dans

Dans is uitdaging, dans is gevoel, dans is plezier. Dans beweegt je! Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt Limburgse dansinitiatieven op allerlei manieren. Met informatie en advies, maar ook door workshops, cursussen, festivals en dansprojecten te organiseren voor zowel amateur als professionele dansers, docenten en choreografen.
 
Wij willen kennis uitwisselen en verdiepen, netwerken versterken en uitbreiden, goede dansinitiatieven ondersteunen en onder de aandacht brengen bij het publiek. Bovendien creëren wij graag spannende kruisbestuivingen, bijvoorbeeld door amateurs in contact te brengen met professionele choreografen en dansers.
amateurdansfestival_2015_(2)
prikbord
Zoekt u een Limburgse dansgroep, danser of choreograaf? Of heeft u een andere dansoproep of -vacature? Wij brengen het graag onder de aandacht op dit prikbord. Mail uw bericht naar gbellel@hklimburg.nl of ipoell@hklimburg.nl.
Er zijn geen prikbordberichten
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Dans? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
dans agenda
 • 09 mei 2017 - 30 mei 2017eigen activiteit Workshop 'Sponsoring is een sport!'
  30 mei in Heel
   
  Voor veel verenigingen is sponsoring een essentieel onderdeel. Maar in de huidige tijd is het…
  30 mei in Heel
   
  Voor veel verenigingen is sponsoring een essentieel onderdeel. Maar in de huidige tijd is het vinden én binden van sponsoren te vergelijken met sport. Het werven van sponsoren is een lastige klus, kost inspanning en vereist kennis van zaken. Hoe vaak heeft je vereniging onbeantwoorde sponsoringsbrieven verzonden? En waarom blijven zoveel aanvragen tot sponsoring onbeantwoord? Waarom is het zo eng om sponsoren te benaderen? Een goede sponsorrelatie is veelal te prefereren boven een eenmalige subsidie en kan je vereniging naast geld ook materiële zaken, expertise, reclame en een netwerk opleveren. 

  De workshop ‘Sponsoring is een sport!’ maakt je bewust van hoe je de kans op het succesvol werven van sponsoren kunt vergroten. De centrale vraag is: Op welke wijze kun je als vereniging de kans vergroten om succesvol sponsoren te werven? De workshop is een mix van kennisoverdracht, tips en ervaringen delen met elkaar. Door samen een sponsorplan op te zetten, gaan we in deze workshop ook praktisch aan de slag met het onderwerp.

  Let op: In deze workshop komt sponsoring door bedrijven aan bod, niet te verwarren met fondsenwerving bij instellingen (fondsen/stichtingen). 

  De workshop ‘Sponsoring is een sport!’ wordt verzorgd door: Bart Lemmen - Claassen, Moolenbeek & Partners.
    
  Voor wie?

  Bestuursleden (voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en overige bestuursleden), commissieleden, overige leden van verenigingen, (assistent-)dirigenten, docenten en instructeurs.

  Aanmelden
  Klik hier om aan te melden. Deelname is gratis. Per workshop is plaats voor maximaal 25 deelnemers. 

  Data en locaties
  Midden-Limburg 
  Datum: dinsdag 30 mei 2017
  Tijd: 19.30 – 22.00 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Don Bosco, Mgr. Savelbergweg 100, 6097 AE Heel

  Organisatie
  Het Huis voor de Kunsten Limburg voert haar steunfunctie voor de Limburgse cultuursector onder andere uit door (bij)scholing aan te bieden voor verenigingen en stichtingen. Deze workshop wordt gratis aangeboden dankzij een bijdrage uit de Motie Limburgse Volkscultuur. 

  Lees meer
 • 10 juni 2017 - 18 juni 2017 Week van de amateurkunst | De Domijnen Sittard-Geleen
  Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni 2017 nodigt De Domijnen iedereen uit om mee te doen als beoefenaar van…
  Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juni 2017 nodigt De Domijnen iedereen uit om mee te doen als beoefenaar van de Amateurkunst of als geïnteresseerde bezoeker. Dit jaar is het thema van de Week van de Amateurkunst: Ik Toon – kunst van iedereen.

  Niet alleen de beoefenaars van allerlei kunstvormen maar ook het publiek is nodig om een succes te maken van dit evenement. Daarom wordt er momenteel achter de schermen door medewerkers van De Domijnen hard gewerkt om aan iedereen een prachtig programma te presenteren. Laat u verrassen door kunst op bijzondere plekken.

  Wat gaat er zoal gebeuren:
  Zondag 11 juni is de Opening van de Week van de Amateurkunst op de Markt in Sittard.
  Beeldend kunstenaars zijn individueel en bij verenigingen druk bezig voor ‘Kunst in de Supermarkt´. Leden van jeugdorkesten slaan geen repetitie over om uitmuntend te spelen op het JeugdorkestenFestival in Kasteelpark Born.
  Schoolkinderen maken muziekinstrumenten.
  Er komen workshops en exposities. De expositie ‘In Beeld’ met werk van Amateurkunstenaars (voorheen Alphons Wintersprijs) kunt u in de bibliotheek in De Ligne zien.
  Muziek, dans, poëzie… alle kunstvormen kunnen meedoen en krijgen deze week een podium aangeboden door De Domijnen.

  Week van de Amateurkunst, Ik Toon – kunst van iedereen is cultuur voor en door inwoners van Sittard-Geleen. Neem in juni dus vooral een kijkje, misschien ook wel in uw eigen buurt.

   
  Lees meer
 • 17 juni 2017 - 18 juni 2017 Workshop dans ‘Special dance teaching method’ voor mensen met Parkinson’s
  Are you a dance teacher, trained dancer, movement practitioner or therapist?
  Would you like to discover a dance…
  Are you a dance teacher, trained dancer, movement practitioner or therapist?
  Would you like to discover a dance teaching method that can improve the daily life of people with Parkinson's and their caregivers or family members?

  Get trained through an acclaimed global program that brings the world of dance into the everyday life of people living with Parkinson's.

  The programme consists of specially-designed training modules, demo classes and interactive sessions. You will discover the fruitful and exciting aspects of a customized dance experience for people living with Parkinson's Disease.

  The workshop is organised by Care to Dance? in association with Dance for PD. Maïté Guérin is facilitator.
  Maïté is co-founder of GOTRA dance company and director of the Care to Dance program. She is in the process of becoming a certified Dance for PD® teacher.
  Since the start in 2007, more than 600 teachers from 30 U.S. states and 17 countries have participated in Dance for PD workshops, developed by the Mark Morris Dance Group and Brooklyn Parkinson Group in New York.

  Programma
  Zaterdag 17 juni 2017
  10.00 – 12.00 uur – Informatie over de ziekte Parkinson
  13.00 - 15.00 uur – Training in Veiligheid en lesgeven
  15.20 - 17.30 uur – vorm een groep/ stel een oefening samen

  Zondag 18 juni 2017
  10.00 - 12.00 - Practicum
  13.00 - 14.00 - Q&A en voorbereidingen voor de ‘open class’
  14.00 - 15.00 - open class met mensen die Parkinson hebben en hun verzorgers
  15.00 - 16.00 – Koffie en napraten met alle deelnemers

  Kosten
  € 110 per person, incl. lunch, koffie en thee.
  Deelnemen? Stuur dan een e-mail naar caretodance2014@gmail.com.

  Datum: zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2017
  Locatie: AINSI Maastricht, Lage Kanaaldijk 112-113, Maastricht


  Lees meer
 • 23 juni 2017 10:00 - 16:00 Workshop Dansspetters
  Een creatieve dansmethodiek voor dansdocenten die werken met kinderen.

  Maria Speth is al langer bekend door…
  Een creatieve dansmethodiek voor dansdocenten die werken met kinderen.

  Maria Speth is al langer bekend door haar methodiek Dansspetters. Ze schreef Dansspetters I, een dansprogramma dat zowel structuur biedt als ruimte voor exploratie. Daarop volgde Dansspetters II, een boek als een mozaïek van dans, drama en beeldende elementen die elkaar ondersteunen en aanvullen. Dansspetters III richt zich op het creatieve proces.

  Alle drie de boeken zitten vol dansideeën en muzikale suggesties. Het materiaal is oorspronkelijk ontwikkeld voor het basisonderwijs, maar oogst ook veel succes in de wereld van de amateurdans.
  Tijdens de workshopdag die bedoeld is voor dansdocenten die werken met kids zal Maria Speth vooral werken vanuit dansspetters III.

  Over Maria Speth
  Maria Speth ontwikkelt dansmateriaal, geeft workshops en doceert al jaren op dansacademies, conservatoria, pedagogische instituten en het amateurdansveld.
  Ook is ze vicevoorzitter van het wereldwijde netwerk Dance and the Child.

  Datum: vrijdag 23 juni 2017, 10.00 tot 16.00 uur
  Locatie: afhankelijk van de inschrijvingen
  Prijs: 125 euro
  Aanmelden: Maria Hermans, coordinator Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg SKL, via e: maria.hermans@maastricht.nl of t: 06 21479094.


  Lees meer
dans nieuws
 • 10 mei 2017 Europese erkenning voor festival Cultura Nova
  Donderdag 4 mei heeft de Heerlense stichting Cultura Nova het Europese EFFE-keurmerk mogen ontvangen. Een internationale…
  Donderdag 4 mei heeft de Heerlense stichting Cultura Nova het Europese EFFE-keurmerk mogen ontvangen. Een internationale jury onder leiding van Sir Jonathan Mills heeft festivals uit 39 landen het EFFE-label toegekend. EFFE- Europe for Festivals, Festivals For Europe is een Europees label voor bijzondere festivals dat op initiatief van de European Festival Association wordt uitgereikt.

  ‘De jury waardeert het sterke nationale en internationale profiel van het festival mede als de succesvolle mix van artistiek programma en betrokkenheid van de gemeenschap.’

  De organisatoren zijn blij met de toekenning van het EFFE-label. Het geeft niet alleen een stuk internationale erkenning van het belang van Cultura Nova, maar het vergroot ook de kansen op internationale samenwerking. Het is ook een opsteker voor Heerlen en Parkstad, gelegen in een Euregio, kan men zich in heel Europa profileren als bijzonder en cultureel aantrekkelijk.

  Het 27ste festival Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017.

    lees meer…
 • 18 april 2017 Danskamp voor kids met diverse workshops in zomervakantie
  Summerdance is een danskamp voor jongens en meisjes tussen de 7 en 18 jaar. Het danskamp wordt gehouden in de zomervakantie…
  Summerdance is een danskamp voor jongens en meisjes tussen de 7 en 18 jaar. Het danskamp wordt gehouden in de zomervakantie en vindt plaats in de prachtige dansstudio van de Bengele, in Nederweert. Van maandag tot en met vrijdag wordt er van 9.00 tot 16.30 uur gedanst.

  Een enthousiast team van dansdocenten en specialisten van verschillende dansstijlen staan klaar om je de nieuwste moves uit de danswereld te leren! Ben jij klaar voor een week vol dansplezier met vriendinnen en vrienden? Doe dan mee met Summerdance 2017 en 'Dance Your Heart Out!’. Meer informatie? Check de website: www.summerdance-weert.nl.

  Avondprogramma
  Om 16.30 uur staat de avondcrew voor je klaar met een bomvol avondprogramma. Nadat je de gelegenheid hebt gehad om te douchen, zal om 17.30 uur het buffet klaar staan! Variërend van ‘soep met een broodje knak’ tot ‘pannenkoeken met verse aardbeien’! Met genoeg vitaminen en groente om er de volgende dag weer tegenaan te gaan. Op het activiteitenprogramma staan onder andere: ‘zwart- wit fotoshoot’, ‘crazy 88 tocht’ en ‘catwalktraining’.

  Je kunt ervoor kiezen om te blijven slapen, maar eet en slaap je liever thuis? Dan is dat ook een mogelijkheid! Kijk voor een overzicht van ons aanbod op de website.

  Datum: maandag 17 juli t/m vrijdag 21 juli 2017
  Locatie: Dansstudio van de Bengele, De Bengele 8, Nederweert
  Kosten: €285,- (incl. overnachten)/ €220,- (excl. overnachten)

  lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?