welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Wij zijn een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

hkl_foto_huis_voor_de_kunsten_limburg_gebouw
nieuws
 • 21 augustus 2014 Workshops 'Beter gezien en gehoord worden via social media' en 'Functiegericht besturen'
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen,…
  Ook dit najaar organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg weer een reeks workshops ter ondersteuning van besturen, in het kader van de Motie Limburgse Volkscultuur. 

  In september gaan we van start met de volgende twee workshops: 
  1. Beter gezien en gehoord worden via social media
  Social media expert, bestuurder zwemvereniging en 'oud' muzikant Peter Bernsen neemt u mee in het beter zichtbaar krijgen van uw vereniging. Hoorbaar en zichtbaar zijn voor iedereen die wil genieten van alles wat uw leden en vereniging doen. Dit wordt uitgelegd in taal die iedereen begrijpt. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met Facebook en YouTube.
  2. Functiegericht besturen
  Waarom is het interessant een bestuursfunctie te bekleden? Welke taken en functies zijn er? Hoe bestuur je een vereniging vanuit een vooropgezet plan? Bovendien is er aandacht voor effectief communiceren met leden, vrijwilligers en de buitenwereld. De workshop is bedoeld voor onervaren bestuurders en bestuurders met niet meer dan twee jaar ervaring bij één van de betrokken verenigingen.
   
  De workshops worden georganiseerd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   
  Ga voor meer informatie over inhoud, data, locaties en aanmelden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
 • 21 augustus 2014 C-US nu gratis verkrijgbaar via de app-store
  C-US is dé gratis agenda app over culturele activiteiten in Zuid-Limburg. Met C-US in je broekzak ben je altijd…
  C-US is dé gratis agenda app over culturele activiteiten in Zuid-Limburg. Met C-US in je broekzak ben je altijd up-to-date. En met de filterfunctie per genre én per stad weet je altijd wanneer en waar jouw favoriete muziek, voorstelling of expositie te zien is. Plaats jouw keuze direct in jouw agenda, deel hem met vrienden en bestel tickets. C-US nú gratis verkrijgbaar via de app-store; voor Apple en voor Android.

  Zie voor meer info: WWW.C-US.NL

 • 20 augustus 2014 'In zo een tijd te leven' - een muzikale ode aan het verzet in Valkenburg
  In de ochtend van donderdag 14 september 1944 daalden de eerste Amerikanen de Daelhemerweg in Valkenburg aan de…
  In de ochtend van donderdag 14 september 1944 daalden de eerste Amerikanen de Daelhemerweg in Valkenburg aan de Geul af in de richting van het Grendelplein, ten teken dat de bevrijding van het stadje in aantocht was. Drie dagen later was Valkenburg bevrijd (bron: Kijk op Valkenburg). Op woensdag 17 september a.s. is het 70 jaar geleden dat Valkenburg werd bevrijd. De afsluiting van de viering van 70 Jaar Bevrijding Valkenburg vindt op 16 september plaats in de Hazelderhof (restaurant Ruïne Valkenburg). Daarbij zullen ook Amerikaanse oud-bevrijders aanwezig zijn. Tijdens de afsluiting gaat ‘In zo een tijd te leven’, een muzikale ode van Tom America aan het Valkenburgse verzet ’40-’44 in première.

  Tom America liet zich inspireren door het bijzondere verzetsverleden van Pierre Schunck, directeur van een grote wasserij in de Plenkertstraat en werkzaam in het confectiebedrijf van zijn familie in Heerlen. America sprak uitgebreid met de zonen van Schunck: “Wat uit die gesprekken vooral naar voren komt is dat een kleine groep Valkenburgers indertijd haar verantwoording heeft genomen voor iets waar ze net zo goed nee tegen hadden kunnen zeggen. De kapelaan, de koster, de garagehouder, de ondernemer, de politieman, de stationschef en zo meer; zij boden hulp en maakten plannen om anderen te helpen, mensen voor wie die hulp vaak een kwestie van leven of dood was. Als directe consequentie van hun slagvaardigheid was er het enorme risico dat ze namen t.a.v. van zichzelf en hun dierbaren. Mij sprak daarnaast aan de geweldloosheid die deze groep voorstond. Hun grootste in het oog springende wapenfeit, een overval op het distributiekantoor waar ze o.a. grote hoeveelheden bonnen wisten te bemachtigen, lukte zonder groot geweld. De mij door de twee broers vertelde historie is dus niet alleen spannend en zeer bijzonder, het gaat ook over keuzes die je als mens soms in je leven moet maken.”

  De verhalen van de zonen Schunck zijn door America op muziek gezet en worden 16 september voor het eerst live (en in besloten kring) ten gehore gebracht. Naar mogelijkheden om de verzetsode ook op andere locaties uit te voeren, wordt momenteel nog gezocht.
 • 19 augustus 2014 Laatste plekken: geef je nu op voor bijzonder bewegingstheaterproject opROER 2014!
  Onder leiding van theatermaker Dönci Bánki krijgen amateurspelers uit Limburg de mogelijkheid mee te spelen in…
  Onder leiding van theatermaker Dönci Bánki krijgen amateurspelers uit Limburg de mogelijkheid mee te spelen in een spannend straattheater-project. Hij werkt vanuit de beweging: hoe vertel ik met het lichaam een verhaal? Hoe uit ik een karakter zonder tekst? Hoe beweeg ik, hoe snel gaat die beweging, hoe zet ik een gedeelte van lichaam stil?

  Het doel van dit project is om een straat en zijn bewoners bizar kleur te geven. Tijdens zeven bijeenkomsten zal er fysiek gewerkt gaan worden. De eindpresentatie vindt zaterdag 13 september plaats tijdens het opROER festival in Roermond. Kortom: een unieke mogelijkheid om je fysieke spelmogelijkheden te leren kennen!

  Cursusmomenten
  - donderdag 21 augustus, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 23 augustus, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 28 augustus, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 30 augustus, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 4 september, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 6 september, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 11 september, 19.00-22.00 uur

  Op zaterdag 13 september vinden gedurende hele dag presentatiemomenten plaats. 

  Indien je interesse hebt, maar je bent een of meerdere data verhinderd, gelieve je interesse kenbaar te maken met vermelding van deze data.

  Voorwaarden
  - Deelname aan dit project kan alleen wanneer je ook deelneemt aan het presentatiemoment op 13 september
  - Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.
   
  Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven? Stuur dan je naam, (post)adres en telefoonnummer voor 21 augustus 12.00 uur naar Joke Versteden via jversteden@hklimburg.nl.
 • 31 juli 2014 Compositiewedstrijd 75 jaar Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is trakteert! Ter gelegenheid…
  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bestaat dit jaar 75 jaar. En wie jarig is trakteert! Ter gelegenheid van het jubileum wil de LBM haar lidverenigingen een mars aanbieden. Een ‘LBM-mars’ die een blijvende herinnering vormt aan 75 jaar Limburgse blaasmuziek. Door middel van het uitschrijven van een compositiewedstrijd, wil de LBM tevens (Limburgse) componisten uitdagen en stimuleren tot het schrijven van een muziekwerk dat door de hele provincie te horen zal zijn. Composities kunnen worden ingeleverd tot 1 oktober a.s. De winnende compositie wordt beloond met eeuwige roem en een geldbedrag van € 2.500,-. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de LBM concertconcoursen op 12 oktober 2014.
   
  De LBM is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Circa 285 korpsen zijn aangesloten bij de LBM, wat deze organisatie met ruim 25.000 enthousiaste amateurs tot de grootste muziekorganisatie van Limburg maakt.
   
  De winnende mars wordt cadeau gedaan aan alle lidverenigingen en vormt zo een blijvende herinnering aan het jubileum. De LBM-mars moet geschikt zijn voor harmonieën, fanfares en brassbands voor alle divisies, en is speelbaar in een grote en kleine bezetting. Andere criteria waar aan moet worden voldaan zijn o.a. ‘speelplezier voor de muzikanten’, ‘publieksvriendelijk’ en ‘toekomstbestendig’. Kijk hier voor het volledige wedstrijdreglement. De ingezonden muziekwerken worden beoordeeld door een commissie van deskundigen, die bestaat uit John Slangen, Jan Cober en Alex Schillings. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de LBM concertconcoursen op 12 oktober 2014.
   
  Composities kunnen tot 1 oktober a.s. worden aangeleverd bij de LBM, p/a Huis voor de Kunsten Limburg, Postbus 203, 6040 AE Roermond.
 • 17 juli 2014 Workshop 'Bewegingstheater' door Dönci Bánki - Geef je op!
  Bijzonder bewegingstheaterproject in het kader van opROER 2014!

  Onder leiding van theatermaker Dönci Bánki…
  Bijzonder bewegingstheaterproject in het kader van opROER 2014!

  Onder leiding van theatermaker Dönci Bánki krijgen amateurspelers uit Limburg de mogelijkheid mee te spelen in een spannend straattheaterproject. Bánki werkt vanuit de beweging: hoe vertel ik met mijn lichaam een verhaal? Hoe geef ik uitdrukking aan een karakter zonder tekst? Hoe beweeg ik, hoe snel gaat die beweging en hoe zet ik een gedeelte van het lichaam stil?

  Het doel van het project is om een straat en zijn bewoners bizar kleur te geven tijdens opROER 2014. In zeven bijeenkomsten zal er fysiek gewerkt gaan worden. De eindpresentatie vindt zaterdag 13 september plaats tijdens opROER in Roermond. Kortom: een unieke mogelijkheid om je fysieke spelmogelijkheden te leren kennen.

  Inschrijven
  Stuur je naam, (post)adres en telefoonnummer naar Joke Versteden via jversteden@hklimburg.nl. Aanmelden kan t/m maandag 11 augustus a.s.

  Cursusmomenten
  - donderdag 21 augustus, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 23 augustus, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 28 augustus, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 30 augustus, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 4 september, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 6 september, 10.00-17.00 uur (incl. 1 uur pauze)
  - donderdag 11 september, 19.00-22.00 uur
  - zaterdag 13 september: gedurende hele dag presentatiemoment

  Heb je belangstelling, maar ben je op een of meerdere data verhinderd, gelieve dit dan te vermelden bij je inschrijving.
   
  Voorwaarden
  - Deelname aan dit project kan alleen wanneer je ook deelneemt aan het presentatiemoment op 13 september
  - Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen
 • 07 juli 2014 Fotowedstrijd 'Limburg Foto' van start
  Fotoliefhebbers kunnen tweejaarlijks hun hart ophalen als de Fotobond Limburg de fotowedstrijd en -expositie Limburg…
  Fotoliefhebbers kunnen tweejaarlijks hun hart ophalen als de Fotobond Limburg de fotowedstrijd en -expositie Limburg Foto organiseert. Amateurfotografen die lid zijn van de Bond van de Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV) krijgen dan de kans op foto's en series in te zenden. 

  Het is een grote eer om als amateurfotograaf geselecteerd te worden voor de expositie van Limburg Foto. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot aantal fotografen gebruik maakt van het recht om maximaal acht werken in te leveren. Een deskundige jury maakt de uiteindelijke selectie. Fotografen die lid zijn van de Fotobond Limburg kunnen in de periode 15 t/m 19 september 2014 werk inzenden/inleveren bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Klik hier voor meer informatie, het inschrijfformulier en het wedstrijdreglement. 

  De foto expostie van Limburg Foto vindt plaats van 17 t/m 26 oktober 2014. Op vrijdag 17 oktober vindt de feestelijke opening plaats en worden de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober wordt een breed programma georganiseerd met fotografieworkshops, -lezingen, etc. 

  Bij de organisatie van Limburg Foto wordt de Fotobond Limburg  ondersteund door o.a. het Huis voor de Kunsten Limburg. lees meer…
 • 30 juni 2014 D'n Aovend van 't Muulke - Winnaars Limburgse Toneelprijzen 2014
  D'n Aovend van 't Muulke 2014, de avond waarop dé Limburgse toneelprijzen (Muulkes) worden uitegreikt, is een…
  D'n Aovend van 't Muulke 2014, de avond waarop dé Limburgse toneelprijzen (Muulkes) worden uitegreikt, is een feit! Met maar liefst 350 toneelspelers-, -liefhebbers, -makers en betrokkenen ging vrijdag 27 juni 2014 het dak eraf in het Munttheater in Weert. De winnaars van de Muulkes 2014 zijn: 

  MEEST BIJZONDERE NIEUWE INITIATIEF
  Jeugd- en jongerentheater van Theater Karroessel (Geleen) met de voorstellingen Diep en Vals Plat

  MEEST BIJZONDERE VOORSTELLING
  Toneelvereniging Ons Genoegen (Genhout) met de voorstelling ’t Atelier

  OPVALLENDE MAN IN EEN GROTE ROL
  Quincy Grootjans als Jack Heuvelmans in ’t Liek houw geliek door Toneelvereniging Sint Donatus (Nuth)

  MEEST OPVALLENDE VROUW IN EEN GROTE ROL
  Thea Mourmans & Susan Rouvroije als Parel & Fee in Witlox door Toneelgroep de Bron (Noorbeek)

  MEEST OPVALLENDE MAN IN EEN KLEINE ROL
  Willem Derks als Wouter in Tot ik Vlieg door de Vrije Spelers (America)

  MEEST OPVALLENDE VROUW IN EEN KLEINE ROL
  Wilke Goessen als Lieve Goedele in Harvey door Toneelvereniging C.O.M. (Meijel)

  MEEST OPVALLENDE VORMGEVING
  Voorstelling In bèd mèt Dracula door Toneelgroep Spelenderwijs (Horn)

  MEEST BIJZONDERE JEUGDVOORSTELLING
  Voorstelling Liefde voor een varken door de Krottepoffers (Nederweert)

  SCHADUWPRIJS
  René Corten van Pesthuys Podium (Maastricht  lees meer…
 • 30 juni 2014 Schrijf mee aan Platbook 13: Geld
  Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers- en lezers. Auteurs uit de hele provincie…
  Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers- en lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven in hun eigen verhalen en gedichten.

  Platbook 11 was - vanwege het gekkengetal - gewijd aan Carnaval. Het thema van nummer 12 was eenvoudig: het getal twaalf. Platbook 13 zou gewijd kunnen zijn aan het ongeluksgetal, maar dat is te voor de hand liggend. Het thema van de 13de editie gaat over wat de meeste mensen met geluk associëren: geld. Een heel actueel thema. De kredietcrisis is nog niet voorbij, de kranten staan vol met verhalen over grote graaiers, etc. Genoeg inspiratie dus voor schrijvers.

  De serie Platbook, bedacht door Wim Kuipers, is bedoeld voor schrijvers in het Limburgs. Redacteur van Platbook 13 is drs. Fernand Jadoul, consul van het Groothertogdom Luxemburg. In zijn werkzaam leven was hij onder meer directeur Public Affairs van pensioenfonds ABP.

  Iedereen die in het Limburgs schrijft, kan een eigen gedicht, verhaal, column, prozagedicht, dialoog of korte toneelschets voor het Platbook insturen van maximaal 550 woorden. Teksten kunnen tot 1 september a.s. worden aangeleverd bij Uitgeverij TIC, via paul@uitgeverijtic.nl. Indien het werk van een schrijver wordt gekozen, dan ontvangt hij of zij een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 13.

  De serie Platbook is voor € 9.90 (excl. verzendkosten) te koop in de webshop van het Huis en bij de betere boekhandel in Limburg.

    lees meer…
 • 30 juni 2014 Speelfilm 'Hemel op Aarde' te zien tijdens Filmtage Hückelhoven 2014
  De Nederlandse speelfilm 'Hemel op Aarde' (2013) van regisseur Pieter Kuijpers is te zien tijdens de 43ste editie…
  De Nederlandse speelfilm 'Hemel op Aarde' (2013) van regisseur Pieter Kuijpers is te zien tijdens de 43ste editie van de Filmdagen Hückelhoven. Hét filmevent voor jongeren uit Nederland, Duitsland en België vindt dit jaar plaats in het weekend van 21 t/m 23 november in het Gymnasium van Hückelhoven (vlak over de grens bij Roermond). Het organisatieteam is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het festival en het boeken van de films. Het Huis voor de Kunsten Limburg selecteert de Nederlandse films.

  'Hemel op Aarde' is een ontroerend en romantisch drama. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de jaren ‘70 en het in handen hebben van je eigen lot. De film (zie trailer) is geregisseerd door Pieter Kuijpers, afkomstig uit Tegelen. De Limburgse setting, de Limburgse taal, de filmmuziek van Rowwen Hèze en een (deels) Limburgse cast geven deze film een behoorlijk Limburgs tintje.

  Naast 'Hemel op Aarde', maken ook de Duitse speelfilms 'Fack ju Göhte' van Bora Dagtekin en 'Zwei Leben' van Georg Maas en Judith Kaufmann definitief deel uit van het festivalprogramma. In het kortfilmprogramma worden de winnende films van het Euregionale Jeugdfilmfestival 2013 getoond. Klik hier voor meer informatie (en trailers) over deze films, het totale filmprogramma (deels nog onder voorbehoud) en deelname info. 

  De filmvertoningen tijdens de Filmdagen Hückelhoven zijn voor iedereen gratis(!) toegankelijk. Een aantal films wordt vertoond in aanwezigheid van de regisseur. Op zaterdag en zondag vinden tevens discussiebijeenkomsten plaats waarbij de vertoonde films worden besproken. Wil je je het hele weekend onderdompelen in film? Maak dan gebruik van onze overnachtingsarrangementen. Filmliefhebbers t/m 27 jaar betalen slechts € 60,- voor twee overnachtingen in een hotel in Hückelhoven, incl. tweemaal ontbijt, lunch en diner. Personen die ouder zijn dan 27 jaar betalen € 100,-. Neem voor meer info contact op met Patricia Peters, consulent Film & Fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via t: 0475 399 278 of ppeters@hklimburg.nl. 

  lees meer…
 • 30 juni 2014 1-minuut filmwedstrijd ‘Deugd en Ondeugd’
  Professionele filmers en amateurfilmers opgelet! De BienNEELe, tweejaarlijkse kunstmanifestatie in Maasniel (Roermond)…
  Professionele filmers en amateurfilmers opgelet! De BienNEELe, tweejaarlijkse kunstmanifestatie in Maasniel (Roermond) die dit jaar geheel in het teken staat van ‘film’, schrijft een wedstrijd uit waarbij je een 1-minuut film kunt inzenden over het thema ‘Deugd en Ondeugd’. De inschrijfdatum voor deelname aan de 1-minuut filmwedstrijd sluit op 1 augustus 2014. Meer informatie over de filmwedstrijd en de BienNEELe is te vinden op www.bienneelemaasniel.nl. Alle inzendingen worden gejureerd. Tijdens de BienNEELe (27 en 28 september 2014) worden de meest opvallende films aan het publiek getoond.

  Aanleveren 1-minuut films
  Films dienen in ProRes (HQ) HD 1920X1080p/25 op DVD te worden aangeleverd bij de redactie van de BienNEELe: p/a Julianalaan 53, 6042 JE Roermond. Heb je vragen? Neem dan contact op met Laura Adams, projectleider BienNEELE via info@bienneelemaasniel.nl.

  Over de BienNEELe Maasniel 2014
  Na het succes van de eerste editie van 2012, wordt op zaterdag 27 en zondag 28 september in Maasniel opnieuw de kunstmanifestatie BienNEELe gehouden. De editie van 2014 is speciaal gewijd aan de (hedendaagse) film(kunst) en heeft als rode draad het thema ‘Deugd en Ondeugd’. De BienNEELe presenteert een bijzondere mix van videokunst, performance art, muziek, literatuur, mode en set-design. Deze manifestatie maakt van Maasniel een levendig middelpunt van hedendaagse kunstuitingen. Tegelijkertijd vindt ook een schoolproject plaats, opent een pop-up restaurant de deuren en wordt een oproep gedaan aan de bewoners om unieke oude films op te duikelen.
   
  De BienNEELE Maasniel 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg.  lees meer…
meer nieuws…
prikbord
12-08-2014 14:31,

Creatief talent gezocht voor jubileum Brandslang

De Brandslang is een samenwerkingsverband van vijf unieke horecagelegenheden in het historisch centrum… De Brandslang is een samenwerkingsverband van vijf unieke horecagelegenheden in het historisch centrum van Sittard. Aankomend najaar is het alweer vijf jaar geleden dat de Brandslang Sittard opgericht werd. Uiteraard is dit een goed moment om daar kort bij stil te staan. Dit doet de organisatie aan de hand van een speciale jubileumdag die op 21 september van 14.00 tot 18.00 uur in Sittard georganiseerd zal worden.

Voor deze dag is de organisatie op zoek naar creatieve talenten als een karikaturentekenaar, glasblazer etc. die in de deelnemende horecagelegenheden hun kunsten kunnen/willen vertonen. Desgewenst kan een kleine vergoeding betaald worden. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 31 augustus een mail sturen naar marketing@vvvzuidlimburg.nl.
28-07-2014 09:52,

'Scare actors' gezocht voor Halloween in Toverland

Attractiepark Toverland organiseert al jaren een Halloween evenement, genaamd de Halloween Nights. Aangezien… Attractiepark Toverland organiseert al jaren een Halloween evenement, genaamd de Halloween Nights. Aangezien dit evenement elk jaar groter wordt, zijn we op zoek naar enthousiaste toneelspelers die het aandurven om de gasten van Toverland angst aan te jagen!
 
De Halloween Nights vinden dit jaar plaats op:
- vrijdag 17 oktober en zaterdag 18 oktober
- vrijdag 24 oktober en zaterdag 25 oktober
- vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november

De avonden starten om 19.00 uur en eindigen om ca. 23.30 uur. Het schminken start vanaf 16.00 uur.
 
Aan deelname zijn de volgende voorwaarden verbonden:
- Om de kwaliteit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, dient iedereen deel te nemen aan een selectiebijeenkomst. 
- Iedereen dient zich minimaal 3 van de 6 dagen beschikbaar te stellen. Hiervan dienen 2 dagen aaneengesloten te zijn; je speelt dus in één weekend zowel de vrijdag als de zaterdag. Iedereen mag zich uiteraard ook meer dan 3 dagen beschikbaar stellen.
- Naast de selectiebijeenkomst vindt tevens een trainingsavond plaats. Aanwezigheid op deze avond is verplicht. Tijdens de trainingsavond wordt bepaald wie welk karakter gaat spelen, wat de kledingmaten zijn, welke attributen benodigd zijn, waar de scarezones zich bevinden etc. De datum voor deze avond wordt nog vastgesteld.
-De minimumleeftijd is 18 jaar.

Alle deelnemers ontvangen een vergoeding voor de clubkas. Hiervoor dient de toneelvereniging in het bezit te zijn van een inhoudingsplichtigenverklaring.
 
Opgeven kan door uiterlijk 31 augustus 2014 een mail te sturen naar entertainment@toverland.nl. Geef hierbij de volgende gegevens door:
- Naam toneelvereniging
- Naam deelnemers(s)
- Leeftijd deelnemer(s)
- Beschikbare data deelnemer(s)
11-06-2014 11:14,

‘ON THE ROAD XXL’ Theatergroep 60+

“Wij dragen maskers naarmate we ouder worden, de maskers van onze leeftijd: jongeren denken dat wij…

“Wij dragen maskers naarmate we ouder worden, de maskers van onze leeftijd: jongeren denken dat wij zijn, wat we lijken, maar dat is niet zo.” (Karen Blixen)

"Het enige voordeel dat wij ouderen hebben op de jeugd, is dat wij weten hoe het is om jong te zijn, terwijl zij er geen flauw idee van hebben wat het is om ons te zijn." (vrij naar Tommy Wieringa) 

Deze twee uitspraken vormen de inspiratie voor een nieuwe theatergroep in Roermond. Niet zomaar een theatergroep, maar een groep enthousiaste mensen die via theater de discussie aangaan met vooral de jongere generatie. Een theatergroep die middels dans, mime, muziek en toneel onderzoekt en toont hoe hij in het leven staat. Achter de maskers van de leeftijd gaat nog altijd veel hartstocht, bevlogenheid, wijsheid en jonge creativiteit schuil.

Daarom een opvallende stukkeuze als eerste voorstelling van deze groep: ‘Romeo en Julia’ van William Shakespeare!

Dit is je kans om eindelijk, of nog eens, op het toneel te schitteren. Speciaal voor mensen van 60+! 10 tot 25 acteurs/dansers/zangers/musici zetten Romeo en Julia naar hun hand. Ongeveer 30 repetities op donderdagmiddag (14.00-16.00 uur) en dan een aantal voorstellingen, hopelijk op diverse plaatsen. Kosten bedragen € 100,-.Lees meer…
27-05-2014 09:00,

Gezocht voor de Kerkrade Mini Maker Faire: Makers van alle leeftijden!

Bouwer of Brei ’er? Hacker of Haker? Programmeur of Pottenbakker? Timmerman of Theezakjesvouwer? Iederéén… Bouwer of Brei ’er? Hacker of Haker? Programmeur of Pottenbakker? Timmerman of Theezakjesvouwer? Iederéén die iets zelf maakt, is van harte uitgenodigd zijn creaties en maakkennis te delen op de Kerkrade Mini Maker Faire, hét familievriendelijke festival waar de vele vormen van Do It Yourself en creativiteit worden gevierd.

Voor een eerste indruk kun je het filmpje van de vorige editie bekijken, maar de echte ervaring beleef je pas op 20 en 21 september! Aarzel niet langer en meld je nu aan op www.makerfairekerkrade.com. Bel voor meer informatie met het Continium via 045 567 60 50 of mail naar info@makerfairekerkrade.com.
07-05-2014 14:20,

Tegels Symfonie Orkest zoekt nieuwe muzikanten

Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en…
Het meer dan 103-jarige Tegels Symfonie Orkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, oud en jong, die hun hart hebben verpand aan het maken van klassieke muziek. We streven een hoog muzikaal niveau na, maar vinden een leuke onderlinge sfeer ook zeker belangrijk. We zijn een orkest met leden uit de hele regio: niet alleen uit Tegelen, maar ook uit Venlo, Belfeld, regio Horst, Venray, Roermond en zelfs uit België zijn leden afkomstig. We zijn dan ook inmiddels een regionaal orkest. 
 
Zoals voor bijna elk amateurgezelschap geldt, merken ook wij, dat het belangrijk is voortdurend aandacht te hebben voor versterking van ons orkest. Op dit moment hebben wij plaats voor:
- Klarinet
- Hoorn
- Hobo
- Fagotten
- Trompetten
- Schuiftrombones  
- Slagwerk
- Strijkers (cello, contrabas, altviool en viool)
- Bestuursleden.

We repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in cultureel centrum de Haandert in Tegelen, onder leiding van onze professionele dirigent Luis Andrade.
 
Behalve koorbegeleidingen, hebben we vooral ook een interessant eigen programma, variërend van symfonische muziek, kamermuziek, blazers- en strijkerensembles, tot meer moderne producties, zoals recent de musical Anatevka.
 
Ga voor meer informatie naar www.tegelssymphonieorkest.nl.

Mocht je interesse hebben om onze enthousiaste muzikantengroep te komen versterken, kom dan naar een van onze repetitieavonden, je kunt altijd een keer mee komen spelen om sfeer te proeven. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je ook bellen of mailen met:
- Wil Jentjens (voorzitter), t: 077 373 34 97, e: wil.jentjens@ziggo.nl
- Maarten Vossen (bestuurslid), t: 077 373 05 28, e: ac59715@tiscali.nl
- Petra Buskens (lid), t: 077 374 07 23, e: nijskensbuskens@ziggo.nl
06-05-2014 13:52,

MA studenten Limburgs en Fries gezocht

Binnenkort gaat op het Meertens Instituut het door NWO gesubsidieerde project TWIDENTITY van start; de…

Binnenkort gaat op het Meertens Instituut het door NWO gesubsidieerde project TWIDENTITY van start; de naam is een samentrekking van Twitter en identity. We gaan onderzoek doen naar de vraag in hoeverre er op Twitter sprake is van constructie van lokale en/of sociale identiteiten door taalgebruik.

We zoomen daarbij specifiek in op het gebruik van Limburgs dialect en Fries (in afwisseling met het Standaardnederlands, Engels etc.).

Het Meertens Instituut zoekt voor de duur van een half jaar drie studenten in hun master fase. Het gaat om twee (socio)linguisten en een programmeur, die bereid zijn van dit onderzoek een afstudeerwerkstuk te maken of er een Engelstalig artikel over te publiceren.
 Lees meer…
meer prikbordberichten…
agenda
 • 20 april 2014 - 07 september 2014samenwerkings activiteit Expositie Hofferkeukens Kunstkollectief in Thorn
  Van 20 april t/m 7 september 2014 vindt in Thorn een expositie plaats van een zevental kunstenaars, verenigd onder…
  Van 20 april t/m 7 september 2014 vindt in Thorn een expositie plaats van een zevental kunstenaars, verenigd onder de naam 'Het Hofferkeukens Kunstkollectief'. Deze expositie is ondergebracht  in het monumentale pand Hofferkeukens aan de Hofstraat 12 in Thorn. De openingstijden zijn: elke zaterdag,  zondag en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en tijdens de opening zijn een of meerdere kunstenaars aanwezig.

  Het Hofferkeukens Kunstkollectief bestaat uit de volgende personen:
  - Mia Beurskens (schilderkunst)
  - Har Bokken (fotografie)
  - Margo Eggels (grafiek & keramiek)
  - Hen Konickx (metalen sculpturen)
  - Babs Schaper (glas in lood)
  - Marlies Smeets (keramiek)
  - Lian Vink (schilderkunst)

  Het Hofferkeukens Kunstkollectief exposeert in de voormalige hofkeukens. Ten tijde van het Stift Thorn, opgeheven in 1797 tijdens de Franse overheersing, maakte dit expositiegebouw deel uit van het abdijcomplex. Buiten de Abdijkerk is dit een van de weinige gebouwen die van dit complex zijn overgebleven. In dit pand waren de keukens van het paleis of hof van de vorstin-abdis gevestigd.


  Lees meer
 • 01 mei 2014 - 31 maart 2015samenwerkings activiteit 'Het Hart van Grind' op de Brunssumerheide
  Tijdens een 3,5 km lange wandeling door de bossen en over de heide van de Brunssumerheide komen bezoekers van 1…
  Tijdens een 3,5 km lange wandeling door de bossen en over de heide van de Brunssumerheide komen bezoekers van 1 mei 2014 t/m 31 maart 2015 bijzondere steenformaties tegen. Deze kunstwerken nemen hen mee naar de verborgen natuur van de stenen.

  Beeldend kunstenaar Adri Verhoeven realiseerde 11 kunstwerken in de natuur. Samen met Natuurmonumenten, de Vereniging van Geologen, de Sterrenwacht Limburg, Consortium Grensmaas, geoloog/fotograaf Dirk Wiersma en filmmaker Rob Vogelsang neemt hij u graag mee om de diepste lagen van het steentje bloot te leggen. 

  Voor een deel kunt u die ontdekkingstocht op www.hethartvangrind.nl maken. Op deze website is te zien hoe breed de fascinatie voor de steen verbreid is. Dichters willen de steen kennen, in heel verschillende culturen wordt de steen op een voetstuk geplaatst en de wetenschap ontdekt onze eigen wortels in de steen. Om de 'intimiteit met het bestaan' aan den lijve te ervaren zult u oog in oog moeten komen staan met het ontblote hart van de steen. 

  Startpunt van de wandeling is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Schaapskooiweg 99 in Heerlen. Hier is een gratis routekaart beschikbaar. Alle praktische informatie en een mogelijkheid om de routekaart te downloaden staan ook op www.hethartvangrind.nl.
   
  Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg. 
 • 15 augustus 2014 - 31 augustus 2014samenwerkings activiteit Extra voorstelling Die Dreigroschenoper
  Vanwege overweldigend succes is een extra voorstelling ingelast op zaterdag 30 augustus om 20.30 uur. Kaarten voor…
  Vanwege overweldigend succes is een extra voorstelling ingelast op zaterdag 30 augustus om 20.30 uur. Kaarten voor zondag 31 augustus zijn uitverkocht. 

  Op een roestig kerkhof aan de Maas ploeteren gore onderkruipsels om te overleven. Niets gaat te ver als het om onszelf gaat.

  De personages lijken welhaast archetypes, vertegenwoordigers van onze diepste zielenroerselen. Oerkrachten en ongetemde emoties op een theatraal strijdtoneel aan de boorden van de ontembare rivier. 

  Waardige uitvoering
  Het legendarische theaterstuk uit 1928 van Bertolt Brecht, met de muziek van Kurt Weill, geeft theatermakers alle mogelijkheden om het publiek een immense spiegel voor te houden en te prikkelen tot individuele reflectie, maar zeker ook een gemeenschap met zichzelf te confronteren. Eerlijke, schrijnende en ingrijpende bezinning op een eveenens eerlijke, vervreemdende, aantrekkelijke en harde locatie - de bedelaarsopera waardig.

  Bijzondere plek
  In Velden, iets ten noorden van Venlo, in de buurt van het veerpontje, viel het oog van de artistieke leiding op een scheepswerf. Een scheepswerf waar de loods, de aanlegplaats en helling vanuit de Maas, de opgetakelde veerponten en de opslag van ijzer en staal getuigen van indrukwekkende, ambachtelijke en noeste bedrijvigheid. De voorbij stromende Maas vormt niet alleen het rustgevende decor, maar tevens ontstaat veel activiteit vanuit aanleggende boten: de waterkant neemt in het verhaal een belangrijke plek in. 

  Smeltkroes van culturen
  De cast - afkomstig uit Duitsland, Polen, Hongarije, Limburg en Amsterdam - bestaat uit jonge professionele talenten, oude rotten in het vak en bevlogen amateurs. Het muzikale decor wordt verzorgd door een professioneel orkest, aangevuld en uitvergroot door musici uit regionale harmonie- en fanfareorkesten. Door het inzetten van koorzangers als volk, bedelaar of hoer, worden diverse scenes massaler. De tekst is deels in het Nederlands, deels in het Duits, passend bij de smeltkroes van culturen en nationaliteiten die een havenomgeving van nature vormt. 

  Trucs en manipulatie
  Ondanks het feit dat de titel spreekt van 'opera', is de Dreigroschenoper een toneelstuk met 22 afzonderlijke zangnummers, in dit geval gezongen door geschoolde operazangers en acteurs. Het verhaal speelt in de penoze van Londen, waar de meest gezocht misdadiger Macheath - alias Mackie Messer oftewel Mack the Knife - omgang heeft met Polly, de dochter van Peachum, en tegen diens zin met haar trouwt. Mackie, de verpersoonlijking van het kwaad, komt oog in oog te staan met vader Peachum, koning van de bedelaars. Niet de Thames, maar de Maas vormt het decor van de zelfkant van de maatschappij. 

  Publiek
  Het publiek is noodzakelijk en echt aanwezig; regelmatig stappen de acteurs uit de zorgvuldig gecreëerde illusie en spreken het publiek rechtstreeks aan. Ontsnappen is onmogelijk... Ook het publiek wordt bij de strot gepakt; u bent bruiloftsgast, gaat naar het bordeel of dreigt te worden opgehangen. U wordt op verleidelijke wijze gedwongen zich in te leven, partij te kiezen en uiteindelijk uzelf de maat te nemen. 

  Regie: Cees Rullens
  Muzikale leiding: Nard Reijnders
  Uitvoeringen: 15, 16, 17 en 22, 23, 24 en 31 augustus; extra voorstelling 30 augustus
  Speeltijden: 20.30 uur, m.u.v. 31 augustus: 16.00 uur
  Locatie: Scheepswerf Smits, Velden (veerpont Velden/Grubbenvorst)
  Reserveren: € 18,- via www.oplocatie.org / € 20,- bij VVV winkels en aan de kassa


  Lees meer
 • 28 augustus 2014 - 06 september 2014eigen activiteit Theatervoorstellingen 'Robin Hood' en 'Draaikolk' in Limburgse openluchttheaters
  Vijf openluchttheaters, die sinds vorig jaar met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten bundelen…
  Vijf openluchttheaters, die sinds vorig jaar met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten bundelen in de nieuwe Stichting Openluchttheaters Limburg, presenteerden zich deze zomer met een gezamenlijk theaterprogramma. In de komende weken worden de laatste voorstellingen van dit programma gespeeld. Het betreft de jeugdtheatervoorstelling Robin Hood – vandaag kunnen we helden zijn van Het Laagland en de muziektheatervoorstelling Draaikolk van Opera Dolleboelja. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

  De meespelende muziektheatervoorstelling Draaikolk is op 31 augustus a.s. nog te zien in het openluchttheater van Velden. De succesvolle familievoorstelling Robin Hood – vandaag kunnen we helden zijn van regisseur Inèz Derksen van jeugdtheatergezelschap Het Laagland speelt nog op 28 augustus om 18.30 uur in het openluchttheater in Tegelen, op 30 augustus om 20.30 uur in Valkenburg, 5 september om 19.00 uur in Thorn en 6 september om 19.00 uur in Brunssum.

  Het gezamenlijke theaterprogramma van de Stichting Openluchttheaters Limburg ging in mei 2014 van start met een concertreeks van het LBM Jeugdorkest. Onder leiding van Björn Bus verzorgde het jeugdorkest spetterende optredens met symfonische rockmuziek in de openluchttheaters van Valkenburg, Brunssum, Tegelen en Thorn.

  Klik hier voor meer informatie over de Stichting Openluchttheaters Limburg, de aangesloten theaters en het gezamenlijke theaterprogramma.

  Lees meer
 • 30 augustus 2014 - 05 oktober 2014eigen activiteit Muziek Biënnale Niederrhein 2014
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en…
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en muziekgenres overschrijdt. De vierde editie van de Muziek Biënnale Niederrhein vindt plaats van 30 augustus t/m 5 oktober 2014. Op 30 locaties in de regio Maas-Rijn Noord vinden 50 concerten plaats, ontmoeten lokale muziekverenigingen muzikale grootheden en wordt een programma samengesteld met en voor jonge muzikanten. De Muziek Biënnale presenteert dit jaar o.a. Brechts Dreigroschenoper op een scheepswerf in het Nederlandse Velden, rock- en metal nummers uit de jaren ’90 in klassieke bezetting en een Band Camp voor opkomende popbandjes uit de Euregio. Ook biedt ze opkomend muzikaal talent een exclusief podium en worden topconcerten georganiseerd met internationale artiesten. Zaterdag 30 augustus a.s. vindt in Kulturforum Franziskanerkloster in Kempen (Duitsland) de feestelijke opening van het festival plaats.

  De regio Niederrhein is een rijk muzieklandschap dat jaar na jaar op eigen kracht internationale concertreeksen en festivals voortbrengt. Genoeg voedingsbodem en potentie dus om in het culturele gebied, dat begrensd wordt door de Rijn, de Maas en de Waal, een muziekbiënnale te organiseren. Tweejaarlijks (sinds 2008) vormt de biënnale hét muzikale middelpunt van de regio Niederrhein. Met ruim 30 concertlocaties aan beide kanten van de grens, speciale producties uit de regionale muziekscène en ontmoetingen met internationale grootheden vormt de Muziek Biënnale Niederrhein het grootste muziekfestival in de regio. Het festival is een grensoverschrijdend evenement waar organisatoren, musici, componisten en muziekinstructeurs uit de hele regio samenkomen om gezamenlijk projecten te initiëren en nieuwe impulsen te geven aan het muzieklandschap, ook in Limburg.

  Eén van die projecten is de uitvoering van Brechts Dreigroschenoper aan de Maas door …Op Locatie. Op zondag 31 augustus a.s. om 16.00 uur vindt, precies 86 jaar na de allereerste uitvoering, de opera plaats op een scheepswerf in het Limburgse Velden. Het stuk wordt, onder leiding van regisseur Cees Rullens en musicus en componist Nard Reijnders, uitgevoerd door zeven solisten uit Limburg, Hongarije, Polen en Duitsland. Zingend vanaf de Maasoever en een boot worden zij vergezeld door een orkest en een koor. Zowel professionele acteurs als amateurs maken hun opwachting in het stuk.

  Tegelijk met de uitvoering van de Dreigroschenoper vindt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond onder leiding van de Maastrichtse koordirigent Hans Leenders het zangconcert Pantha rhei (klank in beweging) plaats van Franciscuskoor Venlo. Het zeer gevarieerde a capella-programma dat in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein wordt uitgevoerd omvat zowel oudere als hedendaagse muziek.

  Op zondag 28 september om 16.00 uur vindt in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein het concert Als in de stroming van een waterval plaats van het Ruysdael Kwartet in Domani (voormalige Dominicanenkapel) in Venlo. Met werken van Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy en Johannes Brahms zal het meermaals onderscheiden Nederlandse ensemble die middag een levendige stroom van klanken teweegbrengen.

  Onder leiding van het Huis voor de Kunsten Limburg vindt tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein een Band Camp plaats voor opkomende bands. In oktober ontmoeten bands uit Limburg, Gelderland en de Duitse regio Niederrhein elkaar tijdens een workshopweek. Naast het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om nader kennis te maken met elkaar, staat in deze week de praktijk op de voorgrond. Tijdens verschillende coachingsessies kunnen de deelnemers hun muzikale kennis verbreden, zich verder ontwikkelen en samen met anderen nieuwe dingen uitproberen. In de daarop volgende weken treden de bands op in hippe bars en op grote festivalpodia in de grensregio.

  Meer informatie over bovenstaande en andere muziekevenementen die tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein plaatsvinden, is te vinden op www.muziekbiennale.eu en in het festivalmagazine dat hier te downloaden is. In het magazine vindt u tevens informatie over het bestellen van kaarten voor diverse voorstellingen.


  De Muziek Biënnale Niederrhein is een samenwerkingsproject van Kulturraum Niederrhein, het Huis voor de Kunsten Limburg en de deelnemende musici en podia. Het festival wordt ondersteund door de regionale cultuurpolitiek NRW, de Provincie Limburg, de kunststichting NRW en vele fondsen en sponsoren. Het festival wordt, in het kader van het INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland, gefinancierd met gelden van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE) en begeleid door het programmanagement van de Euregio Rijn-Maas-Noord. 
  Lees meer
 • 30 augustus 2014 - 01 september 2014samenwerkings activiteit 'Vuurschoppen' op festival Cultura Nova
  Op 30 en 31 augustus en 1 september is de voorstelling Vuurschoppen van Karmijnrood Podiumkunst te zien op festival…
  Op 30 en 31 augustus en 1 september is de voorstelling Vuurschoppen van Karmijnrood Podiumkunst te zien op festival Cultura Nova in Heerlen. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg, 

  Over Vuurschoppen
  Broer en zus Jurgen en Frida Borghout proberen hun familieverleden te bevatten en te verwerken. Frida komt na het overlijden van hun moeder achter een goedbedoelde verzwegen waarheid die haar en haar broer uit elkaar lijkt te drijven. Haar zoektocht om met Jurgen in gesprek te komen, toont op genuanceerde wijze haar kwaliteiten om in een explosieve en conflicterende situatie een bindende kracht te blijven.
   
  De voorstelling is een ode aan de vrouw, maar toont ook op ontroerende wijze de mannelijke opgeslotenheid in zijn eigen gelijk. In een bloedmooie, poëtische, ontroerende en uitgebalanceerde tekst met eenvoud als belangrijkste kenmerk. Vuurschoppen is een intense voorstelling die man en vrouw niet onbewogen hoopt te laten. Een viersterrenvoorstelling! 

  Speeldata:
  - zaterdag 30 augustus
  - zondag 31 augustus
  - maandag 1 september
  Aanvang voorstellingen: 21.30 uur, duur 1,15 uur
  Locatie: Savelbergklooster Heerlen
  Entree: € 15,-

  Tickets zijn verkrijgbaar via Parkstad Limburg Theaters.


  Lees meer
 • 06 september 2014 - 14 september 2014samenwerkings activiteit Henri Hermans Festival 2014
  Van 6 t/m 14 september organiseert de Stichting Natuurlijk Nuth de eerste editie van het Henri Hermans Festival.…

  Van 6 t/m 14 september organiseert de Stichting Natuurlijk Nuth de eerste editie van het Henri Hermans Festival.

  Henri Hermans, in 1883 geboren in Nuth, vloog uit naar Duitsland en België om muziek te studeren en vestigde zich vervolgens in Maastricht. Vanaf 1916 was Hermans ruim dertig jaar dirigent van de voorloper van het Limburgs Symfonie Orkest. Hij legde zo een belangrijke basis voor de huidige philharmonie zuidnederland. Vandaar dat het orkest tijdens het eerste Henri Hermans Festival in Schimmert acte de presence geeft met een mooi programma dat Hermans zelf niet misstaan had: aanstekelijke werken van onder anderen Beethoven, Liszt, Tsjaikovski en Van Anrooy die het orkest maximaal doen stralen.

  Daarnaast was Hermans een muziekpedagoog die het muziekleven in Limburg sterk beïnvloed heeft. Heel tekenend was zijn belangstelling voor amateurmusici. Hij was te allen tijde bereid tijd en energie in hun ontwikkeling te steken, en bood hen kansen zich te profileren. Dat aspect komt in het kader van het festival aan bod tijdens het Candlelight concert, waarbij getalenteerde amateurs en professionele musici samen muziek maken.

  philharmonie zuidnederland
  Datum: zaterdag 6 september
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Schimmert
  Entree: € 15,-
  Dirigent: Jean-Pierre Cnoops
  Solisten: Wouter Bergenhuizen (piano), Inge Bergenhuizen (viool), Johan Naus (klarinet)
  Muziek: (o.a.) Beethoven, Liszt, Tsjaikovsky en Grieg

  Candle Light Concert
  Datum: vrijdag 12 september
  Tijd: 20.30 uur
  Locatie: St. Bavokerk, Nuth
  Entree: € 7,50
  Solisten: (o.a.) Claudia Couwenbergh (sopraan), Ed Coenen (orgel), Julia Weeda (viool) en saxofoonkwartet fanfare Schimmert
  Muziek: Henri Hermans en tijdgenoten

  Klik hier voor het volledige programma van het festival.

  Tickets zijn verkrijgbaar via www.natuurlijknuth.nl, aan de avondkassa of bij America Ems Fijen (Stationstraat 264a, Nuth), Gitek Sport (Leeuwerikstraat 2, Nuth), Gemeenschapshuis Wijnandsrade (Oudenboschstraat 50), Soons Interieurbouw (Hoofdstraat 45, Schimmert) en Café Op de Trepkes (Kerkheuvel 8, Hulsberg).

 • 07 september 2014 11:30 - 17:00eigen activiteit Schrijf, schrijver, schrijfst 2014
  Op zondag 7 september van 11.30-17.00 uur vindt in Centre Céramique Maastricht de tweede editie van ‘Schrijf,…
  Op zondag 7 september van 11.30-17.00 uur vindt in Centre Céramique Maastricht de tweede editie van ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’ plaats. Dé dag om je te laten inspireren door schrijvers, uitgevers en andere kenners van het geschreven woord! Er zijn interviews, optredens, schrijfworkshops, een live leesclub, een schrijfconsult, een kinderprogramma en een informatiemarkt. Presentator Leon Verdonschot zal onder anderen uitgever Oscar van Gelderen (Lebowski Publishers), schrijvers Roman Helinski, Hanneke Hendrix en Marente de Moor en de scenarioschrijver van Flikken Maastricht interviewen. 

  Voor schrijvers én lezers
  Iedereen die graag schrijft en/of leest is van harte welkom bij ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’. Volg bijvoorbeeld een schrijfworkshop, leer de puntjes op de ‘i’ zetten of kom luisteren naar mensen die alles weten over het schrijfproces en hoe jouw boek een succes kan worden. Ook als je zelf geen schrijfambities hebt, kun je genieten van diverse boeiende optredens en interviews. Voor de kinderen is er een speciaal programma met Limburgse kinderboekenschrijvers en op de informatiemarkt vind je véél boeken, mooie schrijfspullen, informatie over schrijfcursussen en meer!
   
  Je mag de hele dag blijven, maar even binnenlopen om bij dat ene interview of optreden te zijn is ook prima. Aanmelden is alleen nodig voor de schrijfworkshops, de voorproefjes, het schrijfconsult en de live leesclub. Dat doe je via www.hklimburg.nl/schrijversdag. De dag is gratis; alleen voor de schrijfworkshops van 1,5 uur betaal je 5 euro per persoon (per workshop).
   
  Deze tweede editie van ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’ wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Centre Céramique en het Letterkundig Centrum Limburg.

  Lees meer
 • 14 september 2014 12:30 - 19:00samenwerkings activiteit Euregioparade Sittard-Geleen
  Op zondag 14 september vindt in Sittard-Geleen de Euregioparade plaats. Diverse muziekgezelschappen uit de Euregio…
  Op zondag 14 september vindt in Sittard-Geleen de Euregioparade plaats. Diverse muziekgezelschappen uit de Euregio presenteren zich tijdens een straatparade, concerten op diverse locaties in het centrum van Geleen en een slotconcert op de Markt.

  Het muzikale evenement wordt georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie (VLAMO) en vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats.

  Programma
  - vanaf 12.30 uur: concerten op diverse locaties in de stad
  - 14.00 uur: parade door de straten van het centrum
  - 15.00 uur: vervolg concerten op diverse locaties in de stad
  - 18.15 -19.00 uur: slotconcert op de markt

  Datum: 14 september (koopzondag)
  Locatie: Centrum Geleen
  Entree: gratis

  Download de programmaflyer Euregioparade 2014.

  Ga voor meer informatie naar www.l-b-t.nl of www.vlamo.be.
 • 23 september 2014 19:30 - 21:00eigen activiteit Première film 'Lastmens'
  Op initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg maakten studenten van de Maastricht Academy of Media Design…
  Op initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg maakten studenten van de Maastricht Academy of Media Design and Technology een korte film op basis van het verhaal Lastmens van de in het Limburgse Heijen opgegroeide schrijfster Elke Geurts. Hierin worstelt een jonge vrouw met haar rol als moeder. 

  De film gaat op dinsdag 23 september 2014 om 19.30 uur in het bijzijn van de schrijfster, acteurs en makers in première bij Lumière Cinema Maastricht. Iedereen is hierbij van harte welkom! Wel graag vooraf reserveren.


  Lees meer
 • 27 september 2014 - 28 september 2014samenwerkings activiteit Kunstmanifestatie BienNEELe 2014
  Na het succes van de eerste editie van 2012, vindt op zaterdag 27 en zondag 28 september 2014 in Maasniel opnieuw…
  Na het succes van de eerste editie van 2012, vindt op zaterdag 27 en zondag 28 september 2014 in Maasniel opnieuw de kunstmanifestatie BienNEELe plaats. De editie van 2014 is gewijd aan filmkunst en de fascinatie voor bewegende beelden. De manifestatie heeft als rode draad het thema “deugd en ondeugd”.

  Het medium film is bij uitstek geschikt om verschillende kunstdisciplines te tonen: beelden van de straat en nostalgische films uit het Maasnielse verleden worden getoond naast innovatieve videokunst. Alom bekende filmmuziek van de West Side Story of The Piano wordt ten gehore gebracht naast eigenzinnige moderne muzikale composities. Daarnaast vinden er workshops plaats over bijvoorbeeld de filmtechniek, en worden lezingen gegeven door professionele filmmakers over verschillende aspecten van de productie. Film is vandaag de dag doorgedrongen in alle geledingen van de samenleving, en zodoende biedt het de mogelijkheid om hiermee het thema van deugd versus zonde in al haar facetten te doorgronden: hoe verbeeldt men het kwaad in de wereld en daarnaast de positieve deugden waarnaar we op zoek zijn: universele thema's dus en van alle tijden.

  Een uitvoerig programma met alle film-, beeldende kunst- en muziekevenementen, een overzicht van de deelnemende kunstenaars en filmmakers evenals de precieze locaties, worden binnenkort bekend gemaakt.

  Zie voor meer informatie: www.bienneelemaasniel.nl

  De BienNEELE Maasniel 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg. 
 • 28 september 2014 - 05 oktober 2014samenwerkings activiteit KnalFilmFestival
  Heb jij er altijd al van gedroomd om een bekend acteur te worden? Of ben je ervan overtuigd dat er een geweldige…
  Heb jij er altijd al van gedroomd om een bekend acteur te worden? Of ben je ervan overtuigd dat er een geweldige filmproducent in je schuilgaat? Zou je wel eens met een professionele camera willen filmen? Of wil je gewoon alles te weten komen over het monteren van een film? JongNL Limburg bied je, in samenwerking met PJP Filmstudio's, de LOVA (Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs) en het Huis voor de Kunsten Limburg, een dag aan die geheel in het teken staat van film: het KnalFilmFestival!

  Samen met andere jongeren ga je brainstormen over een thema, schrijf je een filmscript, zoek je een filmlocatie uit, ga je (onder begeleiding van filmers van de LOVA) opnames maken met professionele film- en geluidsapparatuur, acteer je en monteer je alle opnames tot een film. Op het einde van de dag worden alle filmpjes op feestelijke wijze getoond op het witte doek. Jouw familie en vrienden zijn uiteraard ook uitgenodigd voor de première. Tijdens de première zijn ook juryleden aanwezig. Zij belonen het creatiefste filmpje met een mooie prijs. Meedoen aan het KnalFilmFestival is dus niet alleen leuk, maar je kunt er ook een prijs mee winnen!

  Zit jij in de brugklas, of in de tweede klas van het voortgezet onderwijs en ben je aangesloten bij JongNL, Jeugdwerk Limburg, Scouting Limburg of het Bisdom? Dan kun je deelnemen aan het festival.

  In 2014 vindt het KnalFilmFestival twee keer plaats, op zondag 28 september in het Maaslandcentrum in Elsloo en op zondag 5 oktober in DOK6 in Panningen. De exacte tijden en het programma worden t.z.t. bekendgemaakt op www.jongnl.nl.   


  Lees meer
 • 28 september 2014 14:00 - 16:00samenwerkings activiteit Bernard Antoine Pothast - Een herontdekt manuscript
  Op 28 september organiseert de Stichting Lève Rolduc samen met de Abdij Rolduc een unieke muziekuitvoering waarbij…
  Op 28 september organiseert de Stichting Lève Rolduc samen met de Abdij Rolduc een unieke muziekuitvoering waarbij liederen ten gehore worden gebracht uit een recent ontdekt manuscript van de componist Bernard Antoine Pothast.

  Het programma bevat naast liederen uit het manuscript, ook werken van componisten die Pothast hebben geïnspireerd. Tevens zal dr. Hans van Dijk het belang van Pothast als componist bespreken. 

  Programma
  1. Guter Mond, du gehst so stille - Véronique en Leon
  2. Belsazer - Annemie en Leon
  3. Benedictus - Chris en John
  4. Ode aan Rolduc - Raoul en John
  5. L’ Expiation - Véronique en Leon
  6. Le fils du Solidaire - Annemie en Leon
  7. Die Jahreszeiten - Chris en John
  8. Athalie - Chris en John
  9. Athalie - Annemie en Leon
  10. Grab und Auferstehung, Magdalena - Véronique en Leon
  11. Grab und Auferstehung, der Engel - Annemie en Leon

  Pauze in de Foyer

  Dr. Hans van Dijk: Bernard Antoine Pothast, priester en musicus

  Van Bernard Pothast wordt de ballade Die Mutter gezongen door Raoul; vervolgens worden liederen uitgevoerd van componisten waaraan Berhard Pothast zich verwant voelde zoals Franz Schubert (1797-1828), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en Clara Schumann (1819-1896). Pothast heeft te Aken in 1861 een pianoconcert van Clara Schumann bijgewoond.

  Tijd: 14.00-16.00 uur
  Locatie: Rolduc

  Aanmelden voor dit concert kunt u hier. Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid voor het geven van een vrije bijdrage.


  Lees meer
 • 12 oktober 2014 - 02 november 2014eigen activiteit Bijscholing methodiek klassiek ballet
  Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert een tweedaagse bijscholing methodiek klassiek ballet voor dansdocenten.…
  Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert een tweedaagse bijscholing methodiek klassiek ballet voor dansdocenten. Liesbeth Wiertz coördineert sinds 1989 de ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo, daarvoor nam zij voor Limburg deel aan het Experiment Gespreide Vooropleidingen Dans van het Ministerie van CRM. Onder haar bezielende leiding kwam menig jong talent stevig op de dansbenen te staan en stroomden leerlingen door naar de dansacademies in binnen en buitenland. Na enthousiaste reacties op een eerste serie lessen methodiek aan docenten die op vrijdagen in Venlo trainen, volgt nu een tweedaagse intensieve bijscholing methodiek. We hebben Liesbeth gevraagd haar ervaring en methode in het doceren van klassiek ballet, ontwikkeld in de afgelopen 40 jaar, te delen.
   
  Liesbeth: "Vaak is het zo bij lessen klassieke dans dat je dingen doet omdat ze nu eenmaal zo zijn, omdat je dat ooit zelf ook zo hebt geleerd. De tweedaagse gaat in op hoe je lessen klassieke dans een logica en vanzelfsprekendheid kunnen krijgen door juiste opbouw van de oefenstof en bewuste inzet van muzikaliteit."
   
  Data: zondag 12 oktober en 2 november 2014
  Tijd: 10.00-16.00 uur
  Locatie: Dansstudio’s Valuascollege Venlo
  Docent: Liesbeth Wiertz
  Kosten: € 75,- voor 2 dagen

  Meld je aan door vóór 15 oktober een mail te sturen naar abarbou@hklimburg.nl.
 • 12 oktober 2014 13:00 - 19:00samenwerkings activiteit LOVA Inter Club Ontmoeting
  Jaarlijks komen alle Limburgse smallfilm- en videoclubs bij elkaar tijdens de Inter Club Ontmoeting (ICO). Het…
  Jaarlijks komen alle Limburgse smallfilm- en videoclubs bij elkaar tijdens de Inter Club Ontmoeting (ICO). Het ontmoeten van andere filmers staat (zoals de naam al zegt) centraal. Natuurlijk worden er ook films vertoond. Geen 'gewone' films, maar door clubs gemaakte opdracht/themafilms. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van alle clubs, bepaalt welke clubfilm de leukste/origineelste film van het jaar is. Deze club wint de ICO trofee. De winnende club moet het nieuwe thema voor de eerstvolgende ICO aandragen en deze vervolgens ook organiseren.

  Filmclub ’t Lenske uit Sevenum won de ICO 2013 en mag daarom de editie van 2014 organiseren. De club nodigt alle LOVA clubs uit om deel te nemen aan deze dag en een clubfilm in te zenden. Het onderwerp is dit jaar: Een vreemde zaak. Iedere club krijgt 15 minuten om één of meerdere films te tonen over dit thema.

  De ICO vindt dit jaar plaats op zondag 12 oktober om 13.00 uur in Party- en zalencentrum De Wingerd (Maasbreeseweg 2) in Sevenum (parkeren kan bij de kerk op het Raadhuisplein in Sevenum). Rond 17.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt. Aansluitend vindt een etentje plaats met een koud- en warm buffet.
  Lees meer
 • 17 oktober 2014 - 19 oktober 2014samenwerkings activiteit Limburg Foto
  Fotoliefhebbers kunnen tweejaarlijks hun hart ophalen als de Fotobond Limburg de fotowedstrijd en -expositie Limburg…
  Fotoliefhebbers kunnen tweejaarlijks hun hart ophalen als de Fotobond Limburg de fotowedstrijd en -expositie Limburg Foto organiseert. Amateurfotografen die lid zijn van de Bond van de Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV) krijgen dan de kans op foto's in te zenden. Het is een grote eer om als amateurfotograaf geselecteerd te worden voor Limburg Foto. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot aantal fotografen gebruik maakt van het recht om maximaal acht werken in te leveren. Een deskundige jury maakt de uiteindelijke selectie voor de expositie Limburg Foto. Tijdens de opening van de foto expositie worden de winnaars van Limburg Foto bekend gemaakt.

  De eerstvolgende editie van Limburg Foto vindt plaats van 17 t/m 26 oktober 2014. Op vrijdag 17 oktober zal de feestelijke opening van de foto expositie en de prijsuitreiking van Limburg Foto 2014 plaatsvinden. Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober wordt dit jaar voor het eerst een breed programma voorzien met diverse fotografieworkshops, -lezingen, etc. Het programma van beide dagen vindt u te zijner tijd terug op www.hklimburg.nl/limburgfoto.
 • 28 oktober 2014 - 31 oktober 2014samenwerkings activiteit Dörper Revue
  Op 28, 29, 30 en 31 oktober staat in Helden weer een revue op de planken. Deze revue heeft de titel ‘Same Sjterk’…
  Op 28, 29, 30 en 31 oktober staat in Helden weer een revue op de planken. Deze revue heeft de titel ‘Same Sjterk’ gekregen en wordt een innovatieve en eigentijdse productie met een digitaal decor van 10 bij 3 meter, voor maximale beleving en interactie.

  De stichting werd in 2001 opgericht met als doel om het dialect, de creativiteit, de cultuur en gemeenschapszin in Helden en Peel en Maas te bevorderen. Iedere vier jaar zoekt de Stichting Dörper Revue nieuwe acteurs en actrices die het maximale uit de Heldense talenten te halen. De tientallen spelers, dansers en medewerkers wonen verspreid in Helden, dat betekent dat in iedere buurt spelers wonen, dat is goed voor de saamhorigheid en draagvlak. In november 2013 begonnen de repetities en filmopnamen. Een prachtige manier inwoners en bedrijven te verbinden.

  De vorige drie Dörper Revues, Ceciel (2002), Laetitia’s Lot (2006) en Leefde tösse Pieël en Maas (2010), waren prachtige uitverkochte successen (1.200 bezoekers). Voor de uitvoering van de revue Ceciel werd in 2002 de Cultuurprijs van de gemeente Helden ontvangen.

  Van 28 t/m 31 oktober 2014, telkens om 20.15 uur, staat de vierde Dörper Revue in disco-theater Palladio, aan de Molenstraat in Helden, op het podium. Kaarten zijn vanaf 25 augustus te koop bij Supermarkt PLUS Gommans (Kaupman, Helden), Bakkerij ’t Bölke (Rochusplein, Helden) en bij Byouterie Chic & Choc (Markt, Panningen).

  Het verhaal blijft geheim, maar de moraal is ijzersterk: ‘Same Sjterk’!


  Lees meer
 • 02 november 2014 12:00 - 17:00eigen activiteit Filmfestival Tijdsbeeld
  Na een uiterst succesvolle eerste editie van Filmfestival Tijdsbeeld zijn het Limburgs Museum, de Limburgse Organisatie…
  Na een uiterst succesvolle eerste editie van Filmfestival Tijdsbeeld zijn het Limburgs Museum, de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg wederom op zoek naar cultuurhistorische films.

  De tweede editie van het filmfestival vindt plaats op zondag 2 november 2014 in het Limburgs Museum in Venlo. Het thema van het festival en de filmwedstrijd is ‘Mens en Werk’. Voor deze editie van het festival kunnen amateurfilmers individueel of in clubverband speelfilms, documentaires en reportages inzenden die een historisch of hedendaags tijdsbeeld geven van de mens die op ambachtelijke, industriële, dienstverlenende, etc. wijze zijn of haar brood verdient in Nederlands-Limburg. Dat kan bijvoorbeeld een documentaire zijn over een grootschalig of juist klein ambachtelijk bedrijf in de regio, een reportage over de hedendaagse economische crisis en de gevolgen daarvan voor de arbeidsmarkt, maar ook een terugblik naar het mijnverleden en het leven van een mijnwerker geënsceneerd in een speelfilm of een film die de sociale of economische aspecten van arbeid belicht.

  Deelnemen aan de filmwedstrijd en een film inzenden kan tot 15 september 2014. De films die worden ingezonden moeten gemaakt zijn in de periode 2007-2014. 

  Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De drie films die het thema ‘Mens en Werk’ het beste en op meest unieke wijze belichten, komen in aanmerking voor een geldprijs. De eerste prijs bedraagt 500 Euro, de tweede prijs 250 Euro en de derde prijs 125 Euro. De drie beste films worden tevens opgenomen in de filmcollectie van het Limburgs Museum.

  Tijdens het filmfestival op 2 november 2014 wordt een selectie van de ingezonden films vertoond, waaronder de drie prijswinnende films. Het Limburgs Museum zal tevens enkele juweeltjes uit de filmcollectie van het Limburgs Museum laten zien die ook over het thema ‘Mens en Werk’ gaan.

  Lees meer
 • 06 november 2014 - 09 november 2014samenwerkings activiteit Lineaire Band Keramiek Congres
  Ongeveer 7.400 jaar geleden arriveerden de eerste landbouwers in de Euregio Maas-Rijn. Vanwege de specifieke aardewerkversieringen,…

  Ongeveer 7.400 jaar geleden arriveerden de eerste landbouwers in de Euregio Maas-Rijn. Vanwege de specifieke aardewerkversieringen, zijn deze eerste boeren bekend geworden als de Lineaire Bandkeramiek Kultuur (vaak afgekort als LBK). De Bandkeramiekers zijn al meer dan honderd jaar onderwerp van onderzoek. Hoewel deze lange onderzoeksperiode een enorme hoeveelheid onderzoeksgegevens heeft opgeleverd, zijn er nog steeds meer vragen dan antwoorden.

  Donderdag 6 november, Stayokay Maastricht
  Twee avondlezingen (Nederlands gesproken) over prehistorische voedselstrategieën:
  - prof. dr. Wil Roebroeks over de introductie en het gebruik van vuur
  - dr. Remko Kuipers over het paleodieet

  Vrijdag 7 en zaterdag 8 november, Stadsschouwburg Sittard
  LBK congres met Engels als voertaal. Meer dan twintig onderzoekers uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en België presenteren in vier sessies hun resultaten en zienswijzen:
  - Ideologie en sociale organisatie (prof. dr. Andreas Zimmerman, Universiteit Keulen)
  - LBK landschap (prof. dr. Corrie Bakels, Universiteit Leiden)
  - Technologie (dr. Caroline Hamon, CNRS)
  - LBK buren (prof. dr. Leendert Louwe Kooijmans, Emeritus)

  Zondag 9 november, LBK landschap (vertrek nabij Stadsschouwburg Sittard)
  Busexcursie in het Nederlands en Engels. De excursie voert door het LBK landschap van Belgisch en Nederlands Limburg, inclusief een bezoek aan de sites Rijckholt, Banholt, Cannerberg en Veldwezelt.

  Informatie en inschrijving
  Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op de (Engelstalige) website van de AVL of neem contact op met Ir. Jean Pierre de Warrimont via 043 364 54 61.
   


  Lees meer
 • 09 november 2014 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Dansdag Roermond 2014
  Op 9 november organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg de tweede editie van Dansdag Roermond. Dit keer in samenwerking…
  Op 9 november organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg de tweede editie van Dansdag Roermond. Dit keer in samenwerking met ECI Cultuurfabriek, Wel.Kom Roermond en Rawthentic Crew. Dansgroepen uit regio Roermond worden uitgenodigd hun kunsten te komen vertonen in het theater van ECI Cultuurfabriek. Overdag kunnen de deelnemers dansworkshops volgen in modern, jazz en urban dance óf zichzelf in de spotlight zetten op het Open Podium van Rawthentic Crew in de hal.
   
  PROGRAMMA
  Ochtend en middag
  - Workshops modern, jazz, urban dance
  - Open Podium breakdance en andere stijlen in de hal
   
  Namiddag
  - Optredens van dansgroepen uit Roermond en omgeving met gastoptredens Vooropleiding Dans Venlo, Maastricht en MBO Dans Cios Sittard in het Theater van ECI Cultuurfabriek Roermond
   
  Meer informatie over de docenten en inschrijfformulieren voor de workshops volgen in september.
 • 21 november 2014 - 23 november 2014eigen activiteit Filmdagen Hückelhoven 2014
  Jaarlijks komen zo'n 200 jongeren uit Nederland, Duitsland en België naar Hückelhoven (D) om drie dagen lang,…
  Jaarlijks komen zo'n 200 jongeren uit Nederland, Duitsland en België naar Hückelhoven (D) om drie dagen lang, van ’s morgens tot ’s avonds, films te kijken en te bespreken. Het Huis voor de Kunsten Limburg werft elk jaar de Nederlandse deelnemers en stelt het Nederlandse deel van het programma samen. De films gaan over maatschappelijk relevante thema’s en onderwerpen die jongeren aanspreken. In 2014 worden de Filmdagen voor de 43ste keer georganiseerd. Het festival vindt dan plaats van 21 t/m 23 november.

  Het filmprogramma bestaat dit jaar o.a. uit de Nederlandse speelfilm Hemel op Aarde van de Pieter Kuijpers, de Duitse speelfilms Fack ju Göhte van Bora Dagtekin, Zwei Leben van Georg Maas en Judith Kaufmann en Assault on Wall Street van Uwe Boll en de Belgische film Berlin Telegram van Leila Albayaty. Het filmprogramma is het hele weekend gratis toegankelijk voor iedereen. De organisatie biedt ook zeer interessante overnachtingsarrangementen aan. 

  Klik hier voor trailers, filmbeschrijvingen en de arrangementen of kijk op de festivalwebsite op www.filmtage-hueckelhoven.de/nl

naar de complete agenda…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg keramiek kring Limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs film circuit limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse federatie voor amateurtoneelverenigingen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting de weeffout stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?