dans

Dans is uitdaging, dans is gevoel, dans is plezier. Dans beweegt je! Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt Limburgse dansinitiatieven op allerlei manieren. Met informatie en advies, maar ook door workshops, cursussen, festivals en dansprojecten te organiseren voor zowel amateur als professionele dansers, docenten en choreografen.
 
Wij willen kennis uitwisselen en verdiepen, netwerken versterken en uitbreiden, goede dansinitiatieven ondersteunen en onder de aandacht brengen bij het publiek. Bovendien creëren wij graag spannende kruisbestuivingen, bijvoorbeeld door amateurs in contact te brengen met professionele choreografen en dansers.

In onze projecten werken wij nauw samen met de Dansdocenten Vereniging Limburg, de Limburgse dansscholen, de theaters in Limburg, professioneel Danshuis Station Zuid, Kunstfactor, de Nederlandse Dansdagen en anderen.  
dans_amateur_dansfestival_venlo62
prikbord
Zoek je een Limburgse dansgroep, danser of choreograaf? Of heb je een andere dansoproep? Wij brengen het graag onder de aandacht op dit prikbord. Mail je bericht naar mfrencken@hklimburg.nl.
27-11-2014 13:16,

Dance Studio FAME zoekt dansdocent

Dance Studio FAME is op zoek naar een gemotiveerde dansdocent (m/v). Het betreft een functie van eind… Dance Studio FAME is op zoek naar een gemotiveerde dansdocent (m/v). Het betreft een functie van eind februari t/m juni 2015 ter vervanging voor zwangerschapsverlof. Voor het komende schooljaar is Dance Studio FAME tevens op zoek naar een dansdocent die het vaste docententeam komt versterken.
 
Functie-inhoud:
De docent is onderdeel van een docententeam, werkzaam binnen het vaste lesrooster in de balletschool. De docent voert de activiteiten zelfstandig uit. Na overleg (op basis van de door Dance studio FAME opgestelde doelstellingen en plannen), maakt de docent zelf een passende lesinhoud. Tijdens de werkzaamheden werkt de docent vanuit de visie van Dance Studio FAME.
 
De volgende taken maken deel uit van de functie:
- Het verzorgen van danslessen
- Overleg en evaluatie met de werkgever/leidinggevende
 
Functie-eisen:
- Enthousiaste en gemotiveerde dansdocent
- Beheersen van één (of meer) van de volgende stijlen: kinderdans, jazz, modern, klassiek, spitzen en sportlessen
- In het bezit zijn van een MBO/ HBO dansdocentendiploma
- Ervaring met lesgeven is een pré
 
Kenmerken:
- betrouwbaar
- ondernemend
- flexibel
- creatief
- goede communicatieve vaardigheden
- goede beheersing van de Nederlandse taal
- vermogen om zowel dansinhoudelijk als qua lesorganisatie aan te sluiten bij de diverse doelgroepen
 
Geboden:
- Een inspirerende en uitdagende functie
- Een dynamische werkomgeving
- Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng
- Een relatief kleine organisatie waarin teamspirit zeer belangrijk is
- Periode: eind februari  t/m juni 2015
- Nul uren contract / werken op freelance basis
 
Interesse? Stuur een mail met cv en motivatie naar: Dance Studio FAME, t.a.v. Vanessa Matern via info@dancestudiofame.nl.
 
Reageren kan tot 1 januari 2015. Meer informatie? Zie www.dancestudiofame.nl of bel 06 28931165. Je ontvangt bevestiging na ontvangst van je e-mail. Een select aantal docenten zal worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Dance Studio FAME gelegen in het dorp Spaubeek biedt een gevarieerd aanbod van dansstijlen, lesniveaus, educatieve activiteiten en speciaal ontwikkeld lesmateriaal waarin zij dans in al haar facetten dichtbij kinderen, jongeren en volwassenen brengt.
06-11-2014 11:28,

Urban dansers gezocht voor muziektheaterproductie

Gezocht: urban dansers voor korte optredens in avondvullende muziektheaterproductie 'La Gran Esperanza'…
Gezocht: urban dansers voor korte optredens in avondvullende muziektheaterproductie 'La Gran Esperanza' Maastricht in regie van Tamara Jongerden.

Wens: Old School Dance op klassieke Spaanse muziek, plus acteer- /figurantenwerk en (koor)zang.

De choreografie wordt verzorgd. Repetitietijd in overleg, optredens vinden plaats in april 2015.

Repetities:
- Zaterdag 21 maart 2015
- Zondag 29 maart 2015
- Zaterdag 11 april 2015
- Zondag 12 april 2015 (doorloop)
- Dinsdag 14 april 2015 (doorloop in het theater, Bordenhal)
- Woensdag 15 april 2015 (technische doorloop) 
- Donderdag 16 april 2015 (generale repetitie)
 
Voorstellingen:
- Vrijdag 17 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zaterdag 18 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zondag 19 april 2015 (middag- of avondvoorstelling)
- Zaterdag 25 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zondag 26 april 2015 (middag- of avondvoorstelling)

Interesse? Neem contact op met Tamara Jongerden via 06 29220669  of tyjongerden@cs.com.
dans agenda
 • 30 november 2014 15:00 - 19:00 Multi-culturele middag in Keenterhart met zang, dans, graffiti, theater en bevlogen mensen
  Het belooft een vrolijke en kleurrijke zondagmiddag te worden op zondag 30 november a.s. in het hart van Keent.…
  Het belooft een vrolijke en kleurrijke zondagmiddag te worden op zondag 30 november a.s. in het hart van Keent. Tussen 15.00 en 19.00 uur heeft Cultureel Café Weert een luchtig programma met een serieus tintje samengesteld.
  Wethouder Paul Sterk zal de middag openen en zelf ook zijn steentje bijdragen aan deze bijzondere culturele ontmoeting tussen jong en oud.

  Stijn Charpentier een verhalenverteller op gitaar met muziek waar folk in zit, een beetje punk, een vleugje reggae en af en toe hoor je nog dat Stijn in een ‘vorig leven’ hiphop muziek heeft gemaakt. Een akoestische eenmansformatie dus in de Nederlandse taal.

  De Turkse vrouwengroep zal Turkse hapjes verkopen, gedichten voordragen, Turkse volksdans en gitaarspel verzorgen. Helen Trustfull neemt je mee in spannende en zotte verhalen in een Surinaams kindertheater-avontuur. Er zijn rappers onder de hoede van Gart Smit en de dansers van dansschool Fresh geven weer een flitsende performance.

  Onder de titel ‘Unheimisch’ is er een dialoog met alle aanwezigen om de onzekere tijd in deze wereld benoembaar en bespreekbaar te maken.

  Kes Janssen zal een graffiti-kunstwerk maken met het thema 'dialoog' en Punt Welzijn heeft hier al een leuke plek voor gevonden. Ze zullen deze verrassing dan ook met plezier uit handen van Paul Sterk in ontvangst nemen.
 • 07 december 2014 15:00 - 16:00 Dansvoorstelling 'Listig' van PIUM in ECI Cultuurfabriek Roermond
  Een afrekening met een turbulent liefdesleven.


  Wat volgt? Negen monologen die moeten dienen als scheidslijn…
  Een afrekening met een turbulent liefdesleven.

  Wat volgt? Negen monologen die moeten dienen als scheidslijn tussen het verleden en de toekomst. Een waterval aan woorden als breekijzer. Monologen die de weg van toen naar straks plaveien. Woorden in hun veelvoud als dringende noodzakelijkheid. En toch,… wat is nu de kern van elke monoloog? Uitgedrukt in slechts een kernwoord, een dans, een lied, een uitdrukking…

  LISTIG is de nieuwe voorstelling van productiegroep PIUM, geïnspireerd op het boek ‘Monologen’ van journalist/tekstschrijver Leontien Wegman. Een boek waarin wordt afgerekend met een turbulent liefdesleven. PIUM, onder leiding van de Venlose choreograaf Grace Bellel, onderzocht aan de hand van het boek nauwgezet datgene wat dan zo voelbaar is. Zocht uit wat de kern was van elke monoloog. Slaagde erin de waterval aan teksten uit te drukken in een kernwoord, dans, lied of een uitdrukking... Het resultaat: een unieke samensmelting van dans, taal en live muziek, op een indringende en soms ontroerende wijze gebracht.

  Bewogen, Levendig, Onstuimig, Onrustig, Roerig, Stormachtig, Veelbewogen, Volatiel en Woelig.

  Het voorprogamma is een samenwerking met lokale dansscholen. Choreografieën voorprogramma worden verzorgd door:
  Soraya Groznik (ECI Cultuurfabriek, Roermond)
  Vera Deckers (Dance Center Vision, Heel)
  Octavia van der Loo (Anoesjka’s Move On, Montfort)

  Datum: Zondag 7 december
  Tijd: 15.00 uur
  Locatie: ECI cultuurfabriek, Roermond
  Entree: € 7,-
dans nieuws
 • 26 november 2014 Schrijf je nu in voor Kunstbende 2015
  Kunstbende is de wedstrijd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Al 24 jaar geeft Kunstbende de tijd aan hét creatief…
  Kunstbende is de wedstrijd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Al 24 jaar geeft Kunstbende de tijd aan hét creatief talent van Nederland. Kunstbende is jouw tijd op het podium, om jouw eigen ding te doen, waarin alles – maar dan ook echt alles – geoorloofd is!

  De Limburgse finale van Kunstbende wordt gehouden op zondag 29 maart 2015, inschrijven kan tot uiterlijk 1 maart 2015. Let op: afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het voorkomen dat voor enkele categorieën extra voorrondes worden georganiseerd. Deelname aan Kunstbende is GRATIS! 

  Het thema van Kunstbende 2015 is: FEEST.

  Je kunt meedoen acht verschillende categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal, Theater.

  Een paar punten waarop je moet letten als je meedoet:

  Je mag in meer dan 1 categorie meedoen aan Kunstbende! Dus kun je niet kiezen tussen ‘Muziek’ en ‘Dans’, dan doe je toch allebei! 

  De wedstrijd is voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Ben je nu 12 en word je voor jouw voorronde in 2015 13 jaar oud? Dan heb je geluk en mag je meedoen! Of word je 19 na 1 januari 2015? Ook dan heb je geluk en mag je nog meedoen.

  Je inzending moet zelf gemaakt en bedacht zijn.

  Je mag per categorie maar 1 keer deelnemen. Drie keer bij verschillende groepen dansen, mag dus niet. Ook meedoen aan dezelfde categorie bij andere voorrondes is niet toegestaan.

  Tijdens de Limburgse finale op 29 maart 2015 selecteert een professionele jury drie winnaars. De eerste prijs winnaars van iedere categorie gaan door naar de landelijke finale.

  Indien er minder dan 5 inzendingen voor een bepaalde categorie op een voorronde zijn, dan worden de inzendingen gejureerd op een andere voorronde.

  Kijk voor meer informatie op www.kunstbende.nl.   lees meer…
 • 12 november 2014 Huis voor de Kunsten Limburg zoekt Lid van de Raad van Toezicht
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht.

  Wij zijn een stichting, die…
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht.

  Wij zijn een stichting, die in de meest brede zin ondersteuning biedt aan organisaties, instellingen en personen, die actief zijn op het brede terrein van cultuur in de provincie Limburg. Het Huis wordt bestuurd door een directeur onder toezicht van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit 4 personen. Naast de Raad van Toezicht kent de stichting nog een Deelnemersraad en een Gebruikersraad.

  Ga naar www.hklimburg.nl/vacatures voor een uitgebreid functieprofiel.
 • 06 oktober 2014 Gouden Zwaan voor Larissa Lehznina
  Zondag 5 oktober zijn de Zwanen - de dansprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD)…
  Zondag 5 oktober zijn de Zwanen - de dansprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) - uitgereikt in de uitzending van NTR Podium tijdens De Nederlandse Dansdagen. Larissa Lezhnina ontving de Gouden Zwaan 2014. De Gouden Zwaan is de VSCD Dansprijs voor de danser(es) of choreograaf werkzaam in Nederland die met zijn of haar carrière een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse dans. Igor Podsiadly ontving de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in Naked Lunch. Het Nationale Ballet ontving de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie voor Romance uit het programma Dutch Doubles.

  Uit het juryrapport
  Gouden Zwaan 2014 - "Larissa Lezhnina was in 1994 de eerste Russische soliste van faam die de overstap maakte naar Het Nationale Ballet, om daar 20 jaar lang een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het gezelschap. Niet alleen zette haar toegewijde aanwezigheid en zuivere techniek de standaard voor menig collega, haar aanwezigheid was indirect ook een uitnodiging aan andere vermaarde solisten om naar Amsterdam te komen en hun excellentie bij Het Nationale Ballet verder te vervolmaken."
  Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2014 - "Met Igor Podsiadly hebben Guy & Roni zo’n beeldbepalende danser in huis. Een breed getalenteerde performer die het publiek steeds weer verrast. Of hij nu danst met zijn fabelachtige en eigenzinnige techniek, slechts staat en kijkt of speelt, altijd biologeert hij met een gevaarlijke en vertederende uitstraling tegelijk. In Naked Lunch grijpt Podsiadly de kans om al die kwaliteiten bij elkaar te brengen en zichzelf te overtreffen."
  Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2014 - "Romance, een drieluik van een schitterende pas de deux geflankeerd door indringende videobeelden, openbaart zich als een monument voor wat dans kan zijn. Wat dans móet zijn. Dit is de wereld van de dans, gevat in een majestueus portret van slechts 12 minuten. Wie erin slaagt Mozart zó naar zijn pijpen te doen dansen, schaart zich in de rangen van de grote Nederlandse Meesters."

  Over de dansprijzen
  De Zwanen worden sinds 1983 uitgereikt. De Zwanen worden ook wel de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans genoemd en hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren door deze onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. De jaarlijks uitgereikte prijs is een bronzen beeld gemaakt door choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk.

  De jury
  De VSCD dansjury 2014 bestaat uit Anita van Dolen, voorzitter jurering (dansprogrammeur Stadsschouwburg Amsterdam/Julidans), Peggy Olislaegers, voorzitter programmering (directeur Nederlandse Dansdagen),  Fons Dejong (dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof), Hildegard Draaijer (artistiek leider Theatergroep Dox), Stella van Leeuwen (programmeur theater en dans Lowlands), Nada Mounzer (redacteur NTR), Dave Schwab (dansprogrammeur Rotterdamse Schouwburg) en Liesbeth Wildschut (Lecturer Theatre and Dance Studies, Universiteit Utrecht).

  lees meer…
 • 06 oktober 2014 SHIROKURO wint Dioraphte Dansprijs 2014
  Op de laatste dag van Festival de Nederlandse Dansdagen heeft de voorstelling SHIROKURO van NBprojects i.s.m.…
  Op de laatste dag van Festival de Nederlandse Dansdagen heeft de voorstelling SHIROKURO van NBprojects i.s.m. Tomoko Mukaiyama Foundation de Dioraphte Dansprijs gekregen. De Dioraphte Dansprijs is een prijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie. Alle voorstellingen die tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen te zien zijn, dingen mee naar de prijs. Het geldbedrag van € 5000,-, beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte, is voor de promotie van het geselecteerde werk in het buitenland. De jury bestond dit jaar uit Laura Kumin (Artistiek directeur Certamen Coreográfico de Madrid, Spanje), Natasa Georgiou (Artistiek directeur Dance House Lemesos, Cyprus), Leman Yilmaz (Artistiek directeur Istanbul Theatre Festival, Turkije) en Fons Dejong (Dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof, Nederland).

  De jury over SHIROKURO: “The production most suitable for an international tour is a multidisciplinary performance, that in an ingenious way brings together, music, dance and visual arts. The hallucinating and raw music, the strength of the dancer, set and light design, come together in an overwhelming experience. It’s with great pleasure, and applause, that the Dioraphte jury 2014 awards the prize to Nicole Beutler and Tomoko Mukaiyama for SHIROKURO.”

  lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Dans? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?