welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Wij zijn een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

hkl_foto_huis_voor_de_kunsten_limburg_gebouw
nieuws
 • 28 april 2016 Ruis uit Limburg keert terug: Stichting Popmuziek Limburg en Limburgse poppodia presenteren podium op RUIS festival
  In navolging van vorig jaar programmeren Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven…
  In navolging van vorig jaar programmeren Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven grote Limburgse poppodia) en het Ruis Festival wederom een podium voor Limburgse dj’s op het Venlose Ruis Festival: de ‘Ruis uit Limburg’ stage. Deze samenwerking komt voort uit een gezamenlijke behoefte om de dance cultuur in Limburg te ondersteunen en meer in de spotlights te zetten.

  De Ruis uit Limburg stage krijgt een prominente plek op dance-festival Ruis dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 mei aanstaande in Greenpark Venlo; het voormalige Floriadeterrein. Insteek van het podium is om een plek te bieden aan Limburgse dj’s die zich reeds in de kijker gespeeld hebben in de provincie, onder andere doordat ze regelmatig optreden bij de Limburgse podia of daar zelf avonden organiseren. De deelnemende podia bestaan uit: Muziekgieterij (Maastricht), Nieuwe Nor (Heerlen), Volt (Sittard), Muziekcentrum de Bosuil (Weert), ECI (Roermond), Limburgzaal (Heerlen) en Grenswerk (Venlo).

  De programmering werd samengesteld door dance programmeur Tim Gaal van Grenswerk in samenwerking met Maurice Laven van de Nieuwe Nor. Tim Gaal: "De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in verder kijken dan onze eigen stad, dit met name door continu met mensen uit de scene in gesprek te treden, zoals bijvoorbeeld collega dance programmeur Maurice Laven van de Nieuwe Nor (Heerlen). De uitdaging was om een dwarsdoorsnede van genres en regio’s te programmeren en dat is denk ik aardig gelukt.” Op de line up van Ruis uit Limburg staan: Jef Hecker (Maastricht), Marty Moustache & Ray Chardonnay (Ohé & Laak), Falsch (Sittard), Guillaume Colson (Geleen), Oliver Löbhard (Venlo), Octave Schyns & Thomas Tesink (Venlo), AdelicFunk (Roermond), Funktransplant (Sittard), Mick Mazoo (Geleen), Huxy (Venlo), Mr. Cranes (Venlo) en Low5 (Roermond).

  Ruis is een vooruitstrevend festival met de focus op elektronische dance muziek. Ruis Festival vindt plaats op 13, 14, 15 mei 2016 en weekendkaarten inclusief camping kosten € 35,-. Voor meer info en tickets zie: www.ruisfestival.nl of www.spl.nl
 • 22 april 2016 Eddy Thonon nieuwe consulent Beeldende Kunst
  Vanaf 1 april 2016 is Eddy Thonon de nieuwe consulent Beeldende Kunst van het Huis voor de Kunsten Limburg. Hij…
  Vanaf 1 april 2016 is Eddy Thonon de nieuwe consulent Beeldende Kunst van het Huis voor de Kunsten Limburg. Hij gaat zorgen voor de informatieverstrekking en advisering met betrekking tot de beeldende (amateur)kunstsector in Limburg. Eddy volgt hiermee Fransz Rombouts op, die in 2014 aftrad als consulent.

  Eddy Thonon (Weert, 1992) studeerde Docent Beeldende kunst en Vormgeving bij Hogeschool Zuyd te Maastricht en rondt binnenkort de Master Kunst- en Cultuureducatie bij Fontys Hogescholen te Tilburg af. Naar aanleiding van zijn meesterproef heeft hij voor het Huis voor de Kunsten Limburg een onderzoek uitgevoerd naar de stand van de beeldende kunst in Limburg en de in het veld levende behoeften en denkbeelden. Als consulent Beeldende Kunst gaat hij zich vooral bezighouden met de talentontwikkeling en professionalisering van jonge en startende beeldend kunstenaars in de provincie, alsmede met het zichtbaar maken en ondersteunen van de beeldende kunstsector in Limburg.

  Zie www.hklimburg.nl/beeldendekunst voor meer informatie. Eddy is bereikbaar via ethonon@hklimburg.nl en T 0475-399289. 
 • 19 april 2016 Op zoek naar Limburgs mooiste woord
  In het kader van het Jaor van de Limburgse Dialekte organiseert Dagblad De Limburger in samenwerking met Veldeke…
  In het kader van het Jaor van de Limburgse Dialekte organiseert Dagblad De Limburger in samenwerking met Veldeke Limburg de verkiezing van het mooiste Limburgse dialectwoord én het mooiste Limburgse spreekwoord of gezegde.

  Deelname is eenvoudig: stel uw eigen top drie van Limburgse woorden en/of spreekwoorden op (let op: drie is het maximum; één of twee mag ook) en mail die naar info@jvdld. Insturen kan t/m zondag 1 mei.

  Een jury selecteert uit de inzendingen een top 25 van woorden en gezegdes. Iedereen kan daar vervolgens zijn stem op uitbrengen. Op 27 mei wordt de uitslag bekend gemaakt. Dan wordt ook een boekje gepresenteerd met een bloemlezing van de beste inzendingen.
 • 19 april 2016 Doe mee met de ikTOON campagne!
  De hele maand juni staat in het teken kunst van iedereen. Van 28 mei tot en met 30 juni 2016 kun je op meer dan…
  De hele maand juni staat in het teken kunst van iedereen. Van 28 mei tot en met 30 juni 2016 kun je op meer dan duizend locaties in meer dan 150 gemeenten kunst van dichtbij beleven. Tijdens het grootste culturele evenement van ons land tonen Nederlanders die creatief actief zijn in hun vrije tijd, hun werk. Van rapdichten, zingen in koren en vloggen tot stand-up comedy en beeldhouwen.

  Wil je ook jouw meedoen aan de iktoon-campagne? Schrijf je dan nu alvast in. Alles kan en mag. Van uitvoering, workshop en lezing tot en met tentoonstelling op elke denkbare locatie. Na registratie kun je direct gebruik maken van de toonkit. In de toonkit vind je tips voor het organiseren van activiteiten en campagnemateriaal die je kunt inzetten bij de promotie van jouw activiteit(en) en laten zien dat je onderdeel bent van iktoon. Zo laten we met elkaar zien hoe divers en kleurrijk kunst in Nederland is.

  Doe mee en toon je kunst tijdens de iktoon-maand!

  Als deelnemer organiseer je een of meerdere eigen activiteiten en kun je deelnemen aan regionale en/of landelijke activiteiten. Als coördinator organiseer en/of verbind je meerdere activiteiten binnen een gemeente, regio of provincie; ben je contactpersoon voor deelnemers in jouw regio; ontvang je berichten wanneer nieuwe deelnemers zich aanmelden via ‘ik toon’ en geeft hen zo mogelijk een plek in jouw programmering.

  Na aanmelding kun je direct gebruik maken van onze toonkit met promotiematerialen. Deze kun je inzetten in je eigen publiciteit en laten zien dat je onderdeel bent van iktoon.

  Voor vragen mail dan naar info@iktoon.nl of ga naar www.iktoon.nl.  

  Over iktoon:
  Op initiatief van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst) bundelen veertien partners in de kunst- en cultuursector de krachten onder de noemer iktoon. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en VSBfonds
  lees meer…
 • 14 april 2016 Huis voor de Kunsten Limburg ondertekent 'Sociaal Verbond Limburg'
  Woensdagmiddag 13 april 2016 is in Maastricht het convenant Sociaal Verbond Limburg ondertekend. Hiermee wil een…
  Woensdagmiddag 13 april 2016 is in Maastricht het convenant Sociaal Verbond Limburg ondertekend. Hiermee wil een groot aantal Limburgse organisaties kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarmee bijdragen aan de doelstelling om de arbeidsparticipatie van deze doelgroep te vergroten. Ook Huis voor de Sport Limburg ondertekende het convenant.

  Diverse Limburgse organisaties willen vanuit hun rollen als werkgever, opdrachtgever, samenwerkingspartner of ambassadeur een bijdrage leveren op het gebied van arbeidsparticipatie en gaan via het Sociaal Verbond Limburg 2016-2019 de samenwerking opzoeken, informatie delen en kennis uitwisselen. Ondertekenaars naast Huis voor de Kunsten Limburg, zijn: Huis voor de Sport Limburg, Natuur en Milieu Federatie Limburg, Bonnefantenmuseum, Connect Limburg, Huis voor de Zorg, Limburgs Museum, Museumplein Limburg, Cubiss Limburg, Limburgs Landschap, Monumentenwacht Limburg, Stichting IKL, Topsport Limburg en de Provincie Limburg.
 • 12 april 2016 Finalisten Guts & Glory Limburg 2016 bekend!
  Op vrijdag 20 mei vindt de finale van Jera On Airs bandwedstrijd Guts & Glory Limburg plaats in poppodium Volt…
  Op vrijdag 20 mei vindt de finale van Jera On Airs bandwedstrijd Guts & Glory Limburg plaats in poppodium Volt te Sittard. Guts & Glory Limburg wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg en het Sittardse poppodium Volt. Tientallen Limburgse bands uit de hardcore, punk en metal scene stuurden de afgelopen weken hun demo’s op met als ultieme doel: het winnen van een felbegeerde plek op het grootse Jera On Air festival in 2016!

  Na uitgebreide luistersessies door enkele professionals uit de Limburgse muziekwereld zijn er na een voorselectie nog vier Limburgse bands over. Cuda, Defeated Decade, Cheese Plane Killers en Prospect zijn de vier finalisten die op vrijdagavond 20 mei in Sittard zullen strijden om die openingsspot op Jera On Air 2016. Cuda speelt een thuiswedstrijd. Deze Sittardse band werd door 3voor12 al ‘een festival-act pur sang’ genoemd en haalde in 2015 al eens de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. De hardcore-band Defeated Decade, eerder bekend van Popsport 2014 uit Weert moet een stukje rijden naar het zuiden, net als de rockers van Cheese Plane Killers en hun zeer energieke frontvrouw. Deze drie worden gecompleteerd door Prospect. Een oude bekende van Guts & Glory, want ook vorig jaar stond deze metalband in de finale van Jera On Airs Limburgse bandwedstrijd.

  De avond is natuurlijk niet compleet zonder headliner en daarom zal niemand minder dan Born From Pain deze Limburgse avond in poppodium Volt afsluiten. Born From Pain zette in 2010 en 2014 de festivalweide van Jera On Air al in vuur en vlam met hun snoeiharde hardcore en zal daar in Sittard, op een steenworp afstand van hun eigen Geleen, ook geen enkele moeite mee hebben.

  Kaarten voor Guts & Glory Limburg zijn te koop via www.poppodiumvolt.nl en kosten 8,50 euro in de voorverkoop en 10,00 euro aan de deur. Het Jera On Air festival vindt plaats op 24 en 25 juni in Ysselsteyn. Kaarten voor dit festival met onder andere Pennywise, The Amity Affliction en August Burns Red zijn te koop via www.jeraonair.nl. Ook vind je hier informatie over de gehele line-up, de diverse voorzieningen en faciliteiten van Jera On Air.
 • 11 april 2016 Het culturele festivalseizoen gaat weer van start in Limburg!
  Benieuwd naar (een deel van) het culturele festivalaanbod van 2016? Het Limburgs Festivalplatform bundelt 12 provinciale…
  Benieuwd naar (een deel van) het culturele festivalaanbod van 2016? Het Limburgs Festivalplatform bundelt 12 provinciale cultuurfestivals op één website en presenteert in een gezamenlijke marketingcampagne een zeer divers festivalaanbod aan een groot publiek. Samen staan de cultuurfestivals ook dit jaar weer - van april t/m november - garant voor een gevarieerd en onderhoudend aanbod met onder andere klassieke muziek, dans, theater, poëzie, popmuziek en mode. Ga naar www.festivalslimburg.nl voor de festivaldata en meer informatie en laat je inspireren voor een veelzijdig festivalseizoen!

  Poëziefestival Landgraaf trapt op 17 april a.s., als eerste van de festivals die zijn aangesloten bij het Limburgs Festivalplatform, het Limburgse festivalseizoen af. Muziekliefhebbers kunnen dit jaar weer hun hart ophalen o.a. tijdens de 2e WMC Blazersbiënnale in Kerkrade, internationaal kamermuziekfestival en concours Orlando en het internationaal vocaal klassiek muziekfestival Vocallis. Dansliefhebbers kunnen terecht bij Festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht en het Worldfestival Parade Brunssum. Festivalliefhebbers die willen genieten van een gevarieerd cultuuraanbod kunnen festivals als het Zomerparkfeest Venlo, Cultura Nova Zomerfestival Heerlen, Musica Sacra Maastricht en de Kunstdagen Wittem bezoeken. Voor bijzonder theater op bijzondere locaties, verspreid door Midden-Limburg, is iedereen van harte welkom tijdens het LMBG FSTVL. Fashionlovers kunnen tenslotte hun hart ophalen tijdens FASHIONCLASH Festival.

  Ga voor meer informatie over het Limburgs Festivalplatform en de aangesloten festivals naar www.festivalslimburg.nl. Je krijgt hier een impressie van de diverse festivals en kunt direct doorklikken naar de social media en websites van de festivals zelf. ‘Up to date’ blijven van het meest recente cultuurfestivalaanbod? ‘Like’ dan de Facebookpagina: www.facebook.com/cultuurfestivalsinlimburg.
   
  Over het Limburgs Festivalplatform
  Het Limburgs Festivalplatform is op initiatief van de Provincie Limburg in 2006 opgericht voor cultuurfestivals die worden gesubsidieerd door de Provincie. Hierin werken momenteel twaalf festivals samen. Behalve een gezamenlijke mediacampagne, gecoördineerd door het Huis voor de Kunsten Limburg, vindt er binnen het Limburgs Festivalplatform overleg plaats over bijvoorbeeld het afstemmen van de programmering en de vraag hoe men elkaar organisatorisch kan versterken. 
 • 11 april 2016 Instelling Dr. Lou Spronck-lezing
  Erkentelijk voor de inzet van de heer Dr. Lou Spronck voor het academisch onderzoek naar de cultuurgeschiedenis…
  Erkentelijk voor de inzet van de heer Dr. Lou Spronck voor het academisch onderzoek naar de cultuurgeschiedenis van Limburg en voor het culturele leven in Maastricht en Limburg, stelt de leerstoel Taalcultuur in Limburg, verbonden aan de Universiteit Maastricht, de tweejaarlijkse Dr. Lou Spronck-lezing in. Deze lezing zal gehouden worden door een wetenschapper die meer dan verdienstelijk en onderscheidend onderzoek (heeft) verricht naar Taalcultuur in Limburg.
       De heer Dr. Lou Spronck heeft tijdens zijn werkzame leven aan het Jeanne d’Arc College in Maastricht als leraar, conrector en rector maar vooral in de tijd erna gepubliceerd over de Limburgse geschiedenis, literatuur, dialect en volkskunde. Met de instelling van de Dr. Lou Spronck-lezing beogen we waardering voor de hoge kwaliteit van zijn onderzoek tot uitdrukking te brengen. Met de instelling van de Dr. Lou Spronck-lezing maken we het belang van excellent onderzoek naar taal en cultuur in Limburg zichtbaar voor de academische wereld en het grote publiek.
       Het beeldmerk voor de Dr. Lou Spronck-lezing is ontworpen door Piet Gerards.
   
 • 05 april 2016 Save the date! Gala-avond en uitreiking Koor CD Award 2016
  De Limburgse Koordagen openen op vrijdagavond 7 oktober met de Gala-avond en uitreiking Koor CD Award 2016. De…

  De Limburgse Koordagen openen op vrijdagavond 7 oktober met de Gala-avond en uitreiking Koor CD Award 2016. De circa vijftig laatste cd opnamen zijn ter beoordeling voorgelegd aan de deskundige jury die bestaat uit Frans Waltmans (musicoloog), Louise Deal (muziekpedagoog) en Paul Smeets (commercieel muziekadviseur). Behalve een winnaar, worden ook diverse deelprijzen uitgereikt. Alle deelnemende koren worden uitgenodigd om niet alleen in gala de avond bij te wonen, maar ook om mee te stemmen voor de te behalen publieksprijs.

  Met het oog op het thema van de Limburgse Koordagen 2016, 'Kinder-, jeugd- en jongerenkoren', is de presentatie van de Gala-avond in handen van de Equal Voices een formatie van ruim zestig jongeren, die in verschillende samenstellingen kan optreden.

  Bovendien wordt het publiek getrakteerd op de laatste koorclips waarmee een nieuwe award te behalen zal zijn.
   

  lees meer…
 • 04 april 2016 Limburgse poppodia verstoppen weer Gouden Tickets met Record Store Day
  Aanstaande zaterdag 16 april 2016 is het weer Record Store Day: dé internationale muziekfeestdag waarop de onafhankelijke…
  Aanstaande zaterdag 16 april 2016 is het weer Record Store Day: dé internationale muziekfeestdag waarop de onafhankelijke platenzaken worden geëerd door artiesten en liefhebbers. De winkels verkopen vele exclusieve platenreleases van (inter)nationale artiesten en er zijn optredens van Nederlandse bands. Een viertal Limburgse poppodia, te weten De Bosuil, Grenswerk, Nieuwe Nor en Volt, sluiten weer aan bij dit unieke evenement en verstopt Gouden Tickets in de speciale handtassen die bij een aankoop tijdens Record Store Day worden vergeven via drie Limburgse verkooppunten.

  Vier Limburgse poppodia De Bosuil (Weert), Grenswerk (Venlo), Nieuwe Nor (Heerlen) en Volt (Sittard) zijn partners van de onafhankelijke Limburgse platenzaken. Via het ticketsysteem Active Tickets verkopen de popzalen concerttickets bij Music Machine(Sittard), Sounds (Venlo) en Satisfaction (Heerlen). Op zaterdag 16 april sluiten de podia aan bij Record Store Day, de internationale dag van de onafhankelijke platenzaak, met een bijzondere actie. Iedereen die een album koopt bij Music Machine, Sounds of Satisfaction maakt kans op één van de dertig Gouden Tickets die in de speciale Record Store Day tassen zijn verstopt. De gelukkige vinder wint hiermee een concertbezoek naar keuze voor twee in 2016 bij een van de deelnemende poppodia.

  Tijdens Record Store Day veranderen meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in verschillende podia door het land verspreidt, met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om er zo veel mogelijk aan te doen, een enkeling zelfs 12 op één dag. Bovendien verschijnen op Record Store Day zeer exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Record Store Day is voor iedereen vrij toegankelijk en laat je als bezoeker proeven van de lol van het verzamelen van het fysieke product.

  Deze actie is opgezet door de Limburgse poppodia die gezamenlijk het ticketsysteem Active Tickets gebruiken: De Bosuil Weert, Grenswerk Venlo, Nieuwe Nor Heerlen en Volt in Sittard. Het ticketsysteem is een aantal jaren geleden aangeschaft door het Platform Limburgse Poppodia, een overlegstructuur waar zeven professionele Limburgse poppodia bij zijn aangesloten. Het platform wordt gefaciliteerd door Stichting Popmuziek Limburg en gefinancierd door de Provincie Limburg. 
 • 29 maart 2016 Filmopnames 'Songerskop' van start
  Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers op een eeuwenoude mythe: de Juffrouw…
  Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers op een eeuwenoude mythe: de Juffrouw Zonder Kop. Deze verschijning geeft hen de keuze om haar vloek ongedaan te maken of te sterven. Bang voor de dood kiezen ze voor het eerste, maar wanneer haar voorwaarden onhaalbaar blijken, komt de dood toch wel heel dichtbij…

  Het Limburgse Limax Film Productions is gestart met de opnames van de speelfilm Songerskop. Bekijk hier de teaser van de film. Meer weten over Limax Film Productions en Songerskop? Ga dan naar www.limaxfilmproductions.nl. Songerskop wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Huis voor de Kunsten Limburg.
 • 09 maart 2016 Limburgs Filmfonds (recentelijk gelanceerd) stimuleert maken van regionale filmproducties en Limburgse (film)talentontwikkeling
  Tijdens de Euregionale Filmconferentie van Cinesud op 22 januari jl. lanceerde de Provincie Limburg het Limburgs…
  Tijdens de Euregionale Filmconferentie van Cinesud op 22 januari jl. lanceerde de Provincie Limburg het Limburgs Filmfonds. Vanaf 1 februari 2016 stelt de Provincie Limburg jaarlijks (gedurende een periode van vier jaar) € 400.000,- beschikbaar ter stimulering van het produceren van films in de provincie Limburg en het stimuleren van een levendig filmklimaat in deze regio. Onderliggende doelstellingen van deze regeling zijn ook het stimuleren van de economie (werkgelegenheid), de cultuur (talentontwikkeling en artistieke kwaliteit) en het vergroten van de branding van Nederlands-Limburg. De subsidie bestaat uit twee trajecten: Filmproducties en Limburgse Talentontwikkeling. Het eerste traject is bedoeld ter stimulering van het produceren van lange films met een (inter)nationale bioscoopuitbreng, het tweede traject voor het produceren van korte of lange films door regionale makers. Een subsidieaanvraag indienen in 2016 kan (alleen) vanaf 1 maart t/m 2 mei a.s. Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op de website van de Provincie Limburg.  
 • 02 maart 2016 Karlijn van der Graaf benoemd tot lid Raad van Toezicht Huis voor de Kunsten Limburg
  Onlangs heeft de Deelnemersraad van het Huis voor de Kunsten Limburg Karlijn van der Graaf (Belfeld, 1979) benoemd…
  Onlangs heeft de Deelnemersraad van het Huis voor de Kunsten Limburg Karlijn van der Graaf (Belfeld, 1979) benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Huis.

  Karlijn studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies en heeft zowel als bezoeker en als beoefenaar een grote affiniteit met het werkveld van het Huis. Zij heeft een uitgebreide maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ervaring en maakte in voorgaande jaren als lid van Provinciale Staten, de gemeenteraad van Maastricht en voorts als bestuursassistent van de toenmalige gedeputeerde voor cultuur kennis met het Huis. Momenteel is zij werkzaam als bestuursadviseur bij de gemeente Sittard-Geleen.
   
  Karlijn volgt Bert Janssen op, die per 1 januari 2016  is afgetreden.
meer nieuws…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
agenda
 • 12 mei 2016 20:30 - 23:00samenwerkings activiteit Nieuwe Woorden - WN!/NW
  Op donderdagavond 12 mei 2016 vindt vanaf 20.30 uur in het café van poppodium Grenswerk in Venlo voor de tweede…
  Op donderdagavond 12 mei 2016 vindt vanaf 20.30 uur in het café van poppodium Grenswerk in Venlo voor de tweede keer Nieuwe Woorden plaats. Een avond vol muziek en literatuur van jong talent! Er zijn diverse optredens van jonge muzikanten, dichters en schrijvers én de Limburgse winnaars van schrijfwedstrijd Write Now! worden bekendgemaakt.
   
  Jongeren van 15 - 24 jaar hadden tot 1 april om hun tekst voor Write Now! 2016 in te sturen. Tijdens Nieuwe Woorden maakt juryvoorzitter Rebekka de Wit bekend wie Write Now! Limburg wint en doorgaat naar de finale op 26 juni in Rotterdam. Voorafgaand zal schrijfster Emma Curvers (foto) een gratis workshop verzorgen voor de Limburgse deelnemers aan Write Now! en tijdens Nieuwe Woorden draagt zij voor. Verder is er poëtische muziek van singer-songwriter Joep van Wegberg & band en is de presentatie in handen van dichter Merlijn Huntjens. Hij treedt bovendien zelf op, in de performance-groep PANDA (Poetry And New Dramatic Arts) met kunstenares Nina Willems. De live getekende visuals worden verzorgd door Sef Joosten.
  Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op hklimburg.nl/ nieuwewoorden.
   
  Nieuwe Woorden is een initiatief van Write Now! (Passionate Bulkboek) en YoungPoets (Letterkundig Centrum Limburg i.s.m. Huis voor de Kunsten Limburg). Deze editie wordt wederom georganiseerd in samenwerking met Grenswerk en Literair Station Venlo.

  Over Write Now!
  Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlandse taalgebied. De wedstrijd leverde winnaars op als Lize Spit, Maartje Wortel en Niña Weijers. Naast de voorronde in Limburg zijn er tien andere voorronden in Nederland, België en Suriname. Alle regionale winnaars gaan door naar de finale. De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – het is allemaal toegestaan. Deelnemers kunnen hun tekst tot 1 april 2016 insturen via writenow.nl/doemee. Deelnemers uit Limburg kunnen op 12 mei aan het begin van de avond meedoen aan een gratis schrijfworkshop door de uit Limburg afkomstige schrijfster Emma Curvers.
   
  Over YoungPoets
  YoungPoets is hét platform voor alles wat er gebeurt voor en door jonge dichters en schrijvers in Limburg (en deels daarbuiten). Op de website www.youngpoets.nl vind je gedichten en verhalen, blogberichten, een agenda vol literatuuractiviteiten, wedstrijden én interessante links. YoungPoets is een initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg (LCL), dat zich richt op het bevorderen van literatuur van hoogstaande kwaliteit in de provincie Limburg. Het LCL is aangesloten bij en werkt samen met het Huis voor de Kunsten Limburg.

  Locatie: café Poppodium Grenswerk Venlo
  Entree: gratis
  Lees meer
 • 15 mei 2016 20:00 - 21:30 Pinksterconcert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden in Theater aan het Vrijthof
  Zondag 15 mei, aanvang 20.00 uur, verzorgt het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden het…
  Zondag 15 mei, aanvang 20.00 uur, verzorgt het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden het traditionele Pinksterconcert in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Dit jaar staat het programma van deze avondvullende muzikale theaterproductie in het teken van 'Passie'.

  Met passie maakt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile blaasmuziek. Met passie maakt The Group rockmuziek. Als ze gaan samenspelen spreekt deze combinatie van harmonie met rockband de muzikale passies aan van een breed publiek dat zich laat verrassen door nieuwe muzikale ontdekkingen. Het samenspel van harmonie en The Group klinkt na de pauze in het 'Concerto for Group and Orchestra' van Jon Lord. Dit werk beleefde zijn première door de hardrock band Deep Purple in 1969 in the Royal Albert Hall in London. Voor de pauze speelt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile een programma waarin passie op vele manieren verklankt wordt: tangovariaties door Gandolfi, minimal music voor harmonieorkest en saxofoonkwartet door Philip Glass, en de verhalen die Respighi de pijnbomen van Rome laat vertellen.

  De uitvoerenden zijn Koninklijke Harmonie Sainte Cécile, The Group, bestaande uit Jan Formannoy (bas), Marc Rutten (gitaar), Jules Piters (drums), Thijs Schrijnemakers (Hammond orgel) en Luc Devens (zang), en het saxofoonkwartet van Rob Rouhl, Pieter Wolfs, Paul van Aubel en Pol Wolfs. De muzikale leiding is in handen van dirigent Jan Cober.

  Het wordt een bijzondere gevarieerde concertavond die u als liefhebber van top-blaasmuziek niet mag missen!
   
  Datum: zondag 15 mei (1e Pinksterdag)
  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Theater aan het Vrijthof, Maastricht
  Entree: € 15,- (kaarten verkrijgbaar via www.theateraanhetvrijthof.nl)


  Lees meer
 • 21 mei 2016 - 22 juni 2016 Presentatieweken Theaterschool Westelijke Mijnstreek
  Hooggeëerd publiek! Van 21 t/m 28 mei en van 7 t/m 22 juni presenteren de klassen van Theaterschool Westelijke…

  Hooggeëerd publiek! Van 21 t/m 28 mei en van 7 t/m 22 juni presenteren de klassen van Theaterschool Westelijke Mijnstreek voor publiek.

  De theaterles klassen laten zien wat ze de afgelopen periode geleerd hebben, de beeldende kunst klas organiseert een expositie en de productie klassen spelen hun voorstelling.

  Meer informatie over speeldata en tijden vind je op www.jtswestelijkemijnstreek.nl of www.pitboel.nl. Reserveren kan via reserveringen@pitboeltheater.nl.

  Locatie: Pitboel Theater, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard

 • 30 mei 2016 19:30 - 22:00samenwerkings activiteit CineLOVA Filmcafé
  Maandag 30 mei a.s. vindt van 19.30 tot 22.00 uur het CineLOVA Filmcafé plaats in ’t Weverke (Hoofdstraat 77)…
  Maandag 30 mei a.s. vindt van 19.30 tot 22.00 uur het CineLOVA Filmcafé plaats in ’t Weverke (Hoofdstraat 77) in Schimmert. CineLOVA leden kunnen tijdens het Filmcafé in een informele setting kennismaken met andere filmers, schrijvers en acteurs die lid zijn van het platform en over film praten en ideeën uitwisselen. Maar er is meer. We bieden CineLOVA leden ook de kans om hun nieuwe film (of ‘work in progress’) te vertonen of een filmidee te pitchen. Het CineLOVA filmpanel zal ter plekke feedback geven.

  Wil je deelnemen aan het Filmcafé? Meld je dan vóór 23 mei aan door een mail te sturen naar cinelova@gmail.com. Deelname aan het CineLOVA Filmcafé is gratis. Aanmelden is verplicht. Wil je een film tonen of een idee pitchen? Vermeld dat dan s.v.p. in de mail. Stuur het filmplan mee als bijlage. Wil je een film ter bespreking aanbieden? Stuur de film dan via We Transfer naar bovenstaand mailadres.

  De avond gaat van start met de filmvertoningen en besprekingen. Deze zijn toegankelijk voor alle CineLOVA leden. De bespreking vindt dus plaats in aanwezigheid van publiek. Op basis van het aantal personen dat een film(plan) wil pitchen en bespreken wordt het programma van de avond samengesteld. Na afloop van de filmbesprekingen kun je samen met andere leden van CineLOVA (op eigen kosten) een drankje drinken in het café van ’t Weverke.
  Lees meer
 • 30 juni 2016 - 03 juli 2016samenwerkings activiteit Save the Date voor FASHIONCLASH Festival 2016
  De 8e editie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival vindt plaats van 30 juni t/m 3…
  De 8e editie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival vindt plaats van 30 juni t/m 3 juli 2016. Het 4-daagse programma bestaat uit modeshows, exposities, performances, designer market, fashion
  talks, Awards, MAFAD afstudeer show + expositie en geeft aan meer dan 150 ontwerpers en kunstenaars podium.
   
  Het festival bestaat uit een HERITAGE thema gebonden programma zoals de Heritage expositie, dat als rode draad het festival inhoudelijk verbindt. Daarnaast zijn er aantal programma onderdelen vrij van thema zoals de modeshows en de market. In het kader van het thema zijn er door FC speciale projecten geïnitieerd zoals Let's (ad)dress the People!, een project van FASHIONCLASH en Tout Maastricht waarin mode- en textielkunst, volkscultuur, ambacht, handwerk, immateriële en materiële erfgoed samenkomen. Let's (ad)dress the People! is een sociaal 'design' project rond traditionele handwerktechnieken en participatie van met name senioren. Het festival functioneert in eerste instantie als een platform voor een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars en brengt een breed publiek in aanraking met de kunst en het ambacht van mode gerelateerde vakgebied. FCF toont de tijdsgeest van wat er speelt binnen de wereld van de nieuwe generatie ontwerpers in een internationale context. Met zijn interdisciplinaire samenwerkingsprojecten, multidisciplinaire exposities en shows, verdiepingsprojecten en publieksprogramma's heeft FASHIONCLASH platform een unieke positie in het internationale 'mode' scene.
   
  FASHIONCLASH Festival is voor iedereen toegankelijk!
  Toegang voor expositie, market en het merendeel van het programma is gratis. Voor het modeshow programma is er kaartverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.fashionclash.nl en op de locatie tijdens het festival.
   
  HERITAGE thema
  FASHIONCLASH Festival is een ode aan de schoonheid van culturele diversiteit! Mode weet zichzelf steeds opnieuw te vernieuwen, door ieder seizoen een nieuwe sfeer te creëren en het verleden als een oneindige inspiratiebron te gebruiken, om vervolgens dat verleden als de toekomst te verkopen en te presenteren. Mode als discipline is in staat om te reageren op de tijdsgeest maar ook om te speculeren over de toekomst. Welke rol speelt erfgoed in de mode in deze voortdurend en snel veranderende wereld? Hoe gaat de ontwerper om met de complexe relatie tussen zijn persoonlijk erfgoed enerzijds en grotere, actuele maatschappelijke vraagstukken anderzijds die aan het thema erfgoed raken, zoals de huidige migratie crisis?
   
  Over FASHIONCLASH
  FASHIONCLASH is een internationaal en interdisciplinair productie en presentatie platform met focus op een nieuwe generatie ontwerpers en (podium)kunstenaars. Het doel van Stichting FASHIONCLASH is om talent om talent, verschillende disciplines, culturen en een breed publiek te verbinden via mode. FC voorziet in een platform door het ontwikkelen en organiseren van projecten waar ontwerpers en kunstenaars van diverse disciplines hun werk kunnen presenteren. FC brengt met zijn activiteiten een breed publiek in aanraking met de kunst van mode. Tevens plaatst FC mode in een maatschappelijke context en verbindt het mode met andere disciplines aan de hand van crossoverprojecten. Sinds 2009 heeft FASHIONCLASH vele succesvolle projecten gerealiseerd en aan meer dan 900 ontwerpers podium geboden in Nederland maar ook in Brazilië, Zuid-Afrika, China, Polen, Tsjechië,
  België, Duitsland, Portugal, Servië en Italië. Drijvende kracht en artistieke leiding van FASHIONCLASH zijn Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper.

  Lees meer
 • 18 november 2016 - 20 november 2016eigen activiteit Laat je onderdompelen in de wereld van film tijdens de Filmdagen Hückelhoven 2016!
  Kijk jij graag films? Zou je graag eens een filmfestival willen bijwonen waar internationale (art house) films…
  Kijk jij graag films? Zou je graag eens een filmfestival willen bijwonen waar internationale (art house) films en films van eigen bodem te zien zijn? Lijkt het je leuk om samen met filmmakers en leeftijdsgenoten in gesprek te gaan over (het maakproces van) de films? Kom dan gratis naar de Filmdagen Hückelhoven 2016!

  >>> SAVE THE DATE!
  Van vrijdag 18 t/m zondag 20 november 2016 vinden de Filmdagen Hückelhoven plaats in het gelijknamige stadje in Duitsland (net over de grens bij Sittard). Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt jongeren in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar uit om deel te nemen aan het filmweekend. Het festival wordt dit jaar voor de 45ste keer georganiseerd in de Aula van het Gymnasium Hückelhoven. Tijdens het filmfestival komen zo’n 200 filmliefhebbers uit Duitsland, België en Nederland naar Hückelhoven om naar art house films te kijken en filmregisseurs en acteurs te ontmoeten. De festivalorganisatie zal ook dit jaar weer een interessant filmprogramma samenstellen.
  De Filmdagen Hückelhoven bieden jongeren de kans om hun zelfgemaakte films (speelfilm, documentaire, muziekvideo, YouTube film, school- of afstudeerfilm etc.) te vertonen. Interesse? Neem dan contact op met de festivalorganisatie en wie weet wordt jouw film dan vertoond op het witte doek.

  >>> DEELNEMEN
  De Filmdagen Hückelhoven zijn toegankelijk voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar (individueel of met een groep), schoolklassen, studenten van film/mediaopleidingen en mediapedagogen en docenten.

  We bieden schoolklassen de gelegenheid om in het kader van een klassenuitje of lesopdracht een bezoek te brengen aan de Filmdagen. Neem voor meer informatie contact op met het Huis voor de Kunsten Limburg.

  Het filmprogramma van de Filmdagen Hückelhoven is GRATIS toegankelijk. De festivalorganisatie biedt bezoekers die meerdere dagen willen blijven de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief te overnachten in Hückelhoven. De kosten voor twee overnachtingen (incl. ontbijt, lunch en diner) bedragen:

  • € 60,- p.p. voor jongeren t/m 27 jaar (hotelovernachting in Hückelhoven)
  • € 100,- p.p. voor personen ouder dan 27 jaar (hotelovernachting in Hückelhoven)
  • € 35,- p.p. voor schoolklassen (overnachting in turnzaal van het Gymnasium)

  Dit jaar kunnen jongeren uit Nederlands-Limburg op zaterdag 19 november gebruik maken van een bus* die ’s ochtends vanaf station Maastricht via station Roermond naar Hückelhoven rijdt en weer terug (na afloop van het filmprogramma van die dag).
  * De bus rijdt alleen bij voldoende aanmeldingen!

  Neem vroegtijdig contact op met de festivalorganisatie om een overnachting en/of een plaats in de bus te reserveren!

  >>> MEER INFO EN AANMELDEN
  Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de Filmdagen Hückelhoven 2016 en/of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar Patricia Peters, consulent film & fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via ppeters@hklimburg.nl. Meer informatie over de Filmdagen Hückelhoven vind je
  en op www.filmtage-hueckelhoven.de/nl of de Facebookpagina van het festival.
  Lees meer

naar de complete agenda…
prikbord
26-04-2016 11:03, Designday

Wij zoeken goed design

Designday beleeft 27 tot en met 29 mei 2016 alweer haar elfde editie. Voor deze editie zoeken zij de… Designday beleeft 27 tot en met 29 mei 2016 alweer haar elfde editie. Voor deze editie zoeken zij de beste, meest eigenzinnige en oorspronkelijke designers uit binnen- en buitenland om hun werk te laten zien op een bijzondere plek met een voor iedereen, deelnemers en bezoekers, uitdagend programma.

Tijdens deze 11e editie van Designday zal er voor de eerste keer een speciale sectie gereserveerd worden voor de designers van de toekomst: studenten die momenteel een design-opleiding volgen of minder dan 1 jaar geleden afgestudeerd zijn. 

Inschrijven voor deze editie kan tot 2 mei 2016.

Voor meer informatie: www.designday.nl
22-04-2016 13:15,

Opera Zuid zoekt snelportretteerders

In het voorjaar 2016 brengt Opera Zuid de Italiaanse operaklassieker La Bohème. Deze opera vertelt…

In het voorjaar 2016 brengt Opera Zuid de Italiaanse operaklassieker La Bohème. Deze opera vertelt het verhaal van arme Parijse artistiekelingen die zich verliezen in de kunst en de liefde.

Bij verschillende voorstellingen van La Bohème zullen studenten van de kunstacademie in de foyer klaar staan om een portret voor een zacht prijsje te maken. 

Opera Zuid is nog opzoek naar snelportretteerders. Studeer je nog aan een kunstacademie en zou je het leuk vinden om onze bezoekers bij de voorstellingen van La Bohème te komen portretteren? Neem dan contact op met Elsbeth WillemsLees meer…
22-04-2016 11:44,

Opéra Comique Maastricht zoekt versterking!

Opéra Comique: opera met een vrolijke noot, toegankelijk en met humor gebracht!…
Opéra Comique: opera met een vrolijke noot, toegankelijk en met humor gebracht!

Met jouw talenten zingen en acteren in 'The Desert Song' onder leiding van een professionele regisseur.

Doe mee en kom vrijblijvend kijken en luisteren tijdens onze repetitie in Gemeenschapshuis De Klaekeburg, Gronsvelderweg 142, 6229 VN Maastricht (Heugem), iedere dinsdagavond van 20.00-22.00 uur.


Lees meer…
22-04-2016 11:44,

So you think you can speak?

Ben jij een woordkunstenaar en bezig met rappen, dichten, vertellen, toneel spelen of gebruik je je stem… Ben jij een woordkunstenaar en bezig met rappen, dichten, vertellen, toneel spelen of gebruik je je stem op een andere manier?
Ben jij een podiumbeest?
Vind je het leuk om aan anderen te laten horen waar jij mee bezig bent?
Wil jij je podiumkunsten naar “the next level’ tillen?
 
Heb je net volmondig ja geantwoord op deze vragen? Dan ben jij DE kandidaat voor het event “De Maastrichtse Jeugd Spreekt”.
Hier maak je kennis met andere woordkunstenaars, mag je deelnemen aan verrassende masterclasses en krijg je de kans om te stralen op het podium van de Bonbonnière in Maastricht.
Naast eeuwige roem en een leuke dag maak je ook kans op leuke prijzen.
 
Wanneer: zaterdag 5 november 2016 van 11.00u-18.00u
Waar: Bonbonnière Maastricht
 
Laat van je horen en meld je aan!
 
Aanmelden, vragen of meer info?
Mail linda@toutmaastricht.nlof bel 06-30477551
 
 
22-04-2016 09:56,

Jonge stadsdichter gezocht in Sittard-Geleen

Sinds 2014 heeft Sittard-Geleen een stadsdichter die bij gelegenheid zijn poëtische licht laat schijnen… Sinds 2014 heeft Sittard-Geleen een stadsdichter die bij gelegenheid zijn poëtische licht laat schijnen op het Sittard-Geleense. De huidige stadsdichter is Rouke van der Hoek, die tot nu toe zo'n 20 gedichten in de dag- en weekbladen heeft gepubliceerd. Op vrijdag 27 mei, tijdens de Avond van de Poëzie in Volt, wordt de bundel met 20 gedichten van de huidige stadsdichter gepresenteerd en worden de nieuwe stadsdichters bekend gemaakt door wethouder Lebens. De organisatie roept speciaal jongeren tot 21 jaar op zich aan te melden.

Achttien gegadigden hebben zich inmiddels gemeld als potentiële stadsdichter, maar daar zit helaas geen jongere onder de 21 jaar bij. De voorbereidingscommissie leek het een goed idee om de stad ook door jongere ogen te laten bekijken en een dichter tot 21 jaar een platform te bieden om op poëtische wijze commentaar te leveren op wat er in de gemeenschap leeft en gebeurt. Daarom roept zij jonge dichters tot 21 jaar op, bij voorkeur uit Sittard-Geleen-Born afkomstig of daar woonachtig, zich te melden als kandidaat vóór 15 mei.
 
Van de stadsdichter wordt verwacht dat hij gedurende twee jaar een twintigtal gedichten zal schrijven over Geleen-Sittardse aangelegenheden, die zullen verschijnen in dag- en weekbladen, de stadskrant, op de website van Stichting MEG en de facebookpagina van Stadsdichter Sittard-Geleen. Verder zullen de gedichten aan het eind van de periode gebundeld worden in een verzorgde uitgave. De kandidatuur wordt beoordeeld door een onafhankelijke commissie.

Interesse in het junior stadsdichterschap voor Sittard-Geleen? Ga naar de website www.stichtingMEG.nl voor informatie en meld je aan. Wellicht ben jij degene die de pen over mag nemen van stadsdichter Rouke van der Hoek. 
20-04-2016 13:04,

Artex zoekt ondernemend directeur

Met ruim 1.400 cursisten en 26 medewerkers staat Artex – Kunstenschool Texel midden in de Texelse samenleving.… Met ruim 1.400 cursisten en 26 medewerkers staat Artex – Kunstenschool Texel midden in de Texelse samenleving. Leerlingen van alle leeftijden volgen hier cursussen op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende en andere kunstdisciplines.

Artex staat voor veranderingen; er dienen keuzes te worden gemaakt m.b.t. huisvesting. Daarnaast bieden demografische ontwikkelingen kansen om nieuwe markten aan te boren.

Het bestuur van Artex is op zoek naar een:

Ondernemend directeur

WERKTIJDFACTOR 0,7 FTE

De directeur is artistiek en operationeel leider van Artex. De kandidaat heeft tenminste een HBO-opleidingsniveau en heeft bij voorkeur recente ervaring in het leidinggeven aan een dergelijke instelling.

Artex werkt samen met de Gemeente Texel aan een goed cultureel klimaat op Texel.

Wij bieden:
- Een uitdagende baan op een interessant werkterrein;
- Een salaris passend bij de functie directeur-bestuurder C, schaal 13 van de CAO Kunsteducatie.

Kandidaten worden verzocht vóór 9 mei 2016 per email een motivatiebrief en CV te sturen aan adm@artex-texel.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurslid Marc Meskers, telefoon 06-20581566.

Profiel Directeur Artex-Kunstenschool Texel
Artex is een kunstenschool waarbij educatie centraal staat. Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor de totale organisatie, de strategische ontwikkeling en het nakomen van prestatieafspraken met subsidiënten. Je manifesteert je als het boegbeeld van de kunstenschool en draagt op overtuigende wijze de visie van Artex uit. Zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Je geeft leiding aan een platte organisatie met 26 medewerkers (in loondienst en in samenwerking met ZZP’ers).

Op korte termijn dienen keuzes te worden gemaakt m.b.t. de huisvesting van Artex. Je grijpt kansen die zich aanbieden voor een verdieping/verbreding van het cursusaanbod aan en vertaalt kansen naar actie. Je stelt klanttevredenheid centraal door het inventariseren en signaleren van klantwensen.

Je legt verantwoording af aan het bestuur van Artex.

Wat vragen we? Om deze functie uit te kunnen voeren, heb je de volgende eigenschappen nodig;
- HBO/academisch werk- en denkniveau;
- Ruime managementervaring op directieniveau, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving;
- Affiniteit met (bestuurlijke) ontwikkelingen binnen het veld van cultuureducatie;
- Politiek, strategisch inzicht en financiële kennis;
- Ervaring met fondsenwerving en het bewerkstelligen van projectsubsidies;
- Bereidheid om je (op termijn) te vestigen op Texel.

Competenties die daarbij horen zijn:
- Inspireren en enthousiasmeren;
- Verbindend samenwerken (in- en extern);
- Participeren in relevante netwerken;
- Hands on managen (kort cyclisch sturen);
- Innoverend ondernemen en veranderkracht;
- Organiseren en voortgangsbewaking;
- Communicatiekracht (krachtig, duidelijk en transparant)

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden
Artex biedt je een marktconform salaris met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij waarderen de functie volgens de “Beloningsleidraad directeur-bestuurder C kunsteducatie” behorend bij de CAO KE. Bij benoeming krijgt de directeur een aanstelling voor een jaar met de intentie dit om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Structuur
Artex is een stichting. Het huidige bestuur bestaat uit 5 leden. De directeur is in dienst bij de stichting. De taken en bevoegdheden van de directeur zijn vastgelegd in een directiestatuut.

Kandidaten worden verzocht vóór 9 mei 2016 per email een motivatiebrief en CV te sturen aan adm@artex-texel.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurslid Marc Meskers, telefoon 06-20581566.

Artex – Kunstenschool Texel
Schilderend 39
1791 BB Den Burg
0222-313493
www.artex-texel.nl 
19-04-2016 13:08, Joy Maurits

Actrice (7-10 jaar) en acteur (30-40 jaar) gezocht voor afstudeerfilm Joy Maurits

Joy Maurits, vierdejaars student aan de kunstacademie in Maastricht is voor haar afstudeerfilm (korte… Joy Maurits, vierdejaars student aan de kunstacademie in Maastricht is voor haar afstudeerfilm (korte film) op zoek naar twee acteurs; één jonge actrice tussen de 7 en 11 jaar en één acteur tussen de 30 en 40 jaar.

De film gaat over een jong meisje en haar vader die beide worstelen met het verlies van hun moeder/vrouw. Vader zit in een rouwproces en heeft hierdoor weinig aandacht voor zijn dochter. Het jonge meisje probeert het verlies van haar moeder te compenseren door haar vader met volwassen gedrag te ondersteunen. Door gebrek aan een moederfiguur gaat het meisje zelf op ontdekking over hoe een volwassen vrouw hoort te zijn. Hiermee hoopt ze de aandacht te krijgen van haar vader die ze mist sinds het overlijden van haar moeder.

De film wordt opgenomen in de periode van 2 t/m 22 mei 2016. Het gaat om ongeveer 4 draaidagen. De exacte opnamedata en -locatie moeten nog worden vastgesteld. Heb jij interesse in één van de rollen? Of ken je iemand die een rol zou kunnen spelen in deze film? Neem dan contact op met Joy Maurits via: jmaurits@hotmail.nl of 06 51 89 04 76.
18-04-2016 19:07, Kim Hotterbeekx

Woning met klassiek/antiek interieur gezocht voor short film van Kim Hotterbeekx

Kim Hotterbeekx is 4de jaars filmstudent aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology. Voor… Kim Hotterbeekx is 4de jaars filmstudent aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology. Voor een studenten short-film productie is zij op zoek naar een woning waar een ouder iemand (+/- 70 jaar) zou kunnen wonen (donkere meubels, antieke & klassieke voorwerpen). Bij voorkeur een woonhuis met twee etages, dus ook een slaapkamer. Het liefst ook met een aangrenzende tuin. 

De opnames van de film zullen maximaal 5 dagen in beslag nemen en vinden plaats in de week van 2 t/m 8 mei 2016, De woning moet dus ook maximaal 5 dagen beschikbaar zijn voor opnames. Aangezien het een studentenproductie is en de crew dus een klein budget heeft, kan slechts een kleine vergoeding betaald worden.

Heeft u een woning zoals hierboven staat omschreven en zou u deze beshcikbaar willen stellen voor filmopnames of kent u iemand die de crew verder zou kunnen helpen? Neem dan contact op met Kim Hotterbeekx (regie) via: hetzouzomaarkunnenzijn_defilm@hotmail.com of 06 83 70 46 15.
13-04-2016 16:00, Danique Jaspers

Acteurs (man 20-26 jaar en vrouw 40 jaar) gezocht voor afstudeerfilm Danique Jaspers

Danique Jaspers, vierdejaars filmstudent aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology, is… Danique Jaspers, vierdejaars filmstudent aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology, is in het kader van haar afstudeerfilm op zoek naar acteurs. De productie waar het om gaat is een korte mockumentary over een jongen die een meervoudig persoonlijkheidsstoornis heeft.

Synopsis:
Het verhaal gaat over een studente die tijdens het onderzoek van haar afstudeerproject (Kan de mens realiteit aan) een jongen tegenkomt genaamd Joris. Joris is een intelligente, nette filosofie student die de studente goed kan helpen in haar onderzoek. Wat ze alleen nog niet weet is dat Joris gediagnosticeerd is met een disassociatieve identiteitsstoornis (DIS). Onbewust komt ze in contact met een paar van zijn alter ego’s. De eerste keer dat ze Joris ontmoet, is hij gewoon Joris. Maar in de volgende ontmoetingen komt zijn alter ego van een hoogleraar en autoracer naar voren. De afwisseling tussen Joris als hoofdpersoon en zijn alter ego’s zijn verwarrend en moeilijk te volgen.

In de zoektocht naar realiteit in het onderzoek voor haar scriptie, vraagt Danique zich mij af wat realiteit precies is. Realiteit is een begrip dat iedereen kent, maar zodra je het moet uitleggen is het moeilijk en wordt het een abstract begrip. Iedereen heeft zijn eigen realiteit dat gekleurd wordt door gebeurtenissen, informatie en je eigen referentiekader. Hoe gaan wij hiermee om? Kunnen we het überhaupt aan? We proberen allemaal grip te creëren op onze werkelijkheid, maar hoe kun je grip krijgen op je eigen realiteit als dit wordt verstoord door een ziekte? Of zelfs meerdere personages, dus meerdere realiteiten?

Oproep acteurs:
Danique is op zoek naar een jongen tussen de 20-26 jaar die de hoofdrol gaat spelen en een dame van rond de 40 jaar die een kleine rol heeft als verzorgster. Omdat de jongen verschillende persoonlijkheden laat zien in de film, is het belangrijk dat de acteur niet te groot speelt. Subtiliteit is van belang.

De opnames van de film vinden plaats in week 18 (2 t/m 6 mei a.s.) in Maastricht. Heb je interesse en/of wil je meer weten? Neem dan rechtstreeks contact op met Danique, via: 06 22 57 93 92 of danique_jaspers@hotmail.com. 
12-04-2016 11:59, Joey Overmars

Twee mannelijke acteurs (30 en 50 jaar) gezocht voor afstudeerfilm Joey Overmars

Joey Overmars, vierdejaars student aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology, is in het… Joey Overmars, vierdejaars student aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology, is in het kader van zijn afstudeerfilm op zoek naar een tweetal mannelijke acteurs. Joey's afstudeerfilm/kortfilm is een absurde comedy over een goedhartige maar wereldvreemde pastoor die de leegloop van zijn kerk probeert tegen te gaan door het aanschaffen van een reliek met crimineel geld. Zijn torenhoge ambitie en het dalende vertrouwen in het geloof vertroebelen zijn opvatting over goed en kwaad met alle gevolgen van dien. 

Joey is op zoek naar een man van rond de 30 die de rol van Jezus op zich neemt en een man van rond de 50 die de rol van pastoor speelt. Het betreft een comedy dus beiden moeten een komisch gevoel kunnen overbrengen aan de toeschouwer. 

De periode (ongeveer 4 dagen) waarin de film gedraaid wordt, is week 17, 18 of 19. De exacte opnamedata zijn nog niet bekend en afhankelijk van de uiteindelijke opnamelocatie.

Heb je interesse en/of wil je meer weten? Neem dan rechtsreeks contact op met Joey Overmars via 06 81 34 28 70 of Joey_Overmars@hotmail.com. 
29-03-2016 10:18, Lou Kruisbergen

Acteurs gezocht speelfilm ‘Het Land van Maas en Waal’ van Lou Kruisbergen

Filmer en CineLOVA lid Lou Kruisbergen uit Grave (Noord-Brabant) gaat (als alles volgens plan verloopt)… Filmer en CineLOVA lid Lou Kruisbergen uit Grave (Noord-Brabant) gaat (als alles volgens plan verloopt) in de zomer van 2016 zijn nieuwe speelfilm ‘Het Land van Maas en Waal’ opnemen in het kleine stadje Batenburg. De film vertelt het verhaal van een kind (meisje of jongen) dat uit huis is geplaatst en bij een pleeggezin in Batenburg komt te wonen. Daar leert zij/hij buurman Sjaak kennen. Na de nodige problemen ontstaat er, mede door toedoen van de pastoor, toch een band tussen de twee. Sjaak is een fervent duivenmelker. Uiteindelijk valt het buurmeisje/jongetje ook voor deze sport, maar daarmee zijn de problemen tussen de twee nog niet opgelost!

Lou is op zoek naar acteurs die een rol zouden willen spelen in zijn film. Het gaat om twee mannen (buurman Sjaak en de pastoor) van een zekere leeftijd en een meisje of jongen (buurkind) in de leeftijd van 14 tot 21 jaar.

‘Het Land van Maas en Waal’ is een no-budget film. Dat betekent dat acteurs die een rol spelen in deze film geen vergoeding aangeboden krijgen. Lou is dus op zoek naar mensen die op vrijwillige basis willen meewerken aan dit filmproject en deel willen uitmaken van een enthousiast team. De film wordt in meerdere weekenden (zomerperiode) opgenomen. De exacte opnamedata worden in overleg gepland. Voldoe jij aan één van bovenstaande acteursprofielen en heb jij deze zomer zin en tijd om mee te werken aan de film? Neem dan contact op met Lou via: loukruisbergen@outlook.com.

Benieuwd naar het werk dat Lou eerder al gemaakt heeft en zijn filmstijl? Bekijk dan hier de trailer van zijn recente speelfilm ‘Het Magisch Boek der Kristallen’. 
25-02-2016 15:19,

Huis voor de Kunsten Limburg zoekt stagiaire Events (Projectmanagement & Marketing)

Het Huis voor de Kunsten Limburg is een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur-… Het Huis voor de Kunsten Limburg is een dienstverlenende organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Huis voor de Kunsten Limburg is gevestigd in Roermond en heeft momenteel 24 medewerkers in dienst.

Huis voor de Kunsten Limburg is actief binnen diverse culturele disciplines in de provincie Limburg. Een van deze disciplines is popmuziek, waarvoor Huis voor de Kunsten in opdracht van Stichting Popmuziek Limburg en het platform Limburgse poppodia diverse evenementen organiseert. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Euregionale showcase festival DVERS, de popwedstrijd Nu of Nooit, het Euregionale podium tijdens Altersonic, Popsport en de Sena Talent Stage tijdens Bevrijdingsfestival Limburg. Huis voor de Kunsten Limburg coördineert de organisatie van de events en draagt samen met partners de verantwoordelijkheid voor productie, projectmanagement, sponsoring en (voornamelijk) marketing.

Voor de afdeling popmuziek zijn wij per 1 september 2016* op zoek naar een:

Stagiaire Events (Projectmanagement & Marketing)
 
Het betreft een meeloopstage waarin je ervaring kan opdoen in werkzaamheden op gebied van Marketing – en Project Management. Je vervult een ondersteunende functie binnen het popmuziek team. De stage valt binnen de projectorganisatie en is voornamelijk gericht op het assisteren en ondersteunen van de werkzaamheden op gebied van marketing, promotie en organisatie rondom de projecten DVERS, Nu of Nooit, Altersonic, Popsport en Bevrijdingsfestival Limburg.

Het takenpakket in vogelvlucht:
- Ondersteuning bieden bij de uitvoering van taken uit het marketing en communicatieplan;
- Uitvoering van onderzoeksactiviteiten voor het marketingplan, denk aan; positionering, doelgroep analyses, werkveldverkenning;
- Ondersteunen bij diverse PR werkzaamheden;
- Inplannen, bijhouden en uitwerken redactionele aandacht, print materiaal, etc.;
- Administratieve werkzaamheden zoals notuleren, maken en bijhouden van planningen, 
- Werkzaamheden op locatie tijdens uitvoeringen van projecten (Nu of Nooit, DVERS, Altersonic, etc.).

Profiel
Je zit in het tweede of derde jaar van een HBO of Universitaire opleiding op het gebied van Communicatie, Marketing of Eventmanagement. Je hebt affiniteit met popmuziek. Je wilt graag gerichte ervaring opdoen op het gebied van marketing, PR en project management. Je bent initiatiefrijk, enthousiast, leergierig, flexibel en zelfstandig. Je werkt gestructureerd en kan snel schakelen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, redactionele vaardigheden, een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en kennis van social media en online marketing en PR. Je hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit.

Reageren?
Spreekt deze stage je aan, wil je graag meer informatie of reageren? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 1 mei 2016 per email naar de afdeling Popmuziek van Huis voor de Kunsten Limburg, via pmoerel@hklimburg.nl onder vermelding van Stagiaire Popmuziek.

Overige informatie
Het betreft een fulltime stageplaats (32 uur per week) voor minimaal 5 maanden en maximaal 10 maanden. De standplaats is Roermond. Huis voor de Kunsten Limburg biedt een stagevergoeding, reiskosten worden vergoed.

*De datum waarop de stage begint kan in onderling overleg afgestemd worden
05-11-2015 14:58,

Gemengd Koor Sjantée zoekt pianist

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pianist, die ons koor tijdens repetities en onze uitvoeringen… Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pianist, die ons koor tijdens repetities en onze uitvoeringen kan begeleiden. We repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de voormalige voetbalkantine aan de Oude Molenweg te Scharn. Ons doel is om samen met veel plezier te musiceren. Sjantée is toegankelijk voor iedereen. We zijn een gezellig koor waar alle leden een steentje bijdragen aan de organisatie van onze activiteiten. Uiteindelijk streven we naar een goed muzikaal resultaat tijdens uitvoeringen.
 
Ben je een enthousiaste pianist, heb je interesse in ons koor en wil je meer informatie neem dan per mail contact op met het secretariaat: gemengdkoorsjanteescharn@gmail.com.
meer prikbordberichten…
 • motie limburgse volkscultuur

  Op 4 november 2011 hebben Provinciale Staten de PVV motie Limburgse Volkscultuur aangenomen om harmonieën, fanfares, schutterijen en zangkoren in stand te houden en te behouden voor de breed gedragen volkscultuur. Het College van Gedeputeerde Staten heeft deze motie samen met direct betrokkenen uit het veld uitgewerkt en ingevuld.

  Vier onderdelen staan in deze uitwerking centraal:
  1. Instrumentarium en uniformen
  2. Opleiding en talentontwikkeling
  3. Ondersteuning besturen
  4. Innovatieve Arrangementen

  Voor de uitwerking van de motie is aansluiting gezocht bij reeds bestaande werkstructuren bij het Huis voor de Kunsten Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg. Lees meer over de Motie Limburgse Volkscultuur...

  Op de pagina's van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en de Verenigde Nederlandse Korenorganisaties - afdeling Limburg (VNK-L) vindt u meer informatie en relevante aanvraagformulieren.

  Aanvraagformulieren
  Klik hier voor een overzicht van alle aanvraagformulieren.

  Workshops februari t/m mei 2016
  Klik hier voor meer informatie over de workshops 'Ondersteuning besturen' februari t/m mei 2016.

disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdcultuurfonds limburg keramiek kring limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs film circuit limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?