limburgse bond van muziekgezelschappen

In Limburg zijn circa 270 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands.  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. Dit wordt gedaan door enthousiaste en gemotiveerde bestuurders met een groot hart voor de blaasmuziek.
 
De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het Limburgs Blaasmuziek Festival en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.
 
De LBM is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.  
lbm_harmonie
agenda
 • 30 augustus 2014 - 05 oktober 2014eigen activiteit Muziek Biënnale Niederrhein 2014
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en…
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en muziekgenres overschrijdt. De vierde editie van de Muziek Biënnale Niederrhein vindt plaats van 30 augustus t/m 5 oktober 2014. Op 30 locaties in de regio Maas-Rijn Noord vinden 50 concerten plaats, ontmoeten lokale muziekverenigingen muzikale grootheden en wordt een programma samengesteld met en voor jonge muzikanten. De Muziek Biënnale presenteert dit jaar o.a. Brechts Dreigroschenoper op een scheepswerf in het Nederlandse Velden, rock- en metal nummers uit de jaren ’90 in klassieke bezetting en een Band Camp voor opkomende popbandjes uit de Euregio. Ook biedt ze opkomend muzikaal talent een exclusief podium en worden topconcerten georganiseerd met internationale artiesten. Zaterdag 30 augustus a.s. vindt in Kulturforum Franziskanerkloster in Kempen (Duitsland) de feestelijke opening van het festival plaats.

  De regio Niederrhein is een rijk muzieklandschap dat jaar na jaar op eigen kracht internationale concertreeksen en festivals voortbrengt. Genoeg voedingsbodem en potentie dus om in het culturele gebied, dat begrensd wordt door de Rijn, de Maas en de Waal, een muziekbiënnale te organiseren. Tweejaarlijks (sinds 2008) vormt de biënnale hét muzikale middelpunt van de regio Niederrhein. Met ruim 30 concertlocaties aan beide kanten van de grens, speciale producties uit de regionale muziekscène en ontmoetingen met internationale grootheden vormt de Muziek Biënnale Niederrhein het grootste muziekfestival in de regio. Het festival is een grensoverschrijdend evenement waar organisatoren, musici, componisten en muziekinstructeurs uit de hele regio samenkomen om gezamenlijk projecten te initiëren en nieuwe impulsen te geven aan het muzieklandschap, ook in Limburg.

  Eén van die projecten is de uitvoering van Brechts Dreigroschenoper aan de Maas door …Op Locatie. Op zondag 31 augustus a.s. om 16.00 uur vindt, precies 86 jaar na de allereerste uitvoering, de opera plaats op een scheepswerf in het Limburgse Velden. Het stuk wordt, onder leiding van regisseur Cees Rullens en musicus en componist Nard Reijnders, uitgevoerd door zeven solisten uit Limburg, Hongarije, Polen en Duitsland. Zingend vanaf de Maasoever en een boot worden zij vergezeld door een orkest en een koor. Zowel professionele acteurs als amateurs maken hun opwachting in het stuk.

  Tegelijk met de uitvoering van de Dreigroschenoper vindt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond onder leiding van de Maastrichtse koordirigent Hans Leenders het zangconcert Pantha rhei (klank in beweging) plaats van Franciscuskoor Venlo. Het zeer gevarieerde a capella-programma dat in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein wordt uitgevoerd omvat zowel oudere als hedendaagse muziek.

  Op zondag 28 september om 16.00 uur vindt in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein het concert Als in de stroming van een waterval plaats van het Ruysdael Kwartet in Domani (voormalige Dominicanenkapel) in Venlo. Met werken van Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy en Johannes Brahms zal het meermaals onderscheiden Nederlandse ensemble die middag een levendige stroom van klanken teweegbrengen.

  Onder leiding van het Huis voor de Kunsten Limburg vindt tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein een Band Camp plaats voor opkomende bands. In oktober ontmoeten bands uit Limburg, Gelderland en de Duitse regio Niederrhein elkaar tijdens een workshopweek. Naast het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om nader kennis te maken met elkaar, staat in deze week de praktijk op de voorgrond. Tijdens verschillende coachingsessies kunnen de deelnemers hun muzikale kennis verbreden, zich verder ontwikkelen en samen met anderen nieuwe dingen uitproberen. In de daarop volgende weken treden de bands op in hippe bars en op grote festivalpodia in de grensregio.

  Meer informatie over bovenstaande en andere muziekevenementen die tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein plaatsvinden, is te vinden op www.muziekbiennale.eu en in het festivalmagazine dat hier te downloaden is. In het magazine vindt u tevens informatie over het bestellen van kaarten voor diverse voorstellingen.


  De Muziek Biënnale Niederrhein is een samenwerkingsproject van Kulturraum Niederrhein, het Huis voor de Kunsten Limburg en de deelnemende musici en podia. Het festival wordt ondersteund door de regionale cultuurpolitiek NRW, de Provincie Limburg, de kunststichting NRW en vele fondsen en sponsoren. Het festival wordt, in het kader van het INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland, gefinancierd met gelden van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE) en begeleid door het programmanagement van de Euregio Rijn-Maas-Noord. 
  Lees meer
 • 04 oktober 2014 00:00 - 00:00 Uitzwaaiconcert Fanfare Sint Gabriël Hoensbroek
  In het kader van het cultuurparticipatie-project ‘Spread Your Wings’ gaat Fanfare Sint Gabriël van 17 tot…
  In het kader van het cultuurparticipatie-project ‘Spread Your Wings’ gaat Fanfare Sint Gabriël van 17 tot 20 oktober op concertreis naar Bamberg. De fanfare geeft o.a. een concert in Ebelsbach en luistert een mis op in de Basilika Vierzehnheiligen.

  De muziek die de fanfare tijdens deze concertreis speelt, zal ook ten gehore worden gebracht tijdens het 'Uitzwaaiconcert' op 4 oktober in het MFC Gebrook. Niet alleen om als vereniging het programma nog een keer goed door te nemen, maar vooral om de muziek te kunnen delen met familie, vrienden, kennissen, ‘thuisblijvers’, nieuwsgierigen en geïnteresseerden.
   
  Datum: 4 oktober
  Aanvang: 19.30 uur
  Locatie: MFC Gebrook, Prinsenstraat 12, Hoensbroek
  Entree: gratis
   

  Lees meer
 • 05 oktober 2014 14:00 - 15:30 Concert Fanfare Eendracht Baarlo
  Op 5 oktober kunt u in DOK6 in Panningen genieten van een concert van Fanfare Eendracht Baarlo, met medewerking…
  Op 5 oktober kunt u in DOK6 in Panningen genieten van een concert van Fanfare Eendracht Baarlo, met medewerking van Dutch Symphonic Brass en Harmonie Eendracht Meijel. De organiserende vereniging, Fanfare Eendracht Baarlo opent om 14.00 uur de concertmiddag. Vervolgens treedt Harmonie Eendracht uit Meijel op en het concert wordt afgesloten door Dutch Symphonic Brass.

  Bart Deckers dirigeert Fanfare Eendracht. De fanfare, uitkomend in de 1e divisie brengt een fraai en afwisselend programma ten gehore. Stevig werk als Composition Vlll van Leon Vliex, maar ook bekende muziek als Lezghinka van Khachaturian staan op het programma. 

  Harmonie Eendracht, opgericht op 19 november 1919 speelt sinds 1989 in de 1e divisie, en staat onder leiding van Frank Steeghs. Het 45 leden tellende orkest richt zich met name op de symfonische blaasmuziek, maar gaat ook de lichtere muziek niet uit de weg. Voor het concert in DOK6 staan een aantal prachtige klassiekers op het programma, zoals La Leyenda Del Beso, Nabucco en Second Suite in F.

  Dutch Symphonic Brass is een in 2009 opgericht koperensemble dat bestaat uit veelal jonge beroepsmusici voornamelijk afkomstig uit Nederlands en Belgisch Limburg. De artistieke leiding is in handen van dirigent Joost Smeets, winnaar van de Cordoba Conducting Competition 2013 en veel gevraagd gastdirigent in binnen- en buitenland.

  Kortom, reden genoeg om dit concert bij te wonen.

  Aanvang: 14.00 uur
  Locatie: DOK6, Panningen
  Entree: € 12,50 (incl. garderobe en 1 consumptie)

  Voor meer informatie en kaarten, kunt u contact opnemen via www.dok6.eu en 077 310 10 64.

 • 08 oktober 2014 20:00 - 21:30 Rockin' the skies - Orkest Koninklijke Nederlandse Luchtmacht
  In het door het Orkest van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht ontwikkelde programma ‘Rockin’ the Skies’…
  In het door het Orkest van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht ontwikkelde programma ‘Rockin’ the Skies’ wordt muziek verbonden aan speciale momenten van luchtmachtmilitairen. Niet alleen tijdens uitzendingen, maar ook bij oefeningen of de gewone dagelijkse werkzaamheden heeft muziek vaak een bijzondere betekenis: speciale songs voor speciale herinneringen.

  Het 48-koppige orkest vertolkt een pallet aan memorabele songs en orkeststukken van Glenn Miller tot aan U2, Avici en nog veel meer. Speciaal gecomponeerde arrangementen en filmbeelden op het grote led-scherm achter het orkest zorgen ervoor dat de bezoekers mee worden genomen in de muziek en de emoties voelen zoals bedoeld. De show is een ware beleving van missies en Defensie.
   
  Het orkest van de Luchtmacht staat onder leiding van chef dirigent majoor Jos Pommer. Vocalisten Vera de Bree en Rolf Koster nemen de zang voor hun rekening, begeleid door drie achtergrondzangeressen.

  Datum: 8 oktober
  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: C.C. De Velinx, Tongeren
  Entree: € 10,-
  Voorverkoop: CC De Velinx Tongeren, Dijk 111


  Lees meer
 • 12 oktober 2014 00:00 - 00:00 Concert Harmony Jazz Fusion
  Op zondag 12 oktober werken professionele artiesten samen met muzikanten uit de wereld van de amateuristische blaasmuziek…
  Op zondag 12 oktober werken professionele artiesten samen met muzikanten uit de wereld van de amateuristische blaasmuziek in het project Harmony Jazz Fusion. Het is een muzikaal treffen van een jazz-formatie met een harmonie, waarbij Stichting Jazz Maastricht zich als doel stelt grenzen te overschrijden op verschillende manieren: grenzen tussen soorten muziek, tussen amateurs en beroepsartiesten en tussen gebiedsdelen van de Euregio.

  Het project omvat de gezamenlijke uitvoering van de vijfdelige Harmony Jazz Suite van componist André Klenes in een orkestratie van Lode Merten. André Klenes componeerde deze Suite in opdracht van Stichting Jazz Maastricht. Het is een dynamisch en swingend muziekwerk van de Luikse componist en musicus André Klenes, toegankelijk voor een breed publiek. De uitvoering vergt een hoogtechnisch niveau en duurt circa 40 minuten.

  Alleen harmonieën van uitstekende kwaliteit kunnen de Harmony Jazz Suite samen met top jazzmusici uitvoeren. Stichting Jazz Maastricht en het Huis voor de Kunsten Limburg maakten een selectie uit de beste harmonieën in de provincie Limburg en de keuze viel op het orkest van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer.

  Uitvoerenden, op uitnodiging van Stichting Jazz Maastricht, zijn de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein en het André Klenes Quartet uit Luik.

  Het André Klenes Quartet is samengesteld uit: André Klenes (contrabas), Jacques Pirotton (gitaar), Etiënne Plummer (drums) en Johan Dupont (cello en piano). Klenes is een bekend en veelzijdig Luiks Jazz musicus en componist. Hij leidt verschillende ensembles en participeert in uiteenlopende projecten.

  Tijdstip uitvoeringen: 15.00 en 16.00 uur
  Locatie: Sterzaal, Bredestraat 19, Maastricht
  Entree: € 2,- (incl. consumptie)

  Het concert vindt plaats in het kader van het Jeker Jazz Festival, dat gratis toegankelijk is.


  Lees meer
 • 25 oktober 2014 - 26 oktober 2014 Blaaskapel Die Stallfreunde 25 jaar jong
  De Tsjechische blaaskapel Die Stallfreunde uit Wintelre (nabij Eindhoven Airport) bestaat dit jaar 25 jaar. Op…
  De Tsjechische blaaskapel Die Stallfreunde uit Wintelre (nabij Eindhoven Airport) bestaat dit jaar 25 jaar. Op 25 en 26 oktober wordt dit jubileum gevierd.

  De festiviteiten worden op zaterdag 25 oktober om 19.30 uur geopend door Die Original Maastaler (Heijen), waarna de Maasgalmkapel uit Kessenich (B) acte présence geeft. De avond wordt afgesloten door de jubilerende Stallfreunde.

  De Heilige Mis op zondag 26 oktober om 11.00 uur in de St. Willibrorduskerk wordt opgeluisterd door muziek van Die Stallfreunde. Daarna gaat het gezelschap onder begeleiding van muziek naar gemeenschapshuis De Rosdoek waar om 12.30 uur het middagprogramma van start gaat m.m.v. De Wiellandermuzikanten (Elshout), De Limburgse Boereblaoskapel (Puth) en De Zwarte Fanfare (Aarle Rixtel).

  Ook aan de kinderen is gedacht: op zondag is er een knutselhoek, wordt er geschminkt en wordt de uitslag van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Zaterdag en zondag is er een spectaculair Bingospel.

  Locatie: gemeenschapshuis De Rosdoek, Kerkstraat 10, Wintelre
  Entree: gratis (beide dagen)


  Lees meer
 • 01 november 2014 19:00 - 21:00 Percussietreffen Wolder
  Op zaterdag 1 november wordt u in de Greune Zaol in Wolder getrakteerd op fantastische percussie. Deze percussie-avond…
  Op zaterdag 1 november wordt u in de Greune Zaol in Wolder getrakteerd op fantastische percussie. Deze percussie-avond is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden. U kunt deze avond genieten van top-percussie. De 'drumbands van vroeger' hebben zich inmiddels ontwikkeld tot volwaardige percussiegroepen; niet langer vormen ze de begeleiding van de harmonieorkesten, ze brengen zelfstandig zeer mooie melodische werken ten gehore.

  Deze muzikale avond wordt verzorgd door maar liefst drie korpsen. De gasten zijn dit jaar de leden van de Drumband Fanfare Concordia Einighausen onder leiding van Sjoerd Ceelen. Concordia Einighausen was in 2009 winnaar van het Podiumconcours in de 2e divisie, Limburgs kampioen en eindigde als tweede bij het Nederlands Kampioenschap. Op 16 november nemen zij opnieuw deel aan het Podiumconcours 2e divisie, waarbij deze avond voor hen als een soort generale repetitie geldt.

  Uiteraard kunt u ook genieten van de eigen percussiegroepen van Petrus en Paulus (o.l.v. Paul Schrader) en van Wilhelmina (o.l.v. Ad Triepels).

  Aanvang: 19.00 uur
  Locatie: Harmoniezaal Petrus en Paulus, Tongerseweg, Wolder-Maastricht
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 15 november 2014 20:00 - 21:30 Harmonie Wilhelmina 'in concert' met Pearl Jozefzoon
  Op 15 november kunt u genieten van Harmonie Wilhelmina 'in concert' met Pearl Jozefzoon. Pearl Jozefzoon deed…
  Op 15 november kunt u genieten van Harmonie Wilhelmina 'in concert' met Pearl Jozefzoon. Pearl Jozefzoon deed mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland. Bij deze tv-talentenjacht greep zij net naast de titel, echter bij het tv-programma Van Popster tot Opera Show werd zij glansrijk eerste. Tegenwoordig reist Pearl Jozefzoon veel door het land om concerten te geven. Zij geeft graag concerten met grote harmonieorkesten vanwege de diversiteit aan mogelijkheden. Haar prachtige stem klinkt als een klok en is uitermate geschikt om samen met onze harmonie een spetterende avond te bezorgen aan een groot publiek.

  Pearl zal samen met Harmonie Wilhelmina een modern repertoire ten gehore brengen. Met haar mooie klassieke stem, wordt dit een lust voor het oor.

  Harmonie Wilhelmina laat weer een nieuwe kant van zich zien. Was het thema vorig jaar ‘Dans’, dit jaar staat de muziek in het teken van bigband muziek. In een vernieuwde opstelling zal harmonie Wilhelmina de zaal laten swingen!

  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Paenhuys, Riemst
  Entree: voorverkoop € 12,50 / kassa € 15,-

  Tevens bestaat de mogelijkheid om VIP arrangementen te kopen. Deze VIP arrangementen kosten € 75,- per tafel voor 4 personen. Hiervoor krijgt u vier entreekaarten, eersterangs plaatsen aan een speciaal gedekte tafel. U wordt voorzien van één fles rode wijn, één fles witte wijn en een fles water. Deze VIP arrangementen kunnen ook voor vijf personen worden gekocht. De kosten voor dit arrangement bedragen € 90,-.

  Kaarten zijn verkrijgbaar bij bloemenzaak Maravilha, Mgr. Vranckenplein 8, Wolder, Maastricht of te bestellen per mail pearl@harmoniewilhelmina.nl. Vermeld hierbij uw naam, aantal personen, adres, telefoonnummer. 


  Lees meer
 • 27 december 2014 00:00 - 00:00 Promsconcert Veldense Fanfare en Pearl Jozefzoon
  De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt 27 december op als blikvanger bij een grandioos Promsconcert…

  De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt 27 december op als blikvanger bij een grandioos Promsconcert in Velden. Dit ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Veldense Fanfare. Blaasmuziek, percussie, zang en dans staan dan centraal bij het Promsconcert, genaamd ‘Celebration! 150 jaar Fanfare Velden’. De fanfare sluit haar bijzondere jubileumjaar hiermee op een unieke manier af en rekent in totaal op zo’n 800 toeschouwers. De voorbereidingen voor dit spektakel zijn in volle gang.

  Pearl Jozefzoon speelt vanaf september de hoofdrol in musical Dreamgirls in de grootste regiotheaters van Nederland. In 2011 werd ze vooral bekend als finalist van The Voice of Holland. Ze won ‘Van Popster Tot Operaster’ en zong in het televisieprogramma Mattheüs Masterclass. In 2012 veroverde ze de tweede plek op het Nationaal Songfestival. En in oktober 2011 stond Pearl op het podium als speciale gast van Nick & Simon bij Symphonica in Rosso in een uitverkocht GelreDome.

  Veelzijdigheid Pearl Jozefzoon
  Pop, klassiek, verschillende genres en stijlen gaan bij haar hand in hand. Dat blijkt uit een interview dat muziekblad ‘Klankwijzer’ onlangs hield met Pearl Jozefzoon. Zingen met begeleiding van een orkest is haar helemaal op het lijf geschreven. Met begeleiding van een blaasorkest voelt ze zich in haar element. “Spelen met een orkest vind ik echt gaaf. Het geluid van een orkest is groot en overweldigend. Heerlijk. Het neemt me mee”, verklaart de zangeres. “Een optreden met een fanfare, harmonie, of brassband is een grote mix. Het kan gaan van een klassieke aria tot een swingend nummer. Ik hou van verschillende muziekstijlen. Dat kan ik allemaal ten gehore brengen met de rijke begeleiding van een orkest”, vertelt ze in ‘Klankwijzer’. Bij het Promsconcert in Velden zal Pearl Jozefzoon naast meerdere nummers met de fanfare ook samen met de Veldense drumband een uniek optreden verzorgen. In totaal met zo’n 20 slagwerkers. Hoe bijzonder is dat?

  Ook regionale artiesten
  Naast Pearl Jozefzoon is de fanfare er ook in geslaagd om regionaal bekende artiesten en groepen naar het dorp te halen. Denk hierbij aan Eva Wijnen (Melderslo - bekend van The Voice Kids), Linda Zijlmans (Venlo), Auke Classens (Oirlo), Roy Verbeek (Arcen), Stichting Musical Stella Duce (Venlo), enkele Veldense artiesten en Vocaal ensemble Quint (Venlo).

  Nieuwe locatie: ‘De Vilgaard’
  De gloednieuwe sporthal van Brede Maatschappelijke Voorziening ‘de Vilgaard’ is gekozen als concertlocatie en wordt omgetoverd tot een professionele concerttempel. Op dit moment is de bouw nog in volle gang, maar deze loopt zo voorspoedig dat de gemeente Venlo hier in overleg met de fanfare afspraken over heeft gemaakt.
   


  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 08 september 2014 Compositiewedstrijd 2015 NBE
  Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Ben je niet ouder dan 18 jaar?…
  Niets mooier dan je eigen muziek verzinnen en die uitvoeren met topmuzikanten! Ben je niet ouder dan 18 jaar? Doe dan mee met de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Het thema van dit jaar is 'Oost west thuis niet best'. 
   
  Bij het begrip 'thuis' denk je aan een veilige plek, een vertrouwde omgeving waar je jezelf mag en kan zijn. Voor heel veel mensen in de wereld van vandaag is thuis niet best, om allerlei verschillende redenen. Wat is thuis voor jou? Is het de plek waar jouw huis staat, zijn het de dierbare mensen om je heen - waar en wanneer voel jij je thuis? Laat het NBE weten wat 'Oost west thuis niet best' bij jou oproept en zet het om in klinkende noten. 
   
  Stuur je compositie vóór 24 september a.s naar componeren@nbe.nl. Alles mag en niets moet, als je het maar zelf gemaakt hebt. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee en maak kans om met het NBE op 1 januari 2015 op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door de VARA uitgezonden op tv.

  lees meer…
 • 08 september 2014 Harmonie St. Laurentius winnaar 39e Mars- en Showwedstrijden
  Harmonie St. Laurentius heeft afgelopen zondag in haar eigen Bemelen op de laatste dag van een uniek jubileumfeest,…
  Harmonie St. Laurentius heeft afgelopen zondag in haar eigen Bemelen op de laatste dag van een uniek jubileumfeest, de 39e Mars- en Showwedstrijden van de Muziekfederatie Limburg Zuid West naar zich toe getrokken. De jarige muziekvereniging, onder leiding van tambour-maître Cyril Bollen, instructeur Bert Offermans en dirigent Ron Daelemans, behaalde voor de optocht door Bemelen - met feestelijk vlagvertoon door de bewoners langs de route - én de showpresentatie nabij hoeve Frijns de hoogste score.

  St. Laurentius maakte met de uitvoering van De Colonel Bogey March, Golden Swing, My Name is Bond, Les Gendarmes de Saint Tropez, Theme from JFK, The Mansions of the Lord, Pinball Wizzard, Thriller en Madiba Jive een muzikale reis door 100 jaar muziek. Het werd een schitterende show, vol variëteit, waaraan een  intensieve voorbereiding vooraf was gegaan, die de harmonie de zo lang gekoesterde overwinning opleverde. Het gezelschap ontving onder luid applaus uit handen van federatievoorzitter Jef Jacobs de wisselbeker, beschikbaar gesteld door de Gemeente Eijsden-Margraten. De publiekprijs ging naar Fanfare St. Gertrudis uit St. Geertruid, die als herinnering de plaquette van de organisatie uit handen van beschermheer John Busken in ontvangst mocht nemen. Ook de korpsen uit Eckelrade, Mheer, Banholt, Noorbeek/’s-Gravenvoeren en Cadier en Keer, zorgden voor goede en verrassende showoptredens, die door de toeschouwers met luid applaus werden beloond. Harmonie Concordia Margraten gaf alleen acte de presence in het optochtgedeelte.

  "Een zeer geslaagd concours. Opvallend is de ontspannen manier van de deelnemers zonder de prestaties geweld aan te doen. Dit verdient een groot compliment aan alle deelnemende verenigingen, hun dirigenten, instructeurs, tamboermaitres, besturen en natuurlijk de muzikanten”. Lof, aldus jurylid Arnold Wensink. Alle muziekverenigingen ontvingen na afloop een (opbouwend) kritisch rapport, waaruit stimulerende lering kon worden getrokken naar de toekomst toe.

  De gastvereniging, de 100-jarige Harmonie St. Laurentius uit Bemelen, zorgde voor een perfecte organisatie en kan terugzien op een succesvol verlopen evenement en tevens een waardig besluit van een zeer geslaagd eeuwfeest. Er was sprake van een overweldigende publieke belangstelling en de aanwezigen genoten met volle teugen en onder ideale weersomstandigheden van de 39e editie van de Mars- en Showwedstrijden.

  In 2015 vindt het 18e Drumbandfestival op vrijdag 10 april in Eckelrade plaats, de 40e Mars- en Showwedstrijden op zondag 6 september te Noorbeek en het 56e Concerttreffen op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober in Bemelen. Deze laatste activiteit is verplaatst van het weekend vóór Hemelvaart naar het laatste weekend in oktober.

  lees meer…
 • 02 september 2014 Speel jij binnenkort in het Koninklijk Concertgebouw?
  Speel jij met overgave een klassiek instrument of heb je een prachtige klassieke stem? Lijkt het je geweldig om…

  Speel jij met overgave een klassiek instrument of heb je een prachtige klassieke stem? Lijkt het je geweldig om onder leiding van een topdirigent te spelen in het walhalla van de klassieke muziekwereld; het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam? Meld je dan nu aan voor een nieuw televisieprogramma waarin RTL4 onder amateur musici in Nederland een filharmonisch orkest van niveau gaan samenstellen. Jong of oud, denk jij thuis te horen in dit orkest of ken je iemand die er niet in mag ontbreken?

  Klik hier voor het promofilmpje van 'Het orkest van Nederland'. 

  Meteen aanmelden? Ga naar www.tuvalu.nl/aanmeldenorkest/

 • 21 augustus 2014 Workshops 'Beter gezien en gehoord worden via social media' en 'Functiegericht besturen'
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen,…
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen, in het kader van de Motie Limburgse Volkscultuur. 

  In september gaan we van start met de volgende twee workshops: 
  1. Beter gezien en gehoord worden via social media
  Social media expert, bestuurder zwemvereniging en 'oud' muzikant Peter Bernsen neemt u mee in het beter zichtbaar krijgen van uw vereniging. Hoorbaar en zichtbaar zijn voor iedereen die wil genieten van alles wat uw leden en vereniging doen. Dit wordt uitgelegd in taal die iedereen begrijpt. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met Facebook en YouTube.
  2. Functiegericht besturen
  Waarom is het interessant een bestuursfunctie te bekleden? Welke taken en functies zijn er? Hoe bestuur je een vereniging vanuit een vooropgezet plan? Bovendien is er aandacht voor effectief communiceren met leden, vrijwilligers en de buitenwereld. De workshop is bedoeld voor onervaren bestuurders en bestuurders met niet meer dan twee jaar ervaring bij één van de betrokken verenigingen.
   
  De workshops worden georganiseerd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   
  Ga voor meer informatie over inhoud, data, locaties en aanmelden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
 • 31 juli 2014 Compositiewedstrijd 75 jaar Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is trakteert! Ter gelegenheid…
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is trakteert! Ter gelegenheid van het jubileum wil de LBM haar lidverenigingen een mars aanbieden. Een ‘LBM-mars’ die een blijvende herinnering vormt aan 75 jaar Limburgse blaasmuziek. Door middel van het uitschrijven van een compositiewedstrijd, wil de LBM tevens (Limburgse) componisten uitdagen en stimuleren tot het schrijven van een muziekwerk dat door de hele provincie te horen zal zijn. Composities kunnen worden ingeleverd tot 1 oktober a.s. De winnende compositie wordt beloond met eeuwige roem en een geldbedrag van € 2.500,-. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de LBM concertconcoursen op 12 oktober 2014.
   
  De LBM is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Circa 285 korpsen zijn aangesloten bij de LBM, wat deze organisatie met ruim 25.000 enthousiaste amateurs tot de grootste muziekorganisatie van Limburg maakt.
   
  De winnende mars wordt cadeau gedaan aan alle lidverenigingen en vormt zo een blijvende herinnering aan het jubileum. De LBM-mars moet geschikt zijn voor harmonieën, fanfares en brassbands voor alle divisies, en is speelbaar in een grote en kleine bezetting. Andere criteria waar aan moet worden voldaan zijn o.a. ‘speelplezier voor de muzikanten’, ‘publieksvriendelijk’ en ‘toekomstbestendig’. Kijk hier voor het volledige wedstrijdreglement. De ingezonden muziekwerken worden beoordeeld door een commissie van deskundigen, die bestaat uit John Slangen, Jan Cober en Alex Schillings. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de LBM concertconcoursen op 12 oktober 2014.
   
  Composities kunnen tot 1 oktober a.s. worden aangeleverd bij de LBM, p/a Huis voor de Kunsten Limburg, Postbus 203, 6040 AE Roermond.
meer nieuws…
prikbord
Wilt u een activiteit van uw muziekvereniging aankondigen op deze website? Of wilt u een oproepje plaatsen op het prikbord? Stuur uw bericht dan o.v.v. 'agenda' of 'prikbord' naar shoeymakers@hklimburg.nl.  
07-05-2014 14:20,

Tegels Symfonie Orkest zoekt nieuwe muzikanten

Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en…
Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en jong, die hun hart hebben verpand aan het maken van klassieke muziek. We streven een hoog muzikaal niveau na, maar vinden een leuke onderlinge sfeer ook zeker belangrijk. We zijn een orkest met leden uit de hele regio: niet alleen uit Tegelen, maar ook uit Venlo, Belfeld, regio Horst, Venray, Roermond en zelfs uit België zijn leden afkomstig. We zijn dan ook inmiddels een regionaal orkest. 
 
Zoals voor bijna elk amateurgezelschap geldt, merken ook wij, dat het belangrijk is voortdurend aandacht te hebben voor versterking van ons orkest. Op dit moment hebben wij plaats voor:
- Klarinet
- Hoorn
- Hobo
- Fagotten
- Trompetten
- Schuiftrombones  
- Slagwerk
- Strijkers (cello, contrabas, altviool en viool)
- Bestuursleden.

We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in cultureel centrum de Haandert in Tegelen, onder leiding van onze professionele dirigent Luis Andrade.
 
Behalve koorbegeleidingen, hebben we vooral ook een interessant eigen programma, variërend van symfonische muziek, kamermuziek, blazers- en strijkerensembles, tot meer moderne producties, zoals recent de musical Anatevka.
 
Ga voor meer informatie naar www.tegelssymphonieorkest.nl.

Mocht je interesse hebben om onze enthousiaste muzikantengroep te komen versterken, kom dan naar een van onze repetitieavonden, je kunt altijd een keer mee komen spelen om sfeer te proeven. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je ook bellen of mailen met:
- Wil Jentjens (voorzitter), t: 077 373 34 97, e: wil.jentjens@ziggo.nl
- Maarten Vossen (bestuurslid), t: 077 373 05 28, e: ac59715@tiscali.nl
- Petra Buskens (lid), t: 077 374 07 23, e: nijskensbuskens@ziggo.nl
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?