letterkundig centrum limburg

Het Letterkundig Centrum Limburg (LCL) richt zich al vanaf 1981 op het bevorderen van literatuur van hoogstaande kwaliteit in de provincie Limburg. Het gaat hierbij om literatuur in het Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN), geschreven door personen afkomstig uit of woonachtig in Limburg. Het LCL streeft ernaar om haar passie voor literatuur over te brengen op het publiek. Bijvoorbeeld door het geven van opdrachten aan auteurs, het uitgeven of doen uitgeven van speciale boekuitgaven, het (mede)organiseren van literaire activiteiten, de financiële ondersteuning van letterkundige activiteiten, de ontwikkeling van schoolprojecten, het onderhouden van een interactieve website voor jonge dichters (www.youngpoets.nl) en het promoten van de Limburgse literatuur via haar website.  
lcl_foto_peter_drehmanns
agenda
 • 08 oktober 2015 - 03 december 2015 Cursus Creatief Schrijven
  Wil je zelf je eigen 'schrijfpad' ontdekken?

  Geef je dan snel op voor de Cursus Creatief Schrijven waarin de…
  Wil je zelf je eigen 'schrijfpad' ontdekken?

  Geef je dan snel op voor de Cursus Creatief Schrijven waarin de autobiografie centraal staat. 

  De ontwikkeling van je creativiteit tijdens het schrijven staat centraal. Via verrassende schrijftechnieken leert je hoe je in contact kunt komen met je eigen verhaal. Via de genres proza en poëzie worden er schrijfopdrachten aangeboden om je herinneringen tot leven te brengen en die op te schrijven. Je wordt uitgenodigd feedback te geven en te ontvangen, dit is echter niet verplicht. Ervaring met schrijven is niet nodig. Het doel is om in een inspirerende omgeving ontspannen 'op je eigen verhaal' te komen. 

  Voor meer informatie en inschrijven voor de cursus:
  mieke.peeters@xs4all.nl of tel. 0651496084. Voor informatie m.b.t. de locatie, Puck en Maril Bergs tel. 0774748214.

  Data: 8,15,22 en 29 oktober en/of 12,19,26 november en 3 december 2015.
  Tijd: 19.00 - 21.30 uur
  Locatie: Den Herberg Rijksweg Noord 2 5951 AE Belfeld
  Kosten: 60 euro per lesblok van 4 lessen
  Schrijfdocente: Mieke Peeters
 • 01 november 2015 - 30 november 2015 'Nederland Leest' met A.L. Snijders
  Na het succes van de afgelopen jaren viert 'Nederland Leest' haar 10e editie in november. Dit jaar staat A.L. Snijders…
  Na het succes van de afgelopen jaren viert 'Nederland Leest' haar 10e editie in november. Dit jaar staat A.L. Snijders centraal, de bekende auteur van korte verhalen. Hij stelt een verhalenbundel samen met een staalkaart uit de Nederlandstalige geschiedenis. Zijn eigen reactie op deze verhalen staat ook weergegeven in deze bundel. Tevens is een katern met de beste korte verhalen uit onze provincie opgenomen. Ook verkrijgbaar als eBook. Deze bundel wordt door deelnemende bibliotheken in Nederland gratis uitgedeeld aan volwassenen op vertoon van hun bibliotheekabonnement.

  In Maastricht verkrijgbaar bij Centre Céramique, Bibliotheekservicepunt Heer (Concordiastraat 1) en Bibliotheekservicepunt Malpertuis (Sproetepad 20).


  Lees meer
 • 27 november 2015 20:00 - 21:30 Spoken Beat Night
  Spoken Beat Night speelt met taal én maakt het muzikaal. Met Abdelkader Benali, Tony Overwater en Amber Helena…

  Spoken Beat Night speelt met taal én maakt het muzikaal. Met Abdelkader Benali, Tony Overwater en Amber Helena Reisig.

  Abdelkader Benali, Tony Overwater en Amber Helena Reisig

  Spoken word artiest Jeannine Valeriano maakt samen met bijzondere gasten cross-over concerten waarin jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats mengen en nieuw werk wordt gepresenteerd.

  De gasten van Spoken Beat Night zijn meeslepende woordvoerders in hun vakgebied. Ze laten hun stem horen, kiezen positie en zijn eigenzinnig. De schrijvers delen het podium met topmusici uit de kosmopolitische wereld van de geïmproviseerde muziek die de woorden in de wereld van de toonkunst trekken.

  Twee dwarse tekenaars reageren live op de gasten en laten het publiek met andere ogen kijken.
  Spoken Beat Night geeft elke editie podium aan nieuw taaltalent.

   

  Tony Overwater

   

   

  Boy Edgar prijswinnaar Tony Overwater is een bassist die door zijn geluid en unieke manier van spelen een belangrijke speler in de wereld van de Europese Jazz is.

  Tony speelt een breed scala aan muzikale stijlen, en is vooral bekend voor zijn baanbrekende werk met Arabische muziek met Rima Khcheich. Zijn trio Jungle Boldie is een langdurige samenwerking met rietblazer Maarten Ornstein en drummer Wim Kegel. Als sideman is Tony  lid van het Kepera trio, Hermine Deurloo kwartet en Levantasy. Naast het componeren voor de bands, schrijft Tony voor moderne dans, documentaires, films en muziek voor kinderen.

   

   

  Abdelkader Benali

   

   Abdelkader Benali is een universele en begenadigd schrijver. Hij debuteerde met Bruiloft aan zee (1996) en ontving vele prijzen waaronder de Libris Literatuurprijs voor De langverwachte (2002). Hij schreef proza, toneelstukken, poëzie en was verslaggever. Benali presenteerde voor tv o.a. Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. Zijn meest recente boek Casa Benali schreef hij samen met zijn vrouw Saïda. Casa Benali is een ontdekkingsreis door de Marokkaanse keuken; koken, garen, sudderen, stoven, en bezingen!

   

   

  Nieuw taaltalent: Amber- Helena Reisig

   

  De in Heerlen geboren Amber-Helena Reisig schrijft poëzie en proza. De taal zingt als Amber-Helena schrijft. Haar werk is rijk, teer en ademt melancholie. In 2013 en 2014 was ze stadsdichter van Heerlen. Ze stond op diverse podia in Nederland en Vlaanderen van Manuscripta tot De Parade. Haar werk verscheen online bij ondermeer Zwart Goud en Meander Magazine.
  Amber-Helena staat onder contract bij Uitgeverij Prometheus, voor zowel een roman als een poëzie bundel. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman, Het Sterfhuis, die hopelijk dit jaar verschijnt. Daarnaast is haar eerste poëziebundel, Huidherrinering, in voorbereiding.

   

  Spoken Beatnight in de social media

  Volg Spoken Beat Night op
  Twitter via @SpokenBeatNight
  op Facebook
   


  Lees meer
 • 28 november 2015 16:30 - 18:00 Paul van der Steen interviewt Annejet van der Zijl
  Op zaterdag 28 november om 16.30 uur wordt Annejet van der Zijl geïnterviewd door Paul van der Steen over haar…
  Op zaterdag 28 november om 16.30 uur wordt Annejet van der Zijl geïnterviewd door Paul van der Steen over haar nieuwe boek De Amerikaanse prinses. Het boek verschijnt deze maand bij uitgeverij Querido.

  De Amerikaanse prinses, waaraan Van der Zijl vier jaar werkte, beschrijft het turbulente en tot de verbeelding sprekende leven van Allene Tew (1872-1955), de peetmoeder van prinses Beatrix. Opgegroeid in een stalhouderij op het Amerikaanse platteland, wist deze zakenvrouw zich op te werken tot een van de rijkste vrouwen van New York. Ze ging om met politici, kunstenaars en royalty en trouwde vijf keer, onder andere met een Duitse prins en een Russische graaf. Tijdens haar speurtocht stuitte Van der Zijl echter ook op de grote persoonlijke tragedies die Allene's leven tekenden en de onnavolgbare wijze waarop zij daarmee om ging.
   
  Annejet van der Zijl is schrijfster en historica. Tot dusver publiceerde ze vier boeken die allemaal bestsellers werden: Jagtlust (1998), over de gelijknamige Gooise buitenplaats die in de jaren vijftig en zestig uitgroeide tot Nederlands meest roemruchte literaire en artistieke broeinest; Anna (2002), de biografie van Annie MG Schmidt; Sonny Boy (2004), een reconstructie van een dramatisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog  en Bernhard (2010), een reconstructie van de tot dan toe onbekende Duitse achtergrond van Prins Bernhard. Van de verschillende titels zijn er alleen in Nederland al meer dan 750.000 exemplaren verkocht. Drie van haar boeken zijn of worden verfilmd.

  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Maastricht


  Lees meer
 • 01 december 2015 20:00 - 22:00 Schrijversbezoek Connie Palmen
  Ontmoet Connie Palmen
  Op dinsdag 1 december 2015 van 20.00 tot 22.00 uur vertelt Connie Palmen in Bibliotheek…
  Ontmoet Connie Palmen
  Op dinsdag 1 december 2015 van 20.00 tot 22.00 uur vertelt Connie Palmen in Bibliotheek Sittard De Domijnen over haar nieuwste boek Jij zegt het. Een boek dat door de Nederlandse critici alom geprezen wordt als haar beste boek. Zij zal achtergronden van het boek vertellen en een aantal fragmenten voorlezen. Uiteraard is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. Een bijzondere gelegenheid om deze belangrijke schrijfster en markante persoonlijkheid te ontmoeten.

  Connie Palmen
  Connie Palmen (Sint Odilienberg, 25 november 1955) is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers uit deze tijd. Sinds haar debuutroman De Wetten (1991) behaalt zij grote successen. Te denken valt aan de autobiografische roman I.M. die verscheen na de plotselinge dood van haar partner Ischa Meijer in 1995. Ook haar partner Hans van Mierlo komt te overlijden. Hier doet zij in Logboek van een onbarmhartig jaar (2011) op een nietsontziende wijze verslag van. Op 1 september 2015 verscheen haar nieuwe roman Jij zegt het.

  Jij zegt het
  Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. Palmen laat de in 1998 overleden Ted Hughes terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari
 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw.
 De kritieken buitelen over elkaar heen van enthousiasme: ‘De kroon op het oeuvre’ (Tzum), ‘...internationale allure...’ ( Athenaeum) en ‘Puur literair genot’ (Vrij Nederland).

  Het bezoek van Connie Palmen aan Bibliotheek Sittard De Domijnen is een van de weinige publieke optredens die ze de komende maanden heeft. Een unieke gelegenheid om een van de grote schrijfsters van hedendaagse literatuur te ontmoeten. Connie Palmen wordt geinterviewd door Mehlika Schopen.
  De entree is € 7,50 ( en voor houders van de voordeel-met-je-bieb pas en ontvangers van de nieuwsbrief van Wim Krings € 5,-). Reserveren voor deze avond kan via Bibliotheek Sittard De Domijnen, Broeksittarderweg 1 te Sittard (t: 046-4510303) of via Boekhandel Krings.
  Deze lezing is georganiseerd door 
De Domijnen en Boekhandel Wim Krings. 

  Lees meer
 • 03 december 2015 12:30 - 13:30samenwerkings activiteit Letters bij de lunch - 'Van lezen word je een beter mens' door Jacques Vriens
  Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Hij zal vertellen over hoe hij zélf…
  Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Hij zal vertellen over hoe hij zélf een lezer werd; zijn schrijverschap en hoe zijn jeugd in het hotel van zijn ouders en zijn jaren als ‘meester’ daarbij een grote rol spelen. Natuurlijk zal hij ook voorlezen en ingaan op de achtergronden van zijn boeken en wat hij belangrijk vindt als auteur. Daarnaast zal hij ook stil staan bij het belang van lezen én voorlezen. Hij realiseert zich dat in deze tijd van media-drukte het voor kinderen steeds lastiger wordt om in alle rust een boek te lezen. Daarom is hij is ervan overtuigd dat het juist van groot belang is om kinderen (weer) aan het lezen te krijgen en te laten ervaren wat leesplezier is. Jacques Vriens slaagt erin om serieuze en soms 'zware' onderwerpen op een lichtvoetige manier aan de kaak te stellen.

  Jacques Vriens (‘s Hertogenbosch, 1946) was bijna vijfentwintig jaar werkzaam in het basisonderwijs. Eerst als directeur op OBS De Manse in Abcoude en de laatste negen jaar van zijn onderwijsloopbaan op De kleine kapitein in het Brabantse Bakel. Hij was en is zeer actief op het gebied van leesbevordering. Vanaf 1993 is hij fulltime schrijver en sinds een aantal jaren woont hij in Gronsveld.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).


  Lees meer
 • 03 december 2015 20:00 - 22:00 Literaire Salon - Arjen Fortuin over Geert van Oorschot
  Op donderdagavond 3 december om 20.00 uur vertelt Arjen Fortuin in het Pesthuyspodium over Geert van Oorschot.…
  Op donderdagavond 3 december om 20.00 uur vertelt Arjen Fortuin in het Pesthuyspodium over Geert van Oorschot. Hij schreef een meeslepende biografie over deze vermaarde uitgever.
   
  De biografie vertelt niet alleen over de persoon Van Oorschot, maar geeft ook een goed beeld van de naoorlogse literatuur, de politiek, het literaire leven en de uitgeverijwereld. Geert van Oorschot (1909-1987) was een van de succesvolste en spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw. Hij was de uitgever en vaak ook ontdekker van belangrijke Nederlandse schrijvers, zoals Gerard Reve, W.F. Hermans, Jan Hanlo, M. Vasalis, Rutger Kopland en J.J. Voskuil. Hij smeedde de reeks Van Oorschot de Russische Bibliotheek. Deze door Helmut Salden vormgegeven reeks vestigde de reputatie van zijn bedrijf en liet Nederland kennismaken met het Rusland van de negentiende eeuw. Van Oorschot had een haast bovenmenselijke energie: naast het bestieren van zijn uitgeverij onderhield hij vele contacten en correspondenties met schrijvers en kunstenaars (óók uit zakelijk belang) én hij vond tijd om zelf te schrijven. Zijn boeken Mijn tante Coleta en Twee vorstinnen en een vorst behoren tot de winstgevendste publicaties van Uitgeverij Van Oorschot. ‘Maar een succesvol leven is niet noodzakelijkerwijs een gelukkig leven,’ schrijft Arjen Fortuin in zijn biografie. De zelfmoord van zijn zoon Guido was een klap die hij nooit te boven is gekomen. Zijn temperament zat Van Oorschot vaak in de weg. Al zijn contacten, met schrijvers, ontwerpers, zijn vrouw en zijn zonen, waren stormachtig. En hij was soms melancholisch op het depressieve af. Van Oorschot was een man van het grote gebaar, van de overdrijvingen en van de mooie verhalen. Arjen Fortuin maakte een meeslepend relaas van zijn leven, waarin de anekdotes en citaten kleur geven aan het grotere verhaal van de naoorlogse geschiedenis.

  De biografie Geert van Oorschot, uitgever ligt vanaf 13 november in de winkel en kost € 45,-. Arjen Fortuin (1971) is criticus, redacteur en columnist van NRC Handelsblad en auteur van de biografie van Geert van Oorschot. 
  Organisatie: Pesthuyspodium i.s.m. Boekhandel De Tribune

  Locatie: Pesthuyspodium. Maastricht
  Entree: € 5,-
  Aanmelden: www.pesthuyspodium.nl  Lees meer
 • 04 december 2015 16:00 - 17:30 Boekpresentatie 'Achter het verdwijnpunt' - Frans Budé
  Op 4 december wordt de nieuwe dichtbundel van Frans Budé gepresenteerd in de Jan van Eyckacademie. Dichter/schrijver/essayist…
  Op 4 december wordt de nieuwe dichtbundel van Frans Budé gepresenteerd in de Jan van Eyckacademie. Dichter/schrijver/essayist Erik Lindner verzorgt de inleiding, de muzikale omlijsting is in handen van sopraan Rianne Wilbers.

  In zijn dichtbundel Achter het verdwijnpunt introduceert Frans Budé op zijn kenmerkende lyrische wijze een nieuwe fascinatie in zijn oeuvre: vermissingen en verdwijningen. Nadrukkelijker dan ooit houdr de dichter zich bezig met de eindigheid. Daarnaast staat hij in de reeksen Reis door Rusland en Aan land, aan zee vol verbazing stil bij de verscheidenheid in het grensgebied tussen stad en land en verdiept hij zich - niet voor het eerst, maar altijd op een andere manier - in het werk van bekende kunstenaars. Een bundel die verlies en dood onderzoekt, maar borrelt van vitaliteit en zeggingskracht.

  Na afloop is er gelegenheid om de bundel te kopen en te toosten op het nieuwe boek.

  Locatie: Jan van Eyckacademie, Academieplein 1, Maastricht


  Lees meer
 • 04 december 2015 19:30 - 21:00samenwerkings activiteit Lezing Ferdi Schrooten - Nonk Theo en de mijnen
  Vrijdagavond 4 december geeft Ferdi Schrooten een lezing bij Boekhandel Dominicanen over zijn boek Nonk Theo en…
  Vrijdagavond 4 december geeft Ferdi Schrooten een lezing bij Boekhandel Dominicanen over zijn boek Nonk Theo en de mijnen; het kleurrijke en raadselachtige leven van een Nederlandse mijnwerkerszoon die in Australië zijn eigen goudmijn wist te bemachtigen, maar berooid en veel te jong overleed. Jaren geleden gaf journalist Ferdi Schrooten baan en huis op om in Australië op zoek te gaan naar sporen van zijn oom, Nonk Theo, het zwarte schaap van zijn Limburgse mijnwerkersfamilie. Nonk Theo was in 1954 op 22-jarige leeftijd tegen de wil van zijn familie naar Australië vertrokken om er goud te zoeken en fortuin te maken. Hij kwam nooit meer terug. 

  Een stapeltje brieven van zijn oom, even intrigerend als raadselachtig, was het begin van een zoektocht, die zich grotendeels voltrok in de Outback van Australië. Ferdi struinde alle plaatsen en plekken af die Nonk Theo gedurende zijn dwalende bestaan had aangedaan. Hij ploos talloze kranten en archieven na. Hij sprak met iedereen die nog een herinnering aan zijn oom zou kunnen hebben. Gaandeweg werd de zoektocht een doel op zich. Nonk Theo werd een obsessie. En dat leverde dit verbijsterende verhaal op, dat aan het licht brengt wat velen liever verborgen hadden gehouden.

  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Maastricht


  Lees meer
 • 15 december 2015 - 03 februari 2016 Expositie 'Spiegelbeeld' - Limburgse dichters
  Van 15 december 2015 t/m 3 februari 2016 verzorgt Centre Céramique, in samenwerking met Stichting Dichter in Beeld,…
  Van 15 december 2015 t/m 3 februari 2016 verzorgt Centre Céramique, in samenwerking met Stichting Dichter in Beeld, een expositie van een twintigtal in Limburg geboren en/of wonende dichters.

  Van elke dichter wordt een foto geëxposeerd die Jean Scheijen heeft gemaakt; naast elke foto hangt een gedicht dat de dichter bij zijn foto heeft geschreven. Piet Gerards tekende voor de grafische vormgeving van de gedichten.

  Anton Dautzenberg schreef een essay dat is geïnspireerd op ‘Spiegelbeeld’, de titel van de expositie, dat verschijnt bij de opening van de expo half december. Enkele dichters zullen ter gelegenheid van Gedichtendag optreden tijdens de bijeenkomst Poëzie aan de Maas op 31 januari 2016 waarvoor ook Stefan Hertmans is uitgenodigd.

  Locatie: Centre Céramique, Avenue Céramique 50, Maastricht
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 02 januari 2016 - 03 februari 2016 Poëzieparcours met Limburgse dichters
  Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht van gedicht tot gedicht’ organiseert Maastricht Boekenstad in…
  Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht van gedicht tot gedicht’ organiseert Maastricht Boekenstad in januari 2016 een Poëzieparcours in het centrum van Maastricht. U kunt de route volgen vanaf Centre Céramique langs een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels.

  Als opmaat naar de Gedichtendag (28 januari 2016) en Poëzieweek (28 januari t/m 3 februari 2016) laten de deelnemers, als kenners bij uitstek, voor het tiende jaar een bekend gedicht in de etalage zien. Voor deze jubileumeditie zijn speciaal Limburgse dichters geselecteerd.

  De boekenlegger met route is vanaf 2 januari gratis verkrijgbaar bij de klantenservice van Centre Céramique en de andere deelnemers: Annex Coffeelovers, De Verwondering, Librairie Stille, Ruyters & De Koning Wijn en Antiek in Wieck, Galerie Amarna, Kunstdrukmuseum, De Boekenwurm, Thiessen Wijnverkoopers, Marres, De Brandweer, Boekhandel Dominicanen, Lampada, De Tribune, Sociaal Historisch Centrum Limburg, Kunstlokaal Maastricht/Galerie Dis en de Universiteitsbibliotheek.

  Startpunt bij voorkeur: Centre Céramique, Maastricht


  Lees meer
 • 07 januari 2016 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Gedrukt in Maastricht
  In de afgelopen eeuwen zijn duizenden boeken gedrukt in Maastricht. Zo’n 7.500 van die boeken zijn bewaard gebleven…
  In de afgelopen eeuwen zijn duizenden boeken gedrukt in Maastricht. Zo’n 7.500 van die boeken zijn bewaard gebleven en liggen nu in de depots van Centre Céramique, de Universiteitsbibliotheek en het Historisch Centrum Limburg. Het project ‘Gedrukt in Maastricht’ wil die boeken aan een breed publiek bekend maken, niet alleen via een website, maar ook door activiteiten als lezingen, wandelingen en presentaties. Vier en een halve eeuw drukgeschiedenis kent Maastricht, gevuld met drukkers die slechts kort actief waren tot hele dynastieën van drukkers, zoals de familie Van Gulpen en Nypels.

  Een deel van de titels heeft betrekking op literatuur: Goethe’s Werther, de Don Quichotte, maar ook vele liederen, romans en verhalen zijn in Maastricht gedrukt. Daarnaast is er, zeker begin 20e eeuw, sprake van een opmerkelijke samenwerking tussen literatoren, illustratoren en drukkers. Dit leidde tot een aantal zeer fraaie ‘meesterdrukken’.

  Emile Ramakers - historicus van Centre Céramique - zal zijn lezing illustereren met literaire voorbeelden.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  De organisatie is in handen van VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).


  Lees meer
 • 28 januari 2016 13:30 - 16:15 Samen met Jet van Aalst van gedicht tot gedicht in Maastricht
  Op Gedichtendag (28 januari 2016) kunt u onder deskundige leiding van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours…
  Op Gedichtendag (28 januari 2016) kunt u onder deskundige leiding van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours volgen. De route, met dit jaar Limburgse dichters als leidraad, voert u langs 17 etalages in het centrum van Maastricht. Laat u verrassen door moderne Limburgse poëzie in een winters Maastricht, met enkele stops onderweg. Het startpunt van de wandeling is Centre Céramique.

  Deelname: € 5,- (incl. tekst van de gedichten)
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00


  Lees meer
 • 31 januari 2016 11:00 - 12:45samenwerkings activiteit Poëzie aan de Maas met Stefan Hertmans en Limburgse dichters
  Ter gelegenheid van de Gedichtendag/Poëzieweek is er een muzikale en literaire bijeenkomst in Centre Céramique…
  Ter gelegenheid van de Gedichtendag/Poëzieweek is er een muzikale en literaire bijeenkomst in Centre Céramique met een drietal dichters uit de expo ‘Spiegelbeeld’ en de bekende Vlaamse auteur Stefan Hertmans, de schrijver van het Poëziegeschenk 2016.

  Stefan Hertmans publiceerde romans, verhalen, essays en groot aantal dichtbundels. Tot zijn meest succesvolle prozaboeken behoren Naar Merelbeke en Oorlog en terpentijn. In 2006 verschenen zijn verzamelde gedichten onder de titel Muziek voor de overtocht. De Limburgse poëzie wordt vertegenwoordigd door Frans Budé, Michelle Bracke en Daan Doesborgh. Onder de titel Achter het verdwijnpunt publiceerde de Maastrichtse dichter Frans Budé (1945) onlangs zijn nieuwste bundel, waarin hij op zijn kenmerkende lyrische wijze een nieuwe fascinatie in zijn oeuvre introduceert: vermissingen en verdwijningen. Als Young Poets treden Michelle Bracke (1984) en Daan Doesborgh (1988) op: voordrachten en poetry slam heet van de naald!

  De muzikale invulling is in handen van Dorien van Gilst (zang) en Sasja de Veer (gitaar). De ochtend staat onder inspirerende leiding van journalist en eindredacteur van Zuiderlucht Emile Hollman. Hij zal de gasten kort interviewen en voorstellen.
  Met boekverkoop en signeersessie.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Toegang: € 10,- / leden bibliotheek Maastricht € 7,50 (inclusief koffie/thee)
  Reserveren: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00
  Organisatie: Maastricht Boekenstad i.s.m. Centre Céramique en Dichter in Beeld


  Lees meer
meer items…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?