dans

Dans is uitdaging, dans is gevoel, dans is plezier. Dans beweegt je! Het Huis voor de Kunsten Limburg ondersteunt Limburgse dansinitiatieven op allerlei manieren. Met informatie en advies, maar ook door workshops, cursussen, festivals en dansprojecten te organiseren voor zowel amateur als professionele dansers, docenten en choreografen.
 
Wij willen kennis uitwisselen en verdiepen, netwerken versterken en uitbreiden, goede dansinitiatieven ondersteunen en onder de aandacht brengen bij het publiek. Bovendien creëren wij graag spannende kruisbestuivingen, bijvoorbeeld door amateurs in contact te brengen met professionele choreografen en dansers.

In onze projecten werken wij nauw samen met de Dansdocenten Vereniging Limburg, de Limburgse dansscholen, de theaters in Limburg, professioneel Danshuis Station Zuid, Kunstfactor, de Nederlandse Dansdagen en anderen.  
dans_amateur_dansfestival_venlo62
dans agenda
 • 30 juni 2015 - 07 juli 2015 Workshop 'Adem en stem'
  Adem is leven, is bewegen; ademen gaat vanzelf en toch hebben we niet altijd een ademhaling die vrij is en gemakkelijk…
  Adem is leven, is bewegen; ademen gaat vanzelf en toch hebben we niet altijd een ademhaling die vrij is en gemakkelijk stroomt. Dit heeft te maken met (grote of kleine) schrikreacties die zich in de loop van je leven vast zetten in je lichaam en je manier van ademen. Wanneer je in rust en met aandacht opnieuw je ademhaling be-leeft, de bewegingen daarvan volgt en het stemgeluid laat samenvallen met de uitademing, helpt dat om je adem en je stemgeluid te bevrijden van oude patronen. Dit werkt door in je hele manier van zijn. 

  Tijdens de workshop maak je via eenvoudige opdrachten en oefeningen contact met je eigen adem, de natuurlijke bewegingen die daaruit voortvloeien en je eigen stemgeluid. Dit zorgt voor een vrijere ademhaling, een gevoel van kracht en het verfrist lichaam en geest.

  Workshopdata: 30 juni en 7 juli
  Tijd: 20.00-21.30 uur 
  Locatie: St. Theresiaplein 10 Maastricht
  Entree: € 15,- voor één avond / € 20,- bij aanmelding voor beide avonden (bericht over betaalwijze volgt na aanmelding)
  Aanmelden: 06 41573922 / 0032 (0)43811373 of via het inschrijfformulier


  Lees meer
 • 14 juli 2015 - 16 juli 2015samenwerkings activiteit Opleiding Dans Maastricht presenteert 'Alice!'
  ALICE! is de afsluitende voorstelling van Opleiding Dans Maastricht (ODM) van het Bonnefanten College voor het…
  ALICE! is de afsluitende voorstelling van Opleiding Dans Maastricht (ODM) van het Bonnefanten College voor het schooljaar 2014-2015 over hoe Alice haar reis door Wonderland van binnenuit beleeft. Hoe ze angst en twijfel moet overwinnen om het leger en de monsters van de ‘Red Queen’ te kunnen verslaan. Bijgestaan natuurlijk door de 'White Queen' en de 'Mad Hatter' gaat deze voorstelling over volwassen worden en beslissingen nemen.

  Speciaal voor ALICE! hebben gastchoreografen Thom Stuart (De Dutch Don't Dance Division), Stefan Ernst (Project Sally) en Joost Vrouenraets (Gotra) uitdagende stukken gemaakt voor de leerlingen van ODM. Ook ziet u choreografie van Jennifer Romen met de groep OXYGEN die (op deze avonden) bestaat uit oud-, huidige en toekomstige leerlingen van ODM.

  Samen met het werk van de vaste docenten/ choreografen van de opleiding; Csaba Kvasz, Gideon Poirier, Jennifer Romen, Marishka van Loon en de pareltjes uit EigenWerk van de leerlingen zelf, wordt deze avond één om niet te missen!

  Data: 14, 15 en 16 juli
  Locatie: AINSI Maastricht
  Kaarten: www.opleiding-dans.nl
 • 24 augustus 2015 - 27 augustus 2015samenwerkings activiteit Intrain4daagse Venlo
  Van 24 t/m 27 augustus vindt in de danszalen van de Vooropleiding Dans Venlo (Hogeweg 24) een intrain4daagse voor…
  Van 24 t/m 27 augustus vindt in de danszalen van de Vooropleiding Dans Venlo (Hogeweg 24) een intrain4daagse voor dansdocenten plaats. Er zijn dagelijks drie lessen van 90 minuten:
  10:00 – 11:30 uur: klassieke dans. Docent: Liesbeth Wiertz, pianist: Elena Herber
  12:00 – 13:30 uur: moderne dans. Docent: Dimfy Koolen
  14:00 – 15:30 uur: jazzdans. Docent: Sonja Bakker

  Neem voor meer informatie en om je aan te melden contact op met Liesbeth Wiertz via ewiertz@ogvo.nl of kijk hier
 • 26 augustus 2015 - 28 augustus 2015eigen activiteit Intraindagen Euregio Maastricht 2015
  Voor de vijfde keer organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg intraindagen voor dansdocenten en gevorderde dansers…
  Voor de vijfde keer organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg intraindagen voor dansdocenten en gevorderde dansers in de Euregio.

  Dansdocenten en dansers kunnen hier, vlak voordat hun eigen lessen weer beginnen, intensief trainen en inspiratie opdoen. De intraindagen worden georganiseerd in samenwerking met KUMULUS en GOTRA | Joost Vrouenraets in de dansstudio van KUMULUS te Maastricht.

  Meer weten over data, locatie, docenten en kosten of meteen inschrijven? Lees meer... 
 • 08 november 2015 10:00 - 21:00eigen activiteit Amateurdansfestival 2015
  Op 8 november 2015 vindt in Theater de Maaspoort in Venlo voor de zestiende keer het Amateurdansfestival plaats!…
  Op 8 november 2015 vindt in Theater de Maaspoort in Venlo voor de zestiende keer het Amateurdansfestival plaats!

  De Dans Docenten Vereniging Limburg organiseert dit samen met het Huis voor de Kunsten Limburg tweejaarlijks. Het festival is de uitgegroeid tot een dansfestijn met vele optredens van dansscholen en onafhankelijke dansmakers uit Limburg. Tweejaarlijks dansen enthousiaste amateurdansers hier de sterren van de hemel.

  Meer informatie volgt binnenkort!
meer items…
dans nieuws
 • 30 juni 2015 VSBfonds viert 25-jarig bestaan met ideeënwedstrijd
  Doe mee en verzilver uw idee!
   
  VSBfonds bestaat 25 jaar. Een zilveren jubileum. En dat wordt gevierd met een…
  Doe mee en verzilver uw idee!
   
  VSBfonds bestaat 25 jaar. Een zilveren jubileum. En dat wordt gevierd met een speciale ideeënwedstrijd. Heeft u een goed idee voor een mooiere samenleving? Dan heeft u nu de kans om uw idee uit te voeren! Doe mee met de wedstrijd van VSBfonds en verzilver uw idee. Voor de beste ideeën zijn er prijzen van € 2.500 of € 25.000.
   
  Wat voor ideeën maken kans?
  Bij deze wedstrijd gaat het om een idee waarbij u zich, vanuit een vereniging of stichting, inzet voor een ander. Een idee dat mensen stimuleert mee te doen aan sociale of culturele activiteiten. Dit is een idee dat eraan bijdraagt dat mensen elkaar ontmoeten, begrijpen en inspireren. Heeft u zo’n plan? Doe dan mee en verzilver uw idee.
   
  Hoe doet u mee?
  Dat kan door een filmpje te laten maken tijdens de roadshow met de zilveren jubileumcaravan. Deze gaatvan 19 augustus tot en met 6 september on tour door Nederland, op zoek naar culturele of maatschappelijke initiatieven.
   
  Wilt u een filmpje laten maken? Kijk dan op vsbverzilverjeidee.nl hoe u kunt deelnemen aan de wedstrijd. U kunt zich tot vrijdag 24 juli aanmelden voor deelname. De bedenkers van de meest kansrijke ideeën ontvangen  een opnamebevestiging.
   
  Meer weten? Lees hier alles over de wedstrijd en check wanneer de caravan bij u in de buurt is. 
 • 21 mei 2015 Nieuwe Talentmakelaar Stichting Via Zuid
  De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA…
  De Raad van Toezicht van Stichting VIA ZUID heeft Jackie Smeets per 1 juni 2015 benoemd tot talentmakelaar. VIA  ZUID ziet in Jackie Smeets de persoon die in staat is om jong podiumtalent - op gebied van theater, dans en performancekunst - te verbinden met partners binnen én buiten de culturele infrastructuur. Zij wordt daarin ondersteund door Karin van Leeuwen, die onder meer de zakelijke en financieel-organisatorische zaken onder haar hoede neemt.
   
  Met deze aanstelling is de continuïteit gewaarborgd van het vierjarige provinciale pilot-initiatief VIA ZUID, dat in haar ambitie en werkwijze op het gebied van jongtalent-ontwikkeling uniek is in Nederland. 
   
  Jackie Smeets heeft haar sporen in het Limburgse theaterlandschap verdiend. Vanuit haar journalistiek-communicatieve achtergrond is zij ruim een decennium een van de drijvende krachten achter theater- en kunstproducten, die (jonge) makers, publiek, landschap en erfgoed met elkaar verweeft. Haar netwerk strekt zich uit over heel Limburg en ver daarbuiten. Bovendien is ze goed op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het terrein van top-talentontwikkeling.
   
  Karin van Leeuwen was jarenlang zakelijk directeur van productiehuis het Huis van Bourgondië en daarna actief als adviseur en coach. Op grond van die ervaring is zij de ideale (zakelijke) sparringpartner aan de zijde van de talentmakelaar.
   
  De Raad van Toezicht van VIA ZUID: 
  - Inez Derksen, het Laagland Sittard
  - Marcel 't Sas, Toneelgroep Maastricht
  - Rocco Malherbe, Cultura Nova Heerlen
  - Peggy Olislaegers, Nederlandse Dansdagen Maastricht
  - Leo Swinkels, voorzitter, Toneelacademie Maastricht
  lees meer…
prikbord
Zoek je een Limburgse dansgroep, danser of choreograaf? Of heb je een andere dansoproep of -vacature? Wij brengen het graag onder de aandacht op dit prikbord. Mail je bericht naar mfrencken@hklimburg.nl.
01-07-2015 09:19,

Gezocht: Docent(e) moderne dans

Adecco Kunsteducatie is voor een balletschool in Zuid-Limburg op zoek naar een docent(e) moderne dans.… Adecco Kunsteducatie is voor een balletschool in Zuid-Limburg op zoek naar een docent(e) moderne dans.
 
Tot je takenpakket behoort het inhoudelijk en organisatorisch verzorgen van lessen moderne dans aan leerlingen van diverse leeftijden:
- groep basisschool leerlingen (60 min.)
- beginnersgroep middelbaar onderwijs en volwassenen (75 min.)
- half gevorderde groep middelbaar onderwijs en volwassenen (75 min.)
 
Deze lessen worden op dezelfde dag gegeven. Lesdag en lestijd zijn in overleg met de docent(e).
 
Het betreft een vacature voor een dansseizoen van 10 maanden, mogelijk langer. De lessen starten in september. 
 
We verwachten van je dat je dansopleiding op HBO niveau hebt afgerond.
 
Interesse? Neem dan contact op met Adecco Kunsteducatie via 0418 78 40 39 of kunsteducatie@adecco.nl.
21-05-2015 11:52,

Gezocht: Jazzdocent voor Jump 'n Jazz

Bij het Kunstencentrum Venlo, afdeling Jump ’n Jazz, zijn we op zoek naar een (liefst meer ervaren)… Bij het Kunstencentrum Venlo, afdeling Jump ’n Jazz, zijn we op zoek naar een (liefst meer ervaren) docent die jazzdanslessen kan geven aan kinderen en volwassenen.

Het gaat om een kinderles jazz (+/- 8-9 jaar) van 17.30-18.30 uur, een kinderles (+/-10-11 jaar) van 18.30-19.30 uur en een groep volwassenen (40+) van 19.30-20.30 uur. Deze groepen bestaan al dus drie lesuren verzekerd. Mogelijk worden het vier uur. Natuurlijk tegen een goede betaling! De lessen vinden plaats in Venlo in gymzaal De Meule. Het gaat om iemand die in het nieuwe seizoen (september 2015) kan starten.

Neem voor meer informatie contact op via mmelis@kunstencentrumvenlo.nl of bel 06 43056998.
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Dans? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?