muziek

Limburg is rijk aan klank. Het Huis voor de Kunsten Limburg is thuis in de blaas- en tamboermuziek, koormuziek, popmuziek, klassieke muziek en geïmproviseerde muziek. Jaarlijks organiseren wij met de bij ons aangesloten muziekbonden en -verenigingen activiteiten als de Finale Jonge Solisten, de Limburgse Koordagen, Nu of Nooit, Popsport en vele concoursen, cursussen en workshops. Het Huis en haar muziekpartners zorgen voor een consistent muziekbeleid. Daar waar de Stichting Popmuziek Limburg vooral de belangen behartigt van bands en muziekpodia in Limburg, behartigen anderen vooral de belangen van muziekverenigingen.
 
Zo is de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) er voor harmonieën, fanfares en brassbands, de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) voor onder andere drumbands, showkorpsen en majorettegroepen en de stichting Verbindend Netwerk Koorzang (VNK) Limburg voor de 1100 verschillende koren in Limburg. De LBM, LBT en VNK-Limburg zijn founders van het Huis. Met hen en de diverse andere bij ons aangesloten muziekorganisaties, proberen we talrijke vormen van muziek in Limburg te ondersteunen en promoten.
aangesloten organisaties muziek
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Muziek? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.

muziek agenda
 • 23 juli 2017 14:30 - 18:00 Zomerpop festival bij Cultuurhuis Heerlen
  Het culturele seizoen sluit Cultuurhuis Heerlen voor het 4de jaar op een rij af met het festival Zomerpop. Het…
  Het culturele seizoen sluit Cultuurhuis Heerlen voor het 4de jaar op een rij af met het festival Zomerpop. Het jaarlijkse popfestival voor jonge muzikanten en bands, is inmiddels een traditie geworden en is gratis te bezoeken.

  Dit jaar is er breder programma dan ooit te voren, met jong en ouder, ervaren en onervaren talent uit Limburg. 10 acts zullen verspreid over 2 podia vanaf 14.30 uur te zien zijn bij Cultuurhuis Heerlen. De presentatie ligt bij Sjon Mobers, die eerdere dit jaar o.a. al het Bevrijdingsfestival in Heerlen presenteerde.

  Programma
  DJ King Mobe, Season on the Line, John's got a Sausage (Zappa tribute), Mitchell Ritchi, Indicolite, Austin Leaves, Somentin' Fresh, Aicha Cherif & Band, Storksky, DJ Komophey

  Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Heerlen / Mabs4.0 / DAG - Design Art & Graphics.

  Datum: zondag 23 juli 2017, 15.00 uur
  Locatie: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen


  Lees meer
 • 29 juli 2017 14:00 - 19:00 Sambafestival Heerlen: Urban Tropic Streets
  Op zaterdag 29 juli groovet Heerlen op de urban exotic beats uit de favelas van Rio de Janeiro. Twaalf Braziliaanse…
  Op zaterdag 29 juli groovet Heerlen op de urban exotic beats uit de favelas van Rio de Janeiro. Twaalf Braziliaanse sambabands uit de Euregio spelen hun grooves op meerdere plaatsen in het centrum. Een open en toegankelijk festival om elkaar te ontmoeten in een gezellige tropische zomersfeer, net als vorig jaar.

  De bands:
  Diversão! (Heerlen), Batida, Bateria Volle Petaj en Entusiasta (Maastricht), Katakichi (Keulen), Maisquenada (Breda), Batedeira (Vught), Bateria Unidos (Alkmaar), Razzmetazz en Teramang Afro-Brazil Percussion (Sittard).

  Na de parade door het centrum komen 200 muzikanten van alle sambabands samen in een ‘knallende grande finale’, geleid door Mireille Linger van Wereld Muziek School Amsterdam en N.E.W.S. Percussie.


  Lees meer
 • 30 juli 2017 00:00 - 22:00 WMC Kerkrade 2017
  6 juli t/m 30 juli 2017: het Wereld Muziek Concours in Kerkrade

  Één keer in de vier jaar organiseert WMC Kerkrade…
  6 juli t/m 30 juli 2017: het Wereld Muziek Concours in Kerkrade

  Één keer in de vier jaar organiseert WMC Kerkrade het bekende internationale festival voor de blaasmuziek het Wereld Muziek Concours met een uitgebreid wedstrijdprogramma, een hoogwaardige concertcyclus en een aansprekend randprogramma. Tijdens WMC Kerkrade kun je genieten van:
  • Concertwedstrijden voor blaasorkesten en slagwerkensembles;
  • Mars- Marsparade- en Showwedstrijden voor marching/showbands;
  • Dirigentencursus en wedstrijd voor jonge dirigenten van blaasorkesten;
  • Een hoogwaardige reeks Concerten;
  • Een randprogramma met Young Generation projecten, workshops en veel meer
  • Internationale Ronde Tafel Conferentie
  Het volledige programma vind je hier


  Lees meer
 • 20 augustus 2017 18:00 - 22:00 Orlando Festival | Kamermuziek
  10 t/m 20 augustus 2017

  Dit internationale kamermuziekfestival, het oudste en grootste van Nederland, is voor…
  10 t/m 20 augustus 2017

  Dit internationale kamermuziekfestival, het oudste en grootste van Nederland, is voor liefhebbers van alle leeftijden, van amateur tot professional. Het hart van het festival ligt in de voormalige abdij Rolduc in Kerkrade, waar lessen, masterclasses, workshops, lezingen en concerten plaatsvinden.


  Door de speciale formule van het festival – het hoge niveau van de internationale ensembles en musici, de prachtige festivallocatie, de verrassende programmering en de toegankelijkheid van het festival voor (amateur)musici en bezoekers van alle leeftijden – is het Orlando Festival uniek en aantrekkelijk voor velen. Orlando brengt professionals, amateurs, volwassenen en jongeren samen, die allemaal een passie voor muziek delen. Kom langs en laat je betoveren door de prachtige muziek die door de oude kloostergangen klinkt, ontmoet nieuwe mensen en laat je inspireren! Of kom naar een van de vele concerten die Orlando in de (Eu)regio organiseert. Alle concerten worden verzorgd door de top van de kamermuziek en aanstormend talent, die u eraan zullen herinneren wat de kracht en schoonheid van deze muziek is.

  Programma 2017
  Tijdens de 36ste editie van het Orlando Festival zullen 11 avondconcerten, 10 namiddagconcerten en meer dan 25 regioconcerten gegeven worden op talloze podia in Limburg. Werken van Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Tsjaikovski, Brahms, Bartók en Messiaen tot en met Louis Andriessen zullen ten gehore worden gebracht.

  Deze Orlando concerten worden verzorgd door 26 topmusici uit Nederland, België, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Engeland en Rusland. Gevierde ensembles zoals het Osiris Trio en het Rusquartet zullen veelvuldig concerteren en masterclasses geven. De soloblazers die in de voorgaande jaren al succesvol deel uit maakten van het Orlando Festival en de Gruppo Montebello komen terug in 2017: Ingrid Geerlings (fluit), James Austin Smith (hobo), Alan R. Kay (klarinet), Dorian Cooke (fagot) en Ron Schaaper (hoorn). Andere terugkerende musici zijn Axel Everaert (tenor), Dirk Luijmes (harmonium), Tjeu Zeijen (orgel) en Elena Nemtsova (piano).

  Nieuw op Orlando zijn de Koreaans/Amerikaanse sopraan Wonjung Kim, de Canadese pianisten Katherine Dowling en Clark Schaufele, pianist van eigen bodem Sepp Grotenhuis, Amerikaans/Engelse cellist Nicholas Trygstad, de Engelse contrabassist Toby Hughes en de eveneens Engelse violisten Gina McCormack en Catherine Yates. De laatste twee musici vormen samen met Stefan Metz (violoncello), oud-directeur en oprichter van het Orlando Festival, Viola de Hoog (violoncello) en James Austin Smith (hobo) de jury van het Orlando Concours, dat dit jaar voor jonge internationale strijkkwartetten is uitgeschreven. Naast deze professionele musici zal ook nieuw en jong talent hun opwachting maken, met optredens van Masterclass leerlingen en concoursfinalisten.

  De programmering van de concerten in Zuid Limburg en omstreken wordt gekenmerkt door een zeer grote variatie in het aanbod van interessante kamermuziek. De geboden muziek omvat repertoire uit de barok, de klassieke periode, de romantiek, de twintigste eeuw en de 21ste eeuw. Dit jaar is de bekende Britse componist Jonathan Dove composer-in-residence. Tien van zijn werken zullen tijdens dit festival ten gehore gebracht worden. Hij zal aanwezig zijn bij de repetities op zijn muziek en zal tevens zijn composities toelichten tijdens twee lezingen. Bijzondere aandacht is er voor de combinatie van twee en vier vleugels. Ellen Corver en Sepp Grotenhuis verzorgen een uitvoering van Karlheinz Stockhausen’s avondvullende compositie Mantra (1970) op twee vleugels. En in de namiddagconcertserie op Rolduc spelen zij samen met Katherine Dowling en Clark Schaufele Maarten Bon’s versie voor vier vleugels van Igor Stravinsky’s Le Sacre du Printemps. De bezettingen op de Orlando concerten lopen van solowerken via liederen, pianotrio’s en strijkkwartetten, tot bijzondere combinaties zoals duo’s voor harmonium en klarinet en kamermuziek met kerkorgel. Uiteindelijke komt de maximale formatie aan bod van de Gruppo Montebello, die met 14 musici werken van Mahler (Lieder eines fahrenden Gesellen, met de fenomenale jonge Duitse bariton Ludwig Mittelhammer), Debussy (Prélude à l’après-midi d’un faune) en Bruckner (de monumentale Zevende Symfonie) ten gehore zal brengen. Voor het eerst sinds 13 jaar klinkt deze prachtige en intieme versie van Bruckner’s Zevende Symfonie weer in Nederlandse zalen, dankzij het Orlando Festival.


  Lees meer
 • 27 augustus 2017 10:00 - 22:00 Limburg Festival | theaterfestival in Midden-Limburg
  23 t/m 27 augustus 2017

  Het Limburg Festival is met jaarlijks ruim 40.000 bezoekers een van de grootste culturele…
  23 t/m 27 augustus 2017

  Het Limburg Festival is met jaarlijks ruim 40.000 bezoekers een van de grootste culturele evenementen van de provincie Limburg. Het festival streeft ernaar deze positie in de toekomst te verankeren in Midden-Limburg. Het programma 2017 getuigt van verfrissende vernieuwingsdrang. Na 35 jaar is het festival dan ook nog steeds springlevend.

  Het Limburg Festival is uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste Limburgse theaterfestivals. Het festival maakte in de loop der jaren het programmeren van ‘bijzonder theater op bijzondere locaties’ en het neerzetten van verrassende theatertochten tot haar specialiteiten. Het Limburg Festival wil zo blijven verrassen en verbazen, verwonderen en verhalen. Er zullen weer voorstellingen te beleven zijn in boerderijen, schuren, fabrieken, kerken, de Maas en diverse plekken in de natuur. Tijdens deze 35ste jubileumeditie staan meer dan 125 voorstellingen op zo’n 40 locaties in en rond Roermond, Leudal, Weert en Maasgouw. Daarnaast zijn er nog uitstapjes naar Echt, Susteren, Roerdalen en het Duitse Wassenberg.


  Lees meer
 • 27 augustus 2017 10:00 - 22:00 Cultura Nova Heerlen
  18 t/m 27 augustus 2017

  Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival…
  18 t/m 27 augustus 2017

  Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties, in samenwerking met culturele en andere partners, zoals Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK* Glaspaleis, Filmhuis De Spiegel en Kunstencentrum Signe.

  Editie 2017
  De 27ste editie van internationaal theaterfestival Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017. Tien dagen lang is Cultura Nova hét zomerfestival in Heerlen en omgeving, vol passie, ontroering en spektakel voor jong en oud.

  Tijdens de 27ste festivaleditie zijn er twee grote internationale circusgezelschappen met een Nederlandse première te gast. Cirque Berserk uit Groot-Brittanië presenteert sensationeel circus waarbij ze met een groep van meer dan dertig jongleurs, acrobaten, stuntmensen en clowns de eeuwenoude traditie van het rondreizende circus in theatervorm gieten. De Canadese groep The 7 Fingers komt met ‘Triptyque’ naar Heerlen, een combinatie van circus en dans. Drie choreografen – de Canadese Marie Chouinard, de Amerikaanse Victor Quijada en de Spaanse Marcos Morau – verwerken in de voorstelling ‘een poêtische botsing tussen circus en dans’. In samenwerking met Parkstad Limburg Theaters.

  Daarnaast onder meer: Toneelgroep Maastricht met ‘Ich Bau dir ein Schloss’ in het Schinkelkwadrant tegenover het theater én met de voorstelling ‘Brieven uit Genua’, een bewerking van llja Leonard Pfeijffers vorig jaar verschenen autobiografie, bijgestaan door sopraan Lies Verholle. Muziektheater Lod – m.m.v. de Amerikaanse sopraan Claron McFadden – met ‘De Mensheid’, gebaseerd op het boek ‘De Mensheid zij geprezen, Lof der zotheid 2001′ van Arnon Grunberg.

  Programma voor de jeugd
  Er is een uitgebreid programma voor kinderen met prachtige voorstellingen uit binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld de Vlaamse gezelschappen Laika en Het nieuwstedelijk met de muziektheatervoorstelling ‘Zigzagkind’ (10+) over een dertienjarige op een avonturen reis. Verder is o.a. het Italiaanse gezelschap Compagnia TPO te gast met de dansvoorstelling ‘Het huis van de panda’ (4+), Kabinet K met Het Paleis met ‘Horses’ (8+) waarin vijf kinderen met vijf volwassenen dansend op live muziek zoeken naar een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard en het Spaanse gezelschap Ponten Pie met ‘LOO’ (2+), een beeldende en poëtische voorstelling over hoe de wind een woestijn kan vormen.


  Lees meer
 • 09 september 2017 10:30 - 16:00 ‘the Game of Thorn’: workshop muziektheater met je eigen instrument
  De Summer Wind Academy Thorn heeft samen met Myouthic de handen ineen geslagen om op 9 september een bijzondere…
  De Summer Wind Academy Thorn heeft samen met Myouthic de handen ineen geslagen om op 9 september een bijzondere workshop te creëren voor de jongste groep muzikanten.

  Jongens en meisjes van ca. 8 – 12 jaar (t/m niveau A) kunnen deze dag deelnemen aan ‘the Game of Thorn’, een workshop muziektheater met je eigen instrument, geheel in het thema: gamen.

  Natuurlijk wordt er die dag gemusiceerd, maar er gaat nog veel meer gebeuren. Je gaat naast je instrument ook je fantasie gebruiken om de gamewereld tot leven te brengen. Muziek van bijvoorbeeld Super Mario Bros, Tetris & Angry Birds zal de revue passeren, compleet met beweging en spel. Iedereen doet mee met zijn eigen instrument en heeft zijn/ haar eigen rol in het geheel. De ultieme uitdaging is dat er aan het einde van de dag een echte uitvoering is van dit muziektheaterstuk. Daarvoor zal iedereen heel goed moeten samenwerken: een echte ‘live adventure game’!

  Kortom: een workshop met theater/improvisatie, dans en muziek in het thema ‘gamen’. Je leert vrijer om te gaan met je eigen instrument en plezier te maken met elkaar op een podium.

  Datum: zaterdag 9 september 2017, 10.30 – 16.00 uur
  Locatie: workshop locatie – Cultuurhuis Thorn, presentatie locatie – buitenpodium Abdijcomplex (naast de kerk)
  Meedoen: De kosten voor deelname zijn €8,- (incl. lunch). Voor inschrijven, klik hier.  


  Lees meer
 • 09 september 2017 - 10 december 2017 Telemania met AD MOSAM
  2017 is Telemann jaar. Om dat te gedenken kunt u bij Barokensemble AD MOSAM op diverse wijzen kennismaken met zijn…
  2017 is Telemann jaar. Om dat te gedenken kunt u bij Barokensemble AD MOSAM op diverse wijzen kennismaken met zijn muziek. Op 9 september met een Silent Disco in de Michielskerk tijdens Kom bij ons op de Bank, en op 16 september in de St. Martinuskerk met de uitvoering van Die Tageszeiten tijdens Festival Musica Sacra Maastricht.

  Op 23 september (Vaals) en 18 november (Sittard) organiseert AD MOSAM bovendien weer een workshop voor gevorderde amateurzangers. U kiest de datum en locatie die u wilt en studeert van tevoren zelfstandig uw partij in. Tijdens de workshop zult u o.l.v. dirigent Huub Ehlen een selectie van koorwerken van G.P. Telemann nader uitwerken.

  Uitvoering
  Bijzonder is dat u - bij voldoende belangstelling - deze koorwerken mét orkest o.l.v. Huub Ehlen zult uitvoeren in het voorprogramma van AD MOSAM bij hun concert 'Es ist ein Kind geboren' op 10 december 2017 in de Grote Kerk van Sittard.

  Meer informatie en inschrijving: www.admosam.nl


  Lees meer
 • 10 september 2017 12:00 - 19:00 Het Parcours 2017 Maastricht
  De tweeëntwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar…
  De tweeëntwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 10 september van 12.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens Het Parcours geven de culturele instellingen – van theaters tot musea en kunstvakopleidingen – een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht geven amateurs en professionals dan sprankelende optredens en organiseren een variëteit aan activiteiten.

  Editie 2017
  Het thema van Het Parcours dit jaar is ‘Een grenzeloos Parcours’. Er is gekozen voor dit thema om meer aandacht te vragen voor het Euregionale karakter van het evenement. Zo zal er onder andere worden samengewerkt met Open Monumentendag en Europe Calling (Maastricht Treaty, het Verdrag van Maastricht).
  Bezoekers worden via een culturele route getrakteerd op een divers Euregionaal programma met veel ‘culturele amuses’. Het rijke cultuurhistorische erfgoed van Maastricht wordt gelinkt met diverse kunstuitingen. Het grenzeloze karakter van Het Parcours wordt tevens verweven in het maken van cross-overs tussen de diverse kunstdisciplines. Dit jaar zal de route worden uitgebreid met bijzondere verborgen plekken.


  Lees meer
 • 17 september 2017 11:00 - 22:00 Musica Sacra Maastricht
  14 september t/m 17 september 2017

  In het Begin

  Musica Sacra Maastricht viert dit jaar zijn 35e verjaardag!…
  14 september t/m 17 september 2017

  In het Begin

  Musica Sacra Maastricht viert dit jaar zijn 35e verjaardag! En dat viert Musica Sacra met een nieuwe erkenning en meerjarige subsidiëring als toonaangevend kunstenfestival in Nederland! Welk thema past daar dan mooier bij dan In het Begin?

  Natuurlijk, vanuit de identiteit, omdat het zo verwijst naar dat ene ondeelbare, allesomvattende en tegelijk onbevattelijke moment. Voor wetenschappers het initiële van de Big Bang. Voor godsdiensten en mythologieën de schepping, als resultaat en bewijs van hogere machten. En de mens die dat moment vanuit zijn gebrekkige begrips- en voorstellingsvermogen met ongeloof benadert: “Maar er was toch zeker iets daarvóór?” Terwijl ‘In den beginne’ hem ook inspireert tot talloze interpretaties en uitingen in de kunsten.

  Zeker past het thema mooi vanwege de weemoed die erin schuilt. Het nostalgische terugblikken op een geïdealiseerde of paradijselijke, maar verloren wereld. De mens die bijvoorbeeld verzucht: “In het begin waren we zo verliefd.” En ook dat was aanleiding tot vele representaties in de kunsten.

  Maar ‘In het Begin’ past vooral zo mooi omdat het de onontkoombare levensdrift van de mens vervat en dus de opdracht in zijn leven. Namelijk om er individueel en samen iets van te maken. Om door goed waarnemen en aandachtig luisteren nieuwe inzichten te verwerven en daarnaar te handelen. Door nieuwe avonturen aan te gaan: oude onvruchtbare relaties in te wisselen voor nieuwe vruchtdragende, het vorige leven adieu te zeggen en te verkassen, uit de kast te komen en het over een andere boeg te gooien, een revolutie te ontketenen. Zo wordt ons bestaan er een van telkens opnieuw beginnen. Het repetitieve van het leven. Zo u wilt: de repetitie van het leven.

  De kunsten waarop deze zevende lustrumeditie van Musica Sacra trakteert, brengen de bezoeker in de stemming om te reflecteren op de vraag of en hoe een nieuw begin voor jezelf, de ander, of de maatschappij noodzakelijk is. Het zijn deze bezinningsmomenten die de intrinsieke waarde van de kunsten blootleggen.


  Lees meer
 • 21 september 2017 - 24 september 2017samenwerkings activiteit Maurits Festival, hét nieuwe klassieke muziekfestival in de mijnstreek!
  Van 21 t/m 24 september 2017 vindt in Geleen de eerste editie van het Maurits Festival plaats.…
  Van 21 t/m 24 september 2017 vindt in Geleen de eerste editie van het Maurits Festival plaats.

  Tijdens intieme kamermuziek concerten laat het MAURITS FESTIVAL het publiek kennismaken met de vele professionele musici die de Westelijke Mijnstreek heeft voortgebracht. Het festival biedt bovendien een lezing, een workshop en een kinderconcert, verspreid over bijzondere plekken in Geleen.

  Programma
  Initiatiefnemers fagottiste Tamara Smits en sopraan Maartje Rammeloo, beide afkomstig uit Geleen, werken tijdens deze eerste editie samen met pianist Robert Weirauch, klarinettist Koen Cuijpers en celliste Dewy Kersten. Samen zullen zij op donderdagavond 21 september het feestelijke openingsconcert van het Maurits Festival verzorgen in Brasserie Abshoven.

  Op vrijdagavond 22 september zal Tamara Smits een lezing geven over haar leven als professioneel musicus in de VU Maasland. Zaterdag 23 september maken jonge musici een mini-opera, tijdens een workshop bij Plinthos in Daniken. Daarna voeren ze hun werk op voor publiek. Later in de middag brengt op dezelfde prachtige locatie het ensemble Animoso hun kinderconcert ‘Carnaval!’ - een theatraal concert gebaseerd op de muziek van Saint-Saëns ‘Carnaval des Animaux’, nu uitgevoerd door twee pianistes en drie zangeressen.

  Op zondag 24 september sluit het Maurits Festival af met een High Wine in De Biesenhof. Met het thema “Vive La France!” klinkt Franse muziek door het trio Robert (piano), Maartje (zang) en Tamara (fagot).

   
  Lees meer
 • 07 oktober 2017 14:00 - 16:30 Workshop—Masterclass | Samenspel blaasinstrument (solist) en kerkorgel
  Op zaterdag 7 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in de Munsterkerk te Roermond vindt de workshop ‘Samenspel blaasinstrument…
  Op zaterdag 7 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in de Munsterkerk te Roermond vindt de workshop ‘Samenspel blaasinstrument (solist) en kerkorgel’ plaats. In deze workshop leer je hoe je als solist samen met een kerkorgel musiceert. Het is dus geschikt voor iedereen die bij gelegenheid solo speelt in kerkdiensten. Onderwerpen als; repertoirekeuze, uitvoeringstechniek, stemmingen en transpositie komen aan bod.

  Praktische informatie:
  Toegankelijk voor elk soort blaasinstrument.
  Voor bladmuziek wordt gezorgd.
  Er is plaats voor 8 deelnemers.
  De workshop wordt geleid door Ad Voesten en Jean-Pierre Steijvers.
  Kosten €50,- p.p.
  Deelnemen? Stuur een e-mail naar sgv@bisdomroermond.nl, vermeld daarbij jouw instrument en de stemming van het instrument.

  Met medewerking en demonstratie van een piccolo trompettist.  Lees meer
 • 14 oktober 2017 - 15 oktober 2017 De wereldberoemde King’s Singers geven Masterclasses in Venlo
  The King’s Singers is één van ’s werelds populairste a capellagroepen en treden op over de gehele wereld…
  The King’s Singers is één van ’s werelds populairste a capellagroepen en treden op over de gehele wereld in grote concertzalen. Dit najaar op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017 komen ze naar De Maaspoort in Venlo.

  De zangers van dit wereldberoemde sextet zullen op beide dagen een Masterclass verzorgen. Op zaterdagavond geven zij een concert in de Rabobank Venlo zaal van De Maaspoort.

  Programma
  Zaterdag 14 oktober
  14.15 uur Aankomst koren en toewijzing locatie
  14.30-14.50 uur Ontvangst, kennismaking en introductie
  15.00-16.00 uur Masterclass sessie 1 gestudeerd wordt Bob Chilcott’s ‘A Thanksgiving’
  16.00 uur Presentatie ‘A Thanksgiving’
  20.15 uur Concert King’s Singers met Bob Chilcott’s ‘A Thanksgiving’

  Zondag15 oktober
  09.30 uur Aankomst koren en toewijzing locatie
  09.40-09.50 uur Ontvangst, kennismaking en introductie
  10.00-11.00 uur Masterclass sessie 2 - 3 koren, 2 King’s Singers per koor
  11.00-11.15 uur Pauze
  11.15-12.15 uur Masterclass sessie 3 - 3 koren, 2 King’s Singers per koor
  12.30-13.00 uur Choir Sing/Presentatie eigen repertoire

  Belangrijke informatie betreffende de Masterclasses:
  1. Op zaterdag wordt in de Masterclass gewerkt aan het stuk ‘A Thanksgiving’, op de Masterclasses op zondag wordt gewerkt aan repertoire van de koren zelf. Deelnemers aan de Masterclasses op zondag dienen het repertoire uiterlijk 2 weken van tevoren bij Dion Ritten in, vergezeld van 2 partituren (Tijdens de Masterclass mogen uitsluitend originele partituren gebruikt worden.).
  2. De dirigenten wordt verzocht hun koor vooraf goed voor te bereiden om een zo optimaal mogelijk muzikaal resultaat te bereiken bij de Masterclass. Het accent zal voornamelijk liggen op interpretatie van de werken. Een goed voorbereid koor profiteert het meest van de Masterclass.
  3. Het is zeer aan te bevelen dat ook de dirigent van het koor bij de Masterclass aanwezig is.
  4. Per koor/groep is er plaats voor maximaal 30 personen.
  5. Individuele personen die willen deelnemen wordt aangeraden vooraf aansluiting te zoeken bij een koor dat deelneemt aan de Masterclass. Dion Ritten kan hierbij behulpzaam zijn.

  Prijzen
  Masterclass inclusief 1e rang ticket voor het concert van de King’s Singers op zaterdagavond 14 oktober.
  14 oktober middagsessie 1: € 49,50 p.p.
  15 oktober ochtendsessie 2 of 3: € 49,50 p.p.
  14 & 15 oktober, twee sessies: € 69,50 p.p.

  Inschrijven?
  Stuur een e-mail naar info@maaspoort.nl o.v.v. Masterclass King’s Singers met daarin de volgende info: Koornaam, Naam contactpersoon, Aantal deelnemers, Gewenste sessie: sessie 1 en/of 2 of 3, Repertoire, Totaalbedrag aantal deelnemers x sessieprijs:
  Het bedrag dient u binnen 14 dagen over te maken naar De Maaspoort op IBAN rekeningnummer NL 15 RABO 0153 8414 94 o.v.v. Masterclass King’s Singers – ‘naam contactpersoon’
  Na uw inschrijving ontvangt u per e-mail van Dion Ritten gedetailleerde informatie.

   
  Lees meer
 • 14 oktober 2017 - 15 oktober 2017 Mannenkoor Festival - KNZV
  Het bestuur van KNZV Vereniging Limburg organiseert op 14 en 15 oktober 2017 een mannenkorenfestival in Cultureel…
  Het bestuur van KNZV Vereniging Limburg organiseert op 14 en 15 oktober 2017 een mannenkorenfestival in Cultureel Centrum ‘de Haandert’ in Tegelen. Het festival is niet alleen bedoeld om koren en zangers vakkundig te laten beoordelen op hun kwaliteit en te genieten van elkaars prestaties, maar vooral ook om individueel en in koorverband kennis te maken met nieuwe repertoires van moderne lichte koormuziek en met nieuwe vormen van de uitvoering ervan. Om dit te bereiken heeft de organisatie de deelnemende koren uitgedaagd om zelf met nieuwe vormen en gedachten te komen en biedt de organisatie beide festivaldagen workshops aan om actief kennis te kunnen maken met de voorgestane vernieuwing. 

  Voor deelname aan dit unieke festival worden de mannenkoren, lid van KNZV Vereniging Limburg en KNZV Vereniging Brabant-Zeeland, uitgenodigd. De bedoeling is het festival laagdrempelig te houden. Elk koor kan deelnemen met als doel het koor te presenteren, zijn sterke kanten naar voren te brengen en kennis te laten nemen van andere deelnemend mannenkoren en hun repertoire.

  Het mannenkoor dat het meest aansprekende, originele, of experimentele optreden verzorgt zal uit de handen van een prominente Limburger als blijk van waardering een aanmoedigingsprijs ontvangen. Elk koor is vrij om met een repertoire, naar eigen keuze, gedurende ca. 20 minuten een optreden te verzorgen, al of niet met gebruikmaking van de aanwezige piano.


  Lees meer
 • 03 november 2017 19:30 - 22:00 Openingsconcert Festival Vocallis21
  Parijs in het fin-de-siècle

  Presentatie: Bo van der Meulen
  Zang: Lenneke Ruiten, Eléonore Marmeuse…
  Parijs in het fin-de-siècle

  Presentatie: Bo van der Meulen
  Zang: Lenneke Ruiten, Eléonore Marmeuse
  Piano: Jorge Jiminiez, Robert Weirach
  Muzikale begeleiding: Ruysdael Kwartet

  Het thema van Festival Vocallis21 in 2017 legt zoals gezegd de accenten op en rond Parijs 1900. De stad werkte als een magneet op alle kunstenaars uit die tijd. Het muziekgenre beleefde daardoor hoogtijdagen en een selectie hieruit wordt uitgevoerd tijdens het openings-concert van het Festival.

  Eléonore Marmeuse neemt een nieuwe liedcompositie opdracht voor haar rekening evenals het prachtige Les nuits d'été van Berlioz. Lenneke Ruiten zingt liederen van Duparc, Fauré's liederencyclus Bonne Chanson en Chaussons Chanson perpetuelle. 

  De meeste werken zijn geschreven voor piano en zang maar tijdens dit concert worden ze uitgevoerd met strijkkwartet, piano en zang en komt de muziek nog meer tot leven.

  Datum: vrijdag 3 november 2017, 20.30 uur (inleiding 19.30 uur)
  Locatie: Sint Janskerk, Maastricht
  Tickets: € 25,-/€ 21,-, via Theater aan het Vrijthof


  Lees meer
 • 14 januari 2018 - 22 april 2018 Zing en Beleef | Zangproject in Venlo
  De inschrijving voor een nieuw Zing en Beleef project in Limburg o.l.v. Hans Veldhuizen is geopend.…
  De inschrijving voor een nieuw Zing en Beleef project in Limburg o.l.v. Hans Veldhuizen is geopend.
  Van januari - april 2018 kunt u meedoen aan Zing en Beleef Requiem in de prachtige kloosterkerk van Domani Venlo.

  Per cursusdag zingen de deelnemers delen uit steeds weer een ander Requiem. Zo krijgen de deelnemers een goed beeld van alle requiemwerken die door de eeuwen heen zijn gecomponeerd door bijvoorbeeld Fauré, Brahms, Verdi en Duruflé. Ter afsluiting van het project is er een openbare slotpresentatie in Domani o.l.v. Hans Veldhuizen.

  Tijdens Zing en Beleef staat het plezier in zingen voorop. Elke liefhebber, van beginner tot gevorderde, is welkom om mee te zingen. Ervaring is niet nodig, net zo min als kennis van het notenschrift.

  Data (telkens van 13.30 - 16.30 uur):
  • zondag 14 januari 2018
  • zondag 4 februari 2018
  • zondag 18 februari 2018
  • zondag 11 maart 2018
  • zondag 8 april 2018
  • zondag 22 april 2018 (slotpresentatie)

  Locatie: Domani Venlo (op loopafstand van het station) www.domani-venlo.nl
  Kosten: € 120,- p.p.
  Aanmelden via: www.svmlimburg.nl


  Lees meer
meer items…
muziek nieuws
 • 11 juli 2017 Een film maken over blaasmuziek in Limburg? Dien je idee in bij het Blaasmuziekfonds
  De regionale omroep L1 en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) hebben recentelijk een blaasmuziekfonds…
  De regionale omroep L1 en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) hebben recentelijk een blaasmuziekfonds gelanceerd waarmee projecten gefinancierd kunnen worden die de cultuur van de blaasmuziek in Limburg in beeld brengen. Het totale budget van het fonds bedraagt € 100.000,-. Initiatieven die door het fonds gefinancierd worden, worden via alle kanalen van L1 (radio, tv, online) bij het publiek gebracht.

  Muziekverenigingen, stichtingen of individuele personen kunnen projectideeën aandragen over blaasmuziek in Limburg. Daarbij is men op zoek naar bijzondere filmische verhalen waarbij thema’s als talentontwikkeling van blaasmuzikanten, het muziekverenigingsleven, de maatschappelijke functie van muziek(verenigingen), achtergronden van de hafabra-wereld, muzikale rolmodellen, cross-over projecten etc. centraal staan.
  Ook ideeën voor korte speelfilms, die in Limburg worden opgenomen en ‘blaasmuziek’ als thema hebben, kunnen worden ingediend.

  Naast muziekverenigingen kunnen ook filmmakers, zowel amateurs als professionals, projectideeën indienen bij het blaasmuziekfonds. Indienen kan gedurende het hele jaar via een format dat te vinden is op www.lbmblaasmuziek.nl/blaasmuziekfonds. In eerste instantie hoef je alleen een projectidee/omschrijving in te dienen.

  Afgevaardigden van L1 en de LBM toetsen alle ingediende ideeën en selecteren projecten die in aanmerking kunnen komen voor een financiële bijdrage van het fonds. Na een positieve beoordeling volgt een gesprek met de projectindiener waarbij de nadere invulling van het project en de voorwaarden worden besproken.

  LET OP! Houd er rekening mee dat als je een projectidee indient, dat er sprake moet zijn van cofinanciering. Je kunt alleen een bijdrage van het Blaasmuziekfonds ontvangen mits het project niet door de Provincie Limburg wordt gefinancierd (bijv. vanuit de Nadere Subsidieregels Film of middels een projectbijdrage van het Huis voor de Kunsten Limburg).
   
 • 04 juli 2017 Draag jouw steentje bij aan de visieontwikkeling van het LKCA over de toekomst van Cultuurparticipatie
  Hoe ziet cultuurparticipatie in de vrije tijd in Nederland in 2030 eruit? Waar zit onze kracht, waar zijn we sterk…
  Hoe ziet cultuurparticipatie in de vrije tijd in Nederland in 2030 eruit? Waar zit onze kracht, waar zijn we sterk in? Waar zitten de uitdagingen, de vernieuwingen?

  Deze vragen vormen de start van een traject, waarin het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) samen met het werkveld, dus ook met jou, probeert te komen tot een visie op de toekomst van cultuurparticipatie. We willen diverse professionals betrekken: buitenschoolse kunstdocenten in de diverse disciplines (muziek, theater, dans, beeldend, schrijven etc.) zowel in dienst bij een organisatie als werkend als zelfstandige (of gecombineerd), organisaties zoals centra voor de kunsten en maatschappelijke organisaties met een culturele programmering, beleidsmedewerkers cultuur van overheden, brancheverenigingen, koepels amateurkunst, etc. Met een klein aantal verkenners uit dit brede werkveld heeft het LKCA onlangs trends benoemd en zijn vier scenario’s geschetst.

  Geef je mening!
  Graag hoort het LKCA jouw gedachten over deze scenario’s. Want een visie zonder input van degenen om wie het gaat, is een beperkte visie. Geef jouw mening door de bijbehorende enquête in te vullen; de scenario’s vind je in de enquête. Het neemt zo’n 15-20 minuten van je tijd in beslag. Tijd die je investeert in de toekomst, onze toekomst.

  Wat gaat het LKCA met je mening doen?
  In de zomermaanden gaathet LKCA op basis van jullie mening de toekomstvisie formuleren. We houden het niet alleen bij woorden, maar geven concreet aan wat er moet gebeuren en wie daar een rol in spelen. Op 2 oktober a.s. presenteren wij de visie tijdens De Kunst van…Toekomst creëren in Domstad in Utrecht. En aansluitend zoeken we samenwerking met de diverse professionals om de visie breed uit te dragen en tot concrete acties te komen.

  lees meer…
 • 26 juni 2017 Camiel Lemmens wint Finale Jonge Solisten 2017
  Maar liefst 58 solisten uit verschillende divisies namen op zondag 25 juni jl. in Cultureel Centrum Don Bosco in…
  Maar liefst 58 solisten uit verschillende divisies namen op zondag 25 juni jl. in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). De deelnemers, die via voorrondes waren geselecteerd, streden om de wisseltrofee, de mogelijkheid een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht en om optredens met het Limburgs Jeugdorkest en tijdens de LBM Concertconcoursen. Ook maakten zij kans op een solistisch optreden met de philharmonie zuidnederland en tijdens Cultureel Lint in Weert. Tevens waren er masterclasses, tegoedbonnen van Adams Muziekcentrale en vrijkaarten voor concerten (beschikbaar gesteld door philharmonie zuidnederland en Stichting Cultureel Aerwinkel) te winnen. Ook konden deelnemers een rol in de muziekserie LEF! op L1TV bemachtigen.

  Hoornist Camiel Lemmens uit Grevenbicht won de Finale Jonge Solisten 2017. Hij kreeg van de jury maar liefst 94,5 punten (een dikke eerste prijs met lof) voor zijn uitmuntende vertolking van ‘Concerto, Op. 8’ van F. Strauss. Hij mocht uit handen van Gouverneur Theo Bovens de wisseltrofee in ontvangst nemen. André Seerden overhandigde hem de prijs van het Conservatorium Maastricht. 

  Tijdens de Finale Jonge Solisten 2017 werden ook in andere divisies prijzen uitgereikt. Zo won Cas Limpens (kleine trom) van Kon. Erk. Fanfare St.-Caecilia uit Wijnandsrade in de jeugddivisie met 90 punten met lof der jury. Cailean Paas (dwarsfluit) van Harmonie St.-Cecilia uit Koningsbosch won met 88 punten in de vijfde divisie. In de vierde divisie won Lynn Tijssen (hoorn) van Fanfare St.-Antonius uit Genhout met 91 punten met lof der jury. De derde divisie is gewonnen door Janneke Hermans (dwarsfluit) van Harmonie St.-Caecilia uit Ohé en Laak met 91 punten met lof der jury en de tweede divisie door Nina Smeets (dwarsfluit) van Harmonie St.-Caecilia uit Hoensbroek met 94 punten met lof der jury.

  Sef Thissen overhandigde de winnaars per divisie een LEF!-voucher. Met deze voucher kunnen de jongeren deelnemen aan de TV-serie LEF!. In het programma praat Sef Thissen met de jongeren én met doorgewinterde artiesten over hun passie voor muziek en wordt het verenigingsleven van de solisten in beeld gebracht.

  Raymond Vievermanns van philharmonie zuidnederland selecteerde Maarten Takken (klarinet, eerste divisie) voor een solistisch optreden tijdens de HaFa-concerten van philharmonie zuidnederland. De LBM organiseert tenslotte in het voorjaar van 2018 een tweetal masterclasses voor jonge koper- en houtblazers. De jury van de Finale Jonge Solisten selecteerde hiervoor per sectie een achttal kandidaten.

  Kijk voor alle uitslagen van de Finale Jonge Solisten 2017 op www.lbmblaasmuziek.nl/finale-jonge-solisten

  lees meer…
 • 15 juni 2017 DOOR! Zonder Grenzen 2017 – Landelijke Muziekdag
  Op vrijdag 23 juni a.s. is Adams Muziekcentrale in Ittervoort hét decor voor de Muziekdag: DOOR! Zonder Grenzen…
  Op vrijdag 23 juni a.s. is Adams Muziekcentrale in Ittervoort hét decor voor de Muziekdag: DOOR! Zonder Grenzen 2017. Een dag boordevol informatie over muziekonderwijs met workshops, lezingen, presentaties en verrassende activiteiten. Ook wordt er op deze dag een nieuw bijzonder DOOR! initiatief gelanceerd door Gedeputeerde Koopmans.

  Programma
  DOOR! heeft een inspirerend, interactief en grensverleggend programma voor een brede doelgroep weten samen te stellen. Ben jij ook bezig met ‘meer muziek in de klas’? Als groeps- of vakleerkracht? Of bijvoorbeeld als medewerker van een kunstencentrum of poppodium? Ben je actief lid van een muziekvereniging? Kom dan naar het middagprogramma vanaf 13.30 uur. Ben je actief als beleidsmaker in het culturele- of onderwijsveld? Schuif dan vanaf 16.00 uur aan bij het avondprogramma. Voor het volledige middag- en avondprogramma van DOOR! Zonder Grenzen 2017 kijk je op de website, waar het ook mogelijk is om aan te melden.

  Aan het einde van de middag vindt er een spetterend concert plaats in samenwerking met philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Jan Cober. Twee winnaars van de Finale Jonge Solisten 2016, Romano Diederen (trompet) en Camiel Lemmens (hoorn), zullen soleren tijdens dit bijzondere concert. En tot slot zal het ZingDOOR! koor haar debuut maken. Dit unieke koor bestaat uit maar liefst 70 studenten van de Nieuwe Pabo en 328 kinderen van diverse basisscholen uit onze Provincie! Iedereen is welkom hier te komen kijken en luisteren.

  lees meer…
 • 08 juni 2017 Eerste buitenlandse tournee philharmonie zuidnederland
  De philharmonie zuidnederland maakt eind juli de eerste buitenlandse tournee. Deze voert het orkest naar Zuid-Frankrijk.…
  De philharmonie zuidnederland maakt eind juli de eerste buitenlandse tournee. Deze voert het orkest naar Zuid-Frankrijk. Het orkest is uitgenodigd door het Festival International de Piano La Roque d’Anthéron, waarvan het amfitheater met 2.000 zitplaatsen gesitueerd is in het feeërieke park van Château de Florans. Onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss geeft het orkest twee concerten . De uitnodiging voor de tournee onderstreept de artistieke ontwikkeling die ook buiten de grenzen wordt gesignaleerd en vormt de start van een internationaal tourneebeleid.

  Concerten met topsolisten
  Het orkest verzorgt op vrijdagavond 21 juli het openingsconcert van het festival met als solist Boris Berezovsky in Rachmaninovs Tweede Pianoconcert. Verder staat Sheherazade van Rimski-Korsakov op het programma met als solist concertmeester Lei Wang.
  Op zondagavond 23 juli speelt het orkest Rachmaninovs Derde Pianoconcert met als solist Behzod Abduraimov en verder op het programma Peer Gynt Suite nr 1 van Grieg en La Valse van Ravel. De philharmonie zuidnederland is het eerste Nederlandse orkest waarmee Abduraimov soleert.

  Start van internationaal beleid
  De deelname aan het festival markeert het begin van het internationale beleid van het orkest: “Ik wil philharmonie zuidnederland graag regelmatig op internationale podia presenteren die ertoe doen,” zegt Intendant Stefan Rosu. “Dit is enerzijds nodig voor de verdere artistieke ontwikkeling van philharmonie zuidnederland. Het orkest moet ook in internationale context zichtbaar worden. En het zal tevens een belangrijke factor zijn voor de aantrekkelijkheid van de bewoners van de regio die nu over een orkest met een regionale binding maar ook met internationale allure beschikken.”

  Het Festival La Rocque d’Antheron
  Het festival staat onder artistieke leiding van René Martin, die tevens bekend staat als oprichter en directeur van het Festival La Folle Journée de Nantes. Het Festival La Rocque d’Anthéron duurt van 21 juli t/m 19 augustus 2017 met op het programma 59 concerten en diverse master classes. Aan deze 37e editie van het festival nemen in totaal 64 pianisten deel waaronder Evgeny Kissin en Arcadi Volodos. Verder 34 andere instrumentalisten waaronder Renaud Capuçon en 7 orkesten waaronder Hong Kong Sinfonietta, het Orchestre Philharmonique de Marseille en Sinfonia Varsovia. Het festivalprogramma is te vinden op: www.festival-piano.com.

  lees meer…
 • 31 mei 2017 L1 en LBM lanceren blaasmuziekfonds
  De regionale omroep L1 en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) gaan samen projecten ontwikkelen om de…
  De regionale omroep L1 en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) gaan samen projecten ontwikkelen om de cultuur van harmonie- en fanfareverenigingen nog meer zichtbaar te maken.

  Om de projecten te financieren hebben beide partijen budget gereserveerd voor een blaasmuziekfonds (in totaal € 100.000,-). Uit het fonds worden blaasmuziekinitiatieven gefinancierd die L1 via al haar kanalen (radio, tv, online) bij het publiek brengt.

  Het bijzondere aan deze samenwerking is dat verenigingen en individuen zelf ideeën kunnen aandragen waarmee de blaasmuziek in de kijker wordt gezet.

  Omroep en muziekbond werken al samen bij het realiseren van de succesvolle tv-serie LEF!, waarin jong hafa-talent een podium krijgt. L1 maakt daarnaast het maandelijkse tv-programma Blaaskracht en op radio iedere zondag een speciale muziekavond van 18.00 tot 21.00 uur.

  Noël Lebens, voorzitter van de LBM: “Binnen de LBM zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe wegen om de blaasmuziek te versterken. Naast onze vertrouwde activiteiten biedt het blaasmuziekfonds nieuwe mogelijkheden. Geen dichtgetimmerde regeling, maar een muzikale kansengenerator!”.

  Leo Hauben, hoofdredacteur van L1: “Als omroep zijn we altijd op zoek naar interessante verhalen. Natuurlijk laten we ook concert-opnames horen en zien, maar nog mooier vinden we verhalen uit de wereld van de blaasmuziek. Bijvoorbeeld over jonge talenten, bijzondere verenigingsactiviteiten of cross-over projecten.”

  De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) is de provinciale overkoepelende organisatie voor de blaasmuzieksector. Ongeveer 280 korpsen, bestaande uit harmonieën, fanfares, brassbands en blaaskapellen, zijn aangesloten bij de LBM. Met ruim 25.000 enthousiaste amateurs is de LBM de grootste muziekorganisatie van Limburg.
   
  De LBM organiseert, naast een aantal jaarlijkse activiteiten, zoals de dirigentenworkshop De Maestro, de Concertconcoursen en de Finale Jonge Solisten, diverse projecten. Vaak gebeurt dit in samenwerking met muzikale partners en andere culturele instellingen.
   
  Meer informatie over het blaasmuziekfonds is te vinden op: www.L1.nl/LBM  en www.lbmblaasmuziek.nl/blaasmuziekfonds.  

  lees meer…
prikbord
Op het prikbord van de discipline Muziek worden oproepen geplaatst die relevant zijn voor Limburgse muzikanten, zoals wedstrijden, workshops en HaFaBra vacatures. Mail uw prikbordbericht naar sweusten@hklimburg.nl.
19-07-2017 09:14,

Oproep voor (amateur) musici – Doe mee met ‘Hoe Flora en Fauna Vrienden Werden’ op Cultura Nova

Cultura Nova heeft dit jaar een festivalcomponist: Jesse Passenier, die eerder al bij de Limburgse Bond… Cultura Nova heeft dit jaar een festivalcomponist: Jesse Passenier, die eerder al bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen arrangeur was van het ‘Nirvana - Nevermind project’ van het Limburgs Jeugdorkest. Jesse Passenier gaat op het festival van 20 t/m 27 augustus aan de gang met (amateur-)musici in een bijzonder project. Houtblazers, koperblazers en percussionisten die muziek kunnen lezen mogen meedoen.

In dit bijzondere Cultura Nova project componeert Jesse Passenier iedere dag nieuwe muziek over een fantasieland met mythische wezens, planten en spannende gebeurtenissen. De compositie wordt de dag erna gerepeteerd en gespeeld. Tijdens het repeteren en musiceren vindt er een workshop voor kinderen plaats. Zij maken tekeningen over de muziek die ze op dat moment horen. Na zo’n creatieve dag gaat Jesse Passenier aan de slag met een nieuwe compositie en baseert deze op de tekeningen die de kinderen eerder die dag maakten. Aan het einde van het project is er een slotconcert op het festivalplein.

Meedoen
Maak jij muziek en heb je zin om mee te doen? Schrijf je dan gratis in via Jesse Passenier (info@jessepassenier.com). Vermeld daarbij: jouw naam, telefoonnummer, instrument (neem je eigen instrument mee), niveau (beginnend, gemiddeld, gevorderd), jouw beschikbare dagen.

Datums 
Zondag 20 augustus 2017 t/m zaterdag 26 augustus 2017
Iedere dag van 14.00 – 15.30 uur, Parkstad Theater Foyer – Heerlen

Zondag 27 augustus 2017, 15.00 uur| Slotconcert op het Festival Plein
Inspelen/korte repetitie om 14.00 uur, Parkstad Theater Foyer HeerlenLees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?