beeldende kunst

Voor iedereen in Limburg die professioneel of als amateur bezig is met beeldende kunst, is het Huis voor de Kunsten Limburg het aanspreekpunt en treedt het op als adviseur en bemiddelaar. Wij stimuleren, (door)ontwikkelen en (mede)initiëren beeldende kunst projecten en initiatieven die bijdragen aan het zichtbaar maken van de beeldende kunstproductie in en uit de provincie Limburg, bijvoorbeeld kunstmanifestaties, symposia en (groeps)exposities. Ook zetten wij onze website in om te informeren over beeldende kunst in Limburg.

Onder de discipline beeldende kunst valt onder andere teken-, schilder- en grafische kunst, vormgeving, keramiek, beeldhouwkunst, installatiekunst, performancekunst, digitale en (nieuwe) mediakunst en kunst in de openbare ruimte. 
Mieke Smits - IRFAK (kunstproject voor Glocal Affairs)
 
beeldende kunst agenda
 • 12 juni 2016 - 31 augustus 2016 Expo Chrit Rousseau met poëzie van Frans Budé
  "Thuiskomen" is de naam van de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar/schilder Chrit Rousseau. Hij is dit jaar 75…
  "Thuiskomen" is de naam van de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar/schilder Chrit Rousseau. Hij is dit jaar 75 geworden. Het Museum aan het Vrijthof eert dit icoon van Maastricht voor die gelegenheid met een overzichtstentoonstelling. Centraal staan de schilderijen en schetsboekjes gemaakt tijdens of naar aanleiding van zijn talloze buitenlandse reizen. Dichter/schrijver en stadsgenoot Frans Budé heeft begeleidende poëzie geschreven.

  Locatie: Museum aan het Vrijthof, Vrijthof 18, Maastricht
  Openingstijden: di t/m zo 10.00-17.30 uur
  Toegang € 8,-

  Lees meer
 • 14 augustus 2016 - 06 november 2016 Expositie Harrie Geelen: De Vogeltjesboom
  Museum Land van Valkenburg (bovenzaal) presenteert van 14 augustus tot 6 november 2016  de expositie ‘De Vogeltjesboom’…
  Museum Land van Valkenburg (bovenzaal) presenteert van 14 augustus tot 6 november 2016  de expositie ‘De Vogeltjesboom’ van Harrie Geelen. Zijn wieg stond in Heerlen (1939) en hij ging naar school op het Bernardinus College. Te zien zijn veel van zijn illustraties, schilderijen van vogelbomen, portretten van zijn vrouw Imme Dros, en niet eerder geëxposeerd vrij werk. De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 14 augustus 15.00 u. Harrie Geelen en Imme Dros zullen beiden hierbij aanwezig zijn en Jos Solberg zal namens het museum de opening verrichten.
   
  Velen kennen nog  de TV-series 'Oebele', ‘Q en Q’  en  'Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer'. Ze behoren tot de klassiekers uit de TV-geschiedenis. Met een gemiddeld kijkcijfer van 3,1 miljoen is ‘Q en Q’ de best bekeken Nederlandse jeugdserie aller tijden. Tekst en melodie zitten nog in het hoofd van velen, maar wie weet dat Harrie Geelen voor deze series de scripts en de liedjes schreef? Veelzijdiger en productiever dan Harrie Geelen kan bijna niet. Hij ziet zich vooral als schrijver, maar is daarnaast schilder, tekenaar, tekenfilmer, regisseur, componist en illustrator. Als alleskunner was hij daarnaast nog stemacteur en vertaler.
   
  Zijn creativiteit is niet te stoppen. Elk jaar kwam er wel wat belangwekkends uit zijn handen. Zo regisseerde en schreef hij de speelfilm Pinkeltje, met de figuren uit de boeken van Dick Laan. Hij werkte bij de Toonder Studio's als scenarist, tekenfilmer, regisseur en ‘creative director’. Hier schreef hij o.a. het script voor de film 'als je begrijpt wat ik bedoel', maar won ook een Gouden Kalf voor zijn animatiefilm 'Getekende mensen'. Voor de solovoorstellingen van Frank Groothof schreef hij de liedteksten, o.a voor 'De Toverfluit' van Mozart, Fidelio van Beethoven en Carmen van Bizet. Hij maakte twee speelfilms: 'Carmen en ik' en 'Annetje Lie in het holst van de nacht', naar het gelijknamige boek van Imme Dros, en de dertiendelige serie 'de Sommeltjes', alles met gebruikmaking van digitale technieken.
   
  Harrie Geelen schrijft en illustreert nog steeds verhalen en gedichten voor kinderen, en is al jaren bezig met een lijvige roman 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer'. Bij uitgeverij Van Oorschot verscheen al een roman en een verhalenbundel waarin herhaaldelijk herinneringen verwerkt zijn uit zijn jeugd in Heerlen. Onlosmakelijk met hem verbonden is zijn vrouw Imme Dros, een van de bekendste schrijfsters van jeugdboeken en tevens vertaalster van de Ilias en de Odysseia. Hij illustreert vrijwel al haar boeken en onlangs nog het met een 'griffel' bekroonde 'Tijs en de eenhoorn' en ‘De kapper uit de Dapperstraat’, een verhaal voor de jeugd over de jeugd van Karel Appel.
   
  Zowel in binnen- als in buitenland ontving Harrie Geelen vele prestigieuze prijzen. Het volgende is slechts een greep uit een lange lijst. Veel producties van hem bij de Toonder Studio's werden bekroond op festivals in Parijs, New York en Helsinki. De operavoorstelling Fidelio ontving een internationale bekroning. De film ‘Carmen’ werd bekroond in Wenen. Voor zijn illustraties voor 'Het beertje Pippeloentje' van Annie M.G. Schmidt ontving hij een Gouden Penseel. Samen met zijn vrouw Imme Dros ontving hij in 2006 de Woutertje Pieterse Prijs voor het jeugdboek ‘Bijna Jarig’. In 2014 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In 2001 organiseerde het Letterkundig Museum in Den Haag een overzichtstentoonstelling van het werk van het echtpaar Geelen-Dros.

  In de museumshop zijn tijdens de tentoonstelling diverse boeken van Harrie Geelen en Imme Dros te koop.
    
  Harrie Geelen  ‘De Vogeltjesboom’
  14 augustus – 6 november 2016 
  di – vr: 11.00 -17.00 uur; za – zo: 13.00 – 17.00 uur
  volwassenen: € 6,00;
  museumkaart, begunstigerskaart, vriendenkaart gratis
  kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) gratis
  groepstarief (minimaal 15 personen) € 4,50 pp
  rondleiding (maximaal 25 personen) € 25,00
 • 27 augustus 2016 20:00 - 23:59samenwerkings activiteit Opening Expositie Parallel #0 | ART x MUSIC
  27 augustus 20.00 uur – 23.00 uur| Feestelijke opening & Live ‘Top Teakwondoka Radio’ door Roy Vastenburg…
  27 augustus 20.00 uur – 23.00 uur| Feestelijke opening & Live ‘Top Teakwondoka Radio’ door Roy Vastenburg

  27 augustus 22.00 uur – 04.00 uur | Afterparty ‘Schwungy Night’ door Mike Moonen

  Tijdens Cultura Nova in Heerlen ( 27-08 t/m 03-09) vindt de expositie Parallel #0 plaats in poppodium NIEUWE NOR. Op 27 augustus is vanaf 20.00 uur de feestelijke opening waar de kunstenaars hun werk in een expositie, performances en con¬cert presenteren. Tevens zal Roy Vastenburg live radio maken in het café waar be¬zoekers kunnen genieten van een drankje gevolgd door de feestelijke, dampige afterparty ‘Schwungy Night’ door Mike Moonen.

  Deelnemende kunstenaars van expositie Parallel #0:
  Joan van Barneveld
  Mike Moonen
  Lucas Kramer
  Roy Vastenburg

  Datum: zaterdag 27 augustus 2016, 20.00 uur – 04.00 uur
  Locatie: NIEUWE NOR, Pancratiusstraat 30, 6411 Heerlen

  Foto| Kunstenaar: Mike Moonen | Naam Werk: JAJA (2015) 

   
  Lees meer
 • 27 augustus 2016 - 16 oktober 2016samenwerkings activiteit Expositie Parallel #0 | ART x MUSIC
  28 augustus, 2 en 3 september 15.00 uur – 18.00 uur | Live ‘Top Teakwondoka Radio’ door Roy Vastenburg…
  28 augustus, 2 en 3 september 15.00 uur – 18.00 uur | Live ‘Top Teakwondoka Radio’ door Roy Vastenburg

  2 september 20.00 uur – 22.00 uur LP Release Party , Teenage Slaves of Satan

  Tijdens Cultura Nova in Heerlen ( 27-08 t/m 03-09) vindt de expositie Parallel #0 plaats in Poppodium NIEUWE NOR met werk van beeldend kunstenaars Joan van Bar¬neveld, Mike Moonen, Lucas Kramer en Roy Vastenburg. Poppodium NIEUWE NOR biedt hen een platform om hun werk voort te zetten in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, deelnemers van Kunstbende en professionals uit het werkveld, waarmee zij gezamenlijk een tentoonstelling met publieksprogramma maken.

  PARALLEL is een interdisciplinair project. In een drie maanden durend traject werken Kunstbende deelnemers, Kunststudenten en Beeldend Kunstenaars samen om een tentoonstelling te maken waarin Kunst en Muziek elkaar ontmoeten.

  De expositie loopt langer door dan Cultura Nova. Je kunt de expositie nog bezoeken t/m 16 oktober 2016.

  Datum: 27 augustus 2016 t/m 16 oktober 2016
  Locatie: NIEUWE NOR, Pancratiusstraat 30, 6411 Heerlen

  Foto | Kunstenaar: Mike Moonen | Naam Werk: JAJA (2015)


   
  Lees meer
 • 28 augustus 2016 - 23 september 2016 Tijdens Cultura Nova presenteert kuS (kunstencentrum Signe) de tentoonstelling RHYTHM
  RHYTHM is een overzichtstentoonstelling van het werk van de Heerlense schilder Hans Keuls in de voormalige Stadsgalerij.…
  RHYTHM is een overzichtstentoonstelling van het werk van de Heerlense schilder Hans Keuls in de voormalige Stadsgalerij.
  Het kunstproject RHYTHM bestaat uit drie onderdelen; een overzichtstentoonstelling van de schilderijen van Hans Keuls in de voormalige Stadsgalerij te Heerlen, een monumentale voor publiek toegankelijke live schildering ‘l’atelier du peintre’ tijdens Cultura Nova, waarbij een vierluik olie op linnen geïnspireerd op het ritme van de vier jaargetijden, zal worden gerealiseerd in de foyer van het Parkstad Limburg Theaters Heerlen. En op 23 september zal tijdens de finissage het boek ‘RHYTHM’ over en met het werk van Hans Keuls worden gepresenteerd.

  Het oeuvre van Hans Keuls wordt door kuS gezien als een bewijs dat schilderkunst in zijn meest autonome hoedanigheid nog steeds niet aan kracht heeft ingeboet. Hierbij bepleit kuS, dat de kracht en dynamiek van – reeds eerder in de kunsthistorie bewezen – grote op linnen geschilderde schilderijen, nog steeds een actuele kunstvorm is, en zodoende een meerwaarde in zich draagt in dynamiek en expressie.

  Een extra dimensie in de expositie wordt toegevoegd door geluidskunstenaar Mike Kramer (van (h)ear) in de vorm van een geluidskunstwerk. Hij zal op auditieve wijze reflecteren op twee schilderijen van Hans Keuls. Zijn werk zal via koptelefoons te horen zijn.


  Programma:
  • 28 augustus 15.00 uur: opening tentoonstelling door burgemeester Jos Som en kunstkenner Peter Fransman in voormalige Stadsgalerij.
  • 29 augustus t/m 23 september: tijdens Cultura Nova alle dagen open van 11.00 tot 17.00 uur | vanaf donderdag 8 september: do t/m zo van 14.00 tot 17.00 uur.
  • 29 augustus – 4 september: live schildering van 10.00 tot 16.00 uur in foyer PLT.
  • 1 september 19.30 uur: gesprek tussen Emile Hollman en Hans Keuls in voormalige Stadsgalerij met aansluitend een optreden van ROOT.
  • 2 september 20.00 tot 21.30 uur: rondleiding door Hans Keuls waarbij hij vertelt over zijn werk.
  • 23 september vanaf 14.00 uur: finissage met presentatie boek RHYTHM.

  Wanneer: 28 augustus t/m 23 september 2016

  Open: tijdens Cultura Nova alle dagen open van 11.00 tot 17.00 uur | vanaf donderdag 8 september: do t/m zo van 14.00 tot 17.00 uur.
  Adres: Voormalige Stadsgalerij (Schunck Collectors House), Raadhuisplein 19, Heerlen. Ingang vanaf Raadhuisplein op hoek Raadhuisstraat – Corioivallumstraat bij stalen zwarte poort naar binnenpleintje.


  Lees meer
 • 02 september 2016 - 25 september 2016eigen activiteit 29ste editie Kunstdagen Wittem - Nieuw en Vernieuwend II
  Van 2 t/m 25 september 2016 vindt de 29ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de kloosterbibliotheek van…
  Van 2 t/m 25 september 2016 vindt de 29ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de kloosterbibliotheek van het Klooster in Wittem. Ook dit jaar bieden de Kunstdagen een uitgebreid en afwisselend programma boordevol (klassieke) muziek, uitdagende voorstellingen, film, ‘buitenactiviteiten’ én een expositie met beeldende kunst in de kloosterbibliotheek en kloostertuin.

  Programma
  Het thema ‘Nieuw en Vernieuwend’ wordt dit jaar voortgezet. Met trots wordt een weekend gepresenteerd met als titel ‘El Camino’ (de Pelgrimsweg). Maar liefst vijf activiteiten geven hier invulling aan. Verder een bijzonder concert met boevenliederen uit Odessa en een muzikale dramaproductie rond de Koperen Tuin van Vestdijk.
  Daarnaast zijn er verjaardagen te vieren. Om precies te zijn met drie 100-jarigen. Toon Hermans zou 100 zijn geworden en aan hem wordt een liedjesprogramma gewijd met vooral onbekende en bezinnende liedjes. Ook Debussy zou dit jaar 100 zijn. Van hem horen we zijn vernieuwende aanpak in de muziek, maar ook de musici die hem inspireerden en die door hem werden geïnspireerd. Om in Frankrijk te blijven, de derde 100-jarige is Edith Piaf. Zij wordt in een prachtige voorstelling tot leven gewekt met verhalen en haar beroemde chansons.
  Verder zijn er maar liefst twee premières. Wenn ich in deine Augen seh’, uitgevoerd door Fenna Ograjensek, Sef Thissen en pianist Roger Braun en solisten van philharmonie zuidnederland, die hun individuele kwaliteiten laten horen.

  Kunstexpositie
  Tijdens de genoemde periode is er dagelijks een gratis toegankelijke kunstexpositie in de kloosterbibliotheek en kloostertuin. De door Jos Solberg samengestelde expositie bevat werk van 17 regionale kunstenaars en laat zien dat het oog van de kunstenaar niet hetzelfde is als het oog van de beschouwer. Het oog van de kunstenaar is het scheppende oog, het oog dat ziet waar nog niets is. Het oog van de beschouwer is het registrerende oog, het oog dat ziet wat is. De kunstenaar ‘schept’ zijn kunst en met die kunst zijn verhaal en een inherente schoonheid.

  Voor informatie over het volledige programma en het bestellen van tickets: www.kunstdagenwittem.nl
   
  Lees meer
 • 11 september 2016 10:00 - 18:00 Winandus Kunst & Antiekmarkt Catsop
  Op 11 september 2016 is het sfeervolle Catsop tussen 10:00 uur en 18:00 uur het decor voor de 8e editie van de…
  Op 11 september 2016 is het sfeervolle Catsop tussen 10:00 uur en 18:00 uur het decor voor de 8e editie van de Winandus Kunst- & Antiekmarkt. Met de inmiddels bekende kwaliteit en diversiteit aan kunst en antiek worden bezoekers ondergedompeld in het Parijse ‘Place du Tertre’ gevoel.

  Na overkoepelende thema’s zoals straattheater, fotografie en muziek staat de Winandus Kunst & Antiekmarkt deze keer in het teken van het ‘Bourgondische Limburg’. De markt speelt zich af rondom het pittoreske plein Op de Dries, de Daalstraat en de sfeervolle binnenplaatsen van de authentieke boerderijen. Op het Catsopse parcours kunnen bezoekers lopen langs stands met onder meer keramiek, schilderkunst, sieraden, bloemsierkunst, vilt, smeedwerk, glaskunst, brocante en antiek. Daarnaast zorgen verschillende artiesten waaronder de Artamuse Bigband, folk en americana band Martinus en diverse Artamuse ensembles voor de muzikale ambiance. Op de weide bij ijsboerderij Maas is er een keur aan hapjes en drankjes die de Bourgondische levensstijl aanvullen. Ook de kids kunnen zich volop vermaken op de Winandus Kunst & Antiekmarkt door deel te nemen aan een creatieve workshop.

  Datum: Zondag 11 september 2016, 10.00 uur – 18.00 uur
  Locatie: Catsop – Elsloo, rond pleintje op de Dries, Catsop
  Entree: € 3,00
  Website: www.kunstenantiekmarktcatsop.nl
  Facebook: www.facebook.com/winandus/

   
  Lees meer
 • 01 oktober 2016 - 09 oktober 2016 Oktober tekenmaand in Maastricht met 'The Big Draw'
  In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’ met als…
  In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’ met als doel: iedereen aan het tekenen krijgen. Jong en oud kan zich aanmelden voor inspirerende tekenactiviteiten, variërend van workshop tot masterclass, tijdens het kick-off event op 1 oktober. Voor degenen die willen genieten van het getekende beeld is er een Big Window Walk-wandelroute (1-9 okt) langs getekende kunstwerken op ramen, gemaakt door regionale tekenaars. Gedurende de rest van de maand organiseren diverse scholen en culturele instellingen interdisciplinaire tekenactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

  Kick-off 1 oktober 
  Om de oktober tekenmaand in te luiden organiseert The Big Draw Maastricht (TBDM) op 1 oktober een kick-off met diverse tekenactiviteiten in de stad. Passend bij de boodschap van het internationale festival ‘iedereen kan tekenen’ is er voor elk niveau wat wils. Zo worden voorbijgangers uitgenodigd om op het Vrijthof mee te werken aan een collectief krijtwerk, waarbij de naam van het plein voor een dag wordt omgetoverd tot ‘Krijthof’; kunnen mensen met hart voor erfgoed hun passie combineren met tekenen tijdens een Historic Drawing Tour; mogen creatievelingen hun tekeningen omvormen tot 3D objecten; kunnen tekenaars hun inspiratie delen met een groep tijdens een ‘Sketch-mob’; verdiepen gevorderde tekenaars zich middels een masterclass van Robbie Cornelissen; en duiken kundige tekenaars met interesse voor wetenschap in de wereld van het Wetenschappelijk Illustratief tekenen.

  Big Window Walk
  Creativiteit ligt voor het oprapen in Maastricht, daarom wordt de stad van 1-9 oktober verbonden door een creatieve wandelroute langs getekend beeld op diverse ramen. Kunstenaars en getalenteerde tekenaars gaan op 30 september aan de slag om etalages en ramen te versieren met prachtige werken. Deze locaties worden via een digitale kaart met elkaar verbonden en iedereen met een telefoon en zin in een wandeling kan deze route lopen en zich laten verrassen. 


  Lees meer
 • 10 december 2016 00:00 - 00:00 Prijsuitreiking Parkstad Limburg Prijs
  Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars reikt op zaterdag 10 december 2016 voor de zesde keer de Parkstad Limburg…
  Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars reikt op zaterdag 10 december 2016 voor de zesde keer de Parkstad Limburg Prijs uit. De prijs is er voor beeldend kunstenaars die een professionele kunstopleiding succesvol hebben afgesloten, maximaal 35 jaar oud zijn en een kunstzinnige relatie hebben met Nederlands of Belgisch Limburg. De winaar wint een geldbedrag van maar liefst € 10.000,-.
   
  Parkstad Limburg Prijs
  Eén keer in de vier jaar wordt de Parkstad Limburg Prijs uitgereikt. Voor het eerst werd dat gedaan in 1996 onder de naam Landgraafprijs. Vanaf 2004 wordt de prijs uitgereikt onder de naam Parkstad Limburg Prijs. Dit jaar zal de prijs voor de zesde keer uitgereikt worden.
   
  Het werk van de genomineerde kunstenaars is van zondag 11 december 2016 t/m zondag 5 maart 2017 te zien tijdens een expositie bij SCHUNCK* in Heerlen.
   
  De Parkstad Limburg Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. SCHUNCK* en de Gemeente Heerlen
   
  Datum: zaterdag 10 december 2016
  Locatie en Tijd: Hou de website van Parkstad Limburg Prijs in de gaten.


  Lees meer
meer items…
beeldende kunst nieuws
 • 14 juli 2016 Realistische Kunst niet alleen van het noorden
  Nieuw platform voor realistische kunst in Midden Limburg

  In Limburg is maar weinig hedendaagse realistische…
  Nieuw platform voor realistische kunst in Midden Limburg

  In Limburg is maar weinig hedendaagse realistische kunst te zien in musea en galeries. Ook qua kunstopleidingen kan men in Limburg niet terecht wanneer men realistisch wil leren schilderen. Dit komt niet doordat er geen realistische kunstenaars uit Limburg komen: Er wonen en werken voldoende realistische kunstenaars in deze provincie. Deze trekken echter allen met hun kunst en kennis naar het noorden.

  De reden hiervoor is het gemis aan platforms voor deze kunstvorm in Limburg.

  In het noorden van Nederland bestaan ontzettend veel van deze platforms en is de realistische kunst dan ook ruim vertegenwoordigd. Van musea en galeries tot aan kunstopleidingen: Museum Møhlmann, Museum de Buitenplaats, Het Drents Museum, Galerie Lieve Hemel, Galerie Mokum, Morren Galleries, de Realismebeurs, kunstacademie Minerva, de Klassieke Academie, e.a.

  Met het nieuwe atelier van Roger Braun in Vlodrop is er nu ook een platform in Limburg waar men praktische kennis kan opdoen betreffende de realistische schilderkunsten. Het plan is om niet alleen zelf masterclasses te geven in dit atelier, maar ook om gastdocenten (uit het noorden) hier naartoe te halen. Het doel is in ieder geval om een platform te bieden voor het delen van praktische kennis betreffende de realistische schilderkunsten in Limburg.

  lees meer…
 • 27 juni 2016 Meld je aan voor Preis für Junge Kunst
  De Preis für Junge Kunst wordt uitgereikt door de Neuer Aachener Kunstverein (NAK) en is er voor jonge kunstenaars…
  De Preis für Junge Kunst wordt uitgereikt door de Neuer Aachener Kunstverein (NAK) en is er voor jonge kunstenaars die wonen in de Euregio. Kunstenaars die actief zijn in beeldende kunst voor media zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, video, performance en nieuwe media zijn uitgenodigd om zich in te schrijven voor deze Euregionale prijs.

  De vakjury bestaat uit Lene ter Haar (SCHUNCK*, Heerlen), Julia Höner (Kai10-Artgena Foundation, Düsseldorf), Frank-Thorsten Moll (IKOB – Museum für zeitgenössische Kunst, Eupen) en Dr. Marcel Schumacher (Kunsthaus NRW, Kornelimünster).

  De prijs die verbonden is aan de Preis für Junge Kunst is een geldbedrag van €3000,-, een tentoonstelling bij NAK (van 10 september 2016 t/m 16 oktober 2016) en een catalogus.

  Meld je aan vóór 22 juli 2016 via de gegevens op de website of via e-mail.
   
  Download de flyer of bezoek de website van NAK voor meer informatie.

  lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Beeldende Kunst? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
prikbord
Op het prikbord van de discipline beeldende kunst worden oproepen geplaatst die relevant zijn voor Limburgse beeldend kunstenaars, zoals wedstrijden en opdrachten voor kunstwerken in de openbare ruimte. Ook andere projecten waarvoor kunstenaars worden gezocht, kunnen worden geplaatst. Mail uw prikbordbericht naar ethonon@hklimburg.nl.
25-07-2016 10:55,

Doe mee met ‘The Big Draw’ in Maastricht

In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’… In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’ met als doel: iedereen aan het tekenen krijgen. Jong en oud kan zich aanmelden voor inspirerende teken activiteiten, variërend van workshop tot masterclass, tijdens het kick-off event op 1 oktober. Voor degenen die willen genieten van het getekende beeld is er een Big Window Walk-wandelroute (1-9 okt) langs getekende kunstwerken op ramen, gemaakt door regionale tekenaars. Gedurende de rest van de maand organiseren diverse scholen en culturele instellingen interdisciplinaire tekenactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

Makers, doeners en kijkers worden uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen de organisatie contacteren voor de volgende onderdelen:

• Organisaties met interesse voor co-creatie mogen de organisatie contacteren en de activiteit aanmelden (open tot 7 augustus);
• Raam-eigenaren in het centrum van Maastricht die een creatief uitzicht wel zien zitten worden opgeroepen om hun ramen aan te bieden voor de Big Window Walk (open tot: 23 september; tekendag: 30 september; wandelroute: 1-9 okt);
• Kunstenaars en getalenteerde tekenaars die de stad als canvas zien mogen zich melden met een portfolio voor het ‘drawing team-Big Window Walk’ (open tot: 23 september; tekendag: 30 september);
• Gepassioneerde vrijwilligers zijn meer dan welkom om mee te helpen tijdens de voorbereidingen, de kick-off of bij overige werkzaamheden tijdens de oktober tekenmaand.

Voor aanmelden, vragen en meer infomatie kun je contact opnemen via e-mail, klik hier.

 

Lees meer…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?