toneel

Jaarlijks zetten maar liefst 150 toneelverenigingen in Limburg een stuk op de planken. Of u nu een beginnende of een gevorderde toneelspeler bent, een Einzelgänger, een regisseur of de voorzitter van een vereniging, het Huis voor de Kunsten Limburg geeft advies aan iedereen die plezier beleeft aan het maken van een toneel. Wij ondersteunen bovendien diverse toneelactiviteiten en organiseren jaarlijks een theaterweekend voor jongeren.
 
Samen met Toneelhuis LFA (Limburgse Federatie van Amateurtoneelverenigingen), een van de founders van het Huis, behartigen wij de belangen van toneelverenigingen in Limburg en zijn wij inhoudelijk op de hoogte van ontwikkelingen in het toneellandschap. Toneelhuis LFA ondersteunt en adviseert toneelverenigingen en toneelspelers en biedt diverse opleiding- en cursusmogelijkheden aan. Wij ondersteunen hierbij op alle mogelijke manieren, langs de zijlijn en op het toneel. Ook organiseert Toneelhuis LFA jaarlijks de uitreiking van de LFA toneelprijzen, D’n Aovend van ’t Muulke en het Eenakterfestival Limburgse Brokstukken.    
toneel agenda
 • 10 mei 2015 - 13 september 2015samenwerkings activiteit Bijzondere jubileumeditie Tegelse Passiespelen
  Tot en met zondag 13 september 2015 vindt in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen de uitvoering van het Tegelse…
  Tot en met zondag 13 september 2015 vindt in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen de uitvoering van het Tegelse Passiespel ‘Lente in Galilea’ plaats. Meer nog dan zijn voorgangers tilt dit 20e passiespel de universele thematiek van het lijdensverhaal van Jezus naar het hier en nu. Vertrouwen en toewijding, verraad en verdriet, maar vooral ook hoop en liefde staan centraal in een aangrijpende theatergebeurtenis die in Limburg zijn weerga niet kent en niemand onberoerd zal laten.

  Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad:
  “Tevredenheid troef gistermiddag bij de première van de 20ste editie van de Tegelse Passiespelen.”
  “Abbie Chalgoum is een innemende en zeer menselijke Jezus, die niet alleen het kruis maar ook het spel met verve draagt”
   
  Maandenlang hebben ruim 400 vrijwilligers, amateurs en professionals, in leeftijd variërend van één tot ver in de 80, gewerkt om een unieke en verrassende versie van het aloude lijdensverhaal van Jezus neer te zetten. En het resultaat mag er zijn: álle puzzelstukken vallen op hun plek. De nieuwe tekst van de Vlaamse dichter Patrick Lateur. De keuze voor een nieuw vertelperspectief en grotere rollen voor de vrouwen in het lijdensverhaal. Het imponerende decor en de eigentijdse en dynamische benadering van regisseur Cees Rullens. De meeslepende muziek van Nard Reijnders die de gebeurtenissen inbedt. Onder de vlag van dit gedreven drietal hebben de Tegelse Passiespelen zich ontwikkeld tot een vorm van totaaltheater dat het publiek meeneemt, ontroert én tot denken zet.
   
  Speeldata:
  ‘Lente in Galilea’ is nog te zien t/m 13 september 2015 elke zondagmiddag om 14.30 uur en van zaterdag 18 juli t/m zaterdag 8 augustus ook op zaterdagavond, 18.30 uur.

  Entree: 1e rang € 35,- / 2e rang € 31,- / 3e rang € 26,- / rolstoel € 31,- / CJP, CKV, kinderen t/m 12 jaar € 17,50 / senioren vanaf 60 jaar 1e rang € 32,- , 2e rang € 28,50 , 3e rang € 24,-
   
  Kaarten zijn online te koop via www.passiespelen.nl, telefonisch via 077 326 31 00 of op locatie dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur (De Doolhof, Drink 60 5932 CP Tegelen).

  Let op: het is mogelijk naast uw kaarten ook aanvullende artikelen te bestellen zoals koffie/thee, vlaai, consumptie en programmaboek.

  Download hier de digitale flyer.


  Lees meer
 • 27 mei 2015 20:00 - 22:00 Dubbelvoorstelling Cabaret
  Een keer per maand, op de vierde woensdagavond van de maand, spelen twee cabaretiers in de theaterzaal van Pitboel…
  Een keer per maand, op de vierde woensdagavond van de maand, spelen twee cabaretiers in de theaterzaal van Pitboel Theater. 

  Op 27 mei treden Bram van der Velde en Victor Luis van Es voor u op.

  Victor Luis van Es - Halve finalist Leids Cabaret Festival boeit zijn publiek met originele gedachten 
  In eerste instantie oogt Victor Luis van Es rustig en nonchalant met een aangename dosis zelfverzekerdheid. In zijn hoofd is hij echter veel onrustiger, dit blijkt uit grappige observaties en anekdotes. Met zijn persoonlijkheid neemt hij je mee in zijn verhaal en weet hij de grootste en kleinste podia te vullen. Victor heeft op de Amsterdamse Jeugd Theater School zijn eerste stappen op het podium gemaakt en merkte al gauw dat hij mensen aan het lachen maken het mooiste vond. Niet lang daarna maakte hij de overstap naar stand up comedy/cabaret. In 2011 deed hij mee aan het Leids Cabaret Festival, hij eindigde in de halve finale, maar kreeg lof van Jochem Myjer die tweette: “Victor Luiz van Es! 21 jaar. Speelt de zaal plat met meer dan stand up!". In 2013 volgde het Lowlands Festival en was hij datzelfde jaar te zien op tv in het populaire programma 'The Comedy Factory' van Najib Amhali (RTL4). Kortom, of je het nou cabaret wil noemen door de sterke verhalen en slimme inzichten, stand up comedy door de vele grappen. Victor Luis van Es is leuk om te zien en weet zijn publiek te boeien en vermaken.

  Bram van der Velde - Limburgse Randstedeling met een briljante geest en een geweldig gevoel voor humor
  Bram van der Velde is een geboren en getogen Limburger die nu woonachtig is in de Randstad. En dat is maar goed ook, want hij is een van de meest hilarische comedians van het Comedy Café in Amsterdam. Bram vond het gewoonweg niet rechtvaardig dat de wereld verstoken zou blijven van zijn briljante geest en beklom daarom in 2004 voor het eerst op het podium. Datzelfde jaar wist hij met een wervelende, onnavolgbare maar altijd hilarische set, het Open Amsterdamse Stand-Up Comedy Festival (De Gulle Lach) op zijn naam te zetten. In 2005 won hij het Stand-up Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Bram van der Velde is sympathiek met een briljante geest en een geweldig gevoel voor humor. Daarom is hij een graag geziene gast bij het Comedy Café in Amsterdam maar ook bij vele andere clubs en venues in Nederland en Belgie.

  Tijd: 20.00-22.00 uur
  Entree: € 8,50
 • 29 mei 2015 - 31 mei 2015samenwerkings activiteit Secret Places Festival
  Het Secret Places Festival opent de deur naar een fantastische wereld, een wereld waarin de accenten zijn omgedraaid.…
  Het Secret Places Festival opent de deur naar een fantastische wereld, een wereld waarin de accenten zijn omgedraaid. Groot wordt klein en klein wordt groot. Een wereld waarin het om de details gaat. Muziek, theater, dichtkunst, video, (klein)kunst, performances en eten en drinken zullen tijdens het festival herenigd worden in een kleurrijke magische ervaring, waarbij het kleine uitvergroot wordt en dat met een duurzame en groene aanpak. De charme van de locatie zelf en de met liefde vanuit de locatie zelf gecreëerde podia, plekjes en hoekjes spelen in op deze kleine fragiliteit, waardoor het publiek van jong tot oud een unieke totaalervaring ondergaat.
   
  Bezoekers worden geprikkeld om op ontdekkingstocht te gaan en de vele kunstdisciplines te gaan bewonderen. Het ontdekken staat steeds centraal. Vele kleine podia worden gecreëerd op steeds verrassende plaatsen met nog verrassender acts. Jonge talenten worden afgewisseld met gevestigde artiesten, waarbij alle activiteiten duurzaam en in harmonie met de locatie worden gerealiseerd.
   
  Tijdens het Secret Places Festival, dat 29, 30 en 31 mei plaatsvindt in het Frontenpark in Maastricht, wordt de voormalige gemeentelijke Gashouder aan de Lage Frontweg voor het eerst gebruikt als podium voor een cultureel programma. 
   
  Ga voor meer informatie, updates en tickets naar www.secretplacesfestival.nl.
   
  Het Secret Places Festival wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Huis voor de Kunsten Limburg.
 • 05 juni 2015 - 07 juni 2015 Annie, gespeeld door musicalklas 12+ Theaterschool Westelijke Mijnstreek
  Een jaar lang heeft de musicalproductieklas intensief gewerkt aan de musical Annie. De leerlingen nodigen u graag…
  Een jaar lang heeft de musicalproductieklas intensief gewerkt aan de musical Annie. De leerlingen nodigen u graag uit om naar het resultaat te komen kijken.

  Wie kent er niet de musical Annie?
  Annie is een brutaal weesmeisje met een hart van goud. Ze slijt haar dagen in het weeshuis van de vreselijke Miss Hannigan, maar droomt van een leven samen met haar ouders. Die hebben beloofd haar ooit op te zullen halen. Maar ze komen niet. Dan staat opeens de secretaresse van miljardair Oliver Warbucks op de stoep. Annie wordt uitgenodigd om een week bij Warbucks door te brengen. Daar verovert het weesmeisje al snel de harten van het personeel en langzaam maar zeker ook dat van de norse meneer Warbucks.

  De musical Annie is een feest om naar te kijken, maar ook om te spelen. Een echte musical waarin gedanst, gezongen en geacteerd wordt, boordevol kleurrijke rollen, zoals de gemene directrice van het weeshuis (Denise Lambrichs), haar broer - de louche Haantje Hannigan (Valentijn Schmitz), zijn ordinaire liefje Lilly Waldorf (Demi van der Spoel), de  nukkige zakenman Warbucks (Tom Claassen), zijn sympathieke secretaresse Grace Farell (Isa Dreissen), de weeskinderen (Tessa Jennen, Sarah van Sloun en Nathalie Mols) - die de mooiste zang- en danspartijen voor hun rekening mogen nemen en natuurlijk... Annie (Yaëlle Maessen).

  Regie: Mira Beckers
  Stemdocenten: Anita L’Espoir en Mark Courage
  Techniek: Pitboel Theater
   
  Speeldata:
  - Vrijdag 5 juni, 18.30 uur
  - Zaterdag 6 juni, 18.30 uur
  - Zondag 7 juni, 14.30 uur
  - Zondag 7 juni, 18.30 uur
  Locatie: Theaterschool Westelijke Mijnstreek, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard
  Entree: € 7,50
  Reserveren: reserveringen@pitboeltheater.nl


  Lees meer
 • 10 juni 2015 - 17 juni 2015 Productieklas 15+ Theaterschool Westelijke Mijnstreek speelt 'Love is going like tick tock'
  Ex hoc momento pendet aeternitas - Wanneer zitten tijd en liefde elkaar in de weg en wanneer juist niet? En wat…
  Ex hoc momento pendet aeternitas - Wanneer zitten tijd en liefde elkaar in de weg en wanneer juist niet? En wat als de liefde morgen ophoudt te bestaan? En de tijd? Deze vragen zijn het uitgangspunt geweest voor het maken van de collagevoorstelling 'Love is going like tick tock'. 

  Spel: Guusje Buffing, Nina Dijkstra, NadiaIjzendoorn, MaxSnel, EvaHoesbergen, Anna Groeneveld, Tiffany Ben Salah, Sterre Houtackers en DeniseRosenbrand
  Regie: Peggy Lebens
  Concept: Peggy Lebens en spelers
  Regie assistent: Nino Chiappa
  Techniek: Pitboel Theater
   
  Speeldata:
  - 10 juni, 19.30 uur
  - 11 juni, 19.30 uur
  - 16 juni, 19.30 uur
  - 17 juni, 19.30 uur
  Locatie: Theaterschool Westelijke Mijnstreek, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard
  Entree: € 7,50
  Reserveren: reserveringen@pitboeltheater.nl


  Lees meer
 • 14 juni 2015 00:00 - 00:00eigen activiteit Huis voor de Kunsten Limburg presenteert dans- en theaterproject tijdens VenloStormt
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum…
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum van Venlo en de uiterwaarden van de Maas. Honderden ‘bestormers’ rennen, klimmen, kruipen en roetsjen die dag over en door verschillende obstakels. Maar er is meer! VenloStormt biedt zowel bestormers als bezoekers ook een uitgebreid cultureel programma aan. Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg worden twee bijzondere kunstprojecten geïnitieerd.

  Kijk voor meer informatie over VenloStormt op www.venlostormt.nl.

  Dansproject met cheerleaders
  Tijdens VenloStormt kom je op verschillende plaatsen langs het parcours en op verschillende tijdstippen tientallen dansers tegen die alle bestormers aanmoedigen door middel van een cheerleadersdans. De cheerleaders trekken in een parade van de ene naar de andere locatie. 

  Theaterproject ‘De Kalde Grond’
  Aan de Blerickse kant van de Maas worden bestormers en bezoekers van de Hindernissen Stormloop geconfronteerd met bizarre figuren en absurde situaties. Speciaal voor het theaterproject ‘De Kalde Grond’ wordt een stuk land langs de Maas omgetoverd tot een rauw leefgebied van ‘outcasts’: verschoppelingen, afvalligen en onaangepaste bewoners. Het Huis voor de Kunsten Limburg brengt een fysiek theater tot leven. 
  Lees meer
 • 26 juni 2015 00:00 - 00:00samenwerkings activiteit Avond van 't Muulke 2015
  Op vrijdag 26 juni is het weer zover: de Aovend van 't Muulke! Tijdens deze feestelijke avond reikt Toneelhuis…

  Op vrijdag 26 juni is het weer zover: de Aovend van 't Muulke! Tijdens deze feestelijke avond reikt Toneelhuis LFA in het Munttheater in Weert de felbegeerde Muulkes 2015 (Limburgse toneelprijzen) uit aan o.a. de meest opvallende voorstelling, initiatief en speler binnen het Limburgse amateurtoneel.

  Het afgelopen theaterseizoen bracht weer prachtige voorstellingen op de Limburgse planken. In totaal worden in tien categorieën prijzen uitgereikt: 
  - Meest bijzondere nieuwe initiatief
  - Meest bijzondere voorstelling
  - Meest opvallende man in een grote rol 
  - Meest opvallende vrouw in een grote rol
  - Meest opvallende man in een kleine rol 
  - Meest opvallende vrouw in een kleine rol
  - Meest opvallende vormgeving 
  - Meest opvallende jeugdvoorstelling
  - Schaduwprijs
  - Meest bijzondere promotie voor een voorstelling (nieuwe categorie)

  Een overzicht van nominaties vindt u vanaf dinsdag 2 juni op de website van Toneelhuis LFA.

meer items…
toneel nieuws
 • 22 mei 2015 Limburgse openluchttheaters presenteren gezamenlijk theaterprogramma voor zomerseizoen 2015!
  De vijf Limburgse openluchttheaters die sinds 2013, met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten…
  De vijf Limburgse openluchttheaters die sinds 2013, met steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, hun krachten bundelen in de Stichting Openluchttheaters Limburg, presenteren zich deze zomer voor de tweede keer met een gezamenlijk programma-aanbod. Het programma bestaat uit een concert met filmmuziek door het Limburgs Jeugdorkest , het opera- en belcantoconcert ‘EL REY’ door Opera 2.0, een concert van de Nederlandse folkgroep Maalstroom, de muzikale familievoorstelling ‘De Gaapdraak’ en een concert van de Limburgse rockband Reïncarnatus.

  Op diverse plekken in Limburg liggen, hier en daar verscholen in het groen, verschillende openluchttheaters. Vijf daarvan (Valkenburg, Tegelen, Velden, Thorn en Brunssum) besloten in 2013 om samen te werken. Hiervoor is de Stichting Openluchttheaters Limburg in het leven geroepen. Het doel van de stichting is om de samenwerking (o.a. op het gebied van programmering, PR en marketing) tussen de theaters te bevorderen.


  PROGRAMMA 2015

  Limburgs Jeugdorkest – Filmmuziek concert
  Na een concertreeks met Limburgse muziek (2013) en symfonische rockmuziek (2014), staat het concertprogramma van het Limburgs Jeugdorkest in 2015 in het teken van filmmuziek. Beelden uit films als ‘Lord of the Rings’, ‘Star Wars’ en ‘The Wizz’ worden tijdens het concert live muzikaal begeleid door het 90-koppige harmonieorkest. Het Limburgs Jeugdorkest is een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Het orkest is samengesteld uit enthousiaste, gedreven, muzikale jongeren uit heel Limburg. Het orkest staat onder muzikale leiding van dirigent Björn Bus.

  3 juli | Openluchttheater de Doolhof, Tegelen | 20.00 uur
  4 juli | Openluchttheater de Abdijhof, Thorn | 20.00 uur
  5 juli | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 14.30 uur

  OPERA 2.0 met EL REY
  ‘OPERA 2.0 EL REY’ bestaat uit aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet en Puccini), die in een hedendaags verhaal gegoten worden. Het verhaal is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey. De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s van alle tijden zijn. Hoofdrolspelers in OPERA 2.0 zijn: Suzan Seegers (verteller), Fenna Ograjensek (sopraan), Sef Thissen (bariton) en Blazersensemble Helicon. Het verhaal voor de opera werd bedacht door Frans Pollux. De uitvoering staat onder muzikale leiding van dirigent Björn Bus.

  22 augustus | Openluchttheater de Abdijhof, Thorn | 16.00 uur
  29 augustus | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 20.00 uur
  30 augustus | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 16.00 uur

  Maalstroom & Jo Freya
  Het optreden van de Nederlandse folkgroep Maalstroom staat in het teken van Keltische muziek, maar dan gegoten in een nieuw jasje. In hun eigen nummers zitten invloeden van Ierse, Engelse en Nederlandse folk, in de traditionals klinkt de eigen sound van Maalstroom door. Tijdens het concert spelen de vier zangers/muzikanten (viool, klarinet, gitaar, percussie) van Maalstroom samen met de Engelse folkdiva Jo Freya.

  20 augustus | Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg | 20.30 uur

  De Gaapdraak
  Theatervoorstelling ‘De Gaapdraak’ speelt zich af op, onder en rondom een enorme ‘verhalenjurk’. De voorstelling nodigt bezoekers van 3 tot 103 jaar uit om te spelen, te zingen en te dansen. Ondertussen vertelt tante Rosa hele spannende verhalen.

  7 juni | Openluchttheater Valkenburg, locatie: centrum Valkenburg | 15.00 uur
  8 augustus | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 14.00 uur
  16 augustus | Openluchttheater Velden, Velden | 15.00 uur

  Reïncarnatus
  Mystieke, romantische ballads afgewisseld met energieke folk rock maakt de muziek van Reincarnatus uniek in haar soort. Laat je inpalmen door temperamentvolle melodieën uit vervlogen tijden. Ook hits uit de jaren ‘90 komen op een verrassende manier voorbij. Daarbij worden authentieke instrumenten als Ierse bouzouki, vedel, harp en doedelzak gecombineerd met hedendaagse popinstrumenten.

  23 mei | Openluchttheater Brunssum, Brunssum | 20.00 uur

  Kijk voor meer informatie over de Stichting Openluchttheaters Limburg en het gezamenlijke programma 2015 op www.openluchttheaterslimburg.nl. Kaarten voor de voorstellingen dienen rechtstreeks bij de desbetreffende theaters gereserveerd te worden.
   
 • 21 mei 2015 Nieuwe Talentmakelaar Stichting Via Zuid
  De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA…
  De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA  ZUID ziet in Jackie Smeets de persoon die in staat is om jong podiumtalent - op gebied van theater, dans en performancekunst - te verbinden met partners binnen én buiten de culturele infrastructuur. Zij wordt daarin ondersteund door Karin van Leeuwen, die onder meer de zakelijke en financieel-organisatorische zaken onder haar hoede neemt.
   
  Met deze aanstelling is de continuïteit gewaarborgd van het vierjarige provinciale pilot-initiatief VIA ZUID, dat in haar ambitie en werkwijze op het gebied van jongtalent-ontwikkeling uniek is in Nederland. 
   
  Jackie Smeets heeft haar sporen in het Limburgse theaterlandschap verdiend. Vanuit haar journalistiek-communicatieve achtergrond is zij ruim een decennium een van de drijvende krachten achter theater- en kunstproducten, die (jonge) makers, publiek, landschap en erfgoed met elkaar verweeft. Haar netwerk strekt zich uit over heel Limburg en ver daarbuiten. Bovendien is ze goed op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het terrein van top-talentontwikkeling.
   
  Karin van Leeuwen was jarenlang zakelijk directeur van productiehuis het Huis van Bourgondië en daarna actief als adviseur en coach. Op grond van die ervaring is zij de ideale (zakelijke) sparringpartner aan de zijde van de talentmakelaar.
   
  De Raad van Toezicht van VIA ZUID: 
  - Inez Derksen, het Laagland Sittard
  - Marcel 't Sas, Toneelgroep Maastricht
  - Rocco Malherbe, Cultura Nova Heerlen
  - Peggy Olislaegers, Nederlandse Dansdagen Maastricht
  - Leo Swinkels, voorzitter, Toneelacademie Maastricht
  lees meer…
 • 22 april 2015 Acteurs gezocht voor theaterproject ‘De Kalde Grond’
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum…
  Zondag 14 juni 2015 staat Venlo in het teken van VenloStormt, een Hindernissen Stormloop dwars door het centrum van Venlo en de uiterwaarden van de Maas. Honderden ‘bestormers’ rennen, klimmen, kruipen en roetsjen die dag over en door verschillende obstakels. Maar er is meer! VenloStormt biedt bestormers en bezoekers ook een uitgebreid cultureel programma aan. Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg wordt o.a. een bijzonder theaterproject geïnitieerd.

  ‘De Kalde Grond’
  Aan de Blerickse kant van de Maas worden bestormers en bezoekers van de Hindernissen Stormloop geconfronteerd met bizarre figuren en absurde situaties. Speciaal voor het theaterproject ‘De Kalde Grond’ wordt het stuk langs de Maas omgetoverd tot een rauw leefgebied van ‘outcasts’, verschoppelingen en afvallige en onaangepaste bewoners, dat middels fysiek theater tot leven wordt gebracht.

  Acteurs gezocht!
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar acteurs die op zondag 14 juni a.s. willen deelnemen aan het theaterproject ‘De Kalde Grond’. Onder leiding van regisseur Marnix Mulder wordt aan de fysieke ontwikkeling van alle personages gewerkt en zullen er enkele grote bewegingstheatermomenten worden gemaakt.

  Ervaring is niet vereist, enthousiasme en durf daarentegen wel. Er is geen leeftijdsgrens en we hopen op een groep van zeer verschillende spelers.

  Het theaterstuk wordt voorafgegaan door drie repetities. Deze vinden plaats op zondag 24 mei en 7 juni van 10.00 tot 14.00 uur en op 14 juni (voorafgaand aan VenloStormt) van 10.00 tot 12.00 uur. Uiteraard moet je al deze repetitiedagen beschikbaar zijn.

  Deelnemen
  Ben jij een (amateur)toneelspeler en wil je deelnemen aan dit uitdagende en bizarre theaterproject? Meld je dan vóór 21 mei a.s. aan door het aanmeldformulier op de website www.hklimburg.nl/venlostormt in te vullen. Op 21 mei ontvang je een bericht met meer informatie over de repetities etc.

  Meer informatie
  Meer informatie over VenloStormt vind je op www.venlostormt.nl. Mocht je vragen hebben over het theaterproject ‘De Kalde Grond’, neem dan contact op met Marnix Mulder, consulent toneel bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via e: mmulder@hklimburg.nl of t: 0475 399 279. 

  lees meer…
 • 01 april 2015 Limburg in woord, geluid en beeld - wedstrijd voor schrijvers, toneelspelers, componisten en filmers
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse…
  CineLOVA, het nieuwe platform voor non-professionele filmers in Limburg, wil filmers in contact brengen met Limburgse schrijvers van poëzie en proza, componisten en acteurs. In dat kader schrijft CineLOVA, in samenwerking met de LOVA, het Huis voor de Kunsten Limburg en de Nationale Organisatie van Audiovisuele Amateurs (NOVA), een creatieve wedstrijd uit waarbij amateurkunstbeoefenaars van alle leeftijden worden uitgenodigd om (een stukje) Limburg te beschrijven in een gedicht of verhaal , uit te drukken in een muziekstuk of te verbeelden in een eenakter of film.

  Hoe gaat het in zijn werk?
  Kies een onderwerp dat past binnen het thema ‘Limburg’ en verbeeld dat in je eigen kunstvorm. We zijn op zoek naar korte gedichten of verhalen in het Nederlands of Limburgs dialect van maximaal 500 woorden, eenakters van 10 minuten, muziekstukken van 3 minuten of kortfilms van maximaal 5 minuten. Meld je vóór 1 september 2015 aan via cinelova@gmail.com en beschrijf je ‘kunstact’. Je ontvangt een uitnodiging voor een presentatiemoment in oktober 2015. Tijdens die presentatie selecteren we de beste acts.

  De makers die tijdens de presentatie worden geselecteerd, krijgen een gratis podium aangeboden tijdens het NOVA Filmfestival (hét festival met de beste amateurfilms van Nederland) op 7 en 8 november a.s. in Theater De Maaspoort in Venlo. Daar wordt een top vier samengesteld van de beste acts. De schrijver, toneelspeler(s), muzikant én filmer die het thema ‘Limburg’ het beste en op meest originele wijze weten te verbeelden, winnen mooie prijzen! De geselecteerde deelnemers krijgen een proefabonnement van één jaar aangeboden voor het platform CineLOVA. De makers in kwestie krijgen daarnaast de kans om gezamenlijk één nieuwe kortfilm te maken waarvoor een klein budget beschikbaar wordt gesteld. De winnende schrijver mag een verhaal of scenario aanleveren, de filmer mag de film produceren, de toneelspeler(s) mogen in de film acteren en de muzikant mag passende muziek bij de film componeren. Jouw individuele act kan dus leiden tot een gezamenlijk en uniek filmproject met amateurkunstbeoefenaars van andere kunstdisciplines. Doe mee! Creëer een mooi kunstwerk en wij zorgen voor een podium en publiciteit. Je houdt er naast een bijzondere ervaring ook bruikbare contacten voor je kunstloopbaan aan over.

  Kijk voor meer info op www.cinelova.nl.

  Over CineLOVA
  CineLOVA is een initiatief van de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg. Het platform bestaat uit een online portal: www.cinelova.nl. Beginnende en gevorderde amateurfilmers (jong en oud) kunnen hier terecht voor informatie over het maken van een goede productie, advies, leuke filmactiviteiten, -festivals en -workshops in Limburg. CineLOVA is ook de plek waar men schrijvers kan ontmoeten die teksten beschikbaar stellen voor verfilming, muzikanten die muziek willen componeren voor een film en amateurtoneelspelers die ook in een film willen acteren. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij je jouw filmproductie kunt tonen, feedback krijgt op je werk of samen met andere filmers en kunstbeoefenaars (amateur en prof) producties kunt maken van de hoogst haalbare kwaliteit.
    lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Toneel? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
prikbord
Op het prikbord van de discipline Toneel worden oproepen geplaatst die relevant zijn voor het Limburgse amateurtheater. Mail uw prikbordbericht naar ppeters@hklimburg.nl.
Er zijn geen prikbordberichten
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?