stichting popmuziek limburg

In 1984 is Stichting Popmuziek Limburg (SPL) opgericht om de Limburgse popmuziek te stimuleren. SPL richt zich hierbij op zeven verschillende doelgroepen, te weten: (pop)muzikanten en bands, muziekliefhebbers, podia, muziekcollectieven, Limburgse gemeenten, Provincie en Euregio.
 
In samenspraak met hen wil SPL het Limburgse popmuziekklimaat verbeteren. Dit wil zij doen door het prikkelen van de doelgroepen en aanzetten tot eigen initiatief, professionalisering van de sector, informeren van het veld en het profileren van de Limburgse popmuziek, zowel binnen als buiten de provincie.
 
Kortom: Stichting Popmuziek Limburg is er voor iedereen die zich in het Limburgse popveld beweegt (en zelfs daarbuiten). Zij kunnen bij SPL terecht met vragen en problemen. Anderzijds hoopt SPL door muzikanten, bands, podia, overheden enzovoorts verrijkt te worden met kennis, ervaring en ideeën, zodat er gezamenlijk voor gezorgd kan worden dat Limburg een vruchtbare bodem blijft voor popmuziek.

Ga direct naar de website www.spl.nl
agenda
Er zijn geen agenda-items.
nieuws
 • 01 juni 2016 Silvia Weusten nieuwe muziekconsulent van het Huis
  Vanaf woensdag 1 juni 2016 is Silvia Weusten muziekconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Zij neemt het…
  Vanaf woensdag 1 juni 2016 is Silvia Weusten muziekconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Zij neemt het stokje over van Bas Thomissen.

  Bas was vanaf 2007 werkzaam als muziekconsulent van het Huis. Recentelijk is hij van functie geswitcht en directiesecretaris geworden. In deze nieuwe functie is Bas enerzijds verantwoordelijk voor de procesmatige en organisatorische kant van de bedrijfsvoering van het Huis (waaronder het transitietraject). Anderzijds is en wordt hij belast met bijzondere projecten.

  Silvia werkt al diverse jaren als projectmedewerker bij het Huis. Sinds een jaar werkte zij met name op de muziekafdeling en (mede)organiseerde zij diverse muziekprojecten. Als muziekconsulent zal Silvia de amateurmuzieksector in Limburg in het algemeen ondersteunen, muziekprojecten (door)ontwikkelen, verbindingen leggen met muziekorganisaties en bestaande initiatieven en beleidsadvies geven. Daarnaast zal haar aandacht uitgaan naar de ondersteuning van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de VNK-Limburg.

  Zie www.hklimburg.nl/muziek voor meer informatie. Silvia is bereikbaar via sweusten@hklimburg.nl en 0475 399 264.
 • 30 mei 2016 Winnaar Popsport Limburg 2016: A Minor Problem
  Tijdens de eindpresentatie van ‪Popsport afgelopen zaterdagavond, betraden de elf Limburgse deelnemers een laatste…
  Tijdens de eindpresentatie van ‪Popsport afgelopen zaterdagavond, betraden de elf Limburgse deelnemers een laatste keer gezamenlijk het podium van poppodium NIEUWE NOR te Heerlen. Omstreeks middernachtbesloot de jury unaniem dat 'A Minor Problem' uit Voerendaal de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt en Limburg zal vertegenwoordigen in het landelijke traject van PopSport. De winnaar krijgt o.a. een persoonlijke coach toegewezen die de komende maanden met de band aan de slag gaat. Daarnaast zal 'A Minor Problem', samen met de geselecteerde deelnemers uit andere provincies, een bezoek brengen aan Kytopia te Utrecht. Eind november wordt het landelijke traject afgesloten met het Popsport Showcase Festival.
   
  Een luid gejuich en een daverend applaus klonk door poppodium NIEUWE NOR toen de jury bekend maakte wie Popsport Limburg 2016 won. Als winnaar van Popsport Limburg vertegenwoordigt 'A Minor Problem' de provincie in het landelijke traject van Popsport. Naast een plek in het landelijke traject en een persoonlijke coach, krijgt de winnaar vrijkaarten voor Pinkpop en zullen zij optredentijdens DVERS 2016.

  De band 'Newborn Lunatics' bracht de meeste fans mee en gingen er vandoor met de publieksprijs. De acts die niet doorgaan naar het landelijke traject mogen wel nog onbeperkt deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden vanuit het Popsport Network. Zo krijgt iedere deelnemer een mooi vervolg na het Popsport traject en zullen we deze enthousiaste, talentvolle acts ondersteunen waar mogelijk.

  A Minor Problem
  A Minor Problem, opgericht in 2012, is een rock / punk band uit Heerlen. De muziek kan omschreven worden als een mix van Green Day, Weezer & Flogging Molly. De debuut EP van de band, “Houston, We Have A Minor Problem”, kwam uit in 2015. Deze werd zeer goed ontvangen, met nummers die door 3voor12 werden beschreven als ‘een genot voor de oren’. Een vrijwel uitverkochte EP Release Party volgde.
  De band staat bekend om haar enorm energieke en onvoorspelbare live optredens, waarbij de interactie met het publiek een grote rol speelt. Publieksfavorieten zoals ‘Carnival (All Over Again)’ en ‘Eyo Alex’ bieden het publiek nauwelijks kans om op adem te komen.
  Hoogtepunten van de band bevatten onder andere verschillende optredens op 3FM en goed ontvangen optredens in vele poppodia en op vele festivals, van poppodium NIEUWE NOR in Heerlen tot SKA Oud & Nieuw in Katwijk aan Zee. Ook over de grens begint de band op gang te komen, met optredens in Duitsland en België. Daarnaast kent de band ook een almaar groeiende bekendheid in de lokale muziekscène.
  Op het moment doet de band mee aan de 2016 editie van Popsport Limburg en werken ze flink door aan nieuw materiaal dat ze in de nabije toekomst uit willen brengen.

  lees meer…
 • 10 mei 2016 Eerste namen euregionaal showcasefestival DVERS 2016 bekend!
  Op zaterdag 1 oktober vindt de achtste editie van het gratis toegankelijke, euregionale showcasefestival DVERS…
  Op zaterdag 1 oktober vindt de achtste editie van het gratis toegankelijke, euregionale showcasefestival DVERS plaats in de binnenstad van Sittard. De afgelopen maanden kregen popacts uit Belgisch en Nederlands Limburg en de Duitse regio’s Nederrijn en Aken de mogelijkheid om zich op te geven voor een optreden tijdens het festival. Ruim 140 acts reageerden op de oproep en meldden zich aan! Afgelopen maandagavond heeft een onafhankelijke selectiecommissie hieruit de meest interessante en talentvolle acts gekozen. De komende weken wordt ook de rest van het programma bekend gemaakt.

  De eerste acts die naar aanleiding van de ‘open inschrijving’ voor DVERS door de selectiecommissie bestaande uit Tirsa Creusen (Buro Pinkpop), Theo Ploeg (OOR Magazine) en Chris Verheijen (Christopher Green) zijn gekozen om op te treden tijdens DVERS op 1 oktober 2016 zijn:

  LOMALO
  genre: Jazz/dance
  woonplaats: Ransdaal
  website: www.facebook.com/lomalomusic

  JANE WHO
  genre: Singer-songwriter          
  woonplaats: Weert
  website: www.janewho.nl   
   
  LOTTE WALDA
  genre: Singer-songwriter/pop
  woonplaats: Heerlen                
  website: www.facebook.com/Lotte-Walda-671014506324888

  MY DOG IS RADIOACTIVE (BE)
  genre: Pop/punk
  woonplaats: Leuven
  website: www.facebook.com/mydogisradioactive  
   
  KÄPT’N MOBY (DE)
  genre: Rock/pop
  woonplaats: Bochum
  website: www.facebook.com/kaeptnmoby
   
  THALAMUS
  genre: Psych/wave/dream-pop
  woonplaats: Horst
  website: thalamusofficial.com

  MARTINUS
  genre: Folk Americana               
  woonplaats: Elsloo     
  website: www.facebook.com/martinusmusic
   
  PROSPECT
  genre: Metalcore         
  woonplaats: Heerlen
  website: www.prospectofficial.com   
   
  MICHAEL RAVEN
  genre: Singer-songwriter/folk-pop
  woonplaats: Spaubeek            
  website: www.michaelraven.nl  
   
  OLIVER
  genre: Alternatieve pop/rock
  woonplaats: Heerlen
  website: www.facebook.com/oliver.music.nl     

  THE ANAESTHETICS
  genre: Alternatieve rock
  woonplaats: Horst
  website: www.theanaesthetics.com 
   
  Naast de open inschrijving krijgen traditiegetrouw alle finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit een podiumplek op DVERS. Dat betekent dat de volgende zes acts ook live te bewonderen zijn op 1 oktober in Sittard:
   
  STORKSKY
  genre: Rock     
  woonplaats: Sittard  
  website: www.storksky.com 
   
  STATESMEN
  genre: Pop       
  woonplaats: Heerlen
  website: www.facebook.com/statesmenband  
   
  SULA
  genre: Hip hop
  woonplaats: Reuver                  
  website: www.facebook.com/bandsula 
   
  FORGETTOFORGIVE
  genre: Metalcore
  woonplaats: Heerlen              
  website: www.facebook.com/forgettoforgive
   
  WAKING SKIES
  genre: Pop
  woonplaats: Herkenbosch
  website: www.facebook.com/wakingskies
   
  CRAZY CULT ROADSHOW
  genre: Rock
  woonplaats: Maastricht
  website: www.crazycultroadshow.com   
   
  Het gaat bijzonder goed met Storksky, dé winnaar van Nu of Nooit 2015. Afgelopen maanden sloot hij een deal met Momentum Agency, het managementbureau van acts als Dewolff en Birth of Joy. Daarnaast staat Storksky onder contract bij een van Nederlands grootste en invloedrijkste boekingskantoor: Friendly Fire. Afgelopen week werd de eerste single ‘Saboteur’, met Mario Goossens van de Belgische band Triggerfinger op drums, uitgebracht. Het nummer werd direct opgepikt door 3FM. Storksky treedt deze zomer op vele festivals op, o.a. tijdens Pinkpop en de Zwarte Cross.
   
  Ook de Limburgse band Statesmen is zeer succesvol.  In maart dit jaar tekende ze een platencontract met Innercore Musicen onlangs brachten ze hun eerste single ‘Physical’ uit, geproduceerd door Robin van Loenen. Een paar dagen later sloten ze een deal met boekingskantoor Agents After All, een van de grootste boekingskantoren in Nederland.
   
  Storksky, Statesmenén Crazy Cult Roadshow zijn tevens geselecteerd voor Popronde 2016. In september, oktober en november dit jaar spelen ze op diverse podia in héél Nederland.
   
  DVERS wordt dit jaar op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg voor de achtste keer georganiseerd. Het evenement bestaat uit een muzikantendag (overdag) en een showcasefestival (’s avonds) en staat volledig in het teken van de Euregio. Muzikanten en bands uit België, Nederland en Duitsland maken overdag kennis met elkaar en de professionals uit de Euregionale popsector tijdens de muzikantendag. Tevens worden er diverse workshops en masterclasses georganiseerd. In de avonduren kan het publiek genieten van maar liefst 75 acts uit de hele euregio, verspreid over 16 verschillende podia in de binnenstad van Sittard.

  lees meer…
 • 28 april 2016 Ruis uit Limburg keert terug: Stichting Popmuziek Limburg en Limburgse poppodia presenteren podium op RUIS festival
  In navolging van vorig jaar programmeren Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven…
  In navolging van vorig jaar programmeren Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven grote Limburgse poppodia) en het Ruis Festival wederom een podium voor Limburgse dj’s op het Venlose Ruis Festival: de ‘Ruis uit Limburg’ stage. Deze samenwerking komt voort uit een gezamenlijke behoefte om de dance cultuur in Limburg te ondersteunen en meer in de spotlights te zetten.

  De Ruis uit Limburg stage krijgt een prominente plek op dance-festival Ruis dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 mei aanstaande in Greenpark Venlo; het voormalige Floriadeterrein. Insteek van het podium is om een plek te bieden aan Limburgse dj’s die zich reeds in de kijker gespeeld hebben in de provincie, onder andere doordat ze regelmatig optreden bij de Limburgse podia of daar zelf avonden organiseren. De deelnemende podia bestaan uit: Muziekgieterij (Maastricht), Nieuwe Nor (Heerlen), Volt (Sittard), Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI (Roermond), Limburgzaal (Heerlen) en Grenswerk (Venlo).

  De programmering werd samengesteld door dance programmeur Tim Gaal van Grenswerk in samenwerking met Maurice Laven van de Nieuwe Nor. Tim Gaal: "De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in verder kijken dan onze eigen stad, dit met name door continu met mensen uit de scene in gesprek te treden, zoals bijvoorbeeld collega dance programmeur Maurice Laven van de Nieuwe Nor (Heerlen). De uitdaging was om een dwarsdoorsnede van genres en regio’s te programmeren en dat is denk ik aardig gelukt.” Op de line up van Ruis uit Limburg staan: Jef Hecker (Maastricht), Marty Moustache & Ray Chardonnay (Ohé & Laak), Falsch (Sittard), Guillaume Colson (Geleen), Oliver Löbhard (Venlo), Octave Schyns & Thomas Tesink (Venlo), AdelicFunk (Roermond), Funktransplant (Sittard), Mick Mazoo (Geleen), Huxy (Venlo), Mr. Cranes (Venlo) en Low5 (Roermond).

  Ruis is een vooruitstrevend festival met de focus op elektronische dance muziek. Ruis Festival vindt plaats op 13, 14, 15 mei 2016 en weekendkaarten inclusief camping kosten € 35,-. Voor meer info en tickets zie: www.ruisfestival.nl of www.spl.nl
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?