letterkundig centrum limburg

Het Letterkundig Centrum Limburg (LCL) richt zich al vanaf 1981 op het bevorderen van literatuur van hoogstaande kwaliteit in de provincie Limburg. Het gaat hierbij om literatuur in het Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN), geschreven door personen afkomstig uit of woonachtig in Limburg. Het LCL streeft ernaar om haar passie voor literatuur over te brengen op het publiek. Bijvoorbeeld door het geven van opdrachten aan auteurs, het uitgeven of doen uitgeven van speciale boekuitgaven, het (mede)organiseren van literaire activiteiten, de financiële ondersteuning van letterkundige activiteiten, de ontwikkeling van schoolprojecten, het onderhouden van een interactieve website voor jonge dichters (www.youngpoets.nl) en het promoten van de Limburgse literatuur via haar website.  
lcl_foto_peter_drehmanns
agenda
 • 30 september 2015 - 21 oktober 2015samenwerkings activiteit Schrijfworkshop 'Story telling & selling'
  De Hubert van Eyck Academie, het Letterkundig Centrum Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg en The Maastricht Centre…
  De Hubert van Eyck Academie, het Letterkundig Centrum Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg en The Maastricht Centre for Contemporary Writing organiseren een schrijfworkshop onder leiding van schrijfster Marente de Moor. De workshop is verspreid over twee data; woensdag 30 september en woensdag 21 oktober 2015 en vindt plaats in de Van Eyck (Academieplein 1 in Maastricht). Gedurende de bijeenkomsten krijgen de deelnemers les in schrijftechniek en werken zij aan een kort verhaal van maximaal acht pagina’s. De workshop richt zich op jonge, getalenteerde schrijvers van 18 t/m 35 jaar die begeleiding nodig hebben om een professionaliseringsslag te kunnen maken. Na afloop zal een jury een winnend verhaal kiezen dat op een later tijdstip zal worden gedrukt in het Charles Nypels Lab, de drukwerkplaats van de Van Eyck.
   
  De call for applications voor de schrijfworkshop is nu open. De kosten bedragen € 20,-. Aanmelden kan door vóór 18 september a.s. een CV en een motivatiebrief te sturen naar: pieternel.fleskens@janvaneyck.nl. Er is slechts plaats voor 15 deelnemers. Mogelijk zal een selectie plaatsvinden op basis van curriculum vitae en de motivatiebrief. 
   
  Locatie en tijdstippen:
  30 september 2015 van 15.30-17.30 uur, Van Eyck
  21 oktober 2015 van 15.30-17.30 uur, Van Eyck
   
  De workshop is onderdeel van het overkoepelende project ‘Story telling & selling’ waarin het schrijven, vormgeven en drukken van verhalen centraal staat. Het wordt georganiseerd door Letterkundig Centrum Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, The Maastricht Centre for Contemporary Writing en de Van Eyck/Hubert van Eyck Academie.
  Lees meer...
   
  Marente de Moor (1972) is schrijver, journalist en columnist. In 2007 debuteerde ze als romanschrijver met het veelgeprezen De overtreder, daarvoor publiceerde ze Petersburgse vertellingen, columns over de jaren dat ze in Rusland woonde. Haar in 2010 verschenen roman De Nederlandse maagd werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en kreeg in 2014 de European Union Prize for Literature. Het boek betekende haar doorbraak naar een zeer groot publiek. In 2013 verscheen Roundhay, tuinscène (shortlist Libris Literatuur Prijs 2014). Ze was jaren columnist voor Vrij Nederland en zowel De Overtreder als De Nederlandse Maagd verschenen in Duitse vertaling bij uitgeverij Suhrkamp.
 • 07 oktober 2015 - 22 oktober 2015 Wonderbaarlijke Kinderboekenweek
  Zelfs als je niet van lezen houdt, is de Kinderboekenweek 2015 (7 t/m 18 oktober) interessant. Het thema is dit…
  Zelfs als je niet van lezen houdt, is de Kinderboekenweek 2015 (7 t/m 18 oktober) interessant. Het thema is dit jaar 'Natuur, Wetenschap en Techniek' en kinderboekhandel de Boekenwurm in Maastricht biedt een programma dat aan alle wetenschappelijke verwachtingen voldoet!

  Woensdag 7 oktober, 14.30-17.00 uur
  Opening Kinderboekenweek verzorgd door TAALMINNERS. Workshop´Vos en Haas´ (5 tot 7 jaar), workshop ´Raar maar waar´ (8 tot 12 jaar).

  Vrijdag 9 oktober, 15.30-16.30 uur
  Li Lefébure over De reis van Raaf en Papegaai.

  Dinsdag 13 oktober, 15.30-16.30 uur
  Sylvia van de Heede, auteur van de Vos en Haas boeken en de boeken over Wolf en Hond.

  Woensdag 14 oktober 14.00-15.00 uur
  Jan Paul Schutten, meervoudig Gouden Griffelwinnaar en Ambassadeur van het kinderboek.

  Donderdag 22 oktober 15.30-16.00 uur
  Sander Koenen, journalist en onderzoeker, verzamelde de 25 beste vragen van jongens en de 25 beste vragen van meisjes.

  Locatie: Kinderboekwinkel De Boekenwurm, Mariastraat  11, Maastricht


  Lees meer
 • 08 oktober 2015 - 03 december 2015 Cursus Creatief Schrijven
  Wil je zelf je eigen 'schrijfpad' ontdekken?

  Geef je dan snel op voor de Cursus Creatief Schrijven waarin de…
  Wil je zelf je eigen 'schrijfpad' ontdekken?

  Geef je dan snel op voor de Cursus Creatief Schrijven waarin de autobiografie centraal staat. 

  De ontwikkeling van je creativiteit tijdens het schrijven staat centraal. Via verrassende schrijftechnieken leert je hoe je in contact kunt komen met je eigen verhaal. Via de genres proza en poëzie worden er schrijfopdrachten aangeboden om je herinneringen tot leven te brengen en die op te schrijven. Je wordt uitgenodigd feedback te geven en te ontvangen, dit is echter niet verplicht. Ervaring met schrijven is niet nodig. Het doel is om in een inspirerende omgeving ontspannen 'op je eigen verhaal' te komen. 

  Voor meer informatie en inschrijven voor de cursus:
  mieke.peeters@xs4all.nl of tel. 0651496084. Voor informatie m.b.t. de locatie, Puck en Maril Bergs tel. 0774748214.

  Data: 8,15,22 en 29 oktober en/of 12,19,26 november en 3 december 2015.
  Tijd: 19.00 - 21.30 uur
  Locatie: Den Herberg Rijksweg Noord 2 5951 AE Belfeld
  Kosten: 60 euro per lesblok van 4 lessen
  Schrijfdocente: Mieke Peeters
 • 18 oktober 2015 13:30 - 14:30 Signeersessie Connie Palmen - Jij zegt het
  Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Ze studeerde in 1986 cum laude…
  Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Ze studeerde in 1986 cum laude af in de Nederlandse letterkunde en in 1988 in de filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar in 1991 verschenen debuutroman De wetten was een ongekend succes en behaalde in het jaar van de publicatie een oplage van meer dan 400.000 exemplaren. Op 1 september jl. verscheen haar nieuwe roman Jij zegt het.

  Connie Palmen is zondag 18 oktober rond 12.00 uur te gast bij het L1 radioprogramma  'De Stemming‘ vanFons Geraets en Frank Ruber. Daarna is zij voor een signeersessie aanwezig bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

  Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood. Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde. Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. 

  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Maastricht


  Lees meer
 • 24 oktober 2015 16:30 - 18:00 Boekpresentatie Michael Berg - Het meisje op de weg
  Het meisje op de weg is het nieuwe boek van thrillerschrijver en Gouden Stropwinnaar Michael Berg dat in oktober…
  Het meisje op de weg is het nieuwe boek van thrillerschrijver en Gouden Stropwinnaar Michael Berg dat in oktober verschijnt. Zaterdag 24 oktober is hij te gast bij boekhandel Dominicanen in Maastricht en wordt hij geïnterviewd door Lubert Priems.

  Met meer dan 250.000 verkochte boeken en lovende reacties van pers en publiek behoort Michael Berg bij de top van thriller-schrijvend Nederland. Michael Berg (pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen, geboren te Heerlen) was bijna 25 jaar werkzaam voor de publieke omroep. Op zijn 48e verhuisde hij naar Frankrijk om te gaan schrijven. Een sprong in het diepe, met goede afloop. Met Nacht in Parijs won hij De Gouden Strop voor de beste Nederlandse misdaadroman van het jaar.
   
  Het meisje op de weg
  Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Maastricht


  Lees meer
 • 24 oktober 2015 20:00 - 22:00 Schrijversbezoek Michael Berg
  Michael Berg vertelt over zijn nieuwe boek, het schrijverschap en de rol van zijn geboortestreek in zijn werk.…

  Michael Berg vertelt over zijn nieuwe boek, het schrijverschap en de rol van zijn geboortestreek in zijn werk.
  In oktober verschijnt alweer zijn zevende roman, de thriller Het meisje op de weg. Thrillerkenner bij uitstek, Jos van Cann, interviewt Michael Berg in SCHUNCK* over dit boek en samen kijken we terug op zijn schrijverschap en de rol van zijn geboortestreek in zijn werk.

  Michael Berg hoort met meer dan 250.000 verkochte boeken bij de top van thrillerschrijvend Nederland. Michael Berg (pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen, geboren te Heerlen) was bijna 25 jaar werkzaam voor de publieke omroep. Met 48 jaar stopte hij met werken en verhuisde naar Frankrijk om te gaan schrijven. In 2008 debuteerde hij met de thriller Twee zomers. Zijn vierde thriller Hôtel du Lac belandde op de shortlist voor de Diamanten Kogel. Met Nacht in Parijs won hij in 2013 De Gouden Strop voor beste Nederlandse misdaadroman.


  Lees meer
 • 01 november 2015 - 30 november 2015 'Nederland Leest' met A.L. Snijders
  Na het succes van de afgelopen jaren viert 'Nederland Leest' haar 10e editie in november. Dit jaar staat A.L. Snijders…
  Na het succes van de afgelopen jaren viert 'Nederland Leest' haar 10e editie in november. Dit jaar staat A.L. Snijders centraal, de bekende auteur van korte verhalen. Hij stelt een verhalenbundel samen met een staalkaart uit de Nederlandstalige geschiedenis. Zijn eigen reactie op deze verhalen staat ook weergegeven in deze bundel. Tevens is een katern met de beste korte verhalen uit onze provincie opgenomen. Ook verkrijgbaar als eBook. Deze bundel wordt door deelnemende bibliotheken in Nederland gratis uitgedeeld aan volwassenen op vertoon van hun bibliotheekabonnement.

  In Maastricht verkrijgbaar bij Centre Céramique, Bibliotheekservicepunt Heer (Concordiastraat 1) en Bibliotheekservicepunt Malpertuis (Sproetepad 20).


  Lees meer
 • 05 november 2015 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Het gelijk van Plato? Hoe literatuur kan helpen de wereld om ons heen én onszelf beter te verstaan
  Het lezen van verhalen leert ons te verplaatsen in de levens van anderen en helpt om het inzicht in onszelf te…

  Het lezen van verhalen leert ons te verplaatsen in de levens van anderen en helpt om het inzicht in onszelf te vergroten. Precies hierom noemt de Griekse filosoof Plato (vierde eeuw voor Christus) het lezen van literatuur gevaarlijk. Hij zou daar een verbod op willen omdat literatuur, en kunst in het algemeen, de mens afleidt van datgene waar het denken en handelen op gericht zouden moeten zijn: de abstracte wereld van de Ideeën, in Plato’s opvatting de Ware Wereld. Echter, dat literatuur ons leert om via het verhaal van een ander ons eigen verhaal te lezen, wordt door velen juist als de waarde en de kracht ervan gezien.

  Tijdens deze editie van Letters bij de lunch worden Plato en Aristoteles daarover aan het woord gelaten, maar wordt ook kennis genomen van opvattingen uit latere tijd. Aan de hand van enkele passages uit de Ilias van Homerus wordt het gelijk van Plato aangetoond: lezen leidt inderdaad af van abstracte werkelijkheden, literatuur brengt de wereld om ons heen juist dichterbij!

  Truus Cortenraad is classica. Haar aandacht gaat uit naar de vraag ‘Wat kunnen Klassieke teksten in onze tijd betekenen?’.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).
   


  Lees meer
 • 06 november 2015 20:00 - 22:00 Nederland Leest - AHJ Dautzenberg
  SCHUNCK* presenteert in het kader van Nederland Leest: Anton HJ Dautzenberg met een interview, voordracht en signeersessie.…
  SCHUNCK* presenteert in het kader van Nederland Leest: Anton HJ Dautzenberg met een interview, voordracht en signeersessie.
  In zijn paspoort staat als geboorteplaats Heerlen, opgegroeid in Schaesberg, gestudeerd in Tilburg en woonachtig in Tilburg-noord. En nu weer terug in Heerlen. In het kader van ‘Nederland Leest! Het korte verhaal’ verwelkomt SCHUNCK* schrijver AHJ Dautzenberg.
   
  Dautzenberg publiceert regelmatig in de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en op verschillende literaire sites. Hij is de auteur van spraakmakende publicaties als De samaritaan, Extra tijd en De fictiefabriek. In 2013 publiceerde Dautzenberg de verhalenbundel En dan komen de foto’s,  genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2015. Het Juryrapport luidt: ‘Een bundel waarin het experiment niet geschuwd wordt en het verhaal niet alleen een vrijplaats is voor literaire hoogstandjes, maar ook voor maatschappijkritiek. Soms een genot, en soms een heerlijke gruwel om te lezen.’
   
  Op 22 september 2015 verscheen Wie zoet is van Anton Dautzenberg. Een beklemmende roman over eenzaamheid, pijn en verlossing. Het werk roept herinneringen op aan de naturalistische klassiekers van Marcellus Emants, J. van Oudshoorn en Louis Couperus.
   
  Dautzenberg zal voordragen uit eigen werk en wordt geïnterviewd door journalist Emile Hollman (Zuiderlucht). Boekhandel Bij het Raethuys zal deze avond zijn boeken verkopen die je ook kunt laten signeren.
   
  Entree: 5 euro

  Lees meer
 • 07 november 2015 - 08 november 2015 Boeken- en Platenbeurs Maastricht
  Op zaterdag 7 en zondag 8 november a.s. vindt de jaarlijkse grote Boeken- en Platenbeurs van de Stichting Boeken…
  Op zaterdag 7 en zondag 8 november a.s. vindt de jaarlijkse grote Boeken- en Platenbeurs van de Stichting Boeken voor Mensen plaats in het ROC Leeuwenborghcollege in Maastricht.

  Er staan tienduizenden boeken klaar, gesorteerd op onderwerp, met prijzen tussen de € 1,- en € 10,-. Daarnaast is er een afdeling met bijzondere boeken, die iets hoger zijn geprijsd. Genres zijn onder meer: literatuur, geschiedenis, filosofie, religie, economie, recht, Tweede Wereldoorlog, strips, kunst, reizen, schilderkunst, techniek, Limburg en Maastricht. Behalve boeken zijn er grammafoonplaten, cd’s, dvd’s en bladmuziek te koop.

  Data: 7 en 8 november
  Tijd: 10.00-17.00 uur
  Locatie: ROC Leeuwenborghcollege, Sibemaweg 20, Maastricht (naast Novotel Hotel; ingang Boekenbeurs in Gebouw West, achter het Hoofdgebouw)  

  Neem voor meer informatie contact op via boekenvoormensen@yahoo.nl of ga naar www.boekenvoormensen.nl.
 • 07 november 2015 14:30 - 15:30 'Gedrukt in Maastricht' van start
  In de afgelopen eeuwen zijn duizenden boeken gedrukt in Maastricht. Veel van die boeken zijn bewaard gebleven en…
  In de afgelopen eeuwen zijn duizenden boeken gedrukt in Maastricht. Veel van die boeken zijn bewaard gebleven en liggen nu in de depots van Centre Céramique, de Universiteitsbibliotheek en het Historisch Centrum Limburg. Het project ‘Gedrukt in Maastricht’ vertelt het verhaal van die boeken en hun drukkers. Op zaterdag 7 november wordt het project gelanceerd.

  Emile Ramakers, historicus bij Centre Céramique, geeft een lezing met de titel ‘Gedrukt in Maastricht - over Maastrichtse drukkers en drukken’ en de website van het project wordt gelanceerd. Bovendien wordt de aftrap gegeven van het adopt-a-book-programma.

  Meer weten over boeken die zijn gedrukt in Maastricht? Bezoek (vanaf 7 november) de website www.gedruktinmaastricht.nl.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 27 november 2015 20:00 - 21:30 Spoken Beat Night
  Spoken Beat Night speelt met taal én maakt het muzikaal. Met Abdelkader Benali, Tony Overwater en Amber Helena…

  Spoken Beat Night speelt met taal én maakt het muzikaal. Met Abdelkader Benali, Tony Overwater en Amber Helena Reisig.

  Abdelkader Benali, Tony Overwater en Amber Helena Reisig

  Spoken word artiest Jeannine Valeriano maakt samen met bijzondere gasten cross-over concerten waarin jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats mengen en nieuw werk wordt gepresenteerd.

  De gasten van Spoken Beat Night zijn meeslepende woordvoerders in hun vakgebied. Ze laten hun stem horen, kiezen positie en zijn eigenzinnig. De schrijvers delen het podium met topmusici uit de kosmopolitische wereld van de geïmproviseerde muziek die de woorden in de wereld van de toonkunst trekken.

  Twee dwarse tekenaars reageren live op de gasten en laten het publiek met andere ogen kijken.
  Spoken Beat Night geeft elke editie podium aan nieuw taaltalent.

   

  Tony Overwater

   

   

  Boy Edgar prijswinnaar Tony Overwater is een bassist die door zijn geluid en unieke manier van spelen een belangrijke speler in de wereld van de Europese Jazz is.

  Tony speelt een breed scala aan muzikale stijlen, en is vooral bekend voor zijn baanbrekende werk met Arabische muziek met Rima Khcheich. Zijn trio Jungle Boldie is een langdurige samenwerking met rietblazer Maarten Ornstein en drummer Wim Kegel. Als sideman is Tony  lid van het Kepera trio, Hermine Deurloo kwartet en Levantasy. Naast het componeren voor de bands, schrijft Tony voor moderne dans, documentaires, films en muziek voor kinderen.

   

   

  Abdelkader Benali

   

   Abdelkader Benali is een universele en begenadigd schrijver. Hij debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv o.a. Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. Zijn meest recente boek Casa Benali schreef hij samen met zijn vrouw Saïda. Casa Benali is een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken; koken, garen, sudderen, stoven, en bezingen!

   

   

  Nieuw taaltalent: Amber- Helena Reisig

   

  De in Heerlen geboren Amber-Helena Reisig schrijft poëzie en proza. De taal zingt als Amber-Helena schrijft. Haar werk is rijk, teer en ademt melancholie. In 2013 en 2014 was ze stadsdichter van Heerlen. Ze stond op diverse podia in Nederland en Vlaanderen van Manuscripta tot De Parade. Haar werk verscheen online bij ondermeer Zwart Goud en Meander Magazine.
  Amber-Helena staat onder contract bij Uitgeverij Prometheus, voor zowel een roman als een poëzie bundel. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman, Het Sterfhuis, die hopelijk dit jaar verschijnt. Daarnaast is haar eerste poëziebundel, Huidherrinering, in voorbereiding.

   

  Spoken Beatnight in de social media

  Volg Spoken Beat Night op
  Twitter via @SpokenBeatNight
  op Facebook
   


  Lees meer
 • 03 december 2015 12:30 - 13:30samenwerkings activiteit Letters bij de lunch - 'Van lezen word je een beter mens' door Jacques Vriens
  Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Hij zal vertellen over hoe hij zélf…
  Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Hij zal vertellen over hoe hij zélf een lezer werd; zijn schrijverschap en hoe zijn jeugd in het hotel van zijn ouders en zijn jaren als ‘meester’ daarbij een grote rol spelen. Natuurlijk zal hij ook voorlezen en ingaan op de achtergronden van zijn boeken en wat hij belangrijk vindt als auteur. Daarnaast zal hij ook stil staan bij het belang van lezen én voorlezen. Hij realiseert zich dat in deze tijd van media-drukte het voor kinderen steeds lastiger wordt om in alle rust een boek te lezen. Daarom is hij is ervan overtuigd dat het juist van groot belang is om kinderen (weer) aan het lezen te krijgen en te laten ervaren wat leesplezier is. Jacques Vriens slaagt erin om serieuze en soms 'zware' onderwerpen op een lichtvoetige manier aan de kaak te stellen.

  Jacques Vriens (‘s Hertogenbosch, 1946) was bijna vijfentwintig jaar werkzaam in het basisonderwijs. Eerst als directeur op OBS De Manse in Abcoude en de laatste negen jaar van zijn onderwijsloopbaan op De kleine kapitein in het Brabantse Bakel. Hij was en is zeer actief op het gebied van leesbevordering. Vanaf 1993 is hij fulltime schrijver en sinds een aantal jaren woont hij in Gronsveld.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).


  Lees meer
 • 15 december 2015 - 03 februari 2016 Expositie 'Spiegelbeeld' - Limburgse dichters
  Van 15 december 2015 t/m 3 februari 2016 verzorgt Centre Céramique, in samenwerking met Stichting Dichter in Beeld,…
  Van 15 december 2015 t/m 3 februari 2016 verzorgt Centre Céramique, in samenwerking met Stichting Dichter in Beeld, een expositie van een twintigtal in Limburg geboren en/of wonende dichters.

  Van elke dichter wordt een foto geëxposeerd die Jean Scheijen heeft gemaakt; naast elke foto hangt een gedicht dat de dichter bij zijn foto heeft geschreven. Piet Gerards tekende voor de grafische vormgeving van de gedichten.

  Anton Dautzenberg schreef een essay dat is geïnspireerd op ‘Spiegelbeeld’, de titel van de expositie, dat verschijnt bij de opening van de expo half december. Enkele dichters zullen ter gelegenheid van Gedichtendag optreden tijdens de bijeenkomst Poëzie aan de Maas op 31 januari 2016 waarvoor ook Stefan Hertmans is uitgenodigd.

  Locatie: Centre Céramique, Avenue Céramique 50, Maastricht
  Entree: gratis


  Lees meer
meer items…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?