limburgse organisatie van audiovisuele amateurs

In Limburg zijn veel amateurfilmers actief. Ruim 250 van hen zijn actief in verenigingsverband en lid van één van de 14 film- en videoclubs van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA). Vanuit de LOVA worden plannen gemaakt, clubervaringen uitgewisseld, diverse filmcursussen aangeboden en jaarlijkse activiteiten georganiseerd, zoals de Limburgse Filmdagen. Daarnaast is de LOVA aangesloten bij de NOVA (Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs) en de UNICA (wereldwijde organisatie van nationale amateurfilmfederaties).
 
Ga direct naar de website www.lova-web.com
agenda
 • 18 mei 2015 19:30 - 22:00samenwerkings activiteit Bespreking UNICA films door Jef Caelen
  Maandag 18 mei a.s. van 19.30 tot 22.00 uur bespreekt filmer en LOVA voorzitter Jef Caelen de beste films van het…
  Maandag 18 mei a.s. van 19.30 tot 22.00 uur bespreekt filmer en LOVA voorzitter Jef Caelen de beste films van het UNICA Filmfestival 2014 in ’t Weverke (hoofdstraat 77) in Schimmert. Het UNICA Filmfestival, is hét internationale filmfestival voor amateurfilmers over de hele wereld. Het festival vindt ieder jaar plaats in een ander land. In 2014 was dat Slovenië. Tijdens de UNICA bespreking worden films besproken die afkomstig zijn uit o.a. Duitsland, Spanje, Zweden, Rusland en Engeland. Jef Caelen, die Nederland maar liefst acht keer vertegenwoordigde op het UNICA filmfestival (3 x brons en 2x zilver) zal de films inleiden en het gesprek over de films leiden. Het belooft, zoals ieder jaar, weer een interessante en leerzame avond te worden!

  LOVA en CineLOVA leden kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen. Drankjes zijn die avond voor iedereen voor eigen rekening. Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan bij Hans Oijen, secretaris van de LOVA, via lovasecretariaat@gmail.com onder vermelding van ‘UNICA bespreking’ en je naam. Meer info: www.cinelova.nl
 • 23 mei 2015 11:00 - 13:30 Speeddate voor filmmakers
  Cinesud, het platform voor mediaprofessionals, organiseert een netwerkevenement waarbij je binnen no-time veel…
  Cinesud, het platform voor mediaprofessionals, organiseert een netwerkevenement waarbij je binnen no-time veel nieuwe contacten opdoet in de audiovisuele sector. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 23 mei 2015 van 11.00 tot 13.30 uur bij Lumière Cinema in Maastricht (Bogaardenstraat 40b). De prijs bedraagt € 10,- (excl. btw).

  Uit gesprekken is gebleken dat de filmmakers uit onze regio de behoefte hebben om elkaar (beter) te leren kennen. Het is immers zo dat een persoonlijk contact als prettiger wordt ervaren dan een digitaal contact. Samenwerkingen worden eerder geboren nadat men elkaar ‘live’ heeft gesproken, waarbij vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Denk maar eens aan een scenarist die al maanden met een filmidee rondloopt, maar niet de regisseur of producent kent waar hij dit moet neerleggen. Of een regisseur die op zoek is naar een cameraman die goed aansluit bij zijn regievisie, een student die tips & tricks zoekt voor zijn afstudeerfilm. En ga zo maar door ...

  Cinesud organiseert jaarlijks natuurlijk al een kleine tiental netwerkactiviteiten, maar op 23 mei 2015 voor het eerst een speeddate voor audiovisuele makers! Tijdens dit evenement komen de diverse makers (in de breedste zin van het woord) met elkaar in contact, doordat ze daadwerkelijk voor korte tijd (4 minuten) aan elkaar worden gekoppeld. Binnen anderhalf tot twee uur doe je dus maar liefst zo'n 20 nieuwe contacten op. Aan het einde van de speeddate is er nog een gelegenheid om verder te borrelen.

  Bereid je ‘elevatorpitch’ dus goed voor en laat die visitekaartjes maar drukken! Meld je snel aan via de website van Cinesud, want vol=vol! Gratis voor leden, niet-leden betalen een kleine bijdrage. Inclusief drank en kleine versnapering.
  Lees meer
 • 27 juni 2015 10:00 - 16:00 Cinesud Masterclass 'Regie' van Remy van Heugten (Gluckauf)
  Zaterdag 27 juni organiseert Cinesud van 10.00-16.00 uur een masterclass 'Regie' door Remy van Heugten. Aan de…
  Zaterdag 27 juni organiseert Cinesud van 10.00-16.00 uur een masterclass 'Regie' door Remy van Heugten. Aan de hand van de film 'Gluckauf' neemt hij je van A t/m Z mee in het regieproces.

  De regisseur
  Als regisseur ben je bij alle facetten van het filmmaken betrokken. Niet alleen bij de ontwikkeling van het idee, maar ook bij de montage. In samenspraak met de overige departementen bepaal jij hoe de film er straks uit komt te zien. De in Heerlen geboren regisseur Remy van Heugten (1976) werd vooral bekend als regisseur van de romantische komedie 'Vanentino' in 2013, maar liet dit jaar zien waar zijn passie ligt met het sociale drama 'Gluckauf'. Tijdens deze interactieve masterclass zal hij je aan de hand van deze laatste film de kneepjes van het vak leren en neemt hij je mee naar het proces van het filmmaken in de ontwikkelingsfase, vlak voor en tijdens de opnames en in de montage. Remy zal hierbij gebruik maken van exclusief (beeld)materiaal van de film en de nodige anekdotes.

  Remy van Heugten
  Sinds zijn afstuderen van de Filmacademie in 2004, heeft Remy diverse televisiefilms, dramaseries, korte films en speelfilms geregisseerd, waaronder de film 'Valentino', de korte film 'Roken als een Turk' en de dramaserie 'De Fractie'. De jeugdserie 'Hoe overleef ik...?' ontving een Kinderkast juryprijs en werd genomineerd voor een Rose d'or voor beste kinderserie in 2012. De serie werd aan verschillende landen wereldwijd verkocht.

  In 2014 regisseerde Remy zijn eerste auteursfilm, het sociale drama 'Gluckauf', dat zich afspeelt in de provincie waar hij opgroeide: Limburg. 'Gluckauf' ging in Januari 2015 in premiere op het International Filmfestival Rotterdam als een van de genomineerden voor de Hivos Tiger Award. De film ontving lovende recensies, vooral om zijn rauwe, doch zeer authentieke drama en het fantastische acteerwerk.

  Locatie masterclass:
  Cinesud (Carbon6)
  Kloosterweg 1
  6412 CN Heerlen

  Prijs en aanmelden:
  Meld je je aan voor 15-05-2015 dan geldt een vroegboekkorting. Leden van Cinesud betalen dan € 60,-, studenten (lid van Cinesud): € 50,- en niet-leden € 100,-.

  Na 15-05-2015 geldt het normale tarief en worden de prijzen met € 15,- verhoogd. Prijzen zijn exclusief BTW en inclusief lesmateriaal, lunch, drank en tussendoortjes. De kosten voor de workshops zijn volledig aftrekbaar als bedrijfskosten. Aanmelden met aanbetaling is mogelijk, mail hiervoor naar info@cinesud.nl. Of meld je direct aan via de website van Cinesud.

  Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de masterclass, dus wees er snel bij!
  Lees meer
nieuws
 • 23 april 2015 Filmdagen Hückelhoven 2015 - Save the date!
  Belgische, Duitse en Nederlandse filmliefhebbers opgelet! Het duurt weliswaar nog even, maar noteer het alvast…
  Belgische, Duitse en Nederlandse filmliefhebbers opgelet! Het duurt weliswaar nog even, maar noteer het alvast in je agenda... In het weekend van 20 t/m 22 november 2015 vindt de 44ste editie van de Filmdagen Hückelhoven plaats in het gelijknamige Duitse dorpje net over de grens bij Sittard. Binnenkort presenteert de organisatie (waaronder het Huis voor de Kunsten Limburg) een deel van het filmprogramma en de (deels) nieuwe opzet van het filmfestival. To be continued!

  Meer info: www.filmtage-hueckelhoven.de/nl
 • 07 april 2015 Jonge filmmakers gezocht voor het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival
  Het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) is hét filmfestival voor jonge filmmakers uit België, Duitsland en Nederland.…
  Het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) is hét filmfestival voor jonge filmmakers uit België, Duitsland en Nederland. Het biedt jongeren de unieke kans om hun filmkunsten te tonen op het witte doek en andere filmmakers te treffen. Ben jij tussen de 14 en 24 jaar? Doe mee en stuur je kortfilm in!

  4de EUREGIONAAL JEUGDFILMFESTIVAL
  De vierde editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival vindt plaats op zaterdag 30 januari 2016 in C-Mine in Genk (België). Overdag wordt een selectie van alle inzendingen vertoond en 's avonds vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats . Wil je kans maken op een vertoning van jouw film tijdens het festival en een geldprijs? Doe dan mee met de filmwedstrijd.

  FILMWEDSTRIJD
  De filmwedstrijd is toegankelijk voor jongeren (individueel of in groepsverband) tussen de 14 en 24 jaar. Je mag het zelf het onderwerp van je film bepalen en alle filmgenres toegestaan. De film mag maximaal 15 minuten duren. De film mag op het moment dat hij wordt aangemeld of ingezonden niet ouder zijn dan één jaar. Je kunt inzenden in twee leeftijdscategorieën: 14 t/m 18 en 19 t/m 24 jaar. De filmwedstrijd is alleen toegankelijk voor jongeren die in hun vrije tijd filmen. Filmstudenten mogen ook deelnemen aan de wedstrijd, maar alleen in de categorie 'filmstudent'. Inzenden kan t/m 18 oktober 2015 via www.ejff.eu.

  WIN
  Alle inzendingen worden gejureerd door een jury bestaande uit filmprofessionals uit Nederland, Duitsland en België. Als je deelneemt aan de filmwedstrijd kun je mooie geldprijzen winnen. De volgende prijzen worden uitgereikt in zowel de leeftijdscategorie 14 t/m 18 als 19 t/m 24 jaar:

  * Beste film van het festival
  * Beste fictiefilm
  * Beste non-fictie film
  * Beste animatiefilm

  Een jury bestaande uit jongeren in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar zal aanvullend nog één prijs uitreiken aan hun favoriete film van het festival.

  Ook wordt een prijs uitgereikt voor de beste film van een filmstudent. Filmstudenten die meedoen aan de filmwedstrijd, kunnen alleen voor deze prijs in aanmerking komen.

  MEER INFO EN DEELNAME
  Kijk voor meer info over de filmwedstrijd, het wedstrijdreglement en het inschrijfformulier op www.ejff.eu. Aanmelden doe je via de website. Indien je een film wilt inzenden en afkomstig bent uit Nederland, dan kun je de film opsturen naar onderstaand adres:

  Huis voor de Kunsten Limburg
  T.a.v. Patricia Peters
  Postbus 203
  6040 AE Roermond

  FILMWORKSHOPS
  In het kader van het Euregionaal Jeugdfilmfestival kun je niet alleen je film tonen, maar in de aanloop naar het festival ook gecoacht worden door filmprofessionals. Vragen over het draaiboek, camera-instellingen, acteren of de productie van een gezamenlijke film… Over al deze aspecten kun je waardevolle tips krijgen van vaklui. Zij kunnen je ook begeleiden bij de totstandkoming van de film en er voor zorgen dat je ideeën uitmonden in een geslaagde productie. Aan dergelijke begeleidingstrajecten en workshops kun je als individu, maar als ook filmgroepje of schoolklas deelnemen. Voorwaarde is alleen dat je met de film ook deelneemt aan de wedstrijd van het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival en dat je tussen 14 en 24 jaar oud bent. Meer informatie hierover vind je binnenkort op www.ejff.eu.

  Het Euregionaal Jeugdfilmfestival wordt georganiseerd door de Bleiberger Fabrik in Aken, het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond, het Medienzentrum in Eupen, het Kulturzentrum KOMM in Düren en het Centrum voor Beeldexpressie in Antwerpen. Het festival vond voor het eerst plaats in 2009 en is sindsdien hét filmfestival voor jonge makers in de Euregio. 
  lees meer…
 • 01 april 2015 Doe mee met de filmwedstrijd van Cinema Senior
  Nederland heeft 1,2 miljoen mensen van 70 jaar of ouder. Deze groeiende groep van ouderen biedt de samenleving…
  Nederland heeft 1,2 miljoen mensen van 70 jaar of ouder. Deze groeiende groep van ouderen biedt de samenleving nieuwe kansen, maar brengt ook maatschappelijke vraagstukken aan het licht. Onderzoek toont het aan: kunst en cultuur hebben een belangrijk positief effect op het welzijn en de gezondheid van ouderen. Cultuurparticipatie en sociaal-artistieke projecten voor, door en van ouderen zetten ouderen in hun kracht en dragen bij aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Met Cinema Senior brengen Movisie en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) deze inspirerende voorbeelden door middel van korte films in beeld.

  Meedoen?
  Cinema Senior zoekt korte films die laten zien hoe kunst en cultuur een positief effect hebben op de gezondheid en het welzijn van ouderen. Heeft u zo'n korte film gemaakt of was u erbij betrokken? Doe dan mee! Meld de korte film tot 16 mei 2015 aan. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op www.cinemasenior.nl of neem contact op via info@cinemasenior.nl of 030-789 2233 (Mirjam Andries, Movisie). Tussen 20 mei en 12 juni 2015 kan gestemd worden op de genomineerde films en projecten. Op 16 juni 2015 vindt de uitreiking van de Cinema Senior Awards plaats.

  Prijzen
  Er zijn vier awards te verdelen voor de meest inspirerende en artistieke korte films: twee juryprijzen van € 1.000,- en twee publieksprijzen van € 500,-. De prijzen zijn te winnen in twee catagorieën:

  1) de inhoud staat centraal: de film geeft een levendig en aansprekend beeld van een project waaruit blijkt dat kunst ouderen verrijkt en versterkt.
  2) de film zelf staat centraal: de film is het product van een sociaal-artistiek project. De film geeft niet per se een beeld van het verloop van een project, maar kan een eigen onderwerp hebben. De film is wel (in)direct een toonbeeld van de kracht van ouderen met en door kunst. 

  Festival en prijsuitreiking
  De prijsuitreiking is op 16 juni 2015 in het Vorstelijk Complex in Utrecht en wordt gepresenteerd door Hedy d’Ancona. De genomineerde films (of delen daarvan) zijn uiteraard te zien. Aanwezig zijn de jury, de genomineerden en vertegenwoordigers van de kunsten, zorg en welzijn. lees meer…
 • 01 april 2015 Limburg in woord, geluid en beeld - wedstrijd voor schrijvers, toneelspelers, componisten en filmers
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse…
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse schrijvers van poëzie en proza, componisten en acteurs. In dat kader schrijft CineLOVA, in samenwerking met de LOVA, het Huis voor de Kunsten Limburg en de Nationale Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA), een creatieve wedstrijd uit waarbij amateurkunstbeoefenaars van alle leeftijden worden uitgenodigd om (een stukje) Limburg te beschrijven in een gedicht of verhaal , uit te drukken in een muziekstuk of te verbeelden in een eenakter of film.

  Hoe gaat het in zijn werk?
  Kies een onderwerp dat past binnen het thema ‘Limburg’ en verbeeld dat in je eigen kunstvorm. We zijn op zoek naar korte gedichten of verhalen in het Nederlands of Limburgs dialect van maximaal 500 woorden, eenakters van 10 minuten, muziekstukken van 3 minuten of kortfilms van maximaal 5 minuten. Meld je vóór 1 september 2015 aan via cinelova@gmail.com en beschrijf je ‘kunstact’. Je ontvangt een uitnodiging voor een presentatiemoment in oktober 2015. Tijdens die presentatie selecteren we de beste acts.

  De makers die tijdens de presentatie worden geselecteerd, krijgen een gratis podium aangeboden tijdens het NOVA Filmfestival (hét festival met de beste amateurfilms van Nederland) op 7 en 8 november a.s. in Theater De Maaspoort in Venlo. Daar wordt een top vier samengesteld van de beste acts. De schrijver, toneelspeler(s), muzikant én filmer die het thema ‘Limburg’ het beste en op meest originele wijze weten te verbeelden, winnen mooie prijzen! De geselecteerde deelnemers krijgen een proefabonnement van één jaar aangeboden voor het platform CineLOVA. De makers in kwestie krijgen daarnaast de kans om gezamenlijk één nieuwe kortfilm te maken waarvoor een klein budget beschikbaar wordt gesteld. De winnende schrijver mag een verhaal of scenario aanleveren, de filmer mag de film produceren, de toneelspeler(s) mogen in de film acteren en de muzikant mag passende muziek bij de film componeren. Jouw individuele act kan dus leiden tot een gezamenlijk en uniek filmproject met amateurkunstbeoefenaars van andere kunstdisciplines. Doe mee! Creëer een mooi kunstwerk en wij zorgen voor een podium en publiciteit. Je houdt er naast een bijzondere ervaring ook bruikbare contacten voor je kunstloopbaan aan over.

  Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.

  Over CineLOVA
  CineLOVA is een initiatief van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. Het platform bestaat uit een online portal: www.cinelova.nl. Beginnende en gevorderde amateurfilmers (jong en oud) kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, advies, leuke filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg. CineLOVA is ook de plek waar men schrijvers kan ontmoeten die teksten beschikbaar stellen voor verfilming, muzikanten die muziek willen componeren voor een film en amateurtoneelspelers die ook in een film willen acteren. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je jouw filmproductie kunt tonen, feedback krijgt op je werk of samen met andere filmers en kunstbeoefenaars (amateur en prof) producties kunt maken van de hoogst haalbare kwaliteit.
    lees meer…
 • 31 maart 2015 Doe mee met de filmwedstrijd ZILVER van Filmclub Videoom
  In 2015 bestaat filmclub Videoom uit Heerlen 25 jaar! De club viert haar zilveren jubileum met een Amateur Film…
  In 2015 bestaat filmclub Videoom uit Heerlen 25 jaar! De club viert haar zilveren jubileum met een Amateur Film Festival. De club organiseert een online filmwedstrijd met als thema: ‘ZILVER’. De drie beste films worden beloon met een geldprijs. De eerste prijs bedraagt € 150,-, de tweede prijs € 100,- en de derde prijs € 50,-.

  De wedstrijdvoorwaarden zijn als volgt:
  • De wedstrijd is alleen toegankelijk voor LOVA-, LOiA- en CineLOVA-leden;
  • Alle films die worden ingezonden, moeten over thema ‘ZILVER’ gaan;
  • De film mag (inclusief titel en aftiteling) maximaal 7 minuten duren;
  • De film mag nog niet eerder vertoond zijn (ook niet met een kleine aanpassing);
  • De film moet eigen product zijn. Als er gebruik wordt gemaakt van archiefmateriaal of beelden van anderen, You Tube etc. dan moet dat op de aftiteling vermeld worden.
  • De productie moet vóór 30 november 2015 zijn ingezonden naar cinelova@gmail.com.
  • Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld. De stem van de jury weegt voor 50% mee in de totale beoordeling. De overige 50% wordt bepaald door het aantal ‘likes’ op jouw video via Vimeo.
  • De maker (of één van de makers indien het een gezamenlijke productie betreft) moet tijdens de vertoning van de film tijdens het festival aanwezig zijn;
  Het Amateur Film Festival vindt plaats op maandag 14 december 2015, tijdens een open clubavond van Filmclub Videoom in het Cultuurhuis in Heerlen.

  Een film inzenden
  >>> Download hier in het inschrijfformulier voor de filmwedstrijd. Vul het formulier in en stuur zowel het inschrijfformulier als de film via We Transfer (www.wetransfer.com) naar cinelova@gmail.com. Wij zorgen ervoor dat de film op het Vimeokanaal van CineLOVA wordt geplaatst en dat men op de film kan stemmen. LET OP! Het inschrijfformulier en de film moeten vóór 30 november 2015 zijn ingezonden.

  Meer info over Filmclub Videoom vind je op http://videoom-videoom.blogspot.nl.
 • 26 maart 2015 AVZOO - Euregionale productie- en locatiegids voor filmmakers
  Zoek je cast, crew, faciliteiten of locaties voor je film? Dan ben je bij AVZOO (www.avzoo.eu) aan het juiste adres.…
  Zoek je cast, crew, faciliteiten of locaties voor je film? Dan ben je bij AVZOO (www.avzoo.eu) aan het juiste adres. AVZOO is de uitgebreide (online) gids die toegang verschaft tot ervaren professionals, vele faciliteiten en prachtige (film)locaties. AVZOO is de portal naar de flmwereld van de Euregio Maas-Rijn en onderdeel van de Limburg Film Commission (Cinesud).  lees meer…
 • 16 maart 2015 Prijswinnaars Limburgse Filmdagen 2015
  Zaterdag 14 en zondag 15 maart jl. vonden in het Cultuurhuis in Heerlen de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens…
  Zaterdag 14 en zondag 15 maart jl. vonden in het Cultuurhuis in Heerlen de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens het festival, dat werd georganiseerd door de LOVA (Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs) en het Huis voor de Kunsten Limburg, werden 36 nieuwe speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers getoond. De beste films werden beloond met een filmprijs en een nominatie voor de landelijke amateurfilmwedstrijd.

  In de categorie ‘topfilmers’ werd dit jaar geen goud uitgereikt. Wel was er zilver voor de documentaire 'Mens en dier in onbalans en bedreigd' van Jef Caelen. Een film over bedreigde dieren in Oost-Afrika die in bescherming worden genomen tegen stropers en de lokale bevolking die daarvoor moet wijken en gedwongen wordt om een andere levensstijl aan te meten. De balans is verstoord en de documentaire toont welke gevolgen dat heeft voor mens en dier. Ook de speelfilm 'Loslaten' van Caelen won zilver. De film gaat over het loslaten van de ander en het verleden is een eerste samenwerkingsproject tussen CineLOVA (platform voor non-professionele filmers) en Cinesud (platform voor mediaprofessionals). De derde film die in deze categorie zilver won en tevens de beste film van de Limburgse Filmdagen 2015 is, is de speelfilm 'De Gevangene 'van Peter Brouwers uit Maastricht. De film gaat over een man die niet alleen op de vlucht is voor zijn daden, maar ook voor zijn gedachten. Brouwers mocht voor deze film de Limburgse Filmprijs in ontvangst nemen. Brouwers won ook de publieksprijs van de Gemeente Heerlen.

  In de categorie ‘gevorderde filmers’ was er goud voor de documentaire 'Het Laagland over de IJssel' van Magda Verbist. Een schilderij in woord en beeld over het natuurschoon rond Giethoorn en de IJssel. In de categorie ‘nieuwe filmers en filmers die in het verleden geen eremetaal hebben gewonnen’ was er goud voor de speelfilm 'Be strong now' van Jan Silvertand. Een film over een zangeres die een muzikant ontmoet, zwanger raakt van hem en vervolgens aan de kant wordt gezet. In de categorie ‘clubproducties’ was er goud voor de film 'The Queen' van Filmclub Weert, een kortfilm over een koningin die op sterven ligt. De vrouw vertrouwd de erfenis (het geld onder haar bed) toe aan één van haar zonen. De zoon wacht de dood van zijn moeder niet langer af, draait de zuurstoffles dicht en gaat voor het geld. Ook was er goud voor de film 'En retour' van filmclub LAS Maastricht, een kortfilm waarbij een man door Maastricht wandelt en alles om hem heen achterstevoren voorbij komt.

  Naast de uitreiking van de diverse filmprijzen werden ook de nominaties voor het nationale amateurfilmwedstrijd bekendgemaakt. Maar liefst 12 Limburgse films kregen een nominatie. Het betreft de films: 'De Gevangene' van Peter Brouwers, 'Loslaten' en 'Mens en dier bedreigd en in onbalans' van Jef Caelen, 'De Vraag' en 'De Niet Genomen Weg' van Patrick Brouwers, 'Energie' en 'Ode aan de eenvoud' van Hub Boyens, 'Het Laagland over de IJssel' van Magda Verbist, 'Be strong now' van Jan Silvertand, 'Vals Geld' van Filmclub ’t Lenske Sevenum, 'The Queen' van Filmclub Weert en 'En retour' van Filmclub LAS Maastricht. Deze films maken kans om vertoond te worden tijdens het NOVA Filmfestival op 7 en 8 november 2015 in Theater De Maaspoort in Venlo. Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.
   
 • 02 maart 2015 Bijeenkomst 'Film in Limburg'
  Limburg kent een groot aantal enthousiaste, talentvolle en ambitieuze filmers en andere mediaprofessionals die…
  Limburg kent een groot aantal enthousiaste, talentvolle en ambitieuze filmers en andere mediaprofessionals die hun brood (willen) verdienen met het maken van fictiefilms, documentaires, animatiefilms, commercials, series etc. Het betreft jonge makers die net zijn afgestudeerd en een eerste stap in de professionele wereld zetten, maar ook makers die hun sporen al hebben verdiend en al jaren werkzaam zijn in de Limburgse filmbranche. Daarnaast zijn er diverse organisaties, opleidingen en initiatieven die makers de kans geven en stimuleren om hier, op Limburgse bodem, hun talenten te ontplooien en producties te kunnen laten zien tijdens festivals, op de regionale TV, in filmhuizen etc. Ook op overheidsniveau is veel aandacht voor de filmsector. De Provincie Limburg zorgt middels haar beleid en ondersteuning voor een gedegen basis(film)infrastructuur. Er gebeurt in deze regio veel op het gebied van film! Maar waar liggen nog kansen? Waar kunnen we het beleid nog aanscherpen? Waar hebben filmmakers nog behoefte aan? En wat is er aanvullend op de bestaande initiatieven en infrastructuur nog nodig als professional aan de slag te kunnen gaan (of blijven) in de filmbranche?

  Om een antwoord te krijgen op deze en andere vragen organiseerden het Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Zuyderzigt en Cinesud 2 maart jl. de bijeenkomst ‘Film in Limburg’. Doel van de bijeenkomst was om ambitieuze filmmakers bij elkaar te brengen en gezamenlijk te brainstormen over de kansen die er mogelijk nog liggen op het gebied van: filmopleiding en -talentontwikkeling, financiering van een filmproductie, productie(faciliteiten), distributie & vertoning en netwerk & basisinfrastructuur.

  De speerpunten die tijdens deze brainstormsessie naar voren zijn komen, worden gebundeld en verwerkt tot een zogenaamde ‘notitie van makers uit het veld’. Het Huis voor de Kunsten Limburg, Cinesud en overige organisaties kunnen de notitie gebruiken voor het ontwikkelen van toekomstige activiteiten voor filmmakers in deze regio. Wordt vervolgd! 
 • 02 maart 2015 Huis reikt 'Best Newcomer Award' uit tijdens Dutch Mountain Film Festival
  Op zaterdag 28 maart jl. vond de 5de editie van het Dutch Mountain Film Festival (www.dmff.eu) plaats in het Parkstad…
  Op zaterdag 28 maart jl. vond de 5de editie van het Dutch Mountain Film Festival (www.dmff.eu) plaats in het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Tijdens het festival, dat in het teken staat van bergfilms, werden de Dutch Mountain Film Awards uitgereikt. De 'Best Newcomer Award', een beeld en een geldprijs van 1.000 Euro, werd uitgereikt door het Huis voor de Kunsten Limburg en ging naar 'Fabiola', een debuutfilm van Karlijn en Lotte Milder en Mats Logen. De film gaat over Fabiola, een meisje dat opgroeit in het kleine, idyllische, Noord-Italiaanse dorp Viganella. Ze droomt over het leven achter de bergen. Naarmate ze ouder wordt groeit haar verlangen om de wereld achter die bergen te ontdekken. Bekijk hier de trailer van de film. 
meer nieuws…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?