limburgse bond van muziekgezelschappen

In Limburg zijn circa 285 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands.  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. Dit wordt gedaan door enthousiaste en gemotiveerde bestuurders met een groot hart voor de blaasmuziek.
 
De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het Limburgs Blaasmuziek Festival en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.
 
De LBM is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.  
lbm_harmonie
agenda
 • 11 april 2015 20:00 - 21:30 Drumband fanfare Juliana Munstergeleen samen met George McCrae
  Onder de titel 'Rock Your Drums' brengt de drumband (percussie-ensemble) van fanfare Juliana Munstergeleen een…
  Onder de titel 'Rock Your Drums' brengt de drumband (percussie-ensemble) van fanfare Juliana Munstergeleen een spectaculaire concert/rockavond ten gehore. Aan dit concert verleent niemand minder dan George McCrae (bekend van zijn uit 1974 stammende wereldhit 'Rock your baby') ook zijn medewerking. Hij zal een zestal nummers uitvoeren samen met de drumband. Hiervoor zijn prachtig klinkende arrangementen gemaakt van zijn bekendste nummers en enkele andere evergreens. George McCraeheeft reeds enkele repetities met de drumband meegemaakt en verheugt zich enorm op deze avond. 

  Naast het optreden van George McCrae zijn er nog meer verrassende optredens waaronder de in Geilenkirchen woonachtige gitarist Wil Cremers (geboren Munstergelener) en drumbandlid Joran Vaessen, die het bekende
  'When I'm gone' van Anna Kendrick gaat zingen. Uiteraard laat de drumband o.l.v. Rie Dols ook van zich horen.

  Dit alles vindt plaats op zaterdag 11 april a.s. in het gemeenschapshuis 't Trefpunt aan de Pancratiusstraat, het concert begint om 20.00 uur.

  Entree: aan de kassa € 8,- / voorverkoop € 6,-

  Kaarten zijn vanaf 28 februari verkrijgbaar bij Drogisterij Oukouk Munstergeleen, Gemeenschapshuis Munstergeleen en Augustus van Neer Sittard.

  Neem voor meer informatie contact op met Kitty Dols via 06 23534805 of krdols@hotmail.com.


  Lees meer
 • 18 april 2015 20:15 - 21:30 Concert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en Harmonie St. Jozef Kaalheide
  Op zaterdag 18 april verzorgen het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en Harmonie St.…
  Op zaterdag 18 april verzorgen het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en Harmonie St. Jozef Kaalheide een concert in het Cultureel Centrum te Eijsden.

  Het betreft hier twee gerenommeerde harmonieorkesten die deze avond een zeer afwisselend programma ten gehore brengen. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile o.l.v. Jan Cober brengt een veelzijdig programma ten gehore. Naast de Pauwvariaties van Zoltán Kodály en Jericho Rhapsody van Morton Gould staat de compositie Angels in the Architecture van de hedendaagse Amerikaanse componist Frank Ticheli op het programma. Angels in the Architecture werd in opdracht vanKingsway International gecomponeerd en de première werd uitgevoerd in het Sydney Opera House op 6 juli 2008. Het werk ontvouwt zich als een dramatisch conflict tussen de twee uitersten van het menselijk bestaan: het goddelijke en het kwaad. De titel van het werk is geïnspireerd door het Sydney Opera House zelf, met zijn aureoolvormige akoestische ornamenten die direct boven het podium hangen. Een grootse compositie die Sainte Cécile deze concertavond voor het eerst zal uitvoeren. 

  Na de pauze zal Harmonie St. Jozef Kaalheide o.l.v. Björn Bus het programma voortzetten met diverse orkestwerken van bekende en wellicht minder bekende componisten. De veelzijdigheid van deze harmonie wordt al jaren weergegeven middels verschillende projecten en concerten. Het jaarlijkse hoogtepunt is ongetwijfeld hun traditionele Oranjeconcert op Koningsdag.
   
  Het belooft een bijzondere gevarieerde concertavond te worden die u als muziekliefhebber niet mag missen. 
   
  Datum: 18 april
  Aanvang: 20.15 uur
  Locatie: Cultureel Centrum, Eijsden
  Entree: € 7,50 (vrienden en sponsoren gratis toegang)

  Ga voor meer informatie naar www.saintececile.nl en/of www.facebook.com/saintececile.eijsden.
 • 23 april 2015 - 09 juni 2015 Inspiratiebijeenkomsten raamleerplannen blaasinstrumenten en slagwerk
  Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) heeft de landelijke raamleerplannen voor blaasinstrumenten…
  Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) heeft de landelijke raamleerplannen voor blaasinstrumenten en slagwerk geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd. Per 1 september 2015 wordt er - op basis van samenwerking tussen KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en Cultuurconnectie (brancheorganisatie centra voor de kunsten en muziekscholen) - één landelijk diploma verstrekt bij examens blaasinstrumenten en slagwerk volgens de eindtermen van de raamleerplannen. 

  De onderwijsvisie van de raamleerplannen is de inhoudelijke onderlegger voor het landelijke diploma. De inrichting van de lessen en de examens is gestoeld op de onderwijsvisie. De geactualiseerde raamleerplannen spelen in op de veranderende infrastructuur en culturele omgeving. Ze zijn er tevens op gericht de kwaliteit van opleidingen in het huidige tijdsgewricht te waarborgen. Het LKCA ontwikkelt momenteel voor docenten die de raamleerplannen gebruiken een digitale leeromgeving.

  Vijf inspiratiebijeenkomsten
  Het LKCA organiseert door het land vijf inspiratiebijeenkomsten over de geactualiseerde raamleerplannen blaasinstrumenten en slagwerk. Centraal staan de onderwijsvisie, organisatie van de opleiding en lessen en de veranderingen per 1 september 2015. Ook zal de digitale leeromgeving daar worden gepresenteerd. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor docenten, centra voor de kunsten, opleidingsorganisaties, muziekverenigingen (besturen) en dirigenten.

  De locaties en data van de bijeenkomsten:
  1) Weert, Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie - donderdag 23 april 2015, 10.00-12.30 uur
  2) Amstelveen, Muziek- en Dansschool - donderdag 21 mei, 10.00-12.30 uur
  3) Assen, ICO Centrum voor Kunst en Cultuur - dinsdag 26 mei, 10.00-12.30 uur
  4) Apeldoorn, Markant - donderdag 4 juni, 10.00-12.30 uur
  5) Bergen op Zoom, Theater De Maagd - dinsdag 9 juni, 10.00-12.30 uur

  Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos. Wel dient u zich tevoren aan te melden. Dat kan via het inschrijfformulier onder deze link: www.lkca.nl/inspiratiebijeenkomstenraamleerplannen.

  Meldt u zich nu vast aan via het inschrijfformulier. Daar vindt u tevens het volledige programma van de inspiratiebijeenkomsten.
 • 26 april 2015 20:15 - 21:30 Koningsnachtconcert Jeugdorkest Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden
  Jeugdorkest Les Jeunes van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden presenteert zondag 26 april a.s. in het…
  Jeugdorkest Les Jeunes van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden presenteert zondag 26 april a.s. in het Cultureel Centrum te Eijsden een wervelend Koningsnachtconcert in samenwerking met vocale solisten Imke Heitzer en Fabio Verga.
   
  Jeugdorkest Les Jeunes van Sainte Cécile zal voor de laatste keer o.l.v. dirigente Inge Alberti concerteren. Zij neemt na dit concert afscheid. Er zal een zeer afwisselend en uitdagend muzikaal programma ten gehore worden gebracht dat ondersteund wordt door een speciaal samengesteld combo. De 'Koningsnacht' heeft een professionele regie en er wordt volop gebruik gemaakt van de aanwezige geluid- en lichttechniek. Het Koningsnachtconcert wordt op een ludieke wijze gepresenteerd door Gilbert Petit, een alom bekende buutreedner.
   
  Datum: 26 april
  Aanvang: 20.15 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Eijsden
  Entree: € 5,-


  Lees meer
 • 12 juni 2015 00:00 - 00:00 Galaconcert Marinierskapel der Koninklijke Marine
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van…
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand uit Roermond. Dit vindt plaats in de TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. 

  De Marinierskapel is het veelzijdige muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit harmonieorkest wordt gevormd door 53 geselecteerde beroepsmusici onder leiding van dirigent en componist Peter Kleine Schaars die vele optredens verzorgen in binnen- en buitenland. De belangrijkste taak van de Marinierskapel is het muzikaal ondersteunen van het militaire ceremonieel voor het Koninklijk Huis, de Koninklijke Marine of Defensie in het algemeen. Sinds de oprichting in 1945 is de Marinierskapel bij het grote publiek vooral bekend geworden door de vele succesvolle concerten, radio- en tv-optredens, plaat- en cd opnamen en taptoes. Regelmatig werken nationale en internationale solisten hier aan mee. Legendarisch en kenmerkend in de internationale militaire muziekwereld is de specifieke eigen ‘sound & drive’ van het orkest, waardoor het ook over onze landsgrenzen een graag geziene gast is.

  Tijdens het Galaconcert zal de Marinierskapel een veelzijdig en gevarieerd programma ten gehore brengen waar de liefhebbers van blaasmuziek volop van zullen genieten.

  Entree: voorverkoop € 12,50 / kassa € 15,-

  Voorverkoop via www.famfaar.nl, de leden van de Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand of TheaterHotel De Oranjerie (www.theaterhotelroermond.nl, 0475 391 491 of aan de receptie).


  Lees meer
 • 27 juni 2015 20:00 - 21:30 Jubileumconcert Fanfare Concordia Ittervoort - The Music of Queen
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd…
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd een samenwerking wordt gezocht met andere artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Karin Bloemen, Jack Vinders en musicalster Sophie Veldhuizen. Het 50-jarig jubileum van Fanfare Concordia moet dan ook op een bijzondere manier gevierd worden. Onder het thema 'The Music of Queen' vindt op 27 juni het jubileumconcert plaats. 

  In samenwerking met Gemengd koor Vivace Ittervoort, The Ray Stabbing Singers, Vocal Group Mystique, Wendy van Dooren, een combo o.l.v. Rob Mennen en andere solisten wordt het Munttheater deze avond op een fantastische wijze gevuld met de Queen-sound. Een concert dat u absoluut niet wilt missen!
   
  Kaarten zijn voor € 17,50 te koop via Munttheater Weert, Adams Muziekcentrale in Ittervoort en Gebr. Vries (Margarethastraat 7, Ittervoort). 


  Lees meer
nieuws
 • 23 maart 2015 Inschrijving cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' geopend
  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-,…

  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' van start.
   
  De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ is een methode waarbij verenigingen worden geholpen om vrijwilligers te werven. De methode bestaat uit vier bijeenkomsten, een stappenplan en intensieve begeleiding.
   
  De cursus biedt gegarandeerd succes indien de vereniging alle stappen doorloopt. Dat betekent dat de vereniging na het volgen van de cursus voldoende vrijwilligers heeft. De cursus heeft al in diverse gemeenten in Limburg gedraaid en daar hebben de deelgenomen verenigingen inderdaad het gewenste resultaat behaald.

  - De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (met een interval van 4 à 6 weken).
  - Per vereniging dienen 2 tot 3 (bestuurs-)leden deel te nemen aan de bijeenkomsten, per workshop is plaats voor max. 12 verenigingen.
  - De startbijeenkomst vindt in elke regio plaats op een van tevoren vastgestelde datum en locatie. De data en locaties van bijeenkomsten 2 t/m 4 worden ingepland in overleg met de deelnemers, waarbij het denkbaar is dat deze afwisselend plaatsvinden in de accommodatie (bijv. repetitieruimte of muzieklokaal) van de deelnemende verenigingen.
  - Benodigdheden: laptop/tablet (en evt. stroomkabel).

  De cursus is bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   

  lees meer…
 • 10 maart 2015 Oproep Europese Unie Jeugd Harmonieorkest
  Europese Unie Jeugd Harmonieorkest - Sessie 2015 in Luxemburg en Nederland
  Dirigent Jan Cober…
  Europese Unie Jeugd Harmonieorkest - Sessie 2015 in Luxemburg en Nederland
  Dirigent Jan Cober


  De repetities en concerttour van het Europese Unie Jeugd Harmonieorkest vinden dit jaar plaats van 8 t/m 16 november 2015, met concerten in Luxemburg en Nederland in samenwerking met WMC Kerkrade. Dit ensemble van hoog niveau selecteert jaarlijks een zestigtal van de meest getalenteerde jonge Europese muzikanten onder de directie van de Nederlandse topdirigent, Jan Cober.

  Voorwaarden voor deelname:
  - Je bent een gekwalificeerde jonge musicus van tussen de 15 en 30 jaar oud.
  - Je spelt een blaasinstrument, slagwerk, of contrabass/harp/piano.
  - Je woont in één van de EU-lidstaten of een ander Europees land.
   
  Informatie / Inschrijving:
  Orchestre d'Harmonie des Jeunes de l'Union Européenne a.s.b.l.
  3 Route d‘Arlon - L-8009 Strassen
  t: (+352) 46 25 36 34 / (+352) 46 25 36 1
  f: (+352) 47 14 40
  w: www.ugda.lu/euywo
  e: euywo@ugda.lu
 • 09 maart 2015 Zangers gezocht voor Kerstoratorium Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren…
  Dit jaar viert Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide haar 125-jarig jubileum. Deze fanfare heeft in die lange jaren naam gemaakt als een vereniging, die muzikale uitdagingen aandurft. Van concoursdeelnames in de Concertafdeling tot cross overs met Gé Reinders, Guido Dieteren, Rowwen Hèze, Slagerij van Kampen en Stenzel en Kivits, om enkele van de bekendste te noemen. Daarom wil zij dit jubileum in 2015 met enkele unieke uitvoeringen luister bij zetten. 

  Eén daarvan is de uitvoering van het Kerstoratorium 'Es ist ein Ros entsprungen' dat de Nederlandse componist Geert Kuiper in 2011 schreef voor gemengd koor, fanfareorkest, solisten en verteller. Sinds de succesvolle première in 2012 staat dit oratorium rond de Kerst steevast op het programma van de Groningse Martinikerk. Fanfare Eendracht wil deze bijzondere compositie voor het eerst buiten Groningen laten klinken, en wel op zaterdag 12 december 2015. Locatie zal de mooie kerk van de Heilige Familieparochie aan de Veldstraat in Schaesberg, Landgraaf zijn.
   
  Wilt u als zanger(es) uw medewerking verlenen aan dit bijzondere project? Fanfare Eendracht staat onder leiding van Hardy Mertens en inmiddels heeft Koor Musica Vincit uit Landgraaf (45 zangers) onder leiding van Augustine Boshouwers aangegeven mee te willen werken. Wij streven naar een kooromvang van 100 zangers (SATB). Als koorcoaches zullen verder meewerken: Dion Ritten uit Kerkrade; Toine Sporken uit Heerlen  en Miriam Erkens uit Klimmen.

  De repetities voor het koor starten in september en zullen steeds op zaterdagmorgen en -middag plaatsvinden (afzonderlijke stemmen, gevolgd door tutti-repetitie), en wel op 12, en 26 september, 10 oktober en 14 en 28 november, steeds in de Harmoniezaal te Nieuwenhagen. Dan volgen de repetities met orkest, verteller en solisten op vrijdag 4 en 11 december op de concertlocatie. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 2 december 2015.

  Tijdens de koorrepetities zullen wij tijdens de lunch voor koffie, thee en broodjes zorgen. Alle zangers ontvangen tijdig vooraf naast hun eigen partij een file waarop hun betreffende stem is ingezongen. Als tegemoetkoming in de onkosten vragen wij van u een bijdrage van € 25,-.
   
  Wij hopen dat u met ons samen dit bijzondere project wilt realiseren. U kunt zich daarvoor aanmelden op het volgende emailadres: kerstoratorium@fen125.nl of per brief aan het secretariaatsadres van Fanfare Eendracht (Pierre Claessens, Stenen Brug 26, 6372 AP Landgraaf). Wij vragen u om dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 4 april te doen.
   
  Fanfare Eendracht verheugt zich om dit bijzondere project met uw medewerking te realiseren, en wie weet, kunnen wij bij een succesvolle première net als in Groningen verder kijken naar volgende uitvoeringen!
 • 19 februari 2015 Oproep deelname Open Podium Radio4
  Wist u dat  er op Radio4 een podium is ingericht voor de muziekamateur? Podium Op Zaterdag (NTR, zaterdag 18.00-20.00…
  Wist u dat  er op Radio4 een podium is ingericht voor de muziekamateur? Podium Op Zaterdag (NTR, zaterdag 18.00-20.00 uur) gepresenteerd door Wouter Pleijsier, kiest iedere week een inzending van een amateurmuzikant. Jong, oud, rijp en groen, solo of ensemble, koor of orkest, het maakt niet uit zolang maar de liefde voor de muziek te horen is.

  Stuur een opname van jezelf in de vorm van een linkje of een audiobestand/filmpje (3 à 5 minuten) naar podium@ntr.nl o.v.v. 'Open podium'. Daarbij een audioquote of een geschreven tekst, waaruit duidelijk wordt wat muziek voor je betekent en waarom je dit werk hebt uitgekozen. Vergeet de volledige credits niet (componist, titel, uitvoerenden)!

  De redactie maakt afhankelijk van het aanbod steeds een eigen afweging, waarover niet kan worden gecorrespondeerd. Gehonoreerde inzendingen krijgen bericht.

  lees meer…
 • 18 februari 2015 Pierre Soudant 80 jaar lid Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden
  Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden brengt op zaterdag 28 februari a.s. om 17.30 uur een serenade aan Pierre…
  Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden brengt op zaterdag 28 februari a.s. om 17.30 uur een serenade aan Pierre Soudant vanwege zijn 80-jarig lidmaatschap bij Sainte Cécile. Het 80-jarig lidmaatschap van Pierre Soudant is een unieke prestatie die Sainte Cécile niet onopgemerkt voorbij laat gaan.

  Pierre Soudant, lid in de Orde van Oranje Nassau, heeft een zeer verdienstelijke carrière bij Sainte Cécile achter de rug. Zo was hij vele jaren slagwerker van het harmonieorkest en 60 jaar lid van de blaaskapel 'Roed is Droof' waarvan hij al die jaren tevens penningmeester is geweest. Als kleinzoon van mede-oprichter van Sainte Cécile Pieter Purnot, heeft hij het 'Roej' bloed in zijn genen geërfd. Ondanks zijn huidige hoge leeftijd van 90 jaar is de heer Soudant nog steeds actief voor de supportersvereniging van Sainte Cécile. Tijdens de rommelmarkten kunt u hem aantreffen bij de marktkraam van de supportersvereniging waar hij allerlei artikelen aan de man of vrouw brengt. Er zijn nauwelijks activiteiten van Sainte Cécile te noemen waarbij deze jubilaris niet aanwezig is. Kortom een man met een geweldige staat van dienst voor Sainte Cécile, waar de vereniging erg trots op is en nog lang van hoopt te mogen genieten.

  lees meer…
 • 03 februari 2015 Denk mee over het Masterplan Muziekonderwijs Limburg
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners…
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners in het culturele en onderwijsveld samen in het project DOOR!, een masterplan waarin de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn muziek van primair naar voortgezet onderwijs centraal staat. Deze leerlijn is onderdeel van de provinciale keten van talentontwikkeling. DOOR! begint niet opnieuw, maar legt slimme verbindingen en maakt gebruik van wat de rijke culturele omgeving lokaal, regionaal en provinciaal te bieden heeft. In januari overhandigde de Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg, dhr. Koopmans, het Masterplan Muziekonderwijs Limburg aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  De Provincie Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg doen nu de oproep aan gemeenten, muziekscholen en -verenigingen, muziekbonden, podia, het primair en voortgezet onderwijs , vakopleidingen en onderwijsinstanties om mee te denken over de invulling van het Masterplan. Op maandag 2 maart (Poppodium Grenswerk, Venlo), dinsdag 3 maart (ECI Cultuurfabriek, Roermond) en woensdag 4 maart (Cultuurhuis Heerlen) a.s. van 16.00 tot 18.00 uur wordt het Masterplan toegelicht en wordt met de aanwezigen gesproken over de positie van muziek(onderwijs) in Limburg, de initiatieven die reeds bestaan, de kansen die er nog liggen en de verbindingen die gemaakt kunnen worden. Op basis van de uitkomsten kunnen de initiatiefnemers het masterplan verder DOORontwikkelen en laten aansluiten bij bestaande onderwijsinitiatieven en -structuren. Aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten is verplicht en kan tot 25 februari a.s. via www.hklimburg.nl/masterplan.
   
  Het Masterplan DOOR! is een opzet om te komen tot provinciaal dekkend muziekonderwijs in volle samenwerking met het primair en voortgezet onderwijs, vakopleidingen (zoals het conservatorium en de PABO’s), muziekgezelschappen en het culturele veld. In het najaar van 2014 is intensief gewerkt aan een opzet voor het Masterplan Muziekonderwijs Limburg. Het Masterplan is in navolging van de accentennotitie 'Bloeiend Limburg' bedacht door Joery Wilbers (poppodium Nieuwe Nor) en ontwikkeld in samenwerking met Bas Thomissen (Huis voor de Kunsten Limburg) en Hanneke Suilen (onderwijsstichting Kerobei). 
meer nieuws…
prikbord
Wilt u een activiteit van uw muziekvereniging aankondigen op deze website? Of wilt u een oproepje plaatsen op het prikbord? Stuur uw bericht dan o.v.v. 'agenda' of 'prikbord' naar Mirjam Waltmans via mwaltmans@hklimburg.nl.  
23-03-2015 08:37,

Dweilorkest gezocht om Zwerfdieren Festival 2015 op te luisteren

Speel je in een dweilorkest en heb je hart voor dieren? Meld je met je medemuzikanten aan om op te treden…
Speel je in een dweilorkest en heb je hart voor dieren? Meld je met je medemuzikanten aan om op te treden op 6 april in Zeewolde. 
 
Het Zwerfdieren Festival is een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door Stray Animal Foundation Platform ter ere van Wereld Zwerfdierendag (4 april). Het Zwerfdieren Festival vraagt op een ludieke en ontspannen manier aandacht voor het wereldwijde zwerfdieren probleem. Met name het meedogenloze optreden richting zwerfdieren dient wat ons betreft aangepakt te worden. Zwerfdieren zijn het gevolg van menselijk handelen en daarom ook de verantwoordelijkheid van de mensen. Dat oplossingen vaak eenvoudig zijn en binnen handbereik liggen is wat ons betreft een boodschap die uitgedragen dient te worden. Het Festival geeft voorbeelden van wat er allemaal wel gedaan kan worden en al bereikt is.

Op 6 april 2015 (2e Paasdag) wordt de 3e editie van het Zwerfdieren Festival ‘Van de Straat’ georganiseerd. 'Van de Straat' is een festival vol straatacts, straatmuziek, straatdieren en activiteiten voor mens en hond.

Het Zwerfdieren Festival wordt mede mogelijk gemaakt door partner Stichting DierenLot en het Erkemeder Hondenstrand. Daarnaast zijn wij blij met de medewerking van Stichting Vier Voeters.
 
Locatie: Erkemederstrand Zeewolde, Erkemederweg 79, 3896 LB Zeewolde (Flevoland)
Datum: 6 april 2015 (2e Paasdag)
Tijd: 11.00-18.00 uur

Geïnteresseerde dweilorkesten kunnen zich aanmelden via carienradstake@stray-afp.org. Het is de bedoeling dat het orkest ‘zwervend’ over het festivalterrein vrolijke muziek ten gehore brengt. Optredende muzikanten hebben vrije toegang tot het gehele festival en er is een reiskostenvergoeding van toepassing.


Lees meer…
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
27-01-2015 09:12,

Hoornist(en) gezocht voor Fanfare Eendracht Baarlo

Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid… Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Dirigent Bart Deckers staat garant voor interessante repetities en onder zijn leiding wordt gewerkt met origineel fanfare-repertoire.

De hoornsectie bestaat momenteel uit vier ervaren amateurs. Ter versterking van deze groep zijn we nog op zoek naar één of twee nieuwe collega’s. De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.fanfarebaarlo.nl. Klik hier voor een geluidsopname van ons orkest.
27-01-2015 09:06,

Koninklijke Harmonie van Heer zoekt secretaris

Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.…
Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.
Ben jij een vereningsman/-vrouw, communicatief, teamspeler, objectief?
Dan ben jij wellicht degene die we zoeken!!
 
Voor meer informatie: secretariaat@khvh.nl.
meer prikbordberichten…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?