• langlopende activiteiten

 • 17 februari 2017 - 27 augustus 2017 3D PRINT STUDIO in Cuypershuis Roermond
  De vaste presentatie van het Cuypershuis is uitgebreid met het Cuyperslab dat geopend is vanaf vrijdag 17 februari 2017. Op zondag 19 februari kunnen bezoekers participeren in het 3D-printlab. Kunstenaars Lola Gielen, Daniel Wilkens en Pierre Niviere geven dan in het lab demonstraties van hun werk.

  Het Cuypershuis heeft voor deze nieuwe presentatie werken geselecteerd van ontwerpers, kunstenaars en makers die de grenzen van het 3d-printen aftasten, door hun bijzondere materiaalonderzoek, ingrepen in het productieproces of conceptuele benadering van het productieproces.

  Daarnaast zijn er makers die 3d-print op een ambachtelijke manier gebruiken: als gereedschap in het ontwerpproces of als middel om hun eigen oplages uit te voeren. In die zin past 3d-printen in de lange traditie die het Cuypershuis heeft als voormalige werkplaats voor ambachtslieden.

  3D PRINT STUDIO gaat op vrijdag 17 februari van start met een expositie met werk van internationale kunstenaars: Johan Andersson, Maya Ben David, Lola Gielen, Batsheba Grossman, Martijn Hage, Ritchie van Daal, Dus Architecten, Pierre Niviere, Patrick Jouin, Steffen Hartwig, Jesse Howard, Dorry Hsu, Jesse Kirschner, Dirk vander Kooij, Oliver Labs, Roos Meerman, Marta Sif Ólafsdóttir, Henry Segerman, Francesca Smith en Jarle Veldman.

  Datum: van zondag 17 februari t/m 27 augustus 2017
  Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond
    Lees meer
 • 04 maart 2017 - 06 augustus 2017 Expositie Fashion vs. Art | FASHIONCLASH & SCHUNCK*
  4 maart t/m 21 mei én 25 mei t/m 6 augustus 2017 toont SCHUNCK* (Vitrine) de expositie Fashion vs. Art, samengesteld door FASHIONCLASH en georganiseerd in samenwerking met SCHUNCK*. Een multidisciplinaire expo die de relatie tussen mode en kunst bevraagt met o.a. werk van Marlou Breuls, STEVEN VANDERYT, Alexandere de Vos en Antoine Peters.

  FASHION VS ART
  Binnen de academische sfeer en de wereld van jonge ontwerpers zijn er vele voorbeelden van cross-overs met kunst en autonome benaderingen van de mode als een vorm van kunst. De multidisciplinaire expositie FASHION VS. ART toont een selectie van het werk van ontwerpers en kunstenaars, die met hun werk de grenzen van mode opzoeken en uitdagen als een vorm van kunst. Met hun speelse en innovatieve benadering van mode stimuleren ze onze imaginaire wereld en trekken ze de perceptie in twijfel. Stel jezelf de vraag: Is het kunst of is het mode?

  Datum: 4 maart t/m 21 mei & 25 mei t/m 6 augustus 2017, 9.00 – 23.00 uur
  Opening: zaterdag 1 april 2017, 17.00 uur SCHUNCK* Glaspaleis, Centrale hal
  Locatie: SCHUNCK* Glaspaleis, Vitrine - Heerlen

  Gedurende de looptijd van de tentoonstelling wordt de opstelling eenmaal gewisseld.

    Lees meer
 • 05 maart 2017 - 27 augustus 2017 TASCHEN tentoonstelling 'A Passion for TASCHEN'
  WERELDPRIMEUR: de allereerste TASCHEN-tentoonstelling

  In 2016 ontving Benedikt Taschen uit handen van The Royal Photographic Society de Photographic Publishing Award voor ‘zijn uitstekende prestatie op het gebied van fotografische publicaties’. Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert nu een tentoonstelling gewijd aan het fenomeen TASCHEN. 'A Passion for TASCHEN' is te zien van 5 maart tot en met 27 augustus 2017.

  Tijdens de tentoonstelling staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief, krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de mondiale uitgeverij als van de samenwerkingen met toonaangevende fotografen, waaronder Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz.

  Ook wordt een selectie boekenstandaarden gepresenteerd. De vormgeving van zowel het boek als de boekenstandaard worden beschouwd als een Gesamtkunstwerk. TASCHEN werkt hiervoor samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson. Een speciale XXX-ruimte (Adult Content) zal ingericht worden met TASCHEN’s explicietere titels. Door sommigen als controversieel gezien, maar een integraal onderdeel van de 'editorial list'. De tentoonstelling eindigt met een 'please touch room' waar de bezoekers zelf door de boeken kunnen bladeren.

  Datum: 5 maart – 27 augustus 2017
  Locatie: Museum aan het Vrijthof Maastricht
  Entree: Tijdens deze tentoonstelling geldt een toeslag van € 1,50 bovenop de gewoonlijke entreeprijzen. Deze toeslag geldt ook voor Museumkaarthouders.

    Lees meer
 • 14 maart 2017 - 03 september 2017 Tentoonstelling Kruidenrijk; historische kruidenboeken uit Maastrichtse collecties
  Voor de eerste maal te zien: zeer waardevolle kruidenboeken uit de historische collecties van Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht  en de Universiteitsbibliotheek Maastricht. Aan de hand van de mooiste en meest representatieve exemplaren presenteren onze instellingen drie exposities van bescheiden omvang met elk een eigen thema uit de historie van kruidenboeken.
  In de tentoonstelling in Centre Céramique ligt het accent  niet alleen op de algemene ontwikkeling van kruidenboeken, ook krijgt de bezoeker een goed beeld van het belang van kruiden voor de vroegere Maastrichtse gezondheidszorg. Zelfs de mantel van het genadebeeld van Maria uit de Onze Lieve Vrouwe ‘Sterre der Zee’-basiliek is daar van dichtbij te bewonderen. Deze mantel verduidelijkt de belangrijke religieuze relatie tussen het rooms-katholieke Limburg en kruiden. Het Natuurhistorisch Museum gaat in op de geneeskrachtige werking van kruiden. Kruidenboeken in het proces van de internationale uitwisseling van kennis is het thema dat  de Universiteitsbibliotheek belicht. Wij nodigen iedereen uit om deze unieke mini-expo’s te komen bekijken.

  Drie mini-expo’s zijn van 14 maart t/m 3 september 2017 te bezoeken in:
   
  Centre Céramique- De mooiste kruidenboeken uit de historische collectie van Centre Céramique.
  (2de etage) – Avenue Céramique 50


  Natuurhistorisch Museum Maastricht - Voorbeelden van het medisch gebruik van kruiden door de eeuwen heen
  De Bosquetplein 7. Toegangsprijs museum.


  Universiteitsbibliotheek - Internationale uitwisseling van kennis rondom kruidenboeken
  (begane grond) – Grote Looiersstraat 17
   
  Activiteiten
  Naar aanleiding van deze exposities organiseren de drie samenwerkende Maastrichtse instellingen binnenkort een aantal kruidenwandelingen, workshops en lezingen. Blijf op de hoogte via de websites van de instellingen.

  Help ons om dit erfgoed in stand te houden
  Kruidenboeken waren doorgaans praktische handboeken voor iedereen die eenvoudige geneesmiddelen wilde gebruiken. Dat dagelijks gebruik is vaak goed te zien: heel wat kruidenboeken in onze depots verkeren in slechte conditie. We willen ze graag  beschikbaar houden voor onderwijs, onderzoek in onze regio. Helaas ontbreekt het ons aan de daartoe benodigde middelen. Maar u kunt ons helpen. Hoe? Door een kruidenboek te adopteren!
   
  Bent u daarin geïnteresseerd, neem dan voor de adoptieprocedure en uw voordelen contact op met drs. Odin Essers, conservator van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht: odin.essers@maastrichtuniversity.nl
  +31 (0)43 3885027
  Universiteitsbibliotheek Maastricht
  Grote Looiersstraat 17
  6211 JH  MAASTRICHT
   
   
  Lees meer
 • 02 april 2017 - 06 augustus 2017 PAINT IT SOFT | 'Renaissance' van de textielkunst in SCHUNCK*
  PAINT IT SOFT is een omvangrijke tentoonstelling over de ‘renaissance’ van de textielkunst. Zoals textielkunstenaars in de jaren ’50 vanuit de grenzen van het canvas uitkwamen bij textiel, zo rekken vele hedendaagse kunstenaars de schilderkunst letterlijk op tot ‘sociale weefsels’ en ‘olieverfschilderijen van stof’. PAINT IT SOFT ontrafelt de huidige herontdekking van de textielkunst aan de hand van de collectie SCHUNCK* en recente ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. De tentoonstelling borduurt voort op het artistieke onderzoek en presentatiebeleid van SCHUNCK* rondom avant-gardistische tendensen vanaf de jaren ’50.

  Met werk van
  Rob Birza, Claude Bleynie, Koen Doodeman, Yvonne Dröge Wendel, Norbert Fiddelers, Romy Finke, Daan van Golden, Tom de Groot, Christie van der Haak, Lieven Hendriks, Twan Janssen, Louis Marie Jullien, Fransje Killaars, Klaas Kloosterboer, Jean Lurçat, Elke Lutgerink, Keetje Mans, Rik Meijers, Machiel van Soest, Sarah van Sonsbeeck, Clary Stolte, Berend Strik, Han Schuil, Helen Verhoeven en Roy Villevoye.

  Het materiaal (stof en draad) maakt ook een link met de mode onontkoombaar. De door FASHIONCLASH samengestelde expositie FASHION VS. ART (Vitrine, Glaspaleis) toont werken van ontwerpers en kunstenaars, die in hun werk de mode bevragen en in hun werk de grenzen van de kunst en van mode opzoeken.

  Opening
  De opening van Paint It Soft vindt plaats op zaterdag 1 april om 17.00 uur in het SCHUNCK* Glaspaleis. Gelijktijdig met PAINT IT SOFT openen de thematisch verwante tentoonstellingen rondom mode, textiel en de collectie SCHUNCK*: FASHION vs. ART (4 mrt t/m 6 aug 2017); Emulate / (Ne) Plus Ultra State: De ‘Take Away’ Collectie (1 apr t/m 6 aug 2017) en Not So Soft. Eindexamenexpositie Bernardinuscollege (1 t/m 30 apr 2017).

  Datum: zondag 2 april 2017 t/m zondag 6 augustus 2017
  Locatie: SCHUNCK* Glaspaleis, Heerlen
  Entree: €6,00

  Lees meer
 • 08 mei 2017 - 06 augustus 2017 Exposities InBeeld 2017
  InBeeld is een nieuwe, tweejaarlijkse prijs voor de beeldende amateurkunst in de provincie Limburg. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse centra voor de kunsten.

  Iedereen van 12 jaar en ouder die in de ‘vrije tijd’ één of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, werd uitgenodigd om voor InBeeld 2017 een kunstwerk te maken rondom het thema ‘Stille levens’. Hierbij waren
  alle beeldende materialen en technieken toegestaan, met uitzondering van film en fotografie. Een vakjury beoordeelt de voor InBeeld 2017 ingezonden werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema 'Stille levens' en toegepaste techniek.

  Exposities
  De wedstrijd kent voorronden op zeven plaatsen in Limburg, georganiseerd door de regionale centra voor de kunsten. Iedereen die zich aanmeldt kan tijdens een van de voorronden zijn of haar werk exposeren.

  • Kumulus organiseert de voorronde in de regio Maastricht van 8 t/m 30 mei 2017.
  • RiCK organiseert de voorronde in de regio Weert van 14 t/m 28 mei 2017.
  • Kunstencentrum Jerusalem organiseert de voorronde in de regio Venray van 15 mei t/m 9 juni 2017.
  • VAZOM organiseert de voorronde in de regio Kerkrade van 19 mei t/m 9 juni 2017.
  • De Domijnen organiseert de voorronde in de regio Sittard-Geleen van 31 mei t/m 17 juni 2017.
  • Kunstencentrum Venlo organiseert de voorronde in de regio Venlo van 1 juni t/m 2 juli 2017.
  • ECI Cultuurfabriek organiseert de voorronde in de regio Roermond van 2 t/m 11 juni 2017.

  Uit iedere voorronde worden drie winnaars gekozen. Hun werk wordt van 17 juli t/m 6 augustus 2017 tentoongesteld tijdens de finale expositie in Centre Céramique te Maastricht. Hierbij worden de winnaars van InBeeld 2017 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs.

    Lees meer
 • 13 mei 2017 - 29 oktober 2017 Cuypershuis Roermond | Tentoonstelling: Kastelen om van te dromen
  Van 13 mei tot en met 29 oktober 2017 is het Cuypershuis in de ban van droomkastelen. De tentoonstelling ‘Kastelen om van te dromen’ neemt bezoekers mee naar de neogotische residenties waarin de rijke bewoners tijdens hun dagelijkse leven vertoefden. Deze geromantiseerde kastelen leven tegenwoordig voort in de fantasie van filmmakers, striptekenaars, illustratoren en gamedesigners.

  Een kasteel overladen met kantelen, ophaalbruggen en torentjes fascineert jong en oud. Bedenkers van deze ‘droomkastelen’ vinden hun inspiratie in gebouwen uit de negentiende eeuw. Een mooi voorbeeld in Nederland is het Kasteel de Haar bij Utrecht, gerestaureerd door toparchitect Pierre Cuypers. 

  Hij haalde zijn inspiratie bij Château de Pierrefonds in Frankrijk. Etienne baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar droomde van een imposant woonhuis waarin de macht én de pracht en praal van zijn voorouders tot leven zouden komen. Pierre Cuypers en zijn zoon Joseph slaagden met glans in hun opzet. Ridders, jonkvrouwen en minstrelen sieren muren, ramen en consoles. De Haar weerspiegelt nog steeds het luxueuze societyleven van weleer.

  Wonen in een kasteel
  Van menukaarten, meubelstukken, koffiekopjes tot de lavobokast van een badkamer, de tentoonstelling laat een glimp van deze rijk gedecoreerde interieurs zien. De neogotische voorwerpen komen uit kastelen in Nederland en België en uit privé of museale collecties. ‘The Old Curiosity Shop’ toont hoe het droombeeld van het ridderkasteel voortleeft in de hedendaagse media. 

  Naast het leven aan het hof van De Haar zijn er ‘inkijkjes’ in het leven op Château de Pierrefonds (FR), Château du Haut-Kœnigsbourg (FR), Kasteel van Loppem (BE) en Cardiff Castle (UK). Hiermee heeft het Cuypershuis een primeur, want de tentoonstelling toont meubels die voor het eerst buiten hun landgrenzen geëxposeerd worden.

  Tijdens de expositieperiode worden er diverse activiteiten georganiseerd en is er een educatieprogramma voor het onderwijs beschikbaar. 

  Datum: 13 mei t/m 29 oktober 2017
  Locatie: Cuypershuis Roermond
  Meer informatie over deze tentpoonstelling vindt u op de website van het Cuypershuis.  Lees meer
 • 01 juni 2017 - 30 juni 2017 Maand voor Amateurkunst: iktoon
  De maand juni staat in het teken van iktoon. Op meer dan duizend locaties in circa 200 gemeenten verspreid door heel Nederland worden voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen georganiseerd. Benieuwd wat er zoal te doen is? Bekijk het programma op https://iktoon.nl/agenda/
 • 02 juni 2017 - 29 juni 2017 Foto-expositie ‘Architecture’ in Roermond
  Juni is Architectuurmaand bij de Bibliotheek Bibliorura. Bezoek van 2 t/m 29 juni de Gabriël Gorriszaal in de bibliotheek voor de expositie ‘Architecture’. Fotografen Herman Siemen Gerritsen en Ulrich Huckschlag tonen hier een selectie van hun recente architectuurfoto’s.

  Ulrich Huckschlag heeft al van kinds af aan een passie voor fotografie. Nadat hij voor zijn tiende verjaardag een fotocamera kreeg van zijn oudere broer, kon hij aan de slag met wat zijn grootste hobby zou worden; het maken van foto’s. Ulrich heeft een opleiding tot vakfotograaf gevolgd en vormt nu een fotografenduo met zijn partner Herman Siemen Gerritsen. Herman volgde een studie moderne fotografie aan de kunstacademie en specialiseerde zich vervolgens in het maken van kunstfoto’s.

  Samen verzorgden Ulrich en Herman al meer dan 50 foto-exposities in Nederland, Duitsland, België en Schotland. Zij laten zich inspireren door moderne architectuur en leggen gebouwen tot in de kleinste details vast op de gevoelige plaat. De weergave van lijnen, vormen en kleuren zorgt zo voor architectuurfoto’s met een geheel eigen karakter.

  Datum: 2 t/m 29 juni 2017
  Locatie: Gabriël Gorriszaal, 1ste etage Bibliotheek Roermond
  Toegang is gratis.

  Lees meer
 • 04 juni 2017 - 25 juni 2017 Internationale expositie in het woonhuis en atelier van kunstenaar Marcel van Hoef te Roermond
  Arts & Crafts 2017

  In het karakteristieke en oude woonhuis en atelier van kunstschilder Marcel van Hoef in de binnenstad van Roermond is vanaf 4 juni a.s. bijzondere expositie van hedendaagse kunst te zien.

  De schilderijen van Van Hoef worden gecombineerd met werk van drie gerenommeerde collega-kunstenaars waarvan hij vindt dat ze werk van onderscheidend hoog niveau maken. Hun werk getuigt van vakmanschap en liefde voor het ambachtelijke proces, vandaar de titel: Arts & Crafts 2017.
  Het betreft een expositie met een internationale samenstelling.

  De Duitse keramiste Petra Wolf heeft een grote reputatie opgebouwd met haar zeer persoonlijke stijl. Ze creëert fascinerende, serene beelden in klei.
  Geir Nustad is een Noorse kunstenaar die met glas werkt. Zijn werk is geïnspireerd op de Noorse natuur. Hij maakt unieke handgeblazen glasobjecten. Bij de eerste aanblik is het niet meteen duidelijk dat het om glas gaat. Kenmerkend is een groot contrast tussen de buitenkant en binnenzijde van elke sculptuur.

  De figuratieve en expressieve bronzen beelden van stieren, paarden en mensen die Wim Steins maakt, worden verzameld door vele liefhebbers, zowel particulieren als grote bedrijven. Ook in de openbare ruimte komt je zijn beelden tegen op diverse plaatsen, zoals bv bij NS Utrecht Centraal, het Europapark in Duitsland, Gemeente Kerkrade etc.

  De schilderijen met hedendaagse stedelijke landschappen van Marcel van Hoef zijn realistisch van stijl. De Roermondse schilder is bekend om zijn uiterst persoonlijke benadering van klassieke schilderkunstige thema’s als ruimte en licht. Zijn werk wordt ook gewaardeerd omwille van de bijzondere karakteristiek van de eitempera-techniek waarin hij al meer dan 25 jaar werkt.

  Datum: 4 juni t/m 25 juni 2017
  Adres: Swalmerstraat 35, Roermond
  Openingstijden: van zondag 4 juni tot en met zondag 25 juni geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak. Bovendien ook geopend op Tweede Pinksterdag maandag 5 juni van 13.00 – 17.00 uur.
  Toegang: gratis

  Lees meer
 • 09 juni 2017 - 07 juli 2017 Beeker Amateurkunstenaars Exposeren
  Van 9 juni t/m 7 juli a.s. kunnen in de gemeente Beek woonachtige amateurkunstenaars weer hun recente kunstwerken tonen tijdens de jaarlijkse expositie in het gemeentehuis van Beek.
  Alle gangbare disciplines zijn welkom: olieverf- en acrylschilderijen, aquarellen, grafiek, beelden (hout, brons, steen, keramiek), tekeningen, fotografie, etc.

  Op vrijdag 9 juni a.s. om 20.00 uur in het gemeentehuis van Beek is de opening van de expositie die wordt geopend door wethouder voor cultuur Thijs van Es.

  Muzikale omlijsting door Guillaume en Antoine Strijdhagen, marimba, en Frank Habets, piano.

  Datum:9 juni t/m 7 juli 2017
  Locatie: Gemeentehuis Beek, Raadhuisstraat 9, Beek
  Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur, woensdag 14.00 - 19.00 uur, zondag 11 juni 14.00 - 17.00 uur

    Lees meer
 • 09 juni 2017 - 30 juni 2017 Expositie van Karel Dicker 'God is aan het werk'
  Een expositie gebaseerd op de verrektheid der wereld.

  In deze expositie geeft kunstenaar Karel Dicker u een kijkje in zijn belevingswereld. Deze wereld is donkergekleurd maar vol nieuwsgierigheid. Overheersend is een gevoel van onoverzichtelijkheid dat tegelijkertijd niet te zwaar wordt genomen. De tentoonstelling bestaat uit niet eerder vertoonde werken die allemaal een tegenstrijdigheid in zich dragen.

  De tegenstelling die Dicker opzoekt in zijn werk komt hij in het dagelijks leven tegen. Het is niet meer dan menselijk om te denken dat ons welzijn wordt bedreigd. Volg een week lang het acht-uur journaal en een breed scala aan doemscenario’s stroomt je knusse woonkamer binnen. Toch zijn er maar weinig mensen die door de donkere wolk hun dagelijkse routine aanpassen. Het allemaal met een korrel zout nemen lijkt dus net zo menselijk te zijn.

  In samenwerking met POST- Kerkrade en Rannilt Pol.

  Datum: start expo 9 juni tot aan het eind van de maand
  Locatie: Hoofdstraat 16, Kerkrade

  Lees meer
 • 09 juni 2017 - 20 augustus 2017 Van Bommel van Dam: Jonge gastcurator maakt woonkamer van museum
  Wat hebben een automonteur, yogaleraar, journalist en tatoeëerder met elkaar gemeen? Ze nemen allemaal deel aan Playhouse ‘71-‘17:. Tenminste als het aan gastcurator Sjors Bindels (Venlo, 1991) ligt, want wat hem betreft gaat het er vooral om Museum van Bommel van Dam als bruisend cultureel centrum open te stellen. Het museum moet aanvoelen als een comfortabele woonkamer waarin iedereen zich thuis voelt. De presentatie van het werk van met name jonge regionale kunstenaars moet dat gevoel versterken en niet in de weg staan. Playhouse ’71-’17: is geopend van vrijdag 9 juni tot en met zondag 20 augustus.

  Playhouse ’71-’17
  Met de titel verwijst Bindels naar de functie die het museum volgens hem moet hebben: een veilige speelplek waar iedereen zijn ding kan doen, kan experimenteren en ontdekken. De jonge gastcurator speelt daarmee in op de actualiteit van het museum dat onlangs met een koersdocument een nieuwe, meer open, richting ingeslagen is. Met de jaartallen wil Bindels een periode afsluiten, maar ook evalueren en leren. Als geste naar het rijke museumverleden wordt de tentoonstellingsruimte teruggebracht in haar oorspronkelijke open vorm. Zo ontstaat één groot speelveld waarin de toeschouwer het museum en de kunst op een nieuwe manier kan beleven.

  Kunstenaars en programma
  Bindels selecteerde voor de tentoonstelling elf krachtige stukken uit de collectie van het museum. Deze worden gecombineerd met het werk van veelbelovende kunstenaars met roots in Venlo en omgeving, zoals Krista Smulders, Linda Lenssen, Sen Doesborgh en Marleen Verber. Belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is het ongebruikelijke programma waarin plaats is voor onderhoud van een motor, het zetten van een tattoo en een schminkworkshop. De Venlose gemeenschap kan daar naar hartenlust activiteiten aan toevoegen: koorrepetities, yogalessen, tv-uitzendingen, gemeenteraadsvergaderingen. Wees welkom!

  Nieuwe koers museum
  Playhouse ’71-’17: is onderdeel van het transitieprogramma van Museum Van Bommel van Dam. Daarin verzet het museum haar bakens en onderzoekt de mogelijkheden om naast traditionele tentoonstellingen met nieuwe projecten en presentaties nieuwe verbindingen te maken. Een van de eerste doelgroepen die actief is benaderd zijn jonge kunstenaars uit de regio. Vanuit de vraag wat kan een museum voor de ontwikkeling van jonge kunstenaars en het lokale kunstklimaat betekenen is het idee ontstaan voor een volwaardige presentatie onder leiding van Sjors Bindels.

  Lees meer
 • 21 juni 2017 - 24 juni 2017 4 daagse Masterclass Barok- Interpretatie voor zangers
  o.l.v. Peter Kooij (bas) – barok ensemble AD MOSAM

  Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni 2017 vindt tijdens de 2e editie van het Barockfestival Sittard de eerste masterclass barok-interpretatie van AD MOSAM plaats o.l.v. Peter Kooij (bas), fameus en wereldwijd gewaardeerd specialist van deze stijlperiode.
  De masterclass vindt plaats in de prachtige en inspirerende Andreaskapel te Sittard en wordt begeleid door het barokorkest van AD MOSAM.

  4 daagse masterclass voor zangers
  De masterclass staat open voor jonge professionele zangers en/of masterstudenten zang (alle stemtypes). Van hen wordt verwacht dat zij ervaring hebben opgedaan met repertoire uit de 17e en 18e eeuw, bekwaam zijn als ensemblezanger en getuigen van stijlkennis.

  Gedurende 5 dagdelen krijgen 8 geselecteerde deelnemers individuele lessen van master Peter Kooij en worden daarbij begeleid op continuo. Elke deelnemer ontvangt per dag 45 minuten individuele les en is uiteraard als deelnemer aanwezig bij de lessen aan andere kandidaten.
  Het 6e dagdeel (zaterdagochtend) bestaat uit het werken met orkest en wordt afgesloten met een kort concert waarin de deelnemers het resultaat van de masterclass publiek presenteren. Repetitie en concert worden begeleid door barok ensemble AD MOSAM o.l.v. Huub Ehlen.
  Alle avonden zijn vrij voor het bezoeken van andere concerten of voor persoonlijke studie.

  Toehoorders
  De masterclass is openbaar. Toehoorders kunnen zich aanmelden via info@admosam.nl o.v.v. masterclass Peter Kooij. In de Andreaskapel is plaats voor maximaal 24 toehoorders per dagdeel.
  Entree: € 7,50 per dagdeel, of € 40,00 voor de hele masterclass.

  Voor meer informatie over de masterclass, programma, inschrijven, klik hier.

  Datum: woensdag 21- zaterdag 24 juni 2017
  Locatie: Andreaskapel, Leyenbroekerweg 113D, Sittard
    Lees meer
 • 21 juni 2017 - 25 juni 2017 Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017
  Voor de tweede keer organiseren Barokensemble ADMOSAM en De Domijnen gezamenlijk het Barockfestival in Sittard. Het centrum van Sittard vormt met de barokke St.Michielskerk op de markt en de diverse historische gebouwen hét perfecte decor voor een gevarieerd Barockfestival.

  Een variatie in concerten: van kamermuziek en barokmuziek tot jamsessie en popconcert.
  Een variatie in podia: kerken, tuinen, pleinen maar ook Het Filmhuis.
  En een variatie in artiesten: conservatoriumstudenten, basisschoolleerlingen, amateur(koor)zangers, young professionals en gevestigde namen zoals ADMOSAM, Peter Kooij, Jetse Bremer, Calefax, Eric Vloeimans en Holland Baroque.

  Popmuziek en Barokmuziek vinden elkaar
  In 2015 zijn we gestart met het Barockfestival omdat wij het belangrijk vinden de barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.
  In deze tweede editie zal het publiek nog meer kunnen ervaren dat de basis van de ontwikkeling van de muziek haar oorsprong kent in de barokmuziek. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en daarnaast is ruim aandacht zijn voor de barokinvloed op de hedendaagse muziek.

  Activiteiten
  De Barockweek staat bol van de activiteiten. Op educatief gebied is een programma voor basisscholen ontwikkeld. Deelnemende kinderen van de drie basisscholen werken mee aan het openingsconcert op woensdagavond 23 juni. Verder is er een Meerdaagse Masterclass Barokinterpretatie door Peter Kooij voor young professionals.

  Jetse Bremer, internationaal bekend componist, arrangeur en koordirigent, leidt een workshop voor amateur(koor)zangers die gezamenlijk het lied Boem si li la van Toon Hermans ten gehore zullen brengen. Dit lied wordt gepresenteerd in de St. Michielskerk, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque met Eric Vloeimans. Kun je zelfstandig een zangpartij instuderen en op een goed (geschoold) niveau zingen? Dan word je uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop. Voor meer inforamtie over de workshop, klik hier.

  Verder zijn o.a. concerten te beluisteren van Calefax en wordt het slotconcert op zondag 25 juni verzorgd door Barokensemble AD MOSAM m.m.v. Peter Kooij. 

  Voor meer informatie over het programma, klik hier.

  Het Barockfestival 2017 wordt georganiseerd door AD MOSAM en De Domijnen.


  Lees meer
 • 25 juni 2017 - 16 oktober 2017 ARCHEOCUBES in Maastricht
  Kunst en archeologie zoeken elkaar al af en toe op, om gezamenlijk voor het publiek ons erfgoed beleefbaar te maken.

  Het product ‘Archeocubes’
  Het product ‘Archeocubes’ bestaat uit negen kubussen van elk 50x50x50 cm met meerdere samen te stellen voorstellingen in vilt en zeildoek van archeologische/historische objecten. Als voorstelling wordt gedacht aan een Keltische munt uit Maastricht-Amby (op zeildoek) en de St. Servaasbrug (in vilt), beide over de negen kubussen verdeeld. Op twee ander zijden komen 18 vilten afbeeldingen van archeologische voorwerpen uit de collectie van Centre Céramique. Een selectie van 6 voorwerpen is reeds gemaakt en bestaat uit onder andere een Karolingische sleutel en Merovingische mantelspelden.

  Gebruik van de ‘Archeocubes’
  Bij de archeologische expositie ‘Top or Topic’ die dit jaar in Maastricht te zien zal zijn in het kader van het provinciale Maatschappelijk Programma Archeologie 2017, zullen de ‘Archeocubes’ ingezet worden in zowel het educatief programma als bij de presentaties. ‘Top or Topic’ vindt plaats van 25 juni tot en met 16 oktober in de Stadshal van Centre Céramique; entree is gratis. Verdere informatie over Top or Topic zal op de website van Centre Céramique te vinden zijn: www.centreceramique.nl.

  In augustus/september vindt in het MECC in Maastricht de Annual Meeting van de European Association of Archaeologists (EAA) plaats. Dit is een groot internationaal archeologisch congres met 2500 deelnemers. Hierbij worden de kubussen gebruikt in het Auditorium, als artistieke decoratie op het podium en als zitelementen in het loungegedeelte.

  Na afloop van het EAA congres en van ‘Top or Topic’ zullen de kubussen in Centre Céramique als permanent onderdeel van het educatief programma Cultureel Erfgoed voor kinderen, scholieren en volwassenen ingezet worden. De Servaasbrug zal als vilten puzzel beschikbaar zijn. De overige archeologische objecten in vilt zullen in drie thema’s geplaatst worden en opgenomen worden in een speurtocht in de Erfgoedpresentatie. Kinderen kunnen daarnaast met de kubussen stoeien, bouwen, op springen en mee spelen of als zitelementen bij de grote videoschermen gebruiken.

  Viltkunstenares Freya Vaes
  De kubussen worden vervaardigd door viltkunstenares Freya Vaes uit Sittard. Hierdoor is een hoog artistiek gehalte en duurzaam gebruik van de ‘Archeocubes’ gewaarborgd.

  Datum: zondag 25 juni t/m maandag 16 oktober 2017
  Locatie: Stadshal van Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 29 juni 2017 - 02 juli 2017 FASHIONCLASH Festival 2017 | 29 juni – 2 juli 2017 | FASHION MAKES SENSE
  9de editie internationaal en interdisciplinair FASHIONCLASH Festival

  Het spraakmakende FASHIONCLASH Festival in Maastricht presenteert van 29 juni t/m 2 juli 2017 meer dan 150 ontwerpers en kunstenaars uit binnen-en buitenland aan een divers (inter-) nationaal publiek. Het programma bestaat uit modeshows, exposities, theater en dans performances, het bijzondere Clash Project, fashion talks, publieksprogramma en speciaal voor deze editie samengestelde Fashion Makes Sense LAB. Raak geïnspireerd door de wereld van mode, fashiontalent en modestad Maastricht.

  De 9e editie staat volledig in het teken van het thema ‘Fashion Makes Sense’, waarbij FASHIONCLASH inhoudelijke de focus legt op de ‘zintuigen’ en de ‘zingeving’ in relatie tot mode. Vraag jezelf af: 'Does fashion makes sense to you?'.

  Datum: 29 juni - 2 juli 2017
  Locatie: diversen in Maastricht
  Tickets: activiteiten zijn grotendeels gratis toegankelijk. Voor programma, deelnemers en tickets ga naar de website van FASHIONCLASH.

    Lees meer
 • 21 juli 2017 - 23 juli 2017 3 daagse zomer workshop Creation – Treat
  Exploreer, Ontdek, Verbind en Creëer van binnenuit tijdens deze 3 daagse zomer workshop in Maastricht.
  Mensen hebben de beschikking om vele potenties en talenten te onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen. Helaas worden we vaak door gedachten van angst, perfectionisme en zelf-twijfel tegenhouden om onze creërende mogelijkheden en dromen te verwezenlijken.

  In retraite-vorm zullen we je aanmoedigen om je eigen creativiteit aan te spreken en/ of te verdiepen. Door middel van zelfgekozen disciplines zoals yoga, dans, meditatie, poëzie, spel, muziek en mogelijk zelfs koken, zal er worden ingespeeld op de innerlijke creativiteit, speelsheid en spiritualiteit. Je wordt begeleidt in de ontdekkingstocht naar de manier om met creativiteit en spirituele processen je leven te verrijken en te leren hoe je artistieke vorm kunt geven aan datgene wat er in jou leeft.

  In de ochtenden licht het accent op het lichaam, geest en adem door middel van beweging en meditatie en in de middagen is er steeds een keuze programma waarin expressie en creatie centraal staat.

  Programma
  Vrijdag
  09:00 - 10:00 Opening Circle & Meditatie
  10:30 - 12:00 Dancefulness & Dans Expressie
  12:30 - 14:00 Lunch & rust tijd.
  14:00 - 15:00 Introductie workshop – De magie van woorden; poezie in je leven.
  15:00 - 17:00 Option 1: Poëzie in beweging
  Option 2: Poëzie en songwriting
  17:00 - 18:00 Sharing/ Singing circle

  Zaterdag
  09:00 - 10:15 Yoga & Meditatie.
  10:30 - 12:00 Dancefulness & Dans Expressie
  12:30 - 14:00 Lunch & rusttijd
  14:00 - 15:00 Introductie workshop- Express your (he)ART
  15:00 - 18:00 Option 1: Kleuren en beelden in beweging
  Option 2: Kunst en de Creatieve Keuken.
  18:30 - 21:00 Diner & sharing circle

  Zondag
  09:30 – 11:00 Yoga & Dancefulness
  11:00 – 12:00 voorbereiding creatie middag
  12:30 – 14:00 Lunch & rusttijd
  14:00- 18:00 Creation and Performance/Expo time
  19:00 Optional Celebration Dinner in De Brandweer (restaurant)

  Docenten
  Jeska Onderwater
  Jeska Onderwater is yoga docente, muzikante en gepassioneerd over creatief koken vanuit het heart. Ze doceert ‘gentle Vinyasa Flow yoga met speciale aandacht voor ademhaling en beweging, hetgeen je helpt om lichaam, geest en hart te verbinden. Zowel het beoefenen van yoga als andere vormen van creatieve expressie hebben haar gestimuleerd tot persoonlijke groei in de spirituele én creatieve zin van het woord. Ze gebruikt yoga asana, meditatie, muziek en mantra zingen als middelen om creativiteit en connectie met jezelf te stimuleren. In deze retraite zal ze yogasessies, meditaties, zang en een creatieve kookworkshop begeleiden. 

  Jo-An Westerveld 
  Jo-An Westerveld is Docent Dansexpressie & Improvisatie, performer en maker, met een passie voor bewegingstheater en poëzie. Sinds 7 jaar beoefent ze mindfulness meditatie voor haar eigen spirituele en persoonlijke ontwikkeling.
  Aandacht, Begrip, Exploratie, Expressie & Creatie zijn de sleutelwoorden voor zowel haar werk als docent én als performer/ maker. Zij zit meestal vol ideeën, speelsheid en creativiteit en houdt er enorm van creatieve processen te begeleiden en daarbij anderen te bekrachtigen in hun eigen creatieve proces. Hiervoor gebruikt zij speelse brainstorm oefeningen, creatief schrijven/poëzie, dans/ bewegingstheater en mindfulness. 

  Datum: 21 - 23 juli 2017, 9.00 – 19.00 uur
  Locatie: InnBetween, Capucijnenstraat 122, Maastricht.
  Kosten: Regulier €230,- (gereduceerd: €185,-)
  Inschrijven: Schirjf je in voor 16 juli aanstaande via het inschrijfformulier https://goo.gl/forms/SHIw7m3OgFXjsU6B3

  Incl. 3 volle workshop dagen en professionele begeleiding, 3 vegatarische lunches en een diner op zaterdag en gezonde tussendoortjes en thee

  Excl. Reiskosten, ontbijt, diner op vrijdag en zondag en gezamenlijk diner op zondag in een nabij gelegen restaurant is optioneel en op eigen kosten.

  Lees meer
 • 10 september 2017 - 15 oktober 2017 Uncover17 - Verhalende fotografie in de schijnwerpers
  Forum BEELDtaal pakt uit tijdens de expositie Uncover17 in Maastricht. Een vijftal masterclassstudenten exposeren hun project in Centre Céramique in Maastricht van 10 september t/m 15 oktober 2017.

  Meerdaags foto-event
  In het weekend van 16 en 17 september 2017 organiseert Forum BEELDtaal een groots foto event in Centre Céramique in Maastricht. Twee dagen lang staat de fotografie als communicatiemiddel in de schijnwerpers. Forum BEELDtaal is erin geslaagd om vier topfotografen naar Maastricht te halen. Zij zullen een presentatie geven over hun werk en een kijkje in hun keuken geven. Op zaterdag zal Carla Kogelman openen. Daarna zal Bieke Depoorter (Magnum Photos) spreken. Op zondag is het de beurt aan Chris de Bode. Vervolgens zal Martin Roemers als laatste spreker het event afsluiten.

  Masterclass fotoboek maken
  Het fotoboek is een krachtige vorm om foto's mee te presenteren. Het fotoboek krjigt steeds meer aandacht en steeds meer fotografen maken gebruik van deze presentatievorm. Maar hoe maak je je fotoboek tot een succes?  Marco Wiegers, docent aan de Fotocademie Amsterdam en uitgever van fotoboeken, komt het uitleggen in een masterclass tijdens dit foto-event. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

  Popup fotomuseum
  Zaterdagavond organiseren we op een speciale plek een popup fotomuseum onder auspiciën van Ingrid Leonard, curator van FOMU (Fotomuseum) Antwerpen. Op een laagdrempelige manier kijken we naar de laatste ontwikkelingen in de fotografie en aanstormend talent.   

  Tijdens Uncover17 kan zowel de gevorderde amateurfotograaf als de professional zijn hart ophalen
  en volop inspiratie opdoen.

  Meer info en tickets
  Kijk voor meer informatie en tickets op www.fotografieforumbeeldtaal.nl of www.facebook.com/forumbeeldtaal. Heb je vragen? Neem dan contact op met Forum BEELDtaal via uncover@fotografieforumbeeldtaal.nl.

  Uncover17 wordt georganiseerd i.s.m. Centre Céramique en wordt mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Kunsten Limburg en FOMU Antwerpen. 
 • actueel

 • 23 juni 2017 10:00 - 16:00 Workshop Dansspetters
  Een creatieve dansmethodiek voor dansdocenten die werken met kinderen.

  Maria Speth is al langer bekend door haar methodiek Dansspetters. Ze schreef Dansspetters I, een dansprogramma dat zowel structuur biedt als ruimte voor exploratie. Daarop…
  Een creatieve dansmethodiek voor dansdocenten die werken met kinderen.

  Maria Speth is al langer bekend door haar methodiek Dansspetters. Ze schreef Dansspetters I, een dansprogramma dat zowel structuur biedt als ruimte voor exploratie. Daarop volgde Dansspetters II, een boek als een mozaïek van dans, drama en beeldende elementen die elkaar ondersteunen en aanvullen. Dansspetters III richt zich op het creatieve proces.

  Alle drie de boeken zitten vol dansideeën en muzikale suggesties. Het materiaal is oorspronkelijk ontwikkeld voor het basisonderwijs, maar oogst ook veel succes in de wereld van de amateurdans.
  Tijdens de workshopdag die bedoeld is voor dansdocenten die werken met kids zal Maria Speth vooral werken vanuit dansspetters III.

  Over Maria Speth
  Maria Speth ontwikkelt dansmateriaal, geeft workshops en doceert al jaren op dansacademies, conservatoria, pedagogische instituten en het amateurdansveld.
  Ook is ze vicevoorzitter van het wereldwijde netwerk Dance and the Child.

  Datum: vrijdag 23 juni 2017, 10.00 tot 16.00 uur
  Locatie: afhankelijk van de inschrijvingen
  Prijs: 125 euro
  Aanmelden: Maria Hermans, coordinator Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg SKL, via e: maria.hermans@maastricht.nl of t: 06 21479094.

  Lees meer
 • 23 juni 2017 19:30 - 23:30eigen project Toneelhuis LFA | D'n Aovend van 't Muulke
  D’n Aovend van ‘t Muulke is de jaarlijkse uitreiking van provinciale toneelprijzen op het gebied van amateurtoneel en zal net zoals vorig jaar plaatsvinden in het Munttheater, Weert.

  Deze uitreiking is door de jaren heen uitgegroeid tot…
  D’n Aovend van ‘t Muulke is de jaarlijkse uitreiking van provinciale toneelprijzen op het gebied van amateurtoneel en zal net zoals vorig jaar plaatsvinden in het Munttheater, Weert.

  Deze uitreiking is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van het toneelseizoen. Gedurende het toneelseizoen bezoeken juryleden voorstellingen waarvoor een aanvraag tot jurering is ingediend bij Toneelhuis LFA. Vanuit een positief-kritische houding beoordelen deze juryleden de voorstelling op regie, spel, decor, originaliteit, enthousiasme. Vervolgens nomineert de jury de meest opvallende spelers en/of voorstelling/initiatief die tijdens het seizoen hoge ogen hebben gegooid. Tijdens de Aovend van 't Muulke reikt Toneelhuis LFA de felbegeerde Muulkes uit in onderstaande categorieën:
  • Meest bijzondere nieuwe initiatief
  • Meest bijzondere voorstelling
  • Meest opvallende man in een grote rol
  • Meest opvallende vrouw in een grote rol
  • Meest opvallende man in een kleine rol
  • Meest opvallende vrouw in een kleine rol
  • Meest opvallende vormgeving
  • Meest opvallende jeugdvoorstelling
  Schaduwprijs*
  • Meest bijzondere promotie voor een voorstelling (nieuwe categorie)

  * De Schaduwprijs wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzetten.

  Lees meer
 • 23 juni 2017 20:00 - 22:00 Klassiek ensemble met een popmentaliteit
  Barockfestival Sittard

  Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en…
  Barockfestival Sittard

  Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.
  Rietkwintet Calefax staat bekend om zijn vernieuwend en verrassend repertoire. Tijdens het Barockfestival beginnen zij met Bach en eindigen met Nina Simone.

  Datum: vrijdag 23 juni 2017, 20.00 uur
  Locatie: St. Michielskerk, Markt Sittard
  Entree: € 19,50

  Lees meer
 • 24 juni 2017 10:00 - 17:00 Workshop voor amateur (koor-)zangers
  Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017

  De Domijnen organiseert met Barokensemble Ad Mosam de tweede editie van het Barockfestival Sittard. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en zal…
  Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017

  De Domijnen organiseert met Barokensemble Ad Mosam de tweede editie van het Barockfestival Sittard. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en zal daarnaast ruim aandacht zijn voor de barokinvloed op de hedendaagse muziek.
  Tijdens het Barockfestival worden concerten verzorgd door onder meer Calefax, Holland Baroque en Ad Mosam. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats waaronder een workshop voor amateur (koor) zangers.

  Workshop voor (koor)zangers o.l.v. Jetse Bremer Op zaterdag 24 juni 2017 kunnen amateurzangers hun hart ophalen tijdens de workshop voor koorzangers onder leiding van de internationaal bekende componist, arrangeur en koordirigent: Jetse Bremer.
  Jetse zal tijdens de workshop het lied Boem si li la van Toon Hermans in diverse muziekstijlen instuderen.
  De workshop vindt plaats van 10.00 uur - 17.00 uur in het Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3 te Sittard en wordt afgesloten met een openbare presentatie van 19.00 uur -19.15 uur door de deelnemende amateurzangers, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque in de St. Michielskerk.

  Datum: zaterdag 24 juni 2017, 10.00 uur – 17.00 uur
  Locatie: Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3, Sittard
  Aanmelden: tot uiterlijk 1 april aanmelden via www.dedomijnen.nl/extra/evenement/barock-festival/
  Deelname: kosten € 25, - (inclusief lunch). De workshop is bedoeld voor zangers die zelfstandig hun partij kunnen instuderen en al op een goed (geschoold) niveau zingen. Er is plaats voor maximaal 24 zangers.

  Lees meer
 • 24 juni 2017 10:00 - 19:15 Barockfestival Sittard | Workshop voor (koor)zangers o.l.v. Jetse Bremer
  Tijdens de tweede editie van het Barockfestival Sittard (21 t/m 25 juni 2017) worden concerten verzorgd door onder meer CALEFAX, HOLLAND BAROQUE met Eric Vloeimans en AD MOSAM. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats waaronder een workshop…
  Tijdens de tweede editie van het Barockfestival Sittard (21 t/m 25 juni 2017) worden concerten verzorgd door onder meer CALEFAX, HOLLAND BAROQUE met Eric Vloeimans en AD MOSAM. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats waaronder een workshop voor amateur (koor)zangers.

  Workshop voor (koor)zangers o.l.v. Jetse Bremer
  Op zaterdag 24 juni 2017 kunnen amateurzangers hun hart ophalen tijdens de workshop voor koorzangers onder leiding van de internationaal bekende componist, arrangeur en
  koordirigent: Jetse Bremer. Jetse Bremer zal tijdens de workshop het lied ‘Boem si li la’ van Toon Hermans in diverse muziekstijlen instuderen.

  Deelname aan de workshop
  De workshop is bedoeld voor zangers die zelfstandig hun partij kunnen instuderen en al op een goed (geschoold) niveau zingen. Er is plaats voor maximaal 24 zangers.
  De workshop vindt plaats van 10.00-17.00 uur in het Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3, Sittard en wordt afgesloten met een openbare presentatie van 19.00-19.15 uur door de deelnemende amateurzangers, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque in de St. Michielskerk.

  Kosten
  De kosten voor deelname bedragen €25,- (inclusief lunch) voor de gehele workshopdag.

  Aanmelden
  Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor 1 april via deze link.

   Lees meer
 • 24 juni 2017 10:00 - 16:00 Schrijven Natuurlijk | Workshop: Maak van je verhaal een belevenis
  Een goed verhaal schetst een ervaring door middel van details. Het creëert een geloofwaardige wereld in fictietaal. Fictietaal, niet vaag maar specifiek, nieuw, interessant en zintuigelijk. Je legt de nadruk op ‘de suggestie, de open plek,…
  Een goed verhaal schetst een ervaring door middel van details. Het creëert een geloofwaardige wereld in fictietaal. Fictietaal, niet vaag maar specifiek, nieuw, interessant en zintuigelijk. Je legt de nadruk op ‘de suggestie, de open plek, het ontbrekende, de missing link’ zoals Joost Zwagerman schreef. Deze workshop daagt je uit de fantasie van de lezer te prikkelen: hoe maak je van een verhaal een belevenis?

  Wat je doet in de schrijfworkshop:
  • Je beschrijft scènes vooral visueel;
  • Je maakt belangrijke verhaalscènes spannend door meerdere zintuigen te gebruiken;
  • Je schrijft met oog voor het treffende detail;
  • Je schrijft suggestief;
  • Je creëert een verhaalwereld in beeldende taal, voor de lezer een belevenis.

  Wat je leert in de schrijfworkshop:
  • Je ziet de wereld met de blik van een schrijver;
  • Je vertelt consistent, beschrijft details die er stuk voor stuk toe doen;
  • Je weet hoe je gedachten van een personage over een ander personage, een dier of een voorwerp Betekenisvol maakt;
  • Je legt niet alles uit en prikkelt toch de verbeelding van de lezer;
  • Je ontdekt dat schrappen gemakkelijker is dan toevoegen.

  Datum: zaterdga 24 juni 2017, 10.00 – 16.00 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, Baarlo
  Kosten: € 95,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof
  8 tot 12 deelnemers toegestaan.

  Lees meer
 • 24 juni 2017 15:00 - 17:00 Duologue – Huub Claessens en Thiemo Kirberg
  Barockfestival Sittard

  Huub Claessens (zang, saxofoon, bugel) en Thiemo Kirberg (gitaar) leerden elkaar bij toeval kennen tijdens een jamsessie. Uit deze ontmoeting ontstond het project: Duologue. Met hun passie en talent voor improvisatie…
  Barockfestival Sittard

  Huub Claessens (zang, saxofoon, bugel) en Thiemo Kirberg (gitaar) leerden elkaar bij toeval kennen tijdens een jamsessie. Uit deze ontmoeting ontstond het project: Duologue. Met hun passie en talent voor improvisatie sluiten zij aan bij de traditie van improviseren die al ontstond tijdens de Barokperiode. Een verrassend intiem unplugged concert met ruimte voor storytelling en anekdotes.
  Thiemo Kirberg, jazzgitarist, componist en arrangeur, komt oorspronkelijk uit Duitsland maar woont al geruime tijd in Wenen.
  Huub Claessens, oorspronkelijk uit Ulestraten maar leeft nu al jaren in Klosterneuburg (Oostenrijk), studeerde klassieke zang en saxofoon aan het conservatorium in Maastricht.

  Datum: zaterdag 24 juni 2017, 15.00
  Locatie: Gruizenkerkje, Gruizenstraat 3, Sittard
  Entree € 13,50Lees meer
 • 24 juni 2017 19:00 - 21:00 Holland Baroque met Eric Vloeimans
  Barockfestival Sittard

  Na het succes van het programma Old, New & Blue in 2014 en 2015, waarmee zij zelfs voor de Koning en Koningin speelden, spelen Holland Baroque met Eric Vloeimans weer samen in een nieuwe theatertour waarvan het optreden…
  Barockfestival Sittard

  Na het succes van het programma Old, New & Blue in 2014 en 2015, waarmee zij zelfs voor de Koning en Koningin speelden, spelen Holland Baroque met Eric Vloeimans weer samen in een nieuwe theatertour waarvan het optreden op 24 juni tijdens het Barockfestival Sittard het slotconcert is.
  Het concert zal barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk laten versmelten.
  Vergeten schatten uit de barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. De musici schieten van de zeventiende eeuw, dwars door de achttiende, naar het hier en nu. De melodieuze en funky tonen en composities van Vloeimans groeien met de snorrende oude muziek van onder andere Scarlatti, Bach, Händel en Purcell uit tot een geheel nieuw genre. Van Bach tot Buxtehude tot een stuk dat Eric oorspronkelijk voor DJ Armin van Buuren schreef, in de meest kleurrijke bezettingen.
  Het Parool schreef over hun nieuwste cd Carrousel, waarvan ook werken gespeeld worden op 24 juni: een verbluffend mooie fusie van jazz en barok.

  Datum: zaterdag 24 juni 2017, 19.00 uur
  Locatie: St. Michielskerk, Markt Sittard 
  Entree: €19,50


  Lees meer
 • 25 juni 2017 09:30 - 21:30eigen project Finale Jonge Solisten 2017
  Met maar liefst 58 solisten uit verschillende divisies is de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) op zondag 25 juni a.s. in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel een dag boordevol muzikale optredens van jonge,…
  Met maar liefst 58 solisten uit verschillende divisies is de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) op zondag 25 juni a.s. in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel een dag boordevol muzikale optredens van jonge, talentvolle solisten en ensembles. Deelnemers strijden vanaf 9.30 uur niet alleen om de wisseltrofee maar ook om de mogelijkheid een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht en te soleren tijdens de LBM Concertconcoursen en met het Limburgs Jeugdorkest. Gouverneur Theo Bovens is aanwezig en maakt rond 21.30 uur de winnaar bekend.

  Een vakkundige jury, die dit jaar bestaat uit Jos van de Braak en Fried Dobbelsteyn, beoordeelt de solisten tijdens de Finale Jonge Solisten op muzikaliteit, techniek, ritmiek, dynamiek, klank en zuiverheid. Een hele uitdaging, aangezien de winnaar van de Finale Jonge Solisten niet alleen een wisseltrofee en een medaille ontvangt, maar ook de mogelijkheid krijgt om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht én de kans om een solistisch optreden te verzorgen tijdens de LBM Concertconcoursen én met het Limburgs Jeugdorkest. Voorwaarde voor de Conservatoriumprijs is wel dat de winnaar zich middels de reguliere toelatingsprocedure weet te kwalificeren en aangenomen wordt door de selectiecommissie.

  Ook dit jaar werkt de LBM samen met L1 in de televisieserie LEF!. De winnaars per divisie worden uitgenodigd om aan deze TV-serie deel te nemen. Ze krijgen de gelegenheid om hun enthousiasme voor muziek samen met bekende Nederlandse en Limburgse artiesten te verwoorden. Ook het verenigingsleven van de solist wordt in beeld gebracht. De afgelopen jaren was dit programma, dat gepresenteerd werd door Sef Thissen, al een groot succes. Zie www.l1.nl/lef voor afleveringen van het vorige seizoen.

  Daarnaast wordt uit de deelnemers van de tweede en eerste divisie een solist geselecteerd door een afgevaardigde van philharmonie zuidnederland (PZN) die tijdens de HaFa-concerten van PZN een solistisch optreden mogen geven samen met de PZN. De jury wijst ook nog eens per sectie acht kandidaten aan voor een tweetal masterclasses voor koper- en houtblazers. Tevens zijn een aantal vrijkaarten te winnen voor concerten, beschikbaar gesteld door PZN en Stichting Cultureel Aerwinkel. Tot slot sponsort Adams Muziekcentrale een aantal tegoedbonnen.

  Datum: zondag 25 juni 2017, 9.30 - 21.30 uur
  Locatie: Cultureel Centrum Don Bosco, Mgr. Savelbergweg 100, Heel
  Entree: €5,00, jongeren t/m 16 jaar €2,50 (incl. programmaboekje)

  Lees meer
 • 25 juni 2017 12:00 - 14:00 Kamermuziekconcerten
  Barockfestival Sittard

  Optredens van Collegium Musicum du Conservatoire de Bruxelles, jonge musici of pas afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium in Brussel en Le Voci delle Grazie, jong vocaal kamermuziekensemble, in 2015 opgericht…
  Barockfestival Sittard

  Optredens van Collegium Musicum du Conservatoire de Bruxelles, jonge musici of pas afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium in Brussel en Le Voci delle Grazie, jong vocaal kamermuziekensemble, in 2015 opgericht door conservatoriumstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, dat de Italiaanse kunst van musica secreta nieuw leven inblaast met zijn sprankelende, Zuid-Europees gekleurde geluid.

  Datum: zondag 25 juni 12.00 -14.00 uur
  Locatie: Gruizenkerkje en Basiliek in Sittard
  Entree: €10,00 (voor beide concerten)

  Lees meer
 • 25 juni 2017 14:00 - 17:00 Frans themaconcert van Vocalgroup Mes Amie
  Na een succesvol concert vorig jaar, geeft Vocalgroup Mes Amie ook dit jaar weer een concert op de binnenplaats van Gravenshof in Amby-Maastricht en wel op zondag 25 juni a.s.

  Het thema van deze middag is ‘Vive la France – Vive Mes Amie’…
  Na een succesvol concert vorig jaar, geeft Vocalgroup Mes Amie ook dit jaar weer een concert op de binnenplaats van Gravenshof in Amby-Maastricht en wel op zondag 25 juni a.s.

  Het thema van deze middag is ‘Vive la France – Vive Mes Amie’ en brengen de bezoekers daarmee in Franse sferen. Buiten een tweetal optredens van Vocalgroup Mes Amie, zal ook het Jeugdorkest van Harmonie St. Walburga weer een optreden verzorgen. Naast een muzikaal programma is er genoeg te doen voor jong en oud.

  Voor de kinderen zijn er diverse spelletjes te doen, zoals sjoelen, lavendelzakjes maken, potret schilderen etc. Uiteraard is er deze middag buiten de optredens ook voor de volwassenen genoeg te zien; de Jeu de Boules Club Amby (JBC Amby) zal een demonstratie geven, de jongleerclub zal een optreden verzorgen, er zijn diverse marktkramen en er is een schildersclub aanwezig.

  Datum: zondag 25 juni 2017, 14.00 – 17.00 uur
  Locatie: Gravenshof, Ambyerstraat Zuid 155, Amby-Maastricht
  Entree: Gratis

  Lees meer
 • 25 juni 2017 15:30 - 17:00 AD MOSAM tijdens Barockfestival Sittard
  Barockfestival Sittard

  Het Barockfestival wordt afgesloten met het concert Vreugde en Verlangen van Sittard Barok Ensemble Ensemble AD MOSAM o.l.v. Huub Ehlen met gastsolisten Peter Kooij, Elke Janssens en Christine Wehler.…
  Barockfestival Sittard

  Het Barockfestival wordt afgesloten met het concert Vreugde en Verlangen van Sittard Barok Ensemble Ensemble AD MOSAM o.l.v. Huub Ehlen met gastsolisten Peter Kooij, Elke Janssens en Christine Wehler.
  AD MOSAM, opgericht in 1994 op initiatief van artistiek leider Huub Ehlen, geeft concerten met bekend ‘barok’-repertoire maar ook met onbekende barokke juweeltjes.
  AD MOSAM is voortdurend op zoek naar nieuwe wegen om barokmuziek zo te laten ervaren dat zij mensen ontroert en meevoert.

  Elke uitvoering is een belevenis die mensen inspireert en enthousiasmeert. Inspirerend en enthousiasmerend wordt ook het slotconcert van het Barockfestival Sittard waarin de meesterlijke grootsheid van Bach (1685-1750) klinkt naast de lichtvoetige harmonieën van de Italiaan Pergolesi (1710-1736).

  Datum: zondag 25 juni 15.30 uur
  Locatie: St. Petruskerk, Kerkplein Sittard
  Entree: €19,50

  Lees meer
 • 26 juni 2017 13:00 - 17:00eigen project Crowdfunding Kennisdag Limburg: gratis kickoff & spreekuren
  In het kader van de Crowdfunding Kennisdag op 26 juni is voordekunst voor alle Limburgse kunstenaars en kunstinstellingen aanwezig bij het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond. Op deze speciale dag zijn de workshop en de spreekuren gratis…
  In het kader van de Crowdfunding Kennisdag op 26 juni is voordekunst voor alle Limburgse kunstenaars en kunstinstellingen aanwezig bij het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond. Op deze speciale dag zijn de workshop en de spreekuren gratis te boeken!
   
  Ben jij een Limburgse kunstenaar of werk je bij een Limburgse kunstinstelling, en denk je na over crowdfunding als financieringsvorm? Kom dan naar de Crowdfunding Kennisdag in Roermond, waarbij je alles te weten komt over crowdfunden bij voordekunst.
   
   
  Praktische informatie
  In het Huis voor de Kunsten zal crowdfunding-expert Michiel om 15:30 uur een gratis Kickoff Crowdfunding verzorgen. Daarnaast kun je alle vragen stellen die je nog hebt over crowdfunding in een 1-op-1 gesprek. Boek een spreekuur met een van de crowdfundingexperts van voordekunst tussen 13.00 en 15.00. 
   
  Waar? Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5 Roermond (route)
   
  Kickoff Crowdfunding
  Tijdens de Kickoff zal Michiel je stapsgewijs meenemen door het crowdfundingtraject. Aan de hand van een handig crowdfundingcanvas geeft hij mooie voorbeelden van campagnes, de laatste cijfers en nieuwe inzichten. Deze workshop is onmisbaar voor beginnende crowdfunders, maar ook ervaren makers kunnen met de inspirerende voorbeelden nieuwe inzichten opdoen.
   
  Kom tijdens de Kickoff ook alles te weten over de samenwerking van voordekunst met de Provincie Limburg en hoe zij 30% van het doelbedrag kunnen bijdragen aan jouw project!
   
  De gratis Kickoff vindt plaats van 15.30 - 17.00 uur. 
   
  Sandra Welters  
  Sandra Welters van het Huis voor de Kunsten Limburg zal een toelichting geven vanuit haar rol als Consulent Musea. Sandra adviseert musea en collectiebeherende instellingen in Limburg op het gebied van beleid, digitale informatie, kennisbeheer, veiligheidzorg en bedrijfsvoering. Ook ondersteunt zij de Federatie van Musea in Limburg (FML). Bovendien participeert zij namens het Huis in verschillende (landelijke) museale projecten.
   
  Spreekuur
  Je kunt je ook aanmelden voor een spreekuur. In 25 minuten kun je al je vragen over een mogelijke campagne stellen aan onze crowdfundingexperts. De gratis spreekuren vinden plaats tussen 13.00 en 15.00 uur.
   
   
  Samenwerking Provincie Limburg
  Voordekunst werkt al een aantal jaar samen met de Provincie Limburg. Lees hier het interview met gedeputeerde voor cultuur Ger Koopman over deze samenwerking.
   
  Over Voordekunst
  Voordekunst is het crowdfundingplatform voor de culturele sector. Al bijna 2500 kunst- en cultuurprojecten zagen het levenslicht dankzij crowdfunding via voordekunst, variërend van kleine lokale projecten tot grootschalige acties van nationale instellingen. Rond de 80% van de projecten die zich aanmeldt, slaagt. Dit maakt hen een van de crowdfundingplatforms met het hoogste succesgehalte van de wereld.  
 • 26 juni 2017 17:00 - 19:00 Een week lang gratis proeflessen muziek In gemeente Venlo én gemeente Peel en Maas
  Op een zeer laagdrempelige manier kennis maken met muziekles? Dat kan in de week van maandag 26 juni tot en met zaterdag 1 juli bij Kunstencentrum Venlo. Dan organiseert het Kunstencentrum namelijk de jaarlijkse gratis proeflesweek muziek voor…
  Op een zeer laagdrempelige manier kennis maken met muziekles? Dat kan in de week van maandag 26 juni tot en met zaterdag 1 juli bij Kunstencentrum Venlo. Dan organiseert het Kunstencentrum namelijk de jaarlijkse gratis proeflesweek muziek voor alle inwoners in gemeente Venlo en gemeente Peel & Maas.

  Lijkt het je leuk om een muziekinstrument te leren spelen of te leren zingen, kun je je nu aanmelden voor het volgen van een gratis proefles voor maximaal twee instrumenten (of een zangles). Het Kunstencentrum geeft deze gratis proeflessen op zijn hoofdvestiging aan de Goltziusstraat 21 in Venlo. Ook zijn er proeflessen in CC De Haandert in Tegelen, Boulevard Hazenkamp in Blerick, Stichting ’t Spuithuuske in Hout-Blerick, het Hoës van Bree en Clubgebouw ‘De Batrom’ in Maasbree, Sporthal De Kazing in Baarlo en Gemeenschapshuis D'n Binger in Meijel. Na aanmelding neemt de betreffende muziekdocent spoedig contact met je op voor het maken van een afspraak.

  Klassikale lessen
  Naast de instrumentale muzieklessen, is er ook nog een aantal klassikale lessen; het Venloos Musical koor, het houtblazersensemble, het blokfluitensemble en de ontdekcursus voor de kleinsten Music4All. Ook voor deze cursussen kun je je aanmelden voor een gratis proefles. De concrete lestijden en –locaties vind je op de website van het Kunstencentrum.

  Aanmelden
  Meld je aan voor een gratis proefles muziek vóór maandag 26 juni aanstaande via het inschrijfformulier dat je op de website van het Kunstencentrum kunt downloaden; www.kunstencentrumvenlo.nl. Voor diegene die niet helemaal thuis is op het internet, is er een aanmeldformulier te verkrijgen op de hoofdvestiging aan de Goltziusstraat in Venlo. Of bel tijdens kantooruren met het Kunstencentrum via tel. 077-3556111. 

  Lees meer
 • 26 juni 2017 19:00 - 20:30 Workshop Songbegeleiding op akoestische gitaar en ukelele
  Op maandag 26 juni leer je bij Kumulus Muziekschool in Maastricht in de workshop ‘Songbegeleiding op akoestische gitaar en ukelele’ (voor 10 – 18 jaar) om op een eenvoudige manier jezelf te begeleiden. Aan de hand van eenvoudige akkoorden…
  Op maandag 26 juni leer je bij Kumulus Muziekschool in Maastricht in de workshop ‘Songbegeleiding op akoestische gitaar en ukelele’ (voor 10 – 18 jaar) om op een eenvoudige manier jezelf te begeleiden. Aan de hand van eenvoudige akkoorden ontdek je hoe toegankelijk beide instrumenten kunnen zijn. Om mee te kunnen doen heb je een gitaar of ukelele nodig en een liedje dat je graag wil instuderen.

  Aanmelden?
  Geef je op bij Remco Roncken (Remco.Roncken@Maastricht.nl) of ga de website www.kumulus.nl.

  Datum: maandag 26 juni 2017, 19.00 – 20.30 uur
  Locatie: Kumulus Maastricht
  Kosten: €7,-

  Lees meer
 • 28 juni 2017 15:00 - 16:00 Een bijzonder voorleesuurtje bij het Cuypershuis
  Kasteelverhalen om van te dromen - Een bijzonder voorleesuurtje bij het Cuypershuis

  Speciaal voor ‘100 Jaar voor lezen!’ organiseert de Bibliotheek Bibliorura in samenwerking met het Cuypershuis een bijzonder voorleesuurtje. Op woensdag…
  Kasteelverhalen om van te dromen - Een bijzonder voorleesuurtje bij het Cuypershuis

  Speciaal voor ‘100 Jaar voor lezen!’ organiseert de Bibliotheek Bibliorura in samenwerking met het Cuypershuis een bijzonder voorleesuurtje. Op woensdag 28 juni zal leesconsulent Nicole Camp-Canton in het Cuypershuis voorlezen uit de mooiste kasteelverhalen. Het museum toont op dit moment namelijk de nieuwe expositie ‘Kastelen om van te dromen’.

  De verhalen die Nicole gaat voorlezen zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Muriel Consten, beter bekend als PuurMuur, is er ook bij en zal zorgen voor puur entertainment. Iedereen is welkom en kan verkleed als prins, prinses of ridder komen luisteren. De toegang is gratis.

  Datum: woensdag 28 juni 2017, 15:00-16:00 uur
  Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond
  Gratis toegang. Wel graag van te voren aanmelden via: www.cuypershuisroermond.nl/activiteiten

  Lees meer
 • juli
 • 02 juli 2017 14:00 - 15:00 Start Literaire Zomer bij De Domijnen | Lezing Eva Meijer
  De lezing van Eva Meijer op zondag 2 juli, programma-onderdeel bij de tentoonstelling ‘Ben ik een dier?’ in museum De Domijnen, is ook de officiële start van de Literaire zomer voor de Nederlandse partners. De schrijfster spreekt in Museum…
  De lezing van Eva Meijer op zondag 2 juli, programma-onderdeel bij de tentoonstelling ‘Ben ik een dier?’ in museum De Domijnen, is ook de officiële start van de Literaire zomer voor de Nederlandse partners. De schrijfster spreekt in Museum De Domijnen Hedendaagse kunst over haar boek Het vogelhuis, winnaar van de BNG Publieksprijs 2016!

  Len Howard (1894-1973) bracht de tweede helft van haar leven door in een afgelegen huisje op het Engelse platteland. Daar schreef ze twee internationale bestsellers en deed de wereld versteld staan met haar observaties van de mezen, roodborsten, mussen en andere vogels in en rond het huis. Ze bouwde een bijzondere band op met de vogels. Koolmezen speelden tikkertje rond de lamp of gebruikten haar kussens als glijbanen.

  Eva Meijer stuitte als filosoof op het werk van de eigenzinnige onderzoekster, die haar tijd ver vooruit was, en gaat in Het vogelhuis op zoek naar haar drijfveren. Wat dreef Howard tot het radicaal omgooien van haar leven en het achterlaten van haar familie? Wat zeggen de levensverhalen van koolmezen ons over de mens? En is het mogelijk om je te ontworstelen aan de verwachtingen van anderen?
  Het vogelhuis draait om muziek en vogelzang, mensenmanieren en koolmeesconventies, en uiteindelijk om wat het betekent om ergens thuis te horen. Het boek zal worden vertaald in het Duits (btb Verlag) en Engels (Pushkin Press).

  Eva Meijer (Hoorn, 1980) is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Ze publiceerde eerder korte verhalen en poëzie in literaire tijdschriften als De Revisor en Tirade. Haar debuutroman Het schuwste dier (2011) werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza Debuutprijs.

  Datum: zondag 2 juli 2017, 14.00 uur
  Locatie: Museum De Domijnen, Sittard
  Entree: € 6,- (incl. toegang tot museum in Ligne)


  Lees meer
 • 02 juli 2017 14:00 - 15:30 Concert Gemengde Zangvereniging Arcen ‘Voci in verde’
  Stemmen in het groen. Dit is de titel die de Gemengde Zangvereniging Arcen geeft aan haar komende concert. Dit inloopconcert vindt plaats op zondag 2 juli a.s. vanaf 14.00 uur in de Casa Verde van de Kasteeltuinen in Arcen. De entree is gratis…
  Stemmen in het groen. Dit is de titel die de Gemengde Zangvereniging Arcen geeft aan haar komende concert. Dit inloopconcert vindt plaats op zondag 2 juli a.s. vanaf 14.00 uur in de Casa Verde van de Kasteeltuinen in Arcen. De entree is gratis voor alle bezoekers van de Kasteeltuinen.

  Het koor staat sinds september 2015 onder leiding van Cornelia Burgers. De muzikale begeleiding op de piano is in goede handen bij Theo Hes, de vaste organist van de St. Martinuskerk in Venlo, die het koor uit Arcen regelmatig begeleidt.

  Het programma is, zoals de titel al doet vermoeden, helemaal aangepast aan de omgeving. De rode draad die door het concert loopt is de muziek van John Rutter (1945 - Londen). Deze populaire hedendaagse componist heeft een aantal Engelse-, Schotse- en Ierse volksliederen bewerkt voor gemengd koor. De Gemengde Zangvereniging Arcen zal onder andere een aantal delen uit de liederenbundel “The Sprig of Thyme” (het twijgje thijm) ten gehore brengen. Hetzelfde programma zal door het koor ook worden uitgevoerd op zondag 17 september in Mondo Verde in Landgraaf.

  Datum: zondag 2 juli, 14.00 uur
  Locatie: Kasteentuinen Arcen
  Entree: Gratis

  Lees meer
 • 05 juli 2017 11:30 - 14:30eigen project Feit/Fictie: een Limburgse Literaire Lunch
  Op woensdag 5 juli 2017 van 11.30-14.30 uur vindt Feit/Fictie: een Limburgse Literaire Lunch plaats in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Het Huis voor de Kunsten Liumurg en het Letterkundig Centrum Limburg (LCL) willen hiermee het literaire…
  Op woensdag 5 juli 2017 van 11.30-14.30 uur vindt Feit/Fictie: een Limburgse Literaire Lunch plaats in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Het Huis voor de Kunsten Liumurg en het Letterkundig Centrum Limburg (LCL) willen hiermee het literaire veld - van literair café tot festival en van bibliotheek tot schrijver - bij elkaar brengen om o.a. inspiratie op te doen, kennis uit te wisselen én gezamenlijk het literaire seizoen af te sluiten.

  Het centrale thema ditmaal is het spanningsveld tussen feit en fictie in literatuur en maatschappij. Schrijvers staan erom bekend kenmerken van zichzelf te verstoppen in hun personages of gebeurtenissen uit hun eigen leven te integreren in een roman of novelle. Daarnaast, dringt het grensvlak tussen feit en fictie ook door in onze maatschappij. Verschijnselen zoals bijvoorbeeld fake news zijn tegenwoordig breed in de actualiteit vertegenwoordigd. Bestaat er eigenlijk nog wel een verschil tussen feit en fictie of is die grens tegenwoordig zo ver vervaagd dat we genoegen moeten nemen met een mengvorm? Wat vraagt dat van ons?

  Sprekers zijn A.H.J. Dautzenberg, Annette de Bruijn, Claire van Dyck en Johan van de Beek. De presentatie is in handen van Leon Verdonschot. Ook is er muziek van Loïs Suijlen en Marc van der Holst. 

  Deelname kost 10 euro per persoon. Aanmelden kan tot 29 juni via www.hklimburg.nl/literairelunchLees meer
 • 08 juli 2017 - 09 juli 2017 Romeins festival Sempervivetum in Bocholtz
  Het Romeinse festival Sempervivetum vindt op 8 en 9 juli 2017 voor de derde keer plaats in Bocholtz, Gemeente Simpelveld. Tijdens het tweedaagse evenement wanen bezoekers zich in de Romeinse Tijd. Zowel een Romeins militair kampement als een…
  Het Romeinse festival Sempervivetum vindt op 8 en 9 juli 2017 voor de derde keer plaats in Bocholtz, Gemeente Simpelveld. Tijdens het tweedaagse evenement wanen bezoekers zich in de Romeinse Tijd. Zowel een Romeins militair kampement als een Gallo-Romeins burgerdorpje worden zo waarheidsgetrouw mogelijk ingericht.
   
  Regio met een rijke historie
  De Gemeente Simpelveld kent een enorm rijke archeologische achtergrond. Dwars door de regio liep namelijk de ‘Via Belgica’, een enorm belangrijke doorgangsroute tijdens de Romeinse Tijd. Om deze mooie en bijzondere Romeinse historie de aandacht te geven die deze verdient, sloegen Stichting SPQR en gemeente Simpelveld in 2013 de handen ineen. Eens in de twee jaar, tijdens Sempervivetum, wordt Bocholtz omgetoverd tot een waar Romeins dorp en kunnen bezoekers een kijkje nemen in het leven van toen op deze plek. De naam Sempervivetum verwijst naar één van de mogelijke benamingen voor Simpelveld in de Romeinse tijd.
   
  Terug naar de Romeinse Tijd
  Diverse groepen re-enactors (ca 180) uit heel Europa nemen op 8 en 9 juli de bezoekers mee terug naar de Romeinse tijd. Zij laten zien hoe de Romeinse soldaten speerwerpen, marcheren, boogschieten, katapulteren en te paard manoeuvreren. Er werd echter niet alleen gevochten in het Romeinse Rijk. In de Gallo-Romeinse dorpen werden uiteenlopende ambachten beoefend. Tijdens Sempervivetum kunnen bezoekers ontdekken hoe het dorpse leven van toen eruitzag. Ze kunnen langsgaan bij de barbier of een bezoek brengen aan de schoenmaker of de waard van de taberna.
   
  Workshops, lezingen en activiteiten
  Tijdens Sempervivetum wordt Romeinse historie tastbaar, educatief en leuk voor jong en oud. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei workshops en activiteiten. Ze kunnen een lesje Latijn volgen of naar de Romeinse kapster. Er is een ‘drilklas’ om kinderen klaar te stomen tot echte Romeinse soldaten. Ook kunnen ze meedoen aan de workshop speerwerpen, slingeren of boogschieten, een amulet in tin gieten of Romeins koken.

  Bij de Archeo-Hotspot kunnen bezoekers zelf aan de slag gaan met echte Romeinse vondsten. Ook worden er lezingen gehouden over o.a. het Romeins erfgoed uit de regio, de Via Belgica, de gevonden fresco’s uit Bocholtz en de rol van de vrouw in de Romeinse tijd. Er kan uiteraard ook gegeten en gedronken worden in Romeinse stijl.
  Lees meer
 • 09 juli 2017 11:00 - 15:00 Opening Kunstatelier Bliss
  Bliss is een modern kunstatelier gelegen middenin de prachtige natuur van het Noord-Limburgse Wanssum en wordt gerund door kunstenares en docente kunstvakken Bianca Ambrosius. Bliss is het diepe geluk dat je ervaart als je je hart volgt en dat…
  Bliss is een modern kunstatelier gelegen middenin de prachtige natuur van het Noord-Limburgse Wanssum en wordt gerund door kunstenares en docente kunstvakken Bianca Ambrosius. Bliss is het diepe geluk dat je ervaart als je je hart volgt en dat is precies de missie die Bianca wil uitvoeren in haar kunstuitingen. Bianca Ambrosius haalt haar diepste geluk uit het creëren van kunst. Schilderen voor anderen en creatief werken mét anderen. Ze wil anderen inspireren hun hart te volgen om ook dit dieper geluk en deze unieke kunstbeleving in een rustgevende en inspirerende omgeving te kunnen ervaren. Bij Bliss word je begeleid om het beste uit jezelf te halen. Als je schildert vanuit je hart, kom je steeds dichter bij je ziel en dat resulteert in een kunstwerk dat jou daadwerkelijk iets kan vertellen.

  Training & coaching
  Bliss verzorgt kunstzinnige coach- en trainingstrajecten voor:
  • Coaches, therapeuten, trainers en begeleiders die creativiteit in willen zetten als middel om hun doel te bereiken;
  • Leerkrachten die graag meer creativiteit uit kinderen en jongeren willen halen;
  • Mensen die de ontwikkeling van hun eigen creativiteit en intuïtie serieus nemen en een nieuwe stap in deze ontwikkeling willen maken.

  Datum: zondag 9 juli 2017, 11.00 uur
  Locatie: Meerlosebaan 43, 5861 CP Wanssum

  Lees meer
 • 10 juli 2017 21:00 - 23:00 West Side Story – Film with live Orchestra op het Vrijthof
  Op maandag 10 juli 2017 vindt de wereldpremière plaats van de film West Side Story – Film with live Orchestra ‘open air’ op het Vrijthof in Maastricht. De setting en entourage van de Vrijthofconcerten van André Rieu vormen het decor…
  Op maandag 10 juli 2017 vindt de wereldpremière plaats van de film West Side Story – Film with live Orchestra ‘open air’ op het Vrijthof in Maastricht. De setting en entourage van de Vrijthofconcerten van André Rieu vormen het decor waarbij de film op grote schermen wordt afgespeeld. De philharmonie zuidnederland speelt live - onder leiding van dirigent Wayne Marshall - de klassiekers van componist Leonard Bernstein uit de volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde musicalfilm. Het evenement is een coproductie van Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland in samenwerking met West Side Story® Associates ter gelegenheid van het zilveren jubileum van het Vrijthoftheater.

  West Side Story ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Theater aan het Vrijthof
  In het kader van het zilveren jubileum hebben Theater aan het Vrijthof en de philharmonie zuidnederland het plan opgevat om West Side Story – Film with live Orchestra naar Maastricht te halen. “We beschouwen dit als een hoogtepunt van ons jubileum ‘25 jaar Theater aan het Vrijthof’”, aldus Jean Boelen, directeur Theater aan het Vrijthof. De erfgenamen van Leonard Bernstein hebben toestemming verleend om West Side Story – Film with live Orchestra eenmalig te doen in de openlucht. Het decor van André Rieu en het Vrijthof met zijn prachtige historische gebouwen vormt een geweldige entourage voor dit evenement. De combinatie van film en live muziek in deze prachtige setting zorgt voor een belevenis van buitengewone omvang.

  Datum: maandag 10 juli 2017, 21.00 uur
  Locatie: Vrijthof, Maastricht
  Tickets: www.theateraanhetvrijthof.nl
  Start kaartverkoop: woensdag 8 maart 10.00 uur

  Lees meer
 • 15 juli 2017 10:00 - 13:00 Workshop Saxofoon | onderhoud en reparatie
  Heb jij altijd al willen leren hoe je je saxofoon zelf kunt onderhouden en repareren? Kom dan naar deze interactieve workshop waar je veel waardevolle tips en tricks zal krijgen.

  Er zijn veel kleine reparaties die je makkelijk zelf zou kunnen…
  Heb jij altijd al willen leren hoe je je saxofoon zelf kunt onderhouden en repareren? Kom dan naar deze interactieve workshop waar je veel waardevolle tips en tricks zal krijgen.

  Er zijn veel kleine reparaties die je makkelijk zelf zou kunnen uitvoeren. In deze workshop leer je hoe je dat doet. Ook wordt uitvoerig behandeld hoe je je sax optimaal kunt onderhouden, waardoor minder slijtage optreedt en de kans op defecten minimaal is. Zo bespaar je veel geld en tijd, en het is ook nog eens leuk om te doen! Er is genoeg ruimte voor inbreng van eigen ervaringen van de deelnemers. De workshop wordt gegeven door professioneel saxofoonreparateur Daniel Daemen. Daniel is tevens professioneel saxofonist en begrijpt dus als geen ander wat jíj het belangrijkst aan je saxofoon vindt. Na afloop ontvang je een reparatiesetje t.w.v. €17,50 zodat je thuis meteen aan de slag kan. Neem vooral ook je eigen sax mee!

  Tijdens deze workshop leer je de saxofoon beter begrijpen. Er zal uitvoerig besproken worden hoe je je sax zelf kunt onderhouden en wat je wel en vooral niet zelf mag doen. Dit is je kans om samen met een professionele reparateur de geheimen van de saxofoon te ontrafelen. De meest voorkomende problemen worden uitvoerig besproken aan de hand van de volgende vragen: Wat is er aan de hand? Waar zit het probleem precies? Waarom is het defect ontstaan? Hoe kun je het (snel) oplossen? Hoe kun je in de toekomst dit probleem voorkomen?

  Na afloop zal je in staat zijn kleine reparaties uit te voeren. Je hoeft dus nooit meer in paniek te raken als je saxofoon net voor dat belangrijke concert ineens rare kuren heeft of misschien wel helemaal niks meer doet. Je zal leren hoe je de octaafklep kunt richten, hoe je een losgekomen of verloren kurkje vervangt met het juiste gereedschap, hoe je een polster vervangt, plakkende kleppen voorkomt, en nog heel veel meer. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

  Datum: zaterdag 15 juli 2017, 10.00 – 13.00 uur
  Locatie: zaaltje van Café De Twee Heeren, Platielstraat 17, Maastricht (centrum)
  Kosten: €65,- inclusief reparatiesetje en inclusief koffie en thee. Tot 15 juni 2017 geldt een early bird korting van €10,- en betaal je €55,-! Deze prijzen zijn inclusief BTW.
  Betaling: stuur een mailtje naar info@safesax.nl voor de beschikbaarheid (max 12 deelnemers) en de betalingsgegevens Annuleren: dat kan tot 3 dagen voor aanvang met volledige restitutie Nog vragen? info@safesax.nl.

  Lees meer
 • 15 juli 2017 14:30 - 16:00samenwerkings project 18e Literarischer Sommer 18e Literaire Zomer met Niña Weijers
  Aachen; Bedburgh-Hau; Dusseldorf; Krefeld; Monchengladbach; Neuss; Heerlen; Kerkrade; Maastricht; Sittard; Vaals. Voor het tweede jaar is Centre Céramique Stadsbibliotheek een van de deelnemers aan het Literaire Zomer festival in de Euregio.…

  Aachen; Bedburgh-Hau; Dusseldorf; Krefeld; Monchengladbach; Neuss; Heerlen; Kerkrade; Maastricht; Sittard; Vaals. Voor het tweede jaar is Centre Céramique Stadsbibliotheek een van de deelnemers aan het Literaire Zomer festival in de Euregio. Zaterdagmiddag 15 juli vertelt Niña Weijers (Nijmegen, 1987) in het Nederlands én Duits over haar boek `De consequenties`. Minnie Panis was als kind al een raadsel voor haar moeder, een baby die niet wilde huilen. Nu, bijna dertig jaar later, is zij nog steeds teruggetrokken, ogenschijnlijk fragiel, maar stellig betoverend anders en tegelijk gevierd in de Nederlandse kunstwereld…`De consequenties` is een boek over de keuze tussen verdwijnen en overleven en het grote verlangen door een ander gezien te worden.
  Deelname:
  5,50 / 4,50 voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop), inclusief koffie.
  Aanmelden:
  klantenservice@maastricht.nl of 043-350 56 00. Voor meer informatie www.literarischer-sommer.eu

  Locatie: Centre Céramique Maastricht

  Lees meer
 • augustus
 • 20 augustus 2017 14:30 - 16:30 Poëziewandeling Jekerdal o.l.v. Jet van Aalst
  Een prachtige poëtische wandeling door de achtertuin van Maastricht: het Jekerdal en de Sint Pietersberg. Langs wijnstokken, watermolens en Fort Sint Pieter.
  Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)…

  Een prachtige poëtische wandeling door de achtertuin van Maastricht: het Jekerdal en de Sint Pietersberg. Langs wijnstokken, watermolens en Fort Sint Pieter.
  Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)

  Startpunt: Vogelkooi Stadspark Maastricht
  Kosten: € 5,- (inclusief boekje met gedichten)
  Contant te betalen bij de start van de wandeling

  Aanmelden: info@vlammaastricht.nl

  Lees meer
 • september
 • 07 september 2017 12:30 - 13:30samenwerkings project Letters bij de lunch - Literaire 'kunst' door Jac van den Boogard
  Lezing over literatuur en beeldende kunst door kunsthistoricus Jac van den Boogard

  De relatie tussen letterkunde en beeldende kunst is de meest hechte band tussen twee vormen van kunst die men zich kan voorstellen; ze is namelijk net zo oud…
  Lezing over literatuur en beeldende kunst door kunsthistoricus Jac van den Boogard

  De relatie tussen letterkunde en beeldende kunst is de meest hechte band tussen twee vormen van kunst die men zich kan voorstellen; ze is namelijk net zo oud als het geschreven woord bestaat. We gaan enkele momenten uit die lange relatie bekijken die aantonen dat literatuur en beeldende kunst elkaar wederzijds stimulerend hebben
  beïnvloed.
  Wat komt er aan de orde?

  Iconografie van het boek, de lezer en de schrijver;
  Welke literaire bronnen inspireerden kunstenaars in het verleden?
  Voorbeelden uit de kunstgeschiedenis van literaire 'kunst'

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis


  Lees meer
 • 14 september 2017 10:00 - 16:30eigen project Symposium ‘Analoog erfgoed in een digitale wereld’
  Op donderdag 14 september 2017 van 10.00 tot 16.30 uur vindt bij Kasteel Aerwinkel in Posterholt een symposium plaats onder de titel ‘Analoog erfgoed in een digitale wereld’. Hierbij staan de invloed en mogelijkheden van digitalisering op…
  Op donderdag 14 september 2017 van 10.00 tot 16.30 uur vindt bij Kasteel Aerwinkel in Posterholt een symposium plaats onder de titel ‘Analoog erfgoed in een digitale wereld’. Hierbij staan de invloed en mogelijkheden van digitalisering op het presenteren van erfgoed en het bereiken van nieuwe doelgroepen centraal. Voor musea, monumenten en andere erfgoedlocaties worden nieuwe technologieën en social media steeds belangrijker om zichzelf en/of hun collectie te presenteren aan het publiek. Waar ‘vroeger’ veelal werd ingezet op een objectgerichte presentatie en parate kennis, zijn tegenwoordig verhalen, beleving en participatie steeds belangrijker. Wat zijn de gevolgen hiervan en hoe kun je hier bij het presenteren van erfgoed op inspelen? Op welke manier kan erfgoed relevant blijven voor het (jongere) publiek van de toekomst? Deze en andere vragen komen tijdens het symposium aan bod. Sprekers zijn erfgoed- en museumexperts Sander Duivestein, Joop de Jong, Riemer Knoop en Agnes Vugts. Ook is er ruimte voor groepsdiscussies. Presentator van de dag is Tom Doesborg.

  Het symposium ‘Analoog erfgoed in een digitale wereld’ is een initiatief van de Heemkundevereniging Roerstreek, die dit jaar 50 jaar bestaat, en wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg, de Federatie Musea Limburg en de LGOG-Kring Gelders Overkwartier van Roermond. Deelname kost €25,- per persoon (inclusief koffie + vlaai, lunch en borrel). Aanmelden kan tot 1 september a.s. via het inschrijfformulier op www.hklimburg.nl/musea. Er is plek voor maximaal 100 personen.

  Lees meer
 • oktober
 • 07 oktober 2017 14:00 - 16:30 Workshop—Masterclass | Samenspel blaasinstrument (solist) en kerkorgel
  Op zaterdag 7 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in de Munsterkerk te Roermond vindt de workshop ‘Samenspel blaasinstrument (solist) en kerkorgel’ plaats. In deze workshop leer je hoe je als solist samen met een kerkorgel musiceert. Het is…
  Op zaterdag 7 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in de Munsterkerk te Roermond vindt de workshop ‘Samenspel blaasinstrument (solist) en kerkorgel’ plaats. In deze workshop leer je hoe je als solist samen met een kerkorgel musiceert. Het is dus geschikt voor iedereen die bij gelegenheid solo speelt in kerkdiensten. Onderwerpen als; repertoirekeuze, uitvoeringstechniek, stemmingen en transpositie komen aan bod.

  Praktische informatie:
  Toegankelijk voor elk soort blaasinstrument.
  Voor bladmuziek wordt gezorgd.
  Er is plaats voor 8 deelnemers.
  De workshop wordt geleid door Ad Voesten en Jean-Pierre Steijvers.
  Kosten €50,- p.p.
  Deelnemen? Stuur een e-mail naar sgv@bisdomroermond.nl, vermeld daarbij jouw instrument en de stemming van het instrument.

  Met medewerking en demonstratie van een piccolo trompettist.


  Lees meer
 • 14 oktober 2017 - 15 oktober 2017 De wereldberoemde King’s Singers geven Masterclasses in Venlo
  The King’s Singers is één van ’s werelds populairste a capellagroepen en treden op over de gehele wereld in grote concertzalen. Dit najaar op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017 komen ze naar De Maaspoort in Venlo.…
  The King’s Singers is één van ’s werelds populairste a capellagroepen en treden op over de gehele wereld in grote concertzalen. Dit najaar op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017 komen ze naar De Maaspoort in Venlo.

  De zangers van dit wereldberoemde sextet zullen op beide dagen een Masterclass verzorgen. Op zaterdagavond geven zij een concert in de Rabobank Venlo zaal van De Maaspoort.

  Programma
  Zaterdag 14 oktober
  14.15 uur Aankomst koren en toewijzing locatie
  14.30-14.50 uur Ontvangst, kennismaking en introductie
  15.00-16.00 uur Masterclass sessie 1 gestudeerd wordt Bob Chilcott’s ‘A Thanksgiving’
  16.00 uur Presentatie ‘A Thanksgiving’
  20.15 uur Concert King’s Singers met Bob Chilcott’s ‘A Thanksgiving’

  Zondag15 oktober
  09.30 uur Aankomst koren en toewijzing locatie
  09.40-09.50 uur Ontvangst, kennismaking en introductie
  10.00-11.00 uur Masterclass sessie 2 - 3 koren, 2 King’s Singers per koor
  11.00-11.15 uur Pauze
  11.15-12.15 uur Masterclass sessie 3 - 3 koren, 2 King’s Singers per koor
  12.30-13.00 uur Choir Sing/Presentatie eigen repertoire

  Belangrijke informatie betreffende de Masterclasses:
  1. Op zaterdag wordt in de Masterclass gewerkt aan het stuk ‘A Thanksgiving’, op de Masterclasses op zondag wordt gewerkt aan repertoire van de koren zelf. Deelnemers aan de Masterclasses op zondag dienen het repertoire uiterlijk 2 weken van tevoren bij Dion Ritten in, vergezeld van 2 partituren (Tijdens de Masterclass mogen uitsluitend originele partituren gebruikt worden.).
  2. De dirigenten wordt verzocht hun koor vooraf goed voor te bereiden om een zo optimaal mogelijk muzikaal resultaat te bereiken bij de Masterclass. Het accent zal voornamelijk liggen op interpretatie van de werken. Een goed voorbereid koor profiteert het meest van de Masterclass.
  3. Het is zeer aan te bevelen dat ook de dirigent van het koor bij de Masterclass aanwezig is.
  4. Per koor/groep is er plaats voor maximaal 30 personen.
  5. Individuele personen die willen deelnemen wordt aangeraden vooraf aansluiting te zoeken bij een koor dat deelneemt aan de Masterclass. Dion Ritten kan hierbij behulpzaam zijn.

  Prijzen
  Masterclass inclusief 1e rang ticket voor het concert van de King’s Singers op zaterdagavond 14 oktober.
  14 oktober middagsessie 1: € 49,50 p.p.
  15 oktober ochtendsessie 2 of 3: € 49,50 p.p.
  14 & 15 oktober, twee sessies: € 69,50 p.p.

  Inschrijven?
  Stuur een e-mail naar info@maaspoort.nl o.v.v. Masterclass King’s Singers met daarin de volgende info: Koornaam, Naam contactpersoon, Aantal deelnemers, Gewenste sessie: sessie 1 en/of 2 of 3, Repertoire, Totaalbedrag aantal deelnemers x sessieprijs:
  Het bedrag dient u binnen 14 dagen over te maken naar De Maaspoort op IBAN rekeningnummer NL 15 RABO 0153 8414 94 o.v.v. Masterclass King’s Singers – ‘naam contactpersoon’
  Na uw inschrijving ontvangt u per e-mail van Dion Ritten gedetailleerde informatie.

   Lees meer
 • 14 oktober 2017 - 15 oktober 2017 Mannenkoor Festival - KNZV
  Het bestuur van KNZV Vereniging Limburg organiseert op 14 en 15 oktober 2017 een mannenkorenfestival in Cultureel Centrum ‘de Haandert’ in Tegelen. Het festival is niet alleen bedoeld om koren en zangers vakkundig te laten beoordelen op…
  Het bestuur van KNZV Vereniging Limburg organiseert op 14 en 15 oktober 2017 een mannenkorenfestival in Cultureel Centrum ‘de Haandert’ in Tegelen. Het festival is niet alleen bedoeld om koren en zangers vakkundig te laten beoordelen op hun kwaliteit en te genieten van elkaars prestaties, maar vooral ook om individueel en in koorverband kennis te maken met nieuwe repertoires van moderne lichte koormuziek en met nieuwe vormen van de uitvoering ervan. Om dit te bereiken heeft de organisatie de deelnemende koren uitgedaagd om zelf met nieuwe vormen en gedachten te komen en biedt de organisatie beide festivaldagen workshops aan om actief kennis te kunnen maken met de voorgestane vernieuwing. 

  Voor deelname aan dit unieke festival worden de mannenkoren, lid van KNZV Vereniging Limburg en KNZV Vereniging Brabant-Zeeland, uitgenodigd. De bedoeling is het festival laagdrempelig te houden. Elk koor kan deelnemen met als doel het koor te presenteren, zijn sterke kanten naar voren te brengen en kennis te laten nemen van andere deelnemend mannenkoren en hun repertoire.

  Het mannenkoor dat het meest aansprekende, originele, of experimentele optreden verzorgt zal uit de handen van een prominente Limburger als blijk van waardering een aanmoedigingsprijs ontvangen. Elk koor is vrij om met een repertoire, naar eigen keuze, gedurende ca. 20 minuten een optreden te verzorgen, al of niet met gebruikmaking van de aanwezige piano.

  Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?