welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Wij zijn een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

hkl_foto_huis_voor_de_kunsten_limburg_gebouw
nieuws
 • 15 september 2016 Dansdocenten Inspiratie Dag
  Uitnodiging voor deelname aan Dansdocenten Inpiratie Dag op zondag 6 november

  Wil je inspiratie opdoen voor…
  Uitnodiging voor deelname aan Dansdocenten Inpiratie Dag op zondag 6 november

  Wil je inspiratie opdoen voor het ontwikkelen van nieuwe danschoreografieën? Of lijkt het je leuk om andere Limburgse dansdocenten te ontmoeten en ideeën uit te wisselen? Meld je dan aan voor de Dansdocenten Inspiratie Dag van het Huis voor de Kunsten Limburg op zondag 6 november a.s. in de Dansstudio’s Valuascollege in Venlo.


  Ontwikkel een nieuwe choreografie o.l.v. Peggy Olislaegers
  Tijdens de Dansdocenten Inspiratie Dag kun je als dansdocent kennismaken met de verschillende methodes die professionele choreografen vandaag de dag hanteren bij het maken van een choreografie. Peggy Olislaegers, artistiek adviseur van verschillende toonaangevende choreografen en dansgezelschappen in Europa (o.a Nanine Linning/Duitsland, Rambert Dance Company/London) zal de Dansdocenten Inspiratie Dag vormgeven. Door middel van diverse opdrachten ga je o.l.v. Peggy Olislaegers zelfstandig aan de slag met het maken van een choreografie. Peggy zal je coachen en begeleiden bij het ontwikkelen van de choreografie en de nodige tips en adviezen geven, zodat duidelijk wordt wat er allemaal komt kijken bij het maken van een choreografie. Peggy zal o.a. aandacht besteden aan het uitbouwen van bewegingsfrases, het bewust gebruiken van dynamiek en verschillende danskwaliteiten, muziekkeuze en toneelbeeld.

  Ontmoet andere dansdocenten
  Naast het ontwikkelen van een nieuwe choreografie kun je tijdens de Dansdocenten Inspiratie Dag ook kennis maken en netwerken met andere dansdocenten uit Limburg.

  Deelnemen aan de Dansdocenten Inspiratie Dag
  Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Dansdocenten Inspiratie Dag. Daarom wordt een selectie gemaakt uit alle inschrijvingen. Inschrijven voor de Dansdocenten Inspiratie dag is verplicht. Wil je deelnemen? Stuur dan vóór 20 oktober a.s. een mail met een korte motivatiebrief naar Grace Bellel, Consulent Dans bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via gbellel@hklimburg.nl.

  Kosten
  De kosten voor deelname aan de Dansdocenten Inspiratie dag bedragen € 50,- per persoon. Deze prijs is inclusief een lunch en een borrel.

  Praktische info
  De Dansdocenten Inspiratie Dag vindt plaats op zondag 6 november a.s. van 10.00 tot 17.00 uur bij Dansstudio’s Valuascollege (Hogeweg 24) in Venlo. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Grace Bellel, via gbellel@hklimburg.nl of 0475 399 276. Meer informatie over de dansinitiatieven van het Huis voor de Kunsten Limburg vind je op www.hklimburg.nl/dans.

  Over Peggy Olislaegers
  Peggy Olislaegers is één van de meest toonaangevende dansprofessionals in Europa. Peggy geeft artistiek en strategisch advies aan zowel choreografen als instituten in de podiumkunsten. Ze werkte onder andere met Ugo Dehaes (België), Alessandro Sciarroni (Italië) en Nanine Linning (Duitsland). Onlangs werkte ze voor Balletto di Roma (Italië) met choreografen Chris Haring en Itamar Serussi. Ze richtte het Europese project Act Your Age op en is een van de vooraanstaande mentoren van het Europese project Performing Gender.

  Van 2010 tot 2016 was Peggy Olislaegers de artistiek en algemeen directeur van de Nederlandse Dans Dagen, die elk jaar in Maastricht plaatsvinden. Onder haar leiding werd de reikwijdte van het festival vergroot door spraakmakende prijswinnende projecten, een scherpe programmaring en een groei van het publiek. In mei 2015 werd Peggy Olislaegers aangesteld als artistic associate van Rambert, het oudste en grootste moderne dansgezelschap van de UK.

  Peggy Olislaegers studeerde aan de Dansacademie Brabant en leidde 10 jaar lang haar eigen gezelschap Olislaegers & Co waarmee zij familievoorstellingen ontwikkelde en produceerde. Daarnaast werkte zij als regisseur en dramaturg binnen zowel de muziek-, theater- als de danswereld. Ze regisseerde drie minuten opera's (Yo-Opera Festival, 2007), maakte de choreografie voor Kamp Holland (Theatergroep Orkater, 2008) en ensceneerde en regisseerde werk van componist Harry de Wit (Red Sound Festival, 2009). Van 2007 tot 2011 was Peggy de huisdramaturg van Dansateliers Rotterdam. Ook in het amateurdanscircuit was Olislaegers verantwoordelijk voor het begeleiden en opzetten van diverse voorbeeldproducties en projecten. Haar werk is in diverse publicaties beschreven.
   
 • 12 september 2016 College Tour 'popmuziek' in Poppodium Volt
  In september start het project College Tour in Poppodium Volt. Diverse sprekers, waaronder Rotterdamse straatrapper…
  In september start het project College Tour in Poppodium Volt. Diverse sprekers, waaronder Rotterdamse straatrapper Hef, zullen het poppodium aandoen en aan een zaal nieuwsgierige scholieren vertellen over hun werkzaamheden in de muziek- en evenementenbranche. Het project wordt georganiseerd voor leerlingen van het DaCapo College en Trevianum Scholengemeenschap uit Sittard. Doel is om jongeren meer inzicht te geven in het werk achter de schermen binnen de (pop)cultuursector.

  De College Tour is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Poppodium Volt, uitvoerend artiesten, ondernemers en managers binnen de popmuziek en het onderwijs. Samen gaan zij het onderwerp ‘managen en ondernemen’ in de schijnwerpers zetten. Het project vraagt speciale aandacht voor het zakelijke en managementachtige facet van popmuziek. ‘Muzikaal en creatief talent behoeft immers management, wil het de kans krijgen zich te ontplooien’, is hierbij de leidende gedachte. De Tour wordt ondersteund met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Provincie Limburg en de Gemeente Sittard-Geleen. De colleges vinden plaats in de middaguren op vrijdag 16 en vrijdag 30 september. Parallel aan dit programma wordt een opleidingsmarkt georganiseerd waarop beroepsopleidingen gerelateerd aan kunst, muziek en cultuur hun opleidingen presenteren. De scholieren krijgen hierbij een beeld van de mogelijkheden op het gebied van scholing en carrière binnen de
  (pop)culturele sector.

  Beide data worden afgesloten met een passende activiteit in de avond. Op vrijdag 16 september zal rapper Hef een show geven. Op vrijdag 30 september wordt een Red Cup Party gehouden in Amerikaans thema. Het educatieve gedeelte overdag is op beide data uitsluitend toegankelijk voor scholieren van deelnemende scholen. Het avondprogramma is publiekelijk toegankelijk. Kijk voor meer info op www.poppodium-volt.nl.
   
 • 15 augustus 2016 LBT Cursus Exercitie Instructeur
  Limburg kent een grote diversiteit aan drumbands, slagwerkgroepen, fluiterkorpsen, jachthoorn- trompetterkorpsen…
  Limburg kent een grote diversiteit aan drumbands, slagwerkgroepen, fluiterkorpsen, jachthoorn- trompetterkorpsen en drumfanfares, al dan niet als zelfstandige vereniging of als onderdeel van een Harmonie / Fanfare / Brassband / Schutterij. Naast het muzikale aspect krijgt ook de exercitie steeds vaker een belangrijke plaats binnen de vereniging. In 2008 heeft de LBT het plan opgevat om een exercitietraject te gaan vormgeven. Sindsdien hebben er twee cursussen plaatsgevonden, en omdat er veel vraag naar is, wil de LBT beginnen om het basistraject nogmaals aan te bieden. Dit betekent dat in het najaar van 2016 wordt gestart met de Exercitiecursus 2016. Naast de leden van de eigen lid-korpsen, wil de LBT ook leden van schutterijen die bij diverse schuttersbonden zijn aangesloten, uitnodigen om deel te nemen aan dit exercitietraject.

  Voor wie is deze Exercitiecursus bestemd?
  • Tambour-maîtres die in het verleden de tambour-maîtrecursus van de LBT hebben gevolgd
  • Majorette-instructrices
  • Muziekinstructeurs / dirigenten
  • Leden (met enige kennis van exercitie) die ‘exercitie-instructeur’ willen worden

  Data van de Exercitiecursus 2016
  De lesdagen duren steeds van 9.30 uur – 15.30 uur.
  • Lesdag 1 : Zaterdag 01-10-2016
  • Lesdag 2 : Zaterdag 15-10-2016
  • Lesdag 3: Zaterdag 22-10-2016
  • Lesdag 4: Zaterdag 05-11-2016
  • Lesdag 5 : Zaterdag 19-11-2016

  Locatie
  Gemeenschapshuis Pestoeërskoel
  Sillenhoek 4
  6091 PD Leveroy
  0495- 651 565

  Enkele wetenswaardigheden
  • De Exercitiecursus bestaat uit 5 lesdagen.
  • Tijdens de 5 lesdagen wordt overwegend praktisch gewerkt. De theorie, opgenomen in de handleiding, is in hoofdzaak bedoeld voor zelfstudie en naslag.
  • Tijdens de 5e lesdag wordt ook aandacht besteed aan de z.g. ‘oude exercitie’. Dit zal door een externe docent worden behandeld.
  • Het persoonlijk gebruikte exercitiesysteem is van ondergeschikt belang. M.a.w.: potentiële cursisten die al over praktische exercitievaardigheden beschikken, wordt geleerd HOE zij hun systeem moeten overbrengen aan hun doelgroep.
  • Niet het WAT (exercitiesysteem), maar het HOE (wijze van instrueren) staat dus centraal.
  • Afhankelijk van de aanwezige praktische exercitievaardigheid, is de studiebelasting ongeveer 3 uur per week.
  • De cursus wordt gegeven door Nico Dassen.
  • De kosten voor de Exercitiecursus inclusief de handleiding bedragen € 50.-.
  • De cursus zal doorgaan bij ten minste 10 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op 20.
  • Een bewijs van deelname LBT Exercitiecursus 2016 wordt afgegeven bij een aanwezigheidspercentage van tenminste 80%.

  LBT Certificaat LBT Exercitie Instructeur
  In maart 2017 zal de tweede en laatste cursus in dit exercitietraject van start gaan. Het betreft de cursus ‘Choreografie voor Mars- en Streetparade’.
  Wie het LBT certificaat ‘LBT Exercitie Instructeur’ wil behalen zal aan de volgende criteria moeten voldoen:
  o Deelname aan beide cursussen met een minimaal aanwezigheidspercentage van 80%
  o Het met goed gevolg afleggen van een examen. Tijdens het examen worden zowel onderdelen van de cursus Exercitie alsook onderdelen van de cursus ‘Choreografie voor Mars- en Streetparade’ geëxamineerd. Dit afsluitend examen zal plaatsvinden in 2017, aansluitend aan de cursus ‘Choreografie voor Mars- en Streetparade’.

  Aanmelden
  Inschrijven kan via het het digitale formulier (aanmelden kan tot 25 september 2016):
  Aanmeldformulier LBT Exercitiecursus 2016

    lees meer…
 • 04 augustus 2016 Petra Dassen-Housen nieuwe voorzitter Jeugdcultuurfonds Limburg
  Petra Dassen-Housen, burgemeester van de gemeente Beesel, is benoemd tot voorzitter van het Jeugdcultuurfonds Limburg…
  Petra Dassen-Housen, burgemeester van de gemeente Beesel, is benoemd tot voorzitter van het Jeugdcultuurfonds Limburg (JCFL). Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen lessen kunnen volgen op kunst- en cultuurgebied. Samen met collega-bestuursleden Sandra Holtjer, penningmeester van het JCFL en tevens zakelijk leider van het Bonnefantenmuseum, en Pé Diederen, secretaris van het JCFL en directeur van het Huis voor de Kunsten Limburg, gaat Petra Dassen-Housen zich inzetten om zoveel mogelijk Limburgse kinderen en jongeren de kans te geven hun creatieve talent te ontwikkelen. “Hoe (h)eerlijk is het wanneer je als kind onbekommerd kunt genieten van datgene wat je leuk vindt, wanneer je die dans- of muzieklessen gewoon kunt volgen en samen met je vriendjes of vriendinnetjes toewerkt naar een mooie uitvoering! Dat klinkt toch als muziek in de oren!’’, aldus Dassen-Housen.
   
  Petra Dassen-Housen
  Dr. Petra Dassen-Housen (Kerkrade, 1972) studeerde Politicologie en Franse en Italiaanse Taal- en Literatuurwetenschap. Ze werkte vijf jaar als wetenschappelijk medewerker bij de universiteit van Aken en promoveerde daar ook. Tot 2006 was ze projectmanager bij de Radboudstichting. Vervolgens werd ze senioradviseur bij FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken. In februari 2011 werd ze geïnstalleerd als burgemeester van het Limburgse Beesel. In december 2015 verscheen het boek ‘Het mooiste komt nog’, dat zij samen met filosoof Govert Derix schreef en dat bedoeld is ter inspiratie om te praten over geluk.
   
  Jeugdcultuurfonds Limburg
  Het Jeugdcultuurfonds is een landelijk netwerk van stedelijke en provinciale fondsen ondersteund door een landelijk bureau. Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die graag willen dansen, muziek maken, toneelspelen etc., maar waar thuis geen geld is voor lessen of instrumenten. Het Jeugdcultuurfonds geeft deze kinderen een financieel steuntje in de rug en stimuleert daarmee de persoonlijke ontwikkeling van kinderen én draagt bij aan een creatieve en innovatieve samenleving. Het Jeugdcultuurfonds Limburg is aanspreekpunt voor de gemeenten in Limburg. Het toetst voor hen de aanvragen, doet de promotie, organiseert informatiebijeenkomsten én helpt bij het zoeken van fondsen. In Limburg is het Jeugdcultuurfonds inmiddels in 13 gemeenten actief.

  lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
agenda
 • 27 augustus 2016 - 16 oktober 2016samenwerkings activiteit Expositie Parallel #0 | ART x MUSIC
  28 augustus, 2 en 3 september 15.00 uur – 18.00 uur | Live ‘Top Teakwondoka Radio’ door Roy Vastenburg…
  28 augustus, 2 en 3 september 15.00 uur – 18.00 uur | Live ‘Top Teakwondoka Radio’ door Roy Vastenburg

  2 september 20.00 uur – 22.00 uur LP Release Party , Teenage Slaves of Satan

  Tijdens Cultura Nova in Heerlen ( 27-08 t/m 03-09) vindt de expositie Parallel #0 plaats in Poppodium NIEUWE NOR met werk van beeldend kunstenaars Joan van Barneveld, Mike Moonen, Lucas Kramer en Roy Vastenburg. Poppodium NIEUWE NOR biedt hen een platform om hun werk voort te zetten in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, deelnemers van Kunstbende en professionals uit het werkveld, waarmee zij gezamenlijk een tentoonstelling met publieksprogramma maken.

  PARALLEL is een interdisciplinair project. In een drie maanden durend traject werken Kunstbende deelnemers, Kunststudenten en Beeldend Kunstenaars samen om een tentoonstelling te maken waarin Kunst en Muziek elkaar ontmoeten.

  De expositie loopt langer door dan Cultura Nova. Je kunt de expositie nog bezoeken t/m 16 oktober 2016.

  Datum: 27 augustus 2016 t/m 16 oktober 2016
  Locatie: NIEUWE NOR, Pancratiusstraat 30, 6411 Heerlen

  Foto | Kunstenaar: Mike Moonen | Naam Werk: JAJA (2015)


   
  Lees meer
 • 10 september 2016 - 06 april 2017samenwerkings activiteit 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen…
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend en komen al goed op gang. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus 'Zing en Beleef' huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
   
  Van september - november 2016 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Opera' in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Matthäus Passion' in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
   
  Het inschrijfgeld voor beide cursussen (resp. 4 en 5-delig) bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.

  Ga voor meer informatie over de inschrijving naar: www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef
  Of klik hier voor een video-impressie.

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Opera'
  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'


  Lees meer
 • 01 oktober 2016 12:00 - 15:00samenwerkings activiteit Jeugdcultuurfonds Stoepkrijtwedstrijd
  De gehele maand oktober vinden er -in het kader van The Big Draw Maastricht- allerlei tekenactiviteiten in en rond…
  De gehele maand oktober vinden er -in het kader van The Big Draw Maastricht- allerlei tekenactiviteiten in en rond de stad plaats. Tout Maastricht organiseert een bijzondere stoepkrijtwedstrijd waarbij het Vrijthof wordt omgedoopt tot het ‘Krijthof’. Hiermee sluit Tout Maastricht aan bij de reeks stoepkrijtwedstrijden die door het hele land worden georganiseerd om het Jeugdcultuur-fonds nog meer onder de aandacht te brengen.
  Het doel van de wedstrijd wordt gevormd door het vergroten van de naamsbekendheid van het Jeugdcultuurfonds. Aan alle deelnemende kinderen wordt gevraagd om hun favoriete dier te tekenen voor het Jeugdcultuurfonds. Het winnende ontwerp wordt door het Jeugdcultuurfonds toegevoegd aan hun beestenboel én er wordt een heuse plak-tattoo van gemaakt!

  Hoe werkt het?
  Tijdens de tekenwedstrijd worden van alle tekeningen foto’s gemaakt en op Facebook (ontwerp je dier -Jeugdcultuurfonds) gezet. Het aantal likes en een deskundige jury bepalen uiteindelijk de winnaar. Het winnende ontwerp wordt toegevoegd aan de al bestaande Jeugdcultuurfonds-dieren en er wordt een plak-tattoo van gemaakt. Als de plak-tattoo klaar is wordt de winnaar uitgenodigd om helemaal volgeplakt te worden door zijn of haar eigen plak-tattoo, samen met vrienden en vriendinnen!

  Waar en wanneer?
  De stoepkrijtwedstrijd vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 12.00-15.00u op het ‘Krijthof’ (Vrijt-hof) in Maastricht. Deelname is gratis.


  Lees meer
 • 02 oktober 2016 11:00 - 16:00eigen activiteit Limburgse Molendag 2016
  Gratis activiteiten in 60 molens op zondag 2 oktober tijdens Provinciaal Jaar van de Limburgse Molens…
  Gratis activiteiten in 60 molens op zondag 2 oktober tijdens Provinciaal Jaar van de Limburgse Molens

  Heeft u ook alweer de eerste herfstgeuren en –kleuren waargenomen? De Limburgse molenaars zijn er blij mee, want dat betekent dat er herfstwind in aantocht is om ‘hun’ molens volop te laten draaien. U kunt het met eigen ogen aanschouwen tijdens de Limburgse Molendag op zondag 2 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Die dag zijn maar liefst zestig molens door heel Limburg gratis te bezoeken. Trotse molenaars vertellen u graag alles over het bijzondere stukje Limburgs erfgoed dat zij in stand houden. Volg een rondleiding, ontdek hoe een molen van binnen werkt, bekijk hoe allerlei soorten graan worden gemalen, proef van diverse lekkernijen, bezoek een molenexpositie of geniet van muzikale klanken tijdens een van de molenconcerten. Er is in iedere regio en voor iedere leeftijd wat wils. Ook zijn er diverse speciale activiteiten in het kader van het Provinciaal Jaar van de Limburgse Molens.

  Niet alleen windmolens, ook watermolens en de waterkrachtcentrale van Nederweert zijn tijdens de Limburgse Molendag opengesteld. Overal geven mulders en gidsen uitleg. Nieuw is de deelname van de eerste ‘moderne’ windmolen aan de Limburgse Molendag: Coöperwiek op het Windmolenpark in Neer. Bezoekers krijgen hier tekst en uitleg over het opwekken van elektrische energie met behulp van windenergie en over de bouw van de windmolen door Coöperatie Zuidenwind.

  Op diverse molens klinkt muziek tijdens de Limburgse Molendag. Zo kunt u op Molen Nooit Gedacht in Merselo genieten van de bijzondere akoestiek bij optredens van diverse ‘koren op de molen’. Op de Weerter Wilhelmus Hubertus Molen is een molenbeltconcert met Musikkapelle Geisenried en ook op de Leonardusmolen in Maasbracht en de Houthuizermolen in Lottum klinkt er muziek.
  Ook op culinair gebied hoeft u niets tekort te komen tijdens de Limburgse Molendag. Zo is bij de Volmolen in Epen een biologische markt, bij de Torenmolen in Gronsveld worden vlaaien gebakken in de speciale takkenbossenoven en ook op diverse andere plekken wordt gemalen, gebakken en – als u wilt – geproefd.

  De Limburgse Molendag is een initiatief van de Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg en de Provincie Limburg.


  Lees meer
 • 07 oktober 2016 - 09 oktober 2016samenwerkings activiteit De Limburgse Koordagen 2016
  Koren, zangers, dirigenten en zangliefhebbers kunnen van 7 t/m 9 oktober a.s. hun hart ophalen tijdens de derde…
  Koren, zangers, dirigenten en zangliefhebbers kunnen van 7 t/m 9 oktober a.s. hun hart ophalen tijdens de derde editie van de Limburgse Koordagen, hét Limburgse koorfestival met diverse concerten voor jong en oud, muzikale educatie voor zangers en dirigenten. Dit jaar staan de Koordagen in het teken van kinder- en jeugdzang. Zangers en koren kunnen tijdens het evenement deelnemen aan de vele activiteiten die voor hun georganiseerd worden en bezoekers kunnen genieten van een grote variëteit aan koorzang. Alle activiteiten die in het kader van de Limburgse Koordagen worden georganiseerd, vinden plaats in TheaterHotel De Oranjerie (Kloosterwandplein 12-16) in Roermond. Het evenement, dat uniek is in haar opzet, wordt georganiseerd door de Verenigde Nederlandse Korenorganisatie (VNK) – Limburg i.s.m. het Huis voor de Kunsten Limburg. De verschillende programmaonderdelen van de Limburgse Koordagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

  De Limburgse Koordagen gaan op vrijdag 7 oktober van start met een feestelijk gala-avond. Tijdens de gala-avond wordt de Koor CD-award uitgereikt voor de beste Koor -CD van de door de VNK Limburg meest recent opgenomen koren. Maar liefst 50 koren zijn in de race voor diverse prijzen en de award. Het succesvolle jongerenkoor Equal Voices uit Weert (met maar liefst 60 jongeren) o.l.v. Rita Scheffers omlijst deze avond. De gala-avond is voor iedereen vrij toegankelijk. Het publiek mag zelfs een stem uitbrengen voor de uitreiking van de fan-prijs.

  Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober vindt het Open Limburgs Korenfestival plaats. Diverse koren krijgen tijdens het festival een half uur of ‘fame’. Zij mogen dan hun zangkunsten presenteren aan het publiek. Koren kunnen tijdens het festival ook beoordeeld worden of advies inwinnen bij een professionele jury. In afwachting van de prijsuitreiking van de competitie van het OLKF vult het avondprogramma zich met 3 gastoptredens van koren die iets bijzonders te bieden hebben, waaronder een optreden van Vocaal Ensemble Quint (NKF Koor van het Jaar 2016).

  Op zondag vindt ook het Kinderkoorfestival plaats waarbij een keur van de Limburgse kinderkoren ‘acte de présence’ geeft. Naast de concerten bieden de Limburgse Koordagen ook verdieping. Koren kunnen deelnemen aan diverse workshops en een ‘Koor Make Over’ waarbij gewerkt wordt aan de podiumpresentatie van de koren. De workshops zijn gratis toegankelijk.

  Op zondag 9 oktober presenteren koren in het kader van het Toon Talent project hun kinderkoorzangproject en wordt het project afgesloten met de Toon Talent Award. In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond kan men die dag, in het kader van de Dag van de Kerkmuziek, genieten van een concert- en workshopprogramma gericht op religieuze muziek. De Limburgse Koordagen worden afgesloten met het uitreiken van diverse prijzen aan alle kinderen die aan het Limburgs Kinderkorenfestival deelnemen.

  Kijk voor meer en uitgebreide informatie over de verschillende programmaonderdelen van de Limburgse Koordagen op www.vnk-limburg.nl/limburgsekoordagen.  
   
 • 21 oktober 2016 - 30 oktober 2016samenwerkings activiteit Fotomanifestatie Limburg Foto
  Van 21 t/m 30 oktober a.s. opent de Media Groep Limburg (Mercator 3) in Sittard zijn deuren voor de tweejaarlijkse…
  Van 21 t/m 30 oktober a.s. opent de Media Groep Limburg (Mercator 3) in Sittard zijn deuren voor de tweejaarlijkse fotomanifestatie Limburg Foto. Het event bestaat uit een foto expo met maar liefst 150 recente fotowerken (individuele foto's en series) van Limburgse vrijetijdsfotografen.

  Op vrijdag 21 oktober om 20.00 uur verricht dhr. Ger Koopmans, Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg, de opening van de fotomanifestatie. Aansluitend zal de jury de prijswinnende foto’s van Limburg Foto 2016 bekendmaken. 

  Op zaterdag 22 oktober vinden tussen 11.00 en 17.00 uur lezingen plaats van de Nederlandse topfotografen Marijn Heuts (natuurfotografie), Bas Losekoot (straatfotografie) en Ellen Kooi, die internationale bekendheid geniet met haar panoramische beelden over de relatie tussen mens en landschap. Ook kan men die dag deelnemen aan een portfoliobespreking. 

  De expositie en de portfoliobespreking zijn voor iedereen gratis toegankelijk, de kosten voor de lezingen bedragen € 5,- per lezing. Leden van de Fotobond kunnen de lezingen gratis bijwonen. Kijk voor meer informatie over Limburg Foto en het programma op www.fotobondlimburg.nl

  Limburg Foto is een initiatief van de Fotobond Limburg en wordt georganiseerd i.s.m. het Huis voor de Kunsten Limburg.
 • 06 november 2016 10:00 - 17:00eigen activiteit Dansdocenten Inspiratie Dag
  Wil je inspiratie opdoen voor het ontwikkelen van nieuwe danschoreografieën? Of lijkt het je leuk om andere Limburgse…
  Wil je inspiratie opdoen voor het ontwikkelen van nieuwe danschoreografieën? Of lijkt het je leuk om andere Limburgse dansdocenten te ontmoeten en ideeën uit te wisselen? Meld je dan aan voor de Dansdocenten Inspiratie Dag van het Huis voor de Kunsten Limburg op zondag 6 november a.s. in de Dansstudio’s Valuascollege in Venlo. 

  Ontwikkel een nieuwe choreografie o.l.v. Peggy Olislaegers
  Tijdens de Dansdocenten Inspiratie Dag kun je als dansdocent kennismaken met de verschillende methodes die professionele choreografen vandaag de dag hanteren bij het maken van een choreografie. Peggy Olislaegers, artistiek adviseur van verschillende toonaangevende choreografen en dansgezelschappen in Europa (o.a Nanine Linning/Duitsland, Rambert Dance Company/London) zal de Dansdocenten Inspiratie Dag vormgeven. Door middel van diverse opdrachten ga je o.l.v. Peggy Olislaegers zelfstandig aan de slag met het maken van een choreografie. Peggy zal je coachen en begeleiden bij het ontwikkelen van de choreografie en de nodige tips en adviezen geven, zodat duidelijk wordt wat er allemaal komt kijken bij het maken van een choreografie. Peggy zal o.a. aandacht besteden aan het uitbouwen van bewegingsfrases, het bewust gebruiken van dynamiek en verschillende danskwaliteiten, muziekkeuze en toneelbeeld.

  Ontmoet andere dansdocenten
  Naast het ontwikkelen van een nieuwe choreografie kun je tijdens de Dansdocenten Inspiratie Dag ook kennis maken en netwerken met andere dansdocenten uit Limburg.

  Deelnemen aan de Dansdocenten Inspiratie Dag
  Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Dansdocenten Inspiratie Dag. Daarom wordt een selectie gemaakt uit alle inschrijvingen. Inschrijven voor de Dansdocenten Inspiratie dag is verplicht. Wil je deelnemen? Stuur dan vóór 20 oktober a.s. een mail met een korte motivatiebrief naar Grace Bellel, Consulent Dans bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via gbellel@hklimburg.nl.

  Kosten
  De kosten voor deelname aan de Dansdocenten Inspiratie dag bedragen € 50,- per persoon. Deze prijs is inclusief een lunch en een borrel.

  Praktische info
  De Dansdocenten Inspiratie Dag vindt plaats op zondag 6 november a.s. van 10.00 tot 17.00 uur bij Dansstudio’s Valuascollege (Hogeweg 24) in Venlo. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Grace Bellel, via gbellel@hklimburg.nl of 0475 399 276. Meer informatie over de dansinitiatieven van het Huis voor de Kunsten Limburg vind je op www.hklimburg.nl/dans.

  Over Peggy Olislaegers
  Peggy Olislaegers is één van de meest toonaangevende dansprofessionals in Europa. Peggy geeft artistiek en strategisch advies aan zowel choreografen als instituten in de podiumkunsten. Ze werkte onder andere met Ugo Dehaes (België), Alessandro Sciarroni (Italië) en Nanine Linning (Duitsland). Onlangs werkte ze voor Balletto di Roma (Italië) met choreografen Chris Haring en Itamar Serussi. Ze richtte het Europese project Act Your Age op en is een van de vooraanstaande mentoren van het Europese project Performing Gender. 

  Van 2010 tot 2016 was Peggy Olislaegers de artistiek en algemeen directeur van de Nederlandse Dans Dagen, die elk jaar in Maastricht plaatsvinden. Onder haar leiding werd de reikwijdte van het festival vergroot door spraakmakende prijswinnende projecten, een scherpe programmaring en een groei van het publiek. In mei 2015 werd Peggy Olislaegers aangesteld als artistic associate van Rambert, het oudste en grootste moderne dansgezelschap van de UK. 

  Peggy Olislaegers studeerde aan de Dansacademie Brabant en leidde 10 jaar lang haar eigen gezelschap Olislaegers & Co waarmee zij familievoorstellingen ontwikkelde en produceerde. Daarnaast werkte zij als regisseur en dramaturg binnen zowel de muziek-, theater- als de danswereld. Ze regisseerde drie minuten opera's (Yo-Opera Festival, 2007), maakte de choreografie voor Kamp Holland (Theatergroep Orkater, 2008) en ensceneerde en regisseerde werk van componist Harry de Wit (Red Sound Festival, 2009). Van 2007 tot 2011 was Peggy de huisdramaturg van Dansateliers Rotterdam. Ook in het amateurdanscircuit was Olislaegers verantwoordelijk voor het begeleiden en opzetten van diverse voorbeeldproducties en projecten. Haar werk is in diverse publicaties beschreven.

   
 • 18 november 2016 - 20 november 2016eigen activiteit Laat je onderdompelen in de wereld van film tijdens de Filmdagen Hückelhoven 2016!
  Kijk jij graag films? Zou je graag eens een filmfestival willen bijwonen waar internationale (art house) films…
  Kijk jij graag films? Zou je graag eens een filmfestival willen bijwonen waar internationale (art house) films en films van eigen bodem te zien zijn? Lijkt het je leuk om samen met filmmakers en leeftijdsgenoten in gesprek te gaan over (het maakproces van) de films? Kom dan gratis naar de Filmdagen Hückelhoven 2016!

  >>> SAVE THE DATE!
  Van vrijdag 18 t/m zondag 20 november 2016 vinden de Filmdagen Hückelhoven plaats in het gelijknamige stadje in Duitsland (net over de grens bij Sittard). Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt jongeren in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar uit om deel te nemen aan het filmweekend. Het festival wordt dit jaar voor de 45ste keer georganiseerd in de Aula van het Gymnasium Hückelhoven. Tijdens het filmfestival komen zo’n 200 filmliefhebbers uit Duitsland, België en Nederland naar Hückelhoven om naar art house films te kijken en filmregisseurs en acteurs te ontmoeten. De festivalorganisatie zal ook dit jaar weer een interessant filmprogramma samenstellen.
  De Filmdagen Hückelhoven bieden jongeren de kans om hun zelfgemaakte films (speelfilm, documentaire, muziekvideo, YouTube film, school- of afstudeerfilm etc.) te vertonen. Interesse? Neem dan contact op met de festivalorganisatie en wie weet wordt jouw film dan vertoond op het witte doek.

  >>> DEELNEMEN
  De Filmdagen Hückelhoven zijn toegankelijk voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar (individueel of met een groep), schoolklassen, studenten van film/mediaopleidingen en mediapedagogen en docenten.

  We bieden schoolklassen de gelegenheid om in het kader van een klassenuitje of lesopdracht een bezoek te brengen aan de Filmdagen. Neem voor meer informatie contact op met het Huis voor de Kunsten Limburg.

  Het filmprogramma van de Filmdagen Hückelhoven is GRATIS toegankelijk. De festivalorganisatie biedt bezoekers die meerdere dagen willen blijven de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief te overnachten in Hückelhoven. De kosten voor twee overnachtingen (incl. ontbijt, lunch en diner) bedragen:

  • € 60,- p.p. voor jongeren t/m 27 jaar (hotelovernachting in Hückelhoven)
  • € 100,- p.p. voor personen ouder dan 27 jaar (hotelovernachting in Hückelhoven)
  • € 35,- p.p. voor schoolklassen (overnachting in turnzaal van het Gymnasium)

  Dit jaar kunnen jongeren uit Nederlands-Limburg op zaterdag 19 november gebruik maken van een bus* die ’s ochtends vanaf station Maastricht via station Roermond naar Hückelhoven rijdt en weer terug (na afloop van het filmprogramma van die dag).
  * De bus rijdt alleen bij voldoende aanmeldingen!

  Neem vroegtijdig contact op met de festivalorganisatie om een overnachting en/of een plaats in de bus te reserveren!

  >>> MEER INFO EN AANMELDEN
  Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de Filmdagen Hückelhoven 2016 en/of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar Patricia Peters, consulent film & fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via ppeters@hklimburg.nl. Meer informatie over de Filmdagen Hückelhoven vind je
  en op www.filmtage-hueckelhoven.de/nl of de Facebookpagina van het festival.
  Lees meer

naar de complete agenda…
prikbord
16-09-2016 14:53,

Oproep tot deelname | ARTMaastricht2017 - Capital of Art

Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen…
Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen
13 – 18 maart 2017: in de St. JansKerk gelegen aan het Vrijthof


ARTMaastricht2017
ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

Voorgaande edities
Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

Deelname
Iedere expositie van ARTMaastricht wordt met zorg samengesteld. Voor de Limburgse editie is het mogelijk om deel te nemen als zijnde galerie of professioneel beeldend kunstenaar. Bij deelname bezoekt de organisatie van ARTMaastricht iedere deelnemende kunstenaar/galerie en kan er een radio-interview worden afgenomen. De organisatie gaat met u in gesprek over u en uw kunst, uw CV en het werk dat u wilt gebruiken. Daarnaast wordt samen met u bekeken op welke wijze het resultaat van uw deelname, optimaal zal zijn.

Voor meer informatie over ArtMaastricht, klik hier.
Voor direct aanmelden, klik hier.
 

Lees meer…
12-09-2016 14:31,

Acteurs (alle leeftijden) gezocht voor Limburgse speelfilm 'Songerskop'

…Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers op een eeuwenoude… …Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers op een eeuwenoude mythe: de Juffrouw Zonder Kop. Deze verschijning geeft hen de keuze om haar vloek ongedaan te maken of te sterven. Bang voor de dood kiezen ze voor het eerste, maar wanneer haar voorwaarden onhaalbaar blijken, komt de dood toch wel heel dichtbij.

Voor de nieuwe speelfilm 'Songerskop' is Limax Film Productions op zoek naar:

Jongen ca. 16 jaar oud, ietwat fors
Jongen ca. 16 jaar, knappe gespierde knul
Meisje ca. 16 jaar, type cheerleader
Man ca. 35 jaar
Man ca. 40 jaar
Man ca. 50 jaar
Vrouw ca. 50/60 jaar

Tevens is Limax op zoek naar 10 tot 15 figuranten (jongens en meisjes ca. 16-17 jaar, acteerervaring is niet noodzakelijk).

Voldoe je aan bovenstaande criteria en heb je enig toneel- en/of filmervaring? Ben je op zaterdag 29 oktober a.s. beschikbaar voor de auditie en in de meivakantie 2017 voor de filmopnames? Meld je dan aan! Stuur een mail met jouw contactgegevens, tenminste twee recente foto’s en eventueel jouw CV en ervaringen naar info@inzuid.com o.v.v. ‘Auditie Songerskop’. Na ontvangst van alle mails wordt een eerste selectie gemaakt en wordt contact met je opgenomen. Indien je door de eerste selectie komt, ontvang je een mail met alle informatie omtrent de plaats, het tijdstip en de locatie van de auditie.

Kijk voor meer info over 'Songerskop' en Limax Film Productions op www.limaxfilmproductions.nl.

'Songerskop' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Echt-Susteren, Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
08-09-2016 09:48,

Zing mee met het Brunssums Mannenkoor

Op zondag 18 december vindt het Gala Kerstconcert van het Brunssums MannenKoor in samenwerking met het… Op zondag 18 december vindt het Gala Kerstconcert van het Brunssums MannenKoor in samenwerking met het Landgraafs Mannenkoor plaats. Voor deze gelegenheid heeft het koor het blazerskwintet van het Koninklijk Concertgebouworkest en Carla Maffioletti (bekend als soliste van onder meer André Rieu) gestrikt.

In voorbereiding op dit concert kunt u als ‘niet lid’ toch actief deelnemen. Het Brunssums MannenKoor geeft u namelijk de mogelijkheid om zonder kennis van notenschrift mee te zingen in dit project. U kunt aansluiten bij de repetities die plaatsvinden op elke maandagavond om 20.00 uur in Grand Café Fratelli, Kerkstraat 274 in Brunssum.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Pierre Ruiters, secretaris Brunssums MannenKoor via e-mail. Of kijk op de website van het koor.

 

Lees meer…
05-09-2016 09:13,

Masterclass van Robbie Cornelissen tijdens The Big Draw Maastricht

1 oktober 2016 | 09.30-15.30 uur | Masterclass ‘Another Perspective’ – Robbie Cornelissen… 1 oktober 2016 | 09.30-15.30 uur | Masterclass ‘Another Perspective’ – Robbie Cornelissen

Op zoek naar verdieping van je vaardigheden? Ben je niet bang voor intensieve begeleiding om je techniek te verbreden? Of wil je constructieve feedback op je portfolio? Dan is deze masterclass precies wat je zoekt!
Cornelissen maakte naam met virtuoze potloodtekeningen van futuristische interieuren en stedelijke landschappen waarin herinnering en fantasie bij elkaar komen. De complexe, duizelingwekkende werken trekken de toeschouwer in een illusionistische ruimte die zich niet lijkt te beperken tot het papier.

Robbie Cornelissen
Robbie Cornelissen (Utrecht, Nederland, 1954) studeerde biologie aan de Universiteit in Utrecht, en studeerde af in Fine Art aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij geeft ook beeldende kunst aan Artez Academie in Zwolle en Arnhem sinds 2006. En hij weet zijn weg al naar Maastricht, in 2015 gaf hij een intensieve masterclass aan de Jan van Eyck Academie genaamd ”The Drive van Drawing ”.
Mis de kans niet om te werken met één van Nederlands beste kunstenaars!

Door: Robbie Cornelissen – kunstenaar en instructeur
Locatie: Kumulus, Herbenusstraat 89, 6211 RB Maastricht
Datum en tijd: zaterdag 1 oktober 2016, 9.30-15.30 uur
Niveau: gevorderd/professioneel, kandidaten worden toegelaten op basis van portfolio en artistiek CV**
Registratie: 15 augustus – 15 september, meld je tijdig aan om je inschrijving te waarborgen*
Deelnemers: max. 15, kleinschalige groep om individuele aandacht te kunnen garanderen
Taal: NL of ENG
Curator portfolio: Willem Jansen & Jos Wigman
Kosten: €55 inclusief lunch

Voor online inschrijven, klik hier.
 

Lees meer…
31-08-2016 16:41,

Doe mee met Crowdfunding Mural Heerlen

Creatieve ondernemers
Sinds een aantal jaren kent Heerlen een groeiende groep jonge, creatieve ondernemers…
Creatieve ondernemers
Sinds een aantal jaren kent Heerlen een groeiende groep jonge, creatieve ondernemers met een warm hart voor de stad. En ja, zij weten dat Heerlen een stad van vallen en opstaan is, niet af en hier en daar lelijk en rauw. Maar voor zó’n stad willen zij ook graag wat betekenen. Zij willen hun kijk op Heerlen in een nieuwe mural zichtbaar maken. Daarbij wordt samengewerkt met de stichting S*PRAY van Street Art Heerlen.

Het verhaal van Heerlen
In de mural wordt het verhaal van Heerlen in één beeld zichtbaar zodat iedereen die Heerlen met de trein binnenkomt ziet: “Hier betreedt u Heerlen, een stad met een rijk en bewogen verleden én bouwend aan een nieuwe toekomst”. Ontwerpers zijn de kunstenaars Vincent Lancée en Dave de Leeuw. Zij vatten op hun manier de geschiedenis van de stad, de neergang na de mijnsluiting én het toekomstperspectief in de mural samen. Zij zeggen over hun muurschildering ‘Heerlen Heron’: “De reiger staat symbool voor de stad die herrijst uit alle restanten en gedaanten van het verleden, van Romeinse badplaats, boerendorp, mijnstad en drugsstad. Voorwerpen en herinneringen die kunnen worden afgedaan als oude rotzooi maar die onmiskenbaar en onlosmakelijk hebben bijgedragen aan de identiteit die de stad nu heeft”.

Hoe willen ze deze crowdfundmural realiseren?
Omdat het een mural voor en van Heerlen wordt, worden het bedrag dat nodig is voor de realisatie, bij elkaar gebracht door crowd funding. Iedereen kan bijdragen met grote en kleine bedragen. Er is een mooi sponsorpakket met een tegenprestatie voor elke bijdrage. Daarnaast sponsort gebouweigenaar Walas BV de noodzakelijke deklaag van de muur en twee hoogwerkers. Het bedrag dat via crowdfunding opgebracht moet worden bedraagt 12.000 euro. Dat is o.a. nodig voor: de schildering zelf, de materialen en werkuren van de kunstenaars, een vergoeding aan Voordekunst voor de financiële administratie, het sponsorpakket en voor de opening.
De wethouder cultuur van Heerlen heeft reeds toegezegd dat de gemeente Heerlen ook een duit in het zakje zal doen. Ook is er kans op een regeling van de provincie Limburg voor de laatste 30%.

Presentatie ontwerp en start crowdfunding
Zondag 28 augustus a.s. om 14.50 uur op het plein van Cultura Nova bij het ledscherm naast het theater. Presentatie door ambassadeur van dit initiatief, Lex Nelissen. Ook de kunstenaars zullen aanwezig zijn. Vanaf deze datum is het project hier te vinden.Lees meer…
23-08-2016 11:24,

Borderlines: Euregion Poetry Slam

De poetry-slam is een evenement waarbij dichters in wedstrijdvorm strijden om de titel van Limburgs beste… De poetry-slam is een evenement waarbij dichters in wedstrijdvorm strijden om de titel van Limburgs beste slammer en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam in Utrecht. Ze dragen voor uit eigen werk, dagen elkaar uit en proberen het publiek met hun poëzie voor zich te winnen.

Borderlines: Euregion Poetry Slam wordt georganiseerd door stichting PANDA, bestaande uit theatermaker Nina Willems en dichter Merlijn Huntjens. Met Borderlines hebben zij de ambitie om in de komende jaren een euregionaal poetry slam event te organiseren, dat naast in Limburg ook op podia vlak over de grens in België en Duitsland zal gaan plaatsvinden.

De dichtwedstrijd in Heerlen vindt plaats op 6 oktober om 20.00 uur in poppodium de NIEUWE NOR. In Sittard strijden de deelnemers op 13 oktober om 20.00 uur in Poppodium Volt. Venlo volgt op 20 oktober om 20.30 uur in Poppodium Grenswerk. De finale vindt plaats in de Azijnfabriek in Roermond op 9 december om 20.00 uur. Alle edities worden gepresenteerd door Daan Doesborgh, Nederlands dichter, columnist en voormalig stadsdichter van Venlo.

Ben jij een slammer of dichter? Skills net als William Shakespeare? Laat je graag je stem horen? Meedoen of heb je vragen? Mail dan naar borderlineseuregion@gmail.com.
 

Lees meer…
25-07-2016 10:55,

Doe mee met ‘The Big Draw’ in Maastricht

In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’… In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’ met als doel: iedereen aan het tekenen krijgen. Jong en oud kan zich aanmelden voor inspirerende teken activiteiten, variërend van workshop tot masterclass, tijdens het kick-off event op 1 oktober. Voor degenen die willen genieten van het getekende beeld is er een Big Window Walk-wandelroute (1-9 okt) langs getekende kunstwerken op ramen, gemaakt door regionale tekenaars. Gedurende de rest van de maand organiseren diverse scholen en culturele instellingen interdisciplinaire tekenactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

Makers, doeners en kijkers worden uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen de organisatie contacteren voor de volgende onderdelen:

• Organisaties met interesse voor co-creatie mogen de organisatie contacteren en de activiteit aanmelden (open tot 7 augustus);
• Raam-eigenaren in het centrum van Maastricht die een creatief uitzicht wel zien zitten worden opgeroepen om hun ramen aan te bieden voor de Big Window Walk (open tot: 23 september; tekendag: 30 september; wandelroute: 1-9 okt);
• Kunstenaars en getalenteerde tekenaars die de stad als canvas zien mogen zich melden met een portfolio voor het ‘drawing team-Big Window Walk’ (open tot: 23 september; tekendag: 30 september);
• Gepassioneerde vrijwilligers zijn meer dan welkom om mee te helpen tijdens de voorbereidingen, de kick-off of bij overige werkzaamheden tijdens de oktober tekenmaand.

Voor aanmelden, vragen en meer infomatie kun je contact opnemen via e-mail, klik hier.

 

Lees meer…
06-06-2016 10:08,

So you think you can speak?

Ben jij een woordkunstenaar en bezig met rappen, dichten, vertellen, toneel spelen of gebruik je je stem… Ben jij een woordkunstenaar en bezig met rappen, dichten, vertellen, toneel spelen of gebruik je je stem op een andere manier?
Ben jij een podiumbeest?
Vind je het leuk om aan anderen te laten horen waar jij mee bezig bent?
Wil jij je podiumkunsten naar “the next level’ tillen?
 
Heb je net volmondig ja geantwoord op deze vragen? Dan ben jij DE kandidaat voor het event “De Maastrichtse Jeugd Spreekt”.
Hier maak je kennis met andere woordkunstenaars, mag je deelnemen aan verrassende masterclasses en krijg je de kans om te stralen op het podium van de Bonbonnière in Maastricht.
Naast eeuwige roem en een leuke dag maak je ook kans op leuke prijzen.
 
Wanneer: zaterdag 5 november 2016 van 11.00u-18.00u
Waar: Bonbonnière Maastricht
 
Laat van je horen en meld je aan!
 
Aanmelden, vragen of meer info?
Mail linda@toutmaastricht.nlof bel 06-30477551
 
 
meer prikbordberichten…
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:
  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Op de pagina's van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en de Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L) vindt u meer informatie en relevante aanvraagformulieren.

  Aanvraagformulieren
  Klik hier voor een overzicht van alle aanvraagformulieren.

  Workshops september t/m november 2016
  Klik hier voor meer informatie over de workshops 'Ondersteuning besturen' september t/m november 2016.

disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdcultuurfonds limburg keramiek kring limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs film circuit limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?