• langlopende activiteiten

 • 17 februari 2017 - 27 augustus 2017 3D PRINT STUDIO in Cuypershuis Roermond
  De vaste presentatie van het Cuypershuis is uitgebreid met het Cuyperslab dat geopend is vanaf vrijdag 17 februari 2017. Op zondag 19 februari kunnen bezoekers participeren in het 3D-printlab. Kunstenaars Lola Gielen, Daniel Wilkens en Pierre Niviere geven dan in het lab demonstraties van hun werk.

  Het Cuypershuis heeft voor deze nieuwe presentatie werken geselecteerd van ontwerpers, kunstenaars en makers die de grenzen van het 3d-printen aftasten, door hun bijzondere materiaalonderzoek, ingrepen in het productieproces of conceptuele benadering van het productieproces.

  Daarnaast zijn er makers die 3d-print op een ambachtelijke manier gebruiken: als gereedschap in het ontwerpproces of als middel om hun eigen oplages uit te voeren. In die zin past 3d-printen in de lange traditie die het Cuypershuis heeft als voormalige werkplaats voor ambachtslieden.

  3D PRINT STUDIO gaat op vrijdag 17 februari van start met een expositie met werk van internationale kunstenaars: Johan Andersson, Maya Ben David, Lola Gielen, Batsheba Grossman, Martijn Hage, Ritchie van Daal, Dus Architecten, Pierre Niviere, Patrick Jouin, Steffen Hartwig, Jesse Howard, Dorry Hsu, Jesse Kirschner, Dirk vander Kooij, Oliver Labs, Roos Meerman, Marta Sif Ólafsdóttir, Henry Segerman, Francesca Smith en Jarle Veldman.

  Datum: van zondag 17 februari t/m 27 augustus 2017
  Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond
    Lees meer
 • 03 maart 2017 - 01 april 2017 Expositie| Onverminderd blijven dromen
  Tijdens de expositie ‘Onverminderd blijven dromen’ is er werk te zien van Ena Rutten (schilderijen) en Monique Bruls (beelden).

  Ena Rutten
  De ‘verfhuiden’ staan wat Ena betreft altijd in dienst van vorm en compositie. Die zorgen voor de suggestieve kracht die het werk voor haar moet hebben.

  Monique Bruls
  De beelden van Monique hebben een sterk symbolisch karakter, met thema´s als de vrouw, drager van het leven, symbool van kracht. Boten, tempels en poorten zijn voor haar monumenten van vooruitgang en verandering, in het heden en verleden.

  Datum: vrijdag 3 maart t/m zaterdag 1 april 2017 (opening zaterdag 4 maart , 14.00 uur)
  Locatie: Galerie Kunstwinkel Dabekaussen, Engelenkampstraat 21a, Sittard

  Lees meer
 • 04 maart 2017 - 06 augustus 2017 Expositie Fashion vs. Art | FASHIONCLASH & SCHUNCK*
  4 maart t/m 21 mei én 25 mei t/m 6 augustus 2017 toont SCHUNCK* (Vitrine) de expositie Fashion vs. Art, samengesteld door FASHIONCLASH en georganiseerd in samenwerking met SCHUNCK*. Een multidisciplinaire expo die de relatie tussen mode en kunst bevraagt met o.a. werk van Marlou Breuls, STEVEN VANDERYT, Alexandere de Vos en Antoine Peters.

  FASHION VS ART
  Binnen de academische sfeer en de wereld van jonge ontwerpers zijn er vele voorbeelden van cross-overs met kunst en autonome benaderingen van de mode als een vorm van kunst. De multidisciplinaire expositie FASHION VS. ART toont een selectie van het werk van ontwerpers en kunstenaars, die met hun werk de grenzen van mode opzoeken en uitdagen als een vorm van kunst. Met hun speelse en innovatieve benadering van mode stimuleren ze onze imaginaire wereld en trekken ze de perceptie in twijfel. Stel jezelf de vraag: Is het kunst of is het mode?

  Datum: 4 maart t/m 21 mei & 25 mei t/m 6 augustus 2017, 9.00 – 23.00 uur
  Opening: zaterdag 1 april 2017, 17.00 uur SCHUNCK* Glaspaleis, Centrale hal
  Locatie: SCHUNCK* Glaspaleis, Vitrine - Heerlen

  Gedurende de looptijd van de tentoonstelling wordt de opstelling eenmaal gewisseld.

    Lees meer
 • 05 maart 2017 - 27 augustus 2017 TASCHEN tentoonstelling 'A Passion for TASCHEN'
  WERELDPRIMEUR: de allereerste TASCHEN-tentoonstelling

  In 2016 ontving Benedikt Taschen uit handen van The Royal Photographic Society de Photographic Publishing Award voor ‘zijn uitstekende prestatie op het gebied van fotografische publicaties’. Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert nu een tentoonstelling gewijd aan het fenomeen TASCHEN. 'A Passion for TASCHEN' is te zien van 5 maart tot en met 27 augustus 2017.

  Tijdens de tentoonstelling staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief, krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de mondiale uitgeverij als van de samenwerkingen met toonaangevende fotografen, waaronder Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz.

  Ook wordt een selectie boekenstandaarden gepresenteerd. De vormgeving van zowel het boek als de boekenstandaard worden beschouwd als een Gesamtkunstwerk. TASCHEN werkt hiervoor samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson. Een speciale XXX-ruimte (Adult Content) zal ingericht worden met TASCHEN’s explicietere titels. Door sommigen als controversieel gezien, maar een integraal onderdeel van de 'editorial list'. De tentoonstelling eindigt met een 'please touch room' waar de bezoekers zelf door de boeken kunnen bladeren.

  Datum: 5 maart – 27 augustus 2017
  Locatie: Museum aan het Vrijthof Maastricht
  Entree: Tijdens deze tentoonstelling geldt een toeslag van € 1,50 bovenop de gewoonlijke entreeprijzen. Deze toeslag geldt ook voor Museumkaarthouders.

    Lees meer
 • 07 maart 2017 - 09 april 2017 Dansfestival schrit_tmacher
  Het dansfestival schrit_tmacher presenteert internationale dans, niet-westerse ontwikkelingen, performances en disciplinaire cross-overs op podia in Heerlen, Aken en de Euregio. Het toont niet alleen de laatste ontwikkelingen, maar geeft ook zelf impulsen aan de toekomst van de dans.

  schrit_tmacher is een spannende mix van alles wat tegenwoordig staat voor ‘dans’ en heeft een programma voor open en nieuwsgierige kunst- en cultuurliefhebbers die bovenal geïnteresseerd zijn in dans.
  Het dansfestival heeft een programma met een regenboog aan kleuren, stijlen en thema’s – dit jaar met fascinerende gezelschappen en stukken uit Italië, Israël, Taiwan, Canada, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Algerije, Spanje, België en Groot-Brittannië!

  Datum: 7 maart 2017 t/m 9 april 2017
  Locatie: diverse (euregionale) locaties, zie website schrit_tmacher

  Lees meer
 • 14 maart 2017 - 18 juni 2017 Tentoonstelling Kruidenrijk; historische kruidenboeken uit Maastrichtse collecties
  Voor de eerste maal te zien: zeer waardevolle kruidenboeken uit de historische collecties van Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht  en de Universiteitsbibliotheek Maastricht. Aan de hand van de mooiste en meest representatieve exemplaren presenteren onze instellingen drie exposities van bescheiden omvang met elk een eigen thema uit de historie van kruidenboeken.
  In de tentoonstelling in Centre Céramique ligt het accent  niet alleen op de algemene ontwikkeling van kruidenboeken, ook krijgt de bezoeker een goed beeld van het belang van kruiden voor de vroegere Maastrichtse gezondheidszorg. Zelfs de mantel van het genadebeeld van Maria uit de Onze Lieve Vrouwe ‘Sterre der Zee’-basiliek is daar van dichtbij te bewonderen. Deze mantel verduidelijkt de belangrijke religieuze relatie tussen het rooms-katholieke Limburg en kruiden. Het Natuurhistorisch Museum gaat in op de geneeskrachtige werking van kruiden. Kruidenboeken in het proces van de internationale uitwisseling van kennis is het thema dat  de Universiteitsbibliotheek belicht. Wij nodigen iedereen uit om deze unieke mini-expo’s te komen bekijken.

  Drie mini-expo’s zijn van 14 maart t/m 18 juni 2017 te bezoeken in:
   
  Centre Céramique- De mooiste kruidenboeken uit de historische collectie van Centre Céramique.
  (2de etage) – Avenue Céramique 50


  Natuurhistorisch Museum Maastricht - Voorbeelden van het medisch gebruik van kruiden door de eeuwen heen
  De Bosquetplein 7. Toegangsprijs museum.


  Universiteitsbibliotheek - Internationale uitwisseling van kennis rondom kruidenboeken
  (begane grond) – Grote Looiersstraat 17
   
  Activiteiten
  Naar aanleiding van deze exposities organiseren de drie samenwerkende Maastrichtse instellingen binnenkort een aantal kruidenwandelingen, workshops en lezingen. Blijf op de hoogte via de websites van de instellingen.

  Help ons om dit erfgoed in stand te houden
  Kruidenboeken waren doorgaans praktische handboeken voor iedereen die eenvoudige geneesmiddelen wilde gebruiken. Dat dagelijks gebruik is vaak goed te zien: heel wat kruidenboeken in onze depots verkeren in slechte conditie. We willen ze graag  beschikbaar houden voor onderwijs, onderzoek in onze regio. Helaas ontbreekt het ons aan de daartoe benodigde middelen. Maar u kunt ons helpen. Hoe? Door een kruidenboek te adopteren!
   
  Bent u daarin geïnteresseerd, neem dan voor de adoptieprocedure en uw voordelen contact op met drs. Odin Essers, conservator van de Bijzondere Collecties van de Universiteit Maastricht: odin.essers@maastrichtuniversity.nl
  +31 (0)43 3885027
  Universiteitsbibliotheek Maastricht
  Grote Looiersstraat 17
  6211 JH  MAASTRICHT
   
   
  Lees meer
 • 25 maart 2017 - 20 april 2017 Expositie Parallel #3 | Nieuwe Nor Heerlen
  Parallel #3 Art x Music

  De expositie Parallel #3 is de derde in een serie van vier waarin een beeldend kunstenaars gedu¬rende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. In de samenwerking onderzoeken zij de grenzen, verschillen en parallellen tussen muziek en beeldende kunst in hun eigen werk.

  Op zaterdag 25 maart presenteert poppodium NIEUWE NOR Parallel #3 (opening). Tijdens deze gelegenheid presenteren de deelnemers; studenten van MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) en een deelnemer van Kunstbende Limburg, werk dat zij hebben gemaakt in samenwerking met en onder begeleiding van kunstenaar Lucas Kramer en tenor Eelke van Koot.

  Tijdens de feestelijke opening zullen Lucas Kramer (Maastricht, 1988), Eelke van Koot (Nijmegen, 1983), Joep Hinssen (Venlo, 1988), Don Possen (Heerlen, 1990) en Menno Prins (Sittard, 1999) een gezamenlijke performance uitvoeren bestaand uit vijf episodes die door de deelnemers afzonderlijk zijn ontwikkeld.
  Het schilderij ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch uit 1893 is de inspiratiebron van de groep en leidt hun onderzoek naar respectievelijk resonantie, stilte, verwachting en uitdrukking van kreet en alarm.

  De expositie is geopend en gratis te bezoeken op afspraak en tijdens activi¬teiten van Poppodium NIEUWE NOR:
  Zaterdag 25-03, 14.30 – 17.00 uur, Performance om 15.00 uur
  Vrijdag 31-03, 20.00 – 23.00 uur
  Zaterdag 01-04, 22.00 – 04.00 uur
  Vrijdag 07-04, 20.00 – 23.30 uur
  Donderdag 13-04, 19.30 – 23.00 uur
  Vrijdag 14-04, 22.00 – 04.00 uur
  Zaterdag 15-04, 20.00 – 01.00 uur

  Datum: 25 maart 2017 t/m 20 april 2017
  Locatie: Nieuwe Nor, Pancratiusstraat 30, Heerlen
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 26 maart 2017 - 31 maart 2017 Boekenweek in SCHUNCK* met Connie Palmen en Herman Pleij
  Op zondag 26 maart ontvangt SCHUNCK* Bibliotheek ter gelegenheid van Boekenweek 2017 bestseller schrijfster Connie Palmen. Woensdag 29 maart is Herman Pleij te gast voor een lezing over erotiek in de Middeleeuwen. De Boekenweek wordt afgesloten met een literaire avond rond het Boekenweekthema ‘Verboden Vruchten’.
   
  Connie Palmen wordt geïnterviewd door journalist en redacteur George Vogelaar van cultureel maandblad Zuiderlucht. In de pauze is er een signeersessie. Palmen schreef dit jaar ook het boekenweekessay ‘De zonde van de vrouw. Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.
   
  SCHUNCK* Bibliotheek koos evenals vorig jaar voor de schrijver van het boekenweekessay. In 2016 was de komst van David van Reybrouck een schot in de roos, de kaarten voor zijn lezing waren in een mum van tijd uitverkocht.   
   
  Herman Pleij, bekend als gast bij DWDD neemt de aanwezigen bij zijn lezing mee in een zoektocht naar verboden vruchten in de middeleeuwen, in liederen, kunst en de literatuur. Pleij is emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
   
  Feest der Verboden Vruchten is een literaire avond extraOrdinair met voordrachten uit boeken als De buitenvrouw van Joost Zwagerman, Chocolat van Joanne Harris, Melodie d’Amour van Margriet de Moor en Lolita van Nabokov. Met muziek en hapjes.
   
  Voor de drie bijeenkomsten zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveren kan via www.schunck.nl/agenda/boekenweek2017.
  Lees meer
 • 02 april 2017 - 06 augustus 2017 PAINT IT SOFT | 'Renaissance' van de textielkunst in SCHUNCK*
  PAINT IT SOFT is een omvangrijke tentoonstelling over de ‘renaissance’ van de textielkunst. Zoals textielkunstenaars in de jaren ’50 vanuit de grenzen van het canvas uitkwamen bij textiel, zo rekken vele hedendaagse kunstenaars de schilderkunst letterlijk op tot ‘sociale weefsels’ en ‘olieverfschilderijen van stof’. PAINT IT SOFT ontrafelt de huidige herontdekking van de textielkunst aan de hand van de collectie SCHUNCK* en recente ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. De tentoonstelling borduurt voort op het artistieke onderzoek en presentatiebeleid van SCHUNCK* rondom avant-gardistische tendensen vanaf de jaren ’50.

  Met werk van
  Rob Birza, Claude Bleynie, Koen Doodeman, Yvonne Dröge Wendel, Norbert Fiddelers, Romy Finke, Daan van Golden, Tom de Groot, Christie van der Haak, Lieven Hendriks, Twan Janssen, Louis Marie Jullien, Fransje Killaars, Klaas Kloosterboer, Jean Lurçat, Elke Lutgerink, Keetje Mans, Rik Meijers, Machiel van Soest, Sarah van Sonsbeeck, Clary Stolte, Berend Strik, Han Schuil, Helen Verhoeven en Roy Villevoye.

  Het materiaal (stof en draad) maakt ook een link met de mode onontkoombaar. De door FASHIONCLASH samengestelde expositie FASHION VS. ART (Vitrine, Glaspaleis) toont werken van ontwerpers en kunstenaars, die in hun werk de mode bevragen en in hun werk de grenzen van de kunst en van mode opzoeken.

  Opening
  De opening van Paint It Soft vindt plaats op zaterdag 1 april om 17.00 uur in het SCHUNCK* Glaspaleis. Gelijktijdig met PAINT IT SOFT openen de thematisch verwante tentoonstellingen rondom mode, textiel en de collectie SCHUNCK*: FASHION vs. ART (4 mrt t/m 6 aug 2017); Emulate / (Ne) Plus Ultra State: De ‘Take Away’ Collectie (1 apr t/m 6 aug 2017) en Not So Soft. Eindexamenexpositie Bernardinuscollege (1 t/m 30 apr 2017).

  Datum: zondag 2 april 2017 t/m zondag 6 augustus 2017
  Locatie: SCHUNCK* Glaspaleis, Heerlen
  Entree: €6,00

  Lees meer
 • 05 april 2017 - 30 april 2017 Expositie 'Natuurlijk abstract' van kunstschilder Nelita Lelijveld
  Expositie en rondleiding door Nelita Lelijveld

  Bezoek van 5 t/m 30 april 2017 de expositie Natuurlijk abstract van kunstschilder Nelita Lelijveld in de Gabriël Gorriszaal van de Bibliotheek Bibliorura. In deze expositie toont Nelita Lelijveld een selectie van haar abstracte schilderijen, geïnspireerd door de natuur. Op zaterdag 8 april van 13.00 tot 16.00 uur geeft Nelita een persoonlijke rondleiding bij de expositie.

  De natuur is de belangrijkste inspiratiebron voor Nelita Lelijveld. Bomen, bloemen en landschappen zijn dan ook vaak het onderwerp in haar schilderijen. Zij beeldt ze af in een geabstraheerde of abstracte voorstelling, waardoor vorm en kleur extra worden benadrukt. In het vrolijke kleurgebruik is ook Nelita’s bewondering voor de Oostenrijkse schilder Hundertwasser te herkennen.

  Nelita Lelijveld is geboren in Den Haag en woont nu in Roermond. In 1998 begon zij met tekenen en schilderen. Zij volgde verschillende teken- en schildercursussen en heeft inmiddels een eigen stijl ontwikkeld. Nelita exposeert haar werk regelmatig in horecagelegenheden en op kunstmarkten. Op vrijdagmiddag begeleidt zij een cursus tekenen en schilderen bij ontmoetingscentrum ’t Paradies in Roermond.

  Datum: 5 t/m 30 april 2017. Rondleiding: zaterdag 8 april, 13.00-16.00 uur.
  Locatie: Gabriël Gorriszaal, 1ste etage Bibliotheek Roermond.
  Toegang: Gratis

     Lees meer
 • 10 april 2017 - 17 april 2017 Kunstsymposium Oogsten
  Een initiatief van Wanda Reiff (galeriehoudster) en Natascha Waeyen (beeldend kunstenaar). 

  Kunstenaars:
  Nathalie Brans | Claudia Breuer | Mireille Brouwer | Suzan Drummen | Titia Eggen | Iris van der Ende | Sabine Jacobs | Monique van Kerkhof | Gerrie Laudy | Sylie Marcias Diaz | Ursula Pahnke Felder | Marijke Stultiens | Linda Verkaaik | Claudia Volders | Natascha Waeyen 

  Van maandag 10 april 2017 t/m paasmaandag 17 april 2017 vindt het Kunstsymposium Oogsten plaats op binnen- en buitenlocaties bij Wanda Reiff – Contemporary Art op het Plateau van Margraten.

  Veertien vrouwelijke Euregionale kunstenaars, in de leeftijd van 26 tot 89 jaar die letterlijk en figuurlijk uit de kunst zijn, werken en leven 8 dagen samen in de vorm van een artist-in-residence. Allen ondernemende kunstenaars die midden in de maatschappij staan en zowel nationaal als internationaal hun sporen hebben verdiend en bovenal nog steeds verdienen. Zij discussiëren over het nog steeds bestaande ‘glazen plafond’ en gaan op zoek naar de plek die zij willen en kunnen innemen in de (kunst)wereld. De variatie in generaties van de deelneemsters aan het symposium laat zien wat de ontwikkeling in de kunstsector door de jaren heen teweeg heeft gebracht en zorgt voor nog meer diversiteit en visies in de kunst door de combinatie van ervaring en jong enthousiasme.

  Tijdens het Kunstsymposium doen 4 BA studenten (University College Maastricht, Peers-project) en 4 ReMA studenten (Universiteit Maastricht, CAST Joint Research Project) onder leiding van Prof. Dr. Aagje Swinnen onderzoek naar de manier waarop vrouwelijke kunstenaars manoeuvreren in het huidige artistieke veld. Daarbij gaat de aandacht in het bijzonder uit naar vragen omtrent gender en leeftijd.
  Voorafgaand aan het symposium maken kinderen uit groep 7 en 8 van Basisschool Sint Jozef uit Oost-Maarland filmportretten van een aantal van deze inspirerende vrouwen.
  Middelbare scholieren uit de regio Maastricht en het Heuvelland kunnen zich aanmelden voor een Vlog-project dat tijdens de symposiumweek wordt gehouden. De resultaten worden gebroadcast via YouTube en andere social media.

  Het symposium is de gehele week toegankelijk voor publiek. Het is een unieke gelegenheid om het creatieve proces van de kunstenaars nauwgezet te volgen, met hen in gesprek te gaan, samen te eten en te drinken en deel te nemen aan het programma tijdens het Symposium Oogsten. Er vinden onder meer rondleidingen, lezingen en discussies plaats onder leiding van mensen uit de culturele en wetenschappelijke sector. Meer informatie over de rondleidingen en voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met de organisatie.

  Op zaterdag 15 april wordt het Oogstfeest gevierd. Ook hier is iedereen van harte welkom. Tijdens het paasweekend (16 en 17 april) worden de resultaten van deze week intensief samenwerken en onderzoek aan het publiek gepresenteerd. Het publiek kan zich laten gidsen en genieten van de kunst, performances en muziek.

  Download de poster hier.
  Voor het volledige programma en aanmelden, klik hier.

  Lees meer
 • 13 mei 2017 - 29 oktober 2017 Cuypershuis Roermond | Tentoonstelling: Kastelen om van te dromen
  Cuypershuis Roermond organiseert vanaf 13 mei tot en met 29 oktober 2017 de tentoonstelling ‘Kastelen om van te dromen’. Het illustere neogotische droomkasteel Kasteel de Haar – ontworpen door Pierre Cuypers - toont het riante kasteelleven van de negentiende eeuw. Bezoekers van dit kasteel stappen in de wereld van ridders, jonkvrouwen, minstrelen en wanen zich in de fantasiewereld van Anton Pieck, Walt Disney en Ivanhoe.
  De tentoonstelling plaatst Cuypers als neogotisch architect in een internationaal perspectief aan de hand van één type gebouw: het middeleeuwse kasteel. Voor deze tentoonstelling werkt Cuypershuis samen met Frank Huygens, conservator van de tentoonstelling ‘Design Derby’.

  Datum: 13 mei t/m 29 oktober 2017
  Locatie: Cuypershuis Roermond
  Meer informatie over deze tentpoonstelling vindt u op de website van het Cuypershuis.  Lees meer
 • 20 mei 2017 - 21 mei 2017 Instant Composing op 20 en 21 mei 2017 in Abdij Rolduc te Kerkrade
  In de aanloop naar het WMC is de Koninklijke harmonie Sint Philomena Chevremont in het weekend van 20-21 mei 2017 erin geslaagd een internationaal bekende virtuoos op alle klarinetten, Claudio Puntin, naar Kerkrade te halen.

  Hij behoort tot de internationale top van creatieve solisten op alle klarinetten. Hij werkte samen met Steve Reich, Skuli Sverrisson, Ricardo Villalobos, Samuel Rohrer, Anders Jormin, Hermeto Pascoal, Max Loderbauer, Jan Bang, Fred Frith, Sidsel Endresen, en ensembles als Ensemble Modern, Musikfabrik, vele grote philharmonische orkesten (o.a. Amsterdam, Keulen, Munchen, Zurich) kamermuziek ensembles en talloze hedendaagse ad hoc gezelschappen. Hij trad op in meer dan 80 landen en zijn discografie omvat platen en cd’s van labels als ECM, Arjunamusic, Deutsche Grammophon Lit. e.v.a. In 2004 won hij de Gouden Amadeus voor beste Jazzmuzikant. Claudio gaf 15 jaar les aan de Musikhochschule in Keulen, de University of Arts in Berlijn en verzorgt daarnaast international Masterclasses.

  De organisatie stelt maximaal 50 muzikanten (vanaf nivo hafa C wordt aanbevolen) op alle instrumenten, dus hout, koper en slagwerk in de gelegenheid om in te schrijven op de groepsworkshop Instant Composing die hij beide dagen zal geven. Deelnemers moeten zaterdagmorgen, zaterdagmiddag alsmede zondagmorgen en zondagavond aanwezig zijn.

  Op zondagavond vindt de eindpresentatie plaats tijdens het concert ONTDEKKINGEN met Claudio Puntin. Tijdens deze concertavond treedt voor de pauze de Koninklijke Harmonie Sint Philomena op o.l.v. Jos Kuipers en na de pauze het Workshoporkest o.l.v Claudio Puntin. Deelnemers hoeven zich niet voor te bereiden op de workshop. Tijdens dit weekend gaan nieuwe muzikale werelden voor je open. Er wordt gemusiceerd zonder partituren, maar op basis van aanwijzingen van Claudio Puntin en muzikale ingevingen van jezelf.

  Deelname aan de workshop is €25 dankzij de ondersteuning door subsidienten en sponsoren. Een lunch op zaterdagmiddag is inbegrepen. Het hele weekend vindt plaats in Aula Major van Abdij Rolduc in Kerkrade. Download het inschrijfformulier hier.
    Lees meer
 • 26 mei 2017 - 28 mei 2017 CantaRode Kerkrade
  Een swingende Gospel workshop voor koorzangers

  Samen met Dr. Raymond Wise (VS) wordt een onvergetelijke reis gemaakt door het muzikale culturele landschap van Afrikaans Amerikaanse gospel.

  Programma:
  26 mei | Openingsconcert festival door internationale kamerkoren.

  27 mei | Workshop voor koorzangers door Raymond Wise en Concerten in de Euregio door deelnemende koren.

  28 mei | Workshop voor koorzangers door Raymond Wise. Muzikale presentatie van de workshop gospel tijdens het slotconcert CantaRode Festival 2017.

  Datum: 26, 27 en 28 mei 2017
  Locatie: Muziekschool Kerkrade
  Kosten: €50,- per persoon inclusief openingsconcert
  Aanmelden: vóór 1 april 2017 middels het inschrijfformulier op www.cantarode.nl.

    Lees meer
 • 21 juni 2017 - 24 juni 2017 4 daagse Masterclass Barok- Interpretatie voor zangers
  o.l.v. Peter Kooij (bas) – barok ensemble AD MOSAM

  Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni 2017 vindt tijdens de 2e editie van het Barockfestival Sittard de eerste masterclass barok-interpretatie van AD MOSAM plaats o.l.v. Peter Kooij (bas), fameus en wereldwijd gewaardeerd specialist van deze stijlperiode.
  De masterclass vindt plaats in de prachtige en inspirerende Andreaskapel te Sittard en wordt begeleid door het barokorkest van AD MOSAM.

  4 daagse masterclass voor zangers
  De masterclass staat open voor jonge professionele zangers en/of masterstudenten zang (alle stemtypes). Van hen wordt verwacht dat zij ervaring hebben opgedaan met repertoire uit de 17e en 18e eeuw, bekwaam zijn als ensemblezanger en getuigen van stijlkennis.

  Gedurende 5 dagdelen krijgen 8 geselecteerde deelnemers individuele lessen van master Peter Kooij en worden daarbij begeleid op continuo. Elke deelnemer ontvangt per dag 45 minuten individuele les en is uiteraard als deelnemer aanwezig bij de lessen aan andere kandidaten.
  Het 6e dagdeel (zaterdagochtend) bestaat uit het werken met orkest en wordt afgesloten met een kort concert waarin de deelnemers het resultaat van de masterclass publiek presenteren. Repetitie en concert worden begeleid door barok ensemble AD MOSAM o.l.v. Huub Ehlen.
  Alle avonden zijn vrij voor het bezoeken van andere concerten of voor persoonlijke studie.

  Toehoorders
  De masterclass is openbaar. Toehoorders kunnen zich aanmelden via info@admosam.nl o.v.v. masterclass Peter Kooij. In de Andreaskapel is plaats voor maximaal 24 toehoorders per dagdeel.
  Entree: € 7,50 per dagdeel, of € 40,00 voor de hele masterclass.

  Voor meer informatie over de masterclass, programma, inschrijven, klik hier.

  Datum: woensdag 21- zaterdag 24 juni 2017
  Locatie: Andreaskapel, Leyenbroekerweg 113D, Sittard
    Lees meer
 • 21 juni 2017 - 25 juni 2017 Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017
  Voor de tweede keer organiseren Barokensemble ADMOSAM en De Domijnen gezamenlijk het Barockfestival in Sittard. Het centrum van Sittard vormt met de barokke St.Michielskerk op de markt en de diverse historische gebouwen hét perfecte decor voor een gevarieerd Barockfestival.

  Een variatie in concerten: van kamermuziek en barokmuziek tot jamsessie en popconcert.
  Een variatie in podia: kerken, tuinen, pleinen maar ook Het Filmhuis.
  En een variatie in artiesten: conservatoriumstudenten, basisschoolleerlingen, amateur(koor)zangers, young professionals en gevestigde namen zoals ADMOSAM, Peter Kooij, Jetse Bremer, Calefax, Eric Vloeimans en Holland Baroque.

  Popmuziek en Barokmuziek vinden elkaar
  In 2015 zijn we gestart met het Barockfestival omdat wij het belangrijk vinden de barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.
  In deze tweede editie zal het publiek nog meer kunnen ervaren dat de basis van de ontwikkeling van de muziek haar oorsprong kent in de barokmuziek. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en daarnaast is ruim aandacht zijn voor de barokinvloed op de hedendaagse muziek.

  Activiteiten
  De Barockweek staat bol van de activiteiten. Op educatief gebied is een programma voor basisscholen ontwikkeld. Deelnemende kinderen van de drie basisscholen werken mee aan het openingsconcert op woensdagavond 23 juni. Verder is er een Meerdaagse Masterclass Barokinterpretatie door Peter Kooij voor young professionals.

  Jetse Bremer, internationaal bekend componist, arrangeur en koordirigent, leidt een workshop voor amateur(koor)zangers die gezamenlijk het lied Boem si li la van Toon Hermans ten gehore zullen brengen. Dit lied wordt gepresenteerd in de St. Michielskerk, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque met Eric Vloeimans. Kun je zelfstandig een zangpartij instuderen en op een goed (geschoold) niveau zingen? Dan word je uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop. Voor meer inforamtie over de workshop, klik hier.

  Verder zijn o.a. concerten te beluisteren van Calefax en wordt het slotconcert op zondag 25 juni verzorgd door Barokensemble AD MOSAM m.m.v. Peter Kooij. 

  Voor meer informatie over het programma, klik hier.

  Het Barockfestival 2017 wordt georganiseerd door AD MOSAM en De Domijnen.


  Lees meer
 • 29 juni 2017 - 02 juli 2017 FASHIONCLASH Festival 2017 | 29 juni – 2 juli 2017 | FASHION MAKES SENSE
  9de editie internationaal en interdisciplinair FASHIONCLASH Festival

  Het spraakmakende FASHIONCLASH Festival in Maastricht presenteert van 29 juni t/m 2 juli 2017 meer dan 150 ontwerpers en kunstenaars uit binnen-en buitenland aan een divers (inter-) nationaal publiek. Het programma bestaat uit modeshows, exposities, theater en dans performances, het bijzondere Clash Project, fashion talks, publieksprogramma en speciaal voor deze editie samengestelde Fashion Makes Sense LAB. Raak geïnspireerd door de wereld van mode, fashiontalent en modestad Maastricht.

  De 9e editie staat volledig in het teken van het thema ‘Fashion Makes Sense’, waarbij FASHIONCLASH inhoudelijke de focus legt op de ‘zintuigen’ en de ‘zingeving’ in relatie tot mode. Vraag jezelf af: 'Does fashion makes sense to you?'.

  Datum: 29 juni - 2 juli 2017
  Locatie: diversen in Maastricht
  Tickets: activiteiten zijn grotendeels gratis toegankelijk. Voor programma, deelnemers en tickets ga naar de website van FASHIONCLASH.

    Lees meer
 • actueel

 • 30 maart 2017 20:00 - 22:00 Literaire avond met schrijver Stefan Hertmans
  In het kader van de Boekenweek is er een literaire bijeenkomst met de bekende Vlaamse schrijver Stefan Hertmans in de aula van het Stella Maris College. Interview onder leiding van neerlandica en voorzitter van VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten…

  In het kader van de Boekenweek is er een literaire bijeenkomst met de bekende Vlaamse schrijver Stefan Hertmans in de aula van het Stella Maris College. Interview onder leiding van neerlandica en voorzitter van VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) Jet van Aalst over zijn leven en werk, met speciale aandacht voor zijn laatste roman 'De bekeerlinge'.
  Georganiseerd door Stella Academia.
  Met boekverkoop en signeersessie.

  Kaarten verkrijgbaar bij Openbare bibliotheek, Proost de Beaufortstraat 45 a, Meerssen en via info@bibliotheekmeerssen.nl
  Ticket: € 10,- in de voorverkoop
  Ticket: € 7,50 voor leden bibliotheek Meerssen
  Ticket:  € 12,50 aan de deur
   

  Locatie: Aula Stella Maris College, Parallelweg 56, Meerssen
   

  Lees meer
 • 31 maart 2017 19:00 - 21:00 Poëtische opening expositie 'A Matter of Time'
  In de vierde expositie van The Art Project - 'A Matter of Time' - staat het werk van de twee kunstenaars Sanne Vaassen en Nuria Maria centraal. Sanne Vaassen (1991) werd onlangs uitgeroepen tot winnaar van de Parkstad Limburg Prijs. Zij laat…
  In de vierde expositie van The Art Project - 'A Matter of Time' - staat het werk van de twee kunstenaars Sanne Vaassen en Nuria Maria centraal. Sanne Vaassen (1991) werd onlangs uitgeroepen tot winnaar van de Parkstad Limburg Prijs. Zij laat zich inspireren door beweging en verandering, veelal teweeggebracht door verschillende natuurlijke processen. Zo stelde zij voor het werk 'Currents' allerlei gipsen platen bloot aan de invloed van verschillende wateren en maakt daarmee niet alleen het natuurlijke proces van erosie, maar ook het verstrijken van tijd zichtbaar.
   
  Nuria Maria (1990) lijkt in haar schilderijen en werken op papier de tijd even stil te zetten. Haar werk, vaak uitgevoerd in een zacht en koel kleurenpalet, laat zich opvatten als een onderzoek naar perspectief en ruimte. In 'A Matter of Time' zal tevens haar meest recente video-installatie te zien zijn.
   
  De opening van de expositie vindt plaats op vrijdagavond 31 maart vanaf 19 uur in Post + García Espacio. aan de Rechtstraaat 86 te Maastricht. Young Poets Merlijn Huntjens en Michelle Bracke lieten zich inspireren door de werken uit de tentoonstelling en zullen hun gedichten op deze feestelijke avond voordragen. Zorg dat je erbij bent!
  Lees meer
 • 31 maart 2017 20:00 - 22:30 Boekenweek Maastricht met Heleen van Royen en Ronald Giphart
  In het kader van de Boekenweek 2017 is Heleen van Royen te gast in Centre Céramique. Samen met collega schrijver Ronald Giphart praat ze over 'Verboden vruchten', het thema van Boekenweek 2017. Wel willen, niet mogen, toch doen, zowel in het…
  In het kader van de Boekenweek 2017 is Heleen van Royen te gast in Centre Céramique. Samen met collega schrijver Ronald Giphart praat ze over 'Verboden vruchten', het thema van Boekenweek 2017. Wel willen, niet mogen, toch doen, zowel in het leven als in de letteren.
   
  Een aangeklede avond over het ongeoorloofde verlangen in ieder mens, bekeken vanuit de literatuur, het schrijverschap en uw eigen beleving. Voordracht en interview onder leiding van Frans Pollux, smeuïge scène tussen man en vrouw door onder andere Esther de Koning en muzikale omlijsting door het jonge jazz talent Babs van Bree en band. Na afloop boekverkoop en signeersessies.
   
  Heleen van Royen debuteerde in het jaar 2000 met de De Gelukkige Huisvrouw en schreef de bestsellersDe Godin van de jacht en De Ontsnapping. Twee theaterstukken en de verfilming in 2010 trokken meer dan een half miljoen bezoekers. Haar laatste roman is getiteld Hartsvriendin, een roman als zedenschets van het huisvrouwenbestaan anno 2013 waarin aardig wat te lachen valt over de sneuheid der dingen. In februari 2017 gaat de documentaire Het Doet Zo Zeer in première, die Heleen over haar dementerende moeder maakte.
   
  Ronald Giphart schreef tijdens zijn werk als nachtportier zijn debuutroman Ik ook van jou, bekroond met Het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost. Verschillende van zijn boeken zijn met veel succes verfilmd. Ook schreef Ronald culinair-literaire werken zoals Keukenprins en in samenwerking met Jonnie Boer het boek: Eten, drinken en slapen. Onlang verscheen de achtste roman van Giphart genaamd Lieve. ”Hoe verder je leest, hoe interessantere literatuur Lieve wordt: de vakman Giphart lijkt zich heerlijk te hebben laten meevoeren door alle ingewikkeldheid die dit verhaal nodig had” (NRC - Thomas de Veen)
   
  Gasten
  Heleen van Royen en Ronald Giphart
  Presentatie
  Frans Polux
  Spel
  Esther de Koning
  Muziek
  Babs van Bree (zang), Mees Riechelman, Willem Suilen, Stef Joosten en Vincent van Reen
  Organisatie
  Centre Céramique en Maastricht Boekenstad

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Toegang: € 12,50, voor leden bibliotheek Maastricht € 10,- (alleen in de voorverkoop)
  Kaartverkoop bij klantenservice Centre Céramique
  Online tickets via http://www.theateraanhetvrijthof.nl/mijntheater/ticket/?event=6743
   
   
  Lees meer
 • april
 • 01 april 2017 00:00 - 00:00 Publicatie ‘Herinneringen 1906-1968, Suzanne Nicolas-Nijs’
  Overhandiging eerste exemplaar aan wethouder Pleyte

  Op zaterdagmiddag 1 april om 14.00 uur wordt in het Cuypershuis in Roermond het eerste exemplaar van het boek Herinneringen 1906-1968, Suzanne Nicolas-Nijs overhandigd aan de wethouder van…
  Overhandiging eerste exemplaar aan wethouder Pleyte

  Op zaterdagmiddag 1 april om 14.00 uur wordt in het Cuypershuis in Roermond het eerste exemplaar van het boek Herinneringen 1906-1968, Suzanne Nicolas-Nijs overhandigd aan de wethouder van cultuur de heer F.J. Pleyte. Het betreft de uit het Frans vertaalde memoires van de Belgische beeldhouwster Suzanne Nicolas-Nijs, de vrouw van de glazenier Joep Nicolas.

  Het typoscript van Suzannes aantekeningen over haar leven was in het bezit van de Limburgse beeldend kunstenaar Will Sannen, die van 1980 tot haar overlijden in 1985 in Steyl atelier- en woonruimte bij haar huurde. Een verzoek in 2014 aan zijn vriend Paul Vermunt om de memoires voor eigen gebruik te vertalen resulteerde in een vertaling en, mede door de enthousiaste reacties van Suzannes dochters Claire en Sylvia Nicolas, in het verschijnen van de herinneringen in boekvorm.

  De herinneringen bestrijken de periode van 1906 tot 1968. In 1972 overlijdt Joep Nicolas en in 1985 Suzanne. Ze zijn naast elkaar begraven aan de voet van de Basiliek van Sint Odiliënberg. Bijna vijftig jaar na de periode die in haar herinneringen wordt beschreven stapt Suzanne Nijs even uit de anonimiteit.

  Datum: zaterdag 1 april 2017, 14.00 uur
  Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

   Lees meer
 • 01 april 2017 20:00 - 22:30 AD MOSAM | Leçons de Ténèbres
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over…
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over de val van Jeruzalem zit vol symboliek. Na iedere strofe werd destijds een kaars gedoofd, symbool voor weer een apostel die op de vlucht sloeg om zijn eigen hachje te redden terwijl Christus de kruisdood wacht. Couperin componeerde zijn verfijnde klaagzangen in 1714 voor privé gebruik in de abdij van Longchamp, maar ze behoren nu tot het geliefde repertoire van de Franse barok.

  In een sfeervolle setting weergalmen de prachtige klanken van twee jonge talenten van AD MOSAM: de sopranen Julie Calbète (Frankrijk) en Wei-Lian Huang (Taïwan). Hun stemmen worden op meesterlijke wijze begeleid door Bernard Woltèche (basse de violon en muzikale leiding) en Bart Jacobs (orgel).

  Datum: zaterdag 1 april 20.00 uur 
  Locatie: Ottignies (B), Saint-André de Clerlande

  Lees meer
 • 02 april 2017 15:00 - 17:00 Uitreiking Halewijnprijs en Reinaerttroffee aan Benny Lindelauf
  Op zondag 2 april van 15.00-17.00 uur vindt bij de Bibliotheek Bibliorura in Roermond de uitreiking plaats van de Halewijnprijs 2016 en de Reinaerttrofee 2016. Laureaat van beide prijzen is Benny Lindelauf voor zijn boek Hoe Tortot zijn vissenhart…
  Op zondag 2 april van 15.00-17.00 uur vindt bij de Bibliotheek Bibliorura in Roermond de uitreiking plaats van de Halewijnprijs 2016 en de Reinaerttrofee 2016. Laureaat van beide prijzen is Benny Lindelauf voor zijn boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.  

  De Halewijnprijs, de literatuurprijs van de stad Roermond, wordt dit jaar voor de 30ste maal uitgereikt. Eerder werd de prijs gewonnen door auteurs als Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Gerritsen, Joke J. Hermsen, Erik Vlaminck, Pauline van de Ven en Peter Drehmanns.
   
  Benny Lindelauf (Sittard, 1964) debuteerde in 1998 met Omhoogvaldag, gevolgd door o.a. Schuilen in een jas (1999), Door en door winter (2007) en De vloek van het verdwenen boek (2011). Ook schrijft hij voor jeugdtheater zoals Icarus, of het vliegen is allang begonnen.
   
  De Halewijnprijs wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1500,-  en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk.

  De jury van de Halewijnprijs 2016 wordt gevormd door: Peter Altena, neerlandicus en docent, Annelies Eisinga, literatuurwetenschapper & coach; Pon Kranen, voorzitter & algemeen literatuurwetenschapper en Philo Offermans, lerarenopleider en neerlandica.
   
  De Reinaerttrofee 2016 voor Beste Boek namens de jongeren van Roermond gaat ook naar Benny Lindelauf voor zijn boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.
   

  De Reinaerttrofee wordt door de jongeren van Roermond gekozen uit de genomineerden voor de Halewijnprijs. Leerlingen van Bisschoppelijk College Broekhin hebben een ‘Schaduwjury’ gevormd en boeken van alle genomineerde auteurs ‘mee-gelezen’.

  De jury van de Reinaerttrofee 2016, onder leiding van Annette van Herten en Lindy Simons, heeft strikt onafhankelijk van de Halewijnprijs-jury gekozen voor het boekvan Benny Lindelauf. De Reinaerttrofee bestaat uit een geldbedrag van € 500,- en een speciaal ontworpen beeldhouwwerk door Dick van Wijk.
 • 02 april 2017 15:00 - 17:00 1e Lustrum Concert Hathor Trombonequartet
  De Kerkraadse Rotary organiseert op zondag 2 april om 15.00 uur in de Lambertuskerk in Kerkrade een bijzonder concert: 1e Lustrum Concert Hathor Trombonequartet.

  Met medewerking van:
  • Hathor Trombonequartet o.l.v. Harrie Ries,…
  De Kerkraadse Rotary organiseert op zondag 2 april om 15.00 uur in de Lambertuskerk in Kerkrade een bijzonder concert: 1e Lustrum Concert Hathor Trombonequartet.

  Met medewerking van:
  • Hathor Trombonequartet o.l.v. Harrie Ries,
  • Mannenkoor CMK o.l.v. Veron Jongstra
  • Jeugdkoor CantaYoung o.l.v. Kirsten Lauvenberg-Dortants.


  De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan Jeugdkoor CantaYoung.

  Datum: zondag 2 april 2017, 15.00 uur
  Locatie: Lambertuskerk, Kerkrade
  Entree: € 10,-, tickets verkrijgbaar aan de kassa.
   Lees meer
 • 02 april 2017 15:00 - 19:00 Vocaal Ensemble Quint organiseert minifestival
  Op zondag 2 april om 15.00 uur organiseert Vocaal Ensemble Quint een bijzonder minifestival op het prachtige kasteelhotel Château de Raay in Baarlo.

  Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen uit de wijde omstreken van Venlo…
  Op zondag 2 april om 15.00 uur organiseert Vocaal Ensemble Quint een bijzonder minifestival op het prachtige kasteelhotel Château de Raay in Baarlo.

  Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 o.l.v. Esther Zaad. In 2016 heeft het koor het Nederlands Koorfestival gewonnen en de daaraan verbonden titel Koor van het Jaar 2016/2017 in de wacht gesleept. Op het minifestival verbindt Quint een aantal winnaars op het gebied van zang, dans, muziek, theater en gedichten.

  Naast Quint kunt u genieten van close harmony koor Fusion uit Sittard o.l.v. Esther Zaad, dirigent van het jaar 2016. Fusion, winnaar van het Limburgs Korenfestival, behaalde tijdens de finale van Nederlands Koor Festival in 2016 de 2e plaats. Fusion staat garant voor een muzikaal hoogstaande presentatie. Prachtige stemmen, bijzondere arrangementen, minimaal vierstemmig en met een krachtig close harmony geluid zal ook deze winnaar u in het hart raken.

  Aïcha Cherif, winnares van de landelijke finale Kunstbende 2016 in de categorie muziek is afkomstig uit Maastricht. Met haar muziekstijl melancholische pop-rock heeft ze het afgelopen jaar op diverse festivals in de regio gestaan en supports-acts verzorgd voor o.a. Trixie Whitley en Bettie Serveert.

  De Dizzy Dance Academy is een groep van 52 dansers verdeeld over drie leeftijdscategorieën (12-14 jaar, 15 – 18 jaar en 18+). Deze dansers worden uit de selectiegroepen geselecteerd en zijn sterk gemotiveerd en gepassioneerd voor dans. De Dizzy Academy wordt getraind door Malou Linders. De jongste 2 Academy groepen hebben tijdens de landelijke finale van de Kunstbende 2016 de 2e prijs behaald.

  Bo en Mila Schraven, Gijs Broekman en Puk Willemsen hebben in hun categorie de Veldeke gedichtenwedstrijd in Tegelen gewonnen. Deze happening vindt ieder jaar plaats op alle basisscholen in Tegelen. Deze kids zullen hun gedichten voordragen.

  De leden van toneelvereniging Sjabloon uit Belfeld zullen u tijdens deze middag begeleiden. Zij spelen normaal het luchtigere genre, maar wat hebben zij voor u op het kasteel in petto?

  Datum zondag 2 april 15.00 uur
  Locatie: Château de Raay in Baarlo
  Entree: € 12,50, dit is incl. 1 consumptie. Jongeren van 13-17 betalen
  € 7,50, t/m 12 jaar gratis. Tickets reserveren via e-mail: quint.venlo@gmail.com.
   Lees meer
 • 02 april 2017 16:00 - 18:30 AD MOSAM | Leçons de Ténèbres
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over…
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over de val van Jeruzalem zit vol symboliek. Na iedere strofe werd destijds een kaars gedoofd, symbool voor weer een apostel die op de vlucht sloeg om zijn eigen hachje te redden terwijl Christus de kruisdood wacht. Couperin componeerde zijn verfijnde klaagzangen in 1714 voor privé gebruik in de abdij van Longchamp, maar ze behoren nu tot het geliefde repertoire van de Franse barok.

  In een sfeervolle setting weergalmen de prachtige klanken van twee jonge talenten van AD MOSAM: de sopranen Julie Calbète (Frankrijk) en Wei-Lian Huang (Taïwan). Hun stemmen worden op meesterlijke wijze begeleid door Bernard Woltèche (basse de violon en muzikale leiding) en Bart Jacobs (orgel).

  Datum: zondag 2 april, 16.00 uur
  Locatie: Maastricht (NL), Cellebroederskapel


  Lees meer
 • 02 april 2017 16:00 - 18:00samenwerkings project schrit_tmacher | Co-Laboration
  GENERATION2

  In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseren het Huis voor de Kunsten Limburg, Theater Heerlen, Kulturbetrieb Aachen en Yvonne Eibig |TANZKULTUR| een project voor amateurdansers afkomstig uit Nederlands Limburg en…
  GENERATION2

  In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseren het Huis voor de Kunsten Limburg, Theater Heerlen, Kulturbetrieb Aachen en Yvonne Eibig |TANZKULTUR| een project voor amateurdansers afkomstig uit Nederlands Limburg en de regio Noord Rijn Westfalen (D). Een Duits-Nederlands team van artiesten ontwikkelt samen met hen een exclusieve productie voor GENERATION2, die tijdens het festival in beide landen in première zal gaan.

  Duitsland
  Datum: zondag 2 april 2017, 16.00 uur
  Locatie: Ludwig Forum Aachen
  Tickets: €6,- alleen via e-mail, ticket@gen-2.de

  Lees meer
 • 03 april 2017 18:00 - 19:30samenwerkings project schrit_tmacher | Workshop NDT1 & NDT2 (NL)
  Workshop 1 maandag 3 april 2017, 18.00 – 19.30 uur

  Voor zowel beginners en gevorderden, enige danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld…
  Workshop 1 maandag 3 april 2017, 18.00 – 19.30 uur

  Voor zowel beginners en gevorderden, enige danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld aan de voorstellingen ‘Scenic Route’ (NDT1) en ‘Smoke and Mirrors’ (NDT2).

  Combinatietickets
  NDT1, dinsdag 28 maart 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €35,-

  NDT2, dinsdag 4 april 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €32,-

  NDT1 (dinsdag 28 maart) en NDT2 (dinsdag 4 april):
  Combi-ticket workshop en beide voorstellingen (1e rang) /€50,-

  Datum: maandag 3 april 2017, 18.00 – 19.30 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, LIMBURGzaal, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, € 15,- per ticket
   Lees meer
 • 03 april 2017 19:30 - 21:00samenwerkings project schrit_tmacher | Workshop NDT1 & NDT2 (NL)
  Workshop 2 maandag 3 april 2017, 19.30 – 21.00 uur

  Voor gevorderden, danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld aan de voorstellingen…
  Workshop 2 maandag 3 april 2017, 19.30 – 21.00 uur

  Voor gevorderden, danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld aan de voorstellingen ‘Scenic Route’ (NDT1) en ‘Smoke and Mirrors’ (NDT2).

  Combinatietickets
  Compagnie Käfig, dinsdag 14 maart 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €30,-
  NDT1, dinsdag 28 maart 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €35,-
  NDT2 dinsdag 4 april 2017:
  combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €32,-

  NDT1 (dinsdag 28 maart) en NDT2 (dinsdag 4 april):
  Combi-ticket één workshop en beide voorstellingen (1e rang) / €50,-

  Datum: maandag 3 april 2017, 19.30 – 21.00 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, LIMBURGzaal, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, € 15,- per ticket
   Lees meer
 • 04 april 2017 15:30 - 17:00samenwerkings project Presentatie van de nieuwe Anna Karenina; met vetaler Hans Boland
  Het MNM Ruslandcentrum, de Vertaalacademie en boekhandel De Tribune nodigen u mede namens
  vertaler Hans Boland van harte uit voor een presentatie van de nieuwe vertaling van Anna Karenina
  van Lev Tolstoi. Tegelijkertijd presenteren wij het…
  Het MNM Ruslandcentrum, de Vertaalacademie en boekhandel De Tribune nodigen u mede namens
  vertaler Hans Boland van harte uit voor een presentatie van de nieuwe vertaling van Anna Karenina
  van Lev Tolstoi. Tegelijkertijd presenteren wij het begeleidende essay van Hans Boland Hij kan me de
  bout hachelen met zijn vorstendommetje - over Anna Karenina en de kunst van het vertalen.
  De publicatie van de nieuwe vertaling van een van de grootste literaire werken uit de wereldliteratuur
  zal u niet zijn ontgaan. De superlatieven in de recensies buitelen over elkaar heen. Wij willen niet de
  recensenten, maar de vertaler zelf aan het woord laten en hebben hem gevraagd uit te leggen
  waarom juist deze roman opnieuw vertaald moest worden en waarom die juist zo vertaald moest
  worden als hij het heeft gedaan. Geen tovenaar aan het woord, maar een man die zijn vak beheerst.
  Vertaler Hans Boland zal op heldere en voor leken toegankelijke wijze zijn onorthodoxe visie op het
  fenomeen ‘literair vertalen’ toelichten aan de hand van de vertaling van zijn Anna Karenina.

  Dinsdag 4 april 2017
  15.30 uur: Hans Boland over de roman Anna Karenina van Lev Tolstoi
  16.00 uur: Hans Boland over de kunst van het vertalen van Anna Karenina
  16.30 uur: voordracht van enkele passages uit de vertaalde roman
  aansluitend: zang, borrel en verkoop van het boek; de vertaler signeert op verzoek
  Met boekverkoop door boekhandel De Tribune

  Locatie: Vertaalacademie, Brusselseweg 150, 6217 HB Maastricht
  Toegang is gratis
  Wel aanmelden bij: peter.vannunen@zuyd.nl

 • 06 april 2017 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Vrouwelijke dichters in de wereld van de troubadours
  “Trobairitz? Vrouwelijke troubadours? Nooit van gehoord!” Dat is de gebruikelijke reactie, wanneer ik vertel wat het onderwerp van mijn proefschrift is. Toch zijn er een kleine dertig namen en meer dan vijfenveertig werken bekend van vrouwelijke…
  “Trobairitz? Vrouwelijke troubadours? Nooit van gehoord!” Dat is de gebruikelijke reactie, wanneer ik vertel wat het onderwerp van mijn proefschrift is. Toch zijn er een kleine dertig namen en meer dan vijfenveertig werken bekend van vrouwelijke troubadours. Wie waren deze dichteressen van hoofse lyriek, veelal machtige vrouwen uit de hoge adel, die leefden en werkten aan de 12e en 13e eeuwse hoven in het Zuiden van Frankrijk? Welke rol vervulden zij op politiek en sociaal-economisch terrein en vooral: wat bewoog hen om actief te worden op het door mannen gedomineerde gebied van de hoofse liefde en de hoofse lyriek? Hoewel hun aantal vele malen kleiner is dan dat van hun mannelijke tegenhangers, de veel bekendere troubadours, vormt hun werk een unieke getuigenis van de vrouwelijke visie op de hoofse lyriek. Bovendien zijn de trobairitz de eerste auteurs van vrouwelijke lyriek in de volkstaal.In deze lezing maakt u kennis met de bekendste trobairitz en hun werk en krijgt u een idee van de wijze waarop zij erin slaagden het poëtische keurslijf van de mannelijke lyriek te doorbreken en geschikt te maken voor de uitdrukking van hun vrouwelijke visie op de hoofse liefde.
   
  Hannie van Horen-Verhoosel promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op een proefschrift over de lyriek en de muziek van de trobairitz, getiteld Want in Minnezaken ben ik jou de baas.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis

  Lees meer
 • 06 april 2017 19:30 - 23:00 Matthäus Passion | Heerlense Oratoriumvereniging
  J.S. Bach | Matthäus Passion

  De Matthäus Passion is niet alleen het meest geliefde werk van Johann Sebastian Bach, het is voor velen ook een monument in de muziekgeschiedenis. De prachtige koren en koralen, de ontroerende aria’s en het…
  J.S. Bach | Matthäus Passion

  De Matthäus Passion is niet alleen het meest geliefde werk van Johann Sebastian Bach, het is voor velen ook een monument in de muziekgeschiedenis. De prachtige koren en koralen, de ontroerende aria’s en het verhaal door de evangelist laten weinigen onberoerd. De Heerlense Oratoriumvereniging – in 1949 opgricht voor een jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion – verzorgt al enkele jaren een passieconcert. Zij brengt de Matthäus Passion onder leiding van dirigent Emmanuël Pleijers in een grote koorbezetting met dubbel orkest en zes solisten.

  Koren: Jeugdkoor Cantarella en Ensemble Conservatoire
  Solisten: Jan Willem Schaafsma, Robbert Muuse, Hanne Roos, Carina Vinke, Leon van Liere en Vitali Rozynko
  Orgel: Fons van der Linden en Marcel Verheggen
  Muzikale leiding: Emmanuël Pleijers 

  Datum: 6 april 2017, 19.30 uur
  Locatie: RABOzaal, Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
  Tickets: voorverkoop bij de leden van de HOV of aan de theaterkassa

  Lees meer
 • 08 april 2017 10:00 - 16:30samenwerkings project Limburgse Archeologie Dag 2017
  Op zaterdag 8 april 2017 wordt voor de negende keer de Limburgse Archeologie Dag georganiseerd in het Limburgs Museum in Venlo. De afgelopen jaren heeft de dag zich bewezen als de ontmoetingsplaats voor archeologen, beleidsmakers en geïnteresseerden,…
  Op zaterdag 8 april 2017 wordt voor de negende keer de Limburgse Archeologie Dag georganiseerd in het Limburgs Museum in Venlo. De afgelopen jaren heeft de dag zich bewezen als de ontmoetingsplaats voor archeologen, beleidsmakers en geïnteresseerden, waarbij inhoud, kennisoverdracht en de goede sfeer de belangrijkste kenmerken zijn. Een must dus voor iedereen die daarmee te maken heeft in zijn of haar werk of er belangstelling voor heeft.

  Zaterdag 8 april is de hele dag gevuld met lezingen over archeologie. Er is de verkiezing van de archeologische top-5, de uitreiking van de Guillonpenning aan een persoon, instelling of bedrijf die zich bijzonder heeft ingezet voor de Limburgse archeologie en natuurlijk de archeologiequiz. De lezingen bestrijken het tijdstraject van de Vroegste Prehistorie tot en met de Nieuwe Tijd. In de ochtend is er een speciaal thema: “Ondergronds”.
  Op de dag is er een archeologische markt in de foyer van het museum, zal er een speciale tentoonstelling geopend worden en is het museum voor de deelnemers vrij toegankelijk.

  De kosten voor de dag (koffie, lunch, lezingen en borrel) bedragen €25,- voor leden van de Archeologische Vereniging Limburg (LGOG) en voor niet-leden €35,-.

  Voor algemene informatie, inschrijving en actueel nieuws over de laatste ontwikkelingen van het programma kunt u eind februari terecht op de website van het Limburgs Museum: www.limburgsmuseum.nl.
   Lees meer
 • 08 april 2017 11:00 - 15:00 Dag van de Stem
  Op 8 april 2017 vindt voor de zesde keer in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de Dag van de Stem plaats. Een dag vol met evenementen die allemaal met dat ene bijzondere instrument te maken hebben: de stem.
  Er zijn workshops, er zijn optredens,…
  Op 8 april 2017 vindt voor de zesde keer in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de Dag van de Stem plaats. Een dag vol met evenementen die allemaal met dat ene bijzondere instrument te maken hebben: de stem.
  Er zijn workshops, er zijn optredens, er zijn presentaties, er is een informatiemarkt, er is een kinderkoren-wedstrijd, er is een aparte ruimte met videogames, er worden stemtesten afgenomen, er wordt een film over de stem getoond. Kortom: een hele dag voor jong en oud en voor elk wat wils.

  Programma:
  • Optredens van een zeer gevarieerde groep artiesten
  • Lezingen over zeer specifieke stem-thema's
  • Korenslag
  • Speciale ruimte met virtual reality apps en bijzondere games
  • Een uitgebreide (informatie)markt
  • Nieuwe leerzame workshops
  Datum: zaterdag 8 april 2017, 11.00 uur – 15.00 uur
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond
  Aanmelden: klik hier

  Lees meer
 • 09 april 2017 11:00 - 17:00samenwerkings project schrit_tmacher | Scapino Ballet Rotterdam
  Scapino Backstage FANDAG

  Heb jij dans in je DNA, opgelet! De Scapino Backstage FANDAG biedt een uniek kijkje in de keuken van Nederlands oudste dansgezelschap. Je ziet Ed Wubbe aan het werk met zijn dansers. Je krijgt een sneak peak van nieuw…
  Scapino Backstage FANDAG

  Heb jij dans in je DNA, opgelet! De Scapino Backstage FANDAG biedt een uniek kijkje in de keuken van Nederlands oudste dansgezelschap. Je ziet Ed Wubbe aan het werk met zijn dansers. Je krijgt een sneak peak van nieuw werk en je kunt meedansen tijdens een workshop voor amateurdansers (geschikt voor 10+ met enige ervaring). Kies wat je wil doen of neem een passe-partout voor de hele dag.

  Tickets
  DansDNA (hoofdprogramma)/ €10,-
  1 workshop of lezing + DansDNA/ € 20,-
  Passe-partout/ € 25,-
  Lunch /€7,50

  Datum: zondag 9 april 2017, 11.00 – 17.00 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, diverse ticketopties- en prijzen.

  Lees meer
 • 09 april 2017 15:30 - 17:30 Contenco | een mix van flamenco en hedendaagse muziek
  Contenco is een nieuw trio bestaande uit pianist Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamenco danser Paco Mora.

  Contenco verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel…
  Contenco is een nieuw trio bestaande uit pianist Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamenco danser Paco Mora.

  Contenco verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie.

  Deze drie Spaanse artiesten zetten een nieuwe stap in hun muzikale carrière en gaan voor meer verdieping vanuit een intrinsieke motivatie om muziek te maken die een afspiegeling is van hun eigen muzikale en persoonlijke ervaringen.

  Datum: zondag 9 april, 15.30 uur
  Locatie: Kasteel Baexem, Kasteelweg 7, Baexem
  Entree: €5,-

  Lees meer
 • 10 april 2017 19:30 - 22:30 Vertoning en bespreking documentaire 'Portretten uit de Peel' van Wiek Lenssen
  Op maandag 10 april a.s. verzorgt Film- en Videoclub 't Lenske van 19.30 tot 22.30 uur een filmavond waarbij de de film 'Portretten uit De Peel' van Wiek Lenssen, een documentaire over de Peel door de ogen van fotograaf Jacques Peeters, wordt…
  Op maandag 10 april a.s. verzorgt Film- en Videoclub 't Lenske van 19.30 tot 22.30 uur een filmavond waarbij de de film 'Portretten uit De Peel' van Wiek Lenssen, een documentaire over de Peel door de ogen van fotograaf Jacques Peeters, wordt vertoond en besproken in aanwezigheid van de maker. 

  De documentairemaker uit het Noord-Limburgse Swolgen heeft de hele wereld over gereisd en prachtige documentaires gemaakt. De film 'Portretten uit De Peel' brengt hem weer dicht bij huis. De film ging in januari 2017 in première tijdens het Limburg Film festival in Venlo en was te zien op L1 TV. Meer info over Wiek Lenssen is te vinden op www.wieklenssenfilm.nl.      

  De filmavond met Wiek Lenssen vindt plaats in Partycentrum ‘De Wingerd’ (Maasbreeseweg 2) in Sevenum. De bijeenkomst is toegankelijk voor LOVA/NOVA en CineLOVA leden. Deelnamekosten bedragen € 5,- per persoon. Drankjes zijn die avond voor eigen rekening. Aanmelden voor de filmavond kan t/m 1 april a.s. bij Hans Oijen, secretaris van 't Lenske, via info.lenske@gmail.com onder vermelding van ‘gastspreker Wiek Lenssen’ en de naam/namen van de aanwezige(n).


 • 11 april 2017 20:15 - 22:30 Israël in Egypt (G.F. Händel) | Toonkunstkoor Roermond
  Toonkunstkoor Roermond en Barokorkest Concerti Vivo brengen op dinsdag 11 april om 20.15 uur Israël in Egypt van G.F. Händel ten gehore in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Alvorens het concert vindt een inleiding om 18.45 uur plaats…
  Toonkunstkoor Roermond en Barokorkest Concerti Vivo brengen op dinsdag 11 april om 20.15 uur Israël in Egypt van G.F. Händel ten gehore in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Alvorens het concert vindt een inleiding om 18.45 uur plaats door Gerard Sars.Het concret wordt gedirigeerd door Pieter Cox.

  Solisten op deze avond zijn:
  Karola Pavone | sopraan
  Marie Seidler | alt
  Keith Bernard Stonum |  tenor
  Alexander Schmitt | bas
  Maximilian Schmitt | bas
        
  Datum: dinsdag 11 april 2017, 20.15 uur (inleiding door Gerard Sars om 18.45 uur)
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie Roermond
  Kaartverkoop: via leden 0475-582123/ via TheaterHotel De Oranjerie 0475-391491

  Lees meer
 • 15 april 2017 10:00 - 16:00 Workshop schrijven: Sudderende en Kokende Verhalen
  Je hebt een idee voor een verhaal. Een observatie of ervaring doet de vonk overspringen. Je kunt een plan maken maar beter is dit idee te laten bezinken. Het stukje informatie dat je op een vondst bracht bekijk je van alle kanten. Echter, er…
  Je hebt een idee voor een verhaal. Een observatie of ervaring doet de vonk overspringen. Je kunt een plan maken maar beter is dit idee te laten bezinken. Het stukje informatie dat je op een vondst bracht bekijk je van alle kanten. Echter, er komt een moment waarop je begint met schrijven. Daar gaat deze workshop over. Over het schrijven van verhalen, sudderende en kokende verhalen en hoe je ze tot een goed einde brengt.

  Wat je doet in de workshop:
  • je begint met schrijven vanuit een idee, een conflict of personage;
  • je schrijft een verhaal van het begin tot het einde;
  • je zet de criticus in jou in de ijskast;
  • je stelt jezelf telkens de vraag: wat als er dit gebeurt, wat als er dat gebeurt?
  • je herschrijft je verhaal door het uit te breiden, vragen te stellen, te schrappen;
  • je zoekt naar een oplossing als je vastloopt.

  Wat je leert in de workshop:
  • je gaat het verschil zien tussen sudderende en kokende verhalen;
  • je ervaart de voordelen van spontaan en direct schrijven;
  • je doet ervaring op met manieren om je verhaal te herschrijven en ontdekt daarvan de voordelen;
  • je verwerft kennis over hoe je het aanpakt als je vastloopt;
  • je wordt ingewijd in de geheimen van het lezen;
  • je komt te weten hoe je meerdere verhalen op een zacht vuurtje op temperatuur houdt.

  Praktische info
  Datum: zaterdag 15 april 2017
  Tijd: 10.00-16.00 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3, 5991 PB Baarlo
  Kosten: € 95,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof
  Aantal deelnemers: 8-12
  Inschrijvingen, klik hier.

  Lees meer
 • 15 april 2017 20:00 - 23:00 Guulke’s Lakeside Music Night | Harmonie St. Joseph Nederweert
  Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april presenteert harmonie St. Joseph Nederweert in samenwerking met Gestique een volledig nieuw concept met de naam Guulke’s Lakeside Music Night in De Pinnenhof in Nederweert.

  Lakeside Music Night…
  Op vrijdag 14 en zaterdag 15 april presenteert harmonie St. Joseph Nederweert in samenwerking met Gestique een volledig nieuw concept met de naam Guulke’s Lakeside Music Night in De Pinnenhof in Nederweert.

  Lakeside Music Night
  De naam ‘Lakeside Music Night’ verwijst naar de historische benaming van Nederweert, Merefelt, wat vrij vertaald neer komt op ‘Lakeside’.
  Lakeside Music Night is een unieke avond met meer dan 140 regionale artiesten en muzikanten die de bühne bestijgen. Onder andere het koor Timeless (Someren), de slagwerkgroep van de harmonie, DJ Mauro Fuerte en diverse zangers en zangeressen in samenwerking met Harmonie St. Joseph laten de Pinnenhof op deze avonden swingen.

  Maestro
  Tijdens de Music Nights maken de bezoekers kennis maken met Maestro. Per avond nemen 4 lokale ondernemers (de Maestro’s) de ‘baton’ over van dirigent Fer Koolen en doen zij een poging het orkest te dirigeren in de juiste slag.

  Datum: vrijdag 14 april 20.00 uur en zaterdag 15 april 20.00 uur
  Locatie: De Pinnenhof, Kapelaniestraat 4, Nederweert
  Tickets: staanplaats €15,00 v.v.k. (dagkassa €17,50), zitplaats €17,50 v.v.k. (dagkassa €20,00).
  Voorverkoop: Bruna Gommans (Lambertushof 30 Nederweert) of bij één van de leden van Harmonie St. Joseph Nederweert.

   Lees meer
 • 19 april 2017 20:00 - 22:00 Marcia Luyten bij De Domijnen te Sittard
  Over Jack Vinders, Heilust, mijnen, geluk en….

  Toen Sjaakie in 1949 geboren werd, zei iedereen dat de knul perfecte handen had voor onder de grond. Hij groeide op als de vierde generatie van een mijnwerkersgeslacht in Heilust, een mijnkolonie…
  Over Jack Vinders, Heilust, mijnen, geluk en….

  Toen Sjaakie in 1949 geboren werd, zei iedereen dat de knul perfecte handen had voor onder de grond. Hij groeide op als de vierde generatie van een mijnwerkersgeslacht in Heilust, een mijnkolonie in Kerkrade.
  Marcia Luyten is een van de schrijvers die onder het motto Literaire Lente De Domijnen bezoekt.

  Een brave, katholieke gemeenschap die overliep van trots: de mijnwerkers konden harder werken, drinken, bidden, blazen, vechten en lopen dan de rest. En ze dienden de natie. Niet alleen Kerkrade draaide om kolen, een groot deel van Zuid-Limburg werd door ‘social engineers’ gevormd naar de aanwezige steenkool. Kerk, mijn en staat voerden een totalitaire regie over het mijnwerkersbestaan. Maar Sjaakie deed niet mee. Die ging zingen, het podium op. Terwijl de ster van Jack Vinders rees, begon in Heilust het verval. Marcia Luyten schetst in Het geluk van Limburg de glorie en ondergang van de Nederlandse steenkoolindustrie aan de hand van een bewogen familiegeschiedenis: een zoon die vecht tegen de demonen van een mijnwerkersfamilie en die met alles moet breken om zijn droom na te jagen, al zal hij de kolonie nooit echt verlaten.

  Marcia Luyten (Wijnandsrade, 1971) is econoom en cultuurhistoricus. Ze werkt als schrijver, journalist, publicist en debatleider. Samen met een creatieve avonturier heeft ze drie kinderen. Ze wonen boven Amsterdam op een woonboot.

  Programma
  20.00 uur – Welkomstwoord
  20.05 – 20.45 uur – Introductie en voorlezen uit eigen werk
  20.45 – 21.15 uur – Pauze met signeersessie
  21.15 – 22.00 uur – Beantwoorden vragen uit publiek
  22.00 uur – Einde

  De toegangsprijs bedraagt € 7,50 en € 5,- voor ontvangers van nieuwsbrief Krings en houders van De Domijnen biebpas. Entreekaarten zijn uitsluitend te boeken via deze site of verkrijgbaar bij de Uitbalie van Schouwburg De Domijnen. 
  Lees meer
 • 20 april 2017 16:00 - 17:45 Boekpresentatie Mieke Kirkels - Kinderen van zwarte bevrijders
  Mieke Kirkels verzorgt de boekpresentatie van Kinderen van zwarte bevrijders, een verzwegen geschiedenis. Ze beschrijft in dit boek de geschiedenis van twaalf bevrijdingskinderen, allen duidelijk herkenbaar als ‘Amerikaantjes’; hun…
  Mieke Kirkels verzorgt de boekpresentatie van Kinderen van zwarte bevrijders, een verzwegen geschiedenis. Ze beschrijft in dit boek de geschiedenis van twaalf bevrijdingskinderen, allen duidelijk herkenbaar als ‘Amerikaantjes’; hun biologische vaders waren namelijk zwarte Amerikaanse soldaten. Zij zijn onderdeel van de eerste groep die in het witte katholieke Limburg opgroeit met een donkere huidskleur. Kinderen van zwarte bevrijders beschrijft deze aangrijpende en te lang verzwegen geschiedenis, geïllustreerd met een grote hoeveelheid onbekende foto’s uit de bevrijdingstijd.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Toegang is gratis
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00.


  Lees meer
 • 22 april 2017 12:00 - 19:00 Benelux Fluitconcours Solisten 2017
  Het Benelux Fluitconcours wordt afwisselend voor solisten en ensembles georganiseerd. In 2017 nodigt de organisatie amateursolisten uit de Benelux en de Euregio uit om deel te nemen aan het concours.

  De voorrondes
  De voorrondes vinden plaats…
  Het Benelux Fluitconcours wordt afwisselend voor solisten en ensembles georganiseerd. In 2017 nodigt de organisatie amateursolisten uit de Benelux en de Euregio uit om deel te nemen aan het concours.

  De voorrondes
  De voorrondes vinden plaats op de volgende datums en locaties:
  4 maart 2017, CKC Zoetermeer
  11 maart 2017, Factorium Tilburg
  12 maart 2017, Muziekacademie Braine L'Alleud, België
  18 maart 2017, ArtEZ Enschede

  Op 22 april vindt de finale plaats bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort.

  Prijzen
  De 1e, 2e en 3e prijswinnaars in elke categorie ontvangen een geldprijs. Het totale prijzengeld bedraagt € 2000,-. Muziekhandel Broekmans en van Poppel stelt waardebonnen ter beschikking voor de aanschaf van bladmuziek.

  Lees meer
 • 23 april 2017 15:00 - 17:00 Literaire Salon - Catherine Vuylsteke
  Neerlandica Jet van Aalst interviewt Catherine Vuylsteke over haar monoloog Viet Bleu mede tegen de achtergrond van de vluchtelingenproblematiek. De bekende Belgische journaliste, schrijfster en filmmaker Catherine Vuylsteke stelt haar monoloog…
  Neerlandica Jet van Aalst interviewt Catherine Vuylsteke over haar monoloog Viet Bleu mede tegen de achtergrond van de vluchtelingenproblematiek. De bekende Belgische journaliste, schrijfster en filmmaker Catherine Vuylsteke stelt haar monoloog Viet Bleu voor, een verhaal over twee van de 3 miljoen Vietnamezen die sinds 1975 over de wereld zijn uitgewaaierd. Onwillig vochten ze aan de zijde van de Amerikanen, vervolgens verdwenen ze naar kampen als 'vijanden van het volk'. Toen ze vaststelden dat ze zelfs als hertimmerde burgers geen plaats zouden krijgen in het nieuwe Vietnam, kozen ze het ruime sop en kwamen elders terecht; ook in België en Nederland. Voor velen van hen kwam aan vluchten en oorlog nooit een einde. Het werden schipbreukelingen van het leven, die hun pijn aan de volgende generatie doorgaven. Het probleem staat helaas nog altijd model voor de vluchtelingenproblematiek van nu.
   
  Vuylsteke leest voor uit Viet Bleu en toont en becommentarieert ook een aantal fragmenten uit haar documentaire Silent Stories. De film is het poëtische portret van Arezki, Jean-Louis, Sarah en Rabiatou. Twee mannen en twee vrouwen die Dakar, Algiers, Conakry en Bagdad ontvluchtten wegens hun seksuele geaardheid, of ze nu bi-, dan wel, homoseksueel waren, transseksueel of lesbisch.
   
  Catherine Vuylsteke (°1964) was een kwarteeuw lang Azië-verslaggever voor de Belgische krant De Morgen, sinds 2014 werkt ze freelance voor kranten, magazines en radio Klara. Ze studeerde Chinees, woonde in Shanghai en maakte tal van reportages in Vietnam, Japan, Zuid-Korea, India, Cambodja, Laos, Indonesië, Tadjikistan, Oezbekistan, Azerbeidjan, Turkije, Ivoorkust, Tanzania, Oeganda en Senegal.  Ze schreef op lof onthaalde boeken over hedendaags China, Marokkaanse homo's, Brussel en kinderen die alleen op de wereld zijn. Ook maakte ze twee bekroonde documentaires waarin vluchten centraal staat. In 2015 schreef ze een citybook over Ieper en de Indiase soldaten in WOI. Eind vorig jaar verscheen Viet Bleu.
  Organisatie: Pesthuyspodium i.s.m. Boekhandel De Tribune
   
  Na afloop van het interview is Viet Bleu verkrijgbaar en is Catherine Vuylsteke bereid het werk te signeren.

  Locatie: Pesthuypodium Vijfkoppen 1 Maastricht
  Toegang: € 5,-
  Reserveren: www.pesthuyspodium.nl
  Lees meer
 • 30 april 2017 15:00 - 17:00 Expositie ‘PLAYGROUND’ met o.a. werk van Ellie Munten
  Tijdens de expositie ‘PLAYGROUND’ in Domani Venlo, toont beeldend kunstenaar Ellie Munten
  2 en 3 dimensionaal werk, waarbij zand een belangrijk element is.

  Aanvullende progamma’s bij deze expositie zijn de projecten:…
  Tijdens de expositie ‘PLAYGROUND’ in Domani Venlo, toont beeldend kunstenaar Ellie Munten
  2 en 3 dimensionaal werk, waarbij zand een belangrijk element is.

  Aanvullende progamma’s bij deze expositie zijn de projecten:
  • Geluidskunstenaar/muzikant Mike Roelofs in dialoog met het beeldend werk van Ellie Munten ‘PLAYGROUND – IMPROVISATION II’, zondag 30 april, 15.00 – 17.00 uur
  • Dans en performance kunstenaar Suzanne Lamers in dialoog met het beeldend werk van Ellie Munten.

  Elly Munten
  Een wezenlijke kenmerk van het werk van Ellie Munten is de interactie tussen het binnen en het
  buiten. Al jaren is haar aandacht consequent gericht op het onderzoeken van geestelijk/psychologische en fysiek/ concrete aspecten binnen het werk.

  Locatie: Domani | Centrum voor Morgen | Dominicanenplein 15, Venlo
  Entree: gratis

  Ellie Munten is iedere donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur aanwezig.
  Meer weten van Ellie Munten, ga naar de website. Voor meer infomartie over de expositiedatums en openingstijden ga naar de website van Domani.

  Lees meer
 • mei
 • 04 mei 2017 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Oorlog en literatuur door Jos Perry
  Op donderdag 4 mei (Dodenherdenking) staat 'Letters bij de lunch' in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Oorlog en literatuur: een vruchtbare combinatie. Denk aan de romans van Erich Maria Remarque (Im Westen nichts Neues) en Willem Frederik…
  Op donderdag 4 mei (Dodenherdenking) staat 'Letters bij de lunch' in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Oorlog en literatuur: een vruchtbare combinatie. Denk aan de romans van Erich Maria Remarque (Im Westen nichts Neues) en Willem Frederik Hermans (De donkere kamer van Damocles); aan het werk van Primo Levi; aan dagboeken als die van Etty Hillesum en Anne Frank. Ook dicht bij huis grepen vrouwen en mannen tijdens of na de bezetting naar de pen om vast te leggen wat ze meemaakten en te verwoorden wat ze voelden. In zijn VLAM-lezing introduceert Jos Perry een aantal 'oorlogsschrijvers' uit onze directe omgeving. Annet Perry - Schoot Uiterkamp zal tekstfragmenten voorlezen.
   
  Jos Perry (1950), historicus en biograaf, was ruim twintig jaar verbonden aan de Universiteit Maastricht. Hij publiceerde over de geschiedenis van de arbeidersbeweging en het socialisme, katholieke kostscholen, regionalisme, mijnen en mijnwerkers. Voor de Geschiedenis van de literatuur in Limburg (2016) leverde hij het hoofdstuk over de jaren 1940-1945. Annet Perry - Schoot Uiterkamp (1950), historica, was als bibliothecaris werkzaam bij Zuyd Hogeschool en de Jan van Eyck Academie.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activteiten Maastricht)
  Toegang is gratis
  Lees meer
 • 06 mei 2017 09:00 - 17:00samenwerkings project Limburgs Trombone Ensemble presenteert: Trombone Dag 2017
  Het Limburgs Trombone Ensemble organiseert op zaterdag 6 mei 2017 (09.00-17.30 uur) voor de derde keer een Trombone Dag bij ADAMS Muziekcentrale in Ittervoort. Een dag vol muzikale activiteiten voor iedere trombonist op elk niveau: voor jong…
  Het Limburgs Trombone Ensemble organiseert op zaterdag 6 mei 2017 (09.00-17.30 uur) voor de derde keer een Trombone Dag bij ADAMS Muziekcentrale in Ittervoort. Een dag vol muzikale activiteiten voor iedere trombonist op elk niveau: voor jong en oud van beginneling tot student.

  Workshops 'schuif mee en schuif aan'
  Trombonisten krijgen tijdens de Limburgse Trombone Dag de kans samen te werken met vooraanstaande trombonisten, waaronder:
  - Martin Schippers (NL) wisseltrombonist Koninklijk Concertgebouw Orkest.
  - Thomas Horch (D) Symphonieorchester van de Bayerische Rundfunk.
  - Armin Bachmann (CH) internationale solist en docent, trombonist Slokar Quartet. 
  De deelnemers gaan intensief met deze trombonisten (en een aantal n.t.b. gastdocenten) aan de slag en kunnen rekenen op een onvergetelijke ervaring. 

  Slotconcert met het Limburgs Trombone Ensemble o.l.v. Sandor Hendriks 
  De Trombone Dag wordt afgesloten met een concert door het Limburgs Trombone Ensemble in samenwerking met de gastdocenten. Samen met de solisten Martin Schippers en Armin Bachmann brengt het LTE enkele werken ten gehore. Het concert, dat tevens ook de afsluiting is van de dirigentenworkshop De Maestro o.l.v. Jan Cober van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, start om 16.30 uur bij ADAMS Muziekcentrale in Ittervoort. De toegang voor dit concert is gratis.

  Voor meer informatie over het programma en voor inschrijven, ga naar: www.ltetrombones.nl

  Datum: 6 mei 2017, 09.00 – 17.00 uur
  Locatie: ADAMS muziekcentrale, Aziëstraat 17 – 19, Ittervoort

  Lees meer
 • 13 mei 2017 00:00 - 00:00 Beestenboel: familietheater met muziek, zang en dans
  Beestenboel is spannend en verbindt
  Gemengd koor Ars Musica uit Venray houdt van uitdagingen en vernieuwingen. Met de muzikale productie ’Beestenboel’ verkent Ars Musica weer een nieuw pad. Een pad dat volwassen zangers met jeugdig muzikaal…
  Beestenboel is spannend en verbindt
  Gemengd koor Ars Musica uit Venray houdt van uitdagingen en vernieuwingen. Met de muzikale productie ’Beestenboel’ verkent Ars Musica weer een nieuw pad. Een pad dat volwassen zangers met jeugdig muzikaal talent en danstalent verbindt. Samen met kinderkoren, jeugdige dansgroepjes, jongvolwassen slagwerkers en popmusici brengt Ars Musica op zaterdag 13 mei 2017 in de vernieuwde Venrayse schouwburg de voorstelling ‘Beestenboel’.

  De verhalen van Beatrix Potter
  Beestenboel is een productie die is opgebouwd rondom verhalen en tekeningen van Beatrix Potter. Deze verhalen lenen zich bij uitstek om allerlei avonturen van dieren uit te beelden en te bezingen in diverse landschappen. Ze zijn uitgewerkt in een spannend script waarin Snorrepoes ontsnapt aan het ouderlijk gezag, verdwaalt en in allerlei ontroerende en spannende omgevingen terecht komt, waar ze veel andere dieren ontmoet. Ze geniet van de muziek, zang en dans, maar verlangt na verloop van tijd toch ook terug naar het eigen nest. En zoals zo vaak in de verhaaltjes, eind goed, al goed!

  Datum: zaterdag 13 mei 2017, 19.30 uur
  Locatie: Schouwburg Venray, Schouwburgplein 1, Venray
  Tickets: €15,- (volwassenen), € 7,50 (t/m 12 jaar), inclusief garderobe, programmaboekje en pauzedrankje. Verkrijgbaar via www.schouwburgvenray.nl of aan de kassa van de schouwburg Venray.

  Lees meer
 • 30 mei 2017 20:00 - 22:00 Schrijfster Griet op de Beeck spreekt over haar werk in De Domijnen te Sittard
  Met haar debuut Vele hemels boven de zevende veroverde Griet op de Beeck al vele lezersharten. En na Kom hier dat ik u kus is Griet op de Beeck niet meer weg te denken uit de Nederlands/Vlaamse boekenwereld. Op dinsdag 30 mei 2017 vertelt…
  Met haar debuut Vele hemels boven de zevende veroverde Griet op de Beeck al vele lezersharten. En na Kom hier dat ik u kus is Griet op de Beeck niet meer weg te denken uit de Nederlands/Vlaamse boekenwereld. Op dinsdag 30 mei 2017 vertelt Griet in Schouwburg De Domijnen over haar jongste roman Gij nu. Griet op de Beeck is een van de schrijvers die onder het motto Literaire Lente De Domijnen bezoekt.

  Vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo’n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren. Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten. Over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten. Over het verlangen om gezien te worden, de verschroeiende dwang om het goed te doen, de angst voor het geluk, vaak groter dan die voor het verdriet, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. En over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt.

  Boekhandel Krings zorgt voor de boekenverkoop. Tijdens de pauze vindt een signeersessie plaats.
  De entree bedraagt normaal € 7,50 en op vertoon van uw bibliotheekpas De Domijnen en voor abonnee’s nieuwsbrief Krings € 5,-.
  Lees meer
 • juni
 • 17 juni 2017 18:30 - 21:30samenwerkings project NIEUW! LBT Music Entertainment Contest
  Unieke samenwerking tussen LBT en Stichting Peeltoernooi

  Op initiatief van de LBT en in samenwerking met Stichting Peeltoernooi wordt op zaterdagavond 17 juni 2017 voor de eerste keer een Music Entertainment Contest georganiseerd. Het betreft…
  Unieke samenwerking tussen LBT en Stichting Peeltoernooi

  Op initiatief van de LBT en in samenwerking met Stichting Peeltoernooi wordt op zaterdagavond 17 juni 2017 voor de eerste keer een Music Entertainment Contest georganiseerd. Het betreft een pilot waarbij verenigingen de gelegenheid krijgen om zich ‘anders dan anders’ te presenteren. Hiermee wordt bedoeld dat het onderdeel ‘entertainment’ centraal staat tijdens het optreden. Neemt jouw vereniging de uitdaging aan? Inschrijven en deelnemen is gratis!

  Klik hier voor meer info en om in te schrijven. Inschrijven kan tot 15 maart 2017.
   Lees meer
 • 24 juni 2017 10:00 - 17:00 Workshop voor amateur (koor-)zangers
  Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017

  De Domijnen organiseert met Barokensemble Ad Mosam de tweede editie van het Barockfestival Sittard. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en zal…
  Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017

  De Domijnen organiseert met Barokensemble Ad Mosam de tweede editie van het Barockfestival Sittard. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en zal daarnaast ruim aandacht zijn voor de barokinvloed op de hedendaagse muziek.
  Tijdens het Barockfestival worden concerten verzorgd door onder meer Calefax, Holland Baroque en Ad Mosam. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats waaronder een workshop voor amateur (koor) zangers.

  Workshop voor (koor)zangers o.l.v. Jetse Bremer Op zaterdag 24 juni 2017 kunnen amateurzangers hun hart ophalen tijdens de workshop voor koorzangers onder leiding van de internationaal bekende componist, arrangeur en koordirigent: Jetse Bremer.
  Jetse zal tijdens de workshop het lied Boem si li la van Toon Hermans in diverse muziekstijlen instuderen.
  De workshop vindt plaats van 10.00 uur - 17.00 uur in het Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3 te Sittard en wordt afgesloten met een openbare presentatie van 19.00 uur -19.15 uur door de deelnemende amateurzangers, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque in de St. Michielskerk.

  Datum: zaterdag 24 juni 2017, 10.00 uur – 17.00 uur
  Locatie: Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3, Sittard
  Aanmelden: tot uiterlijk 1 april aanmelden via www.dedomijnen.nl/extra/evenement/barock-festival/
  Deelname: kosten € 25, - (inclusief lunch). De workshop is bedoeld voor zangers die zelfstandig hun partij kunnen instuderen en al op een goed (geschoold) niveau zingen. Er is plaats voor maximaal 24 zangers.

  Lees meer
 • 24 juni 2017 10:00 - 19:15 Barockfestival Sittard | Workshop voor (koor)zangers o.l.v. Jetse Bremer
  Tijdens de tweede editie van het Barockfestival Sittard (21 t/m 25 juni 2017) worden concerten verzorgd door onder meer CALEFAX, HOLLAND BAROQUE met Eric Vloeimans en AD MOSAM. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats waaronder een workshop…
  Tijdens de tweede editie van het Barockfestival Sittard (21 t/m 25 juni 2017) worden concerten verzorgd door onder meer CALEFAX, HOLLAND BAROQUE met Eric Vloeimans en AD MOSAM. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats waaronder een workshop voor amateur (koor)zangers.

  Workshop voor (koor)zangers o.l.v. Jetse Bremer
  Op zaterdag 24 juni 2017 kunnen amateurzangers hun hart ophalen tijdens de workshop voor koorzangers onder leiding van de internationaal bekende componist, arrangeur en
  koordirigent: Jetse Bremer. Jetse Bremer zal tijdens de workshop het lied ‘Boem si li la’ van Toon Hermans in diverse muziekstijlen instuderen.

  Deelname aan de workshop
  De workshop is bedoeld voor zangers die zelfstandig hun partij kunnen instuderen en al op een goed (geschoold) niveau zingen. Er is plaats voor maximaal 24 zangers.
  De workshop vindt plaats van 10.00-17.00 uur in het Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3, Sittard en wordt afgesloten met een openbare presentatie van 19.00-19.15 uur door de deelnemende amateurzangers, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque in de St. Michielskerk.

  Kosten
  De kosten voor deelname bedragen €25,- (inclusief lunch) voor de gehele workshopdag.

  Aanmelden
  Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor 1 april via deze link.

   Lees meer
 • juli
 • 10 juli 2017 21:00 - 23:00 West Side Story – Film with live Orchestra op het Vrijthof
  Op maandag 10 juli 2017 vindt de wereldpremière plaats van de film West Side Story – Film with live Orchestra ‘open air’ op het Vrijthof in Maastricht. De setting en entourage van de Vrijthofconcerten van André Rieu vormen het decor…
  Op maandag 10 juli 2017 vindt de wereldpremière plaats van de film West Side Story – Film with live Orchestra ‘open air’ op het Vrijthof in Maastricht. De setting en entourage van de Vrijthofconcerten van André Rieu vormen het decor waarbij de film op grote schermen wordt afgespeeld. De philharmonie zuidnederland speelt live - onder leiding van dirigent Wayne Marshall - de klassiekers van componist Leonard Bernstein uit de volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde musicalfilm. Het evenement is een coproductie van Theater aan het Vrijthof en philharmonie zuidnederland in samenwerking met West Side Story® Associates ter gelegenheid van het zilveren jubileum van het Vrijthoftheater.

  West Side Story ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Theater aan het Vrijthof
  In het kader van het zilveren jubileum hebben Theater aan het Vrijthof en de philharmonie zuidnederland het plan opgevat om West Side Story – Film with live Orchestra naar Maastricht te halen. “We beschouwen dit als een hoogtepunt van ons jubileum ‘25 jaar Theater aan het Vrijthof’”, aldus Jean Boelen, directeur Theater aan het Vrijthof. De erfgenamen van Leonard Bernstein hebben toestemming verleend om West Side Story – Film with live Orchestra eenmalig te doen in de openlucht. Het decor van André Rieu en het Vrijthof met zijn prachtige historische gebouwen vormt een geweldige entourage voor dit evenement. De combinatie van film en live muziek in deze prachtige setting zorgt voor een belevenis van buitengewone omvang.

  Datum: maandag 10 juli 2017, 21.00 uur
  Locatie: Vrijthof, Maastricht
  Tickets: www.theateraanhetvrijthof.nl
  Start kaartverkoop: woensdag 8 maart 10.00 uur

  Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?