limburgse bond van muziekgezelschappen

In Limburg zijn circa 285 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands.  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. Dit wordt gedaan door enthousiaste en gemotiveerde bestuurders met een groot hart voor de blaasmuziek.
 
De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het Limburgs Blaasmuziek Festival en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.
 
De LBM is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.  
lbm_harmonie
investeer in de toekomst, investeer in muziekles op de basisschool
agenda
 • 12 oktober 2014 - 11 januari 2015 Workshops Ontwikkeling van de lichte muziek
  Jazzclub Zuid Limburg organiseert in Landgraaf drie workshops die de ontwikkeling van de lichte muziek laten horen. Onder…
  Jazzclub Zuid Limburg organiseert in Landgraaf drie workshops die de ontwikkeling van de lichte muziek laten horen. Onder muzikale leiding van Marc Huynen spelen ervaren muzikanten samen met afgestudeerde - of bijna afgestudeerde - conservatoriumstudenten. Zij laten horen hoe de lichte muziek zich heeft ontwikkeld vanuit het brongenre tot aan de huidige muziekstijlen. Bij iedere workshop wordt die ontwikkeling gedemonstreerd aan de hand van een instrument. Voor de pauze wordt uitleg gegeven aan de hand van muziekfragmenten, na de pauze speelt een orkest speciaal daarvoor gearrangeerde muziek.

  12 oktober 2014
  In de eerste workshop/demonstratie brengen muzikanten het ritme van ‘The Second Line’ ten gehore, ontstaan in de New Orleans-stijl en nog steeds herkenbaar in de latere doorontwikkelde muziekstijlen. Met name diverse swingstijlen komen aan de orde waarin ‘The Second Line’ steeds goed te herkennen is. Bij lichte muziek draait het allemaal om de manier van spelen. De klassieke manier van spelen, of beter gezegd de ambachtelijke manier van spelen, moet aangevuld worden met de interpretatie en articulatie van de lichte muziek. Die specifieke kenmerken van de lichte muziek hebben zich de laatste tientallen jaren onder invloed van met name Amerikaanse musici ontwikkeld tot een universele 'muziektaal’. 

  14 december 2014
  Tijdens de tweede workshop/demonstratie wordt de ontwikkeling in de lichte muziek getoond aan de hand van het blaasinstrument, de trompet.

  11 januari 2015
  In de derde workshop vormt de klarinet het thema om de bezoeker door de muziekstijlen te loodsen.
   
  Aanvang workshops: 14.30 uur
  Locatie workshops: Brandpoort, Hoogstraat 191, Landgraaf

  Drie leden per HaFaBra-vereniging krijgen gratis toegang tot de workshop/demonstraties. Willen meer leden een workshop bijwonen, dan wordt een entree gevraagd aan de kassa van € 6,00 p.p. De leden die gratis toegang krijgen, dienen door de HaFaBra-vereniging uiterlijk een week voorafgaande aan de workshop aangemeld worden via info@jazzclubzuidlimburg.nl.


  Lees meer
 • 29 november 2014 19:30 - 21:30 Jubileumconcert 140 jaar Koninklijke Oude Harmonie Eijsden
  De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden viert dit jaar haar 140-jarig bestaan. Al 140 jaar is de ‘Blôw’ een…
  De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden viert dit jaar haar 140-jarig bestaan. Al 140 jaar is de ‘Blôw’ een begrip binnen en buiten Eijsden. Ter gelegenheid van dit jubileum concerteren het slagwerkensemble en het harmonieorkest van de KOH samen op zaterdag 29 november 2014.

  Het eerste deel van het jubileumconcert wordt verzorgd door het slagwerkensemble onder leiding van dirigent Henrico Stevens. Naast diverse slagwerkcomposities brengen zij samen met de Vroenhofzengers o.l.v. Edward Berden 'The Big Earthquake' ten gehore. Tijdens het tweede deel van het jubileumconcert treedt het harmonieorkest onder leiding van dirigent Jacques Claessens op. Speciaal ter gelegenheid voor dit jubileum biedt het harmonieorkest een divers muzikaal programma, uiteenlopend van opera tot hedendaagse muziek. Met medewerking van Loek Paulissen als solist, wordt het 'Horn Concerto' van Glière gespeeld.

  Aanvang: 19.30 uur
  Locatie: Verenigingslokaal Koninklijke Oude Harmonie, Prins Bernhardstraat, Eijsden
  Entree: € 8,-

 • 30 november 2014 - 03 januari 2015 Harmonie Orkest Concordia: 80 jaar vol muzikale hoogtepunten
  Harmonie Orkest Concordia Treebeek heeft dit jaar de leeftijd 'der zeer sterken' bereikt; tachtig jaar bestaat…
  Harmonie Orkest Concordia Treebeek heeft dit jaar de leeftijd 'der zeer sterken' bereikt; tachtig jaar bestaat de harmonie, opgericht op 20 januari 1934. De jarige harmonie sluit dit jubileumjaar af met een adventsconcert op 30 november om 13.00 uur in de Fatimakerk, Essenstraat 1a  in Brunssum. Het nieuwe jaar start met  het Nieuwjaarsconcert of  3 januari om 19.30 uur in het Trefcentrum, Maanstraat 20 in Brunssum/Treebeek. Harmonie Orkest Concordia Treebeek staat onder leiding van dirigent Björn Bus en komt uit in de 1e divisie van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).
   
  Vele dirigenten beklommen ‘de bok’, bestuurssamenstellingen wisselden en leden kwamen, gingen en kwamen weer terug. De vereniging kende vele muzikale hoogtepunten, waaronder deelnames aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Basklarinettist Gerrit Hols, lid sinds 1950, kent de harmonie als geen ander. “Onze buurman Jacobus Steinmann vroeg mijn vader om de grote trom te komen slaan bij Concordia. ‘wil jij ook een instrument bespelen?’ vroeg hij aan mij. Dat werd een oude verkreukelde trompet. Later stapte ik over op klarinet, maar mijn handen waren te nog klein, dus kreeg ik een Es-klarinet. Tijdens mijn eerste repetitie met de harmonie repeteerden we de Kaiserwalzer van Johann Strauss. Omdat er die avond geen enkele dwarsfluit was, moest ik de hoge tonen spelen. Dirigent Albert Niemeijer was kennelijk tevreden, ik mocht blijven.” De harmonie heeft een groot deel van zijn leven bepaalt en dat is nog steeds zo, weet Hols. “Er is in de tachtig jaar van het bestaan dan ook veel gebeurd en een groot deel daarvan maakte ik zelf mee.”
   
  Geschiedenis
  De vereniging zag het levenslicht op het moment dat de steenkolenmijnen in Zuid Limburg in bedrijf werden gesteld. Jonge arbeidskrachten kwamen met hun gezin naar het zuiden om in de mijnen te werken. De staatsmijn Emma bouwde voor deze mensen onder andere het tuindorp Treebeek, dat bestond uit verschillende geloofsgemeenschappen. Tijdens de diverse initiatieven om het verenigingsleven op te bouwen, werd ook de ‘Protestantse Harmonie Concordia’ opgericht, met Hein Nijholt als dirigent. Hols: “Onder de bezielende leiding van verschillende dirigenten waaronder Jan Cober, Pieter Jansen, Steven Walker; Leon Wolfs en Loek Paulissen mochten we heel veel muzikale avonturen beleven. Cober uit Thorn wist met zijn jeugdig enthousiasme het orkest een nieuwe impuls te geven. Dit mondde  uit in deelname aan een internationaal concours in Ostrava, Tsjecho-Slowakije, in 1977. Concordia behoorde tot de vier beste korpsen van dit concours, waaraan elf landen deelnamen en werd  uitgenodigd om het galaconcert te verzorgen.”
   
  Hoogste afdeling
  “De dirigentenperiode van Jan Cober is een van de succesvolste geweest in de geschiedenis van Concordia”, vervolgt Hols, “met eerste prijzen met lof van de jury en het hoogste aantal punten, nationaal kampioen op het WMC in 1981 en deelname aan het Certamen, een concours in Valencia in 1982 waar ons een gedeelde eerste plaats in de hoogste afdeling ten deel viel. Bij binnenkomst in de Arena, waar het concours plaatsvond, speelden we de Passo Doble L’Entra de la Murta. De Spaanse toeschouwers ontvingen ons met een luid applaus. Ook bij het concert dat we voor meer dan 1500 mensen mochten geven in het Violetta-park beleefden we een ongekend muzikaal hoogtepunt. Aan het slot tijdens de Hymne Regional de Valencia, zong het voltallige publiek mee. De rillingen lopen je dan over rug. Zoiets maak je maar één keer in je leven mee.” Tegenwoordig staat Björn Bus, al weer vele jaren, voor het orkest. “Hij weet als geen ander de touwtjes in handen te nemen en de vereniging op alle gebied te leiden”, weet Hols, “geen wonder ook, want zijn roots liggen bij Concordia Treebeek. Bjorn verliet destijds het orkest en ging studeren in Maastricht en Duitsland, op trombone en hij volgde directielessen bij Alex Schillings. Wij zijn nog steeds heel blij dat hij zijn talent en inspiratie aan ons door wil geven.”


  Lees meer
 • 13 december 2014 19:30 - 21:00 Top 2000 comcert Muziekvereniging St. Donatus Grijzegrubben
  Op 13 december geeft Muziekvereniging St. Donatus Grijzegrubben een Top 2000 concert. Tijdens het concert worden…
  Op 13 december geeft Muziekvereniging St. Donatus Grijzegrubben een Top 2000 concert. Tijdens het concert worden een aantal bekende nummers uit de Top 2000 gespeeld, zoals Let me entertain you, Rien n’a changé en You can leave your hat on. Het combo van 10 Feet up en zanger Maurice Monfrance zorgen ervoor dat het een swingend geheel wordt.

  De presentatie is in handen van Ad Visser met medewerking van onze eigen Penny de Jager. Het concert begint om 19.30 uur en vindt plaats in Het Cultureel Trefcentrum Nuth, Wilhelminastraat 3, Nuth.

  Mis het niet en bestel kaarten à € 7,50 via secretaris.donatus@gmail.com.


  Lees meer
 • 27 december 2014 00:00 - 00:00 Promsconcert Veldense Fanfare en Pearl Jozefzoon
  De kaartverkoop voor het groots Promsconcert dat Fanfare Velden organiseert op 27 december gaat zondag 9 november…

  De kaartverkoop voor het groots Promsconcert dat Fanfare Velden organiseert op 27 december gaat zondag 9 november van start bij 'Het Wapen van Velden'. De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt op als blikvanger bij dit Promsconcert, genaamd 'Celebration! 150 jaar Fanfare Velden'.  Blaasmuziek, percussie, zang en dans staan dan centraal.

  Naast Pearl Jozefzoon is de fanfare er ook in geslaagd om regionaal bekende artiesten en groepen naar het dorp te halen. Denk hierbij aan Eva Wijnen (Melderslo - bekend van The Voice Kids), Auke Classens (Oirlo), Roy Verbeek (Arcen), Stichting Musical Stella Duce (Venlo), Marissa Verhaegh, Marcel Verdellen, de 'Theele-Kids', dancestudio Dorris Titulaer, Dansschool Liselotte Gijsen en een groot koor samen met Vocaal ensemble Quint (Venlo).

  Afsluiting 150-jarig jubileum
  De fanfare sluit haar bijzondere jubileumjaar hiermee op een unieke manier af en rekent in totaal op vele honderden toeschouwers, die er met z'n allen een groot feest van maken met al het entertainment en gave show die bij een Promsconcert horen. Naast vele staanplaatsen zijn er ook zitplaatsen om dit spektakel mee te vieren.
   
  Voorverkoop
  De voorverkoop start zondag 9 november om 11.00 uur bij 'Het Wapen van Velden' (Rijksweg 101 in Velden). Aanvang 'Celebration!' 27 december om 20.00 uur.

  Entree: staanplaats € 20,- / zitplaats € 25,- (incl. garderobe).
   
  Pearl Jozefzoon
  Pearl Jozefzoon speelt vanaf september de hoofdrol in musical Dreamgirls in de grootste regiotheaters van Nederland. In 2011 werd ze vooral bekend als finalist van The Voice of Holland. Ze won ‘Van Popster Tot Operaster’ en zong in het televisieprogramma Mattheüs Masterclass. In 2012 veroverde ze de tweede plek op het Nationaal Songfestival. En in oktober 2011 stond Pearl op het podium als speciale gast van Nick & Simon bij Symphonica in Rosso in een uitverkocht GelreDome. Pop, klassiek, verschillende genres en stijlen gaan bij haar hand in hand. Dat blijkt uit een interview dat muziekblad Klankwijzer onlangs hield met Pearl Jozefzoon. Zingen met begeleiding van een orkest is haar helemaal op het lijf geschreven. Met begeleiding van een blaasorkest voelt ze zich in haar element. “Spelen met een orkest vind ik echt gaaf. Het geluid van een orkest is groot en overweldigend. Heerlijk. Het neemt me mee”, verklaart de zangeres. “Een optreden met een fanfare, harmonie, of brassband is een grote mix. Het kan gaan van een klassieke aria tot een swingend nummer. Ik hou van verschillende muziekstijlen. Dat kan ik allemaal ten gehore brengen met de rijke begeleiding van een orkest”, vertelt ze in Klankwijzer. Bij het Promsconcert in Velden zal Pearl Jozefzoon naast meerdere nummers met de fanfare ook samen met de Veldense drumband een uniek optreden verzorgen. In totaal met zo’n 20 slagwerkers. Hoe bijzonder is dat?
   
  Nieuwe locatie ‘De Vilgaard’
  De gloednieuwe sporthal van Brede Maatschappelijke Voorziening ‘de Vilgaard’ is gekozen als concertlocatie en wordt omgetoverd tot een professionele muziektempel. Dit is de allereerste grote activiteit die plaatsvindt in 'de Vilgaard'. De officiële opening moet op dit moment nog plaatsvinden.
   


  Lees meer
 • 27 december 2014 20:00 - 21:30 Sylvesterconcert Fanfare St. Caecilia Guttecoven en Suzan Seegers
  Zaterdag 27 december organiseert Fanfare St. Caecilia in Guttecoven een Sylvesterconcert. Speciale gast dit jaar…
  Zaterdag 27 december organiseert Fanfare St. Caecilia in Guttecoven een Sylvesterconcert. Speciale gast dit jaar is niemand minder dan Suzan Seegers. Suzan, bekend geworden in de talentenjacht 'Op zoek naar Evita', heeft zich ontwikkeld tot een zangeres van allure. Ze heeft tal van musicals op haar naam staan en toert nu al twee theaterseizoenen door het hele land met haar show 'Suus zingt Toon'. In deze show zingt ze enkel liedjes van Toon Hermans; bekende, maar ook onbekende liedjes.

  Tijdens het Sylvesterconcert in Guttecoven zal ze enkele liedjes van Toon zingen en daarnaast ook uit een heel ander muzikaal vaatje tappen. Ze wordt begeleid door Fanfare St. Caecilia onder leiding van Martijn Pepels. Ook Vocal Group Hidden Voices, onder leiding van Jos Helgers, is deze avond van de partij en zal - behalve Suzan ondersteunen - enkele mooie songs ten gehore brengen. Kortom, een zeer gevarieerd programma met voor elk wat wils en met Suzan Seegers als hoofdact een concertavond die u niet mag missen.

  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Sporthal van basisschool De Leeuwerik, Einighausen

  Ga voor meer informatie en om kaarten te reserveren naar www.caeciliaguttecoven.nl.
nieuws
 • 24 november 2014 Een muziekproject in beeld
  Fanfare de Vriendenkring Montfort, deeluitmakend van de gemeente Roerdalen heeft een promotiefilmpje gemaakt van…
  Fanfare de Vriendenkring Montfort, deeluitmakend van de gemeente Roerdalen heeft een promotiefilmpje gemaakt van hun project Muzikids. Via bijgevoegd filmpje ziet u een voorbeeld van aanpak van muzieklessen in de basisschool. http://www.vriendenkringmontfort.nl/video/MuziKidz%20Youtube.mp4 
 • 22 oktober 2014 Presentatie jubileumboek 'Limburg in beeld: Harmonie- en fanfareorkesten'
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. Om dit te vieren is het LBM jubileumboek…
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. Om dit te vieren is het LBM jubileumboek verschenen. Het eerste exemplaar is tijdens de LBM Concertconcoursen op 12 oktober overhandigd aan Theo Bovens, Gouverneur van de Provincie Limburg en tevens beschermheer van de LBM.
   
  Het jubileumboek Limburg in beeld: Harmonie- en fanfareorkesten geeft in woord, beeld én geluid een swingend, gepassioneerd en dynamisch beeld van de Limburgse blaasmuziek. Met meer dan 300 foto’s, ingezonden door de vele enthousiaste leden van de talrijke blaasverenigingen die Limburg rijk is. Interviews met verschillende personen uit de Limburgse (blaas)muziekwereld en quotes van bekende Nederlanders, onder wie Hare Majesteit de Koningin, maken dat u met deze fraaie uitgave een boek in handen hebt, dat op een zeer actuele en onderscheidende wijze laat zien en horen hoeveel plezier muziek kan brengen, hoe belangrijk muziek is voor de creatieve en emotionele ontwikkeling van kinderen en welke rol muziek speelt in de hedendaagse Limburgse (volks)cultuur.

  Limburg in beeld: Harmonie- en fanfareorkesten is gemaakt dóór en vóór muzikanten uit de vele blaasmuziekverenigingen die Limburg rijk is. Het boek is te koop voor € 9,95 in iedere boekhandel in Nederland. Het ideale cadeau voor de komende feestdagen!
   
  Titel: Limburg in beeld: harmonie- en fanfareorkesten
  Verkoopprijs: € 9,95
  ISBN: 9789085163824
  (genaaid en gebonden, 192 pagina’s, full colour)  lees meer…
 • 21 oktober 2014 Investeer in de toekomst, investeer in muziekles op de basisschool!
  Wetenschappelijk onderzoek toont nut van muziekonderwijs op de basisschool aan

  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen…
  Wetenschappelijk onderzoek toont nut van muziekonderwijs op de basisschool aan

  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) heeft UniPartners Maastricht (gelieerd aan de Universiteit Maastricht) onderzoek laten doen naar de positieve effecten van muziekonderwijs op onze maatschappij. Hierbij is gekeken naar de positieve invloed van muziekles op de basisschool op de cognitieve ontwikkeling, plasticiteit in het brein, sociale en persoonlijke ontwikkeling, motorische ontwikkeling en de voordelen voor de maatschappij en het bedrijfsleven. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het rapport: “Een wetenschappelijk overzicht: Positieve effecten van muziekonderwijs op de samenleving en bedrijven”. Het onderzoek, dat tevens in een factsheet is samengevat, is uitgevoerd door Marleen van Tetering en Leonie Wassink. Conclusie van het onderzoek is dat goed en frequent muziekonderwijs op de basisschool zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Daarnaast dragen de positieve effecten van muziekonderwijs bij aan een goede ontwikkeling van competenties waarvan de maatschappij en het bedrijfsleven uiteindelijk profiteren. Ondanks deze bevindingen staat muziekonderwijs vaak laag op de prioriteitenlijst van basisscholen.

  lees meer…
 • 12 oktober 2014 Christiaan Janssen wint LBM Compositiewedstrijd
  Zondagavond 12 oktober maakte de voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) de winnaar van…
  Zondagavond 12 oktober maakte de voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) de winnaar van de Compositiewedstrijd bekend. Christiaan Janssen (Heerlen) kreeg uit handen van de Gouverneur van Limburg en tevens Beschermheer van de LBM een cheque overhandigd als winnaar van de LBM Compositiewedstrijd. Met zijn “LBM Jubel-mars” wist hij de compositiewedstrijd, in het kader van het 75-jarig jubileum van de LBM, te winnen. Binnen enkele weken zal de LBM deze mars cadeau geven aan al haar 285 lidverenigingen.
prikbord
Wilt u een activiteit van uw muziekvereniging aankondigen op deze website? Of wilt u een oproepje plaatsen op het prikbord? Stuur uw bericht dan o.v.v. 'agenda' of 'prikbord' naar shoeymakers@hklimburg.nl.  
20-11-2014 10:41,

Harmonie Les Amis Reunis Nieuwstadt zoekt dirigent

Als opvolging van onze huidige dirigent, zijn wij op zoek naar een dirigent voor onze harmonie.… Als opvolging van onze huidige dirigent, zijn wij op zoek naar een dirigent voor onze harmonie.
 
Het uitgangspunt van onze vereniging is het vasthouden van ons huidige niveau en waar mogelijk te verbeteren.
 
Repetitie is op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur.
 
Voor informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter via 06 10294042 of l.willms@ziggo.nl.
18-11-2014 12:13,

Peeltoernooi 2015

Graag nodigen wij u uit tot het deelnemen aan het 49e Peeltoernooi, dat plaatsvindt op 20-21 en 27-28… Graag nodigen wij u uit tot het deelnemen aan het 49e Peeltoernooi, dat plaatsvindt op 20-21 en 27-28 juni 2015, wederom in onze vaste toernooiaccommodatie,  Zalencentrum d’n Binger te Meijel, dit jaar met medewerking van fanfare St. Cecilia Milheeze.

Ook voor dit 49e Peeltoernooi heeft het stichtingsbestuur wederom een zeer deskundige jury aangetrokken. Slagwerkorkesten worden beoordeeld door de heer Rob Janssen, terwijl de beoordeling van de HaFaBra-orkesten geschiedt door de heer Alex Schillings.

Toernooidata:
- Zaterdag 20 juni: Slagwerk (gehele dag)
- Zondag 21 juni: HaFaBra (gehele dag)
- Zaterdag 27 juni: Slagwerk (1e dagdeel)
- Zaterdag 27 juni: HaFaBra (2e dagdeel)
- Zondag 28 juni: HaFaBra (gehele dag)
 
Inschrijvingen moeten uiterlijk 1 februari 2015 bij het secretariaat binnen zijn. Aangegeven voorkeuren met betrekking tot data en tijdstip van optredens worden zoveel mogelijk gehonoreerd. Inschrijvingen en voorkeuren worden behandeld aan de hand van het tijdstip van binnenkomst van de aanmelding. De kans dat voorkeuren kunnen worden gehonoreerd is uiteraard groter naarmate de inschrijving eerder wordt gedaan.
 
Betaling inschrijfgelden:
Gelijktijdig met het inzenden van uw inschrijfformulier dient ook:
a. Het inschrijfgeld à € 100,- per deelnemend orkest  en
b. Een waarborgsom à € 200,- per deelnemend orkest
voldaan te zijn door overboeking op IBAN NL53 RABO 0102 5915 39 t.n.v. Stichting Peeltoernooi onder vermelding van uw verenigingsnaam, postcode en plaats.
 
- Na daadwerkelijke deelname conform de reglementen wordt de waarborgsom terug betaald.
- Bij een geldige afmelding tot deelname voor 1 mei 2015 wordt de waarborgsom ook terug betaald.
- Bij afmelding tot deelname na 1 mei 2015 wordt de waarborgsom niet terugbetaald.
- Het reeds betaalde inschrijfgeld vervalt bij elke afmelding aan de stichting.
 
Muziekwerken en beoordeling:
Met betrekking tot de uit te voeren muziekwerken en de beoordeling kan verwezen worden naar het reglement zoals geplaatst op de website van het peeltoernooi.
 
Overige aandachtspunten:
- Het toernooi is gratis toegankelijk voor muzikanten, publiek en supporters.
- De inspeelruimte is evenals de instrumentenruimten inpandig aan de concertzaal.
- Na afloop van elk optreden wordt de dirigent in de gelegenheid gesteld een mondelinge toelichting te krijgen op de beoordeling door jury.
- Elk optreden wordt door de jury beoordeeld aan de hand van de criteria die gelden voor de muziekconcoursen. Van elk optreden wordt een kwalificatie bekend gemaakt: dit kan zijn: voldoende, voldoende tot ruim voldoende, ruim voldoende, ruim voldoende tot goed, goed, goed tot zeer goed, zeer goed.
 
Inschrijven:
Ook dit jaar kan ingeschreven worden via de www.peeltoernooi.nl. Hier vindt u in het menu aan de linkerzijde de knop ‘inschrijven’ welke u brengt bij een digitaal inschrijfformulier. Dit formulier kunt u digitaal inzenden. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving. Medio februari 2015 zal de concept-tijdsindeling aan u worden verzonden, tegelijkertijd met het verzoek om opgave van het programma. Vervolgens ontvangt u eind mei/begin juni het programmaboekje.
20-10-2014 13:15,

Uitnodiging Muziekfestival Jeugdorkesten

Harmonie St. Caecilia Hoensbroek heeft net als vele andere verenigingen de laatste decennia veel geïnvesteerd… Harmonie St. Caecilia Hoensbroek heeft net als vele andere verenigingen de laatste decennia veel geïnvesteerd in de jeugd en de jeugdopleidingen. Dit is nu terug te vinden in de opbouw van de vereniging. Met in totaal ca. 140 leden heeft de vereniging naast het harmonieorkest ook een volwaardige drumband en jeugdorkest. De helft van de leden is jonger dan 20 jaar.
 
Ook ons jaarlijks terugkerend Jeugdorkestenfestival past in deze opzet. Zondag 29 maart 2015 organiseert Harmonie St. Caecilia, voor de negentiende keer alweer, haar jaarlijks terugkerend evenement waaraan Jeugdorkesten van binnen en buiten de regio deelnemen.
 
Gezien het niveau van het Festival en het aantal verenigingen die dit Festival vast op hun agenda hebben staan, kan Harmonie St. Caecilia zich verheugen op een grote  belangstelling.
 
De Harmonie houdt dit Festival in een magnifieke locatie, de concertzaal van de Muziekschool Hoensbroek, naar ontwerp van de bekende dirigent en musicus Piet Stalmeier. Indien u wilt zal een vakkundige jury uw orkest beoordelen. In het juryrapport worden een aantal aandachtspunten geformuleerd die een positieve bijdrage zijn in ook uw streven naar kwaliteitsverbetering van het orkest. Het festival is geen wedstrijd er worden geen punten en kwalificaties gegeven. Het biedt jeugdorkesten een interessant podium zich te kunnen presenteren. 
 
Voor de organisatie is het van belang uw aanmelding voor 1 maart 2015 te ontvangen. In principe begint het Festival op zondag 29 maart om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur, natuurlijk alles afhankelijk van de grootte van de deelname. De totale tijdsduur per vereniging is gesteld op 30 minuten.
 
Klik hier voor het inschrijfformulier Muziekfestival voor Jeugdorkesten 2015. Indien u dit wenst kunt u gebruik maken van het groot slagwerk van onze harmonie.

Na ontvangst van alle gegevens zal  contact worden opgenomen over de deelname en verdere indeling van de dag.
 
Voor deelname aan het festival vragen wij een bijdrage van € 50,- vooraf over te maken op rekeningnummer 57.72.30.638 van Harmonie St. Caecilia met vermelding van Jeugdorkestenfestival. Gelieve de aanmeldingen d.m.v. bijgaand inschrijfformulier te sturen/te mailen naar onze Festivalcoördinator waar u ook vooraf nog informatie kunt opvragen: Muziekfestival Harmonie St.Caecilia, t.a.v. dhr. J. Gielen, Alofsstraat 17, 6432 GZ Hoensbroek, j.gielen@home.nl, 06 43581008. 
07-05-2014 14:20,

Tegels Symfonie Orkest zoekt nieuwe muzikanten

Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en…
Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en jong, die hun hart hebben verpand aan het maken van klassieke muziek. We streven een hoog muzikaal niveau na, maar vinden een leuke onderlinge sfeer ook zeker belangrijk. We zijn een orkest met leden uit de hele regio: niet alleen uit Tegelen, maar ook uit Venlo, Belfeld, regio Horst, Venray, Roermond en zelfs uit België zijn leden afkomstig. We zijn dan ook inmiddels een regionaal orkest. 
 
Zoals voor bijna elk amateurgezelschap geldt, merken ook wij, dat het belangrijk is voortdurend aandacht te hebben voor versterking van ons orkest. Op dit moment hebben wij plaats voor:
- Klarinet
- Hoorn
- Hobo
- Fagotten
- Trompetten
- Schuiftrombones  
- Slagwerk
- Strijkers (cello, contrabas, altviool en viool)
- Bestuursleden.

We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in cultureel centrum de Haandert in Tegelen, onder leiding van onze professionele dirigent Luis Andrade.
 
Behalve koorbegeleidingen, hebben we vooral ook een interessant eigen programma, variërend van symfonische muziek, kamermuziek, blazers- en strijkerensembles, tot meer moderne producties, zoals recent de musical Anatevka.
 
Ga voor meer informatie naar www.tegelssymphonieorkest.nl.

Mocht je interesse hebben om onze enthousiaste muzikantengroep te komen versterken, kom dan naar een van onze repetitieavonden, je kunt altijd een keer mee komen spelen om sfeer te proeven. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je ook bellen of mailen met:
- Wil Jentjens (voorzitter), t: 077 373 34 97, e: wil.jentjens@ziggo.nl
- Maarten Vossen (bestuurslid), t: 077 373 05 28, e: ac59715@tiscali.nl
- Petra Buskens (lid), t: 077 374 07 23, e: nijskensbuskens@ziggo.nl
meer prikbordberichten…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?