beeldende kunst

Voor iedereen in Limburg die professioneel of als amateur bezig is met beeldende kunst treedt het Huis voor de Kunsten Limburg op als adviseur en bemiddelaar. Daarnaast ondersteunen wij initiatieven en organisaties die bijdragen aan het zichtbaar maken van de beeldende kunstproductie in en uit de provincie Limburg, bijvoorbeeld kunst- en atelierroutes, publicaties en groepsexposities. Ook zetten wij onze website in om te informeren over beeldende kunst in Limburg.

Naast deze taakstelling ondersteunen wij de bij ons aangesloten organisaties binnen de discipline beeldende kunst. Bijvoorbeeld Stichting Alphons Winters bij de organisatie van de tweejaarlijkse Alphons Wintersprijs - met bijbehorende exposities - waaraan amateur beeldend kunstenaars uit Nederlands en Belgisch-Limburg kunnen deelnemen. 
Mieke Smits - IRFAK (kunstproject voor Glocal Affairs)
 
nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten binnen de discipline Beeldende Kunst? Meld u dan op deze pagina aan voor de digitale nieuwsbrief.
beeldende kunst agenda
 • 26 april 2015 - 17 mei 2015 Expositie Clemens Bindels, Jos Cremers en Frans Thevis
  Van zondag 26 april t/m zondag 17 mei exposeren Clemens Bindels, Jos Cremers en Frans Thevis in galerie '7tien49'. …
  Van zondag 26 april t/m zondag 17 mei exposeren Clemens Bindels, Jos Cremers en Frans Thevis in galerie '7tien49'. 

  Clemens Bindels
  Voor Clemens is een schilderij een voorstelling in verf, geen afbeelding van de werkelijkheid. De scheidslijn tussen figuratie en abstractie is dan ook nooit dezelfde, de ene keer is de neiging naar figuratie groter en dan weer is de abstrahering korter bij. Schilderen is voor hem het scheppen van een illusie. Het proces om abstrahering te onderwerpen en binnen de kaders van het doek naar evenwicht, vorm, kleur en compositie te blijven zoeken, geeft als uiteindelijk resultaat een laag over laag opgebouwd werk in diverse technieken. Zo ontstaat er een beeld waarin herkenbaarheid, gelaagdheid, kleur, sfeer en ruimte een totaalbeeld oproepen waarin de beschouwer de eigen indrukken kan laten meespelen en op ontdekkingsreis kan gaan. 

  Jos Cremers
  Jos zoekt in de landschappen naar de grote lijnen die bepaalde regio's oproepen, met name van het Limburgse heuvelland, maar ook langs de uiterwaarden van de Maas of bosgebieden zijn de onderwerpen waar hij steeds weer door wordt geboeid. Hij streeft naar een beeldvorm, waarin herkenbaarheid,gelaagdheid en kleurverwerking zich zodanig tot elkaar verhouden, dat ze in elkaar passen en een totaalbeeld oproepen. Een beeld waarin het gaat over kleur, sfeer en ruimte waarin het realisme van mindere betekenis wordt. Zijn werken worden uitgevoerd in acryl of pastel.

  Frans Thevis
  Frans is een keramist die op dit moment hoofdzakelijk organische vormen maakt die zijn geïnspireerd op de letters van het alfabet. Soms goed herkenbaar maar vaak ook niet, omdat door bewerking van de klei de oorspronkelijke vorm verloren gaat of versneden is en weer gemonteerd wordt tot nieuwe vormen. Belangrijk voor hem zijn de wisselende structuren van de werkstukken waardoor de vormen steeds een andere uitstraling krijgen. Op dit moment is Frans vooral bezig om zijn werken van een bolvormige applicatie te voorzien. De meestal monochrome werkstukken zijn vrijwel altijd afgewerkt met een sinterengobe en daarna een of meerdere keren gebakken.

  Openingstijden expositie:
  Vernissage: zondag 26 april, 14.00 uur
  Zater- en zondagen t/m 17 mei, 14.00-17.00 uur
  Entree: gratis
  Locatie: Galerie '7tien49', Kamp 10, 6361 GX Nuth 

  Lees meer
 • 01 mei 2015 - 07 juni 2015samenwerkings activiteit Uniek reizend 1BOOM-project komt naar Limburg
  73 geselecteerde kunstenaars, vormgevers en ambachtslieden hebben van het hout van een 190-jarige zomereik kunstwerken,…
  73 geselecteerde kunstenaars, vormgevers en ambachtslieden hebben van het hout van een 190-jarige zomereik kunstwerken, objecten en meubels gemaakt met een fantastisch resultaat. Het project is opgezet door de stichting Vormgevers in Hout en de Unie van Bosgroepen onder de naam 1BOOM. Als inspiratiebron diende het project ‘One Tree 1998’ uit Engeland, een initiatief van Peter Toaig. Naast Nederland heeft dit ook navolging gekregen in onder andere Australië en Bolivia.
   
  1BOOM symboliseert de kringloop: eikel, groei, bloei, bos, beheer, oogst, zaaien, drogen, verwerken tot een product met een nieuw leven. Van bosbouwer, veller, zager, verwerker, vormgever, kunstenaar, cultuurgenieter tot boswandelaar. De gevelde zomereik is niet tot brandhout gezaagd en versnipperd. Alle onderdelen van de boom zijn op creatieve functionele wijze gebruikt: stam, takken, zaagsel, bladeren en eikels. Hout wordt hergebruikt en krijgt zo een duurzame toekomst.

  1BOOM is een zomereik die op 27 maart 2013 onder belangstelling van alle deelnemers is geveld in het Kooibos van Landgoed Middachten. Sinds de middeleeuwen werden veel lanen en landgoedbossen aangeplant. Deze plaatsen laten een unieke biotoop in de bossen zien welke door de jaren heen ontstaan is. Het is een unieke rijkdom aan planten, paddenstoelen, insecten, vleermuizen, vogels en natuurlijk de bomen. In jonge “natuurlijke” bossen zijn deze zeldzaamheden niet zo makkelijk te vinden. In de tweede helft van de twintigste eeuw ontstond een tweedeling in het bosbeheer in Nederland. Een bos diende voor houtproductie of was bedoeld als natuur. Dat ook een combinatie mogelijk is, waarmee het bos is gebaat, dat de biodiversiteit daardoor in stand blijft en dat recreëren en duurzame bosbouw prima samen kunnen gaan is een oude visie is die door 1BOOM nieuw leven wordt ingeblazen.

  Doelen
  1BOOM beoogt een aantal doelen. Zoals duurzaamheid in bosbouw en ambachtelijke houtverwerking. Hout als mooi en veelzijdig materiaal laten zien. Aandacht voor het feit dat natuur en biodiversiteit onmisbaar zijn in onze cultuur. Vakmanschap, ambacht en kunst met inlands hout stimuleren. Het laten zien dat duurzame ambachtseconomie een toekomst heeft. Publiek bewustzijn van de waarde van bos en bomen als hulpbron stimuleren.
   
  Symposium en catalogus
  Rond deze doelstellingen wordt een symposium georganiseerd op zondag 31 mei in MFC De Buun te Well. Nationale en regionale sprekers, die begaan zijn met de doelen van het 1BOOM-project, komen aan het woord. Eén van de sprekers is de adviseur van Al Gore, de heer Ignace Schops, ambassadeur van de biodiversiteit voor International Union for Nature Conservation. Van het 1BOOM-project is ook een catalogus met beschrijvingen van de geëxposeerde werken en hun makers, alsmede een uitleg van de doelstellingen en het ontstaan van 1BOOM-project. 1BOOM was al te zien en te beleven in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Velp en Leeuwarden. De expositie trok al meer dan vijfendertigduizend bezoekers. Daarmee heeft dit project zijn succes al bewezen. Een bezoek aan de 1BOOM expositie Limburg is dan ook warm aan te bevelen. Laat u inspireren om uw eigen 1BOOM-project te realiseren.
   
  Expositie op drie locaties
  1BOOM Limburg is een initiatief van World Art Foundation en Vrienden van Bakkerij Bergen met ondersteuning van de gemeente Bergen en Huis voor de Kunsten Limburg. 1BOOM Limburg haakt ook aan bij de activiteiten die in het Nationale Park in de maand mei worden georganiseerd, zoals de Maasduinenweek 2 t/m 10 mei en de dag van het Nationaal Park op 24 mei in het bezoekerscentrum De Maasduinen aan het Reindersmeer in Well. Daar is ook een verwijzing naar 1BOOM te zien in de vorm van een bijna vier meter lange tafel met de namen van alle deelnemers en de verwijzing naar het gedeelte van 1BOOM dat zij hebben gebruikt. Op zondag 3 mei wordt deze expositie op drie locaties geopend door wethouder Ben Buiting en Pastoor Janssen. Aanvang 14.00 uur in kunsthuis De Bakkerij, Kerkstraat 1a te Bergen. Van 1 mei t/m 7 juni is de 1BOOM expositie te bezoeken en te beleven in de gemeente Bergen: Kunsthuis De Bakkerij, de Sint Petruskerk in Bergen en World Art House, Elsteren 11 in Well. De openingstijden zijn van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is € 2,- voor een bezoek op alle locaties.

  Eetbaar hout
  De 1BOOM expositie Limburg zal op alle zondagen en tijdens het symposium op 31 mei een lunch verzorgen van ‘eetbaar hout’. Chefkok René Brienen gaat dit bereiden uit ingrediënten die door Pip Gilmore van groenetakken.nl speciaal voor 1BOOM  zijn gekweekt.

  Neem voor meer informatie, aanmelden lunch of deelname aan het symposium contact op met Hermien Esselink van World Art House via 0478 502 900 of info@worldarthouse.nl.
   

  Lees meer
 • 10 mei 2015 - 28 juni 2015samenwerkings activiteit Expositie Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert
  Van 10 mei t/m 28 juni exposeren zo'n 13 keramisten van de Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert. De feestelijke…
  Van 10 mei t/m 28 juni exposeren zo'n 13 keramisten van de Keramiek Kring Limburg in Galerie Weert. De feestelijke opening vindt plaats op 10 mei om 14 uur door wethouder Geert Gabriëls van de Gemeente Weert. Bij de opening zijn tevens de keramisten aanwezig.
   
  De galerie is geopend op zaterdag van 10 – 17 uur en op zondag van 13 – 17 uur. Overige dagen op afspraak.

  Lees meer
 • 17 mei 2015 11:00 - 15:00 Ontdek de magie van theater - Open Dag Theaterschool Westelijke Mijnstreek
  Op zondag 17 mei, van 11.00 tot 15.00 uur, vindt de open dag van Theaterschool Westelijke Mijnstreek plaats. In…

  Op zondag 17 mei, van 11.00 tot 15.00 uur, vindt de open dag van Theaterschool Westelijke Mijnstreek plaats. In verschillende workshops kunnen bezoekers kennismaken met de theaterschool. De open dag zal plaats vinden in het Pitboel Theater te Sittard, de thuisbasis van Theaterschool Westelijke Mijnstreek.

  De theaterschool heeft theater lesklassen waarin mensen theaterles kunnen volgen. Ook zijn er productieklassen waarin er toneel of musicalvoorstellingen gemaakt worden. Zang en dans worden hierbij zeker niet vergeten. Tenslotte is er een beeldende kunst klas, waarin mensen zich met het beeldende kunstvak kunnen bezig houden.

  Tijdens de open dag is er alle informatie over het nieuwe theaterseizoen te verkrijgen, dat in september 2015 van start gaat. De workshops die gegeven worden hebben betrekking op theater en beeldende kunst.

  Locatie: Montgomerystraat 26, 6135 BW, Sittard
  Entree: gratis
   


  Lees meer
 • 31 mei 2015 11:00 - 12:30 Open Les Beeldende School / EXPO
  Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.…
  Op 31 mei vindt de opening plaats van de derde en laatste expositie van de Beeldende School.

  De opening van de expositie is een open les, dat betekent dat de leerlingen van de beeldende klassen een gewone les volgen, maar ouders en vrienden uitgenodigd worden om naar de expositie te komen kijken.

  De expositie is tijdens de hele presentatieweek van de Theaterschool te bewonderen.

  Tijd: 11.00-12.30 uur
  Entree: gratis


  Lees meer
 • 11 juni 2015 - 14 juni 2015samenwerkings activiteit FASHIONCLASH Festival 2015
  FASHIONCLASH Festival 2015, de 7e editie van het internationale en interdisciplinaire cultuurfestival met mode…
  FASHIONCLASH Festival 2015, de 7e editie van het internationale en interdisciplinaire cultuurfestival met mode als uitgangspunt vindt plaats in Maastricht van 11 t/m 14 juni.

  Het 4-daagse programma bestaat uit modeshows, exposities, designer market, theater en dans performances, lezingen, workshops, fashion film en nog veel meer. Het spraakmakende festival biedt podium aan meer dan 150 veelbelovende talenten uit binnen- en buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode. FASHIONCLASH Festival is voor iedereen toegankelijk. Behalve het catwalk programma is het festival grotendeels gratis toegankelijk. Kaartverkoop start begin mei. Uit een overweldigende stapel van aanmeldingen van talenten uit meer dan 50 landen is een selectie gemaakt.
   
  GENDER editie
  FASHIONCLASH is er van overtuigd dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze hedendaagse maatschappij bespreekbaar te maken. Het overkoepelend thema tijdens het FCF Festival 2015 is GENDER. Dit thema geeft de campagne en duidelijke richting en fungeert als bindingsmiddel voor het hele festival. Het is voornamelijk zichtbaar in de verschillende expositie ruimtes (verspreid doorheen het stadscentrum van Maastricht) zowel als de expositie op de hoofdlocatie. 

  Programma hoofdlocatie: SAMdecorfabriek 12 t/m 14 juni
  De modeshows zijn bedoeld om jonge ontwerpers een platform te bieden om hun sublieme collecties te tonen aan een divers publiek. Zo kun je de collecties bewonderen van Jivika Biervliet x Peter Hsieh, Joelle Boers, TVBD & Shako Nikva, Rafael Kouto, Wilfried Lantoine, Bola, Simeon Morris, schoenen show van Dutch Shoe Academy en vele andere niet te missen shows. Naast de door FASHIONCLASH geselecteerde collecties zal ook het ingenieus werk van de afstuderende studenten, die de mode opleiding aan het MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) afronden, te bewonderen zijn op de catwalk. Diezelfde catwalk fungeert tevens als een podium voor performances zowel als de uitreiking van de Awards die zal plaatsvinden op de laatste festival dag. Het catwalk programma wordt aangevuld door de Gender-expositie. De voormalige decorfabriek 'Mosa' zal hiervoor tijdelijk worden omgebouwd tot een innovatief museum waarin de geselecteerde de visies van de deelnemende kunstenaars laten zien zoals het werk van Gabriel Ann Maher, Amber Ambrose Aurele x Kesha Felipa, Camiel Fortgens en Maison the Faux. VERWEVEN 2015, een project vormgegeven door Nina Willems, beloofd dit jaar weer een van de hoogtepunten van de expositie te worden. Deelnemende ontwerpers in het VERWEVEN project zijn David Laport, Loes van Nijnatten en Schueller de Waal. De expositie ruimte dient ook als locatie voor het iconische Clash Project, een van de kern projecten. Dit project benadrukt de uiteenlopende verbindingen tussen verschillende kunstdisciplines en visies. Hierdoor belichaamd het de interdisciplinaire denkwijze die FASHIONCLASH tracht te verspreiden. Jaarlijks worden er tien kunstenaars uitgenodigd wiens werk op het eerste zicht niets met mode te maken heeft. Hen wordt gevraagd om het thema toe te lichten in het kader van hun discipline in relatie tot mode. Dit zet aan tot een 'clash' van disciplines en praktische vormgeving waardoor een nieuwe hybride vorm van ontwerp ontstaat. 

  De 'designer' Market maakt het Festival programma op de hoofdlocatie compleet. Dertig ontwerpers krijgen hier de kans om hun kledingcollecties of andere ontwerpen te verkopen aan het bezoekende publiek. Dit is een uitgelezen kans om unieke kleding, sieraden en accessoires te bemachtigen van Bas Timmer, Argument Bijoux, Mies Nobis, PAVILJONS, Leonie & Lois – Spijkerbrij, Yojiro Kake, enz.

  FASHIONCLASH Side Program, diverse locaties in Maastricht 11 t/m 14 juni
  Het FASHIONCLASH Side Program is een flankerend programma verspreid door de binnenstad van Maastricht. Aangezien de catwalk shows plaatsvinden in de late namiddag zijn deze uiteenlopende events en exposities de ideale kennismaking met Maastricht modestad.
  
  Het festival programma biedt voor ieder wat wils en brengt zo het brede publiek in aanraking met de kunst van mode. Zo zal de Bijenkorf de fascinerende Showpieces expositie tentoonstellen. Aangeleverd door het Modemuseum Hasselt exposeert het Bonnefantenmuseum een reeks silhouetten die de evolutie ten aanzien van de gender codes in 20ste eeuw in beeld brengen met iconische ontwerpen van Yves Saint Laurent en Paul Smith. Theater performer Luca Szymkowiak toont een installatie en een performance in Marres.

  De 'Meet the Maker' expositie in Bureau Europa geeft de bezoekers de kans om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten. Centre Ceramique zal u verleiden om te reflecteren over de relatie tussen mode en gender tijdens 'Fashion Talk'. Centre Ceramique is daarnaast ook de locatie voor het talentontwikkelingsproject, 'Meet the Industry', waar de aanstomende talenten die deelnemen aan het FCF Festival de mogelijkheid hebben om te netwerken met professionals die reeds in de modesector werkzaam zijn.

  Bij het Museum aan het Vrijthof is er een mini expo van het MIJNshop/MIJNcollectie project dat ontwikkeld is in het kader van de Jaar van de Mijnen in Heerlen. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met SCHUNCK* en 100% Heerlen. Daarbij zijn er ook installaties van Lisa Schamlé, Hean Kim, Studio IKKAI en Malou Beemer. 'Fashion Film Night Out' vindt plaats in de Lumiere cinema op 11 Juni en is een vertoning van korte modefilms. Als al dit je zintuigen nog niet prikkelt zijn er nog verschillende exposities 'Designers in Stores' te bezichtigen in inventieve stores zoals PL- Line, Stijl Maastricht, Festen, Noir, Mayfair, Conflict en Le Marias Deux & Koffie.

  Ga voor een volledig overzicht van de deelnemers naar www.fashionclash.nl.
beeldende kunst nieuws
 • 25 maart 2015 FASHIONCLASH Festival 2015 – Gender editie
  FASHIONCLASH is er van overtuigd dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze…
  FASHIONCLASH is er van overtuigd dat mode als een kunstvorm kansen creëert om controversiële onderwerpen in onze hedendaagse maatschappij bespreekbaar te maken. Het overkoepelend thema tijdens het FCF Festival 2015 is 'Gender'. Dit thema geeft het campagne en duidelijke richting en fungeert als bindingsmiddel voor het hele festival. Het is voornamelijk zichtbaar in de verschillende exposities (verspreid over diverse locaties in Maastricht) en de diverse performances tijdens het festival.
   
  Het concept gender verwijst naar de socioculturele mechanismen die aan de grondslag liggen van de handelingen die 'eigen' zijn aan onze biologische seks. De laatste maanden hebben we in de modewereld reeds kunnen vaststellen dat vele ontwerpers zoals Vivienne Westwood, Dries van Noten en Givenchy besloten hebben om de gender stereotypes die diep geworteld zitten in traditie te doorbreken. Bijvoorbeeld het tonen van een rok voor de man of het toenemende belang van unisex kleding. Zou deze evolutie de hardnekkige gender categorisatie in de retailsector kunnen ondermijnen? Selfridges blijft alvast niet bij de pakken zitten. Door een nieuwe pop-up store in het leven te roepen die genderloze kleding verkoopt zijn ze een van de koplopers voor deze hedendaagse trend.
   
  FASHIONCLASH FESTIVAL 2015 nodigt u graag uit om de diversiteit van de mensheid te vieren. We zijn de mening aangedaan dat kleding een extensie is van het eigen zelf, de eigen persoonlijke identiteit. Een autonome identiteit is immers het recht van ieder mens. Mode bied in dit opzicht een ongekende vrijheid. Iedereen is vrij om zijn eigen kleding te kiezen. Mode kan evenzeer ook aanzetten tot sensibilisering, het aanvaarden van degenen die 'afwijken' van de norm. Verschillende ontwerpers en kunstenaars zullen hun visie omtrent GENDER tentoonstellen tijdens de FASHIONCLASH Festival exposities.
   
  FASHIONCLASH Festival is, zoals de naam al zegt, een ‘clash’ met mode als uitgangspunt. ‘Clash’ staat voor een ontmoeting van talent, culturen, disciplines en publiek rondom het gegeven ‘mode’. Met zijn modeshows, exposities, performances en interdisciplinaire samenwerkingen tussen modeontwerpers en theatermakers, choreografen en andere kunstenaars neemt FASHIONCLASH een unieke positie in het internationale mode discour. FASHIONCLASH Festival biedt een podium aan meer dan 150 veelbelovende talenten uit binnen- en buitenland en is een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door de kunst van mode

  Save the date!
  FASHIONCLASH Festival Programma op locatie in de SAMdecorfabriek 12 t/m 14 juni.
  Programma met Modeshows, Expositie, designer Market, Clash Project, Theatrale ontmoetingen en Awards.
  FASHIONCLASH Side Program: flankerend programma verspreid over diverse locaties in de stad 11 t/m 14 juni.
   
  lees meer…
prikbord
Op het prikbord van de discipline beeldende kunst worden oproepen geplaatst die relevant zijn voor Limburgse beeldend kunstenaars, zoals wedstrijden en opdrachten voor kunstwerken in de openbare ruimte. Ook andere projecten waarvoor kunstenaars worden gezocht, kunnen worden geplaatst. Mail uw prikbordbericht naar mfrencken@hklimburg.nl.
12-03-2015 15:40,

Oproep aan beeldhouwers: kunstmanifestatie 'Beelden vol Betekenis'

Op 17, 18 en 19 april a.s. wordt in Maria Hoop de kunstmanifestatie ‘Beelden vol Betekenis’ georganiseerd.… Op 17, 18 en 19 april a.s. wordt in Maria Hoop de kunstmanifestatie ‘Beelden vol Betekenis’ georganiseerd. Kunst die bezielt, kunst in de Nieuwe Stroming gebracht. Het accent ligt deze keer op ruimtelijk werk/beelden. Kunstenaars worden opgeroepen mee te doen. 

Deze manifestatie is het praktisch gevolg van de visie die spreekt uit het boek ‘De Nieuwe Stroming, Kunst als Medicijn van Zijn’ van Madama: "Mijn pad is de Nieuwe Stroming waar kunst als levensbron, de levensenergie verschaft voor genezende schoonheid. In ‘De Nieuwe Stroming’ als verslag van de innerlijke levensreis, valt elke identificatie weg, wat overblijft is de dienende functie van kunst aan het leven zelf. Medicine Art: kunst als Medicijn van Zijn.”

De vormgeving van de kunst is vrij en kan abstract of figuratief zijn, beelden, performances, teksten en muziek. De ‘innerlijke noodzaak’ is de kern, doorgeven van levensenergie. Het is de bedoeling een energieveld te creëren waarbij de energetische werking van het kunstwerk op de een of andere manier ruimtelijk wordt. Die beleving kan versterkt worden door muziek, een gedicht o.i.d. een vrije vormgeving waarbij de kunstenaars zelf ook met ideeën kunnen komen. Het is een nieuw initiatief, met een ideëel doel nl. kunst te laten ervaren. 'Kunst als Medicijn van Zijn' Als de kunstenaar aanwezig is rekenen we geen percentage. Wij rekenen een nominale bijdrage in de organisatiekosten waarbij ook een individueel digitaal boekwerk is inbegrepen dat je ook elders en op je website kunt gebruiken.

Deelname staat open voor (professionele) kunstenaars die vanuit bezieling en ‘innerlijke noodzaak’ werken. Om de kwaliteit te garanderen beoordeelt een ballotagecommissie elke deelname op motivatie en het werk indien mogelijk via website en/of drie foto’s per e-mail. De uitslag van de ballotage commissie wordt binnen 15 werk dagen na aanmelding bekend gemaakt.

Locatie
De manifestatie vindt plaats in Paradama Da Esperanza in Maria Hoop, een parkachtige tuin met veel verborgen hoekjes, en rotspartijen waardoor de bezoeker als het ware een meanderend pad kan lopen, maar daar natuurlijk ook vanaf kan wijken. Tijdens de expositie vinden activiteiten plaats die de beleving vergroten.

Deelname
Kunstenaars die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via de website.

U exposeert en verkoopt uw werk rechtstreeks, zonder commissie af te dragen aan de organisatie.
Het volgende is daarbij inbegrepen:
- De ballotage van uw werk
- Vermelding op de website met uw naam en website*
- Publiciteit
- Promotie
- Toegangskaarten
- Consumptiebonnen
- Huur locatie
- *Extra: kosteloos een digitaal profiel van uw werk max. 50 pagina’s in de vorm van een digitaal boekje dat uiteraard ook voor uw eigen gebruik/website is (zie voorbeeld). 

Praktisch
- 17 april opbouw, preview 19.00-21.00 uur
- zaterdag en zondag van 12.00-18.00 uur
- afbreken zondagavond of maandag 20 april

Transport en inrichten door kunstenaars, aanwezigheid in overleg. 

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Deelname is definitief na selectie en overmaken van een bijdrage van € 222,- (geen BTW) in organisatiekosten op bankrekening NL60RABO 0117219886 t.n.v. Stg. SOS Sophia Amor te Maria Hoop. Voor meer info en deelnameformulier zie www.madama.nl

MAMMSA komt voort uit het werk van Madama (Margareth Adama) die in haar verschillende huizen en galeries multidisciplinair heeft gewerkt en spiritualiteit, creativiteit en realiteit met elkaar verbindt. Zij is curator, universeel kunstenares, coach en staat voor de humaniteit van de kunst: de kosmische Renaissance. Dr. Ida Guinee, andragologe is de contactpersoon en secretaris van de Stichting Sacra Ordo Sapientiae Sophia Amor, organisator van deze manifestatie. Het is de bedoeling om regelmatig MAMMSA manifestaties te laten plaatsvinden met wisselende thema’s en invulling.
10-03-2015 10:58,

Kunstenaars gezocht voor KunstPlein OLV

Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag… Op 29 en 30 augustus a.s. vindt KunstPlein OLV plaats op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Graag roepen wij professioneel werkende kunstenaars op zich hiervoor in te schrijven! Dit kan nog steeds.

Voor alle benodigde informatie verwijzen we naar onze website: www.kunstpleinolv.nl. Ook is het mogelijk ons te mailen via info@kunstpleinolv.nl

Gezien de reeds binnenkomende aanmeldingen belooft het weer een fantastisch weekend te worden! 
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?