verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
prikbord
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
20-01-2015 08:17,

Bent u op zoek naar een gediplomeerd pianiste/organiste?

Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen… Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen en/of begeleiding van koren of muziekgezelschappen.

Beschikbaar in het weekend en op maandag- t/m donderdagavond.

Neem voor meer informatie contact op met Louise Savelkoul via t: 06 12783370 of e: louisesavelkoul@hotmail.com.
inschrijven
Inschrijven voor het Open Limburgs Korenfestival 2015 en/of kopij aanleveren voor concertenbundel Zingend Limburg 2015-2016?

Volg de link naar het bijbehorende formulier:
agenda
 • 04 mei 2015 20:45 - 22:00 Herdenkingsconcert Heerlense Oratoriumvereniging
  Op 4 mei verzorgt de Heerlense Oratoriumvereniging een Herdenkingsconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen.…
  Op 4 mei verzorgt de Heerlense Oratoriumvereniging een Herdenkingsconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Op het programma staat het Requiem van Giuseppe Verdi.

  Dirigent: Emmanuel Pleijers 
  Solisten: sopraan, alt, tenor en bas
  Datum en aanvangstijd: 4 mei 2015, 20.45 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen 
  Entree: € 38,25 / € 35,-


  Lees meer
 • 09 mei 2015 20:15 - 21:30 Highlights of the highlands
  De harmonie van het Heilig Hart uit Altweerterheide organiseert op 9 mei in het Munttheater in Weert een concert…

  De harmonie van het Heilig Hart uit Altweerterheide organiseert op 9 mei in het Munttheater in Weert een concert samen met gemengd koor Join Us uit Ell. Het koor staat onder leiding van dirigent Luc van Oeteren. De harmonie staat voor deze keer onder leiding van (vervangend) dirigent Jan Koolen.

  Het programma voert bezoekers deze avond naar de Schotse en Ierse hooglanden. Het mooie, maar vooral ook robuuste gebied dat we kennen uit de geschiedenis, vakanties, de kilt maar zeker niet op de laatste plaats van de muziek. Muziek met een heel speciaal karakter. De afgelopen periode hebben het koor en de harmonie hun programma daar volledig op afgestemd. Naast de twee verenigingen neemt ook een bagpipers ensemble deel aan het concert. De specifieke klank van dit muziekinstrument mag uiteraard niet ontbreken in dit thema.

  Aanvang: 20.15 uur
  Locatie: Munttheater, Weert

  Kaarten zijn verkrijgbaar via het theater (www.munttheater.nl) of 0495 513575.

 • 12 mei 2015 20:00 - 21:30 2e Florence Nightingale Concert
  Dinsdag 12 mei a.s. is het Parkstad Limburgtheater vanaf 20.00 uur het toneel voor het tweede Florence Nightingale…
  Dinsdag 12 mei a.s. is het Parkstad Limburgtheater vanaf 20.00 uur het toneel voor het tweede Florence Nightingale Concert. Deelnemers zijn het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius, onder leiding van John Gerits, de Schintaler, Martin Hurkens, Ivo Rosbeek en Paul van Loo. Ook twee jonge talentvolle musici zullen optreden: de jonge 13-jarige virtuoos op vleugel Youp Schyns, alsmede de 22-jarige Saskia Frijns op viool. Op het programma staat een grote variëteit aan muziek, waarbij het Limburgse karakter een grote rol speelt, met een knipoog naar het Limburgse mijnverleden.

  Het concert, dat voor ieder toegankelijk is, is bedoeld om de vele vrijwilligers bij de verschillende zorginstellingen een compliment te geven en een gezellige avond te bezorgen als dank voor het goede werk wat zij doen. Tijdens dit Jaar van de Mijnen is samenwerking gezocht met Limburgse artiesten met een knipoog naar het mijnverleden.

  Het programma omvat naast klassieke werken (zoals o.a. het duet uit de Parelvissers met Martin Hurkens) ook nummers uit diverse musicals, zoals West Side Story, Billy Elliot en andere bekende moderne werken. Voor de Limburgse toon zullen Paul van Loo en Ivo Rosbeek zorgen - specialisten op het gebied van (o.a.) Limburgstalige luisterliedjes met verhalen uit het dagelijke leven; ernstig of vol humor, confronterend of subtiel. Daarnaast brengen de Schintaler hun bekende Limburgse liedjes en muziek ten gehore. De diverse deelnemers treden gezamenlijk en afzonderlijk op. De knipoog naar het mijnverleden zal o.a. de uitvoering van het bekende Glück Auf door het koor zijn, alsmede Once we Were Kings uit de musical Billy Elliot.

  Kortom, een zeer gevarieerd en voor veel luistergenot zorgend concert, de vele mantelzorgers waardig.

  Datum: 12 mei
  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Parkstad Limburgtheater Heerlen

  Kijk voor meer informatie op www.pancratiuskoor.nl of neem contact op met de secretaris van het Pancratiuskoor via secretaris@pancratiuskoor.nl.

  (foto: S.Cloodt
 • 14 mei 2015 - 18 mei 2015 CantaRode 2015
  In het Hemelvaartweekend van 14 tot 18 mei vindt dit jaar in Kerkrade de tweede editie plaats van het internationaal…

  In het Hemelvaartweekend van 14 tot 18 mei vindt dit jaar in Kerkrade de tweede editie plaats van het internationaal koorfestival CantaRode. Een select gezelschap van kamerkoren van ver en dichtbij zoeken elkaar op in competitie.

  De tweede editie van het CantaRode festival staat garant voor een internationaal spektakel. Tien door de artistieke commissie geselecteerde kamerkoren vormen de hoofdmoot van het festival. Vier dagen van concerten maken van Kerkrade ook dit jaar weer de klankstad met hoofdletter K. Alle gasten verblijven in Abdij Rolduc, een uitgelezen locatie waar culturen zich treffen.

  Openingsconcert
  Dion Ritten, artistiek directeur van CantaRode, licht alvast een tipje van de sluier op: "We gaan op Hemelvaartdag het festival openen met een groots openingsconcert in de Abdijkerk van Rolduc, waar  alle deelnemende koren zich muzikaal zullen voorstellen. Wij zijn heel blij met de toezegging van onze bijzondere gast voor deze avond: het concertkoor van de Zürcher Sing-Akademie, een professioneel koor uit Zwitserland o.l.v. jurylid Tim Browndat met diverse ensembles zoals Alan Parsons Live Project, the Rolling Stones maar ook met Tafelmusik Baroque Orchestra en de  Bayerischen Staatsoper heeft opgetreden. Bekende dirigenten zoals  Bernard Haitink, Ese - Pekka Salonen, Charles Dutoit en Ton Koopman hebben het koor gedirigeerd. Het wordt een prachtige start van een muzikaal en cultureel weekend."

  Koren
  Tien koren uit acht landen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste competitie:
  - Warsaw School of Economics Choir (Polen), o.l.v. Tomasz Hynek
  - Chorium, Chamber Choir University of Puerto Rico, o.l.v. Antonio Vélez Montes
  - Primorski Akademski Zbor Vinko Vodopivec (Slovenië), o.l.v. Iztok Kocen
  - Jyvaskylan Naislaulajat (Finland), o.l.v. Rita Varonen
  - Cantabile Moldova Girls Choir (Moldavië), o.l.v. Elena Marian
  - Madrigalchor Hochschule für Musik Nürnberg (Duitsland), o.l.v. Alfons Brandl
  - Polifonica Minsk (Belarus), o.l.v. Siamion Klimanau
  - Canta Volare (Nederland), o.l.v. Jori Klomp
  - Jong Vocaal Groningen (Nederland), o.l.v. Nanny ter Wiel
  - Concertkoor Kunstkwartier Helmond (Nederland), o.l.v. Maria Coolen

  Nevenactiviteiten
  CantaRode heeft nog een paar verrassingen in petto voor het programma van het festival. Het publiek kan bij open singing evenementen in en buiten Kerkrade kennismaken met al die bevlogen zangers uit binnen- en buitenland in het derde weekend van mei. Een masterclass voor dirigenten en een workshop Afrikaanse koormuziek zijn in voorbereiding. Binnenkort wordt het definitieve programma bekend gemaakt.
   


  Lees meer
 • 16 mei 2015 13:30 - 17:00 Workshop Afrikaanse koormuziek
  In het Hemelvaartweekend van 14 tot 18 mei vindt dit jaar in Kerkrade de tweede editie plaats van het internationaal…
  In het Hemelvaartweekend van 14 tot 18 mei vindt dit jaar in Kerkrade de tweede editie plaats van het internationaal koorfestival CantaRode. Een select gezelschap van kamerkoren van ver en dichtbij zoeken elkaar op in competitie. De tweede editie van het CantaRode festival staat garant voor een internationaal spektakel. Tien door de artistieke commissie geselecteerde kamerkoren vormen de hoofdmoot van het festival. Eén van de nevenactiviteiten is de workshop 'Afrikaanse koormuziek' die op 16 mei plaatsvindt. 

  Leer zingen in de sfeer van Afrikaanse koren o.l.v. Ambroise Kua-Nzambi Toko, met Choeur la Grâce uit Congo. Met een presentatie op Plein bij Rodahal om 19.15 uur.

  Datum: 16 mei
  Tijd: 13.30-17.00 uur
  Locatie: Muziekschool Kerkrade
  Kosten: € 40,- per persoon

  Aanmelden kan tot 5 mei via info@cantarode.nl. Na betaling van het inschrijfgeld op IBAN NL62ABNA0505091151 worden partituren per mail toegestuurd.
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant en Bende van Beuving - Klap van de korenmolen
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen'…
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het jubilerende Vocal Group Transparant. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en geen geposeer.Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen.Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.

  Recensies
  De Stentor: "Prachtige liedjes en een niet te stuiten cabaretier met een mateloos gevoel  voor humor."
  Brabants Dagblad: "Warme liedjes en hilarische acts."
  Arena: "Allround cabaretier Beuving zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop."

  Locatie: Schouwburg Venray
  Kosten: € 17,- / € 20,-  Lees meer
 • 14 juni 2015 19:00 - 21:30 Nouveau Visage - Down to earth
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage.

  Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants …
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage.

  Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants 
  Datum en aanvangstijd: 14 juni 2015, 19.00 uur 
  Locatie: Hof van Gaia 
  Entree: € 15,- 


  Lees meer
 • 27 juni 2015 20:00 - 21:30 Jubileumconcert Fanfare Concordia Ittervoort - The Music of Queen
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd…
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd een samenwerking wordt gezocht met andere artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Karin Bloemen, Jack Vinders en musicalster Sophie Veldhuizen. Het 50-jarig jubileum van Fanfare Concordia moet dan ook op een bijzondere manier gevierd worden. Onder het thema 'The Music of Queen' vindt op 27 juni het jubileumconcert plaats. 

  In samenwerking met Gemengd koor Vivace Ittervoort, The Ray Stabbing Singers, Vocal Group Mystique, Wendy van Dooren, een combo o.l.v. Rob Mennen en andere solisten wordt het Munttheater deze avond op een fantastische wijze gevuld met de Queen-sound. Een concert dat u absoluut niet wilt missen!
   
  Kaarten zijn voor € 17,50 te koop via Munttheater Weert, Adams Muziekcentrale in Ittervoort en Gebr. Vries (Margarethastraat 7, Ittervoort). 


  Lees meer
 • 12 september 2015 09:30 - 22:00 Zomerkoor 2015
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?…
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?
  U weet nog niet bij welke zangvereniging u wilt zingen of welk repertoire het beste past? Ze zingen allemaal in een koor: uw buurvrouw, een goede vriend en een collega. En ze hebben er veel plezier. Maar u twijfelt: zou het misschien iets voor u zijn? U wilt geen verplichtingen. Dan is het Zomerkoor iets voor u. Eén dag zingen zonder verdere verplichtingen in een groot koor, waar een fout maken geen probleem is. Voor iedere deelnemer is de muziek nieuw. En u krijgt van tevoren een cd en oefenboek om te oefenen. Mannen, vrouwen, jeugdigen, iedereen kan meedoen. Niemand hoeft bij een koor te zijn of geweest te zijn. U ontmoet gelijkgezinden en alles is voor u geregeld. Alle deelnemers hebben één gezamenlijk doel: muziek zo mooi mogelijk laten klinken en u krijgt de gelegenheid om met dit veilige grote koor meteen in een prachtige zaal het resultaat aan een publiek te laten horen. Het is geweldig te beleven wat mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen na één dag speels repeteren samen kunnen presteren. Er heerst geen onderlinge concurrentie, maar ondersteuning. En dat geeft een heerlijke, ontspannen sfeer. Belangrijk is ook het sociale aspect van samen pauzeren, lunchen en ervaringen uitwisselen. Als u na afloop naar huis gaat, bent u ongetwijfeld een hele muzikale ervaring rijker en wie weet smaakt die ervaring naar meer en gaat u zich aansluiten bij een koor. Trouwens, ook als u al lid bent van een koor is het zeker de moeite waard aan het Zomerkoor mee te doen. Immers u maakt kennis met nieuwe muziek, andere dirigenten en een zaal vol enthousiaste medezangers en -zangeressen. En dat is een ervaring die u wellicht weer in uw eigen koor kunt gebruiken. Nieuw is. U kunt op deze dag uw eigen koor promoten bij de niet koorzangers. Hierover kunt u contact opnemen met de organisatie. Speciale aandacht geldt de jeugd, mede omdat het uitgekiende repertoire zich daar uitstekend voor leent. Bovendien is de aanmelding van 12 tot 18 jarigen gratis.

  U bent een van onze bekenden en u deed het al vaker: de Dag van de Koormuziek heet nu Zomerkoor.
  Ook dit jaar willen we de zangers optimaal plezier laten beleven in het zingen en daarom is door de dirigenten gekozen voor een luchtig en goed in het gehoor liggend repertoire. Ook dit jaar is er weer een Dameskoor en Mannenkoor. Behalve hun eigen repertoire vormen beide koren ook samen een Gemengd koor. Gedurende het gevarieerde dagprogramma studeren deze drie koren, onder deskundige leiding van de dirigenten Esther Zaad en Ron Hanssen, het repertoire in. Als extraatje is er ook dit jaar een workshop die aandacht schenkt aan stemgebruik. Iets wat niet alleen voor zingen van belang is. Er zijn ook veranderingen ten opzichte van vorig jaar: het Zomerkoor vindt dit jaar weer plaats in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 te Geleen.

  Meer weten? Download dan de volgende documenten:
 • 19 december 2015 20:00 - 21:30 Kerstconcert Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen…
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen 2015. Het koor staat voor deze gelegenheid onder leiding van Lilit Sati. De geboren Armeense studeerde aan het Conservatorium in Maastricht af voor zang (cum laude) alsook voor directie en is momenteel tweede dirigente van Sobornost.

  Datum: 19 december
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: De Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 12,- / voor supporters Sobornost in voorverkoop € 10,-

  De Kopermolen is een prachtige locatie, maar kan slechts ruim 100 toehoorders plaats geven. Tijdig reserveren is dus aan te raden en is mogelijk via 045 5441892 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
 • 10 januari 2016 15:30 - 17:00 Nieuwjaarsconcert Sobornost & Kinderkoor Tutta Musica Voerendaal
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking…
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking met Kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal.

  Op zondag 10 januari opent Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost het seizoen 2016 met het bijzonder populaire en altijd drukbezochte Nieuwjaarsconcert in de St. Remigiuskerk in Simpelveld. Het bekende kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal verleent haar medewerking. Het gemengd Kerkraads koor Sobornost heeft met zijn bijzondere repertoire (uitsluitend Slavisch-Byzantijns) veel supporters in heel Nederland en Duitsland verworven. Met name optredens in de Kunstkerk Dordrecht, de Hermitage Amsterdam en de Kaiser- und Mariendom in het Duitse Speyer kregen lovende kritieken. In dirigent Wiel Bonten en beroepszangeres Lilit Sati heeft het koor bekwame en bezielde leiders.
   
  Tijd: 15.30 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Kerkstraat, Simpelveld
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,- 

  Neem voor meer informatie contact op via 045 544 18 92 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 22 april 2015 Inschrijving Zomerkoor 2015 geopend
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?…
  Het Zomerkoor 2015 is er voor iedereen!

  U heeft het nog nooit gedaan; koorzingen, durft u het aan?
  U weet nog niet bij welke zangvereniging u wilt zingen of welk repertoire het beste past? Ze zingen allemaal in een koor: uw buurvrouw, een goede vriend en een collega. En ze hebben er veel plezier. Maar u twijfelt: zou het misschien iets voor u zijn? U wilt geen verplichtingen. Dan is het Zomerkoor iets voor u. Eén dag zingen zonder verdere verplichtingen in een groot koor, waar een fout maken geen probleem is. Voor iedere deelnemer is de muziek nieuw. En u krijgt van tevoren een cd en oefenboek om te oefenen. Mannen, vrouwen, jeugdigen, iedereen kan meedoen. Niemand hoeft bij een koor te zijn of geweest te zijn. U ontmoet gelijkgezinden en alles is voor u geregeld. Alle deelnemers hebben één gezamenlijk doel: muziek zo mooi mogelijk laten klinken en u krijgt de gelegenheid om met dit veilige grote koor meteen in een prachtige zaal het resultaat aan een publiek te laten horen. Het is geweldig te beleven wat mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen na één dag speels repeteren samen kunnen presteren. Er heerst geen onderlinge concurrentie, maar ondersteuning. En dat geeft een heerlijke, ontspannen sfeer. Belangrijk is ook het sociale aspect van samen pauzeren, lunchen en ervaringen uitwisselen. Als u na afloop naar huis gaat, bent u ongetwijfeld een hele muzikale ervaring rijker en wie weet smaakt die ervaring naar meer en gaat u zich aansluiten bij een koor. Trouwens, ook als u al lid bent van een koor is het zeker de moeite waard aan het Zomerkoor mee te doen. Immers u maakt kennis met nieuwe muziek, andere dirigenten en een zaal vol enthousiaste medezangers en -zangeressen. En dat is een ervaring die u wellicht weer in uw eigen koor kunt gebruiken. Nieuw is. U kunt op deze dag uw eigen koor promoten bij de niet koorzangers. Hierover kunt u contact opnemen met de organisatie. Speciale aandacht geldt de jeugd, mede omdat het uitgekiende repertoire zich daar uitstekend voor leent. Bovendien is de aanmelding van 12 tot 18 jarigen gratis.

  U bent een van onze bekenden en u deed het al vaker: de Dag van de Koormuziek heet nu Zomerkoor.
  Ook dit jaar willen we de zangers optimaal plezier laten beleven in het zingen en daarom is door de dirigenten gekozen voor een luchtig en goed in het gehoor liggend repertoire. Ook dit jaar is er weer een Dameskoor en Mannenkoor. Behalve hun eigen repertoire vormen beide koren ook samen een Gemengd koor. Gedurende het gevarieerde dagprogramma studeren deze drie koren, onder deskundige leiding van de dirigenten Esther Zaad en Ron Hanssen, het repertoire in. Als extraatje is er ook dit jaar een workshop die aandacht schenkt aan stemgebruik. Iets wat niet alleen voor zingen van belang is. Er zijn ook veranderingen ten opzichte van vorig jaar: het Zomerkoor vindt dit jaar weer plaats in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 te Geleen.

  Meer weten? Download dan de volgende documenten:
  Uitnodiging Zomerkoor 2015
  Inschrijfformulier Zomerkoor 2015
 • 23 maart 2015 Inschrijving cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' geopend
  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-,…

  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' van start.
   
  De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ is een methode waarbij verenigingen worden geholpen om vrijwilligers te werven. De methode bestaat uit vier bijeenkomsten, een stappenplan en intensieve begeleiding.
   
  De cursus biedt gegarandeerd succes indien de vereniging alle stappen doorloopt. Dat betekent dat de vereniging na het volgen van de cursus voldoende vrijwilligers heeft. De cursus heeft al in diverse gemeenten in Limburg gedraaid en daar hebben de deelgenomen verenigingen inderdaad het gewenste resultaat behaald.

  - De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (met een interval van 4 à 6 weken).
  - Per vereniging dienen 2 tot 3 (bestuurs-)leden deel te nemen aan de bijeenkomsten, per workshop is plaats voor max. 12 verenigingen.
  - De startbijeenkomst vindt in elke regio plaats op een van tevoren vastgestelde datum en locatie. De data en locaties van bijeenkomsten 2 t/m 4 worden ingepland in overleg met de deelnemers, waarbij het denkbaar is dat deze afwisselend plaatsvinden in de accommodatie (bijv. repetitieruimte of muzieklokaal) van de deelnemende verenigingen.
  - Benodigdheden: laptop/tablet (en evt. stroomkabel).

  De cursus is bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   

  lees meer…
 • 09 maart 2015 Zangers gezocht voor Kerstoratorium Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren…
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren naam gemaakt als een vereniging, die muzikale uitdagingen aandurft. Van concoursdeelnames in de Concertafdeling tot cross overs met Gé Reinders, Guido Dieteren, Rowwen Hèze, Slagerij van Kampen en Stenzel en Kivits, om enkele van de bekendste te noemen. Daarom wil zij dit jubileum in 2015 met enkele unieke uitvoeringen luister bij zetten. 

  Eén daarvan is de uitvoering van het Kerstoratorium 'Es ist ein Ros entsprungen' dat de Nederlandse componist Geert Kuiper in 2011 schreef voor gemengd koor, fanfareorkest, solisten en verteller. Sinds de succesvolle première in 2012 staat dit oratorium rond de Kerst steevast op het programma van de Groningse Martinikerk. Fanfare Eendracht wil deze bijzondere compositie voor het eerst buiten Groningen laten klinken, en wel op zaterdag 12 december 2015. Locatie zal de mooie kerk van de Heilige Familieparochie aan de Veldstraat in Schaesberg, Landgraaf zijn.
   
  Wilt u als zanger(es) uw medewerking verlenen aan dit bijzondere project? Fanfare Eendracht staat onder leiding van Hardy Mertens en inmiddels heeft Koor Musica Vincit uit Landgraaf (45 zangers) onder leiding van Augustine Boshouwers aangegeven mee te willen werken. Wij streven naar een kooromvang van 100 zangers (SATB). Als koorcoaches zullen verder meewerken: Dion Ritten uit Kerkrade; Toine Sporken uit Heerlen  en Miriam Erkens uit Klimmen.

  De repetities voor het koor starten in september en zullen steeds op zaterdagmorgen en -middag plaatsvinden (afzonderlijke stemmen, gevolgd door tutti-repetitie), en wel op 12, en 26 september, 10 oktober en 14 en 28 november, steeds in de Harmoniezaal te Nieuwenhagen. Dan volgen de repetities met orkest, verteller en solisten op vrijdag 4 en 11 december op de concertlocatie. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 2 december 2015.

  Tijdens de koorrepetities zullen wij tijdens de lunch voor koffie, thee en broodjes zorgen. Alle zangers ontvangen tijdig vooraf naast hun eigen partij een file waarop hun betreffende stem is ingezongen. Als tegemoetkoming in de onkosten vragen wij van u een bijdrage van € 25,-.
   
  Wij hopen dat u met ons samen dit bijzondere project wilt realiseren. U kunt zich daarvoor aanmelden op het volgende emailadres: kerstoratorium@fen125.nl of per brief aan het secretariaatsadres van Fanfare Eendracht (Pierre Claessens, Stenen Brug 26, 6372 AP Landgraaf). Wij vragen u om dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 4 april te doen.
   
  Fanfare Eendracht verheugt zich om dit bijzondere project met uw medewerking te realiseren, en wie weet, kunnen wij bij een succesvolle première net als in Groningen verder kijken naar volgende uitvoeringen!
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?