welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Wij zijn een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

hkl_foto_huis_voor_de_kunsten_limburg_gebouw
nieuws
 • 25 maart 2015 FASHIONCLASH Festival 2015 – Gender editie
  FASHIONCLASH is er van overtuigt dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze…
  FASHIONCLASH is er van overtuigt dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze hedendaagse maatschappij bespreekbaar te maken. Het overkoepelend thema tijdens het FCF Festival 2015 is 'Gender'. Dit thema geeft het campagne en duidelijke richting en fungeert als bindingsmiddel voor het hele festival. Het is voornamelijk zichtbaar in de verschillende exposities (verspreid over diverse locaties in Maastricht) en de diverse performances tijdens het festival.
   
  Het concept gender verwijst naar de socioculturele mechanismen die aan de grondslag liggen van de handelingen die 'eigen' zijn aan onze biologische seks. De laatste maanden hebben we in de modewereld reeds kunnen vaststellen dat vele ontwerpers zoals Vivienne Westwood, Dries van Noten en Givenchy besloten hebben om de gender stereotypes die diep geworteld zitten in traditie te doorbreken. Bijvoorbeeld het tonen van een rok voor de man of het toenemende belang van unisex kleding. Zou deze evolutie de hardnekkige gender categorisatie in de retailsector kunnen ondermijnen? Selfridges blijft alvast niet bij de pakken zitten. Door een nieuwe pop-up store in het leven te roepen die genderloze kleding verkoopt zijn ze een van de koplopers voor deze hedendaagse trend.
   
  FASHIONCLASH FESTIVAL 2015 nodigt u graag uit om de diversiteit van de mensheid te vieren. We zijn de mening aangedaan dat kleding een extensie is van het eigen zelf, de eigen persoonlijke identiteit. Een autonome identiteit is immers het recht van ieder mens. Mode bied in dit opzicht een ongekende vrijheid. Iedereen is vrij om zijn eigen kleding te kiezen. Mode kan evenzeer ook aanzetten tot sensibilisering, het aanvaarden van degenen die 'afwijken' van de norm. Verschillende ontwerpers en kunstenaars zullen hun visie omtrent GENDER tentoonstellen tijdens de FASHIONCLASH Festival exposities.
   
  FASHIONCLASH Festival is, zoals de naam al zegt, een ‘clash’ met mode als uitgangspunt. ‘Clash’ staat voor een ontmoeting van talent, culturen, disciplines en publiek rondom het gegeven ‘mode’. Met zijn modeshows, exposities, performances en interdisciplinaire samenwerkingen tussen modeontwerpers en theatermakers, choreografen en andere kunstenaars neemt FASHIONCLASH een unieke positie in het internationale mode discour. FASHIONCLASH Festival biedt een podium aan meer dan 150 veelbelovende talenten uit binnen- en buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode

  Save the date!
  FASHIONCLASH Festival Programma op locatie in de SAMdecorfabriek 12 t/m 14 juni.
  Programma met Modeshows, Expositie, designer Market, Clash Project, Theatrale ontmoetingen en Awards.
  FASHIONCLASH Side Program: flankerend programma verspreid over diverse locaties in de stad 11 t/m 14 juni.
   
  lees meer…
 • 24 maart 2015 Presentatie provinciale notitie popmuziek
  Op donderdag 26 maart a.s. reikt gedeputeerde Ger Koopmans de eerste Provinciale nota over popmuziek ‘De popsector…
  Op donderdag 26 maart a.s. reikt gedeputeerde Ger Koopmans de eerste Provinciale nota over popmuziek ‘De popsector in Limburg’ uit. Ik nodig u namens de gedeputeerde van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

  Limburg: dé popprovincie van Nederland
  Met meer dan 35.000 beoefenaars van popmuziek, talloze festivals met Pinkpop als grootste boegbeeld, bands en muzikanten van formaat, zes prachtige poppodia en professionele pop-consulenten laten wij zien dat Limburg dé popmuziekprovincie van Nederland aan het worden is. Naast fanfares, harmonieën en klassieke muziek wint popmuziek steeds meer terrein.

  Allemaal redenen om als Provincie samen met de gehele popsector na te denken over beleid op het gebied van pop. Hoe zorgen we er samen voor popmuziek zich in Limburg zo goed mogelijk kan blijven ontwikkelen?

  Om te voldoen aan de grote belangstelling voor popmuziek en ook om als Provincie aan gemeenten een signaal af te geven dat popmuziek er toe doet presenteert cultuurgedeputeerde Ger Koopmans op donderdag 26 maart de Provinciale nota over popmuziek: ‘De popsector in Limburg’. Koopmans reikt deze nota uit aan de groep Young Pioneers (het poporkest gevormd door jonge talenten uit de Limburgse popscene, zie ook www.youngpioneers.nl) in Poppodium Volt te Sittard.

  Nota ‘de popsector in Limburg
  Met deze nota zet de Provincie enkele acties in gang waarmee een extra groeibodem voor popmuziek gecreëerd wordt. Bijvoorbeeld door de kracht van popmuziek ook op scholen te laten landen met het Masterplan Muziekonderwijs Limburg DOOR!

  Het belang van popmuziek en de verbindende kracht richting de jeugd zal ook bij alle gemeenten in Limburg op de agenda gezet worden. Maar niet alleen de jonge Limburgers hebben een voorkeur voor popmuziek, ook een steeds grotere groep 50-plussers struint de vele festivals af en speelt in bands. Daarom moet de infrastructuur versterkt worden en zullen de poppodia inhoudelijk sterk moeten programmeren om zo aan de (veranderende) wensen van de doelgroepen te kunnen blijven voldoen.

  De Provincie gaat zich daarnaast inzetten om samen met partners in de Euregio, waaronder Conservatorium Maastricht, een onderzoek te verrichten naar de haalbaarheid van een Euregionale popopleiding om zo het talent van de toekomst alle plek om zicht te ontwikkelen. Niet alleen in Limburg, maar ook in haar natuurlijke omgeving, de Euregio.

  Programma
  Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

  19:30 uur: welkomstborrel
  20.45 uur: toespraak dhr. Koopmans en overhanding popnota aan de groep Young Pioneers
  20:55 uur: vertoning documentaire over Young Pioneers
  21:30 uur: concert

  Locatie: Poppodium Volt, Odasingel 88 Sittard.

  U kunt zich aanmelden bij Bas Albersen, adviseur communicatie bij de Provincie Limburg, via b.albersen@prvlimburg.nl of 06 21699201. 

  >>> Download hier de popnota.
 • 23 maart 2015 Dialect van Helden online op www.limburgsespelling.nl
  Met behulp van de website www.limburgsespelling.nl kunt u leren hoe u de diverse klanken van de Limburgse streektaal…
  Met behulp van de website www.limburgsespelling.nl kunt u leren hoe u de diverse klanken van de Limburgse streektaal kunt schrijven. De website bevat informatie en oefeningen voor het leren schrijven van Limburgse woorden als paol (‘paal’), sjaop (‘schaap’), väöl (‘veel’), brandj (‘brand’), brögke (‘bruggen’) en zjwaor (‘zwaar’).

  De schrijfwijze van de verschillende Limburgse klanken is gebaseerd op de Spelling 2003 voor de Limburgse dialecten, die terug te voeren is op de al langer bestaande Veldeke-spelling. 

  Op de website waren al 15 dialecten, verspreid door heel Limburg, te vinden. Maar sinds kort is daar het dialect van Helden aan toegevoegd.

  Bezoek de website om uw schrijfwijze onder de loep te nemen!
 • 23 maart 2015 Inschrijving cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' geopend
  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-,…

  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' van start.
   
  De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ is een methode waarbij verenigingen worden geholpen om vrijwilligers te werven. De methode bestaat uit vier bijeenkomsten, een stappenplan en intensieve begeleiding.
   
  De cursus biedt gegarandeerd succes indien de vereniging alle stappen doorloopt. Dat betekent dat de vereniging na het volgen van de cursus voldoende vrijwilligers heeft. De cursus heeft al in diverse gemeenten in Limburg gedraaid en daar hebben de deelgenomen verenigingen inderdaad het gewenste resultaat behaald.

  - De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (met een interval van 4 à 6 weken).
  - Per vereniging dienen 2 tot 3 (bestuurs-)leden deel te nemen aan de bijeenkomsten, per workshop is plaats voor max. 12 verenigingen.
  - De startbijeenkomst vindt in elke regio plaats op een van tevoren vastgestelde datum en locatie. De data en locaties van bijeenkomsten 2 t/m 4 worden ingepland in overleg met de deelnemers, waarbij het denkbaar is dat deze afwisselend plaatsvinden in de accommodatie (bijv. repetitieruimte of muzieklokaal) van de deelnemende verenigingen.
  - Benodigdheden: laptop/tablet (en evt. stroomkabel).

  De cursus is bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   

  lees meer…
 • 17 maart 2015 Schrijf mee aan Platbook 14: Grenze
  Voor Platbook 14, dat dit voorjaar verschijnt, kunnen Limburgse schrijvers tot 30 april a.s. eigen werk insturen…
  Voor Platbook 14, dat dit voorjaar verschijnt, kunnen Limburgse schrijvers tot 30 april a.s. eigen werk insturen met als thema ‘Grenzen’. Ria Oomen-Ruijten, oud-Europarlementariër, maakt als redacteur een keuze uit het ingezonden werk en stelt de inleiding samen. De nieuwe editie van Platbook wordt gepresenteerd in mei.

  Iedereen die in het Limburgs schrijft, kan een tekst insturen. De redactie ziet dit keer, ook vanwege het thema, een veelheid van soorten teksten: gedichten, verhalen, columns, monologen, toneel, liedteksten etc. Om zoveel mogelijk mensen een kans op publicatie te geven, mogen de teksten niet langer zijn dan 600 woorden. De redactie denkt dat het fenomeen grenzen een goede inspiratie kan zijn. We kunnen de grenzen letterlijk nemen als in landsgrenzen, maar zeker ook figuurlijk als in: hoe ver kun je gaan? Wanneer ga je over een bepaalde grens? Waar gaat iets te ver?

  Ria Oomen-Ruijters zat ruim 25 jaar in het Europees Parlement als vertegenwoordiger van het CDA. De Limburgse is uit Maasbracht afkomstig en zegt: "In de mooie streek waar ik ben geboren en getogen en waar de landsgrenzen van Duitsland en België slechts een tiental kilometers van elkaar verwijderd zijn, is het Europa van de burger al lange tijd een vanzelfsprekendheid. Europa is een waardengemeenschap die solidariteit moet uitstralen: solidariteit met de burgers hier en elders. Europa beheerst ons leven van alledag vaak zonder dat we er erg in hebben."

  Teksten kunnen tot 30 april a.s. worden aangeleverd bij uitgeverij TIC, via paul@uitgeverijtic.nl. Indien het werk van een schrijver wordt geselecteerd, dan ontvangt hij of zij een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 14.

  lees meer…
 • 16 maart 2015 Prijswinnaars Limburgse Filmdagen 2015
  Zaterdag 14 en zondag 15 maart jl. vonden in het Cultuurhuis in Heerlen de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens…
  Zaterdag 14 en zondag 15 maart jl. vonden in het Cultuurhuis in Heerlen de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens het festival, dat werd georganiseerd door de LOVA (Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs) en het Huis voor de Kunsten Limburg, werden 36 nieuwe speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers getoond. De beste films werden beloond met een filmprijs en een nominatie voor de landelijke amateurfilmwedstrijd.

  In de categorie ‘topfilmers’ werd dit jaar geen goud uitgereikt. Wel was er zilver voor de documentaire 'Mens en dier in onbalans en bedreigd' van Jef Caelen. Een film over bedreigde dieren in Oost-Afrika die in bescherming worden genomen tegen stropers en de lokale bevolking die daarvoor moet wijken en gedwongen wordt om een andere levensstijl aan te meten. De balans is verstoord en de documentaire toont welke gevolgen dat heeft voor mens en dier. Ook de speelfilm 'Loslaten' van Caelen won zilver. De film gaat over het loslaten van de ander en het verleden is een eerste samenwerkingsproject tussen CineLOVA (platform voor non-professionele filmers) en Cinesud (platform voor mediaprofessionals). De derde film die in deze categorie zilver won en tevens de beste film van de Limburgse Filmdagen 2015 is, is de speelfilm 'De Gevangene 'van Peter Brouwers uit Maastricht. De film gaat over een man die niet alleen op de vlucht is voor zijn daden, maar ook voor zijn gedachten. Brouwers mocht voor deze film de Limburgse Filmprijs in ontvangst nemen. Brouwers won ook de publieksprijs van de Gemeente Heerlen.

  In de categorie ‘gevorderde filmers’ was er goud voor de documentaire 'Het Laagland over de IJssel' van Magda Verbist. Een schilderij in woord en beeld over het natuurschoon rond Giethoorn en de IJssel. In de categorie ‘nieuwe filmers en filmers die in het verleden geen eremetaal hebben gewonnen’ was er goud voor de speelfilm 'Be strong now' van Jan Silvertand. Een film over een zangeres die een muzikant ontmoet, zwanger raakt van hem en vervolgens aan de kant wordt gezet. In de categorie ‘clubproducties’ was er goud voor de film 'The Queen' van Filmclub Weert, een kortfilm over een koningin die op sterven ligt. De vrouw vertrouwd de erfenis (het geld onder haar bed) toe aan één van haar zonen. De zoon wacht de dood van zijn moeder niet langer af, draait de zuurstoffles dicht en gaat voor het geld. Ook was er goud voor de film 'En retour' van filmclub LAS Maastricht, een kortfilm waarbij een man door Maastricht wandelt en alles om hem heen achterstevoren voorbij komt.

  Naast de uitreiking van de diverse filmprijzen werden ook de nominaties voor het nationale amateurfilmwedstrijd bekendgemaakt. Maar liefst 12 Limburgse films kregen een nominatie. Het betreft de films: 'De Gevangene' van Peter Brouwers, 'Loslaten' en 'Mens en dier bedreigd en in onbalans' van Jef Caelen, 'De Vraag' en 'De Niet Genomen Weg' van Patrick Brouwers, 'Energie' en 'Ode aan de eenvoud' van Hub Boyens, 'Het Laagland over de IJssel' van Magda Verbist, 'Be strong now' van Jan Silvertand, 'Vals Geld' van Filmclub ’t Lenske Sevenum, 'The Queen' van Filmclub Weert en 'En retour' van Filmclub LAS Maastricht. Deze films maken kans om vertoond te worden tijdens het NOVA Filmfestival op 7 en 8 november 2015 in Theater De Maaspoort in Venlo. Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.
   
 • 04 maart 2015 Doe mee met de Euregionale Fotowedstrijd 2015 - De Letste Schiech
  In 2015 vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse…
  In 2015 vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse fotowedstrijd: de Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse Fotokringen en het Deutscher Verband für Fotografie organiseren dit jaar samen met Huis voor de Kunsten Limburg en Ensemble 88 (het ensemble voor hedendaagse muziek) een Euregionaal foto- en muziekproject waar de Euregionale Fotowedstrijd een onderdeel van is.

  De naam van het project en het thema van de Euregionale Fotowedstrijd 2015 is:

  De Letste Schiech
  (de laatste werkdag)


  Het thema verwijst in eerste instantie naar de sluiting van de mijnen, in 2015 exact 50 jaar geleden. Vrijetijdsfotografen uit Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg en Nordrhein kunnen in het kader van de Euregionale Fotowedstrijd de mijnsluiting en alles wat doet denken aan de toenmalige laatste ‘schiech’ in beeld te brengen. Dat kan aan de hand van foto’s van verlaten mijnsites en –schachten in bovenstaande regio’s of van objecten die herinneren aan de mijnen en de mensen die er destijds werkten.

  Daarnaast wordt een brug gemaakt naar vandaag de dag. Fotografen worden in het kader van de fotowedstrijd met name uitgedaagd om een eigentijdse (anno 2015) vertaling te maken van het thema ‘De Letste Schiech’. Ook vandaag de dag worden laatste diensten of ‘schiechten’ gedraaid. We leven in een roerige tijd waarin ontslagen en werkeloosheid aan de orde van de dag zijn. De (maatschappelijke) gevolgen van de economische crisis zijn overal zichtbaar. Bedrijven (groot en klein) moeten noodgedwongen hun deuren sluiten, veel winkelpanden staan leeg, mensen kunnen maar moeilijk rondkomen, veel huizen staan te koop, uitkeringsinstanties en uitzendbureaus worden druk bezocht etc. De organisatie van de fotowedstrijd daagt fotografen uit om hiermee aan de slag te gaan.

  De wedstrijd staat (alleen) open voor vrijetijdsfotografen die zijn aangesloten bij fotoverenigingen die deel uitmaken van bovengenoemde fotobonden. Zij kunnen tot vrijdag 24 juli 2015 foto's inzenden. 

  Uit alle inzendingen worden 50 individuele foto’s en 10 fotoseries geselecteerd voor de foto expositie. Bij de beoordeling van de foto’s zal de jury vooral aandacht hebben voor de wijze waarop het thema tot uitdrukking is gebracht, met oog voor de inhoudelijke en fotografische kwaliteit van de inzendingen.

  Het project ‘De Letste Schiech’ vindt plaats in het kader van het ‘Jaar van de Mijnen’. Het bestaat naast de Euregionale Fotowedstrijd en een expositie (met een selectie van de beste inzendingen) die op vier locaties in de Euregio zal plaatsvinden in de periode september 2015 t/m februari 2016 ook uit een concertreeks. De concerten (met hedendaagse muziek die refereert naar de mijnsluiting) vinden plaats tijdens de opening van de exposities.

  De organisatie van ‘De Letste Schiech’ is in handen van de Fotobond Afdeling Limburg (Nederlands-Limburg), het Verbond van Limburgse Fotokringen (Belgisch-Limburg), de Deutscher Verband für Fotografie Nordrhein, het Huis voor de Kunsten Limburg en Ensemble 88.

  Klik hier voor meer informatie, het wedstrijdreglement en het inschrijfformulier. 
 • 02 maart 2015 Bijeenkomst 'Film in Limburg'
  Limburg kent een groot aantal enthousiaste, talentvolle en ambitieuze filmers en andere mediaprofessionals die…
  Limburg kent een groot aantal enthousiaste, talentvolle en ambitieuze filmers en andere mediaprofessionals die hun brood (willen) verdienen met het maken van fictiefilms, documentaires, animatiefilms, commercials, series etc. Het betreft jonge makers die net zijn afgestudeerd en een eerste stap in de professionele wereld zetten, maar ook makers die hun sporen al hebben verdiend en al jaren werkzaam zijn in de Limburgse filmbranche. Daarnaast zijn er diverse organisaties, opleidingen en initiatieven die makers de kans geven en stimuleren om hier, op Limburgse bodem, hun talenten te ontplooien en producties te kunnen laten zien tijdens festivals, op de regionale TV, in filmhuizen etc. Ook op overheidsniveau is veel aandacht voor de filmsector. De Provincie Limburg zorgt middels haar beleid en ondersteuning voor een gedegen basis(film)infrastructuur. Er gebeurt in deze regio veel op het gebied van film! Maar waar liggen nog kansen? Waar kunnen we het beleid nog aanscherpen? Waar hebben filmmakers nog behoefte aan? En wat is er aanvullend op de bestaande initiatieven en infrastructuur nog nodig als professional aan de slag te kunnen gaan (of blijven) in de filmbranche?

  Om een antwoord te krijgen op deze en andere vragen organiseerden het Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Zuyderzigt en Cinesud 2 maart jl. de bijeenkomst ‘Film in Limburg’. Doel van de bijeenkomst was om ambitieuze filmmakers bij elkaar te brengen en gezamenlijk te brainstormen over de kansen die er mogelijk nog liggen op het gebied van: filmopleiding en -talentontwikkeling, financiering van een filmproductie, productie(faciliteiten), distributie & vertoning en netwerk & basisinfrastructuur.

  De speerpunten die tijdens deze brainstormsessie naar voren zijn komen, worden gebundeld en verwerkt tot een zogenaamde ‘notitie van makers uit het veld’. Het Huis voor de Kunsten Limburg, Cinesud en overige organisaties kunnen de notitie gebruiken voor het ontwikkelen van toekomstige activiteiten voor filmmakers in deze regio. Wordt vervolgd! 
 • 02 maart 2015 Huis reikt 'Best Newcomer Award' uit tijdens Dutch Mountain Film Festival
  Op zaterdag 28 maart jl. vond de 5de editie van het Dutch Mountain Film Festival (www.dmff.eu) plaats in het Parkstad…
  Op zaterdag 28 maart jl. vond de 5de editie van het Dutch Mountain Film Festival (www.dmff.eu) plaats in het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Tijdens het festival, dat in het teken staat van bergfilms, werden de Dutch Mountain Film Awards uitgereikt. De 'Best Newcomer Award', een beeld en een geldprijs van 1.000 Euro, werd uitgereikt door het Huis voor de Kunsten Limburg en ging naar 'Fabiola', een debuutfilm van Karlijn en Lotte Milder en Mats Logen. De film gaat over Fabiola, een meisje dat opgroeit in het kleine, idyllische, Noord-Italiaanse dorp Viganella. Ze droomt over het leven achter de bergen. Naarmate ze ouder wordt groeit haar verlangen om de wereld achter die bergen te ontdekken. Bekijk hier de trailer van de film. 
 • 24 februari 2015 Veldeke Limburg presenteert Jaarboek 2014
  Veldeke Limburg zet zich al bijna 90 jaar in voor de bevordering van de aandacht voor het Limburgse immateriële…
  Veldeke Limburg zet zich al bijna 90 jaar in voor de bevordering van de aandacht voor het Limburgse immateriële erfgoed. Jaarlijks brengt de vereniging een jaarboek uit. De publicatie geeft een mooi en actueel beeld van het beleid dat de vereniging voor ogen staat en de vele activiteiten die zij organiseert. Vrijdag 27 februari a.s. om 19.00 uur presenteert Veldeke-Limburg het Jaarboek 2014. Naast een overzicht en uitvoerige beschrijving van de activiteiten in 2014, bevat dit boek ook resultaten van diverse onderzoeken naar de Limburgse streektaal, portretten van Limburgse schrijvers en dichters en een stand van zaken omtrent een geschiedenis van de literatuur in Limburg. De presentatie van het Jaarboek 2014 vindt plaats in Kasteel Groot-Buggenum (Loorderstraat 3) in Grathem. Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan dr. Lou Spronck. Spronck geeft tijdens de presentatie een lezing over de Limburgportal op de DBNL site (Digitale Bibliotheek Nederlandse Letteren) en de ‘Geschiedenis van de Literatuur in Limburg’, een publicatie die in 2015 zal verschijnen. De presentatie wordt muzikaal omlijst door de Limburgstalige damesgroep ‘Op Geveul’. Het Jaarboek 2014 is vanaf maandag 2 maart a.s. te bestellen via de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg.

  In het 232 pagina's tellende en rijk geïllustreerde Jaarboek 2014 staat onder andere een artikel over het grootschalige onderzoek van Jelske Dijkstra naar de cognitieve voordelen van meertaligheid. Een onderzoek dat ongetwijfeld weer nieuwe belangrijke gegevens oplevert in de discussie over de waarde van meertaligheid. Een ander taalkundig onderzoek dat in jaarboek wordt beschreven, is het onderzoek van Stefanie Ramachers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij onderzoekt de vraag hoe baby’s en kinderen een bepaald aspect van de Limburgse dialecten leren, namelijk het onderscheid tussen sleep- en stoottoon. Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van het Limburgs.

  Roeland van Hout belicht in het jaarboek een onderwerp dat steeds opnieuw tongen losmaakt: de spelling van Limburgse dialecten. Voor het Limburgs bestaat sinds een jaar of tien de Spelling 2003 voor de Limburgse dialecten, die het mogelijk maakt alle Limburgse dialecten op een uniforme manier te schrijven. Sinds 2013 is er ook een website waarmee de Limburgse spelling thuis, achter de computer geoefend kan worden: www.limburgsespelling.nl.

  Ook het schutterswezen komt aan bod in het jaarboek. Het is immers een van de meest kenmerkende onderdelen van het Limburgse immateriële erfgoed. In veel Limburgse plaatsen zijn tot de dag van vandaag schutterijen actief en het Oud Limburgs Schuttersfeest behoort tot de hoogtepunten van het Limburgse culturele leven. Niet voor niets werd het OLS in 2014 door Nederland erkend als cultureel immaterieel erfgoed nadat dat in Vlaanderen al eerder was gebeurd. Luc Wolters beschrijft in het Jaarboek 2014 de historie en ontwikkeling van de schutterijen en schuttersfeesten en geeft een overzicht van de huidige stand van zaken in Belgisch- en Nederlands-Limburg.

  Traditiegetrouw worden in het jaarboek ook weer de teksten van de prijswinnaar en van de genomineerden van de Veldeke Literatuurpries opgenomen.

  Het Jaarboek 2014 van Veldeke Limburg is vanaf maandag 2 maart a.s. voor € 20,- (excl. verzendkosten) te bestellen in de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg. Kijk voor meer informatie op www.limburgsedialecten.nl of www.veldeke.net

  Kijk hier voor een video-impressie van de presentatie door omroep 3ML.
 • 24 februari 2015 Kick-off Jeugdcultuurfonds Limburg
  Cultuur zorgt voor plezier en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen die aan actieve kunstbeoefening…
  Cultuur zorgt voor plezier en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen die aan actieve kunstbeoefening doen, krijgen meer zelfvertrouwen, hun concentratievermogen neemt toe en hun sociale vaardigheden worden vergroot. Juist voor kinderen in achterstandsposities zijn deze effecten heel belangrijk. Hun zelfbewustzijn groeit, ze krijgen meer oog voor hun kansen en meer zelfvertrouwen om ze aan te grijpen. Maar wat als je wilt leren zingen, schilderen, toneelspelen of dansen en je ouders of verzorgers kunnen het niet betalen? Juist voor die kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar is het Jeugdcultuurfonds opgericht. Dit fonds geeft hen de mogelijkheid om lessen te volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging. Ook in Limburg is het fonds actief. Het Jeugdcultuurfonds Limburg is opgericht door het Huis voor de Kunsten Limburg. Op 4 maart vindt in Heerlen de kick-off plaats. 
   
  Ruim 400 euro per kind per jaar
  Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen in Nederland zich kunnen ontwikkelen in minstens één kunstdiscipline. Het fonds richt zich op het wegnemen van de financiële drempels voor kinderen in achterstandsposities, dat wil zeggen uit gezinnen waarvan het inkomen niet meer dan 120% van het wettelijk sociaal minimum bedraagt. Ouders/verzorgers kunnen niet rechtstreeks een aanvraag indienen bij het Jeugdcultuurfonds. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair. Dit is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Stichting Leergeld, een leerkracht, jeugdhulpverlener, huisarts of maatschappelijk werker. De maximale bijdrage die het fonds uitkeert is 419,75 euro per kind per jaar. Deze bijdrage wordt gebruikt om de contributie en eventueel benodigde attributen te betalen. Het geld gaat direct naar de cultuuraanbieder of winkel, niet naar de ouders of het kind. De intermediair ziet er op toe dat het kind deelneemt aan de activiteiten waarvoor het fonds betaalt. 
   
  Organisatie in Limburg
  Het Jeugdcultuurfonds Limburg is aanspreekpunt voor de gemeenten in Limburg. Het toetst voor hen de aanvragen, doet de promotie, organiseert informatiebijeenkomsten én helpt bij het zoeken van fondsen. De gemeenten Heerlen, Horst aan de Maas, Kerkrade en Venray zijn reeds aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds Limburg. Met diverse andere gemeenten zijn de gesprekken over deelname in een vergevorderd stadium. 
   
  Kick-off 4 maart
  Op 4 maart ’s morgens vindt in de Theo Thijssenschool in Heerlen de kick-off van het Jeugdcultuurfonds Limburg plaats én wordt de start van het Jeugdcultuurfonds in Heerlen gevierd. Hierbij wordt een cheque ter waarde van 10.000 euro van de Rabobank Foundation, een van de sponsors van het Jeugdcultuurfonds in Heerlen, overhandigd. Ook houdt Odile Wolfs, voorzitter van het Jeugdcultuurfonds Limburg, een toespraak en Barry Braeken, wethouder Cultuur van de gemeente Heerlen. Bovendien treden leerlingen van de Theo Thijssenschool op. De kick-off is met name bedoeld voor partners in het veld die werken met en voor kinderen en jongeren in achterstandsposities. 
  lees meer…
 • 16 februari 2015 Kremers Award voor afstudeerscripties
  Eerste toekenning tijdens Jaar van de Mijnen

  Er is een nieuwe prijs voor afstudeerscripties van studenten…
  Eerste toekenning tijdens Jaar van de Mijnen

  Er is een nieuwe prijs voor afstudeerscripties van studenten van HBO- en universiteitsopleidingen: de Kremers Award. Deze prijs zal met ingang van eind 2015 eens in de twee jaar worden uitgereikt aan de beste afstudeerscriptie over regionaal economisch beleid van zowel een hbo- als een wo- student(e). Daarnaast is er ook een prijs van eveneens € 5.000,- voor het beste recente proefschrift over dit onderwerp én een stimuleringsprijs van € 1.500,- voor zowel de hbo- als wo-categorie.

  De prijs is ingesteld door de Stichting Behoud Mijnhistorie met medewerking van Brainport 2020 om hbo- en wo-studenten te stimuleren zich in hun studies te interesseren voor de dynamische en vernieuwende ontwikkeling van regio’s op sociaal en economisch gebied. Op deze manier wil de stichting de lessen geleerd uit de imposante herstructurering van Zuid-Limburg na het sluiten van de mijnen blijvend onder de aandacht brengen. In 2013 verscheen in dit kader reeds de studie ‘Na de mijnsluiting’, waarin de lange termijneffecten (1965-2010) van de herontwikkeling na de mijnsluitingen in kaart zijn gebracht. 
   
  De Kremers Award is genoemd naar dr. J. (Sjeng) Kremers, oud-gouverneur van de Provincie Limburg en eerste voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Mijnwerkerszoon Kremers heeft een essentiële rol gespeeld bij de herstructurering van Zuid-Limburg. 
   
  Procedure
  Om mee te dingen naar de Kremers Award 2015 moeten scripties en proefschriften vóór 31 augustus 2015 worden ingediend via www.kremersaward.nl. Als voertaal wordt Nederlands en Engels geaccepteerd. De scripties dienen door de onderwijsinstelling te zijn beoordeeld en goed bevonden in de periode tussen 1 september 2013 en 31 augustus 2015. Aan de proefschriften moet een doctoraat zijn verbonden in de periode tussen 1 januari 2012 en 31 augustus 2015. In de beoordeling wordt naast de goede theoretische fundering ook de toepasbaarheid van het ontwikkelde gedachtengoed meegewogen. 
   
  Jury 
  De inzendingen worden eerst gescreend en beoordeeld door een team onder leiding van prof. dr. J. Kasper. Hierna wordt door hem een selectie uit elke categorie voorgelegd aan een jury. 
  Voorzitter van deze jury is dr. J. Kremers. Verder bestaat de jury uit  J.M.G.M. Gelissen (CEO Gelissen Group), ir. J.J. de Jong (CEO Philips Benelux), drs. P.J.J.M. Swinkels (voormalig CEO Bavaria) en ir. J. Zuidam (voormalig lid Raad van Bestuur DSM).
   
  Comité van Aanbeveling
  Het aanzien en de betekenis van deze prijs worden onderstreept door de ondersteuning die aan de prijs wordt verleend door: 
  Drs. Th. J.H.M. Bovens, Commissaris van de Koning Provincie Limburg
  Prof. Dr. W.B.H.J. van de Donk, Commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant
  Drs. S.P. van den Eijnden, voorzitter College van Bestuur Open Universiteit
  Drs. E.C. Meijer, voorzitter College van Bestuur Fontys Hogescholen
  Ir. J.H.J. Mengelers, voorzitter College van Bestuur Technische Universiteit Eindhoven
  Prof. Dr. M. Paul, voorzitter College van Bestuur Universiteit Maastricht
  Drs. D.J. Pouwels, voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool
  Drs. K. van Rosmalen MPA , voorzitter College van Bestuur Zuyd Hogeschool 
   
  Uitreiking
  De prijs zal voor de eerste maal worden uitgereikt op een later te bepalen datum in december 2015.
 • 03 februari 2015 Denk mee over het Masterplan Muziekonderwijs Limburg
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners…
  Muziekonderwijs is een zeer belangrijk speerpunt voor de Provincie Limburg. In Limburg werken verschillende partners in het culturele en onderwijsveld samen in het project DOOR!, een masterplan waarin de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn muziek van primair naar voortgezet onderwijs centraal staat. Deze leerlijn is onderdeel van de provinciale keten van talentontwikkeling. DOOR! begint niet opnieuw, maar legt slimme verbindingen en maakt gebruik van wat de rijke culturele omgeving lokaal, regionaal en provinciaal te bieden heeft. In januari overhandigde de Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg, dhr. Koopmans, het Masterplan Muziekonderwijs Limburg aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  De Provincie Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg doen nu de oproep aan gemeenten, muziekscholen en -verenigingen, muziekbonden, podia, het primair en voortgezet onderwijs , vakopleidingen en onderwijsinstanties om mee te denken over de invulling van het Masterplan. Op maandag 2 maart (Poppodium Grenswerk, Venlo), dinsdag 3 maart (ECI Cultuurfabriek, Roermond) en woensdag 4 maart (Cultuurhuis Heerlen) a.s. van 16.00 tot 18.00 uur wordt het Masterplan toegelicht en wordt met de aanwezigen gesproken over de positie van muziek(onderwijs) in Limburg, de initiatieven die reeds bestaan, de kansen die er nog liggen en de verbindingen die gemaakt kunnen worden. Op basis van de uitkomsten kunnen de initiatiefnemers het masterplan verder DOORontwikkelen en laten aansluiten bij bestaande onderwijsinitiatieven en -structuren. Aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten is verplicht en kan tot 25 februari a.s. via www.hklimburg.nl/masterplan.
   
  Het Masterplan DOOR! is een opzet om te komen tot provinciaal dekkend muziekonderwijs in volle samenwerking met het primair en voortgezet onderwijs, vakopleidingen (zoals het conservatorium en de PABO’s), muziekgezelschappen en het culturele veld. In het najaar van 2014 is intensief gewerkt aan een opzet voor het Masterplan Muziekonderwijs Limburg. Het Masterplan is in navolging van de accentennotitie 'Bloeiend Limburg' bedacht door Joery Wilbers (poppodium Nieuwe Nor) en ontwikkeld in samenwerking met Bas Thomissen (Huis voor de Kunsten Limburg) en Hanneke Suilen (onderwijsstichting Kerobei). 
 • 02 februari 2015 Lancering CineLOVA - platform voor non-professionele filmers
  Ben jij een verhalenverteller? Iemand die een boodschap wil overbrengen, een gebeurtenis wil registreren of een…
  Ben jij een verhalenverteller? Iemand die een boodschap wil overbrengen, een gebeurtenis wil registreren of een kwestie aan de kaak wil stellen middels het medium film? Vind jij het leuk om in je vrije tijd als non-professionele filmer actief te zijn? Wil je daar meer uithalen en samen met andere makers een filmproject starten of feedback krijgen op je werk? Dan is CineLOVA iets voor jou! Kom zaterdag 21 februari a.s. van 14.00 tot 16.00 uur naar Lumière Cinema in Maastricht en kom alles te weten over dit spiksplinternieuwe platform voor non-professionele filmers. CineLOVA is een initiatief van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg.

  CineLOVA is een laagdrempelig en multidisciplinair platform voor enthousiaste, ambitieuze, non-professionele filmers. Het platform bestaat uit een online portal: www.cinelova.nl. Beginnende en gevorderde filmers, jonge en (iets) oudere amateurfilmers kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, advies, leuke filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg. CineLOVA is ook de plek waar je schrijvers ontmoet die teksten beschikbaar stellen, muzikanten die voor de muziek willen zorgen in jouw film en amateurtoneelspelers die ook wel eens in een film willen spelen. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je jouw filmproductie kunt tonen, feedback krijgt op je werk of samen met andere filmers en kunstbeoefenaars (amateur en prof) producties kunt maken van de hoogst haalbare kwaliteit.

  CineLOVA vormt een mooie schakel in de Limburgse filminfrastructuur. Daar waar Cinesud zich vooral focust op de top en (aanstaande) filmprofessionals, focust CineLOVA op een brede basis van non-professionele en beginnende filmers. Beide organisaties werken nauw met elkaar samen. Niet alleen om de doorstroom naar de filmtop in Limburg te bevorderen, maar ook omdat amateurs en profs veel profijt kunnen hebben van elkaars expertise en werkervaring. Om de samenwerking gestalte te geven, nodigen we ook leden van Cinesud uit voor de bijeenkomst van CineLOVA.

  Op zaterdag 21 februari laten we graag zien wat de mogelijkheden zijn van CineLOVA en wordt de website officieel gelanceerd door Pé Diederen, directeur van het Huis voor de Kunsten Limburg. Jef Caelen (LOVA) en Guido Franken (Cinesud) geven voorts meer informatie over CineLOVA en de samenwerking met Cinesud. Natuurlijk zijn er (korte) films te zien: een film uit de LOVA stal en een kortfilm gemaakt in het kader van Cinesud Talent. Ook zal de film ‘Loslaten’ in première gaan, een eerste resultaat van de samenwerking tussen CineLOVA en Cinesud. Alles bij elkaar is het dus meer dan de moeite waard om aanwezig te zijn.

  De lancering van CineLOVA vindt plaats op zaterdag 21 februari a.s. van 14.00 tot 16.00 uur bij Lumière Cinema (Bogaardenstraat 40-B) in Maastricht. Wil je de bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een mail naar Patricia Peters, Consulent Film & Fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via: ppeters@hklimburg.nl. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden verplicht.
   
meer nieuws…
agenda
 • 05 april 2015 14:30 - 16:30 Pien, Puk & Co - Meelspeeltheater met thema 'Pasen'
  Pien, Puk & Co zijn meisjes en jongens die samen met hun kikker Rik allerlei gekke avonturen beleven. De een is…
  Pien, Puk & Co zijn meisjes en jongens die samen met hun kikker Rik allerlei gekke avonturen beleven. De een is net wat ondeugender en stouter dan de ander… Ze duiken iedere keer weer in een avontuur en laten zich daarbij leiden door wat de kinderen uit het publiek inbrengen.

  Pien, Puk & Co spelen elke eerste en derde zondag van de maand in Pitboel Theater en beleven dan steeds een ander avontuur in een ander thema.

  De kinderen worden betrokken in hun spel maar voor de kinderen die dat willen is er ook ruimte om echt mee te spelen!

  Pien, Puk & Co beleven hun verhaal vanuit de beleving van het kind.

  Gezien het aantal bezoekers van afgelopen seizoen is reserveren niet alleen wenselijk, maar noodzakelijk zodat je zeker bent van een plek in de theaterzaal.

  Entree: € 4,-


  Lees meer
 • 11 april 2015 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Dag van de Stem 2015
  Op zaterdag 11 april a.s. vindt er - in navolging van de succesvolle edities in 2012, 2013 en 2014 - weer een Dag…
  Op zaterdag 11 april a.s. vindt er - in navolging van de succesvolle edities in 2012, 2013 en 2014 - weer een Dag van de Stem plaats in ECI Cultuurfabriek Roermond. Voor iedereen die zingt, veel spreekt, presenteert, acteert, wil weten hoe je je stem beter of anders kunt gebruiken of wil weten hoe de stem precies werkt.

  Opnieuw met een keur aan (nieuwe) aansprekende workshops en masterclasses. Maar deze keer nog breder van opzet! Zo is er ook sprake van zangwedstrijd 'Korenslag' voor de jeugd, is er een uitgebreide informatiemarkt en vinden er gedurende de gehele dag presentaties plaats op een zangpodium, een toneelpodium en een vertelpodium.


  Lees meer
 • 11 april 2015 19:30 - 23:15 Finale Cabarette- ketet
  Tijdens de finale van Cabarette-ketet op 11 april a.s. zullen de geselecteerden uit de voorronden (van 7, 21 en…
  Tijdens de finale van Cabarette-ketet op 11 april a.s. zullen de geselecteerden uit de voorronden (van 7, 21 en 22 maart) zich wederom presenteren voor de jury en het publiek. De oordelen van de jury én het publiek samen zullen bepalen wie de uiteindelijke winnaar is.

  Meedoen is al leuk; een ervaring op zich! Iedere deelnemer ontvangt een juryrapport. Daarnaast staat er voor de winnaars van de eerste, tweede en derde plaats een leuke prijs klaar.

  Entree: gratis


  Lees meer
 • 11 april 2015 20:00 - 21:30 Drumband fanfare Juliana Munstergeleen samen met George McCrae
  Onder de titel 'Rock Your Drums' brengt de drumband (percussie-ensemble) van fanfare Juliana Munstergeleen een…
  Onder de titel 'Rock Your Drums' brengt de drumband (percussie-ensemble) van fanfare Juliana Munstergeleen een spectaculaire concert/rockavond ten gehore. Aan dit concert verleent niemand minder dan George McCrae (bekend van zijn uit 1974 stammende wereldhit 'Rock your baby') ook zijn medewerking. Hij zal een zestal nummers uitvoeren samen met de drumband. Hiervoor zijn prachtig klinkende arrangementen gemaakt van zijn bekendste nummers en enkele andere evergreens. George McCraeheeft reeds enkele repetities met de drumband meegemaakt en verheugt zich enorm op deze avond. 

  Naast het optreden van George McCrae zijn er nog meer verrassende optredens waaronder de in Geilenkirchen woonachtige gitarist Wil Cremers (geboren Munstergelener) en drumbandlid Joran Vaessen, die het bekende
  'When I'm gone' van Anna Kendrick gaat zingen. Uiteraard laat de drumband o.l.v. Rie Dols ook van zich horen.

  Dit alles vindt plaats op zaterdag 11 april a.s. in het gemeenschapshuis 't Trefpunt aan de Pancratiusstraat, het concert begint om 20.00 uur.

  Entree: aan de kassa € 8,- / voorverkoop € 6,-

  Kaarten zijn vanaf 28 februari verkrijgbaar bij Drogisterij Oukouk Munstergeleen, Gemeenschapshuis Munstergeleen en Augustus van Neer Sittard.

  Neem voor meer informatie contact op met Kitty Dols via 06 23534805 of krdols@hotmail.com.


  Lees meer
 • 18 april 2015 - 19 april 2015samenwerkings activiteit MAMMSA Kunstdagen: Beelden vol Betekenis
  Op 18 en 19 april wordt de eerste kunstmanifestatie 'Beelden vol Betekenis' georganiseerd. Het accent ligt deze…
  Op 18 en 19 april wordt de eerste kunstmanifestatie 'Beelden vol Betekenis' georganiseerd. Het accent ligt deze keer op ruimtelijk werk/beelden en dat wordt zichtbaar in de diversiteit, originaliteit en kwaliteit van de werken.

  De 15 kunstenaars en hun werken tezamen vormen een energieveld, een ‘Installatie van Inspiratie’. Het is een nieuw initiatief, met een ideëel doel, namelijk kunst te laten ervaren: kunst als medicijn van zijn.
   
  Voel, ervaar en verwonder!
  Laat je verrassen door klank en kleur
  Schoonheid in de Beeldentuin en atelier
  Kortom, puur cultuur en natuur

   
  Datum: zaterdag 18 en zondag 19 april
  Tijd: 12.00-18.00 uur
  Locatie: Paradama Da Esperanza, Diergaarderstraat-West 15, Maria Hoop
  Kaarten: € 7,50 (kassa) / € 5,- (met kortingbon)


  Lees meer
 • 18 april 2015 20:15 - 21:30 Concert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en Harmonie St. Jozef Kaalheide
  Op zaterdag 18 april verzorgen het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en Harmonie St.…
  Op zaterdag 18 april verzorgen het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden en Harmonie St. Jozef Kaalheide een concert in het Cultureel Centrum te Eijsden.

  Het betreft hier twee gerenommeerde harmonieorkesten die deze avond een zeer afwisselend programma ten gehore brengen. Koninklijke Harmonie Sainte Cécile o.l.v. Jan Cober brengt een veelzijdig programma ten gehore. Naast de Pauwvariaties van Zoltán Kodály en Jericho Rhapsody van Morton Gould staat de compositie Angels in the Architecture van de hedendaagse Amerikaanse componist Frank Ticheli op het programma. Angels in the Architecture werd in opdracht vanKingsway International gecomponeerd en de première werd uitgevoerd in het Sydney Opera House op 6 juli 2008. Het werk ontvouwt zich als een dramatisch conflict tussen de twee uitersten van het menselijk bestaan: het goddelijke en het kwaad. De titel van het werk is geïnspireerd door het Sydney Opera House zelf, met zijn aureoolvormige akoestische ornamenten die direct boven het podium hangen. Een grootse compositie die Sainte Cécile deze concertavond voor het eerst zal uitvoeren. 

  Na de pauze zal Harmonie St. Jozef Kaalheide o.l.v. Björn Bus het programma voortzetten met diverse orkestwerken van bekende en wellicht minder bekende componisten. De veelzijdigheid van deze harmonie wordt al jaren weergegeven middels verschillende projecten en concerten. Het jaarlijkse hoogtepunt is ongetwijfeld hun traditionele Oranjeconcert op Koningsdag.
   
  Het belooft een bijzondere gevarieerde concertavond te worden die u als muziekliefhebber niet mag missen. 
   
  Datum: 18 april
  Aanvang: 20.15 uur
  Locatie: Cultureel Centrum, Eijsden
  Entree: € 7,50 (vrienden en sponsoren gratis toegang)

  Ga voor meer informatie naar www.saintececile.nl en/of www.facebook.com/saintececile.eijsden.
 • 21 april 2015 19:30 - 21:00samenwerkings activiteit Netwerkbijeenkomst 'Het creatieve proces' - van verhaal naar film
  Datum: dinsdag 21 april 2015 van 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur
  Locatie: Filmhuis De Spiegel (SCHUNCK*,…
  Datum: dinsdag 21 april 2015 van 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur
  Locatie: Filmhuis De Spiegel (SCHUNCK*, Bongerd 18) Heerlen
  Prijs: gratis voor Cinesud én CineLOVA leden en € 5,- (excl. btw) voor niet-leden van beide platforms.
  Aanmelden: Leden van Cinesud en personen die niet lid zijn van Cinesud en CineLOVA melden zich aan via de website van Cinesud. Leden van CineLOVA kunnen zich aanmelden via cinelova@gmail.com.

  Op dinsdag 21 april a.s. om 19.30 uur organiseert Cinesud, in samenwerking met CineLOVA, Dutch Mountain Film Festival en Filmhuis De Spiegel, een netwerkbijeenkomst waarin het creatieve proces van makers in verschillende disciplines centraal staat.

  Mijn Film
  In het kader van het Jaar van de Mijnen zijn de afgelopen periode enkele korte, poëtische films van twee minuten vervaardigd door regionale filmers. Het centrale thema van de films is 'de mijn(steenberg)'. De films zijn gebaseerd op een tekst van maximaal 400 woorden, vervaardigd door regionale schrijvers. Bij de films zijn vervolgens originele scores gecomponeerd. Tijdens de bijeenkomst van 21 april worden de korte films vertoond, zullen enkele teksten worden voorgedragen en zullen we met deze makers in verschillende disciplines in gesprek gaan over hoe zij vanuit één centraal en ruim te interpreteren thema tot een creatief eindproduct komen, zowel in schrift, als op beeld. www.mijnfilm.eu.

  Robin Peeters
  Verwant hieraan zullen we in gesprek gaan met filmmaker Robin Peeters van filmproductiebedrijf Mosasaurusfilm. Robin maakte de afgelopen jaren vele producties waarin hij voornamelijk met historische thema's aan de slag ging. Ook met hem zullen we de diepte in gaan om inzicht te krijgen in hoe het creatieve proces van een (film)maker verloopt. Waar haal je inspiratie vandaan? Wat zijn manieren om een onderwerp of thema te benaderen? Hoe ga je zo efficiënt en effectief mogelijk om met begrenzingen en beperkingen binnen een thema of format van een productie?

  Aansluitend zal er ook nog een korte film in première gaan van een jonge, regionale maker, Coen Leuven. Coen maakte onlangs met eigen middelen en in een paar dagen tijd de korte film Instinct, met in de hoofdrollen Sem Huth en Maarten Brorens. Tijdens de bijeenkomst wordt de film voor het eerst op het witte doek vertoond. Patricia Peters, consulent film & fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg zal tot slot nog een filmwedstrijd aankondigen van CineLOVA: een wedstrijd waarbij regionale schrijvers, toneelspelers, componisten en filmers worden samengebracht. 

  Meer info: www.cinesud.nl en www.cinelova.nl 
 • 01 mei 2015 - 07 juni 2015samenwerkings activiteit 1boom - expositie en symposium
  1boom is niet zomaar een boom, 1boom is een prachtige zomereik, en 1boom is ook een heel project. 1boom wil…
  1boom is niet zomaar een boom, 1boom is een prachtige zomereik, en 1boom is ook een heel project. 1boom wil laten zien hoe belangrijk hout en bomen voor ons zijn, hoe belangrijk het is dat hout goed kan groeien en hoeveel functionele en kunstzinnige dingen we kunnen maken uit één boom. 1boom verbeeldt de waarde van onze bomen en het belang van goed bosbeheer. Net als we appels oogsten, en pruimen en noten en hooi, zo kunnen we bomen oogsten. Als het bos goed beheerd is, leveren bomen na de oogst prachtig hout om producten van te maken waar we jarenlang van kunnen genieten.

  1boom is een project waarbij zo'n 75 vormgevers, kunstenaars en ambachtslieden een grote verscheidenheid aan objecten en producten laten zien die gemaakt zijn uit het hout van één inlandse eik van landgoed Middachten. 1boom is van en voor iedereen die met bossen en de verwerking van hout en bomen te maken heeft. 1boom is voor iedereen die houdt van hout en van ambachtelijke, unieke objecten die met liefde, toewijding, vakmanschap zijn gemaakt. 1boom richt zich op wie graag in bossen wandelt, interesse heeft in de natuur en hecht aan een duurzame omgang met ons landschap. 1boom symboliseert de kringloop: eikel, groei, bloei, bos, beheer, oogst, zagen, drogen, verwerken tot een product een met nieuw leven. Alle onderdelen van de boom: takken, stam, zaagsel, knoesten; alles is verwerkt. Hout wordt hergebruikt en krijgt zo een duurzame toekomst. 1boom resulteert niet alleen in een reeks meubels, beelden en gebruiksvoorwerpen: 1boom is ook een proces. Leerlingen van een basisschool hebben 1boom ruim een jaar gevolgd: in het bos, bij de zager, in een werkplaats, bij een expositie.
  Leerlingen van een meubelmakerij hebben samen en ieder apart een werkstuk gemaakt, elkaar ondersteunend en stimulerend. Met dit soort voorbeelden kunnen we beeldend laten zien dat hout een productiemateriaal is, en dat hout een basis-grondstof in onze economie is. Dat bosbeheer belangrijk is. En dat hout op zoveel verschillende manieren kan worden verwerkt en gebruikt. Hoeveel inspiratie krijg jij van hout? 
   
  Doelstellingen: 
  - Hout als mooi en veelzijdig materiaal laten zien.
  - Vakmanschap, ambacht en kunst met inlands hout stimuleren. 
  - Publiek bewustzijn van de waarde van bos en bomen als hulpbron stimuleren. 
   
  Expositie 1 mei t/m 7 juni 2015 (wo-zo 11.00-17.00 uur)
  World Art House Well
  Kunsthuis De Bakkerij Bergen

  Symposium
  Zondag 31 mei

  Lees meer
 • 13 mei 2015 21:00 - 23:00eigen activiteit Nieuwe Woorden in Grenswerk Venlo
  Op woensdagavond 13 mei 2015 vanaf 21.00 uur vindt in het café van poppodium Grenswerk in Venlo voor het eerst…
  Op woensdagavond 13 mei 2015 vanaf 21.00 uur vindt in het café van poppodium Grenswerk in Venlo voor het eerst Nieuwe Woorden plaats. Laat je verrassen door een avond vol muziek en literatuur van jonge bodem! Er is een uitgebreid literair programma en livemuziek én de Limburgse winnaars van Write Now! – de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied – worden bekendgemaakt door juryvoorzitter Ellen Deckwitz. 
   
  Schrijver Roman Helinski draagt voor en er is muziek van Kunstbende-winnaar Nbraska (indierock) en hiphopster Nynkei. De presentatie is in handen van dichter Daan Doesborgh. Hij treedt bovendien zelf op, als performanceduo L&D met Ellen Deckwitz en met Nynkei. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/nieuwewoorden.
   
  Nieuwe Woorden is een initiatief van Write Now! (Passionate Bulkboek) en YoungPoets (Letterkundig Centrum Limburg i.s.m. Huis voor de Kunsten Limburg). Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met Grenswerk en Literair Station Venlo.

   
 • 23 mei 2015 11:00 - 13:30 Speeddate voor filmmakers
  Cinesud, het platform voor mediaprofessionals, organiseert een netwerkevenement waarbij je binnen no-time veel…
  Cinesud, het platform voor mediaprofessionals, organiseert een netwerkevenement waarbij je binnen no-time veel nieuwe contacten opdoet in de audiovisuele sector. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 23 mei 2015 van 11.00 tot 13.30 uur bij Lumière Cinema in Maastricht (Bogaardenstraat 40b). De prijs bedraagt € 10,- (excl. btw).

  Uit gesprekken is gebleken dat de filmmakers uit onze regio de behoefte hebben om elkaar (beter) te leren kennen. Het is immers zo dat een persoonlijk contact als prettiger wordt ervaren dan een digitaal contact. Samenwerkingen worden eerder geboren nadat men elkaar ‘live’ heeft gesproken, waarbij vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Denk maar eens aan een scenarist die al maanden met een filmidee rondloopt, maar niet de regisseur of producent kent waar hij dit moet neerleggen. Of een regisseur die op zoek is naar een cameraman die goed aansluit bij zijn regievisie, een student die tips & tricks zoekt voor zijn afstudeerfilm. En ga zo maar door ...

  Cinesud organiseert jaarlijks natuurlijk al een kleine tiental netwerkactiviteiten, maar op 23 mei 2015 voor het eerst een speeddate voor audiovisuele makers! Tijdens dit evenement komen de diverse makers (in de breedste zin van het woord) met elkaar in contact, doordat ze daadwerkelijk voor korte tijd (4 minuten) aan elkaar worden gekoppeld. Binnen anderhalf tot twee uur doe je dus maar liefst zo'n 20 nieuwe contacten op. Aan het einde van de speeddate is er nog een gelegenheid om verder te borrelen.

  Bereid je ‘elevatorpitch’ dus goed voor en laat die visitekaartjes maar drukken! Meld je snel aan via de website van Cinesud, want vol=vol! Gratis voor leden, niet-leden betalen een kleine bijdrage. Inclusief drank en kleine versnapering.
  Lees meer
 • 31 mei 2015 11:00 - 12:30 Open Les Beeldende School / EXPO
  Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.…
  Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.

  De opening van de expositie is een open les, dat betekent dat de leerlingen van de beeldende klassen een gewone les volgen, maar ouders en vrienden uitgenodigd worden om naar de expositie te komen kijken.

  De expositie is tijdens de hele presentatieweek van de Theaterschool te bewonderen.

  Tijd: 11.00-12.30 uur
  Entree: gratis


  Lees meer

naar de complete agenda…
prikbord
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
23-03-2015 08:37,

Dweilorkest gezocht om Zwerfdieren Festival 2015 op te luisteren

Speel je in een dweilorkest en heb je hart voor dieren? Meld je met je medemuzikanten aan om op te treden…
Speel je in een dweilorkest en heb je hart voor dieren? Meld je met je medemuzikanten aan om op te treden op 6 april in Zeewolde. 
 
Het Zwerfdieren Festival is een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door Stray Animal Foundation Platform ter ere van Wereld Zwerfdierendag (4 april). Het Zwerfdieren Festival vraagt op een ludieke en ontspannen manier aandacht voor het wereldwijde zwerfdieren probleem. Met name het meedogenloze optreden richting zwerfdieren dient wat ons betreft aangepakt te worden. Zwerfdieren zijn het gevolg van menselijk handelen en daarom ook de verantwoordelijkheid van de mensen. Dat oplossingen vaak eenvoudig zijn en binnen handbereik liggen is wat ons betreft een boodschap die uitgedragen dient te worden. Het Festival geeft voorbeelden van wat er allemaal wel gedaan kan worden en al bereikt is.

Op 6 april 2015 (2e Paasdag) wordt de 3e editie van het Zwerfdieren Festival ‘Van de Straat’ georganiseerd. 'Van de Straat' is een festival vol straatacts, straatmuziek, straatdieren en activiteiten voor mens en hond.

Het Zwerfdieren Festival wordt mede mogelijk gemaakt door partner Stichting DierenLot en het Erkemeder Hondenstrand. Daarnaast zijn wij blij met de medewerking van Stichting Vier Voeters.
 
Locatie: Erkemederstrand Zeewolde, Erkemederweg 79, 3896 LB Zeewolde (Flevoland)
Datum: 6 april 2015 (2e Paasdag)
Tijd: 11.00-18.00 uur

Geïnteresseerde dweilorkesten kunnen zich aanmelden via carienradstake@stray-afp.org. Het is de bedoeling dat het orkest ‘zwervend’ over het festivalterrein vrolijke muziek ten gehore brengt. Optredende muzikanten hebben vrije toegang tot het gehele festival en er is een reiskostenvergoeding van toepassing.


Lees meer…
12-03-2015 15:40,

Oproep aan beeldhouwers: kunstmanifestatie 'Beelden vol Betekenis'

Op 17, 18 en 19 april a.s. wordt in Maria Hoop de kunstmanifestatie ‘Beelden vol Betekenis’ georganiseerd.… Op 17, 18 en 19 april a.s. wordt in Maria Hoop de kunstmanifestatie ‘Beelden vol Betekenis’ georganiseerd. Kunst die bezielt, kunst in de Nieuwe Stroming gebracht. Het accent ligt deze keer op ruimtelijk werk/beelden. Kunstenaars worden opgeroepen mee te doen. 

Deze manifestatie is het praktisch gevolg van de visie die spreekt uit het boek ‘De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn’ van Madama: "Mijn pad is de Nieuwe Stroming waar kunst als levensbron, de levensenergie verschaft voor genezende schoonheid. In ‘De Nieuwe Stroming’ als verslag van de innerlijke levensreis, valt elke identificatie weg, wat overblijft is de dienende functie van kunst aan het leven zelf. Medicine Art: kunst als Medicijn van Zijn.”

De vormgeving van de kunst is vrij en kan abstract of figuratief zijn, beelden, performances, teksten en muziek. De ‘innerlijke noodzaak’ is de kern, doorgeven van levensenergie. Het is de bedoeling een energieveld te creëren waarbij de energetische werking van het kunstwerk op de een of andere manier ruimtelijk wordt. Die beleving kan versterkt worden door muziek, een gedicht o.i.d. een vrije vormgeving waarbij de kunstenaars zelf ook met ideeën kunnen komen. Het is een nieuw initiatief, met een ideëel doel nl. kunst te laten ervaren. 'Kunst als Medicijn van Zijn' Als de kunstenaar aanwezig is rekenen we geen percentage. Wij rekenen een nominale bijdrage in de organisatiekosten waarbij ook een individueel digitaal boekwerk is inbegrepen dat je ook elders en op je website kunt gebruiken.

Deelname staat open voor (professionele) kunstenaars die vanuit bezieling en ‘innerlijke noodzaak’ werken. Om de kwaliteit te garanderen beoordeelt een ballotagecommissie elke deelname op motivatie en het werk indien mogelijk via website en/of drie foto’s per e-mail. De uitslag van de ballotage commissie wordt binnen 15 werk dagen na aanmelding bekend gemaakt.

Locatie
De manifestatie vindt plaats in Paradama Da Esperanza in Maria Hoop, een parkachtige tuin met veel verborgen hoekjes, en rotspartijen waardoor de bezoeker als het ware een meanderend pad kan lopen, maar daar natuurlijk ook vanaf kan wijken. Tijdens de expositie vinden activiteiten plaats die de beleving vergroten.

Deelname
Kunstenaars die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via de website.

U exposeert en verkoopt uw werk rechtstreeks, zonder commissie af te dragen aan de organisatie.
Het volgende is daarbij inbegrepen:
- De ballotage van uw werk
- Vermelding op de website met uw naam en website*
- Publiciteit
- Promotie
- Toegangskaarten
- Consumptiebonnen
- Huur locatie
- *Extra: kosteloos een digitaal profiel van uw werk max. 50 pagina’s in de vorm van een digitaal boekje dat uiteraard ook voor uw eigen gebruik/website is (zie voorbeeld). 

Praktisch
- 17 april opbouw, preview 19.00-21.00 uur
- zaterdag en zondag van 12.00-18.00 uur
- afbreken zondagavond of maandag 20 april

Transport en inrichten door kunstenaars, aanwezigheid in overleg. 

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Deelname is definitief na selectie en overmaken van een bijdrage van € 222,- (geen BTW) in organisatiekosten op bankrekening NL60RABO 0117219886 t.n.v. Stg. SOS Sophia Amor te Maria Hoop. Voor meer info en deelnameformulier zie www.madama.nl

MAMMSA komt voort uit het werk van Madama (Margareth Adama) die in haar verschillende huizen en galeries multidisciplinair heeft gewerkt en spiritualiteit, creativiteit en realiteit met elkaar verbindt. Zij is curator, universeel kunstenares, coach en staat voor de humaniteit van de kunst: de kosmische Renaissance. Dr. Ida Guinee, andragologe is de contactpersoon en secretaris van de Stichting Sacra Ordo Sapientiae Sophia Amor, organisator van deze manifestatie. Het is de bedoeling om regelmatig MAMMSA manifestaties te laten plaatsvinden met wisselende thema’s en invulling.
11-03-2015 15:41,

Dansers gezocht voor cheerleaders dansproject

Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt dansers en dansscholen uit om mee te doen aan een fantastisch… Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt dansers en dansscholen uit om mee te doen aan een fantastisch dansproject: een cheerleaderdans speciaal voor VenloStormt op zondag 14 juni 2015! Het streven is om 100 dansers bij elkaar te zetten en hen dezelfde choreografie te laten doen, uiteraard met pompons.
 
De choreografie duurt circa 5 minuten en zal om de 10 minuten worden uitgevoerd. Iedere groep komt dus binnen 1,5 uur met zes optredens van 5 minuten aan bod. De grote groep wordt in drieën gedeeld:
- Groep 1 werkt van 12.30-14.00 uur
- Groep 2 werkt van 14.00-15.30 uur
- Groep 3 werkt van 15.30-17.00 uur

Deelnemers kunnen aangeven naar welk tijdstip hun voorkeur uitgaat. Het oefenen van de choreografie kan gewoon thuis of in de eigen dansstudio; deelnemers krijgen namelijk een filmpje toegestuurd. Grace Bellel, consulent Dans bij het Huis, komt desgewenst ook langs tijdens de repetitie(s) voor tips of bij vragen.
 
Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Grace Bellel via gbellel@hklimburg.nl of 0475 399 276.
 
VenloStormt is een Hindernissen Stormloop en vindt plaats op zondag 14 juni 2015 in Venlo. Een afwisselend, uitdagend en origineel parcours met veel hindernissen. Zowel in de stad als langs de uiterwaarden van de Maas. Dwars door gebouwen, klimmen op containers, kruipen door een grote modderbak, klauteren over een stellage met cargonetten, roetsjen van een mega waterglijbaan, rauzen over sloopauto's, springen tussen grote en kleine autobanden, tijgeren onder pantservoertuigen, zwemmen in containers gevuld met water... en nog veel meer. Zie www.venlostormt.nl voor meer informatie. 
10-03-2015 10:58,

Kunstenaars gezocht voor KunstPlein OLV

Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag… Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag roepen wij professioneel werkende kunstenaars op zich hiervoor in te schrijven! Dit kan nog steeds.

Voor alle benodigde informatie verwijzen we naar onze website: www.kunstpleinolv.nl. Ook is het mogelijk ons te mailen via info@kunstpleinolv.nl

Gezien de reeds binnenkomende aanmeldingen belooft het weer een fantastisch weekend te worden! 
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
27-01-2015 09:12,

Hoornist(en) gezocht voor Fanfare Eendracht Baarlo

Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid… Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Dirigent Bart Deckers staat garant voor interessante repetities en onder zijn leiding wordt gewerkt met origineel fanfare-repertoire.

De hoornsectie bestaat momenteel uit vier ervaren amateurs. Ter versterking van deze groep zijn we nog op zoek naar één of twee nieuwe collega’s. De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.fanfarebaarlo.nl. Klik hier voor een geluidsopname van ons orkest.
27-01-2015 09:06,

Koninklijke Harmonie van Heer zoekt secretaris

Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.…
Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.
Ben jij een vereningsman/-vrouw, communicatief, teamspeler, objectief?
Dan ben jij wellicht degene die we zoeken!!
 
Voor meer informatie: secretariaat@khvh.nl.
20-01-2015 08:17,

Bent u op zoek naar een gediplomeerd pianiste/organiste?

Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen… Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen en/of begeleiding van koren of muziekgezelschappen.

Beschikbaar in het weekend en op maandag- t/m donderdagavond.

Neem voor meer informatie contact op met Louise Savelkoul via t: 06 12783370 of e: louisesavelkoul@hotmail.com.
meer prikbordberichten…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdcultuurfonds limburg keramiek kring Limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs film circuit limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting de weeffout stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?