• langlopende activiteiten

 • 28 mei 2016 - 15 juli 2016 Chorale 2000 Valkenburg
  Het programma van Chorale 2000 Valkenburg is bekend en ziet er als volgt uit:

  28 mei 2016
  Deelname aan het jubileumconcert van mannenkoor Mignon in Geleen. Met medewerking van Symphonieorkest Avantie en diverse solisten. Aanvang 20.00 uur. Locatie Hanenhof Geleen.

  5 juni 2016
  Deelname aan de vestingfeesten Valkenburg. Chorale zingt op 5 juni omstreeks 17.00 uur in het Openluchttheater Valkenburg. Entree is gratis. Klik hier voor aanvullende informatie.

  15 juli 2016
  Uitvoering van de opera Dido en Aeneas in het Openluchttheater Valkenburg. Aanvang 21.30 uur. Kaarten hiervoor kunt u hier bestellen.

  Lees meer
 • 09 juni 2016 - 07 juli 2016 SchrijfLounge
  Details zien, voelen, herinneren. Oude verhalen tot leven wekken. Je leven bestaat uit zoveel momenten die het waard zijn op te schrijven. Het maakt niet uit voor wie je schrijft of waarom: plezier en ontdekken zal elke keer weer centraal staan in de SchrijfLounge. Ik zal je elke keer in ongedwongen sfeer met andere invalshoeken verrassen. Je voegt zo steeds een ander stukje toe aan je geschreven levensmozaïek.
    
  Wil je een keer proberen of deze manier van schrijven je ligt, dan is de SchrijfLounge een prima mogelijkheid tot kennismaking. Deze lessen zijn een aanvulling op de cursus 'Portret van je leven'. Geschikt voor iedereen die wil schrijven na de cursus, naast de cursus of zonder de cursus.
   
  Elke maand is er een mogelijkheid om in een losse bijeenkomst te schrijven. Elke schrijfles staat op zichzelf. Het gaat in deze lessen niet om spelling of grammatica maar juist om het plezier in het schrijven, ontdekken waar de oefeningen je brengen. Schrijfervaring is niet nodig!

  2016:
  In principe op de eerste donderdag in de maand.
  Let op er zijn uitzonderingen ivm vakanties etc.
  9 juni 2016
  7 juli 2016
  augustus geen SchrijfLounge
  8 september 2016
  6 oktober 2016
  3 november 2016
  1 december 2016

  Deelnamekosten: € 25,00 (inclusief koffie, thee, water, lesmaterialen en btw.) 

  Voor meer informatie: SchrijfLounge ' Levensverhalen'

  Aanmelden is belangrijk vanwege het beperkt aantal plaatsen!

  NU AANMELDEN:: Er zijn nog plaatsen vrij

  Lees meer
 • 12 juni 2016 - 31 augustus 2016 Expo Chrit Rousseau met poëzie van Frans Budé
  "Thuiskomen" is de naam van de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar/schilder Chrit Rousseau. Hij is dit jaar 75 geworden. Het Museum aan het Vrijthof eert dit icoon van Maastricht voor die gelegenheid met een overzichtstentoonstelling. Centraal staan de schilderijen en schetsboekjes gemaakt tijdens of naar aanleiding van zijn talloze buitenlandse reizen. Dichter/schrijver en stadsgenoot Frans Budé heeft begeleidende poëzie geschreven.

  Locatie: Museum aan het Vrijthof, Vrijthof 18, Maastricht
  Openingstijden: di t/m zo 10.00-17.30 uur
  Toegang € 8,-
  Lees meer
 • 18 juni 2016 - 03 juli 2016 Uitwisselingsexpositie 'oh G(O)OD'
  In de weekenden van 18 juni t/m 3 juli wordt de internationale uitwisselingsexpositie 'oh G(O)OD' gehouden in de St. Magdalena kapel in Horn.

  De initiatiefnemers zijn Jolanda Jakobs en Raquel Rodrigo Iglesias. Twee beeldend kunstenaars die werken in het voormalig klooster, waar de St. Magdalena kapel onderdeel van is.  Zij nodigen de kunstenaars van Artikel 5 Produzentengalerie uit Aken uit: Dorothea Flatau, Anett Hoffmann, Petra Ostré, Peter J.M. Schneider, Ela Schwartz en uit de VS, Leona Gonsalves, gastkunstenaar en voormalig medeoprichtster. Deze kunstenaars hebben de vrijheid van expressie, kunsten en wetenschappen hoog in het vaandel staan. Vandaar de keuze voor de naam Artikel 5 Produzentengalerie waarmee verwezen wordt naar de Duitse grondwet waarin deze vrijheden zijn verankerd. De expositie laat een grote verscheidenheid zien in uitingsvormen en materialen. Diverse disciplines zijn vertegenwoordigd zoals installaties, fotografie, objecten, tekeningen en video.
   
  De vernissage van de expositie 'oh G(o)od' vindt plaats in de St. Magdalena kapel, Bergerweg 25 te Horn op 17 juni om 19.30 uur. De expositie is te bezichtigen van 18 t/m 3 juli.

  Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur
  Entree: gratis
 • 26 juni 2016 - 24 juli 2016 Vierdaagse Kintsugi workshop | by Mio Heki
  Kintsugi is een proces waarbij gebroken aardewerk gerepareerd wordt aan de hand van Japanse lak en maki-e verf. De Japanse lak is gemaakt van het sap van de Urushi boom die over heel Azië te vinden is.
  De traditionele Kintsugi techniek bevat een groot aantal processen: lijmen, vullen, slijpen, schilderen, coating en polijsten. Zo’n heel proces kan soms wel maanden in beslag nemen.
  In de vier dagen durende workshop wordt, om de basistechniek van Urushi and Kintsugi te leren, gebruikt gemaakt van traditionele materialen. Het aardewerk wordt gerepareerd met Urushi, rijst- polijst-, en goudpoeder.
   
  Mio Heki
  Mio Heki, afkomstig uit het Japanse Kyoto, studeerde ‘Urushi’ aan de University of Art van Kyoto en specialiseerde zich in de restauratie van o.a. tempels en Boeddhabeelden.

  Datum: 26 juni, 9 juli, 23 juli en 24 juli 2016, 11.00 uur – 14.30 uur
  Locatie: HEA, Sint Jacobstraat 5, Maastricht
  Kosten: € 200,- (incl. materiaal) 

  Klik hier om via e-mail contact op te nemen bij vragen en-/of reserveringen. 

 • 30 juni 2016 - 03 juli 2016 Save the Date voor FASHIONCLASH Festival 2016
  De 8e editie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival vindt plaats van 30 juni t/m 3 juli 2016. Het 4-daagse programma bestaat uit modeshows, exposities, performances, designer market, fashion
  talks, Awards, MAFAD afstudeer show + expositie en geeft aan meer dan 150 ontwerpers en kunstenaars podium.
   
  Het festival bestaat uit een HERITAGE thema gebonden programma zoals de Heritage expositie, dat als rode draad het festival inhoudelijk verbindt. Daarnaast zijn er aantal programma onderdelen vrij van thema zoals de modeshows en de market. In het kader van het thema zijn er door FC speciale projecten geïnitieerd zoals Let's (ad)dress the People!, een project van FASHIONCLASH en Tout Maastricht waarin mode- en textielkunst, volkscultuur, ambacht, handwerk, immateriële en materiële erfgoed samenkomen. Let's (ad)dress the People! is een sociaal 'design' project rond traditionele handwerktechnieken en participatie van met name senioren. Het festival functioneert in eerste instantie als een platform voor een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars en brengt een breed publiek in aanraking met de kunst en het ambacht van mode gerelateerde vakgebied. FCF toont de tijdsgeest van wat er speelt binnen de wereld van de nieuwe generatie ontwerpers in een internationale context. Met zijn interdisciplinaire samenwerkingsprojecten, multidisciplinaire exposities en shows, verdiepingsprojecten en publieksprogramma's heeft FASHIONCLASH platform een unieke positie in het internationale 'mode' scene.
   
  FASHIONCLASH Festival is voor iedereen toegankelijk!
  Toegang voor expositie, market en het merendeel van het programma is gratis. Voor het modeshow programma is er kaartverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.fashionclash.nl en op de locatie tijdens het festival.
   
  HERITAGE thema
  FASHIONCLASH Festival is een ode aan de schoonheid van culturele diversiteit! Mode weet zichzelf steeds opnieuw te vernieuwen, door ieder seizoen een nieuwe sfeer te creëren en het verleden als een oneindige inspiratiebron te gebruiken, om vervolgens dat verleden als de toekomst te verkopen en te presenteren. Mode als discipline is in staat om te reageren op de tijdsgeest maar ook om te speculeren over de toekomst. Welke rol speelt erfgoed in de mode in deze voortdurend en snel veranderende wereld? Hoe gaat de ontwerper om met de complexe relatie tussen zijn persoonlijk erfgoed enerzijds en grotere, actuele maatschappelijke vraagstukken anderzijds die aan het thema erfgoed raken, zoals de huidige migratie crisis?
   
  Over FASHIONCLASH
  FASHIONCLASH is een internationaal en interdisciplinair productie en presentatie platform met focus op een nieuwe generatie ontwerpers en (podium)kunstenaars. Het doel van Stichting FASHIONCLASH is om talent om talent, verschillende disciplines, culturen en een breed publiek te verbinden via mode. FC voorziet in een platform door het ontwikkelen en organiseren van projecten waar ontwerpers en kunstenaars van diverse disciplines hun werk kunnen presenteren. FC brengt met zijn activiteiten een breed publiek in aanraking met de kunst van mode. Tevens plaatst FC mode in een maatschappelijke context en verbindt het mode met andere disciplines aan de hand van crossoverprojecten. Sinds 2009 heeft FASHIONCLASH vele succesvolle projecten gerealiseerd en aan meer dan 900 ontwerpers podium geboden in Nederland maar ook in Brazilië, Zuid-Afrika, China, Polen, Tsjechië,
  België, Duitsland, Portugal, Servië en Italië. Drijvende kracht en artistieke leiding van FASHIONCLASH zijn Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper.
  Lees meer
 • 19 juli 2016 - 21 juli 2016 Muziek- en Dansspektakel EASE ON DOWN | Opleiding Dans Maastricht
  Met de thema’s ‘Passie, Hersenen en Lef’  uit de musical ‘The Wiz’ presenteert Opleiding Dans Maastricht en VHBO Maastricht Muziek op 19, 20 en 21 juli 2016 EASE ON DOWN in VHBO Aula-Theater, Maastricht. Dit muziek- en dansspektakel is de eindvoorstelling van Opleiding Dans Maastricht met een speciale samenwerking met de Muziek+ klassen van het Bonnefanten College.
   
  Speciaal voor EASE ON DOWN hebben gastchoreografen Patrizio Bucci (Project Sally) en Colin Sinclair (Sinclair Arts) uitdagende stukken gemaakt voor de leerlingen van Opleiding Dans Maastricht. Renée Joosten begeleidde zangers en muzikanten om een aantal van de dansstukken live te ondersteunen.
  Daarnaast kwam er een bijzondere samenwerking kwam tot stand met dansers van ODM, Kumulus IDA en Fontys Tilburg, in het stuk BAM! dat Joost Vrouenraets (GOTRA) eerder dit jaar maakte.
  Ook zijn er choreografieën van Jennifer Romen met de groep OXYGEN die bestaat uit oud-, huidige en toekomstige leerlingen van ODM. Samen met het werk van de vaste docenten/choreografen van de opleiding; Csaba Kvasz, Gideon Poirier, Jennifer Romen en Marishka van Loon, wordt deze avond één om niet te missen!

  Klik hier om de flyer van EASE ON DOWN te bekijken.

  Datum: 19, 20 en 21 juli, 20.00 uur
  Locatie: VHNO Aula-Theater, Eenhoornsingel 100, Maastricht
  Entree: € 12,50 en € 7,50

  Lees meer
 • 15 augustus 2016 - 25 augustus 2016 STEP FORWARD! Summer Academy 2016
  Met danslessen van Maïté Guérin, Joost Vrouenraets, Mami Izumi en Rakesh Sukesh!

  Van 15 t/m 25 augustus 2016 vindt de STEP FORWARD! SUMMER ACADEMY plaats in de ECI Cultuurfabriek (ECI 13) in Roermond. STEP FORWARD! is bedoeld voor jonge talentvolle dansers, gemotiveerde amateurdansers en dansdocenten. Tijdens de zomervakantie kunnen zij zich voorbereiden op het nieuwe dansseizoen door middel van intensieve trainingen. STEP FORWARD! SUMMER ACADEMY is een initiatief van GOTRA | Joost Vrouenraets, Huis voor de Kunsten Limburg en ECI Cultuurfabriek.

  Deelnemers van STEP FORWARD! hebben de mogelijkheid om hun eigen programma samen te stellen. Zo kan er gekozen worden om deel te nemen aan één of meerdere lessen per dag of zelfs het volledige programma gedurende één of twee weken in de periode van 15 t/m 25 augustus. Deelnemers kunnen kiezen uit lessen Contemporary, Yoga, Ballet, Repertoire etc. Er geldt een minimum leeftijd van 13 jaar en per les is er plek voor 25 dansers. De lessen worden gegeven door vier ervaren en deskundige choreografen/dansers Maïté Guérin, Joost Vrouenraets, Mami Izumi en Rakesh Sukesh, die ieder uitblinken in hun eigen discipline.

  Naast STEP FORWARD! voor talentvolle dansers en gemotiveerde amateurdansers zijn er ook de Intraindagen, een speciaal programma voor dansdocenten. Met een bulk aan inspiratie en kennis kan de dansdocent zich voorbereiden op het nieuwe dansseizoen. De Intraindagen vinden plaats van 22 t/m 25 augustus.

  Inschrijven voor STEP FORWARD! en de Intraindagen kan tot 21 juli 2016 door een e-mail te sturen naar Irene Poell, productiemedewerker dans bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via ipoell@hklimburg.nl. Let op: het aantal deelnemersplaatsen is beperkt. De kosten voor één losse les bedragen € 15,-. Deelnemers die het volledige programma van twee weken (met vier lessen per dag) volgen betalen € 500,-. Volledige deelname gedurende één week kost € 250,-. Early bird: Schrijf je je in vóór 27 juni én neem je deel aan het volledige programma, dan betaal je respectievelijk € 450,- en € 225,-. Door ondersteuning van het Huis voor de Kunsten Limburg kunnen de Intraindagen voor dansdocenten tegen een gereduceerd tarief worden aangeboden. Een dansdocententraining van één les per dag kost € 12,50, voor twee lessen per dag bedragen de kosten € 20,-.

  Klik hier voor meer informatie, de brochure van STEP FORWARD! en het volledige prijsoverzicht.
 • 27 augustus 2016 - 31 augustus 2016 Limburgs Jeugdorkest en Storksky samen on tour
  Het Limburgs Jeugdorkest is ook dit jaar weer in de openlucht te bewonderen. Na een reeks concerten in diverse openluchttheaters in Limburg in 2015 speelt het Limburgs Jeugdorkest dit jaar op het Zomerparkfeest (Julianapark, Venlo, 27 augustus, 18.00 uur) en Cultura Nova (diverse plekken in Heerlen, 31 augustus, 20.15 uur). Het betreft niet zomaar een openluchtconcert, maar een concert waarbij door het orkest een nieuwe uitdaging wordt aangegaan, door samen te werken met de band en Pinkpop-opener Storksky!
   
  Het Limburgs Jeugdorkest zal tijdens de festivals Zomerparkfeest en Cultura Nova samen met de band Storksky het legendarische rock-album Nevermind van Nirvana ten gehore brengen, de plaat, met daarop onder meer de jaren ‘90 klassieker Smells Like Teen Spirit. Circa 90 talentvolle, jeugdige en enthousiastemuzikanten in de leeftijd van 12 tot 25 jaar, voeren dit concert uit onder leiding van dirigent Björn Bus. In samenwerking met Intro Maastricht, een productiehuis voor eigentijdse en innovatieve muziekvoorstellingen, wordt de productie uitgewerkt. Jesse Passenier arrangeerde het volledige album voor het orkest en de band. Een unieke samenwerking dus waarbij een klassiek orkest de cross-over aangaat met een rockband. 

  Zomerparkfeest Venlo
  Datum: zaterdag 27 augustus 2016, 18.00 uur
  Locatie: Julianapark, Venlo
  Entree: Gratis
  www.zomerparkfeest.nl

  Cultura Nova
  Datum: woensdag 31 augustus 2016, 20.15 uur
  Locatie: Zie website Cultura Nova
  www.cultura-nova.nl
  Lees meer
 • 08 september 2016 - 10 september 2016 PAS+ - Parcours of Art and Science
  De derde editie van het PAS -Parcours of Art & Science staat dit jaar in het teken van het 40-jarig jubileum van de Universiteit Maastricht. Reden om groots uit te pakken met een programma dat zich dit keer uitstrekt over drie avonden vol activiteiten op het gebied van kunst en kennis. De naam van het festival is dit jaar dan ook: PAS+. 
   
  Tijdens het PAS+ wordt onderzoek van de UM in al zijn breedte voor het voetlicht gebracht. Daarnaast is er volop aandacht voor kunst en cultuur.
   
  Aangezien een groot deel van het programma tweetalig is opgezet, is het een mooie gelegenheid voor buitenlandse studenten en expats enerzijds en burgers uit Maastricht en omstreken anderzijds om op een informele wijze met elkaar kennis te maken.
   
  Leer meer over het onderzoek van de universiteit via korte presentaties en lezingen. Kom genieten van muziek, (straat)theater, dans, kunst en cultureel erfgoed. Drie avonden om je te laten verrassen, inspireren en ontroeren. PAS: de meest inspirerende reis in eigen stad!

  Datum:  8, 9 en 10 september 2016, vanaf 19.00 uur
  Locatie: diverse locaties in het Quartier Latin, Maastricht
  Entree: toegang gratis

  Lees meer
 • 10 september 2016 - 06 april 2017 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend en komen al goed op gang. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus 'Zing en Beleef' huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
   
  Van september - november 2016 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Opera' in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Matthäus Passion' in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
   
  Het inschrijfgeld voor beide cursussen (resp. 4 en 5-delig) bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.

  Ga voor meer informatie over de inschrijving naar: www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Opera'
  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'

  Lees meer
 • 27 september 2016 - 18 april 2017 Leesclub hedendaagse literatuur
  Vind je het fijn om met anderen te praten over boeken, schrijvers, de literatuur? Lees dan mee met de leesclub van Centre Céramique. Onder leiding van Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper, lezen we een mix van Nederlandse en wereldliteratuur, recent en minder recent. We onderzoeken literaire aspecten zoals stijl, structuur en perspectief, analyseren en interpreteren themathiek en betekenis. Verrijk de leeservaring en geniet samen van de verbeeldingskracht van schrijvers in boeiende gesprekken en levendige discussies!
  Data: di 27 sept, 8 nov, 13 dec, 17 jan, 7 mrt en 18 apr, steeds van 19.00-20.45 uur

  Op het programma staan:
  27 sept James Salter - Alles wat is
  8  nov   Kate Atkinson - Leven na leven
  13 dec Inge Schilperoord - Muidhond
  17 jan Colm Toibin - Nora
  7  mrt  Mensje van Keulen - Schoppenvrouw
  18 apr Connie Palmen - Jij zegt het

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Aanmelden voor 15 sept: klantenservice@maastricht.nl
  Kosten: € 70,- voor leden bibliotheek, € 75,- voor niet-leden
  Lees meer
 • 18 november 2016 - 20 november 2016 Laat je onderdompelen in de wereld van film tijdens de Filmdagen Hückelhoven 2016!
  Kijk jij graag films? Zou je graag eens een filmfestival willen bijwonen waar internationale (art house) films en films van eigen bodem te zien zijn? Lijkt het je leuk om samen met filmmakers en leeftijdsgenoten in gesprek te gaan over (het maakproces van) de films? Kom dan gratis naar de Filmdagen Hückelhoven 2016!

  >>> SAVE THE DATE!
  Van vrijdag 18 t/m zondag 20 november 2016 vinden de Filmdagen Hückelhoven plaats in het gelijknamige stadje in Duitsland (net over de grens bij Sittard). Het Huis voor de Kunsten Limburg nodigt jongeren in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar uit om deel te nemen aan het filmweekend. Het festival wordt dit jaar voor de 45ste keer georganiseerd in de Aula van het Gymnasium Hückelhoven. Tijdens het filmfestival komen zo’n 200 filmliefhebbers uit Duitsland, België en Nederland naar Hückelhoven om naar art house films te kijken en filmregisseurs en acteurs te ontmoeten. De festivalorganisatie zal ook dit jaar weer een interessant filmprogramma samenstellen.
  De Filmdagen Hückelhoven bieden jongeren de kans om hun zelfgemaakte films (speelfilm, documentaire, muziekvideo, YouTube film, school- of afstudeerfilm etc.) te vertonen. Interesse? Neem dan contact op met de festivalorganisatie en wie weet wordt jouw film dan vertoond op het witte doek.

  >>> DEELNEMEN
  De Filmdagen Hückelhoven zijn toegankelijk voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 27 jaar (individueel of met een groep), schoolklassen, studenten van film/mediaopleidingen en mediapedagogen en docenten.

  We bieden schoolklassen de gelegenheid om in het kader van een klassenuitje of lesopdracht een bezoek te brengen aan de Filmdagen. Neem voor meer informatie contact op met het Huis voor de Kunsten Limburg.

  Het filmprogramma van de Filmdagen Hückelhoven is GRATIS toegankelijk. De festivalorganisatie biedt bezoekers die meerdere dagen willen blijven de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief te overnachten in Hückelhoven. De kosten voor twee overnachtingen (incl. ontbijt, lunch en diner) bedragen:

  • € 60,- p.p. voor jongeren t/m 27 jaar (hotelovernachting in Hückelhoven)
  • € 100,- p.p. voor personen ouder dan 27 jaar (hotelovernachting in Hückelhoven)
  • € 35,- p.p. voor schoolklassen (overnachting in turnzaal van het Gymnasium)

  Dit jaar kunnen jongeren uit Nederlands-Limburg op zaterdag 19 november gebruik maken van een bus* die ’s ochtends vanaf station Maastricht via station Roermond naar Hückelhoven rijdt en weer terug (na afloop van het filmprogramma van die dag).
  * De bus rijdt alleen bij voldoende aanmeldingen!

  Neem vroegtijdig contact op met de festivalorganisatie om een overnachting en/of een plaats in de bus te reserveren!

  >>> MEER INFO EN AANMELDEN
  Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de Filmdagen Hückelhoven 2016 en/of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar Patricia Peters, consulent film & fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg, via ppeters@hklimburg.nl. Meer informatie over de Filmdagen Hückelhoven vind je
  en op www.filmtage-hueckelhoven.de/nl of de Facebookpagina van het festival. Lees meer
 • actueel

 • juli
 • 01 juli 2016 10:30 - 15:00 Voorlichtingsbijeenkomst Creative Europe Museumplein Limburg
  De Provincie Limburg organiseert in samenwerking met de Creative Europe Desk | DutchCulture op vrijdag 1 juli 2016 een voorlichtingsbijeenkomst over Europese subsidieprogramma’s voor culturele projecten. De provincie wil hiermee culturele…
  De Provincie Limburg organiseert in samenwerking met de Creative Europe Desk | DutchCulture op vrijdag 1 juli 2016 een voorlichtingsbijeenkomst over Europese subsidieprogramma’s voor culturele projecten. De provincie wil hiermee culturele instellingen uit alle kunstdisciplines informeren over de mogelijkheden van subsidie en kansen in Europa.  
   
  DutchCulture is een organisatie die zich richt op internationale culturele samenwerkingen. De medewerkers bieden advies en informatie over kansen voor erfgoed en cultuur in het internationale culturele veld. Tijdens de bijeenkomst geven zij een overzicht van mogelijkheden bij verschillende Europese subsidieprogramma’s. Daarbij wordt specifiek het subprogramma Cultuur binnen Creative Europe uitgelicht. Dit gebeurt aan de hand van praktijkvoorbeelden uit Limburg.
   
  Programma:
  10:30 - 11:00 uur: Registratie, koffie/thee
   
  11:00 - 11:15 uur: Welkomstwoord vanuit de provincie door Ger Koopmans, Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg.
   
  11:15 - 12:15 uur: Presentatie over DutchCulture en het Creative Europe programma door Klaartje Bult, programma manager Creative Europe.
   
  12:15 - 12:30 uur: Leo Swinkels, directeur Hogeschool Zuyd, vertelt over zijn ervaring met de Creative Europe aanvraag voor het (gehonoreerde) project PLETA.
  .
  12:30 - 13:30 uur Lunch
   
  13:30 - 14:00 uur: Maxime Zeef, adviseur Creative Europe en Erfgoed in Europa, gaat in op de verschillende (financierings)kansen voor erfgoed en cultuur binnen Europese subsidieprogramma’s.
   
  14:00 - 14:25 uur: Hans Gubbels, directeur Museumplein Limburg, vertelt over zijn ervaringen met Creative Europe en het Cube Design Museum.
   
  14:30 - 14:45 uur: Voorstelling in het Columbus Earth Theater, 'Zwart: een ondergrondse reis door de mijnen'.
   
  Tot slot hebben deelnemers de gelegenheid om het Cube Design Museum en Continium Discovery Center te bezoeken.  
   
  Praktische informatie:
  Datum: 1 juli 2016
  Tijd: 10:30- 14:45 uur
  Locatie: Cube Design Museum, Museumplein 2, Kerkrade
   
                                  
 • 02 juli 2016 - 03 juli 2016 De Domijnen presenteert: Geleen on Stage
  Op zaterdagavond 2 juli en zondagmiddag 3 juli schitteren theatergezelschappen uit Duitsland, België en Nederland op acht bijzondere locaties in Geleen onder de naam Geleen on Stage.

  Zo zijn er voorstellingen te zien in onder andere de oude…
  Op zaterdagavond 2 juli en zondagmiddag 3 juli schitteren theatergezelschappen uit Duitsland, België en Nederland op acht bijzondere locaties in Geleen onder de naam Geleen on Stage.

  Zo zijn er voorstellingen te zien in onder andere de oude raadzaal van het gemeentehuis, Manege ten Eysden, de hal in het Zuyderland Medisch Centrum en Brouwerij De Kroon.
  Niet alleen de locaties zijn verrassend, maar zeker ook de theatergezelschappen. Deze theatergroepen worden gecoacht door belangrijke spelers uit de theaterwereld waarbij
  Theater Karroessel het festivalhart vormt voor alle deelnemende theatergroepen.
  Van optredens van de studenten aan de DAT Kunstschule uit zusterstad Böblingen tot prijswinnaar Het Theaterlab uit Turnhout. Van vier jonge spelers van Karakter Collectief uit Vlaanderen tot speciaal voor Geleen on Stage samengestelde groepen als ad-hoc groep Uitgespeeld en Theatercollectief OMA dat samenwerkt met Het Laagland.

  Ook is er veel afwisseling in de genres en de verhalen zoals een komedie van Polly en Sonja Bouten (speciaal voor Geleen on Stage geschreven), een solovoorstelling van Monique Hendriks en bewegingstheater van studenten Dramatherapie uit Heerlen.
  Sommige verhalen zijn speciaal voor de locatie geschreven zoals Koude sokken dooien niet in Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook door Theatercollectief OMA en
  Ont-moeten van Tabula Rasa in Bibliotheek Geleen De Domijnen. Ook Het recht zal zijn loop hebben in Het Drossaardhuis door Ad-hoc groep Uitgespeeld werd speciaal met het oog op deze locatie geschreven.
  Het programma is zo opgezet dat bezoekers hun eigen route kunnen samenstellen en dwalend door Geleen de meest verrassende voorstellingen meemaken. De voorstellingen duren maximaal 20 minuten, en om de 45 minuten start steeds een nieuwe reeks voorstellingen.

  Datum: zaterdag 2 juli 2016, 19.30 uur - 20.15 uur - 21.00 uur - 21.45 uur
  zondag 3 juli 2016, 14.00 uur - 14.45 uur - 15.30 uur - 16.15 uur
  Locatie: o.a. oude raadzaal gemeentehuis, Manege ten Eysden, de hal in het Zuyderland Medisch Centrum
  Entree: reserveren via uitbalie.nl

  Lees meer
 • 03 juli 2016 13:00 - 17:00 Jaarlijkse Vlasdag in Eynderhoof Nederweert-Eind
  Op zondag 3 juli wordt in het openluchtmuseum Eynderhoof de jaarlijkse vlasdag gehouden.
  Tijdens deze dag kunnen de bezoekers uitgebreid informatie krijgen over het verbouwen van vlas, de vele bewerkingen die het vlas moet ondergaan om ten…
  Op zondag 3 juli wordt in het openluchtmuseum Eynderhoof de jaarlijkse vlasdag gehouden.
  Tijdens deze dag kunnen de bezoekers uitgebreid informatie krijgen over het verbouwen van vlas, de vele bewerkingen die het vlas moet ondergaan om ten slotte tot een linnen draad gesponnen te kunnen worden. In de heemtuin werd door eigen vrijwilligers het vlaszaad gezaaid, het heeft gebloeid met lila of witte bloemetjes en was rijp om te oogsten. Vlas wordt niet gemaaid. De plant wordt met de wortel uit de grond getrokken en daarna zorgvuldig behandeld, afhankelijk van het uiteindelijke eindproduct. De vrijwilligers van Eynderhoof zullen het vlas ook spinnen vanuit een vlas rok. Bijzonder aan de vlasdag van dit jaar is dat een enthousiaste groep spinsters uit Melick speciaal naar Eind komen om aan een workshop vlasspinnen deel te nemen om de fijne kneepjes van het vlas spinnen onder de knie te krijgen.

  Deze middag zullen er in het museum ook tal van kinderactiviteiten georganiseerd worden. Natuurlijk horen daar ook bijpassende activiteiten bij, zoals weven- spinnen, vlechten met repen stof, borduren, band- en heupweven. De vrijwilligers van de Linnenkamer van Eynderhoof hebben zich ten doel gesteld om alle vragen van de bezoekers te gaan beantwoorden maar er ook een uitermate leerzame en gezellige middag van te maken. Deze uitdaging zullen de dames beslist waar gaan maken.

  Zoals gebruikelijk op de zondagmiddag is het gehele museum volop in bedrijf. In de herberg is het weer genieten van het gebak dat door de eigen bakkers op ambachtelijk wijze is gebakken. Maar er wordt ook kaas gemaakt en boter gekarnd. De muzikale aankleding is deze middag in handen van ‘Fer Hendrix’.

  Datum: zondag 3 juli 2016, 13.00 uur – 17.30 uur
  Locatie: openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, Nederweert-Eind
  Entree: € 5,50 (kinderen 3 t/m 12 jaar: €2,50)

  Lees meer
 • 03 juli 2016 15:00 - 16:30 Zomerconcert Vrouwenkoor Thorensis
  Al jarenlang organiseert Vrouwenkoor Thorensis in juni een zomerconcert. Dit jaar vindt het concert plaats in de prachtige Basiliek van Sint Odiliënberg op zondagmiddag 3 juli 2016 om 15.00 uur.
   
  Thorensis brengt ieder jaar een gevarieerd…
  Al jarenlang organiseert Vrouwenkoor Thorensis in juni een zomerconcert. Dit jaar vindt het concert plaats in de prachtige Basiliek van Sint Odiliënberg op zondagmiddag 3 juli 2016 om 15.00 uur.
   
  Thorensis brengt ieder jaar een gevarieerd programma. Eerder werkte ze samen met beide harmoniën van Thorn, met zangensemble Fusion, met vocal Group Almoos Kloos, maar ook met solisten op piano, cello of saxofoon en met toneelvereniging Applaus.
   
  Op 3 juli wordt de eerdere samenwerking met Gregoriaans mannenkoor Schola Cantorum van het Ward Instituut te Roermond nieuw leven ingeblazen. De prachtige ruimte en akoestiek van de Basiliek vraagt om een religieus programma. Thorensis zal onder leiding van dirigente Esther Zaad de “Peace Mass” van de Britse componist Bob Chilcott uitvoeren, een prachtige moderne mis. Het orgel wordt bespeeld door Arno Kerkhof, die ook een tweetal solostukken ten gehore zal brengen. De Schola brengt onder leiding van Cyriel Tonnaer een Gregoriaans repertoire.
   
   
  Datum: 3 juli 2016
  Tijd: 15.00 uur
  Locatie: Basiliek St Odiliënberg
  Entree: € 10,00 (kaartverkoop aan de kassa)

  Lees meer
 • 03 juli 2016 15:00 - 17:00 De philharmonie zuidnederland meets HAFA-orkesten van de LBM - Arcen
  De philharmonie zuidnederland komt naar je toe deze zomer! Het had zomaar de slogan van dit initiatief kunnen zijn, waarbij beroepsmusici terugkeren naar hun ‘roots’ in de provincie om samen met lokale harmonieën en fanfares een concert…
  De philharmonie zuidnederland komt naar je toe deze zomer! Het had zomaar de slogan van dit initiatief kunnen zijn, waarbij beroepsmusici terugkeren naar hun ‘roots’ in de provincie om samen met lokale harmonieën en fanfares een concert te verzorgen. Een cultureel centrum, een gymzaal of de kerk, ze zouden zomaar het decor kunnen vormen voor dit unieke concert waarbij de lokale muziekvereniging voor de pauze speelt en philharmonie zuidnederland na de pauze optreedt. Een decor waar de liefde voor muziek jong en oud, amateur en professional bij elkaar brengt. Deze HAFA-concertreeks van philharmonie zuidnederland in Limburg bestaat uit vier concerten die plaatsvinden van 23 juni tot en met 3 juli a.s.
   
  Na het succes van vorig jaar is dit de tweede keer dat philharmonie zuidnederland de provincie Limburg in gaat om samen met lokale muziekverenigingen een concert te verzorgen. En daar blijft het niet bij in deze samenwerking. Een aantal finalisten van de solistenconcoursen van de Limburgse Bond van Muziek­gezelschappen (LBM) soleert bij het optreden van philharmonie zuidnederland. Daarnaast geven diverse musici van het beroepsorkest workshops aan de leden van de lokale verenigingen of treden als solist op bij een concertwerk van de harmonieën en fanfares. De dirigenten van de muziekverenigingen zien we terug op de bok voor philharmonie zuidnederland. Zij krijgen de kans om tijdens het concert een professioneel orkest te dirigeren. In de voorbereiding naar deze concerten hebben zij masterclasses kunnen volgen van Jan Cober, onder wiens leiding philharmonie zuidnederland staat in deze concertreeks in Limburg.
   
  Gelegenheidskwintet
  In Limburg is van vijf solisten van de Finale Jonge Solisten van de LBM een gelegenheidskwintet gevormd, bestaande uit: Sophie Schreurs – klarinet, Camiel Lemmens – hoorn, Puck Brouwers – fluit, Liesbeth Rompelberg – fagot en Samuel Agustín Aguirre – hobo. Zij zullen samen met philharmonie zuidnederland de wereldpremière verzorgen van Concert voor Blaaskwintet en Symfonieorkest van Vincent Ewald dat speciaal voor deze gelegenheid is gearrangeerd door Christiaan Janssen.
   
  Kortom, een uniek samenwerkingsproject tussen amateurs en professionals dat resulteert in vier sprankelende concerten in Limburg. De kaartverkoop van deze concerten loopt via de organiserende fanfare of harmonie.
   
  Koninklijke Harmonie van Arcen
  Datum: zondag 3 juli 2016, 15.00 uur (ovb)
  Locatie: Kasteeltuinen, Arcen

  Lees meer
 • 06 juli 2016 13:00 - 17:00 Bakdag voor kids in Eynderhoof Nederweert-Eind
  Woensdag 6 juli is het weer de eerste woensdag van de maand. Dat betekent in het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof: bakdag! Kinderen kunnen dan als echte bakkertjes, compleet in kledij, aan de slag met mengen, kneden, rollen, vlechten en tot…
  Woensdag 6 juli is het weer de eerste woensdag van de maand. Dat betekent in het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof: bakdag! Kinderen kunnen dan als echte bakkertjes, compleet in kledij, aan de slag met mengen, kneden, rollen, vlechten en tot slot…dan gaat het deeg de oven, maar daar zorgen de bakkers zelf voor. Veiligheid staat voor alles in Eynderhoof.
   
  Als de bakkers klaar zijn, kunnen de kinderen langs bij de touwslager om daar op een ouderwetse maar daarmee ook degelijke manier een springtouw te draaien. Verder is voor de jeugd van alles te zien en te beleven in dit originele museum en hebben de kinderen zin om een leuk en ouderwets liedje mee te zinden dan kunnen ze aanschuiven bij Clown Guit die met zijn gitaar de mooiste en leukste liedjes zal begeleiden. En als de kinderen zich amuseren hebben de ouders een hele mooie en gezellige middag op het terras bij de herberg. Kortom weer alle ingrediënten aanwezig voor een ouderwetse en ongedwongen gezellige middag voor klein als groot. En mocht het weer een beetje tegen zitten dan laat dat zeker de pret niet drukken!
   
  Datum: woensdag 6 juli 2016, 13.00 uur – 17.30 uur
  Locatie: openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, Nederweert-Eind
  Entree: € 5,50 (kinderen 3 t/m 12 jaar: €2,50)

  Lees meer
 • 06 juli 2016 20:00 - 22:00 Joost de Vries ontmoet Marjolijn van Heemstra bij Van Eyk
  Op uitnodiging van onze huidige writer-in-residence Joost de Vries komt schrijver, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra naar de Van Eyck.
  Op woensdag 6 juli om 20.00 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven,…
  Op uitnodiging van onze huidige writer-in-residence Joost de Vries komt schrijver, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra naar de Van Eyck.
  Op woensdag 6 juli om 20.00 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

  Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs; in 2013 publiceerde hij De republiek, waarmee hij de Gouden Boekenuil won, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen, en nominaties binnensleepte voor onder meer de BNG Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs.

  Joost de Vries verblijft drie maanden aan de Van Eyck als writer-in-residence. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds.

  Marjolijn van Heemstra (1981) is theatermaker, journalist, schrijver en dichter. In 2010 kwam haar dichtbundel Als Mozes had doorgevraagd uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs en bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs. In 2012 debuteerde Van Heemstra met de roman De laatste Aedema. In 2014 verscheen haar meest recente poëziebundel Meer hoef dan voet.

  Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010) en Acedia (2014). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift Terras en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck.

  Datum: woensdag 6 juli 2016, 20.00 uur
  Locatie: Van Eyk, Academieplein 1, Maastricht
  Entree: Vrije toegang

  Lees meer
 • 07 juli 2016 19:30 - 21:00 Lezing Hugo Kolstee: Alle kathedralen en basilieken van Nederland
  Donderdag 7 juli om 19.30 uur geeft Hugo Kolstee een lezing over zijn boek ‘Alle kathedralen en basilieken van Nederland’. Dit boekje gaat over alle zeven kathedralen en vijfentwintig basilieken van ons land. Twee kerken zijn kathedraal…
  Donderdag 7 juli om 19.30 uur geeft Hugo Kolstee een lezing over zijn boek ‘Alle kathedralen en basilieken van Nederland’. Dit boekje gaat over alle zeven kathedralen en vijfentwintig basilieken van ons land. Twee kerken zijn kathedraal en basiliek tegelijk. Wat is een kathedraal of een basiliek? Bij elke kerk wordt kort iets over de plaatselijke geschiedenis, architectuur, interieur, klokken en orgels verteld. Patroonheiligen en tradities als processies en ommegangen komen aan de orde. Bij de basilieken wordt datum en reden van verheffing vermeld en bij de kathedralen komen de bisdommen, nu en in het verleden, ter sprake. Het boekje is zowel bestemd voor de geïnteresseerde leek als voor alle mensen die  katholieke kerken eigenlijk alleen van buiten kennen en wel eens zouden willen weten wat daarin allemaal te zien en te horen is. De lezing is gratis toegankelijk.

  Hugo Kolstee (1942) studeerde  enige jaren bouwkunde en werkte als arts in en buiten Nederland. Hij voer ook als scheepsarts op drie-mast zeilschepen o.a. naar Antarctica. Toen hij bij ‘toeval’ in een basiliek kwam, ging er een wereld voor hem open en besloot hij vanwege zijn interesse voor bouwkunde en geschiedenis ze allemaal te bezoeken, te fotograferen en kort te beschrijven.

  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Maastricht
   
  Lees meer
 • 09 juli 2016 15:00 - 16:30 Uitreiking Leo Herberghs Poëzieprijs
  Op zaterdag 9 juli 2016 om 15.00 uur openen de deuren voor de derde Leo Herberghs Poëzieprijs die uitgereikt wordt door stichting Dichter in Beeld. De winnende dichter ontvangt € 750,- en schrijft een kort gedicht dat door stichting Dichter…

  Op zaterdag 9 juli 2016 om 15.00 uur openen de deuren voor de derde Leo Herberghs Poëzieprijs die uitgereikt wordt door stichting Dichter in Beeld. De winnende dichter ontvangt € 750,- en schrijft een kort gedicht dat door stichting Dichter in Beeld wordt uitgevoerd in een poëtische boomstam en geplaatst in het Limburgs landschap. Studenten Amber Haddad, jazz zangeres en pianist David Demuynck van Conservatorium Maastricht zorgen voor muziek. Er is gratis koffie, thee en literaire koek.

  De Leo Herberghs Poëzieprijs wordt gedurende vijf jaar jaarlijks uitgereikt en is mogelijk gemaakt door een schenking van Leo en Cis Herberghs. Eerder wonnen Kreek Daey Ouwens (2014) en Emma Crebolder (2015) de prijs. De literaire boomstammen met hun dichtregels liggen in Voerendaal. Info dichterinbeeld.nl

  Start literaire programma om 15.30 uur.
  Locatie: filmzaal Schunck* Glaspaleis (5e etage), Bongerd 18, Heerlen
  Toegang is gratis


  Lees meer
 • 09 juli 2016 19:30 - 22:00 Midzomerconcert Pro Musica en Melodie der Peel
  Op zaterdag 9 juli vindt in openluchtmuseum Eynderhoof traditioneel het Midzomerconcert plaats van harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind en Melodie der Peel uit Ospel. Beide muziekverenigingen zullen samen één groot orkest vormen en zorgen…
  Op zaterdag 9 juli vindt in openluchtmuseum Eynderhoof traditioneel het Midzomerconcert plaats van harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind en Melodie der Peel uit Ospel. Beide muziekverenigingen zullen samen één groot orkest vormen en zorgen voor een heerlijke avond. Als solisten zullen Tevens zullen er enkele vocalisten optreden tijdens deze mooie muziekavond in het sfeervolle openluchtmuseum Eynderhoof.
   
  Datum: zaterdag 9 juli 2016, 19.30 uur
  Locatie: openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, Nederweert- Eind
  Entree: € 5,00 (inclusief koffie met vlaai)

  Lees meer
 • 15 juli 2016 21:30 - 23:00 Opera Dido en Aeneas van Chorale Valkenburg
  Op vrijdag 15 juli vindt in het openluchttheater in Valkenburg de operaproductie Dido en Aeneas van Chorale Valkenburg plaats. Op deze zomerse avond wordt het publiek meegenomen in het verhaal van de barokopera en tevens het meesterwerk van…
  Op vrijdag 15 juli vindt in het openluchttheater in Valkenburg de operaproductie Dido en Aeneas van Chorale Valkenburg plaats. Op deze zomerse avond wordt het publiek meegenomen in het verhaal van de barokopera en tevens het meesterwerk van Purcell. Het sprookjesachtige decor van het openluchttheater maakt deze avond compleet.
   
  Het koor
  Het repertoire van Chorale Valkenburg bestaat uit opera, musical en kerkelijke muziek.
  Het koor is in de eerste plaats een opera- en musicalkoor. Chorale Valkenburg neemt ook actief deel aan het Valkenburgse culturele en maatschappelijke leven. Dat doen ze door deel te nemen aan gezamenlijk georganiseerde culturele activiteiten én door in beide centrumkerken regelmatig een mis op te luisteren.
   
  Datum: 15 juli 2016
  Locatie: Openluchttheater Valkenburg
  Entree: €15,00

  Klik hier om de poster te bekijken.
  Klik hier voor het reserveren van tickets.
  Lees meer
 • 16 juli 2016 10:00 - 19:00 Jubileumdag Limburgse Bond van Tamboerkorpsen
  De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen viert dit jaar het 50 jarig bestaan van haar districten. Dat viert de LBT  op vrijdag 15 juli en zaterdag 16 juli 2016.
   
  Op vrijdag is er uitsluitend voor genodigden een bijeenkomst. Maar op zaterdag…
  De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen viert dit jaar het 50 jarig bestaan van haar districten. Dat viert de LBT  op vrijdag 15 juli en zaterdag 16 juli 2016.
   
  Op vrijdag is er uitsluitend voor genodigden een bijeenkomst. Maar op zaterdag 16 juli is het muzikale jubileum voor iedereen toegankelijk.
  De dag start al om 10.00 uur met een opening in Sporthal Rumpen, Brunssum. Vervolgens treden er op diverse aangegeven plekken korpsen op die entertainment bieden met muziek en dans.

  Om 15.15 uur start een optocht die door Brussum trekt en om 18.30 uur wordt wedereom in Sporthal Rumpen, Brunssum de dag feestelijk afgesloten met het gezamenlijk spelen van het Limburgs volkslied.

  Deelnemende korpsen:
  • Bazuinenkorps Jong Leven, Brunssum 
  • Edelweiss Jachthoornkorps, Heerlen  
  • Corio Showband, Heerlen  
  • Drumfanfare Irene Lucia, Beek 
  • Slagwerkgroep Fanfare St.Joseph, Sittard  
  • Drumband Fanfare St.Caecilia, Spaubeek   
  • Drumband St.Rochus, Hulsberg 
  • Drumband Harmonie St. Gertrudis, Wijlre
  • Drumband Les Amis, Ransdaal 
  • Drumband Harmonie St.David, Voerendaal  
  • Drumband St. Caecilia, Mechelen
  • Drumband Harmonie St. Petrus, Gulpen   
  • Elisabeth Majorette en Twirl, Sittard
  • Parcifal, Brunssum
  • St. Cecilia 1866, Geleen
  • Explosion, Beek
  • MD, Meijel

  Lees meer
 • 23 juli 2016 15:00 - 18:30 Workshop traditionele Japanse dans | Atsushi Heki
  De traditionele Japanse dans wordt in Japan ‘Mai’ genoemd en betekent ‘non-verbale communicatie’. De Mai, ontwikkelt in het de laatste jaren van 1800 en het begin van 1900, kent vele invloeden uit het westen van Japan. Het is ontstaan…
  De traditionele Japanse dans wordt in Japan ‘Mai’ genoemd en betekent ‘non-verbale communicatie’. De Mai, ontwikkelt in het de laatste jaren van 1800 en het begin van 1900, kent vele invloeden uit het westen van Japan. Het is ontstaan uit de combinatie van ontelbare Japanse dansen van verschillende regio’s en dorpen uit het hele land. Deze dansen zijn met elkaar verweven totdat de Mai ontstond.
   
  In de workshop leer je technieken en de basis die horen bij de Mai. Ook zal er na de workshop een performance zijn van choreograaf, danser en musicus Atsuki Heki. Deze choreograaf is geboren in Kyoto. Hij studeerde contemporary- en traditionele Japanse dans en werkt over de hele wereld.
   
  Datum: 23 juli 2016, 15.00 uur – 18.30 uur
  Locatie: Dansstudio AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113, Maastricht
  Kosten: € 50,00
   
  Voor meer informatie en inschrijving kun je contact opnemen via e-mail.

  Lees meer
 • 24 juli 2016 00:00 - 00:00 Harmonie De Vriendenkrans uit Heel te gast in Oostenrijk
  Op 24 juli a.s. concerteert Harmonie De Vriendenkrans uit Heel op een zeer bijzondere plek: de Innenhof van de Kaiserlichen Hofburg in Innsbruck. De vereniging neemt dan deel aan de Innsbrucker Promenadenkonzerte, een prestigieuze concertreeks…
  Op 24 juli a.s. concerteert Harmonie De Vriendenkrans uit Heel op een zeer bijzondere plek: de Innenhof van de Kaiserlichen Hofburg in Innsbruck. De vereniging neemt dan deel aan de Innsbrucker Promenadenkonzerte, een prestigieuze concertreeks in de historische binnenstad van deze Oostenrijkse stad.

  Na haar succesvolle concoursoptreden in oktober vorig jaar werd de Heelse muziekvereniging door de organisatie van de concertserie uitgenodigd om deel te nemen aan dit culturele zomerevenement. De Innsbrucker Promenadeconcerten zijn al meer dan twintig jaar een begrip bij muziekliefhebbers uit Oostenrijk en ver daarbuiten. Een maand lang verzorgen professionele en amateurorkesten uit heel Europa concerten op een van de mooiste pleinen van Oostenrijk. De opzet is bijzonder, want het orkest komt spelend op en begeleidt op deze manier het publiek naar de concertlocatie. Daarna zal de harmonie een avondvullend concert verzorgen o.a. met medewerking van Raoul Steffani. Deze succesvolle jonge bariton werkte al eerder samen met het harmonieorkest en won eerder dit jaar het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

  Harmonie de Vriendenkrans plant rondom dit bijzondere optreden een vierdaagse concertreis met een try-out concert in de Stadthalle Hornberg in Zuid-Duitsland.
 • augustus
 • 07 augustus 2016 14:00 - 15:30samenwerkings project 17e Literaire Zomer met Karin Köhler
  In het kader van het Nederlands/Duitse literatuurproject ontvangt Centre Céramique in Maastricht deze middag Karin Köhler (1974), schrijfster van de Top Tien verhalenbundel Vuurpijlen vangen in 2015 uitgekomen bij uitgeverij Podium. Het is…
  In het kader van het Nederlands/Duitse literatuurproject ontvangt Centre Céramique in Maastricht deze middag Karin Köhler (1974), schrijfster van de Top Tien verhalenbundel Vuurpijlen vangen in 2015 uitgekomen bij uitgeverij Podium. Het is de vertaling van het Duitse Wir haben Raketen geangelt. De bundel is in Duitsland maar zeker ook in Nederland zeer goed ontvangen door pers en lezers.

  De lezing van Karin Köhler zal simultaan in het Nederlands worden vertaald.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00.

  Ga voor meer informatie over het programma van de Literaire zomer/ Literarischer Sommer 2016 naar www.literarischer-sommer.eu.

  Lees meer
 • 14 augustus 2016 14:30 - 15:30 Lezing Van Louis Couperus tot Hendrik Groen
  Ouder worden in de literatuur door Jet Van Aalst met als speciale gast Irma van Hoof.

  Hoe kijken romanschrijvers naar oudere mensen en hoe beleven dichters hun ouder worden? Neerlandica Jet van Aalst geeft een literaire lezing over het thema.…
  Ouder worden in de literatuur door Jet Van Aalst met als speciale gast Irma van Hoof.

  Hoe kijken romanschrijvers naar oudere mensen en hoe beleven dichters hun ouder worden? Neerlandica Jet van Aalst geeft een literaire lezing over het thema. Speciale gast is Irma van Hoof (actrice & zangeres, bekend o.m. van Rommedoe). Zij draagt de monoloog voor van mevrouw Ottillie uit Couperus’ ‘Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan’. Jet van Aalst haalt gedichten aan van Remco Campert, Judith Herzberg, Adriaan Morrïen en Emma Crebolder. En ze vertelt over Maarten Klein uit Bernlefs ‘Hersenschimmen’, over Kniertje uit Heijermans ‘Hoop van Zegen’ over Mevrouw Verona uit Dimitri Verhulst ’ Mevrouw Verona daalt de heuvel af’ en over de moeder uit ‘Moedervlekken’ van Arnon Grunberg. Deelname: €5,50 / €4,50 voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop), inclusief koffie/thee.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nlof 043 350 56 00.

  Lees meer
 • 21 augustus 2016 14:30 - 16:30 Poëziewandeling door het Jekerkwartier o.l.v. Jet van Aalst
  Wandeling door het schilderachtige stadsdeel van Maastricht met watermolens en stadswallen. Het Jekerkwartier vraagt om poëzie!

  De kleine rivier de Jeker komt in het park de oude stad binnen en stroomt na een kronkelige route de stad weer…
  Wandeling door het schilderachtige stadsdeel van Maastricht met watermolens en stadswallen. Het Jekerkwartier vraagt om poëzie!

  De kleine rivier de Jeker komt in het park de oude stad binnen en stroomt na een kronkelige route de stad weer uit en de Maas in. Vroeger lagen langs de Jeker vele watermolens die van belang waren voor de wol-, graan- en papierproductie. Gelukkig zijn er nog verschillende bewaard gebleven. Neerlandica Jet van Aalst neemt u mee door dit oude pittoreske deel van Maastricht over de stadsmuren en langs de watermolens.

  Startpunt: Pesthuys, Vijfkoppen 1, Maastricht
  Deelname: € 5,- (incl. reader met gedichten)
  Aanmelden: info@vlammaastricht.nl

  Lees meer
 • 31 augustus 2016 00:00 - 00:00samenwerkings project Deadline inleveren scriptie voor Kremers Award
  Win €5.000 met je scriptie of proefschrift! 

  De Kremers Award is een scriptieprijs met een totaal prijzengeld van €18.000 te verdienen voor Hbo-, WO- en PhD-scripties. Studenten en alumni kunnen tot 31 augustus 2016 hun scripties inzenden…
  Win €5.000 met je scriptie of proefschrift! 
  De Kremers Award is een scriptieprijs met een totaal prijzengeld van €18.000 te verdienen voor Hbo-, WO- en PhD-scripties. Studenten en alumni kunnen tot 31 augustus 2016 hun scripties inzenden die te maken hebben met het onderwerp ‘innovatieve scenario’s voor sociaaleconomische ontwikkeling van een regio.

  Kijk het promotiefilmpje via deze link: https://goo.gl/24FZMt

  Onderwerp
  Scripties kunnen bijvoorbeeld gaan over de effecten voor een regio van het verdwijnen van een dominante economische sector en een hieraan verbonden herstructurering, fusies, productinnovatie, innovatie op het gebied van arbeidsmobiliteit etc. Maar ook investeringen in niet-materiele zaken, zoals onderwijs, cultuur die bijdragen aan de ontwikkeling van een regio. Scripties die in brede zin de meer sociologische aspecten van een regionale ontwikkeling als onderwerp hebben zouden ook goed kunnen scoren.

  Beloning
  Als deze studies van goede kwaliteit zijn staat er een aanzienlijke beloning tegenover; €5.000 voor de beste universitaire studie (bachelor of master), €5.000 voor het beste proefschrift, €5.000 voor de beste hbo-studie en daarnaast nog twee stimuleringsprijzen van €1.500 voor zowel de hbo- als wo-categorie.

  Stichting Behoud Mijnhistorie
  De prijs is ingesteld door de Stichting Behoud Mijnhistorie om studenten te stimuleren zich in hun studies te interesseren voor de dynamische en vernieuwende ontwikkeling van regio’s op sociaal en economisch gebied. Op deze manier wil de stichting de lessen geleerd uit de imposante herstructurering van Zuid-Limburg na het sluiten van de mijnen blijvend onder de aandacht brengen. In 2013 verscheen in dit kader reeds de studie Na de mijnsluiting, waarin de lange termijneffecten (1965-2010) van de herontwikkeling na de mijnsluitingen in kaart zijn gebracht.

  Procedure
  Om mee te dingen moeten scripties en proefschriften vóór 31 augustus 2016 worden ingediend via www.kremersaward.nl. Als voertaal wordt Nederlands en Engels geaccepteerd. De scripties dienen door de onderwijsinstelling te zijn beoordeeld en goed bevonden in de periode tussen 1 september 2013 en 31 augustus 2016. Aan de proefschriften moet een doctoraat zijn verbonden in de periode tussen 1 januari 2012 en 31 augustus 2016. In de beoordeling wordt naast de goede theoretische fundering ook de toepasbaarheid van het ontwikkelde gedachtengoed meegewogen.
  Lees meer
 • september
 • 01 september 2016 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Retorica in het voortgezet onderwijs door André van Dijk
  Wat houdt anno 2016 onderwijs in welsprekendheid in? Binnen het kader van cultureel klassieke vorming nemen leerlingen uit de bovenbouw van het gymnasium van het Sint-Maartenscollege deel aan een programma dat zijn vertrekpunt vindt in Athene…
  Wat houdt anno 2016 onderwijs in welsprekendheid in? Binnen het kader van cultureel klassieke vorming nemen leerlingen uit de bovenbouw van het gymnasium van het Sint-Maartenscollege deel aan een programma dat zijn vertrekpunt vindt in Athene en Rome.  Perikles, Demosthenes, Aristoteles, Cicero, Quintilianus: redenaars en theoretici die zich bezonnen hebben op effectieve communicatie. Aan de hand van hedendaagse voorbeelden bespreken we de verwevenheid van de Oudheid met de eigentijdse redevoeringen.

  André van Dijk (1949) is momenteel werknemer van het LVO en als docent retorica werkzaam aan het Sint-Maartenscollege Maastricht.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis
  Lees meer
 • 04 september 2016 14:00 - 18:00samenwerkings project Schwob leesclubfestival in Maastricht: primeur in Limburg!
  Op zondagmiddag 4 september 2016 vindt op zes bijzondere locaties in het hart van Maastricht het Schwob Leesclubfestival plaats, een initiatief van het Nederlands Letterenfonds. Maastricht sluit hiermee samen met Groningen aan bij Utrecht, dat…
  Op zondagmiddag 4 september 2016 vindt op zes bijzondere locaties in het hart van Maastricht het Schwob Leesclubfestival plaats, een initiatief van het Nederlands Letterenfonds. Maastricht sluit hiermee samen met Groningen aan bij Utrecht, dat de primeur had met een zeer geslaagde eerste editie. De middag staat volledig in het teken van vergeten klassiekers uit de twintigste eeuw die onlangs opnieuw zijn uitgegeven. Het gaat om literatuur uit Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noord-Amerika en Rusland. Deze boeken worden twee uur lang besproken in leesclubs onder begeleiding van bekende en lokale boekenambassadeurs. Vervolgens wordt de middag feestelijk afgesloten met een borrel in de Van Eyck Academie. Tickets kosten 25 euro inclusief het betreffende boek en een drankje na afloop. Bestellen kan via  www.libris.nl/dominicanen/schwob . Wees er snel bij, want er zijn per leesclub slechts 15 plekken beschikbaar. Bovendien heeft u het boek dan nog voor de zomer(vakantie) in huis. 

  Programma:
  14.00-16.00 uur leesclubs op diverse locaties in de stad
  16.30-18.00 uur afsluitend Schwobfest in de Van Eyck Academie

  U kunt kiezen uit de volgende titels/locaties:
  - Irmgard Keun - Kind van alle landen (Duitsland, 1938)
  Een meisje van tien beschrijft haar omzwervingen met haar schrijvende ouders door Europa in ballingschap, geïnspireerd op de relatie van Keun met Joseph Roth.
  Ambassaseur: Bart-Jan de Graaf, cultuurhistoricus
  Locatie: Drukkunstmuseum, Jodenstraat 22
  - Boris Pasternak - Dokter Zjivago  (Rusland, 1957)
  Ode aan de menselijkheid, verpakt in een overrompelende roman en een pakkend liefdesverhaal, in een nieuwe vertaling.
  Ambassadeur: Sjeng Scheijen, slavist
  Locatie: Pesthuyspodium, Vijfkoppen 1
  - Clarice Lispector - De ontdekking van de wereld  (Brazilië, 1968/1973)
  De meest vernieuwende schrijfster van de Zuid-Amerikaanse literatuur voor het eerst vertaald in het Nederlands, met columns die haar in Brazilië beroemd maakten bij het brede publiek.
  Ambassadeur: Koen Eykhout, recensent
  Locatie: Tuinhuis van kunstencentrum Marres, Capucijnenstraat 98
  - Josepha Mendels - Je wist het toch (Nederland, 1948)
  Een herontdekking van deze Groningse schrijfster over een onmogelijke liefde tussen twee ballingen in Londen tijdens de Tweede Weredoorlog.
  Ambassadeur: Jet van Aalst, neerlandica
  Locatie: Centre Céramique, Avenue Céramique 50
  - Ernst J. Gaines - Een les voor het sterven  (VS, 1993)
  Een dorpsleraar in Louisiana probeert een zwarte jongen op 'deathrow' in de jaren veertig zijn waardigheid terug te geven.
  Ambassadeur: Roman Helinski (onder voorbehoud)
  Locatie: Van Eyck Academie, Academieplein 1
  - Maurice Leblanc - Arsène Lupin, Gentleman-inbreker  (Frankrijk, 1907)
  Het Franse antwoord op Sherlock Holmes en onmiddellijk een groot succes. Tot zijn bewonderaars hoorden T.S.Eliot en Jean Paul Sartre.
  Ambassadeur: Govert Derix, filosoof en schrijver
  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Dominikanerkerkstraat 1

  Voor meer informatie over de boeken: www.schwob.nl
  Tickets: € 25,-  (inclusief het boek en 1 drankje na afloop)
  Inschrijven en aanmelden: www.libris.nl/dominicanen/schwob. Na betaling kunt u daar het boek ophalen.
  Organisatie: Maastricht Boekenstad i.s.m. Boekhandel Dominicanen en Huis voor de Kunsten Limburg.

  Marcel Schwob
  De naam Schwob is ontleend aan de Franse schrijver, essayist en vertaler Marcel Schwob (1867-1905), die destijds grote bekendheid genoot. Hij onderhield contacten met een breed en divers palet aan auteurs, waaronder Paul Valéry, Oscar Wilde en Alfred Jarry, en gold als een erudiet kenner van de wereldliteratuur met een voorkeur voor het marginale of vreemde.
  Lees meer
 • 11 september 2016 11:30 - 17:00eigen project Schrijf, schrijver, schrijfst 2016
  Met o.a. Walter van den Berg, Joke van Leeuwen, Francine Oomen, Marcel Ruijters en Joyce Spijker. 

  Op zondag 11 september vindt de derde editie van ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’ plaats. Ditmaal wordt SCHUNCK* in Heerlen omgetoverd…
  Met o.a. Walter van den Berg, Joke van Leeuwen, Francine Oomen, Marcel Ruijters en Joyce Spijker. 

  Op zondag 11 september vindt de derde editie van ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’ plaats. Ditmaal wordt SCHUNCK* in Heerlen omgetoverd tot het walhalla voor schrijvers en lezers. Schuif aan bij interviews met auteurs, geniet van optredens of neem zelf de pen ter hand in een van de workshops. Het is dé dag om je te laten inspireren door schrijven, schrijvers en allerlei aanverwante zaken! Met dit jaar in het bijzonder veel aandacht voor crossovers tussen taal en beeld.
   
  Marcel Ruijters, internationaal bekend stripmaker en winnaar van de Stripschapprijs 2015, maakt zijn opwachting voor een interview met presentator Leon Verdonschot. Ook geeft hij een workshop over het maken van beeldverhalen. Dit naar aanleiding van zijn vorig jaar verschenen graphic novel over het leven van Jheronimus Bosch. Schrijver Walter van den Berg, van wie in 2016 de veel bejubelde roman Schuld verscheen (Boek van de Maand bij DWDD) die verfilmd wordt door de Limburgse regisseur Remy van Heugten, wordt geïnterviewd en geeft een schrijfworkshop ‘van proza tot filmscenario’. Thrillerauteur Joyce Spijker geeft een workshop marketing voor schrijvers.
   
  Ook aan de jeugd is gedacht: schrijfster Francine Oomen, zeer bekend van de boeken (en o.a. ook tv-serie) Hoe overleef ik…, wordt niet alleen geïnterviewd, ze geeft ook een schrijfworkshop voor 10 t/m 13-jarigen en er is een meet & greet. En dan is er nog Joke van Leeuwen! Behalve meermaals bekroond schrijfster van proza en poëzie voor kinderen en volwassenen, is zij ook illustrator en performer. Tijdens ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’ komen we alles te weten over haar indrukwekkende carrière.
   
  In de centrale hal van SCHUNCK* gaat het feest de hele dag door. Hier is een informatiemarkt met een uitgebreide boekenstand (plus signeersessies van optredende auteurs), stands van Limburgse uitgeverijen, informatie over schrijfcursussen en meer. Zodra het volledige programma rond is, verschijnt dit op www.hklimburg.nl/schrijversdag en is inschrijven voor de workshops mogelijk. 
   
  Deze editie van ‘Schrijf, schrijver, schrijfst’ wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met SCHUNCK* en het Letterkundig Centrum Limburg.
 • 11 september 2016 14:00 - 16:30 'In Vuur en Vlam' tijdens Parcours Maastricht
  De VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) presenteert tijdens het Parcours, de uitmarkt van Maastricht:
  IN VUUR EN VLAM
  Op deze dag zal er poëzie en proza met een Limburgs vonkje ten gehore worden gebracht. Daarnaast worden…
  De VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) presenteert tijdens het Parcours, de uitmarkt van Maastricht:
  IN VUUR EN VLAM
  Op deze dag zal er poëzie en proza met een Limburgs vonkje ten gehore worden gebracht. Daarnaast worden een selectie gedichten en verhalen in het ABN en dialect voorgedragen door leden van Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht (VLAM).

  Locatie: Hotel De Pauwenhof, Boschstraat 70, Maastricht
  Het programma vindt drie keer op de volgende tijden plaats:
  14.00-14.30 uur
  15.00-15.30 uur
  16.00-16.30 uur
  Lees meer
 • 17 september 2016 - 18 september 2016 34ste Nacht van de Poëzie
  Een van de grootste Zuid-Afrikaanse schrijvers van dit moment, Marlene van Niekerk, maakt zaterdag 17 september haar debuut op de Nacht van de Poëzie in Utrecht. Ook P.C. Hooftprijswinnaar Eva Gerlach en schrijver van jeugdpoëzie Edward van…
  Een van de grootste Zuid-Afrikaanse schrijvers van dit moment, Marlene van Niekerk, maakt zaterdag 17 september haar debuut op de Nacht van de Poëzie in Utrecht. Ook P.C. Hooftprijswinnaar Eva Gerlach en schrijver van jeugdpoëzie Edward van de Vendel zijn toegevoegd aan de line-up. 

  Het jaarlijkse poëziefestival in de Grote Zaal van TivoliVredenburg vindt dit jaar voor de 34ste keer plaats. De 19 Nachtdichters die van 20.00 tot ±03.00 uur het stokje aan elkaar doorgeven, vertegenwoordigen samen het beste wat de hedendaagse Nederlandstalige poëzie in de brede zin te bieden heeft; in Nederland, Vlaanderen én daarbuiten. De optredens van Anna Enquist, Charles Ducal, Charlotte Van den Broeck, Anne Vegter en Joke van Leeuwen werden eerder al bekendgemaakt.
   
  34ste Nacht van de Poëzie
  zaterdag 17 september 2016
  20.00 - ±03.00 uur | TivoliVredenburg, Utrecht
  toegang: €10 - €29,50 (incl. Nachtbundel 2016 met veelal ongepubliceerde gedichten van de optredende dichters)
  (naast reguliere kaarten zijn er ook kaarten beschikbaar i.c.m. een hotelovernachting & Nacht de Luxe arrangementen met o.a. een vaste plaats)
 • 25 september 2016 14:00 - 21:00 Jubileumconcert zangvereniging St. Caecilia Ottersum
  Op 25 september om 14.00 uur en 19.30 uur vindt op Landgoed Roepaen, Ottersum het grote jubileumconcert van zangvereniging St. Caecilia Ottersum plaats. De concerten hebben het thema ’75 jaar jong’ dat natuurlijk gebaseerd is op het 75-jarig…
  Op 25 september om 14.00 uur en 19.30 uur vindt op Landgoed Roepaen, Ottersum het grote jubileumconcert van zangvereniging St. Caecilia Ottersum plaats. De concerten hebben het thema ’75 jaar jong’ dat natuurlijk gebaseerd is op het 75-jarig bestaan van de zangvereniging.

  Programma
  Het eerste gedeelte van het concert bestaat uit vijf delen van het klassieke werk Stabat Mater van componist Karl Jenkins. Tijdens dit werk wordt het koor begeleid door strijkers, blazers en percussionisten. Het tweede deel van het concert bestaat uit een lichter modern repertoire met popmuziek van onder andere Coldplay, Adele en Rihanna.
   
  Klik hier om via e-mail uw tickets te reserveren.
   
  Datum: zondag 25 september 2016, 14.00 uur en 19.30 uur
  Locatie: Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum
  Entree:  € 10,00

  Lees meer
 • oktober
 • 21 oktober 2016 00:00 - 00:00 Project Sally Maastricht viert 10 jarig jubileum | 21 oktober 2016
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes…
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes het jubileum met drie activiteiten vol dans, muziek en plezier voor het jonge publiek.
   
  Op vrijdag 21 oktober is er een speciale editie van REVOLT XL met maar liefst 25 dansers op het podium en aansluitend een spetterende afterparty.
   
  Klik hier voor meer informatie over Project Sally, de locaties en tijden van het jubileumfeest.
  Lees meer
 • 22 oktober 2016 00:00 - 00:00 Project Sally Maastricht viert 10 jarig jubileum | 22 oktober 2016
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes…
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes het jubileum met drie activiteiten vol dans, muziek en plezier voor het jonge publiek.
   
  Op zaterdag 22 oktober is er een mini FASHIONCLASH met dans en mode voor en door kids.
   
  Klik hier voor meer informatie over Project Sally, de locaties en tijden van het jubileumfeest.
  Lees meer
 • 30 oktober 2016 00:00 - 00:00 Project Sally Maastricht viert 10 jarig jubileum | 30 oktober 2016
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes…
  Op drie datums in oktober 2016 (21,  22 en 30 oktober) viert dansgezelschap Project Sally Maastricht haar 10 jarig jubileum. Tijdens Festival JONG in Maastricht viert Project Sally onder de leiding van choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjes het jubileum met drie activiteiten vol dans, muziek en plezier voor het jonge publiek.

  Op zondag 30 oktober is er de pyjamaparty met een heerlijk ontbijt in pyjama in het theater. Aansluitend volgt de voorstelling DEKBED (4+) en een dansworkshop.
   
  Klik hier voor meer informatie over Project Sally, de locaties en tijden van het jubileumfeest.

  Lees meer
 • december
 • 10 december 2016 00:00 - 00:00 Prijsuitreiking Parkstad Limburg Prijs
  Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars reikt op zaterdag 10 december 2016 voor de zesde keer de Parkstad Limburg Prijs uit. De prijs is er voor beeldend kunstenaars die een professionele kunstopleiding succesvol hebben afgesloten, maximaal…
  Stichting Promotie Limburgse Kunstenaars reikt op zaterdag 10 december 2016 voor de zesde keer de Parkstad Limburg Prijs uit. De prijs is er voor beeldend kunstenaars die een professionele kunstopleiding succesvol hebben afgesloten, maximaal 35 jaar oud zijn en een kunstzinnige relatie hebben met Nederlands of Belgisch Limburg. De winaar wint een geldbedrag van maar liefst € 10.000,-.
   
  Parkstad Limburg Prijs
  Eén keer in de vier jaar wordt de Parkstad Limburg Prijs uitgereikt. Voor het eerst werd dat gedaan in 1996 onder de naam Landgraafprijs. Vanaf 2004 wordt de prijs uitgereikt onder de naam Parkstad Limburg Prijs. Dit jaar zal de prijs voor de zesde keer uitgereikt worden.
   
  Het werk van de genomineerde kunstenaars is van zondag 11 december 2016 t/m zondag 5 maart 2017 te zien tijdens een expositie bij SCHUNCK* in Heerlen.
   
  De Parkstad Limburg Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. SCHUNCK* en de Gemeente Heerlen
   
  Datum: zaterdag 10 december 2016
  Locatie en Tijd: Hou de website van Parkstad Limburg Prijs in de gaten.

  Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?