fotobond limburg

De techniek van tegenwoordig geeft iedereen de mogelijkheid om ‘fotograaf’ te zijn. Maar er is natuurlijk wel een verschil tussen ‘kiekjes maken’ en fotograferen. Een goede foto communiceert een gevoel, mening of idee. Echte fotografen besteden aandacht aan de totale beeldvormgeving.
 
De Fotobond in Limburg bestaat uit zulke mensen die serieus met fotografie bezig zijn. In totaal zijn er circa 700 mensen georganiseerd in de 37 clubs van de Fotobond, afdeling Limburg. Deze tak is aangesloten bij de landelijke Fotobond. De doelstelling van de bond is het bevorderen van de creatieve fotografie in verenigingsverband.
 
Een doelstelling waar men aan werkt door, onder andere samen met het Huis voor de Kunsten Limburg, activiteiten te organiseren. Deze activiteiten zijn bedoeld om de kwaliteit van de amateurfotografie op peil te houden en te bevorderen.
 
Ga direct naar de website www.fotobondlimburg.nl
agenda
 • 15 september 2016 - 30 oktober 2016 BredaPhoto - International Photo Festival
  Van 15 september t/m 30 oktober 2016 vindt de 7de editie van BredaPhoto International Photo Festival plaats in…
  Van 15 september t/m 30 oktober 2016 vindt de 7de editie van BredaPhoto International Photo Festival plaats in Breda. Op binnen- én buitenlocaties in het historische stadscentrum en het hippe gebied Belcrum exposeren meer dan 70 internationaal befaamde fotografen en opkomende talenten. Met het festivalthema YOU als leidraad, tonen zij in hun werk zowel de creatieve als de kwetsbare kant van de zelfredzame mens. Naast exposities zijn er tientallen rondleidingen, boekpresentaties, workshops, talkshows en meet-ups voor inspiratie, verdieping en een bijzondere beleving. Kijk voor meer info op www.bredaphoto.nl
 • 21 oktober 2016 - 30 oktober 2016samenwerkings activiteit Fotomanifestatie Limburg Foto 2016
  Op vrijdag 21 oktober a.s. opent de Media Groep Limburg (Mercator 3) in Sittard zijn deuren voor Limburg Foto,…
  Op vrijdag 21 oktober a.s. opent de Media Groep Limburg (Mercator 3) in Sittard zijn deuren voor Limburg Foto, een tweejaarlijkse fotomanifestatie van de Fotobond Afdeling Limburg. Limburg Foto bestaat uit een expositie met circa 100 foto’s en negen fotoseries van Limburgse vrijetijdsfotografen, lezingen van Nederlandse top-fotografen en portfoliobesprekingen. De expositie van Limburg Foto is vanaf 21 t/m 30 oktober a.s. gratis te bezoeken. Op zaterdag 22 oktober verzorgen de fotografen Marijn Heuts, Bas Losekoot en Ellen Kooi een lezing over hun werk. Op die dag kunnen fotografen tevens hun portfolio laten bespreken. De officiële opening van Limburg Foto wordt op 21 oktober om 20.00 uur verricht door Ger Koopmans, Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg. Tevens worden die avond prijzen uitgereikt voor de beste foto inzendingen.

  Tijdens de opening van Limburg Foto op vrijdag 21 oktober worden alle circa 500 foto inzendingen voor Limburg Foto 2016 getoond. De drie meest opvallende foto’s worden die avond bekroond met een prijs. Na de officiële opening is er gelegenheid tot het bezoeken van de expositie. De expositie van Limburg Foto bestaat uit een selectie van ongeveer 100 foto’s, die door een professioneel jurylid is gekozen uit alle inzendingen. Ook zijn de prijswinnende fotoseries te zien van de afdelingswedstrijd ‘5-met-samenhang’. De expositie van Limburg Foto is te bezoeken t/m zondag 30 oktober a.s. Op 22, 23, 29 en 30 oktober van 11.00-17.00 uur en tijdens werkdagen (24 t/m 28 oktober) van 09.00-17.00 uur. De expositie is gratis toegankelijk.

  Op zaterdag 22 oktober geven drie Nederlandse topfotografen in het kader van Limburg Foto een lezing over hun werk. Freelance natuurfotograaf en schrijver Marijn Heuts geeft van 11.00-12.30 uur een lezing over natuurfotografie, fotograaf Bas Losekoot toont en bespreekt van 13.30-15.00 uur zijn documentaire werk en Ellen Kooi geeft van 15.30-17.00 uur een lezing over haar fotowerken die balanceren tussen fictie en werkelijkheid. Leden van de Fotobond Afdeling Limburg kunnen de lezingen gratis bijwonen. Niet-leden betalen € 5,- per lezing.

  Leden van de Fotobond Afdeling Limburg die graag feedback willen krijgen op hun werk kunnen op 22 oktober van 11.30-13.30 uur deelnemen aan een portfoliobespreking o.l.v. Brendan van der Beuken, coördinator beeldredactie bij de Media Groep Limburg en voormalig docent aan de Fotovakschool in Venlo. Aanmelden voor de portfoliobespreking is verplicht en kan t/m 16 oktober a.s. door een mail te sturen naar mary.van.rossenberg@fotobondlimburg.nl o.v.v. naam en lidmaatschapsnummer.

  De fotomanifestatie Limburg Foto wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg. Kijk voor meer informatie op www.fotobondlimburg.nl of www.hklimburg.nl/limburgfoto.
   
 • 04 december 2016 - 05 maart 2017eigen activiteit Foto expositie NIEUWE OOGST #2
  Zeven gevorderde amateurfotografen, die i.h.k.v. de Masterclass Verhalende Fotografie #2 van het Huis voor de Kunsten…
  Zeven gevorderde amateurfotografen, die i.h.k.v. de Masterclass Verhalende Fotografie #2 van het Huis voor de Kunsten Limburg een verhalende fotoserie maakten o.l.v John Lambrichts en daarvoor slaagden, tonen hun eindresultaten in de foto expositie NIEUWE OOGST #2. De expo is vanaf 4 december 2016 t/m 5 maart 2017 te zien in Centre Céramique in Maastricht. Toegang is gratis. 

  De Masterclass Verhalende Fotografie #2 was een coachingstraject van het Huis voor de Kunsten Limburg. Gedurende negen maanden werden 10 amateurfotografen door John Lambrichts begeleid bij het maken van een verhalende fotoserie. Het op persoonlijke wijze vertellen van een verhaal, het niet louter registrerend fotograferen, het creëren van gelaagdheid en het voelbaar maken van onderhuidse sfeer, stond daarbij centraal. Een jury bestaande uit George Meijers, Nico Bastens en John Lambrichts beoordeelde de eindresultaten. Het werk van de zeven geslaagde deelnemers wordt geëxposeerd in Centre Céramique.

  Lees meer
meer items…
nieuws
 • 24 oktober 2016 Mary van Rossenberg wint fotowedstrijd Limburg Foto 2016
  Vrijdag 21 oktober werd de fotomanifestatie Limburg Foto officieel geopend. Eén van de onderdelen van de manifestatie…
  Vrijdag 21 oktober werd de fotomanifestatie Limburg Foto officieel geopend. Eén van de onderdelen van de manifestatie is de fotowedstrijd Limburg Foto. In het kader van die wedstrijd werden door Limburgse vrijetijdsfotografen circa 500 fotowerken ingezonden. De prijswinnende foto’s werden afgelopen vrijdag tijdens de opening bekendgemaakt. In het gebouw van de Media Groep Limburg in Sittard riep jurylid Theo Derksen onder grote publieke belangstelling de foto van Mary van Rossenberg uit tot winnaar. De winnende foto en ruim 100 andere foto’s zijn nog t/m zondag 30 oktober a.s. te zien tijdens de foto expositie Limburg Foto bij de Media Groep Limburg (Mercator 3) in Sittard. De expo is voor iedereen gratis toegankelijk.

  Mary van Rossenberg is lid van Fotokring Echt. De jury roemde vooral het lef om een vol beeld te presenteren waarbij het oog van de voorgrond naar de achtergrond wordt geleid en waardoor er veel te beleven valt. ‘Een venster op de wereld alsof de wereld, bijna zonder mensen, als een stroom aan ons voorbij trekt’.

  De tweede prijs van Limburg Foto ging naar Jules Romans van AFV het Motief uit Heerlen. ‘Een bijzondere compositie waarbij wat zich buiten het beeld afspeelt doorloopt in het beeld. Je oog wordt van het ene object naar het andere meegenomen en zo het beeld in getrokken.’ De inzending van André Hilkens, lid van Fotoclub Sittard, eindigde op de derde plaats. Bij dit beeld was de jury onder de indruk van de verstilling, de contemplatie en kleurstelling: ‘Een beeld als een spiegel naar de ziel’.

  De jury heeft uit de circa 500 ingezonden foto’s een selectie gemaakt van ongeveer 100 werken van Limburgse amateurfotografen die, in clubverband of individueel, lid zijn van de Afdeling Limburg van de Fotobond. Deze foto's maken deel uit van de expositie Limburg Foto. Tijdens die expositie zijn ook de negen prijswinnende fotoseries van de Limburgse fotowedstrijd ‘5-met-samenhang’ 2016 te zien, de wedstrijd die als opstap dient naar Foto Nationaal, een fotosalon van de landelijke Fotobond met het beste fotowerk van Nederlandse vrijetijdsfotografen. De foto-expositie is te bezoeken van 22 t/m 30 oktober in de entreehal van de Media Groep Limburg in Sittard. Op werkdagen tijdens kantooruren en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De exposities zijn gratis toegankelijk.

  Naast de foto exposities worden in het kader van de fotomanifestatie Limburg Foto op zaterdag 22 oktober drie lezingen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Achtereenvolgens zullen Marijn Heuts, Bas Losekoot en Ellen Kooi aan de hand van beelden over hun werk vertellen. Kijk voor een overzicht en beschrijving van de lezingen op www.fotobondlimburg.nl of www.hklimburg.nl/limburgfoto.
   
 • 15 september 2016 Fotowedstrijd Buiten de Perken!
  Buiten de Perken! is een fotowedstrijd die wordt georganiseerd door CNME en Bureau Europa. Het thema van de wedstrijd…
  Buiten de Perken! is een fotowedstrijd die wordt georganiseerd door CNME en Bureau Europa. Het thema van de wedstrijd is de prikkelende aanraking tussen het groen van de natuur en het grijs van bebouwing.

  Buiten de Perken! nodigt professionele en amateurfotografen uit om max. 10 beelden in te zenden waarbij de natuur en de stedelijke omgeving elkaar omarmen of waarbij je goed ziet hoe natuur en de stad juist 'schuren'. Anders gezegd, hoe komen groen en grijs met elkaar in aanraking? De beste inzending wordt getoond in de tentoonstelling Bronsgroen Eikenhout van Bureau Europa. Op 1 oktober, tijdens de opening van de tentoonstelling, wordt de winnaar gekozen door een vakkundige jury. De winnaar ontvangt bovendien een professionele print van zijn/haar winnende foto en een geld bedrag van € 250,-. Deelnemers kunnen t/m 27 september a.s. hun foto’s o.v.v. naam en fototitel(s) naar buitendeperken@cnme.nl sturen. Alle inzendingen zijn terug te zien op www.buitendeperken.eu. De prijsuitreiking vindt plaats op 1 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur bij Bureau Europa in Maastricht.
   
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?