limburgse bond van muziekgezelschappen

In Limburg zijn circa 285 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands.  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. Dit wordt gedaan door enthousiaste en gemotiveerde bestuurders met een groot hart voor de blaasmuziek.
 
De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het Limburgs Blaasmuziek Festival en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.
 
De LBM is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.  
lbm_harmonie
agenda
 • 30 mei 2015 - 31 mei 2015 Muzikale uitdagingen tijdens Maasgouwtoernooi
  Op zaterdag 30 en zondag 31 mei organiseert Fanfare Sint Jozef Buchten het jaarlijkse Maasgouwtoernooi in het Multifunctioneel…
  Op zaterdag 30 en zondag 31 mei organiseert Fanfare Sint Jozef Buchten het jaarlijkse Maasgouwtoernooi in het Multifunctioneel Centrum in Berg aan de Maas.

  Al ruim 60 jaar wordt jaarlijks het Maasgouwtoernooi in het zogenaamde Land van Swentibold georganiseerd. Muziekfederatie de Maasgouw stelt zicht tot doel, dat muziekverenigingen uit de regio zichzelf muzikaal op de proef kunnen stellen. Dat gebeurt dit jaar op 30 en 31 mei in het Multifunctioneel Centrum in Berg aan de Maas.

  Programma
  Op zaterdag 30 mei start het toernooi om 16.30 uur. De dag wordt rond 22.30 uur afgesloten. Op zondag 31 mei starten de drumbands om 9.00 uur. De lange maar vooral muzikale dag wordt rond 22.30 uur afgesloten. Bekijk het volledige programma op www.fanfarebuchten.nl.

  Jury
  De harmonieën en fanfares worden tijdens het toernooi beoordeeld door Arnold Span. Jurylid voor de drumbands is dit jaar Rob Balfoort. De jury beoordeeld de orkesten met het predikaat voldoende, ruim voldoende, goed of zeer goed.
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Bevrijdingsconcert 'Music of Liberation
  In november 1944 werden de dorpen Swolgen en Blitterswijck bevrijd. Pas in mei 1945, nu 70 jaar geleden, was de…
  In november 1944 werden de dorpen Swolgen en Blitterswijck bevrijd. Pas in mei 1945, nu 70 jaar geleden, was de bevrijding voor heel Nederland een feit. Op veel plaatsen in Nederland wordt hier aandacht aan geschonken. Voor fanfare Vriendenkring uit Swolgen en muziekvereniging Moed en IJver uit Blitterswijck was dit aanleiding om de handen ineen te slaan en samen een groot bevrijdingsconcert te organiseren. Voor dit concert worden de beide korpsen samengevoegd tot één orkest, dat afwisselend onder leiding staat van de beide dirigenten Bas Clabbers en Bart Partouns.

  Het repertoire is zeer divers en alle uit te voeren werken hebben een herkenbare relatie met de oorlogstijd. Op het programma staan onder meer Soldaat van Oranje, La vita è bella en Glenn Miller. Bas Clabbers verzamelde in de medley 'Ontzet en bevrijd' diverse bekende melodieën uit die tijd.

  Aan het concert wordt medewerking verleend door de bekende Limburgse zangeres Dyanne Sleijpen. Zij zal o.a. een aantal bekende nummers van Vera Lynn vertolken. Ook de Star Sisters mogen natuurlijk niet ontbreken.

  Datum: 30 mei
  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: MFA Kerkebos, Molenstraat 37, Swolgen
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 12 juni 2015 00:00 - 00:00 Galaconcert Marinierskapel der Koninklijke Marine
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van…
  Op vrijdag 12 juni a.s. speelt de Marinierskapel een Galaconcert ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand uit Roermond. Dit vindt plaats in de TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. 

  De Marinierskapel is het veelzijdige muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit harmonieorkest wordt gevormd door 53 geselecteerde beroepsmusici onder leiding van dirigent en componist Peter Kleine Schaars die vele optredens verzorgen in binnen- en buitenland. De belangrijkste taak van de Marinierskapel is het muzikaal ondersteunen van het militaire ceremonieel voor het Koninklijk Huis, de Koninklijke Marine of Defensie in het algemeen. Sinds de oprichting in 1945 is de Marinierskapel bij het grote publiek vooral bekend geworden door de vele succesvolle concerten, radio- en tv-optredens, plaat- en cd opnamen en taptoes. Regelmatig werken nationale en internationale solisten hier aan mee. Legendarisch en kenmerkend in de internationale militaire muziekwereld is de specifieke eigen ‘sound & drive’ van het orkest, waardoor het ook over onze landsgrenzen een graag geziene gast is.

  Tijdens het Galaconcert zal de Marinierskapel een veelzijdig en gevarieerd programma ten gehore brengen waar de liefhebbers van blaasmuziek volop van zullen genieten.

  Entree: voorverkoop € 12,50 / kassa € 15,-

  Voorverkoop via www.famfaar.nl, de leden van de Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand of TheaterHotel De Oranjerie (www.theaterhotelroermond.nl, 0475 391 491 of aan de receptie).


  Lees meer
 • 26 juni 2015 20:00 - 21:30 Concert Koperensemble Luzern Festival Orkest
  Op vrijdag 26 juni zal het Koperensemble van het Luzern Festival Orkest een concert geven in de nieuwe concertzaal…
  Op vrijdag 26 juni zal het Koperensemble van het Luzern Festival Orkest een concert geven in de nieuwe concertzaal bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Een unieke gelegenheid om dit absolute topensemble bestaande uit muzikanten uit het befaamde festivalorkest aan het werk te zien dicht bij huis.

  Luzern is een mooie stad in Zwitserland met een nog veel mooier festival. Ieder jaar komen in Luzern toporkesten van over de hele wereld spelen. En ook treedt dan het Luzern Festival Orkest op: een ad hoc orkest dat ieder jaar wordt samengesteld uit de allerbeste musici van ’s werelds toporkesten. Het orkest werd tot voor kort geselecteerd en geleid door dirigent Claudio Abbado, die in januari 2014 overleed.

  Jaarlijks vormen koperblazers en slagwerkers uit het befaamde orkest een kamermuziekensemble met onder andere toptrompettist Reinhold Friedrich, die steevast als solotrompettist onder Abbado speelde. Het ensemble kent ook een aantal Nederlandse en Belgische muzikanten, zoals de trompettist Wim van Hasselt, trombonist Alexander Verbeek en paukenist Raymond Curfs.

  Op vrijdag 26 juni zullen deze topmusici, onder leiding van Steven Verhaert, arrangementen van 'Nacht op de kale berg' en 'Schilderijententoonstelling' (Moessorgski) ten gehore brengen. Ook spelen ze een selectie uit Fireworks van Händel. Prachtige muziek, geweldige muzikanten en dat alles voor een ticketprijs van slechts € 10,-. Ook zijn er staanplaatsen op de bovenring verkrijgbaar voor € 5,- per stuk. 

  Aanvang: 20.00 uur

  Ga voor tickets naar www.adams.nl/lucernebrass.
   
 • 27 juni 2015 20:00 - 21:30 Jubileumconcert Fanfare Concordia Ittervoort - The Music of Queen
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd…
  Fanfare Concordia Ittervoort verzorgde de afgelopen 10 tot 15 jaar regelmatig bijzondere concerten waarbij altijd een samenwerking wordt gezocht met andere artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Karin Bloemen, Jack Vinders en musicalster Sophie Veldhuizen. Het 50-jarig jubileum van Fanfare Concordia moet dan ook op een bijzondere manier gevierd worden. Onder het thema 'The Music of Queen' vindt op 27 juni het jubileumconcert plaats. 

  In samenwerking met Gemengd koor Vivace Ittervoort, The Ray Stabbing Singers, Vocal Group Mystique, Wendy van Dooren, een combo o.l.v. Rob Mennen en andere solisten wordt het Munttheater deze avond op een fantastische wijze gevuld met de Queen-sound. Een concert dat u absoluut niet wilt missen!
   
  Kaarten zijn voor € 17,50 te koop via Munttheater Weert, Adams Muziekcentrale in Ittervoort en Gebr. Vries (Margarethastraat 7, Ittervoort). 


  Lees meer
nieuws
 • 22 mei 2015 Limburgse openluchttheaters presenteren gezamenlijk theaterprogramma voor zomerseizoen 2015!
  De vijf Limburgse openluchttheaters die sinds 2013, met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten…
  De vijf Limburgse openluchttheaters die sinds 2013, met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten bundelen in de Stichting Openluchttheaters Limburg, presenteren zich deze zomer voor de tweede keer met een gezamenlijk programma-aanbod. Het programma bestaat uit een concert met filmmuziek door het Limburgs Jeugdorkest , het opera- en belcantoconcert ‘EL REY’ door Opera 2.0, een concert van de Nederlandse folkgroep Maalstroom, de muzikale familievoorstelling ‘De Gaapdraak’ en een concert van de Limburgse rockband Reïncarnatus.

  Op diverse plekken in Limburg liggen, hier en daar verscholen in het groen, verschillende openluchttheaters. Vijf daarvan (Valkenburg, Tegelen, Velden, Thorn en Brunssum) besloten in 2013 om samen te werken. Hiervoor is de Stichting Openluchttheaters Limburg in het leven geroepen. Het doel van de stichting is om de samenwerking (o.a. op het gebied van programmering, PR en marketing) tussen de theaters te bevorderen.


  PROGRAMMA 2015

  Limburgs Jeugdorkest – Filmmuziek concert
  Na een concertreeks met Limburgse muziek (2013) en symfonische rockmuziek (2014), staat het concertprogramma van het Limburgs Jeugdorkest in 2015 in het teken van filmmuziek. Beelden uit films als ‘Lord of the Rings’, ‘Star Wars’ en ‘The Wizz’ worden tijdens het concert live muzikaal begeleid door het 90-koppige harmonieorkest. Het Limburgs Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Het orkest is samengesteld uit enthousiaste, gedreven, muzikale jongeren uit heel Limburg. Het orkest staat onder muzikale leiding van dirigent Björn Bus.

  3 juli | Openluchttheater de Doolhof, Tegelen | 20.00 uur
  4 juli | Openluchttheater de Abdijhof, Thorn | 20.00 uur
  5 juli | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 14.30 uur

  OPERA 2.0 met EL REY
  ‘OPERA 2.0 EL REY’ bestaat uit aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet en Puccini), die in een hedendaags verhaal gegoten worden. Het verhaal is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey. De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s van alle tijden zijn. Hoofdrolspelers in OPERA 2.0 zijn: Suzan Seegers (verteller), Fenna Ograjensek (sopraan), Sef Thissen (bariton) en Blazersensemble Helicon. Het verhaal voor de opera werd bedacht door Frans Pollux. De uitvoering staat onder muzikale leiding van dirigent Björn Bus.

  22 augustus | Openluchttheater de Abdijhof, Thorn | 16.00 uur
  29 augustus | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 20.00 uur
  30 augustus | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 16.00 uur

  Maalstroom & Jo Freya
  Het optreden van de Nederlandse folkgroep Maalstroom staat in het teken van Keltische muziek, maar dan gegoten in een nieuw jasje. In hun eigen nummers zitten invloeden van Ierse, Engelse en Nederlandse folk, in de traditionals klinkt de eigen sound van Maalstroom door. Tijdens het concert spelen de vier zangers/muzikanten (viool, klarinet, gitaar, percussie) van Maalstroom samen met de Engelse folkdiva Jo Freya.

  20 augustus | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 20.30 uur

  De Gaapdraak
  Theatervoorstelling ‘De Gaapdraak’ speelt zich af op, onder en rondom een enorme ‘verhalenjurk’. De voorstelling nodigt bezoekers van 3 tot 103 jaar uit om te spelen, te zingen en te dansen. Ondertussen vertelt tante Rosa hele spannende verhalen.

  7 juni | Openluchttheater Valkenburg, locatie: centrum Valkenburg | 15.00 uur
  8 augustus | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 14.00 uur
  16 augustus | Openluchttheater Velden, Velden | 15.00 uur

  Reïncarnatus
  Mystieke, romantische ballads afgewisseld met energieke folk rock maakt de muziek van Reincarnatus uniek in haar soort. Laat je inpalmen door temperamentvolle melodieën uit vervlogen tijden. Ook hits uit de jaren ‘90 komen op een verrassende manier voorbij. Daarbij worden authentieke instrumenten als Ierse bouzouki, vedel, harp en doedelzak gecombineerd met hedendaagse popinstrumenten.

  23 mei | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 20.00 uur

  Kijk voor meer informatie over de Stichting Openluchttheaters Limburg en het gezamenlijke programma 2015 op www.openluchttheaterslimburg.nl. Kaarten voor de voorstellingen dienen rechtstreeks bij de desbetreffende theaters gereserveerd te worden.
   
 • 07 mei 2015 Dvd 'Ontmoeting' van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden
  'Ontmoeting' is een live registratie in geluid én beeld van het Liberation Concert dat op 12 september 2014 op…
  'Ontmoeting' is een live registratie in geluid én beeld van het Liberation Concert dat op 12 september 2014 op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten werd uitgevoerd door het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile o.l.v. dirigent Jan Cober. In samenwerking met saxofonist Roy Hovens, fluitiste Gitte Nijsten, trombonist Bart Wetzels en Vocalgroup Seven o.l.v. Paul Voncken.
   
  Het concert is gebaseerd op de verschillende thema’s uit de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Tijdens de live registratie wordt de 'Passie-thematiek' in de huidige tijd geplaatst en vindt er een ontmoeting plaats tussen diverse muziekstijlen in wisselende muzikale samenstellingen. Het orkest en de solisten representeren de hoofdfiguren en de rol van de evangelist komt tot uiting via poëzie van Ad Maas. Het koor heeft de beschouwende rol en is de opinie van het volk. Het geheel wordt ondersteund middels beeldprojectie en belichting. De Matthäus Passion van Bach is de leidraad in het totale gebeuren. De essentie van het verhaal wordt via diverse thema’s naar voren gebracht. Het contrast in de tijd wordt uitgedrukt via de tegenstelling tussen de diverse muziekstijlen.
   
  De dvd bestaat uit:
  Thema Kwetsbaarheid
  1. 'Wachet auf, ruf uns die Stimme' uit Cantate 140, Johann Sebastian Bach
  2. 'Fragile', Sting
  Thema Verbondenheid en Passie
  3. 'The look of love', Burt Bacharach
  Thema Verloochening en Ontkenning
  4. Aria uit Bachianas Brasileiras nr.5, Heitor Villa-Lobos, solist Roy Hovens, saxofoon
  5. 'Mas Que Nada', Sergio Mendes
  Thema Hoop en Innerlijke Strijd
  6. 'I still believe' uit Miss Saigon, Schönberg/Boubil
  7. 'Syrinx', Claudde Debussy, soliste Gitte Nijsten, fluit
  8. 'Halleluja', Leonard Cohen
  Thema Confrontatie en Oordeel
  9. 'Yesterday', Paul McCartney, solist Bart Wetzels, trombone
  10. 'Paint it Black', Mick Jagger/Keith Richards
  Thema Bevrijding
  11. 'Gabriella’s song' uit As it is in Heaven, Stefan Nilsson
  12. 'Hands Across the Sea', John Philips Sousa
   
  De dvd kost € 15,- (excl. verzendkosten) en is verkrijgbaar via ontmoeting@saintececile.nl en in het Cultureel Centrum Eijsden.

  Neem voor meer informatie contact op met Huub Rompelberg, bestuurslid Koninklijke Harmonie Saint Cécile Eijsden, via 06 52381121.

  lees meer…
 • 06 mei 2015 Finale Jonge Solisten
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) organiseert jaarlijks solistenconcoursen voor jonge muzikanten…

  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) organiseert jaarlijks solistenconcoursen voor jonge muzikanten en ensembles. Jonge muzikanten kunnen podiumervaring opdoen en krijgen de kans hun talenten te tonen. Ze worden daarbij beoordeeld door een deskundige jury. De winnaars van de diverse afdelingen kunnen worden uitgenodigd voor de Finale Jonge Solisten.

  In 2014 maakte L1 audio-opnames van de finale in De Maaspoort in Venlo. U kunt de opnames hier beluisteren.

  Dit jaar vindt de finale op zondag 28 juni plaats, wederom in De Maaspoort. De winnaar krijgt een wisseltrofee en de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht. Tevens verdient hij of zij een optreden met de philharmonie zuidnederland. En alle winnaars per divisie worden uitgenodigd om op te treden in LEF!, de tv-serie van L1 waarin de passie voor (klassieke) muziek centraal staat.
   

  lees meer…
 • 29 april 2015 Oproep Muziekdag 'Van swing tot pop'
  Speel je een blaasinstrument, slagwerk, zing je of kun je misschien wel rappen? Je bent nieuwsgierig naar wat er…
  Speel je een blaasinstrument, slagwerk, zing je of kun je misschien wel rappen? Je bent nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het spelen van lichte muziek en hebt minimaal niveau A? Dan zijn we op zoek naar jou!

  Van swing tot pop
  Op pinksterzondag 24 mei a.s. is er in Thorn een muziekdag met als thema lichte muziek, onder de noemer 'Van swing tot pop'. Peter Kleine Schaars, landelijk bekend vanwege zijn kennis van lichte muziek, zal je de kneepjes van verschillende muziekstijlen bijbrengen. Samen werk je, door middel van groepsrepetities en een gezamenlijke repetitie, toe naar een spetterende uitvoering voor publiek, familie en vrienden in Openluchttheater de Abdijhof in Thorn.

  Zonder musici is er geen orkest en daarom is de organisatie op zoek naar enthousiaste muzikanten om een groot orkest in volledige harmoniebezetting (aangevuld met bugels) te vormen. Je gaat kennismaken met de vele facetten van de lichte muziek; van swing tot pop. Moderne, klassieke en lichte muziek in combinatie met zang en zelfs rap. De verschillende stijlen vragen om een eigen speelmanier. Zo zijn ritme en timing van belang. Nieuwsgierig naar wat er nog meer bij lichte muziek komt kijken? Reserveer de pinksterzondag in je agenda maak deze dag mee tot een succes!

  Dagindeling en programma
  Je wordt samen met alle andere deelnemers ’s ochtends welkom geheten in Thorn. Aansluitend ga je met je eigen instrumentgroep repeteren onder leiding van een vakdocent van Myouthic in een locatie in of in de buurt van het centrum. Peter Kleine Schaars bezoekt deze groepsrepetities om aanwijzingen te geven. Na deze eerste repetitie van ongeveer twee uur, is het tijd voor de lunch. Deze krijg je van de organisatie. Na de lunch worden de muziekwerken in een gezamenlijke repetitie o.l.v. Peter Kleine Schaars ingestudeerd. Ter afsluiting van de middag geeft het orkest een concert voor publiek. De historische kern van Thorn en haar karakteristieke buitenpodium bieden een uitstekende locatie voor dit muzikale hoogtepunt.

  - 9.30 uur: Gezamenlijk ontvangst in Thorn
  - 10.00 uur: Start groepsrepetities o.l.v. repetitoren Myouthic/ Koninkl. Harmonie Thorn
  - 12.00 uur: Pauze/lunch
  - 13.00 uur: Tutti repetitie o.l.v. Peter Kleine Schaars
  - 16.00 uur: Uitvoering Openluchttheater de Abdijhof

  Peter Kleine Schaars heeft een gevarieerd en aansprekend repertoire samengesteld, speciaal ter gelegenheid van deze eenmalige uitvoering. Pittig en zowel uitdagend voor de beginnende als meer gevorderde muzikant. Speel je nog maar kort in een orkest of jeugdorkest, dan wordt daar rekening mee gehouden in de moeilijkheid van de partij. Je krijgt jouw partijen vooraf digitaal toegestuurd zodat je thuis alvast kunt oefenen. Ook voor meer ervaren muzikanten biedt deze dag voldoende uitdagingen. Je kunt je muzikale repertoire verrijken met speelmanieren die in het meer traditionele harmonie- en fanfare repertoire vrijwel niet voorkomen. Maar vooral van belang is dat je graag met je muzikale hobby bezig bent. Plezier staat voorop!
   
  Beleef Cultureel Thorn
  Deze muziekdag is onderdeel van het driedaags evenement 'Beleef Cultureel Thorn'. In 2015 is de Koninklijke Harmonie van Thorn namelijk 150 jaar in het bezit van het predicaat 'Koninklijk' en viert haar drumband het 50 jarig bestaansfeest. De hele zondagmorgen, -middag en ook -avond zal er in Thorn muziek klinken. Er is gelegenheid om in aanraking te komen met muziek, via een speciaal ontwikkelde virtual-reality belevenis en andere moderne animatiegelegenheden. Bovendien zijn de repetities van het orkest voor iedereen vrij toegankelijk. Van springkussens tot entertainment, er is de hele middag vertier voor jong en oud en gelegenheid om gezellig iets te drinken en te eten.

  Geef je op!
  Schrijf je in via het deelnameformulier op de website . De eigen bijdrage à € 5,- kan 's morgens bij ontvangst worden betaald. Hiervoor krijg je een lunchpakket en één consumptiebon. Na de inschrijftermijn wordt je verder geïnformeerd en ontvang je digitaal de partijen zodat je goed voorbereid in Thorn kunt verschijnen

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op via vanswingtotpop@gmail.com of 06 30107768.

  lees meer…
 • 03 april 2015 Voorrondes Finale Jonge Solisten in volle gang!
  Zondag 22 maart 10.00 uur, Fanfarezaal Spaubeek. Het Hubert Hermens Solistenconcours gaat van start. De zaal zit…
  Zondag 22 maart 10.00 uur, Fanfarezaal Spaubeek. Het Hubert Hermens Solistenconcours gaat van start. De zaal zit vol. Op het podium staat een jonge soliste die voor het eerst in haar leven voor zoveel mensen optreedt. De eerste tonen, nog even is het spannend, maar dan gaat alles goed en na afloop: een daverend applaus en een breeduit lachend gezicht.

  Een week later: solistenconours in Buchten. Maanden van voorbereiding gaan vooraf aan dit ene moment. Samen met je instrument, één worden met de muziek. Muziekdocenten, ouders en verenigingen zetten zich tot het uiterste in om onze Limburgse muziekcultuur te behouden.

  Het solistenconcours in Spaubeek, alsook Buchten zijn de eerste voorrondes in een reeks die de mooiste muziek haalt uit onze Limburgse muzikanten. De allerbesten plaatsen zich voor de Finale Jonge Solisten op 28 juni a.s. in de Theater De Maaspoort te Venlo. L1 zal hierbij opnames maken als voorbereiding op het tv-programma LEF! en de winnaar mag optreden met de philharmonie zuidnederland en het Limburgs Jeugdorkest, powered by LBM.

  Ook de gevorderde muzikanten spelen met hart en ziel om het publiek in vervoering te brengen. Zo mogen geselecteerde jonge muzikanten deelnemen aan de masterclasses, gekoppeld aan de Finale Jonge Solisten.

  Kijken en luisteren naar jonge solisten is geweldig en u kunt er deel van uitmaken. Kom luisteren naar een van de volgende voorrondes en overtuig u zelf: de Limburgse muziekcultuur leeft! 

  Wilt u ook nog een van de voorrondes of de Finale bezoeken?

  lees meer…
 • 01 april 2015 Limburg in woord, geluid en beeld - wedstrijd voor schrijvers, toneelspelers, componisten en filmers
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse…
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse schrijvers van poëzie en proza, componisten en acteurs. In dat kader schrijft CineLOVA, in samenwerking met de LOVA, het Huis voor de Kunsten Limburg en de Nationale Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA), een creatieve wedstrijd uit waarbij amateurkunstbeoefenaars van alle leeftijden worden uitgenodigd om (een stukje) Limburg te beschrijven in een gedicht of verhaal , uit te drukken in een muziekstuk of te verbeelden in een eenakter of film.

  Hoe gaat het in zijn werk?
  Kies een onderwerp dat past binnen het thema ‘Limburg’ en verbeeld dat in je eigen kunstvorm. We zijn op zoek naar korte gedichten of verhalen in het Nederlands of Limburgs dialect van maximaal 500 woorden, eenakters van 10 minuten, muziekstukken van 3 minuten of kortfilms van maximaal 5 minuten. Meld je vóór 1 september 2015 aan via cinelova@gmail.com en beschrijf je ‘kunstact’. Je ontvangt een uitnodiging voor een presentatiemoment in oktober 2015. Tijdens die presentatie selecteren we de beste acts.

  De makers die tijdens de presentatie worden geselecteerd, krijgen een gratis podium aangeboden tijdens het NOVA Filmfestival (hét festival met de beste amateurfilms van Nederland) op 7 en 8 november a.s. in Theater De Maaspoort in Venlo. Daar wordt een top vier samengesteld van de beste acts. De schrijver, toneelspeler(s), muzikant én filmer die het thema ‘Limburg’ het beste en op meest originele wijze weten te verbeelden, winnen mooie prijzen! De geselecteerde deelnemers krijgen een proefabonnement van één jaar aangeboden voor het platform CineLOVA. De makers in kwestie krijgen daarnaast de kans om gezamenlijk één nieuwe kortfilm te maken waarvoor een klein budget beschikbaar wordt gesteld. De winnende schrijver mag een verhaal of scenario aanleveren, de filmer mag de film produceren, de toneelspeler(s) mogen in de film acteren en de muzikant mag passende muziek bij de film componeren. Jouw individuele act kan dus leiden tot een gezamenlijk en uniek filmproject met amateurkunstbeoefenaars van andere kunstdisciplines. Doe mee! Creëer een mooi kunstwerk en wij zorgen voor een podium en publiciteit. Je houdt er naast een bijzondere ervaring ook bruikbare contacten voor je kunstloopbaan aan over.

  Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.

  Over CineLOVA
  CineLOVA is een initiatief van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. Het platform bestaat uit een online portal: www.cinelova.nl. Beginnende en gevorderde amateurfilmers (jong en oud) kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, advies, leuke filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg. CineLOVA is ook de plek waar men schrijvers kan ontmoeten die teksten beschikbaar stellen voor verfilming, muzikanten die muziek willen componeren voor een film en amateurtoneelspelers die ook in een film willen acteren. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je jouw filmproductie kunt tonen, feedback krijgt op je werk of samen met andere filmers en kunstbeoefenaars (amateur en prof) producties kunt maken van de hoogst haalbare kwaliteit.
    lees meer…
meer nieuws…
prikbord
Wilt u een activiteit van uw muziekvereniging aankondigen op deze website? Of wilt u een oproepje plaatsen op het prikbord? Stuur uw bericht dan o.v.v. 'agenda' of 'prikbord' naar Mirjam Waltmans via mwaltmans@hklimburg.nl.  
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?