letterkundig centrum limburg

Het Letterkundig Centrum Limburg (LCL) richt zich al vanaf 1981 op het bevorderen van literatuur van hoogstaande kwaliteit in de provincie Limburg. Het gaat hierbij om literatuur in het Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN), geschreven door personen afkomstig uit of woonachtig in Limburg. Het LCL streeft ernaar om haar passie voor literatuur over te brengen op het publiek. Bijvoorbeeld door het geven van opdrachten aan auteurs, het uitgeven of doen uitgeven van speciale boekuitgaven, het (mede)organiseren van literaire activiteiten, de financiële ondersteuning van letterkundige activiteiten, de ontwikkeling van schoolprojecten, het onderhouden van een interactieve website voor jonge dichters (www.youngpoets.nl) en het promoten van de Limburgse literatuur via haar website.  
lcl_foto_peter_drehmanns
agenda
 • 20 september 2014 - 11 januari 2015 Expositie 'Feest der Verbeelding'
  In het kader van de Kinderboekenweek presenteert SCHUNCK* de tentoonstelling HET FEEST DER VERBEELDING; van de…
  In het kader van de Kinderboekenweek presenteert SCHUNCK* de tentoonstelling HET FEEST DER VERBEELDING; van de Gebroeders Leeuwenhart tot Pippi Langkous. Deze tentoonstelling neemt de toeschouwer mee naar grote helden uit een aantal beroemde boeken van Astrid Lindgren: Ronja de roversdochter, Karlsson van het dak, Emil van de Hazelhoeve, Niels Ukkepuk, Madieke van het rode huis, De Gebroeders Leeuwenhart én Pippi Langkous. SCHUNCK* toont de schetsen, ideeën, illustraties en aantekeningen die illustrator Marit Törnqvist van deze helden maakte.

  Lees meer
 • 01 november 2014 - 30 november 2014 Nederland leest Maarten 't Hart: een cadeautje voor bibliotheekleden!
  Na het succes van de afgelopen jaren vindt voor de negende keer de actie 'Nederland Leest' plaats gedurende de…
  Na het succes van de afgelopen jaren vindt voor de negende keer de actie 'Nederland Leest' plaats gedurende de maand november. Eén boek staat centraal en wordt door deelnemende bibliotheken in Nederland uitgedeeld aan volwassenen, op vertoon van uw bibliotheekkaart kunt u dit boek gratis afhalen. Dit jaar staat de klassieker Een vlucht regenwulpen (1978) van Maarten ‘t Hart centraal.

  Een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur.


  Lees meer
 • 19 november 2014 - 12 december 2014 'Alleen in Berlijn' van Toneelgroep Maastricht, naar het boek van Hans Fallada.
  Op zaterdag 22 november 2014 gaat om 20.00 uur in Theater de Bordenhal in Maastricht de voorstelling Alleen in…
  Op zaterdag 22 november 2014 gaat om 20.00 uur in Theater de Bordenhal in Maastricht de voorstelling Alleen in Berlijn in première, een regie van Aike Dirkzwager. Het is een toneelbewerking van Hans Fallada’s succesroman Jeder stirbt für sich allein (1947), een meesterlijk verhaal over een merkwaardige vorm van klein verzet en het overleven van gewone mensen in tijden van crisis. Regisseur Aike Dirkzwager ensceneert de reconstructie van deze geschiedenis door álle kleurrijke romanfiguren ten tonele te voeren, gespeeld door professionele acteurs samen met 27 gastspelers uit heel Limburg.

  Alleen in Berlijn vertelt de geschiedenis van het eenvoudige echtpaar Quangel dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn tot een bizarre sabotageactie besluit. Ze beginnen in openbare gebouwen, op vensterbanken en in trappenhuizen handgeschreven briefkaarten achter te laten, met daarop onhandig geformuleerde anti-Hitlerslogans. Ze dromen ervan de mensen wakker te schudden met hun kleine revolutie, maar de meeste kaarten worden meteen bij de Gestapo ingeleverd. Een moordend kat-en-muisspel begint.
  Fallada laat de lezer tegen de achtergrond van het Nazisme kennismaken met een bonte doorsnee van personages die op allerlei manieren de crisis het hoofd proberen te bieden: de kruimeldief, de informant, de hoer, de heldin met het hart op de goede plaats, maar ook de Gestapo-commandant, de politiecommissaris die door zijn meerdere mishandeld wordt, de ontspoorde geestelijke en de politieofficier.
   
  Regisseur Aike Dirkzwager is direct na de regieopleiding in Amsterdam bij het repertoiretoneel aan de slag gegaan en heeft daar klassiekers van schrijvers als Tsjechov, Duras, Miller, Beckett en Pinter geregisseerd. In Alleen in Berlijn zoekt hij naar een vertellende speelstijl in combinatie met live gespeelde muziek. Een spannende onderneming; want waar de acteurs meestal zelf de figuren spelen waarover ze vertellen, zijn de personages nu zelf echt aanwezig.
   
  Met onder andere: Mieneke Bakker, Quincy van Driesten, Rufus Hegeman, Hans van Leipsig, Margo Verhoeven,
  Amy Van Der Weerden en 27 gastspelers, en cellist Paul Rittel.

  De voorstelling wordt in Maastricht én Heerlen gespeeld, kijk voor reserveringen op:
      www.toneelgroepmaastricht.nl
      www.parkstadlimburgtheaters.nl
   
  Alleen in Berlijnwordt gepresenteerd onder licensie van Felix Bloch Erben Agency, Berlijn, Duitsland, i.s.m. Aufbau Media GmbH & Co. KG, Berlin.
  Alleen in Berlijnis in Nederland uitgegeven door Cossee Uitgeverij Amsterdam, vertaling 1949 van A.Th. Mooij, volledig herzien door A. Habers.

  Lees meer
 • 21 november 2014 16:00 - 17:30 Lezing Wilma Geldof - Elke dag een druppel gif
  Op vrijdag 21 november om 16.00 uur komt Wilma Geldof vertellen over haar boek Elke dag een druppel gif'; een aangrijpende…
  Op vrijdag 21 november om 16.00 uur komt Wilma Geldof vertellen over haar boek Elke dag een druppel gif'; een aangrijpende roman over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin. Over de zogenoemde 'Hitler-scholen' in ons land is weinig bekend. Wilma Geldof schreef een historische roman over een jongen die op de Reichsschule in Valkenburg heeft gezeten.

  Wilma Geldof is sinds 2010 fulltime schrijfster, columnist en schrijfdocent bij onder meer schrijfschool ScriptPlus. Voor dit boek pleegde ze veel research en interviewde ze twee mannen, nu 84 en 85 jaar oud, die opgroeiden in een NSB-gezin. Het resultaat is een indringend portret van een overtuigd NSB-kind dat de pech had op te groeien in het verkeerde gezin op het verkeerde moment.

  Elke dag een druppel gif
  Maarten is elf jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Als NSB-kind is hij het mikpunt van pesterijen. Terwijl zijn oudere broer Walter aan het oostfront vecht, voert Maarten op school zijn eigen kleine oorlog. Dan wordt hij, tot grote trots van zijn vader, toegelaten tot de Reichsschule, een ‘Hitlerschool’. Terwijl heel Nederland gebukt gaat onder de verschrikkingen van de nazi’s, is Maarten voor het eerst sinds lange tijd weer gelukkig. Maar dan capituleert Duitsland en breekt voor Maarten pas echt de oorlog uit. Als hij negentien jaar is, krijgt hij een relatie met Hanne. Zij is fel antinazi en Maarten kan niet langer zwijgen over zijn verleden. Er is iets wat hij als dertienjarige heeft gedaan wat mogelijk grote gevolgen heeft…Elke dag een druppel gif is een schitterend verhaal over een vader-zoonrelatie, uitsluiting en het verlangen naar liefde, en zet de lezeraan het denken over individuele keuzes die ook nu aan de orde kunnen zijn.

  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Maastricht


  Lees meer
 • 24 november 2014 19:30 - 21:15 Alexander Münninghoff over ‘De stamhouder’
  Interview met Alexander Münninghoff over zijn onlangs verschenen boek De stamhouder, een familiekroniek. In dit…
  Interview met Alexander Münninghoff over zijn onlangs verschenen boek De stamhouder, een familiekroniek. In dit boek, waaraan hij vijftien jaar geleden begon, beschrijft hij de uiterst complexe, krankzinnige geschiedenis van zijn familie. De voormalige oorlogscorrespondent stamt af van een Russische gravin, een SS’er en een spion van de geallieerden: “Mijn familie laat zien wat oorlog betekent”. Alexander Münninghoff was in oktober nog te gast in het programma ‘Boeken’ van Wim Brands.

  Alexander Münninghoff (Pozna, 1944) is journalist en Ruslandkenner. Hij is winnaar van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en auteur van Tropenjaren in Moskou (1991), over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.

  'Een overweldigend boek, geschreven met beheerste passie en subtiele humor. Ik heb het ademloos uitgelezen.' ANNA ENQUIST

  Georganiseerd door Boekhandel Krings in samenwerking met BibloNova
  Maandag 24 november, BiblioNova Sittard, Broeksittarderweg 1 te Sittard.
  Entree: € 3 / leden BiblioNova € 2; met boekverkoop en signeren
 • 25 november 2014 19:30 - 21:30 Writer-in-residence Niña Weijers in gesprek met Peter Terrin
  Op uitnodiging van de jonge Nederlandse schrijfster Niña Weijers, writer-in-residence aan de Van Eyck Academie…

  Op uitnodiging van de jonge Nederlandse schrijfster Niña Weijers, writer-in-residence aan de Van Eyck Academie in Maastricht, zal de succesvolle Vlaamse schrijver Peter Terrin haar bezoeken en over haar werk praten. Deze ontmoeting vindt in eerste instantie plaats in de beslotenheid van haar schrijfstudio. Op dinsdag 25 november om 19.30 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

  Niña Weijers debuteerde in 2014 met haar roman De consequenties. De roman werd door de Nederlandse critici zeer positief ontvangen en werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut. De roman gaat over een jonge kunstenares die met haar werk vorm aan haar leven geeft en tegelijk onzichtbaar wil zijn. Het verlangen om te verdwijnen bepaalt haar handelen.De tweede druk is in aankomst en verschillende buitenlandse uitgeverijen hebben hun belangstelling getoond.

  Niña Weijers verblijft twee maanden aan de Van Eyck Academie als writer-in-residence. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

  Peter Terrin publiceerde dit jaar zijn korte roman Monte Carlo, unaniem geprezen als puntgave vertelling door de Vlaamse en Nederlandse critici. In tegenstelling tot de hoofdpersoon van Niña Weijers in De consequenties die onzichtbaar wil zijn, wordt Peter Terrins hoofdpersoon gedreven door de wil gezien te worden, juist omdat hij onzichtbaar is. Peter Terrin schrijft verhalen, romans en theater. Voor De bewaker kreeg hij in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie en door de Irish Times werd het boek uitgeroepen tot het beste boek van het jaar. Met Post Mortem won hij in 2012 de AKO Literatuurprijs en brak hij door bij het grote publiek.

  Locatie: Van Eyck auditorium, Academieplein 1, Maastricht
  Entree: Gratis

  Iedereen is welkom!


  Lees meer
 • 25 november 2014 19:30 - 21:30samenwerkings activiteit Nina Weijers ontmoet Peter Terrin
  Op uitnodiging van de jonge Nederlandse schrijver Niña Weijers, writer-in-residence aan de Van Eyck, zal de succesvolle…
  Op uitnodiging van de jonge Nederlandse schrijver Niña Weijers, writer-in-residence aan de Van Eyck, zal de succesvolle Vlaamse schrijver Peter Terrin 25 november langskomen in de Van Eyck Academie voor een gesprek over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner. Niña Weijers debuteerde in 2014 met haar roman De consequenties. De roman werd door de Nederlandse kritiek zeer positief ontvangen en werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut. Niña Weijers verblijft twee maanden aan de Van Eyck Academie als writer-inresidence,mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

  Peter Terrin publiceerde dit jaar zijn korte roman Monte Carlo, unaniem geprezen als puntgave vertelling door de Vlaamse en Nederlandse kritiek. Peter Terrin schrijft verhalen, romans en theater. Voor De bewaker kreeg hij in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie en door de Irish Times werd het boek uitgeroepen tot het beste boek van het jaar. Met Post Mortem won hij in 2012 de AKO Literatuurprijs en brak hij door bij het grote publiek.

  Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Tafel (2004) en Terrein (2010). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Hij is redacteur van de literaire tijdschriften Terras en De Revisor en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck Academie.

  Locatie: Van Eyck auditorium,
  gratis entree, iedereen welkom!
  Van Eyck, Academieplein 1,
  6211 KM Maastricht

  Lees meer
 • 30 november 2014 11:00 - 13:00 Lezing Wiel Kusters
  In het kader van Overmunthe 2014 geeft Wiel Kusters op zondag 30 november een lezing in het Terpkerkje te Urmond…
  In het kader van Overmunthe 2014 geeft Wiel Kusters op zondag 30 november een lezing in het Terpkerkje te Urmond over Limburgse literatuur. In zijn lezing sluit hij aan bij de dan lopende tentoonstelling in het Terpkerkje met werken van Limburgse kunstenaars geboren tussen 1920 en 1950. Wiel Kusters zal zijn lezing dan ook toespitsen op het werk van de dichters Pierre Kemp (tevens schilder) en Jac. Schreurs (die in het klooster van de M.S.C. in Stein heeft gewoond en daar ook begraven is). Maar er zullen zeker ook nog andere namen vallen.
   
  Wiel Kusters (1947) is dichter en essayist. Voor zijn literaire werk en voor zijn rol als stimulator van het letterkundig leven in Limburg ontving hij in 1990 de Sphinx Cultuurprijs. In 2007 werd hem de Eremedaille der Provincie Limburg toegekend ‘in verband met zijn veelzijdige en belangrijke literaire verdiensten op literair gebied en voor de cultuurhistorie in Limburg'. Hij schreef o.a. over Limburgse mijnwerkers en hun gezinnen, publiceerde tal van dichtbundels en schreef biografieën over Pierre Kemp en Kees Fens.
   
  Georganiseerd door Culturele Werkgroep Stein en BiblioNova, met boekverkoop.
  Zondag 30 november in Terpkerkje Urmond. Aanvang: 11:00 uur, entree: € 5,00
 • 04 december 2014 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Eigen kamer of reservaat? door Koen Eykhout
  'Parttime-mentaliteit in de literatuur’, is volgens een artikel in Vrij Nederland van de jonge schrijver Jamal…
  'Parttime-mentaliteit in de literatuur’, is volgens een artikel in Vrij Nederland van de jonge schrijver Jamal Ouariachi er de oorzaak van dat Nederlandse schrijfsters niet of nauwelijks aan de bak komen. Of dat zo is, is echter nog maar de vraag. Hoewel vorig jaar een vrouw de AKO Literatuurprijs won (Joke van Leeuwen), staat er dit jaar weer ouderwets niet een vrouw op shortlist voor 13 november 2014. Geen enkel boek van een vrouwelijke schrijver kon blijkbaar de toets van de kritiek van de AKO jury doorstaan. Geen Anna Enquist, Marente de Moor (winnares Literatuurprijs Europese Unie 2014!), Hanneke Hendrix, Maaike Gerritsen, Esther Gerritsen, Elke Geurts of Nelleke Noordervliet. In plaats daarvan usual supects Frank Westerman of doorgewinterde prijsdieren als K. Schippers en Tom Lanoye. Ook niet verkeerd. Maar geen vrouwelijke schrijver? Is dat niet wat vreemd? Terwijl de moderne Nederlandse literatuur nota bene begon met twee vrouwen? Betje Wolff en Aagje Deken die met Sara Burgerhart de eerste moderne roman schreven? En er bijvoorbeeld ook veel meer lezeressen van literatuur zijn dan lezers? Waarom of waardoor is de Nederlandse literatuur dan zo’n mannenbolwerk?

  Koen Eykhout, literair recensent van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad, belicht in zijn lezing dit verschil tussen de benadering van literaire boeken, geschreven door vrouwen of door mannen.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)


  Lees meer
 • 07 december 2014 15:00 - 16:30 Literaire Salon Maastricht - Met andere woorden, met andere ogen
  Deze Literaire Salon gaat over kijken en lezen, schilderen en schrijven, kunst en poëzie en over alles wat daar…
  Deze Literaire Salon gaat over kijken en lezen, schilderen en schrijven, kunst en poëzie en over alles wat daar tussen past. Désirée Tonnaer is als beeldend kunstenaar bekend van monumentale werken als de libellen bij de A2, het hek in Entre Deux en onlangs in de Passage in Den Haag. Met bijdragen van Jet van Aalst, Geertruida de Boer en René Corten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Harvest m.m.v. Dönci Bànki. 

  Locatie: Pesthuyspodium, Maastricht
  Toegang:  € 10,-
  Reserveren: www.pesthuyspodium.nl

  De Literaire Salon Maastricht wordt georganiseerd door VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) i.s.m. Pesthuyspodium.
   

  Lees meer
 • 02 januari 2015 - 04 februari 2015samenwerkings activiteit Poëzieparcours 'Met zingen is de liefde begonnen'
  Voor de negende keer organiseert Maastricht Boekenstad een poëtische route door de stad. Onder het motto 'een…
  Voor de negende keer organiseert Maastricht Boekenstad een poëtische route door de stad. Onder het motto 'een wandeling door Maastricht, van gedicht tot gedicht' kunt u vijf weken lang een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels.

  Als opmaat naar de Gedichten/Poëzieweek (29 januari t/m 4 februari 2015) laten de boekhandelaren, als kenners bij uitstek, een bekend gedicht in de etalage zien. In aansluiting bij het landelijke thema 'Met zingen is de liefde begonnen' heeft de selectie de liefde als onderwerp. Niemand beter dan een dichter weet de complexiteit van de liefde te bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet, beschreven door alle eeuwen heen! U komt o.a. gedichten tegen van Kira Wuck, Herman de Coninck, Hagar Peeters, Pierre Kemp, Hans van de Waarsenburg en Tim Gladdines.

  Van de wandeling wordt via de deelnemers vanaf 2 januari een boekenlegger met de route verspreid. Het startpunt is bij voorkeur Centre Céramique, hier kan de wandelaar de gratis boekenlegger bij de klantenservice ophalen.

  Deelnemers: Centre Céramique, Annex Coffeelovers, De Verwondering, Librairie Stille, Ruyters & De Koning Wijn en Antiek in Wiek, Galerie Amarna, De Bijenkorf, Drukkunstmuseum, De Boekenwurm, Thiessen Wijnverkoopers, Marres, Boekhandel Dominicanen, Lampada, De Tribune, Galerie Dis en de Universiteitsbibliotheek.


  Lees meer
 • 03 januari 2015 - 04 januari 2015 Elektra, een verhaal over wrok en wraak - interdisciplinaire themacursus
  In een korte themacursus maakt u vanuit een interdisciplinaire aanpak kennis met een thema uit de wereldliteratuur.…
  In een korte themacursus maakt u vanuit een interdisciplinaire aanpak kennis met een thema uit de wereldliteratuur. Deze keer is gekozen voor bewerkingen in woord, beeld en geluid van 'Elektra'. De drie grote Griekse tragediedichters Aischylos, Sophokles en Euripides hebben ieder een tragedie geschreven waarin het lot van Elektra centraal staat. Elektra is de dochter van de Griekse legerleider Agamemnon. Deze wordt wordt bij zijn terugkeer uit de Trojaanse oorlog door zijn vrouw en haar minnaar gedood. Elektra, verbitterd over de dood van haar vader, zint op wraak. Bovenal echter is Elektra de vrouw die gebukt gaat onder de vloek die op haar familie rust...

  Cursusduur: 2 dagen / 4 dagdelen
  Tijd: zaterdag 3 januari 13.00-22.00 uur, zondag 4 januari 11.00-17.00 uur
  Locatie: Pesthuyspodium, Vijfkoppen 1, Maastricht
  Prijs: € 90,- incl. eenvoudig diner zaterdag en lunch zondag
  Docenten: Truus Cortenraad, Jos Hodenius en Nynke van den Bergh
  Aanmelden: stuur voor 20 december een mail naar themacursus@hotmail.com


  Lees meer
 • 08 januari 2015 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Afrikaner auteurs en de literaire verwerking van het apartheidsverleden door Petra Quadvlieg
  Hoe verwerkten Afrikaner auteurs (Zuid-Afrikaanse auteurs die in het Afrikaans schrijven) de apartheid in hun romans?…
  Hoe verwerkten Afrikaner auteurs (Zuid-Afrikaanse auteurs die in het Afrikaans schrijven) de apartheid in hun romans? Elke schrijver gaat anders om met het apartheidsverleden. Petra Quadvlieg zal ingaan op het werk van Marlene van Niekerk, Riana Scheepers en Mark Behr. En misschien komt J.M. Coetzee ook nog wel even om de hoek kijken. Marlene van Niekerk schreef de roman Triomf, die veel stof deed opwaaien in de Afrikaner gemeenschap, Riana Scheepers werd bekend vanwege haar sensuele verhalen in Die ding in die vuur waarin ook de Zoeloecultuur een rol speelt en Mark Behr wekte beroering met zijn boek De geur van appels én zijn bekentenis dat hij tijdens de apartheid als dubbelspion door het leven ging.

  Petra Quadvlieg (1963) is neerlandica, journalist en docent. Ze werkte van 1997 tot 2012 als correspondent, eerst in Johannesburg en Kaapstad en vervolgens in Shanghai. Ze schreef twee non-fictie boeken: In Shanghai; persoonlijke verhalen uit een metropool (2009) en Fanie en Rose; een Zuid-Afrikaanse vertelling (2010). Sinds de zomer van 2012 woont en werkt ze in Maastricht.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).


  Lees meer
 • 11 januari 2015 14:30 - 15:30samenwerkings activiteit De VSB Poëzieprijs in Maastricht
  Een evenement van Poetry International, Centre Céramique en Letterkundig Centrum Limburg
  De VSB Poëzieprijs…
  Een evenement van Poetry International, Centre Céramique en Letterkundig Centrum Limburg
  De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie. Ieder jaar bekroont een vakjury de beste dichtbundel van het jaar met een geldbedrag van €25.000,-. In aanloop naar de feestelijke uitreiking op 28 januari strijkt de VSB Poëzieprijs 2015 deze zondagmiddag neer in Centre Céramique met een optreden van de genomineerde dichteressen Sasja Janssen en Kreek Daey Ouwens. De in Venlo geboren Sasja Janssen ontving haar nominatie voor haar bundel ‘Ik trek mijn species aan’. Ze leest gedichten uit die bundel en gaat in gesprek met Leon Verdonschot, bekend van zijn kunst- en cultuur publicaties in de Groene Amsterdammer. Dichteres Kreek Daey Ouwens werd in 2011 genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Zij leest het Nieuwjaarsgedicht 2015 voor dat zij schreef in opdracht van het Letterkundig Centrum Limburg. Maastrichtse stadsdichters en –rappers treden op en zetten hun tanden in een gedicht van Sasja Janssen. Studenten van het conservatorium zorgen voor de muziek.
  De No Smokingautomaat voorziet in plaats van sigaretten in poëziepareltjes. Na afloop is er boekenverkoop en is het mogelijk bundels te laten signeren.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Deelname: €5,- / €4,- voor bibliotheekleden en studenten (op vertoon van collegekaart).[
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nlof 043 350 56 00

  Lees meer
 • 29 januari 2015 13:30 - 16:15samenwerkings activiteit Samen met Jet van Aalst van gedicht tot gedicht Maastricht
  Op de Gedichtendag kunt u onder deskundige en enthousiaste leiding van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours…
  Op de Gedichtendag kunt u onder deskundige en enthousiaste leiding van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours volgen. Zij voert u langs 16 etalages, vol met liefdesgedichten, in een winters Maastricht met enkele stops onderweg.  De route heeft dit jaar 'Met zingen is de liefde begonnen' als leidraad.
  Maak gebruik van deze amoureuze aanbieding en schrijf u in bij de klantenservice van Centre Céramique.

  Startpunt: Centre Céramique Maastricht
  Deelname: € 5,- (inclusief reader met de gedichten)
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl  of 043-3505600

  Lees meer
meer items…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?