verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:

  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Aanvraagformulieren
  1. Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2016
  2. Aanvraagformulier Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2016 

  Workshops september t/m november 2016
  Klik hier voor meer informatie over de workshops 'Ondersteuning besturen' september t/m november 2016.

agenda
 • 10 september 2016 - 06 april 2017samenwerkings activiteit 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen…
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend en komen al goed op gang. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus 'Zing en Beleef' huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
   
  Van september - november 2016 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Opera' in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Matthäus Passion' in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
   
  Het inschrijfgeld voor beide cursussen (resp. 4 en 5-delig) bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.

  Ga voor meer informatie over de inschrijving naar: www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef
  Of klik hier voor een video-impressie.

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Opera'
  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'


  Lees meer
 • 25 september 2016 14:00 - 21:00 Jubileumconcert zangvereniging St. Caecilia Ottersum
  Op 25 september om 14.00 uur en 19.30 uur vindt op Landgoed Roepaen, Ottersum het grote jubileumconcert van zangvereniging…
  Op 25 september om 14.00 uur en 19.30 uur vindt op Landgoed Roepaen, Ottersum het grote jubileumconcert van zangvereniging St. Caecilia Ottersum plaats. De concerten hebben het thema ’75 jaar jong’ dat natuurlijk gebaseerd is op het 75-jarig bestaan van de zangvereniging.

  Programma
  Het eerste gedeelte van het concert bestaat uit vijf delen van het klassieke werk Stabat Mater van componist Karl Jenkins. Tijdens dit werk wordt het koor begeleid door strijkers, blazers en percussionisten. Het tweede deel van het concert bestaat uit een lichter modern repertoire met popmuziek van onder andere Coldplay, Adele en Rihanna.
   
  Klik hier om via e-mail uw tickets te reserveren.
   
  Datum: zondag 25 september 2016, 14.00 uur en 19.30 uur
  Locatie: Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum
  Entree:  € 10,00


  Lees meer
 • 07 oktober 2016 - 09 oktober 2016samenwerkings activiteit De Limburgse Koordagen 2016
  Koren, zangers, dirigenten en zangliefhebbers kunnen van 7 t/m 9 oktober a.s. hun hart ophalen tijdens de derde…
  Koren, zangers, dirigenten en zangliefhebbers kunnen van 7 t/m 9 oktober a.s. hun hart ophalen tijdens de derde editie van de Limburgse Koordagen, hét Limburgse koorfestival met diverse concerten voor jong en oud, muzikale educatie voor zangers en dirigenten. Dit jaar staan de Koordagen in het teken van kinder- en jeugdzang. Zangers en koren kunnen tijdens het evenement deelnemen aan de vele activiteiten die voor hun georganiseerd worden en bezoekers kunnen genieten van een grote variëteit aan koorzang. Alle activiteiten die in het kader van de Limburgse Koordagen worden georganiseerd, vinden plaats in TheaterHotel De Oranjerie (Kloosterwandplein 12-16) in Roermond. Het evenement, dat uniek is in haar opzet, wordt georganiseerd door de Verenigde Nederlandse Korenorganisatie (VNK) – Limburg i.s.m. het Huis voor de Kunsten Limburg. De verschillende programmaonderdelen van de Limburgse Koordagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

  De Limburgse Koordagen gaan op vrijdag 7 oktober van start met een feestelijk gala-avond. Tijdens de gala-avond wordt de Koor CD-award uitgereikt voor de beste Koor -CD van de door de VNK Limburg meest recent opgenomen koren. Maar liefst 50 koren zijn in de race voor diverse prijzen en de award. Het succesvolle jongerenkoor Equal Voices uit Weert (met maar liefst 60 jongeren) o.l.v. Rita Scheffers omlijst deze avond. De gala-avond is voor iedereen vrij toegankelijk. Het publiek mag zelfs een stem uitbrengen voor de uitreiking van de fan-prijs.

  Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober vindt het Open Limburgs Korenfestival plaats. Diverse koren krijgen tijdens het festival een half uur of ‘fame’. Zij mogen dan hun zangkunsten presenteren aan het publiek. Koren kunnen tijdens het festival ook beoordeeld worden of advies inwinnen bij een professionele jury. In afwachting van de prijsuitreiking van de competitie van het OLKF vult het avondprogramma zich met 3 gastoptredens van koren die iets bijzonders te bieden hebben, waaronder een optreden van Vocaal Ensemble Quint (NKF Koor van het Jaar 2016).

  Op zondag vindt ook het Kinderkoorfestival plaats waarbij een keur van de Limburgse kinderkoren ‘acte de présence’ geeft. Naast de concerten bieden de Limburgse Koordagen ook verdieping. Koren kunnen deelnemen aan diverse workshops en een ‘Koor Make Over’ waarbij gewerkt wordt aan de podiumpresentatie van de koren. De workshops zijn gratis toegankelijk.

  Op zondag 9 oktober presenteren koren in het kader van het Toon Talent project hun kinderkoorzangproject en wordt het project afgesloten met de Toon Talent Award. In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond kan men die dag, in het kader van de Dag van de Kerkmuziek, genieten van een concert- en workshopprogramma gericht op religieuze muziek. De Limburgse Koordagen worden afgesloten met het uitreiken van diverse prijzen aan alle kinderen die aan het Limburgs Kinderkorenfestival deelnemen.

  Kijk voor meer en uitgebreide informatie over de verschillende programmaonderdelen van de Limburgse Koordagen op www.vnk-limburg.nl/limburgsekoordagen.  
   
 • 16 oktober 2016 15:00 - 17:00 Jubileumconcert koor Musica Vincit Landgraaf
  Stabat Mater door Musica Vincit 

  Op zondag 16 oktober en zaterdag 22 oktober 2016 viert Koor Musica Vincit…
  Stabat Mater door Musica Vincit 

  Op zondag 16 oktober en zaterdag 22 oktober 2016 viert Koor Musica Vincit uit Landgraaf haar 12,5 jarig bestaan. Bij de concerten op deze twee datums staat het Stabat Mater centraal. Samen met solisten en een klein orkest zal het koor het verdriet van een moeder (Stabat Mater) vertolken.

  Datums en locaties: Zondag 16 oktober om 15.00 uur in de Heilige Familiekerk, Veldstraat 23 in Landgraaf en zaterdag 22 oktober om 20.30 uur in Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145 in Heerlen.
  Entree: €10,00. Kaarten reserveren via 045-5326696 of marjacob@planet.nl. Ook voor aanvang van de concerten verkrijgbaar op zondag 16 oktober aan de ingang van de kerk en zaterdag 22 oktober bij de kassa van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.


  Lees meer
 • 22 oktober 2016 20:30 - 22:00 Jubileumconcert koor Musica Vincit Landgraaf
  Stabat Mater door Musica Vincit

  Op zondag 16 oktober en zaterdag 22 oktober 2016 viert Koor Musica Vincit uit…
  Stabat Mater door Musica Vincit

  Op zondag 16 oktober en zaterdag 22 oktober 2016 viert Koor Musica Vincit uit Landgraaf haar 12,5 jarig bestaan. Bij de concerten op deze twee datums staat het Stabat Mater centraal. Samen met solisten en een klein orkest zal het koor het verdriet van een moeder (Stabat Mater) vertolken.

  Datums en locaties: Zondag 16 oktober om 15.00 uur in de Heilige Familiekerk, Veldstraat 23 in Landgraaf en zaterdag 22 oktober om 20.30 uur in Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145 in Heerlen.
  Entree: €10,00. Kaarten reserveren via 045-5326696 of marjacob@planet.nl. Ook voor aanvang van de concerten verkrijgbaar op zondag 16 oktober aan de ingang van de kerk en zaterdag 22 oktober bij de kassa van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

   
  Lees meer
 • 17 december 2016 20:00 - 23:59 Venray’s Mannenkoor Eindejaarsconcert ‘Classic meets Pop’
  Het traditionele Eindejaarsconcert van het Venray’s Mannenkoor vindt dit jaar plaats in de Evenementenhal in…
  Het traditionele Eindejaarsconcert van het Venray’s Mannenkoor vindt dit jaar plaats in de Evenementenhal in Venray. Deze nieuwe locatie biedt nieuwe mogelijkheden, en daarom staat er nu een éénmalig groots Eindejaarsconcert in de steigers. Projectleider van het EJC René Francken vertelt: ‘We hebben gezocht naar een artiest die zelf uitstekend kan zingen en door haar persoonlijkheid het publiek mee kan nemen in de beleving van het evenement. Toen we Kim-Lian van der Meij hiervoor vroegen, reageerde ze direct en heel positief. Het is voor haar ook een uitdaging om dit samen met het koor te mogen doen.’

  Kim-Lian van der Meij is een Nederlandse zangeres, actrice, televisiepresentatrice, musicalster en danseres. Tijdens het Eindejaarsconcert brengt ze solo een aantal nummers, maar ze treedt natuurlijk ook samen met het mannenkoor op.

  Naast de presentatie door Kim-Lian zorgt de Philips Harmony voor de muzikale uitvoering. Deze harmonie van hoog niveau is een goede bekende voor het mannenkoor. En uiteraard hebben lokale artiesten zoals Blind Beggar een plek in het programma gekregen. Na het concert vindt er een afterparty plaats, die opgeluisterd wordt door de Blue Band.

  Projectkoor voor niet-leden
  Geen lid van het mannenkoor en toch actief meedoen aan dit concert? Dat kan! Het Venray’s Mannenkoor biedt de gelegenheid in een projectkoor mee te zingen op het grote podium van de Evenementenhal. Enige zangervaring is niet nodig, maar uiteraard zijn ook geoefende zangers welkom deel te nemen aan dit eenmalig samengestelde projectkoor.

  Datum: zaterdag 17 december 2016
  Locatie: Evenementenhal Venray
  Entree: staanplaatsen en zitplaatsen te koop. Zie website van het Venray’s Mannenkoor.

   
  Lees meer
meer items…
nieuws
Er zijn geen nieuwsitems.
prikbord
08-09-2016 09:48,

Zing mee met het Brunssums Mannenkoor

Op zondag 18 december vindt het Gala Kerstconcert van het Brunssums MannenKoor in samenwerking met het… Op zondag 18 december vindt het Gala Kerstconcert van het Brunssums MannenKoor in samenwerking met het Landgraafs Mannenkoor plaats. Voor deze gelegenheid heeft het koor het blazerskwintet van het Koninklijk Concertgebouworkest en Carla Maffioletti (bekend als soliste van onder meer André Rieu) gestrikt.

In voorbereiding op dit concert kunt u als ‘niet lid’ toch actief deelnemen. Het Brunssums MannenKoor geeft u namelijk de mogelijkheid om zonder kennis van notenschrift mee te zingen in dit project. U kunt aansluiten bij de repetities die plaatsvinden op elke maandagavond om 20.00 uur in Grand Café Fratelli, Kerkstraat 274 in Brunssum.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Pierre Ruiters, secretaris Brunssums MannenKoor via e-mail. Of kijk op de website van het koor.

 

Lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?