verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
prikbord
Er zijn geen prikbordberichten
agenda
 • 18 april 2014 20:00 - 21:30samenwerkings activiteit Kamerkoor Maastricht zingt Johannes Passion
  Ook dit jaar brengt Kamerkoor Maastricht de Johannes Passion van J.S. Bach ten gehore. Na vorig jaar de minder…
  Ook dit jaar brengt Kamerkoor Maastricht de Johannes Passion van J.S. Bach ten gehore. Na vorig jaar de minder bekende Zweite Fassung van de Johannes Passion op de lessenaar te nemen, keert het Kamerkoor nu weer terug naar de uiteindelijke versie van het jaar 1749, het jaar voor Bachs dood; de versie die ook de bekendste is.

  Voor velen is dit werk onverbrekelijk verbonden met de Paastijd en altijd weer ontroerend; denkt u alleen maar aan de bekende aria voor sopraan:

  Zerfließe, mein Herze, in Fluten der Zähren
  Dem Höchsten zu Ehren!
  Erzähle der Welt und dem Himmel die Not:
  Dein Jesus ist tot!


  (Vloei uiteen, mijn hart, in stromen van tranen
  om de Hoogste te eren!
  Vertel aarde en hemel de rampspoed:
  je Jezus is dood!)

  Locatie: St. Janskerk, Maastricht
  Kaartverkoop: € 20,- aan de kerk, via UITbalie 043 350 55 55 of via www.theateraanhetvrijthof.nl / € 18,- via www.kamerkoormaastricht.nl / € 12,- voor studenten op vertoon van pas


  Lees meer
 • 23 april 2014 19:00 - 19:40samenwerkings activiteit Presentatie resultaten Toon Talent project Zingen in de klas
  Zingen kinderen nog wel eens? Kunnen kids uit het IT-tijdperk nog wel plezier ontlenen aan samen zingen? Voor de…
  Zingen kinderen nog wel eens? Kunnen kids uit het IT-tijdperk nog wel plezier ontlenen aan samen zingen? Voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen de Ratel uit Gennep, de Brink uit Ottersum en de Vonder uit Ven-Zelderheide kunnen beide vragen met een volmondig 'ja' worden beantwoord.

  Onder leiding van zangdocente Jacqueline Fijnaut zijn zij al een aantal weken bezig met een bijzonder project rondom zang. Het project is geïnitieerd door het Genneps Vocaal Ensemble (GVE) uit Gennep en Gemengd Koor St. Caecilia uit Ottersum. Het is tot stand kunnen komen dankzij subsidie van provincie Limburg in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en de VNK-Limburg (Verenigde Nederlandse Korenorganisatie Limburg).

  Al die zangoefening en al dat zingen leidt uiteindelijk tot een grootse eindpresentatie van de hoorbare resultaten van het project op woensdag 23 april van 19.00-19.40 uur in de St Martinuskerk in Gennep. Ruim 200 kinderen zingen dan samen! Onder leiding van Jacqueline Fijnaut én met begeleiding van het GVE, St Caecilia en het kinderkoor Ottersum zingen ze allemaal samen de hit 'Mamma Mia' van ABBA. Tevens wordt dan gezamenlijk het prachtige Afrikaans lied ‘Shiyahamba’ ten gehore gebracht. Dat is een ritmisch lied, waarin de kinderen de beweging van de muziek heel goed aan kunnen voelen. Verder zingen de kinderen van alle groepen 6, alle groepen 7 en alle groepen 8 van de deelnemende scholen elk nog een eigen lied. En een prestatie van formaat: helemaal van buiten! De organiserende koren laten uiteraard ook van zich horen met een voor de kinderen aansprekend lied. Zo zingt het GVE het bekende lied 'Ik heb mijn wagen volgeladen' en brengt St. Caecilia het lied 'Halleluja' van Leonard Cohen.

  Maar dat is nog niet alles. Om de kinderen te laten horen hoe het klinkt als je als kind in een kinderkoor zingt, treedt het kinderkoor Ottersum ook nog op met enkele liederen. Iedereen is welkom om (eindelijk) weer eens vrolijk zingende kinderen te komen beluisteren. En de entree om zo iets moois mee te maken is helemaal gratis.
 • 23 april 2014 19:30 - 22:30 Oranjeconcert Vocal Group Transparant
  Rond de vroegere Koninginnedag werd, en nu, voor de eerste Koningsdag wordt in de Witte Hoeve weer een concert…
  Rond de vroegere Koninginnedag werd, en nu, voor de eerste Koningsdag wordt in de Witte Hoeve weer een concert ter ere van Oranje gehouden. Ook dit jaar tekent Vocal Group Transparant voor de organisatie op 23 april. Het Oranjeconcert begint om 19.30 uur. Vocal Group Transparant opent het concert, gevolgd door Oker uit Overloon. Na de pauze gaat Musical Voices uit Neerkant verder en het concert wordt gezamenlijk afgesloten.
   
  Vocal Group Transparant (VGT) viert dit jaar haar eerste lustrum met een groot concert, later dit jaar in de schouwburg Venray. Het koor bestaat uit meer dan 115 zangers en zangeressen in alle leeftijden. Onderlinge betrokkenheid, de drive om samen vernieuwend en kwalitatief muziek te maken en de wens om grensverleggend op te treden zorgen ervoor dat de wekelijkse repetitie een "feestje” wordt. Het koor staat onder leiding van de bevlogen dirigent René Pisters. Vocal coach Wilmy van der Helm zorgt samen met buddy’s voor verbetering van de zangprestaties. De buddy’s binnen VGT zijn een tamelijk uniek concept in de koorwereld. Het zijn ervaren koorleden die (nieuwe) leden in muzikaal opzicht helpen hun partijen goed onder de knie te krijgen. Het koor wordt bij optredens begeleidt door hun eigen combo. Het combo bestaande uit: Angelique van Dijk (piano), Kyle Schoutrop (gitaar), Jan Dael (basgitaar) en drummer Jos Winkelmolen.

  Het tweede koor, Zang & theatergroep Oker uit Overloon, is geen onbekende in de regio. Deze 50 mannen en vrouwen delen een hobby: zingen, acteren en muziek maken. Dit alles onder de bekwame leiding van regisseur en dirigent Roel Verheggen. Al diverse keren heeft deze groep een show verzorgd in de schouwburg van Venray. De laatste in 2009/2010: 'Oker bekent Kleur!'. Nu zijn ze hard aan het repeteren voor hun nieuwe show 'Showbizz!!!'. Deze voorstelling is op 10 en 11 oktober 2014 te zien in de Venrayse schouwburg. Tijdens het Oranjeconcert licht het koor al een tipje van de sluier van deze show op. Oker wordt begeleidt door hun 11-koppige Oker-band.

  Zanggroep Musical Voices uit Neerkant wordt geleid door Marianne Groenewegen uit Horst. Dit koor werd in 1979 opgericht als jongerenkoor voor kerkelijke vieringen. Deze status is het koor intussen ruimschoots ontstegen. Anno 2014 bestaat het koor uit ongeveer 40 leden, niet alleen jongeren. Het repertoire is intussen ook verder uitgebreid, de kerkelijke grondslag is nog maar een klein element van dit repertoire. De zanggroep wordt ondersteund door een eigen combo. Naast diverse optredens, de jongerenvieringen en de eigen concerten heeft Musical Voices in 2008 deelgenomen aan het tv-programma Korenslag. Een hele ervaring. Na het Oranjeconcert is het volgende optreden gepland op 11 oktober bij het jubileumconcert van Vrouwenkoor Confetti in Stiphout.
   
  De nummers die de koren gaan brengen zijn goed op en met elkaar afgestemd en de gezamenlijke afsluiter zal voor niemand een verrassing zijn. Dit gezamenlijke laatste nummer staat gepland rond 22.00 uur. Daarna is er nog ruimschoots de tijd om na te praten.

  Locatie: Witte Hoeve, Venray
  Entree: gratis
 • 25 april 2014 - 18 mei 2014 Operette 't Meideke vaan Medam André
  Tussen 25 april en 18 mei brengt de Mestreechter Operètte Vereiniging vijf maal de operette 't Meideke vaan Medam…
  Tussen 25 april en 18 mei brengt de Mestreechter Operètte Vereiniging vijf maal de operette 't Meideke vaan Medam André ten gehore in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
   
  Dirigent: Ben Perry
  Datum/aanvangstijd:
  - 25 t/m 27 april, 16 en 17 mei om 20.00 uur
  - 18 mei om 14.00 uur
  Locatie: Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47, Maastricht
  Entree: € 25,-
  Werk: 't Meideke vaan Medam André (La fille de Madame Angot) 
  Componist: Charles Lecocq
  Regie: Cees Rullens
  Tekst: Phil Dumoulin


  Lees meer
 • 26 april 2014 00:00 - 00:00 Venray's Mannenkoor klaar voor kampioensstrijd
  Op 26 april reist het Venray’s Mannenkoor af naar Zwolle voor de finale van het landelijk concours van het KNZV.…
  Op 26 april reist het Venray’s Mannenkoor af naar Zwolle voor de finale van het landelijk concours van het KNZV. De winnaar van dit concours mag zich Nederlands kampioen van de mannenkoren noemen. Een extra bus gevuld met 70 supporters zal het VMK vergezellen. Het is alweer 10 jaar geleden dat het Venray's Mannenkoor reservekampioen van Nederland werd in Zutphen o.l.v. Anton Kropivšek die toen pas benoemd was als dirigent. Sindsdien heeft hij het koor steeds naar een hoger niveau weten te brengen. Werd het VMK in 2003 nog verrassend vicekampioen, deze keer werd van meet af aan ingezet op het hoogst haalbare: Kampioen van Nederland worden.

  De voorbereidingen voor de finale in Zwolle begonnen al in april 2013 met een repetitieweekend in Boppard (D). Daar werd het fundament gelegd voor de stukken die het Venray’s Mannenkoor tijdens de voorronde op 27 oktober 2013 zou gaan brengen. Het koor wilde op 27 oktober de jury en de aanwezige toeschouwers verrassen en overrompelen met een gedurfd repertoire, bestaand uit klassieke maar ook eigentijdse nummers.

  Het Venray’s Mannenkoor slaagde er in Tegelen in om Limburgs beste te worden. Na twee dagen van muzikale strijd in De Haandert in Tegelen veroverde het koor onder leiding van Anton Kropivšek een finaleplaats in april 2014 in Zwolle door zich de beste te tonen van de elf deelnemende koren. Dat het optreden op een zeer hoog peil stond mag blijken uit de volgende (gedeeltelijke) recensie van Frans Waltmans, musicoloog en muzikaal adviseur VNK‑Limburg: “Op de tweede dag verbaasde het Venrays Mannenkoor met een verbluffend mooi optreden. Het koor combineerde een transparante koorklank met sonore zang, Whitacre´s Lux Aurumque was uit de kunst, en de doeltreffende koorregie in Joshua Fit The Battle Of Jerico was verrassend, kortom een uitvoering van internationaal niveau. Met dit optreden heeft Venrays Mannenkoor zich gepositioneerd als lichtend voorbeeld voor de Limburgse mannenzang, en in breder perspectief ook voor de Limburgse koorzang in het algemeen. Een ovationeel applaus van het aanwezige publiek was dan ook terecht op zijn plaats.”

  Gesterkt door dit succes kon het koor even adem halen en zich voorbereiden op het Eindejaarsconcert 2013. Na dit succesvolle concert was er nog maar één doel: 26 april in Zwolle. Wederom ging het koor naar Boppard waar van vrijdagavond tot zondagmiddag het koor in vijf repetities hard werkte aan de te zingen stukken op de finale van het KNZV-concours in Zwolle op 26 april a.s. Met name 'A stopwatch and an ordnacemap', het belangrijkste en moeilijkste stuk werd onder handen genomen. Bij dit stuk spelen drie pauken een belangrijke rol. Vanaf 20 maart verscheen dan ook een paukenist om aan dit stuk mee te repeteren. Na extra repetities op 15 en 29 maart en op 22 en 25 april is het koor er klaar voor: op naar Zwolle! Mocht het VMK kampioen worden, dan is er op zondag 4 mei een receptie in de Witte Hoeve.
 • 10 mei 2014 19:00 - 20:30 Moederdagconcert New Generation Merkelbeek
  Op 10 mei geeft New Generation Merkelbeek, met medewerking van Mannenkoor Oranje uit Schinveld o.l.v. Anton Kropivsek,…
  Op 10 mei geeft New Generation Merkelbeek, met medewerking van Mannenkoor Oranje uit Schinveld o.l.v. Anton Kropivsek, een Moederdagconcert.
   
  Dirigent: Ilona Schouten
  Aanvangstijd: 19.00 uur
  Locatie: Henkhof, Clemensweg 1, Merkelbeek
  Entree: gratis
   
  Tijdens het concert zal New Generation een deel van haar theaterconcert ‘MUSIC is de wereldtaal’ ten gehore brengen, te weten:
  - Oye la musica
  - Waka waka
  - Sajang é
  - Medley uit Mary Poppins
  - It's a small world


  Lees meer
 • 13 juni 2014 - 14 juni 2014 CantaRode: nieuw internationaal koorfestival in Kerkrade
  Kerkrade krijgt een nieuwe internationaal koorfestival. Op 13 en 14 juni komen kamerkoren uit diverse landen naar…
  Kerkrade krijgt een nieuwe internationaal koorfestival. Op 13 en 14 juni komen kamerkoren uit diverse landen naar de Limburgse klankstad voor het nieuwe festival CantaRode. Het is de bedoeling dat dit festival een terugkerend evenement gaat worden.

  Kerkrade kent al diverse grote muziekfestivals, zoals het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours voor de blaasmuziek en het jaarlijkse Orlandofestival voor kamermuziek. Daaraan wordt nu CantaRode toegevoegd als hét evenement voor de top van de kamerkoren uit de hele wereld. Het festival is daarmee uniek in Nederland. "Als wethouder Cultuur ondersteun ik dit initiatief van harte. Het festival past uitstekend  in het profiel van onze Klankstad. Immers naast de blaasmuziek heeft ook de zangkunst met diverse wereldlijke en kerkelijke koren stevige wortels in onze stad. De gemeente heeft dan ook een bijdrage van € 20.000,- ter beschikking gesteld”, aldus wethouder Peter Thomas (Cultuur).

  Internationale erkenning
  De initiatiefnemers van CantaRode willen met het festival op de eerste plaats de koorzang stimuleren en internationale culturele uitwisselingen bevorderen. Dit gebeurt onder meer door hoogwaardige concerten te organiseren en tegelijkertijd ook de brede volkszang te stimuleren. Ook wordt nauw samengewerkt met het onderwijsproject CantaYoung, dat onlangs in Kerkrade van start is gegaan. Het festival CantaRode is inmiddels internationaal erkend door het Choral Festival Network. Dit is de internationale koororganisatie. Het is de bedoeling dat CantaRode vanaf 2015 elke twee jaar in het Hemelvaartweekeinde in Kerkrade wordt gehouden.
   
  Concours
  Tijdens de eerste editie van CantaRode in juni van dit jaar staan enkele belangrijke concerten centraal. In 2015 wordt aan het festivalprogramma een concours voor de deelnemende koren toegevoegd. In de jury zullen internationaal gerenommeerde dirigenten en musici plaatsnemen. In de toekomst zal in het programma ook plaats worden ingeruimd voor concerten in de Euregio Maas-Rijn en voor workshops en masterclasses voor koorzangers en dirigenten uit de regio.
   
  Programma 2014
  In de aanloop naar het uitgebreide programma in 2015 is dit voor dit jaar een gevarieerd programma samengesteld om een breed publiek te laten kennismaken met CantaRode. Op vrijdag 13 juni vindt onder de titel ‘Musica Sacra’ in de historische abdijkerk van Abdij Rolduc een concert plaats met religieuze koormuziek. Hieraan nemen kamerkoren deel uit Libanon, Frankrijk, Marokko, India en Rusland. Zij brengen muziek vanuit verschillende religieuze tradities. Op de avond van zaterdag 14 juni geven kamerkoren uit België, Duitsland, Rusland en Limburg een internationaal concert in de Lambertuskerk in het centrum van Kerkrade.
   
  Kerkrade zingt!
  De markt van Kerkrade staat op zaterdagmiddag 14 juni garant voor een meezingfeest voor iedereen.
  Onder leiding van een professioneel entertainmentteam, aangevuld met leden van de lokale koren, kan iedereen naar hartenlust meezingen tijdens ‘Kerkrade Zingt!’ Tijdens een vier uur durend programma worden samen met het publiek tal van populaire liedjes gezongen. Het repertoire zal heel breed zijn: van ABBA tot Marco Borsato, aangevuld met bekende regionale meezingers.
   
  CantaYoung
  Een bijzonder onderdeel van het festival CantaRode vormt het scholenproject CantaYoung. In samenwerking met de Muziekschool Kerkrade en enkele basisscholen in de regio worden kinderen gestimuleerd om zich aan te sluiten bij nieuw op te richten kinderkoren. Een eerste kinderkoor is inmiddels geformeerd en zal tijdens CantaRode haar eerste concert geven.


  Lees meer
 • 14 juni 2014 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Toon Talent - Ridder KUNO: zinglevend!
  Volgens de legende was Kuno een ridder die ten tijde van Karel de Grote leefde in de streken rondom Voerendaal.…
  Volgens de legende was Kuno een ridder die ten tijde van Karel de Grote leefde in de streken rondom Voerendaal. Zijn avonturen zijn voor Stichting KUNO (www.ridderkuno.blogspot.nl) de rode draad bij het initiëren van allerlei activiteiten in de Gemeente Voerendaal, waarvoor verschillende culturele krachten worden gebundeld. Om het verhaal ook bij de jeugd tot leven te brengen en hen daarmee bij de gemeenschap te betrekken, worden de KUNO Ridderspelen georganiseerd. Zang staat bij dit project centraal.
   
  Met het project 'Ridder KUNO: zinglevend!' sluit de Stichting KUNO tevens aan bij het Toon Talent project van de VNK-Limburg. Het doel van Toon Talent, het stimuleren van koorzang bij de jeugd, wordt bereikt door kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar in de setting van een avontuurlijk ridderverhaal op een leuke en leerzame wijze in aanraking te brengen met muziek en zingen.
   
  Tijdens een aantal workshops, die worden gegeven op Basisschool Cortemich Voerendaal, wordt muziek ingestudeerd die speciaal bij het verhaal is geschreven. Als afsluiting van de workshopsessies worden op 14 juni in de Bernardushoeve in Trintelen de KUNO Ridderspelen georganiseerd; o.l.v. dirigente Marianka Kropivšek van jeugdkoor de Pareltjes - die aanwezig zullen zijn deze dag - worden verhaal, muziek en dans tot een geheel gebracht.
   
  Kinderkoren, maar ook individuele kinderen, kunnen deelnemen aan 'Ridder KUNO: zinglevend!'. Inschrijven kan door een mail te sturen naar ridderkuno@gmail.com. Kosten voor deelname bedragen € 1,- per persoon.
 • 11 juli 2014 20:00 - 21:30 Kamerkoor Cantate zingt met Ensemble Vocale Lindenholzenhausen
  Op 11 juli geeft Kamerkoor Cantate een concert samen met Ensemble Vocale Lindenholzhausen.…
  Op 11 juli geeft Kamerkoor Cantate een concert samen met Ensemble Vocale Lindenholzhausen.

  Dirigent: Dion Ritten
  Begeleider: Véron Jongstra
  Aanvangstijd: 20.00 uur
  Locatie: Limburg an der Lahn (D)
  Entree: € 10,-
   
  Kijk voor actuele informatie op het concert op www.kamerkoorcantate.nl
 • 12 juli 2014 20:00 - 00:00 Kamerkoor Cantate - Internationale Chornacht Limburg an der Lah
  Op 12 juli brengt Kamerkoor Cantate 'Gabriellas Sang' van Lars Wallenas ten gehore tijdens de Internationale Chornacht…
  Op 12 juli brengt Kamerkoor Cantate 'Gabriellas Sang' van Lars Wallenas ten gehore tijdens de Internationale Chornacht in Limburg an der Lahn.
   
  Dirigent: Dion Ritten
  Begeleider: Véron Jongstra
  Aanvangstijd: 20.00-00.00 uur
  Locatie: Marktplatz, Limburg an der Lahn (D)
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 12 oktober 2014 19:00 - 20:30 Sobornost in concert met Lilit Sati
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. …
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. 

  Het koor combineert op pakkende en sublieme wijze onder leiding van Wiel Bonten, religieuze werken uit de Byzantijnse ritus met Slavisch-Byzantijnse volksliederen. De jeugdige sopraan Lilit Sati, Armeense van geboorte, slaagde met lof aan het Maastrichts Conservatorium en is tweede dirigente van Sobornost. Zij presenteert, begeleid door een bekend accordeonist, een verrassend en boeiend liederenprogramma.

  Aanvang: 19.00 uur
  Locatie: Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 10,-
  Kaartverkoop: jo.didden@wxs.nl of 045 544 18 92


  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 08 april 2014 Yukie Hada wint Music Award Maastricht
  Zaterdag 5 april jl. won sopraan Yukie Hada de 14e Music Award Maastricht in het Conservatorium Maastricht. Aan…

  Zaterdag 5 april jl. won sopraan Yukie Hada de 14e Music Award Maastricht in het Conservatorium Maastricht. Aan de prijs is een bedrag van € 4.500,- verbonden. Ook het publiek koos massaal voor Yukie Hada, waardoor zij ook de publieksprijs ter waarde van € 500,- won. In totaal traden vijf zangers van Conservatorium Maastricht op voor een overvolle zaal. De Music Award Maastricht wordt georganiseerd door Conservatorium Maastricht en Rotary Maastricht.

  Een professionele jury onder leiding van Stefan Rosu, intendant philharmonie zuidnederland, bepaalde dat de Music Award Maastricht ging naar Yukie Hada. Winnaar Yukie Hada (1984) zong een stuk van Mozart, Schubert, Yoshinao en Puccini. Zij werd op piano begeleid door Robert Weirauch. De Japanse Yukie Hada studeerde klassiek zang op de Musashino Academy of Music in Tokyo. In 2011 begon haar studie aan Conservatorium Maastricht, waar ze als Master student les heeft van Frans Kokkelmans. Ook volgde ze verschillende masterclasses bij Marjon Lambriks en Nelly Miricioiu. Als solist zong ze de rol van Sandmänchen in Hänsel und Gretel en vertolkte ze in maart 2014 de rol van Eva in Die Schöpfung van J. Haydn.

  De Music Award Maastricht-edities staan afwisselend in het teken van viool, piano en zang. De 15e editie van de Music Award Maastricht 2015 staat in het teken van viool.

 • 03 april 2014 Bestuur VNK-Limburg op bezoek bij De Pareltjes Brunssum
  Op 28 maart jl. waren leden van het bestuur van de Verenigde Nederlandse Korenorganisatie - afdeling Limburg (VNK-Limburg)…
  Op 28 maart jl. waren leden van het bestuur van de Verenigde Nederlandse Korenorganisatie - afdeling Limburg (VNK-Limburg) op bezoek bij Kinderkoor De Pareltjes in Brunsum.
   
  De bestuursleden bedankten de Pareltjes voor hun deelname aan het Limburgs Korenfestival in oktober 2013 in Tegelen. Naast de mannen-, vrouwen- en gemengde koren, waren De Pareltjes het enige kinderkoor dat deelnam aan het Korenfestival; hun deelname werd daarom extra op prijs gesteld.

  Secretaris van de VNK-Limburg Mariëtte Ackermans bedankte de dirigente, de kinderen en hun ouders tijdens de repetitie van het kinderkoor.
 • 01 april 2014 Efteling Theater zoekt kinderkoren
  Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos in de Efteling het wonderlijke Muziekfeest plaats met een grote wedstrijd.…

  Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos in de Efteling het wonderlijke Muziekfeest plaats met een grote wedstrijd. Roodkapje, Assepoester en zelfs Draak zijn druk aan het oefenen! Heks zet alles op alles om te winnen en Geitje Benjamin wil vreselijk graag meedoen, maar hij kan geen instrument vinden dat bij hem past. En dan verdwalen een muziekjuffrouw en een aantal van haar leerlingen ook nog in het Sprookjesbos en komen terecht op het Muziekfeest.

  Voor 'Sprookjesboom de Musical, een wonderlijk muziekfeest' is de Efteling op zoek naar kinderen uit Nederland en Vlaanderen, die graag een eenmalige rol in de voorstelling willen spelen. Via een grootse zoektocht naar kinderkoren met enthousiaste jongens en meisjes, wordt via optredens in de Efteling toegewerkt naar de grote Finaledag op 6 juli a.s., de vooravond van de Dag van het Sprookje.

  De wedstrijd is voor enthousiaste kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen, die bestaan uit kinderen die op de basisschool zitten (groep 3 t/m 8).

  Klik hier voor meer informatie. Aanmelden kan tot tot 1 mei a.s. via het inschrijfformulier.

 • 26 februari 2014 Extra workshop 'Sponsorwerving is een sport!'
  Het stimuleren en ontwikkelen van bestuurskracht is van groot belang om de Limburgse volkscultuur te borgen. De…
  Het stimuleren en ontwikkelen van bestuurskracht is van groot belang om de Limburgse volkscultuur te borgen. De regeling ‘ondersteuning besturen’ voorziet in financiële middelen voor workshops ter versterking van die bestuurskracht. In 2014 organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg wederom een serie workshops ter versterking van bestuurskracht voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L) gezamenlijk. Deelname aan de workshops is gratis. 

  Vanwege de grote belangstelling voor de workshop ‘Sponsorwerving is een sport!’, is voor deze workshop een extra datum ingepland.
   
  Datum: dinsdag18 maart 2014
  Tijdstip: 19.30-22.00 uur
  Locatie: Fanfarezaal fanfare St. Joseph, Lisweg 8, 6102 CW, Pey-Echt
   
  Ga voor meer informatie en om u aan te melden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
meer nieuws…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?