dans

Dans is uitdaging, dans is gevoel, dans is plezier. Dans beweegt je! Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt Limburgse dansinitiatieven op allerlei manieren. Met informatie en advies, maar ook door workshops, cursussen, festivals en dansprojecten te organiseren voor zowel amateur als professionele dansers, docenten en choreografen.
 
Wij willen kennis uitwisselen en verdiepen, netwerken versterken en uitbreiden, goede dansinitiatieven ondersteunen en onder de aandacht brengen bij het publiek. Bovendien creëren wij graag spannende kruisbestuivingen, bijvoorbeeld door amateurs in contact te brengen met professionele choreografen en dansers.

In onze projecten werken wij nauw samen met de Dansdocenten Vereniging Limburg, de Limburgse dansscholen, de theaters in Limburg, professioneel Danshuis Station Zuid, Kunstfactor, de Nederlandse Dansdagen en anderen.  
dans_amateur_dansfestival_venlo62
prikbord
Zoek je een Limburgse dansgroep, danser of choreograaf? Of heb je een andere dansoproep? Wij brengen het graag onder de aandacht op dit prikbord. Mail je bericht naar mfrencken@hklimburg.nl.
20-11-2014 13:38,

Dance Studio FAME zoekt dansdocent

Dance Studio FAME is op zoek naar een gemotiveerde dansdocent (m/v). Het betreft een functie van eind… Dance Studio FAME is op zoek naar een gemotiveerde dansdocent (m/v). Het betreft een functie van eind februari t/m juni 2015 ter vervanging voor zwangerschapsverlof. Voor het komende schooljaar is Dance Studio FAME tevens op zoek naar een dansdocent die het vaste docententeam komt versterken.
 
Functie-inhoud:
De docent is onderdeel van een docententeam, werkzaam binnen het vaste lesrooster in de balletschool. De docent voert de activiteiten zelfstandig uit. Na overleg (op basis van de door Dance studio FAME opgestelde doelstellingen en plannen), maakt de docent zelf een passende lesinhoud. Tijdens de werkzaamheden werkt de docent vanuit de visie van Dance Studio FAME.
 
De volgende taken maken deel uit van de functie:
• het verzorgen van danslessen •  overleg en evaluatie met de werkgever/leidinggevende.
 
Functie-eisen:
• enthousiaste en gemotiveerde dansdocent.
• beheersen van één (of meer) van de volgende stijlen: kinderdans, jazz, modern, klassiek, spitzen en sportlessen.
• in het bezit zijn van een MBO/ HBO dansdocentendiploma.
• ervaring met lesgeven is een pré.
 
Kenmerken: • betrouwbaar • ondernemend • flexibel  • creatief • goede communicatieve vaardigheden  • goede beheersing van de Nederlandse taal • vermogen om zowel dansinhoudelijk als qua lesorganisatie aan te sluiten bij de diverse doelgroepen
 
Geboden:
• Een inspirerende en uitdagende functie  • Een dynamische werkomgeving
• Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng • Een relatief kleine organisatie waarin teamspirit zeer belangrijk is
• Periode: eind februari  t/m juni 2015 • Nul uren contract / werken op freelance basis.
 
Contact- en vacature informatie
Interesse? Stuur een mail met CV en motivatie naar: Dance Studio FAME, t.a.v. Vanessa Matern:  info@dancestudiofame.nl
 
Reageren kan tot 1 januari 2015. Meer informatie? Zie www.dancestudiofame.nl of bel 06-28931165. Je ontvangt bevestiging na ontvangst van je email. Een select aantal docenten zal worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Dance Studio FAME
Dance Studio FAME gelegen in het dorp Spaubeek biedt een gevarieerd aanbod van dansstijlen, lesniveaus, educatieve activiteiten en speciaal ontwikkeld lesmateriaal waarin zij dans in al haar facetten dichtbij kinderen, jongeren en volwassenen brengt.
06-11-2014 11:28,

Urban dansers gezocht voor muziektheaterproductie

Gezocht: urban dansers voor korte optredens in avondvullende muziektheaterproductie 'La Gran Esperanza'…
Gezocht: urban dansers voor korte optredens in avondvullende muziektheaterproductie 'La Gran Esperanza' Maastricht in regie van Tamara Jongerden.

Wens: Old School Dance op klassieke Spaanse muziek, plus acteer- /figurantenwerk en (koor)zang.

De choreografie wordt verzorgd. Repetitietijd in overleg, optredens vinden plaats in april 2015.

Repetities:
- Zaterdag 21 maart 2015
- Zondag 29 maart 2015
- Zaterdag 11 april 2015
- Zondag 12 april 2015 (doorloop)
- Dinsdag 14 april 2015 (doorloop in het theater, Bordenhal)
- Woensdag 15 april 2015 (technische doorloop) 
- Donderdag 16 april 2015 (generale repetitie)
 
Voorstellingen:
- Vrijdag 17 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zaterdag 18 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zondag 19 april 2015 (middag- of avondvoorstelling)
- Zaterdag 25 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zondag 26 april 2015 (middag- of avondvoorstelling)

Interesse? Neem contact op met Tamara Jongerden via 06 29220669  of tyjongerden@cs.com.
dans agenda
 • 23 november 2014 13:00 - 17:00 Dans- en muziekworkshops Kunstbende Limburg in Roermond
  Kunstbende Limburg en de ECI Cultuurfabriek organiseren op zondag 23 november tussen 13 en 17 uur in de ECI Cultuurfabriek…

  Kunstbende Limburg en de ECI Cultuurfabriek organiseren op zondag 23 november tussen 13 en 17 uur in de ECI Cultuurfabriek in Roermond diverse workshops voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Dit zijn: 

  Songwriting (door Tim Akkerman, Ex-frontman van Di-Rect)
  Tim Akkerman is een Nederlandse singer-songwriter. Tim werd bekend als leadzanger en gitarist van de Haagse band Di-rect. Met Di-rect bracht hij maar liefst 6 studio-albums uit en tourde hij meer dan 10 jaar het land rond, zo stond hij o.a. op grote podia als Pinkpop. In maart 2009 stapte hij uit de band om verder te gaan als soloartiest.

  Dans (door Robin Voss, danser Armin van Buuren wereldtour)
  De Roermondse danser Robin Voss reist momenteel de hele wereld rond met Armin van Buuren. Hij is één van de vier showdansers van de ‘Armin van Buuren Intense World Tour’. Afgelopen jaar ging een van zijn grote dromen in vervulling: optreden in Madison Square Garden in New York; een van de bekendste hallen ter wereld! Robin danst ook vaker voor merken als Nike en is naast zijn danscarrière ook nog model.

  DJ (door 2DIRTY)
  2DIRTY draaide de afgelopen 5 jaar in meer dan 10 verschillende landen. Ze werden maar liefst vijf keer uitgenodigd om te draaien op nummer 1 dancefestival Tomorrowland. Ook stonden ze als headliner in clubs als Nikki Beach, Noxx Antwerpen, Bloomingdale, La Rocca en nog veel meer. Tijdens de workshop zal 2DIRTY het vooral gaan hebben hoe je je carrière beter kunt opbouwen als jonge DJ en hoe je jezelf dus beter in de markt kunt zetten. Ook geven ze hun tips & tricks op de DJ set. Het wordt een interactieve workshop, dus bedenk van tevoren alvast wat vragen die je beantwoord zou willen hebben.

  Aanmelden kan op www.kunstbendelimburg.nl/workshopseci

dans nieuws
 • 12 november 2014 Huis voor de Kunsten Limburg zoekt Lid van de Raad van Toezicht
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht.

  Wij zijn een stichting, die…
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht.

  Wij zijn een stichting, die in de meest brede zin ondersteuning biedt aan organisaties, instellingen en personen, die actief zijn op het brede terrein van cultuur in de provincie Limburg. Het Huis wordt bestuurd door een directeur onder toezicht van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit 4 personen. Naast de Raad van Toezicht kent de stichting nog een Deelnemersraad en een Gebruikersraad.

  Ga naar www.hklimburg.nl/vacatures voor een uitgebreid functieprofiel.
 • 06 oktober 2014 Gouden Zwaan voor Larissa Lehznina
  Zondag 5 oktober zijn de Zwanen - de dansprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD)…
  Zondag 5 oktober zijn de Zwanen - de dansprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) - uitgereikt in de uitzending van NTR Podium tijdens De Nederlandse Dansdagen. Larissa Lezhnina ontving de Gouden Zwaan 2014. De Gouden Zwaan is de VSCD Dansprijs voor de danser(es) of choreograaf werkzaam in Nederland die met zijn of haar carrière een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse dans. Igor Podsiadly ontving de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in Naked Lunch. Het Nationale Ballet ontving de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie voor Romance uit het programma Dutch Doubles.

  Uit het juryrapport
  Gouden Zwaan 2014 - "Larissa Lezhnina was in 1994 de eerste Russische soliste van faam die de overstap maakte naar Het Nationale Ballet, om daar 20 jaar lang een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het gezelschap. Niet alleen zette haar toegewijde aanwezigheid en zuivere techniek de standaard voor menig collega, haar aanwezigheid was indirect ook een uitnodiging aan andere vermaarde solisten om naar Amsterdam te komen en hun excellentie bij Het Nationale Ballet verder te vervolmaken."
  Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2014 - "Met Igor Podsiadly hebben Guy & Roni zo’n beeldbepalende danser in huis. Een breed getalenteerde performer die het publiek steeds weer verrast. Of hij nu danst met zijn fabelachtige en eigenzinnige techniek, slechts staat en kijkt of speelt, altijd biologeert hij met een gevaarlijke en vertederende uitstraling tegelijk. In Naked Lunch grijpt Podsiadly de kans om al die kwaliteiten bij elkaar te brengen en zichzelf te overtreffen."
  Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2014 - "Romance, een drieluik van een schitterende pas de deux geflankeerd door indringende videobeelden, openbaart zich als een monument voor wat dans kan zijn. Wat dans móet zijn. Dit is de wereld van de dans, gevat in een majestueus portret van slechts 12 minuten. Wie erin slaagt Mozart zó naar zijn pijpen te doen dansen, schaart zich in de rangen van de grote Nederlandse Meesters."

  Over de dansprijzen
  De Zwanen worden sinds 1983 uitgereikt. De Zwanen worden ook wel de ‘Oscars’ van de Nederlandse dans genoemd en hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren door deze onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. De jaarlijks uitgereikte prijs is een bronzen beeld gemaakt door choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk.

  De jury
  De VSCD dansjury 2014 bestaat uit Anita van Dolen, voorzitter jurering (dansprogrammeur Stadsschouwburg Amsterdam/Julidans), Peggy Olislaegers, voorzitter programmering (directeur Nederlandse Dansdagen),  Fons Dejong (dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof), Hildegard Draaijer (artistiek leider Theatergroep Dox), Stella van Leeuwen (programmeur theater en dans Lowlands), Nada Mounzer (redacteur NTR), Dave Schwab (dansprogrammeur Rotterdamse Schouwburg) en Liesbeth Wildschut (Lecturer Theatre and Dance Studies, Universiteit Utrecht).

  lees meer…
 • 06 oktober 2014 SHIROKURO wint Dioraphte Dansprijs 2014
  Op de laatste dag van Festival de Nederlandse Dansdagen heeft de voorstelling SHIROKURO van NBprojects i.s.m.…
  Op de laatste dag van Festival de Nederlandse Dansdagen heeft de voorstelling SHIROKURO van NBprojects i.s.m. Tomoko Mukaiyama Foundation de Dioraphte Dansprijs gekregen. De Dioraphte Dansprijs is een prijs voor een dansvoorstelling met internationale potentie. Alle voorstellingen die tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen te zien zijn, dingen mee naar de prijs. Het geldbedrag van € 5000,-, beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte, is voor de promotie van het geselecteerde werk in het buitenland. De jury bestond dit jaar uit Laura Kumin (Artistiek directeur Certamen Coreográfico de Madrid, Spanje), Natasa Georgiou (Artistiek directeur Dance House Lemesos, Cyprus), Leman Yilmaz (Artistiek directeur Istanbul Theatre Festival, Turkije) en Fons Dejong (Dansprogrammeur Theater aan het Vrijthof, Nederland).

  De jury over SHIROKURO: “The production most suitable for an international tour is a multidisciplinary performance, that in an ingenious way brings together, music, dance and visual arts. The hallucinating and raw music, the strength of the dancer, set and light design, come together in an overwhelming experience. It’s with great pleasure, and applause, that the Dioraphte jury 2014 awards the prize to Nicole Beutler and Tomoko Mukaiyama for SHIROKURO.”

  lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Dans? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?