limburgse federatie voor amateurtoneelverenigingen

De Limburgse Federatie voor Amateurtoneelverenigingen (LFA) is een organisatie die mensen de weg wijst in het Limburgse toneellandschap. Men is inhoudelijk op de hoogte, kent de juiste mensen, de beste speellocaties, de diverse opleidingsmogelijkheden, de nodige subsidie- en promotieplekken enzovoorts.
 
De LFA kan informeren en adviseren bij vragen over amateurtoneel. Ook wordt hulp geboden bij het zoeken van een regisseur, speler of decorstuk. Daarnaast worden jaarlijks diverse activiteiten georganiseerd, wordt een kledingcentrale beheerd en worden bijzondere toneelprojecten ondersteund middels een financiële bijdrage.
 
De LFA is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.

Ga direct naar de website www.lfatoneel.nl
prikbord
28-07-2014 09:52,

'Scare actors' gezocht voor Halloween in Toverland

Attractiepark Toverland organiseert al jaren een Halloween evenement, genaamd de Halloween Nights. Aangezien… Attractiepark Toverland organiseert al jaren een Halloween evenement, genaamd de Halloween Nights. Aangezien dit evenement elk jaar groter wordt, zijn we op zoek naar enthousiaste toneelspelers die het aandurven om de gasten van Toverland angst aan te jagen!
 
De Halloween Nights vinden dit jaar plaats op:
- vrijdag 17 oktober en zaterdag 18 oktober
- vrijdag 24 oktober en zaterdag 25 oktober
- vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november

De avonden starten om 19.00 uur en eindigen om ca. 23.30 uur. Het schminken start vanaf 16.00 uur.
 
Aan deelname zijn de volgende voorwaarden verbonden:
- Om de kwaliteit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, dient iedereen deel te nemen aan een selectiebijeenkomst. 
- Iedereen dient zich minimaal 3 van de 6 dagen beschikbaar te stellen. Hiervan dienen 2 dagen aaneengesloten te zijn; je speelt dus in één weekend zowel de vrijdag als de zaterdag. Iedereen mag zich uiteraard ook meer dan 3 dagen beschikbaar stellen.
- Naast de selectiebijeenkomst vindt tevens een trainingsavond plaats. Aanwezigheid op deze avond is verplicht. Tijdens de trainingsavond wordt bepaald wie welk karakter gaat spelen, wat de kledingmaten zijn, welke attributen benodigd zijn, waar de scarezones zich bevinden etc. De datum voor deze avond wordt nog vastgesteld.
-De minimumleeftijd is 18 jaar.

Alle deelnemers ontvangen een vergoeding voor de clubkas. Hiervoor dient de toneelvereniging in het bezit te zijn van een inhoudingsplichtigenverklaring.
 
Opgeven kan door uiterlijk 31 augustus 2014 een mail te sturen naar entertainment@toverland.nl. Geef hierbij de volgende gegevens door:
- Naam toneelvereniging
- Naam deelnemers(s)
- Leeftijd deelnemer(s)
- Beschikbare data deelnemer(s)
11-06-2014 11:14,

‘ON THE ROAD XXL’ Theatergroep 60+

“Wij dragen maskers naarmate we ouder worden, de maskers van onze leeftijd: jongeren denken dat wij…

“Wij dragen maskers naarmate we ouder worden, de maskers van onze leeftijd: jongeren denken dat wij zijn, wat we lijken, maar dat is niet zo.” (Karen Blixen)

"Het enige voordeel dat wij ouderen hebben op de jeugd, is dat wij weten hoe het is om jong te zijn, terwijl zij er geen flauw idee van hebben wat het is om ons te zijn." (vrij naar Tommy Wieringa) 

Deze twee uitspraken vormen de inspiratie voor een nieuwe theatergroep in Roermond. Niet zomaar een theatergroep, maar een groep enthousiaste mensen die via theater de discussie aangaan met vooral de jongere generatie. Een theatergroep die middels dans, mime, muziek en toneel onderzoekt en toont hoe hij in het leven staat. Achter de maskers van de leeftijd gaat nog altijd veel hartstocht, bevlogenheid, wijsheid en jonge creativiteit schuil.

Daarom een opvallende stukkeuze als eerste voorstelling van deze groep: ‘Romeo en Julia’ van William Shakespeare!

Dit is je kans om eindelijk, of nog eens, op het toneel te schitteren. Speciaal voor mensen van 60+! 10 tot 25 acteurs/dansers/zangers/musici zetten Romeo en Julia naar hun hand. Ongeveer 30 repetities op donderdagmiddag (14.00-16.00 uur) en dan een aantal voorstellingen, hopelijk op diverse plaatsen. Kosten bedragen € 100,-.Lees meer…
11-06-2014 11:07,

Zangers/figuranten gezocht voor Dreigroschenoper!

Deze zomer speelt aan de Maas in Velden de Dreigroschenoper van Bertolt Brecht & Kurt Weill in een bewerking… Deze zomer speelt aan de Maas in Velden de Dreigroschenoper van Bertolt Brecht & Kurt Weill in een bewerking van Cees Rullens en Nard Reijnders.

Voor dit zomerproject van … op Locatie! zijn we nog op zoek naar een aantal zangers/figuranten. De hoofdrollen worden ingevuld door professionele zangers. Er zijn diverse bijrolllen waarbij het toneelspel van groot belang is. De zang is vrijwel allemaal unisono, dus dat zal snel opgepakt worden. Maar belangrijk is dat men het moet willen en durven om op een natuurlijke manier mee te doen in spel en vrijuit zingen (en uit het hoofd). Je staat in een professionele muziekproductie, tijdens de voorstelling van ongeveer anderhalf uur ben je voortdurend aan het spelen en zingen.

We zoeken acterende en/of zingende mannen en vrouwen in alle leeftijden. Sommigen zullen dus een speelrol krijgen en in de koorpartijen meezingen... Cees zal bepalen wie welke rol krijgt toebedeeld, op grond van karakter, spelkwaliteit etc.

De Dreigroschenoper is geschreven voor Bertold Brecht en Kurt Weill. Het stuk speelt zich af aan de zelfkant van de maatschappij waar zich een soort van onderwereldmaatschappijtje heeft gevormd; bendes, boeven, bedelaars, hoeren, smerige zakenlui, corrupte politie, zuipen en jatten. De voorstelling wordt gespeeld door, professionele zangers, een orkest, een blazersensemble, en lokale amateurspelers, op de scheepswerf aan de maas in Velden. Het wordt rauw, schrijnend, giftig, sensueel en geil, de fantasie prikkelend.

Wil je meespelen of wil je graag meer informatie, stuur dan een mail naar saartjehoogland@gmail.com

Repetitie- en speeldata:
Zaterdag 14 juni, 13.30-17.00 uur 
Donderdag 19 juni, 19.00-22.30 uur
Zaterdag 21 juni, 13.30-16.00 uur 
Donderdag 26 juni, 19.00-22.30 uur
Zaterdag 28 juni, 13.30-16.00 uur
Donderdag 3 juli, 19.00-22.30 uur 
Zaterdag 5 juli, 13.30-16.00 uur 

Vakantie

Maandag 11 augustus, 19.00-22.30 uur
Dinsdag 12 augustus, 19.00-22.30
Woensdag 13 augustus, 19.00-22.30 uur 
Donderdag 14 augustus, 19.00-22.30 uur

Alle repetities vinden plaats op locatie aan de Veerweg in Velden.

Vrijdag 15 augustus - Première
Zaterdag 16 augustus - Voorstelling
Zondag 17 augustus - Voorstelling
Vrijdag 22 augustus - Voorstelling
Zaterdag 23 augustus - Voorstelling
Zondag 24 augustus - Voorstelling
Vrijdag 29 augustus - Succes optie voorstelling
Zaterdag 30 augustus - Succes optie voorstelling
Zondag 31 augustus - Voorstelling

In overleg worden eventueel extra zangrepetities gepland.
meer prikbordberichten…
agenda
 • 13 juli 2014 - 12 december 2014samenwerkings activiteit Bok & Geit
  Gezelschap: Bert Kop en Geerte Schmitz
  Titel: Bok & Geit
  Regie: Truus Rutten
  Speeldata: 6,13, en 27 september,…
  Gezelschap: Bert Kop en Geerte Schmitz
  Titel: Bok & Geit
  Regie: Truus Rutten
  Speeldata: 6,13, en 27 september, 17 en 25 oktober, 21 en 22 november, 12 december
  Locatie en info: 06-09 pesthuyspodium.nl,  13-09 theaterdegarage.nl, 27-09 theaterlandgraaf.nl, 17-10 den-herberg.eu, 25-10 karroessel.nl, 21-11 't Kapelhuis 2, Thorn, 22-11 thorn-kapelhuis.nl, 12-12 theatercafedegrenedeer.nl
  Aanvang: 20.30 uur
  Entree: 10 euro
  Reserveren: bij de theaters m.u.v. het Kapelhuis Thorn via bkop@home.nl
  Over de voorstelling: Bok & Geit is een in prachtige  samengavatte teksten een reconstructie van een gedoemde liefde. Een bokkenmeisje en een geitenjongen, lid van rivaliserende fanfares, zien elkaar terug na 38 jaar. Het bokkenmeisje houdt bij deze verrassende ontmoeting de boot af. Maar de liefdevolle herinneringen van de geit zijn onmogelijk te negeren.
  Het stuk raakt aan een een universeel thema uit de literatuur: een door de omgeving onmogelijk gemaakte liefde en de desastreuze gevolgen daarvan.
 • 05 september 2014 - 13 september 2014samenwerkings activiteit Witlox reprise
  Gezelschap: Toneelgroep De Bron
  Titel: Witlox
  Regie: Hanneke Som
  Speeldata: : 5, 6, 12 en 13 september…
  Gezelschap: Toneelgroep De Bron
  Titel: Witlox
  Regie: Hanneke Som
  Speeldata: : 5, 6, 12 en 13 september
  Locatie: Kloosterruine Hoogcruts  47, Noorbeek . Denk bij koud weer aan warme kleding 
  Aanvang: 20.30 uur
  Spel: PAREL: Thea Mourmans en FEE: Susan Rouvroije 
  Meer informatie: toneelgroepdebron.nl
  Over de voorstelling: In hun frituur WITLOX wachten de tweelingzussen Fee en Parel al jaren op de Afrikaan Jossip. Ze hebben na de dood van hun moeder en hun barbaarse vader ‘der hond’ alleen nog elkaar. Met fantasieën over zeemeerminnen, het bespieden van dorpsgenoten en het herbeleven van mooie herinneringen, vertellen zij hun verhaal. Jossip, hij komt hen redden. Meh kumper waal?
   
  WITLOX is een grimmig sprookje met het eigenzinnig taalgebruik van de Vlaming Van de Wijdeven. In het Limburgs dialect van de Bron is het stuk nog even eigenzinnig, herkenbaar, scherp en poëtisch.


 • 21 november 2014 - 29 november 2014samenwerkings activiteit De flat van Jet
  Gezelschap: Volkstoneel Kerkrade
  Titel: De flat van Jet
  Regie: Joop Omloo
  Speeldata: 21, 22, 28 en 29 november…
  Gezelschap: Volkstoneel Kerkrade
  Titel: De flat van Jet
  Regie: Joop Omloo
  Speeldata: 21, 22, 28 en 29 november
  Locatie: Abdij Rolduc ( Aula Major), Heyendallaan 83, 6464 EP, Kerkrade. 
  Aanvang: 20.00 uur
  Over de voorstelling: De Flat van Jet’ is een klucht, niet een gewone natuurlijk, maar wel een echte, met deuren en overspel en misverstanden. Alles d’r op en d’r aan.  Jet heeft een flat in de stad waar ze haar minnaar Karel ontmoet. Maar ze wil van hem af. En de flat heeft ze dan eigenlijk ook niet meer nodig. Karel, die ook getrouwd is – wat Jet niet weet want ze is nogal jaloers – leent de flat wel eens uit aan zoon André, die daar wel eens met een vriendinnetje komt. Maar dan neemt één van die vriendinnetjes, Natas, die op zoek is naar woonruimte, Veertje, de dochter van Jet, mee, want die zoekt ook. En dan gaat het mis. Jet mag niet weten dat… en Karel mag niet weten dat… en Veertje mag helemaal niet weten dat… En dan verschijnt ook nog eens Jules de man van Jet en die mag helemaal niets weten! De Flat van Jet is niet een onvervalste maar een vervalste klucht. 
nieuws
 • 17 juli 2014 Workshop 'Bewegingstheater' door Dönci Bánki - Geef je op!
  Bijzonder bewegingstheaterproject in het kader van opROER 2014!

  Onder leiding van theatermaker Dönci Bánki…
  Bijzonder bewegingstheaterproject in het kader van opROER 2014!

  Onder leiding van theatermaker Dönci Bánki krijgen amateurspelers uit Limburg de mogelijkheid mee te spelen in een spannend straattheaterproject. Bánki werkt vanuit de beweging: hoe vertel ik met mijn lichaam een verhaal? Hoe geef ik uitdrukking aan een karakter zonder tekst? Hoe beweeg ik, hoe snel gaat die beweging en hoe zet ik een gedeelte van het lichaam stil?

  Het doel van het project is om een straat en zijn bewoners bizar kleur te geven tijdens opROER 2014. In zeven bijeenkomsten zal er fysiek gewerkt gaan worden. De eindpresentatie vindt zaterdag 13 september plaats tijdens opROER in Roermond. Kortom: een unieke mogelijkheid om je fysieke spelmogelijkheden te leren kennen.

  Inschrijven
  Stuur je naam, (post)adres en telefoonnummer naar Joke Versteden via jversteden@hklimburg.nl. Aanmelden kan t/m maandag 11 augustus a.s.

  Cursusmomenten
  - donderdag 21 augustus, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 23 augustus, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 28 augustus, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 30 augustus, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 4 september, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 6 september, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 11 september, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 13 september: gedurende hele dag presentatiemoment

  Heb je belangstelling, maar ben je op een of meerdere data verhinderd, gelieve dit dan te vermelden bij je inschrijving.
   
  Voorwaarden
  - Deelname aan dit project kan alleen wanneer je ook deelneemt aan het presentatiemoment op 13 september
  - Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen
 • 30 juni 2014 D'n Aovend van 't Muulke - Winnaars Limburgse Toneelprijzen 2014
  D'n Aovend van 't Muulke 2014, de avond waarop dé Limburgse toneelprijzen (Muulkes) worden uitegreikt, is een…
  D'n Aovend van 't Muulke 2014, de avond waarop dé Limburgse toneelprijzen (Muulkes) worden uitegreikt, is een feit! Met maar liefst 350 toneelspelers-, -liefhebbers, -makers en betrokkenen ging vrijdag 27 juni 2014 het dak eraf in het Munttheater in Weert. De winnaars van de Muulkes 2014 zijn: 

  MEEST BIJZONDERE NIEUWE INITIATIEF
  Jeugd- en jongerentheater van Theater Karroessel (Geleen) met de voorstellingen Diep en Vals Plat

  MEEST BIJZONDERE VOORSTELLING
  Toneelvereniging Ons Genoegen (Genhout) met de voorstelling ’t Atelier

  OPVALLENDE MAN IN EEN GROTE ROL
  Quincy Grootjans als Jack Heuvelmans in ’t Liek houw geliek door Toneelvereniging Sint Donatus (Nuth)

  MEEST OPVALLENDE VROUW IN EEN GROTE ROL
  Thea Mourmans & Susan Rouvroije als Parel & Fee in Witlox door Toneelgroep de Bron (Noorbeek)

  MEEST OPVALLENDE MAN IN EEN KLEINE ROL
  Willem Derks als Wouter in Tot ik Vlieg door de Vrije Spelers (America)

  MEEST OPVALLENDE VROUW IN EEN KLEINE ROL
  Wilke Goessen als Lieve Goedele in Harvey door Toneelvereniging C.O.M. (Meijel)

  MEEST OPVALLENDE VORMGEVING
  Voorstelling In bèd mèt Dracula door Toneelgroep Spelenderwijs (Horn)

  MEEST BIJZONDERE JEUGDVOORSTELLING
  Voorstelling Liefde voor een varken door de Krottepoffers (Nederweert)

  SCHADUWPRIJS
  René Corten van Pesthuys Podium (Maastricht  lees meer…
 • 04 juni 2014 Genomineerden Limburgse Toneelprijzen 2014 bekend
  Welke toneelvereniging in Limburg wint dit jaar de Limburgse Toneelprijs voor de beste voorstelling? En welke toneelspeler…
  Welke toneelvereniging in Limburg wint dit jaar de Limburgse Toneelprijs voor de beste voorstelling? En welke toneelspeler gaat er dit jaar met de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol vandoor? Op vrijdag 27 juni a.s. organiseert de Limburgse Federatie voor Amateurtoneelverenigingen (LFA) D’n Aovend van ‘t Muulke in het Munttheater in Weert. 

  D’n Aovend van ‘t Muulke (De Avond van de Kus) is de avond waarop de LFA de felbegeerde Muulkes (ook wel Limburgse Toneelprijzen of Theaterkussen genoemd) uitreikt. Het afgelopen theaterseizoen stonden weer prachtige voorstellingen op de Limburgse planken. Ook dit jaar heeft een professionele en vakkundige jury veel voorstellingen bekeken. De jury heeft uiteindelijk een aantal zeer bijzondere voorstellingen en zeer verrassende acteurs en actrices genomineerd voor een Muulke, een uniek handgemaakt beeldje van kunstenares Riëlle Beekmans. In totaal worden acht prijzen uitgereikt. Een overzicht van de genomineerden voor de beste voorstelling, de beste jeugdvoorstelling, de beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol, de beste mannelijke en vrouwelijke kleine rol, de voorstelling met de mooiste vormgeving en het beste initiatief, is te vinden op www.lfatoneel.nl

   
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?