dans

Dans is uitdaging, dans is gevoel, dans is plezier. Dans beweegt je! Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt Limburgse dansinitiatieven op allerlei manieren. Met informatie en advies, maar ook door workshops, cursussen, festivals en dansprojecten te organiseren voor zowel amateur als professionele dansers, docenten en choreografen.
 
Wij willen kennis uitwisselen en verdiepen, netwerken versterken en uitbreiden, goede dansinitiatieven ondersteunen en onder de aandacht brengen bij het publiek. Bovendien creëren wij graag spannende kruisbestuivingen, bijvoorbeeld door amateurs in contact te brengen met professionele choreografen en dansers.

In onze projecten werken wij nauw samen met de Dansdocenten Vereniging Limburg, de Limburgse dansscholen, de theaters in Limburg, professioneel Danshuis Station Zuid, Kunstfactor, de Nederlandse Dansdagen en anderen.  
dans_amateur_dansfestival_venlo62
prikbord
Zoek je een Limburgse dansgroep, danser of choreograaf? Of heb je een andere dansoproep of -vacature? Wij brengen het graag onder de aandacht op dit prikbord. Mail je bericht naar mfrencken@hklimburg.nl.
Er zijn geen prikbordberichten
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Dans? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
dans agenda
 • 01 juli 2016 10:30 - 15:00 Voorlichtingsbijeenkomst Creative Europe Museumplein Limburg
  De Provincie Limburg organiseert in samenwerking met de Creative Europe Desk | DutchCulture op vrijdag 1 juli 2016…
  De Provincie Limburg organiseert in samenwerking met de Creative Europe Desk | DutchCulture op vrijdag 1 juli 2016 een voorlichtingsbijeenkomst over Europese subsidieprogramma’s voor culturele projecten. De provincie wil hiermee culturele instellingen uit alle kunstdisciplines informeren over de mogelijkheden van subsidie en kansen in Europa.  
   
  DutchCulture is een organisatie die zich richt op internationale culturele samenwerkingen. De medewerkers bieden advies en informatie over kansen voor erfgoed en cultuur in het internationale culturele veld. Tijdens de bijeenkomst geven zij een overzicht van mogelijkheden bij verschillende Europese subsidieprogramma’s. Daarbij wordt specifiek het subprogramma Cultuur binnen Creative Europe uitgelicht. Dit gebeurt aan de hand van praktijkvoorbeelden uit Limburg.
   
  Programma:
  10:30 - 11:00 uur: Registratie, koffie/thee
   
  11:00 - 11:15 uur: Welkomstwoord vanuit de provincie door Ger Koopmans, Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg.
   
  11:15 - 12:15 uur: Presentatie over DutchCulture en het Creative Europe programma door Klaartje Bult, programma manager Creative Europe.
   
  12:15 - 12:30 uur: Leo Swinkels, directeur Hogeschool Zuyd, vertelt over zijn ervaring met de Creative Europe aanvraag voor het (gehonoreerde) project PLETA.
  .
  12:30 - 13:30 uur Lunch
   
  13:30 - 14:00 uur: Maxime Zeef, adviseur Creative Europe en Erfgoed in Europa, gaat in op de verschillende (financierings)kansen voor erfgoed en cultuur binnen Europese subsidieprogramma’s.
   
  14:00 - 14:25 uur: Hans Gubbels, directeur Museumplein Limburg, vertelt over zijn ervaringen met Creative Europe en het Cube Design Museum.
   
  14:30 - 14:45 uur: Voorstelling in het Columbus Earth Theater, 'Zwart: een ondergrondse reis door de mijnen'.
   
  Tot slot hebben deelnemers de gelegenheid om het Cube Design Museum en Continium Discovery Center te bezoeken.  
   
  Praktische informatie:
  Datum: 1 juli 2016
  Tijd: 10:30- 14:45 uur
  Locatie: Cube Design Museum, Museumplein 2, Kerkrade
   
                                  
 • 19 juli 2016 - 21 juli 2016 Muziek- en Dansspektakel EASE ON DOWN | Opleiding Dans Maastricht
  Met de thema’s ‘Passie, Hersenen en Lef’  uit de musical ‘The Wiz’ presenteert Opleiding Dans Maastricht…
  Met de thema’s ‘Passie, Hersenen en Lef’  uit de musical ‘The Wiz’ presenteert Opleiding Dans Maastricht en VHBO Maastricht Muziek op 19, 20 en 21 juli 2016 EASE ON DOWN in VHBO Aula-Theater, Maastricht. Dit muziek- en dansspektakel is de eindvoorstelling van Opleiding Dans Maastricht met een speciale samenwerking met de Muziek+ klassen van het Bonnefanten College.
   
  Speciaal voor EASE ON DOWN hebben gastchoreografen Patrizio Bucci (Project Sally) en Colin Sinclair (Sinclair Arts) uitdagende stukken gemaakt voor de leerlingen van Opleiding Dans Maastricht. Renée Joosten begeleidde zangers en muzikanten om een aantal van de dansstukken live te ondersteunen.
  Daarnaast kwam er een bijzondere samenwerking kwam tot stand met dansers van ODM, Kumulus IDA en Fontys Tilburg, in het stuk BAM! dat Joost Vrouenraets (GOTRA) eerder dit jaar maakte.
  Ook zijn er choreografieën van Jennifer Romen met de groep OXYGEN die bestaat uit oud-, huidige en toekomstige leerlingen van ODM. Samen met het werk van de vaste docenten/choreografen van de opleiding; Csaba Kvasz, Gideon Poirier, Jennifer Romen en Marishka van Loon, wordt deze avond één om niet te missen!

  Klik hier om de flyer van EASE ON DOWN te bekijken.

  Datum: 19, 20 en 21 juli, 20.00 uur
  Locatie: VHNO Aula-Theater, Eenhoornsingel 100, Maastricht
  Entree: € 12,50 en € 7,50


  Lees meer
 • 23 juli 2016 15:00 - 18:30 Workshop traditionele Japanse dans | Atsushi Heki
  De traditionele Japanse dans wordt in Japan ‘Mai’ genoemd en betekent ‘non-verbale communicatie’. De Mai,…
  De traditionele Japanse dans wordt in Japan ‘Mai’ genoemd en betekent ‘non-verbale communicatie’. De Mai, ontwikkelt in het de laatste jaren van 1800 en het begin van 1900, kent vele invloeden uit het westen van Japan. Het is ontstaan uit de combinatie van ontelbare Japanse dansen van verschillende regio’s en dorpen uit het hele land. Deze dansen zijn met elkaar verweven totdat de Mai ontstond.
   
  In de workshop leer je technieken en de basis die horen bij de Mai. Ook zal er na de workshop een performance zijn van choreograaf, danser en musicus Atsuki Heki. Deze choreograaf is geboren in Kyoto. Hij studeerde contemporary- en traditionele Japanse dans en werkt over de hele wereld.
   
  Datum: 23 juli 2016, 15.00 uur – 18.30 uur
  Locatie: Dansstudio AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113, Maastricht
  Kosten: € 50,00
   
  Voor meer informatie en inschrijving kun je contact opnemen via e-mail.


  Lees meer
 • 15 augustus 2016 - 25 augustus 2016eigen activiteit STEP FORWARD! Summer Academy 2016
  Met danslessen van Maïté Guérin, Joost Vrouenraets, Mami Izumi en Rakesh Sukesh!

  Van 15 t/m 25 augustus 2016…
  Met danslessen van Maïté Guérin, Joost Vrouenraets, Mami Izumi en Rakesh Sukesh!

  Van 15 t/m 25 augustus 2016 vindt de STEP FORWARD! SUMMER ACADEMY plaats in de ECI Cultuurfabriek (ECI 13) in Roermond. STEP FORWARD! is bedoeld voor jonge talentvolle dansers, gemotiveerde amateurdansers en dansdocenten. Tijdens de zomervakantie kunnen zij zich voorbereiden op het nieuwe dansseizoen door middel van intensieve trainingen. STEP FORWARD! SUMMER ACADEMY is een initiatief van GOTRA | Joost Vrouenraets, Huis voor de Kunsten Limburg en ECI Cultuurfabriek.

  Deelnemers van STEP FORWARD! hebben de mogelijkheid om hun eigen programma samen te stellen. Zo kan er gekozen worden om deel te nemen aan één of meerdere lessen per dag of zelfs het volledige programma gedurende één of twee weken in de periode van 15 t/m 25 augustus. Deelnemers kunnen kiezen uit lessen Contemporary, Yoga, Ballet, Repertoire etc. Er geldt een minimum leeftijd van 13 jaar en per les is er plek voor 25 dansers. De lessen worden gegeven door vier ervaren en deskundige choreografen/dansers Maïté Guérin, Joost Vrouenraets, Mami Izumi en Rakesh Sukesh, die ieder uitblinken in hun eigen discipline.

  Naast STEP FORWARD! voor talentvolle dansers en gemotiveerde amateurdansers zijn er ook de Intraindagen, een speciaal programma voor dansdocenten. Met een bulk aan inspiratie en kennis kan de dansdocent zich voorbereiden op het nieuwe dansseizoen. De Intraindagen vinden plaats van 22 t/m 25 augustus.

  Inschrijven voor STEP FORWARD! en de Intraindagen kan tot 21 juli 2016 door een e-mail te sturen naar Irene Poell, productiemedewerker dans bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via ipoell@hklimburg.nl. Let op: het aantal deelnemersplaatsen is beperkt. De kosten voor één losse les bedragen € 15,-. Deelnemers die het volledige programma van twee weken (met vier lessen per dag) volgen betalen € 500,-. Volledige deelname gedurende één week kost € 250,-. Early bird: Schrijf je je in vóór 27 juni én neem je deel aan het volledige programma, dan betaal je respectievelijk € 450,- en € 225,-. Door ondersteuning van het Huis voor de Kunsten Limburg kunnen de Intraindagen voor dansdocenten tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden. Een dansdocententraining van één les per dag kost € 12,50, voor twee lessen per dag bedragen de kosten € 20,-.

  Klik hier voor meer informatie, de brochure van STEP FORWARD! en het volledige prijsoverzicht.
 • 21 oktober 2016 00:00 - 00:00 Project Sally Maastricht viert 10 jarig jubileum | 21 oktober 2016
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig…
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes het jubileum met drie activiteiten vol dans, muziek en plezier voor het jonge publiek.
   
  Op vrijdag 21 oktober is er een speciale editie van REVOLT XL met maar liefst 25 dansers op het podium en aansluitend een spetterende afterparty.
   
  Klik hier voor meer informatie over Project Sally, de locaties en tijden van het jubileumfeest.

  Lees meer
 • 22 oktober 2016 00:00 - 00:00 Project Sally Maastricht viert 10 jarig jubileum | 22 oktober 2016
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig…
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes het jubileum met drie activiteiten vol dans, muziek en plezier voor het jonge publiek.
   
  Op zaterdag 22 oktober is er een mini FASHIONCLASH met dans en mode voor en door kids.
   
  Klik hier voor meer informatie over Project Sally, de locaties en tijden van het jubileumfeest.

  Lees meer
 • 30 oktober 2016 00:00 - 00:00 Project Sally Maastricht viert 10 jarig jubileum | 30 oktober 2016
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig…
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes het jubileum met drie activiteiten vol dans, muziek en plezier voor het jonge publiek.

  Op zondag 30 oktober is er de pyjamaparty met een heerlijk ontbijt in pyjama in het theater. Aansluitend volgt de voorstelling DEKBED (4+) en een dansworkshop.
   
  Klik hier voor meer informatie over Project Sally, de locaties en tijden van het jubileumfeest.


  Lees meer
meer items…
dans nieuws
 • 08 juni 2016 Genomineerden Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016 bekend
  Choreografen Marina Mascarell, Jasper van Luijk en Katja Heitmann zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse…
  Choreografen Marina Mascarell, Jasper van Luijk en Katja Heitmann zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2016. De Nederlandse Dansdagen nodigt ieder jaar professionals uit het dansveld uit veelbelovende choreografen, die nog geen structurele subsidie ontvangen, voor deze stimuleringsprijs voor te dragen. Met de prijs van € 12.000,- , beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht, kan de winnende maker een nieuw werk initiëren en ontwikkelen. De programmaredactie van de Nederlandse Dansdagen kiest, op basis van voordrachten uit het Nederlandse dansveld, drie genomineerden.

  Marina Mascarell
  Marina Mascarell (1980) danste jarenlang voor het Nederlands Dans Theater 1 en 2 en het Cedar Lake Contemporary Ballet. In 2011 maakte zij bij Korzo haar eerste choreografie en sindsdien blijft zij zich sterk ontwikkelen in haar makerschap. Haar werk kenmerkt zich door poëtische, betoverende beelden met krachtige nuances, waarmee zij het publiek uitnodigt de huidige staat van onze maatschappij onder de loep te nemen. Mascarell weet als geen ander haar betrokkenheid bij de samenleving in dans te vertalen. In 2015 ontving zij de BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent.
   
  Jasper van Luijk
  De jonge, gedreven Jasper van Luijk (1987) staat aan het begin van zijn carrière, maar verovert al sinds een aantal jaar het Nederlandse danslandschap met sterke choreografieën waarin de intermenselijke relatie centraal staat. Hij legt sterk de nadruk op het creëren van situaties op het podium waarin de performers zichzelf en het publiek door middel van actuele keuzes beïnvloeden. Van Luijk sluit naadloos aan bij het geluid van een nieuwe generatie, door kritisch naar de chaotische, huidige en onvoorspelbare tijdsgeest te kijken.
    
  Katja Heitmann
  Al tijdens haar studie viel Katja Heitmann (1987) op door haar ontregelende concepten en haar enorme gedrevenheid. De afgelopen jaren etaleerde ze een uniek talent om het publiek op een humoristische, verrassende en mysterieuze manier bij haar werk te betrekken. In een snel veranderende samenleving onderzoekt Heitmann de invloed van hedendaagse technologieën op de identiteit van het menselijk lichaam. Ze bevraagt onze definitie van realiteit en stelt expliciet aan de orde welke rol de kunsten hierin kunnen spelen. Zo onderzoekt ze voortdurend nieuwe thema’s en disciplines en ontwikkelt ze haar eigen vorm van ‘nomadisch danstheater’.
   
  Opzet prijs
  In september, voorafgaand aan Festival de Nederlandse Dansdagen, presenteren de genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan een commissie. Tijdens de 19e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen op 7, 8 en 9 oktober 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt.
   
  De commissie, onder voorzitterschap van festivaldirecteur Ronald Wintjens, bestaande uit Wethouder Cultuur Maastricht Mieke Damsma, Ton Smeets van Stichting Cultuur en Bedrijf Maastricht, algemeen directeur Peggy van Sebillen van Zuiderlicht, directeur Branko Popovic van Fashionclash, choreograaf Andrea Leine en docent Jan van Opstal van Toneelacademie Maastricht zal na dialoog met de drie makers, over hun artistieke plan en hun cultureel ondernemerschap, de winnaar kiezen. De prijs van € 12.000,- wordt geïnvesteerd in het nog te creëren werk dat in 2017 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaat.
   
  Eerdere winnaars waren o.a. Joeri Dubbe (2011), Alida Dors (2012), Giulio D’Anna (2013) en Cecilia Moisio (2014). De voorstelling HASHTAG van Loïc Perela, de winnaar van vorig jaar, gaat op zaterdag 8 oktober 2016 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première.

  lees meer…
 • 30 mei 2016 Intrain4daagse vooropleiding Dans ArtEZ in Venlo
  Voorafgaand aan het nieuwe dansseizoen is er van maandag 29 augustus t/m donderdag 1 september 2016 een ‘intrain4daagse’…
  Voorafgaand aan het nieuwe dansseizoen is er van maandag 29 augustus t/m donderdag 1 september 2016 een ‘intrain4daagse’ op de locatie van ArtEZ Vooropleiding Dans in Venlo. Er zal in drie disciplines les worden gegeven door de docenten Liesbeth Wiertz (klassieke dans), Dimfy Koolen (moderne dans) en Sonja Bakker (jazz dans).
  Het programma ziet er als volgt uit:
  10:00 – 11:30 uur: klassieke dans                             docent: Liesbeth Wiertz (pianist: Elena Herber)
  12:00 – 13:30 uur: moderne dans                             docent: Dimfy Koolen                
  14:00 – 15:30 uur: jazz dans                                      docent: Sonja Bakker

  De kosten voor deelname zijn:
  1 les per dag: 42,50 euro
  2 lessen per dag: 57,50 euro 
  3 lessen per dag: 72,50 euro
   
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
  Liesbeth Wiertz
  ewiertz@ogvo.nl

  Klik hier voor het downloaden van het inschrijfformulier. 

  Inschrijven kan vóór 28 juni door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar:
  Valuascollege t.a.v. Liesbeth Wiertz
  Hogeweg 24
  5911 EB Venlo

 • 26 mei 2016 Provincie Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg tekenen uitvoeringsovereenkomst m.b.t. transitietraject Huis voor de Kunsten Limburg
  Tijdens de vergadering van de Gebruikersraad van het Huis voor de Kunsten Limburg op dinsdag 24 mei jl. ondertekenden…
  Tijdens de vergadering van de Gebruikersraad van het Huis voor de Kunsten Limburg op dinsdag 24 mei jl. ondertekenden Ger Koopmans (Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg) en Pé Diederen (directeur van het Huis voor de Kunsten Limburg) de uitvoeringsovereenkomst met betrekking tot het transitietraject van het Huis voor de Kunsten Limburg. Beide partijen kwamen in januari 2015 overeen om gezamenlijk en in goed samenspel d.m.v. een transitietraject vorm te geven aan het effectiever en efficiënter uitvoeren van de steunfunctie van het Huis. Met het ondertekenen van de uitvoeringsovereenkomst wordt een volgende stap gezet in de implementatie van de transitie. Zo zal het Huis met enthousiasme aan de slag gaan met het vernieuwend consulentschap en het toekomstproof maken van de organisatie.
   
 • 17 mei 2016 'Heel Weert Wenst' stimuleert sociale cohesie in Weert d.m.v. kunst en cultuur
  'Heel Weert Wenst' is een initiatief van Huis voor de Kunsten Limburg, Wonen Limburg, Punt Welzijn, RICK en Rabobank…
  'Heel Weert Wenst' is een initiatief van Huis voor de Kunsten Limburg, Wonen Limburg, Punt Welzijn, RICK en Rabobank Weerterland en Cranendonck. Deze organisaties willen de bewoners van diverse wijken in Weert door middel van kunst en cultuur ondersteunen bij het verbeteren van hun buurt en een basis leggen voor nieuwe sociale netwerken.

  De initiatiefnemers van 'Heel Weert Wenst' zijn van mening dat kunst en cultuur de sociale cohesie in een wijk, dorp of stad kunnen versterken. Bewoners van diverse wijken in de Gemeente Weert worden uitgedaagd om na te denken over de situatie in hun eigen wijk. Het project probeert de wensen van bewoners met betrekking tot de wijk boven tafel te krijgen. 

  De wensen van bewoners worden opgehaald met de zogenaamde 'Wensfabriek', een wonderlijke machine die al borrelend en stomend door de wijken van Weert rijdt en jong en oud aanzet om op een andere manier over hun eigen wijk na te denken. Een artistiek team gaat in de wijk het gesprek aan met bewoners en inspireert hen om op een ludieke, originele wijze om hun beste idee in te deponeren in de Wensfabriek. De wens die door de meerderheid van de bewoners wordt gedragen, wordt (onder begeleiding van en met hulp en adviezen van de initiatiefnemers van Heel Weert Wenst) uitgevoerd door de buurtbewoners zelf. Zij zijn zelf de initiatiefnemers en gezamenlijk verantwoordelijk voor de daadwerkelijke realisering van de wensen. 

  'Heel Weert Wenst' gaat van start met een pilot in de wijk Fatima in Weert. De Wensfabriek bezoekt op woensdag 18 mei a.s. het schoolplein van Basisschool de Kameleon, dinsdag 31 mei het Buurthuis en zondag 5 juni de braderie in Fatima. Bewoners worden op bovenstaande momenten aangespoord om hun wens voor de buurt kenbaar te maken. 

  Kijk voor meer informatie op www.hklimburg.nl/heelweertwenst of 'like' de Facebookpagina van het project.  
 • 12 mei 2016 Singer-songwriters en choreografen gaan de studio in
  Singer-songwriters Marike Jager, Dichter en Chai Blaq en choreografen Shailesh Bahoran, Hilde Elbers en Jesús…

  Singer-songwriters Marike Jager, Dichter en Chai Blaq en choreografen Shailesh Bahoran, Hilde Elbers en Jesús de Vega gaan samen de studio in. Komende maanden zoeken zij de grenzen van hun disciplines op in het kader van het innovatieve Distinguished Dreams #3. De Nederlandse Dansdagen werkt voor dit unieke festivalproject samen met het Rotterdamse Motel Mozaïque Festival en het Maastrichtse poppodium De Muziekgieterij. Het resultaat van deze spannende samenwerking, een aantal bijzondere dans-popsongs, is voor het eerst te zien op 7, 8 en 9 oktober 2016 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen. Begin 2017 volgt een tour langs diverse Nederlandse zalen en festivals.

  De choreografen en singer-songwriters
  Shailesh Bahoran en Marike Jager 
  Choreograaf Shailesh Bahoran combineert hiphop met moderne en traditionele Hindoestaanse dans. Zijn dans kenmerkt zich door originaliteit en expressie. Hij werkte samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama en Het Nederlands Symfonieorkest en is op dit moment verbonden aan dansgezelschap ISH. Bahoran werkt in Distinguished Dreams #3 samen met de nationaal bekende singer-songwriter Marike Jager, die haar eerste noten als muzikant zong en speelde op de podia van haar studentenstad Maastricht. Zij won de Grote Prijs van Nederland en heeft reeds vier albums op haar naam staan. Ze creëert intieme liedjes die ze verhalend en theatraal deelt met haar publiek.

  Hilde Elbers en Dichter
  Choreografe Hilde Elbers danste de afgelopen jaren bij Conny Janssen Danst, Galilli Dance en T.r.a.s.h.. Nu creëert zij haar eigen werken, die worden gekenmerkt door een intense en krachtige bewegingstaal. In haar choreografieën fileert ze de psyche en legt hiermee de menselijke kwetsbaarheden bloot. In Distinguished Dreams #3 werkt Elbers samen met woordkunstenaar Dichter (Ferewe van Vugt). Deze van origine uit Ethiopië afkomstige en in Nederland opgegroeide singer-songwriter produceert hiphopmuziek. Voor zijn eclectische, veelgeprezen debuutalbum Nieuw Leven werkte de jonge artiest samen met beeldende kunstenaars en ontwerpers.

  Jesús de Vega en Chai Blaq
  De in Spanje geboren choreograaf Jesús de Vega is als gastkunstenaar verbonden aan ICKamsterdam. Zijn organische choreografieën bevatten een fysieke complexiteit en een opvallende emotionele ondertoon. In Distinguished Dreams #3 vormt hij het derde duo met de Nederlands, Congolese multi-instrumentalist Chai Blaq (Michelle N’Toumba). Chai Blaq studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en speelde de afgelopen jaren in diverse bands. Haar muziek wordt vaak getypeerd als een mix tussen R&B en meer elektronische stijlen als dubstep en trap met een freaky Afro-Europese sfeer.

  Distinguished Dreams #3
  In het jaarlijks door de Nederlandse Dansdagen geïnitieerde project Distinguished Dreams werken aanstormende choreografen samen met bekende namen of talenten uit andere disciplines. Daarbij worden zij uitgedaagd om een kort, maar volwaardig artistiek werk te maken. In de derde editie zoeken singer-songwriters en choreografen in duo’s de grenzen van hun vakgebied op. Hun opdracht is om negen dans-popsongs te creëren, waarin popmuziek en dans op unieke wijze samensmelten. Tijdens de 19e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen treden de duo’s live op in een pop-up store in het centrum van Maastricht. Hierna volgt een landelijke tour en staat Distinguished Dreams #3 in verschillende theaters, poppodia en op festivals.

  Samenwerking Nederlandse Dansdagen, Motel Mozaïque en Muziekgieterij
  De Nederlandse Dansdagen jaagt de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse danskunst aan en geeft deze mede vorm. In het eerste weekend van oktober worden in Maastricht tijdens het driedaagse Festival de Nederlandse Dansdagen zowel opvallende werken van opkomende choreografen als indrukwekkende voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen getoond.

  Voor Distinguished Dreams #3 werkt de Nederlandse Dansdagen samen met het Rotterdamse Motel Mozaïque Festival. Het nationaal en internationaal gewaardeerde festival biedt een organische mix van alternatieve popmuziek, performance en beeldende kunst. Daarnaast werkt de Nederlandse Dansdagen samen met De Muziekgieterij, het podium voor popmuziek dat sinds 2013 is gevestigd in de Timmerfabriek in Maastricht en zich de afgelopen jaren ontwikkelde tot een internationaal muziekcentrum.

  Première
  Festival de Nederlandse Dansdagen: 7, 8 en 9 oktober, Maastricht
  Tickets zijn vanaf 25 augustus verkrijgbaar via de Nederlandse Dansdagen.

  Tour voor zover reeds bekend
  - Stadsschouwburg Groningen, 17 februari 2017, Groningen
  - Schouwburg Odeon, 18 februari 2017, Zwolle
  - Rabotheater, 22 februari 2017, Hengelo
  - Nieuwe Vorst, 4 maart 2017, Tilburg
  - Verkadefabriek, 30 maart 2017, ‘s-Hertogenbosch
  - ECI Cultuurfabriek, 8 april 2017, Roermond
  - Motel Mozaïque Festival, 7 & 8 april 2017, Rotterdam
  - De Muziekgieterij, datum n.n.b., Maastricht

  Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via de betreffende locaties.

  lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?