limburgse bond van muziekgezelschappen

In Limburg zijn circa 285 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands.  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. Dit wordt gedaan door enthousiaste en gemotiveerde bestuurders met een groot hart voor de blaasmuziek.
 
De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het Limburgs Blaasmuziek Festival en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.
 
De LBM is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.  
lbm_harmonie
investeer in de toekomst, investeer in muziekles op de basisschool
agenda
 • 25 januari 2015 - 29 maart 2015 Gé Reinders presenteert 'Winteraovendgast'
  Na het succes van Zomeraovendgast neemt gastheer Gé Reinders ook de winter voor zijn rekening. En wel op de laatste…
  Na het succes van Zomeraovendgast neemt gastheer Gé Reinders ook de winter voor zijn rekening. En wel op de laatste zondagen van januari, februari en maart. Als eerste wintergast wordt op zondag 25 januari Limburgs dirigent en klarinettist Jan Cober verwelkomd. 

  Aan de hand van o.a. jeugdfoto’s, muziek- en filmfragmenten, literaire passages en lievelingsgerechten maakt Gé een reis met de gast door verleden en heden. Tussen de talkshow en de film in serveert ECI Cultuurfabriek een speciaal menu, door Jan Cober samengesteld. Na de voorstelling wordt de verzoekfilm van Jan getoond. Het is mogelijk te reserveren voor elk van deze drie aparte onderdelen, maar ook voor een combinatiedeal van maaltijd, talkshow én film. 

  Gé: "Toen ECI Cultuurfabriek me hier voor de zomer voor uitnodigde heb ik moeten nagaan of ik dit wel durfde. Vervolgens zocht ik naar een goede formule. Het doel is om in de intieme theaterzaal de gast beter te leren kennen, liefst in een fijn gesprek. Ik ben geen journalist en ook niet op zoek naar primeurs. Daarom heb ik, in overleg met de gasten en ECI Cultuurfabriek, bewust ervoor gekozen om Limburgs te praten. Ik hoop hierdoor een huiskamergevoel te creëren, waardoor het makkelijker is bij je gevoel uit te komen." 

  Jan Cober
  Jan Cober is afkomstig uit een bijzonder muzikale familie uit het witte stadje Thorn. Hij was klarinettist in de Koninklijke Harmonie van Thorn. Zijn studies deed hij in de vakken orkestdirectie en klarinet aan het Conservatorium Maastricht en rondde beide studies met een Prix d'Excellence af. Hij was vanaf 1972 tot 1977 eerste klarinettist bij het Nederlandse omroeporkest en vanaf 1977 soloklarinettist bij het Residentie Orkest in Den Haag. Bij de befaamde dirigenten Willem van Otterloo en Ferdinand Leitner voltooide hij zijn vakbekwaamheid als dirigent. Bij de NOS cursus voor dirigenten onder leiding van Neeme Järvi behoorde hij tot de finalisten. Sinds 1976 is hij verbonden als docent en later als professor voor klarinet en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, het Conservatorium Maastricht en aan het Utrechts Conservatorium. Verder is hij verbonden aan het Europees opleidingsinstituut voor dirigenten in het Italiaanse Trente.

  Als gastdirigent leidde hij meerdere concerten bij vrijwel alle Nederlandse Symfonie-orkesten (Limburgs Symfonie Orkest, Residentie Orkest, Frysk Orkest, Overijssels Philharmonisch Orkest, Noordhollands Philharmonisch Orkest, diverse NOS orkesten en in 1983 het debuut bij het Amsterdams Philharmonisch Orkest) en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Hij was verschillende malen gastdirigent in Berlijn, Sydney, Boston, Ostrava en in het Spaanse Valencia. Als dirigent van het harmonieorkest van de Europese Gemeenschap was hij onder andere in Portugal. In Nederland dirigeerde hij naast de harmonieorkesten van het Brabants Conservatorium te Tilburg en het Conservatorium Maastricht ook het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en verder de amateur harmonieorkesten Harmonie St. Pancratius Nulland in Kerkrade van 1970 tot 1972, het Harmonieorkest Concordia Treebeek (Heerlen) van 1990 tot 1993, Harmonie St. Lucia Neeritter, de Koninklijke Harmonie Sophia's Vereeniging te Loon op Zand van 1980 tot 1993, Harmonieorkest L'Union Heythuysen te Heythuysen 1971 tot 1980 en 1993 tot 1995, de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile (1880) te Eijsden (vanaf 1995) en de Koninklijke Harmonie van Thorn van 1984 tot 2004. In 2009 werd hij met de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile (1880) te Eijsden tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade wereldkampioen in de concertafdeling van de sectie harmonie. Gastdirigent is hij verder van het symfonisch blaasorkest van het Zwitserse Leger, de Banda Sinfonica Municipal de Madrid en sinds augustus 2002 is hij chefdirigent van het Rundfunk Blasorchester te Leipzig. Ook is hij vanaf die tijd artistiek leider van de Bläserakademie Sachsen in Leipzig. 

  De prijs voor Winteraovendgast is € 15,- (incl. pauzedrankje). De prijs voor Winteraovendgast met na afloop de film 'As it is in Heaven' is € 19,50 (incl. pauzedrankje). Tussen de talkshow en de film zal er een diner zijn. De kosten bedragen € 25,-. Jan Cober’s menu bestaat uit vooraf een carpaccio, als hoofdgerecht een verse pasta met vis en als nagerecht een overheerlijke tiramisu. 

  De aanvang voor de talkshow is om 15.30 uur, het diner vangt aan om 17.30 uur en de film start om 19.00 uur.

  Kaarten zijn te koop via www.ecicultuurfabriek.nl of aan de receptie van ECI Cultuurfabriek. 

  Op zondag 22 februari schuift de nieuwe burgemeester van Roermond Rianne Donders aan tafel bij Gé Reinders. Op zondag 29 maart is Margo Reuten van twee sterren restaurant Da Vinci in Maasbracht te gast.
 • 01 maart 2015 - 29 maart 2015samenwerkings activiteit Wereldpremière Brel&Zonen: gedurfde ambitie Limburgs Fanfare Orkest
  Nog nooit eerder werd het muzikale oeuvre van Jacques Brel gearrangeerd voor fanfarebezetting. Nu is het zover:…
  Nog nooit eerder werd het muzikale oeuvre van Jacques Brel gearrangeerd voor fanfarebezetting. Nu is het zover: in maart 2015 brengt het Limburgs Fanfare Orkest het oeuvre ten gehore in een bijzondere theatershow.
   
  Muzikale aanwinst
  Ter gelegenheid van Brel’s 35e sterfdag heeft het LFO toparrangeurs opdracht gegeven Brel’s liederen te bewerken voor fanfarebezetting, waarbij de directheid en intimiteit van de liederen geen geweld zou worden aangedaan. De chansons zijn gearrangeerd door Ad Lamerigts, Steven Walker, Ruud Peters, Ron Cuijpers en Ruud Merx. Het resultaat blijkt verbluffend: de geweldige kwaliteit van de liederen bleef geheel overeind én kreeg een nieuwe stuwende dynamiek. Een onverwachte aanwinst voor de fanfaremuziekliteratuur.
   
  Brel&Zonen
  Bekende en minder bekende successen uit het Brel oeuvre worden vertolkt door een van ‘s werelds bekendste vertolkers van het Brel lied: de Franse chanteur Jacques Barbaud. Barbaud’s stem bezit het karakteristieke geluid van de meester en diens donkere timbre. Barbaud gaat samen met het LFO het oeuvre tijdens een theatertour op bijzonder wijze vertolken.
   
  Theaterproductie
  Diverse theaters hebben belangstelling getoond voor de theaterproductie. Aan het project werken ruim 60 personen mee. Het LFO staat onder leiding van Juri Briat. Teksten zijn van de hand van Hans Kanters. Voor de regie tekent regisseur Sybrand van der Werf. De productie wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Huis voor de Kunsten Limburg en Provincie Limburg.
   
  Data & tickets
  De Nederlandse voorpremière vindt plaats op 1 maart a.s. om 20.15 uur in het Munttheater in Weert. Tickets kosten € 17,50 (incl. drankje) en zijn verkrijgbaar via www.munttheater.nl. De wereldpremière, als hommage aan Brel, vindt in België plaats in de Kursaal Oostende op zondag 29 maart a.s. Het concert start om 17.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.kursaaloostende.be. Daarna volgt de tournee langs Heerlen, Amsterdam en Brussel. Voor beide concerten zijn nog kaarten verkrijgbaar. Meer informatie: www.limburgsfanfareorkest.com.
 • 02 maart 2015 - 04 maart 2015 Brainstormsessies DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg
  Op 2, 3 en 4 maart vindt een bijeenkomst plaats om mee te denken over DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg…
  Op 2, 3 en 4 maart vindt een bijeenkomst plaats om mee te denken over DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg in resp. Venlo (Grenswerk), Roermond (ECI Cultuurfabriek) en Heerlen (Cultuurhuis). De sessies beginnen om 16.00 uur met koffie en eindigen om 18.00 uur met na afloop een borrel. Lees meer…
 • 13 maart 2015 - 24 maart 2015 Imagination, Music & the Brain
  Imagination, Music & the Brain laat het publiek een klassiek concert op een unieke manier ervaren: het publiek…
  Imagination, Music & the Brain laat het publiek een klassiek concert op een unieke manier ervaren: het publiek maakt het concert mee vanuit de ‘Imagination’ in het hoofd van een pianist.

  De internationaal gerenommeerde concert pianiste Katia Veekmans speelt een concert. Professor Erik Scherder (bekend van DWDD) en Artur Jaschke leggen voorafgaand aan het concert uit wat er in het hoofd van de pianiste gebeurt tijdens het spelen. Het voorstellingsvermogen van een pianist wordt voorafgaand aan het spelen besproken. Tijdens het spelen wordt het voorstellingsvermogen zichtbaar gemaakt door concertpianist en beeldend kunstenaar Charlie Meijering. Professor Erik Scherder geeft uitleg in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Artur Jaschke geeft uitleg in Maastricht en Heerlen.

  U wordt onder meer meegenomen naar de ruziënde Bartok en de Bartok die iets teveel heeft gedronken (Burlesques opus 3). Verder ervaart u de verleidende, duivelse dans van Liszt (Mephisto Waltz no. 1), de prachtige Schubert sonate D.784 en de oorlogservaringen van Prokofiev tijdens de tweede wereldoorlog (Prokofiev sonate 6).

  Aanleiding voor deze bijzondere voorstelling is recent onderzoek van Katia Veekmans over “de perceptie van orkestklankkleuren toegepast op het pianorepertoire. Hierbij wordt er uitgegaan van het voorstellingsvermogen van de pianist. Dit onderzoek ambieert de orkestklankkleuren op het pianorepertoire waarneembaar te maken, om tot een verrijkende klankvorming te komen en zo het multi-interpretabele aspect van een compositie nog te versterken. Daarnaast wordt gebruikt gemaakt van metingen die de invloed aantonen van het voorstellingsvermogen op de orkestrale perceptie. Dit onderzoek is onderdeel van haar doctoraatspromotie dat ze begin 2015 afrondt.

  Het achterliggende doel van het project is om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Als onderdeel van dit project worden jonge mensen actief benaderd via een educatieproject om naar een van de voorstellingen te komen. Ze oefenen op interactieve wijze met het luisteren naar klassieke muziek en worden voorbereid op de voorstelling.

  Educatie
  Het achterliggende doel van het project is om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Als onderdeel van dit project worden jonge mensen in elke stad waar de voorstelling plaats vindt actief benaderd via een educatieproject. Tijdens deze educatieprojecten oefenen jongeren met het luisteren naar klassieke muziek en worden ze voorbereid op de voorstelling door cultuureducator en presentator Jacques de Faber.

  Aan het project nemen de volgende Limburgse scholen deel:
  - Heerlen: Grotius College & Charlemagne College
  - Maastricht: Porta Mosana College & Bonnefanten college

  Data/aanvang/locatie: 
  - 13 maart, 20.00 uur, Conservatorium Maastricht
  - 24 maart, 20.15 uur, Parkstad Limburg Theater Heerlen


  Lees meer
 • 14 maart 2015 10:00 - 17:00 De Maestro
  Op zaterdag 14 maart vindt de vierde workshop van ‘De Maestro’ plaats met als onderwerpen ‘Instrumentatie…
  Op zaterdag 14 maart vindt de vierde workshop van ‘De Maestro’ plaats met als onderwerpen ‘Instrumentatie en klank: het dilemma van de blaasmuziekcomponist’ en ‘Oud en nieuw repertoire’ centraal, samen met het Limburgs Fanfare Orkest. De workshop vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur bij Adams in Ittervoort. Lees meer…
 • 11 april 2015 20:00 - 21:30 Drumband fanfare Juliana Munstergeleen samen met George McCrae
  Onder de titel 'Rock Your Drums' brengt de drumband (percussie-ensemble) van fanfare Juliana Munstergeleen een…
  Onder de titel 'Rock Your Drums' brengt de drumband (percussie-ensemble) van fanfare Juliana Munstergeleen een spectaculaire concert/rockavond ten gehore. Aan dit concert verleent niemand minder dan George McCrae (bekend van zijn uit 1974 stammende wereldhit 'Rock your baby') ook zijn medewerking. Hij zal een zestal nummers uitvoeren samen met de drumband. Hiervoor zijn prachtig klinkende arrangementen gemaakt van zijn bekendste nummers en enkele andere evergreens. George McCraeheeft reeds enkele repetities met de drumband meegemaakt en verheugt zich enorm op deze avond. 

  Naast het optreden van George McCrae zijn er nog meer verrassende optredens waaronder de in Geilenkirchen woonachtige gitarist Wil Cremers (geboren Munstergelener) en drumbandlid Joran Vaessen, die het bekende
  'When I'm gone' van Anna Kendrick gaat zingen. Uiteraard laat de drumband o.l.v. Rie Dols ook van zich horen.

  Dit alles vindt plaats op zaterdag 11 april a.s. in het gemeenschapshuis 't Trefpunt aan de Pancratiusstraat, het concert begint om 20.00 uur.

  Entree: aan de kassa € 8,- / voorverkoop € 6,-

  Kaarten zijn vanaf 28 februari verkrijgbaar bij Drogisterij Oukouk Munstergeleen, Gemeenschapshuis Munstergeleen en Augustus van Neer Sittard.

  Neem voor meer informatie contact op met Kitty Dols via 06 23534805 of krdols@hotmail.com.


  Lees meer
 • 26 april 2015 20:15 - 21:30 Koningsnachtconcert Jeugdorkest Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden
  Jeugdorkest Les Jeunes van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden presenteert zondag 26 april a.s. in het…
  Jeugdorkest Les Jeunes van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden presenteert zondag 26 april a.s. in het Cultureel Centrum te Eijsden een wervelend Koningsnachtconcert in samenwerking met vocale solisten Imke Heitzer en Fabio Verga.
   
  Jeugdorkest Les Jeunes van Sainte Cécile zal voor de laatste keer o.l.v. dirigente Inge Alberti concerteren. Zij neemt na dit concert afscheid. Er zal een zeer afwisselend en uitdagend muzikaal programma ten gehore worden gebracht dat ondersteund wordt door een speciaal samengesteld combo. De 'Koningsnacht' heeft een professionele regie en er wordt volop gebruik gemaakt van de aanwezige geluid- en lichttechniek. Het Koningsnachtconcert wordt op een ludieke wijze gepresenteerd door Gilbert Petit, een alom bekende buutreedner.
   
  Datum: 26 april
  Aanvang: 20.15 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Eijsden
  Entree: € 5,-


  Lees meer
 • 12 juni 2015 00:00 - 00:00 Galaconcert Marinierskapel der Koninklijke Marine
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van…
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand uit Roermond. Dit vindt plaats in de TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. 

  De Marinierskapel is het veelzijdige muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit harmonieorkest wordt gevormd door 53 geselecteerde beroepsmusici onder leiding van dirigent en componist Peter Kleine Schaars die vele optredens verzorgen in binnen- en buitenland. De belangrijkste taak van de Marinierskapel is het muzikaal ondersteunen van het militaire ceremonieel voor het Koninklijk Huis, de Koninklijke Marine of Defensie in het algemeen. Sinds de oprichting in 1945 is de Marinierskapel bij het grote publiek vooral bekend geworden door de vele succesvolle concerten, radio- en tv-optredens, plaat- en cd opnamen en taptoes. Regelmatig werken nationale en internationale solisten hier aan mee. Legendarisch en kenmerkend in de internationale militaire muziekwereld is de specifieke eigen ‘sound & drive’ van het orkest, waardoor het ook over onze landsgrenzen een graag geziene gast is.

  Tijdens het Galaconcert zal de Marinierskapel een veelzijdig en gevarieerd programma ten gehore brengen waar de liefhebbers van blaasmuziek volop van zullen genieten.

  Entree: voorverkoop € 12,50 / kassa € 15,-

  Voorverkoop via www.famfaar.nl, de leden van de Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand of TheaterHotel De Oranjerie (www.theaterhotelroermond.nl, 0475 391 491 of aan de receptie).


  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 19 februari 2015 Oproep deelname Open Podium Radio4
  Wist u dat  er op Radio4 een podium is ingericht voor de muziekamateur? Podium Op Zaterdag (NTR, zaterdag 18.00-20.00…
  Wist u dat  er op Radio4 een podium is ingericht voor de muziekamateur? Podium Op Zaterdag (NTR, zaterdag 18.00-20.00 uur) gepresenteerd door Wouter Pleijsier, kiest iedere week een inzending van een amateurmuzikant. Jong, oud, rijp en groen, solo of ensemble, koor of orkest, het maakt niet uit zolang maar de liefde voor de muziek te horen is.

  Stuur een opname van jezelf in de vorm van een linkje of een audiobestand/filmpje (3 à 5 minuten) naar podium@ntr.nl o.v.v. 'Open podium'. Daarbij een audioquote of een geschreven tekst, waaruit duidelijk wordt wat muziek voor je betekent en waarom je dit werk hebt uitgekozen. Vergeet de volledige credits niet (componist, titel, uitvoerenden)!

  De redactie maakt afhankelijk van het aanbod steeds een eigen afweging, waarover niet kan worden gecorrespondeerd. Gehonoreerde inzendingen krijgen bericht.

  lees meer…
 • 18 februari 2015 Pierre Soudant 80 jaar lid Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden
  Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden brengt op zaterdag 28 februari a.s. om 17.30 uur een serenade aan Pierre…
  Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden brengt op zaterdag 28 februari a.s. om 17.30 uur een serenade aan Pierre Soudant vanwege zijn 80-jarig lidmaatschap bij Sainte Cécile. Het 80-jarig lidmaatschap van Pierre Soudant is een unieke prestatie die Sainte Cécile niet onopgemerkt voorbij laat gaan.

  Pierre Soudant, lid in de Orde van Oranje Nassau, heeft een zeer verdienstelijke carrière bij Sainte Cécile achter de rug. Zo was hij vele jaren slagwerker van het harmonieorkest en 60 jaar lid van de blaaskapel 'Roed is Droof' waarvan hij al die jaren tevens penningmeester is geweest. Als kleinzoon van mede-oprichter van Sainte Cécile Pieter Purnot, heeft hij het 'Roej' bloed in zijn genen geërfd. Ondanks zijn huidige hoge leeftijd van 90 jaar is de heer Soudant nog steeds actief voor de supportersvereniging van Sainte Cécile. Tijdens de rommelmarkten kunt u hem aantreffen bij de marktkraam van de supportersvereniging waar hij allerlei artikelen aan de man of vrouw brengt. Er zijn nauwelijks activiteiten van Sainte Cécile te noemen waarbij deze jubilaris niet aanwezig is. Kortom een man met een geweldige staat van dienst voor Sainte Cécile, waar de vereniging erg trots op is en nog lang van hoopt te mogen genieten.

  lees meer…
 • 03 februari 2015 Denk mee over het Masterplan Muziekonderwijs Limburg
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners…
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners in het culturele en onderwijsveld samen in het project DOOR!, een masterplan waarin de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn muziek van primair naar voortgezet onderwijs centraal staat. Deze leerlijn is onderdeel van de provinciale keten van talentontwikkeling. DOOR! begint niet opnieuw, maar legt slimme verbindingen en maakt gebruik van wat de rijke culturele omgeving lokaal, regionaal en provinciaal te bieden heeft. In januari overhandigde de Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg, dhr. Koopmans, het Masterplan Muziekonderwijs Limburg aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  De Provincie Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg doen nu de oproep aan gemeenten, muziekscholen en -verenigingen, muziekbonden, podia, het primair en voortgezet onderwijs , vakopleidingen en onderwijsinstanties om mee te denken over de invulling van het Masterplan. Op maandag 2 maart (Poppodium Grenswerk, Venlo), dinsdag 3 maart (ECI Cultuurfabriek, Roermond) en woensdag 4 maart (Cultuurhuis Heerlen) a.s. van 16.00 tot 18.00 uur wordt het Masterplan toegelicht en wordt met de aanwezigen gesproken over de positie van muziek(onderwijs) in Limburg, de initiatieven die reeds bestaan, de kansen die er nog liggen en de verbindingen die gemaakt kunnen worden. Op basis van de uitkomsten kunnen de initiatiefnemers het masterplan verder DOORontwikkelen en laten aansluiten bij bestaande onderwijsinitiatieven en -structuren. Aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten is verplicht en kan tot 25 februari a.s. via www.hklimburg.nl/masterplan.
   
  Het Masterplan DOOR! is een opzet om te komen tot provinciaal dekkend muziekonderwijs in volle samenwerking met het primair en voortgezet onderwijs, vakopleidingen (zoals het conservatorium en de PABO’s), muziekgezelschappen en het culturele veld. In het najaar van 2014 is intensief gewerkt aan een opzet voor het Masterplan Muziekonderwijs Limburg. Het Masterplan is in navolging van de accentennotitie 'Bloeiend Limburg' bedacht door Joery Wilbers (poppodium Nieuwe Nor) en ontwikkeld in samenwerking met Bas Thomissen (Huis voor de Kunsten Limburg) en Hanneke Suilen (onderwijsstichting Kerobei). 
 • 29 januari 2015 Brassband Smeermaas meets Philip Harper
  Zoals elk jaar organiseert Brassband Smeermaas in mei 2015 een concert in haar thuisgemeente, heel toepasselijk…
  Zoals elk jaar organiseert Brassband Smeermaas in mei 2015 een concert in haar thuisgemeente, heel toepasselijk 'Brass Lanaken genoemd. Dit keer wordt het echter geen gewoon jaarconcert, maar een speciale muzikale aangelegenheid, verspreid over twee dagen: zaterdag 9 en zondag 10 mei. De band heeft namelijk Philip Harper, dirigent van de wereldberoemde Cory band uit Wales, bereid gevonden om dan naar Smeermaas af te reizen om de muzikale leiding in handen te nemen. Zijn aanwezigheid blijft echter niet beperkt tot een concertavond met de band zelf.

  Op zaterdag 9 mei geeft Philip Harper een directie workshop aan (beginnende) dirigenten en op zondag 10 mei vindt een heuse brassband play-in onder zijn leiding plaats. Als afsluiter van het muzikale weekend dient het concert op zondagavond. Dit zal worden geopend door het play-in orkest, waarna Brassband Smeermaas zelf het podium zal betreden. Uiteindelijk zullen beide orkesten onder leiding van Philip Harper gezamenlijk voor een spetterende ‘massed-bands’ finale zorgen.

  Ga naar www.brassbandsmeermaas.be om je in te schrijven voor de workshop of play-in. Tevens kun je hier kaarten bestellen voor het concert op zondag 10 mei en vind je er meer informatie over het weekend, zoals kosten en een (globale) planning van beide dagen.

  Laat deze unieke kans om te werken met de dirigent van een van de beste brassbands ter wereld niet aan je voorbij gaan en schrijf je nu in!
 • 08 januari 2015 DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg
  Gedeputeerde Ger Koopmans overhandigt op 8 januari 2015 'DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg' aan minister…
  Gedeputeerde Ger Koopmans overhandigt op 8 januari 2015 'DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg' aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  In Limburg werken verschillende partners in het culturele en onderwijsveld samen in het project DOOR!, een masterplan waarin de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn muziek van primair naar voortgezet onderwijs centraal staat.

  Deze leerlijn is onderdeel van de provinciale keten van talentontwikkeling. DOOR! begint niet opnieuw, maar legt slimme verbindingen en maakt gebruik van wat de rijke culturele omgeving lokaal, regionaal en provinciaal te bieden heeft. 

  Medio 2015 zijn alle voorbereidingen afgerond zodat 'DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg' van start kan gaan. Om DOOR! te laten slagen wordt bij het openbaar stellen van de regeling bij het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidieaanvraag gedaan van 5 miljoen euro. Een gerechtvaardigd bedrag, met meer dan 100.000 enthousiaste muziekbeoefenaars kent Limburg immers een levendige, succesvolle en groeiende muzieksector!

  Download hier de flyer 'DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg':
  DOOR! (tekst)
  - DOOR! (schema)

  Gedeputeerde Ger Koopmans over DOOR! via L1 (YouTube)

  Meer weten? Neem contact op met consulent muziek Bas Thomissen via 0475 399 264 of bthomissen@hklimburg.nl

  lees meer…
meer nieuws…
prikbord
Wilt u een activiteit van uw muziekvereniging aankondigen op deze website? Of wilt u een oproepje plaatsen op het prikbord? Stuur uw bericht dan o.v.v. 'agenda' of 'prikbord' naar Mirjam Waltmans via mwaltmans@hklimburg.nl.  
23-02-2015 09:41,

Uitnodiging Muziekfestival Jeugdorkesten

Harmonie St. Caecilia Hoensbroek heeft net als vele andere verenigingen de laatste decennia veel geïnvesteerd… Harmonie St. Caecilia Hoensbroek heeft net als vele andere verenigingen de laatste decennia veel geïnvesteerd in de jeugd en de jeugdopleidingen. Dit is nu terug te vinden in de opbouw van de vereniging. Met in totaal ca. 140 leden heeft de vereniging naast het harmonieorkest ook een volwaardige drumband en jeugdorkest. De helft van de leden is jonger dan 20 jaar.
 
Ook ons jaarlijks terugkerend Jeugdorkestenfestival past in deze opzet. Zondag 29 maart 2015 organiseert Harmonie St. Caecilia, voor de negentiende keer alweer, haar jaarlijks terugkerend evenement waaraan Jeugdorkesten van binnen en buiten de regio deelnemen.
 
Gezien het niveau van het Festival en het aantal verenigingen die dit Festival vast op hun agenda hebben staan, kan Harmonie St. Caecilia zich verheugen op een grote  belangstelling.
 
De Harmonie houdt dit Festival in een magnifieke locatie, de concertzaal van de Muziekschool Hoensbroek, naar ontwerp van de bekende dirigent en musicus Piet Stalmeier. Indien u wilt zal een vakkundige jury uw orkest beoordelen. In het juryrapport worden een aantal aandachtspunten geformuleerd die een positieve bijdrage zijn in ook uw streven naar kwaliteitsverbetering van het orkest. Het festival is geen wedstrijd er worden geen punten en kwalificaties gegeven. Het biedt jeugdorkesten een interessant podium zich te kunnen presenteren. 
 
Voor de organisatie is het van belang uw aanmelding voor 1 maart 2015 te ontvangen. In principe begint het Festival op zondag 29 maart om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur, natuurlijk alles afhankelijk van de grootte van de deelname. De totale tijdsduur per vereniging is gesteld op 30 minuten.
 
Klik hier voor het inschrijfformulier Muziekfestival voor Jeugdorkesten 2015. Indien u dit wenst kunt u gebruik maken van het groot slagwerk van onze harmonie.

Na ontvangst van alle gegevens zal  contact worden opgenomen over de deelname en verdere indeling van de dag.
 
Voor deelname aan het festival vragen wij een bijdrage van € 50,- vooraf over te maken op rekeningnummer 57.72.30.638 van Harmonie St. Caecilia met vermelding van Jeugdorkestenfestival. Gelieve de aanmeldingen d.m.v. bijgaand inschrijfformulier te sturen/te mailen naar onze Festivalcoördinator waar u ook vooraf nog informatie kunt opvragen: Muziekfestival Harmonie St.Caecilia, t.a.v. dhr. J. Gielen, Alofsstraat 17, 6432 GZ Hoensbroek, j.gielen@home.nl, 06 43581008. 
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
27-01-2015 09:12,

Hoornist(en) gezocht voor Fanfare Eendracht Baarlo

Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid… Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Dirigent Bart Deckers staat garant voor interessante repetities en onder zijn leiding wordt gewerkt met origineel fanfare-repertoire.

De hoornsectie bestaat momenteel uit vier ervaren amateurs. Ter versterking van deze groep zijn we nog op zoek naar één of twee nieuwe collega’s. De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.fanfarebaarlo.nl. Klik hier voor een geluidsopname van ons orkest.
27-01-2015 09:06,

Koninklijke Harmonie van Heer zoekt secretaris

Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.…
Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.
Ben jij een vereningsman/-vrouw, communicatief, teamspeler, objectief?
Dan ben jij wellicht degene die we zoeken!!
 
Voor meer informatie: secretariaat@khvh.nl.
meer prikbordberichten…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?