verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:

  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Aanvraagformulieren
  1. Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2015
  2. Aanvraagformulier Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2015 

agenda
 • 09 mei 2015 - 21 mei 2016 Cup of Tea door Quintella
  Quintella, bestaande uit Jeroen Verberkt, Nike Derks, Maaike Kamps, Karin Jenneskens en Marjolein Kuenen hebben…
  Quintella, bestaande uit Jeroen Verberkt, Nike Derks, Maaike Kamps, Karin Jenneskens en Marjolein Kuenen hebben in een korte tijd hard aan de weg getimmerd. Zo stonden ze in de zomer van 2013 op de Zomerparkfeesten in Venlo en in 2014 behaalden ze successen bij de festivals 'Den Bosch goes a cappella' en 'Amusing Hengelo'.

  Na deze vliegende start is het tijd voor een theaterproductie van Quintella! De zangers willen met deze productie een breed publiek kennis laten maken met hun a capella muziek.
   
  It’s not your Cup of Tea?!? Quintella gaat hier verandering in brengen! In een ontspannen setting worden bekende songs van een passend en uniek arrangement voorzien, met een prachtige mix van allerlei muziekstijlen als resultaat. De muziek wordt door de groep met zoveel enthousiasme en plezier gebracht dat ze het publiek van begin tot eind aan zich weet te binden!
   
  Speellijst:

  2015
  - 9 mei, 20.00 uur, Kasteelboerderij Horst
  - 30 mei, 20.00 uur, Cultuurkapel Deurne
  - 27 juni, 20.00 uur, De Ruchte Someren
  - 4 juli, 20.00 uur, Klassetheater Tilburg
  - 10 oktober, 20.00 uur, Jan van Besouw (kapel) Goirle
  - 7 november, 20.00 uur, Zaal Debije Hegelsom
  - 19 december, 20.00 uur, Don Bosco Heel

  2016
  - 21 mei, 20.00 uur, Maaspoort Venlo


  Lees meer
 • 06 december 2015 18:00 - 19:30 Adventsconcert MoKla Vocaal Ensemble
  Op 6 december verzorgt MoKla Vocaal Ensemble, o.l.v. dirigent Ute Jobes, een adventsconcert in de Petrus en Pauluskerk…
  Op 6 december verzorgt MoKla Vocaal Ensemble, o.l.v. dirigent Ute Jobes, een adventsconcert in de Petrus en Pauluskerk in Schaesberg.

  Programma:
  - Stille Nacht, Gruber (arr. Wolfram Buchenberg)
  - Es ist ein Ros entsprungen, Melchior Vulpius (arr. Øyvind Kåre Petterson)
  - God rest you, merry Gentlemen (arr. John Høybye)
  - The Lamb, John Tavener

  Datum en aanvangstijd: 06 december 2015, 18.00 uur
  Locatie: Petrus en Pauluskerk, Schaesberg 
  Entree: vrije gave


  Lees meer
 • 08 december 2015 20:00 - 21:30 Suzan Seegers en Remunjs TheaterKoor samen in Roermond
  Na het succes in 2014 met soliste Liesbeth List in Harderwijk, mag het Remunjs TheaterKoor nu voor eigen publiek…
  Na het succes in 2014 met soliste Liesbeth List in Harderwijk, mag het Remunjs TheaterKoor nu voor eigen publiek meewerken aan het concert ‘Kerst met Suus’. De solisten Suzan Seegers, Ben Heynen en Dimitri Verhoeven zullen begeleid worden door het tienkoppig strijkorkest Maxemillecorde, o.l.v. Max Smeets.
   
  Wie kan de warmte van de feestdagen beter op een zaal overbrengen dan Suzan Seegers? De grote kleine zangeres maakt van ‘Kerst met Suus’ een swingende avond met repertoire dat varieert van Stille nacht Heilige nacht tot Oh Happy Day en To make you feel my love.
   
  Datum: dinsdag 8 december
  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Roermond

  Lees meer
 • 12 december 2015 - 22 december 2015samenwerkings activiteit Kerstsfeer met Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius
  Het is bijna kerst. Dat betekent dat het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius, onder leiding van dirigent…
  Het is bijna kerst. Dat betekent dat het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius, onder leiding van dirigent John Gerits, een drukke en muzikale tijd tegemoet gaat.

  Op zaterdag 12 december betreedt het koor, samen met andere koren, om 14.00 uur de bühne in SCHUNCK* om een aantal kerstliederen ten gehore te brengen. Loop het Glaspaleis eens binnen en luister en geniet. De toegang is gratis.

  Op zondag 13 december om 20.00 uur vindt het eigen traditionele Kerstconcert plaats in de Pancratiuskerk in het centrum van Heerlen. Het koor brengt een gevarieerd programma met sfeervolle liederen uit verschillende landen ten gehore voor een passende kerstsfeer: o.a. Eduardo S. Pastraino, Morten Lauridsen (O Magnum Mysterium), Giuseppe Verdi (La Vergine degli Angeli) en Zoltan Kodaly, maar ook The Rose in een bewerking van Gwyn Arch en Lullaby van Billy Joël. Kortom, een programma om in de kerstsfeer te komen. Voor dit Kerstconcert is medewerking gezocht met een Jazz ensemble o.l.v. Wim Kleinen, evenals Enzo Kok, een jonge violist, bekend van tv-programma Superkids en zijn optredens met Andre Rieu. Ook Suzan Buve, eerstejaars conservatorium en aanstormend talent uit Heerlen, zal een optreden verzorgen. De deelnemers treden afwisselend, afzonderlijk en gezamenlijk op. De vaste koorbegeleiding op piano is in handen van Augustine Boshouwers. De entree bedraagt € 7,50. Het Kerstconcert wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg.

  Op dinsdag 22 december vindt een concert plaats in winterse sferen op de binnenplaats van Kasteel ter Worm in het kader van Serious Request. Diverse artiesten verlenen belangeloos hun medewerking, zoals Martin Hurkens, Paul van Loo, Enzo Kok (viool), Joep Conjaerts (sing-songwriter), Hans Knubben (solist uit eigen gelederen), Christian Martens (saxofonist) en Stans Smeets (o.a. bekend van tv-programma Beste Singer-Songwriter van Nederland). Om de sfeer te verhogen wordt er gezorgd voor glühwein en warme chocolademelk. De verschillende solisten en het koor zullen zowel afzonderlijk als gezamenlijk optreden. De toegang is beperkt, dus reserveer tijdig uw kaartje. De toegang bedraagt € 10,- (incl. hapje en drankje). De totale opbrengst komt ten goede aan Serious Request. 
   
  Kaarten zijn verkrijgbaar voor de optreden aan de zaal of via secretaris@pancratiuskoor.nl.
 • 12 december 2015 19:00 - 20:30 Kerstshow New Generation - The Spirit of Christmas
  Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan verzorgt New Generation dit jaar de kerstshow 'The Spirit of Christmas'.…
  Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan verzorgt New Generation dit jaar de kerstshow 'The Spirit of Christmas'. Een sprankelende show voor jong en oud waarin zowel kerstsfeer, winterse taferelen alsook de diepere betekenis van kerstmis de revue zullen passeren.

  New Generation werkt hiervoor niet alleen samen met het eigen combo, maar ook met een strijkensemble, harpist en fluitist en natuurlijk horen bij kerstmis ook zingende en spelende kinderen. Om het plaatje compleet te maken, worden passende decors, kleding en lichteffecten toegevoegd zodat het publiek tijdens deze familieshow al helemaal in kerststemming kan komen.

  Datum en aanvangstijd: 12 december 2015, 19.00 uur
  Locatie: Zalencentrum ‘De Hanenhof’, Herenhof 2, Geleen 
  Entree: volwassenen € 12,50 dagkassa / € 10,- voorverkoop; kinderen 4 t/m 12 jaar €7,50 dagkassa / € 5,- voorverkoop
  Reserveren: www.koornewgeneration.nl of 046 442 37 47
 • 12 december 2015 20:00 - 21:30 The darkest midnight - Kerstconcert Studium Chorale in Thorn
  Joyful songs voor een feestelijke kersttijd zijn het thema van het kerstconcert van Studium Chorale. Inmiddels…
  Joyful songs voor een feestelijke kersttijd zijn het thema van het kerstconcert van Studium Chorale. Inmiddels mag het jaarlijkse kerstconcert in de Abdijkerk van Thorn door Studium Chorale al bijna een traditie genoemd worden. Voor het professionele kamerkoor met Maastricht als thuisbasis biedt de Abdijkerk van Thorn de perfecte ambiance voor welluidende kerstklanken.

  Op het programma van dit jaar staat als wereldpremière een nieuw werk van componist en dirigent Hans Leenders. Zijn The darkest Midnight in December is een prachtige muzikale sfeertekening van die donkere kerstnacht als een lichtend teken voor eenieder van ons. ‘So let us sing and welcome Him’.

  De bijzondere rol en betekenis van Maria voor het kerstfeest inspireerde componisten als Hubert Parry, Franz Biebl en Vic Nees komt tot stemmige klanken. De uitbundige lofzang van Maria, het magnificat, van Vic Nees is zo’n magistrale compositie voor sopraansolo en koor. Het concert sluit af met een ruime selectie bekende internationale kerstliederen in gekruide arrangementen: een waar feest der herkenning voor donkere tijden.
   
  Concert
  Zaterdag 12 december 2015, 20.00 uur, Abdijkerk Thorn

  Musici
  Studium Chorale
  Elke Janssens, sopraan
  Hans Leenders, dirigent
   
  Programma
  - Hubert Parry: When Christ was born of Mary free
  - Vic Nees: Magnificat voor sopraan solo en koor
  - Franz Biebl: Ave Maria
  - Hans Leenders: The darkest Midnight in December (wereldpremière)
  - Carsten Gerlitz (arr.): Medley van bekende kerstliederen
   
  Reserveren en kaartverkoop
  Entree: € 12,50 aan de kerk / € 10,- voorverkoop via www.vvvmiddenlimburg.nl


  Lees meer
 • 13 december 2015 14:00 - 16:00 Kerstsfeer met Reconnected
  Kom ook in kerststemming op zondagmiddag 13 december! Dan organiseert Zangvereniging Reconnected een Adventconcert…
  Kom ook in kerststemming op zondagmiddag 13 december! Dan organiseert Zangvereniging Reconnected een Adventconcert en mini Kerstfair. Cultureel Centrum De Borenburg in Voerendaal wordt die middag omgetoverd tot een concertzaal waar iedereen in kerstsfeer wordt gebracht. Luister, onder het genot van heerlijke warme chocomel of glühwein naar de mooiste kerstliederen die live ten gehore worden gebracht door verschillende koren. Het wordt een middag voor de hele familie, van jong tot oud.

  Naast Reconnected zelf hebben Jeugdkoor De Pareltjes uit Brunssum en Popkoor Thirdwing uit Heerlen hun medewerking toegezegd. Jeugdkoor De Pareltjes bestaat uit ca. 30 leden in de leeftijd van 5 tot 20 jaar. Het is in 1982 opgericht en staat onder muzikale leiding van Marianka Kropivesk. Thirdwing bestaat al sinds 1981 en is een popkoor met meer dan 50 leden. De koorleden worden muzikaal begeleid door een eigen band bestaande uit toetsen, (bas)gitaar en drums. Patrick Vaessens is de huidige dirigent. Zangvereniging Reconnected is in 1971 opgericht en heeft sinds 2002 Voerendaal als thuisbasis. Het koor, inmiddels voor de bewoners een bekend begrip, bestaat uit ca. 40 leden en staat onder muzikale leiding van Peggy Smeets.

  Het muzikale optreden van de drie koren wordt omlijst door een mini Kersfair. Kerstdecoraties, kerststukjes, zoete lekkernijen en andere kerstcadeautjes zijn te vinden in de diverse kraampjes. Het Glazen huis staat dit jaar in Heerlen. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan Serious Request.

  De Kerstfair is geopend vanaf 14.00 uur. Het Adventconcert begint om 14.30 uur (entree: vrije gave).


  Lees meer
 • 13 december 2015 15:00 - 16:30 Concert 'Mare Nostrum' - Stem des Volks
  Op 13 december geeft het koor de Stem des Volks in het 6211-Kunstkwartier te Maastricht een concert in het teken…
  Op 13 december geeft het koor de Stem des Volks in het 6211-Kunstkwartier te Maastricht een concert in het teken van de Dag van de rechten van de mens.

  In het concert zijn o.a. eigen composities (muziek en tekst) te beluisteren. Enkele van deze werken, onder de titel 'Mare Nostrum' (Middellandse Zee), gaan over bootvluchtelingen. Daarnaast brengt het koor een aantal liederen uit Schuberts Winterreise, in een eigen arrangement van de dirigent.

  De muzikale leiding is in handen van Edward Berden, Denny Gorissen begeleidt het koor op piano. 

  Datum: zondag 13 december
  Aanvang: 15.00 uur
  Locatie: 6211-Kunstkwartier, Misericordeplein, Maastricht
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 18 december 2015 18:00 - 19:30 Zing mee met de SMK voor Serious Request!
  Op vrijdag 18 december om 18.00 uur komt het plein voor de Rodahal in Kerkrade vol te staan met zingende mensen…
  Op vrijdag 18 december om 18.00 uur komt het plein voor de Rodahal in Kerkrade vol te staan met zingende mensen die samen een mega-kerstkoor zullen vormen. Een half uur lang zullen er bekende kerstliedjes worden gezongen, door iedereen die mee wil zingen, van jong tot oud! Voor begeleiding en tekstboekjes wordt gezorgd.
   
  Om zoveel mogelijk zingende mensen op het plein te verzamelen, doet de SMK bij deze een oproep om mee te komen zingen bij dit grootse evenement. Meedoen? Stuur liefst even een email naar rmaassen@smkparkstad.nl, zodat de organisatie zicht heeft op het aantal deelnemers. Deelname is op basis van vrije gave, die gedoneerd wordt aan Serious Request.
   
  De SMK, de muziek- en dansschool van Kerkrade, Landgraaf en Brunssum viert van 16 t/m 19 december haar 65-jarig bestaan tijdens de ‘SMK65 Jubileumweek’. Alle activiteiten in deze jubileumweek staan in het teken van Serious Request 2015! ‘Zing mee voor Serious Request’ maakt onderdeel uit van een 24-uur durende muziekestafette: één van de activiteiten tijdens deze week. 
   
  Voor het totale programma van de SMK65 Jubileumweek, zie www.smkparkstad.nl.
   
 • 19 december 2015 20:00 - 21:30 Kerstconcert Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen…
  Het repertoire bestaat voor een aanzienlijk deel uit Slavische Kerstliederen. Sobornost besluit hiermee het seizoen 2015. Het koor staat voor deze gelegenheid onder leiding van Lilit Sati. De geboren Armeense studeerde aan het Conservatorium in Maastricht af voor zang (cum laude) alsook voor directie en is momenteel tweede dirigente van Sobornost.

  Datum: 19 december
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: De Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 12,- / voor supporters Sobornost in voorverkoop € 10,-

  De Kopermolen is een prachtige locatie, maar kan slechts ruim 100 toehoorders plaats geven. Tijdig reserveren is dus aan te raden en is mogelijk via 045 5441892 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
 • 19 december 2015 20:00 - 21:30 Theaterconcert 'En Passant' Mastreechter Staar
  Op 19 december verzorgt de Mastreechter Staar het theaterconcert 'En Passant' in Theater De Blauwe Kei in Veghel.…
  Op 19 december verzorgt de Mastreechter Staar het theaterconcert 'En Passant' in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Op het programma staan diverse klassieke en moderne werken van diverse componisten.

  Dirigent: Paul Voncken 
  Begeleider: Michiel Ballhaus 
  Datum en aanvangstijd: 19 december 2015, 20.00 uur
  Locatie: Theater De Blauwe Kei te Veghel 
  Entree: € 27,50 


  Lees meer
 • 20 december 2015 15:00 - 16:30 Vocaal Ensemble Kerkrade zingt 'A Ceremony of Carols!'
  Op 20 december verzorgt Vocaal Ensemble Kerkrade, o.l.v. dirigent Louise Deal, 'A Ceremony of Carols!' van componist…
  Op 20 december verzorgt Vocaal Ensemble Kerkrade, o.l.v. dirigent Louise Deal, 'A Ceremony of Carols!' van componist Benjamin Britten. De begeleiding is in handen van Blazersensemble Helicon o.l.v. Bjorn Bus, Manou Liebert soleert op harp. 

  Datum en aanvangstijd: 20 december 2015, 15.00 uur
  Locatie: Limburgzaal Parkstad Limburg Theater Heerlen 
  Entree: ster rang en 1e rang € 16,50, 2e en 3e rang € 12,- 


  Lees meer
 • 20 december 2015 15:00 - 16:30 Kerstconcert Vrouwenkoor Femmes Vocales
  Op zondagmiddag 20 december verzorgt vrouwenkoor Femmes Vocales o.l.v. Cécile Schouten een kerstconcert  in de…
  Op zondagmiddag 20 december verzorgt vrouwenkoor Femmes Vocales o.l.v. Cécile Schouten een kerstconcert  in de sfeervolle Waalse kerk in Maastricht. 

  Het programma bestaat overwegend uit kerstmuziek die zowel door koor als solisten zal worden uitgevoerd. Christianne Steegmans begeleidt het koor aan de piano. Aansluitend aan het concert is gelegenheid om, onder het genot van een drankje, gezamenlijk nog wat na te praten.

  Vrouwenkoor Femmes Vocales staat onder leiding van Cécile Schouten. Het koor bestaat 19 jaar en heeft de afgelopen jaren een groot repertoire opgebouwd en vele succesvolle concerten uitgevoerd, al dan niet in samenwerking met instrumentalisten en/of andere vocalisten. Naast de 'thuisconcerten' in Zuid Limburg heeft het ensemble inmiddels ook buiten Limburg in o.m. Den Bosch, Leuven en Frankrijk concerten verzorgd.

  Datum: zondag 20 december
  Tijd: 15.00 uur
  Locatie: Waalse kerk, Sint Pieterstraat 6, Maastricht
  Entree: vrije gave


  Lees meer
 • 10 januari 2016 15:30 - 17:00 Nieuwjaarsconcert Sobornost & Kinderkoor Tutta Musica Voerendaal
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking…
  Op zondag 10 januari verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd Koor Sobornost een Nieuwjaarsconcert, in samenwerking met Kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal.

  Op zondag 10 januari opent Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost het seizoen 2016 met het bijzonder populaire en altijd drukbezochte Nieuwjaarsconcert in de St. Remigiuskerk in Simpelveld. Het bekende kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal verleent haar medewerking. Het gemengd Kerkraads koor Sobornost heeft met zijn bijzondere repertoire (uitsluitend Slavisch-Byzantijns) veel supporters in heel Nederland en Duitsland verworven. Met name optredens in de Kunstkerk Dordrecht, de Hermitage Amsterdam en de Kaiser- und Mariendom in het Duitse Speyer kregen lovende kritieken. In dirigent Wiel Bonten en beroepszangeres Lilit Sati heeft het koor bekwame en bezielde leiders.
   
  Tijd: 15.30 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Kerkstraat, Simpelveld
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,- 

  Neem voor meer informatie contact op via 045 544 18 92 of jo.didden@wxs.nl.


  Lees meer
 • 21 februari 2016 14:30 - 15:30 MoKla Vocaal Ensemble in Parc Amstenrade
  Op 21 februari verzorgt MoKla Vocaal Ensemble, o.l.v. dirigent Ute Jobes, een concert in de Elizabeth Kapel in…
  Op 21 februari verzorgt MoKla Vocaal Ensemble, o.l.v. dirigent Ute Jobes, een concert in de Elizabeth Kapel in Parc Imstenrade.

  Programma:
  - Danny Boy (arr. Michael McGlynn)
  - The drunken sailor (arr. Robert Sund)
  - 4 Heine Lieder, Jurriaan Andriessen
  - The Road Home, Stephen Paulus 
   
  Datum en aanvangstijd: 21 februari 2016, 14.30-15.30 uur
  Locatie: St. Elisabeth Kapel, Parc Imstenrade 
  Entree: vrije gave 

  Lees meer
 • 22 maart 2016 20:00 - 21:30 Passieconcert Heerlens Oratoriumvereniging
  De Heerlense Oratoriumvereniging brengt Bach’s Johannes Passion aan de vooravond van Goede Vrijdag. Emmanuël…
  De Heerlense Oratoriumvereniging brengt Bach’s Johannes Passion aan de vooravond van Goede Vrijdag. Emmanuël Pleijers leidt ook het Ensemble Conservatoire. Solisten zijn o.a. Jan van Elsacker, Carina Vinke en Marcel Verheggen (orgel).

  De Matthäus Passion geldt als Bach's belangrijkste werk. De Johannes-Passion doet er echter niet voor onder. De bezetting is kleiner, maar de muziek is niet minder aangrijpend. Christus komt naar voren als een sterkere, minder lijdzame persoon. Kom luisteren naar deze bijzondere passiemuziek in de prachtige traditie van Parkstad!

  Datum en aanvangstijd: 22 maart 2016, 20.00 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theater Heerlen
  Entree : € 15,- / € 20,- / € 25,- / € 30,- / € 35,-


  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 23 november 2015 Gezocht: muzikanten, zangers en zangeressen voor 's werelds grootste kerstconcert
  Het gróótste kerstconcert ter wereld, dat is de doelstelling van ECI Cultuurfabriek. Op zondag 20 december a.s.…
  Het gróótste kerstconcert ter wereld, dat is de doelstelling van ECI Cultuurfabriek. Op zondag 20 december a.s. organiseert de Roermondse cultuurinstelling op de Markt in Roermond een wel heel bijzonder kerstevenement door met zoveel mogelijk muzikanten, zangers en zangeressen gelijktijdig een viertal kerstnummers ten gehore te brengen. En wat is daar voor nodig? Enthousiaste muzikanten, en wel een héle hoop! Doel van het concert is deelnemers en toehoorders te trakteren op een werkelijk unieke muzikale (kerst)beleving.

  Een orkest van minimaal 400 deelnemers, dat is het streven van de organisatie. Maar het liefst gaan ze daar natuurlijk ruimschoots overheen. En met alleen al ruim 280 actieve muziekgezelschappen in Limburg zou dat zeker mogelijk moeten kunnen zijn.
   
  Wie kan er mee doen?
  Eenieder die een instrument bespeelt en/of lid is van een muziekvereniging of koor. Mits het instrument natuurlijk eenvoudig te vervoeren en enigszins weerbestendig is. Gezamenlijk zal het gelegenheidsorkest vier kerstnummers ten gehore brengen. Hierbij is er gekozen voor een aantal bekende en vooral laagdrempelige muziekstukken. Zodat de meeste muzikanten heel eenvoudig kunnen deelnemen, zonder al teveel te hoeven studeren.
   
  Waarom zou je mee doen?
  Omdat het een heel bijzondere middag belooft te worden. Buiten de bijzondere ervaring van deelname aan het grootste kerstconcert ooit en het plezier en de gezelligheid van het samen musiceren, wordt de middag verder aangekleed met optredens van een aantal bekende artiesten.
   
  Programma
  - 15.00 uur: Aanvang evenement + welkomstwoord
  - 15.05 uur: Kerstconcert Suzan Seegers, begeleid door pianist
  - 15.35 uur: Aanvang kerstconcert, afgewisseld met optredens van diverse artiesten
  - 16.30 uur: Einde concert
  - 17.30 uur: Einde evenement
   
  Bovenstaande programma is onder voorbehoud. Deelnemers en bezoekers worden per mail en social media op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.
   
  Meedoen
  Voor meer informatie over of deelname aan dit unieke concert kun je contact opnemen met kerstconcert@ecicultuurfabriek.nl. Vermeld in de aanmelding de naam van de vereniging (indien van toepassing), de naam van een contactpersoon, het aantal deelnemende muzikanten of koorleden en het soort instrument(en). Na aanmelding krijg je de bladmuziek zo spoedig mogelijk toegezonden.
   
  Serious Request 2015
  Om het concert een extra Kerstsfeer mee te geven wordt het gekoppeld aan  Serious Request 2015. Zo kan er ook geld ingezameld worden voor het goede doel. De dj's in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december 2015 samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met Serious Request een stem.
 • 09 november 2015 Zing én stem mee voor het Vastelaovendconcert 2016
  Van vrijdag 29 januari t/m zaterdag 6 februari reist philharmonie zuidnederland door Limburg met dé Vastelaovendklassieker:…
  Van vrijdag 29 januari t/m zaterdag 6 februari reist philharmonie zuidnederland door Limburg met dé Vastelaovendklassieker: het Vastelaovendconcert 2016. Het orkest roept daarvoor de hulp in van de beste Limburgse zangers en de persoonlijke voorkeur van de Vastelaovendvierders. Zing mee of stem mee en geef met philharmonie zuidnederland kleur aan de ideale opmaat voor de Vastelaovend.

  Vastelaovendconcert 2016
  Zanger Sef Thissen, dirigent Raymond Spons en regisseur Hans Trentelman (Toneelgroep Maastricht) maken voor u een concert met een bonte mix van Venetiaans Carnaval en Limburgse schwung. Van Verdi tot Willy Caron en van Beppie Kraft tot Mozart. Tussendoor wordt het lachen om de ‘flauweköl’ van ‘professor’ Rudi Videc en de acts en zang van Geralt van Gemert. De mooiste beeldfragmenten uit het omvangrijke Vastelaovend-archief van L1 worden op groot scherm achter het orkest geprojecteerd. Zo wordt Vastelaovend de theaterzaal in gebracht en wordt het concert een feest voor oog en oor.
   
  Meld je aan voor het Vastelaovendskoor
  VNK-Limburg en philharmonie zuidnederland roepen iedere Limburgse amateurzanger om deel uit te maken van het ‘Limburgs Vastelaovondskoor’ en in de week voor de Vastelaovend met de philharmonie zuidnederland acht Vastelaovendconcerten te geven. Het Limburgs Vastelaovendkoor wordt samengesteld uit de beste Limburgse amateurzangers die de unieke kans krijgen om met een professioneel orkest op tournee te gaan. Aanmelden kan tot 15 november 2015. Meer informatie en het aanmeldformulier zijn te vinden via www.vnk-limburg.nl/projectkoor.

  Stem op de L1 Vastelaovendmedley!
  Zaterdag 7 november om 11.00 uur geeft L1 Cultuurcafé de officiële aftrap van de  L1 Vastelaovendmedley. Elke Limburger mag meestemmen. De grande finale van het Vastelaovendsconcert is de L1 Vastelaovendmedley waarin de meest gekozen Carnavalsnummers worden gespeeld. Frans Pollux, Tom Doesburg, Henk Hover, Jolien Linssen en Brigitte van Eck presenteren hun persoonlijke top 5, luisteraars van L1 kunnen uit de 25 nummers hun persoonlijke favoriet zo de L1 Vastelaovendmedley mee samenstellen. Zaterdag 28 november wordt de uitslag bekendgemaakt.
   
  Speeldata:
  Weert, Munttheater - vrijdag 29 januari 2016, 20.11 uur        
  Heerlen, Theater Heerlen - zaterdag 30 januari 2016,  20.11 uur        
  Maastricht, Theater aan het Vrijthof - zondag 31 januari 2016, 20.11 uur        
  Maastricht, Theater aan het Vrijthof - dinsdag 2 februari 2016, 20.11 uur        
  Venlo, De Maaspoort Theater - woensdag 3 februari 2016, 20.11 uur        
  Geleen, De Hanenhof - donderdag 4 februari 2016, 20.11 uur        
  Roermond, TheaterHotel De Oranjerie - vrijdag 5 februari 2016, 20.11 uur        
  Sittard, De Domijnen - zaterdag 6 februari 2016, 19.11 uur

  lees meer…
prikbord
05-11-2015 14:58,

Gemengd Koor Sjantée zoekt pianist

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pianist, die ons koor tijdens repetities en onze uitvoeringen… Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pianist, die ons koor tijdens repetities en onze uitvoeringen kan begeleiden. We repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de voormalige voetbalkantine aan de Oude Molenweg te Scharn. Ons doel is om samen met veel plezier te musiceren. Sjantée is toegankelijk voor iedereen. We zijn een gezellig koor waar alle leden een steentje bijdragen aan de organisatie van onze activiteiten. Uiteindelijk streven we naar een goed muzikaal resultaat tijdens uitvoeringen.
 
Ben je een enthousiaste pianist, heb je interesse in ons koor en wil je meer informatie neem dan per mail contact op met het secretariaat: gemengdkoorsjanteescharn@gmail.com.
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?