film & fotografie

Het Huis voor de Kunsten Limburg vervult de provinciale steunfunctie ook op het gebied van film & fotografie. Wij zijn het provinciale aanspreekpunt voor (amateur)filmers en fotografen in Limburg. Wij geven (inhoudelijk en zakelijk) advies aan filmmakers, fotografen, beleidsmakers en organisaties die werkzaam zijn in de audiovisuele sector in Limburg. Naast onze adviesrol organiseren en ontwikkelen wij ook diverse film- en fotografieactiviteiten (festivals, workshops, wedstrijden, coachingstrajecten en masterclasses) op provinciaal en euregionaal niveau. Dit ter stimulering van de talentontwikkeling van jonge makers en amateurs en ter versterking van het film- en fotografieklimaat in de regio. In ons werk leggen wij continu verbindingen met andere kunstdisciplines en werken wij nauw samen met andere audiovisuele organisaties, waaronder de bij ons aangesloten Fotobond Limburg en de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA).
prikbord
Op het prikbord van de discipline Film & Fotografie worden berichten geplaatst die relevant zijn voor Limburgse fotografen en filmers, zoals wedstrijden en oproepen. Mail uw prikbordbericht naar ppeters@hklimburg.nl.
23-05-2017 13:30,

Acteurs (man en vrouw 45-55 jaar) gezocht voor korte film 'Gesloten Deuren'

Sanne Walet is voor haar korte speelfilm 'Gesloten Deuren' op zoek naar twee acteurs: een man en vrouw… Sanne Walet is voor haar korte speelfilm 'Gesloten Deuren' op zoek naar twee acteurs: een man en vrouw van 45-55 jaar oud, die een rol willen spelen in de film. Beide personages moeten oud genoeg zijn om een kind van 20 te kunnen hebben.

De vaderrol is, na dat van het hoofdpersonage Jasper, de grootste rol. Hij is een man van het geloof die rust vindt in het idee dat zijn zoontje bij God is. Hierin verschilt hij heel erg met zijn zoon Jasper. Wat soms tot conflict kan leiden. Ook helpt het niet dat Jasper zijn vader de schuld geeft van de dood van zijn broertje. Hierdoor is de vader een wat complexere rol waarin hij constant moet kiezen tussen Jasper beschermen van de waarheid en Jasper met de neus op de feiten drukken. De vaderrol is een rol met veel tekst en vraagt om iemand die goed met tekst overweg kan.

De moeder is een kleinere rol met weinig tekst, maar haar aanwezigheid is van groot belang. Ze is de brug tussen vader en zoon, omdat ze geen duidelijk kant kiest. Ze raakt geëmotioneerd wanneer Jasper het nummer op de piano speelt dat hij ook bij de condoleance speelde. In haar verwerking zit zij ook nog heel erg in het verdriet. Vooral aan het einde is zij de bepaalde factor tussen de strijd tussen vader en zoon. Zij kan Jasper voor een moment uit zijn woede krijgen met enkel een paar woorden. De rol van de moeder is dan ook een rol die veel leunt op mimiek en lichaamshouding.

De opnames van de film vinden begin juni 2017 plaats. Is één van bovenstaande rollen op jouw lijf geschreven? Wil je meer weten? Neem dan contact op met Sanne Walet, via: sanne.walet@gmail.com. 

Lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Film & Fotografie? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
film & fotografie agenda
 • 09 mei 2017 - 30 mei 2017eigen activiteit Workshop 'Sponsoring is een sport!'
  30 mei in Heel
   
  Voor veel verenigingen is sponsoring een essentieel onderdeel. Maar in de huidige tijd is het…
  30 mei in Heel
   
  Voor veel verenigingen is sponsoring een essentieel onderdeel. Maar in de huidige tijd is het vinden én binden van sponsoren te vergelijken met sport. Het werven van sponsoren is een lastige klus, kost inspanning en vereist kennis van zaken. Hoe vaak heeft je vereniging onbeantwoorde sponsoringsbrieven verzonden? En waarom blijven zoveel aanvragen tot sponsoring onbeantwoord? Waarom is het zo eng om sponsoren te benaderen? Een goede sponsorrelatie is veelal te prefereren boven een eenmalige subsidie en kan je vereniging naast geld ook materiële zaken, expertise, reclame en een netwerk opleveren. 

  De workshop ‘Sponsoring is een sport!’ maakt je bewust van hoe je de kans op het succesvol werven van sponsoren kunt vergroten. De centrale vraag is: Op welke wijze kun je als vereniging de kans vergroten om succesvol sponsoren te werven? De workshop is een mix van kennisoverdracht, tips en ervaringen delen met elkaar. Door samen een sponsorplan op te zetten, gaan we in deze workshop ook praktisch aan de slag met het onderwerp.

  Let op: In deze workshop komt sponsoring door bedrijven aan bod, niet te verwarren met fondsenwerving bij instellingen (fondsen/stichtingen). 

  De workshop ‘Sponsoring is een sport!’ wordt verzorgd door: Bart Lemmen - Claassen, Moolenbeek & Partners.
    
  Voor wie?

  Bestuursleden (voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en overige bestuursleden), commissieleden, overige leden van verenigingen, (assistent-)dirigenten, docenten en instructeurs.

  Aanmelden
  Klik hier om aan te melden. Deelname is gratis. Per workshop is plaats voor maximaal 25 deelnemers. 

  Data en locaties
  Midden-Limburg 
  Datum: dinsdag 30 mei 2017
  Tijd: 19.30 – 22.00 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Don Bosco, Mgr. Savelbergweg 100, 6097 AE Heel

  Organisatie
  Het Huis voor de Kunsten Limburg voert haar steunfunctie voor de Limburgse cultuursector onder andere uit door (bij)scholing aan te bieden voor verenigingen en stichtingen. Deze workshop wordt gratis aangeboden dankzij een bijdrage uit de Motie Limburgse Volkscultuur. 

  Lees meer
 • 09 juni 2017 - 10 juni 2017eigen activiteit CineFest - Veelzijdig filmevent voor filmmakers en -liefhebbers
  Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni a.s. staat filmhuis De Domijnen (Ligne 3) in Sittard in het teken van CineFest, een…
  Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni a.s. staat filmhuis De Domijnen (Ligne 3) in Sittard in het teken van CineFest, een veelzijdig filmevent voor filmmakers en filmliefhebbers. Tijdens het festival, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt, worden fictie- en documentairefilms van profs en amateurs vertoond en vertellen makers over hun werk. Daarnaast worden diverse filmworkshops georganiseerd, is er een virtual reality cinema en een programma speciaal voor kinderen met o.a. kinderfilms en een stuntworkshop. Maak kennis met filmproducties en -makers uit deze regio en verdiep je in de veelzijdige wereld van film tijdens CineFest! CineFest is een initiatief van CineLOVA, Huis voor de Kunsten Limburg, CineSud en Filmhuis De Domijnen. 

  CineFest gaat vrijdag 9 juni om 19.30 uur van start met de vertoning van de hoofdfilm van het festival: ‘Quality Time’ van Daan Bakker. De film bestaat uit vijf korte verhalen over mannen in de dertig die zich door het leven worstelen. Na afloop van de film vindt een CineTalk plaats waarbij diverse makers met elkaar in gesprek gaan over de film en de Limburgse filmsector. De openingsavond van CineFest is gratis toegankelijk voor leden van CineLOVA en CineSud. Niet-leden kunnen een kaartje kopen via Filmhuis De Domijnen. Kosten bedragen € 8,- per persoon. 

  Op zaterdag 10 juni gaat CineFest verder met een reeks filmworkshops. Docent en scenarioschrijver Martijn Daamen verzorgt die middag een workshop ‘scenarioschrijven ’ voor schrijvers en amateurfilmers. Theaterdocent Rufus Hegeman geeft amateurtoneelspelers tijdens de workshop ‘acteren’ tips over het acteren voor een camera. Filmmakers Jeroen Mourmans en Dennis de Pijper verzorgen een workshop ‘regie’ voor amateurfilmers. Zij leggen op basis van o.a. hun eigen werk en een nagebootste filmset uit welke keuzes op de set gemaakt moeten worden om een verhaal te kunnen vertellen. Filmmuziekcomponist Dennis Braunsdorf vertelt in zijn workshop ‘filmmuziek’ over de kracht van muziek in films en trailers. Aan de hand van voorbeelden laat Dennis zien wat muziek doet met onze beleving van het beeld. De workshop is bedoeld voor arrangeurs, componisten en amateurfilmers. De vier workshops vinden (gelijktijdig) plaats van 13.00-15.00 uur en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan t/m 5 juni a.s. via cinelova@gmail.com. 

  Bezoekers van CineFest kunnen op 10 juni van 13.00-15.00 uur gratis gebruik maken van virtual reality cinema. Kinderen kunnen gelijktijdig kinder- en familiefilms kijken en deelnemen aan een stuntworkshop. Deelname is gratis. Aanmelden voor de stuntworkshop (alleen toegankelijk voor kinderen van 8 t/m 12 jaar) is verplicht en kan t/m 5 juni a.s. via events@cinesud.nl. 

  Tijdens CineFest worden ook films vertoond van regionale makers, zowel profs als amateurs. Op 10 juni worden van 15.00-17.00 uur negen fictie films vertoond en van 19.00-21.00 uur drie regionale documentaires. Het fictie film programma en het documentaire programma zijn voor iedereen toegankelijk. Kosten bedragen € 6,50 per persoon, per programma. Kaartjes zijn te koop via Filmhuis De Domijnen. CineLOVA en CineSud leden hebben gratis toegang. 


  Lees meer
 • 10 juni 2017 - 18 juni 2017 Week van de amateurkunst | De Domijnen Sittard-Geleen
  Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni 2017 nodigt De Domijnen iedereen uit om mee te doen als beoefenaar van…
  Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni 2017 nodigt De Domijnen iedereen uit om mee te doen als beoefenaar van de Amateurkunst of als geïnteresseerde bezoeker. Dit jaar is het thema van de Week van de Amateurkunst: Ik Toon – kunst van iedereen.

  Niet alleen de beoefenaars van allerlei kunstvormen maar ook het publiek is nodig om een succes te maken van dit evenement. Daarom wordt er momenteel achter de schermen door medewerkers van De Domijnen hard gewerkt om aan iedereen een prachtig programma te presenteren. Laat u verrassen door kunst op bijzondere plekken.

  Wat gaat er zoal gebeuren:
  Zondag 11 juni is de Opening van de Week van de Amateurkunst op de Markt in Sittard.
  Beeldend kunstenaars zijn individueel en bij verenigingen druk bezig voor ‘Kunst in de Supermarkt´. Leden van jeugdorkesten slaan geen repetitie over om uitmuntend te spelen op het JeugdorkestenFestival in Kasteelpark Born.
  Schoolkinderen maken muziekinstrumenten.
  Er komen workshops en exposities. De expositie ‘In Beeld’ met werk van Amateurkunstenaars (voorheen Alphons Wintersprijs) kunt u in de bibliotheek in De Ligne zien.
  Muziek, dans, poëzie… alle kunstvormen kunnen meedoen en krijgen deze week een podium aangeboden door De Domijnen.

  Week van de Amateurkunst, Ik Toon – kunst van iedereen is cultuur voor en door inwoners van Sittard-Geleen. Neem in juni dus vooral een kijkje, misschien ook wel in uw eigen buurt.

   
  Lees meer
 • 19 juni 2017 19:30 - 22:30 Filmavond met documentairemaker Ruud Lenssen
  Op maandag 19 juni a.s. is professioneel documentairemaker Ruud Lenssen van 19.30 tot 22.30 uur te gast op de filmavond…
  Op maandag 19 juni a.s. is professioneel documentairemaker Ruud Lenssen van 19.30 tot 22.30 uur te gast op de filmavond van Film- en Videoclub ‘t Lenske. In Partycentrum ‘De Wingerd’ (Maasbreeseweg 2) in Sevenum zullen de documentaires ‘Kathem & Chris’ en ‘Wandern’ van Ruud vertoond en besproken worden. Iedereen is welkom tijdens deze filmavond. LOVA en CineLOVA leden kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen. Drankjes zijn die avond voor iedereen voor eigen rekening.

  Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan t/m 15 juni a.s. bij Hans Oijen (secretaris van Film- en Videoclub ’t Lenske), via: info.lenske@gmail.com en onder vermelding van ‘gastspreker Ruud Lenssen’ en de naam/namen van de aanwezige(n).

  Klik hier voor meer info over Ruud Lenssen.     
  Lees meer
 • 22 juni 2017 19:30 - 22:30eigen activiteit CineLOVA Filmcafé – Vakantiefilms
  De zomer staat voor de deur en veel filmmakers leggen in die periode hun vakantieherinneringen vast op beeld. CineLOVA…
  De zomer staat voor de deur en veel filmmakers leggen in die periode hun vakantieherinneringen vast op beeld. CineLOVA bereidt deze makers goed voor. Op donderdag 22 juni a.s. vindt daarom een CineLOVA Filmcafé plaats die geheel in het teken staat van de vakantiefilm. Het Filmcafé vindt plaats van 19.30-22.30 uur in Café-zaal ’t Weverke (Hoofdstraat 77) in Schimmert.

  Tijdens het Filmcafé zal Jef Caelen eerst toelichten wat er allemaal komt kijken bij het maken van een vakantiefilm voor publiek. Hij zal stilstaan bij een aantal vragen die je je als filmmaker in zo’n geval moet stellen. Jef zal aantonen dat de vraag ‘Voor wie maak je de vakantiefilm eigenlijk?’ allesbepalend is voor de keuzes die je tijdens het filmproces maakt.

  Tijdens het CineLOVA Filmcafé krijg je antwoorden en tips! Jef zal in gesprek gaan met het publiek en zal antwoord geven op deze en vele andere vragen. Het gaat om vragen die jullie, als makers van vakantiefilms, hebben.

  Daarom vragen we CineLOVA leden om een korte vakantiefilm of een fragment daaruit (beide mogen max. 10 minuten duren!) aan te reiken voor het Filmcafé van 22 juni. Het gaat dan om (een fragment uit) een vakantiefilm waar jij als maker vragen over hebt en waar je graag tips en advies over zou willen krijgen. Tijdens het Filmcafé worden de filmfragmenten vertoond en wordt jouw vraag over de film uitvoerig behandeld.

  Grijp je kans om jouw film te verrijken tijdens het CineLOVA Filmcafé! Bied ons (een fragment van) een vakantiefilm aan en laat hem vergezeld gaan met jouw vragen!

  Wil je een vakantiefilm of fragment aanleveren voor het CineLOVA Filmcafé of het Filmcafé bijwonen? Stuur dan vóór 10 juni a.s. een mail naar cinelova@gmail.com. Kijk voor meer info op www.cinelova.nl
 • 10 juli 2017 21:00 - 23:00 West Side Story – Film with live Orchestra op het Vrijthof
  Op maandag 10 juli 2017 vindt de wereldpremière plaats van de film West Side Story – Film with live Orchestra…
  Op maandag 10 juli 2017 vindt de wereldpremière plaats van de film West Side Story – Film with live Orchestra ‘open air’ op het Vrijthof in Maastricht. De setting en entourage van de Vrijthofconcerten van André Rieu vormen het decor waarbij de film op grote schermen wordt afgespeeld. De philharmonie zuidnederland speelt live - onder leiding van dirigent Wayne Marshall - de klassiekers van componist Leonard Bernstein uit de volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde musicalfilm. Het evenement is een coproductie van Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland in samenwerking met West Side Story® Associates ter gelegenheid van het zilveren jubileum van het Vrijthoftheater.

  West Side Story ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Theater aan het Vrijthof
  In het kader van het zilveren jubileum hebben Theater aan het Vrijthof en de philharmonie zuidnederland het plan opgevat om West Side Story – Film with live Orchestra naar Maastricht te halen. “We beschouwen dit als een hoogtepunt van ons jubileum ‘25 jaar Theater aan het Vrijthof’”, aldus Jean Boelen, directeur Theater aan het Vrijthof. De erfgenamen van Leonard Bernstein hebben toestemming verleend om West Side Story – Film with live Orchestra eenmalig te doen in de openlucht. Het decor van André Rieu en het Vrijthof met zijn prachtige historische gebouwen vormt een geweldige entourage voor dit evenement. De combinatie van film en live muziek in deze prachtige setting zorgt voor een belevenis van buitengewone omvang.

  Datum: maandag 10 juli 2017, 21.00 uur
  Locatie: Vrijthof, Maastricht
  Tickets: www.theateraanhetvrijthof.nl
  Start kaartverkoop: woensdag 8 maart 10.00 uur


  Lees meer
film & fotografie nieuws
 • 10 mei 2017 Europese erkenning voor festival Cultura Nova
  Donderdag 4 mei heeft de Heerlense stichting Cultura Nova het Europese EFFE-keurmerk mogen ontvangen. Een internationale…
  Donderdag 4 mei heeft de Heerlense stichting Cultura Nova het Europese EFFE-keurmerk mogen ontvangen. Een internationale jury onder leiding van Sir Jonathan Mills heeft festivals uit 39 landen het EFFE-label toegekend. EFFE- Europe for Festivals, Festivals For Europe is een Europees label voor bijzondere festivals dat op initiatief van de European Festival Association wordt uitgereikt.

  ‘De jury waardeert het sterke nationale en internationale profiel van het festival mede als de succesvolle mix van artistiek programma en betrokkenheid van de gemeenschap.’

  De organisatoren zijn blij met de toekenning van het EFFE-label. Het geeft niet alleen een stuk internationale erkenning van het belang van Cultura Nova, maar het vergroot ook de kansen op internationale samenwerking. Het is ook een opsteker voor Heerlen en Parkstad, gelegen in een Euregio, kan men zich in heel Europa profileren als bijzonder en cultureel aantrekkelijk.

  Het 27ste festival Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017.

    lees meer…
 • 01 mei 2017 Storytellers - Maak een korte documentaire!
  Heb jij een verhaal te vertellen? Heb je altijd al een korte documentaire willen maken? Lijkt het je leuk om die…
  Heb jij een verhaal te vertellen? Heb je altijd al een korte documentaire willen maken? Lijkt het je leuk om die documentaire te vertonen tijdens Docfest in Maastricht, het documentairefestival waar de menselijke filmverhalen centraal staan? Doe dan mee met Storytellers!

  Iedereen die in zijn vrije tijd graag films maakt of wil maken, krijgt dit jaar de unieke kans om een korte, zelfgemaakte documentaire van max. 5 minuten te vertonen tijdens Docfest. Speciaal voor amateurs en studenten wordt het programma Storytellers ontwikkeld. Een initiatief dat Docfest organiseert in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en CineLOVA (platform voor amateurfilmers in Limburg).

  Over Storytellers
  Er zijn twee thema’s waar je als Storyteller uit kunt kiezen: Verliefd op Europa òf Verliefd op Limburg. Een documentaire inzenden kan tot 7 juli a.s. Uit alle inzendingen worden de beste films geselecteerd. De makers van deze inzendingen mogen hun film vertonen tijdens Docfest 2017, zijn speciale gast tijdens de première van het festival, krijgen een meerdagen-kaart voor het festival en nemen na de vertoning van hun film deel aan een Q&A. Klik hier voor de voorwaarden van deelname etc. 

  Coaching
  Heb je een goed idee, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitwerken? Heb je een eerste versie van jouw filmplan of de documentaire klaar en zou je graag feedback en verbetertips willen? Of wil je graag een instructie krijgen over het filmen en monteren met/op een smartphone? Op zondag 21 mei a.s. organiseren we een coachingsmoment in de ECI Cultuurfabriek (ECI 13) Roermond. Documentairemaker Bart Hölscher beantwoordt die dag jouw vragen over het maken van een documentaire en geeft praktische tips. Filmer Ruud van Broekhoven demonstreert die dag hoe en met welke programma’s je een film kunt opnemen en monteren met een smartphone. Wil je deelnemen aan het coachingsmoment i.h.k.v. Storytelling? Meld je dan uiterlijk 19 mei a.s. aan door een mail te naar storytellers@docfest.eu o.v.v. 'coaching Storytellers'. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. 

  Klik hier voor meer informatie over Storytellers.
 • 12 april 2017 Fotografen gezocht voor fotografieproject ‘De Grens naar buiten fotograferen’
  De Domijnen in Sittard-Geleen werkt ieder jaar met een thema. In 2017 is dat thema ‘Paspoort niet nodig’. Rond…
  De Domijnen in Sittard-Geleen werkt ieder jaar met een thema. In 2017 is dat thema ‘Paspoort niet nodig’. Rond dit thema worden enkele activiteiten georganiseerd. Eén van die activiteiten is het fotografieproject: ‘De grens naar buiten fotograferen’.

  In het kader van dit project worden fotografen uit Limburg en uit de grensregio met Duitsland en België uitgedaagd om het panorama vast te leggen dat zij hebben vanaf één van de vele plaatsen op de grens van het voormalige ‘Land van Gullik’. Het betreft een historisch gebied dat zich uitstrekt van het huidige Dieteren tot Munstergeleen en van Urmond tot Süsterseel, een grensgebied van ongeveer 40 km. Er kunnen dus heel wat fotografen deelnamen aan het project.

  Projectbegeleiders Servé Hermans en Michel Sluysmans zullen uit alle ingezonden foto's een selectie maken voor de uiteindelijke foto expositie. Het idee is om de geselecteerde foto’s op een ‘panorama mesdag’-wijze te exposeren in Sittard.

  Met het fotografieproject wil De Domijnen laten zien dat kunst geen grenzen kent en over landsgrenzen heen reikt. Doel van het project is om mensen met andere ogen naar het grensgebied te laten kijken.

  Deelname:
  Fotografen en fotoclubs die willen deelnemen aan het project kunnen zich t/m 20 april a.s. inschrijven door een mail te sturen naar Chantal Waltmans van De Domijnen, via chantal.waltmans@dedomijnen.nl. Vervolgens wordt een bijeenkomst georganiseerd (waarschijnlijk op een zondag) waarbij nadere uitleg wordt gegeven over het project, de grens van het toenmalige Land van Gullik d.m.v. een wandelroute in kaart wordt gebracht en praktische info wordt uitgedeeld.

  Het is de bedoeling dat op zaterdag 20 mei a.s. de foto’s van het grensgebied worden gemaakt. De wijze waarop de fotografen dat doen en op welk tijdstip is aan de fotograaf zelf.   
 • 11 april 2017 Prijswinnaars Limburgse Filmdagen 2017
  Op 8 en 9 april jl. vonden in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens hét amateurfilmfestival…
  Op 8 en 9 april jl. vonden in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de Limburgse Filmdagen plaats. Tijdens hét amateurfilmfestival van Limburg, dat werd georganiseerd door de LOVA (Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs), werden 30 nieuwe speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers vertoond. De beste films werden bekroond met een filmprijs. Tevens ontvingen zes filmmakers een nominatie voor het landelijke amateurfilmfestival. De Limburgse Filmprijs (de prijs voor de beste film van het festival) ging dit jaar naar Jef Caelen voor zijn speelfilm De Afrekening.

  De absolute topper van de Limburgse Filmdagen 2017 was de speelfilm De Afrekening van Jef Caelen. Met deze film won Caelen de Limburgse Filmprijs. Actrice Mechelien Caelen won de prijs voor beste actrice voor haar rol in De Afrekening. In dezelfde categorie (gevorderde amateurfilmers) won Magda Verbist zilver met haar documentaire Wildest Tanzania. Zij won daarnaast een prijs voor ‘beste fotografie’. Peter Brouwers won eveneens zilver met zijn speelfilm Lotgenoten en een prijs voor ‘beste scenario’.

  In de middenklasse won Arie Stas goud met zijn documentaire Jeruzalem, betwiste stad. Hij mocht tevens de CineLOVA publieksprijs in ontvangst nemen.

  CineLOVA lid en nieuwkomer Ad Beckers won in de beginnersklasse goud met zijn film Jongensdromen en een prijs voor de ‘beste montage’. Jos Rosenboom, schrijfster van origine, won in de beginnersklasse zilver met haar allereerste speelfilm Ze missen je. Een film die zij maakte tijdens het coachingstraject ‘Maak je eigen fictiefilm’ van CineLOVA. Ze won tevens de prijs voor ‘beste nieuwkomer’.

  De zes genoemde prijswinnaars ontvingen tevens een nominatie voor het landelijke amateurfilmfestival (NOVA Filmfestival), dat plaatsvindt op 28 en 29 oktober a.s. in Jan van Besouw in Goirle. Tijdens dit festival worden de beste amateurfilms van Nederland vertoond. Een nominatie voor het NOVA Filmfestival is een opstapje naar een landelijk podium.

  De prijs voor de beste clubfilm ging naar Filmclub Videoom in Heerlen. Zij wonnen goud met hun speelfilm SJTROAF.

  Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle prijswinnaars op www.cinelova.nl
 • 07 april 2017 Pitch your Project
  Film is een kunstvorm waarbij vele disciplines samenkomen. Denk aan tekst, spel, beeld en geluid. In het kader…
  Film is een kunstvorm waarbij vele disciplines samenkomen. Denk aan tekst, spel, beeld en geluid. In het kader van 'Pitch your project' zijn CineSud en het Huis voor de Kunsten Limburg op zoek aar de ultieme filmische beleving en dus de samenhang tussen deze verschillende filmische elementen. Iedere maker en ieder idee is welkom. Of je nu jong bent of oud, schrijver, acteur of regisseur, ervaren of onervaren. Het gaat om je idee.

  CineSud en Huis voor de Kunsten Limburg geven audiovisuele makers de kans om budget te winnen voor een bijzonder filmidee. Na een openbare pitch, geven beide partners elk aan twee plannen €750, onder de voorwaarde dat de maker zelf €1000 inbrengt via bijvoorbeeld crowdfunding. Hiermee komt het totaalbedrag per project op €2500. Het filmidee moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een idee indienen kan t/m 21 mei 2017. 


  lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?