welkom

Welkom op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Het Huis is dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed). Wij zijn een organisatie die zich inzet voor de amateur- en professionele kunsten en het cultureel erfgoed in Limburg. Op deze website kunt u informatie vinden over alle aangesloten organisaties en over de verschillende disciplines waarin wij werken.
Lees meer...

verhuiskaart
nieuws
 • 06 januari 2017 Henk Hover redacteur van 'Platbook 17: Meziek'
  In het voorjaar van 2017 verschijnt de 17e editie van Platbook, een bundel met werk van Limburgse dialectschrijvers.…
  In het voorjaar van 2017 verschijnt de 17e editie van Platbook, een bundel met werk van Limburgse dialectschrijvers. Ditmaal is het thema ‘Muziek’. Redacteur van deze uitgave is Henk Hover, programmamaker bij L1 radio en TV op het gebied van met name (dialect)muziek én zelf actief als muzikant, componist en liedjesschrijver. Hover zal een selectie maken uit het ingezonden werk en de inleiding samenstellen. Limburgse schrijvers kunnen tot 1 maart 2017 eigen werk insturen voor Platbook 17. Dat kunnen bijvoorbeeld verhalen, gedichten, columns, liedteksten en cabaretteksten zijn; alle genres zijn toegestaan, als het thema maar ‘Muziek’ is en de bijdrage niet meer dan 600 woorden bevat. Teksten kunnen aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl. Schrijvers wiens werk wordt geselecteerd, ontvangen een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 17.
   
  Over Platbook
  Platbookis een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven in hun eigen verhalen, gedichten en andersoortige teksten. Platbookheeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Voor elke uitgave zijn er meer auteurs, meer inzendingen en heeft een redacteur het steeds moeilijker om een keuze te maken uit de veelheid van teksten. De Platbook-commissie, bestaande uit Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris Huis voor de Kunsten Limburg), Hub Nijssen (Veldeke Limburg), Paul Weelen (Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC) en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept), vroegen ditmaal het publiek mogelijke thema’s aan te dragen. Het thema ‘Muziek’ was een idee van Har Sniekers.
   
  Kijk voor meer informatie over het Platbook op www.hklimburg.nl/platbook of www.uitgeverijtic.nl. Platbook is te koop in de webshop van het Huis (www.hklimburg.nl/webshop) en de betere boekhandel in Limburg.
   
  Henk Hover
  Henk Hover (Hingen-Echt, 1966) werkt sinds 1998 als programmamaker bij L1 radio en TV. Op dit moment presenteert hij het dagelijks dialectprogramma Plat-eweg op L1 radio, de L1mbo Top 10 en verder vrijwel alle L1-programma’s die op de een of andere manier met Limburgse muziek samenhangen. Hover speelt zelf ook gitaar en maakt al ruim een kwart eeuw deel uit van zanggroep Averegs. Bovendien is hij verantwoordelijk voor de muziek en liedteksten uit tien afleveringen van de Echter Revue. Ook maakte hij als componist of tekstschrijver een aantal bekende carnavalsschlagers.
 • 05 januari 2017 Gemeente Weert en provincie ondersteunen vernieuwend (burger)participatie project Heel Weert Wenst
  In de wijk Fatima in Weert en in Stramproy is in 2016 met veel enthousiasme en succes het vernieuwende (burger)participatie…
  In de wijk Fatima in Weert en in Stramproy is in 2016 met veel enthousiasme en succes het vernieuwende (burger)participatie concept ‘Heel Weert Wenst’ gelanceerd. Sinds december mag het initiatief rekenen op draagvlak en ondersteuning van de gemeente Weert. De gemeente stelt een eenmalige subsidie van € 19.000,- ter beschikking. Daarnaast heeft inmiddels ook de gedeputeerde van de provincie Limburg, Marleen van Rijnsbergen, met veel enthousiasme kennis genomen van het innovatieve project. Uit de waarderende reactie valt af te leiden dat een ondersteuning vanuit de Provincie in 2017 eveneens een reële kans heeft. Eerder ontving het project al steun uit het Samenfonds 0495. Goed nieuws dus voor vernieuwende, creatieve en maatschappelijke ideeën voor Weert en omliggende kernen. Met deze financiële ondersteuning kan ‘Heel Weert Wenst’ in tien Weerter wijken en dorpen worden uitgerold.

  >>> Leefbaarheid stimuleren door inzet van kunst en cultuur
  ‘Heel Weert Wenst' is een gezamenlijk initiatief van Huis voor de Kunsten Limburg, Wonen Limburg, Punt Welzijn, Rick en Rabobank Weerterland en Cranendonck. Deze organisaties zijn ervan overtuigd dat de inzet van kunst en cultuur, bewoners van diverse wijken in Weert en omstreken kan ondersteunen bij het verbeteren van hun buurt en een basis legt voor nieuwe sociale netwerken. Het doel is de leefbaarheid en sociale cohesie op een creatieve manier te stimuleren. In de uitvoering van het concept worden bewoners van diverse wijken in de gemeente Weert en in omliggende kernen uitgedaagd na te denken over de situatie in hun eigen wijk om zo de wensen van bewoners met betrekking tot de wijk boven tafel te krijgen.

  >>> Wensfabriek
  De wensen van bewoners worden opgehaald met een zogenaamde 'Wensfabriek', een wonderlijke machine die al borrelend en stomend door de wijken van Weert rijdt en jong en oud aanzet om op een andere manier over hun eigen wijk na te denken. Een artistiek team gaat in de wijk het gesprek aan met bewoners en inspireert hen om op een ludieke, originele wijze hun beste idee te deponeren in de Wensfabriek. De wens die door de meerderheid van de bewoners wordt gedragen, wordt (onder begeleiding van en met hulp en adviezen van de initiatiefnemers van Heel Weert Wenst) uitgevoerd door de buurtbewoners zelf. Zij zijn zelf de initiatiefnemers en gezamenlijk verantwoordelijk voor de daadwerkelijke realisering van de wensen.

  >>> De Wensfabriek in de wijk Fatima
  'Heel Weert Wenst' ging proefondervindelijk van start in de wijk Fatima in Weert. De Wensfabriek streek in mei van dit jaar neer op het schoolplein van Basisschool de Kameleon. Daarna bracht zij een bezoek aan het Buurthuis in Fatima. En op zondag 5 juni was de Wensfabriek aanwezig tijdens de braderie. Er werden in totaal 180 wensen van wijkbewoners opgehaald. De wensen werden in de zomer van 2016 gebundeld, gecategoriseerd en aan een quickscan onderworpen. De wensen die het hoogst scoren, worden momenteel door de buurtbewoners zelf uitgevoerd.

  >>> De Wensfabriek in Stramproy
  In oktober 2016 bracht de Wensfabriek een bezoek aan Stramproy. De start was bij de buitenbios op het kerkplein, de wensfabriek deed ook Rust in Roy aan en maakte een tour door het dorp. De wonderlijke machine zette jong en oud aan om eens even helemaal anders over hun eigen dorp na te denken. De machinisten van de Wensfabriek gingen op diverse plekken in het dorp het gesprek aan met bewoners en inspireerden hen op een ludieke, originele wijze om hun beste idee te deponeren in de Wensfabriek. Uit de maar liefst 225 verzamelde wensen wordt een idee gekozen die in samenwerking met de bewoners gerealiseerd wordt. 

  lees meer…
 • 02 januari 2017 Limburgse Bond van Tamboerkorpsen | Solistenwedstrijden
  In januari en februari vinden de wedstrijden plaats, verdeeld over vier dagen, voor solisten en kleine ensembles…
  In januari en februari vinden de wedstrijden plaats, verdeeld over vier dagen, voor solisten en kleine ensembles drumbandmuzikanten. Klik hier voor de wedstrijdprogramma’s en meer info.

  14 en 15 januari 2017: District Roermond | Zalencentrum de Harmonie, Linne

  29 januari 2017: District Weert met Venray/Venlo | De Leukerschans, Weert

  5 februari 2017: District Heerlen met Maastricht | Gemeenschapshuis 't Geboew, Schin op Geul

    lees meer…
 • 21 december 2016 Limburg Film Festival lanceert programma met 5 premières
  Op 13, 14 en 15 januari 2017 vindt voor de eerste keer het Limburg Film Festival plaats. De afgelopen maand konden…
  Op 13, 14 en 15 januari 2017 vindt voor de eerste keer het Limburg Film Festival plaats. De afgelopen maand konden filmmakers hun werk vrij inzenden, waaruit een commissie een sterke filmselectie gevormd heeft. Het programma is inmiddels bekend, bestaande uit 25 films, van alle genres, met een duidelijke Limburgse link.

  Vijf films zullen een première beleven tijdens het festival. De eerste is Portretten uit de Peel, een L1 documentaire van Wiek Lenssen (Swolgen) en de officiële openingsfilm. De tweede is POST-Modern, een ode aan de postbode, waar maker Joris Souren maar liefst 11 jaar aan werkte. Daarnaast wordt de nieuwe documentaire van Bart Hölscher (Baarlo) met de titel: Bert, Debbie, Bob en Ingeborg, Mensen van Maasveld, voor het eerst aan het publiek getoond. De korte film Bezet van Laurens Peerenboom (Swalmen) beleeft een Nederlandse première, evenals de nieuwste film van Ben Verbong (Tegelen), een Amerikaans-Duitse coproductie die het waargebeurde verhaal vertelt van Agathe von Trapp: The Von Trapp Family, A Life of Music. Ben Verbong, die landelijk doorbrak in de jaren ‘80 met Het Meisje met het Rode Haar, is tegenwoordig voornamelijk werkzaam in Duitsland maar zal naar alle waarschijnlijkheid bij het Limburg Film Festival aanwezig zijn om de première bij te wonen en een nagesprek te voorzien.

  Naast de premièrefilms bevat het programma nog veel andere verrassende films. Er zijn documentaires, speelfilms, animatie, experimenteel, dans, horror, komedies. Ook wordt Innocence vertoond, van de eerder dit jaar overleden Venlose filmmaker Paul Cox, die de Australische cinema op de kaart zette. Dit in aanwezigheid van één van de producenten.

  De Tegelse filmmaker Pieter Kuijpers is dit jaar ‘Filmmaker in Focus’ op het Limburg Film Festival. Hij is op zaterdag aanwezig voor een Cine/Talk, dat wordt georganiseerd i.s.m. CineSud. Verder wordt Kuijpers’ eerste lange speelfilm getoond, de klassieker Van God Los (2003) en zijn nieuwste film Riphagen (2016). Het randprogramma bestaat verder uit een Cine/Master Film Editing, met Job Ter Burg die o.a. Van God Los monteerde.

  Het Limburg Filmfestival vindt plaats in Filmtheater De Nieuwe Scene te Venlo, dat als festivalhart fungeert. Op 15 januari zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De jury, die onder andere bestaat uit cameraman Rob Hodselmans, documentairemaker Dirk-Jan Roeleven en regisseur Remy van Heugten, zal prijzen uitreiken voor Beste Film, Beste Korte Film en Beste Jonge Limburgse Maker (onder 30 jaar). De ticketverkoop is reeds gestart en loopt via www.limburgfilmfestival.nl.

    lees meer…
 • 21 december 2016 Inschrijven voor Kunstbende Limburg 2017 | Open Podium en Workshops | kan nu!
  Op zondag 22 januari 2017 organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor tussen 13.00…
  Op zondag 22 januari 2017 organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor tussen 13.00 uur en 17.00 uur een Open Podium en een aantal Workshops. Inschrijven kan nu!

  Open Podium
  Het Open Podium wordt geboden aan jong talent van 13 t/m 18 jaar dat actief is in de disciplines Muziek, Taal, Theater, Dans, DJ, Fashion, Film of Expo. Er zit geen wedstrijd element verbonden aan het Open Podium, wat betekent dat je als deelnemer niet beoordeeld wordt door een jury.
  Klik hier om je in te schrijven voor het Open Podium.

  Workshops
  Naast het Open Podium organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en Schunck* ook een aantal workshops op zondag 22 januari 2017. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen gratis deelnemen aan de workshop Expo (beeldende kunst), Muziek of Taal. Deze workshops worden gegeven door professionals en vinden plaats tussen 13.00 uur en 17.00 uur.
  Klik hier voor het opgeven voor (één van) de workshops (Expo, Muziek en Taal).

  Workshop Expo
  Hoe krijg je nieuwe inspiratie? Hoe kun je jouw creatieve talent blijven uitdagen en helpen verder te ontwikkelen? Tijdens de expo coachingsdag in Schunck* nemen we je mee in een tour vol creativiteit. Tentoonstelling, brainstormsessie, workshop en Murals zijn enkele begrippen die jouw creativiteit gaan stimuleren die dag. Voor deze coachingsdag maakt het niet uit of je al heel ver bent met je creatie voor Kunstbende, of dat je nog geen idee hebt met wat je precies gaat maken. Iedereen is welkom. Deze workshop vindt plaats in Schunck*, Heerlen.

  Workshop Muziek
  Deze workshop staat in het teken van songwriting. Tijdens deze workshop zal je één uur lang in je groepjes van 2 á 3 deelnemers gecoacht worden om gericht feedback te krijgen op je eigen liedjes. Schrijf je al eigen songs? Dan is dit echt wat voor jou! Schrijf je nog geen eigen songs? Wellicht word je geïnspireerd om dit in de toekomst wel te gaan doen! Deze workshop vindt plaats in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

  Workshop Taal
  Deze workshop staat geheel in het teken van voordracht. Bij het schrijven van teksten hoort natuurlijk ook het voordragen van de tekst. Hoe bereid je je voor? Hoe kom je op het publiek over? De coach gaat samen met jou aan de slag om jouw performance bij te schaven en wellicht krijg je tips om sommigen dingen helemaal anders te doen. Je zult in ieder geval helemaal klaargestoomd worden voor een eventuele deelname aan Kunstbende 2017. Deze workshop vindt plaats in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.


    lees meer…
 • 20 december 2016 Daan Doesborgh schrijft nieuwjaarsgedicht Letterkundig Centrum Limburg
  Bijzondere poëziekaart gratis te verkrijgen

  Dichter Daan Doesborgh wordt toegevoegd aan het rijtje met de namen…
  Bijzondere poëziekaart gratis te verkrijgen

  Dichter Daan Doesborgh wordt toegevoegd aan het rijtje met de namen Huub Beurskens, Michelle Bracke, Chrétien Breukers, Frans Budé, Emma Crebolder, Quirien van Haelen, Leo Herberghs, Paul Hermans, Rouke van der Hoek, Sasja Janssen, Wiel Kusters, Joke van Leeuwen, Ton van Reen, Hans van de Waarsenburg, Nicolette Smabers, Jos Versteegen en Kreek Daey Ouwens. Al deze ‘Limburgse’ dichters schreven al eens een nieuwjaarsgedicht in opdracht van het Letterkundig Centrum Limburg. Het gedicht dat Daan Doesborgh schreef voor de jaarwisseling 2016/2017 is het achttiende. De titel hiervan - ‘Ik zit op het dak onder sterren en maan’ - is ontleend aan het lied ‘We vieren het toch’ van Spinvis. Het gedicht is gedrukt op een door Piet Gerards Ontwerpers ontworpen A5-kaart die te gebruiken is als ansichtkaart. Deze is in december en januari gratis verkrijgbaar bij diverse bibliotheken en boekhandels in Limburg en tevens gratis te bestellen via lcl@hklimburg.nl.

  Daan Doesborgh (Steyl, 1988) volgde het VWO aan College Den Hulster in Venlo. Daarna behaalde hij aan de Universiteit van Amsterdam de Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur en de Master Boekwetenschap en Handschriftkunde. Van 2006 tot 2011 was hij stadsdichter van Venlo. In 2010 won hij het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Hij werkt onder andere voor Vrij Nederland en treedt regelmatig op als dichter en presentator. Zo presenteert hij ook ‘Poëzie aan de Maas’ op zondag 29 januari van 14.30-16.00 uur in Centre Céramique Maastricht met als hoofdgast Jules Deelder, schrijver van het Poëziegeschenk 2017.

  Letterkundig Centrum Limburg
  Het Letterkundig Centrum Limburg (LCL), dat dit jaar al 35 jaar bestaat, richt zich op het bevorderen en promoten van Nederlandstalige literatuur van hoogstaande kwaliteit in de provincie Limburg. Het gaat hierbij om literatuur geschreven door personen afkomstig uit of woonachtig in Limburg. Het LCL (mede)organiseert onder andere literaire activiteiten, stimuleert met diverse projecten de ontwikkeling van jonge schrijftalenten en biedt financiële ondersteuning aan lokale literaire organisaties en initiatieven door de hele provincie.

  lees meer…
 • 30 november 2016 Start publiekscampagne Breng Cuypers in beeld!
  Help mee de geheimen van Cuypers’ glasnegatieven te ontrafelen
   
  Het Cuypershuis in Roermond toont vanaf 3…
  Help mee de geheimen van Cuypers’ glasnegatieven te ontrafelen
   
  Het Cuypershuis in Roermond toont vanaf 3 december een bijzondere collectie glasnegatieven. Hoewel zeker is dat deze glasnegatieven een schat aan informatie bevatten over het functioneren van de ateliers van de Roermondse architect en ontwerper Pierre Cuypers, zijn ze nu niet bruikbaar. Ze verkeren namelijk in slechte staat en zijn uiterst kwetsbaar, met als gevolg dat onderzoek onmogelijk is. Het Cuypershuis wil hier samen met het Huis voor de Kunsten Limburg verandering in brengen.
   
  Met de tentoonstelling Cuypers’ glasnegatieven en de bijbehorende campagne Breng Cuypers in beeld! wordt geprobeerd bezoekers en geïnteresseerden ervan te overtuigen dat het restaureren en digitaliseren van de glasnegatieven essentieel is. Ook wordt crowdfunding ingezet om dit financieel mogelijk te maken. De campagne is te volgen via www.voordekunst.nl.
   
  Een schat aan informatie
  De collectie vormt een belangrijk bewijs van Cuypers’ vooruitstrevende aanpak. Zijn leven lang heeft hij nieuwe technieken gebruikt en innovaties ingezet om zijn bedrijf zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Nog interessanter is dat de verzameling informatie bevat over de ateliers van Cuypers: de producten, de medewerkers, de werkomstandigheden, kortom het functioneren van de ateliers.
   
  Het Cuypershuis wil deze glasnegatieven van de ondergang redden en voor de toekomst bewaren. Het digitaliseren en de nodige conservering en restauratie zorgen ervoor dat deze kennis over Cuypers’ werk voor iedereen beschikbaar komt.
  Met de campagne Breng Cuypers in beeld! wordt getracht dit project te financieren. Elke bijdrage is welkom, ook kleine bedragen als 10 euro. Donateurs krijgen als dank bijvoorbeeld een exclusieve rondleiding of een reproductie van het geadopteerde glasnegatief. Meer informatie over de donatiemogelijkheden staat op www.voordekunst.nl.
   
  Betrokkenheid van het Huis voor de Kunsten Limburg
  Het Huis voor de Kunsten Limburg, dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed), is nauw betrokken bij de campagne Breng Cuypers in Beeld!. Het Huis ondersteunt het museale veld in Limburg onder andere door kennis over crowdfunding te delen en crowdfunding-campagnes te stimuleren en te begeleiden. Hierbij wordt aangesloten bij het erfgoedbeleid van de Provincie Limburg, waarin een grote rol is weggelegd voor samenwerking, publieksbereik en digitalisering van collecties.
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen iedere discipline waarin het Huis werkzaam is, dan kunt u zich op deze pagina aanmelden voor een digitale nieuwsbrief.
agenda
 • 04 december 2016 - 05 maart 2017eigen activiteit Foto expositie NIEUWE OOGST #2
  De fototentoonstelling NIEUWE OOGST #2 in Centre Céramique (Maastricht) toont de verhalende fotoseries van zeven…
  De fototentoonstelling NIEUWE OOGST #2 in Centre Céramique (Maastricht) toont de verhalende fotoseries van zeven gevorderde vrijetijdsfotografen die in mei 2016 slaagden voor de Masterclass Verhalende Fotografie #2 van het Huis voor de Kunsten Limburg. De Masterclass Verhalende Fotografie #2 was een coachingstraject van het Huis voor de Kunsten Limburg. Gedurende negen maanden werden 10 amateurfotografen door John Lambrichts begeleid bij het maken van een verhalende fotoserie. Het op persoonlijke wijze vertellen van een verhaal, het niet louter registrerend fotograferen, het creëren van gelaagdheid en het voelbaar maken van onderhuidse sfeer, stond daarbij centraal. Een jury bestaande uit George Meijers, Nico Bastens en John Lambrichts beoordeelde de eindresultaten. Het werk van de zeven geslaagde deelnemers wordt geëxposeerd in Centre Céramique.

  Te zien zijn zeven fotoseries met als onderwerp de pastoor van Schimmert, een jonge vrouw die vluchtelingen helpt, een verbeelding van Jacques Brels 'Mijn Vlakke Land', jongeren die een thuishonk bouwen, een ode aan een oma met erfelijke Alzheimer, een trotse vader die zijn peuter volgt én de vervreemdende werking van reclameborden.

  De expo NIEUWE OOGST #2 is te zien vanaf zondag 4 december 2016 t/m 5 maart 2017. LET OP! In verband met de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Maastricht in Centre Céramique kan de expo NIEUWE OOGST #2 van 3 t/m 17 januari NIET bezocht worden. De expo wordt afgebroken en nadien weer opnieuw opgebouwd. Vanaf 17 januari is de expo weer toegankelijk voor publiek. 

  Lees meer
 • 01 januari 2017 - 06 april 2017samenwerkings activiteit 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen…
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus 'Zing en Beleef' huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Matthäus Passion' in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
  Het inschrijfgeld voor de cursus bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.

  Ga voor meer informatie over de inschrijving naar: www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef
  Of klik hier voor een video-impressie.

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'


  Lees meer
 • 13 januari 2017 - 20 februari 2017samenwerkings activiteit Parallel #2 in poppodium NIEUWE NOR
  Van vrijdag 13 januari t/m maandag 20 februari presenteert poppodium NIEUWE NOR Parallel #2. De deelnemers; studenten…
  Van vrijdag 13 januari t/m maandag 20 februari presenteert poppodium NIEUWE NOR Parallel #2. De deelnemers; studenten van MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) en een deelnemer van Kunstbende Limburg, presenteren werk dat zij hebben gemaakt in samenwerking met en onder begeleiding van kunstenaar Mike Moonen.
  Tijdens de feestelijke opening op 13 januari presenteert Mike Moonen (1990, Heerlen) zijn eerste muziekalbum, zonder live optreden, maar mét merchandise. Naast Mike Moonen presenteert een drietal studenten hun werk. Ties van Dijk (1993, Brunssum) materialiseert met een serie tekeningen zijn gevoelswaarde; een beeldende weergave van zijn ervaring van muziek. Robin Gort (2000, Heerlen) onderzoekt de rol van muziek in haar visuele identiteit met een korte film. Ellis Driessen (1997, Roermond) maakt een audiotour waarbij ze geluid inzet om de ruimtes van de NIEUWE NOR op een andere manier te ervaren.

  De expositie Parallel #2 is de tweede in een serie van vier waarin een beeldend kunstenaar gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in.

  De expositie Parallel #2 is de tweede in een serie van vier waarin een beeldend kunstenaar gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in.

  De expositie is geopend en gratis te bezoeken op afspraak en tijdens activiteiten van Poppodium NIEUWE NOR.

   
  Lees meer
 • 22 januari 2017 - 19 februari 2017eigen activiteit Rondleiding en portfoliobespreking i.h.k.v. NIEUWE OOGST #2
  De foto expositie NIEUWE OOGST #2 toont verhalende fotoseries van zeven gevorderde vrijetijdsfotografen die in…
  De foto expositie NIEUWE OOGST #2 toont verhalende fotoseries van zeven gevorderde vrijetijdsfotografen die in 2016 slaagden voor de Masterclass Verhalende Fotografie #2 van het Huis voor de Kunsten Limburg. Gedurende de masterclass werden de fotografen door John Lambrichts begeleid bij het maken van een verhalende fotoserie. De foto expositie is nog t/m 5 maart 2017 te zien in Centre Céramique in Maastricht (gratis toegang).

  Op zondag 22 januari 2017 om 14.30 uur vindt i.h.k.v. NIEUWE OOGST #2 een rondleiding plaats door de foto expositie. De rondleiding wordt verzorgd door John Lambrichts en enkele exposanten (Miranda Schmitz, Jo Frijns, Michel Vanderhoven, Marja van Hagen-Smeets, Koen Verjans). Ook de juryleden George Meijers en Nico Bastens zullen hierbij aanwezig zijn. De kosten voor deelname bedragen € 5 (€ 4 voor leden bibliotheek Centre Céramique).

  Op zondag 19 februari 2017 kun je tussen 14.00 en 16.30 uur je foto's laten bespreken door de jury (George Meijers, Nico Bastens, John Lambrichts) van de Masterclass Verhalende Fotografie #2. De kosten voor deelname bedragen € 7 (€ 6 voor leden van bibliotheek Centre Céramique).

  Aanmelden voor (één van) deze activiteiten is verplicht en kan via klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00. De ledenkorting geldt alleen in de voorverkoop.
  Lees meer
 • 22 januari 2017 13:00 - 17:00eigen activiteit Kunstbende Limburg 2017 | Open Podium en Workshops
  Op zondag 22 januari 2017 organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor tussen 13.00…
  Op zondag 22 januari 2017 organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor tussen 13.00 uur en 17.00 uur een Open Podium. Poppodium Nieuwe Nor is deze hele dag de locatie waar jong talent van zich kan laten horen in een professionele omgeving.

  Het Open Podium wordt geboden aan jong talent van 13 t/m 18 jaar dat actief is in de disciplines Muziek, Taal, Theater, Dans, DJ, Fashion, Film of Expo. Er zit geen wedstrijd element verbonden aan het Open Podium, wat betekent dat deelnemers niet beoordeeld worden door een jury.
  Klik hier om je in te schrijven voor het Open Podium.

  Workshops
  Naast het Open Podium organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en Schunck* ook een aantal workshops op zondag 22 januari 2017. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen gratis deelnemen aan de workshop Expo (beeldende kunst), Muziek of Taal. Deze workshops worden gegeven door professionals en vinden plaats tussen 13.00 uur en 17.00 uur.
  Klik hier voor het opgeven voor (één van) de workshops (Expo, Muziek en Taal).

  Workshop Expo
  Hoe krijg je nieuwe inspiratie? Hoe kun je jouw creatieve talent blijven uitdagen en helpen verder te ontwikkelen? Tijdens de expo coachingsdag in Schunck* nemen we je mee in een tour vol creativiteit. Tentoonstelling, brainstormsessie, workshop en Murals zijn enkele begrippen die jouw creativiteit gaan stimuleren die dag. Voor deze coachingsdag maakt het niet uit of je al heel ver bent met je creatie voor Kunstbende, of dat je nog geen idee hebt met wat je precies gaat maken. Iedereen is welkom.

  Workshop Muziek
  Deze workshop staat in het teken van songwriting. Tijdens deze workshop zal je één uur lang in je groepjes van 2 á 3 deelnemers gecoacht worden om gericht feedback te krijgen op je eigen liedjes. Schrijf je al eigen songs? Dan is dit echt wat voor jou! Schrijf je nog geen eigen songs? Wellicht word je geïnspireerd om dit in de toekomst wel te gaan doen!

  Workshop Taal
  Deze workshop staat geheel in het teken van voordracht. Bij het schrijven van teksten hoort natuurlijk ook het voordragen van de tekst. Hoe bereid je je voor? Hoe kom je op het publiek over? De coach gaat samen met jou aan de slag om jouw performance bij te schaven en wellicht krijg je tips om sommigen dingen helemaal anders te doen. Je zult in ieder geval helemaal klaargestoomd worden voor een eventuele deelname aan Kunstbende 2017.

  Datum: zondag 22 januari 2017, 13.00 uur - 17.00 uur
  Locatie: Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen


  Lees meer
 • 22 januari 2017 13:00 - 17:00eigen activiteit TAALworkshop 'voordragen' in Heerlen
  Overweeg je mee te doen aan Kunstbende Limburg in de categorie Taal? Doe dan mee aan de TAALworkshop ‘voordragen’…
  Overweeg je mee te doen aan Kunstbende Limburg in de categorie Taal? Doe dan mee aan de TAALworkshop ‘voordragen’ op zondagmiddag 22 januari in poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen. De ervaren taal- en theaterperformers Merlijn Huntjens en Nina Willems gaan samen met jou aan de slag om te werken aan je performance op het podium. Bij Kunstbende schrijf je niet alleen een tekst, je moet hem ook voordragen op het podium! Daarom is het goed om te weten hoe je je hierop voorbereidt en hoe je op het publiek overkomt.
   
  Merlijn Huntjens en Nina Willems gaan samen met jou aan de slag om jouw performance bij te schaven en wellicht krijg je tips om sommige dingen helemaal anders te doen. Je zult in ieder geval helemaal klaargestoomd worden voor een eventuele deelname aan Kunstbende 2017.
  Lees meer
 • 22 januari 2017 14:00 - 16:30 China, Secret Stories
  Tweede editie Storytellers On Stage van Story-Line Maastricht
   
  Story-Line Maastricht organiseert in samenwerking…
  Tweede editie Storytellers On Stage van Story-Line Maastricht
   
  Story-Line Maastricht organiseert in samenwerking met het Bonnefantenmuseum ‘China, Secret Stories’ op zondag 22 januari 2017 van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens dit internationale en multidisciplinaire event krijgen professionele verhalenvertellers een podium. Iedereen is welkom op deze zondag vol intrigerende en ontroerende verhalen, interviews, discussies en film over China.
   
  Deze tweede editie ‘China, Secret Stories’ vindt plaats in het Bonnefantenmuseum en maakt deel uit van ‘(Un)seen worlds’, een serie events van Story-Line, waarin bijzondere verhalen worden gedeeld over landen die kampen met een beperkte vrijheid van meningsuiting. Petra Quaedvlieg, voormalig correspondent en oprichter van Story-Line, wil met Storytellers On Stage de internationale gemeenschap van Maastricht aanspreken. “Toen ik in Shanghai woonde, ging ik elk jaar naar het fantastische internationale literatuurfestival. Het was een ontmoetingsplaats van Chinezen, expats uit de hele wereld en journalisten. Toen ik in Maastricht neerstreek, ontdekte ik dat de stad in de afgelopen decennia een veel internationaler karakter heeft gekregen. Maar een internationaal vertelfestival voor een mix van inwoners, internationale studenten en nieuwkomers ontbrak, dus heb ik het zelf maar opgezet.”
   
  Inzicht in complexe wereld
  Quaedvlieg wil geen kopie van het literatuurfestival in Shanghai. “Verhalen vertellen kun je op zoveel manieren. Natuurlijk spelen boeken een belangrijke rol. Maar ook film- en documentairemakers vertellen een verhaal, net als journalisten en fotografen. Zelf ben ik ook een verhalenverteller. We proberen allemaal vanuit onze eigen professie nieuwe inzichten te geven en zodoende bij te dragen aan een beter begrip van onze complexe wereld.”
   
  Programma
  Story-Line presenteert met ‘China, Secret Stories’ een programma met vier bijzondere verhalenvertellers:
   
  Journalist en auteur Lijia Zhang (Beijing) zal voorlezen & vertellen over haar debuutroman Lotus, die in januari zal verschijnen. Lotus vertelt het verhaal van een jonge vrouw die als migrant verstrikt raakt in de Chinese seksindustrie.
   
  Designer en filmmaker Alice Wong (Amsterdam/Hong Kong) zal haar korte film Reconstructing Reality (winnaar studentenprijs van het Nederlands Film Festival) presenteren, over de gewelddadige dood van haar vader.
   
  Journalist en schrijver van het boek De Rode Miljonair Hans Moleman (Maastricht) zal fragmenten uit het werk van de vlijmscherpe Chinese filmmaker Jia Zhang-ke vertonen en laten zien hoe de filmmaker omgaat met de Chinese censuur.
   
  Sinoloog, journalist en onderzoeker Garrie van Pinxteren (Amsterdam) zal het event modereren en bespreekt de stand van zaken van media & journalisten in China.
   
  Daarnaast zullen fragmenten van de opmerkelijke documentaire The Lost Son van Sigrid Deters worden vertoond. The Lost Son vertelt het verhaal van de jonge Maastrichtenaar Gouming Martens die op zoek gaat naar zijn biologische ouders in China. Hij ontdekt dat veel kinderen in zijn geboorteland zijn gestolen en doorverkocht aan kinderloze echtparen en weeshuizen.
   
  Creative producer en iArts-alumnus Leana Bekker (Maastricht) zal met een ongewone prelude en afronding de dialoog tussen verhalenvertellers en publiek stimuleren. Zoek de rode envelop!
   
  Bezoekers van ‘China, Secret Stories’ kunnen met hun ticket tevens de tentoonstelling ‘Cai Guo-Qiang: My Stories of Painting’ bezoeken in het Bonnefantenmuseum.
   
  Details, Kaarten & Reserveren
  Locatie: Bonnefantenmuseum Maastricht
  Datum: zondag 22 Januari, 14.00-16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
  Voertaal: Engels
  Tickets: 15 euro, studenten 8 euro (Tickets geven toegang tot Storytellers On Stage, een bezoek aan de tentoonstelling van Cai Guo-Qiang en zijn inclusief een drankje)
  Reserveren: info@story-line.org (beperkt aantal plaatsen)
  Meer informatie: facebook.com/StoryLineMaastricht
   

  Lees meer
 • 05 februari 2017 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Finale Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival
  Op zondag 5 februari vanaf 14.00 uur vindt in Zaal Socio in Eygelshoven de finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival…
  Op zondag 5 februari vanaf 14.00 uur vindt in Zaal Socio in Eygelshoven de finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival plaats. Hierbij wordt het beste kinder carnavalslied van 2017 gekozen.

  De volgende deelnemers staan in de finale:
  1. Jeugkoor de Zanglijster uit Eygelshoven
  2. De Jodelaband uit Limbricht
  3. Bs de Sleye uit Heel
  4. Marijn uit Reuver
  5. De Neelder meiden uit Maasniel
  6. Bs de Hoefer uit Sittard
  7. Linde Arts & Jasmijn uit Venray
  8. Obs de Sjtadssjool uit Sittard
  9. Bs Ondersteboven uit Geulle
  10. Van Alles Get uit Maasniel
  11. Blage van de Windjbuujels uit Reuver
   
  Locatie Finale: Zaal Socio Eygelshoven, Terbruggen 16 Eygelshoven, tel 045-5352195, email socioproject@online.nl

  Lees meer
 • 09 februari 2017 19:30 - 22:30samenwerkings activiteit CineLOVA Filmcafé
  Donderdag 9 februari a.s. organiseert CineLOVA van 19.30-22.30 uur een CineLOVA Filmcafé in ’t Weverke in Schimmert.…
  Donderdag 9 februari a.s. organiseert CineLOVA van 19.30-22.30 uur een CineLOVA Filmcafé in ’t Weverke in Schimmert. CineLOVA leden kunnen een recent gemaakte film inzenden die dan tijdens het CineLOVA Filmcafé (in aanwezigheid van de maker en publiek) vertoond wordt en live van feedback wordt voorzien. Na afloop van de filmbesprekingen kun je samen met ander makers napraten en een drankje drinken in het café . Wil je een film aanreiken en laten bespreken (alleen voor CineLOVA leden)? Of wil je de bijeenkomst als toehoorder bijwonen (voor zowel leden als niet-leden van CineLOVA)? Stuur dan uiterlijk 30 januari een mail naar cinelova@gmail.com o.v.v. ‘CineLOVA Filmcafé’. 


  Lees meer
 • 13 februari 2017 20:00 - 22:30samenwerkings activiteit Lezing in het kader van Euregionale Fotowedstrijd 2017: (OVER)BRUGGEN
  De Fotobond Limburg organiseert op maandag 13 februari 2017 van 20.00-22.30 uur een lezing i.h.k.v. de Euregionale…
  De Fotobond Limburg organiseert op maandag 13 februari 2017 van 20.00-22.30 uur een lezing i.h.k.v. de Euregionale Fotowedstrijd 2017 bij Wijkaccommodatie De Vlonder (Florasingel 38) in Roermond. Diana Bokje zal een lezing geven over het wedstrijdthema ‘(OVER)BRUGGEN’ en hoe je aan de slag kunt gaan met dat thema. De lezing is toegankelijk voor leden van de Fotobond Limburg.

  Het thema van de Euregionale Fotowedstrijd 2017 is (OVER)BRUGGEN. De organisatie daagt fotografen uit om het thema niet alleen letterlijk te interpreteren door het in beeld brengen van architectonische verbindingen over wegen en water, maar met name ook door het onderwerp te zoeken in het overbruggen/verbinden van verschillen tussen individuen, bevolkingsgroepen, culturen en religies.

  Dat klinkt mooi, maar hoe ga je nu eigenlijk aan de slag met zo’n abstract thema? In de lezing van Diana Bokje krijg je inspiratie, tips en handvatten aangereikt om met het thema (OVER)BRUGGEN aan de slag te gaan.

  Tijdens de lezing laten we ons inspireren door andere fotografen. Daarnaast kijken we naar verschillende methodes om ideecreativiteit te stimuleren. Ook is er ruimte om een aantal methodes uit te proberen en elkaar te stimuleren om verschillende invalshoeken bij het thema te vinden. Ook is er aandacht voor het vervolgtraject. Wat nu als je 100 ideeën hebt? Hoe kies je en hoe houd je het overzicht zonder dat je verzandt in allemaal zijpaden? De lezing is ook interessant voor mensen die aan de slag willen met een ander (abstract) thema.

  >>> Over Diana Bokje
  Diana Bokje is fotocoach en bondsmentor. Na de opleiding Fotoreflectie aan de Fotovakschool in 2008 was ze zes jaar hoofdredacteur van het fotomagazine FOTOGRAFIE en het vakblad FOTOViSiE. Diana geeft diverse mentoraten en cursussen waaronder de cursus ‘eigen stijl’ waarin fotografen op zoek naar hun visuele handtekening en leren out of the box te denken.

  >>> Aanmelden
  De lezing is gratis toegankelijk voor alle leden die zijn aangesloten bij de Fotobond Limburg. Aanmelden is verplicht en kan t/m 6 februari 2017 door een mail te sturen naar Mary van Rossenberg, bestuurslid Opleidingen & Sprekers bij de Fotobond Limburg, via mary.van.rossenberg@fotobondlimburg.nl. 

  De Euregionale Fotowedstrijd is een initiatief van de Fotobond Limburg, Verbond van Limburgse Fotokringen VZW, Deutscher Verband für Fotografie e.V. en het Huis voor de Kunsten Limburg. 
  Lees meer
 • 24 maart 2017 13:30 - 17:00eigen activiteit Training PR & werving voor docenten en coaches
  Werk je als (zelfstandig) docent of coach in de culturele sector en wil je je beroepspraktijk verder uitbouwen…
  Werk je als (zelfstandig) docent of coach in de culturele sector en wil je je beroepspraktijk verder uitbouwen of succesvoller maken? Meld je dan aan voor de training PR & werving onder leiding van Maaike van Steenis van ‘Succesvol ondernemen als creatief’ op vrijdag 24 maart van 13.30-17.00 uur in het Huis voor de Kunsten Limburg te Roermond. In deze training krijg je praktische handvatten om aan voldoende klanten of deelnemers voor je workshops en cursussen te komen. Je krijgt antwoord op vragen als:
  -Hoe zet ik een succesvolle wervingscampagne voor mijn cursus of workshop op?
  -Hoe bepaal ik een goede prijs voor mijn diensten?
  -Hoe zorg ik voor klantenbinding?
   
  Maaike van Steenis is trainer en leert kunstenaars en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Maaike studeerde kunst- en cultuurmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte 7 jaar als freelance fondsenwerver en zakelijk leider in de podiumkunsten. Inmiddels is Maaike ruim 5 jaar werkzaam als trainer en coach in ondernemersvaardigheden en marketing voor kunstenaars en creatieven. Zij gaf trainingen voor o.a. Cultuur en Ondernemen, BKKC, AHK, Codarts en ArtEZ. Haar eigen programma’s en trainingen zijn al door honderden creatieve ondernemers gevolgd. Ook publiceert Maaike regelmatig in diverse media. Inmiddels verschenen opiniestukken van haar hand in o.a. het Parool, de Volkskrant en NRC Next. Ze schreef artikelen voor diverse vakbladen (o.a. Dans Magazine en Theaterkrant) en heeft een vaste column op de website van de Popunie. Maaike is tevens voorzitter voor het Fonds Podiumkunsten en is initiatiefnemer en financier van de “Creatieve Ondernemer van het Jaar- award”. Momenteel werkt zij aan haar eerste boek, dat in september zal verschijnen.
   
  Datum: vrijdag 24 maart 2017 van 13.30-17.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg p/a Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5 te Roermond
  Voor wie: (aankomende) docenten en coaches die (willen) werken in de culture sector. Bijvoorbeeld op het gebied van schrijven, muziek, beeldende kunst en dans.
  Aanmelden: klik hier (er is plek voor maximaal 30 deelnemers)
  Kosten: 20 euro per persoon (incl. koffie/thee) 

  Lees meer

naar de complete agenda…
prikbord
05-01-2017 09:12,

OpenPoortenDag Buggenum zoekt muzikanten, dichters en performers

Op 7 mei 2017 vindt de 15e OpenPoortenDag in Buggenum plaats, een evenement dat staat voor kunst, tuinen,… Op 7 mei 2017 vindt de 15e OpenPoortenDag in Buggenum plaats, een evenement dat staat voor kunst, tuinen, muziek en monumenten. Dit jaar wil de OpenPoortenDag de kunstbeleving uitbreiden. Naast beeldende kunst, wordt er podiumkunst geboden in een bijzondere tuin. Het doel is om (jonge) talenten - vooral met een professionele ambitie - en bijzondere performances letterlijk een podium te bieden om hun kunsten te vertonen. Het aanbod op het podium kan bestaan uit:
-Muziek, solo en ensembles, zowel klassiek als jazz
-Cabaret
-Kunstperformance
-Dichtkunst

Een optreden mag max. 15 minuten duren. Een piano voor muzikale begeleiding en uitversterking is aanwezig. In overleg met de organisatie kan evt. gekozen worden om meerdere keren op te treden.
Voor dit bijzondere podium is de organisatie op zoek naar (jonge) talenten en bijzondere performances. Voor nadere informatie en om aan te melden: otto.vullers@icloud.com.


Lees meer…
03-01-2017 13:07,

Cameraman/vrouw gezocht voor registratie Limburg Film Festival

Op 13, 14 en 15 januari 2017 vindt in filmtheater De Nieuwe Scène in Venlo de eerste editie van het… Op 13, 14 en 15 januari 2017 vindt in filmtheater De Nieuwe Scène in Venlo de eerste editie van het Limburg Film Festival (LFF) plaats. Een festival geheel in het teken van de Limburgse film. Het LFF en CineSud zijn op zoek naar enthousiaste cameramannen/vrouwen die de sfeer en gezelligheid van het festival willen vastleggen.

Als cameraman/vrouw film je het publiek, interviews met gasten en de diverse activiteiten tijdens het event plaatsvinden. Jij zorgt ervoor dat iedereen na afloop van het festival nog lang kan nagenieten van deze drie bijzondere dagen!

De festivalorganisatie biedt jou de gelegenheid om praktijkervaring op te doen zonder al teveel regels. De organisatie staat open voor jouw creativiteit en ideeën. Daarnaast ontvang je twee vrijkaarten om films te bezoeken tijdens of na het festival bij filmtheater De Nieuwe Scène. Het is niet mogelijk om een film te reserveren met een vrijkaart en het is niet toegestaan om tijdens het festival films te bezoeken tijdens je shift. Tot slot ontvang je van CineSud een kleine vergoeding! Vrijwilligers wordt gevraagd om hun eigen apparatuur mee te nemen.

Heb je interesse? Mail dan snel naar contact@cinesud.nl voor meer informatie!

Lees meer…
02-01-2017 10:45,

Expositie Heiligdomsvaart 2018

In 2018 zal de 55-ste traditionele zeven-jaarlijkse Heiligdomsvaart plaatsvinden in Maastricht. Evenals… In 2018 zal de 55-ste traditionele zeven-jaarlijkse Heiligdomsvaart plaatsvinden in Maastricht. Evenals in 2011 streeft de expositiecommissie van de Heiligdomsvaart er naar een grote verkoopexpositie met werk van talrijke Limburgse en euregionale kunstenaars uit diverse disciplines te organiseren in de basiliek Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’.

Het thema van de Heiligdomsvaart 2018 is: ‘Doe wel en zie niet om’.
De voorgenomen expositie zal datzelfde thema omhelzen. De tentoonstelling zal gedurende de hele looptijd van de Heiligdomsvaart 2018 staan van donderdag 24 mei tot en met zondag 3 juni 2018.

De expositiecommissie van de Heiligdomsvaart heeft een aantal spelregels opgesteld:
• De disciplines zijn: schilderkunst, beeldhouwkunst, grafieken, glaswerk, keramiek en 3D-werk.
• De omvang van het kunstwerk moet passen binnen 100 x 100 cm.
• De kunstenaar kan één werk aanleveren voor de expositie.
• Een commissie van curatoren beoordeelt de kwaliteit van de kunstwerken op basis van aan te leveren foto/beeld materiaal (datum nader te bepalen).
• De kunstenaar bepaalt de prijs van het aangeleverde kunstwerk.
• Van de opbrengst bij verkoop is 20% bestemd ter dekking van de kosten van de expositie.
• De kunstenaar levert zijn werk persoonlijk aan en haalt het ook weer op.
• De aangeleverde kunstwerken zijn verzekerd; van moment van afgifte tot moment van ophalen
• Er is permanent toezicht tijdens de expositie, inclusief cameratoezicht.
• Uitsluitend de commissie verzorgt de inrichting en de lay out van de expositie.

Praktisch
De organisatie nodigt u uit deel te nemen aan deze tentoonstelling. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan deze expositie, dan kunt u een e-mail sturen voor 1 februari 2017 naar: jacvandenboogard@gmail.com. Na deze sluitingsdatum wordt u verder op de hoogte gebracht van de expositieprocedure.
Het aanleveren van de kunstwerken vindt plaats op maandag 14 en dinsdag 15 mei 2018. Het ophalen van de kunstwerken is op maandagochtend 4 juni 2018.


Lees meer…
14-12-2016 13:41,

Oproep: Cube zoekt designers uit Limburg

Ben jij een startende ontwerper, die in Limburg actief of uit Limburg afkomstig is, en heb je interesse… Ben jij een startende ontwerper, die in Limburg actief of uit Limburg afkomstig is, en heb je interesse jouw werk te presenteren aan het Limburgse publiek?

Dan nodigen je graag uit in te schrijven voor deelname aan de tentoonstelling ‘Showroom Limburg’. Onder deze naam worden jaarlijks een tentoonstelling en een reeks events/activiteiten georganiseerd.

Showroom Limburg start 16 februari 2017 met een expositie in Cube Design Museum in Kerkrade en wordt samengesteld uit consumentenproducten/ driedimensionale voorwerpen, ontworpen door Limburgse designers of in opdracht van Limburgse bedrijven. Deze kennismaking met design van Limburgse bodem maakt de bezoekers bewust van de creativiteit, innovatiekracht, de betekenis en kwaliteit van de Limburgse creatieve industrie.

Heb je interesse in deelname aan deze tentoonstelling en wil je hier jouw recente ontwerpen voor aandragen? Dan horen we graag van je! Alle details en meer informatie is te vinden op Cube Design Museum.
 

Lees meer…
07-12-2016 11:56,

Zangers gezocht voor Kamerkoor Transparence Klimmen

Op maandagavond 16 januari om 20.00 uur in café Keulen, Schoolstraat 3 in Klimmen is er een openbare… Op maandagavond 16 januari om 20.00 uur in café Keulen, Schoolstraat 3 in Klimmen is er een openbare repetitie van Kamerkoor Transparence, vooral bedoeld om nieuwe leden te werven. Er wordt specifiek gezocht naar lage bassen, lage alten en hoge sopranen. Het koor bestaat meer dan 20 jaar en staat sinds 2016 onder leiding van Marleen Everink.

Het repertoire van Kamerkoor Transparence beslaat klassieke muziek, van oud tot modern, en a capella gezongen. Enige koorervaring is gewenst evenals de mogelijkheid om zelf muziek in te studeren. Transparence onderscheidt zich van andere klassieke koren door regelmatig geënsceneerde voorstellingen te geven op unieke locaties.

Laat je inspireren door de openbare repetitie bij te wonen. Of misschien durf je al vrijblijvend mee te zingen en proef je daarmee de sfeer van het koor. Aanmelden is niet noodzakelijk.
Meer info? Kijk op www.transparence.nl.
 

Lees meer…
19-10-2016 14:34,

Brabant Koor zoekt goede zangers (tenoren en bassen)

Het projectkoor Brabant Koor o.l.v. Louis Buskens bestaat uit zangers met een professionele muzikale… Het projectkoor Brabant Koor o.l.v. Louis Buskens bestaat uit zangers met een professionele muzikale achtergrond en goede amateurzangers. Omdat het een projectkoor betreft zijn de repetitieperiodes zijn kort en intensief en vinden meestal plaats in het weekend. Voor het project ‘Beethoven’s 9e symphonie’ zoekt het Brabant Koor goede zangers, vooral tenoren en bassen.

Praktische zaken
Beethoven’s 9e symphonie gaat van start eind januari 2017 en heeft concerten op 2 februari (Maastricht), 3 februari (Eindhoven), 4 februari (Sittard) en 5 februari (Den Bosch).
Zing je op niveau en ben je geïnteresseerd om mee te doen aan dit project? Ga dan voor meer informatie over het project, aanmelden, repetitiedagen- en concertdata naar: www.brabantkoor.nl.
 

Lees meer…
16-09-2016 14:53,

Oproep tot deelname | ARTMaastricht2017 - Capital of Art

Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen…
Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen
13 – 18 maart 2017: in de St. JansKerk gelegen aan het Vrijthof


ARTMaastricht2017
ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

Voorgaande edities
Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

Deelname
Iedere expositie van ARTMaastricht wordt met zorg samengesteld. Voor de Limburgse editie is het mogelijk om deel te nemen als zijnde galerie of professioneel beeldend kunstenaar. Bij deelname bezoekt de organisatie van ARTMaastricht iedere deelnemende kunstenaar/galerie en kan er een radio-interview worden afgenomen. De organisatie gaat met u in gesprek over u en uw kunst, uw CV en het werk dat u wilt gebruiken. Daarnaast wordt samen met u bekeken op welke wijze het resultaat van uw deelname, optimaal zal zijn.

Voor meer informatie over ArtMaastricht, klik hier.
Voor direct aanmelden, klik hier.
 

Lees meer…
meer prikbordberichten…
disciplines

Het Huis voor de Kunsten Limburg komt u op allerlei plekken in het Limburgse kunst- en cultuurveld tegen. Het Huis is thuis in al deze disciplines:

organisaties

aangesloten bij het huis:

boerderijenstichting limburg bond heemschut limburg collegium ad mosam dans docenten vereniging limburg directeurenoverleg centra kunsteducatie limburg ensemble ‘88 fashionclash federatie van limburgse mandoline verenigingen federatie van musea in limburg federatie voor amateur symfonie orkesten limburg fotobond limburg gilde van vrijwillige molenaars, afdeling limburg jeugdcultuurfonds limburg keramiek kring limburg kinjer vastelaovend leedjesfestival koninklijk nederlands zangersverbond - limburg koninklijke nederlandse federatie van muziekverenigingen letterkundig centrum limburg limburgs geschied- en oudheidkundig genootschap limburgse bond van muziekgezelschappen limburgse bond van tamboerkorpsen limburgse organisatie van audiovisuele amateurs maastricht international poetry nights molenstichting limburg monumentenkontakt midden-limburg monumentenwacht limburg oud limburgse schuttersfederatie raod veur ‘t limburgs samewirkende limburgse vastelaovesvereniginge steunpunt archeologie & monumentenzorg limburg stichting alphons winters stichting behoud mijnhistorie stichting funerair erfgoed limburg stichting jo hansenprijs voor volkscultuur stichting kruisen en kapellen limburg stichting limburg geïmproviseerde muziek stichting limburgse componisten stichting limburgse kastelen stichting matty niël stichting ondergrondse werken stichting openluchttheaters limburg stichting popmuziek limburg stichting wereld muziek concours kerkrade studium chorale toneelhuis lfa veldeke limburg verenigde nederlandse korenorganisaties - afdeling limburg werkgroep industrieel erfgoed limburg werkgroep veldgewas
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?