleid door echte Argentijnse docenten die zelf nog met de componist hebben gewerkt.
   
  Toen het Latijn niet langer de enige toegestane taal was in de katholieke kerk, greep Ariel Ramirez de gelegenheid aan om een mis te schrijven gebruik makend van de volkstaal (Spaans) èn elementen uit de volksmuziek. Zo onstond in 1964, dit jaar precies 50 jaar geleden, de inmiddels wereldberoemde Misa Criolla, geïnspireerd door de ritmes en de instrumenten van de inheemse bevolking: Indianen (de oorspronkelijke bewoners) en criollos (nazaten van immigranten). Naast de Misa Criolla wordt gewerkt aan delen uit de kerstcantate Navidad Nuestra, een verzameling liederen op verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het kerstverhaal vertellen.

  De kleurrijke instrumentale begeleiding wordt verzorgd door de muzikanten van La Banda Roja, die spelen op authentieke Argentijnse begeleidingsinstrumenten. Kortom, deze Repertoiredag biedt een unieke kans om kennis te maken met de fascinerende en aanstekelijke ritmes uit het Andesgebergte.

  Datum: 6 december
  Tijd: 9.30-15.30 uur
  Locatie: Grote zaal van Tiliander Oisterwijk
  Docenten: Frank Hermans, Christian Gomez, Nilda Godoy en Eduardo Redamar
  Kosten: € 47,50 per persoon (incl. lunch en bladmuziek)
  Aanmelden: via www.stichtingmaestro.nl of info@stichtingmaestro.nl (Ramon van den Boom)
   
  's Avonds is er in Tiliander een concert door Coro Viva Voce uit Santa Fé, met medewerking van La
  Banda Roja en Ensemble Nilda Godoy. Kijk hier voor meer informatie.
 • 07 december 2014 18:00 - 19:30 Adventsconcert Vocaal Ensemble Kerkrade
  Op 7 december organiseert Vocaal Ensemble Kerkrade, in samenwerking met de Stichting Vrienden Oude Kerk Eygelshoven…
  Op 7 december organiseert Vocaal Ensemble Kerkrade, in samenwerking met de Stichting Vrienden Oude Kerk Eygelshoven en Brass Quintet Amici Musae, een adventsconcert in het Kleine Kerkje in Eugelshoven.

  Dirigent: Louise Deal 
  Datum en aanvangstijd: 7 december 2014, 18.00 uur 
  Locatie: Kleine Kerkje, Kerkberg, 6471 JW Eygelshoven 
  Entree: nog niet bekend

  Programma
  - O Du Stille Zeit, Simon Wawer
  - Puer Natus Est, Michael D. Mendoza
  - The Lamb, John Tavener
  - Es Treibt Der Wind Im Winterwalde, Ute Jobes


  Lees meer
 • 07 december 2014 19:00 - 20:30 Adventsconcert Mannenkoor David Spekholzerheide
  Op 7 december verzorgt Mannenkoor David Spekholzerheide een adventsconcert met sfeervolle liederen die passen bij…
  Op 7 december verzorgt Mannenkoor David Spekholzerheide een adventsconcert met sfeervolle liederen die passen bij deze tijd van het jaar.

  Dirigent: Jan Gouders 
  Begeleider: Pavlina Heckmans-Ognianova 
  Datum en aanvangstijd: 7 december 2014, 19.00 uur 
  Locatie: Heidsjer Trefpunt Spekholzerheide 
  Entree: € 10,- (incl. koffie en speculaas in de pauze) 

  Programma
  -Sperate, O Figli, Giuseppe Verdi
  - Jauchzet Gott, Walter Schmid
  - Cantique De Jean Racine, Gabriël Fauré
  - The Lord's Prayer, Albert Hay Malotte
  - Slava V Vysnich Bogu, Alexander Kosolapov


  Lees meer
 • 13 december 2014 11:30 - 13:00 Astebleefconcert Kamerkoor Cantate Venlo
  Op 13 december kunt u in de bibliotheek en de Joriskerk in Venlo genieten van het Astebleefconcert van Kamerkoor Cantate…
  Op 13 december kunt u in de bibliotheek en de Joriskerk in Venlo genieten van het Astebleefconcert van Kamerkoor Cantate Venlo. Het koor brengt 'Christmas is... ' van Percy Faith (arrangeur Jacqueline Edeling) ten gehore. 

  Dirigent: Dion Ritten 
  Begeleider: Veron Jongstra 
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 11.30 uur 
  Locatie: Bibliotheek en Joriskerk, Venlo 
  Entree: gratis
   

  Lees meer
 • 13 december 2014 20:00 - 21:30 Studium Chorale - A Capella Kerst
  De Abdijkerk in Thorn vormt 13 december het decor voor het concert 'A Capella Kerst' van Studium Chorale.…

  De Abdijkerk in Thorn vormt 13 december het decor voor het concert 'A Capella Kerst' van Studium Chorale.

  Dirigent: Hans Leenders
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 20.00 uur
  Locatie: Abdijkerk, Hoogstraat 5, 6017 AP Thorn
  Entree: nog niet bekend

  Programma
  - A Hymn to the Virgin, Benjamin Britten
  - I sing the birth, Edward Elgar
  - O-Antifonen, Hans Leenders
  - Ave Maria, Franz Biebl
   


  Lees meer
 • 13 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Vocaal Ensemble Quint
  Op 13 december kunt u in de St. Joriskerk in Venlo genieten van het jaarlijkse kerstconcert van Vocaal Ensemble…
  Op 13 december kunt u in de St. Joriskerk in Venlo genieten van het jaarlijkse kerstconcert van Vocaal Ensemble Quint.

  Dirigent: Esther Zaad 
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Joriskerk, St. Jorisstraat 16, 5911 HC Venlo 
  Entree: € 10,- (tot 18 jaar gratis toegang) 

  Ga voor berichtgeving over het programma naar de website van het koor. 


  Lees meer
 • 14 december 2014 14:30 - 16:00 Matineeconcert Mannenkoor Excelsior Tegelen
  Op 14 december verzorgt Mannenkoor Excelsior Tegelen een matineeconcert in De Haandert in Tegelen.…
  Op 14 december verzorgt Mannenkoor Excelsior Tegelen een matineeconcert in De Haandert in Tegelen.

  Dirigent: Ben Benders 
  Datum en aanvangstijd: 14 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Cultureel Centrum de Haandert, Haandertstraat 6-8, 5932 CN Tegelen 
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 14 december 2014 15:00 - 16:30 Cantori la Vera zingt 'O Magnum Mysterium'
  Op 14 december kunt u in het Salviuskerkje in Limbricht genieten van Cantori la Vera, dat 'O Magnum Mysterium'…
  Op 14 december kunt u in het Salviuskerkje in Limbricht genieten van Cantori la Vera, dat 'O Magnum Mysterium' en andere kerstliederen van Victoria, Poulenc, Lauridsen en Gjeilo ten gehore brengt.

  Dirigent: Alice Hendriks 
  Begeleider: Clariner Choir Schinveld 
  Datum en aanvangstijd: 14 december 2014, 15.00 uur 
  Locatie: Salviuskerkje, Limbricht 
  Entree: € 10,- 
 • 14 december 2014 20:15 - 21:45 Kerstconcert Kamerkoor Cantate Venlo
  Tijdens het Kerstconcert van Kamerkoor Cantate Venlo in 2007 heeft u kennis kunnen maken met Ensemble Fuego Latino.…

  Tijdens het Kerstconcert van Kamerkoor Cantate Venlo in 2007 heeft u kennis kunnen maken met Ensemble Fuego Latino. Een harverwarmend concert en een kennismaking met de bandoneon, gespeeld door Jacqueline Edeling. Dit jaar komt ze terug met de nieuwe groep Tango Rosa Rio, waarbij u opnieuw kunt genieten van Latijns-Amerikaanse muziek in de sfeer van kerstmis. Naast een eigen repertoire, zal Cantate ook samenwerken met Tango Rosa Rio. Een warme aanrader!

  Dirigent: Dion Ritten
  Datum en aanvangstijd: 14 december 2014, 20.15 uur
  Locatie: Domani, Dominicanenstraat 15, 5911 KN Venlo
  Entree: € 17,50
   


  Lees meer
 • 20 december 2014 - 21 december 2014 120-jarig jubileum Horster Mannenkoor
  In 2014 is het 120 jaar geleden dat het Horster Mannenkoor werd opgericht. Dat wordt gevierd met een groot concert…
  In 2014 is het 120 jaar geleden dat het Horster Mannenkoor werd opgericht. Dat wordt gevierd met een groot concert op zowel zaterdag 20 als zondag 21 december. Het koor wordt daarbij muzikaal ondersteund door de Koninklijke Harmonie van Horst en het Meulenveld Kinderkoor. Het belooft beide dagen een groot festijn te worden in de Merthal!

  Dirigent: Tim Schuleis 
  Data en aanvangstijden:
  - 20 december 2014, 19.30 uur 
  - 21 december 2014, 14.00 uur

  Locatie: Mèrthal, Gasthuisstraat 30, 5961 GB Horst 
  Entree: € 25,- 


  Lees meer
 • 20 december 2014 15:30 - 17:00 Kerstmatinee Toonkunstkoor Maastricht
  Tijdens de kerstmatinee van Toonkunstkoor Maastricht kunt u luisteren naar internationale kerstliederen van o.a.…
  Tijdens de kerstmatinee van Toonkunstkoor Maastricht kunt u luisteren naar internationale kerstliederen van o.a. Bach, Britten, Gounod en Mendelssohn.

  Dirigent: Rob Meijers 
  Begeleider: Paul Huijts 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 15.30 uur 
  Locatie: Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Maastricht 
  Entree: vrije gave na afloop concert 

  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Mannenkoor Geulklank
  Op 20 december vindt het kerstconcert van Mannenkoor Geulklank plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk in Valkenburg.…
  Op 20 december vindt het kerstconcert van Mannenkoor Geulklank plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk in Valkenburg. Op het programma staan internationale kerstliederen van diverse componisten.

  Dirigent: Nic Hermans 
  Begeleider: Levon Leonard 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Onze Lieve Vrouwekerk, Walramplein, Valkenburg 
  Entree: vrije gave 


  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Venray's Mannenkoor meets Gospel & Soul
  Het eindejaarsconcert 2014 van het Venray's Mannenkoor staat in het teken van gospel en soul. Swingt u mee?…
  Het eindejaarsconcert 2014 van het Venray's Mannenkoor staat in het teken van gospel en soul. Swingt u mee?

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Schouwburg Venray, Schouwburgplein 1, 5801 BV Venray 
  Entree: € 25,-


  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Gemengd Koor St. Jozef Vaals
  Op 20 december verzorgt Gemengd Koor St. Jozef Vaals haar Kerstconcert 2014 in De Kopermolen in Vaals. Op het programma…
  Op 20 december verzorgt Gemengd Koor St. Jozef Vaals haar Kerstconcert 2014 in De Kopermolen in Vaals. Op het programma staat 'Graduale: Puer Natus Est' van A. Diabelli.

  Dirigent: Renate Rothbauer 
  Begeleider: Ben Fey 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: De Kopermolen, Von Clermontplein 11, 6291 AT Vaals 
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 21 december 2014 14:30 - 16:00 Limburgse Kerst met Studium Chorale
  Beleef een Limburgse Kerst met Studium Chorale en philharmonie zuidnederland!

  Dirigent: Hans Leenders …

  Beleef een Limburgse Kerst met Studium Chorale en philharmonie zuidnederland!

  Dirigent: Hans Leenders 
  Begeleider: Philharmonie Zuid Nederland 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47, 6211 LE Maastricht
  Entree: € 33,- 

  Programma
  Kerstcantate Hodie, Hans Leenders (solist Robert Brouwer)
  - L'adieu des bergers, Hector Berlioz
  - Two Irish Cristmas carols, Frank Ferko
  - The very best time of the year, John Rutter
   


  Lees meer
 • 21 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Mannenkoor Beeker Liedertafel
  Tijdens het kerstconcert van Mannenkoor Beeker Liedertafel brengt het koor een gevarieerd programma met internationale…
  Tijdens het kerstconcert van Mannenkoor Beeker Liedertafel brengt het koor een gevarieerd programma met internationale kerstliederen van diverse componisten ten gehore. Met medewerking van o.a. kinderkoor DievanOss uit Schimmert en de Hofkapel uit Beek. 

  Dirigent: Dion Ritten 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 20. 00 uur
  Locatie: Asta Cultuurcentrum, Markt 6a, 6191 JG Beek 
  Entree: € 6,- 


  Lees meer
 • 26 december 2014 09:30 - 11:00 Kerst-Inn Zangvereniging Maas- en Neergalm
  In de ochtend van 26 december, 2e Kerstdag, bent u van harte welkom bij de Kerst-Inn van Zangvereniging Maas-…
  In de ochtend van 26 december, 2e Kerstdag, bent u van harte welkom bij de Kerst-Inn van Zangvereniging Maas- en Neergalm.

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg 
  Datum en aanvangstijd: 26 december 2014, 09.30 uur 
  Locatie: RK Parochie St. Martinus, Kerkplein 4, 6086 BK Neer 
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 28 december 2014 16:00 - 17:30 Kerstconcert Stichting Orgelkring Kerkrade
  Op 28 december kunt u genieten van het kerstconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade en Vocaal Ensemble Kerkrade,…
  Op 28 december kunt u genieten van het kerstconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade en Vocaal Ensemble Kerkrade, o.l.v. dirigente Louise Deal en met Jo Louppen op orgel.

  Datum en aanvangstijd: 28 december 2014, 16.00 uur 
  Locatie: St. Lambertuskerk, Kerkplein 8, 6461 EG Kerkrade 
  Entree: € 5,- 
   
  Programma
  - The Lamb, John Tavener
  - Es Gibt So Wunderweisse Nächte, Ute Jobes
  - Es Ist Ein Ros Entsprungen, Henk Badings
  - Mit Desen Nieuwen Jare, Jetse Bremer
  - Sanctus, Agneta Sköld (solist Jo Louppen)


  Lees meer
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant en Bende van Beuving - Klap van de korenmolen
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen'…
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het jubilerende Vocal Group Transparant. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en geen geposeer.Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen.Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.

  Recensies
  De Stentor: "Prachtige liedjes en een niet te stuiten cabaretier met een mateloos gevoel  voor humor."
  Brabants Dagblad: "Warme liedjes en hilarische acts."
  Arena: "Allround cabaretier Beuving zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop."

  Locatie: Schouwburg Venray
  Kosten: € 17,- / € 20,-  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 21 augustus 2014 Workshops 'Beter gezien en gehoord worden via social media' en 'Functiegericht besturen'
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen,…
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen, in het kader van de Motie Limburgse Volkscultuur. 

  In september gaan we van start met de volgende twee workshops: 
  1. Beter gezien en gehoord worden via social media
  Social media expert, bestuurder zwemvereniging en 'oud' muzikant Peter Bernsen neemt u mee in het beter zichtbaar krijgen van uw vereniging. Hoorbaar en zichtbaar zijn voor iedereen die wil genieten van alles wat uw leden en vereniging doen. Dit wordt uitgelegd in taal die iedereen begrijpt. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met Facebook en YouTube.
  2. Functiegericht besturen
  Waarom is het interessant een bestuursfunctie te bekleden? Welke taken en functies zijn er? Hoe bestuur je een vereniging vanuit een vooropgezet plan? Bovendien is er aandacht voor effectief communiceren met leden, vrijwilligers en de buitenwereld. De workshop is bedoeld voor onervaren bestuurders en bestuurders met niet meer dan twee jaar ervaring bij één van de betrokken verenigingen.
   
  De workshops worden georganiseerd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   
  Ga voor meer informatie over inhoud, data, locaties en aanmelden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
 • 29 juli 2014 Tutta Musica wint korenwedstrijd Efteling
  Maar liefst 24 kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen hebben zich op 6 juli jl. van hun beste kant laten…
  Maar liefst 24 kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen hebben zich op 6 juli jl. van hun beste kant laten zien in de Efteling. Zij deden, aan de vooravond van de Dag van het Sprookje, auditie tijdens een grote kinderkorenwedstrijd. Met als hoofdprijs een optreden tijdens de première van de nieuwe Sprookjesboom musical van de Efteling. De jury (bestaande uit kinderacteur Sem van Dijk, hoofdrolspeelster Wieneke Remmers en Efteling-directeur Imagineering Olaf Vugts) had de moeilijke taak één winnaar te kiezen. Het was kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal (Limburg) die er met de hoofdprijs vandoor ging. “Tutta Musica zong ontzettend zuiver én tweestemmig. Het koor zag er mooi uit en was enthousiast”, aldus de 10-jarige juryvoorzitter Sem van Dijk.

  Premiere
  Op 17 september a.s. mag het koor optreden tijdens de première van de musical. Daarnaast zijn alle kinderen die meededen aan de finaledag exclusief uitgenodigd om eenmalig mee te spelen in de musical. Ze spelen dan een kinderkoor dat met hun muziekjuffrouw verdwaalt in het Sprookjesbos. In iedere voorstelling zullen straks steeds zeven ‘nieuwe’ kinderen meespelen en zingen, waaronder dus veel van de kinderen die mee hebben gedaan aan deze kinderkorenwedstrijd.

  lees meer…
 • 03 juli 2014 Koorschool Cantarella Beek winnaar Limburgs Kinderkorenfestival 2014
  In een afgeladen Munttheater in Weert streden zondag 22 juni jl. negen koren om de wisselbeker voor het beste…
  In een afgeladen Munttheater in Weert streden zondag 22 juni jl. negen koren om de wisselbeker voor het beste koor van het Limburgs Kinderkorenfestival 2014.

  Niños Cantando uit Swalmen, Cantarella uit Swartbroek, Kinderkoor Mezoc uit Budel en Jeugdkoor Groenewoud uit Weert lieten zich horen in het 1e blok. Na de pauze kon men luisteren naar Cantarella uit Beek, De Beltoontjes uit Maastricht, Sjamaes uit Maastricht, Tutta Musica uit Voerendaal en als laatste de jongste groep van de Limburgse Koorschool Catarella. De jury, bestaande uit Jim Giloffo en Shaunette Hildabrand, was verrast door het zeer afwisselende repertoire en de kwaliteit van de koren. Ook het enthousiasme bij de ruim 200 zingende kinderen was zeer inpirerend.

  De winnende Koorschool Cantarella uit Beek kreeg naast de wisselbeker een extra prijs uitgereikt namens VNK-Limburg: zij mogen optreden op zaterdag 13 september a.s. in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond tijdens de Limburgs Koordagen. Daarnaast mogen ze met hun koor een cd opnemen. Het Munttheater bood nog een aanmoedigingsprijs aan in de vorm van een theaterbezoek voor het koor. Ook deze prijs ging naar de Limburgse Koorschool Cantarella, maar in dit geval naar de pas opgerichte jongste groep van de koorschool.

  Met dit Limburgs Kinderkorenfestival, dat voor de 12e keer werd georganiseerd, beoogt het VNK-Limburg de kinder-en jeugdzang in onze provincie te stimuleren en uit te bouwen.
prikbord
Er zijn geen prikbordberichten
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?