welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Wij zijn een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

hkl_foto_huis_voor_de_kunsten_limburg_gebouw
nieuws
  • 26 mei 2015 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival - Verdiep je in het filmvak en toon je filmkunsten
    Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt filmstudenten en jongeren in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar die in hun…
    Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt filmstudenten en jongeren in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar die in hun vrije tijd filmen uit om deel te nemen aan de vierde editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival. Jonge filmmakers kunnen tot 18 oktober 2015 een zelfgemaakte film inzenden van max. 15 minuten. Alle genres zijn toegestaan en het onderwerp van de film is vrij naar keuze. Tijdens het 4de Euregionale Jeugdfilmfestival, dat plaatsvindt op zaterdag 30 januari 2016 in C-Mine in Genk (België), wordt een selectie van alle inzendingen getoond. ’s Avonds vindt een feestelijke prijsuitreiking plaats waarbij de beste films worden beloond met een geldprijs. In aanloop naar het filmfestival organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Cinesud een filmmeeting. Jongeren die willen deelnemen aan het Euregionaal Jeugdfilmfestival en graag advies willen krijgen over bijvoorbeeld het uitwerken van een filmidee, regie of cameravoering, kunnen op zaterdag 18 juli a.s. van 11.00 tot 16.00 uur een bezoek brengen aan Carbon6 (Kloosterweg 1) in Heerlen. Daar staan in het kader van de filmmeeting diverse filmprofessionals voor hen klaar. Deelname is gratis voor jongeren die zich ook aanmelden voor het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival.

    Filmwedstrijd en -festival
    Het Euregionale Jeugdfilmfestival is een tweejaarlijks festival waarbij jonge filmmakers in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar en afkomstig uit de Euregio worden uitgedaagd om een film te maken en hun filmkunsten te tonen en zich kunnen verdiepen in het medium ‘film’ en andere makers en filmprofessionals kunnen ontmoeten. Jongeren kunnen tot 18 oktober a.s. een film inzenden. Alle genres zijn toegestaan en men mag zelf het onderwerp van de film bepalen. Een professionele jury beoordeelt alle inzendingen en nomineert een aantal films voor een prijs. Op zaterdag 30 januari 2016 vindt in C-Mine in Genk het filmfestival plaats. Overdag wordt dan een selectie van alle inzendingen getoond. In de avond vindt een feestelijke prijsuitreiking plaats en worden de meest opvallende films beloond met een geldprijs. De geldprijzen worden uitgereikt in twee leeftijdscategorieën: 14 t/m 18 jaar en 19 t/m 24 jaar. Er zijn o.a. prijzen te winnen in de categorieën: ‘beste film van het festival’, ‘beste fictie film’, ‘beste non-fictie film’ en ‘beste animatiefilm’. Na de prijsuitreiking gaan de bekroonde films op tournee door de Euregio en wordt er een DVD uitgereikt waarop alle winnende films te zien zijn.

    Filmmeeting
    Het Euregionaal Jeugdfilmfestival biedt jongeren een eerste kennismaking met het medium film en een platform waar zij hun filmkunsten kunnen tonen, maar ook verdieping in het filmvak en de mogelijkheid om hun filmtalenten verder te ontwikkelen. In dat kader organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Cinesud (platform voor mediaprofessionals in Limburg) een ‘filmmeeting’. Jongeren die advies willen krijgen over het uitwerken van een filmidee, het schrijven van een scenario, het regisseren van een film, cameravoering en montage kunnen zaterdag 18 juli a.s. een bezoek brengen aan Carbon 6 in Heerlen. Filmprofessionals geven die dag tussen 11.00 en 16.00 uur uitleg over bovengenoemde onderwerpen. Ook geven zij tips en advies op maat. Jongeren kunnen inlopen wanneer het hen uitkomt, meerdere presentaties bijwonen en de professionals vragen stellen over de productie die zij willen maken. Zij die van plan zijn om deel te nemen aan de filmwedstrijd van het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival en dat kenbaar hebben gemaakt via het aanmeldformulier op www.ejff.eu kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen. Anderen betalen € 5,-.

    Kijk voor meer informatie over het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival en de filmmeeting van 18 juli op www.ejff.eu of neem contact op met Patricia Peters, consulent Film & Fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: ppeters@hklimburg.nl of t: 0475 399 278.


    Het Euregionale Jeugdfilmfestival is een initiatief van en wordt georganiseerd door de Bleiberger Fabrik in Aken, Medienzentrum in Eupen, Kulturzentrum KOMM in Düren, Centrum voor Beeldexpressie in Antwerpen en het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond.
    lees meer…
  • 22 mei 2015 Limburgse openluchttheaters presenteren gezamenlijk theaterprogramma voor zomerseizoen 2015!
    De vijf Limburgse openluchttheaters die sinds 2013, met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten…
    De vijf Limburgse openluchttheaters die sinds 2013, met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten bundelen in de Stichting Openluchttheaters Limburg, presenteren zich deze zomer voor de tweede keer met een gezamenlijk programma-aanbod. Het programma bestaat uit een concert met filmmuziek door het Limburgs Jeugdorkest , het opera- en belcantoconcert ‘EL REY’ door Opera 2.0, een concert van de Nederlandse folkgroep Maalstroom, de muzikale familievoorstelling ‘De Gaapdraak’ en een concert van de Limburgse rockband Reïncarnatus.

    Op diverse plekken in Limburg liggen, hier en daar verscholen in het groen, verschillende openluchttheaters. Vijf daarvan (Valkenburg, Tegelen, Velden, Thorn en Brunssum) besloten in 2013 om samen te werken. Hiervoor is de Stichting Openluchttheaters Limburg in het leven geroepen. Het doel van de stichting is om de samenwerking (o.a. op het gebied van programmering, PR en marketing) tussen de theaters te bevorderen.


    PROGRAMMA 2015

    Limburgs Jeugdorkest – Filmmuziek concert
    Na een concertreeks met Limburgse muziek (2013) en symfonische rockmuziek (2014), staat het concertprogramma van het Limburgs Jeugdorkest in 2015 in het teken van filmmuziek. Beelden uit films als ‘Lord of the Rings’, ‘Star Wars’ en ‘The Wizz’ worden tijdens het concert live muzikaal begeleid door het 90-koppige harmonieorkest. Het Limburgs Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Het orkest is samengesteld uit enthousiaste, gedreven, muzikale jongeren uit heel Limburg. Het orkest staat onder muzikale leiding van dirigent Björn Bus.

    3 juli | Openluchttheater de Doolhof, Tegelen | 20.00 uur
    4 juli | Openluchttheater de Abdijhof, Thorn | 20.00 uur
    5 juli | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 14.30 uur

    OPERA 2.0 met EL REY
    ‘OPERA 2.0 EL REY’ bestaat uit aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet en Puccini), die in een hedendaags verhaal gegoten worden. Het verhaal is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey. De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s van alle tijden zijn. Hoofdrolspelers in OPERA 2.0 zijn: Suzan Seegers (verteller), Fenna Ograjensek (sopraan), Sef Thissen (bariton) en Blazersensemble Helicon. Het verhaal voor de opera werd bedacht door Frans Pollux. De uitvoering staat onder muzikale leiding van dirigent Björn Bus.

    22 augustus | Openluchttheater de Abdijhof, Thorn | 16.00 uur
    29 augustus | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 20.00 uur
    30 augustus | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 16.00 uur

    Maalstroom & Jo Freya
    Het optreden van de Nederlandse folkgroep Maalstroom staat in het teken van Keltische muziek, maar dan gegoten in een nieuw jasje. In hun eigen nummers zitten invloeden van Ierse, Engelse en Nederlandse folk, in de traditionals klinkt de eigen sound van Maalstroom door. Tijdens het concert spelen de vier zangers/muzikanten (viool, klarinet, gitaar, percussie) van Maalstroom samen met de Engelse folkdiva Jo Freya.

    20 augustus | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 20.30 uur

    De Gaapdraak
    Theatervoorstelling ‘De Gaapdraak’ speelt zich af op, onder en rondom een enorme ‘verhalenjurk’. De voorstelling nodigt bezoekers van 3 tot 103 jaar uit om te spelen, te zingen en te dansen. Ondertussen vertelt tante Rosa hele spannende verhalen.

    7 juni | Openluchttheater Valkenburg, locatie: centrum Valkenburg | 15.00 uur
    8 augustus | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 14.00 uur
    16 augustus | Openluchttheater Velden, Velden | 15.00 uur

    Reïncarnatus
    Mystieke, romantische ballads afgewisseld met energieke folk rock maakt de muziek van Reincarnatus uniek in haar soort. Laat je inpalmen door temperamentvolle melodieën uit vervlogen tijden. Ook hits uit de jaren ‘90 komen op een verrassende manier voorbij. Daarbij worden authentieke instrumenten als Ierse bouzouki, vedel, harp en doedelzak gecombineerd met hedendaagse popinstrumenten.

    23 mei | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 20.00 uur

    Kijk voor meer informatie over de Stichting Openluchttheaters Limburg en het gezamenlijke programma 2015 op www.openluchttheaterslimburg.nl. Kaarten voor de voorstellingen dienen rechtstreeks bij de desbetreffende theaters gereserveerd te worden.
     
  • 21 mei 2015 Nieuwe Talentmakelaar Stichting Via Zuid
    De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA…
    De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA  ZUID ziet in Jackie Smeets de persoon die in staat is om jong podiumtalent - op gebied van theater, dans en performancekunst - te verbinden met partners binnen én buiten de culturele infrastructuur. Zij wordt daarin ondersteund door Karin van Leeuwen, die onder meer de zakelijke en financieel-organisatorische zaken onder haar hoede neemt.
     
    Met deze aanstelling is de continuïteit gewaarborgd van het vierjarige provinciale pilot-initiatief VIA ZUID, dat in haar ambitie en werkwijze op het gebied van jongtalent-ontwikkeling uniek is in Nederland. 
     
    Jackie Smeets heeft haar sporen in het Limburgse theaterlandschap verdiend. Vanuit haar journalistiek-communicatieve achtergrond is zij ruim een decennium een van de drijvende krachten achter theater- en kunstproducten, die (jonge) makers, publiek, landschap en erfgoed met elkaar verweeft. Haar netwerk strekt zich uit over heel Limburg en ver daarbuiten. Bovendien is ze goed op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het terrein van top-talentontwikkeling.
     
    Karin van Leeuwen was jarenlang zakelijk directeur van productiehuis het Huis van Bourgondië en daarna actief als adviseur en coach. Op grond van die ervaring is zij de ideale (zakelijke) sparringpartner aan de zijde van de talentmakelaar.
     
    De Raad van Toezicht van VIA ZUID: 
    - Inez Derksen, het Laagland Sittard
    - Marcel 't Sas, Toneelgroep Maastricht
    - Rocco Malherbe, Cultura Nova Heerlen
    - Peggy Olislaegers, Nederlandse Dansdagen Maastricht
    - Leo Swinkels, voorzitter, Toneelacademie Maastricht
    lees meer…
  • 19 mei 2015 Spotlight op popmuziek in Limburg
    Hoe wordt Limburg dé popmuziekprovincie van Nederland? Dat is slechts één van de gespreksthema’s tijdens een…
    Hoe wordt Limburg dé popmuziekprovincie van Nederland? Dat is slechts één van de gespreksthema’s tijdens een bijeenkomst over popmuziek in Limburg, die plaatsvindt op de avond van vrijdag 29 mei in ’t Gasthoês in Horst. De bijeenkomst is er niet alleen voor de professionals uit de Limburgse popsector (muzikanten, muziekcollectieven, poppodia, festivals etc.), maar juist voor iedereen die op een creatieve manier kan en wil bijdragen aan de volgende stap van de Limburgse popcultuur.
     
    Limburg als muziekprovincie
    Met zo’n 36.000 beoefenaars van popmuziek, met bands en muzikanten van formaat, met meer dan 90 drukbezochte festivals (Pinkpop als grootste boegbeeld), met zes prachtige poppodia en met een publieksbereik van bijna 1 miljoen muziekliefhebbers per jaar laat de provincie zien dat Limburg dé popmuziekprovincie van Nederland aan het worden is. Naast de traditionele Limburgse muziekcultuur van fanfares, harmonieën en klassieke muziek wint popmuziek steeds meer terrein.
     
    De popsector in beeld
    Allemaal redenen voor de Provincie om samen met de popsector actief de schouders te gaan zetten onder Limburgs pop-beleid. Hoe zorgen we er samen voor dat popmuziek zich in Limburg zo goed mogelijk kan blijven ontwikkelen? Wat is daarvoor nodig en waar liggen de grootste uitdagingen? Om te voldoen aan de grote belangstelling voor popmuziek en ook om als Provincie aan gemeenten een signaal af te geven dat popmuziek er toe doet presenteerde cultuurgedeputeerde Ger Koopmans onlangs een conceptnota over popmuziek: ‘De popsector in Limburg’.
     
    De kracht van popmuziek
    Met deze conceptnota zet de Provincie acties in gang waarmee een extra groeibodem voor popmuziek ontstaat. Bijvoorbeeld door de kracht van popmuziek ook op scholen te laten landen met het Masterplan Muziekonderwijs Limburg DOOR! Daarin staat de (door)ontwikkeling van muzikaal talent centraal. Maar niet alleen de jonge Limburgers lopen warm voor popmuziek, ook een steeds grotere groep 50-plussers struint de vele festivals af, speelt in bands of zet zich als vrijwilliger in voor popmuziek. De pop-infrastructuur moet beter. Poppodia zullen in gesprek moeten gaan en blijven om inhoudelijk sterk te kunnen programmeren.

    Meedoen?
    Onder leiding van dagvoorzitter Lex Uiting (NPO3, 3FM), met panelleden Jan Smeets (Pinkpop) Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten, Rockacademie), Johan Hauser (Grenswerk, Zomerparkfeest) en Jan Rademakers (ZUYD, Conservatorium Maastricht) en talloze genodigden uit het Limburgse popveld wordt er op 29 mei tijdens een informele bijeenkomst verder gedacht en gediscussieerd over de vormgeving van het provinciaal popbeleid.
     
    Uiteraard kan een avond óver popmuziek niet zónder popmuziek. Tijdens de bijeenkomst luisteren en kijken we naar muziek van Jick Munro & the Amazing Laserbeams (winnaar Nu of Nooit 2015 en daarmee openingsact op Pinkpop) . Ook zijn er optredens van de winnaar De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2014, de Limburger Stef Classens, en van de Limburgse finalisten Kunstbende 2015 Lotte en Kenny.

    Vind jij iets van de Limburgse popsector, vanuit je rol als muzikant, vrijwilliger, consument of professional,  en wil je op vrijdagavond 29 mei meedenken en -praten over provinciaal Limburgse popbeleid? Kom dan naar Horst en laat je stem horen: deze avond is een unieke kans om jouw ideeën over de toekomst van de popmuziek in Limburg te delen! Natuurlijk kun je, als je dat wil, ook op afstand meedoen via de hashtag #popmuziekinlimburg op Twitter. In de loop van de avond worden via deze hashtag een aantal scherpe popmuziek-stellingen gedeeld.

    Programma
    19.00-19.30 uur: Ontvangst.
    19.30-19.45 uur: Opening verzorgd door ‘Witgoed en van Bonte Was’ en openingswoord van gedeputeerde Ger Koopmans.
    19.45-20.30 uur: Discussie over de provinciale inzet op het gebied van popmuziek met tal van experts, onder leiding van Lex Uiting.
    20.30-21.00 uur: Optreden: van de Beste Singer-Songwriter van Nederland 2014 Stef Classens en de Limburgse finalisten Kunstbende 2015 Lotte en Kenny.
    21.00-21.45 uur: Creatief in discussie met alle deelnemers over de provinciale inzet voor talentontwikkeling in de popmuziek onder leiding van ‘Gave Dingen Doen’ (www.gavedingendoen.nl) en over (euregionale) samenwerking, een mogelijke popacademie en duurzaam programmeren.
    21.45-22.00 uur: Terugkoppeling ‘Gave Dingen Doen’ en slotwoord van Ger Koopmans
    22.00-22.45 uur: Knallende afsluiting met Jick Munro & The Amazing Laserbeams en een afsluitende borrel!

    Ben je als muzikant, vrijwilliger of professional actief binnen de Limburgse popsector en wil je meepraten over provinciaal Limburgse popbeleid? Stuur dan een mail naar de consulent popmuziek van het Huis voor de Kunsten Limburg, Paul Moerel, via pmoerel@hklimburg.nl

    Download hier de notitie 'De popsector in Limburg'.
  • 18 mei 2015 Winnaars Finale Declamatiewedstrijd 2015
    Het Cultuurhuis in Heerlen was zaterdag 16 mei omgedoopt tot Jongerenhuis van de Limburgse Dialecten. In een zaal…
    Het Cultuurhuis in Heerlen was zaterdag 16 mei omgedoopt tot Jongerenhuis van de Limburgse Dialecten. In een zaal met ruim 200 supporters declameerden de 28 finalisten uit de voorrondes van de Veldekekringen Venlo/Tegelen, Weert, Roermond, Echt/Susteren, Geleen/Sittard en Kerkrade hun gedichten.

    Juryvoorzitter Suzan Seegers maakte aan het eind van "eine hieërlike middig" de uitslag bekend:

    Groep 3/4
    1e plaats: Tijs Rijvers
    2e plaats: Evy Lousberg
    3e plaats: Chloé Pötgens

    Groep 5/6
    1e plaats: Meike Mooren
    2e plaats: Maud Lucker
    3e plaats: Jolijn Verheijen

    Groep 7/8
    1e plaats: David Jetten
    2e plaats: Jeike Veenstra
    3e plaats: Noor Vanhommerig

    Met 467 van de maximaal te behalen 500 punten was Meike Mooren uit Echt met een sublieme voordracht in de ogen van de jury de overall winnaar en mocht ze haar gedicht 'Parfum of parfum’ een tweede keer voordragen.

    De jury bestond dit jaar uit Dwayne Horbach (Gulpen - zanger en presentator van de reeks VeldekeKids), Elly Pötgens (Schinnen - toneelregisseuse), Marleen Schmitz (Oirsbeek - schrijfster van (kinder-)boeken), Suzan Seegers (Melick - musicalzangeres) en Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris).

    Van de declamatiewedstrijd werd een registratie gemaakt die binnenkort via het YouTube-kanaal van VeldekeKids wordt uitgezonden

    lees meer…
  • 14 mei 2015 Jelko Arts wint Write Now! Venlo
    De 23-jarige Jelko Arts is de winnaar van de Limburgse voorronde van Write Now! 2015. Hij wint 250,- euro aan boekenbonnen…

    De 23-jarige Jelko Arts is de winnaar van de Limburgse voorronde van Write Now! 2015. Hij wint 250,- euro aan boekenbonnen en een plek in de grote finale van Write Now! op 21 juni in Rotterdam, waar hij zal strijden om de titel van hét schrijftalent van 2015.  

    De uitreiking vond plaats tijdens Nieuwe Woorden, een nieuwe avond met literatuur en muziek van jong talent in poppodium Grenswerk. De jury, bestaande uit juryvoorzitter Ellen Deckwitz, acquirerend redacteur Willemijn Lindhout en nrc.next-redacteur en recensent Thomas de Veen verkoos Jelko’s verhaal ‘Opstijgen’ tot de beste tekst. Het juryrapport over zijn inzending: ‘Het was zo beeldend, zo strak geschreven, zo verrassend en grappig dat ieder jurylid meteen met de desbetreffende auteur wilde trouwen. We wilden dit verhaal in één ruk uitlezen, zozeer werden we gegrepen.’ In totaal stuurden meer dan 40 jonge Limburgse schrijvers een tekst in.

    De tweede prijs van 125,- euro aan boekenbonnen ging naar het verhaal ‘Weg’ van Yorick Wolswijk. De derde prijs van 75,- euro aan boekenbonnen was voor Jordi Lammers met zijn verhaal ‘Een zoon, een huis, en wat waardevolle meningen’. Onder de tweede en derde prijswinnaars van alle voorrondes worden vier wildcards verdeeld, zij maken dus nog kans op een plek in de finale.

    Nieuwe Woorden werd gepresenteerd door Daan Doesborgh. Er was muziek van Nynkei en Nbraska, Roman Helinski droeg voor en Daan verzorgde met Ellen Deckwitz een duo-optreden. Voorafgaand aan het programma gaf Roman de Write Now!-deelnemers een schrijfworkshop. Zie www.hklimburg.nl/nieuwewoorden voor een foto-impressie van de avond. 

    Jelko Arts krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale, waar hij de strijd aangaat met de winnaars uit de andere Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse regio’s. De finalisten maken kans op de juryprijs, die bestaat uit een MacBook, een optreden op een literair festival, een column op Trouw.nl en een schrijfopleiding. Ook wordt er 21 juni een publieksprijs uitgereikt, die bestaat uit een publicatie in Metro Vlaanderen en een iPad.

    Over Write Now!
    Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied en begint met elf regionale voorronden in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Voor elke regio bepaalt een vakjury wie zich plaatst voor de finale. Eerdere winnaars van Write Now! zijn o.a. Niña Weijers, Maartje Wortel en Lize Spit.
  • 29 april 2015 Masterclass Verhalende Fotografie #2 voor gevorderde vrijetijdsfotografen
    Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert in 2015 wederom een Masterclass Verhalende Fotografie onder leiding…
    Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert in 2015 wederom een Masterclass Verhalende Fotografie onder leiding van fotograaf John Lambrichts. De masterclass is bedoeld voor gevorderde vrijetijdsfotografen die zich willen verdiepen in het maken van een verhalende fotoserie. Deelnemers aan de masterclass worden door John Lambrichts begeleid bij het kiezen van een interessant en geschikt onderwerp/thema en het maken van een verhalende fotoserie. Tijdens acht maandelijkse bijeenkomsten wordt ingegaan op het ontwikkelen van een eigen visie op verhalende fotografie en de wijze waarop je het onderwerp van de fotoserie kunt benaderen en verbeelden (werkwijze).

    Tijdens de masterclass gaat het om verhalende fotografie in de brede zin van het woord. De opdracht voor de deelnemers wordt wederom om op persoonlijke wijze een verhaal te vertellen met een serie foto's. Hierbij zal het niet louter registerend fotograferen, maar vooral ook het voelbaar maken van een (onderhuidse) sfeer als extra laag, worden gestimuleerd. Deelnemers krijgen veel vrijheid, met veel ruimte voor originaliteit en creativiteit. De bijeenkomsten focussen op de fotografische ontwikkeling van de fotografen en zijn vooral gericht op het proces.

    De eerste bijeenkomst van de Masterclass Verhalende Fotografie vindt plaats op maandag 14 september 2015 van 19.30 tot 22.30 uur bij het Huis voor de Kunsten Limburg (Kapellerlaan 36) in Roermond. Deze bijeenkomst staat in het teken van de inhoudelijke, technische en tactische aspecten die van belang zijn bij het maken van een verhalende fotoserie. Tijdens de daaropvolgende zeven bijeenkomsten worden de voorlopige resultaten (foto’s) en ervaringen van de deelnemers gezamenlijk besproken. De deelnemers werken gedurende de masterclass aan één enkel onderwerp. Tijdens de achtste en laatste bijeenkomst worden de deelnemers in een gezamenlijke discussie gecoacht bij het maken van een uiteindelijke fotoselectie. Alle fotoseries worden gejureerd. De series van de geslaagde deelnemers worden vanaf december 2016 t/m maart 2017, onder de naam 'Nieuwe Oogst #2', geëxposeerd bij Centre Céramique in Maastricht.
     
    Deelnemen
    De Masterclass Verhalende Fotografie is alleen toegankelijk voor gevorderde vrijetijdsfotografen (jong en oud). Fotografen die zich aanmelden voor de Masterclass moeten niet alleen goed kunnen fotograferen en een fotocamera kunnen hanteren, maar ook zelf foto’s kunnen bewerken . Tevens moeten ze zelf kunnen proefprinten (formaat A4 en A3) of er vanaf het begin van de masterclass mee aan de slag gaan. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst moet je al een duidelijk thema/onderwerp hebben dat je wil gaan fotograferen. Fotowerken die tijdens de bijeenkomsten besproken worden, moeten op A4 formaat geprint worden en voor de eindbeoordeling minimaal op A3 formaat. Houd er rekening mee dat de masterclass erg  intensief is en dat je ook tussen de bijeenkomsten door veel tijd moet steken in het maken, uitbreiden en verbeteren van de fotoserie.
     
    Fotografen die zich aanmelden voor de masterclass moeten naast hetinschrijfformulier ook een (willekeurige) fotoserie uit hun portfolio (prints op A4 formaat) of een eerder gemaakt fotoboek aanleveren. Uit alle aanmeldingen worden 10 deelnemers geselecteerd voor de Masterclass Verhalende Fotografie. De selectie vindt plaats op basis van motivatie, fotografie ervaring en ingezonden fotowerk. 
     
    Kosten
    De kosten voor de Masterclass Verhalende Fotografie bedragen € 200,- inclusief BTW per persoon. Voor dit bedrag wordt je gedurende acht bijeenkomsten begeleid in het maken van een fotoserie en krijg je feedback en handige tips voor het verder uitwerken en verbeteren van de serie. Indien je slaagt voor de masterclass, mag je jouw fotoserie exposeren bij Centre Céramique. John Lambrichts zal de fotografen in kwestie begeleiden bij het bewerken, verfijnen en afdrukken van de fotoseries en het voorbereiden en inrichten van de foto expositie. De prints die door Centre Céramique worden geëxposeerd worden door Centre Céramique betaald en worden na afloop van de expositie gratis ter beschikking gesteld aan de (fotografen in kwestie) exposanten. De kosten voor het afdrukken van de foto’s die tijdens de acht bijeenkomsten van de masterclass worden besproken, zijn voor eigen rekening.  
     
    Aanmelden
    Aanmelden voor de Masterclass kan tot vrijdag 14 augustus 2015. Werk het onderwerp van je fotoserie uit op papier en maak een duidelijk plan van aanpak. Download vervolgens het inschrijfformulier in de bijlage of op www.hklimburg.nl/verhalendefotografie  en stuur het (digitaal) ingevulde formulier  en de fotoserie (deugdelijk verpakt!) of het fotoboek vóór vrijdag 14 augustus 2015 naar:
     
    Huis voor de Kunsten Limburg
    T.a.v. Patricia Peters
    Postbus 203
    6040 AE Roermond
     
    Je kunt het inschrijfformulier en de fotoserie of het fotoboek op werkdagen (tussen 09.00 en 17.00 uur) ook afgeven bij het Huis voor de Kunsten Limburg, Kapellerlaan 36 in Roermond.
    Uiterlijk vrijdag 21 augustus 2015 krijg je te horen of je al dan niet geselecteerd bent voor de Masterclass Verhalende Fotografie #2.  
     
    Meer info
    Meer informatie over de Masterclass Verhalende Fotografie en fotograaf John Lambrichts, de data van alle bijeenkomsten en het inschrijfformulier vind je op www.hklimburg.nl/verhalendefotografie. Indien je vragen hebt over de masterclass kun je contact opnemen met Patricia Peters, Consulent Film & Fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: ppeters@hklimburg.nl of t: 0475 399 278.
  • 24 april 2015 Jeugdcultuurfonds Limburg nu ook in Maastricht
    Ook de gemeente Maastricht doet vanaf nu mee aan het Jeugdcultuurfonds om actieve cultuurdeelname voor alle kinderen…
    Ook de gemeente Maastricht doet vanaf nu mee aan het Jeugdcultuurfonds om actieve cultuurdeelname voor alle kinderen mogelijk te maken! De komende drie jaar wordt met behulp van financiële steun van de Gemeente Maastricht, de Stichting Elisabeth Strouven en de Rabobank Maastricht e.o. geïnvesteerd in het fonds. Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, van minder draagkrachtige ouders, krijgen zo de gelegenheid om actief aan kunstbeoefening te doen. Bijvoorbeeld bij een theaterclub, dansschool, kunstatelier, vereniging of privédocent.

    Wethouder Mieke Damsma (Cultuur) heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst op 23 april de samenwerkingsovereenkomst getekend met het Jeugdcultuurfonds Limburg. Het korte programma werd omlijst door jong muzikaal talent: de Slim Vitzkids o.l.v. Marc Huynen en Jeugddrumband Wittevrouwenveld.
  • 23 april 2015 Filmdagen Hückelhoven 2015 - Save the date!
    Belgische, Duitse en Nederlandse filmliefhebbers opgelet! Het duurt weliswaar nog even, maar noteer het alvast…
    Belgische, Duitse en Nederlandse filmliefhebbers opgelet! Het duurt weliswaar nog even, maar noteer het alvast in je agenda... In het weekend van 20 t/m 22 november 2015 vindt de 44ste editie van de Filmdagen Hückelhoven plaats in het gelijknamige Duitse dorpje net over de grens bij Sittard. Binnenkort presenteert de organisatie (waaronder het Huis voor de Kunsten Limburg) een deel van het filmprogramma en de (deels) nieuwe opzet van het filmfestival. To be continued!

    Meer info: www.filmtage-hueckelhoven.de/nl
  • 22 april 2015 Acteurs gezocht voor theaterproject ‘De Kalde Grond’
    Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum…
    Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum van Venlo en de uiterwaarden van de Maas. Honderden ‘bestormers’ rennen, klimmen, kruipen en roetsjen die dag over en door verschillende obstakels. Maar er is meer! VenloStormt biedt bestormers en bezoekers ook een uitgebreid cultureel programma aan. Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg wordt o.a. een bijzonder theaterproject geïnitieerd.

    ‘De Kalde Grond’
    Aan de Blerickse kant van de Maas worden bestormers en bezoekers van de Hindernissen Stormloop geconfronteerd met bizarre figuren en absurde situaties. Speciaal voor het theaterproject ‘De Kalde Grond’ wordt het stuk langs de Maas omgetoverd tot een rauw leefgebied van ‘outcasts’, verschoppelingen en afvallige en onaangepaste bewoners, dat middels fysiek theater tot leven wordt gebracht.

    Acteurs gezocht!
    Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar acteurs die op zondag 14 juni a.s. willen deelnemen aan het theaterproject ‘De Kalde Grond’. Onder leiding van regisseur Marnix Mulder wordt aan de fysieke ontwikkeling van alle personages gewerkt en zullen er enkele grote bewegingstheatermomenten worden gemaakt.

    Ervaring is niet vereist, enthousiasme en durf daarentegen wel. Er is geen leeftijdsgrens en we hopen op een groep van zeer verschillende spelers.

    Het theaterstuk wordt voorafgegaan door drie repetities. Deze vinden plaats op zondag 24 mei en 7 juni van 10.00 tot 14.00 uur en op 14 juni (voorafgaand aan VenloStormt) van 10.00 tot 12.00 uur. Uiteraard moet je al deze repetitiedagen beschikbaar zijn.

    Deelnemen
    Ben jij een (amateur)toneelspeler en wil je deelnemen aan dit uitdagende en bizarre theaterproject? Meld je dan vóór 21 mei a.s. aan door het aanmeldformulier op de website www.hklimburg.nl/venlostormt in te vullen. Op 21 mei ontvang je een bericht met meer informatie over de repetities etc.

    Meer informatie
    Meer informatie over VenloStormt vind je op www.venlostormt.nl. Mocht je vragen hebben over het theaterproject ‘De Kalde Grond’, neem dan contact op met Marnix Mulder, consulent toneel bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: mmulder@hklimburg.nl of t: 0475 399 279. 

    lees meer…
  • 07 april 2015 Jonge filmmakers gezocht voor het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival
    Het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) is hét filmfestival voor jonge filmmakers uit België, Duitsland en Nederland.…
    Het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) is hét filmfestival voor jonge filmmakers uit België, Duitsland en Nederland. Het biedt jongeren de unieke kans om hun filmkunsten te tonen op het witte doek en andere filmmakers te treffen. Ben jij tussen de 14 en 24 jaar? Doe mee en stuur je kortfilm in!

    4de EUREGIONAAL JEUGDFILMFESTIVAL
    De vierde editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival vindt plaats op zaterdag 30 januari 2016 in C-Mine in Genk (België). Overdag wordt een selectie van alle inzendingen vertoond en 's avonds vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats . Wil je kans maken op een vertoning van jouw film tijdens het festival en een geldprijs? Doe dan mee met de filmwedstrijd.

    FILMWEDSTRIJD
    De filmwedstrijd is toegankelijk voor jongeren (individueel of in groepsverband) tussen de 14 en 24 jaar. Je mag het zelf het onderwerp van je film bepalen en alle filmgenres toegestaan. De film mag maximaal 15 minuten duren. De film mag op het moment dat hij wordt aangemeld of ingezonden niet ouder zijn dan één jaar. Je kunt inzenden in twee leeftijdscategorieën: 14 t/m 18 en 19 t/m 24 jaar. De filmwedstrijd is alleen toegankelijk voor jongeren die in hun vrije tijd filmen. Filmstudenten mogen ook deelnemen aan de wedstrijd, maar alleen in de categorie 'filmstudent'. Inzenden kan t/m 18 oktober 2015 via www.ejff.eu.

    WIN
    Alle inzendingen worden gejureerd door een jury bestaande uit filmprofessionals uit Nederland, Duitsland en België. Als je deelneemt aan de filmwedstrijd kun je mooie geldprijzen winnen. De volgende prijzen worden uitgereikt in zowel de leeftijdscategorie 14 t/m 18 als 19 t/m 24 jaar:

    * Beste film van het festival
    * Beste fictiefilm
    * Beste non-fictie film
    * Beste animatiefilm

    Een jury bestaande uit jongeren in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar zal aanvullend nog één prijs uitreiken aan hun favoriete film van het festival.

    Ook wordt een prijs uitgereikt voor de beste film van een filmstudent. Filmstudenten die meedoen aan de filmwedstrijd, kunnen alleen voor deze prijs in aanmerking komen.

    MEER INFO EN DEELNAME
    Kijk voor meer info over de filmwedstrijd, het wedstrijdreglement en het inschrijfformulier op www.ejff.eu. Aanmelden doe je via de website. Indien je een film wilt inzenden en afkomstig bent uit Nederland, dan kun je de film opsturen naar onderstaand adres:

    Huis voor de Kunsten Limburg
    T.a.v. Patricia Peters
    Postbus 203
    6040 AE Roermond

    FILMWORKSHOPS
    In het kader van het Euregionaal Jeugdfilmfestival kun je niet alleen je film tonen, maar in de aanloop naar het festival ook gecoacht worden door filmprofessionals. Vragen over het draaiboek, camera-instellingen, acteren of de productie van een gezamenlijke film… Over al deze aspecten kun je waardevolle tips krijgen van vaklui. Zij kunnen je ook begeleiden bij de totstandkoming van de film en er voor zorgen dat je ideeën uitmonden in een geslaagde productie. Aan dergelijke begeleidingstrajecten en workshops kun je als individu, maar als ook filmgroepje of schoolklas deelnemen. Voorwaarde is alleen dat je met de film ook deelneemt aan de wedstrijd van het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival en dat je tussen 14 en 24 jaar oud bent. Meer informatie hierover vind je binnenkort op www.ejff.eu.

    Het Euregionaal Jeugdfilmfestival wordt georganiseerd door de Bleiberger Fabrik in Aken, het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond, het Medienzentrum in Eupen, het Kulturzentrum KOMM in Düren en het Centrum voor Beeldexpressie in Antwerpen. Het festival vond voor het eerst plaats in 2009 en is sindsdien hét filmfestival voor jonge makers in de Euregio. 
    lees meer…
  • 03 april 2015 Nieuwe lichting docenten levensverhalen schrijven
    Vandaag werd de deskundigheidstraining levensverhalen schrijven in het Huis voor de Kunsten Limburg afgesloten.…
    Vandaag werd de deskundigheidstraining levensverhalen schrijven in het Huis voor de Kunsten Limburg afgesloten. De deelnemers kwamen vijf vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur naar Roermond om zich onder begeleiding van docente José Franssen verder te verdiepen in methodieken en werkvormen van het autobiografisch schrijven en alles wat er komt kijken bij het opzetten en aanbieden van cursussen en workshops op dit gebied. Een mooi gemêleerd gezelschap van mensen die op allerlei manieren werken met levensverhalen.

    Meer weten over de deelnemers aan de training en hun (schrijf)activiteiten? Kijk dan op hun websites (indien beschikbaar) of neem contact op per e-mail:

    Addy Bakx (Roosendaal): addybakx@home.nl
    Hanneke van Bommel (Herten): hannekevanbommel@ziggo.nl
    Francis Breukers (Nederweert): www.spark-le.nl
    Wil de Graaf (Leusden): wildegra@hotmail.com
    Joanna Haaker (Amsterdam): joannahaaker@gmail.com
    Margo Janssen (Roermond): margo.janssen@home.nl
    Ellie Kurvers (Heel): elliekurvers@kpnmail.nl
    Barbara Lammerts van Bueren (Utrecht): www.alleenmetkinderwens.nl
    Vanessa Matthijssen (Essene-Affligem): www.zinderen.be
    Hanneke van der Mei (Beesterzwaag): hanneke.vandermei@home.nl
    Bianca Minkmam (Enschede): www.sprekendeverhalen.nl
    Marie-Louise den Rooijen (Sittard): vitaal@home.nl
    Ric Scholtens (Zwolle): jurrien53@hotmail.com
    Sophie Walters (Deventer): s.walters@planet.nl
    Jacqueline van Zwieteren (Zoetermeer): www.hetverhaalachter.nl
  • 01 april 2015 Limburg in woord, geluid en beeld - wedstrijd voor schrijvers, toneelspelers, componisten en filmers
    CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse…
    CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse schrijvers van poëzie en proza, componisten en acteurs. In dat kader schrijft CineLOVA, in samenwerking met de LOVA, het Huis voor de Kunsten Limburg en de Nationale Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA), een creatieve wedstrijd uit waarbij amateurkunstbeoefenaars van alle leeftijden worden uitgenodigd om (een stukje) Limburg te beschrijven in een gedicht of verhaal , uit te drukken in een muziekstuk of te verbeelden in een eenakter of film.

    Hoe gaat het in zijn werk?
    Kies een onderwerp dat past binnen het thema ‘Limburg’ en verbeeld dat in je eigen kunstvorm. We zijn op zoek naar korte gedichten of verhalen in het Nederlands of Limburgs dialect van maximaal 500 woorden, eenakters van 10 minuten, muziekstukken van 3 minuten of kortfilms van maximaal 5 minuten. Meld je vóór 1 september 2015 aan via cinelova@gmail.com en beschrijf je ‘kunstact’. Je ontvangt een uitnodiging voor een presentatiemoment in oktober 2015. Tijdens die presentatie selecteren we de beste acts.

    De makers die tijdens de presentatie worden geselecteerd, krijgen een gratis podium aangeboden tijdens het NOVA Filmfestival (hét festival met de beste amateurfilms van Nederland) op 7 en 8 november a.s. in Theater De Maaspoort in Venlo. Daar wordt een top vier samengesteld van de beste acts. De schrijver, toneelspeler(s), muzikant én filmer die het thema ‘Limburg’ het beste en op meest originele wijze weten te verbeelden, winnen mooie prijzen! De geselecteerde deelnemers krijgen een proefabonnement van één jaar aangeboden voor het platform CineLOVA. De makers in kwestie krijgen daarnaast de kans om gezamenlijk één nieuwe kortfilm te maken waarvoor een klein budget beschikbaar wordt gesteld. De winnende schrijver mag een verhaal of scenario aanleveren, de filmer mag de film produceren, de toneelspeler(s) mogen in de film acteren en de muzikant mag passende muziek bij de film componeren. Jouw individuele act kan dus leiden tot een gezamenlijk en uniek filmproject met amateurkunstbeoefenaars van andere kunstdisciplines. Doe mee! Creëer een mooi kunstwerk en wij zorgen voor een podium en publiciteit. Je houdt er naast een bijzondere ervaring ook bruikbare contacten voor je kunstloopbaan aan over.

    Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.

    Over CineLOVA
    CineLOVA is een initiatief van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. Het platform bestaat uit een online portal: www.cinelova.nl. Beginnende en gevorderde amateurfilmers (jong en oud) kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, advies, leuke filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg. CineLOVA is ook de plek waar men schrijvers kan ontmoeten die teksten beschikbaar stellen voor verfilming, muzikanten die muziek willen componeren voor een film en amateurtoneelspelers die ook in een film willen acteren. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je jouw filmproductie kunt tonen, feedback krijgt op je werk of samen met andere filmers en kunstbeoefenaars (amateur en prof) producties kunt maken van de hoogst haalbare kwaliteit.
      lees meer…
meer nieuws…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
agenda
  • 01 mei 2015 - 07 juni 2015samenwerkings activiteit Uniek reizend 1BOOM-project komt naar Limburg
    73 geselecteerde kunstenaars, vormgevers en ambachtslieden hebben van het hout van een 190-jarige zomereik kunstwerken,…
    73 geselecteerde kunstenaars, vormgevers en ambachtslieden hebben van het hout van een 190-jarige zomereik kunstwerken, objecten en meubels gemaakt met een fantastisch resultaat. Het project is opgezet door de stichting Vormgevers in Hout en de Unie van Bosgroepen onder de naam 1BOOM. Als inspiratiebron diende het project ‘One Tree 1998’ uit Engeland, een initiatief van Peter Toaig. Naast Nederland heeft dit ook navolging gekregen in onder andere Australië en Bolivia.
     
    1BOOM symboliseert de kringloop: eikel, groei, bloei, bos, beheer, oogst, zaaien, drogen, verwerken tot een product met een nieuw leven. Van bosbouwer, veller, zager, verwerker, vormgever, kunstenaar, cultuurgenieter tot boswandelaar. De gevelde zomereik is niet tot brandhout gezaagd en versnipperd. Alle onderdelen van de boom zijn op creatieve functionele wijze gebruikt: stam, takken, zaagsel, bladeren en eikels. Hout wordt hergebruikt en krijgt zo een duurzame toekomst.

    1BOOM is een zomereik die op 27 maart 2013 onder belangstelling van alle deelnemers is geveld in het Kooibos van Landgoed Middachten. Sinds de middeleeuwen werden veel lanen en landgoedbossen aangeplant. Deze plaatsen laten een unieke biotoop in de bossen zien welke door de jaren heen ontstaan is. Het is een unieke rijkdom aan planten, paddenstoelen, insecten, vleermuizen, vogels en natuurlijk de bomen. In jonge “natuurlijke” bossen zijn deze zeldzaamheden niet zo makkelijk te vinden. In de tweede helft van de twintigste eeuw ontstond een tweedeling in het bosbeheer in Nederland. Een bos diende voor houtproductie of was bedoeld als natuur. Dat ook een combinatie mogelijk is, waarmee het bos is gebaat, dat de biodiversiteit daardoor in stand blijft en dat recreëren en duurzame bosbouw prima samen kunnen gaan is een oude visie is die door 1BOOM nieuw leven wordt ingeblazen.

    Doelen
    1BOOM beoogt een aantal doelen. Zoals duurzaamheid in bosbouw en ambachtelijke houtverwerking. Hout als mooi en veelzijdig materiaal laten zien. Aandacht voor het feit dat natuur en biodiversiteit onmisbaar zijn in onze cultuur. Vakmanschap, ambacht en kunst met inlands hout stimuleren. Het laten zien dat duurzame ambachtseconomie een toekomst heeft. Publiek bewustzijn van de waarde van bos en bomen als hulpbron stimuleren.
     
    Symposium en catalogus
    Rond deze doelstellingen wordt een symposium georganiseerd op zondag 31 mei in MFC De Buun te Well. Nationale en regionale sprekers, die begaan zijn met de doelen van het 1BOOM-project, komen aan het woord. Eén van de sprekers is de adviseur van Al Gore, de heer Ignace Schops, ambassadeur van de biodiversiteit voor International Union for Nature Conservation. Van het 1BOOM-project is ook een catalogus met beschrijvingen van de geëxposeerde werken en hun makers, alsmede een uitleg van de doelstellingen en het ontstaan van 1BOOM-project. 1BOOM was al te zien en te beleven in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Velp en Leeuwarden. De expositie trok al meer dan vijfendertigduizend bezoekers. Daarmee heeft dit project zijn succes al bewezen. Een bezoek aan de 1BOOM expositie Limburg is dan ook warm aan te bevelen. Laat u inspireren om uw eigen 1BOOM-project te realiseren.
     
    Expositie op drie locaties
    1BOOM Limburg is een initiatief van World Art Foundation en Vrienden van Bakkerij Bergen met ondersteuning van de gemeente Bergen en Huis voor de Kunsten Limburg. 1BOOM Limburg haakt ook aan bij de activiteiten die in het Nationale Park in de maand mei worden georganiseerd, zoals de Maasduinenweek 2 t/m 10 mei en de dag van het Nationaal Park op 24 mei in het bezoekerscentrum De Maasduinen aan het Reindersmeer in Well. Daar is ook een verwijzing naar 1BOOM te zien in de vorm van een bijna vier meter lange tafel met de namen van alle deelnemers en de verwijzing naar het gedeelte van 1BOOM dat zij hebben gebruikt. Op zondag 3 mei wordt deze expositie op drie locaties geopend door wethouder Ben Buiting en Pastoor Janssen. Aanvang 14.00 uur in kunsthuis De Bakkerij, Kerkstraat 1a te Bergen. Van 1 mei t/m 7 juni is de 1BOOM expositie te bezoeken en te beleven in de gemeente Bergen: Kunsthuis De Bakkerij, de Sint Petruskerk in Bergen en World Art House, Elsteren 11 in Well. De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is € 2,- voor een bezoek op alle locaties.

    Eetbaar hout
    De 1BOOM expositie Limburg zal op alle zondagen en tijdens het symposium op 31 mei een lunch verzorgen van ‘eetbaar hout’. Chefkok René Brienen gaat dit bereiden uit ingrediënten die door Pip Gilmore van groenetakken.nl speciaal voor 1BOOM  zijn gekweekt.

    Neem voor meer informatie, aanmelden lunch of deelname aan het symposium contact op met Hermien Esselink van World Art House via 0478 502 900 of info@worldarthouse.nl.
     

    Lees meer
  • 10 mei 2015 - 13 september 2015samenwerkings activiteit Bijzondere jubileumeditie Tegelse Passiespelen
    Tot en met zondag 13 september 2015 vindt in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen de uitvoering van het Tegelse…
    Tot en met zondag 13 september 2015 vindt in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen de uitvoering van het Tegelse Passiespel ‘Lente in Galilea’ plaats. Meer nog dan zijn voorgangers tilt dit 20e passiespel de universele thematiek van het lijdensverhaal van Jezus naar het hier en nu. Vertrouwen en toewijding, verraad en verdriet, maar vooral ook hoop en liefde staan centraal in een aangrijpende theatergebeurtenis die in Limburg zijn weerga niet kent en niemand onberoerd zal laten.

    Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad:
    “Tevredenheid troef gistermiddag bij de première van de 20ste editie van de Tegelse Passiespelen.”
    “Abbie Chalgoum is een innemende en zeer menselijke Jezus, die niet alleen het kruis maar ook het spel met verve draagt”
     
    Maandenlang hebben ruim 400 vrijwilligers, amateurs en professionals, in leeftijd variërend van één tot ver in de 80, gewerkt om een unieke en verrassende versie van het aloude lijdensverhaal van Jezus neer te zetten. En het resultaat mag er zijn: álle puzzelstukken vallen op hun plek. De nieuwe tekst van de Vlaamse dichter Patrick Lateur. De keuze voor een nieuw vertelperspectief en grotere rollen voor de vrouwen in het lijdensverhaal. Het imponerende decor en de eigentijdse en dynamische benadering van regisseur Cees Rullens. De meeslepende muziek van Nard Reijnders die de gebeurtenissen inbedt. Onder de vlag van dit gedreven drietal hebben de Tegelse Passiespelen zich ontwikkeld tot een vorm van totaaltheater dat het publiek meeneemt, ontroert én tot denken zet.
     
    Speeldata:
    ‘Lente in Galilea’ is nog te zien t/m 13 september 2015 elke zondagmiddag om 14.30 uur en van zaterdag 18 juli t/m zaterdag 8 augustus ook op zaterdagavond, 18.30 uur.

    Entree: 1e rang € 35,- / 2e rang € 31,- / 3e rang € 26,- / rolstoel € 31,- / CJP, CKV, kinderen t/m 12 jaar € 17,50 / senioren vanaf 60 jaar 1e rang € 32,- , 2e rang € 28,50 , 3e rang € 24,-
     
    Kaarten zijn online te koop via www.passiespelen.nl, telefonisch via 077 326 31 00 of op locatie dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur (De Doolhof, Drink 60 5932 CP Tegelen).

    Let op: het is mogelijk naast uw kaarten ook aanvullende artikelen te bestellen zoals koffie/thee, vlaai, consumptie en programmaboek.

    Download hier de digitale flyer.


    Lees meer
  • 10 mei 2015 - 28 juni 2015samenwerkings activiteit Expositie Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert
    Van 10 mei t/m 28 juni exposeren zo'n 13 keramisten van de Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert. De feestelijke…
    Van 10 mei t/m 28 juni exposeren zo'n 13 keramisten van de Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert. De feestelijke opening vindt plaats op 10 mei om 14 uur door wethouder Geert Gabriëls van de Gemeente Weert. Bij de opening zijn tevens de keramisten aanwezig.
     
    De galerie is geopend op zaterdag van 10 – 17 uur en op zondag van 13 – 17 uur. Overige dagen op afspraak.

    Lees meer
  • 29 mei 2015 - 31 mei 2015samenwerkings activiteit Passio in Duplo
    Na de succesvolle passieconcerten van de afgelopen twee jaar pakken de koren Schola Cantorum en Vocaal Ensemble…
    Na de succesvolle passieconcerten van de afgelopen twee jaar pakken de koren Schola Cantorum en Vocaal Ensemble Donna Voce groots uit in het jubileumjaar 800 jaar Wahlwiller. Het kerkbestuur organiseert in samenwerking met de koren een groots concertweekend. De naam van het concert is 'Passio in Duplo' en betekent dubbel lijden. Voor de middeleeuwse kerk van Wahlwiller is dit wel van toepassing en zelfs iets uit het recente verleden. De rel over het schilderwerk en de kruiswegstaties van Aad de Haas is alom bekend.

    De expressionistische kruiswegstaties en de ingetogen devote vormgeving bevatten echter een schat aan symboliek en beelden de lijdensweg van Jezus treffend uit. Een verhaal dat vele bezoekers diep ontroert. Toch is hieraan nóg een lijdensverhaal verbonden. De afbeeldingen van de kruiswegstaties werden ook een persoonlijke lijdensweg van Aad de Haas. Er ontstond een ongekende strijd over de schilderingen in Wahlwiller met als hoogtepunt de verbanning van de kruiswegstaties op goede vrijdag 1949. Zelfs de hoogste katholieke autoriteiten in Rome keurden het werk van Aad de Haas in Wahlwiller af. Dit trok een enorme wissel op zijn persoon en werk.

    Tijdens het concert geeft het verhaal de parallellen aan tussen het lijdensverhaal van Jezus en de lijdensweg van Aad de Haas in de kerk van Wahlwiller. Er ligt een tijdsspanne van 2000 jaar tussen beide passieverhalen, maar de overeenkomsten zijn verbluffend.

    Deze unieke voorstelling met lichtbeelden, acteurs en zang kunnen bezoekers meebeleven op:
    - 29 en 30 mei, aanvang 19.30 uur
    - 31 mei, aanvang 15.00 uur

    Locatie: H. Cunibertuskerk Wahlwiller
    Entree: € 15,-

    Kaarten kunt u bestellen via cultureleactiviteitwahlwiller@gmail.com of bij Sonja Knubben via 043 453 222. Overmaken op IBAN NL37RABO0132206994 o.v.v. Passio in Duplo. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden. Wegens grote belangstelling en het beperkt aantal plaatsen is het raadzaam tijdig te reserveren.


    Lees meer
  • 29 mei 2015 - 31 mei 2015samenwerkings activiteit Secret Places Festival
    Het Secret Places Festival opent de deur naar een fantastische wereld, een wereld waarin de accenten zijn omgedraaid.…
    Het Secret Places Festival opent de deur naar een fantastische wereld, een wereld waarin de accenten zijn omgedraaid. Groot wordt klein en klein wordt groot. Een wereld waarin het om de details gaat. Muziek, theater, dichtkunst, video, (klein)kunst, performances en eten en drinken zullen tijdens het festival herenigd worden in een kleurrijke magische ervaring, waarbij het kleine uitvergroot wordt en dat met een duurzame en groene aanpak. De charme van de locatie zelf en de met liefde vanuit de locatie zelf gecreëerde podia, plekjes en hoekjes spelen in op deze kleine fragiliteit, waardoor het publiek van jong tot oud een unieke totaalervaring ondergaat.
     
    Bezoekers worden geprikkeld om op ontdekkingstocht te gaan en de vele kunstdisciplines te gaan bewonderen. Het ontdekken staat steeds centraal. Vele kleine podia worden gecreëerd op steeds verrassende plaatsen met nog verrassender acts. Jonge talenten worden afgewisseld met gevestigde artiesten, waarbij alle activiteiten duurzaam en in harmonie met de locatie worden gerealiseerd.
     
    Tijdens het Secret Places Festival, dat 29, 30 en 31 mei plaatsvindt in het Frontenpark in Maastricht, wordt de voormalige gemeentelijke Gashouder aan de Lage Frontweg voor het eerst gebruikt als podium voor een cultureel programma. 
     
    Ga voor meer informatie, updates en tickets naar www.secretplacesfestival.nl.
     
    Het Secret Places Festival wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Huis voor de Kunsten Limburg.
  • 29 mei 2015 15:00 - 19:00samenwerkings activiteit Common Knowledge #19 'Climb to North Limburg'
    Knowledge#19 presenteert" Climb to North Limburg" - een programma waar netwerken, co-creatie en het delen van kennis…
    Knowledge#19 presenteert" Climb to North Limburg" - een programma waar netwerken, co-creatie en het delen van kennis centraal staat. Common Knowledge daagt creatief talent en de zakelijk markt uit om op vrijdag 29 mei a.s. bruggen te slaan en kennis te delen met Roermond, Venlo en haar Euregio. 'Business and creative' ontmoeten elkaar in 'North Limburg'.

    Tijdens de 19e editie van Common Knowledge zijn ondernemers en creatief talent te gast bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond. In samenwerking met de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), Huis voor de Kunsten Limburg, Museum van Bommel van Dam en Charlzz is een programma ontwikkeld waarbij kennis wordt gedeeld en wordt gesproken over relevante onderwerpen op het gebied van ondernemen in de creatieve sector.
    Tijdens deze editie van Common Knowlegde geven gepassioneerde leiders, succesvolle kunstenaars, designers én bevlogen initiatiefnemers 'acte de présence' om kennis te delen.

    Programma
    Directeur van LWV, Wim Wijenen, geeft meer uitleg over het belang van de vereniging. Saskia van de Wiel, conservator Museum van Bommel en van Dam en projectleider van Museum in bedrijf, neemt ons in een recordtempo mee in het succesverhaal van een nieuwe manier van ondernemen in de publieke kunstsector. Theo Joosten, gitarist van de band Rowwen Heze is als LWVlid aanwezig om te sparren over het vraagstuk identiteit. Patricia Peters, consulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg, bespreekt succesvolle voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast behandelt Annemiek Groen van het Internationale marketing bureau voor cultuur en vrije tijd; Charlzz het onderwerp cultuurparticipatie in de Euregio.

    Leer van de meester 
    Gedurende het middagprogramma worden diverse stellingen besproken op het gebied van ondernemerschap. Een van de stellingen is ' Kunst in het bedrijfsleven is een katalysator voor vernieuwing. De experts delen kennis met elkaar en met de ' rookies' over de valkuilen in hun eigen praktijk. Kortom; deuren worden geopend om know-how te delen op het gebied van cultureel ondernemerschap.

    Common Knowlegde
    Common Knowledge is een maandelijks terugkerende serie die ruimte biedt voor het uitwisselen van ideeën, kennis en ervaring op het gebied van cultureel ondernemerschap. Het verbindt professionals in de culturele sector en biedt discussies, lezingen, presentaties en workshops aan om kennis en vaardigheden te verbeteren. Kijk op www.common-knowledge.co voor het actuele programma.

    Common Knowlegde#19 - Climb up to North Limburg
    vrijdag 29 mei, 15.00 - 19.00 uur
    locatie: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, 6041 MA Roermond
    www.common-knowlegde.co 

    Common Knowlegde is een project georganiseerd door The Artist and the Others met steun van de Provincie Limburg, Interreg, Gemeente Maastricht, Maastricht University en Hogeschool Zuyd. Meer informatie over The Artist and the Others is te vinden op http://theartistandtheothers.nl
  • 31 mei 2015 11:00 - 12:30 Open Les Beeldende School / EXPO
    Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.…
    Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.

    De opening van de expositie is een open les, dat betekent dat de leerlingen van de beeldende klassen een gewone les volgen, maar ouders en vrienden uitgenodigd worden om naar de expositie te komen kijken.

    De expositie is tijdens de hele presentatieweek van de Theaterschool te bewonderen.

    Tijd: 11.00-12.30 uur
    Entree: gratis


    Lees meer
  • 07 juni 2015 11:00 - 16:30samenwerkings activiteit Weekend van het NMF: concerten op historische locaties
    Op zondag 7 juni a.s. vinden in Limburg drie bijzondere concerten plaats op historische locaties in het kader van…
    Op zondag 7 juni a.s. vinden in Limburg drie bijzondere concerten plaats op historische locaties in het kader van het ‘Weekend van het NMF’. Nederlandse topmusici spelen in Het Kasteelke in Meerlo, Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek en Château St. Gerlach in Valkenburg a/d Geul op unieke, klassieke instrumenten die zij in bruikleen hebben gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Ook op 40 andere plekken verspreid door heel Nederland worden gedurende één weekend concerten gegeven. De organisatie van het ‘Weekend van het NMF’ is in handen van het NMF in samenwerking met erfgoedvereniging Heemschut.  Marcel Schopman, directeur van het NMF: “Ik ben er trots op dat, waar wij ons inzetten voor het behoud en bespelen van klassieke muziekinstrumenten, wij samen met Heemschut, die zich inzet voor het behoud van historische locaties, zulke mooie concerten mogen organiseren. “ De concerten vinden plaats in een intieme setting op locaties die normaal meestal niet voor publiek toegankelijk zijn.
     
    Concerten in Limburg op 7 juni
    In Het Kasteelke in Meerlo speelt Detmar Leertouwer (cello) onder meer werken van Bach. Aanvangstijd: 15.00 uur. Adres: Moleneind 4, 5864 AA in Meerlo.
     
    In Jachtslot de Mookerheide speelt het Duo Spinoza Samuel (Tamarit Otero op viool en Nick Scholten op harp) onder meer werken van Spohr, Massenet, Granados en Rossini. Aanvangstijd: 11.00 uur. Adres: Heumensebaan 2, 6584 CL in Molenhoek.
     
    In Château St. Gerlach in Valkenburg a/d Geul speelt het Duo Bazelaire (Oxana Thijssen op harp en Kasper Schonewille op piano) onder meer werken van Mussorgsky. Aanvangstijd: 15.00 uur. Adres: Joseph Corneli Allee 1, 6301 KK Valkenburg a/d Geul.
     
    Kaarten voor alle concerten kosten 17,50 euro per stuk. Donateurs van het NMF en Heemschut betalen 15 euro. Zie www.weekendvanhetnmf.nl voor kaartverkoop en meer informatie.
     
    Bond Heemschut Limburg
    In Limburg is Bond Heemschut Limburg de samenwerkingspartner voor het 'Weekend van het NMF'. Deze Limburgse tak van erfgoedvereniging  Heemschut houdt zicht bezig met de bescherming van waardevolle objecten en landschappen met hun bijbehorende historische context in Limburg. Bond Heemschut Limburg is aangesloten bij en werkt samen met het Huis voor de Kunsten Limburg. 
  • 11 juni 2015 - 14 juni 2015samenwerkings activiteit FASHIONCLASH Festival 2015
    FASHIONCLASH Festival 2015, de 7e editie van het internationale en interdisciplinaire cultuurfestival met mode…
    FASHIONCLASH Festival 2015, de 7e editie van het internationale en interdisciplinaire cultuurfestival met mode als uitgangspunt vindt plaats in Maastricht van 11 t/m 14 juni.

    Het 4-daagse programma bestaat uit modeshows, exposities, designer market, theater en dans performances, lezingen, workshops, fashion film en nog veel meer. Het spraakmakende festival biedt podium aan meer dan 150 veelbelovende talenten uit binnen- en buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode. FASHIONCLASH Festival is voor iedereen toegankelijk. Behalve het catwalk programma is het festival grotendeels gratis toegankelijk. Kaartverkoop start begin mei. Uit een overweldigende stapel van aanmeldingen van talenten uit meer dan 50 landen is een selectie gemaakt.
     
    GENDER editie
    FASHIONCLASH is er van overtuigd dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze hedendaagse maatschappij bespreekbaar te maken. Het overkoepelend thema tijdens het FCF Festival 2015 is GENDER. Dit thema geeft de campagne en duidelijke richting en fungeert als bindingsmiddel voor het hele festival. Het is voornamelijk zichtbaar in de verschillende expositie ruimtes (verspreid doorheen het stadscentrum van Maastricht) zowel als de expositie op de hoofdlocatie. 

    Programma hoofdlocatie: SAMdecorfabriek 12 t/m 14 juni
    De modeshows zijn bedoeld om jonge ontwerpers een platform te bieden om hun sublieme collecties te tonen aan een divers publiek. Zo kun je de collecties bewonderen van Jivika Biervliet x Peter Hsieh, Joelle Boers, TVBD & Shako Nikva, Rafael Kouto, Wilfried Lantoine, Bola, Simeon Morris, schoenen show van Dutch Shoe Academy en vele andere niet te missen shows. Naast de door FASHIONCLASH geselecteerde collecties zal ook het ingenieus werk van de afstuderende studenten, die de mode opleiding aan het MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) afronden, te bewonderen zijn op de catwalk. Diezelfde catwalk fungeert tevens als een podium voor performances zowel als de uitreiking van de Awards die zal plaatsvinden op de laatste festival dag. Het catwalk programma wordt aangevuld door de Gender-expositie. De voormalige decorfabriek 'Mosa' zal hiervoor tijdelijk worden omgebouwd tot een innovatief museum waarin de geselecteerde de visies van de deelnemende kunstenaars laten zien zoals het werk van Gabriel Ann Maher, Amber Ambrose Aurele x Kesha Felipa, Camiel Fortgens en Maison the Faux. VERWEVEN 2015, een project vormgegeven door Nina Willems, beloofd dit jaar weer een van de hoogtepunten van de expositie te worden. Deelnemende ontwerpers in het VERWEVEN project zijn David Laport, Loes van Nijnatten en Schueller de Waal. De expositie ruimte dient ook als locatie voor het iconische Clash Project, een van de kern projecten. Dit project benadrukt de uiteenlopende verbindingen tussen verschillende kunstdisciplines en visies. Hierdoor belichaamd het de interdisciplinaire denkwijze die FASHIONCLASH tracht te verspreiden. Jaarlijks worden er tien kunstenaars uitgenodigd wiens werk op het eerste zicht niets met mode te maken heeft. Hen wordt gevraagd om het thema toe te lichten in het kader van hun discipline in relatie tot mode. Dit zet aan tot een 'clash' van disciplines en praktische vormgeving waardoor een nieuwe hybride vorm van ontwerp ontstaat. 

    De 'designer' Market maakt het Festival programma op de hoofdlocatie compleet. Dertig ontwerpers krijgen hier de kans om hun kledingcollecties of andere ontwerpen te verkopen aan het bezoekende publiek. Dit is een uitgelezen kans om unieke kleding, sieraden en accessoires te bemachtigen van Bas Timmer, Argument Bijoux, Mies Nobis, PAVILJONS, Leonie & Lois – Spijkerbrij, Yojiro Kake, enz.

    FASHIONCLASH Side Program, diverse locaties in Maastricht 11 t/m 14 juni
    Het FASHIONCLASH Side Program is een flankerend programma verspreid door de binnenstad van Maastricht. Aangezien de catwalk shows plaatsvinden in de late namiddag zijn deze uiteenlopende events en exposities de ideale kennismaking met Maastricht modestad.
    
    Het festival programma biedt voor ieder wat wils en brengt zo het brede publiek in aanraking met de kunst van mode. Zo zal de Bijenkorf de fascinerende Showpieces expositie tentoonstellen. Aangeleverd door het Modemuseum Hasselt exposeert het Bonnefantenmuseum een reeks silhouetten die de evolutie ten aanzien van de gender codes in 20ste eeuw in beeld brengen met iconische ontwerpen van Yves Saint Laurent en Paul Smith. Theater performer Luca Szymkowiak toont een installatie en een performance in Marres.

    De 'Meet the Maker' expositie in Bureau Europa geeft de bezoekers de kans om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten. Centre Ceramique zal u verleiden om te reflecteren over de relatie tussen mode en gender tijdens 'Fashion Talk'. Centre Ceramique is daarnaast ook de locatie voor het talentontwikkelingsproject, 'Meet the Industry', waar de aanstomende talenten die deelnemen aan het FCF Festival de mogelijkheid hebben om te netwerken met professionals die reeds in de modesector werkzaam zijn.

    Bij het Museum aan het Vrijthof is er een mini expo van het MIJNshop/MIJNcollectie project dat ontwikkeld is in het kader van de Jaar van de Mijnen in Heerlen. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met SCHUNCK* en 100% Heerlen. Daarbij zijn er ook installaties van Lisa Schamlé, Hean Kim, Studio IKKAI en Malou Beemer. 'Fashion Film Night Out' vindt plaats in de Lumiere cinema op 11 Juni en is een vertoning van korte modefilms. Als al dit je zintuigen nog niet prikkelt zijn er nog verschillende exposities 'Designers in Stores' te bezichtigen in inventieve stores zoals PL- Line, Stijl Maastricht, Festen, Noir, Mayfair, Conflict en Le Marias Deux & Koffie.

    Ga voor een volledig overzicht van de deelnemers naar www.fashionclash.nl.
  • 14 juni 2015 00:00 - 00:00eigen activiteit Huis voor de Kunsten Limburg presenteert dans- en theaterproject tijdens VenloStormt
    Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum…
    Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum van Venlo en de uiterwaarden van de Maas. Honderden ‘bestormers’ rennen, klimmen, kruipen en roetsjen die dag over en door verschillende obstakels. Maar er is meer! VenloStormt biedt zowel bestormers als bezoekers ook een uitgebreid cultureel programma aan. Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg worden twee bijzondere kunstprojecten geïnitieerd.

    Kijk voor meer informatie over VenloStormt op www.venlostormt.nl.

    Dansproject met cheerleaders
    Tijdens VenloStormt kom je op verschillende plaatsen langs het parcours en op verschillende tijdstippen tientallen dansers tegen die alle bestormers aanmoedigen door middel van een cheerleadersdans. De cheerleaders trekken in een parade van de ene naar de andere locatie. 

    Theaterproject ‘De Kalde Grond’
    Aan de Blerickse kant van de Maas worden bestormers en bezoekers van de Hindernissen Stormloop geconfronteerd met bizarre figuren en absurde situaties. Speciaal voor het theaterproject ‘De Kalde Grond’ wordt een stuk land langs de Maas omgetoverd tot een rauw leefgebied van ‘outcasts’: verschoppelingen, afvalligen en onaangepaste bewoners. Het Huis voor de Kunsten Limburg brengt een fysiek theater tot leven. 
    Lees meer
  • 26 juni 2015 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Avond van 't Muulke 2015
    Op vrijdag 26 juni is het weer zover: de Aovend van 't Muulke! Tijdens deze feestelijke avond reikt Toneelhuis…

    Op vrijdag 26 juni is het weer zover: de Aovend van 't Muulke! Tijdens deze feestelijke avond reikt Toneelhuis LFA in het Munttheater in Weert de felbegeerde Muulkes 2015 (Limburgse toneelprijzen) uit aan o.a. de meest opvallende voorstelling, initiatief en speler binnen het Limburgse amateurtoneel.

    Het afgelopen theaterseizoen bracht weer prachtige voorstellingen op de Limburgse planken. In totaal worden in tien categorieën prijzen uitgereikt: 
    - Meest bijzondere nieuwe initiatief
    - Meest bijzondere voorstelling
    - Meest opvallende man in een grote rol 
    - Meest opvallende vrouw in een grote rol
    - Meest opvallende man in een kleine rol 
    - Meest opvallende vrouw in een kleine rol
    - Meest opvallende vormgeving 
    - Meest opvallende jeugdvoorstelling
    - Schaduwprijs
    - Meest bijzondere promotie voor een voorstelling (nieuwe categorie)

    Een overzicht van nominaties vindt u vanaf dinsdag 2 juni op de website van Toneelhuis LFA.

  • 26 juni 2015 12:30 - 17:00eigen activiteit Limburgse Literaire Lunch 2015
    Op vrijdagmiddag 26 juni 2015 vindt in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de vierde Limburgse Literaire Lunch plaats.…
    Op vrijdagmiddag 26 juni 2015 vindt in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de vierde Limburgse Literaire Lunch plaats. Het thema ditmaal is: ‘De betekenis en kracht van literatuur voor lezers én maatschappij’.

    Aan het lezen van literatuur worden allerlei positieve etiketten gehangen, zoals dat het het empathisch vermogen vergroot en persoonlijke en maatschappelijke inzichten verschaft. Marja Pruis (schrijver, recensent en redacteur) houdt tijdens de Limburgse Literaire Lunch een introductielezing over dit thema. Onder andere naar aanleiding van haar boek Kus me, straf me (Over lezen en schrijven, liefde en verraad.) waarvoor ze in 2013 de Jan Hanlo Essayprijs won. Zij zei al eens: “Een goede roman doet me dingen snappen, dat is waar literatuur voor mij over gaat.”
     
    Vervolgens focussen we op het lezen van literatuur door jongeren (met name middelbare scholieren). Student Toegepaste Psychologie én dichter Merlijn Huntjens geeft een presentatie van zijn afstudeeronderzoek naar lezende jongeren. Vervolgens poneren docenten Nederlands Jan Coumans (Sint Maartens College en Porta Mosana College Maastricht) en Eefke Trepels (Den Hulster College Venlo) tijdens een paneldiscussie hún antwoord op de vraag wat de sleutel is tot succesvol literatuuronderwijs aan jongeren. Dit alles onder leiding van presentator Lubert Priems. Hierbij is er, net zoals in de rest van het programma, ruimte voor interactie met het publiek.
     
    Na een koffie- en theepauze maken we een sprong van een paar generaties. In dit deel van het programma staan oudere schrijvers centraal en de vraag hoe zij aankijken tegen de betekenis van hun werk en de toekomst van hun literaire nalatenschap. Aagje Swinnen van de Universiteit Maastricht presenteert de eerste resultaten van haar onderzoek, op basis van interviews met dichters uit Limburg, naar hoe oudere schrijvers betekenis geven aan de latere fase in hun literaire ontwikkeling. Na de presentatie van Swinnen volgt een panelgesprek over dit onderwerp, waarbij naast Swinnen ook neerlandicus, docent, publicist en uitgever Ben van Melick aanschuift. Als een van de initiatiefnemers van de terreinverkenning voor een (digitaal) archief voor Limburgs literair erfgoed, die in 2014 werd uitgevoerd, én als medeauteur van de in 2016 te verschijnen Geschiedenis van de literatuur in Limburg heeft hij een uitgesproken visie op de betekenis van literatuur en literaire nalatenschap. Rond 16.45 uur is het programma in de filmzaal afgelopen, waarna u nog kunt blijven borrelen.
     
    We starten de Limburgse Literaire Lunch om 12.30 uur in de foyer van de ECI Cultuurfabriek met - jawel - een lunch. Tijdens de lunch treedt schrijver en zanger Ger Bertholet op, samen met drie muzikanten. Bertholet trad ook op tijdens de allereerste Limburgse Literaire Lunch, in 2009. In de tussentijd is er veel gebeurd in zijn leven; zo werd hij in 2011 getroffen door een herseninfarct. Inmiddels treedt hij weer voorzichtig op en we zijn dan ook vereerd met zijn aanwezigheid tijdens tijdens de Limburgse Literaire Lunch 2015. Aan het begin van het programma in de filmzaal van de ECI Cultuurfabriek zal Lubert Priems Ger Bertholet interviewen over hoe het ‘herformuleren van zichzelf’, zoals hij het zelf noemde, na zijn herseninfarct in zijn werk ging en over wat literatuur hierbij voor hem betekend heeft.  

    Deelname aan de Limburgse Literaire Lunch kost 10 euro per persoon. Meer informatie en aanmelden...
  • 18 juli 2015 11:00 - 16:00eigen activiteit 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival - Filmmeeting
    Jonge filmmakers opgelet! Ben jij tussen de 14 t/m 24 jaar en afkomstig uit de Euregio? Maak jij graag films in…
    Jonge filmmakers opgelet! Ben jij tussen de 14 t/m 24 jaar en afkomstig uit de Euregio? Maak jij graag films in jouw vrije tijd of in schoolverband? Dan heb jij je vast al aangemeld voor het 4de Euregionale Jeugdfilmfestival. Je hebt nog tot 18 oktober a.s. de tijd om een speelfilm, videoclip of animatiefilm in te zenden van maximaal 15 minuten. Ook andere filmgenres zijn welkom. En het leuke is dat je dit jaar zelf mag bepalen waar de film over gaat. Het onderwerp is vrij naar keuze.

    Heb je een leuk filmidee, maar kun je wel wat advies gebruiken bij het uitwerken ervan? Of zou je graag een scenario willen schrijven, maar heb je geen idee hoe dat moet? Of wil jij je ontpoppen tot de nieuwe Steven Spielberg en de fijne kneepjes leren van het regisseren van een film? Of ben jij de persoon die wel eens wat filmapparatuur zou willen uitproberen of juist degene die alles te weten wilt komen over de montage van een film? Komt dat even goed uit! Op zaterdag 18 juli a.s. organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg (één van de organisatoren van het filmfestival) i.s.m. Cinesud een filmmeeting in het kader van het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival. De meeting vindt plaats bij Carbon6 (Kloosterweg 1) in Heerlen. Je kunt tussen 11.00 en 16.00 uur inlopen.

    De filmmeeting is hét moment waarop jij al jouw vragen kunt afvuren op filmprofessionals. Zij geven die dag informatie over o.a. het uitwerken van een filmidee, regie en montage en geven jouw handige tips, zodat jij tijdens het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival op 30 januari 2016 in C-Mine in Genk (België) in aanwezigheid van honderden bezoekers de blits maakt met een zelfgemaakte film. Meedoen loont, want is jouw film één van de beste en meest originele inzendingen, dan win je een geldprijs.

    Kijk voor meer informatie over het 4de Euregionale Jeugdfilmfestival, de filmwedstrijd en de filmmeeting van 18 juli op www.ejff.eu. Aanmelden voor zowel de filmwedstrijd als de filmmeeting is verplicht en kan eveneens via de website. Wil je de filmmeeting op 18 juli gratis bijwonen? Meld je dan eerst aan voor het 4de Euregionale Jeugdfilmfestival.

    Heb je vragen? Neem dan contact op met Patricia Peters, Consulent Film & Fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: ppeters@hklimburg.nl of t: 0475 399 278. 
    Lees meer
  • 20 augustus 2015 - 30 augustus 2015samenwerkings activiteit Orlando Festival 2015 - 34e editie
    Het Orlando Festival is al 33 jaar thuis in Zuid-Limburg en de grensregio. Dankzij de succesvolle formule, het…
    Het Orlando Festival is al 33 jaar thuis in Zuid-Limburg en de grensregio. Dankzij de succesvolle formule, het hoge niveau van de internationale ensembles en musici, de verrassende programmering en de waardevolle lessen vinden talrijke deelnemers en bezoekers de weg naar dit unieke evenement. 

    Kamermuziekliefhebbers uit de hele wereld verzamelen zich in Abdij Hotel Rolduc (Kerkrade) waar dagelijks openbare lessen, lezingen, workshops en masterclasses worden gegeven aan getalenteerde jonge professionele ensembles en aan enthousiaste amateurgroepen. Dagelijks zijn er vijf-uur-concerten op Rolduc, met optredens van de Orlando musici en ensembles uit de Masterclass en uit de Orlando Academy. Iedere avond worden er bijzondere kamermuziekprogramma's gepresenteerd op mooie locaties.

    Het Orlando Festival 2015 begint op 20 augustus met het Orlando Concours, dit jaar voor pianotrio’s. Maximaal zeven ensembles worden toegelaten. Zij spelen de eerste drie rondes op Rolduc (ook toegankelijk voor publiek!) en na selectie is er dan op 22 augustus een finale voor drie ensembles in het Theater Heerlen. Een internationale jury bestaande uit Larissa Groeneveld (cello), Alan R. Kay (klarinet), Rainer Kussmaul (viool), Hannes Minnaar (piano) en Claus-Christian Schuster (piano) zal de 1e prijs (de Prix Charles Hennen) en de 2e en 3e prijs toekennen. 

    Tijdens het festival worden twee openbare masterclasses gehouden: voor strijkkwartet en voor pianotrio. Naast de muzikale lessen van de Amerikaanse violist Mark Steinberg, de Oostenrijkse pianist Claus-Christian Schuster en artistiek leider en altviolist Henk Guittart, zullen de ensembles ook gecoacht worden door communicatiedeskundige Dr. John Grey, en wordt er gewerkt aan lichaamshouding met Elizabeth Williams en met Jeanine Crombé aan Emotional Freedom Techniques.

    Download hier de concertfolder.


    Lees meer
  • 05 september 2015 10:15 - 17:15samenwerkings activiteit Excursie erfgoedvereniging Heemschut naar Steyl
    Bond Heemschut afdeling Limburg organiseert op zaterdag 5 september een landelijke excursie naar kloosterdorp Steyl.…
    Bond Heemschut afdeling Limburg organiseert op zaterdag 5 september een landelijke excursie naar kloosterdorp Steyl. Deze is toegankelijk voor leden en niet-leden van erfgoedvereniging Heemschut. 

    Deelnemers worden vanaf 10.15 uur welkom geheten in ’t Vaerhoes,  Veerweg 16 Steyl waar koffie en vlaai klaar staat. Vanaf het NS-station Tegelen kunt u desgevraagd opgehaald worden. In het Missiemuseum krijgt u een filmpje te zien over de Missiepaters van het Goddelijk Woord, de SVD. Gevolgd door een rondleiding in Sankt Gregor met zijn dubbelkerk. Mocht het regenen, gaan we daarna naar het museum met bijzondere verzamelingen, bijeengebracht door de missiecongregatie.
     
    In twee groepen wordt door de prachtige tuinen gewandeld en het gerestaureerde ketelhuis achter de voormalige drukkerij van de paters bezocht. Na een gezamenlijke lunch in ’t Vaerhoes leidt een kleine wandeling naar het klooster van de slotzusters SVD. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het missieklooster Sint Michaël met eveneens een dubbelkerk. In de namiddag is het tijd om door botanische tuin De Jochumhof te kuieren en onder de ginkgo-boom van een afscheidsdrankje te genieten. 
     
    De kosten voor deze dag bedragen 35 euro pp. U kunt zich aanmelden tot en met 20 augustus 2015 schriftelijk bij het Huis voor de Kunsten Limburg, Postbus 203, 6040 AE Roermond, of per e-mail: heemschut@hklimburg.nl, onder vermelding van naam, aantal, adres, telefoon en e-mailadres. Maximaal 50 deelnemers.
     
    Deelname voor leden is definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag € 35 op bankrekening NL33RABO 01462.53.442  onder vermelding van Excursie Kloosterdorp Steyl. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. U ontvangt na betaling een bevestiging per mail.  U kunt zich nog opgeven tot 20 augustus. Mocht u nog vragen hebben, mail of bel dan tijdig Marianne van der Elsen (Huis voor de Kunsten Limburg, mvdelsen@hklimburg.nl  of 0475-399287).

naar de complete agenda…
prikbord
27-05-2015 14:33, Jaar van de Mijnen

Groot aantal amateurfilmers gezocht voor 'Koperen Golf'

Op 30 mei overspoelt een koperen golf de mijnstreken en het Heuvelland. Op meer dan 16 plaatsen openen… Op 30 mei overspoelt een koperen golf de mijnstreken en het Heuvelland. Op meer dan 16 plaatsen openen muziekverenigingen dan de Week van de Amateurkunsten met een speciaal optreden. Om precies 14.00 uur zullen Limburgse harmonieën en fanfares elk in hun eigen gemeente en op hetzelfde tijdstip een nieuwe mars spelen, die speciaal gecomponeerd is voor deze gelegenheid. 

OPROEP
Het Jaar van de Mijnen is op zoek naar enthousiaste en kundige amateurfilmers, die i.s.m. M2015 (Het Jaar van de Mijnen) een unieke registratie willen maken van dit bijzondere project. Op elk van de 16 locaties moeten filmopnamen van de korpsen gemaakt worden op exact hetzelfde tijdstip (zaterdag 30 mei 2015 om 14.00 uur). De korpsen die (in het betreffende dorp of stad) gefilmd moeten worden, zijn: 

Fanfare Sint Barbara Sanderbout, Sittard
Fanfare Sint Cecilia Bocholtz
Koninklijke Harmonie St. Bavo Nuth
Fanfare St. Cornelis, Schin op Geul
Harmonie Concordia, Berg en Terblijt
Harmonie St. Agnes, Bunde
Harmonie St. Petrus, Gulpen
Harmonie Kur-kapel, Valkenburg
Harmonie St. Agatha Eijs
Fanfare Sint Martinus Geulle
Fanfare Sint Blasisus Cadier en Keer
Fanfare de Maasoever Roosteren
Fanfare Juliana Munstergeleen
Harmonie St. Cecilia 1866 Geleen
Harmonie St. Gerlachus Oirsbeek
Kon. Harmonie St. Caecilia Beek

Alle opnamen worden uiteindelijk door M2015 professioneel samengevoegd en verwerkt tot één bijzondere registratie van de Koperen Golf 2015. Als amateurfilmer kun je daaraan dus je bijdrage leveren!

Heb je interesse, stuur dan een mail naar: René Haustermans - renehaustermans@gmail.com
Geef daarbij aan op welke locatie je zou willen filmen! Verdere opname-instructies volgen dan.

Lees meer…
26-05-2015 15:11, Alexander Dohmen

4 figuranten gezocht voor afstudeerfilm 'Wistful'

In het kader van de afstudeerfilm ‘Wistful’ zijn regisseur Alexander Dohmen en producer Tine Martens… In het kader van de afstudeerfilm ‘Wistful’ zijn regisseur Alexander Dohmen en producer Tine Martens van de Academie van Beeldende Kunsten Maastricht op zoek naar een viertal figuranten, het liefst mannen van middelbare leeftijd uit de regio Limburg. De figuranten spelen stamgasten in een café. De opnames vinden plaats op maandag 1 juni a.s. in Heerlen. Heb je interesse? Stuur dan een mail naar Alexander Dohmen, via alexanderdohmen@gmail.com of bel via 06 21 98 40 88. Of neem contact op met Tine Martens via 0032 47 64 13 641.

Over Wistful
‘Wistful is een kortfilm geïnspireerd op de westerns van Sergio Leone. De film speelt zich af in deze tijd. De kortfilm gaat over Henry, een introverte man. Henry is samen met zijn vrouw Maria een enthousiaste westernfanaat. Maria is de drijvende kracht achter hun passie. Het is hun droom om samen naar Monument Valley in Amerika te reizen. Maar deze droom gaat niet door, omdat Maria aan een ziekte bezwijkt. Dit is voor Henry de trigger om het Westen naar hier te halen. Hij besluit te leven zoals zijn westernhelden. Dat brengt hem echter in conflict met de "moderne" buitenwereld. In een Café komt Henry barvrouw Claudia tegen, die bij hem herinneren aan zijn gestorven vrouw. Henry verdedigt Claudia tegen haar ex-vriend Frank. Dit leidt uiteindelijk tot een duel, eentje met fatale gevolgen....

Facebook-pagina (in opbouw): www.facebook.com/wistful.film 

Lees meer…
26-05-2015 10:59, Kemna&Zonen

Figuranten gezocht voor speelfilm 'Sam & Moos'

Van 31 mei tot en met 4 juni a.s. vinden er voor een nieuwe film genaamd 'Sam & Moos' opnames plaats… Van 31 mei tot en met 4 juni a.s. vinden er voor een nieuwe film genaamd 'Sam & Moos' opnames plaats bij de Toneelacademie in Maastricht. We zijn nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om te figureren in deze romantische komedie van Kemna&Zonen.

Als het je interessant lijkt om op een filmset mee te draaien kan dit door een mailtje te sturen met als onderwerp 'Sam&Moos’ naar figuratie.sammoos@gmail.com. Via de mail volgt dan verdere informatie. Er staat een vergoeding van € 25,- p.p. per dag tegenover.

Vermeld in je aanmelding:

- Naam
- Leeftijd
-Telefoonnummer
- Recente foto
- Beschikbaarheid tussen 31 mei en 4 juni 2015

OVER DE FILM:
Tot en met vrijdag 5 juni 2015 zijn de opnames van Sam en Moos. Jip Smit, Daniel Cornelissen, Michiel Romeyn, Lineke Rijxman, Frederik Brom, Myranda Jongeling en Kees Hulst spelen hoofdrollen in de romantische komedie van Job Gosschalk (regie), die samen met Judith Goudsmit het scenario schreef. De Telefilm is een productie van Kemna & Zonen en KRO-NCRV.

Sam en Moos zijn twee Joodse kinderen die alles samen doen. Hun sterke band wordt ruw verbroken wanneer Sam met zijn ouders naar Israël verhuist. Met een gebroken hart blijft Moos alleen achter in Amsterdam. Vijftien jaar later heeft ze de rol overgenomen van haar inmiddels overleden moeder. Haar leven bestaat uit koken, schoonmaken en helpen in de textielwinkel van haar vader Maup. Tijdens de viering van Chanoeka maakt een speciale gast zijn opwachting: Sam, terug van zijn dienst in het Israëlische leger. Hij zorgt ervoor dat Moos beseft hoezeer haar leven in dienst staat van anderen. Aangemoedigd door Sam besluit ze haar eigen dromen na te jagen, te beginnen met een auditie bij de Kleinkunstacademie. Al snel komt ze erachter dat dat niet zo eenvoudig is. Sam vraagt zich ondertussen af of zijn gevoelens voor Moos niet meer zijn dan vriendschap.

Sam en Moos is een koosjere komedie waarin liefde en humor belangrijker zijn dan uiterlijke schijn. De hoofdrolspelers zijn Jip Smit als Moos en Daniel Cornelissen als Sam.

Voor regisseur Job Gosschalk is het zijn eerste speelfilm na Alle tijd uit 2011. Kemna & Zonen, in 2006 opgericht door Job Gosschalk, was (co)producent van de speelfilms Alles is liefde en Alle tijd en tv-series zoals ’t Schaep met de Vijf Pooten, Bloedverwanten, Walhalla, Mixed Up, Moeder, ik wil bij de revue, Charlie, Bureau Raampoort, Jeuk en Goedenavond dames en heren.

Kijk voor meer informatie op: www.kemna.nl 

Lees meer…
21-05-2015 11:52,

Gezocht: Jazzdocent voor Jump 'n Jazz

Bij het Kunstencentrum Venlo, afdeling Jump ’n Jazz, zijn we op zoek naar een (liefst meer ervaren)… Bij het Kunstencentrum Venlo, afdeling Jump ’n Jazz, zijn we op zoek naar een (liefst meer ervaren) docent die jazzdanslessen kan geven aan kinderen en volwassenen.

Het gaat om een kinderles jazz (+/- 8-9 jaar) van 17.30-18.30 uur, een kinderles (+/-10-11 jaar) van 18.30-19.30 uur en een groep volwassenen (40+) van 19.30-20.30 uur. Deze groepen bestaan al dus drie lesuren verzekerd. Mogelijk worden het vier uur. Natuurlijk tegen een goede betaling! De lessen vinden plaats in Venlo in gymzaal De Meule. Het gaat om iemand die in het nieuwe seizoen (september 2015) kan starten.

Neem voor meer informatie contact op via mmelis@kunstencentrumvenlo.nl of bel 06 43056998.
11-05-2015 07:39,

Gezocht: Instructeur Drumband en Jachthoornkorps St Sebastianus Laar-Weert

Drumband en Jachthoornkorps St Sebastianus Laar-Weert is een bloeiende vereniging die bestaat uit veel… Drumband en Jachthoornkorps St Sebastianus Laar-Weert is een bloeiende vereniging die bestaat uit veel jeugdige leden. Ons muziekkorps is opgebouwd uit een voltallige slagwerkgroep, jachthoorns, trompetten, bastrompetten, sousafoons, en lyra. 

Wij zijn een vereniging met ruim 30 musicerende leden en een 15-tal muzikanten in opleiding. Het korps speelt in de 1e divisie sectie B en heeft in 2012 het bondsconcours afgesloten als Limburgs Kampioen. Een ander hoogtepunt was de 2e prijs in de First Division op het WMC 2009 in Kerkrade . 

Onze huidige instructeur heeft na jarenlange verdienstelijkheid besloten om de dirigeerstok neer te leggen. Wellicht bent u diegene die de uitdaging aan durft te nemen om ons korps verder te brengen in nieuwe successen. 

Wat bieden wij u? 
- Een jong korps met een verscheidenheid aan muzikanten. Het niveau van de muzikanten varieert van leerling tot doorgewinterde muzikanten die ook op hoog niveau spelen bij harmonie of fanfare. 
- Een actieve muziekcommissie die o.a. jaarlijks een ledenwerfactie houdt waarna wij de leerlingen een eigen interne muziekopleiding kunnen aanbieden. 
- Een jeugdactiviteitencommissie die het belangrijk vindt om de jeugdleden naast het musiceren ook andere activiteiten aan te bieden om de banden binnen de vereniging te versterken.  
- Een team dat naast gezelligheid en kameraadschap ook bereid is om, met het huidige niveau, prestaties neer te zetten. Ook groei in niveau behoort tot de mogelijkheden. 

Wat zoeken wij?
- Een instructeur die gevoel heeft voor de vereniging en een goede balans kan bewaren tussen gezelligheid/kameraadschap en de muzikale prestaties op niveau houdt. 
- Die bereidt is om elke donderdagavond de repetitie te leiden en de handvatten kan aanreiken om het samenspel en techniek te verbeteren. 
- Die ambitie heeft met zowel slagwerk als blaasinstrumenten. 
- Die mensen kan stimuleren om hun eigen grenzen te verleggen om zo tot een mooi muziekaal resultaat te komen. 

Bent u de instructeur die deze uitdaging wil onderzoeken en kennis wil maken met ons muziekkorps? Neem dan contact op met Pierre Wijen via info@sintsebastianuslaar.nl of 06 16730861. Wij zullen dan persoonlijk een gesprek met u aangaan en eventuele vervolgstappen met u doornemen.Lees meer…
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
11-03-2015 15:41,

Dansers gezocht voor cheerleaders dansproject

Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt dansers en dansscholen uit om mee te doen aan een fantastisch… Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt dansers en dansscholen uit om mee te doen aan een fantastisch dansproject: een cheerleaderdans speciaal voor VenloStormt op zondag 14 juni 2015! Het streven is om 100 dansers bij elkaar te zetten en hen dezelfde choreografie te laten doen, uiteraard met pompons.
 
De choreografie duurt circa 5 minuten en zal om de 10 minuten worden uitgevoerd. Iedere groep komt dus binnen 1,5 uur met zes optredens van 5 minuten aan bod. De grote groep wordt in drieën gedeeld:
- Groep 1 werkt van 12.30-14.00 uur
- Groep 2 werkt van 14.00-15.30 uur
- Groep 3 werkt van 15.30-17.00 uur

Deelnemers kunnen aangeven naar welk tijdstip hun voorkeur uitgaat. Het oefenen van de choreografie kan gewoon thuis of in de eigen dansstudio; deelnemers krijgen namelijk een filmpje toegestuurd. Grace Bellel, consulent Dans bij het Huis, komt desgewenst ook langs tijdens de repetitie(s) voor tips of bij vragen.
 
Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Grace Bellel via gbellel@hklimburg.nl of 0475 399 276.
 
VenloStormt is een Hindernissen Stormloop en vindt plaats op zondag 14 juni 2015 in Venlo. Een afwisselend, uitdagend en origineel parcours met veel hindernissen. Zowel in de stad als langs de uiterwaarden van de Maas. Dwars door gebouwen, klimmen op containers, kruipen door een grote modderbak, klauteren over een stellage met cargonetten, roetsjen van een mega waterglijbaan, rauzen over sloopauto's, springen tussen grote en kleine autobanden, tijgeren onder pantservoertuigen, zwemmen in containers gevuld met water... en nog veel meer. Zie www.venlostormt.nl voor meer informatie. 
10-03-2015 10:58,

Kunstenaars gezocht voor KunstPlein OLV

Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag… Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag roepen wij professioneel werkende kunstenaars op zich hiervoor in te schrijven! Dit kan nog steeds.

Voor alle benodigde informatie verwijzen we naar onze website: www.kunstpleinolv.nl. Ook is het mogelijk ons te mailen via info@kunstpleinolv.nl

Gezien de reeds binnenkomende aanmeldingen belooft het weer een fantastisch weekend te worden! 
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
meer prikbordberichten…
disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdcultuurfonds limburg keramiek kring Limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs film circuit limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting de weeffout stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?