beeldende kunst

Voor iedereen in Limburg die professioneel of als amateur bezig is met beeldende kunst, is het Huis voor de Kunsten Limburg het aanspreekpunt en treedt het op als adviseur en bemiddelaar. Wij stimuleren, (door)ontwikkelen en (mede)initiëren beeldende kunst projecten en initiatieven die bijdragen aan het zichtbaar maken van de beeldende kunstproductie in en uit de provincie Limburg, bijvoorbeeld kunstmanifestaties, symposia en (groeps)exposities. Ook zetten wij onze website in om te informeren over beeldende kunst in Limburg.

Onder de discipline beeldende kunst valt onder andere teken-, schilder- en grafische kunst, vormgeving, keramiek, beeldhouwkunst, installatiekunst, performancekunst, digitale en (nieuwe) mediakunst en kunst in de openbare ruimte. 
Mieke Smits - IRFAK (kunstproject voor Glocal Affairs)
 
beeldende kunst agenda
 • 14 augustus 2016 - 06 november 2016 Expositie Harrie Geelen: De Vogeltjesboom
  Museum Land van Valkenburg (bovenzaal) presenteert van 14 augustus tot 6 november 2016  de expositie ‘De Vogeltjesboom’…
  Museum Land van Valkenburg (bovenzaal) presenteert van 14 augustus tot 6 november 2016  de expositie ‘De Vogeltjesboom’ van Harrie Geelen. Zijn wieg stond in Heerlen (1939) en hij ging naar school op het Bernardinus College. Te zien zijn veel van zijn illustraties, schilderijen van vogelbomen, portretten van zijn vrouw Imme Dros, en niet eerder geëxposeerd vrij werk. De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 14 augustus 15.00 u. Harrie Geelen en Imme Dros zullen beiden hierbij aanwezig zijn en Jos Solberg zal namens het museum de opening verrichten.
   
  Velen kennen nog  de TV-series 'Oebele', ‘Q en Q’  en  'Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer'. Ze behoren tot de klassiekers uit de TV-geschiedenis. Met een gemiddeld kijkcijfer van 3,1 miljoen is ‘Q en Q’ de best bekeken Nederlandse jeugdserie aller tijden. Tekst en melodie zitten nog in het hoofd van velen, maar wie weet dat Harrie Geelen voor deze series de scripts en de liedjes schreef? Veelzijdiger en productiever dan Harrie Geelen kan bijna niet. Hij ziet zich vooral als schrijver, maar is daarnaast schilder, tekenaar, tekenfilmer, regisseur, componist en illustrator. Als alleskunner was hij daarnaast nog stemacteur en vertaler.
   
  Zijn creativiteit is niet te stoppen. Elk jaar kwam er wel wat belangwekkends uit zijn handen. Zo regisseerde en schreef hij de speelfilm Pinkeltje, met de figuren uit de boeken van Dick Laan. Hij werkte bij de Toonder Studio's als scenarist, tekenfilmer, regisseur en ‘creative director’. Hier schreef hij o.a. het script voor de film 'als je begrijpt wat ik bedoel', maar won ook een Gouden Kalf voor zijn animatiefilm 'Getekende mensen'. Voor de solovoorstellingen van Frank Groothof schreef hij de liedteksten, o.a voor 'De Toverfluit' van Mozart, Fidelio van Beethoven en Carmen van Bizet. Hij maakte twee speelfilms: 'Carmen en ik' en 'Annetje Lie in het holst van de nacht', naar het gelijknamige boek van Imme Dros, en de dertiendelige serie 'de Sommeltjes', alles met gebruikmaking van digitale technieken.
   
  Harrie Geelen schrijft en illustreert nog steeds verhalen en gedichten voor kinderen, en is al jaren bezig met een lijvige roman 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer'. Bij uitgeverij Van Oorschot verscheen al een roman en een verhalenbundel waarin herhaaldelijk herinneringen verwerkt zijn uit zijn jeugd in Heerlen. Onlosmakelijk met hem verbonden is zijn vrouw Imme Dros, een van de bekendste schrijfsters van jeugdboeken en tevens vertaalster van de Ilias en de Odysseia. Hij illustreert vrijwel al haar boeken en onlangs nog het met een 'griffel' bekroonde 'Tijs en de eenhoorn' en ‘De kapper uit de Dapperstraat’, een verhaal voor de jeugd over de jeugd van Karel Appel.
   
  Zowel in binnen- als in buitenland ontving Harrie Geelen vele prestigieuze prijzen. Het volgende is slechts een greep uit een lange lijst. Veel producties van hem bij de Toonder Studio's werden bekroond op festivals in Parijs, New York en Helsinki. De operavoorstelling Fidelio ontving een internationale bekroning. De film ‘Carmen’ werd bekroond in Wenen. Voor zijn illustraties voor 'Het beertje Pippeloentje' van Annie M.G. Schmidt ontving hij een Gouden Penseel. Samen met zijn vrouw Imme Dros ontving hij in 2006 de Woutertje Pieterse Prijs voor het jeugdboek ‘Bijna Jarig’. In 2014 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In 2001 organiseerde het Letterkundig Museum in Den Haag een overzichtstentoonstelling van het werk van het echtpaar Geelen-Dros.

  In de museumshop zijn tijdens de tentoonstelling diverse boeken van Harrie Geelen en Imme Dros te koop.
    
  Harrie Geelen  ‘De Vogeltjesboom’
  14 augustus – 6 november 2016 
  di – vr: 11.00 -17.00 uur; za – zo: 13.00 – 17.00 uur
  volwassenen: € 6,00;
  museumkaart, begunstigerskaart, vriendenkaart gratis
  kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) gratis
  groepstarief (minimaal 15 personen) € 4,50 pp
  rondleiding (maximaal 25 personen) € 25,00
 • 25 september 2016 - 23 oktober 2016 Expositie Kleinkunst in Heerlen
  Kleine kunst in openbare ruimte

  Kleinkunst brengt meer kunst naar de openbare ruimte. Beginnende kunstenaars…
  Kleine kunst in openbare ruimte

  Kleinkunst brengt meer kunst naar de openbare ruimte. Beginnende kunstenaars krijgen een podium
  in winkels, achter de bar van een café en in de ruit van een leegstaand pand. Om met kunst door te dringen in de haarvaten van een stad, kan het kunstwerk niet te groot zijn. Daarom hebben alle deelnemers aan kleinkunst zich beperkt tot een maximaal formaat van 50x50 centimeter.
  Vanaf eind september hangen de werken van veertien talentvolle kunstenaars op verschillende plekken in Heerlen-centrum.


   
  Lees meer
 • 01 oktober 2016 - 31 oktober 2016 Oktober tekenmaand in Maastricht met 'The Big Draw'
  In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’ met als…
  In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’ met als doel: iedereen aan het tekenen krijgen. Jong en oud kan zich aanmelden voor inspirerende tekenactiviteiten, variërend van workshop tot masterclass, tijdens het kick-off event op 1 oktober. Voor degenen die willen genieten van het getekende beeld is er een Big Window Walk-wandelroute (1-9 okt) langs getekende kunstwerken op ramen, gemaakt door regionale tekenaars. Gedurende de rest van de maand organiseren diverse scholen en culturele instellingen interdisciplinaire tekenactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

  Kick-off 1 oktober 
  Om de oktober tekenmaand in te luiden organiseert The Big Draw Maastricht (TBDM) op 1 oktober een kick-off met diverse tekenactiviteiten in de stad. Passend bij de boodschap van het internationale festival ‘iedereen kan tekenen’ is er voor elk niveau wat wils. Zo worden voorbijgangers uitgenodigd om op het Vrijthof mee te werken aan een collectief krijtwerk, waarbij de naam van het plein voor een dag wordt omgetoverd tot ‘Krijthof’; kunnen mensen met hart voor erfgoed hun passie combineren met tekenen tijdens een Historic Drawing Tour; mogen creatievelingen hun tekeningen omvormen tot 3D objecten; kunnen tekenaars hun inspiratie delen met een groep tijdens een ‘Sketch-mob’; verdiepen gevorderde tekenaars zich middels een masterclass van Robbie Cornelissen; en duiken kundige tekenaars met interesse voor wetenschap in de wereld van het Wetenschappelijk Illustratief tekenen.

  Big Window Walk
  Creativiteit ligt voor het oprapen in Maastricht, daarom wordt de stad van 1-9 oktober verbonden door een creatieve wandelroute langs getekend beeld op diverse ramen. Kunstenaars en getalenteerde tekenaars gaan op 30 september aan de slag om etalages en ramen te versieren met prachtige werken. Deze locaties worden via een digitale kaart met elkaar verbonden en iedereen met een telefoon en zin in een wandeling kan deze route lopen en zich laten verrassen. 


  Lees meer
 • 09 oktober 2016 - 30 oktober 2016 Tentoonstelling ‘JANNEL was here; on the road again’
  JANNEL (Jan Nelissen *1943 - † 2015) was gedurende 25 jaar leermeester schilderen en tekenen. Zijn cursisten…
  JANNEL (Jan Nelissen *1943 - † 2015) was gedurende 25 jaar leermeester schilderen en tekenen. Zijn cursisten betonen hem eer met een expositie en laten zien wat hij voor hen betekent heeft. Het is niet alleen een terugblik, maar ook opnieuw vooruit kijken en op weg gaan.

  De huidige docente van de cursisten, Sara van de Loo, is voor deze speciale gelegenheid gastconservator. Zij heeft er op los gecombineerd door ‘eilanden’ met verrassende combinaties te maken. Met in het ene eiland het accent op kleur, in het andere het materiaalgebruik en in een volgend eiland staat de lijnvoering centraal.

  Op 9 oktober om 15.00 uur zal dhr. P. Laheij, wethouder Kunst & Cultuur gemeente Gulpen, de expositie openen. Daarna is de expositie is de gehele maand oktober te bezichtigen in het weekend van 14.00 - 17.00 uur.

  Datum: van zondag 9 oktober t/m zondag 30 oktober 2016, alleen in de weekenden van 14.00 uur – 17.00 uur!
  Locatie: Kunstruimte 7tien49, Kamp 10 in Nuth.

  Bekijk de flyer van de expositie hier

  De expositie wordt ondersteund door stichting 4ArtAlways
   
  Lees meer
 • 27 november 2016 12:00 - 17:00 Peel en Maas Open Podium (POP)
  Op zondag 27 november vindt het Peel en Maas Open Podium (POP) plaats in de theaterzaal van DOK6 in Panningen.…
  Op zondag 27 november vindt het Peel en Maas Open Podium (POP) plaats in de theaterzaal van DOK6 in Panningen. POP is een jaarlijks cultureel evenement voor een ieder uit Peel en Maas die eens graag zijn of haar talenten wil laten zien aan een groot publiek.

  Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt bij het POP terecht:
  • Ben je goed in het bespelen van een instrument?
  • Kun je zingen als een nachtegaal?
  • Wil jij je zelfgeschreven gedicht of verhaal voordragen?
  • Wil je jouw nieuwste streetdance moves laten zien?
  • Speel je in een band en wil je graag eens op een echt podium staan?
  • Heb je met je groepje een leuke dans ingestudeerd?
  • Heb je prachtige foto’s gemaakt en wil je die graag tentoonstellen?
  • Kun je goed schilderen, hout bewerken of noem maar op?

  Er is geen leeftijdsgrens en inschrijven is gratis. Een optreden mag maximaal 8 minuten duren. De organisatie maakt een indeling op basis van de aanmeldingen.

  Inschrijven kan door het formulier in te vullen: https://goo.gl/forms/jGRny7BGsm0QDkmA3
  Voor vragen kun je mailen naar: pop@dok6.eu.
   
  Lees meer
 • 10 december 2016 00:00 - 00:00 Prijsuitreiking Parkstad Limburg Prijs
  Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars reikt op zaterdag 10 december 2016 voor de zesde keer de Parkstad Limburg…
  Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars reikt op zaterdag 10 december 2016 voor de zesde keer de Parkstad Limburg Prijs uit. De prijs is er voor beeldend kunstenaars die een professionele kunstopleiding succesvol hebben afgesloten, maximaal 35 jaar oud zijn en een kunstzinnige relatie hebben met Nederlands of Belgisch Limburg. De winaar wint een geldbedrag van maar liefst € 10.000,-.
   
  Parkstad Limburg Prijs
  Eén keer in de vier jaar wordt de Parkstad Limburg Prijs uitgereikt. Voor het eerst werd dat gedaan in 1996 onder de naam Landgraafprijs. Vanaf 2004 wordt de prijs uitgereikt onder de naam Parkstad Limburg Prijs. Dit jaar zal de prijs voor de zesde keer uitgereikt worden.
   
  Het werk van de genomineerde kunstenaars is van zondag 11 december 2016 t/m zondag 5 maart 2017 te zien tijdens een expositie bij SCHUNCK* in Heerlen.
   
  De Parkstad Limburg Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. SCHUNCK* en de Gemeente Heerlen
   
  Datum: zaterdag 10 december 2016
  Locatie en Tijd: Hou de website van Parkstad Limburg Prijs in de gaten.


  Lees meer
 • 09 maart 2017 - 12 maart 2017 ARTMaastricht2017 - Capital of Art
  9 - 12 maart 2017:  op het Vrijthof Maastricht in luxe paviljoen 

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt…
  9 - 12 maart 2017:  op het Vrijthof Maastricht in luxe paviljoen 

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

  Voorgaande edities
  Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

  Voor meer informatie over de kunstexpositie van ArtMaastricht op het Vrijthof Maastricht in het paviljoen, klik hier.

   
  Lees meer
 • 13 maart 2017 - 18 maart 2017 ARTMaastricht2017 - Capital of Art
  13 – 18 maart 2017: in de St. Janskerk gelegen aan het Vrijthof

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt…
  13 – 18 maart 2017: in de St. Janskerk gelegen aan het Vrijthof

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

  Voorgaande edities
  Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

  Voor meer informatie over de kunstexpositie van ArtMaastricht in de St. Janskerk in Maastricht, klik hier.


   
  Lees meer
meer items…
beeldende kunst nieuws
 • 28 september 2016 Geef je op voor Kunst op Straat in Maastricht
  Zing, dans, speel, maak of schrijf jij? Doe dan mee!

  In de eerste helft van oktober organiseren Kumulus/KunstActief…
  Zing, dans, speel, maak of schrijf jij? Doe dan mee!

  In de eerste helft van oktober organiseren Kumulus/KunstActief Maastricht en stichting Tout Maastricht het project Kunst op Straat. Met het project Kunst op Straat wilt de organisatie de stad laten kennismaken met straatkunst. Iedereen die wel eens wil proberen hoe het is om zijn kunst als ‘straatact’ te tonen kan zich aanmelden.

  Onder begeleiding van professionals gaan kunstbeoefenaars met elkaar aan de slag. Repetities en uitwisseling van ervaring resulteren in een toonmoment op Plein 1992 in Maastricht. Olivia van de Koppel heeft de artistieke leiding over dit project. Afhankelijk van de discipline waarmee je wilt deelnemen word je ingedeeld bij een coach:
  • Fokka Deelen: vormgeving & performing
  • Eric Meyer & Rick Alberigs: audiovisueel & nieuwe media
  • Monique van Kerkhof: dans
  • Michel Sluysmans: theater

  Kunst op straat
  Het project vindt plaats in het tweede en derde weekend van oktober 2016, elke dag van 10 tot 16 uur (incl. lunchpauze). Op zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober zijn er workshops, op zaterdag 15 oktober repetities en op zondag 16 oktober is het grote toonmoment op Plein 1992.

  Uitvoeringsdatum: 16 oktober 2016, locatie: Plein 1992, Maastricht
  Meld je aan via het aanmeldformulier, klik hier

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met kunstopstraat@toutmaastricht.nl

    lees meer…
 • 16 september 2016 Oproep tot deelname | ARTMaastricht2017 - Capital of Art
  Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

  9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen…
  Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

  9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen
  13 – 18 maart 2017: in de St. Janskerk gelegen aan het Vrijthof


  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

  Voorgaande edities
  Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

  Deelname
  Iedere expositie van ARTMaastricht wordt met zorg samengesteld. Voor de Limburgse editie is het mogelijk om deel te nemen als zijnde galerie of professioneel beeldend kunstenaar. Bij deelname bezoekt de organisatie van ARTMaastricht iedere deelnemende kunstenaar/galerie en kan er een radio-interview worden afgenomen. De organisatie gaat met u in gesprek over u en uw kunst, uw CV en het werk dat u wilt gebruiken. Daarnaast wordt samen met u bekeken op welke wijze het resultaat van uw deelname, optimaal zal zijn.

  Voor meer informatie over ArtMaastricht, klik hier.
  Voor direct aanmelden, klik hier.

    lees meer…
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Beeldende Kunst? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
prikbord
Op het prikbord van de discipline beeldende kunst worden oproepen geplaatst die relevant zijn voor Limburgse beeldend kunstenaars, zoals wedstrijden en opdrachten voor kunstwerken in de openbare ruimte. Ook andere projecten waarvoor kunstenaars worden gezocht, kunnen worden geplaatst. Mail uw prikbordbericht naar ethonon@hklimburg.nl.
11-10-2016 09:24,

De Salon Sittard-Geleen zoekt Kunstenaars met Grafiek

De tweejaarlijkse manifestatie van De Salon Sittard-Geleen komt in december in het nieuwe museum DeDomijnen.… De tweejaarlijkse manifestatie van De Salon Sittard-Geleen komt in december in het nieuwe museum DeDomijnen. De voorbereiding van de nieuwe tentoonstelling 'Onder Druk' is in volle gang. Eveneens is curator Arno Sijben aangesteld.

Vanaf 17 december zal het bestuur in samenwerking met het museum DeDomijnen een tentoonstelling presenteren met het accent op grafisch werk. De tentoonstelling met de naam ‘Onder Druk’ zal plaatsvinden van 17 december 2016 t/m 5 februari 2017. Diverse educatieve en culturele activiteiten zijn tijdens deze periode aan de tentoonstelling gekoppeld. Bovendien zal de SalonPrijs voor het eerst aan een kunstenaar worden uitgereikt.

Curator Arno Sijben: “Ik streef ernaar ‘Onder druk’, de Salon 2016 Sittard / Geleen, een laagdrempelige tentoonstelling te laten zijn. Een tentoonstelling van grafisch werk, zowel de inzendingen alsook de oude BKR-werken, die de grafische technieken als middel toont en niet als doel. Een tentoonstelling waarin kunstenaars vrij werk tonen en waarin een interactie tussen het kunstwerk en de beschouwer kan plaatsvinden. Dus geen vooropgezette conceptuele benadering, geen opdracht of plan, waarbij ellenlange uitleg nodig is. ‘Onder druk’ zou een tentoonstelling moeten zijn waarin de toeschouwer vooral de kans krijgt om te onderzoeken wat het kunstwerk met hem of haar doet. Biedt het werk bijvoorbeeld troost, schoonheid, verwarring, of zet het kunstwerk de toeschouwer aan het denken? De techniek is als het ware van ondergeschikt belang.”

Deelname
Wilt u deelnemen aan deze bijzondere tentoonstelling? Kunstenaars die willen deelnemen kunnen zich bij De Salon aanmelden. Kijk voor de volledige informatie en het inschrijfformulier op de website www.salonsittard-geleen.nl

16-09-2016 14:53,

Oproep tot deelname | ARTMaastricht2017 - Capital of Art

Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen…
Deadline inschrijving: 1 Februari 2017

9 - 12 maart 2017: op het Vrijthof in luxe paviljoen
13 – 18 maart 2017: in de St. JansKerk gelegen aan het Vrijthof


ARTMaastricht2017
ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

Voorgaande edities
Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

Deelname
Iedere expositie van ARTMaastricht wordt met zorg samengesteld. Voor de Limburgse editie is het mogelijk om deel te nemen als zijnde galerie of professioneel beeldend kunstenaar. Bij deelname bezoekt de organisatie van ARTMaastricht iedere deelnemende kunstenaar/galerie en kan er een radio-interview worden afgenomen. De organisatie gaat met u in gesprek over u en uw kunst, uw CV en het werk dat u wilt gebruiken. Daarnaast wordt samen met u bekeken op welke wijze het resultaat van uw deelname, optimaal zal zijn.

Voor meer informatie over ArtMaastricht, klik hier.
Voor direct aanmelden, klik hier.
 

Lees meer…
05-09-2016 09:13,

Masterclass van Robbie Cornelissen tijdens The Big Draw Maastricht

1 oktober 2016 | 09.30-15.30 uur | Masterclass ‘Another Perspective’ – Robbie Cornelissen… 1 oktober 2016 | 09.30-15.30 uur | Masterclass ‘Another Perspective’ – Robbie Cornelissen

Op zoek naar verdieping van je vaardigheden? Ben je niet bang voor intensieve begeleiding om je techniek te verbreden? Of wil je constructieve feedback op je portfolio? Dan is deze masterclass precies wat je zoekt!
Cornelissen maakte naam met virtuoze potloodtekeningen van futuristische interieuren en stedelijke landschappen waarin herinnering en fantasie bij elkaar komen. De complexe, duizelingwekkende werken trekken de toeschouwer in een illusionistische ruimte die zich niet lijkt te beperken tot het papier.

Robbie Cornelissen
Robbie Cornelissen (Utrecht, Nederland, 1954) studeerde biologie aan de Universiteit in Utrecht, en studeerde af in Fine Art aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij geeft ook beeldende kunst aan Artez Academie in Zwolle en Arnhem sinds 2006. En hij weet zijn weg al naar Maastricht, in 2015 gaf hij een intensieve masterclass aan de Jan van Eyck Academie genaamd ”The Drive van Drawing ”.
Mis de kans niet om te werken met één van Nederlands beste kunstenaars!

Door: Robbie Cornelissen – kunstenaar en instructeur
Locatie: Kumulus, Herbenusstraat 89, 6211 RB Maastricht
Datum en tijd: zaterdag 1 oktober 2016, 9.30-15.30 uur
Niveau: gevorderd/professioneel, kandidaten worden toegelaten op basis van portfolio en artistiek CV**
Registratie: 15 augustus – 15 september, meld je tijdig aan om je inschrijving te waarborgen*
Deelnemers: max. 15, kleinschalige groep om individuele aandacht te kunnen garanderen
Taal: NL of ENG
Curator portfolio: Willem Jansen & Jos Wigman
Kosten: €55 inclusief lunch

Voor online inschrijven, klik hier.
 

Lees meer…
31-08-2016 16:41,

Doe mee met Crowdfunding Mural Heerlen

Creatieve ondernemers
Sinds een aantal jaren kent Heerlen een groeiende groep jonge, creatieve ondernemers…
Creatieve ondernemers
Sinds een aantal jaren kent Heerlen een groeiende groep jonge, creatieve ondernemers met een warm hart voor de stad. En ja, zij weten dat Heerlen een stad van vallen en opstaan is, niet af en hier en daar lelijk en rauw. Maar voor zó’n stad willen zij ook graag wat betekenen. Zij willen hun kijk op Heerlen in een nieuwe mural zichtbaar maken. Daarbij wordt samengewerkt met de stichting S*PRAY van Street Art Heerlen.

Het verhaal van Heerlen
In de mural wordt het verhaal van Heerlen in één beeld zichtbaar zodat iedereen die Heerlen met de trein binnenkomt ziet: “Hier betreedt u Heerlen, een stad met een rijk en bewogen verleden én bouwend aan een nieuwe toekomst”. Ontwerpers zijn de kunstenaars Vincent Lancée en Dave de Leeuw. Zij vatten op hun manier de geschiedenis van de stad, de neergang na de mijnsluiting én het toekomstperspectief in de mural samen. Zij zeggen over hun muurschildering ‘Heerlen Heron’: “De reiger staat symbool voor de stad die herrijst uit alle restanten en gedaanten van het verleden, van Romeinse badplaats, boerendorp, mijnstad en drugsstad. Voorwerpen en herinneringen die kunnen worden afgedaan als oude rotzooi maar die onmiskenbaar en onlosmakelijk hebben bijgedragen aan de identiteit die de stad nu heeft”.

Hoe willen ze deze crowdfundmural realiseren?
Omdat het een mural voor en van Heerlen wordt, worden het bedrag dat nodig is voor de realisatie, bij elkaar gebracht door crowd funding. Iedereen kan bijdragen met grote en kleine bedragen. Er is een mooi sponsorpakket met een tegenprestatie voor elke bijdrage. Daarnaast sponsort gebouweigenaar Walas BV de noodzakelijke deklaag van de muur en twee hoogwerkers. Het bedrag dat via crowdfunding opgebracht moet worden bedraagt 12.000 euro. Dat is o.a. nodig voor: de schildering zelf, de materialen en werkuren van de kunstenaars, een vergoeding aan Voordekunst voor de financiële administratie, het sponsorpakket en voor de opening.
De wethouder cultuur van Heerlen heeft reeds toegezegd dat de gemeente Heerlen ook een duit in het zakje zal doen. Ook is er kans op een regeling van de provincie Limburg voor de laatste 30%.

Presentatie ontwerp en start crowdfunding
Zondag 28 augustus a.s. om 14.50 uur op het plein van Cultura Nova bij het ledscherm naast het theater. Presentatie door ambassadeur van dit initiatief, Lex Nelissen. Ook de kunstenaars zullen aanwezig zijn. Vanaf deze datum is het project hier te vinden.Lees meer…
25-07-2016 10:55,

Doe mee met ‘The Big Draw’ in Maastricht

In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’… In oktober staat tekenen centraal in Maastricht tijdens het internationale festival ‘The Big Draw’ met als doel: iedereen aan het tekenen krijgen. Jong en oud kan zich aanmelden voor inspirerende teken activiteiten, variërend van workshop tot masterclass, tijdens het kick-off event op 1 oktober. Voor degenen die willen genieten van het getekende beeld is er een Big Window Walk-wandelroute (1-9 okt) langs getekende kunstwerken op ramen, gemaakt door regionale tekenaars. Gedurende de rest van de maand organiseren diverse scholen en culturele instellingen interdisciplinaire tekenactiviteiten voor verschillende doelgroepen.

Makers, doeners en kijkers worden uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen de organisatie contacteren voor de volgende onderdelen:

• Organisaties met interesse voor co-creatie mogen de organisatie contacteren en de activiteit aanmelden (open tot 7 augustus);
• Raam-eigenaren in het centrum van Maastricht die een creatief uitzicht wel zien zitten worden opgeroepen om hun ramen aan te bieden voor de Big Window Walk (open tot: 23 september; tekendag: 30 september; wandelroute: 1-9 okt);
• Kunstenaars en getalenteerde tekenaars die de stad als canvas zien mogen zich melden met een portfolio voor het ‘drawing team-Big Window Walk’ (open tot: 23 september; tekendag: 30 september);
• Gepassioneerde vrijwilligers zijn meer dan welkom om mee te helpen tijdens de voorbereidingen, de kick-off of bij overige werkzaamheden tijdens de oktober tekenmaand.

Voor aanmelden, vragen en meer infomatie kun je contact opnemen via e-mail, klik hier.

 

Lees meer…
meer prikbordberichten…
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?