verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
agenda
 • 06 september 2014 00:00 - 00:00 Zing mee met Venray Sing-in together!
  De dames van Venrode, een popkoor uit Venray, staan in de startblokken om een unieke Sing-In te organiseren op…
  De dames van Venrode, een popkoor uit Venray, staan in de startblokken om een unieke Sing-In te organiseren op 6 september in Venray. Ervaren koorzanger of juist niet? Iedereen van 18 jaar of ouder, vrouw énman, kan zich opgeven voor deze muzikale dag. Onder leiding van bekende Nederlander Gregor Bak studeren de deelnemers bekende nummers in en geven ze in een groot dagkoor een concert voor publiek.

  Het motto van de dag is 'kom onder de douche uit en laat je stem horen!'. Deelnemers hoeven geen zangervaring te hebben, maar “misschien schuilt er wel een podiumbeest in je en we garanderen je in ieder geval een daverend applaus!”, beloven de dames van Venrode. Koorleden van de vele koren uit Venray en omgeving zijn ook van harte welkom. Zij krijgen de kans om een ander zanggenre te komen ervaren dan dat van hun eigen koor. Het aangeboden repertoire van de dag is zeer gevarieerd; pop-, musical, klassieke- en Nederlandstalige muziek passeren de revue. Een nummer in het dialect zal ook niet ontbreken. Juist door samen te zingen in een groot koor en veel variatie te bieden in muziekgenres, laat Venrode de deelnemers ervaren hoe muziek mensen bij elkaar brengt. Dat maakt de dag zo uniek.

  Venrode heeft Gregor Bak ingehuurd om deze speciale dag te begeleiden. De dirigent is bekend van diverse tv-programma’s,  waaronder 'Zo vader, zo zoon' en 'Thank you for the music'. Gregor Bak is een veelzijdige en muzikale man die de deelnemers moeiteloos meeneemt in een dag samen mooie muziek maken.

  Aanmelden liefst voor 12 juli via de website www.venrode.nl; daar is ook meer informatie te vinden.
 • 06 september 2014 10:00 - 13:00 Workshop podiumpresentatie
  Een actieve en leerzame start van het nieuwe koorseizoen! In samenwerking met de Eindhovense Korenfederatie en…
  Een actieve en leerzame start van het nieuwe koorseizoen! In samenwerking met de Eindhovense Korenfederatie en CKE organiseert Stichting Maestro op 6 september in Eindhoven een workshop Podiumpresentatie voor koren en hun dirigenten. Docent is Walter Roozendaal, als theaterdocent en regisseur verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en auteur van het 'Handboek Podiumpresentatie'.
   
  Het mooiste geluid van de wereld maken, dáár gaat het om voor koorzangers. Dat is hun hobby, hun passie. Maar wanneer je het podium opstapt ontdek je dat er in de omgangmet publiek nog veel meer speelt. Hoe meer je daar van weet, hoe helderder je een optreden kunt vormgeven. Over presentatie kun je nadenken, besluiten nemen, en je kunt je er in oefenen of in laten begeleiden.

  Podiumpresentatie betekent in deze workshop eerst: hoe je op het podium staat. Dus je algemene uitstraling en communicatie wanneer je opkomt, muziek maakt, een aankondiging doet en applaus ontvangt. Daarnaast komt aan de orde hoe je, nog steeds in een gewone kooropstelling, de betekenis van je zang helder kunt laten overkomen.

  Deze interactieve workshop biedt volop inspiratie aan zowel koordirigenten als koorzangers. In het eerste gedeelte maak je aan de hand van enkele oefeningen kennis met de basisprincipes van een goede uitgangshouding en communicatie met je publiek. Vervolgens maakt Walter Roozendaal met behulp van een demonstratiekoor duidelijk hoe je met eenvoudige middelen de betekenis van wat je zingt zo goed mogelijk kunt laten overkomen. En uiteraard wordt gezorgd voor een gezamenlijke afsluiting. Tussendoor is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

  Datum: 6 september
  Tijd: 10.00-13.00 uur
  Locatie: Grote zaal van CKE, Pastoor Petersstraat, Eindhoven
  Kosten: € 27,50 per persoon (incl. koffie/thee)
  Aanmelden: via www.stichtingmaestro.nl of info@stichtingmaestro.nl (Ramon van den Boom); inschrijven bij voorkeur voor de zomervakantie!
   
  Korting
  Wil je deelnemen met (een deel van) je koor? Bij inschrijving met ten minste 10 personen tegelijk wordt de deelnemersbijdrage € 25,- per persoon. Bij inschrijving met 20 personen of meer wordt de deelnemersbijdrage € 20,- per persoon. Voorwaarde is wel dat één contactpersoon alle deelnemers als groep aanmeldt en dat de betaling voor deze groep in één keer voldaan wordt. Voor koren die zijn aangesloten bij de Eindhovense Koren Federatie (EKF) bestaat de mogelijkheid om voor deze activiteit een tegemoetkoming in de kosten te krijgen van maximaal € 180,-. Informeer bij EKF naar de voorwaarden.
 • 07 september 2014 15:00 - 15:30 Horster Mannenkoor - OP2014
  Op 7 september vindt OP2014 plaats; het Open Podium festival dat in Horst aan de Maas de aftrap vormt van het culturele…
  Op 7 september vindt OP2014 plaats; het Open Podium festival dat in Horst aan de Maas de aftrap vormt van het culturele seizoen. Tijdens OP2014 verzorgt het Horster Mannenkoor een optreden.

  Dirigent: Tim Schulteis 
  Datum en aanvangstijd: 7 september om 15.00 uur 
  Locatie: Wilhelminaplein, Horst 
  Entree: gratis 

  Ga voor actuele informatie over het optreden naar www.horstermannenkoor.nl.
 • 18 september 2014 20:30 - 21:30 Studium Chorale - Musica Sacra
  ‘Ontzagwekkend’ is het thema van de editie 2014 van Musica Sacra Maastricht. De 99 namen van Allah vormen de…

  ‘Ontzagwekkend’ is het thema van de editie 2014 van Musica Sacra Maastricht. De 99 namen van Allah vormen de inspiratiebron van de Engelse componist John Tavener, die in november 2013 is overleden. Het concert vormt de opening van het festival en is ook rechtstreeks te beluisteren via MAX Radio 4. Dit is tevens de Nederlandse première van deze compositie van Tavener.

  Programma: The Beautiful Names, John Tavener (2004)
  Koor: Studium Chorale
  Begeleiding: Symfonieorkest Vlaanderen
  Solist: Thomas Blondelle, tenor
  Dirigent: Hans Leenders

  Datum: 18 september
  Tijd: 20.30 uur
  Locatie: Theresiakerk, St. Theresiaplein 8, 6213 CG Maastricht
  Entree: € 20,- 
   


  Lees meer
 • 19 september 2014 20:00 - 21:00 Jubileumconcert 25 jaar Briskly
  Op vrijdag 19 september viert Close Harmony Group Briskly haar 25-jarig jubilieum met een concert in Theater DOK6…

  Op vrijdag 19 september viert Close Harmony Group Briskly haar 25-jarig jubilieum met een concert in Theater DOK6 te Panningen. Met medewerking van Zangroep In Between uit Helden en Toneelvereniging COM uit Meijel brengt Briskly een avondvullend programma met aansluitend voor de liefhebbers een after-party met live muziek. 

  Dirigent: Sandra Halmans
  Locatie: DOK6 Theater, Raadhuisplein 6, Panningen
  Entree: €7,50

  Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van DOK6 of via DOK6.eu.
   


  Lees meer
 • 21 september 2014 13:30 - 14:30 Jubileumconcert 70 jaar Heerlens Dameskoor
  Ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan, verzorgt het Heerlens Dameskoor op 21 september een jubileumconcert.…
  Ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan, verzorgt het Heerlens Dameskoor op 21 september een jubileumconcert. Het koor brengt een wereldlijk modern repertoire van diverse componisten ten gehore.

  Dirigent: Jos Vanhommerig 
  Begeleider: Augustine Boshouwers 
  Datum en aanvangstijd: 21 september, 13.30 uur 
  Locatie: H. Hart van Jezuskerk, Meezenbroekerweg 116, 6412 VM Heerlen 
  Entree: vrije gave
 • 27 september 2014 10:00 - 12:30 Repertoiredag voor kinderkoordirigenten
  De werkgroep Kind-Koor-Kerk organiseert op 27 september - in samenwerking met de VNK-Limburg - een repertoiredag…
  De werkgroep Kind-Koor-Kerk organiseert op 27 september - in samenwerking met de VNK-Limburg - een repertoiredag voor kinderkoordirigenten en belangstellenden, met als thema 'Wat zingen we in het najaar in de kerk?'.

  Repertoire zoeken en vinden is voor de meeste dirigenten een van de moeilijkste klussen. Bij de vorige repertoiredag, die als zeer inspirerend werd ervaren, vroegen de deelnemende dirigenten of tijdens de volgende editie met name weer heel veel liederen met elkaar behandeld en gezongen zouden kunnen worden. Dat verzoek is ter harte genomen. Tijdens de repertoiredag wordt nieuw, goed repertoire aangereikt en daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de liederen die de dirigenten zelf aandragen en met elkaar willen delen. De volgende vier items komen aan bod: St. Maarten, Advent, Kerstmis en Drie Koningen.

  Alle deelnemende dirigenten wordt verzocht: stuur of mail liederen van alle vier onderwerpen (dus vier in totaal). Geef daarbij ook meteen je voorkeur aan van een lied dat je zou willen doornemen met de deelnemers aan de repertoiredag; op de dag zelf kan elke dirigent een of twee liederen samen met de deelnemers behandelen (dit mag maar niets moet!). Annie Jansen geeft elementaire tips voor dirigenten die meteen toepasbaar zijn in de eigen repetitie.
   
  Programma
  9.30 uur - inloop
  10.00 uur - welkom en kennismaking
  10.15 uur - inzing oefeningen o.l.v. Annie Jansen
  10.30 uur - repertoire zingen en doen
  11.15 uur - pauze/materiaaltafel
  11.30 uur - repertoire zingen en doen
  12.15 uur - wat ter tafel komt
  12.30 uur - afsluiting

  Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
  Locatie: Swalmerstraat 100, Roermond
  Kosten: € 10,- (voldoen tijdens de dag)
  Aanmelden: tot 21 september via joke.halmans@gmail.com o.v.v. 'repertoiredag kinderkoor' of 06 53730515 (Joke Halmans)


  Lees meer
 • 27 september 2014 13:00 - 16:00 Workshop African Sing-inn
  Op zaterdag 27 september gaat Zangkoor The Young Voices op reis en jij mag mee!

  The Young Voices organiseert…
  Op zaterdag 27 september gaat Zangkoor The Young Voices op reis en jij mag mee!

  The Young Voices organiseert op deze dag twee muzikale workshops met als onderwerp het continent Afrika:
  - een percussie-workshop aangeboden door Daan Gooren
  - een zang-/performance-workshop aangeboden door Nadine Nix

  Als afsluiting worden de twee workshops gecombineerd in een spetterend optreden, waarbij ook luisteraars welkom zijn.

  Wil je meedoen? Je hoeft geen ervaren zanger(es) te zijn, iedereen is welkom! Je kunt je opgeven (voor 20 september) via theyoungvoices80@gmail.com.

  Tijd: welkom vanaf 13.00 uur, start workshops vanaf 13.30 uur
  Kosten: € 5,- 
  Locatie: Café Keulen, Schoolstraat 3, Klimmen

  Luisteraars zijn rond 15.30 uur welkom voor het optreden.


  Lees meer
 • 27 september 2014 20:30 - 21:30 Herfstconcert Grenslandmannenkoor Siebengewald
  Op 27 september verzorgt Grenslandmannenkoor Siebengewald een Herfstconcert o.l.v. dirigent Paul Verheijen. Samen…
  Op 27 september verzorgt Grenslandmannenkoor Siebengewald een Herfstconcert o.l.v. dirigent Paul Verheijen. Samen met drie gastkoren worden werken van diverse componisten ten gehore gebracht.

  Datum: 27 september
  Tijd: 20.30 uur 
  Locatie: De Klaproos, Gaesdoncksestraat 2 a-b, 5853 AX Siebengewald 
  Entree: gratis

  Kijk op de website van het koor voor actuele informatie.
 • 28 september 2014 14:00 - 15:30 Jubileumconcert 125 jaar Swalmens Liedertafel
  In 2014 is het 125 jaar geleden dat Swalmens Liedertafel (in Swalmen ook wel 'de Zank' genoemd) werd opgericht.…
  In 2014 is het 125 jaar geleden dat Swalmens Liedertafel (in Swalmen ook wel 'de Zank' genoemd) werd opgericht. Dat wordt gevierd met het Jubileumconcert 125 jaar Swalmens Liedertafel op 28 september. Aan het jubileumconcert werken mee: A Capella, Con Dios en Trommel- en Fluiterkorps Swalmen.

  Dirigent: Paul Jansen 
  Datum en aanvangstijd: 28 september, 14.00 uur
  Locatie: Gemeenschapshuis De Robijn, Robijnstraat 2, 6071 VK Swalmen 
  Entree: gratis 

  Programma
  - What a wonderful world, George Weiss en Bob Thiele 
  - Nobody knows the trouble I've seen, Alwyn Humphreys 
  - Buenos dias, Puerto Rico 
  - Spanish eyes, Bert Kaempfert 
  - Weinland, Robert Pracht 
  - Michelle, John Lennon en Paul McCartney 
   
  Het programma is onder voorbehoud: kijk voor actuele informatie op de website van het koor.
 • 03 oktober 2014 - 12 oktober 2014 Jubileumconcert Gospelkoor Hulsberg: Sing Sing Sing!
  Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan, verzorgt Gospelkoor Hulsberg in oktober het jubileumconcert Sing, Sing,…
  Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan, verzorgt Gospelkoor Hulsberg in oktober het jubileumconcert Sing, Sing, Sing!. Een concert met de mooiste muziek van de afgelopen 45 jaar: muziek bij belangrijke historische gebeurtenissen, uit beroemde musicals of van de invloedrijkste popgroepen van vroeger en nu. U hoort onder andere nummers van Queen, Abba en Adèle voorbij komen en er wordt een gastoptreden verzorgd door Ritmo Jazzballet. De uitvoering staat onder regie van Gwen van Genderen.

  Het Gospelkoor Hulsberg bestaat uit ongeveer 60 zangers en zangeressen in de leeftijd van 18 tot 70 jaar, afkomstig uit heel Zuid-Limburg. Ze worden muzikaal ondersteund door hun eigen band, dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Paul Lemmens.

  Data
  - vrijdag 3 oktober om 20.00 uur in de Borenburg in Voerendaal
  - vrijdag 10 oktober om 20.00 uur in Gemeenschapshuis 'De Lange Berg' in Hulsberg
  - zondag 12 oktober om 15.00 uur in het Asta-theater in Beek

  Kaarten (incl. 1 donsumptie): voorverkoop €7,50 (bestellen via de koorleden of deze link) / kassa € 9,50

  Ga voor meer informatie naar www.facebook.com/gospelkoorhulsberg.hulsberg of stuur een e-mail naar singsingsinggospelkoor@gmail.com.
 • 03 oktober 2014 - 04 oktober 2014 Jubileumconcert Popkoor Cheers uit Gennep
  In 2014 viert Popkoor Cheers uit Gennep haar 25-jarig bestaan. Ter ere van dit heugelijke feit vinden in oktober…
  In 2014 viert Popkoor Cheers uit Gennep haar 25-jarig bestaan. Ter ere van dit heugelijke feit vinden in oktober twee jubileumconcerten plaats. Tijdens de concerten wordt een gevarieerd repertoire van 24 nummers van diverse componisten ten gehore gebracht: Nederlands, Afrikaans, rock pop en gospel. 

  Dirigent: Steven Gerrits 
  Datum en aanvangstijd:
  - 3 oktober 2014, 20.00 uur
  - 4 oktober 2014, 20.00 uur
  Locatie: Zaal Pica Mare, Picardie 36, 6591 JE Gennep
  Entree: € 12,50 euro (incl. 1 consumptie)
 • 03 oktober 2014 19:00 - 21:00 Zing met ons mee!
  Op vrijdag 3 oktober vindt in de Pancratiuskerk in Heerlen van 19.00 tot 21.00 uur de Grote Samenzangavond plaats.…
  Op vrijdag 3 oktober vindt in de Pancratiuskerk in Heerlen van 19.00 tot 21.00 uur de Grote Samenzangavond plaats.

  Het is een bekend gezicht op tv: een massaal zingende kerk. Niet zelden hoor je: "Dat moet bij ons toch ook kunnen?" Welnu, dat gaat gebeuren! Op 3 oktober zijn koorzangers en iedereen die graag zingt van harte welkom in Heerlen om samen psalmen en liederen te zingen uit een brede christelijke traditie. Er zal veel gezongen worden uit het vertrouwde repertoire, her en der wordt wat tekst en uitleg gegeven bij een gezang, er worden gezamelijk twee gezangen ingestudeerd en ook is er mooi orgelspel. Het belooft kerkmuzikaal een bijzondere avond te worden. Zo worden grote traditionele lofliederen gezongen, zoals 'Lobe den Herren' en 'Prijs mijn ziel de hemelkoning'. De slotpsalm 150 klinkt er in de twee kerktradities: als refreinlied met voorzang (katholiek) en als berijmde psalm (protestant). Er zullen ook wat minder bekende gezangen ter plekke worden ingestudeerd. Er is ruimte voor Mariagezangen, oude zowel als nieuwe. Psalm 23 passeert de revue in twee verschillende zettingen. Een van de mooiste avondhymnen zal klinken, alsook een paar gezangen uit de Taizétraditie.

  De Grote Samenzangavond vindt voor de eerste keer plaats, maar de organisatie hoopt dat het een vast begrip wordt dat zijn weg vindt in het Limburgse land. Iedereen is welkom. Aanmelding is gewenst om de organisatie vlot te laten verlopen. Aan de avond zijn geen kosten verbonden, al wordt een kleine vrije bijdrage op prijs gesteld. Voor de organisatie en de vormgeving van de avond tekenen Thomas van der Luit (orgelbegeleiding), Jaap Dekker (dirigent) en pastoor Ed Smeets (tekst). Jo Louppen zal twee orgelsolowerken ten gehore brengen.

  Neem voor meer informatie en om je aan te melden contact op via ed.smeets@hetnet.nl.
 • 04 oktober 2014 19:30 - 20:30 Venray's Mannenkoor - Vocaal Drieluik
  Op 4 oktober betreden maar liefst drie topkoren het podium in Venray. Onder de noemer 'Vocaal Drieluik' verzorgt…
  Op 4 oktober betreden maar liefst drie topkoren het podium in Venray. Onder de noemer 'Vocaal Drieluik' verzorgt het Venray's Mannenkoor een optreden in samenwerking met Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Weerter Mannenkoor.

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 4 oktober, 19.30 uur
  Locatie: Sint Petrus Banden Kerk, Mgr. Giumansplein in Venray 

  Het programma wordt t.z.t. via de website van het koor bekend gemaakt.
 • 04 oktober 2014 20:00 - 21:00 Sing Sing Sing (Geleen)
  Zangvereniging Reconnected Voerendaal en Zanggroep Novi Cantus Ohé en Laak zijn samen met blazersensemble Zuiderwind…
  Zangvereniging Reconnected Voerendaal en Zanggroep Novi Cantus Ohé en Laak zijn samen met blazersensemble Zuiderwind tot een unieke samenwerking gekomen: Sing Sing Sing. Het concert wordt een echte cross-over; er zal muziek te horen zijn in diverse stijlen, diverse samenstellingen, uit diverse landen en er wordt afgesloten met een gezamenlijke Sing Sing Sing finale. Blazersensemble Zuiderwind staat bekend om hun muzikale veelzijdigheid en variabele bezetting en zal tijdens dit concert performen als een blaaskwintet: u hoort op fluit Astrid Handels, op hobo Dorien Schrooten, op klarinet Michèlle Geerlings, op hoorn Txemi Etxebarria en op fagot Inge Peeters.

  Dirigent: Peggy Smeets 
  Begeleider: Jeanny Vergoossen 
  Datum en aanvangstijd: 4 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Ontmoetingskerk, Emmaplein 50, 6161 SB Geleen 
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,- 

  Ga voor mee informatie naar www.novicantus.netwww.reconnectedvoerendaal.nl en/of www.zuiderwind.nl.
 • 05 oktober 2014 14:30 - 16:00 Kamerkoor Cantate Venlo in concert met Jan Vayne
  Kamerkoor Cantate treedt op 5 oktober eenmalig op samen met de bekende Nederlandse pianist Jan Vayne in Domani.…

  Kamerkoor Cantate treedt op 5 oktober eenmalig op samen met de bekende Nederlandse pianist Jan Vayne in Domani.

  Jan Vayne
  Al op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen. Toen hij tien was, gaf hij concerten en won hij zijn eerste prijzen. In 1990 behaalde hij op het conservatorium zijn solistendiploma. Jan Vayne heeft al vele cd's uitgebracht, waarvan verschillende de platinastatus behaald hebben. Ook gaf hij vele concerten, in 1997 voor het eerst in de Verenigde Staten, o.a. in de Shakespeare Library in Washington ter gelegenheid van de tweede ambtstermijn van president Clinton. Zijn piano-improvisaties van popmuziek van onder meer Queen bezorgden hem in Nederland aan het begin van de jaren 90 landelijke bekendheid. In het verleden heeft Jan ook met de Nederlandse producer en dj Armin van Buuren samengewerkt. Samen met Armin heeft hij het album Classical Trancelations (een mix van trance en klassieke muziek), en het nummer Serenity gemaakt. Jan Vayne verzorgt concerten in samenwerking met symfonieorkesten, ensembles, individuele musici, vocalisten, harmonieorkesten en koren. De laatste jaren treedt Jan veel op samen met organist/componist Martin Mans en zangeres Petra Berger.

  Dirigent: Dion Ritten
  Datum en aanvangstijd: 5 oktober, 14.30 uur
  Locatie: Domani, Dominicanenstraat 15, 5911 KN Venlo
  Entree: €17,50 via penningmeester@kamerkoorcantate.nl
   


  Lees meer
 • 11 oktober 2014 00:00 - 00:00 Venloos Gemengd Koor Zanglust en Nederlands Politie Orkest
  Op 11 oktober treedt het Venloos Gemengd Koor Zanglust samen met het Nederlands Politie Orkest voor u op. Zij…
  Op 11 oktober treedt het Venloos Gemengd Koor Zanglust samen met het Nederlands Politie Orkest voor u op. Zij zullen o.a. Messe Solennelle de St. Cecilia van Charles Gounod ten gehore brengen. 

  Dirigent: Hens Luesink 
  Begeleider: Mariëlle Frijns 
  Datum: 11 oktober
  Locatie: Theater De Maaspoort (Frans Boermanszaal), Oude Markt 30, 5911 HH Venlo 
  Entree: € 20,- 

  Ga voor actuele informatie naar www.vgkzanglust.nl.


 • 11 oktober 2014 19:30 - 21:00 Femmes Vocales zingt Zilver!
  In 2014 bestaat Femmes Vocales 25 jaar. Het koor viert dit jubileum met het concert Femmes Vocales zingt Zilver!…
  In 2014 bestaat Femmes Vocales 25 jaar. Het koor viert dit jubileum met het concert Femmes Vocales zingt Zilver! Op het programma staan diverse werken van verschillende componisten. 

  Dirigent: Véron Jongstra 
  Begeleider: Rob van Heck 
  Solist: Kiki Schippers
  Datum en aanvangstijd: 11 oktober, 19.30 uur 
  Locatie: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2, 5768 BE Meijel 
  Entree: € 7,50 

  Ga voor actuele informatie over het programma naar www.femmesvocalesmeijel.nl.
 • 12 oktober 2014 19:00 - 20:30 Sobornost in concert met Lilit Sati
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. …
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. 

  Het koor combineert op pakkende en sublieme wijze onder leiding van Wiel Bonten, religieuze werken uit de Byzantijnse ritus met Slavisch-Byzantijnse volksliederen. De jeugdige sopraan Lilit Sati, Armeense van geboorte, slaagde met lof aan het Maastrichts Conservatorium en is tweede dirigente van Sobornost. Zij presenteert, begeleid door een bekend accordeonist, een verrassend en boeiend liederenprogramma.

  Aanvang: 19.00 uur
  Locatie: Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 10,-
  Kaartverkoop: jo.didden@wxs.nl of 045 544 18 92


  Lees meer
 • 18 oktober 2014 20:00 - 21:30 Najaarsconcert Zangvereniging Maas- en Neergalm
  Op 18 oktober vindt het Najaarsconcert 2014 plaats van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot…
  Op 18 oktober vindt het Najaarsconcert 2014 plaats van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot stand met medewerking van Chèvremonts Mannenkoor 1912 en Astens Mannenkoor. 

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg (sopraan)
  Datum en aanvangstijd: 18 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Gemeenschapshuis In d'n Haammaeker, Hoogstraat 2, 6086 BH Neer 
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 19 oktober 2014 15:00 - 16:00 CVO-concert Mannenkoor David Spekholzerheide
  Op 19 oktober kunt u genieten van het CVO-concert van Mannenkoor David Spekholzerheide. …
  Op 19 oktober kunt u genieten van het CVO-concert van Mannenkoor David Spekholzerheide. 

  Programma
  - Sperate, O Figli, Giuseppe Verdi 
  - Soldiers Elegy, Michael C. Kregler 
  - Nessun Doram, Giuseppe Verdi
  - Rossiniana, Arnold Kempkens 
  - Seventy Six Trombones, Meredith Willson 
   
  Dirigent: Jan Gouders 
  Begeleider: Pavlina Heckmans-Ognianova 
  Datum en aanvangstijd: 19 oktober, 15.00 uur 
  Locatie: Heidsjer Trefpunt, Patronaatstraat 19, 6466 HR Spekholzerheide 
  Entree: € 7,50 

  Lees meer
 • 19 oktober 2014 20:00 - 21:30 Drie Korenconcert Mechelen
  Op 19 oktober vindt in Mechelen het Drie Korenconcert plaats. Mannenkoor Lauwerkrans, Mannenkoor David Simpelveld…
  Op 19 oktober vindt in Mechelen het Drie Korenconcert plaats. Mannenkoor Lauwerkrans, Mannenkoor David Simpelveld en Harmonia Simpelveld brengen koorwerken van diverse componisten en arrangeurs ten gehore.

  Dirigent: Jean Lardinois 
  Begeleider: Philip Laheij 
  Datum en aanvangstijd: 19 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Kerk H. Johannes de Doper, Mechelen 


  Lees meer
 • 31 oktober 2014 20:00 - 21:30 'Vrie in Vrei' concert
  Op 31 oktober verzorgen Sittards Mannenkoor SI-TARD en Oratoriumvereniging Sittard het concert ‘Vrie in Vrei’…
  Op 31 oktober verzorgen Sittards Mannenkoor SI-TARD en Oratoriumvereniging Sittard het concert ‘Vrie in Vrei’ (Vrij in Vrede). De koren brengen Requiem en The Peacemakers van resp. Cherubini en Karl Jenkins ten gehore. De begeleiding is in handen van Symfonieorkest Ensemble Conservatoire. Claudia Couwenbergh soleert. 

  Dirigent: Emmanuel Pleijers (Requiem) en Alice Hendriks (The Peacemakers) 
  Datum en aanvangstijd: 31 oktober, 20.00 uur
  Locatie: Stadsschouwburg Sittard-Geleen, Monseigneur Claessensstraat 2, 6131 AE Sittard 
  Entree: € 25,- 


  Lees meer
 • 31 oktober 2014 20:15 - 22:00 Openingsconcert Festival Vocallis
  Het openingsconcert van Festival Vocallis presenteert een staalkaart van diverse vocale muziek. De beroemde Limburgse…
  Het openingsconcert van Festival Vocallis presenteert een staalkaart van diverse vocale muziek. De beroemde Limburgse zanger John Bröcheler heeft een centrale rol in het programma. Hij schakelt in een theatrale interactie met het publiek van volksliederen, naar kunstliederen en operarepertoire. 

  Koren: Rumpens Mannenkoor, Vocaal Ensemble Kerkrade en cursisten Zing en Beleef Mozart 
  Dirigent: Wim Schepers en Louise Deal 
  Begeleider: Roger Braun (piano) 
  Datum: 31 oktober
  Tijd: 20.15 uur 
  Locatie: St. Pauluskerk, Kerkstraat 27, 6291 AB Vaals 
  Entree: € 16,- 
   

  Lees meer
 • 01 november 2014 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant - All around the world
  Vocal Group Transparant uit Venray bestaat 5 jaar en droomt van een wereldreis. Deze droom wordt op het podium…
  Vocal Group Transparant uit Venray bestaat 5 jaar en droomt van een wereldreis. Deze droom wordt op het podium werkelijkheid; als toeschouwer maak je die tocht mee. Tijdens deze reis zingt Transparant vol passie over de dingen die op hun pad komen. Over de veranderingen in de wereld, natuurlijk over vriendschap en liefde, maar ook over minder prettige zaken zoals discriminatie. 

  Transparant laat je een onvergetelijke reis beleven. Niet alleen om de wereld, maar ook door de groei die Transparant in deze 5 jaren heeft doorgemaakt. Uit de hele voorstelling blijkt de saamhorigheid en het enthousiasme van dit grote gemengde koor. De arrangementen zijn speciaal voor Vocal Group Transparant gemaakt door eigen dirigent René Pisters.

  Locatie: Schouwburg, Venray
  Kosten: € 15,- (kaarten verkrijgbaar via Schouwburg Venray)


  Lees meer
 • 01 november 2014 20:00 - 21:30 Mannenkoor Beeker Liedertafel zingt met Guido's Orchestra
  In 2014 bestaat Mannenkoor Beeker Liedertafel (MBL) 125 jaar. Een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan…

  In 2014 bestaat Mannenkoor Beeker Liedertafel (MBL) 125 jaar. Een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan van MBL is het galaconcert op 1 november met Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren. Guido’s Orchestra is het eigentijdse poporkest onder leiding van orkestleider, vioolsolist en componist Guido Dieteren. Samen met echtgenote en sopraan Wendy Kokkelkoren bewijst het orkest dat pop en klassiek harmonieus samengaan.

  Guido’s Orchestra boekte de afgelopen jaren grote successen met onder andere ‘Red Passion Live in Concert’, het Drielandenpunt concert ‘Live from the Heart of Europe’ en de concerten van ‘Symphonica in Rosso’ met artiesten als Paul de Leeuw, Marco Borsato, Lionel Richie, Diana Ross en Nick en Simon.

  Dirigent: Dion Ritten
  Begeleider: Véron Jongstra
  Datum en aanvangstijd: 1 november, 20.00 uur
  Locatie: Asta Cultuurcentrum, Markt 6a, 6191 JG Beek
  Entree: voorverkoop € 20,- / kassa € 22,50
   


  Lees meer
 • 09 november 2014 15:00 - 16:30 Jubileumconcert Vocaal Ensemble Campanella
  In 2014 viert Vocaal Ensemble Campanella haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren vindt op 9 november een jubileumconcert…
  In 2014 viert Vocaal Ensemble Campanella haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren vindt op 9 november een jubileumconcert plaats. Tijdens dit concert kunt u o.a. genieten van werken uit de Songs of Sanctuary van Karl Jenkins en een medley uit de musical Les Misérables. Mannenkoor Excelsior uit Tegelen is door het 25-jarige koor uitgenodigd om medewerking te verlenen aan het concert. Behalve eigen repertoire zullen de heren samen met de dames van Campanella het Perhaps Love van John Denver ten gehore brengen.

  Dirigent: Jan Knaapen
  Begeleiders: Ludy Rours en Ted Meijboom
  Datum en aanvangstijd: 9 november,  15.oo uur
  Locatie: Aula van Missiehuis St. Michael, St. Michaelstraat 7, 5935 BL  Steyl
  Entree: € 7,50


  Lees meer
 • 06 december 2014 09:30 - 15:30 Studiedag Zuid-Amerikaanse koormuziek met o.a. Misa Criolla
  Op 6 december organiseert Stichting Maestro voor koorzangers èn hun dirigenten een bijzondere Repertoiredag met…
  Op 6 december organiseert Stichting Maestro voor koorzangers èn hun dirigenten een bijzondere Repertoiredag met Latijns-Amerikaanse muziek in Cultureel Centrum Tiliander in Oisterwijk. Centraal staan twee werken van de beroemde Argentijnse componist Ariel Ramirez (1921-2010): Misa Criolla en Navidad Nuestra. Deze inspirerende dag wordt geleid door echte Argentijnse docenten die zelf nog met de componist hebben gewerkt.
   
  Toen het Latijn niet langer de enige toegestane taal was in de katholieke kerk, greep Ariel Ramirez de gelegenheid aan om een mis te schrijven gebruik makend van de volkstaal (Spaans) èn elementen uit de volksmuziek. Zo onstond in 1964, dit jaar precies 50 jaar geleden, de inmiddels wereldberoemde Misa Criolla, geïnspireerd door de ritmes en de instrumenten van de inheemse bevolking: Indianen (de oorspronkelijke bewoners) en criollos (nazaten van immigranten). Naast de Misa Criolla wordt gewerkt aan delen uit de kerstcantate Navidad Nuestra, een verzameling liederen op verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het kerstverhaal vertellen.

  De kleurrijke instrumentale begeleiding wordt verzorgd door de muzikanten van La Banda Roja, die spelen op authentieke Argentijnse begeleidingsinstrumenten. Kortom, deze Repertoiredag biedt een unieke kans om kennis te maken met de fascinerende en aanstekelijke ritmes uit het Andesgebergte.

  Datum: 6 december
  Tijd: 9.30-15.30 uur
  Locatie: Grote zaal van Tiliander Oisterwijk
  Docenten: Frank Hermans, Christian Gomez, Nilda Godoy en Eduardo Redamar
  Kosten: € 47,50 per persoon (incl. lunch en bladmuziek)
  Aanmelden: via www.stichtingmaestro.nl of info@stichtingmaestro.nl (Ramon van den Boom)
   
  's Avonds is er in Tiliander een concert door Coro Viva Voce uit Santa Fé, met medewerking van La
  Banda Roja en Ensemble Nilda Godoy. Kijk hier voor meer informatie.
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant en Bende van Beuving - Klap van de korenmolen
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen'…
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het jubilerende Vocal Group Transparant. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en geen geposeer.Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen.Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.

  Recensies
  De Stentor: "Prachtige liedjes en een niet te stuiten cabaretier met een mateloos gevoel  voor humor."
  Brabants Dagblad: "Warme liedjes en hilarische acts."
  Arena: "Allround cabaretier Beuving zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop."

  Locatie: Schouwburg Venray
  Kosten: € 17,- / € 20,-  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 29 juli 2014 Tutta Musica wint korenwedstrijd Efteling
  Maar liefst 24 kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen hebben zich op 6 juli jl. van hun beste kant laten…
  Maar liefst 24 kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen hebben zich op 6 juli jl. van hun beste kant laten zien in de Efteling. Zij deden, aan de vooravond van de Dag van het Sprookje, auditie tijdens een grote kinderkorenwedstrijd. Met als hoofdprijs een optreden tijdens de première van de nieuwe Sprookjesboom musical van de Efteling. De jury (bestaande uit kinderacteur Sem van Dijk, hoofdrolspeelster Wieneke Remmers en Efteling-directeur Imagineering Olaf Vugts) had de moeilijke taak één winnaar te kiezen. Het was kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal (Limburg) die er met de hoofdprijs vandoor ging. “Tutta Musica zong ontzettend zuiver én tweestemmig. Het koor zag er mooi uit en was enthousiast”, aldus de 10-jarige juryvoorzitter Sem van Dijk.

  Premiere
  Op 17 september a.s. mag het koor optreden tijdens de première van de musical. Daarnaast zijn alle kinderen die meededen aan de finaledag exclusief uitgenodigd om eenmalig mee te spelen in de musical. Ze spelen dan een kinderkoor dat met hun muziekjuffrouw verdwaalt in het Sprookjesbos. In iedere voorstelling zullen straks steeds zeven ‘nieuwe’ kinderen meespelen en zingen, waaronder dus veel van de kinderen die mee hebben gedaan aan deze kinderkorenwedstrijd.

  lees meer…
 • 03 juli 2014 Koorschool Cantarella Beek winnaar Limburgs Kinderkorenfestival 2014
  In een afgeladen Munttheater in Weert streden zondag 22 juni jl. negen koren om de wisselbeker voor het beste…
  In een afgeladen Munttheater in Weert streden zondag 22 juni jl. negen koren om de wisselbeker voor het beste koor van het Limburgs Kinderkorenfestival 2014.

  Niños Cantando uit Swalmen, Cantarella uit Swartbroek, Kinderkoor Mezoc uit Budel en Jeugdkoor Groenewoud uit Weert lieten zich horen in het 1e blok. Na de pauze kon men luisteren naar Cantarella uit Beek, De Beltoontjes uit Maastricht, Sjamaes uit Maastricht, Tutta Musica uit Voerendaal en als laatste de jongste groep van de Limburgse Koorschool Catarella. De jury, bestaande uit Jim Giloffo en Shaunette Hildabrand, was verrast door het zeer afwisselende repertoire en de kwaliteit van de koren. Ook het enthousiasme bij de ruim 200 zingende kinderen was zeer inpirerend.

  De winnende Koorschool Cantarella uit Beek kreeg naast de wisselbeker een extra prijs uitgereikt namens VNK-Limburg: zij mogen optreden op zaterdag 13 september a.s. in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond tijdens de Limburgs Koordagen. Daarnaast mogen ze met hun koor een cd opnemen. Het Munttheater bood nog een aanmoedigingsprijs aan in de vorm van een theaterbezoek voor het koor. Ook deze prijs ging naar de Limburgse Koorschool Cantarella, maar in dit geval naar de pas opgerichte jongste groep van de koorschool.

  Met dit Limburgs Kinderkorenfestival, dat voor de 12e keer werd georganiseerd, beoogt het VNK-Limburg de kinder-en jeugdzang in onze provincie te stimuleren en uit te bouwen.
 • 27 juni 2014 Limburgse koren gaan samenwerken
  In het Gouvernementsgebouw in Maastricht werd op 20 juni jl. een convenant ondertekend door drie Limburgse koren.…
  In het Gouvernementsgebouw in Maastricht werd op 20 juni jl. een convenant ondertekend door drie Limburgse koren. De ondertekenaars van dit convenant waren: Venrays Mannenkoor (VMK) o.l.v. Anton Kropvišek, Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) o.l.v. Hennie Ramaekers en Weerter Mannenkoor’ (WMK) o.l.v. Tim Schulteis.

  Het doel van de samenwerking is de mannenkoorzang te promoten en aandacht te vragen voor dit belangrijke culturele Limburgse erfgoed. Muziek en zang zijn immers niet weg te denken uit het Limburgse culturele- en maatschappelijke leven.
  Belangrijke aandachtspunten van dit project zijn:
  - Jongere mannen te interesseren voor het zingen in een mannenkoor;
  - Innovatie, ontwikkeling en samenwerking tussen de drie koren op het gebied van programmering (lees repertoirekeuze) en uitvoering;
  - Door 'voorbeeldig' te werken willen de drie koren andere koren in Limburg en de rest van het land stimuleren de mannenkoorzang op niveau en in een verrassende  omgeving en uitvoering te presenteren.

  Het cultureel erfgoed wordt op deze manier voor het voetlicht gebracht en het maatschappelijk belang daarvan onderstreept. Tevens wordt een muzikale hobby voor mannen onder de aandacht gebracht. 

  In het kader van dit convenant hebben de drie mannenkoren besloten samen een concertcyclus te organiseren onder de naam ‘Vocaal Drieluik’. Het eerste concert wordt georganiseerd door het Venray’s Mannenkoor op 4 oktober 2014 in Venray. In 2015 wordt vervolgens een concert georganiseerd door het Koninklijk Roermonds Mannenkoor en in 2016 door het Weerter Mannenkoor.

  De overeenkomst werd door de drie voorzitters ondertekend op het provinciehuis in Maastricht in aanwezigheid van gedeputeerde Patrick van den Broeck. De heer Van den Broeck deed dit  niet alleen vanuit zijn functie als gedeputeerde maar ook als lid van het VMK. “Misschien ben ik wel het VMK lid met het laagste aanwezigheidspercentage!” zei hij ter verwelkoming. Verder ondersteunde hij in zijn welkomstwoord het gezamenlijke initiatief van harte. De voorzitter van het KRM, Wim Geraedts, sprak een woord van welkom uit namens  de deelnemers  en richtte zich daarbij speciaal tot de heer J. Truijen, voorzitter van de KNZV‑Limburg. Vervolgens refereerde hij aan het initiatief van Henny Ramaekers, dirigent van het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, dat uiteindelijk tot deze samenwerking heeft geleid. Om tot verwezenlijking  van de doelstellingen te komen stelde hij het Venray’s Mannenkoor tot voorbeeld. Dit vanwege de moderne keuze van repertoire en de verrassende wijze van uitvoering van dit koor. Hij was dan ook blij dat het Venray’s Mannenkoor een van de organiserende koren is. Tot slot volgde de ondertekening door de voorzitters van de drie koren. Voorzitter René Francken van het VMK overhandigde de poster van het eerste concert op 4 oktober. Gedeputeerde Van den Broeck beloofde dat deze een mooie plek op zijn werkkamer zou krijgen. Het geheel werd op gepaste wijze muzikaal omlijst door de groep Per Caso (onderdeel van het Venray’s Mannenkoor) dat twee nummers ten gehore bracht o.l.v. dirigent Jac Janssen.
   
  Nadat de voorzitter van Weerter Mannenkoor, de heer F. Niesten, had aangegeven ervan uit te gaan dat dit initiatief ook op een gepaste financiële steun vanuit de provincie mag rekenen, sloot hij de bijeenkomst af door iedereen te bedanken en nodigde iedereen uit aanwezig te zijn bij het eerste concert op 4 oktober in Venray.
 • 10 juni 2014 Deadline aanleveren concertgegevens Zingend Limburg verplaatst naar 20 juni
  In 2013 is voor het eerst de concertbundel Zingend Limburg in een oplage van 5.000 exemplaren verspreid door heel…
  In 2013 is voor het eerst de concertbundel Zingend Limburg in een oplage van 5.000 exemplaren verspreid door heel Limburg. Alle koren die informatie over hun concert hadden aangeleverd, zagen die info mooi aangekondigd terug in de brochure. Gezien de vele positieve reacties en extra concertbezoekers brengt de VNK-Limburg in 2014 wederom een concertenbundel uit. Het openingsconcert van Zingend Limburg vindt plaats tijdens de Limburgse Koordagen op zaterdag 13 september van 20.00 tot 22.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Het openingsconcert Zingend Limburg is gratis toegankelijk. Iedere concertbezoeker ontvangt tevens de concertbundel Zingend Limburg.
   
  De deadline voor het aanleveren van concertgegevens is verplaatst naar 20 juni 2014
  Nog tot 20 juni a.s. kunt u de concerten die plaatsvinden in de periode 1 september 2014 t/m 31 juli 2015 aan ons doorgeven. Wij maken onder de noemer ‘Zingend Limburg’ een brochure van al die concerten. De brochure wordt breed verspreid en er wordt zo veel mogelijk reclame gemaakt voor de concerten die in deze periode plaatsvinden.
   
  Aanleveren tekst
  U kunt uw concert(en) alleen doorgeven via het inschrijfformulier.
   Let op! Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. De redactie behoudt zich het recht voor om kleine wijzigingen in de tekst aan te brengen.
   
  Aanleveren foto’s
  Indien u beeldmateriaal wilt aanleveren voor de brochure, stuur dan maximaal 1 foto per evenement naar gthijssen@hklimburg.nl, o.v.v ‘Zingend Limburg’ en de naam van uw koor. De foto dient te worden aangeleverd als JPG-bestand en minimaal 1 MB groot te zijn.
   
  lees meer…
 • 04 juni 2014 Workshops 'Ondersteuning besturen' najaar 2014
  Voor veel verenigingen staat de zomerstop alweer (bijna) voor de deur. Daarom willen we u nu alvast wijzen op de…
  Voor veel verenigingen staat de zomerstop alweer (bijna) voor de deur. Daarom willen we u nu alvast wijzen op de workshops die in het najaar van 2014 plaatsvinden ter versterking van de bestuurskracht van verenigingen die actief zijn op het gebied van de Limburgse Volkscultuur. Ook dit jaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg, in het kader van de regeling 'ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, een reeks workshops om verenigingsbesturen te ondersteunen bij hun bestuurlijke activiteiten.

  Van september t/m november 2014 worden vier workshops aangeboden:
  - Functiegericht besturen
  - Beter gezien en gehoord worden via social media
  - Crescendo van mijn verenigingsimago
  - Vinden en binden van vrijwilligers

  De workshops zijn bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). De workshops worden aangeboden in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg en deelname is gratis.

  Ga voor meer informatie over de inhoud van de workshops, data, locaties en om u aan te melden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
meer nieuws…
prikbord
11-06-2014 11:07,

Zangers/figuranten gezocht voor Dreigroschenoper!

Deze zomer speelt aan de Maas in Velden de Dreigroschenoper van Bertolt Brecht & Kurt Weill in een bewerking… Deze zomer speelt aan de Maas in Velden de Dreigroschenoper van Bertolt Brecht & Kurt Weill in een bewerking van Cees Rullens en Nard Reijnders.

Voor dit zomerproject van … op Locatie! zijn we nog op zoek naar een aantal zangers/figuranten. De hoofdrollen worden ingevuld door professionele zangers. Er zijn diverse bijrolllen waarbij het toneelspel van groot belang is. De zang is vrijwel allemaal unisono, dus dat zal snel opgepakt worden. Maar belangrijk is dat men het moet willen en durven om op een natuurlijke manier mee te doen in spel en vrijuit zingen (en uit het hoofd). Je staat in een professionele muziekproductie, tijdens de voorstelling van ongeveer anderhalf uur ben je voortdurend aan het spelen en zingen.

We zoeken acterende en/of zingende mannen en vrouwen in alle leeftijden. Sommigen zullen dus een speelrol krijgen en in de koorpartijen meezingen... Cees zal bepalen wie welke rol krijgt toebedeeld, op grond van karakter, spelkwaliteit etc.

De Dreigroschenoper is geschreven voor Bertold Brecht en Kurt Weill. Het stuk speelt zich af aan de zelfkant van de maatschappij waar zich een soort van onderwereldmaatschappijtje heeft gevormd; bendes, boeven, bedelaars, hoeren, smerige zakenlui, corrupte politie, zuipen en jatten. De voorstelling wordt gespeeld door, professionele zangers, een orkest, een blazersensemble, en lokale amateurspelers, op de scheepswerf aan de maas in Velden. Het wordt rauw, schrijnend, giftig, sensueel en geil, de fantasie prikkelend.

Wil je meespelen of wil je graag meer informatie, stuur dan een mail naar saartjehoogland@gmail.com

Repetitie- en speeldata:
Zaterdag 14 juni, 13.30-17.00 uur 
Donderdag 19 juni, 19.00-22.30 uur
Zaterdag 21 juni, 13.30-16.00 uur 
Donderdag 26 juni, 19.00-22.30 uur
Zaterdag 28 juni, 13.30-16.00 uur
Donderdag 3 juli, 19.00-22.30 uur 
Zaterdag 5 juli, 13.30-16.00 uur 

Vakantie

Maandag 11 augustus, 19.00-22.30 uur
Dinsdag 12 augustus, 19.00-22.30
Woensdag 13 augustus, 19.00-22.30 uur 
Donderdag 14 augustus, 19.00-22.30 uur

Alle repetities vinden plaats op locatie aan de Veerweg in Velden.

Vrijdag 15 augustus - Première
Zaterdag 16 augustus - Voorstelling
Zondag 17 augustus - Voorstelling
Vrijdag 22 augustus - Voorstelling
Zaterdag 23 augustus - Voorstelling
Zondag 24 augustus - Voorstelling
Vrijdag 29 augustus - Succes optie voorstelling
Zaterdag 30 augustus - Succes optie voorstelling
Zondag 31 augustus - Voorstelling

In overleg worden eventueel extra zangrepetities gepland.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?