stichting popmuziek limburg

In 1984 is Stichting Popmuziek Limburg (SPL) opgericht om de Limburgse popmuziek te stimuleren. SPL richt zich hierbij op zeven verschillende doelgroepen, te weten: (pop)muzikanten en bands, muziekliefhebbers, podia, muziekcollectieven, Limburgse gemeenten, Provincie en Euregio.
 
In samenspraak met hen wil SPL het Limburgse popmuziekklimaat verbeteren. Dit wil zij doen door het prikkelen van de doelgroepen en aanzetten tot eigen initiatief, professionalisering van de sector, informeren van het veld en het profileren van de Limburgse popmuziek, zowel binnen als buiten de provincie.
 
Kortom: Stichting Popmuziek Limburg is er voor iedereen die zich in het Limburgse popveld beweegt (en zelfs daarbuiten). Zij kunnen bij SPL terecht met vragen en problemen. Anderzijds hoopt SPL door muzikanten, bands, podia, overheden enzovoorts verrijkt te worden met kennis, ervaring en ideeën, zodat er gezamenlijk voor gezorgd kan worden dat Limburg een vruchtbare bodem blijft voor popmuziek.

Ga direct naar de website www.spl.nl
agenda
 • 04 oktober 2014 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Showcasefestival DVERS
  Op zaterdagavond 4 oktober a.s. vindt alweer de zesde editie van het grootste en tofste showcasefestival van Zuid-Nederland…
  Op zaterdagavond 4 oktober a.s. vindt alweer de zesde editie van het grootste en tofste showcasefestival van Zuid-Nederland plaats: DVERS. Verspreid over 17 podia in de binnenstad van Sittard treden maar liefst 75 talentvolle Limburgse popacts op, waaronder singer-songwriters, hiphop, pop- en rockbands, DJ’s en producers. DVERS staat garant voor een avond vol verrassende popmuziek, afkomstig uit alle windstreken van de provincie. Het festival laat zien wat Limburg zoal in huis heeft aan muzikaal talent. Het showcaseprogramma, dat gratis toegankelijk is, gaat van start om 20.00 uur en duurt tot 04.00 uur. Kijk voor het volledige programma op www.dvers.nl.

  DVERS is een jaarlijks terugkerend popmuziekevenement dat georganiseerd wordt door de Stichting Popmuziek Limburg (provinciale koepelorganisatie voor popmuziek) in samenwerking met de grotere poppodia in Limburg. Op één avond kan het publiek genieten van aanstormende talenten uit onze provincie. En dankzij de Gemeente Sittard-Geleen vindt hét showcasefestival voor de Limburgse popmuziek alweer voor de zesde keer plaats in de binnenstad van Sittard.

  Op 17 locaties op en rondom de markt en in Poppodium Volt treden 75 jonge, aanstormende en talentvolle popacts op. Alle genres uit de popmuziek passeren de revue: van metal tot gevoelige singer-songwriters, van blues tot punk, van hiphop tot dancemuziek: DVERS staat letterlijk voor diversiteit. DVERS is voor muzikanten uit Limburg hét moment om zich te presenteren en voor programmeurs, boekers en muziekliefhebbers dé gelegenheid om nieuw talent te spotten. De stad ademt op 4 oktober dus alleen maar popmuziek! Enkele talentvolle acts die zullen schitteren op het showcasefestival zijn: Afterpartees, The Last Indian Summer, Les Djinns, Back Down South, Fair Huxley, de Cultuurbarbaren, The Prospects (BE) en vele, vele anderen!

  Ook pakt DVERS uiteraard weer uit met een uniek, creatief en gloednieuw buitenprogramma op de Markt. Hier presenteert Kunstbende Limburg in samenwerking met PopSport het jongste muzikale talent op het Kunstbende podium, treedt een selectie van Limburgse muzikanten op in Café der Gulden Haen (dat door L1 wordt ingericht als studio) en zullen in de gloednieuwe dance tent van DVERS alle voetjes van de grond gaan tijdens vier sets van zeer talentvolle DJ’s! Overdag vindt in het kader van DVERS een muzikantendag plaats met workshops, masterclasses en presentaties van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.

  DVERS wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, Gemeente Sittard-Geleen, Huis voor de Kunsten Limburg, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Brand Cultuurfonds en het FSI-fonds, Adams Drumworld, Sena, Triepels Slagwerk, Rabobank, Fonds voor Podiumkunsten en Bos Audio en Events.

  Lees meer
nieuws
 • 26 september 2014 De Muzikantine presenteert documentaire tijdens Muzikantendag DVERS
  De Muzikantine, het nieuwe popcollectief van Horst aan de Maas, beleefde begin september haar vuurdoop op het OP…
  De Muzikantine, het nieuwe popcollectief van Horst aan de Maas, beleefde begin september haar vuurdoop op het OP Festival (aftrap culturele seizoen in Horst aan de Maas). Ruim 30 muzikanten uit de gemeente repeteerden een weekend lang in vier samenstellingen. Ze werden bijgestaan door Rowwen Hèze accordeonist Tren van Enckevort, Jazzpianist Mike Roelofs en Heideroosjes drummer Igor Hobus. De presentatie op het festival werd door het massaal toegestroomde publiek met groot enthousiasme ontvangen. Tijdens de Muzikantendag van DVERS op zaterdag 4 oktober a.s. in Sittard presenteert de Muzikantine een korte documentaire over het pilotweekend.

  Niet alleen in Noord-Limburg, maar in de hele provincie is er belangstelling voor het Horster muzikanteninitiatief. De Muzikantine is uitgenodigd om op 4 oktober, tijdens het programmaonderdeel ‘Create Your Own Scene’ van de DVERS Muzikantendag, haar verhaal te doen. ‘Create Your Own Scene’ draait om het bouwen van een muzikantennetwerk als voedingsbodem voor popcultuur. De Muzikantine wordt in dat kader als een voorbeeldproject beschouwd. Tijdens de presentatie van de Muzikantine wordt ook de korte documentaire ‘De Derde Helft’ van filmmaker en cameraman Lars Hendriks voor het eerst vertoond. De film geeft een beeld van het pilotweekend van de Muzikantine.

  Het succesvolle pilotproject van de Muzikantine smaakt naar meer. Naast de presentatie tijdens DVERS organiseert de Muzikantine op 9 oktober a.s. om 20.00 uur een ‘Derde Helft’ in Café Cambrinus. Een avond om terug te blikken op de vuurdoop en mee te praten over de toekomst van het initiatief. De organisatie zal daar haar toekomstvisie en -plannen presenteren. Ook de documentaire wordt dan nog een keer vertoond.

  Over DVERS
  DVERS, een initiatief van St. Popmuziek Limburg (SPL), wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd in de binnenstad van Sittard en Poppodium Volt. Het evenement bestaat uit de Limburgse Muzikantendag (overdag) en een showcasefestival (’s avonds). De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, willen netwerken en op zoek zijn naar meer informatie over de artistieke en zakelijke kanten van het muzikantschap. DVERS wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, Gemeente Sittard-Geleen, Huis voor de Kunsten Limburg, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Brand Cultuurfonds en het FSI-fonds, Adams Drumworld, Sena, Triepels Slagwerk, Rabobank, Fonds voor Podiumkunsten en Bos Audio en Events. Het volledige programma van de muzikantendag is te vinden op de website www.dvers.nl
 • 22 september 2014 Grootste mobiele muziekstudio ter wereld naar Heerlen
  Heerlen maakt letterlijk ruimte voor talentontwikkeling. ’s Werelds grootste mobiele muziekstudio, The John Lennon…
  Heerlen maakt letterlijk ruimte voor talentontwikkeling. ’s Werelds grootste mobiele muziekstudio, The John Lennon Educational Tour Bus, doet tijdens haar vierdaagse tour door Nederland vandaag Heerlen aan en ontvangt daar getalenteerde jonge muzikanten. Initiatiefnemer is Popsport, het door Stichting Popmuziek Limburg georganiseerde project dat voor de doortocht in Heerlen samenwerkt met poppodium NIEUWE NOR en SCHUNCK*.
   
  PopSport, hét landelijke coaching- en talentontwikkelingsprogramma voor jonge muzikanten/acts/bands, gaat het land in met een heel bijzondere gast: The John Lennon Educational Tour Bus! Deze state-of-the-art mobiele studio is volledig uitgerust om als audio- en HD videostudio te functioneren en doet - in samenwerking met PopSport & partners - tijdens haar Europese tour Nederland aan: Amsterdam, Emmen en, op maandag 22 september, het Pancratiusplein Zuid in Heerlen. Met de Provincie Limburg en de Gemeente Heerlen als grote investeerders in talentontwikkeling is het niet vreemd dat  dit pracht initiatief net voor Heerlen kiest. Het doel van de dag is om de keten van muziek-educatie en talentontwikkeling zichtbaar te maken.
   
  In de bus gaan acht jonge Limburgse muzikanten uit het PopSport Network en diverse vervolgtrajecten, (Aïcha Cherif, Sander Kessels, Sia Winkelmolen, Iris Goessens, Daniel Dols, Louie Hamers, Suzanne Indenkleef en Verena de Ruyter) aan de slag onder begeleiding van ervaren engineers en coaches van de John Lennon Bus om samen een song te maken en op te nemen in één dag! Om ervoor te zorgen dat deze song gemakkelijk de wereld over gaat, is de bus ook uitgerust met professionele video- en edit apparatuur waarmee direct een clip kan worden opgenomen.
   
  Wie wil komen kijken, luisteren en ook actief muziek wil maken, is vandaag welkom tussen 12.00 en 17.00 uur, want óók buiten de bus gebeurt veel! In SCHUNCK* en poppodium NIEUWE NOR gaan Heerlense Middelbare Scholieren aan de slag met een ander futuristisch muzieklab waar elektronische sounds & beats hand in hand gaan met vocals, gitaren en bas: de Hubtower Armada van Dutch School of Popular Music uit Amsterdam. Op de Hubtower Armada kan iedereen inschakelen “instant” muziek maken met maar liefst twee gitaren, bas, keyboard, percussie, Ipad en drie vocals per Hubtower.
   
  PopSport geeft een boost aan jonge Nederlandse muzikanten, bands en acts, die enthousiast en gedreven zijn en met ondersteuning van professionals hun volgende stap willen zetten. PopSport wordt gesteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie. De John Lennon Educational Tour Bus in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Melkweg Amsterdam, Q Factory Amsterdam, Dutch School of Popular Music, Conservatorium Amsterdam (pop), Ampco/Flashlight, Esdal College Emmen, KCDR, poppodium Nieuwe Nor en Stichting Popmuziek Limburg.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?