dans

Dans is uitdaging, dans is gevoel, dans is plezier. Dans beweegt je! Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt Limburgse dansinitiatieven op allerlei manieren. Met informatie en advies, maar ook door workshops, cursussen, festivals en dansprojecten te organiseren voor zowel amateur als professionele dansers, docenten en choreografen.
 
Wij willen kennis uitwisselen en verdiepen, netwerken versterken en uitbreiden, goede dansinitiatieven ondersteunen en onder de aandacht brengen bij het publiek. Bovendien creëren wij graag spannende kruisbestuivingen, bijvoorbeeld door amateurs in contact te brengen met professionele choreografen en dansers.

In onze projecten werken wij nauw samen met de Dansdocenten Vereniging Limburg, de Limburgse dansscholen, de theaters in Limburg, professioneel Danshuis Station Zuid, Kunstfactor, de Nederlandse Dansdagen en anderen.  
dans_amateur_dansfestival_venlo62
prikbord
Zoek je een Limburgse dansgroep, danser of choreograaf? Of heb je een andere dansoproep? Wij brengen het graag onder de aandacht op dit prikbord. Mail je bericht naar mfrencken@hklimburg.nl.
27-11-2014 13:16,

Dance Studio FAME zoekt dansdocent

Dance Studio FAME is op zoek naar een gemotiveerde dansdocent (m/v). Het betreft een functie van eind… Dance Studio FAME is op zoek naar een gemotiveerde dansdocent (m/v). Het betreft een functie van eind februari t/m juni 2015 ter vervanging voor zwangerschapsverlof. Voor het komende schooljaar is Dance Studio FAME tevens op zoek naar een dansdocent die het vaste docententeam komt versterken.
 
Functie-inhoud:
De docent is onderdeel van een docententeam, werkzaam binnen het vaste lesrooster in de balletschool. De docent voert de activiteiten zelfstandig uit. Na overleg (op basis van de door Dance studio FAME opgestelde doelstellingen en plannen), maakt de docent zelf een passende lesinhoud. Tijdens de werkzaamheden werkt de docent vanuit de visie van Dance Studio FAME.
 
De volgende taken maken deel uit van de functie:
- Het verzorgen van danslessen
- Overleg en evaluatie met de werkgever/leidinggevende
 
Functie-eisen:
- Enthousiaste en gemotiveerde dansdocent
- Beheersen van één (of meer) van de volgende stijlen: kinderdans, jazz, modern, klassiek, spitzen en sportlessen
- In het bezit zijn van een MBO/ HBO dansdocentendiploma
- Ervaring met lesgeven is een pré
 
Kenmerken:
- betrouwbaar
- ondernemend
- flexibel
- creatief
- goede communicatieve vaardigheden
- goede beheersing van de Nederlandse taal
- vermogen om zowel dansinhoudelijk als qua lesorganisatie aan te sluiten bij de diverse doelgroepen
 
Geboden:
- Een inspirerende en uitdagende functie
- Een dynamische werkomgeving
- Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng
- Een relatief kleine organisatie waarin teamspirit zeer belangrijk is
- Periode: eind februari  t/m juni 2015
- Nul uren contract / werken op freelance basis
 
Interesse? Stuur een mail met cv en motivatie naar: Dance Studio FAME, t.a.v. Vanessa Matern via info@dancestudiofame.nl.
 
Reageren kan tot 1 januari 2015. Meer informatie? Zie www.dancestudiofame.nl of bel 06 28931165. Je ontvangt bevestiging na ontvangst van je e-mail. Een select aantal docenten zal worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Dance Studio FAME gelegen in het dorp Spaubeek biedt een gevarieerd aanbod van dansstijlen, lesniveaus, educatieve activiteiten en speciaal ontwikkeld lesmateriaal waarin zij dans in al haar facetten dichtbij kinderen, jongeren en volwassenen brengt.
06-11-2014 11:28,

Urban dansers gezocht voor muziektheaterproductie

Gezocht: urban dansers voor korte optredens in avondvullende muziektheaterproductie 'La Gran Esperanza'…
Gezocht: urban dansers voor korte optredens in avondvullende muziektheaterproductie 'La Gran Esperanza' Maastricht in regie van Tamara Jongerden.

Wens: Old School Dance op klassieke Spaanse muziek, plus acteer- /figurantenwerk en (koor)zang.

De choreografie wordt verzorgd. Repetitietijd in overleg, optredens vinden plaats in april 2015.

Repetities:
- Zaterdag 21 maart 2015
- Zondag 29 maart 2015
- Zaterdag 11 april 2015
- Zondag 12 april 2015 (doorloop)
- Dinsdag 14 april 2015 (doorloop in het theater, Bordenhal)
- Woensdag 15 april 2015 (technische doorloop) 
- Donderdag 16 april 2015 (generale repetitie)
 
Voorstellingen:
- Vrijdag 17 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zaterdag 18 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zondag 19 april 2015 (middag- of avondvoorstelling)
- Zaterdag 25 april 2015 (avondvoorstelling)
- Zondag 26 april 2015 (middag- of avondvoorstelling)

Interesse? Neem contact op met Tamara Jongerden via 06 29220669  of tyjongerden@cs.com.
dans agenda
Er zijn geen agenda-items.
dans nieuws
 • 03 december 2014 (OLD)Fashion(ed) van de Nederlandse Dansdagen is voorbeeldproject
  Het project (OLD)Fashion(ed), waarmee de Nederlandse Dansdagen wederom ouderen en dans combineert in een spraakmakend…
  Het project (OLD)Fashion(ed), waarmee de Nederlandse Dansdagen wederom ouderen en dans combineert in een spraakmakend discipline overschrijdend project, is geselecteerd als één van de voorbeeldprojecten in het kader van het nieuwe programma The Art of Impact. Dit programma is een samenwerking van het ministerie van OCW met de zes publieke cultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie, Nederlands Filmfonds, Nederlands Letterenfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds. Op maandag 1 december presenteerde minister van Cultuur Jet Bussemaker tijdens het congres Cultuur in Beeld het programma The Art of Impact.
   
  In het project (OLD)Fashion(ed) lieten vier choreografen en vier modeontwerpers zich inspireren door ambachten als metaal bewerken, papierscheppen, strovlechten en stroop maken. Ze creëerden vier dansante modeshows, of vier modieuze choreografieën, met niet geschoolde dansers tussen de 63 en 80 jaar. Deze shows waren afgelopen jaar te zien op FASHIONCLASH Festival en Festival de Nederlandse Dansdagen. Met dit project creëerde De Nederlandse Dansdagen een serie korte werken waarin dans en mode tot elkaar komen in een nieuwe vorm. (OLD)Fashion(ed) plaatst de identiteit van ouderen in het centrum van de danskunst, in de hoop de dominante beeldvorming rondom ouderdom te kantelen en aan te vullen bij een breed publiek.
   
  In 2010 zetten de Nederlandse Dansdagen het onderwerp ouderen in de dans op de kaart met het project Lichtjaren waarin oudere gepensioneerde dansers samen met jonge dansers van vooropleidingen dans op de planken stonden. In 2011, 2012 en 2013 werd dit gevolgd door het Europese project Act Your Age, waarin de danskunst als startpunt werd genomen om de dominante beelden met betrekking tot verouderen en ouderdom te bevragen en aan te vullen. In dit project werd veelvuldig samengewerkt met een grote diversiteit aan professionals van onder andere Universiteit Maastricht, de Erasmus Universiteit Rotterdam en Leyden Academy on Vitality and Ageing. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa heeft dit project geleid tot veel nieuwe initiatieven waarbij ouderen in de dans een prominente plek krijgen. Het project (OLD)Fashion(ed), waarbij is samengewerkt met Museum aan het Vrijfhof en FASHIONCLASH Maastricht en dat mede mogelijk is gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie, is hier een goed voorbeeld van. “Ouderdom krijgt Danspodium” kopte de Volkskrant en het tv-programma Tijd voor Max nodigde de dansers uit om over hun ervaringen te praten.
   
  The Art of Impact geeft De Nederlandse Dansdagen de mogelijkheid om de reikwijdte van (OLD)Fashion(ed) te vergroten, en de kracht van deze werken, de kracht van deze oudere performers, zichtbaar te maken op plekken waar dat niet voor de hand lijkt te liggen. Het geeft de mogelijkheid om samen met de betrokken choreografen en fashiondesigners nieuwe presentatieplekken te vinden voor een nationale tour. Het gesprek met het publiek en het uitwisselen van (kijk)ervaringen krijgen hierin een belangrijke rol.
 • 26 november 2014 Schrijf je nu in voor Kunstbende 2015
  Kunstbende is de wedstrijd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Al 24 jaar geeft Kunstbende de tijd aan hét creatief…
  Kunstbende is de wedstrijd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Al 24 jaar geeft Kunstbende de tijd aan hét creatief talent van Nederland. Kunstbende is jouw tijd op het podium, om jouw eigen ding te doen, waarin alles – maar dan ook echt alles – geoorloofd is!

  De Limburgse finale van Kunstbende wordt gehouden op zondag 29 maart 2015, inschrijven kan tot uiterlijk 1 maart 2015. Let op: afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het voorkomen dat voor enkele categorieën extra voorrondes worden georganiseerd. Deelname aan Kunstbende is GRATIS! 

  Het thema van Kunstbende 2015 is: FEEST.

  Je kunt meedoen acht verschillende categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal, Theater.

  Een paar punten waarop je moet letten als je meedoet:

  Je mag in meer dan 1 categorie meedoen aan Kunstbende! Dus kun je niet kiezen tussen ‘Muziek’ en ‘Dans’, dan doe je toch allebei! 

  De wedstrijd is voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Ben je nu 12 en word je voor jouw voorronde in 2015 13 jaar oud? Dan heb je geluk en mag je meedoen! Of word je 19 na 1 januari 2015? Ook dan heb je geluk en mag je nog meedoen.

  Je inzending moet zelf gemaakt en bedacht zijn.

  Je mag per categorie maar 1 keer deelnemen. Drie keer bij verschillende groepen dansen, mag dus niet. Ook meedoen aan dezelfde categorie bij andere voorrondes is niet toegestaan.

  Tijdens de Limburgse finale op 29 maart 2015 selecteert een professionele jury drie winnaars. De eerste prijs winnaars van iedere categorie gaan door naar de landelijke finale.

  Indien er minder dan 5 inzendingen voor een bepaalde categorie op een voorronde zijn, dan worden de inzendingen gejureerd op een andere voorronde.

  Kijk voor meer informatie op www.kunstbende.nl.   lees meer…
 • 12 november 2014 Huis voor de Kunsten Limburg zoekt Lid van de Raad van Toezicht
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht.

  Wij zijn een stichting, die…
  Het Huis voor de Kunsten Limburg is op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht.

  Wij zijn een stichting, die in de meest brede zin ondersteuning biedt aan organisaties, instellingen en personen, die actief zijn op het brede terrein van cultuur in de provincie Limburg. Het Huis wordt bestuurd door een directeur onder toezicht van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit 4 personen. Naast de Raad van Toezicht kent de stichting nog een Deelnemersraad en een Gebruikersraad.

  Ga naar www.hklimburg.nl/vacatures voor een uitgebreid functieprofiel.
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Dans? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?