stichting popmuziek limburg

In 1984 is Stichting Popmuziek Limburg (SPL) opgericht om de Limburgse popmuziek te stimuleren. SPL richt zich hierbij op zeven verschillende doelgroepen, te weten: (pop)muzikanten en bands, muziekliefhebbers, podia, muziekcollectieven, Limburgse gemeenten, Provincie en Euregio.
 
In samenspraak met hen wil SPL het Limburgse popmuziekklimaat verbeteren. Dit wil zij doen door het prikkelen van de doelgroepen en aanzetten tot eigen initiatief, professionalisering van de sector, informeren van het veld en het profileren van de Limburgse popmuziek, zowel binnen als buiten de provincie.
 
Kortom: Stichting Popmuziek Limburg is er voor iedereen die zich in het Limburgse popveld beweegt (en zelfs daarbuiten). Zij kunnen bij SPL terecht met vragen en problemen. Anderzijds hoopt SPL door muzikanten, bands, podia, overheden enzovoorts verrijkt te worden met kennis, ervaring en ideeën, zodat er gezamenlijk voor gezorgd kan worden dat Limburg een vruchtbare bodem blijft voor popmuziek.

Ga direct naar de website www.spl.nl
agenda
Er zijn geen agenda-items.
nieuws
 • 11 november 2015 Limburgse poppodia in actie voor 3FM Serious Request
  In de week van 18 t/m 23 december organiseren de Limburgse poppodia op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg…
  In de week van 18 t/m 23 december organiseren de Limburgse poppodia op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg en in samenwerking met het Rode Kruis Limburg een actieweek voor 3FM Serious Request. Onder de titel ‘Keep The M(usic) Going’ vinden gedurende deze gehele week concerten plaats in de zes Limburgse popzalen, waar lokaal talent en gevestigde namen geheel belangeloos hun opwachting maken. De volledige opbrengst van deze concerten gaat naar 3FM Serious Request, dat dit jaar plaatsvindt in Heerlen.
     
  3FM Serious Request is een samenwerking tussen radio omroep 3FM en het Nederlandse Rode Kruis waarbij drie dj’s van de radio omroep zichzelf opsluiten in het Glazen Huis om zo geld op te halen voor een stille ramp. In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. Deze ‘Next Generation’ verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de dj's van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.
   
  De komst van het Glazen Huis naar Limburg heeft de zes Limburgse poppodia doen besluiten hun krachten te bundelen en samen een programma op te zetten waarbij een zo groot mogelijk publiek bereikt wordt en genres niet geschuwd worden. Naast de pop acts die men van poppodia gewend is zullen ook artiesten uit andere genres bij het project betrokken worden. Daarnaast is er in de programmering ook ruimschoots aandacht voor lokaal talent. Alle artiesten treden gratis op en de volledige opbrengst van deze projectweek gaat naar Serious Request. Het programma bestaat o.a. uit Kartoesj, Shiverburn, Statesmen, Exit 31, Junkestra, Waking Skies, Dalli Dalli, Vido, Wir Sind Spitze, Audiopilots, Daimy Lotus, Die Powerhosen, DJ Otto Wunderbar, No Man’s Valley, Xlumzelf x NYN x Brada Bong x Naybe, The Hillbilly Moonshiners, Young Bee ft. Guy Smeets, Bombrini Bros., Born From Pain, Demi-Sec, Distant Relatives, dOOp vs. Subp Yao, Hey Angie, Maas & Meesters en vele anderen. De komende weken zal de programmering nog aangevuld worden. 
   
  ‘Keep The M(usic) Going’ start op vrijdag 18 december in Volt te Sittard. In de dagen daarna trekt het festival langs ECI Cultuurfabriek (Roermond, 19 december), Muziekcentrum de Bosuil (Weert, 20 december), Grenswerk (Venlo, 21 december), Muziekgieterij (Maastricht, 22 december) en de Nieuwe Nor (Heerlen, 23 december). Uiteindelijk zal het totaalbedrag dat tijdens ‘Keep The M(usic) Going’ is opgehaald op 24 december bekend gemaakt en de cheque overhandigd worden bij het Glazen Huis in Heerlen.
   
  Via de website van Stichting Popmuziek Limburg www.spl.nl en de websites van de deelnemende podia is meer informatie te vinden over de programmering en de kaartverkoop. 
 • 09 november 2015 Intensieve coaching voor finalisten provinciale popwedstrijd Nu of Nooit
  De komende twee weken worden de zes finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit (Crazy Cult Roadshow,…
  De komende twee weken worden de zes finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit (Crazy Cult Roadshow, FORGETTOFORGIVE, Statesmen, Storksky, Sula en Waking Skies) intensief gecoacht. Tijdens de eerste coachingsdag op zondag 15 november in The Rock Station in Reuver worden de deelnemers vooral op zakelijk vlak bijgespijkerd. De tweede coachingsdag vindt plaats in het Conservatorium te Maastricht op zondag 22 november. Daar gaan ze onder begeleiding van vijf professionele bandcoaches uit de Nederlandse muziekindustrie werken aan hun muziek. Stichting Popmuziek Limburg probeert de finalisten met deze coaching zo goed mogelijk voor te bereiden op de finale van de wedstrijd die op zaterdag 12 december plaats zal vinden in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

  De afgelopen weken vonden verspreid over de hele provincie zes voorrondes van de jaarlijks terugkerende popwedstrijd Nu of Nooit plaats. Ruim 65 popacts schreven zich in voor de competitie, waaruit 30 acts werden geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes. Na afloop van de zesde en laatste voorronde in ECI Cultuurfabriek te Roermond werden de zes finalisten bekend gemaakt. Crazy Cult Roadshow (Maastricht), FORGETTOFORGIVE (Heerlen), Statesmen (Heerlen), Storksky (Sittard), Sula (Reuver) en Waking Skies (Herkenbosch) bereiden zich de komende weken voor op de finale in Heerlen. De twee coachingsdagen worden georganiseerd door Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met The Rock Station en Zuyd Hogeschool om de finalisten optimaal te kunnen ondersteunen.

  Tijdens de eerste coachingsdag in The Rock Station te Reuver zullen drie professionals uit het Nederlandse pop veld de focus leggen op de harde werkelijkheid van de muziekindustrie. Zo zal Jeps Salfischberger (boekingsagent van MOJO Concerts) met de acts kijken naar hun strategie met betrekking tot het boeken van optredens en legt hij de finalisten uit hoe ze hun band kunnen presenteren aan een boeker of promotor. Daarnaast zal Ton van der Werf (manager van o.a. Green Lizzard en Drive Like Maria) meer ingaan op de organisatorische aspecten van het spelen in een band. Coach Laura Kiesow (Caroline International) legt de finalisten uit hoe ze zichzelf presenteren aan hun fans en volgers en hoe deze achterban aan zich kunnen binden. De deelnemers krijgen bij dit onderdeel ook feedback op bestaand eigen promotiemateriaal.
   
  De tweede coachingsdag wordt dit jaar wederom georganiseerd in Conservatorium Maastricht. Het conservatorium beschikt over een grote klassieke afdeling, een jazz/pop afdeling en een opleiding docent muziek. Ondanks de gerichtheid op de internationale beroepssector in de jazz/pop of klassiek stelt het conservatorium graag haar deuren open voor muziek en muziekeducatie uit regio of provincie. Tijdens deze muzikale coachingsdag gaan de finalisten al repeterend werken aan hun sound, arrangementen, songwriting, harmonieën en grooves. De coaches die hier samen met de acts aan gaan werken zijn o.a. Laurens Troost (Destine, The Dirty Daddies), Marc Rutten (Conservatorium Maastricht), Jack Pisters (Conservatorium Amsterdam) en Robin Assen (Navarone).

  lees meer…
 • 04 november 2015 PopSport Limburg gaat weer los! Doe mee!
  Begin 2016 wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van PopSport Limburg; dé muzikale uitdaging voor…
  Begin 2016 wordt het startschot gegeven voor een nieuwe editie van PopSport Limburg; dé muzikale uitdaging voor jonge, ambitieuze bands, singer-songwriters en dj/producers. Tijdens dit educatieve project gaan jonge popacts zich aan elkaar meten en samen met professionals uit de muziekindustrie aan de slag om hun carrière naar een hoger plan te tillen. Limburgse popacts in de leeftijd van 12 tot 19 jaar oud kunnen zich tot 1 december a.s. inschrijven. 

  Stichting Popmuziek Limburg, de provinciale popkoepel waar PopSport ooit ontstaan is en sindsdien jaarlijks de organisator van PopSport Limburg, is enorm trots op hèt project waarin deelnemers de kans krijgen zich te ontwikkelen en te profileren binnen de popsector. Gedurende enkele maanden kunnen de deelnemers diverse muzikale en zakelijke workshops volgen van professionals uit de popsector, zoals programmeurs van podia en festivals, boekingskantoren, A&R managers en ervaren muzikanten. Uniek hierbij is dat de deelnemers zelf bepalen welke workshops ze willen afnemen en met welke docent ze willen werken. Hierdoor worden de muzikanten bewust gemaakt van hun eigen kracht en de kansen die er liggen in de popsector en leren ze om zelf keuzes te maken die bijdragen aan de ontplooiing van hun carrière.

  Drie professionele coaches uit het Limburgse popveld houden gedurende het hele traject zorgvuldig in de gaten welke deelnemers het hardst werken en de meeste ontwikkeling doormaken. Dit gebeurt door middel van evaluatieverslagen van de deelnemers, zichtbaarheid op internet, activiteit in het PopSport Network op de PopSport website, tussentijdse bijeenkomsten en de live presentatie tijdens diverse provinciale PopSport showcases.
   
  PopSport Limburg is een initiatief van Stichting Popmuziek Limburg en in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg. Nu, elf jaar later, is PopSport een landelijk project waarbij de ontwikkeling en groei van de deelnemende acts centraal staat. Iedere deelnemende provincie vaardigt na het provinciale traject een act af die tijdens de landelijke finale in Melkweg Amsterdam de strijd aan gaat met de winnaars van andere provincies. Succesverhalen van PopSport zijn acts als DeWolff, Hunting the Robot en As Enemies Arise.

  Dus: ben je tussen de 12 en 19 jaar en speel je in een bandje? Of ben je singer-songwriter of misschien zelfs wel dj? Schrijf je dan in voor PopSport 2016! Alles kan en alles mag! Meer info & inschrijven: www.popsport.nl.
 • 02 november 2015 Finalisten Nu of Nooit 2015 bekend!
  Afgelopen maand streden dertig muzikale acts, verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia, om een plek…
  Afgelopen maand streden dertig muzikale acts, verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia, om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Tijdens de laatste voorronde in de ECI Cultuurfabriek te Roermond op zaterdagavond 31 oktober 2015, maakte de jury bekend welke zes acts, tijdens de finale op zaterdag 12 december 2015, strijden om de ultieme hoofdprijs: optreden tijdens het Pinkpop festival in 2016!
   
  De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de finale: 

  STORKSKY
  Genre: Rock   
  Woonplaats: Sittard  
  Website: www.storksky.com
   
  STATESMEN
  Genre: Pop     
  Woonplaats: Heerlen
  Website: www.facebook.com/statesmenband 
   
  SULA
  Genre: Hip hop
  Woonplaats: Reuver  
  Website: www.facebook.com/bandsula
   
  FORGETTOFORGIVE
  Genre: Metalcore
  Woonplaats: Heerlen
  Website: www.facebook.com/forgettoforgive
   
  WAKING SKIES
  Genre: Pop
  Woonplaats: Herkenbosch
  Website: www.facebook.com/wakingskies

  CRAZY CULT ROADSHOW
  Genre: Rock
  Woonplaats: Maastricht
  Website: www.crazycultroadshow.com

  Natuurlijk staat de winnaar van Nu of Nooit traditiegetrouw op Pinkpop, maar er valt nog veel meer te winnen! Als finalist ga je absoluut niet met lege handen naar huis.

  Een blik in de prijzenpot van Nu of Nooit 2015: het team van Muziekhuis Guus Arons uit Heerlen staat klaar om de instrumenten van de winnaar volledig in orde te maken voor het optreden op Pinkpop. Tevens wordt de winnaar door een persoonlijke coach begeleid voor en na het optreden op Pinkpop. Daarnaast krijgt de winnaar studiotijd, wordt er een documentaire gemaakt van het grote Pinkpop-avontuur, zal WM Digital Services de digitale distributie voor hun rekening nemen en tot slot speelt de winnaar in Paradiso Amsterdam tijdens de Pinkpop-perspresentatie.
   
  Ook dit jaar zal er een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt. Jurriaan Hodzelmans Photographyzal een videoclip maken voor de act waarvan de jury vindt dat zij deze verdienen. Daarnaast staan alle finalisten natuurlijk op DVERS 2016, hèt jaarlijkse provinciale showcasefestival dat volgend jaar voor de achtste maal plaatsvindt in Sittard-Geleen.Verder hebben Bevrijdingsfestival Limburg, Mama’s Pride, April Rock, Zomerparkfeest, Koppelpop en Wessummer Breeze, Pre Pinkpop Party, Harrock Festival, ZOKS Festival, Summer Live Festival, Festival 5 Sprong, en Zomerlicht festival toegezegd een van de finalisten te zullen boeken voor hun festival.
   
  De zes finalisten winnen allen een fotoshoot door professioneel popfotograaf Bart Notermans. Tot slot zullen alle finalisten in de vier weken voorafgaand aan de finale twee dagen bij elkaar komen in The Rock Station (Reuver) en het conservatorium Maastricht, om onder begeleiding van professionele coaches goed voorbereid de finale (en hopelijk Pinkpop) in te gaan. Een flink gevulde prijzenpot dus!
   
  Zaterdagavond 12 december weten we wie Nu of Nooit 2015 wint. De finale vindt op die dag plaats in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Tickets zijn te koop via de website van Parkstad Limburg Theater Heerlen.
   
  Finale Nu of Nooit 2015
  Datum: zaterdag 12 december 2015
  Locatie: Limburgzaal, Heerlen
  Deur: 19.30 uur / aanvang: 20.30 uur
  Entree: € 9,-
   
  Nu of Nooit 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Kunsten Limburg.

  lees meer…
 • 21 oktober 2015 Provinciale pop wedstrijd ‘Nu of Nooit’ nadert ontknoping
  In het weekend van 30 en 31 oktober organiseert Stichting Popmuziek Limburg de laatste twee voorrondes van de provinciale…
  In het weekend van 30 en 31 oktober organiseert Stichting Popmuziek Limburg de laatste twee voorrondes van de provinciale pop wedstrijd Nu of Nooit. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale van deze wedstrijd en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival, Pinkpop. Op vrijdag 30 oktober vindt de vijfde voorronde plaats in Grenswerk te Venlo. Voorronde zes vindt op zaterdag 31 oktober plaats in ECI Cultuurfabriek te Roermond. Tijdens deze laatste voorronde wordt tevens bekend gemaakt welke acts zich op 12 december mogen presenteren tijdens de finale in de Limburgzaal van Theater Heerlen. Beide voorrondes beginnen om 20.00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.

  Programma 30 oktober – Grenswerk, Venlo
  Tijdens deze vijfde voorronde treden de volgende acts op: 45ACIDBABIES (alternatieve rock uit Thorn); Lone Road Station (pop uit Venlo); The Last Baron (pop rock uit Geleen); The Sister Who Killed The Sister (pop uit Heerlen) en Y0UNG (hip hop uit Oostrum). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.
   
  Programma 31 oktober – ECI, Roermond
  Tijdens deze zesde voorronde treden de volgende acts op: De Rechtstaat (hip hop uit Maasbracht); Elephant Skin (pop uit Venlo); Noisy Motion (funk rock uit Wittem); Sula (hip hop uit Reuver) en Summerglau (rock uit Susteren). Na afloop van deze laatste voorronde zal de jury bestaande uit L1 programma maker Henk Hover en voormalig Nu of Nooit winnaars Chris Verheijen (Christopher Green, 2013) en Sander Haagmans (Sungrazer 2010) de zes finalisten van Nu of Nooit 2015 bekend maken. Deze zes finalisten zijn geselecteerd op basis van hun optreden tijdens de voorrondes van de band competitie welke in oktober plaats vonden in de zes poppodia van Limburg. Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.

  Nu of Nooit
  In september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 65 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gekozen van 30 acts, die verspreid over zes voorrondes in Roermond (ECI Cultuurfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Sittard (Volt) zullen strijden om de winst. De provinciale finale vindt plaats op zaterdag 12 december 2015 in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
   
  Prijzen
  De zes finalisten worden aan het eind van alle voorrondes gekozen en bekendgemaakt.  Wel wordt er tijdens iedere voorronde een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen, die een goed gevulde goodiebag ontvangt met leuke stimuleringsprijzen. Alle finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Zomerparkfeest, Mama’s Pride, Zomerlicht). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en een videoclip gemaakt door een professional. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt, wordt digitaal verspreid op iTunes en Spotify. 
   
  Voorverkoop
  De act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht wint een tegoedbon t.w.v. € 1.000,- welke geïnvesteerd kan worden in de band. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om  zijn/haar favoriet te steunen. Een ticket voor een voorronde kost € 7,- en is verkrijgbaar via www.grenswerk.nl en www.ecicultuurfabriek.nl. Mits een voorronde niet is uitverkocht is er tijdens het evenement een dagkassa. Meer informatie over de Nu of Nooit is ook te vinden op de website van Stichting popmuziek Limburg: www.spl.nl.  
 • 13 oktober 2015 Provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ naar Sittard & Maastricht
  In het weekend van 23 en 24 oktober organiseert Stichting Popmuziek Limburg de derde en vierde voorronde van de…
  In het weekend van 23 en 24 oktober organiseert Stichting Popmuziek Limburg de derde en vierde voorronde van de provinciale pop wedstrijd Nu of Nooit. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale van deze wedstrijd en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival, Pinkpop. Op vrijdag 23 oktober vindt de derde voorronde plaats in Muziekgieterij te Maastricht. Voorronde vier vindt op zaterdag 24 oktober plaats in poppodium Volt te Sittard. Beide voorrondes beginnen om 20.00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.

  Programma 23 oktober – Muziekgieterij Maastricht
  Tijdens deze derde voorronde treden de volgende acts op: Amberjacks (alternatieve rock uit Maastricht); Black Label (rock uit Maastricht); Charger (rock uit Maastricht); Crazy Cult Roadshow (rock uit Maastricht) en Shelter Four (pop uit Maastricht). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.
   
  Programma 24 oktober – Volt, Sittard
  Tijdens deze vierde voorronde treden de volgende acts op: Prospect (metalcore uit Geleen); Statesmen (pop uit Heerlen); Stax (saxophone instrumental uit Sittard); Storksky (rock uit Sittard) en The Quartermen (indie uit Brunssum). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.
   
  Nu of Nooit
  In september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 65 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gekozen van 30 acts, die verspreid over zes voorrondes in Roermond (ECI Cultuurfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Sittard (Volt) zullen strijden om de winst. De provinciale finale vindt plaats op zaterdag 12 december 2015 in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
   
  Prijzen
  De zes finalisten worden aan het eind van alle voorrondes gekozen en bekendgemaakt.  Wel wordt er tijdens iedere voorronde een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen, die een goed gevulde goodiebag ontvangt met leuke stimuleringsprijzen. Alle finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Zomerparkfeest, Mama’s Pride, Zomerlicht). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en een videoclip gemaakt door een professional. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt, wordt digitaal verspreid op iTunes en Spotify. 
   
  Voorverkoop
  De act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht wint een tegoedbon t.w.v. € 1.000,- welke geïnvesteerd kan worden in de band. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om  zijn/haar favoriet te steunen. Een ticket voor een voorronde kost €7,- en  zijn verkrijgbaar via www.muziekgieterij.nl en www.poppodium-volt.nl.  Mits een voorronde niet is uitverkocht is er tijdens het evenement een dagkassa. Meer informatie over de Nu of Nooit is ook te vinden op de website van Stichting popmuziek Limburg: www.spl.nl.  
 • 09 oktober 2015 Provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’ barst los
  In het weekend van 16 en 17 oktober organiseert Stichting Popmuziek Limburg (SPL) de eerste voorrondes van de provinciale…
  In het weekend van 16 en 17 oktober organiseert Stichting Popmuziek Limburg (SPL) de eerste voorrondes van de provinciale pop wedstrijd Nu of Nooit. Vijf acts uit de provincie strijden per voorronde om een plek in de finale van deze wedstrijd en om de ultieme prijs: een optreden op Nederlands grootste en oudste popfestival, Pinkpop. Op vrijdag 16 oktober vindt de eerste voorronde plaats in poppodium NIEUWE NOR te Heerlen. Voorronde twee vindt op zaterdag 17 oktober plaats in Muziekcentrum de Bosuil te Weert. Beide voorrondes beginnen om 20:00 uur. Tickets zijn voor € 7,- verkrijgbaar via de websites van de poppodia.
    
  Programma 16 oktober - poppodium NIEUWE NOR, Heerlen: tijdens deze eerste voorronde treden de volgende acts op: ArVee (theater rock uit Heerlen); FORGETTOFORGIVE (metalcore uit Heerlen); Hey Angie (pop uit Geleen); Hunting Robin (alternative uit Wittem) en Phoenix Ashes (hardcore uit Landgraaf). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.
   
  Programma 17 oktober - Muziekcentrum de Bosuil, Weert: tijdens deze tweede voorronde treden de volgende acts op: Major Dreamin’ (hip hop uit Weert); Puyn (rap/punk uit Roggel); Skyway Avenue (pop uit Nederweert); Uncle Harry (blues rock uit Nederweert) en Waking Skies (pop uit Herkenbosch). Deuren open: 20.00 uur. Programma: 21.00 tot 01.00 uur.
   
  Nu of Nooit: in september maakte de organisatie de selectie bekend. Uit ruim 65 inzendingen uit de hele provincie werd een selectie gekozen van 30 acts, die verspreid over zes voorrondes in Roermond (ECI Cultuurfabriek), Heerlen (NIEUWE NOR), Venlo (Grenswerk), Maastricht (Muziekgieterij), Weert (Muziekcentrum De Bosuil) en Sittard (Volt) zullen strijden om de winst. De provinciale finale vindt plaats op zaterdag 12 december 2015 in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
   
  Prijzen: de zes finalisten worden aan het eind van alle voorrondes gekozen en bekendgemaakt. Wel wordt er tijdens iedere voorronde een ‘muzikant van de avond’ uitgeroepen, die een goed gevulde goodiebag ontvangt met leuke stimuleringsprijzen. Alle finalisten winnen een fotoshoot van een professionele popfotograaf en maken kans op podiumplekken op diverse Limburgse popfestivals (o.a. Bevrijdingsfestival Limburg, Zomerparkfeest, Mama’s Pride, Zomerlicht). De winnaar van de finale krijgt een podiumplek op o.a. Pinkpop en DVERS, professionele coaching en technische begeleiding in het voortraject naar het Pinkpop festival en een videoclip gemaakt door een professional. Het eerste album of de eerste single die de act uitbrengt, wordt digitaal verspreid op iTunes en Spotify. 
   
  Voorverkoop: de act die tijdens de voorrondes de meeste kaarten heeft verkocht wint studiotijd t.w.v. € 1.000,-. Sympathisanten of bekenden van een deelnemer kunnen bij aankomst bij een voorronde hun stem uitbrengen om  zijn/haar favoriet te steunen. Een ticket voor een voorronde kost €7,- en  zijn verkrijgbaar via www.nieuwenor.nl en www.debosuil.nl. Mits een voorronde niet is uitverkocht is er tijdens het evenement een dagkassa. Meer informatie over de Nu of Nooit is ook te vinden op de website van Stichting popmuziek Limburg: www.spl.nl.  
meer nieuws…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?