limburgse bond van muziekgezelschappen

In Limburg zijn circa 285 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands.  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. Dit wordt gedaan door enthousiaste en gemotiveerde bestuurders met een groot hart voor de blaasmuziek.
 
De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het Limburgs Blaasmuziek Festival en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.
 
De LBM is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.  
lbm_harmonie
agenda
 • 05 mei 2015 11:00 - 12:00 Bevrijdingsfestival Limburg - Optreden Kapel Koninklijke Luchtmacht
  In 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland officieel werd bevrijd van de Duitse bezetting. Door het hele…
  In 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland officieel werd bevrijd van de Duitse bezetting. Door het hele land, in Limburg al vanaf september 2014, wordt deze gebeurtenis groots herdacht en gevierd. Zo ook op 5 mei 2015 tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond. Bovendien is het in 2015 vijfentwintig jaar geleden dat de Bevrijdingsfestivals ontstonden. Ook dat jubileum verdient aandacht en een feestje.

  Een en ander is voor stichting Bevrijdingsfestival Limburg aanleiding om op 5 mei extra aandacht te besteden aan deze gebeurtenissen. Inhoudelijk zullen de activiteiten hierop worden toegesneden en vooral in de side-events worden deze gebeurtenissen extra belicht. Maar ook aan het podiumprogramma wordt een feestelijk tintje gegeven. 

  De opening van het Bevrijdingsfestival 2015 wordt op een feestelijke manier gevierd met een speciaal optreden van de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Dit bekende en gerenommeerde harmonieorkest bestaat uit maar liefst 48 musici. Inhoudelijk is het orkest van de Koninklijke Luchtmacht uniek in de wereld van de professionele blaasmuziek. Zij hebben de lichte muziek tot een belangrijk deel van haar orkestcultuur gemaakt. Daartoe beschikt het orkest over een vaste ritmesectie bestaand uit gitaar, toetsen, basgitaar/contrabas en drums. De luchtmachtkapel volgt het eigentijdse en hightech imago van de Koninklijke Luchtmacht en waarbij het geheel wordt ondersteund door moderne audiovisuele effecten. Het concertrepertoire strekt zich uit van pop tot rock, en musical tot latin.
   
  Het eenmalige optreden van de Kapel Koninklijke Luchtmachtop vindt plaats op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Limburg. U kunt daartoe vanaf 10.30 uur ’s ochtends terecht op de markt in Roermond, alwaar het optreden van de Kapel Koninklijke Luchtmacht vervolgens van 11.00-12.00 uur plaatsvindt.
   
  Als klap op de vuurpijl gaat het hoofdpodium vervolgens om 13.30 uur van start met een optreden van Dotan, afgelopen jaar als een komeet omhoog geschoten aan het Nederlandse popfirmament en dit jaar één van de ambassadeurs van de Vrijheid en tevens “de helicopter-act”. Ga naar www.bevrijdingsfestivallimburg.nl voor het volledige programma.

  Datum: 5 mei
  Locatie: Hoofdpodium, Markt te Roermond, 11.00 uur
  Entree: gratis
 • 09 mei 2015 20:15 - 21:30 Highlights of the highlands
  De harmonie van het Heilig Hart uit Altweerterheide organiseert op 9 mei in het Munttheater in Weert een concert…

  De harmonie van het Heilig Hart uit Altweerterheide organiseert op 9 mei in het Munttheater in Weert een concert samen met gemengd koor Join Us uit Ell. Het koor staat onder leiding van dirigent Luc van Oeteren. De harmonie staat voor deze keer onder leiding van (vervangend) dirigent Jan Koolen.

  Het programma voert bezoekers deze avond naar de Schotse en Ierse hooglanden. Het mooie, maar vooral ook robuuste gebied dat we kennen uit de geschiedenis, vakanties, de kilt maar zeker niet op de laatste plaats van de muziek. Muziek met een heel speciaal karakter. De afgelopen periode hebben het koor en de harmonie hun programma daar volledig op afgestemd. Naast de twee verenigingen neemt ook een bagpipers ensemble deel aan het concert. De specifieke klank van dit muziekinstrument mag uiteraard niet ontbreken in dit thema.

  Aanvang: 20.15 uur
  Locatie: Munttheater, Weert

  Kaarten zijn verkrijgbaar via het theater (www.munttheater.nl) of 0495 513575.

 • 14 mei 2015 20:00 - 22:00 Gezamenlijk concert harmonieën van Thorn
  Het traditionele gezamenlijke concert van de Koninklijke Harmonie van Thorn en Harmonie St. Michaël van Thorn…
  Het traditionele gezamenlijke concert van de Koninklijke Harmonie van Thorn en Harmonie St. Michaël van Thorn vindt ook dit jaar plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, om 20.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

  De Koninklijke Harmonie van Thorn onder leiding van dirigent Norbert Nozy neemt het eerste gedeelte van de concertavond voor haar rekening.

  Het concertprogramma vermeldt:
  • Candide Overture - Leonard Bernstein
  • Roumaniana - Jean Absil
  • Symphonie no. 4 - David Maslanka.
  Na de pauze concerteert Harmonie St. Michaël van Thorn. Onder directie van Yvan Meylemans voert het orkest uit:
  • Een Nacht op de Kale Berg - Nikolai Rimski-Korsakov
  • Trois chansons d’amour - Arthur De Greef (met solistische medewerking van sopraan Claudia Couwenbergh)
  • Schilderijententoonstelling - Modest Moessorgski.
  De entree voor het Gezamenlijk Concert bedraagt € 17,50.
  Toegangskaarten kunnen in de voorverkoop besteld worden via www.kht.nl/kaarten.
  De prijs van gereserveerde kaarten is € 15,00. (uiterlijke besteldatum 13 mei).
   
 • 15 mei 2015 - 16 mei 2015 Masterclasses en concert Italiaanse klarinettist Nicola Bulfone
  Klarinettist Nicola Bulfone komt 15 en 16 mei uit Italië over naar Conservatorium Maastricht om masterclasses…
  Klarinettist Nicola Bulfone komt 15 en 16 mei uit Italië over naar Conservatorium Maastricht om masterclasses klarinet te geven aan conservatoriumstudenten. Daarnaast geeft hij een concert met een strijkkwartet van het Conservatorium Maastricht. Nicola Bulfone won diverse internationale prijzen en concerteerde als solist in diverse orkesten in Europa. Ook werden speciaal voor hem stukken gecomponeerd.
   
  15 mei 2015
  - 13.00 uur: lecture Nicola Bulfone over de bassetklarinet
  - 19.00 uur: concert door Nicola Bulfone met Conservatorium kwintet
  Toegang gratis voor beide activiteiten (als toehoorder), aanmelden niet nodig.
  Conservatorium Maastricht, Willem Hijstekzaal, Bonnefantenstraat 15, 6211 KL Maastricht
  Nicola Bulfone geeft om 19.00 uur een concert met een strijkkwartet van studenten van Conservatorium Maastricht. Op het programma staat werk van Mozart en Cavallini.

  16 mei 2015: Masterclass en concert klarinetorkest (clarinet-choir)
  Deelname en toegang gratis, aanmelden bij deelname masterclass verplicht.
  Conservatorium Maastricht, Bonnefantenstraat 15, 6211 KL Maastricht
  Op 16 mei geeft Nicola Bulfone een masterclass aan studenten Conservatorium én amateur klarinettisten vanaf niveau Hafa C, dat ’s middags wordt afgesloten met een (gratis te bezoeken) concert door een klarinetorkest onder leiding van klarinettist/dirigent Steven Walker. Gedurende de gehele dag zijn er diverse stands van instrumentmakers, mondstuk/ rietfabrikanten en reparateurs te bezoeken, waaronder Leitner / Kraus, Selmer, Rico Reeds, Jura Reeds, Rietwinkel, Hans Colbers Mondstukken en Muziekatelier Amadeo van Louis Peeters.
  Aanmelding voor deelname aan de masterclass is verplicht bij André Seerden via andre.seerden@zuyd.nl. Vermeld bij aanmelding je naam, soort klarinet, e-mailadres, telefoonnummer en niveau. Deadline aanmelding: 15 april 2015. Precieze tijden van masterclass en concert worden tzt gemaakt op de website.


  Lees meer
 • 12 juni 2015 00:00 - 00:00 Galaconcert Marinierskapel der Koninklijke Marine
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van…
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand uit Roermond. Dit vindt plaats in de TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. 

  De Marinierskapel is het veelzijdige muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit harmonieorkest wordt gevormd door 53 geselecteerde beroepsmusici onder leiding van dirigent en componist Peter Kleine Schaars die vele optredens verzorgen in binnen- en buitenland. De belangrijkste taak van de Marinierskapel is het muzikaal ondersteunen van het militaire ceremonieel voor het Koninklijk Huis, de Koninklijke Marine of Defensie in het algemeen. Sinds de oprichting in 1945 is de Marinierskapel bij het grote publiek vooral bekend geworden door de vele succesvolle concerten, radio- en tv-optredens, plaat- en cd opnamen en taptoes. Regelmatig werken nationale en internationale solisten hier aan mee. Legendarisch en kenmerkend in de internationale militaire muziekwereld is de specifieke eigen ‘sound & drive’ van het orkest, waardoor het ook over onze landsgrenzen een graag geziene gast is.

  Tijdens het Galaconcert zal de Marinierskapel een veelzijdig en gevarieerd programma ten gehore brengen waar de liefhebbers van blaasmuziek volop van zullen genieten.

  Entree: voorverkoop € 12,50 / kassa € 15,-

  Voorverkoop via www.famfaar.nl, de leden van de Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand of TheaterHotel De Oranjerie (www.theaterhotelroermond.nl, 0475 391 491 of aan de receptie).


  Lees meer
 • 27 juni 2015 20:00 - 21:30 Jubileumconcert Fanfare Concordia Ittervoort - The Music of Queen
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd…
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd een samenwerking wordt gezocht met andere artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Karin Bloemen, Jack Vinders en musicalster Sophie Veldhuizen. Het 50-jarig jubileum van Fanfare Concordia moet dan ook op een bijzondere manier gevierd worden. Onder het thema 'The Music of Queen' vindt op 27 juni het jubileumconcert plaats. 

  In samenwerking met Gemengd koor Vivace Ittervoort, The Ray Stabbing Singers, Vocal Group Mystique, Wendy van Dooren, een combo o.l.v. Rob Mennen en andere solisten wordt het Munttheater deze avond op een fantastische wijze gevuld met de Queen-sound. Een concert dat u absoluut niet wilt missen!
   
  Kaarten zijn voor € 17,50 te koop via Munttheater Weert, Adams Muziekcentrale in Ittervoort en Gebr. Vries (Margarethastraat 7, Ittervoort). 


  Lees meer
nieuws
 • 03 april 2015 Voorrondes Finale Jonge Solisten in volle gang!
  Zondag 22 maart 10.00 uur, Fanfarezaal Spaubeek. Het Hubert Hermens Solistenconcours gaat van start. De zaal zit…
  Zondag 22 maart 10.00 uur, Fanfarezaal Spaubeek. Het Hubert Hermens Solistenconcours gaat van start. De zaal zit vol. Op het podium staat een jonge soliste die voor het eerst in haar leven voor zoveel mensen optreedt. De eerste tonen, nog even is het spannend, maar dan gaat alles goed en na afloop: een daverend applaus en een breeduit lachend gezicht.

  Een week later: solistenconours in Buchten. Maanden van voorbereiding gaan vooraf aan dit ene moment. Samen met je instrument, één worden met de muziek. Muziekdocenten, ouders en verenigingen zetten zich tot het uiterste in om onze Limburgse muziekcultuur te behouden.

  Het solistenconcours in Spaubeek, alsook Buchten zijn de eerste voorrondes in een reeks die de mooiste muziek haalt uit onze Limburgse muzikanten. De allerbesten plaatsen zich voor de Finale Jonge Solisten op 28 juni a.s. in de Theater De Maaspoort te Venlo. L1 zal hierbij opnames maken als voorbereiding op het tv-programma LEF! en de winnaar mag optreden met de philharmonie zuidnederland en het Limburgs Jeugdorkest, powered by LBM.

  Ook de gevorderde muzikanten spelen met hart en ziel om het publiek in vervoering te brengen. Zo mogen geselecteerde jonge muzikanten deelnemen aan de masterclasses, gekoppeld aan de Finale Jonge Solisten.

  Kijken en luisteren naar jonge solisten is geweldig en u kunt er deel van uitmaken. Kom luisteren naar een van de volgende voorrondes en overtuig u zelf: de Limburgse muziekcultuur leeft! 

  Wilt u ook nog een van de voorrondes of de Finale bezoeken?

  lees meer…
 • 01 april 2015 Limburg in woord, geluid en beeld - wedstrijd voor schrijvers, toneelspelers, componisten en filmers
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse…
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse schrijvers van poëzie en proza, componisten en acteurs. In dat kader schrijft CineLOVA, in samenwerking met de LOVA, het Huis voor de Kunsten Limburg en de Nationale Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA), een creatieve wedstrijd uit waarbij amateurkunstbeoefenaars van alle leeftijden worden uitgenodigd om (een stukje) Limburg te beschrijven in een gedicht of verhaal , uit te drukken in een muziekstuk of te verbeelden in een eenakter of film.

  Hoe gaat het in zijn werk?
  Kies een onderwerp dat past binnen het thema ‘Limburg’ en verbeeld dat in je eigen kunstvorm. We zijn op zoek naar korte gedichten of verhalen in het Nederlands of Limburgs dialect van maximaal 500 woorden, eenakters van 10 minuten, muziekstukken van 3 minuten of kortfilms van maximaal 5 minuten. Meld je vóór 1 september 2015 aan via cinelova@gmail.com en beschrijf je ‘kunstact’. Je ontvangt een uitnodiging voor een presentatiemoment in oktober 2015. Tijdens die presentatie selecteren we de beste acts.

  De makers die tijdens de presentatie worden geselecteerd, krijgen een gratis podium aangeboden tijdens het NOVA Filmfestival (hét festival met de beste amateurfilms van Nederland) op 7 en 8 november a.s. in Theater De Maaspoort in Venlo. Daar wordt een top vier samengesteld van de beste acts. De schrijver, toneelspeler(s), muzikant én filmer die het thema ‘Limburg’ het beste en op meest originele wijze weten te verbeelden, winnen mooie prijzen! De geselecteerde deelnemers krijgen een proefabonnement van één jaar aangeboden voor het platform CineLOVA. De makers in kwestie krijgen daarnaast de kans om gezamenlijk één nieuwe kortfilm te maken waarvoor een klein budget beschikbaar wordt gesteld. De winnende schrijver mag een verhaal of scenario aanleveren, de filmer mag de film produceren, de toneelspeler(s) mogen in de film acteren en de muzikant mag passende muziek bij de film componeren. Jouw individuele act kan dus leiden tot een gezamenlijk en uniek filmproject met amateurkunstbeoefenaars van andere kunstdisciplines. Doe mee! Creëer een mooi kunstwerk en wij zorgen voor een podium en publiciteit. Je houdt er naast een bijzondere ervaring ook bruikbare contacten voor je kunstloopbaan aan over.

  Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.

  Over CineLOVA
  CineLOVA is een initiatief van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. Het platform bestaat uit een online portal: www.cinelova.nl. Beginnende en gevorderde amateurfilmers (jong en oud) kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, advies, leuke filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg. CineLOVA is ook de plek waar men schrijvers kan ontmoeten die teksten beschikbaar stellen voor verfilming, muzikanten die muziek willen componeren voor een film en amateurtoneelspelers die ook in een film willen acteren. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je jouw filmproductie kunt tonen, feedback krijgt op je werk of samen met andere filmers en kunstbeoefenaars (amateur en prof) producties kunt maken van de hoogst haalbare kwaliteit.
    lees meer…
 • 23 maart 2015 Inschrijving cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' geopend
  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-,…

  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' van start.
   
  De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ is een methode waarbij verenigingen worden geholpen om vrijwilligers te werven. De methode bestaat uit vier bijeenkomsten, een stappenplan en intensieve begeleiding.
   
  De cursus biedt gegarandeerd succes indien de vereniging alle stappen doorloopt. Dat betekent dat de vereniging na het volgen van de cursus voldoende vrijwilligers heeft. De cursus heeft al in diverse gemeenten in Limburg gedraaid en daar hebben de deelgenomen verenigingen inderdaad het gewenste resultaat behaald.

  - De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (met een interval van 4 à 6 weken).
  - Per vereniging dienen 2 tot 3 (bestuurs-)leden deel te nemen aan de bijeenkomsten, per workshop is plaats voor max. 12 verenigingen.
  - De startbijeenkomst vindt in elke regio plaats op een van tevoren vastgestelde datum en locatie. De data en locaties van bijeenkomsten 2 t/m 4 worden ingepland in overleg met de deelnemers, waarbij het denkbaar is dat deze afwisselend plaatsvinden in de accommodatie (bijv. repetitieruimte of muzieklokaal) van de deelnemende verenigingen.
  - Benodigdheden: laptop/tablet (en evt. stroomkabel).

  De cursus is bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   

  lees meer…
 • 10 maart 2015 Oproep Europese Unie Jeugd Harmonieorkest
  Europese Unie Jeugd Harmonieorkest - Sessie 2015 in Luxemburg en Nederland
  Dirigent Jan Cober…
  Europese Unie Jeugd Harmonieorkest - Sessie 2015 in Luxemburg en Nederland
  Dirigent Jan Cober


  De repetities en concerttour van het Europese Unie Jeugd Harmonieorkest vinden dit jaar plaats van 8 t/m 16 november 2015, met concerten in Luxemburg en Nederland in samenwerking met WMC Kerkrade. Dit ensemble van hoog niveau selecteert jaarlijks een zestigtal van de meest getalenteerde jonge Europese muzikanten onder de directie van de Nederlandse topdirigent, Jan Cober.

  Voorwaarden voor deelname:
  - Je bent een gekwalificeerde jonge musicus van tussen de 15 en 30 jaar oud.
  - Je spelt een blaasinstrument, slagwerk, of contrabass/harp/piano.
  - Je woont in één van de EU-lidstaten of een ander Europees land.
   
  Informatie / Inschrijving:
  Orchestre d'Harmonie des Jeunes de l'Union Européenne a.s.b.l.
  3 Route d‘Arlon - L-8009 Strassen
  t: (+352) 46 25 36 34 / (+352) 46 25 36 1
  f: (+352) 47 14 40
  w: www.ugda.lu/euywo
  e: euywo@ugda.lu
 • 09 maart 2015 Zangers gezocht voor Kerstoratorium Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren…
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren naam gemaakt als een vereniging, die muzikale uitdagingen aandurft. Van concoursdeelnames in de Concertafdeling tot cross overs met Gé Reinders, Guido Dieteren, Rowwen Hèze, Slagerij van Kampen en Stenzel en Kivits, om enkele van de bekendste te noemen. Daarom wil zij dit jubileum in 2015 met enkele unieke uitvoeringen luister bij zetten. 

  Eén daarvan is de uitvoering van het Kerstoratorium 'Es ist ein Ros entsprungen' dat de Nederlandse componist Geert Kuiper in 2011 schreef voor gemengd koor, fanfareorkest, solisten en verteller. Sinds de succesvolle première in 2012 staat dit oratorium rond de Kerst steevast op het programma van de Groningse Martinikerk. Fanfare Eendracht wil deze bijzondere compositie voor het eerst buiten Groningen laten klinken, en wel op zaterdag 12 december 2015. Locatie zal de mooie kerk van de Heilige Familieparochie aan de Veldstraat in Schaesberg, Landgraaf zijn.
   
  Wilt u als zanger(es) uw medewerking verlenen aan dit bijzondere project? Fanfare Eendracht staat onder leiding van Hardy Mertens en inmiddels heeft Koor Musica Vincit uit Landgraaf (45 zangers) onder leiding van Augustine Boshouwers aangegeven mee te willen werken. Wij streven naar een kooromvang van 100 zangers (SATB). Als koorcoaches zullen verder meewerken: Dion Ritten uit Kerkrade; Toine Sporken uit Heerlen  en Miriam Erkens uit Klimmen.

  De repetities voor het koor starten in september en zullen steeds op zaterdagmorgen en -middag plaatsvinden (afzonderlijke stemmen, gevolgd door tutti-repetitie), en wel op 12, en 26 september, 10 oktober en 14 en 28 november, steeds in de Harmoniezaal te Nieuwenhagen. Dan volgen de repetities met orkest, verteller en solisten op vrijdag 4 en 11 december op de concertlocatie. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 2 december 2015.

  Tijdens de koorrepetities zullen wij tijdens de lunch voor koffie, thee en broodjes zorgen. Alle zangers ontvangen tijdig vooraf naast hun eigen partij een file waarop hun betreffende stem is ingezongen. Als tegemoetkoming in de onkosten vragen wij van u een bijdrage van € 25,-.
   
  Wij hopen dat u met ons samen dit bijzondere project wilt realiseren. U kunt zich daarvoor aanmelden op het volgende emailadres: kerstoratorium@fen125.nl of per brief aan het secretariaatsadres van Fanfare Eendracht (Pierre Claessens, Stenen Brug 26, 6372 AP Landgraaf). Wij vragen u om dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 4 april te doen.
   
  Fanfare Eendracht verheugt zich om dit bijzondere project met uw medewerking te realiseren, en wie weet, kunnen wij bij een succesvolle première net als in Groningen verder kijken naar volgende uitvoeringen!
meer nieuws…
prikbord
Wilt u een activiteit van uw muziekvereniging aankondigen op deze website? Of wilt u een oproepje plaatsen op het prikbord? Stuur uw bericht dan o.v.v. 'agenda' of 'prikbord' naar Mirjam Waltmans via mwaltmans@hklimburg.nl.  
22-04-2015 07:37,

Oproep aan talentvolle koperblazers uit de regio Sittard-Geleen

Ben jij een (amateur)koperblazer met ambitie? Wil jij je ‘skills’ verder ontwikkelen en spelen tijdens… Ben jij een (amateur)koperblazer met ambitie? Wil jij je ‘skills’ verder ontwikkelen en spelen tijdens een concert van het beroemde Amstel Quartet? Geef je dan op voor een unieke koperblazersworkshop van trompettist Marc Huynen tijdens het Baro(c)kfestival in Sittard.
 
Baro(c)k
Van 19 t/m 21 juni is Sittard in de ban van barokmuziek. De Domijnen en Barokensemble AD MOSAM willen tijdens de eerste editie van het Baro(c)kfestival in Sittard de barokmuziek meer onder de aandacht brengen en laten zien welke invloed de barokmuziek heeft gehad op de hedendaagse muziek. Want barokmuziek is speels, met veel ruimte voor improvisatie en de basis voor veel pop-, jazz- en rockmuziek.
 
Workshop
Tijdens de koperworkshop op zaterdag 20 juni van 14.00 tot 17.00 uur in de Concertzaal van De Domijnen 12, Broeksittarderweg 1 te Sittard zal trompettist Marc Huynen een cross-over maken tussen jazz, rock en barokmuziek. Er wordt gewerkt aan thema’s als improvisatie, timing en frasering. Het resultaat van de workshop blaast op dezelfde dag ‘s avonds als onderdeel van het concert van het fameuze Amstel Quartet tijdens het Baro(c)kfestival om 19.00 uur in de St. Michielskerk het toegestroomde publiek omver.
 
Deelname
Wil jij deze unieke kans niet missen? En beschik je minimaal over niveau C? Geef je dan op door vóór 16 mei een mail te sturen aan maurice.daemen@dedomijnen.nl en ontvang het inschrijfformulier. Let op! Deelname is weggelegd voor de twintig beste van de beste (amateur)koperblazers, dus wees er op tijd bij en motiveer waarom jij er absoluut bij moet zijn. Wil je zelf niet deelnemen, maar ben je nieuwsgierig hoe zo’n workshop in z’n werk gaat? Geef je dan op als toehoorder. Deelname en luisteren zijn gratis.
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
27-01-2015 09:12,

Hoornist(en) gezocht voor Fanfare Eendracht Baarlo

Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid… Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Dirigent Bart Deckers staat garant voor interessante repetities en onder zijn leiding wordt gewerkt met origineel fanfare-repertoire.

De hoornsectie bestaat momenteel uit vier ervaren amateurs. Ter versterking van deze groep zijn we nog op zoek naar één of twee nieuwe collega’s. De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.fanfarebaarlo.nl. Klik hier voor een geluidsopname van ons orkest.
27-01-2015 09:06,

Koninklijke Harmonie van Heer zoekt secretaris

Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.…
Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.
Ben jij een vereningsman/-vrouw, communicatief, teamspeler, objectief?
Dan ben jij wellicht degene die we zoeken!!
 
Voor meer informatie: secretariaat@khvh.nl.
meer prikbordberichten…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?