literatuur

Limburg herbergt vele schrijvers, lezers, literaire cafés, leeskringen, schrijfdocenten, organisatoren van literaire activiteiten enzovoorts. Het Huis voor de Kunsten Limburg wil dit literaire netwerk versterken, promoten en ondersteunen. Bijvoorbeeld met informatie en advies. Ook organiseert het Huis  – vaak samen met partners uit het culturele veld – diverse projecten om de literatuur en het schrijven in Limburg meer onder de aandacht te brengen.
 
Het Huis voor de Kunsten Limburg is ook de thuisbasis van het Letterkundig Centrum Limburg (LCL). Samen met hen werken wij aan het bevorderen en promoten van literatuur in Limburg. Op deze website bieden wij bijvoorbeeld een digitaal podium aan literatuur en literaire activiteiten in en uit Limburg. Dit is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in literatuur en schrijven in deze provincie.    
prikbord
04-05-2017 10:48,

Doe mee aan de schrijfwedstrijd Raadselige Roos

De 25e editie van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos van Literair Café Venray komt in zicht. Met groot… De 25e editie van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos van Literair Café Venray komt in zicht. Met groot genoegen worden schrijvers uitgenodigd om deel te nemen aan deze jubileumeditie. Gegeven dit feit heeft het bestuur een oude traditie in ere hersteld: het winnen van een trofee voor de eerste prijs proza, poëzie en de publieksprijs. U kunt aan de wedstrijd deelnemen door een gedicht en/of een verhaal in te sturen vóór zondag 1 oktober 2017.

Thema
Het thema dit jaar is: De teugels laten vieren. Dit thema is verplicht voor alle inzendingen, zowel proza als poëzie. De spelregels zijn te vinden op onze website: www.literaircafevenray.nl, op de pagina Raadselige Roos.

Deelname
Een gedicht moet minimaal uit 50 en maximaal uit 150 woorden bestaan. Een verhaal uit minimaal 500 tot 1500 woorden. Beide mogen niet eerder gepubliceerd zijn en moeten in het Nederlands geschreven zijn. De inzendingen kunnen uitsluitend per e-mail worden ingezonden naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl. De feestelijke uitreiking Raadselige Roos 2017 vindt eind januari 2018 plaats. 

Lees meer…
literatuuragenda
 • 14 maart 2017 - 18 juni 2017 Tentoonstelling Kruidenrijk; historische kruidenboeken uit Maastrichtse collecties
  Voor de eerste maal te zien: zeer waardevolle kruidenboeken uit de historische collecties van Centre Céramique,…
  Voor de eerste maal te zien: zeer waardevolle kruidenboeken uit de historische collecties van Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht  en de Universiteitsbibliotheek Maastricht. Aan de hand van de mooiste en meest representatieve exemplaren presenteren onze instellingen drie exposities van bescheiden omvang met elk een eigen thema uit de historie van kruidenboeken.
  In de tentoonstelling in Centre Céramique ligt het accent  niet alleen op de algemene ontwikkeling van kruidenboeken, ook krijgt de bezoeker een goed beeld van het belang van kruiden voor de vroegere Maastrichtse gezondheidszorg. Zelfs de mantel van het genadebeeld van Maria uit de Onze Lieve Vrouwe ‘Sterre der Zee’-basiliek is daar van dichtbij te bewonderen. Deze mantel verduidelijkt de belangrijke religieuze relatie tussen het rooms-katholieke Limburg en kruiden. Het Natuurhistorisch Museum gaat in op de geneeskrachtige werking van kruiden. Kruidenboeken in het proces van de internationale uitwisseling van kennis is het thema dat  de Universiteitsbibliotheek belicht. Wij nodigen iedereen uit om deze unieke mini-expo’s te komen bekijken.

  Drie mini-expo’s zijn van 14 maart t/m 18 juni 2017 te bezoeken in:
   
  Centre Céramique- De mooiste kruidenboeken uit de historische collectie van Centre Céramique.
  (2de etage) – Avenue Céramique 50


  Natuurhistorisch Museum Maastricht - Voorbeelden van het medisch gebruik van kruiden door de eeuwen heen
  De Bosquetplein 7. Toegangsprijs museum.


  Universiteitsbibliotheek - Internationale uitwisseling van kennis rondom kruidenboeken
  (begane grond) – Grote Looiersstraat 17
   
  Activiteiten
  Naar aanleiding van deze exposities organiseren de drie samenwerkende Maastrichtse instellingen binnenkort een aantal kruidenwandelingen, workshops en lezingen. Blijf op de hoogte via de websites van de instellingen.

  Help ons om dit erfgoed in stand te houden
  Kruidenboeken waren doorgaans praktische handboeken voor iedereen die eenvoudige geneesmiddelen wilde gebruiken. Dat dagelijks gebruik is vaak goed te zien: heel wat kruidenboeken in onze depots verkeren in slechte conditie. We willen ze graag  beschikbaar houden voor onderwijs, onderzoek in onze regio. Helaas ontbreekt het ons aan de daartoe benodigde middelen. Maar u kunt ons helpen. Hoe? Door een kruidenboek te adopteren!
   
  Bent u daarin geïnteresseerd, neem dan voor de adoptieprocedure en uw voordelen contact op met drs. Odin Essers, conservator van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht: odin.essers@maastrichtuniversity.nl
  +31 (0)43 3885027
  Universiteitsbibliotheek Maastricht
  Grote Looiersstraat 17
  6211 JH  MAASTRICHT
   
   

  Lees meer
 • 09 mei 2017 - 30 mei 2017eigen activiteit Workshop 'Sponsoring is een sport!'
  30 mei in Heel
   
  Voor veel verenigingen is sponsoring een essentieel onderdeel. Maar in de huidige tijd is het…
  30 mei in Heel
   
  Voor veel verenigingen is sponsoring een essentieel onderdeel. Maar in de huidige tijd is het vinden én binden van sponsoren te vergelijken met sport. Het werven van sponsoren is een lastige klus, kost inspanning en vereist kennis van zaken. Hoe vaak heeft je vereniging onbeantwoorde sponsoringsbrieven verzonden? En waarom blijven zoveel aanvragen tot sponsoring onbeantwoord? Waarom is het zo eng om sponsoren te benaderen? Een goede sponsorrelatie is veelal te prefereren boven een eenmalige subsidie en kan je vereniging naast geld ook materiële zaken, expertise, reclame en een netwerk opleveren. 

  De workshop ‘Sponsoring is een sport!’ maakt je bewust van hoe je de kans op het succesvol werven van sponsoren kunt vergroten. De centrale vraag is: Op welke wijze kun je als vereniging de kans vergroten om succesvol sponsoren te werven? De workshop is een mix van kennisoverdracht, tips en ervaringen delen met elkaar. Door samen een sponsorplan op te zetten, gaan we in deze workshop ook praktisch aan de slag met het onderwerp.

  Let op: In deze workshop komt sponsoring door bedrijven aan bod, niet te verwarren met fondsenwerving bij instellingen (fondsen/stichtingen). 

  De workshop ‘Sponsoring is een sport!’ wordt verzorgd door: Bart Lemmen - Claassen, Moolenbeek & Partners.
    
  Voor wie?

  Bestuursleden (voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en overige bestuursleden), commissieleden, overige leden van verenigingen, (assistent-)dirigenten, docenten en instructeurs.

  Aanmelden
  Klik hier om aan te melden. Deelname is gratis. Per workshop is plaats voor maximaal 25 deelnemers. 

  Data en locaties
  Midden-Limburg 
  Datum: dinsdag 30 mei 2017
  Tijd: 19.30 – 22.00 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Don Bosco, Mgr. Savelbergweg 100, 6097 AE Heel

  Organisatie
  Het Huis voor de Kunsten Limburg voert haar steunfunctie voor de Limburgse cultuursector onder andere uit door (bij)scholing aan te bieden voor verenigingen en stichtingen. Deze workshop wordt gratis aangeboden dankzij een bijdrage uit de Motie Limburgse Volkscultuur. 

  Lees meer
 • 01 juni 2017 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - De vakantiekoffer! door leden van VLAM
  Met de zomer en de vakantie voor de boeg geven leden van VLAM traditiegetrouw in de laatste aflevering van dit…
  Met de zomer en de vakantie voor de boeg geven leden van VLAM traditiegetrouw in de laatste aflevering van dit seizoen luchtige leessuggesties. Laat u verleiden door hun keuze, die u wellicht op een nieuw literair spoor zet. Verfrissende boeken om in het verre buitenland of in de eigen achtertuin te lezen. Na een zomerstop van 2 maanden starten we op donderdag 7 september weer met de eerste editie van de 27e jaargang. Jac. van den Bogaard houdt dan een lezing over Literaire kunst: schrijvers, lezers en literatuur door het oog van de kunstenaar.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis

  Lees meer
 • 01 juni 2017 17:00 - 18:30 Boekpresentatie Wiel Kusters - Leesjongen
  Op 1 juni wordt Wiel Kusters zeventig jaar! Ter viering van deze verjaardag van dichter en schrijver Wiel kusters…
  Op 1 juni wordt Wiel Kusters zeventig jaar! Ter viering van deze verjaardag van dichter en schrijver Wiel kusters verschijnt op deze dag bij Uitgeverij Cossee: Leesjongen. Verzamelde gedichten 1978 – 2017.

  Van de vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren dichtersgeneratie, die in de poëtisch en maatschappelijk gepolariseerde jaren ’70 het woord nam, is Wiel Kusters een van de interessantste. Opgegroeid met het werk van klassieke vormvaste dichters, maar al gauw ook geïntrigeerd geraakt door de poëzie van de Vijftigers, ontwikkelde hij zich vanaf zijn debuut, in 1978 met de bundel Een oor aan de grond, tot een dichter die ernst én speelsheid kent, maar ook onontkoombare geheimzinnigheid, als een natuurlijk gegeven. Kusters werk is deels geworteld in de Limburgse mijnbouwregio, deels in het boeiende amalgaam van de culturen van Nederland, Frankrijk en Duitsland. De Neue Zürcher Zeitung noteerde naar aanleiding van een Duitstalige bloemlezing: ‘Ein dichter von europäischem Rang.’

  De feestelijke presentatie vindt plaats bij Boekhandel De Tribune, op donderdag 1 juni, om 17.00 uur. Uitgever Christoph Buchwald gaat met Wiel Kusters in gesprek over zijn poëzie. De dichter leest voor. Er is gelegenheid tot signeren en de glazen worden gevuld.

  Locatie: Boekhandel De Tribune, Kapoenstraat 8-10, Maastricht
  Lees meer
 • 03 juni 2017 10:00 - 16:00 Schrijven Natuurlijk | Workshop: Vergeet de plot
  De plot of intrige is een patroon van gebeurtenissen en onthullingen in een verhaal. Zet je de plot vooraf in een…
  De plot of intrige is een patroon van gebeurtenissen en onthullingen in een verhaal. Zet je de plot vooraf in een schema dan loop je het gevaar dat je personages eindigen als Pinokkio die maar niet tot leven wil komen. Dat zijn personages voor in een slechte soap of een pulpromannetje. Goede schrijvers volgen het personage en zeggen: vergeet de plot. Deze schrijfworkshop concentreert zich op het personage dat de schrijver zelf de weg wijst in de doolhof van zijn verhaal.
   
  Wat je doet in de schrijfworkshop:
  • Je schrijft verhalende teksten zonder schema vooraf;
  • Je volgt hoe het personage verandert terwijl je schrijft;
  • Je stelt je open voor de verrassingen die het voor je in petto heeft;
  • Je houdt oog voor wie en wat het personage is en vraagt je af hoe het zal reageren in een situatie;
  • Je onderzoekt welke mogelijkheden het op ieder moment heeft;
  • Je schrijft een plotloos verhaal.
   
  Wat je leert in de schrijfworkshop:

  • Je luistert vaardig naar je personage;
  • Je reageert  bij elke stap in je verhaal alert op het personage, benoemt zijn mogelijkheden en kiest uit de mogelijkheden;
  • Je maakt je het verhalend schrijven zonder plan eigen;
  • Je gaat zien hoe de personage gestuurde plot werkt;
  • Je voelt en weet wat de geheimen zijn van een plotloos verhaal.
   
  Datum: zaterdag 3 juni 2017, 10.00-16.00 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, Baarlo
  Kosten: €95,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof
  Aantal deelnemers: 8-12


  Lees meer
 • 10 juni 2017 - 18 juni 2017 Week van de amateurkunst | De Domijnen Sittard-Geleen
  Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni 2017 nodigt De Domijnen iedereen uit om mee te doen als beoefenaar van…
  Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni 2017 nodigt De Domijnen iedereen uit om mee te doen als beoefenaar van de Amateurkunst of als geïnteresseerde bezoeker. Dit jaar is het thema van de Week van de Amateurkunst: Ik Toon – kunst van iedereen.

  Niet alleen de beoefenaars van allerlei kunstvormen maar ook het publiek is nodig om een succes te maken van dit evenement. Daarom wordt er momenteel achter de schermen door medewerkers van De Domijnen hard gewerkt om aan iedereen een prachtig programma te presenteren. Laat u verrassen door kunst op bijzondere plekken.

  Wat gaat er zoal gebeuren:
  Zondag 11 juni is de Opening van de Week van de Amateurkunst op de Markt in Sittard.
  Beeldend kunstenaars zijn individueel en bij verenigingen druk bezig voor ‘Kunst in de Supermarkt´. Leden van jeugdorkesten slaan geen repetitie over om uitmuntend te spelen op het JeugdorkestenFestival in Kasteelpark Born.
  Schoolkinderen maken muziekinstrumenten.
  Er komen workshops en exposities. De expositie ‘In Beeld’ met werk van Amateurkunstenaars (voorheen Alphons Wintersprijs) kunt u in de bibliotheek in De Ligne zien.
  Muziek, dans, poëzie… alle kunstvormen kunnen meedoen en krijgen deze week een podium aangeboden door De Domijnen.

  Week van de Amateurkunst, Ik Toon – kunst van iedereen is cultuur voor en door inwoners van Sittard-Geleen. Neem in juni dus vooral een kijkje, misschien ook wel in uw eigen buurt.

   
  Lees meer
 • 24 juni 2017 10:00 - 16:00 Schrijven Natuurlijk | Workshop: Maak van je verhaal een belevenis
  Een goed verhaal schetst een ervaring door middel van details. Het creëert een geloofwaardige wereld in fictietaal.…
  Een goed verhaal schetst een ervaring door middel van details. Het creëert een geloofwaardige wereld in fictietaal. Fictietaal, niet vaag maar specifiek, nieuw, interessant en zintuigelijk. Je legt de nadruk op ‘de suggestie, de open plek, het ontbrekende, de missing link’ zoals Joost Zwagerman schreef. Deze workshop daagt je uit de fantasie van de lezer te prikkelen: hoe maak je van een verhaal een belevenis?

  Wat je doet in de schrijfworkshop:
  • Je beschrijft scènes vooral visueel;
  • Je maakt belangrijke verhaalscènes spannend door meerdere zintuigen te gebruiken;
  • Je schrijft met oog voor het treffende detail;
  • Je schrijft suggestief;
  • Je creëert een verhaalwereld in beeldende taal, voor de lezer een belevenis.

  Wat je leert in de schrijfworkshop:
  • Je ziet de wereld met de blik van een schrijver;
  • Je vertelt consistent, beschrijft details die er stuk voor stuk toe doen;
  • Je weet hoe je gedachten van een personage over een ander personage, een dier of een voorwerp Betekenisvol maakt;
  • Je legt niet alles uit en prikkelt toch de verbeelding van de lezer;
  • Je ontdekt dat schrappen gemakkelijker is dan toevoegen.

  Datum: zaterdga 24 juni 2017, 10.00 – 16.00 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, Baarlo
  Kosten: € 95,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof
  8 tot 12 deelnemers toegestaan.


  Lees meer
 • 20 augustus 2017 14:30 - 16:30 Poëziewandeling Jekerdal o.l.v. Jet van Aalst
  Een prachtige poëtische wandeling door de achtertuin van Maastricht: het Jekerdal en de Sint Pietersberg. Langs…

  Een prachtige poëtische wandeling door de achtertuin van Maastricht: het Jekerdal en de Sint Pietersberg. Langs wijnstokken, watermolens en Fort Sint Pieter.
  Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)

  Startpunt: Vogelkooi Stadspark Maastricht
  Kosten: € 5,- (inclusief boekje met gedichten)
  Contant te betalen bij de start van de wandeling

  Aanmelden: info@vlammaastricht.nl


  Lees meer
literatuurnieuws
 • 10 mei 2017 Europese erkenning voor festival Cultura Nova
  Donderdag 4 mei heeft de Heerlense stichting Cultura Nova het Europese EFFE-keurmerk mogen ontvangen. Een internationale…
  Donderdag 4 mei heeft de Heerlense stichting Cultura Nova het Europese EFFE-keurmerk mogen ontvangen. Een internationale jury onder leiding van Sir Jonathan Mills heeft festivals uit 39 landen het EFFE-label toegekend. EFFE- Europe for Festivals, Festivals For Europe is een Europees label voor bijzondere festivals dat op initiatief van de European Festival Association wordt uitgereikt.

  ‘De jury waardeert het sterke nationale en internationale profiel van het festival mede als de succesvolle mix van artistiek programma en betrokkenheid van de gemeenschap.’

  De organisatoren zijn blij met de toekenning van het EFFE-label. Het geeft niet alleen een stuk internationale erkenning van het belang van Cultura Nova, maar het vergroot ook de kansen op internationale samenwerking. Het is ook een opsteker voor Heerlen en Parkstad, gelegen in een Euregio, kan men zich in heel Europa profileren als bijzonder en cultureel aantrekkelijk.

  Het 27ste festival Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017.

    lees meer…
 • 04 mei 2017 Nieuwe roman Peter Lenssen: Bitterdagen
  Begin mei verschijnt Bitterdagen, de tweede roman van Peter Lenssen (Kunrade-Heerlen, 1957). Achtentwintig jaar…
  Begin mei verschijnt Bitterdagen, de tweede roman van Peter Lenssen (Kunrade-Heerlen, 1957). Achtentwintig jaar na Toplöss *, de intrigerende en warm onthaalde debuutroman van Peter Lenssen, verschijnt nu zijn tweede monumentale roman, Bitterdagen, waarin het woeste Zuid-Limburgse grensland opnieuw een belangrijke rol speelt. Hoofdpersoon is een oude, wrokkige man die wordt geplaagd door onverwerkte (oorlogs)herinneringen. De indringende kleuren en geuren waarin Lenssen het verleden van de hoofdpersoon, het Limburgse land, de steenkolenmijnen en de keizerstad Aken schildert, maken het boek tot een absolute aanrader voor elke literatuurliefhebber.
   
  Gekke Sjef van de honden, zo noemen buurtbewoners hem, een dwaze ouwe man. Sjef Sonneschein leeft in een in zichzelf gekeerde wereld, waartoe alleen Mounia, een verslaafde prostituee toegang heeft. Hij wordt belaagd door boze dromen uit het verleden. De voettocht in 1933 als zesjarig kind van Heerlen naar keizerstad Aken. Zijn vader, door de nazi’s vermoord. Verwarrende herinneringen aan zijn dode jeugdvrienden Matti en Hans. Zijn grote liefde Jeanne die hij illegaal begroef in het bos, met het gezicht naar het oosten, zodat ze altijd de zonsopgang zou zien. Het vreselijke lot van zijn joodse oom Jochum en tante Grete. Sjors die vlak na de oorlog getraumatiseerd uit het jappenkamp naar Zuid-Limburg kwam en zwemmend op weg naar Engeland in de Noordzee verdronk. Te vaak keek hij weg of deed uit lafheid een stap opzij. Spil in het kwaad dat hem parten speelde is buurman Klavermans, een oud-NSB’er, waarmee het uiteindelijk tot een harde confrontatie komt.
   
  Peter Lenssen schrijft over de dwang van herinneringen, de tragische kracht van liefde en onvermogen, de troebele grens tussen goed en kwaad, ontluistering in oorlog en verzet, de tere relatie tussen vaders en zonen, vriendschap, schuldgevoel en verlies, de ellende van ouderdom en aftakeling en de bittere vrucht van afscheid nemen.
   
  *) De roman Toplöss, in 2015 in geheel herziene versie onder de naam Mijnverdriet opnieuw uitgebracht, werd geprezen om zijn ‘aandachtig, poëtisch taalgebruik’ en ‘het mooi historisch beeld’. De Geschiedenis van de literatuur in Limburg (2016), een overzicht van de Limburgse literatuur door de eeuwen heen, maakt gewag van Lenssens ‘rauwe romanwereld’. ‘Toplöss is een van de weinige serieus te nemen romans waarin een poging wordt gedaan het mijnverleden literair een gezicht te geven,’ aldus de samenstellers. Op tv en radio werden aan de roman speciale documentaires gewijd.
   
  Peter Lenssen
  Bitterdagen

  Roman
  Nederland
  gebrocheerd in omslag met flappen,
  404 blz., € 22,00
  ISBN 978 90 6265 956 2
   
  lees meer…
 • 06 april 2017 Dichter en Sesamstraat-liedjesschrijver Bas Rompa schrijft dichtbundel
  De dichter uit Weert verzamelt levensherinneringen

  Na een tiental bundels voor de jeugd, verschenen bij Holland…
  De dichter uit Weert verzamelt levensherinneringen

  Na een tiental bundels voor de jeugd, verschenen bij Holland Haarlem en DiVers Amsterdam, gaat bekende dichter en Sesamstraat-liedjesschrijver Bas Rompa op zoek naar zijn eigen jonge jaren. In zijn nieuwste dichtbundel blikt de dichter uit Weert terug op de meest kleurrijke ervaringen in zijn leven. 'Proefwerk herinneringen' verschijnt vrijdag 31 maart bij Uitgeverij Boekscout.

  Over proefwerk herinneringen
  Stel je voor, je komt op een ochtend op school en je leerkracht zegt: ‘Vandaag beginnen we met een proefwerk herinneringen. Eerst denken we een kwartiertje na en maken we notities; wat zijn mooie, bijzondere, wonderlijke ervaringen en gebeurtenissen uit je leven tot nu toe? Daarna maak je er een melancholisch opstel of een gedicht over. Begin maar te mijmeren!’
  In Proefwerk herinneringen geeft Bas Rompa zichzelf die opdracht. Hij verzamelt al zijn hele leven herinneringen en schrijft daarover. In deze bundel concentreert hij zich op zijn jeugd. Het is een zoektocht geworden naar de betekenis van het begin, de aanvang, de bron: goed, aandachtig en liefdevol de wereld observeren.

  Over de auteur
  Bas Rompa (Weert, 1957) volgde de Opleiding voor kleuterleider en was werkzaam als peuterleider, poppenspeler, redacteur van Taptoe en docent creatief schrijven. Hij publiceerde begin jaren tachtig van de vorige eeuw zijn eerste gedichten in Jippo en VN’s De blauw geruite kiel. In 1986 debuteerde hij met de bundel Binnenste buiten bij uitgeverij Holland in Haarlem, gevolgd door de verhalenbundel Een tien voor tekenen. In de daarop volgende jaren verschenen er tweeëndertig publicaties bij uitgevers in Nederland en België: dichtbundels, jeugdromans, prentenboeken en AVI-boeken. Het prentenboek Japie de stapelaar werd in het Chinees vertaald. Bas Rompa schreef liedjes voor Sesamstraat, werkte mee aan tv-programma’s van de VPRO en schreef stukjes over taal voor de Kinderpagina van het NRC. Van 2013 tot 2016 verzorgde hij de paragraaf Poëzie voor Talent, een methode Nederlands van uitgeve rij Malmberg in Den Bosch.

  lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Literatuur? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?