verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:

  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Aanvraagformulieren
  1. Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2015
  2. Aanvraagformulier Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2015 
  3. Aanvraagformulier plus criteria Innovatief project

  Workshops najaar 2015
  Klik hier voor meer informatie over de workshops 'Ondersteuning besturen' september t/m november 2015.
   

prikbord
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
inschrijven
Inschrijven voor het Open Limburgs Korenfestival 2015 en/of kopij aanleveren voor concertenbundel Zingend Limburg 2015-2016? Volg de link naar het bijbehorende formulier:
agenda
 • 09 mei 2015 - 21 mei 2016 Cup of Tea door Quintella
  Quintella, bestaande uit Jeroen Verberkt, Nike Derks, Maaike Kamps, Karin Jenneskens en Marjolein Kuenen hebben…
  Quintella, bestaande uit Jeroen Verberkt, Nike Derks, Maaike Kamps, Karin Jenneskens en Marjolein Kuenen hebben in een korte tijd hard aan de weg getimmerd. Zo stonden ze in de zomer van 2013 op de Zomerparkfeesten in Venlo en in 2014 behaalden ze successen bij de festivals 'Den Bosch goes a cappella' en 'Amusing Hengelo'.

  Na deze vliegende start is het tijd voor een theaterproductie van Quintella! De zangers willen met deze productie een breed publiek kennis laten maken met hun a capella muziek.
   
  It’s not your Cup of Tea?!? Quintella gaat hier verandering in brengen! In een ontspannen setting worden bekende songs van een passend en uniek arrangement voorzien, met een prachtige mix van allerlei muziekstijlen als resultaat. De muziek wordt door de groep met zoveel enthousiasme en plezier gebracht dat ze het publiek van begin tot eind aan zich weet te binden!
   
  Speellijst:

  2015
  - 9 mei, 20.00 uur, Kasteelboerderij Horst
  - 30 mei, 20.00 uur, Cultuurkapel Deurne
  - 27 juni, 20.00 uur, De Ruchte Someren
  - 4 juli, 20.00 uur, Klassetheater Tilburg
  - 10 oktober, 20.00 uur, Jan van Besouw (kapel) Goirle
  - 7 november, 20.00 uur, Zaal Debije Hegelsom
  - 19 december, 20.00 uur, Don Bosco Heel

  2016
  - 21 mei, 20.00 uur, Maaspoort Venlo


  Lees meer
 • 05 juli 2015 - 30 augustus 2015 Ridder KUNO - Word een musicalster voor 1 dag!
  Op zondag 5 juli komt ridder KUNO tot leven in de spetterende Ridder KUNO Musical. Stichting KUNO organiseert…
  Op zondag 5 juli komt ridder KUNO tot leven in de spetterende Ridder KUNO Musical. Stichting KUNO organiseert met medewerking van Jeugdkoor Tutta Musica een dag met veel zang en muziek. Jongens en meiden vanaf 6 jaar oefenen de hele middag en ’s avonds wordt het musicalconcert uitgevoerd in de grote zaal van de Borenburg.

  Gedurende de dag worden bovendien een aantal workshops gegeven. De muzikale leiding is in handen van dirigente Petra Lamberts; zij is ook nauw betrokken bij de workshops 'Bewegen en acteren'. 

  De dag start om 12.00 uur en wordt om 19.30 uur afgesloten. 

  Wil je meezingen? Geef je dan op via www.tuttamusica.nl. De kosten bedragen € 4,- per persoon (incl. avondeten). 

  Entreekaarten voor het musicalconcert (voor ouders en andere belangstellenden) à € 2,- (incl. consumptie) zijn eveneens verkrijgbaar via de website. Het musicalconcert start om 18.45 uur en is voor iedereen toegankelijk.

  De musical wordt na 5 juli nog uitgevoerd tijdens de Jaarmarkt in Voerendaal op 30 augustus a.s. en op een nader te bepalen datum in de Wereldtuinen van Mondo Verde.
 • 12 september 2015 09:30 - 22:00 Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!
  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan? U weet nog niet bij welke zangvereniging u wilt zingen…
  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan? U weet nog niet bij welke zangvereniging u wilt zingen of welk repertoire het beste past? Ze zingen allemaal in een koor: uw buurvrouw, een goede vriend en een collega. En ze hebben er veel plezier. Maar u twijfelt: zou het misschien iets voor u zijn? U wilt geen verplichtingen. Dan is het Zomerkoor iets voor u. 

  Eén dag zingen zonder verdere verplichtingen in een groot koor, waar een fout maken geen probleem is. Voor iedere deelnemer is de muziek nieuw. En u krijgt van tevoren een cd en oefenboek om te oefenen. Mannen, vrouwen, jeugdigen, iedereen kan meedoen. Niemand hoeft bij een koor te zijn of geweest te zijn. U ontmoet gelijkgezinden en alles is voor u geregeld. Alle deelnemers hebben één gezamenlijk doel: muziek zo mooi mogelijk laten klinken en u krijgt de gelegenheid om met dit veilige grote koor meteen in een prachtige zaal het resultaat aan een publiek te laten horen. Het is geweldig te beleven wat mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen na één dag speels repeteren samen kunnen presteren. Er heerst geen onderlinge concurrentie, maar ondersteuning. En dat geeft een heerlijke, ontspannen sfeer. Belangrijk is ook het sociale aspect van samen pauzeren, lunchen en ervaringen uitwisselen. Als u na afloop naar huis gaat, bent u ongetwijfeld een hele muzikale ervaring rijker en wie weet smaakt die ervaring naar meer en gaat u zich aansluiten bij een koor. 

  Ook als u al lid bent van een koor is het zeker de moeite waard aan het Zomerkoor mee te doen. U maakt immers kennis met nieuwe muziek, andere dirigenten en een zaal vol enthousiaste medezangers en -zangeressen. En dat is een ervaring die u wellicht weer in uw eigen koor kunt gebruiken. Nieuw is dat u op deze dag uw eigen koor kunt  promoten bij de niet koorzangers. Hierover kunt u contact opnemen met de organisatie. Speciale aandacht is er voor de jeugd, mede omdat het uitgekiende repertoire zich daar uitstekend voor leent. Bovendien is de aanmelding van 12 tot 18 jarigen gratis.

  Bent u een van onze bekenden en deed u het al vaker? De Dag van de Koormuziek heet nu Zomerkoor. Ook dit jaar willen we de zangers optimaal plezier laten beleven in het zingen en daarom is door de dirigenten gekozen voor een luchtig en goed in het gehoor liggend repertoire. Ook dit jaar is er weer een Dameskoor en Mannenkoor. Behalve hun eigen repertoire vormen beide koren ook samen een Gemengd koor. Gedurende het gevarieerde dagprogramma studeren deze drie koren, onder deskundige leiding van de dirigenten Esther Zaad en Ron Hanssen, het repertoire in. Als extraatje is er ook dit jaar een workshop die aandacht schenkt aan stemgebruik. Iets wat niet alleen voor zingen van belang is. Er zijn ook veranderingen ten opzichte van vorig jaar: het Zomerkoor vindt dit jaar weer plaats in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 te Geleen.

  Meer weten? Download hier de uitnodiging voor het Zomerkoor 2015 en/of schrijf u in via het inschrijfformulier Zomerkoor 2015.

 • 19 december 2015 20:00 - 21:30 Kerstconcert Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen…
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen 2015. Het koor staat voor deze gelegenheid onder leiding van Lilit Sati. De geboren Armeense studeerde aan het Conservatorium in Maastricht af voor zang (cum laude) alsook voor directie en is momenteel tweede dirigente van Sobornost.

  Datum: 19 december
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: De Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 12,- / voor supporters Sobornost in voorverkoop € 10,-

  De Kopermolen is een prachtige locatie, maar kan slechts ruim 100 toehoorders plaats geven. Tijdig reserveren is dus aan te raden en is mogelijk via 045 5441892 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
 • 10 januari 2016 15:30 - 17:00 Nieuwjaarsconcert Sobornost & Kinderkoor Tutta Musica Voerendaal
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking…
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking met Kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal.

  Op zondag 10 januari opent Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost het seizoen 2016 met het bijzonder populaire en altijd drukbezochte Nieuwjaarsconcert in de St. Remigiuskerk in Simpelveld. Het bekende kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal verleent haar medewerking. Het gemengd Kerkraads koor Sobornost heeft met zijn bijzondere repertoire (uitsluitend Slavisch-Byzantijns) veel supporters in heel Nederland en Duitsland verworven. Met name optredens in de Kunstkerk Dordrecht, de Hermitage Amsterdam en de Kaiser- und Mariendom in het Duitse Speyer kregen lovende kritieken. In dirigent Wiel Bonten en beroepszangeres Lilit Sati heeft het koor bekwame en bezielde leiders.
   
  Tijd: 15.30 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Kerkstraat, Simpelveld
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,- 

  Neem voor meer informatie contact op via 045 544 18 92 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
nieuws
 • 24 juni 2015 Workshops 'Ondersteuning besturen' najaar 2015 online
  Ook in het najaar van 2015 organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een reeks workshops om verenigingsbesturen…
  Ook in het najaar van 2015 organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een reeks workshops om verenigingsbesturen te ondersteunen bij hun bestuurlijke activiteiten.
   
  Workshops:
  - Crescendo van mijn verenigingsimago
  - Fiscale & juridische zaken
  - Vinden en binden van vrijwilligers
  - Kennismaking met social media
  - Facebook voor gevorderden - Hoe bereik ik mijn doelgroep
  - Social media voor gevorderden - YouTube, Google+, Instagram, Twitter, WhatsApp, Snapchat en HootSuite
   
  De workshops worden verspreid over de provincie Limburg aangeboden en zijn bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Met de hiervoor genoemde bonden en de Provincie Limburg is het volgende afgesproken: indien een workshop twee weken voor de workshopdatum niet vol is, dan kunnen ook leden van andere bij het Huis aangesloten organisaties zich aanmelden. Deelname is gratis.
   
  Waarom zijn deze workshops interessant voor u en uw vereniging?
  1. De thema’s sluiten aan bij de beleving en behoefte van verenigingsbesturen.
  2. U deelt en leert van ervaringen van andere verenigingen.
  3. De workshops worden gegeven door ervaren trainers die affiniteit hebben met het verenigingsleven.
  4. Het betreft actieve bijeenkomsten, waarin u als deelnemer uw inzichten en vaardigheden kunt verbeteren ter bevordering van de bestuurskracht van uw vereniging.
   
  Ga voor meer informatie over de inhoud van de workshops, data, locaties en aanmelden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
 • 18 juni 2015 Kaartverkoop Eindejaarsjaarsconcert 2015 Venray's Mannenkoor 16 juli van start
  De voorbereidingen voor het traditionele Eindejaarsconcert van het Venray's Mannenkoor (VMK) zijn in volle gang.…
  De voorbereidingen voor het traditionele Eindejaarsconcert van het Venray's Mannenkoor (VMK) zijn in volle gang. De titel van het concert van dit jaar is 'VMK, Family & Friends'.

  Het volledige programma is nog niet bekend, maar het VMK werkt ook dit jaar jaar weer samen met het orkest FEZZ.
  In het repertoire van het Eindejaarsconcert zal de veelzijdigheid van het koor weer tot uitdrukking komen. Voor de pauze kunt u genieten van een mix van klassiek en pop; een mix die in een aantal gevallen binnen één nummer een naadloze overgang kent. Bekende nummers in een bijzondere jas zoals Bridge over troubled water van Simon and Garfunkel en Going Home / MH171, met natuurlijk weer solistische optredens van gelegenheidsgroepen vanuit het koor. Na de pauze wordt het concert vervolgd in kerstsfeer.

  De ervaringen met de kaartverkoop voor Sounds of Liberty waren zo succesvol dat besloten is om de kaartverkoop voor concerten van het VMK voortaan uitsluitend via de website te laten verlopen. Kaarten zijn vanaf 16 juli a.s. dan ook verkrijgbaar via www.venraysmannenkoor.nl.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?