verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling Limburg

In Limburg zijn zo’n 1100 amateurkoren van verschillende pluimage actief: vrouwen- en mannenkoren, ouderen- en jongerenkoren, grote koren en ensembles, klassieke koren, jazzkoren en alle andere denkbare koren. De stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties, afdeling Limburg (VNK-Limburg) treedt binnen de provincie op als belangenbehartiger van al deze koren. Dat doet de VNK door het ontwikkelen van activiteiten die de koorzang ondersteunen, stimuleren en promoten. Ook initiatieven van koren zelf die een stimulans zijn voor de koorwereld worden door de VNK-Limburg ondersteund. Alle informatie over onze activiteiten en mogelijkheden vindt u op deze website. Kijk, luister, lees en doe mee.  
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:

  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Aanvraagformulieren
  1. Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2016
  2. Aanvraagformulier Stimuleringsbijdrage Koorscholing 2016 

  Workshops september t/m november 2016
  Klik hier voor meer informatie over de workshops 'Ondersteuning besturen' september t/m november 2016.

agenda
 • 10 september 2016 - 06 april 2017samenwerkings activiteit 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen…
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend en komen al goed op gang. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus 'Zing en Beleef' huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
   
  Van september - november 2016 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Opera' in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Matthäus Passion' in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
   
  Het inschrijfgeld voor beide cursussen (resp. 4 en 5-delig) bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.

  Ga voor meer informatie over de inschrijving naar: www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Opera'
  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'


  Lees meer
 • 25 september 2016 14:00 - 21:00 Jubileumconcert zangvereniging St. Caecilia Ottersum
  Op 25 september om 14.00 uur en 19.30 uur vindt op Landgoed Roepaen, Ottersum het grote jubileumconcert van zangvereniging…
  Op 25 september om 14.00 uur en 19.30 uur vindt op Landgoed Roepaen, Ottersum het grote jubileumconcert van zangvereniging St. Caecilia Ottersum plaats. De concerten hebben het thema ’75 jaar jong’ dat natuurlijk gebaseerd is op het 75-jarig bestaan van de zangvereniging.

  Programma
  Het eerste gedeelte van het concert bestaat uit vijf delen van het klassieke werk Stabat Mater van componist Karl Jenkins. Tijdens dit werk wordt het koor begeleid door strijkers, blazers en percussionisten. Het tweede deel van het concert bestaat uit een lichter modern repertoire met popmuziek van onder andere Coldplay, Adele en Rihanna.
   
  Klik hier om via e-mail uw tickets te reserveren.
   
  Datum: zondag 25 september 2016, 14.00 uur en 19.30 uur
  Locatie: Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum
  Entree:  € 10,00


  Lees meer
nieuws
 • 11 juli 2016 Topamateurkoren krijgen workshops van componiste Joan Szymko
  Op 11 en 12 juni was de Amerikaanse componiste Joan Szymko in Nederland om workshops te geven aan diverse koren…
  Op 11 en 12 juni was de Amerikaanse componiste Joan Szymko in Nederland om workshops te geven aan diverse koren uit de top 10 van Limburgse amateurkoren. Canta Volare, Quint Venlo, Genti en Giocoso en het Vocaal Ensemble Kerkrade hebben aan diverse stukken gewerkt van de hand van Joan. Met diverse instrumentalisten zoals piano, dwarsfluit, cello, accordeon en zelfs taiko drummers, werd het programma versterkt waardoor in de Limburgse koorwereld inspirerende samenwerkingen zijn ontstaan.

  Daarnaast hebben twee concerten plaatsgevonden met het Vocaal Ensemble Kerkrade, Vocaal Ensemble Genti en Giocoso waarbij Joan Szymko de dirigente was en er werken van haar gezongen werden.

  Klik hier om de aftermovie te bekijken. De video is gemaakt door Jurriaan Hodzelmans.


  lees meer…
 • 27 juni 2016 Limburgs koor en dirigente vallen in de prijzen bij het Nederlands Koor Festival
  In de Jaarbeurs in Utrecht heeft gister, op zondag 26 juni, het Nederlands Koor Festival plaatsgevonden. En daar…
  In de Jaarbeurs in Utrecht heeft gister, op zondag 26 juni, het Nederlands Koor Festival plaatsgevonden. En daar vielen de Limburgse koren goed op. In totaal namen negen koren deel aan het festival. De grote winnaar van het Nederlands Koor Festival, gejureerd door John Damsma, Eva Baggerman en Kurt Bikkembergs, is vocaal ensemble Quint uit het Noord-Limburgse Venlo. Zij zijn dan ook het koor dat begin september in het Concertgebouw in Amsterdam een concert mag geven. Ook de tweede prijs van het festival mag mee naar Limburg. Het Sittard-Geleense Close Harmony Koor Fusion gooiden hoge ogen in het landelijke concours.

  Dirigente Esther Zaad kreeg de prijs voor Dirigente van het Jaar. Zij heeft tevens de leiding over de koren die de eerste en tweede prijs wonnen.

  Canta Volare (Sittard) en 2 Enjoy (Heugem), twee jonge koren uit Limburg, maakten ook indruk maar eindigen helaas niet in de top 3.

    lees meer…
 • 21 juni 2016 Workshoppprogramma 'Ondersteuning besturen' najaar 2016 online!
  Ook in het najaar van 2016 organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg workshops in het kader van de regeling…
  Ook in het najaar van 2016 organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg workshops in het kader van de regeling ‘Ondersteuning besturen’ om verenigingsbesturen te ondersteunen bij hun bestuurlijke activiteiten.

  Het workshopprogramma september t/m november 2016 staat nu online. Aan bod komen fiscale & juridische zaken, het verenigingsimago, social media (voor beginners en gevorderden) en functiegericht besturen.
   
  De workshops worden verspreid over de provincie Limburg aangeboden en zijn bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L) en andere bij het Huis aangesloten organisaties. Deelname is gratis.
   
  Ga voor meer informatie over de inhoud van de workshops, data, locaties en om u aan te melden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.

  We zien uw aanmelding graag tegemoet!
 • 06 juni 2016 Genieten van klassieke kamermuziek op mooie locaties tijdens het 35ste Orlando Festival
  Komende editie viert het Orlando Festival zijn 35-jarig bestaan. En ook dit jaar worden weer vele regioconcerten…
  Komende editie viert het Orlando Festival zijn 35-jarig bestaan. En ook dit jaar worden weer vele regioconcerten gegeven op verschillende prachtige locaties in de regio. Enkele juweeltjes die in eerdere jaren ook al het programma sierden, zullen weer te bezoeken zijn. Zoals bijvoorbeeld Centre Céramique in Maastricht, SCHUNCK* in Heerlen, het kerkje in Eygelshoven en het treinstation in Herzogenrath (D). Maar ook op enkele nieuwe locaties zullen concerten worden gegeven, bijvoorbeeld in Tongeren, op de plaats waar resten van een Romeinse tempel zijn teruggevonden. Deze openluchtlocatie ademt historie en sfeer, dus in combinatie met een kamermuziek concert beloofd dit een betoverende middag te worden! Ook nieuw zijn Kasteel Doenrade en Kasteel Wittem, waar de concerten verzorgd kunnen worden dankzij een speciale samenwerking met de betreffende kastelen, Stichting Muziek Jong voor Oud en Stichting De Zonnebloem. En dat je geen grote locatie hoeft te zijn om het podium te zijn voor een Orlando Festival regioconcert bewijst het Salviuskerkje in Limbricht. Dit knusse en pittoreske kerkje is bij uitstek een geweldige locatie om kamermuziek ten gehore te brengen.

  Het programma van de regioconcerten wordt dit jaar ingevuld door jonge top-ensembles: het Russische Life Quartet, het Spaanse Quartet Gerhard, het Kros Duo en Ensemble MIR. Daarnaast zullen ook zangers uit de masterclass van Axel Everaert optredens verzorgen, samen met pianiste Sofia Raichenko. De drie finalisten van het Orlando Concours zullen op een aantal regioconcerten te zien zijn. Wie dit precies zullen zijn, is natuurlijk nog niet bekend.

  Als uw nieuwsgierigheid geprikkeld is, kunt u voor een lijst van geselecteerde deelnemers terecht op de website van het Orlando Festival of van het Orlando Concours!
   
  lees meer…
 • 01 juni 2016 Silvia Weusten nieuwe muziekconsulent van het Huis
  Vanaf woensdag 1 juni 2016 is Silvia Weusten muziekconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Zij neemt het…
  Vanaf woensdag 1 juni 2016 is Silvia Weusten muziekconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Zij neemt het stokje over van Bas Thomissen.

  Bas was vanaf 2007 werkzaam als muziekconsulent van het Huis. Recentelijk is hij van functie geswitcht en directiesecretaris geworden. In deze nieuwe functie is Bas enerzijds verantwoordelijk voor de procesmatige en organisatorische kant van de bedrijfsvoering van het Huis (waaronder het transitietraject). Anderzijds is en wordt hij belast met bijzondere projecten.

  Silvia werkt al diverse jaren als projectmedewerker bij het Huis. Sinds een jaar werkte zij met name op de muziekafdeling en (mede)organiseerde zij diverse muziekprojecten. Als muziekconsulent zal Silvia de amateurmuzieksector in Limburg in het algemeen ondersteunen, muziekprojecten (door)ontwikkelen, verbindingen leggen met muziekorganisaties en bestaande initiatieven en beleidsadvies geven. Daarnaast zal haar aandacht uitgaan naar de ondersteuning van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de VNK-Limburg.

  Zie www.hklimburg.nl/muziek voor meer informatie. Silvia is bereikbaar via sweusten@hklimburg.nl en 0475 399 264.
meer nieuws…
prikbord
22-04-2016 11:44,

Opéra Comique Maastricht zoekt versterking!

Opéra Comique: opera met een vrolijke noot, toegankelijk en met humor gebracht!…
Opéra Comique: opera met een vrolijke noot, toegankelijk en met humor gebracht!

Met jouw talenten zingen en acteren in 'The Desert Song' onder leiding van een professionele regisseur.

Doe mee en kom vrijblijvend kijken en luisteren tijdens onze repetitie in Gemeenschapshuis De Klaekeburg, Gronsvelderweg 142, 6229 VN Maastricht (Heugem), iedere dinsdagavond van 20.00-22.00 uur.


Lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?