limburgse bond van muziekgezelschappen

In Limburg zijn circa 270 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands.  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. Dit wordt gedaan door enthousiaste en gemotiveerde bestuurders met een groot hart voor de blaasmuziek.
 
De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, diverse projecten en workshops. Veelal gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen. Concertconcoursen, het Limburgs Blaasmuziek Festival en de Finale Jonge Solisten zijn hier voorbeelden van. Door deze verschillende projecten en activiteiten maakt de LBM de blaasmuziek in Limburg zichtbaar.
 
De LBM is tevens één van de vier founders van het Huis voor de Kunsten Limburg.  
lbm_harmonie
agenda
 • 30 augustus 2014 - 05 oktober 2014eigen activiteit Muziek Biënnale Niederrhein 2014
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en…
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en muziekgenres overschrijdt. De vierde editie van de Muziek Biënnale Niederrhein vindt plaats van 30 augustus t/m 5 oktober 2014. Op 30 locaties in de regio Maas-Rijn Noord vinden 50 concerten plaats, ontmoeten lokale muziekverenigingen muzikale grootheden en wordt een programma samengesteld met en voor jonge muzikanten. De Muziek Biënnale presenteert dit jaar o.a. Brechts Dreigroschenoper op een scheepswerf in het Nederlandse Velden, rock- en metal nummers uit de jaren ’90 in klassieke bezetting en een Band Camp voor opkomende popbandjes uit de Euregio. Ook biedt ze opkomend muzikaal talent een exclusief podium en worden topconcerten georganiseerd met internationale artiesten. Zaterdag 30 augustus a.s. vindt in Kulturforum Franziskanerkloster in Kempen (Duitsland) de feestelijke opening van het festival plaats.

  De regio Niederrhein is een rijk muzieklandschap dat jaar na jaar op eigen kracht internationale concertreeksen en festivals voortbrengt. Genoeg voedingsbodem en potentie dus om in het culturele gebied, dat begrensd wordt door de Rijn, de Maas en de Waal, een muziekbiënnale te organiseren. Tweejaarlijks (sinds 2008) vormt de biënnale hét muzikale middelpunt van de regio Niederrhein. Met ruim 30 concertlocaties aan beide kanten van de grens, speciale producties uit de regionale muziekscène en ontmoetingen met internationale grootheden vormt de Muziek Biënnale Niederrhein het grootste muziekfestival in de regio. Het festival is een grensoverschrijdend evenement waar organisatoren, musici, componisten en muziekinstructeurs uit de hele regio samenkomen om gezamenlijk projecten te initiëren en nieuwe impulsen te geven aan het muzieklandschap, ook in Limburg.

  Eén van die projecten is de uitvoering van Brechts Dreigroschenoper aan de Maas door …Op Locatie. Op zondag 31 augustus a.s. om 16.00 uur vindt, precies 86 jaar na de allereerste uitvoering, de opera plaats op een scheepswerf in het Limburgse Velden. Het stuk wordt, onder leiding van regisseur Cees Rullens en musicus en componist Nard Reijnders, uitgevoerd door zeven solisten uit Limburg, Hongarije, Polen en Duitsland. Zingend vanaf de Maasoever en een boot worden zij vergezeld door een orkest en een koor. Zowel professionele acteurs als amateurs maken hun opwachting in het stuk.

  Tegelijk met de uitvoering van de Dreigroschenoper vindt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond onder leiding van de Maastrichtse koordirigent Hans Leenders het zangconcert Pantha rhei (klank in beweging) plaats van Franciscuskoor Venlo. Het zeer gevarieerde a capella-programma dat in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein wordt uitgevoerd omvat zowel oudere als hedendaagse muziek.

  Op zondag 28 september om 16.00 uur vindt in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein het concert Als in de stroming van een waterval plaats van het Ruysdael Kwartet in Domani (voormalige Dominicanenkapel) in Venlo. Met werken van Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy en Johannes Brahms zal het meermaals onderscheiden Nederlandse ensemble die middag een levendige stroom van klanken teweegbrengen.

  Onder leiding van het Huis voor de Kunsten Limburg vindt tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein een Band Camp plaats voor opkomende bands. In oktober ontmoeten bands uit Limburg, Gelderland en de Duitse regio Niederrhein elkaar tijdens een workshopweek. Naast het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om nader kennis te maken met elkaar, staat in deze week de praktijk op de voorgrond. Tijdens verschillende coachingsessies kunnen de deelnemers hun muzikale kennis verbreden, zich verder ontwikkelen en samen met anderen nieuwe dingen uitproberen. In de daarop volgende weken treden de bands op in hippe bars en op grote festivalpodia in de grensregio.

  Meer informatie over bovenstaande en andere muziekevenementen die tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein plaatsvinden, is te vinden op www.muziekbiennale.eu en in het festivalmagazine dat hier te downloaden is. In het magazine vindt u tevens informatie over het bestellen van kaarten voor diverse voorstellingen.


  De Muziek Biënnale Niederrhein is een samenwerkingsproject van Kulturraum Niederrhein, het Huis voor de Kunsten Limburg en de deelnemende musici en podia. Het festival wordt ondersteund door de regionale cultuurpolitiek NRW, de Provincie Limburg, de kunststichting NRW en vele fondsen en sponsoren. Het festival wordt, in het kader van het INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland, gefinancierd met gelden van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE) en begeleid door het programmanagement van de Euregio Rijn-Maas-Noord. 
  Lees meer
 • 06 september 2014 - 14 september 2014samenwerkings activiteit Henri Hermans Festival 2014
  Van 6 t/m 14 september organiseert de Stichting Natuurlijk Nuth de eerste editie van het Henri Hermans Festival.…

  Van 6 t/m 14 september organiseert de Stichting Natuurlijk Nuth de eerste editie van het Henri Hermans Festival.

  Henri Hermans, in 1883 geboren in Nuth, vloog uit naar Duitsland en België om muziek te studeren en vestigde zich vervolgens in Maastricht. Vanaf 1916 was Hermans ruim dertig jaar dirigent van de voorloper van het Limburgs Symfonie Orkest. Hij legde zo een belangrijke basis voor de huidige philharmonie zuidnederland. Vandaar dat het orkest tijdens het eerste Henri Hermans Festival in Schimmert acte de presence geeft met een mooi programma dat Hermans zelf niet misstaan had: aanstekelijke werken van onder anderen Beethoven, Liszt, Tsjaikovski en Van Anrooy die het orkest maximaal doen stralen.

  Daarnaast was Hermans een muziekpedagoog die het muziekleven in Limburg sterk beïnvloed heeft. Heel tekenend was zijn belangstelling voor amateurmusici. Hij was te allen tijde bereid tijd en energie in hun ontwikkeling te steken, en bood hen kansen zich te profileren. Dat aspect komt in het kader van het festival aan bod tijdens het Candlelight concert, waarbij getalenteerde amateurs en professionele musici samen muziek maken.

  philharmonie zuidnederland
  Datum: zaterdag 6 september
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Schimmert
  Entree: € 15,-
  Dirigent: Jean-Pierre Cnoops
  Solisten: Wouter Bergenhuizen (piano), Inge Bergenhuizen (viool), Johan Naus (klarinet)
  Muziek: (o.a.) Beethoven, Liszt, Tsjaikovsky en Grieg

  Candle Light Concert
  Datum: vrijdag 12 september
  Tijd: 20.30 uur
  Locatie: St. Bavokerk, Nuth
  Entree: € 7,50
  Solisten: (o.a.) Claudia Couwenbergh (sopraan), Ed Coenen (orgel), Julia Weeda (viool) en saxofoonkwartet fanfare Schimmert
  Muziek: Henri Hermans en tijdgenoten

  Klik hier voor het volledige programma van het festival.

  Tickets zijn verkrijgbaar via www.natuurlijknuth.nl, aan de avondkassa of bij America Ems Fijen (Stationstraat 264a, Nuth), Gitek Sport (Leeuwerikstraat 2, Nuth), Gemeenschapshuis Wijnandsrade (Oudenboschstraat 50), Soons Interieurbouw (Hoofdstraat 45, Schimmert) en Café Op de Trepkes (Kerkheuvel 8, Hulsberg).

 • 07 september 2014 14:30 - 20:30 Mars- en Showwedstrijden Muziekfederatie Limburg Zuid West
  Harmonie St. Laurentius uit Bemelen organiseert op zondag 7 september, als besluit van een groots jubileumweekend…
  Harmonie St. Laurentius uit Bemelen organiseert op zondag 7 september, als besluit van een groots jubileumweekend bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan, de 39e Mars- en Showwedstrijden van de Muziekfederatie Limburg Zuid West.

  Deze worden gehouden op het feestterrein van hoeve Frijns aan de St. Antoniusbank nr. 27 te Bemelen. De leden van de deelnemende verenigingen kunnen parkeren op de Zwarte Weg. Voor bezoekers zijn parkeergelegenheden voorzien op alle toegangswegen naar Bemelen. Parkeren en toegang feestterrein zijn gratis.

  Vaste onderdelen zijn de optocht met defilé en de showwedstrijden op locatie. Alle deelnemers zijn uitgenodigd op het feestterrein een bewegende, muzikale show op te voeren met een maximale duur van 15 minuten. De totale beoordeling is in handen van jurylid Arnold Wensink. Daarnaast is er een publieksjury. De winnaar van het evenement komt een jaar lang in het bezit van de wisselbeker, beschikbaar gesteld door het Gemeentebestuur van Eijsden-Margraten.

  Programma 
  - 14.30 uur: Verzamelen deelnemende verenigingen bij hoek Zwarte Weg/St. Antoniusbank.         
  - 15.00 uur: Optocht met defilé met medewerking van alle federatieverenigingen. Optochtroute: start vanaf kruispunt St. Antoniusbank/Zwarte Weg, vervolgens rechtdoor via St. Laurentiusstraat, bij waterput aan de kerk links Oude Akerstraat, links Kersenwei, links Schepenbank, links Sleutelweg, links De Steeg. Aan het einde van De Steeg ligt rechts vóór huisnummer 1 het feestterrein, waar de showwedstrijden zullen worden gehouden. Het defilé vindt plaats in de Oude Akerstraat ter hoogte van huisnummer 36.
  - 16.15 uur: Showwedstrijden op feestterrein. Achtereenvolgens treden op: Harmonie St. Laurentius Bemelen, Harmonie Diligentia Eckelrade, Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, Harmonie Amicitia Banholt, Fanfare St. Gertrudis St. Geertruid, Harmoniecombinatie Berggalm Noorbeek en St. Cecilia ’s-Gravenvoeren, Fanfare St. Blasius Cadier en Keer (Harmonie Concordia Margraten is afgemeld voor showgedeelte).
  - 18.30 uur: Gezamenlijk slotoptreden onder leiding van dirigent Ron Daelemans. Uitgevoerd worden de mars 'Death or Glory' van Robert Browne Hall en het Limburgs Volkslied.

  Na het officiële gedeelte volgt de afsluiting van het jubileumweekend middels een gezellige feestavond onder het genot van een hapje en drankje met DJ-duo WIPNEUS EN PIM.


  Lees meer
 • 14 september 2014 12:30 - 19:00samenwerkings activiteit Euregioparade Sittard-Geleen
  Op zondag 14 september vindt in Sittard-Geleen de Euregioparade plaats. Diverse muziekgezelschappen uit de Euregio…
  Op zondag 14 september vindt in Sittard-Geleen de Euregioparade plaats. Diverse muziekgezelschappen uit de Euregio presenteren zich tijdens een straatparade, concerten op diverse locaties in het centrum van Geleen en een slotconcert op de Markt.

  Het muzikale evenement wordt georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie (VLAMO) en vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats.

  Programma
  - vanaf 12.30 uur: concerten op diverse locaties in de stad
  - 14.00 uur: parade door de straten van het centrum
  - 15.00 uur: vervolg concerten op diverse locaties in de stad
  - 18.15 -19.00 uur: slotconcert op de markt

  Datum: 14 september (koopzondag)
  Locatie: Centrum Geleen
  Entree: gratis

  Download de programmaflyer Euregioparade 2014.

  Ga voor meer informatie naar www.l-b-t.nl of www.vlamo.be.
 • 12 oktober 2014 00:00 - 00:00 Concert Harmony Jazz Fusion
  Op zondag 12 oktober werken professionele artiesten samen met muzikanten uit de wereld van de amateuristische blaasmuziek…
  Op zondag 12 oktober werken professionele artiesten samen met muzikanten uit de wereld van de amateuristische blaasmuziek in het project Harmony Jazz Fusion. Het is een muzikaal treffen van een jazz-formatie met een harmonie, waarbij Stichting Jazz Maastricht zich als doel stelt grenzen te overschrijden op verschillende manieren: grenzen tussen soorten muziek, tussen amateurs en beroepsartiesten en tussen gebiedsdelen van de Euregio.

  Het project omvat de gezamenlijke uitvoering van de vijfdelige Harmony Jazz Suite van componist André Klenes in een orkestratie van Lode Merten. André Klenes componeerde deze Suite in opdracht van Stichting Jazz Maastricht. Het is een dynamisch en swingend muziekwerk van de Luikse componist en musicus André Klenes, toegankelijk voor een breed publiek. De uitvoering vergt een hoogtechnisch niveau en duurt circa 40 minuten.

  Alleen harmonieën van uitstekende kwaliteit kunnen de Harmony Jazz Suite samen met top jazzmusici uitvoeren. Stichting Jazz Maastricht en het Huis voor de Kunsten Limburg maakten een selectie uit de beste harmonieën in de provincie Limburg en de keuze viel op het orkest van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer.

  Uitvoerenden, op uitnodiging van Stichting Jazz Maastricht, zijn de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein en het André Klenes Quartet uit Luik.

  Het André Klenes Quartet is samengesteld uit: André Klenes (contrabas), Jacques Pirotton (gitaar), Etiënne Plummer (drums) en Johan Dupont (cello en piano). Klenes is een bekend en veelzijdig Luiks Jazz musicus en componist. Hij leidt verschillende ensembles en participeert in uiteenlopende projecten.

  Tijdstip uitvoeringen: 15.00 en 16.00 uur
  Locatie: Sterzaal, Bredestraat 19, Maastricht
  Entree: € 2,- (incl. consumptie)

  Het concert vindt plaats in het kader van het Jeker Jazz Festival, dat gratis toegankelijk is.


  Lees meer
 • 27 december 2014 00:00 - 00:00 Promsconcert Veldense Fanfare en Pearl Jozefzoon
  De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt 27 december op als blikvanger bij een grandioos Promsconcert…

  De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt 27 december op als blikvanger bij een grandioos Promsconcert in Velden. Dit ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Veldense Fanfare. Blaasmuziek, percussie, zang en dans staan dan centraal bij het Promsconcert, genaamd ‘Celebration! 150 jaar Fanfare Velden’. De fanfare sluit haar bijzondere jubileumjaar hiermee op een unieke manier af en rekent in totaal op zo’n 800 toeschouwers. De voorbereidingen voor dit spektakel zijn in volle gang.

  Pearl Jozefzoon speelt vanaf september de hoofdrol in musical Dreamgirls in de grootste regiotheaters van Nederland. In 2011 werd ze vooral bekend als finalist van The Voice of Holland. Ze won ‘Van Popster Tot Operaster’ en zong in het televisieprogramma Mattheüs Masterclass. In 2012 veroverde ze de tweede plek op het Nationaal Songfestival. En in oktober 2011 stond Pearl op het podium als speciale gast van Nick & Simon bij Symphonica in Rosso in een uitverkocht GelreDome.

  Veelzijdigheid Pearl Jozefzoon
  Pop, klassiek, verschillende genres en stijlen gaan bij haar hand in hand. Dat blijkt uit een interview dat muziekblad ‘Klankwijzer’ onlangs hield met Pearl Jozefzoon. Zingen met begeleiding van een orkest is haar helemaal op het lijf geschreven. Met begeleiding van een blaasorkest voelt ze zich in haar element. “Spelen met een orkest vind ik echt gaaf. Het geluid van een orkest is groot en overweldigend. Heerlijk. Het neemt me mee”, verklaart de zangeres. “Een optreden met een fanfare, harmonie, of brassband is een grote mix. Het kan gaan van een klassieke aria tot een swingend nummer. Ik hou van verschillende muziekstijlen. Dat kan ik allemaal ten gehore brengen met de rijke begeleiding van een orkest”, vertelt ze in ‘Klankwijzer’. Bij het Promsconcert in Velden zal Pearl Jozefzoon naast meerdere nummers met de fanfare ook samen met de Veldense drumband een uniek optreden verzorgen. In totaal met zo’n 20 slagwerkers. Hoe bijzonder is dat?

  Ook regionale artiesten
  Naast Pearl Jozefzoon is de fanfare er ook in geslaagd om regionaal bekende artiesten en groepen naar het dorp te halen. Denk hierbij aan Eva Wijnen (Melderslo - bekend van The Voice Kids), Linda Zijlmans (Venlo), Auke Classens (Oirlo), Roy Verbeek (Arcen), Stichting Musical Stella Duce (Venlo), enkele Veldense artiesten en Vocaal ensemble Quint (Venlo).

  Nieuwe locatie: ‘De Vilgaard’
  De gloednieuwe sporthal van Brede Maatschappelijke Voorziening ‘de Vilgaard’ is gekozen als concertlocatie en wordt omgetoverd tot een professionele concerttempel. Op dit moment is de bouw nog in volle gang, maar deze loopt zo voorspoedig dat de gemeente Venlo hier in overleg met de fanfare afspraken over heeft gemaakt.
   


  Lees meer
nieuws
 • 21 augustus 2014 Workshops 'Beter gezien en gehoord worden via social media' en 'Functiegericht besturen'
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen,…
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen, in het kader van de Motie Limburgse Volkscultuur. 

  In september gaan we van start met de volgende twee workshops: 
  1. Beter gezien en gehoord worden via social media
  Social media expert, bestuurder zwemvereniging en 'oud' muzikant Peter Bernsen neemt u mee in het beter zichtbaar krijgen van uw vereniging. Hoorbaar en zichtbaar zijn voor iedereen die wil genieten van alles wat uw leden en vereniging doen. Dit wordt uitgelegd in taal die iedereen begrijpt. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met Facebook en YouTube.
  2. Functiegericht besturen
  Waarom is het interessant een bestuursfunctie te bekleden? Welke taken en functies zijn er? Hoe bestuur je een vereniging vanuit een vooropgezet plan? Bovendien is er aandacht voor effectief communiceren met leden, vrijwilligers en de buitenwereld. De workshop is bedoeld voor onervaren bestuurders en bestuurders met niet meer dan twee jaar ervaring bij één van de betrokken verenigingen.
   
  De workshops worden georganiseerd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   
  Ga voor meer informatie over inhoud, data, locaties en aanmelden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
 • 31 juli 2014 Compositiewedstrijd 75 jaar Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is trakteert! Ter gelegenheid…
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is trakteert! Ter gelegenheid van het jubileum wil de LBM haar lidverenigingen een mars aanbieden. Een ‘LBM-mars’ die een blijvende herinnering vormt aan 75 jaar Limburgse blaasmuziek. Door middel van het uitschrijven van een compositiewedstrijd, wil de LBM tevens (Limburgse) componisten uitdagen en stimuleren tot het schrijven van een muziekwerk dat door de hele provincie te horen zal zijn. Composities kunnen worden ingeleverd tot 1 oktober a.s. De winnende compositie wordt beloond met eeuwige roem en een geldbedrag van € 2.500,-. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de LBM concertconcoursen op 12 oktober 2014.
   
  De LBM is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Circa 285 korpsen zijn aangesloten bij de LBM, wat deze organisatie met ruim 25.000 enthousiaste amateurs tot de grootste muziekorganisatie van Limburg maakt.
   
  De winnende mars wordt cadeau gedaan aan alle lidverenigingen en vormt zo een blijvende herinnering aan het jubileum. De LBM-mars moet geschikt zijn voor harmonieën, fanfares en brassbands voor alle divisies, en is speelbaar in een grote en kleine bezetting. Andere criteria waar aan moet worden voldaan zijn o.a. ‘speelplezier voor de muzikanten’, ‘publieksvriendelijk’ en ‘toekomstbestendig’. Kijk hier voor het volledige wedstrijdreglement. De ingezonden muziekwerken worden beoordeeld door een commissie van deskundigen, die bestaat uit John Slangen, Jan Cober en Alex Schillings. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de LBM concertconcoursen op 12 oktober 2014.
   
  Composities kunnen tot 1 oktober a.s. worden aangeleverd bij de LBM, p/a Huis voor de Kunsten Limburg, Postbus 203, 6040 AE Roermond.
 • 01 juli 2014 Loes Geelen wint Finale Jonge Solisten 2014
  Loes Geelen uit Neer heeft op zondag 29 juni jl. de twaalfde editie van de Finale Jonge Solisten gewonnen. Met…
  Loes Geelen uit Neer heeft op zondag 29 juni jl. de twaalfde editie van de Finale Jonge Solisten gewonnen. Met haar uitvoering op bugel,  Two Faces van Gilles Rocha behaalde zij in de eerste divisie 95.5 punten. Loes  is lid van fanfare Excelsior uit Buggenum.
  De overige divisiewinnaars waren:
  • Jeugddivisie: Joeri Janssen, klarinet, 90 punten, lid van harmonie Tot Onderling Genoegen, Heerlen-Welten
  • Vijfde divisie: Annet Schmeitz, klarinet, 88 punten, lid van harmonie St. Cecilia, Grevenbicht-Papenhoven
  • Vierde divisie: Janne Niese, klarinet, 92 punten, lid van harmonie Concordia, Melick
  • Derde divisie: Camiel Lemmens, hoorn, 91 punten, lid van harmonie Aurora, Grevenbicht
  • Tweede divisie: Sven Smeets, sax tenor, 94 punten, lid van fanfare St. Cecilia, Helden
  De jury bestond uit de heren Jos van de Braak en Ben Essers.

  Download hier alle uitslagen per divisie.
prikbord
Wilt u een activiteit van uw muziekvereniging aankondigen op deze website? Of wilt u een oproepje plaatsen op het prikbord? Stuur uw bericht dan o.v.v. 'agenda' of 'prikbord' naar shoeymakers@hklimburg.nl.  
07-05-2014 14:20,

Tegels Symfonie Orkest zoekt nieuwe muzikanten

Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en…
Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en jong, die hun hart hebben verpand aan het maken van klassieke muziek. We streven een hoog muzikaal niveau na, maar vinden een leuke onderlinge sfeer ook zeker belangrijk. We zijn een orkest met leden uit de hele regio: niet alleen uit Tegelen, maar ook uit Venlo, Belfeld, regio Horst, Venray, Roermond en zelfs uit België zijn leden afkomstig. We zijn dan ook inmiddels een regionaal orkest. 
 
Zoals voor bijna elk amateurgezelschap geldt, merken ook wij, dat het belangrijk is voortdurend aandacht te hebben voor versterking van ons orkest. Op dit moment hebben wij plaats voor:
- Klarinet
- Hoorn
- Hobo
- Fagotten
- Trompetten
- Schuiftrombones  
- Slagwerk
- Strijkers (cello, contrabas, altviool en viool)
- Bestuursleden.

We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in cultureel centrum de Haandert in Tegelen, onder leiding van onze professionele dirigent Luis Andrade.
 
Behalve koorbegeleidingen, hebben we vooral ook een interessant eigen programma, variërend van symfonische muziek, kamermuziek, blazers- en strijkerensembles, tot meer moderne producties, zoals recent de musical Anatevka.
 
Ga voor meer informatie naar www.tegelssymphonieorkest.nl.

Mocht je interesse hebben om onze enthousiaste muzikantengroep te komen versterken, kom dan naar een van onze repetitieavonden, je kunt altijd een keer mee komen spelen om sfeer te proeven. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je ook bellen of mailen met:
- Wil Jentjens (voorzitter), t: 077 373 34 97, e: wil.jentjens@ziggo.nl
- Maarten Vossen (bestuurslid), t: 077 373 05 28, e: ac59715@tiscali.nl
- Petra Buskens (lid), t: 077 374 07 23, e: nijskensbuskens@ziggo.nl
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?