dans

digitaal podium
Wij bieden op deze website graag een digitaal podium aan professionele en amateur dansinitiatieven in en uit Limburg. Geeft u een voorstelling met uw dansschool? Bent u op zoek naar dansdocenten, choreografen of dansers voor lessen, workshops of choreografieprojecten? Start u met een nieuwe dansschool en wilt u dit aan iedereen in Limburg bekend maken? Mail dan naar Grace Bellel: gbellel@hklimburg.nl of Irene Poell: ipoell@hklimburg.nl
agenda dans
 • 21 juli 2017 - 23 juli 2017 3 daagse zomer workshop Creation – Treat
  Exploreer, Ontdek, Verbind en Creëer van binnenuit tijdens deze 3 daagse zomer workshop in Maastricht.…
  Exploreer, Ontdek, Verbind en Creëer van binnenuit tijdens deze 3 daagse zomer workshop in Maastricht.
  Mensen hebben de beschikking om vele potenties en talenten te onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen. Helaas worden we vaak door gedachten van angst, perfectionisme en zelf-twijfel tegenhouden om onze creërende mogelijkheden en dromen te verwezenlijken.

  In retraite-vorm zullen we je aanmoedigen om je eigen creativiteit aan te spreken en/ of te verdiepen. Door middel van zelfgekozen disciplines zoals yoga, dans, meditatie, poëzie, spel, muziek en mogelijk zelfs koken, zal er worden ingespeeld op de innerlijke creativiteit, speelsheid en spiritualiteit. Je wordt begeleidt in de ontdekkingstocht naar de manier om met creativiteit en spirituele processen je leven te verrijken en te leren hoe je artistieke vorm kunt geven aan datgene wat er in jou leeft.

  In de ochtenden licht het accent op het lichaam, geest en adem door middel van beweging en meditatie en in de middagen is er steeds een keuze programma waarin expressie en creatie centraal staat.

  Programma
  Vrijdag
  09:00 - 10:00 Opening Circle & Meditatie
  10:30 - 12:00 Dancefulness & Dans Expressie
  12:30 - 14:00 Lunch & rust tijd.
  14:00 - 15:00 Introductie workshop – De magie van woorden; poezie in je leven.
  15:00 - 17:00 Option 1: Poëzie in beweging
  Option 2: Poëzie en songwriting
  17:00 - 18:00 Sharing/ Singing circle

  Zaterdag
  09:00 - 10:15 Yoga & Meditatie.
  10:30 - 12:00 Dancefulness & Dans Expressie
  12:30 - 14:00 Lunch & rusttijd
  14:00 - 15:00 Introductie workshop- Express your (he)ART
  15:00 - 18:00 Option 1: Kleuren en beelden in beweging
  Option 2: Kunst en de Creatieve Keuken.
  18:30 - 21:00 Diner & sharing circle

  Zondag
  09:30 – 11:00 Yoga & Dancefulness
  11:00 – 12:00 voorbereiding creatie middag
  12:30 – 14:00 Lunch & rusttijd
  14:00- 18:00 Creation and Performance/Expo time
  19:00 Optional Celebration Dinner in De Brandweer (restaurant)

  Docenten
  Jeska Onderwater
  Jeska Onderwater is yoga docente, muzikante en gepassioneerd over creatief koken vanuit het heart. Ze doceert ‘gentle Vinyasa Flow yoga met speciale aandacht voor ademhaling en beweging, hetgeen je helpt om lichaam, geest en hart te verbinden. Zowel het beoefenen van yoga als andere vormen van creatieve expressie hebben haar gestimuleerd tot persoonlijke groei in de spirituele én creatieve zin van het woord. Ze gebruikt yoga asana, meditatie, muziek en mantra zingen als middelen om creativiteit en connectie met jezelf te stimuleren. In deze retraite zal ze yogasessies, meditaties, zang en een creatieve kookworkshop begeleiden. 

  Jo-An Westerveld 
  Jo-An Westerveld is Docent Dansexpressie & Improvisatie, performer en maker, met een passie voor bewegingstheater en poëzie. Sinds 7 jaar beoefent ze mindfulness meditatie voor haar eigen spirituele en persoonlijke ontwikkeling.
  Aandacht, Begrip, Exploratie, Expressie & Creatie zijn de sleutelwoorden voor zowel haar werk als docent én als performer/ maker. Zij zit meestal vol ideeën, speelsheid en creativiteit en houdt er enorm van creatieve processen te begeleiden en daarbij anderen te bekrachtigen in hun eigen creatieve proces. Hiervoor gebruikt zij speelse brainstorm oefeningen, creatief schrijven/poëzie, dans/ bewegingstheater en mindfulness. 

  Datum: 21 - 23 juli 2017, 9.00 – 19.00 uur
  Locatie: InnBetween, Capucijnenstraat 122, Maastricht.
  Kosten: Regulier €230,- (gereduceerd: €185,-)
  Inschrijven: Schirjf je in voor 16 juli aanstaande via het inschrijfformulier https://goo.gl/forms/SHIw7m3OgFXjsU6B3

  Incl. 3 volle workshop dagen en professionele begeleiding, 3 vegatarische lunches en een diner op zaterdag en gezonde tussendoortjes en thee

  Excl. Reiskosten, ontbijt, diner op vrijdag en zondag en gezamenlijk diner op zondag in een nabij gelegen restaurant is optioneel en op eigen kosten.


  Lees meer
 • 08 augustus 2017 - 18 augustus 2017eigen activiteit STEP FORWARD! 2017
  Van 8 t/m 18 augustus 2017 vindt de jaarlijkse STEP FORWARD! Summer Academy voor jonge, talentvolle dansers plaats…
  Van 8 t/m 18 augustus 2017 vindt de jaarlijkse STEP FORWARD! Summer Academy voor jonge, talentvolle dansers plaats in Schouwburg De Domijnen in Sittard-Geleen. Of je nu op een dansopleiding zit, vergevorderd amateurdanser, professioneel danser of dansdocent bent, STEP FORWARD! is de perfecte voorbereiding op het nieuwe dansseizoen. Een internationaal team van choreografen en docenten verzorgt twee weken lang intensieve en innovatieve danstrainingen. STEP FORWARD! is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Huis voor de Kunsten Limburg en dansgezelschap GOTRA uit Maastricht.
   
  De dansdocenten voor deze editie van STEP FORWARD! zijn: Joost Vrouenraets (partnering en uithoudingsvermogen), Maïté Guérin (partnering), Marika Meoli (ballet), Roshanak Morrowatian (hedendaags repertoire), Matt Jackson (puppeteering), Francesca Imoda (ballet) en Chris de Feyter (hedendaags repertoire).
   
  Bij STEP FORWARD! 2017 kun je kiezen voor een programma van één of twee weken en je kunt een eigen selectie maken uit het aanbod aan workshops . Wil je je inschrijven of heb je vragen? Neem dan contact op met Irene Poell, productiemedewerker Dans bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via ipoell@hklimburg.nl of T 0475 399299 / 06 54357349. De organisatie kan je ook helpen bij het vinden van een betaalbare overnachtingsplek. Inschrijven kan tot 31 juli.
   
  Kijk voor meer informatie over STEP FORWARD! 2017, het kostenoverzicht, informatie over de dansdocenten en -workshops etc. op www.hklimburg.nl/stepforward

  Lees meer
 • 17 augustus 2017 17:00 - 19:00 Scapino Ballet Rotterdam op Zomerparkfeest
  Twee voorstellingen en kunstproject rondom dansgezelschap

  Het gratis cultuurfestival Zomerparkfeest in Venlo…
  Twee voorstellingen en kunstproject rondom dansgezelschap

  Het gratis cultuurfestival Zomerparkfeest in Venlo gaat de 41ste editie op een bijzondere manier openen. In plaats van met muziek opent het festival dit jaar voor het eerst met moderne dans. Donderdag 17 augustus is het internationaal vermaarde Scapino Ballet Rotterdam de eerste act in de grootste tent ZELT. Behalve die show doet het moderne dansgezelschap nog een show als afsluiter op MAIN.

  Twee verschillende shows
  Het betreft twee verschillende shows met verschillende dansers en andere choreografieën, passend bij de grootte van het podium en het tijdstip van de dag. De openingsshow ‘Love Gun’ is van huischoreograaf Itamar Serussi. Dit dansstuk is onderdeel van de nieuwe voorstelling New Adventures, waarmee Scapino in september 2017 op tournee gaat.

  Ed Wubbe
  De show op de MAIN betreft Le Chat Noir, één van de topstukken van Ed Wubbe. Hiermee viert Scapino Ballet Rotterdam het 25-jarig jubileum van Ed Wubbe als artistiek directeur. Als extraatje zal Ed Wubbe tussen de twee voorstellingen in een Q&A doen in de theatertent TEATRO op het terrein. Hij wordt dan geïnterviewd. Ook is er ruimte om zelf vragen te stellen aan de artistiek directeur.

  Sculptuur
  In samenwerking met Odapark Venray heeft Zomerparkfeest kunstenares Svenja Ritter (1972) gevraagd een speciaal kunstwerk te maken. De kunstenares heeft een schetsontwerp ingediend waarmee ze een hommage brengt aan het Scapino Ballet Rotterdam. De komende weken wordt het ontwerp uitgewerkt tot een manshoog betonnen sculptuur.
  Het werk wordt op de openingsavond van het festival onthuld in het bijzijn van het dansgezelschap. Na de primeur zal het beeld deel uitmaken van de tentoonstelling ART SHOES, te zien tot en met 29 oktober in Odapark. Daarna krijgt het een vaste plek in het Beeldenbos van Odapark in Venray, waar de sculptuur blijvend gratis te bezichtigen zal zijn.

   
  Lees meer
 • 27 augustus 2017 10:00 - 22:00 Limburg Festival | theaterfestival in Midden-Limburg
  23 t/m 27 augustus 2017

  Het Limburg Festival is met jaarlijks ruim 40.000 bezoekers een van de grootste culturele…
  23 t/m 27 augustus 2017

  Het Limburg Festival is met jaarlijks ruim 40.000 bezoekers een van de grootste culturele evenementen van de provincie Limburg. Het festival streeft ernaar deze positie in de toekomst te verankeren in Midden-Limburg. Het programma 2017 getuigt van verfrissende vernieuwingsdrang. Na 35 jaar is het festival dan ook nog steeds springlevend.

  Het Limburg Festival is uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste Limburgse theaterfestivals. Het festival maakte in de loop der jaren het programmeren van ‘bijzonder theater op bijzondere locaties’ en het neerzetten van verrassende theatertochten tot haar specialiteiten. Het Limburg Festival wil zo blijven verrassen en verbazen, verwonderen en verhalen. Er zullen weer voorstellingen te beleven zijn in boerderijen, schuren, fabrieken, kerken, de Maas en diverse plekken in de natuur. Tijdens deze 35ste jubileumeditie staan meer dan 125 voorstellingen op zo’n 40 locaties in en rond Roermond, Leudal, Weert en Maasgouw. Daarnaast zijn er nog uitstapjes naar Echt, Susteren, Roerdalen en het Duitse Wassenberg.


  Lees meer
 • 27 augustus 2017 10:00 - 22:00 Cultura Nova Heerlen
  18 t/m 27 augustus 2017

  Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival…
  18 t/m 27 augustus 2017

  Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties, in samenwerking met culturele en andere partners, zoals Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK* Glaspaleis, Filmhuis De Spiegel en Kunstencentrum Signe.

  Editie 2017
  De 27ste editie van internationaal theaterfestival Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017. Tien dagen lang is Cultura Nova hét zomerfestival in Heerlen en omgeving, vol passie, ontroering en spektakel voor jong en oud.

  Tijdens de 27ste festivaleditie zijn er twee grote internationale circusgezelschappen met een Nederlandse première te gast. Cirque Berserk uit Groot-Brittanië presenteert sensationeel circus waarbij ze met een groep van meer dan dertig jongleurs, acrobaten, stuntmensen en clowns de eeuwenoude traditie van het rondreizende circus in theatervorm gieten. De Canadese groep The 7 Fingers komt met ‘Triptyque’ naar Heerlen, een combinatie van circus en dans. Drie choreografen – de Canadese Marie Chouinard, de Amerikaanse Victor Quijada en de Spaanse Marcos Morau – verwerken in de voorstelling ‘een poêtische botsing tussen circus en dans’. In samenwerking met Parkstad Limburg Theaters.

  Daarnaast onder meer: Toneelgroep Maastricht met ‘Ich Bau dir ein Schloss’ in het Schinkelkwadrant tegenover het theater én met de voorstelling ‘Brieven uit Genua’, een bewerking van llja Leonard Pfeijffers vorig jaar verschenen autobiografie, bijgestaan door sopraan Lies Verholle. Muziektheater Lod – m.m.v. de Amerikaanse sopraan Claron McFadden – met ‘De Mensheid’, gebaseerd op het boek ‘De Mensheid zij geprezen, Lof der zotheid 2001′ van Arnon Grunberg.

  Programma voor de jeugd
  Er is een uitgebreid programma voor kinderen met prachtige voorstellingen uit binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld de Vlaamse gezelschappen Laika en Het nieuwstedelijk met de muziektheatervoorstelling ‘Zigzagkind’ (10+) over een dertienjarige op een avonturen reis. Verder is o.a. het Italiaanse gezelschap Compagnia TPO te gast met de dansvoorstelling ‘Het huis van de panda’ (4+), Kabinet K met Het Paleis met ‘Horses’ (8+) waarin vijf kinderen met vijf volwassenen dansend op live muziek zoeken naar een uniek verbond met de ander, als ruiter en paard en het Spaanse gezelschap Ponten Pie met ‘LOO’ (2+), een beeldende en poëtische voorstelling over hoe de wind een woestijn kan vormen.


  Lees meer
 • 10 september 2017 12:00 - 19:00 Het Parcours 2017 Maastricht
  De tweeëntwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar…
  De tweeëntwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 10 september van 12.00 uur tot 19.00 uur. Tijdens Het Parcours geven de culturele instellingen – van theaters tot musea en kunstvakopleidingen – een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht geven amateurs en professionals dan sprankelende optredens en organiseren een variëteit aan activiteiten.

  Editie 2017
  Het thema van Het Parcours dit jaar is ‘Een grenzeloos Parcours’. Er is gekozen voor dit thema om meer aandacht te vragen voor het Euregionale karakter van het evenement. Zo zal er onder andere worden samengewerkt met Open Monumentendag en Europe Calling (Maastricht Treaty, het Verdrag van Maastricht).
  Bezoekers worden via een culturele route getrakteerd op een divers Euregionaal programma met veel ‘culturele amuses’. Het rijke cultuurhistorische erfgoed van Maastricht wordt gelinkt met diverse kunstuitingen. Het grenzeloze karakter van Het Parcours wordt tevens verweven in het maken van cross-overs tussen de diverse kunstdisciplines. Dit jaar zal de route worden uitgebreid met bijzondere verborgen plekken.


  Lees meer
 • 08 oktober 2017 12:00 - 22:00 De Nederlandse Dansdagen Maastricht
  5 t/m 8 oktober 2017

  Festival de Nederlandse Dansdagen viert dit jaar op 5, 6, 7 en 8 oktober 2017 haar 20-jarig…
  5 t/m 8 oktober 2017

  Festival de Nederlandse Dansdagen viert dit jaar op 5, 6, 7 en 8 oktober 2017 haar 20-jarig bestaan. Tijdens dit jubileum presenteert het festival maar liefst vier dagen lang de top van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen in Maastricht. Van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet. Toonaangevende gezelschappen zoals het Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam en het beste van jong choreograferend Nederland tonen spraakmakende voorstellingen.

  Op unieke locaties in de stad Maastricht programmeert Festival de Nederlandse Dansdagen premières, succesvoorstellingen, open studio’s, exposities en het jaarlijks terugkerende en onvergetelijke dansfeest. Met in deze editie onder meer de unieke festivalproductie Siri Loves Me van Katja Heitmann (winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016), de slechts één keer eerder in Nederland vertoonde choreografie Nowhere door Introdans (Dimitris Papaioannou) en een nieuw werk van het internationaal geprezen talent Marina Mascarell.

  De kaartverkoop start op 15 augustus. Vrienden van de Nederlandse Dansdagen hebben voorrang in de kaartverkoop en kunnen vanaf 8 augustus kaarten voor het festival kopen. Ontdek, ervaar en vier de rijkdom van de Nederlandse dans. Bekijk het complete programma van Festival de Nederlandse Dansdagen vanaf 8 augustus op www.nederlandsedansdagen.nl.


  Lees meer
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?