stichting popmuziek limburg

In 1984 is Stichting Popmuziek Limburg (SPL) opgericht om de Limburgse popmuziek te stimuleren. SPL richt zich hierbij op zeven verschillende doelgroepen, te weten: (pop)muzikanten en bands, muziekliefhebbers, podia, muziekcollectieven, Limburgse gemeenten, Provincie en Euregio.
 
In samenspraak met hen wil SPL het Limburgse popmuziekklimaat verbeteren. Dit wil zij doen door het prikkelen van de doelgroepen en aanzetten tot eigen initiatief, professionalisering van de sector, informeren van het veld en het profileren van de Limburgse popmuziek, zowel binnen als buiten de provincie.
 
Kortom: Stichting Popmuziek Limburg is er voor iedereen die zich in het Limburgse popveld beweegt (en zelfs daarbuiten). Zij kunnen bij SPL terecht met vragen en problemen. Anderzijds hoopt SPL door muzikanten, bands, podia, overheden enzovoorts verrijkt te worden met kennis, ervaring en ideeën, zodat er gezamenlijk voor gezorgd kan worden dat Limburg een vruchtbare bodem blijft voor popmuziek.

Ga direct naar de website www.spl.nl
agenda
Er zijn geen agenda-items.
nieuws
 • 10 mei 2016 Eerste namen euregionaal showcasefestival DVERS 2016 bekend!
  Op zaterdag 1 oktober vindt de achtste editie van het gratis toegankelijke, euregionale showcasefestival DVERS…
  Op zaterdag 1 oktober vindt de achtste editie van het gratis toegankelijke, euregionale showcasefestival DVERS plaats in de binnenstad van Sittard. De afgelopen maanden kregen popacts uit Belgisch en Nederlands Limburg en de Duitse regio’s Nederrijn en Aken de mogelijkheid om zich op te geven voor een optreden tijdens het festival. Ruim 140 acts reageerden op de oproep en meldden zich aan! Afgelopen maandagavond heeft een onafhankelijke selectiecommissie hieruit de meest interessante en talentvolle acts gekozen. De komende weken wordt ook de rest van het programma bekend gemaakt.

  De eerste acts die naar aanleiding van de ‘open inschrijving’ voor DVERS door de selectiecommissie bestaande uit Tirsa Creusen (Buro Pinkpop), Theo Ploeg (OOR Magazine) en Chris Verheijen (Christopher Green) zijn gekozen om op te treden tijdens DVERS op 1 oktober 2016 zijn:

  LOMALO
  genre: Jazz/dance
  woonplaats: Ransdaal
  website: www.facebook.com/lomalomusic

  JANE WHO
  genre: Singer-songwriter          
  woonplaats: Weert
  website: www.janewho.nl   
   
  LOTTE WALDA
  genre: Singer-songwriter/pop
  woonplaats: Heerlen                
  website: www.facebook.com/Lotte-Walda-671014506324888

  MY DOG IS RADIOACTIVE (BE)
  genre: Pop/punk
  woonplaats: Leuven
  website: www.facebook.com/mydogisradioactive  
   
  KÄPT’N MOBY (DE)
  genre: Rock/pop
  woonplaats: Bochum
  website: www.facebook.com/kaeptnmoby
   
  THALAMUS
  genre: Psych/wave/dream-pop
  woonplaats: Horst
  website: thalamusofficial.com

  MARTINUS
  genre: Folk Americana               
  woonplaats: Elsloo     
  website: www.facebook.com/martinusmusic
   
  PROSPECT
  genre: Metalcore         
  woonplaats: Heerlen
  website: www.prospectofficial.com   
   
  MICHAEL RAVEN
  genre: Singer-songwriter/folk-pop
  woonplaats: Spaubeek            
  website: www.michaelraven.nl  
   
  OLIVER
  genre: Alternatieve pop/rock
  woonplaats: Heerlen
  website: www.facebook.com/oliver.music.nl     

  THE ANAESTHETICS
  genre: Alternatieve rock
  woonplaats: Horst
  website: www.theanaesthetics.com 
   
  Naast de open inschrijving krijgen traditiegetrouw alle finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit een podiumplek op DVERS. Dat betekent dat de volgende zes acts ook live te bewonderen zijn op 1 oktober in Sittard:
   
  STORKSKY
  genre: Rock     
  woonplaats: Sittard  
  website: www.storksky.com 
   
  STATESMEN
  genre: Pop       
  woonplaats: Heerlen
  website: www.facebook.com/statesmenband  
   
  SULA
  genre: Hip hop
  woonplaats: Reuver                  
  website: www.facebook.com/bandsula 
   
  FORGETTOFORGIVE
  genre: Metalcore
  woonplaats: Heerlen              
  website: www.facebook.com/forgettoforgive
   
  WAKING SKIES
  genre: Pop
  woonplaats: Herkenbosch
  website: www.facebook.com/wakingskies
   
  CRAZY CULT ROADSHOW
  genre: Rock
  woonplaats: Maastricht
  website: www.crazycultroadshow.com   
   
  Het gaat bijzonder goed met Storksky, dé winnaar van Nu of Nooit 2015. Afgelopen maanden sloot hij een deal met Momentum Agency, het managementbureau van acts als Dewolff en Birth of Joy. Daarnaast staat Storksky onder contract bij een van Nederlands grootste en invloedrijkste boekingskantoor: Friendly Fire. Afgelopen week werd de eerste single ‘Saboteur’, met Mario Goossens van de Belgische band Triggerfinger op drums, uitgebracht. Het nummer werd direct opgepikt door 3FM. Storksky treedt deze zomer op vele festivals op, o.a. tijdens Pinkpop en de Zwarte Cross.
   
  Ook de Limburgse band Statesmen is zeer succesvol.  In maart dit jaar tekende ze een platencontract met Innercore Musicen onlangs brachten ze hun eerste single ‘Physical’ uit, geproduceerd door Robin van Loenen. Een paar dagen later sloten ze een deal met boekingskantoor Agents After All, een van de grootste boekingskantoren in Nederland.
   
  Storksky, Statesmenén Crazy Cult Roadshow zijn tevens geselecteerd voor Popronde 2016. In september, oktober en november dit jaar spelen ze op diverse podia in héél Nederland.
   
  DVERS wordt dit jaar op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg voor de achtste keer georganiseerd. Het evenement bestaat uit een muzikantendag (overdag) en een showcasefestival (’s avonds) en staat volledig in het teken van de Euregio. Muzikanten en bands uit België, Nederland en Duitsland maken overdag kennis met elkaar en de professionals uit de Euregionale popsector tijdens de muzikantendag. Tevens worden er diverse workshops en masterclasses georganiseerd. In de avonduren kan het publiek genieten van maar liefst 75 acts uit de hele euregio, verspreid over 16 verschillende podia in de binnenstad van Sittard.

  lees meer…
 • 28 april 2016 Ruis uit Limburg keert terug: Stichting Popmuziek Limburg en Limburgse poppodia presenteren podium op RUIS festival
  In navolging van vorig jaar programmeren Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven…
  In navolging van vorig jaar programmeren Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven grote Limburgse poppodia) en het Ruis Festival wederom een podium voor Limburgse dj’s op het Venlose Ruis Festival: de ‘Ruis uit Limburg’ stage. Deze samenwerking komt voort uit een gezamenlijke behoefte om de dance cultuur in Limburg te ondersteunen en meer in de spotlights te zetten.

  De Ruis uit Limburg stage krijgt een prominente plek op dance-festival Ruis dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 mei aanstaande in Greenpark Venlo; het voormalige Floriadeterrein. Insteek van het podium is om een plek te bieden aan Limburgse dj’s die zich reeds in de kijker gespeeld hebben in de provincie, onder andere doordat ze regelmatig optreden bij de Limburgse podia of daar zelf avonden organiseren. De deelnemende podia bestaan uit: Muziekgieterij (Maastricht), Nieuwe Nor (Heerlen), Volt (Sittard), Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI (Roermond), Limburgzaal (Heerlen) en Grenswerk (Venlo).

  De programmering werd samengesteld door dance programmeur Tim Gaal van Grenswerk in samenwerking met Maurice Laven van de Nieuwe Nor. Tim Gaal: "De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in verder kijken dan onze eigen stad, dit met name door continu met mensen uit de scene in gesprek te treden, zoals bijvoorbeeld collega dance programmeur Maurice Laven van de Nieuwe Nor (Heerlen). De uitdaging was om een dwarsdoorsnede van genres en regio’s te programmeren en dat is denk ik aardig gelukt.” Op de line up van Ruis uit Limburg staan: Jef Hecker (Maastricht), Marty Moustache & Ray Chardonnay (Ohé & Laak), Falsch (Sittard), Guillaume Colson (Geleen), Oliver Löbhard (Venlo), Octave Schyns & Thomas Tesink (Venlo), AdelicFunk (Roermond), Funktransplant (Sittard), Mick Mazoo (Geleen), Huxy (Venlo), Mr. Cranes (Venlo) en Low5 (Roermond).

  Ruis is een vooruitstrevend festival met de focus op elektronische dance muziek. Ruis Festival vindt plaats op 13, 14, 15 mei 2016 en weekendkaarten inclusief camping kosten € 35,-. Voor meer info en tickets zie: www.ruisfestival.nl of www.spl.nl
 • 12 april 2016 Finalisten Guts & Glory Limburg 2016 bekend!
  Op vrijdag 20 mei vindt de finale van Jera On Airs bandwedstrijd Guts & Glory Limburg plaats in poppodium Volt…
  Op vrijdag 20 mei vindt de finale van Jera On Airs bandwedstrijd Guts & Glory Limburg plaats in poppodium Volt te Sittard. Guts & Glory Limburg wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg en het Sittardse poppodium Volt. Tientallen Limburgse bands uit de hardcore, punk en metal scene stuurden de afgelopen weken hun demo’s op met als ultieme doel: het winnen van een felbegeerde plek op het grootse Jera On Air festival in 2016!

  Na uitgebreide luistersessies door enkele professionals uit de Limburgse muziekwereld zijn er na een voorselectie nog vier Limburgse bands over. Cuda, Defeated Decade, Cheese Plane Killers en Prospect zijn de vier finalisten die op vrijdagavond 20 mei in Sittard zullen strijden om die openingsspot op Jera On Air 2016. Cuda speelt een thuiswedstrijd. Deze Sittardse band werd door 3voor12 al ‘een festival-act pur sang’ genoemd en haalde in 2015 al eens de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. De hardcore-band Defeated Decade, eerder bekend van Popsport 2014 uit Weert moet een stukje rijden naar het zuiden, net als de rockers van Cheese Plane Killers en hun zeer energieke frontvrouw. Deze drie worden gecompleteerd door Prospect. Een oude bekende van Guts & Glory, want ook vorig jaar stond deze metalband in de finale van Jera On Airs Limburgse bandwedstrijd.

  De avond is natuurlijk niet compleet zonder headliner en daarom zal niemand minder dan Born From Pain deze Limburgse avond in poppodium Volt afsluiten. Born From Pain zette in 2010 en 2014 de festivalweide van Jera On Air al in vuur en vlam met hun snoeiharde hardcore en zal daar in Sittard, op een steenworp afstand van hun eigen Geleen, ook geen enkele moeite mee hebben.

  Kaarten voor Guts & Glory Limburg zijn te koop via www.poppodiumvolt.nl en kosten 8,50 euro in de voorverkoop en 10,00 euro aan de deur. Het Jera On Air festival vindt plaats op 24 en 25 juni in Ysselsteyn. Kaarten voor dit festival met onder andere Pennywise, The Amity Affliction en August Burns Red zijn te koop via www.jeraonair.nl. Ook vind je hier informatie over de gehele line-up, de diverse voorzieningen en faciliteiten van Jera On Air.
 • 04 april 2016 Limburgse poppodia verstoppen weer Gouden Tickets met Record Store Day
  Aanstaande zaterdag 16 april 2016 is het weer Record Store Day: dé internationale muziekfeestdag waarop de onafhankelijke…
  Aanstaande zaterdag 16 april 2016 is het weer Record Store Day: dé internationale muziekfeestdag waarop de onafhankelijke platenzaken worden geëerd door artiesten en liefhebbers. De winkels verkopen vele exclusieve platenreleases van (inter)nationale artiesten en er zijn optredens van Nederlandse bands. Een viertal Limburgse poppodia, te weten De Bosuil, Grenswerk, Nieuwe Nor en Volt, sluiten weer aan bij dit unieke evenement en verstopt Gouden Tickets in de speciale handtassen die bij een aankoop tijdens Record Store Day worden vergeven via drie Limburgse verkooppunten.

  Vier Limburgse poppodia De Bosuil (Weert), Grenswerk (Venlo), Nieuwe Nor (Heerlen) en Volt (Sittard) zijn partners van de onafhankelijke Limburgse platenzaken. Via het ticketsysteem Active Tickets verkopen de popzalen concerttickets bij Music Machine(Sittard), Sounds (Venlo) en Satisfaction (Heerlen). Op zaterdag 16 april sluiten de podia aan bij Record Store Day, de internationale dag van de onafhankelijke platenzaak, met een bijzondere actie. Iedereen die een album koopt bij Music Machine, Sounds of Satisfaction maakt kans op één van de dertig Gouden Tickets die in de speciale Record Store Day tassen zijn verstopt. De gelukkige vinder wint hiermee een concertbezoek naar keuze voor twee in 2016 bij een van de deelnemende poppodia.

  Tijdens Record Store Day veranderen meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in verschillende podia door het land verspreidt, met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om er zo veel mogelijk aan te doen, een enkeling zelfs 12 op één dag. Bovendien verschijnen op Record Store Day zeer exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Record Store Day is voor iedereen vrij toegankelijk en laat je als bezoeker proeven van de lol van het verzamelen van het fysieke product.

  Deze actie is opgezet door de Limburgse poppodia die gezamenlijk het ticketsysteem Active Tickets gebruiken: De Bosuil Weert, Grenswerk Venlo, Nieuwe Nor Heerlen en Volt in Sittard. Het ticketsysteem is een aantal jaren geleden aangeschaft door het Platform Limburgse Poppodia, een overlegstructuur waar zeven professionele Limburgse poppodia bij zijn aangesloten. Het platform wordt gefaciliteerd door Stichting Popmuziek Limburg en gefinancierd door de Provincie Limburg. 
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?