welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Wij zijn een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

hkl_foto_huis_voor_de_kunsten_limburg_gebouw
nieuws
 • 23 april 2015 Filmdagen Hückelhoven 2015 - Save the date!
  Belgische, Duitse en Nederlandse filmliefhebbers opgelet! Het duurt weliswaar nog even, maar noteer het alvast…
  Belgische, Duitse en Nederlandse filmliefhebbers opgelet! Het duurt weliswaar nog even, maar noteer het alvast in je agenda... In het weekend van 20 t/m 22 november 2015 vindt de 44ste editie van de Filmdagen Hückelhoven plaats in het gelijknamige Duitse dorpje net over de grens bij Sittard. Binnenkort presenteert de organisatie (waaronder het Huis voor de Kunsten Limburg) een deel van het filmprogramma en de (deels) nieuwe opzet van het filmfestival. To be continued!

  Meer info: www.filmtage-hueckelhoven.de/nl
 • 22 april 2015 Acteurs gezocht voor theaterproject ‘De Kalde Grond’
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum…
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum van Venlo en de uiterwaarden van de Maas. Honderden ‘bestormers’ rennen, klimmen, kruipen en roetsjen die dag over en door verschillende obstakels. Maar er is meer! VenloStormt biedt bestormers en bezoekers ook een uitgebreid cultureel programma aan. Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg wordt o.a. een bijzonder theaterproject geïnitieerd.

  ‘De Kalde Grond’
  Aan de Blerickse kant van de Maas worden bestormers en bezoekers van de Hindernissen Stormloop geconfronteerd met bizarre figuren en absurde situaties. Speciaal voor het theaterproject ‘De Kalde Grond’ wordt het stuk langs de Maas omgetoverd tot een rauw leefgebied van ‘outcasts’, verschoppelingen en afvallige en onaangepaste bewoners, dat middels fysiek theater tot leven wordt gebracht.

  Acteurs gezocht!
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar acteurs die op zondag 14 juni a.s. willen deelnemen aan het theaterproject ‘De Kalde Grond’. Onder leiding van regisseur Marnix Mulder wordt aan de fysieke ontwikkeling van alle personages gewerkt en zullen er enkele grote bewegingstheatermomenten worden gemaakt.

  Ervaring is niet vereist, enthousiasme en durf daarentegen wel. Er is geen leeftijdsgrens en we hopen op een groep van zeer verschillende spelers.

  Het theaterstuk wordt voorafgegaan door drie repetities. Deze vinden plaats op zondag 24 mei en 7 juni van 10.00 tot 14.00 uur en op 14 juni (voorafgaand aan VenloStormt) van 10.00 tot 12.00 uur. Uiteraard moet je al deze repetitiedagen beschikbaar zijn.

  Deelnemen
  Ben jij een (amateur)toneelspeler en wil je deelnemen aan dit uitdagende en bizarre theaterproject? Meld je dan vóór 21 mei a.s. aan door het aanmeldformulier op de website www.hklimburg.nl/venlostormt in te vullen. Op 21 mei ontvang je een bericht met meer informatie over de repetities etc.

  Meer informatie
  Meer informatie over VenloStormt vind je op www.venlostormt.nl. Mocht je vragen hebben over het theaterproject ‘De Kalde Grond’, neem dan contact op met Marnix Mulder, consulent toneel bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: mmulder@hklimburg.nl of t: 0475 399 279. 

  lees meer…
 • 07 april 2015 Jonge filmmakers gezocht voor het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival
  Het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) is hét filmfestival voor jonge filmmakers uit België, Duitsland en Nederland.…
  Het Euregionaal Jeugdfilmfestival (EJFF) is hét filmfestival voor jonge filmmakers uit België, Duitsland en Nederland. Het biedt jongeren de unieke kans om hun filmkunsten te tonen op het witte doek en andere filmmakers te treffen. Ben jij tussen de 14 en 24 jaar? Doe mee en stuur je kortfilm in!

  4de EUREGIONAAL JEUGDFILMFESTIVAL
  De vierde editie van het Euregionaal Jeugdfilmfestival vindt plaats op zaterdag 30 januari 2016 in C-Mine in Genk (België). Overdag wordt een selectie van alle inzendingen vertoond en 's avonds vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats . Wil je kans maken op een vertoning van jouw film tijdens het festival en een geldprijs? Doe dan mee met de filmwedstrijd.

  FILMWEDSTRIJD
  De filmwedstrijd is toegankelijk voor jongeren (individueel of in groepsverband) tussen de 14 en 24 jaar. Je mag het zelf het onderwerp van je film bepalen en alle filmgenres toegestaan. De film mag maximaal 15 minuten duren. De film mag op het moment dat hij wordt aangemeld of ingezonden niet ouder zijn dan één jaar. Je kunt inzenden in twee leeftijdscategorieën: 14 t/m 18 en 19 t/m 24 jaar. De filmwedstrijd is alleen toegankelijk voor jongeren die in hun vrije tijd filmen. Filmstudenten mogen ook deelnemen aan de wedstrijd, maar alleen in de categorie 'filmstudent'. Inzenden kan t/m 18 oktober 2015 via www.ejff.eu.

  WIN
  Alle inzendingen worden gejureerd door een jury bestaande uit filmprofessionals uit Nederland, Duitsland en België. Als je deelneemt aan de filmwedstrijd kun je mooie geldprijzen winnen. De volgende prijzen worden uitgereikt in zowel de leeftijdscategorie 14 t/m 18 als 19 t/m 24 jaar:

  * Beste film van het festival
  * Beste fictiefilm
  * Beste non-fictie film
  * Beste animatiefilm

  Een jury bestaande uit jongeren in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar zal aanvullend nog één prijs uitreiken aan hun favoriete film van het festival.

  Ook wordt een prijs uitgereikt voor de beste film van een filmstudent. Filmstudenten die meedoen aan de filmwedstrijd, kunnen alleen voor deze prijs in aanmerking komen.

  MEER INFO EN DEELNAME
  Kijk voor meer info over de filmwedstrijd, het wedstrijdreglement en het inschrijfformulier op www.ejff.eu. Aanmelden doe je via de website. Indien je een film wilt inzenden en afkomstig bent uit Nederland, dan kun je de film opsturen naar onderstaand adres:

  Huis voor de Kunsten Limburg
  T.a.v. Patricia Peters
  Postbus 203
  6040 AE Roermond

  FILMWORKSHOPS
  In het kader van het Euregionaal Jeugdfilmfestival kun je niet alleen je film tonen, maar in de aanloop naar het festival ook gecoacht worden door filmprofessionals. Vragen over het draaiboek, camera-instellingen, acteren of de productie van een gezamenlijke film… Over al deze aspecten kun je waardevolle tips krijgen van vaklui. Zij kunnen je ook begeleiden bij de totstandkoming van de film en er voor zorgen dat je ideeën uitmonden in een geslaagde productie. Aan dergelijke begeleidingstrajecten en workshops kun je als individu, maar als ook filmgroepje of schoolklas deelnemen. Voorwaarde is alleen dat je met de film ook deelneemt aan de wedstrijd van het 4de Euregionaal Jeugdfilmfestival en dat je tussen 14 en 24 jaar oud bent. Meer informatie hierover vind je binnenkort op www.ejff.eu.

  Het Euregionaal Jeugdfilmfestival wordt georganiseerd door de Bleiberger Fabrik in Aken, het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond, het Medienzentrum in Eupen, het Kulturzentrum KOMM in Düren en het Centrum voor Beeldexpressie in Antwerpen. Het festival vond voor het eerst plaats in 2009 en is sindsdien hét filmfestival voor jonge makers in de Euregio. 
  lees meer…
 • 03 april 2015 Nieuwe lichting docenten levensverhalen schrijven
  Vandaag werd de deskundigheidstraining levensverhalen schrijven in het Huis voor de Kunsten Limburg afgesloten.…
  Vandaag werd de deskundigheidstraining levensverhalen schrijven in het Huis voor de Kunsten Limburg afgesloten. De deelnemers kwamen vijf vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur naar Roermond om zich onder begeleiding van docente José Franssen verder te verdiepen in methodieken en werkvormen van het autobiografisch schrijven en alles wat er komt kijken bij het opzetten en aanbieden van cursussen en workshops op dit gebied. Een mooi gemêleerd gezelschap van mensen die op allerlei manieren werken met levensverhalen.

  Meer weten over de deelnemers aan de training en hun (schrijf)activiteiten? Kijk dan op hun websites (indien beschikbaar) of neem contact op per e-mail:

  Addy Bakx (Roosendaal): addybakx@home.nl
  Hanneke van Bommel (Herten): hannekevanbommel@ziggo.nl
  Francis Breukers (Nederweert): www.spark-le.nl
  Wil de Graaf (Leusden): wildegra@hotmail.com
  Joanna Haaker (Amsterdam): joannahaaker@gmail.com
  Margo Janssen (Roermond): margo.janssen@home.nl
  Ellie Kurvers (Heel): elliekurvers@kpnmail.nl
  Barbara Lammerts van Bueren (Utrecht): www.alleenmetkinderwens.nl
  Vanessa Matthijssen (Essene-Affligem): www.zinderen.be
  Hanneke van der Mei (Beesterzwaag): hanneke.vandermei@home.nl
  Bianca Minkmam (Enschede): www.sprekendeverhalen.nl
  Marie-Louise den Rooijen (Sittard): vitaal@home.nl
  Ric Scholtens (Zwolle): jurrien53@hotmail.com
  Sophie Walters (Deventer): s.walters@planet.nl
  Jacqueline van Zwieteren (Zoetermeer): www.hetverhaalachter.nl
 • 01 april 2015 Limburg in woord, geluid en beeld - wedstrijd voor schrijvers, toneelspelers, componisten en filmers
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse…
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse schrijvers van poëzie en proza, componisten en acteurs. In dat kader schrijft CineLOVA, in samenwerking met de LOVA, het Huis voor de Kunsten Limburg en de Nationale Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA), een creatieve wedstrijd uit waarbij amateurkunstbeoefenaars van alle leeftijden worden uitgenodigd om (een stukje) Limburg te beschrijven in een gedicht of verhaal , uit te drukken in een muziekstuk of te verbeelden in een eenakter of film.

  Hoe gaat het in zijn werk?
  Kies een onderwerp dat past binnen het thema ‘Limburg’ en verbeeld dat in je eigen kunstvorm. We zijn op zoek naar korte gedichten of verhalen in het Nederlands of Limburgs dialect van maximaal 500 woorden, eenakters van 10 minuten, muziekstukken van 3 minuten of kortfilms van maximaal 5 minuten. Meld je vóór 1 september 2015 aan via cinelova@gmail.com en beschrijf je ‘kunstact’. Je ontvangt een uitnodiging voor een presentatiemoment in oktober 2015. Tijdens die presentatie selecteren we de beste acts.

  De makers die tijdens de presentatie worden geselecteerd, krijgen een gratis podium aangeboden tijdens het NOVA Filmfestival (hét festival met de beste amateurfilms van Nederland) op 7 en 8 november a.s. in Theater De Maaspoort in Venlo. Daar wordt een top vier samengesteld van de beste acts. De schrijver, toneelspeler(s), muzikant én filmer die het thema ‘Limburg’ het beste en op meest originele wijze weten te verbeelden, winnen mooie prijzen! De geselecteerde deelnemers krijgen een proefabonnement van één jaar aangeboden voor het platform CineLOVA. De makers in kwestie krijgen daarnaast de kans om gezamenlijk één nieuwe kortfilm te maken waarvoor een klein budget beschikbaar wordt gesteld. De winnende schrijver mag een verhaal of scenario aanleveren, de filmer mag de film produceren, de toneelspeler(s) mogen in de film acteren en de muzikant mag passende muziek bij de film componeren. Jouw individuele act kan dus leiden tot een gezamenlijk en uniek filmproject met amateurkunstbeoefenaars van andere kunstdisciplines. Doe mee! Creëer een mooi kunstwerk en wij zorgen voor een podium en publiciteit. Je houdt er naast een bijzondere ervaring ook bruikbare contacten voor je kunstloopbaan aan over.

  Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.

  Over CineLOVA
  CineLOVA is een initiatief van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. Het platform bestaat uit een online portal: www.cinelova.nl. Beginnende en gevorderde amateurfilmers (jong en oud) kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, advies, leuke filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg. CineLOVA is ook de plek waar men schrijvers kan ontmoeten die teksten beschikbaar stellen voor verfilming, muzikanten die muziek willen componeren voor een film en amateurtoneelspelers die ook in een film willen acteren. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je jouw filmproductie kunt tonen, feedback krijgt op je werk of samen met andere filmers en kunstbeoefenaars (amateur en prof) producties kunt maken van de hoogst haalbare kwaliteit.
    lees meer…
 • 25 maart 2015 FASHIONCLASH Festival 2015 – Gender editie
  FASHIONCLASH is er van overtuigd dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze…
  FASHIONCLASH is er van overtuigd dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze hedendaagse maatschappij bespreekbaar te maken. Het overkoepelend thema tijdens het FCF Festival 2015 is 'Gender'. Dit thema geeft het campagne en duidelijke richting en fungeert als bindingsmiddel voor het hele festival. Het is voornamelijk zichtbaar in de verschillende exposities (verspreid over diverse locaties in Maastricht) en de diverse performances tijdens het festival.
   
  Het concept gender verwijst naar de socioculturele mechanismen die aan de grondslag liggen van de handelingen die 'eigen' zijn aan onze biologische seks. De laatste maanden hebben we in de modewereld reeds kunnen vaststellen dat vele ontwerpers zoals Vivienne Westwood, Dries van Noten en Givenchy besloten hebben om de gender stereotypes die diep geworteld zitten in traditie te doorbreken. Bijvoorbeeld het tonen van een rok voor de man of het toenemende belang van unisex kleding. Zou deze evolutie de hardnekkige gender categorisatie in de retailsector kunnen ondermijnen? Selfridges blijft alvast niet bij de pakken zitten. Door een nieuwe pop-up store in het leven te roepen die genderloze kleding verkoopt zijn ze een van de koplopers voor deze hedendaagse trend.
   
  FASHIONCLASH FESTIVAL 2015 nodigt u graag uit om de diversiteit van de mensheid te vieren. We zijn de mening aangedaan dat kleding een extensie is van het eigen zelf, de eigen persoonlijke identiteit. Een autonome identiteit is immers het recht van ieder mens. Mode bied in dit opzicht een ongekende vrijheid. Iedereen is vrij om zijn eigen kleding te kiezen. Mode kan evenzeer ook aanzetten tot sensibilisering, het aanvaarden van degenen die 'afwijken' van de norm. Verschillende ontwerpers en kunstenaars zullen hun visie omtrent GENDER tentoonstellen tijdens de FASHIONCLASH Festival exposities.
   
  FASHIONCLASH Festival is, zoals de naam al zegt, een ‘clash’ met mode als uitgangspunt. ‘Clash’ staat voor een ontmoeting van talent, culturen, disciplines en publiek rondom het gegeven ‘mode’. Met zijn modeshows, exposities, performances en interdisciplinaire samenwerkingen tussen modeontwerpers en theatermakers, choreografen en andere kunstenaars neemt FASHIONCLASH een unieke positie in het internationale mode discour. FASHIONCLASH Festival biedt een podium aan meer dan 150 veelbelovende talenten uit binnen- en buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode

  Save the date!
  FASHIONCLASH Festival Programma op locatie in de SAMdecorfabriek 12 t/m 14 juni.
  Programma met Modeshows, Expositie, designer Market, Clash Project, Theatrale ontmoetingen en Awards.
  FASHIONCLASH Side Program: flankerend programma verspreid over diverse locaties in de stad 11 t/m 14 juni.
   
  lees meer…
 • 24 maart 2015 Presentatie provinciale notitie popmuziek
  Op donderdag 26 maart a.s. reikt gedeputeerde Ger Koopmans de eerste Provinciale nota over popmuziek ‘De popsector…
  Op donderdag 26 maart a.s. reikt gedeputeerde Ger Koopmans de eerste Provinciale nota over popmuziek ‘De popsector in Limburg’ uit. Ik nodig u namens de gedeputeerde van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

  Limburg: dé popprovincie van Nederland
  Met meer dan 35.000 beoefenaars van popmuziek, talloze festivals met Pinkpop als grootste boegbeeld, bands en muzikanten van formaat, zes prachtige poppodia en professionele pop-consulenten laten wij zien dat Limburg dé popmuziekprovincie van Nederland aan het worden is. Naast fanfares, harmonieën en klassieke muziek wint popmuziek steeds meer terrein.

  Allemaal redenen om als Provincie samen met de gehele popsector na te denken over beleid op het gebied van pop. Hoe zorgen we er samen voor popmuziek zich in Limburg zo goed mogelijk kan blijven ontwikkelen?

  Om te voldoen aan de grote belangstelling voor popmuziek en ook om als Provincie aan gemeenten een signaal af te geven dat popmuziek er toe doet presenteert cultuurgedeputeerde Ger Koopmans op donderdag 26 maart de Provinciale nota over popmuziek: ‘De popsector in Limburg’. Koopmans reikt deze nota uit aan de groep Young Pioneers (het poporkest gevormd door jonge talenten uit de Limburgse popscene, zie ook www.youngpioneers.nl) in Poppodium Volt te Sittard.

  Nota ‘de popsector in Limburg
  Met deze nota zet de Provincie enkele acties in gang waarmee een extra groeibodem voor popmuziek gecreëerd wordt. Bijvoorbeeld door de kracht van popmuziek ook op scholen te laten landen met het Masterplan Muziekonderwijs Limburg DOOR!

  Het belang van popmuziek en de verbindende kracht richting de jeugd zal ook bij alle gemeenten in Limburg op de agenda gezet worden. Maar niet alleen de jonge Limburgers hebben een voorkeur voor popmuziek, ook een steeds grotere groep 50-plussers struint de vele festivals af en speelt in bands. Daarom moet de infrastructuur versterkt worden en zullen de poppodia inhoudelijk sterk moeten programmeren om zo aan de (veranderende) wensen van de doelgroepen te kunnen blijven voldoen.

  De Provincie gaat zich daarnaast inzetten om samen met partners in de Euregio, waaronder Conservatorium Maastricht, een onderzoek te verrichten naar de haalbaarheid van een Euregionale popopleiding om zo het talent van de toekomst alle plek om zicht te ontwikkelen. Niet alleen in Limburg, maar ook in haar natuurlijke omgeving, de Euregio.

  Programma
  Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

  19:30 uur: welkomstborrel
  20.45 uur: toespraak dhr. Koopmans en overhanding popnota aan de groep Young Pioneers
  20:55 uur: vertoning documentaire over Young Pioneers
  21:30 uur: concert

  Locatie: Poppodium Volt, Odasingel 88 Sittard.

  U kunt zich aanmelden bij Bas Albersen, adviseur communicatie bij de Provincie Limburg, via b.albersen@prvlimburg.nl of 06 21699201. 

  >>> Download hier de popnota.
 • 23 maart 2015 Dialect van Helden online op www.limburgsespelling.nl
  Met behulp van de website www.limburgsespelling.nl kunt u leren hoe u de diverse klanken van de Limburgse streektaal…
  Met behulp van de website www.limburgsespelling.nl kunt u leren hoe u de diverse klanken van de Limburgse streektaal kunt schrijven. De website bevat informatie en oefeningen voor het leren schrijven van Limburgse woorden als paol (‘paal’), sjaop (‘schaap’), väöl (‘veel’), brandj (‘brand’), brögke (‘bruggen’) en zjwaor (‘zwaar’).

  De schrijfwijze van de verschillende Limburgse klanken is gebaseerd op de Spelling 2003 voor de Limburgse dialecten, die terug te voeren is op de al langer bestaande Veldeke-spelling. 

  Op de website waren al 15 dialecten, verspreid door heel Limburg, te vinden. Maar sinds kort is daar het dialect van Helden aan toegevoegd.

  Bezoek de website om uw schrijfwijze onder de loep te nemen!
 • 23 maart 2015 Inschrijving cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' geopend
  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-,…

  In het kader van de regeling 'Ondersteuning besturen' uit de Motie Limburgse Volkscultuur, gaat eind april in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg de cursus 'Meer vrijwilligers in kortere tijd' van start.
   
  De cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ is een methode waarbij verenigingen worden geholpen om vrijwilligers te werven. De methode bestaat uit vier bijeenkomsten, een stappenplan en intensieve begeleiding.
   
  De cursus biedt gegarandeerd succes indien de vereniging alle stappen doorloopt. Dat betekent dat de vereniging na het volgen van de cursus voldoende vrijwilligers heeft. De cursus heeft al in diverse gemeenten in Limburg gedraaid en daar hebben de deelgenomen verenigingen inderdaad het gewenste resultaat behaald.

  - De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (met een interval van 4 à 6 weken).
  - Per vereniging dienen 2 tot 3 (bestuurs-)leden deel te nemen aan de bijeenkomsten, per workshop is plaats voor max. 12 verenigingen.
  - De startbijeenkomst vindt in elke regio plaats op een van tevoren vastgestelde datum en locatie. De data en locaties van bijeenkomsten 2 t/m 4 worden ingepland in overleg met de deelnemers, waarbij het denkbaar is dat deze afwisselend plaatsvinden in de accommodatie (bijv. repetitieruimte of muzieklokaal) van de deelnemende verenigingen.
  - Benodigdheden: laptop/tablet (en evt. stroomkabel).

  De cursus is bestemd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L). Deelname is gratis.
   

  lees meer…
 • 17 maart 2015 Schrijf mee aan Platbook 14: Grenze
  Voor Platbook 14, dat dit voorjaar verschijnt, kunnen Limburgse schrijvers tot 30 april a.s. eigen werk insturen…
  Voor Platbook 14, dat dit voorjaar verschijnt, kunnen Limburgse schrijvers tot 30 april a.s. eigen werk insturen met als thema ‘Grenzen’. Ria Oomen-Ruijten, oud-Europarlementariër, maakt als redacteur een keuze uit het ingezonden werk en stelt de inleiding samen. De nieuwe editie van Platbook wordt gepresenteerd in mei.

  Iedereen die in het Limburgs schrijft, kan een tekst insturen. De redactie ziet dit keer, ook vanwege het thema, een veelheid van soorten teksten: gedichten, verhalen, columns, monologen, toneel, liedteksten etc. Om zoveel mogelijk mensen een kans op publicatie te geven, mogen de teksten niet langer zijn dan 600 woorden. De redactie denkt dat het fenomeen grenzen een goede inspiratie kan zijn. We kunnen de grenzen letterlijk nemen als in landsgrenzen, maar zeker ook figuurlijk als in: hoe ver kun je gaan? Wanneer ga je over een bepaalde grens? Waar gaat iets te ver?

  Ria Oomen-Ruijters zat ruim 25 jaar in het Europees Parlement als vertegenwoordiger van het CDA. De Limburgse is uit Maasbracht afkomstig en zegt: "In de mooie streek waar ik ben geboren en getogen en waar de landsgrenzen van Duitsland en België slechts een tiental kilometers van elkaar verwijderd zijn, is het Europa van de burger al lange tijd een vanzelfsprekendheid. Europa is een waardengemeenschap die solidariteit moet uitstralen: solidariteit met de burgers hier en elders. Europa beheerst ons leven van alledag vaak zonder dat we er erg in hebben."

  Teksten kunnen tot 30 april a.s. worden aangeleverd bij uitgeverij TIC, via paul@uitgeverijtic.nl. Indien het werk van een schrijver wordt geselecteerd, dan ontvangt hij of zij een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 14.

  lees meer…
 • 16 maart 2015 Prijswinnaars Limburgse Filmdagen 2015
  Zaterdag 14 en zondag 15 maart jl. vonden in het Cultuurhuis in Heerlen de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens…
  Zaterdag 14 en zondag 15 maart jl. vonden in het Cultuurhuis in Heerlen de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens het festival, dat werd georganiseerd door de LOVA (Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs) en het Huis voor de Kunsten Limburg, werden 36 nieuwe speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers getoond. De beste films werden beloond met een filmprijs en een nominatie voor de landelijke amateurfilmwedstrijd.

  In de categorie ‘topfilmers’ werd dit jaar geen goud uitgereikt. Wel was er zilver voor de documentaire 'Mens en dier in onbalans en bedreigd' van Jef Caelen. Een film over bedreigde dieren in Oost-Afrika die in bescherming worden genomen tegen stropers en de lokale bevolking die daarvoor moet wijken en gedwongen wordt om een andere levensstijl aan te meten. De balans is verstoord en de documentaire toont welke gevolgen dat heeft voor mens en dier. Ook de speelfilm 'Loslaten' van Caelen won zilver. De film gaat over het loslaten van de ander en het verleden is een eerste samenwerkingsproject tussen CineLOVA (platform voor non-professionele filmers) en Cinesud (platform voor mediaprofessionals). De derde film die in deze categorie zilver won en tevens de beste film van de Limburgse Filmdagen 2015 is, is de speelfilm 'De Gevangene 'van Peter Brouwers uit Maastricht. De film gaat over een man die niet alleen op de vlucht is voor zijn daden, maar ook voor zijn gedachten. Brouwers mocht voor deze film de Limburgse Filmprijs in ontvangst nemen. Brouwers won ook de publieksprijs van de Gemeente Heerlen.

  In de categorie ‘gevorderde filmers’ was er goud voor de documentaire 'Het Laagland over de IJssel' van Magda Verbist. Een schilderij in woord en beeld over het natuurschoon rond Giethoorn en de IJssel. In de categorie ‘nieuwe filmers en filmers die in het verleden geen eremetaal hebben gewonnen’ was er goud voor de speelfilm 'Be strong now' van Jan Silvertand. Een film over een zangeres die een muzikant ontmoet, zwanger raakt van hem en vervolgens aan de kant wordt gezet. In de categorie ‘clubproducties’ was er goud voor de film 'The Queen' van Filmclub Weert, een kortfilm over een koningin die op sterven ligt. De vrouw vertrouwd de erfenis (het geld onder haar bed) toe aan één van haar zonen. De zoon wacht de dood van zijn moeder niet langer af, draait de zuurstoffles dicht en gaat voor het geld. Ook was er goud voor de film 'En retour' van filmclub LAS Maastricht, een kortfilm waarbij een man door Maastricht wandelt en alles om hem heen achterstevoren voorbij komt.

  Naast de uitreiking van de diverse filmprijzen werden ook de nominaties voor het nationale amateurfilmwedstrijd bekendgemaakt. Maar liefst 12 Limburgse films kregen een nominatie. Het betreft de films: 'De Gevangene' van Peter Brouwers, 'Loslaten' en 'Mens en dier bedreigd en in onbalans' van Jef Caelen, 'De Vraag' en 'De Niet Genomen Weg' van Patrick Brouwers, 'Energie' en 'Ode aan de eenvoud' van Hub Boyens, 'Het Laagland over de IJssel' van Magda Verbist, 'Be strong now' van Jan Silvertand, 'Vals Geld' van Filmclub ’t Lenske Sevenum, 'The Queen' van Filmclub Weert en 'En retour' van Filmclub LAS Maastricht. Deze films maken kans om vertoond te worden tijdens het NOVA Filmfestival op 7 en 8 november 2015 in Theater De Maaspoort in Venlo. Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.
   
 • 04 maart 2015 Doe mee met de Euregionale Fotowedstrijd 2015 - De Letste Schiech
  In 2015 vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse…
  In 2015 vindt een bijzondere editie van de Euregionale Fotowedstrijd plaats. De organisatoren van de tweejaarlijkse fotowedstrijd: de Fotobond afdeling Limburg, het Verbond van Limburgse Fotokringen en het Deutscher Verband für Fotografie organiseren dit jaar samen met Huis voor de Kunsten Limburg en Ensemble 88 (het ensemble voor hedendaagse muziek) een Euregionaal foto- en muziekproject waar de Euregionale Fotowedstrijd een onderdeel van is.

  De naam van het project en het thema van de Euregionale Fotowedstrijd 2015 is:

  De Letste Schiech
  (de laatste werkdag)


  Het thema verwijst in eerste instantie naar de sluiting van de mijnen, in 2015 exact 50 jaar geleden. Vrijetijdsfotografen uit Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg en Nordrhein kunnen in het kader van de Euregionale Fotowedstrijd de mijnsluiting en alles wat doet denken aan de toenmalige laatste ‘schiech’ in beeld te brengen. Dat kan aan de hand van foto’s van verlaten mijnsites en –schachten in bovenstaande regio’s of van objecten die herinneren aan de mijnen en de mensen die er destijds werkten.

  Daarnaast wordt een brug gemaakt naar vandaag de dag. Fotografen worden in het kader van de fotowedstrijd met name uitgedaagd om een eigentijdse (anno 2015) vertaling te maken van het thema ‘De Letste Schiech’. Ook vandaag de dag worden laatste diensten of ‘schiechten’ gedraaid. We leven in een roerige tijd waarin ontslagen en werkeloosheid aan de orde van de dag zijn. De (maatschappelijke) gevolgen van de economische crisis zijn overal zichtbaar. Bedrijven (groot en klein) moeten noodgedwongen hun deuren sluiten, veel winkelpanden staan leeg, mensen kunnen maar moeilijk rondkomen, veel huizen staan te koop, uitkeringsinstanties en uitzendbureaus worden druk bezocht etc. De organisatie van de fotowedstrijd daagt fotografen uit om hiermee aan de slag te gaan.

  De wedstrijd staat (alleen) open voor vrijetijdsfotografen die zijn aangesloten bij fotoverenigingen die deel uitmaken van bovengenoemde fotobonden. Zij kunnen tot vrijdag 24 juli 2015 foto's inzenden. 

  Uit alle inzendingen worden 50 individuele foto’s en 10 fotoseries geselecteerd voor de foto expositie. Bij de beoordeling van de foto’s zal de jury vooral aandacht hebben voor de wijze waarop het thema tot uitdrukking is gebracht, met oog voor de inhoudelijke en fotografische kwaliteit van de inzendingen.

  Het project ‘De Letste Schiech’ vindt plaats in het kader van het ‘Jaar van de Mijnen’. Het bestaat naast de Euregionale Fotowedstrijd en een expositie (met een selectie van de beste inzendingen) die op vier locaties in de Euregio zal plaatsvinden in de periode september 2015 t/m februari 2016 ook uit een concertreeks. De concerten (met hedendaagse muziek die refereert naar de mijnsluiting) vinden plaats tijdens de opening van de exposities.

  De organisatie van ‘De Letste Schiech’ is in handen van de Fotobond Afdeling Limburg (Nederlands-Limburg), het Verbond van Limburgse Fotokringen (Belgisch-Limburg), de Deutscher Verband für Fotografie Nordrhein, het Huis voor de Kunsten Limburg en Ensemble 88.

  Klik hier voor meer informatie, het wedstrijdreglement en het inschrijfformulier. 
 • 02 maart 2015 Bijeenkomst 'Film in Limburg'
  Limburg kent een groot aantal enthousiaste, talentvolle en ambitieuze filmers en andere mediaprofessionals die…
  Limburg kent een groot aantal enthousiaste, talentvolle en ambitieuze filmers en andere mediaprofessionals die hun brood (willen) verdienen met het maken van fictiefilms, documentaires, animatiefilms, commercials, series etc. Het betreft jonge makers die net zijn afgestudeerd en een eerste stap in de professionele wereld zetten, maar ook makers die hun sporen al hebben verdiend en al jaren werkzaam zijn in de Limburgse filmbranche. Daarnaast zijn er diverse organisaties, opleidingen en initiatieven die makers de kans geven en stimuleren om hier, op Limburgse bodem, hun talenten te ontplooien en producties te kunnen laten zien tijdens festivals, op de regionale TV, in filmhuizen etc. Ook op overheidsniveau is veel aandacht voor de filmsector. De Provincie Limburg zorgt middels haar beleid en ondersteuning voor een gedegen basis(film)infrastructuur. Er gebeurt in deze regio veel op het gebied van film! Maar waar liggen nog kansen? Waar kunnen we het beleid nog aanscherpen? Waar hebben filmmakers nog behoefte aan? En wat is er aanvullend op de bestaande initiatieven en infrastructuur nog nodig als professional aan de slag te kunnen gaan (of blijven) in de filmbranche?

  Om een antwoord te krijgen op deze en andere vragen organiseerden het Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Zuyderzigt en Cinesud 2 maart jl. de bijeenkomst ‘Film in Limburg’. Doel van de bijeenkomst was om ambitieuze filmmakers bij elkaar te brengen en gezamenlijk te brainstormen over de kansen die er mogelijk nog liggen op het gebied van: filmopleiding en -talentontwikkeling, financiering van een filmproductie, productie(faciliteiten), distributie & vertoning en netwerk & basisinfrastructuur.

  De speerpunten die tijdens deze brainstormsessie naar voren zijn komen, worden gebundeld en verwerkt tot een zogenaamde ‘notitie van makers uit het veld’. Het Huis voor de Kunsten Limburg, Cinesud en overige organisaties kunnen de notitie gebruiken voor het ontwikkelen van toekomstige activiteiten voor filmmakers in deze regio. Wordt vervolgd! 
 • 02 maart 2015 Huis reikt 'Best Newcomer Award' uit tijdens Dutch Mountain Film Festival
  Op zaterdag 28 maart jl. vond de 5de editie van het Dutch Mountain Film Festival (www.dmff.eu) plaats in het Parkstad…
  Op zaterdag 28 maart jl. vond de 5de editie van het Dutch Mountain Film Festival (www.dmff.eu) plaats in het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Tijdens het festival, dat in het teken staat van bergfilms, werden de Dutch Mountain Film Awards uitgereikt. De 'Best Newcomer Award', een beeld en een geldprijs van 1.000 Euro, werd uitgereikt door het Huis voor de Kunsten Limburg en ging naar 'Fabiola', een debuutfilm van Karlijn en Lotte Milder en Mats Logen. De film gaat over Fabiola, een meisje dat opgroeit in het kleine, idyllische, Noord-Italiaanse dorp Viganella. Ze droomt over het leven achter de bergen. Naarmate ze ouder wordt groeit haar verlangen om de wereld achter die bergen te ontdekken. Bekijk hier de trailer van de film. 
meer nieuws…
agenda
 • 30 april 2015 20:00 - 00:00samenwerkings activiteit Fotobespreking '5-met-samenhang'
  De Fotobond Limburg organiseert sinds 2013 jaarlijks een wedstrijd seriematig fotograferen voor alle aangesloten…
  De Fotobond Limburg organiseert sinds 2013 jaarlijks een wedstrijd seriematig fotograferen voor alle aangesloten clubleden en persoonlijke leden. Een jury selecteert de vier beste inzendingen die door het bestuur worden genomineerd voor deelname aan Foto Nationaal,  een fotosalon met het beste seriematige fotowerk van de Nederlandse vrijetijdsfotografen. Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging.

  Dat er bij de leden van de Fotobond Limburg in toenemende mateinteresse is voor seriematig werk, blijkt uit het jaarlijks toenemende aantal inzendingen. Dit jaar werden 48 series ingezonden voor de fotowedstrijd. Alle inzendingen zijn reeds op inhoud en techniek beoordeeld door de juryleden: Brendan van den Beuken (fotograaf en docent aan de Fotovakschool in Venlo) en Jorgen Polman (fotograaf en docent aan de Fotoacademie in Eindhoven).                                                              

  Aangezien de inzendingen voor 5-met-Samenhang een uitstekende basis vormen om aandacht te schenken aan seriematige fotografie, zullen deze tijdens een bijeenkomst door de beide juryleden besproken worden waarbij ook een toelichting zal worden gegeven op de selectiecriteria. Aansluitend zullen de certificaten worden uitgereikt aan de inzenders van de "genomineerde series" en van de "opmerkelijke series".

  De bespreking vindt plaats op donderdag 30 april 2015 om 20.00 uur in Zalencentrum De Donderie (Donderbergweg 47-49) in Roermond. 

  Lees meer
 • 01 mei 2015 - 07 juni 2015samenwerkings activiteit Uniek reizend 1BOOM-project komt naar Limburg
  73 geselecteerde kunstenaars, vormgevers en ambachtslieden hebben van het hout van een 190-jarige zomereik kunstwerken,…
  73 geselecteerde kunstenaars, vormgevers en ambachtslieden hebben van het hout van een 190-jarige zomereik kunstwerken, objecten en meubels gemaakt met een fantastisch resultaat. Het project is opgezet door de stichting Vormgevers in Hout en de Unie van Bosgroepen onder de naam 1BOOM. Als inspiratiebron diende het project ‘One Tree 1998’ uit Engeland, een initiatief van Peter Toaig. Naast Nederland heeft dit ook navolging gekregen in onder andere Australië en Bolivia.
   
  1BOOM symboliseert de kringloop: eikel, groei, bloei, bos, beheer, oogst, zaaien, drogen, verwerken tot een product met een nieuw leven. Van bosbouwer, veller, zager, verwerker, vormgever, kunstenaar, cultuurgenieter tot boswandelaar. De gevelde zomereik is niet tot brandhout gezaagd en versnipperd. Alle onderdelen van de boom zijn op creatieve functionele wijze gebruikt: stam, takken, zaagsel, bladeren en eikels. Hout wordt hergebruikt en krijgt zo een duurzame toekomst.

  1BOOM is een zomereik die op 27 maart 2013 onder belangstelling van alle deelnemers is geveld in het Kooibos van Landgoed Middachten. Sinds de middeleeuwen werden veel lanen en landgoedbossen aangeplant. Deze plaatsen laten een unieke biotoop in de bossen zien welke door de jaren heen ontstaan is. Het is een unieke rijkdom aan planten, paddenstoelen, insecten, vleermuizen, vogels en natuurlijk de bomen. In jonge “natuurlijke” bossen zijn deze zeldzaamheden niet zo makkelijk te vinden. In de tweede helft van de twintigste eeuw ontstond een tweedeling in het bosbeheer in Nederland. Een bos diende voor houtproductie of was bedoeld als natuur. Dat ook een combinatie mogelijk is, waarmee het bos is gebaat, dat de biodiversiteit daardoor in stand blijft en dat recreëren en duurzame bosbouw prima samen kunnen gaan is een oude visie is die door 1BOOM nieuw leven wordt ingeblazen.

  Doelen
  1BOOM beoogt een aantal doelen. Zoals duurzaamheid in bosbouw en ambachtelijke houtverwerking. Hout als mooi en veelzijdig materiaal laten zien. Aandacht voor het feit dat natuur en biodiversiteit onmisbaar zijn in onze cultuur. Vakmanschap, ambacht en kunst met inlands hout stimuleren. Het laten zien dat duurzame ambachtseconomie een toekomst heeft. Publiek bewustzijn van de waarde van bos en bomen als hulpbron stimuleren.
   
  Symposium en catalogus
  Rond deze doelstellingen wordt een symposium georganiseerd op zondag 31 mei in MFC De Buun te Well. Nationale en regionale sprekers, die begaan zijn met de doelen van het 1BOOM-project, komen aan het woord. Eén van de sprekers is de adviseur van Al Gore, de heer Ignace Schops, ambassadeur van de biodiversiteit voor International Union for Nature Conservation. Van het 1BOOM-project is ook een catalogus met beschrijvingen van de geëxposeerde werken en hun makers, alsmede een uitleg van de doelstellingen en het ontstaan van 1BOOM-project. 1BOOM was al te zien en te beleven in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Velp en Leeuwarden. De expositie trok al meer dan vijfendertigduizend bezoekers. Daarmee heeft dit project zijn succes al bewezen. Een bezoek aan de 1BOOM expositie Limburg is dan ook warm aan te bevelen. Laat u inspireren om uw eigen 1BOOM-project te realiseren.
   
  Expositie op drie locaties
  1BOOM Limburg is een initiatief van World Art Foundation en Vrienden van Bakkerij Bergen met ondersteuning van de gemeente Bergen en Huis voor de Kunsten Limburg. 1BOOM Limburg haakt ook aan bij de activiteiten die in het Nationale Park in de maand mei worden georganiseerd, zoals de Maasduinenweek 2 t/m 10 mei en de dag van het Nationaal Park op 24 mei in het bezoekerscentrum De Maasduinen aan het Reindersmeer in Well. Daar is ook een verwijzing naar 1BOOM te zien in de vorm van een bijna vier meter lange tafel met de namen van alle deelnemers en de verwijzing naar het gedeelte van 1BOOM dat zij hebben gebruikt. Op zondag 3 mei wordt deze expositie op drie locaties geopend door wethouder Ben Buiting en Pastoor Janssen. Aanvang 14.00 uur in kunsthuis De Bakkerij, Kerkstraat 1a te Bergen. Van 1 mei t/m 7 juni is de 1BOOM expositie te bezoeken en te beleven in de gemeente Bergen: Kunsthuis De Bakkerij, de Sint Petruskerk in Bergen en World Art House, Elsteren 11 in Well. De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is € 2,- voor een bezoek op alle locaties.

  Eetbaar hout
  De 1BOOM expositie Limburg zal op alle zondagen en tijdens het symposium op 31 mei een lunch verzorgen van ‘eetbaar hout’. Chefkok René Brienen gaat dit bereiden uit ingrediënten die door Pip Gilmore van groenetakken.nl speciaal voor 1BOOM  zijn gekweekt.

  Neem voor meer informatie, aanmelden lunch of deelname aan het symposium contact op met Hermien Esselink van World Art House via 0478 502 900 of info@worldarthouse.nl.
   

  Lees meer
 • 10 mei 2015 - 28 juni 2015samenwerkings activiteit Expositie Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert
  Van 10 mei t/m 28 juni exposeren zo'n 13 keramisten van de Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert. De feestelijke…
  Van 10 mei t/m 28 juni exposeren zo'n 13 keramisten van de Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert. De feestelijke opening vindt plaats op 10 mei om 14 uur door wethouder Geert Gabriëls van de Gemeente Weert. Bij de opening zijn tevens de keramisten aanwezig.
   
  De galerie is geopend op zaterdag van 10 – 17 uur en op zondag van 13 – 17 uur. Overige dagen op afspraak.

  Lees meer
 • 13 mei 2015 21:00 - 23:00eigen activiteit Nieuwe Woorden in Grenswerk Venlo
  Op woensdagavond 13 mei 2015 vanaf 21.00 uur vindt in het café van poppodium Grenswerk in Venlo voor het eerst…
  Op woensdagavond 13 mei 2015 vanaf 21.00 uur vindt in het café van poppodium Grenswerk in Venlo voor het eerst Nieuwe Woorden plaats. Laat je verrassen door een avond vol muziek en literatuur van jonge bodem! Er is een uitgebreid literair programma en livemuziek én de Limburgse winnaars van Write Now! – de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied – worden bekendgemaakt door juryvoorzitter Ellen Deckwitz. 
   
  Schrijver Roman Helinski draagt voor en er is muziek van Kunstbende-winnaar Nbraska (indierock) en hiphopster Nynkei. De presentatie is in handen van dichter Daan Doesborgh. Hij treedt bovendien zelf op, als performanceduo L&D met Ellen Deckwitz en met Nynkei. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/nieuwewoorden.
   
  Nieuwe Woorden is een initiatief van Write Now! (Passionate Bulkboek) en YoungPoets (Letterkundig Centrum Limburg i.s.m. Huis voor de Kunsten Limburg). Deze editie wordt georganiseerd in samenwerking met Grenswerk en Literair Station Venlo.

   
 • 31 mei 2015 11:00 - 12:30 Open Les Beeldende School / EXPO
  Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.…
  Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.

  De opening van de expositie is een open les, dat betekent dat de leerlingen van de beeldende klassen een gewone les volgen, maar ouders en vrienden uitgenodigd worden om naar de expositie te komen kijken.

  De expositie is tijdens de hele presentatieweek van de Theaterschool te bewonderen.

  Tijd: 11.00-12.30 uur
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 11 juni 2015 - 14 juni 2015samenwerkings activiteit FASHIONCLASH Festival 2015
  FASHIONCLASH Festival 2015, de 7e editie van het internationale en interdisciplinaire cultuurfestival met mode…
  FASHIONCLASH Festival 2015, de 7e editie van het internationale en interdisciplinaire cultuurfestival met mode als uitgangspunt vindt plaats in Maastricht van 11 t/m 14 juni.

  Het 4-daagse programma bestaat uit modeshows, exposities, designer market, theater en dans performances, lezingen, workshops, fashion film en nog veel meer. Het spraakmakende festival biedt podium aan meer dan 150 veelbelovende talenten uit binnen- en buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode. FASHIONCLASH Festival is voor iedereen toegankelijk. Behalve het catwalk programma is het festival grotendeels gratis toegankelijk. Kaartverkoop start begin mei. Uit een overweldigende stapel van aanmeldingen van talenten uit meer dan 50 landen is een selectie gemaakt.
   
  GENDER editie
  FASHIONCLASH is er van overtuigd dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze hedendaagse maatschappij bespreekbaar te maken. Het overkoepelend thema tijdens het FCF Festival 2015 is GENDER. Dit thema geeft de campagne en duidelijke richting en fungeert als bindingsmiddel voor het hele festival. Het is voornamelijk zichtbaar in de verschillende expositie ruimtes (verspreid doorheen het stadscentrum van Maastricht) zowel als de expositie op de hoofdlocatie. 

  Programma hoofdlocatie: SAMdecorfabriek 12 t/m 14 juni
  De modeshows zijn bedoeld om jonge ontwerpers een platform te bieden om hun sublieme collecties te tonen aan een divers publiek. Zo kun je de collecties bewonderen van Jivika Biervliet x Peter Hsieh, Joelle Boers, TVBD & Shako Nikva, Rafael Kouto, Wilfried Lantoine, Bola, Simeon Morris, schoenen show van Dutch Shoe Academy en vele andere niet te missen shows. Naast de door FASHIONCLASH geselecteerde collecties zal ook het ingenieus werk van de afstuderende studenten, die de mode opleiding aan het MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) afronden, te bewonderen zijn op de catwalk. Diezelfde catwalk fungeert tevens als een podium voor performances zowel als de uitreiking van de Awards die zal plaatsvinden op de laatste festival dag. Het catwalk programma wordt aangevuld door de Gender-expositie. De voormalige decorfabriek 'Mosa' zal hiervoor tijdelijk worden omgebouwd tot een innovatief museum waarin de geselecteerde de visies van de deelnemende kunstenaars laten zien zoals het werk van Gabriel Ann Maher, Amber Ambrose Aurele x Kesha Felipa, Camiel Fortgens en Maison the Faux. VERWEVEN 2015, een project vormgegeven door Nina Willems, beloofd dit jaar weer een van de hoogtepunten van de expositie te worden. Deelnemende ontwerpers in het VERWEVEN project zijn David Laport, Loes van Nijnatten en Schueller de Waal. De expositie ruimte dient ook als locatie voor het iconische Clash Project, een van de kern projecten. Dit project benadrukt de uiteenlopende verbindingen tussen verschillende kunstdisciplines en visies. Hierdoor belichaamd het de interdisciplinaire denkwijze die FASHIONCLASH tracht te verspreiden. Jaarlijks worden er tien kunstenaars uitgenodigd wiens werk op het eerste zicht niets met mode te maken heeft. Hen wordt gevraagd om het thema toe te lichten in het kader van hun discipline in relatie tot mode. Dit zet aan tot een 'clash' van disciplines en praktische vormgeving waardoor een nieuwe hybride vorm van ontwerp ontstaat. 

  De 'designer' Market maakt het Festival programma op de hoofdlocatie compleet. Dertig ontwerpers krijgen hier de kans om hun kledingcollecties of andere ontwerpen te verkopen aan het bezoekende publiek. Dit is een uitgelezen kans om unieke kleding, sieraden en accessoires te bemachtigen van Bas Timmer, Argument Bijoux, Mies Nobis, PAVILJONS, Leonie & Lois – Spijkerbrij, Yojiro Kake, enz.

  FASHIONCLASH Side Program, diverse locaties in Maastricht 11 t/m 14 juni
  Het FASHIONCLASH Side Program is een flankerend programma verspreid door de binnenstad van Maastricht. Aangezien de catwalk shows plaatsvinden in de late namiddag zijn deze uiteenlopende events en exposities de ideale kennismaking met Maastricht modestad.
  
  Het festival programma biedt voor ieder wat wils en brengt zo het brede publiek in aanraking met de kunst van mode. Zo zal de Bijenkorf de fascinerende Showpieces expositie tentoonstellen. Aangeleverd door het Modemuseum Hasselt exposeert het Bonnefantenmuseum een reeks silhouetten die de evolutie ten aanzien van de gender codes in 20ste eeuw in beeld brengen met iconische ontwerpen van Yves Saint Laurent en Paul Smith. Theater performer Luca Szymkowiak toont een installatie en een performance in Marres.

  De 'Meet the Maker' expositie in Bureau Europa geeft de bezoekers de kans om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten. Centre Ceramique zal u verleiden om te reflecteren over de relatie tussen mode en gender tijdens 'Fashion Talk'. Centre Ceramique is daarnaast ook de locatie voor het talentontwikkelingsproject, 'Meet the Industry', waar de aanstomende talenten die deelnemen aan het FCF Festival de mogelijkheid hebben om te netwerken met professionals die reeds in de modesector werkzaam zijn.

  Bij het Museum aan het Vrijthof is er een mini expo van het MIJNshop/MIJNcollectie project dat ontwikkeld is in het kader van de Jaar van de Mijnen in Heerlen. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met SCHUNCK* en 100% Heerlen. Daarbij zijn er ook installaties van Lisa Schamlé, Hean Kim, Studio IKKAI en Malou Beemer. 'Fashion Film Night Out' vindt plaats in de Lumiere cinema op 11 Juni en is een vertoning van korte modefilms. Als al dit je zintuigen nog niet prikkelt zijn er nog verschillende exposities 'Designers in Stores' te bezichtigen in inventieve stores zoals PL- Line, Stijl Maastricht, Festen, Noir, Mayfair, Conflict en Le Marias Deux & Koffie.

  Ga voor een volledig overzicht van de deelnemers naar www.fashionclash.nl.
 • 14 juni 2015 00:00 - 00:00eigen activiteit Huis voor de Kunsten Limburg presenteert dans- en theaterproject tijdens VenloStormt
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum…
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum van Venlo en de uiterwaarden van de Maas. Honderden ‘bestormers’ rennen, klimmen, kruipen en roetsjen die dag over en door verschillende obstakels. Maar er is meer! VenloStormt biedt zowel bestormers als bezoekers ook een uitgebreid cultureel programma aan. Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg worden twee bijzondere kunstprojecten geïnitieerd.

  Kijk voor meer informatie over VenloStormt op www.venlostormt.nl.

  Dansproject met cheerleaders
  Tijdens VenloStormt kom je op verschillende plaatsen langs het parcours en op verschillende tijdstippen tientallen dansers tegen die alle bestormers aanmoedigen door middel van een cheerleadersdans. De cheerleaders trekken in een parade van de ene naar de andere locatie. 

  Theaterproject ‘De Kalde Grond’
  Aan de Blerickse kant van de Maas worden bestormers en bezoekers van de Hindernissen Stormloop geconfronteerd met bizarre figuren en absurde situaties. Speciaal voor het theaterproject ‘De Kalde Grond’ wordt een stuk land langs de Maas omgetoverd tot een rauw leefgebied van ‘outcasts’: verschoppelingen, afvalligen en onaangepaste bewoners. Het Huis voor de Kunsten Limburg brengt een fysiek theater tot leven. 
  Lees meer
 • 26 juni 2015 12:30 - 17:00eigen activiteit Limburgse Literaire Lunch 2015
  Op vrijdagmiddag 26 juni 2015 vindt in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de vierde Limburgse Literaire Lunch plaats.…
  Op vrijdagmiddag 26 juni 2015 vindt in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de vierde Limburgse Literaire Lunch plaats. Het thema ditmaal is: ‘De betekenis en kracht van literatuur voor lezers én maatschappij’.

  Aan het lezen van literatuur worden allerlei positieve etiketten gehangen, zoals dat het het empathisch vermogen vergroot en persoonlijke en maatschappelijke inzichten verschaft. Marja Pruis (schrijver, recensent en redacteur) houdt tijdens de Limburgse Literaire Lunch een introductielezing over dit thema. Onder andere naar aanleiding van haar boek Kus me, straf me (Over lezen en schrijven, liefde en verraad.) waarvoor ze in 2013 de Jan Hanlo Essayprijs won. Zij zei al eens: “Een goede roman doet me dingen snappen, dat is waar literatuur voor mij over gaat.”
   
  Vervolgens focussen we op het lezen van literatuur door jongeren (met name middelbare scholieren). Student Toegepaste Psychologie én dichter Merlijn Huntjens geeft een presentatie van zijn afstudeeronderzoek naar lezende jongeren. Vervolgens poneren docenten Nederlands Jan Coumans (Sint Maartens College en Porta Mosana College Maastricht) en Eefke Trepels (Den Hulster College Venlo) tijdens een paneldiscussie hún antwoord op de vraag wat de sleutel is tot succesvol literatuuronderwijs aan jongeren. Dit alles onder leiding van presentator Lubert Priems. Hierbij is er, net zoals in de rest van het programma, ruimte voor interactie met het publiek.
   
  Na een koffie- en theepauze maken we een sprong van een paar generaties. In dit deel van het programma staan oudere schrijvers centraal en de vraag hoe zij aankijken tegen de betekenis van hun werk en de toekomst van hun literaire nalatenschap. Aagje Swinnen van de Universiteit Maastricht presenteert de eerste resultaten van haar onderzoek, op basis van interviews met dichters uit Limburg, naar hoe oudere schrijvers betekenis geven aan de latere fase in hun literaire ontwikkeling. Na de presentatie van Swinnen volgt een panelgesprek over dit onderwerp, waarbij naast Swinnen ook neerlandicus, docent, publicist en uitgever Ben van Melick aanschuift. Als een van de initiatiefnemers van de terreinverkenning voor een (digitaal) archief voor Limburgs literair erfgoed, die in 2014 werd uitgevoerd, én als medeauteur van de in 2016 te verschijnen Geschiedenis van de literatuur in Limburg heeft hij een uitgesproken visie op de betekenis van literatuur en literaire nalatenschap. Rond 16.45 uur is het programma in de filmzaal afgelopen, waarna u nog kunt blijven borrelen.
   
  We starten de Limburgse Literaire Lunch om 12.30 uur in de foyer van de ECI Cultuurfabriek met - jawel - een lunch. Tijdens de lunch treedt schrijver en zanger Ger Bertholet op, samen met drie muzikanten. Bertholet trad ook op tijdens de allereerste Limburgse Literaire Lunch, in 2009. In de tussentijd is er veel gebeurd in zijn leven; zo werd hij in 2011 getroffen door een herseninfarct. Inmiddels treedt hij weer voorzichtig op en we zijn dan ook vereerd met zijn aanwezigheid tijdens tijdens de Limburgse Literaire Lunch 2015. Aan het begin van het programma in de filmzaal van de ECI Cultuurfabriek zal Lubert Priems Ger Bertholet interviewen over hoe het ‘herformuleren van zichzelf’, zoals hij het zelf noemde, na zijn herseninfarct in zijn werk ging en over wat literatuur hierbij voor hem betekend heeft.  

  Deelname aan de Limburgse Literaire Lunch kost 10 euro per persoon. Meer informatie en aanmelden...

naar de complete agenda…
prikbord
22-04-2015 07:37,

Oproep aan talentvolle koperblazers uit de regio Sittard-Geleen

Ben jij een (amateur)koperblazer met ambitie? Wil jij je ‘skills’ verder ontwikkelen en spelen tijdens… Ben jij een (amateur)koperblazer met ambitie? Wil jij je ‘skills’ verder ontwikkelen en spelen tijdens een concert van het beroemde Amstel Quartet? Geef je dan op voor een unieke koperblazersworkshop van trompettist Marc Huynen tijdens het Baro(c)kfestival in Sittard.
 
Baro(c)k
Van 19 t/m 21 juni is Sittard in de ban van barokmuziek. De Domijnen en Barokensemble AD MOSAM willen tijdens de eerste editie van het Baro(c)kfestival in Sittard de barokmuziek meer onder de aandacht brengen en laten zien welke invloed de barokmuziek heeft gehad op de hedendaagse muziek. Want barokmuziek is speels, met veel ruimte voor improvisatie en de basis voor veel pop-, jazz- en rockmuziek.
 
Workshop
Tijdens de koperworkshop op zaterdag 20 juni van 14.00 tot 17.00 uur in de Concertzaal van De Domijnen 12, Broeksittarderweg 1 te Sittard zal trompettist Marc Huynen een cross-over maken tussen jazz, rock en barokmuziek. Er wordt gewerkt aan thema’s als improvisatie, timing en frasering. Het resultaat van de workshop blaast op dezelfde dag ‘s avonds als onderdeel van het concert van het fameuze Amstel Quartet tijdens het Baro(c)kfestival om 19.00 uur in de St. Michielskerk het toegestroomde publiek omver.
 
Deelname
Wil jij deze unieke kans niet missen? En beschik je minimaal over niveau C? Geef je dan op door vóór 16 mei een mail te sturen aan maurice.daemen@dedomijnen.nl en ontvang het inschrijfformulier. Let op! Deelname is weggelegd voor de twintig beste van de beste (amateur)koperblazers, dus wees er op tijd bij en motiveer waarom jij er absoluut bij moet zijn. Wil je zelf niet deelnemen, maar ben je nieuwsgierig hoe zo’n workshop in z’n werk gaat? Geef je dan op als toehoorder. Deelname en luisteren zijn gratis.
30-03-2015 12:39,

Zangles, zangworkshops en bandcoaching voor jongeren

De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft… De grote passie van Brenda Nijsen is muziek en dat wil ze graag overbrengen op de jeugd. Brenda geeft al jaren met veel plezier zangles en bandcoaching. Daarnaast verzorgt ze zangworkshops voor jongeren en kinderen op scholen en tijdens de Dag van de Stem op 11 april 2015 in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
 
Brenda: “Mijn liefde voor muziek begon rond mijn 7e toen ik van mijn vader een orgeltje kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond. Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde de harmonie in voor mijn eerste bandje waarmee ik voor het eerst begon met het schrijven van eigen werk. Sindsdien ben ik altijd actief geweest als zangeres in verschillende bands waaronder ‘Cooler than Jesus’, ‘Supergroover’ en ‘Slow Poke Rodrigo’, waarmee we enkele keren de Limburgse popprijs Nu of Nooit wonnen en meededen met de Grote Prijs van Nederland. Na de HAVO ben ik naar het Conservatorium gegaan om mij verder te ontwikkelen als zangeres en heb daarnaast verschillende muziekinstrumenten leren bespelen waaronder piano, drums en basgitaar. Ik heb met veel plezier in diverse bands gezongen en weet hoe leuk het is om samen met je studiegenoten en/of vrienden te musiceren.”
 
Wil jij ook kennismaken met het gebruik van de stem of ervaren hoe het is om in een band muziek te maken? Neem dan contact op met Brenda via 06 24661054 of brendanijsen05@gmail.com.
12-03-2015 15:40,

Oproep aan beeldhouwers: kunstmanifestatie 'Beelden vol Betekenis'

Op 17, 18 en 19 april a.s. wordt in Maria Hoop de kunstmanifestatie ‘Beelden vol Betekenis’ georganiseerd.… Op 17, 18 en 19 april a.s. wordt in Maria Hoop de kunstmanifestatie ‘Beelden vol Betekenis’ georganiseerd. Kunst die bezielt, kunst in de Nieuwe Stroming gebracht. Het accent ligt deze keer op ruimtelijk werk/beelden. Kunstenaars worden opgeroepen mee te doen. 

Deze manifestatie is het praktisch gevolg van de visie die spreekt uit het boek ‘De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn’ van Madama: "Mijn pad is de Nieuwe Stroming waar kunst als levensbron, de levensenergie verschaft voor genezende schoonheid. In ‘De Nieuwe Stroming’ als verslag van de innerlijke levensreis, valt elke identificatie weg, wat overblijft is de dienende functie van kunst aan het leven zelf. Medicine Art: kunst als Medicijn van Zijn.”

De vormgeving van de kunst is vrij en kan abstract of figuratief zijn, beelden, performances, teksten en muziek. De ‘innerlijke noodzaak’ is de kern, doorgeven van levensenergie. Het is de bedoeling een energieveld te creëren waarbij de energetische werking van het kunstwerk op de een of andere manier ruimtelijk wordt. Die beleving kan versterkt worden door muziek, een gedicht o.i.d. een vrije vormgeving waarbij de kunstenaars zelf ook met ideeën kunnen komen. Het is een nieuw initiatief, met een ideëel doel nl. kunst te laten ervaren. 'Kunst als Medicijn van Zijn' Als de kunstenaar aanwezig is rekenen we geen percentage. Wij rekenen een nominale bijdrage in de organisatiekosten waarbij ook een individueel digitaal boekwerk is inbegrepen dat je ook elders en op je website kunt gebruiken.

Deelname staat open voor (professionele) kunstenaars die vanuit bezieling en ‘innerlijke noodzaak’ werken. Om de kwaliteit te garanderen beoordeelt een ballotagecommissie elke deelname op motivatie en het werk indien mogelijk via website en/of drie foto’s per e-mail. De uitslag van de ballotage commissie wordt binnen 15 werk dagen na aanmelding bekend gemaakt.

Locatie
De manifestatie vindt plaats in Paradama Da Esperanza in Maria Hoop, een parkachtige tuin met veel verborgen hoekjes, en rotspartijen waardoor de bezoeker als het ware een meanderend pad kan lopen, maar daar natuurlijk ook vanaf kan wijken. Tijdens de expositie vinden activiteiten plaats die de beleving vergroten.

Deelname
Kunstenaars die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via de website.

U exposeert en verkoopt uw werk rechtstreeks, zonder commissie af te dragen aan de organisatie.
Het volgende is daarbij inbegrepen:
- De ballotage van uw werk
- Vermelding op de website met uw naam en website*
- Publiciteit
- Promotie
- Toegangskaarten
- Consumptiebonnen
- Huur locatie
- *Extra: kosteloos een digitaal profiel van uw werk max. 50 pagina’s in de vorm van een digitaal boekje dat uiteraard ook voor uw eigen gebruik/website is (zie voorbeeld). 

Praktisch
- 17 april opbouw, preview 19.00-21.00 uur
- zaterdag en zondag van 12.00-18.00 uur
- afbreken zondagavond of maandag 20 april

Transport en inrichten door kunstenaars, aanwezigheid in overleg. 

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Deelname is definitief na selectie en overmaken van een bijdrage van € 222,- (geen BTW) in organisatiekosten op bankrekening NL60RABO 0117219886 t.n.v. Stg. SOS Sophia Amor te Maria Hoop. Voor meer info en deelnameformulier zie www.madama.nl

MAMMSA komt voort uit het werk van Madama (Margareth Adama) die in haar verschillende huizen en galeries multidisciplinair heeft gewerkt en spiritualiteit, creativiteit en realiteit met elkaar verbindt. Zij is curator, universeel kunstenares, coach en staat voor de humaniteit van de kunst: de kosmische Renaissance. Dr. Ida Guinee, andragologe is de contactpersoon en secretaris van de Stichting Sacra Ordo Sapientiae Sophia Amor, organisator van deze manifestatie. Het is de bedoeling om regelmatig MAMMSA manifestaties te laten plaatsvinden met wisselende thema’s en invulling.
11-03-2015 15:41,

Dansers gezocht voor cheerleaders dansproject

Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt dansers en dansscholen uit om mee te doen aan een fantastisch… Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt dansers en dansscholen uit om mee te doen aan een fantastisch dansproject: een cheerleaderdans speciaal voor VenloStormt op zondag 14 juni 2015! Het streven is om 100 dansers bij elkaar te zetten en hen dezelfde choreografie te laten doen, uiteraard met pompons.
 
De choreografie duurt circa 5 minuten en zal om de 10 minuten worden uitgevoerd. Iedere groep komt dus binnen 1,5 uur met zes optredens van 5 minuten aan bod. De grote groep wordt in drieën gedeeld:
- Groep 1 werkt van 12.30-14.00 uur
- Groep 2 werkt van 14.00-15.30 uur
- Groep 3 werkt van 15.30-17.00 uur

Deelnemers kunnen aangeven naar welk tijdstip hun voorkeur uitgaat. Het oefenen van de choreografie kan gewoon thuis of in de eigen dansstudio; deelnemers krijgen namelijk een filmpje toegestuurd. Grace Bellel, consulent Dans bij het Huis, komt desgewenst ook langs tijdens de repetitie(s) voor tips of bij vragen.
 
Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Grace Bellel via gbellel@hklimburg.nl of 0475 399 276.
 
VenloStormt is een Hindernissen Stormloop en vindt plaats op zondag 14 juni 2015 in Venlo. Een afwisselend, uitdagend en origineel parcours met veel hindernissen. Zowel in de stad als langs de uiterwaarden van de Maas. Dwars door gebouwen, klimmen op containers, kruipen door een grote modderbak, klauteren over een stellage met cargonetten, roetsjen van een mega waterglijbaan, rauzen over sloopauto's, springen tussen grote en kleine autobanden, tijgeren onder pantservoertuigen, zwemmen in containers gevuld met water... en nog veel meer. Zie www.venlostormt.nl voor meer informatie. 
10-03-2015 10:58,

Kunstenaars gezocht voor KunstPlein OLV

Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag… Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag roepen wij professioneel werkende kunstenaars op zich hiervoor in te schrijven! Dit kan nog steeds.

Voor alle benodigde informatie verwijzen we naar onze website: www.kunstpleinolv.nl. Ook is het mogelijk ons te mailen via info@kunstpleinolv.nl

Gezien de reeds binnenkomende aanmeldingen belooft het weer een fantastisch weekend te worden! 
09-03-2015 10:56,

Sint Martinuskoor Breust Eijsden zoekt dirigent/organist

Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli… Vanwege pensionering van de huidige dirigent/organist, is Sint Martinuskoor Breust Eijsden per 1 juli a.s. op zoek naar een dirigent/organist, ook om nieuwe muziek in te studeren. 
 
Wij zoeken een enthousiast persoon, capabel om kerkelijke muziek aan ongeveer 30 koorleden aan te leren. 
 
Contact via onze geestelijk adviseur breusteijsden@live.nl of mevrouw Cisca Schijlen-Uffink (koorbestuur) c_uffink@hotmail.com.
19-02-2015 09:17,

K.E. Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld zoekt slagwerkdocent

Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.… Door het onverwachte vertrek van onze slagwerkdocent zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste slagwerk/percussiedocent.

Hij/zij moet bij voorkeur op de donderdagavond kunnen lesgeven en ook af en toe de leerlingen tijdens de repetities kunnen begeleiden op de zondagochtendrepetitie (10.30-12.30 uur).

Reacties graag naar secretariaat@fanfarehuls.nl.
27-01-2015 09:12,

Hoornist(en) gezocht voor Fanfare Eendracht Baarlo

Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid… Fanfare Eendracht Baarlo is een 1e divisie orkest met circa 60 muzikanten waar kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Dirigent Bart Deckers staat garant voor interessante repetities en onder zijn leiding wordt gewerkt met origineel fanfare-repertoire.

De hoornsectie bestaat momenteel uit vier ervaren amateurs. Ter versterking van deze groep zijn we nog op zoek naar één of twee nieuwe collega’s. De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op www.fanfarebaarlo.nl. Klik hier voor een geluidsopname van ons orkest.
27-01-2015 09:06,

Koninklijke Harmonie van Heer zoekt secretaris

Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.…
Gezocht: Secretaris

Per 4 maart a.s. is de functie vacant bij de Koninklijke Harmonie van Heer.
Ben jij een vereningsman/-vrouw, communicatief, teamspeler, objectief?
Dan ben jij wellicht degene die we zoeken!!
 
Voor meer informatie: secretariaat@khvh.nl.
20-01-2015 08:17,

Bent u op zoek naar een gediplomeerd pianiste/organiste?

Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen… Gediplomeerd pianiste/organiste (21 jaar) biedt zich aan in regio Midden-Limburg voor solo-uitvoeringen en/of begeleiding van koren of muziekgezelschappen.

Beschikbaar in het weekend en op maandag- t/m donderdagavond.

Neem voor meer informatie contact op met Louise Savelkoul via t: 06 12783370 of e: louisesavelkoul@hotmail.com.
meer prikbordberichten…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdcultuurfonds limburg keramiek kring Limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs film circuit limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting de weeffout stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?