welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Wij zijn een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

hkl_foto_huis_voor_de_kunsten_limburg_gebouw
nieuws
 • 30 juli 2015 Jan Loonen benoemd tot lid Raad van Toezicht Huis voor de Kunsten Limburg
  Onlangs heeft de Deelnemersraad van het Huis voor de Kunsten Limburg Jan Loonen, wethouder Werken bij de gemeente…
  Onlangs heeft de Deelnemersraad van het Huis voor de Kunsten Limburg Jan Loonen, wethouder Werken bij de gemeente Venray namens het CDA, benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Huis.

  Jan heeft vooral als groot cultuurconsument affiniteit met cultuur (hij is regelmatig theaterbezoeker, luistert graag naar muziek en zijn echtgenote speelt in een muziekgezelschap). Verder heeft hij een behoorlijke politieke en bestuurlijke ervaring als wethouder en lid van Provinciale Staten. Voor zijn wethouderschap was hij zelfstandig adviseur in de agrarische sector.

  Hij volgt Jan Verhoeven op, die per 1 januari 2015 is afgetreden.
 • 23 juli 2015 Laatste kans om foto's in te zenden voor de Euregionale Fotowedstrijd 2015
  Fotografen opgelet! Vrijdag 24 juli a.s. sluit de inzendtermijn voor het aanleveren van foto's voor de Euregionale…
  Fotografen opgelet! Vrijdag 24 juli a.s. sluit de inzendtermijn voor het aanleveren van foto's voor de Euregionale Fotowedstrijd 2015.

  De Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse Fotokringen en het Deutscher Verband für Fotografie organiseren dit jaar samen met het Huis voor de Kunsten Limburg en Ensemble 88 een fotowedstrijd die in het teken staat van de mijnsluiting, in 2015 exact 50 jaar geleden. Het thema van de Euregionale Fotowedstrijd is dan ook: ‘De Letste Schiech’ (de laatste werkdag).

  Vrijetijdsfotografen uit Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg en Nordrhein worden uitgenodigd om de mijnsluiting en alles wat doet denken aan de toenmalige laatste ‘schiech’ in beeld te brengen. Dat kan aan de hand van foto’s van verlaten mijnsites en –schachten in bovenstaande regio’s of van andere objecten die herinneren aan de mijnen en de mensen die er destijds werkten. Maar fotografen worden met name uitgedaagd om een brug te maken naar vandaag de dag en een eigentijdse (anno 2015) vertaling te maken van het thema ‘De Letste Schiech’. Ook vandaag de dag worden laatste diensten of ‘schiechten’ gedraaid. We leven in een roerige tijd waarin ontslagen en werkeloosheid aan de orde van de dag zijn. De (maatschappelijke) gevolgen van de economische crisis zijn overal zichtbaar. Bedrijven (groot en klein) moeten noodgedwongen hun deuren sluiten, veel winkelpanden staan leeg, mensen kunnen maar moeilijk rondkomen, veel huizen staan te koop, uitkeringsinstanties en uitzendbureaus worden druk bezocht etc.

  De Euregionale Fotowedstrijd staat open voor vrijetijdsfotografen die zijn aangesloten bij fotoverenigingen die deel uitmaken van bovengenoemde fotobonden of individueel lid zijn van één van de fotobonden. Fotowerk inzenden kan nog t/m vrijdag 24 juli a.s. (17.00 uur) bij het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond.

  Deelnemen aan de wedstrijd is de moeite waard! Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. Zij selecteren een aantal foto’s voor de foto expositie die op diverse plekken in de Euregio te zien zal zijn. Tevens worden de drie beste fotoseries en drie beste individuele werken beloond met een geldprijs.

  De Euregionale Fotowedstrijd is dit jaar onderdeel van het Euregionale Foto- en muziekproject ‘De Letste Schiech’. Het project vindt plaats in het kader van het ‘Jaar van de Mijnen’. Het bestaat naast de Euregionale Fotowedstrijd en een expositie, die in de periode augustus 2015 t/m februari 2016 op achtereenvolgens vier locaties in de Euregio zal plaatsvinden, ook uit een concertreeks van Ensemble 88. De concerten (met hedendaagse muziek die refereert naar de mijnsluiting) vinden plaats tijdens de opening van de exposities.

  ‘De Letste Schiech’ is een project van de Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse Fotokringen, het Deutscher Verband für Fotografie, Ensemble 88 en het Huis voor de Kunsten Limburg. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Het Jaar van de Mijnen, Cultura Nova, Gemeente Sittard-Geleen, het Fonds Sociale Instellingen en de Euregio Maas-Rijn.

  Klik hier voor meer informatie over 'De Letste Schiech' en het wedstrijdreglement en het inschrijfformulier van de fotowedstrijd.
 • 22 juli 2015 Vroegboekkorting NOVA Filmfestival 2015
  Op 7 en 8 november 2015 vindt het NOVA Filmfestival plaats in Theater De Maaspoort in Venlo. Tijdens het festival…
  Op 7 en 8 november 2015 vindt het NOVA Filmfestival plaats in Theater De Maaspoort in Venlo. Tijdens het festival worden de beste en meest bijzondere films van non-professionele filmers uit heel Nederland getoond. Ook vindt een interessant randprogramma plaats waarbij u o.a. een bezoek kunt brengen en zelf deel kunt nemen aan een professionele filmset.

  De Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) heeft belangrijk nieuws met betrekking tot de ticketverkoop van het festival. Leden van LOVA filmclubs en LOIA-, CineLOVA- en Cinesud leden kunnen met korting het NOVA Filmfestival bezoeken. Ook kunnen zij kaarten met korting bestellen voor hun partner, familieleden en/of personen die een bijdrage hebben geleverd aan een film die tijdens het NOVA Filmfestival draait. De kortingsregeling geldt alleen in de voorverkoop en is geldig tot 1 september a.s voor bovenstaande doelgroep. De kortingsactie wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Huis voor de Kunsten Limburg. De bijdrage is bedoeld als stimulans voor de Limburgse (amateur)filmsector en heeft als doel om zoveel mogelijk Limburgse filmmakers kennis te laten maken met hét nationale festival voor amateurfilm. Voor personen die niet lid zijn van de LOVA, CineLOVA of Cinesud gelden de reguliere (maar ook zeer aantrekkelijke!) toegangsprijzen. 

  Kijk voor meer informatie over het NOVA Filmfestival en een overzicht van de (vroegboek)prijzen op www.cinelova.nl


  lees meer…
 • 13 juli 2015 Voorbereidingen Nu of Nooit 2015 van start
  Vanaf deze maand start Stichting Popmuziek Limburg met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd Nu of…
  Vanaf deze maand start Stichting Popmuziek Limburg met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich gratis inschrijven voor de wedstrijd en meedingen naar de hoofdprijs: het felbegeerde optreden tijdens het prestigieuze Pinkpop festival. De zes voorrondes van Nu of Nooit vinden vanaf oktober 2015 plaats in de grootste poppodia verspreid door de hele provincie. De finale zal dit jaar plaatsvinden in de Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters) te Heerlen.
   
  Stichting Popmuziek Limburg (SPL) wil met de popwedstrijd poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. SPL biedt een dertigtal acts de mogelijkheid om speelervaring op te doen in de zes grote professionele popzalen van Limburg. De zes finalisten krijgen twee coachingsdagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop. Talentontwikkeling staat centraal binnen de wedstrijd.
   
  Nu of Nooit is al jaren dé contest voor Limburgse popmuzikanten. Bands, hiphop formaties en singer-songwriters kunnen zich vanaf vandaag tot uiterlijk 28 augustus a.s. inschrijven voor Nu of Nooit 2015. Uit deze inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van 30 deelnemers. Deze zullen in zes voorrondes spelen om een finaleplaats. De uiteindelijke zes finalisten strijden op zaterdag 12 december 2015 in de Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters) te Heerlen om dat felbegeerde plekje op de 47ste editie van Pinkpop. Zes finalisten worden gekozen door een professionele jury.
   
  Wijzigingen ten opzichte van vorige Nu of Nooit edities
  De Limburgse popsector bruist en blijft gestaag groeien. Een blijvende toename van het aantal inschrijvingen voor Nu of Nooit geeft aan dat er een grote behoefte is onder popacts, bands en muzikanten om deel te nemen. Inmiddels is de provincie ook uitgerust met meer professionele en goede poppodia wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de organisatie. Er is dan ook voor gekozen om een extra (zesde) voorronde te organiseren. Ook is de planning van de wedstrijd aangepast en zullen de voorrondes en de finale eerder plaatsvinden. Zo hoopt de organisatie de begeleiding van de deelnemers uit te breiden en de voorbereidingstijd voor Pinkpop en het daaropvolgende festivalseizoen te kunnen intensiveren. Uiteindelijk moet deze aanpassing vooral de deelnemers ten goede komen.
   
  Planning
  Inschrijven: maandag 29 juni tot en met vrijdag 28 augustus 2015
  Voorronde 1: vrijdag 16 oktober 2015 – Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen
  Voorronde 2: zaterdag 17 oktober 2015 – Muziekcentrum de Bosuil, Weert
  Voorronde 3: vrijdag 23 oktober 2015– Muziekgieterij, Maastricht
  Voorronde 4: zaterdag 24 oktober 2015 – Poppodium Volt, Sittard
  Voorronde 5: vrijdag 30 oktober 2015 – Grenswerk, Venlo
  Voorronde 6: zaterdag 31 oktober 2015 – ECI Cultuurfabriek, Roermond
  Finale: zaterdag 12 december 2015 – Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters), Heerlen
   
  Inschrijven
  Inschrijven kan via de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl. Demo’s kunnen worden opgestuurd naar SPL, Postbus 203, 6040 AE Roermond. Maar het is ook mogelijk om MP3 bestanden via wetransfer naar lerkens@hklimburg.nl te sturen. Voor beide opties geldt: minimaal 2 eigen tracks.
 • 12 juli 2015 Genomineerden Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2015 bekend
  Choreografen Arno Schuitemaker, Amos Ben-Tal en Loïc Perela zijn de drie genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse…
  Choreografen Arno Schuitemaker, Amos Ben-Tal en Loïc Perela zijn de drie genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2015. Deze landelijke prijs van € 12.000,-, beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht, wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzondere en talentvolle choreograaf, die al een aantal in het oog springende choreografieën heeft gerealiseerd, maar nog geen structurele subsidie ontvangt. De programmaredactie van de Nederlandse Dansdagen kiest elk jaar, op basis van voordrachten uit het Nederlandse dansveld, drie genomineerden.

  Arno Schuitemaker creëert al jaren choreografieën die een regelrechte vrucht zijn van deze tijd. Zijn werk toont ons in een uiterste abstractie de mens in de huidige samenleving die tegelijkertijd gefragmenteerd en verbonden is. Zijn choreografieën verleggen bijna ongemerkt grenzen tussen dansers onderling, tussen dansers en het publiek en tussen dans en wetenschap.
   
  Het multi-talent Amos Ben-Tal ontlokte met zijn laatste werken een verfrissende relatie met zijn publiek. Zijn choreografieën vragen ter plekke van zowel dansers, als publiek een creatief actieve houding. Met zijn gearticuleerde bewegingstaal plaatst hij co-creatie verrassend in het middelpunt van zijn werk.

  Loïc Perela ontwikkelde in de afgelopen jaren een subtiele en sensitieve danstaal die getuigt van een scherp oog voor compositie. Ondanks de bijna basale vorm van zijn werk, waarin de transformatie van simpele bewegingen
  een grote rol speelt, weet hij zijn publiek te raken en een sterke fysieke ervaring te geven. 
   
  Opzet prijs
  In september presenteren de genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan een commissie. Tijdens de 18 editie van Festival de Nederlandse Dansdagen op 2, 3 en 4 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. De commissie, onder voorzitterschap van festivaldirecteur Peggy Olislaegers, bestaande uit Wethouder Cultuur Maastricht Mieke Damsma, Ton Smeets van Stichting Cultuur en Bedrijf Maastricht, choreograaf Conny Janssen van Conny Janssen Danst, algemeen directeur Peggy van Sebillen van Zuiderlicht, docent Jan van Opstal van Toneelacademie Maastricht en directeur Branko Popovic van FashionClash, zal na dialoog met de drie makers de winnaar kiezen. Het talent van de winnaar wordt beloond, en de € 12.000,- van de stad Maastricht wordt geïnvesteerd in het nog te creëren werk dat in 2016 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaat. Eerdere winnaars waren o.a. Muhanad Rasheed (2010), Joeri Dubbe (2011), Alida Dors (2012) en Giulio D’Anna (2013). De voorstelling Mum’s the Word van Cecilia Moisio, de winnaar van vorig jaar, gaat op zaterdag 3 oktober tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première in Theater Kumulus.
   
  lees meer…
 • 30 juni 2015 Debat Sport en cultuur: Samen sterker - De kracht van verbinding
  Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Nederlands Instituut voor Sport en…
  Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) organiseren een debat over de kracht van verbinding tussen sportverenigingen en culturele instellingen; over samen optrekken in plannen en uitvoering. Het debat vindt plaats bij Nieuw Welgelegen in Utrecht, pal naast de start van de eerste tijdrit van de Tour de France een dag later. 

  Deelname aan sport en cultuur draagt bij aan een vitale samenleving. Dit sluit aan bij de transities in het sociaal domein waarvoor gemeenten sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk zijn. Door samen op te trekken kunnen sport en cultuur meer samenhang creëren in dorpen en steden en een bijdrage leveren aan plezier, zelfontplooiing en talentontwikkeling. 

  Gemeenten hebben sinds kort zelf in de hand hoe ze hun gelden voor jeugd, ouderen en werk inzetten. Door verschillende instellingen en organisaties in de wijk aan elkaar te verbinden, ontstaat efficiency. Aanbod van sport- en cultuuractiviteiten helpt daarbij. Dit debat laat creatieve denkers aan het woord die beweging brengen in hun sociale omgeving. Aanjagers van samenwerking maken nieuwe mogelijkheden zichtbaar. 

  Onder leiding van dagvoorzitter en columnist Marcel Rözer gaan wetenschappers uit de sport (Johan Steenbergen) en cultuur (Miriam Gazzah) met elkaar in gesprek. De Utrechtse wethouder Paulus Jansen legt uit hoe deze onderwerpen in Utrecht hand in hand gaan. Tot slot gaan de deelnemers in debat, aangevoerd door korte pitches van experts op het gebied van sport en cultuur, waaronder Cristan Segers (Huis voor de Sport Limburg) over ‘Samen winnen’, een gezamenlijk project van het Huis voor de Sport Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg.
   
  Na afloop zijn alle bezoekers uitgenodigd voor La Caravane d’Utrecht. Ga voor het volledige programma en het inschrijfformulier naar www.lkca.nl.
   
  Datum: 3 juli
  Tijd: 16.00-19.00 uur
  Locatie: Nieuw Welgelegen, Utrecht
  Entree: gratis
 • 30 juni 2015 VSBfonds viert 25-jarig bestaan met ideeënwedstrijd
  Doe mee en verzilver uw idee!
   
  VSBfonds bestaat 25 jaar. Een zilveren jubileum. En dat wordt gevierd met een…
  Doe mee en verzilver uw idee!
   
  VSBfonds bestaat 25 jaar. Een zilveren jubileum. En dat wordt gevierd met een speciale ideeënwedstrijd. Heeft u een goed idee voor een mooiere samenleving? Dan heeft u nu de kans om uw idee uit te voeren! Doe mee met de wedstrijd van VSBfonds en verzilver uw idee. Voor de beste ideeën zijn er prijzen van € 2.500 of € 25.000.
   
  Wat voor ideeën maken kans?
  Bij deze wedstrijd gaat het om een idee waarbij u zich, vanuit een vereniging of stichting, inzet voor een ander. Een idee dat mensen stimuleert mee te doen aan sociale of culturele activiteiten. Dit is een idee dat eraan bijdraagt dat mensen elkaar ontmoeten, begrijpen en inspireren. Heeft u zo’n plan? Doe dan mee en verzilver uw idee.
   
  Hoe doet u mee?
  Dat kan door een filmpje te laten maken tijdens de roadshow met de zilveren jubileumcaravan. Deze gaatvan 19 augustus tot en met 6 september on tour door Nederland, op zoek naar culturele of maatschappelijke initiatieven.
   
  Wilt u een filmpje laten maken? Kijk dan op vsbverzilverjeidee.nl hoe u kunt deelnemen aan de wedstrijd. U kunt zich tot vrijdag 24 juli aanmelden voor deelname. De bedenkers van de meest kansrijke ideeën ontvangen  een opnamebevestiging.
   
  Meer weten? Lees hier alles over de wedstrijd en check wanneer de caravan bij u in de buurt is. 
 • 29 juni 2015 Gemeente Weert sluit aan bij Jeugdcultuurfonds Limburg
  Wethouder Geert Gabriëls ondertekent op maandag 6 juli a.s. de samenwerkingsovereenkomst met het Jeugdcultuurfonds…
  Wethouder Geert Gabriëls ondertekent op maandag 6 juli a.s. de samenwerkingsovereenkomst met het Jeugdcultuurfonds Limburg. De gemeente Weert investeert per jaar € 20.000,- in dit fonds. Dankzij het Jeugdcultuurfonds krijgt jeugd de kans om lessen te volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, kunstatelier, muziekvereniging of dansschool. Het gaat hierbij om kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar, uit gezinnen in Weert die om financiële redenen hier zelf niet toe in staat zijn.
   
  De gemeente Weert is sinds 2012 aangesloten bij het Jeugdsportfonds, een vergelijkbaar initiatief. Daarnaast is de gemeente ook aangesloten bij www.kansvoormijnkind.nl. Deze website wordt gefinancierd door Nibud, Stimulanz en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op deze website kunnen gezinnen met een laag inkomen zien voor welke ondersteuning zij in aanmerking komen.
   
  Waardevol voor jeugd
  De mogelijkheid tot deelname aan kunst- en cultuuractiviteiten is voor de ontwikkeling van kinderen van groot belang. 'Kunst is een vriend die je nooit in de steek laat.' Deze toepasselijke slogan van het Jeugdcultuurfonds geeft treffend weer wat de betekenis van kunst- en cultuurdeelname voor een kind is. Kinderen en jongeren die leven rondom de armoedegrens krijgen vaak niet de kans om lid te worden van een vereniging of les te nemen aan de muziekschool. Cultuurparticipatie draagt bij aan een positief gevoel van eigenwaarde, het bieden van structuur in een weekprogramma, het versterken van het sociale netwerk en in het algemeen een verbreding van de kijk op de wereld.
   
  Werkwijze Jeugdcultuurfonds
  Professionals die het gezin goed kennen, kunnen een aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds. Bijvoorbeeld professionals uit het onderwijs of maatschappelijk werk, de huisarts of jeugdhulpverlener. Ouders kunnen zelf dus geen aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds. Kinderen die voor financiële ondersteuning uit het Jeugdcultuurfonds in aanmerking komen, komen uit een gezin met minder draagkrachtige ouders. Dit betekent ouders met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm die van toepassing is. De bijdrage van het Jeugdcultuurfonds is per kind maximaal € 450,- per jaar. Deze vergoeding wordt niet aan het kind of ouder verstrekt, maar rechtstreeks overgemaakt aan de instelling of vereniging. Naar verwachting kunnen ongeveer 70 aanvragen per jaar gehonoreerd worden.
   
  Contactpersonen en intermediairs
  Op dit moment kunnen Centrum voor Jeugd en Gezin en Stichting Leergeld een aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds doen. Andere contactpersonen moeten zich hiervoor eerst registreren. Bent u een intermediair: een schooldirecteur, maatschappelijk werker of huisarts? Meld u zich dan aan via www.allekinderendoenmee.nl of mail naar limburg@jeugdcultuurfonds.nl. Help mee een aanvraag te doen voor een kind dat u kent en waarvan u weet dat hij/zij heel graag wil toneelspelen, zingen, dansen, muziek maken of schilderen, maar waarvan de financiële situatie van het gezin dit niet toelaat.

  lees meer…
 • 29 juni 2015 Sophie Schreurs wint Finale Jonge Solisten 2015
  Maar liefst 46 solisten en een ensemble uit verschillende divisies namen op zondag 28 juni jl. deel aan de Finale…
  Maar liefst 46 solisten en een ensemble uit verschillende divisies namen op zondag 28 juni jl. deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De deelnemers, die via voorrondes waren geselecteerd, streden om de wisseltrofee en de mogelijkheid om op te treden in muziekserie LEF! op L1TV en een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht. Deze muzikale finale met mooie optredens van jonge, talentvolle muzikanten vond plaats in de Frans Boermanszaal van Theater De Maaspoort in Venlo. Klarinettiste Sophie Schreurs uit Horst heeft de Finale Jonge Solisten 2015 gewonnen. Met haar vertolking van ‘Sonata’ van F. Poulenc veroverde zij de harten van de juryleden en kreeg zij maar liefst 93 punten met lof der jury. Uit handen van gedeputeerde Ger Koopmans kreeg zij de wisseltrofee en Jan Cober overhandigde haar de prijs van het Conservatorium Maastricht.
   
  De jeugddivisie is gewonnen door Len Joris (euphonium) van Harmonie Eendracht Macht uit Wessem met 90 punten met lof van de jury. De vijfde divisie is gewonnen door Jarred Vossen (altsaxofoon) van Fanfare De Maasoever uit Roosteren met 85 punten. De vierde divisie is gewonnen door Floren Hendriks (hoorn) van Harmonie St. Joseph uit Sittard met 89 punten. De derde divisie is gewonnen door Rik Heijnen (trompet) van Harmonie St. Cecilia uit Susteren met 91 punten met lof der jury. De tweede divisie is gewonnen door Camiel Lemmens (hoorn) van Harmonie Aurora uit Grevenbicht met 92 punten met lof der jury.
   
  Sef Thissen overhandigde deze winnaars per divisie de LEF!-vouchers. De voucher staat voor een uitnodiging voor de TV-serie LEF!, een coproductie van L1 met Omroep Venlo waarin Sef Thissen praat met de jongeren én met doorgewinterde artiesten over hun passie: muziek. De begeleiding wordt onder meer door ensembles van philharmonie zuidnederland verzorgd. Uit de deelnemers aan LEF! worden twee solisten geselecteerd die tijdens de HaFaBra-concerten van philharmonie zuidnederland een solistisch optreden mogen geven en wordt één solist uitgekozen die mag soleren tijdens Viva Classic Live te Venlo. Door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen worden bovendien een tweetal masterclasses ingericht voor jonge koper- en houtblazers, die in het voorjaar van 2016 plaatsvinden.
   
  Wilt u alle optredens nog eens terugzien? Dat kan! L1 TV heeft alle optredens opgenomen en zal deze na de zomer op haar website publiceren.
   
  Kijk voor alle uitslagen van de Finale Jonge Solisten op www.lbmblaasmuziek.nl.
 • 24 juni 2015 Workshops 'Ondersteuning besturen' najaar 2015 online
  Ook in het najaar van 2015 organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een reeks workshops om verenigingsbesturen…
  Ook in het najaar van 2015 organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een reeks workshops om verenigingsbesturen te ondersteunen bij hun bestuurlijke activiteiten.
   
  Workshops:
  - Crescendo van mijn verenigingsimago
  - Fiscale & juridische zaken
  - Vinden en binden van vrijwilligers
  - Kennismaking met social media
  - Facebook voor gevorderden - Hoe bereik ik mijn doelgroep
  - Social media voor gevorderden - YouTube, Google+, Instagram, Twitter, WhatsApp, Snapchat en HootSuite
   
  De workshops worden verspreid over de provincie Limburg aangeboden en zijn bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Met de hiervoor genoemde bonden en de Provincie Limburg is het volgende afgesproken: indien een workshop twee weken voor de workshopdatum niet vol is, dan kunnen ook leden van andere bij het Huis aangesloten organisaties zich aanmelden. Deelname is gratis.
   
  Waarom zijn deze workshops interessant voor u en uw vereniging?
  1. De thema’s sluiten aan bij de beleving en behoefte van verenigingsbesturen.
  2. U deelt en leert van ervaringen van andere verenigingen.
  3. De workshops worden gegeven door ervaren trainers die affiniteit hebben met het verenigingsleven.
  4. Het betreft actieve bijeenkomsten, waarin u als deelnemer uw inzichten en vaardigheden kunt verbeteren ter bevordering van de bestuurskracht van uw vereniging.
   
  Ga voor meer informatie over de inhoud van de workshops, data, locaties en aanmelden naar www.hklimburg.nl/motievolkscultuur.
 • 12 juni 2015 Filmdagen Hückelhoven 2015 presenteert 'Gluckauf' van Remy van Heugten
  Save the date en zeg het voort! Van vrijdag 20 t/m zondag 22 november 2015 vindt alweer de 44ste editie van de…
  Save the date en zeg het voort! Van vrijdag 20 t/m zondag 22 november 2015 vindt alweer de 44ste editie van de Filmdagen Hückelhoven plaats in het gelijknamige stadje in Duitsland, net over de grens bij Sittard. Tijdens de Filmdagen Hückelhoven komen zo’n 200 jongeren uit de Euregio naar Hückelhoven om recente (arthouse) films uit Nederland, Duitsland en België en producties van regionale talenten te bekijken en te bespreken.

  Heb jij of ken jij iemand die recentelijk een kortfilm heeft gemaakt? Laat het ondergetekende dan weten. In het kortfilmprogramma van de Filmdagen Hückelhoven tonen we graag producties van (jonge) makers uit de regio. We nodigen de makers ook graag uit om de vertoning bij te wonen en in gesprek te gaan met de festivalbezoekers over zowel het thema van de film als het maakproces.

  Het filmprogramma van de Filmdagen 2015 krijgt geleidelijk aan vorm. Eén van de Nederlandse films die, in aanwezigheid van de regisseur, vertoond zal worden tijdens het festival, is de Limburgse productie Gluckauf van Remy van Heugten. Gluckauf is een Limburgse speelfilm over de verstikkende liefde tussen een vader en zoon. Lei, een dolende vijftiger, leeft onderaan de sociale ladder en doet er alles aan om te overleven. Wanneer zoon Jeffrey ontdekt dat Lei een schuld heeft bij een onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen. Hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne. Bekijk hier de trailer van de film.

  Jongeren t/m 27 jaar kunnen voor slechts € 60,- deelnemen aan de Filmdagen (incl. twee hotelovernachtingen, ontbijt, lunch en diner), 27-plussers betalen € 100,-. Kijk voor meer informatie over de Filmdagen Hückelhoven op www.filmtage-hueckelhoven.de/nl of bekijk de flyer in de bijlage. Houd de website in de gaten voor updates omtrent het filmprogramma. Aanmelden voor de Filmdagen kan via het inschrijfformulier op de website. 
 • 09 juni 2015 Platbook 14: veertiende editie dialectboekje in het teken van ‘Grenzen’
  Voor de veertiende editie van Platbook, de boekenreeks voor en van de Limburgse dialectlezer en –schrijver, lieten…
  Voor de veertiende editie van Platbook, de boekenreeks voor en van de Limburgse dialectlezer en –schrijver, lieten schrijvers uit de hele provincie zich inspireren door het thema ‘grenzen’. Ze leverden wederom een ruime hoeveelheid teksten aan in allerlei Limburgse dialecten. Ria Oomen-Ruijten, ex-Europarlementariër uit Maasbracht, maakte een selectie uit alle bijdragen en schreef de inleiding voor Platbook 14. Het boekje wordt zondag 14 juni a.s. om 14.00 uur gepresenteerd in Boekhandel Dominicanen (Dominicanerkerkstraat 1) in Maastricht. De presentatie is voor iedereen (gratis) toegankelijk.

  Het thema van Platbook 14 is ‘grenzen’. Daar zijn er heel veel van in Limburg, zowel in het landschap als in de hoofden van mensen. Een grens is immers meer dan een streep die onze nationaliteit bepaalt. Dialectschrijvers van Venray tot Weert en van Roermond tot Kerkrade lieten zich inspireren door het thema en hebben gezamenlijk zo’n 100 teksten aangedragen voor de veertiende editie van Platbook. De eindredactie was dit keer in handen van ex-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten, die zich in het verleden heeft beziggehouden met het wegwerken van grenzen in Europa. Aldus Oomen-Ruijten maken grenzen het ons soms lastig, maar ze maken ons ook rijker in onze ervaringen. Grenzen zeggen volgens haar ook iets over de manier waarop we omgaan met onze levensfase van jong naar oud, van leven naar dood. Grenzen bepalen ook ons gedrag en hangen nauw samen met de manier waarop we zijn opgevoed. Grenzen stellen heeft alles te maken met het respect dat je hebt voor andere mensen. De 36 teksten die Oomen-Ruijten uiteindelijk geselecteerd heeft voor Platbook 14 gaan over al deze en andere vormen van ‘grenzen’.

  Platbook 14 wordt gepresenteerd op zondag 14 juni a.s. Ria Oomen-Ruijten zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Enkele schrijvers van Platbook 14 zullen hun eigen bijdrage voorlezen.

  Platbook 14: Grenzen is na de presentatie op zondag 14 juni o.a. verkrijgbaar bij de Limburgse boekhandel of te bestellen in de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg. Ook de 13 voorgaande edities zijn via deze website te bestellen. De publicaties kosten € 9,90 per stuk (excl. verzendkosten). Kijk voor meer informatie over Platbook op www.limburgsedialecten.nl.

  Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, uitgeverij TIC en Wim Kuipers.
   
 • 02 juni 2015 Genomineerden Muulkes 2015 bekend!
  Op vrijdag 26 juni, tijdens de Aovend van ’t Muulke, reikt Toneelhuis LFA in het Munttheater in Weert de felbegeerde…
  Op vrijdag 26 juni, tijdens de Aovend van ’t Muulke, reikt Toneelhuis LFA in het Munttheater in Weert de felbegeerde Muulkes 2015 (Limburgse toneelprijzen) uit aan o.a. de meest opvallende voorstelling, initiatief en speler binnen het Limburgse amateurtoneel.
   
  NOMINATIES 2015
  Meest bijzondere voorstelling:
  - Voorstelling ‘Zwart Goud’ door Theatergroep Habbekrats (Maasbree)
  - Voorstelling ‘De Knecht van Twee Meesters’ door Toneelvereniging C.O.M. (Meijel)
  - Voorstelling ‘Kletsproat ‘ door Toneelvereniging De Vrije Spelers (America)
  - Voorstelling ‘Zonderlingen’ door Theater Katarsis (Venlo)
  - Voorstelling ‘Wienieë weëd mieng vrauw dieng vrauw…?’ door Theater Ós Parkstad (Heerlen)

  Meest bijzondere jeugd-/jongerenvoorstelling:
  - Toneelvereniging Applaus (Thorn) met de voorstelling ‘Wat als..?’
  - Theaterschool KIEK (Kerkrade) met de voorstelling ‘Meisjes zijn niks’
  - Toneelvereniging De Volhouders (Stramproy) met de voorstelling ‘De Haan in het Kippenhok’
  - Toneelvereniging Tovri (Meterik) met de voorstelling ‘De Kleine Zeemeermin’
   
  Meest bijzondere nieuwe initiatief:
  - Voorstelling ‘Bok & Geit’ door gelegenheidsduo Bert Kop en Geerte Schmitz
  - Voorstelling ‘Toneel op je Bord’ door Toneelvereniging Tovri (Meterik)
  - Voorstelling ‘De Kleine Zeemeermin’  door Toneelvereniging Tovri (Meterik)
   
  Meest opvallende vormgeving van een voorstelling:
  - Voorstelling ‘Tatáá Tatáá’ door Sociëteit de Flarussen (Blerick)
  - Voorstelling ‘666 – de Eeuwige Bruiloft’ door ‘Theaterwerk in Uitvoering’ (Kerkrade)
  - Voorstelling ‘Kletsproat’ door Toneelvereniging De Vrije Spelers (America)
  - Voorstelling ‘Wanda’s Bonte Was’ door Toneelvereniging Poespas (Hegelsom)
  - Voorstelling ‘De Kleine Zeemeermin’ door Toneelvereniging Tovri (Meterik)

  Meest opvallende promotie van een voorstelling:
  - Limburgs Toneel Sittard (Sittard) – voorstelling ‘Hotel de Sjwaan maak Zitterd laam’
  - Toneelvereniging De Vrije Spelers (America) – voorstelling ‘Kletsproat’
  - Toneelvereniging Poespas (Hegelsom) – voorstelling ‘Wanda’s Bonte Was’
  - Toneelvereniging Ons Genoegen (Genhout) – voorstelling ‘De Inspecteur’

  Meest opvallende vrouw in een grote rol:
  - Henny van Oers als Moeder Thea in ‘Nacht, Moeder’ door Theater Ós Parkstad (Heerlen)
  - Anita Rongen als Riek Schuurman in ‘Kletsproat’ door Toneelvereniging De Vrije Spelers (America)
  - Paulien Stevens als Fien in ‘Zwart Goud’ door Theatergroep Habbekrats (Maasbree)
  - Myrte Groeneveld als Annie in ‘Zwart Goud’ door Theatergroep Habbekrats (Maasbree)
  - Ivon Schoenmakers als Jet in ‘De Flat van Jet’ door Volkstheater Kerkrade (Kerkrade)
   
  Meest opvallende vrouw in een kleine rol:
  - Kitty Gubbels als Stiena in ‘Zwart vleis op Elshaof’ door Tonieëlgroep Heitse (Heythuysen)
  - Peggy Brummans als Clarice in ‘De Knecht van Twee Meesters’ door Toneelvereniging C.O.M. (Meijel)
  - José Beckers als Tom in ‘Amateurs’ door Speelgroep Facet (Geleen)
  - Riet de Laat als Dottore Lombardi in ‘De Knecht van Twee Meesters’ door Toneelvereniging C.O.M (Meijel)

  Meest opvallende man in een grote rol:
  - Geer Kwaspen als Karel Vissers in ‘Aafspraok is Aafspraok’ door De Volhouders (Stramproy)
  - Sjef Schurgers als Anton in ‘Hotel de Sjwaan maak Zitterd laam’ door Limburgs Toneel Sittard (Sittard)
  - Paul van Dijk als John Janssen in ‘Gevaoredreejhook’ door Speelgroep Tosjopa (Tegelen)
  - Paul Peeters als Patrick Boersma in ‘Gevaoredreejhook’ door Speelgroep Tosjopa (Tegelen)
  - Frits Leipoldt als Irma Zonderboezem in ‘Lang en Gelökkig’ van Theatergroep Stella Duce (Venlo)

  Meest opvallende man in een kleine rol:
  - Patrick Zutt als Edward in ‘Licht van de Duisternis’ door Productiegroep Mesjogge, onderdeel van JeugdTheaterSchool Landgraaf
  - Frank Vossen als Kardinaal Tyrani in ‘De dag dat de Paus ontvoerd werd’ door Speelgroep Gelre (Roermond)
  - Erick van Heugten als ‘Alziende’ in ‘De Flat van Jet’ door Volkstheater Kerkrade (Kerkrade)
  - Bart Janssen als Sjaak in ’Tatáá Tatáá’ door Sociëteit de Flarussen (Blerick)
  - Paul Klaassens als Prins Roderick van Oranje-Nassaustraat in ‘Lang en Gelökkig’ door Theatergroep Stella Duce

  lees meer…
meer nieuws…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
agenda
 • 10 mei 2015 - 13 september 2015samenwerkings activiteit Bijzondere jubileumeditie Tegelse Passiespelen
  Tot en met zondag 13 september 2015 vindt in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen de uitvoering van het Tegelse…
  Tot en met zondag 13 september 2015 vindt in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen de uitvoering van het Tegelse Passiespel ‘Lente in Galilea’ plaats. Meer nog dan zijn voorgangers tilt dit 20e passiespel de universele thematiek van het lijdensverhaal van Jezus naar het hier en nu. Vertrouwen en toewijding, verraad en verdriet, maar vooral ook hoop en liefde staan centraal in een aangrijpende theatergebeurtenis die in Limburg zijn weerga niet kent en niemand onberoerd zal laten.

  Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad:
  “Tevredenheid troef gistermiddag bij de première van de 20ste editie van de Tegelse Passiespelen.”
  “Abbie Chalgoum is een innemende en zeer menselijke Jezus, die niet alleen het kruis maar ook het spel met verve draagt”
   
  Maandenlang hebben ruim 400 vrijwilligers, amateurs en professionals, in leeftijd variërend van één tot ver in de 80, gewerkt om een unieke en verrassende versie van het aloude lijdensverhaal van Jezus neer te zetten. En het resultaat mag er zijn: álle puzzelstukken vallen op hun plek. De nieuwe tekst van de Vlaamse dichter Patrick Lateur. De keuze voor een nieuw vertelperspectief en grotere rollen voor de vrouwen in het lijdensverhaal. Het imponerende decor en de eigentijdse en dynamische benadering van regisseur Cees Rullens. De meeslepende muziek van Nard Reijnders die de gebeurtenissen inbedt. Onder de vlag van dit gedreven drietal hebben de Tegelse Passiespelen zich ontwikkeld tot een vorm van totaaltheater dat het publiek meeneemt, ontroert én tot denken zet.
   
  Speeldata:
  ‘Lente in Galilea’ is nog te zien t/m 13 september 2015 elke zondagmiddag om 14.30 uur en van zaterdag 18 juli t/m zaterdag 8 augustus ook op zaterdagavond, 18.30 uur.

  Entree: 1e rang € 35,- / 2e rang € 31,- / 3e rang € 26,- / rolstoel € 31,- / CJP, CKV, kinderen t/m 12 jaar € 17,50 / senioren vanaf 60 jaar 1e rang € 32,- , 2e rang € 28,50 , 3e rang € 24,-
   
  Kaarten zijn online te koop via www.passiespelen.nl, telefonisch via 077 326 31 00 of op locatie dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur (De Doolhof, Drink 60 5932 CP Tegelen).

  Let op: het is mogelijk naast uw kaarten ook aanvullende artikelen te bestellen zoals koffie/thee, vlaai, consumptie en programmaboek.

  Download hier de digitale flyer.


  Lees meer
 • 20 augustus 2015 - 30 augustus 2015samenwerkings activiteit Orlando Festival 2015 - 34e editie
  Het Orlando Festival is al 33 jaar thuis in Zuid-Limburg en de grensregio. Dankzij de succesvolle formule, het…
  Het Orlando Festival is al 33 jaar thuis in Zuid-Limburg en de grensregio. Dankzij de succesvolle formule, het hoge niveau van de internationale ensembles en musici, de verrassende programmering en de waardevolle lessen vinden talrijke deelnemers en bezoekers de weg naar dit unieke evenement. 

  Kamermuziekliefhebbers uit de hele wereld verzamelen zich in Abdij Hotel Rolduc (Kerkrade) waar dagelijks openbare lessen, lezingen, workshops en masterclasses worden gegeven aan getalenteerde jonge professionele ensembles en aan enthousiaste amateurgroepen. Dagelijks zijn er vijf-uur-concerten op Rolduc, met optredens van de Orlando musici en ensembles uit de Masterclass en uit de Orlando Academy. Iedere avond worden er bijzondere kamermuziekprogramma's gepresenteerd op mooie locaties.

  Het Orlando Festival 2015 begint op 20 augustus met het Orlando Concours, dit jaar voor pianotrio’s. Maximaal zeven ensembles worden toegelaten. Zij spelen de eerste drie rondes op Rolduc (ook toegankelijk voor publiek!) en na selectie is er dan op 22 augustus een finale voor drie ensembles in het Theater Heerlen. Een internationale jury bestaande uit Larissa Groeneveld (cello), Alan R. Kay (klarinet), Rainer Kussmaul (viool), Hannes Minnaar (piano) en Claus-Christian Schuster (piano) zal de 1e prijs (de Prix Charles Hennen) en de 2e en 3e prijs toekennen. 

  Tijdens het festival worden twee openbare masterclasses gehouden: voor strijkkwartet en voor pianotrio. Naast de muzikale lessen van de Amerikaanse violist Mark Steinberg, de Oostenrijkse pianist Claus-Christian Schuster en artistiek leider en altviolist Henk Guittart, zullen de ensembles ook gecoacht worden door communicatiedeskundige Dr. John Grey, en wordt er gewerkt aan lichaamshouding met Elizabeth Williams en met Jeanine Crombé aan Emotional Freedom Techniques.

  Download hier de concertfolder.


  Lees meer
 • 22 augustus 2015 16:00 - 17:30samenwerkings activiteit Opera 2.0 - El Rey
  Zaterdag 22 augustus presenteert OPERA 2.0 zich om 16.00 uur in het openluchttheater De Abdijhof in Thorn met EL…
  Zaterdag 22 augustus presenteert OPERA 2.0 zich om 16.00 uur in het openluchttheater De Abdijhof in Thorn met EL REY: aria’s, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera’s (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet, Puccini) gevat in een modern verhaal.

  Het verhaal is gebaseerd op een actueel onderwerp binnen de provincie Limburg: de spraakmakende gebeurtenissen rondom de Roermondse politicus Jos van Rey. 

  De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s nog steeds van deze tijd zijn.

  Opera 2.0 bestaat uit:
  - Suzan Seegers, verteller
  - Fenna Ograjensek, sopraan
  - Sef Thissen, bariton
  - Björn Bus, dirigent
  - Blazersensemble Helicon
  - Frans Pollux, verhaal.

  Entree: € 10.- incl. pauzedrankje (ingang Openluchttheater aan de Hofstraat)

  El Rey wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Maasgouw, Huis voor de Kunsten Limburg en Torna | Cultura.
 • 24 augustus 2015 - 27 augustus 2015samenwerkings activiteit Intrain4daagse Venlo
  Van 24 t/m 27 augustus vindt in de danszalen van de Vooropleiding Dans Venlo (Hogeweg 24) een intrain4daagse voor…
  Van 24 t/m 27 augustus vindt in de danszalen van de Vooropleiding Dans Venlo (Hogeweg 24) een intrain4daagse voor dansdocenten plaats. Er zijn dagelijks drie lessen van 90 minuten:
  10:00 – 11:30 uur: klassieke dans. Docent: Liesbeth Wiertz, pianist: Elena Herber
  12:00 – 13:30 uur: moderne dans. Docent: Dimfy Koolen
  14:00 – 15:30 uur: jazzdans. Docent: Sonja Bakker

  Neem voor meer informatie en om je aan te melden contact op met Liesbeth Wiertz via ewiertz@ogvo.nl of kijk hier
 • 26 augustus 2015 - 28 augustus 2015eigen activiteit Intraindagen Euregio Maastricht 2015
  Voor de vijfde keer organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg intraindagen voor dansdocenten en gevorderde dansers…
  Voor de vijfde keer organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg intraindagen voor dansdocenten en gevorderde dansers in de Euregio.

  Dansdocenten en dansers kunnen hier, vlak voordat hun eigen lessen weer beginnen, intensief trainen en inspiratie opdoen. De intraindagen worden georganiseerd in samenwerking met KUMULUS en GOTRA | Joost Vrouenraets in de dansstudio van KUMULUS te Maastricht.

  Meer weten over data, locatie, docenten en kosten of meteen inschrijven? Lees meer... 
 • 28 augustus 2015 - 06 september 2015samenwerkings activiteit Cultura Nova 2015
  Cultura Nova bestaat 25 jaar! Dat wordt gevierd met een bijzonder programma. Van vrijdag 28 augustus t/m zondag…

  Cultura Nova bestaat 25 jaar! Dat wordt gevierd met een bijzonder programma. Van vrijdag 28 augustus t/m zondag 6 september 2015 tien dagen lang hét zomerfestival in Heerlen en omgeving, vol passie, ontroering en spektakel voor jong en oud, met een internationaal programma vol theater, muziek en beeldende kunst.

  Jonge makers krijgen de kans om zich te presenteren naast hun ervaren collega’s. Er is ook een uitgebreid programma voor kinderen met prachtige voorstellingen uit binnen- en buitenland. Vóór Theater Heerlen is het sfeervolle festivalplein met een spiegeltent, waarin je heerlijk kunt eten en waarin elke avond verrassende bands optreden.

  Zondag 30 augustus vindt tijdens Cultura Nova in Theater Heerlen de Nederlandse première plaats van de SnowShow Symphony met in de hoofdrollen twee wereldberoemde artiesten: violist Gidon Kremer en clown Slava Polunin! Ze presenteren een speciale versie van Slava’s SnowShow onder begeleiding van het Kremerata Baltica kamerorkest. Te zien t/m dinsdag 1 september in het kader van het 25-jarig bestaan van Cultura Nova. Gepresenteerd in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters.

  Het festival opent op vrijdag 28 augustus met een grote jubileumvoorstelling met veel vuur, spektakel en vuurwerk van Groupe F en Plasticiens Volants, die mede in het kader van het Jaar van de Mijnen wordt gepresenteerd op de plek waar de Lange Jan en de Lange Lies gestaan hebben, vlakbij het cbs en het station.
   


  Lees meer
 • 05 september 2015 10:15 - 17:15samenwerkings activiteit Excursie erfgoedvereniging Heemschut naar Steyl
  Bond Heemschut afdeling Limburg organiseert op zaterdag 5 september een landelijke excursie naar kloosterdorp Steyl.…
  Bond Heemschut afdeling Limburg organiseert op zaterdag 5 september een landelijke excursie naar kloosterdorp Steyl. Deze is toegankelijk voor leden en niet-leden van erfgoedvereniging Heemschut. 

  Deelnemers worden vanaf 10.15 uur welkom geheten in ’t Vaerhoes,  Veerweg 16 Steyl waar koffie en vlaai klaar staat. Vanaf het NS-station Tegelen kunt u desgevraagd opgehaald worden. In het Missiemuseum krijgt u een filmpje te zien over de Missiepaters van het Goddelijk Woord, de SVD. Gevolgd door een rondleiding in Sankt Gregor met zijn dubbelkerk. Mocht het regenen, gaan we daarna naar het museum met bijzondere verzamelingen, bijeengebracht door de missiecongregatie.
   
  In twee groepen wordt door de prachtige tuinen gewandeld en het gerestaureerde ketelhuis achter de voormalige drukkerij van de paters bezocht. Na een gezamenlijke lunch in ’t Vaerhoes leidt een kleine wandeling naar het klooster van de slotzusters SVD. Daarna wordt een bezoek gebracht aan het missieklooster Sint Michaël met eveneens een dubbelkerk. In de namiddag is het tijd om door botanische tuin De Jochumhof te kuieren en onder de ginkgo-boom van een afscheidsdrankje te genieten. 
   
  De kosten voor deze dag bedragen 35 euro pp. U kunt zich aanmelden tot en met 20 augustus 2015 schriftelijk bij het Huis voor de Kunsten Limburg, Postbus 203, 6040 AE Roermond, of per e-mail: heemschut@hklimburg.nl, onder vermelding van naam, aantal, adres, telefoon en e-mailadres. Maximaal 50 deelnemers.
   
  Deelname voor leden is definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag € 35 op bankrekening NL33RABO 01462.53.442  onder vermelding van Excursie Kloosterdorp Steyl. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. U ontvangt na betaling een bevestiging per mail.  U kunt zich nog opgeven tot 20 augustus. Mocht u nog vragen hebben, mail of bel dan tijdig Marianne van der Elsen (Huis voor de Kunsten Limburg, mvdelsen@hklimburg.nl  of 0475-399287).
 • 26 september 2015 13:30 - 16:30samenwerkings activiteit Zing en Beleef Bach 2015-2016
  Iedereen die van zingen houdt kan zich aanmelden voor het participatieproject 'Zing en Beleef Bach' in Maastricht.…
  Iedereen die van zingen houdt kan zich aanmelden voor het participatieproject 'Zing en Beleef Bach' in Maastricht. Dirigent/pianist Hans Veldhuizen neemt u mee op een vocale ontdekkingstocht en doet dit al enkele jaren in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en sinds 2013 ook in Limburg. 

  Leer meer over J.S. Bach aan de hand van zijn muziek en zing mee! 

  Tijdens acht zangmiddagen komen Bach’s oratoria, cantates, liederen, missen en ook instrumentale muziek aan bod. Niet alleen door erover verteld te krijgen maar vooral door veel met elkaar te zingen. Door Bach te zingen, beleef je de schoonheid van zijn muziek op een bijzondere manier.

  Iedereen is welkom. U luistert naar verhalen over de muziek van Bach en naar muziekfragmenten, maar bovenal gaat u zelf veel zingen o.l.v. de enthousiaste en deskundige dirigent Hans Veldhuizen, die dit project al enkele jaren voor het Koninklijk Concertgebouw uitvoert. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is meegenomen maar niet noodzakelijk. Als Zing en Beleef-koor zult u in een feestelijk meezingconcert o.l.v. Hans Veldhuizen op 17 april 2016 aan familie en bekenden kunnen laten horen waar u met hem aan heeft gewerkt.

  Als extra activiteit heeft u als Zing en Beleef-deelnemer de mogelijkheid om gezamenlijk in te schrijven voor verschillende Bach gerelateerde concertbezoeken in muziekgebouwen in de regio. Bij voldoende belangstelling vindt op vrijdag 22 januari 2016 wederom een concert-excursie naar het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam plaats, waar u kunt luisteren naar een bijzonder concert door het Nederlands Kamerkoor. Deze activiteiten zijn optioneel en vallen buiten de cursusprijs. 

  Inschrijven kan tot 15 september 2015. Bij de inschrijving wordt rekening gehouden met de stemmenbalans. Na ontvangst van betaling ontvangt u uw e-ticket/toegangsbewijs en is uw inschrijving definitief.

  Aantal deelnemers: maximaal 120
  Projectdata: acht zaterdag- of zondagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur
  - zaterdag 26 september 2015
  - zondag 11 oktober 2015
  - zondag 29 november 2015
  - zondag 13 december 2015
  - zaterdag 30 januari 2016
  - zondag 28 februari 2016
  - zaterdag 5 maart 2016
  - zondag 17 april 2016: Slotconcert o.l.v. Hans Veldhuizen in Sint Janskerk Maastricht
  Locatie: Bovenzaal Theater a/h Vrijthof Maastricht
  Kosten: € 160,- (incl. syllabus en slotconcert, excl. extra activiteiten)


  Lees meer
 • 30 september 2015 - 21 oktober 2015samenwerkings activiteit Schrijfworkshops 'Story telling & selling'
  Schrijfster Marente de Moor geeft op 30 september en op 21 oktober een schrijfworkshop in de Van Eyck Academie…
  Schrijfster Marente de Moor geeft op 30 september en op 21 oktober een schrijfworkshop in de Van Eyck Academie in Maastricht. Gedurende de bijeenkomsten krijgen de deelnemers les in schrijftechniek en werken zij aan een kort verhaal van maximaal acht pagina’s. De workshops richten zich op jonge, getalenteerde schrijvers van 18 t/m 35 jaar die begeleiding nodig hebben om een professionaliseringsslag te kunnen maken. Na afloop zal een jury een winnend verhaal kiezen. 
   
  In aansluiting hierop wordt een workshop georganiseerd die zich richt op de vormgeving en het drukken van tekst. Gedurende deze workshop zal het winnende verhaal worden gedrukt in het Charles Nypels Lab van de Van Eyck. 
   
  De inschrijving voor de twee schrijfworkshops is nu open. De kosten bedragen € 20,-. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via pieternel.fleskens@janvaneyck.nl. Er is slechts plaats voor 15 deelnemers. Mogelijk zal dus een selectie plaatsvinden op basis van curriculum vitae en een motivatiebrief.  
   
  Locatie en tijdstippen:
  - 30 september 2015 van 15.30-17.30 uur bij de Van Eyck in Maastricht
  - 21 oktober 2015 van 15.30-17.30 uur bij de Van Eyck in Maastricht
   
  In het project ‘Story telling & selling’ staat het schrijven, vormgeven en drukken van verhalen centraal. Het wordt georganiseerd door Letterkundig Centrum Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, The Maastricht Centre for contemporary Writing en de Van eyck/Hubert van Eyck Academie. 
 • 07 november 2015 - 08 november 2015eigen activiteit 'Kiek ins wiejer' en verbreed je horizon tijdens het NOVA Filmfestival 2015
  De NOVA (Nederlands Organisatie van Audiovisuele Amateurs) het overkoepelende orgaan van alle amateurfilmdistricten…
  De NOVA (Nederlands Organisatie van Audiovisuele Amateurs) het overkoepelende orgaan van alle amateurfilmdistricten in Nederland, organiseert jaarlijks hét nationale filmfestival voor amateurfilmers: het NOVA Filmfestival. Amateurfilmers uit heel Nederland strijden op nationaal niveau voor een plekje bij de top. Voorafgaand aan het NOVA Filmfestival vinden in de verschillende districten voorselecties en regiofestivals plaats waarbij bepaald wordt welke films worden voorgedragen voor het NOVA Filmfestival. Het NOVA Filmfestival is uniek in Nederland. Het is het enige festival op nationaal niveau waar amateurfilmers uit het hele land een podium krijgen aangeboden. Het NOVA Filmfestival staat garant voor landelijke naamsbekendheid als amateurfilmer.

  Het NOVA Filmfestival wordt ieder jaar in en door een ander NOVA-district georganiseerd. In 2015 is de beurt aan de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA). Op zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 organiseert de LOVA, in samenwerking met de NOVA en het Huis voor de Kunsten Limburg het NOVA Filmfestival in Theater De Maaspoort (www.maaspoort.nl) in Venlo. Tijdens het festival worden, gedurende het hele weekend, de meest opvallende speelfilms, documentaires, reportages, vakantiefilms etc. van non-professionele filmers uit heel Nederland getoond.

  Randprogramma NOVA Filmfestival
  Naast de vertoning van films krijgen de filmmakers en het publiek ook de kans om met elkaar te netwerken. De LOVA organiseert samen met het Huis voor de Kunsten Limburg (de provinciale, dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg) een bijzonder randprogramma met als doel een breder publiek (jong én oud) te interesseren voor het filmfestival en het medium film en de (amateur)filmsector in Limburg op de kaart te zetten. Ook willen zij middels het randprogramma de samenwerking tussen filmers en andere (amateur)kunstbeoefenaars bevorderen, amateur- en professionele filmers met elkaar in contact brengen en verdieping bieden in het medium film. De bezoekers van het NOVA Filmfestival 2015 worden uitgedaagd om hun horizon te verbreden en worden gestimuleerd om buiten de reguliere kaders te kijken. Het is dan ook niet voor niets dat het motto van het festival ‘Kiek ins wiejer’ (Venloos dialect voor ‘kijk eens verder’) is.

  Tijdens het festival worden filmers in contact gebracht met schrijvers, muzikanten en toneelspelers die hun expertise graag inzetten in de (amateur)filmbranche. Parallel aan het filmprogramma van het NOVA Filmfestival kun je een professioneel ingerichte film- en montageset bezoeken en ter plekke zien hoe een korte scène verfilmd wordt. Maar dat niet alleen. Je kunt ook een actieve rol vervullen in die set en jouw steentje bijdragen aan de totstandkoming van een filmscène. Op de set staan professionele filmmakers klaar om jou daarin te begeleiden. Het NOVA Filmfestival wordt ook dé plek waar iedereen een zelfgemaakte film kan aanreiken. Alle films die worden aangereikt worden op een nader te bepalen datum (na het festival), in CineLOVA verband, bekeken en van feedback voorzien door een panel van deskundige filmmakers. De feedback die je krijgt kan jou helpen bij het verder ontwikkelen of verbeteren van de film. Speciaal voor jongeren vindt tijdens het NOVA Filmfestival een wedstrijd plaats. Zij krijgen tijdens het festival een thema aangereikt en mogen in groepjes met hun eigen camera of smartphone op pad gaan en opnames maken. Zij worden daarin begeleid door professionele filmmakers. Alle resultaten worden na afloop van het festival gebundeld en vertoond op een You Tube kanaal. Het publiek kan vervolgens stemmen op hun meest favoriete film. De makers van het winnende filmpje krijgen een professionele filmworkshop aangeboden. De randactiviteiten zijn voor iedereen (ook niet NOVA leden) gratis toegankelijk.

  Deelnemen aan het NOVA Filmfestival loont! Filmliefhebbers en –makers kunnen tegen zeer schappelijke prijzen het NOVA Filmfestival in Venlo bezoeken. Kijk voor meer informatie over het festival, toegangsprijzen, hotelovernachtingen etc. op www.cinelova.nl


  Lees meer
 • 08 november 2015 10:00 - 21:00eigen activiteit Amateurdansfestival 2015
  Op 8 november 2015 vindt in Theater de Maaspoort in Venlo voor de zestiende keer het Amateurdansfestival plaats!…
  Op 8 november 2015 vindt in Theater de Maaspoort in Venlo voor de zestiende keer het Amateurdansfestival plaats!

  De Dans Docenten Vereniging Limburg organiseert dit samen met het Huis voor de Kunsten Limburg tweejaarlijks. Het festival is de uitgegroeid tot een dansfestijn met vele optredens van dansscholen en onafhankelijke dansmakers uit Limburg. Tweejaarlijks dansen enthousiaste amateurdansers hier de sterren van de hemel.

  Meer informatie volgt binnenkort!
 • 19 november 2015 13:00 - 17:30samenwerkings activiteit Inspiratiebijeenkomst 'Taalkunstenaars in de dop'
  Een halve eeuw geleden was de gedachte dat dialect spreken een achterstand zou opleveren in de ontwikkeling van…
  Een halve eeuw geleden was de gedachte dat dialect spreken een achterstand zou opleveren in de ontwikkeling van het Nederlands van het jonge kind. Sinds de jaren negentig laat taalkundig verwervings- en cognitieonderzoek voorzichtig zien dat meertalig opgroeien van jonge kinderen, zoals in dialect én Nederlands, allerlei voordelen heeft voor bijvoorbeeld leerprestaties.
   
  In Limburg komen vanuit diverse kanten signalen dat het spreken van dialect van jonge kinderen sterk afneemt doordat het in instituties als kinderopvang wordt ontmoedigd. In de praktijk blijkt dat het afleren van het spreken van dialect ervoor zorgt dat deze kinderen ook thuis alleen Nederlands in plaats van dialect gaan spreken.
   
  Programma
  Wordt er straks door de jonge generaties in Limburg nauwelijks nog dialect gesproken? Tijdens de inspiratiebijeenkomst ‘Taalkunstenaars in de dop’ op donderdagmiddag 19 november 2015 in Fontys Hogeschool, Mgr. Claessenstraat 4 in Sittard, delen sprekers uit de hoek van beleid, kinderopvang, (groot)ouders, onderwijs en wetenschap hun ervaringen met tweetaligheid en hun visie hierop. Ook is er een interactief gedeelte waarbij alle deelnemers hun ervaringen, vragen en ideeën met elkaar kunnen delen. Het volledige programma is na de zomervakantie te vinden op www.cubiss.nl.
   
  Door wie?
  Deze inspiratiebijeenkomst is een initiatief van prof. dr. Leonie Cornips, hoogleraar ‘Taalcultuur in Limburg’ aan de Universiteit Maastricht en het Meertens Instituut, en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Raod veur ’t Limburgs. De organisatie is in handen van Cubiss, Fontys Hogescholen Sittard, Huis voor de Kunsten Limburg en de Universiteit Maastricht.
   
  Voor wie?
  Iedereen die met dialectspreken en andere meertaligheid van jonge kinderen te maken heeft, zoals beleidsmedewerkers, bibliotheekmedewerkers, onderzoekers, leerkrachten, Fontys-studenten, kinderopvangleiders, jeugdzorgmedewerkers, logopedisten, bestuurders, (groot)ouders etc.
   
  Interesse? Schrijf dan nu alvast in via deze link. Er is plek voor maximaal 120 personen. De toegang is gratis.

naar de complete agenda…
prikbord
28-07-2015 12:02,

Fanfare St. Judocus zoekt jeugddirigent (m/v)

De jeugdfanfare van Fanfare St. Judocus St. Joost is op zoek naar een nieuwe dirigent. Het jeugdorkest… De jeugdfanfare van Fanfare St. Judocus St. Joost is op zoek naar een nieuwe dirigent. Het jeugdorkest telt ruim 20 leden, in de leeftijd vanaf 8 jaar (één jaar les op instrument). In januari 2016 stromen er 8 nieuwe muzikanten in. Het orkest geeft jaarlijks vijf of zes concerten.
 
Voor de jeugdfanfare zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven dirigent (in opleiding) die de jonge en oudere muzikanten kan motiveren en stimuleren. Op een plezierige manier muziek maken is belangrijk. We verwachten dat onze nieuwe dirigent kan adviseren in de muziekkeuze en voorstellen doet voor deelname aan leuke concerten.
 
De repetities vinden plaats op vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in het Patronaat in St. Joost.
 
Een proefdirectie kan deel uitmaken van de selectieprocedure. De datum van aanvaarding is in overleg (uiterlijk medio oktober).
 
Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Margo van Engelen, bestuurslid aandachtsgebied jeugd via margoogram@gmail.com.
 
Ben jij de dirigent die wij zoeken? Stuur dan een motivatiebrief met cv vóór woensdag 26 augustus naar Hans Beckers, secretaris, via beckers.jjgm@gmail.com.
14-07-2015 11:02,

Stagiair productie gezocht voor filmopnames in Zuid-Limburg

2CFilm zoekt een productie stagiair! Wil jij alles leren van het leven op de filmset? Ben je een aanpakker… 2CFilm zoekt een productie stagiair! Wil jij alles leren van het leven op de filmset? Ben je een aanpakker en een gezellig mens? En heb je deze zomer nog geen plannen? 2CFilm zoekt een stagiair voor de periode van 27 juli t/m 4 september. Als je deels beschikbaar bent, is dat ook oké.  
 
Een te gekke kans om mee te werken aan een grote bioscoopfilm en ervaring op te doen on set. Je zult verantwoordlijk zijn voor het netjes houden van de locaties, ingezet worden voor allerhande klusjes en het productieteam is jouw aanspreekpunt. Het draaien is in Zuid-Limburg, dus als je uit die regio komt is het al helemaal mooi! Voorkeur voor een man, maar tegen een stoere vrouw zeggen we ook geen nee! Enthousiast? Mail je CV+ korte motivatie naar emily@2cfilm.nl
01-07-2015 09:19,

Gezocht: Docent(e) moderne dans

Adecco Kunsteducatie is voor een balletschool in Zuid-Limburg op zoek naar een docent(e) moderne dans.… Adecco Kunsteducatie is voor een balletschool in Zuid-Limburg op zoek naar een docent(e) moderne dans.
 
Tot je takenpakket behoort het inhoudelijk en organisatorisch verzorgen van lessen moderne dans aan leerlingen van diverse leeftijden:
- groep basisschool leerlingen (60 min.)
- beginnersgroep middelbaar onderwijs en volwassenen (75 min.)
- half gevorderde groep middelbaar onderwijs en volwassenen (75 min.)
 
Deze lessen worden op dezelfde dag gegeven. Lesdag en lestijd zijn in overleg met de docent(e).
 
Het betreft een vacature voor een dansseizoen van 10 maanden, mogelijk langer. De lessen starten in september. 
 
We verwachten van je dat je dansopleiding op HBO niveau hebt afgerond.
 
Interesse? Neem dan contact op met Adecco Kunsteducatie via 0418 78 40 39 of kunsteducatie@adecco.nl.
30-06-2015 12:14,

Jong schrijftalent gezocht voor Writer's Block

Op 4, 5 en 6 september 2015 vindt op het terrein van de Tapijnkazerne in Maastricht het jaarlijkse gratis festival…

Op 4, 5 en 6 september 2015 vindt op het terrein van de Tapijnkazerne in Maastricht het jaarlijkse gratis festival Bruis plaats. Dit jaar wil de organisatie jonge creatievelingen de kans geven om hun schrijftalent te delen. De organisatie vindt het belangrijk om te laten zien dat deze generatie niet enkel nog schrijft in Whatsapp en Facebook, maar veel meer dan dat in zijn mars heeft. Ben jij schrijver, dichter, singer-songwriter, dadaïst, rapper, woorden jongleur of typograaf? En lijkt het je een uitdaging om in de Cultural Village op het grootste festival van Maastricht te performen? Meld je dan aan voor Writer’s Block! De voertaal tijdens de performance van max. 15 minuten mag zowel Engels als Nederlands zijn.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Annemarie Jansen: a.jansen@muziekgieterij.nl.

21-05-2015 11:52,

Gezocht: Jazzdocent voor Jump 'n Jazz

Bij het Kunstencentrum Venlo, afdeling Jump ’n Jazz, zijn we op zoek naar een (liefst meer ervaren)… Bij het Kunstencentrum Venlo, afdeling Jump ’n Jazz, zijn we op zoek naar een (liefst meer ervaren) docent die jazzdanslessen kan geven aan kinderen en volwassenen.

Het gaat om een kinderles jazz (+/- 8-9 jaar) van 17.30-18.30 uur, een kinderles (+/-10-11 jaar) van 18.30-19.30 uur en een groep volwassenen (40+) van 19.30-20.30 uur. Deze groepen bestaan al dus drie lesuren verzekerd. Mogelijk worden het vier uur. Natuurlijk tegen een goede betaling! De lessen vinden plaats in Venlo in gymzaal De Meule. Het gaat om iemand die in het nieuwe seizoen (september 2015) kan starten.

Neem voor meer informatie contact op via mmelis@kunstencentrumvenlo.nl of bel 06 43056998.
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
10-03-2015 10:58,

Kunstenaars gezocht voor KunstPlein OLV

Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag… Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag roepen wij professioneel werkende kunstenaars op zich hiervoor in te schrijven! Dit kan nog steeds.

Voor alle benodigde informatie verwijzen we naar onze website: www.kunstpleinolv.nl. Ook is het mogelijk ons te mailen via info@kunstpleinolv.nl

Gezien de reeds binnenkomende aanmeldingen belooft het weer een fantastisch weekend te worden! 
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
meer prikbordberichten…
disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdcultuurfonds limburg keramiek kring Limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs film circuit limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting de weeffout stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:
  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Op de pagina's van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en de Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L) vindt u meer informatie en relevante aanvraagformulieren.

  Aanvraagformulieren
  Klik hier voor een overzicht van alle aanvraagformulieren.

  Workshops najaar 2015
  Klik hier voor meer informatie over de workshops 'Ondersteuning besturen' september t/m november 2015.

COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?