• langlopende activiteiten

 • 04 december 2016 - 05 maart 2017 Foto expositie NIEUWE OOGST #2
  De fototentoonstelling NIEUWE OOGST #2 in Centre Céramique (Maastricht) toont de verhalende fotoseries van zeven gevorderde vrijetijdsfotografen die in mei 2016 slaagden voor de Masterclass Verhalende Fotografie #2 van het Huis voor de Kunsten Limburg. De Masterclass Verhalende Fotografie #2 was een coachingstraject van het Huis voor de Kunsten Limburg. Gedurende negen maanden werden 10 amateurfotografen door John Lambrichts begeleid bij het maken van een verhalende fotoserie. Het op persoonlijke wijze vertellen van een verhaal, het niet louter registrerend fotograferen, het creëren van gelaagdheid en het voelbaar maken van onderhuidse sfeer, stond daarbij centraal. Een jury bestaande uit George Meijers, Nico Bastens en John Lambrichts beoordeelde de eindresultaten. Het werk van de zeven geslaagde deelnemers wordt geëxposeerd in Centre Céramique.

  Te zien zijn zeven fotoseries met als onderwerp de pastoor van Schimmert, een jonge vrouw die vluchtelingen helpt, een verbeelding van Jacques Brels 'Mijn Vlakke Land', jongeren die een thuishonk bouwen, een ode aan een oma met erfelijke Alzheimer, een trotse vader die zijn peuter volgt én de vervreemdende werking van reclameborden.

  De expo NIEUWE OOGST #2 is te zien vanaf zondag 4 december 2016 t/m 5 maart 2017. LET OP! In verband met de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Maastricht in Centre Céramique kan de expo NIEUWE OOGST #2 van 3 t/m 17 januari NIET bezocht worden. De expo wordt afgebroken en nadien weer opnieuw opgebouwd. Vanaf 17 januari is de expo weer toegankelijk voor publiek. 
  Lees meer
 • 11 december 2016 - 26 maart 2017 Tentoonstelling Limburgs Museum De Mix ‘MISSIE’
  In december 2016 zal de tweede editie van De Mix te zien zijn in het Limburgs Museum, met het thema Missie. De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen waarin steeds een hedendaagse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf. Voor deze Mix zal Andrea Stultiens (1974) nieuw werk presenteren geïnspireerd op werk van de antropoloog en amateurfotograaf, Paul Julien (1901-2001). De tentoonstelling in het Limburgs Museum toont door Stultiens gemaakt materiaal dat inzicht geeft in de wijze waarop Juliens foto's tot leven kunnen komen in de gebieden waar hij ze toentertijd maakte. In de expositie ligt de focus op Liberia en Sudan, waar Julien in respectievelijk 1932 en 1934/1947 actief was. Andrea toont een selectie uit haar werk dat komende maand te zien is in het Limburgs Museum.

  Datum: 11 december 2016 t/m 26 maart 2017
  Locatie: Limburgs Museum, Keulsepoort 5, Venlo

  Lees meer
 • 01 januari 2017 - 06 april 2017 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus 'Zing en Beleef' huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Matthäus Passion' in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
  Het inschrijfgeld voor de cursus bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.

  Ga voor meer informatie over de inschrijving naar: www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef
  Of klik hier voor een video-impressie.

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'

  Lees meer
 • 07 februari 2017 - 21 maart 2017 Filmcursus o.l.v. Jan Salden
  Waaraan herkennen we de hand van de regisseur? Wat voor invloed heeft zijn manier van regisseren op de uiteindelijke film? Hoe gebruikt de regisseur de tot zijn beschikking staande filmische disciplines als camera, art-direction, montage en geluid om het verhaal te vertellen? En wat zijn zijn (of haar) thema’s?

  Vanaf dinsdag 7 februari 2017 verzorgt Jan Salden een zesdelige filmcursus in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Tijdens de cursus wordt het werk van zes uiteenlopende regisseurs geanalyseerd en becommentarieerd. Er is in dat kader gezocht naar een variatie in periodisering en geografische afkomst. De 'kopstukken' die besproken worden, zijn: Martin Scorsese, Paula van der Oest, Sergio Leone, Jim Jarmusch, Akira Kurosawa en Thomas Vinterberg.

  De kosten voor cursus bedragen 55 euro voor de hele reeks of 10 euro per les. Kortingen zijn niet van toepassing. Vrienden van het filmhuis krijgen op vertoon van hun ledenpas twee drankjes gratis aan de bar. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Filmhuis De Domijnen. 

  De cursusavonden vinden plaats op zes dinsdagavonden in februari en maart 2017 in Filmhuis De Domijnen in Sittard. De cursus gaan telkens om 19.45 uur van start. De lessen duren ongeveer twee uur (inclusief pauze). De data zijn als volgt:

  Dinsdag 7 februari : Martin Scorsese
  Dinsdag 14 februari : Paula van der Oest
  Dinsdag 21 februari : Sergio Leone
  Dinsdag 7 maart : Jim Jarmusch
  Dinsdag 14 maart : Akira Kurosawa
  Dinsdag 21 maart : Thomas Vinterberg

  Cursisten zorgen zelf voor schrijfmateriaal om aantekeningen te maken. 


  Lees meer
 • 17 februari 2017 - 27 augustus 2017 3D PRINT STUDIO in Cuypershuis Roermond
  De vaste presentatie van het Cuypershuis is uitgebreid met het Cuyperslab dat geopend is vanaf vrijdag 17 februari 2017. Op zondag 19 februari kunnen bezoekers participeren in het 3D-printlab. Kunstenaars Lola Gielen, Daniel Wilkens en Pierre Niviere geven dan in het lab demonstraties van hun werk.

  Het Cuypershuis heeft voor deze nieuwe presentatie werken geselecteerd van ontwerpers, kunstenaars en makers die de grenzen van het 3d-printen aftasten, door hun bijzondere materiaalonderzoek, ingrepen in het productieproces of conceptuele benadering van het productieproces.

  Daarnaast zijn er makers die 3d-print op een ambachtelijke manier gebruiken: als gereedschap in het ontwerpproces of als middel om hun eigen oplages uit te voeren. In die zin past 3d-printen in de lange traditie die het Cuypershuis heeft als voormalige werkplaats voor ambachtslieden.

  3D PRINT STUDIO gaat op vrijdag 17 februari van start met een expositie met werk van internationale kunstenaars: Johan Andersson, Maya Ben David, Lola Gielen, Batsheba Grossman, Martijn Hage, Ritchie van Daal, Dus Architecten, Pierre Niviere, Patrick Jouin, Steffen Hartwig, Jesse Howard, Dorry Hsu, Jesse Kirschner, Dirk vander Kooij, Oliver Labs, Roos Meerman, Marta Sif Ólafsdóttir, Henry Segerman, Francesca Smith en Jarle Veldman.

  Datum: van zondag 17 februari t/m 27 augustus 2017
  Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond
    Lees meer
 • 22 februari 2017 - 22 maart 2017 schrit_tmacher | Co-Laboration
  GENERATION2

  In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseren het Huis voor de Kunsten Limburg, Theater Heerlen, Kulturbetrieb Aachen en Yvonne Eibig |TANZKULTUR| een project voor amateurdansers afkomstig uit Nederlands Limburg en de regio Noord Rijn Westfalen (D). Een Duits-Nederlands team van artiesten ontwikkelt samen met hen een exclusieve productie voor GENERATION2, die tijdens het festival in beide landen in première zal gaan.

  Nederland
  Datum: woensdag 22 maart 2017, 20.30 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, LIMBURGzaal Heerlen
  Tickets: via Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl


  Lees meer
 • 03 maart 2017 - 01 april 2017 Expositie| Onverminderd blijven dromen
  Tijdens de expositie ‘Onverminderd blijven dromen’ is er werk te zien van Ena Rutten (schilderijen) en Monique Bruls (beelden).

  Ena Rutten
  De ‘verfhuiden’ staan wat Ena betreft altijd in dienst van vorm en compositie. Die zorgen voor de suggestieve kracht die het werk voor haar moet hebben.

  Monique Bruls
  De beelden van Monique hebben een sterk symbolisch karakter, met thema´s als de vrouw, drager van het leven, symbool van kracht. Boten, tempels en poorten zijn voor haar monumenten van vooruitgang en verandering, in het heden en verleden.

  Datum: vrijdag 3 maart t/m zaterdag 1 april 2017 (opening zaterdag 4 maart , 14.00 uur)
  Locatie: Galerie Kunstwinkel Dabekaussen, Engelenkampstraat 21a, Sittard

  Lees meer
 • 05 maart 2017 - 27 augustus 2017 TASCHEN tentoonstelling 'A Passion for TASCHEN'
  WERELDPRIMEUR: de allereerste TASCHEN-tentoonstelling

  In 2016 ontving Benedikt Taschen uit handen van The Royal Photographic Society de Photographic Publishing Award voor ‘zijn uitstekende prestatie op het gebied van fotografische publicaties’. Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert nu een tentoonstelling gewijd aan het fenomeen TASCHEN. 'A Passion for TASCHEN' is te zien van 5 maart tot en met 27 augustus 2017.

  Tijdens de tentoonstelling staat de collectie van een van ‘s werelds grootste TASCHEN-verzamelaars centraal. Door zijn ogen zien we de durf, visie en variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief, krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de mondiale uitgeverij als van de samenwerkingen met toonaangevende fotografen, waaronder Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz.

  Ook wordt een selectie boekenstandaarden gepresenteerd. De vormgeving van zowel het boek als de boekenstandaard worden beschouwd als een Gesamtkunstwerk. TASCHEN werkt hiervoor samen met topdesigners als Philippe Starck en Marc Newson. Een speciale XXX-ruimte (Adult Content) zal ingericht worden met TASCHEN’s explicietere titels. Door sommigen als controversieel gezien, maar een integraal onderdeel van de 'editorial list'. De tentoonstelling eindigt met een 'please touch room' waar de bezoekers zelf door de boeken kunnen bladeren.

  Datum: 5 maart – 27 augustus 2017
  Locatie: Museum aan het Vrijthof Maastricht
  Entree: Tijdens deze tentoonstelling geldt een toeslag van € 1,50 bovenop de gewoonlijke entreeprijzen. Deze toeslag geldt ook voor Museumkaarthouders.

    Lees meer
 • 07 maart 2017 - 28 maart 2017 Workshops Common Knowledge: Mastering the design Market
  Workshops voor product- en grafisch ontwerpers

  In de maand zijn in Cube Design museum in Kerkrade vier workshopsavonden, speciaal voor product- en grafisch ontwerpers. Tijdens deze avonden leer je als designer professionele kennis om jouw netwerk te vergroten en krijg je de kans om jouw portfolio te presenteren aan experts.

  Inhoud workshop
  Je leert verschillende manieren om de prijs van jouw product te berekenen.
  Je leert onderhandelingen met productiebedrijven.
  Je leert hoe je een portfolio samenstelt dat past bij jou en hoe je deze presenteert.
  Je leert hoe je een authentiek merk maakt en hoe je deze in de markt zet.
  Breng de opgedane kennis meteen in de praktijk door jouw werk te presenteren aan een expertpanel bestaande uit ervaren designer, curators en winkeliers.

  Voor wie zijn de workshops
  Afgestudeerde designers, jonge designers die werkzaam zijn in de Euregio en op zoek zijn naar nieuwe kansen en voor jong professionals van vergelijkbare branches die willen leren hoe je een merkidentiteit opzet.

  Praktisch
  Wanneer je twee of meer workshops hebt gevolgd, wordt je uitgenodigd voor de eind-event. Meer weten over het programma, tijden, etc. klik hier.

  Datums: 7 maart, 14 maart, 21 maart en 28 maart
  Kosten: alle workshops €70,- (prijs per workshop €35,-)
    Lees meer
 • 07 maart 2017 - 09 april 2017 Dansfestival schrit_tmacher
  Het dansfestival schrit_tmacher presenteert internationale dans, niet-westerse ontwikkelingen, performances en disciplinaire cross-overs op podia in Heerlen, Aken en de Euregio. Het toont niet alleen de laatste ontwikkelingen, maar geeft ook zelf impulsen aan de toekomst van de dans.

  schrit_tmacher is een spannende mix van alles wat tegenwoordig staat voor ‘dans’ en heeft een programma voor open en nieuwsgierige kunst- en cultuurliefhebbers die bovenal geïnteresseerd zijn in dans.
  Het dansfestival heeft een programma met een regenboog aan kleuren, stijlen en thema’s – dit jaar met fascinerende gezelschappen en stukken uit Italië, Israël, Taiwan, Canada, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Algerije, Spanje, België en Groot-Brittannië!

  Datum: 7 maart 2017 t/m 9 april 2017
  Locatie: diverse (euregionale) locaties, zie website schrit_tmacher

  Lees meer
 • 09 maart 2017 - 12 maart 2017 ARTMaastricht2017 - Capital of Art
  9 - 12 maart 2017:  op het Vrijthof Maastricht in luxe paviljoen 

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

  Voorgaande edities
  Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

  Voor meer informatie over de kunstexpositie van ArtMaastricht op het Vrijthof Maastricht in het paviljoen, klik hier.

    Lees meer
 • 10 maart 2017 - 12 maart 2017 Maastricht Antiquarian Book & Print Fair 2017

  The annual Maastricht Antiquarian Book & Print Fair MABP is one of Europe’s leading antiquarian book events, organised during the opening weekend of TEFAF. More than twenty-five prestigious booksellers will team up to show the most precious, most valuable, most interesting pieces from their collections -- for you to inspect, to hold in your own hands, and perhaps to buy. The MABP is a must-visit for every amator of books and printing matter. Pieces on exhibition include incunables, ancient maps, but also more recent special editions and other collectibles.

  MABP, 10th anniversary edition: 10-11-12 March 2017
  St. Jan’s Church, Vrijthof, Maastricht

  Opening hours
  Vrijdag 14.00-19.00 uur
  Zaterdag 10.00-18.00 uur
  Zondag 10.00-17.00 uur

  Toegang:  5,-
  Passepartout (voor 3 dagen):  7,50

  Lees meer
 • 10 maart 2017 - 12 maart 2017 Avond van de Poëzie
  Vrijdag 10 maart
  De (11e) avond van de Poëzie
  Presentatie nieuwe bundel van Runa Svetlikova, winnares van de Jo Peters Poëzieprijs.

  Dichters: Ingmar Heytze, Merlijn Huntjens (Stadsdichter Heerlen), Michelle Bracke, Runa Svetlikova
  Presentatie: Barbara Beckers
  Muziek: Paul van Loo
  Gesigneerde bundel van Runa Svetlikova verkrijgbaar op deze avond voor €10,-.
  Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 20.00 uur
  Entree: €8,-

  Zaterdag 11 maart
  Poëziepodium Jeugd
  Thema: humor | Presentatie: Kiki van Aubel
  Jong talent presenteert poëzie, omlijst door muziek, dans en performance

  Dichters (leerlingen uit groep 8 van): OBS De Speurneus, OBS Harlekijn, OBS Wereldwijs, OEC BS. De Wegwijzer, RK BS. ’t Valder, RK BS. An d’r Put, RK BS. De Schatgraver, RK BS. Op gen Hei, RK SBO De Wissel
  Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 19.00 uur - 20.30 uur
  Entree: Gratis toegang, reserveren noodzakelijk via info@theaterlandgraaf.nl

  In samenwerking met Slide dans, Muziekschool Landgraaf, Openbare Bibliotheek Landgraaf, Jeugdtheaterschool Theater Landgraaf.

  Zondag 12 maart
  Literair Matinee
  Bekende schrijvers worden geïnterviewd en dragen voor uit hun werk. Max van Weezel, Natascha van Weezel, Annet Bleich en Rosita Steenbeek.

  Interviewer: Dick Gebuys | Muziek: Paul van Loo
  Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 13.30 uur
  Entree: €25,- (incl. een drankje en een hapje)
  Reserveren: Theater Landgraaf, 045-5310929, info@theaterlandgraaf.nl
    Lees meer
 • 13 maart 2017 - 18 maart 2017 ARTMaastricht2017 - Capital of Art
  13 – 18 maart 2017: in de St. Janskerk gelegen aan het Vrijthof

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

  Voorgaande edities
  Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

  Voor meer informatie over de kunstexpositie van ArtMaastricht in de St. Janskerk in Maastricht, klik hier.


    Lees meer
 • 16 maart 2017 - 19 maart 2017 Cinesud - Euregion Film Festival
  Donderdag 16 t/m zondag 19 maart 2017 organiseert CineSud i.s.m. Filmhuis De Spiegel de tweede editie van het Euregion Film Festival. Een festival voor talenten, professionals en publiek, met de beste films uit de eigen regio en daarbuiten, inspirerende gastsprekers en randactiviteiten voor jong en oud.

  Voor het tweede jaar op rij organiseren CineSud en Filmhuis De Spiegel het Euregion Film Festival. Dit jaar pakken we het grootser aan, met meer films, een documentaire-campus en meer grote namen uit de filmwereld als gast voor jou. Onder andere aanwezig zijn regisseur Martin Koolhoven (Brimstone), documentairemakers John Appel (Zij gelooft in Mij) en Nathalie Crum (De Belofte van Slek) en filmmakers Robert-Jan Westdijk (Waterboys) en Kaweh Modiri (Bodkin Ras).Geniet onder het genot van een hapje en drankje van inspirerende gasten. Kom in contact met regisseurs en stel ze je eigen vragen. Doe mee aan inspirerende workshops en masterclasses. 

  Het Euregion Film Festival (EFF) vindt plaats van 16 t/m 19 maart in Schunck* in Heerlen. Tickets zijn verkrijgbaar in passe-partout vorm, maar ook voor losse onderdelen of filmblokken. Kijk voor meer info op www.cinesud.nl. Leden en vrienden van CineSud profiteren van kortingen oplopend tot 35%. 
 • 26 maart 2017 - 31 maart 2017 Boekenweek in SCHUNCK* met Connie Palmen en Herman Pleij
  Op zondag 26 maart ontvangt SCHUNCK* Bibliotheek ter gelegenheid van Boekenweek 2017 bestseller schrijfster Connie Palmen. Woensdag 29 maart is Herman Pleij te gast voor een lezing over erotiek in de Middeleeuwen. De Boekenweek wordt afgesloten met een literaire avond rond het Boekenweekthema ‘Verboden Vruchten’.
   
  Connie Palmen wordt geïnterviewd door journalist en redacteur George Vogelaar van cultureel maandblad Zuiderlucht. In de pauze is er een signeersessie. Palmen schreef dit jaar ook het boekenweekessay ‘De zonde van de vrouw. Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.
   
  SCHUNCK* Bibliotheek koos evenals vorig jaar voor de schrijver van het boekenweekessay. In 2016 was de komst van David van Reybrouck een schot in de roos, de kaarten voor zijn lezing waren in een mum van tijd uitverkocht.   
   
  Herman Pleij, bekend als gast bij DWDD neemt de aanwezigen bij zijn lezing mee in een zoektocht naar verboden vruchten in de middeleeuwen, in liederen, kunst en de literatuur. Pleij is emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
   
  Feest der Verboden Vruchten is een literaire avond extraOrdinair met voordrachten uit boeken als De buitenvrouw van Joost Zwagerman, Chocolat van Joanne Harris, Melodie d’Amour van Margriet de Moor en Lolita van Nabokov. Met muziek en hapjes.
   
  Voor de drie bijeenkomsten zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveren kan via www.schunck.nl/agenda/boekenweek2017.
  Lees meer
 • 13 mei 2017 - 29 oktober 2017 Cuypershuis Roermond | Tentoonstelling: Kastelen om van te dromen
  Cuypershuis Roermond organiseert vanaf 13 mei tot en met 29 oktober 2017 de tentoonstelling ‘Kastelen om van te dromen’. Het illustere neogotische droomkasteel Kasteel de Haar – ontworpen door Pierre Cuypers - toont het riante kasteelleven van de negentiende eeuw. Bezoekers van dit kasteel stappen in de wereld van ridders, jonkvrouwen, minstrelen en wanen zich in de fantasiewereld van Anton Pieck, Walt Disney en Ivanhoe.
  De tentoonstelling plaatst Cuypers als neogotisch architect in een internationaal perspectief aan de hand van één type gebouw: het middeleeuwse kasteel. Voor deze tentoonstelling werkt Cuypershuis samen met Frank Huygens, conservator van de tentoonstelling ‘Design Derby’.

  Datum: 13 mei t/m 29 oktober 2017
  Locatie: Cuypershuis Roermond
  Meer informatie over deze tentpoonstelling vindt u op de website van het Cuypershuis.  Lees meer
 • 20 mei 2017 - 21 mei 2017 Instant Composing op 20 en 21 mei 2017 in Abdij Rolduc te Kerkrade
  In de aanloop naar het WMC is de Koninklijke harmonie Sint Philomena Chevremont in het weekend van 20-21 mei 2017 erin geslaagd een internationaal bekende virtuoos op alle klarinetten, Claudio Puntin, naar Kerkrade te halen.

  Hij behoort tot de internationale top van creatieve solisten op alle klarinetten. Hij werkte samen met Steve Reich, Skuli Sverrisson, Ricardo Villalobos, Samuel Rohrer, Anders Jormin, Hermeto Pascoal, Max Loderbauer, Jan Bang, Fred Frith, Sidsel Endresen, en ensembles als Ensemble Modern, Musikfabrik, vele grote philharmonische orkesten (o.a. Amsterdam, Keulen, Munchen, Zurich) kamermuziek ensembles en talloze hedendaagse ad hoc gezelschappen. Hij trad op in meer dan 80 landen en zijn discografie omvat platen en cd’s van labels als ECM, Arjunamusic, Deutsche Grammophon Lit. e.v.a. In 2004 won hij de Gouden Amadeus voor beste Jazzmuzikant. Claudio gaf 15 jaar les aan de Musikhochschule in Keulen, de University of Arts in Berlijn en verzorgt daarnaast international Masterclasses.

  De organisatie stelt maximaal 50 muzikanten (vanaf nivo hafa C wordt aanbevolen) op alle instrumenten, dus hout, koper en slagwerk in de gelegenheid om in te schrijven op de groepsworkshop Instant Composing die hij beide dagen zal geven. Deelnemers moeten zaterdagmorgen, zaterdagmiddag alsmede zondagmorgen en zondagavond aanwezig zijn.

  Op zondagavond vindt de eindpresentatie plaats tijdens het concert ONTDEKKINGEN met Claudio Puntin. Tijdens deze concertavond treedt voor de pauze de Koninklijke Harmonie Sint Philomena op o.l.v. Jos Kuipers en na de pauze het Workshoporkest o.l.v Claudio Puntin. Deelnemers hoeven zich niet voor te bereiden op de workshop. Tijdens dit weekend gaan nieuwe muzikale werelden voor je open. Er wordt gemusiceerd zonder partituren, maar op basis van aanwijzingen van Claudio Puntin en muzikale ingevingen van jezelf.

  Deelname aan de workshop is €25 dankzij de ondersteuning door subsidienten en sponsoren. Een lunch op zaterdagmiddag is inbegrepen. Het hele weekend vindt plaats in Aula Major van Abdij Rolduc in Kerkrade. Download het inschrijfformulier hier.
    Lees meer
 • 26 mei 2017 - 28 mei 2017 CantaRode Kerkrade
  Een swingende Gospel workshop voor koorzangers

  Samen met Dr. Raymond Wise (VS) wordt een onvergetelijke reis gemaakt door het muzikale culturele landschap van Afrikaans Amerikaanse gospel.

  Programma:
  26 mei | Openingsconcert festival door internationale kamerkoren.

  27 mei | Workshop voor koorzangers door Raymond Wise en Concerten in de Euregio door deelnemende koren.

  28 mei | Workshop voor koorzangers door Raymond Wise. Muzikale presentatie van de workshop gospel tijdens het slotconcert CantaRode Festival 2017.

  Datum: 26, 27 en 28 mei 2017
  Locatie: Muziekschool Kerkrade
  Kosten: €50,- per persoon inclusief openingsconcert
  Aanmelden: vóór 1 april 2017 middels het inschrijfformulier op www.cantarode.nl.

    Lees meer
 • 21 juni 2017 - 25 juni 2017 Barockfestival Sittard
  21 t/m 25 juni 2017

  Voor de tweede keer organiseren Barokensemble ADMOSAM en De Domijnen gezamenlijk het Barockfestival in Sittard. Het centrum van Sittard vormt met de barokke St.Michielskerk op de markt en de diverse historische gebouwen hét perfecte decor voor een gevarieerd Barockfestival.

  Een variatie in concerten: van kamermuziek en barokmuziek tot jamsessie en popconcert.
  Een variatie in podia: kerken, tuinen, pleinen maar ook Het Filmhuis.
  En een variatie in artiesten: conservatoriumstudenten, basisschoolleerlingen, amateur(koor)zangers, young professionals en gevestigde namen zoals ADMOSAM, Peter Kooij, Jetse Bremer, Calefax, Eric Vloeimans en Holland Baroque.

  Lees meer
 • actueel

 • maart
 • 02 maart 2017 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Verbeelding van het moederschap in het levenslied door Maaike Meijer
  De verbeelding van moeders in de Nederlandstalige poezie en liedcultuur is een mer à boire. Deze lezing gaat over de talloze liederen aan moeders gewijd. Van Koos Speenhoff tot de Zangeres zonder naam van Willy Derby tot Heintje (’Mamma’!)…
  De verbeelding van moeders in de Nederlandstalige poezie en liedcultuur is een mer à boire. Deze lezing gaat over de talloze liederen aan moeders gewijd. Van Koos Speenhoff tot de Zangeres zonder naam van Willy Derby tot Heintje (’Mamma’!) wordt de moeder bezongen. Juist het populaire lied biedt een interessante spiegel van de maatschappelijke verhoudingen en de verhouding tussen moeder en zoon is een opmerkelijk veelbezocht thema in dat genre. Waarom? Het blijkt dat de zoon in het levenslied graag eeuwig bij zijn moeder wil blijven – welk verlangen (en van wie?) wordt daardoor aangesproken en wat zou Freud daarvan zeggen? Behalve op de collectieve psychologische behoefte die zich hier laat zien ga ik met u in op het verschijnsel ‘camp’, de ironische kijk op emotioneel geladen ‘sentimentele’ kunstvormen. ‘Camp’ is een culturele reddingsactie geweest: daarom zijn we het levenslied nog niet helemaal vergeten.

  Maaike Meijer is emeritus hoogleraar van de Universiteit Maastricht, (Faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen) aan het Centrum voor Gender en Diversiteit. Zij schreef de veelgeprezen biografie van M. Vasalis (2011) en werkt nu aan een biografie van de multikunstenaar F. Harmsen van Beek die eind volgend jaar verschijnt.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis.
  Lees meer
 • 02 maart 2017 19:00 - 21:30 Lezing Mark Verhees: De Vibe, stap in je geluksmodus
  Mark Verhees geeft een lezing bij boekhandel Dominicanen op donderdag 2 maart om 19.30 uur over zijn boek ´De Vibe, stap in je geluksmodus’. Gelukkige mensen zijn gezonder, leven langer en gunnen gul. Ze zijn creatiever, energieker en…
  Mark Verhees geeft een lezing bij boekhandel Dominicanen op donderdag 2 maart om 19.30 uur over zijn boek ´De Vibe, stap in je geluksmodus’. Gelukkige mensen zijn gezonder, leven langer en gunnen gul. Ze zijn creatiever, energieker en succesvoller. Ze verdienen meer en genieten schaamteloos. En geluk kun je leren.
  De Vibe deelt de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie, geeft praktische toepassingen en vertelt het persoonlijke succes en verdriet van Mark Verhees. Ontwikkel een positieve focus, train jouw succesgeheugen, creëer een geluk-stemming en wordt beloond door het leven.

  Over de auteur:
  Mark Verhees is manisch positief. Meer dan 500.000 mensen volgen zijn 'Voor positiviteit'. Zijn quotes, scheurkalenders, boeken, trainingen en online programma's hebben honderdduizenden mensen blijvend positief beïnvloed.
  Over het boek:
  De Vibe gaat over hoe je in de staat van zijn komt, waarin je veel gemakkelijker en intenser kunt genieten en waarin je veel beter functioneert en presteert. Hoe je er zelf voor zorgt dat je op je best bent. Thuis, in je werk, op school, bij vrienden, in je relatie, op feestjes. Hoe vaker je in jouw geluksmodus stapt, hoe dieper het in jezelf verankerd raakt en hoe gemakkelijker en fijner het wordt. Alles wat je aandacht geeft, groeit.
  Door een heftige gebeurtenis in mijn leven ben ik zelf wakker geschud. De automatische piloot kwam tot stilstand en ik ging nadenken. Ontdekken waar het leven voor mij echt om draait. Passie, hartstocht openbaarden zich en er bleek veel meer in me te zitten dan ik gedacht had. Instinctief maakte ik keuzes die mijn leven en vooral mijn manier van denken en handelen compleet op zijn kop hebben gezet. Gelukkig op een hele fijne manier.
  Mijn overtuigingen, manier van denken en zeker ook mijn daden werden positiever. Alles wat er in mijzelf veranderde, leidde tot veranderingen in de buitenwereld. Positieve cirkels werden en worden groter. Duizenden mensen hebben in trainingen al geproefd van de essentie van De Vibe. Door dagelijks bewust kleine eenvoudige positieve keuzes te maken, zijn levens op een prachtige manier structureel veranderd. Oefening baart kunst. Wat we bij herhaling doen, daar kunnen we ongelofelijk goed in worden. Dit is voor iedereen weggelegd.

  Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht
  Lees meer
 • 05 maart 2017 15:00 - 17:00 Première De advocaat
  Toneelstuk Toneelgroep Maastricht geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. 

  De advocaat vertelt het verhaal van Bram Moszkowicz. Een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was.…
  Toneelstuk Toneelgroep Maastricht geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. 

  De advocaat vertelt het verhaal van Bram Moszkowicz. Een strafrechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was. Een vader die hij niet mag teleurstellen. Een verhaal van verborgen verdriet en de daaruit voortvloeiende permanente ondraaglijke druk om te slagen. Hij wil geen rol spelen in dit verhaal en stapt eruit. Op het hoogtepunt van zijn succes brengt hij zichzelf willens en wetens ten val. Alleen door de grootste teleurstelling in zijn vaders leven te worden, kan er voor de ideale zoon ruimte komen voor zijn eigen, nog te schrijven verhaal.
   
  Porgy Franssen speelt de titelrol in het stuk dat vrijelijk gebaseerd is op het leven en de carrière van Bram Moszkowicz  die in 2013 uit het ambt werd gezet. Het stuk is echter geen reconstructie van de werkelijkheid. Pfeijffers De advocaat behoort nadrukkelijk tot het terrein van de fictie. 
   
  De cast
  Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert een indrukwekkende cast met vaste Toneelgroep Maastricht-acteurs (Hans Trentelman en Hans van Leipsig) aangevuld met o.a. Porgy Franssen (Moordvrouw ), Viktor Griffioen (The Sadists), Karien Noordhoff (Smeris ) en Dries Vanhegen (het Nationale Toneel). Voor Sluysmans is het na Not the Tommy Cooper story de tweede grote zaal regie bij Toneelgroep Maastricht. Met Ilja Leonard Pfeijffer werkte hij eerder samen bij zijn gezelschap Annette Speelt, waarvoor Pfeijffer 2 stukken schreef. Net zoals in Sluysmans’ eerdere producties componeert Vincent van Warmerdam de muziek.

  Speelperiode
  De advocaat gaat op zondag 5 maart 2017 in première in Theater aan het Vrijthof te Maastricht. De Advocaat is vanaf vrijdag 3 maart 2017 tot en met zaterdag 13 mei 2017 te zien in de Nederlandse theaters, zie de speellijst.
  Lees meer
 • 09 maart 2017 14:00 - 15:30eigen project Inspiratiesessie crowdfunding: Breng Cuypers in Beeld!
  Het Huis voor de Kunsten Limburg, dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed), is nauw betrokken bij de campagne ‘Breng Cuypers in Beeld!’. Het Huis ondersteunt het museale veld in Limburg namelijk onder…
  Het Huis voor de Kunsten Limburg, dé provinciale steunfunctie voor de Limburgse cultuursector (kunsten en erfgoed), is nauw betrokken bij de campagne ‘Breng Cuypers in Beeld!’. Het Huis ondersteunt het museale veld in Limburg namelijk onder andere door kennis over crowdfunding te delen en crowdfunding-campagnes te stimuleren en te begeleiden. Hierbij wordt aangesloten bij het erfgoedbeleid van de Provincie Limburg, waarin een grote rol is weggelegd voor samenwerking, publieksbereik en digitalisering van collecties.
   
  In het Cuypershuis in Roermond bevindt zich een bijzondere collectie van 800 glasnegatieven, die een schat aan informatie bevat over het functioneren van de ateliers van de Roermondse architect en ontwerper Pierre Cuypers. De glasnegatieven zijn in slechte staat, uiterst kwetsbaar en daardoor niet bruikbaar. De glasnegatieven vormen echter een belangrijk bewijs van Cuypers’ vooruitstrevende aanpak. Ze zijn waardevolle schakels bij restauraties van gebouwen en het onderzoeken van de herkomst van kunstvoorwerpen. Het Huis zette daarom samen met het Cuypershuis, Douw&Koren en voordekunst.nl de campagne ‘Breng Cuypers in beeld!’ op.
   
  Tijdens de inspiratiesessie op donderdag 9 maart van 14.00 tot 15.30 uur in het Cuypershuis te Roermond vertelt Sandra Welters, consulent Musea bij het Huis, over alle stappen in dit proces. Ook geeft zij een inleiding over crowdfunden voor musea en erfgoed. Wat is crowdfunding eigenlijk? Wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van een crowdfundingcampagne? Welke projecten zijn geschikt voor crowdfunding en welke niet? Welke effecten heeft crowdfunden op het museum en op het publiek? Deze en meer vragen komen in de sessie aan bod. Na afloop is er tijd voor het stellen van vragen en het opperen van eigen projectideeën.
   
  Aanmelden kan tot 2 maart 2017 via het inschrijfformulier
  De kosten voor deelname bedragen € 7,50 per persoon (incl. bezoek aan de tentoonstelling en koffie/thee met vlaai)
  Adres Cuypershuis: Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond
   
  Programma
  14.00 - 15.00 uur: sessie / presentatie Sandra Welters, consulent Museua Huis voor de Kunsten Limburg, n.a.v. de campagne Breng Cuypers in beeld!
  15.00 - 15.30 uur: gezamenlijk bezoek tentoonstelling en tevens mogelijkheid tot het stellen van vragen aan Jeannine Hövelings, conservator van het Cuypershuis
   
  Lees meer
 • 10 maart 2017 20:00 - 22:30samenwerkings project De (11e) avond van de Poëzie
  Presentatie nieuwe bundel van Runa Svetlikova, winnares van de Jo Peters Poëzieprijs 2016.
  Met de volgende dichters: Ingmar Heytze, Merlijn Huntjens, Michelle Bracke en Runa Svetlikova.
  Muzikale entr'acte: Paul van Loo…
  Presentatie nieuwe bundel van Runa Svetlikova, winnares van de Jo Peters Poëzieprijs 2016.
  Met de volgende dichters: Ingmar Heytze, Merlijn Huntjens, Michelle Bracke en Runa Svetlikova.
  Muzikale entr'acte: Paul van Loo
  Presentatie: Barbara Beckers

  Locatie: Theater Landgraaf, Kerkweg 4, Landgraaf
  Toegang: € 8,-
  Kaarten reserveren: info@theaterlandgraaf.nl
  Lees meer
 • 12 maart 2017 14:30 - 17:00 TORNA | CULTURA – café
  Zondag 12 maart sluit Torna | Cultura haar serie 2016-2017 af met een aansprekend Cultureel Café in zaal-restaurant Aod Thoear. De podiumgasten trakteren de bezoekers op boeiende optredens, die garant staan voor een programma vol vaart, variatie…
  Zondag 12 maart sluit Torna | Cultura haar serie 2016-2017 af met een aansprekend Cultureel Café in zaal-restaurant Aod Thoear. De podiumgasten trakteren de bezoekers op boeiende optredens, die garant staan voor een programma vol vaart, variatie en verrassingen. Gastheer is Chris Trines uit Roermond. Hij maakt en presenteert al ruim 30 jaar radio- en Tv-programma’s.

  Tot Stof, 1949. De oorlog is voorbij, maar nog niet vergeten
  De misstanden in Huize St. Joseph in Heel in de jaren vijftig van de vorige eeuw vormen het hoofdonderwerp van het boek Tot Stof van Felix Weber (pseudoniem van Gauke Andriesse).Hij won in 2011 de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, met zijn boek De handen van Kalman Teller. Felix Weber schrijft vanuit verontwaardiging. Hij veroordeelt niet, maar probeert de omstandigheden waarin dat gebeurde zo goed mogelijk te schetsen. Toch is het in de eerste plaats een product van zijn verbeelding: dat geldt voor de handelingen en zeer zeker ook voor de personages. Gauke Andriesse gaat op boeiende wijze in op zijn literaire thriller.

  May Rooijakkers houdt zich sinds enkele jaren intensief bezig met haar passie, het vertellen van verhalen en het maken, vormgeven van monologen in de vorm van theatrale voorstellingen. In het Torna | Cultura – café doet ze dat met de monoloog Vrouwenmantel. Ze heeft zich daarbij laten inspireren door vrouwen die indruk op haar hebben gemaakt door hun gedachten en daden. Vrouwen van ver terug in de geschiedenis, maar ook vrouwen van nu. De nog niet uitgesproken emoties worden bewaard onder een wijde mantel. Een mantel die beschermt en verwarmt, maar ook kan benauwen. De opvoering van de monoloog Vrouwenmantel vindt plaats in het kader van de Internationale Vrouwendag die elk jaar op 8 maart wordt gevierd.

  Renée Steenvoorden, zangeres, komt uit Roggel en is afgestudeerd als docent muziek. Ze volgt nu aan het conservatorium in Brussel een studie Jazz-zang. Renée begeleidt zich op gitaar. Ze speelt dit jaar in de Opera Bouffe ‘Schinderhannes’ de rol van Florenske, de dochter van de kroegbaas van herberg ‘De Zwarte Ruiter’ Schwarze Peter, die verliefd wordt op rover Schinderhannes. Als ‘coming star’ ontvangt ze uitnodigingen voor optredens in binnen- en buitenland.

  De Nuuj Baedeleers is de titel van weer een ‘Remunjse’ opera met pittige teksten en 38 korte en langere liedjes van de hand van Ton Custers, muzikale verhalenverteller. Hij heeft zich laten inspireren door ‘The Beggar’s Opera’ (John Gay, 1728), die ook voor Bertolt Brecht de inspiratiebron was. Ton Custers heeft de handeling naar de huidige tijd verplaatst. De uitvoeringen in Roermond vinden plaats op 31 maart en 1 + 2 april.
  In het Torna | Cultura – café geeft een gedeelte van de crew De Nuuj Baedeleers een try-out.

  Jo Wijnen en Har Sniekers presenteren hun vaste bijdrage aan het Café als columnist en stadsdichter.

  Datum: zondag 12 maart 2017, 14.30 uur
  Locatie: zaal-restaurant Aod Thoear, Thorn
  Entree: €5,00

  Lees meer
 • 13 maart 2017 19:00 - 20:30samenwerkings project schrit_tmacher | Workshop Compagnie Käfig (F/RC)
  Voor zowel beginners en gevorderden, enige danservaring vereist

  Warming-up & bewerking van choreografische fragmenten uit het repertoire van de voorstelling.

  Combinatieticket
  Deelnemers aan de workshops in Heerlen kunnen tegen gereduceerd…
  Voor zowel beginners en gevorderden, enige danservaring vereist

  Warming-up & bewerking van choreografische fragmenten uit het repertoire van de voorstelling.

  Combinatieticket
  Deelnemers aan de workshops in Heerlen kunnen tegen gereduceerd tarief de voorstelling bijwonen van het gezelschap. Deze voorstelling vindtr een dag later plaats, op dinsdag 14 maart 2017. Een combinatieticket (workshop en voorstelling) is €30,-.
  De workshops vinden uitsluitend plaats bij voldoende deelname.

  Datum: maandag 13 maart 2017, 19.00 -20.30 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, Limburgzaal, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, €15,- per persoon


  Lees meer
 • 14 maart 2017 09:00 - 12:30 Intervisiebijeenkomst voor kunstdocenten
  Op 14 maart van 9.00-12.30 uur bij SMK in Kerkrade. 

  Kunstdocenten die kennis en ervaringen met elkaar delen en elkaar inspireren: vaak is er in de dagelijkse praktijk (te) weinig tijd voor beschikbaar. Daarom hebben LKCA, Cultuurconnectie…
  Op 14 maart van 9.00-12.30 uur bij SMK in Kerkrade. 

  Kunstdocenten die kennis en ervaringen met elkaar delen en elkaar inspireren: vaak is er in de dagelijkse praktijk (te) weinig tijd voor beschikbaar. Daarom hebben LKCA, Cultuurconnectie en All Art Professionals een serie intervisieochtenden door het land georganiseerd waar zij actief kennis en ervaringen willen delen over:
   
  Het bereiken van je doelgroepen
  Om een fatsoenlijke boterham te verdienen blijf je op zoek naar klanten die bereid zijn om (voldoende) te betalen voor de waarde die jij biedt. De afgelopen jaren is er vanuit de subsidies een verschuiving geweest richting o.a. binnenschoolse cultuureducatie, zorg en welzijn en andere doelgroepen. Hoe zorgen jij en jouw collega’s dat jullie je doelgroep bereiken en aansluiting bij hen vinden?
   
  Het inzetten van digitale middelen
  Alles is tegenwoordig met het internet verbonden van je mobiele telefoon en televisie tot aan de thermostaat en de koelkast. De beschikbaarheid van informatie en technologie maken sommige zaken makkelijker én gelijktijdig hebben ze een grote impact op het verwachtingspatroon van 'de consument'. Hoe zetten jij en jouw collega's digitale middelen in in jullie lespraktijk?
   
  Samenwerken in de regio
  Samenwerken werkt! Hoe werken jullie succesvol samen in de regio? Wat voor partijen zijn hierbij betrokken? En wat zou er wenselijk zijn om nog beter samen te kunnen werken?
   
  Deze ochtenden zijn bedoeld voor alle buitenschoolse kunstdocenten in de diverse disciplines (muziek, theater, dans, beeldend, schrijven etc.) zowel in dienst bij een organisatie als werkend als zelfstandige (of gecombineerd).
   
  Kijk hier voor meer informatie over de verschillende intervisiebijeenkomst en om je aan te melden. In Limburg vindt de intervisiebijeenkomst plaats bij SMK in Kerkrade op 14 maart van 9.00-12.30 uur.
   
  Lees meer
 • 18 maart 2017 14:00 - 16:00 Lezing: Muziek versus Gehoor door Sjef Streukens
  ( o.a. gehoorverlies en gebruik van hoorapparaten)

  Op zaterdag 18 maart 2017 houdt audicien en musicus Sjef Streukens een lezing over gehoorproblemen die ervaren worden tijdens een repetitie en/ of een uitvoering. Dit kan zowel voor personen…
  ( o.a. gehoorverlies en gebruik van hoorapparaten)

  Op zaterdag 18 maart 2017 houdt audicien en musicus Sjef Streukens een lezing over gehoorproblemen die ervaren worden tijdens een repetitie en/ of een uitvoering. Dit kan zowel voor personen met als zonder hoorapparaten zijn. Er wordt gekeken naar welke gevolgen het heeft voor musiceren en waar rekening mee gehouden moet worden.
  Sjef Streukens, audicien én musicus, zal op deze middag vertellen en laten zien hoe de problemen ontstaan en zal de bezoekers van goede adviezen voorzien.

  Datum: zaterdag 18 maart 2017, 14.00 – 16.00 uur
  Locatie: Muziekschool Beek, Dr. Stassenstraat 88, Beek
  Kosten €10,- per person, aanmelden via stgsingsting@gmail.com
   Lees meer
 • 18 maart 2017 14:00 - 16:00 Lezing: De invloed van ademhaling op (zang)welzijn
  Door Angèle Kokkelmans

  Angèle Kokkelmans vertelt over het belang van een goede balans tussen ademhaling en het algemeen welzijn, met name gericht op stressreductie tijdens het zingen. De invloed van goede ademhaling is van groot belang…
  Door Angèle Kokkelmans

  Angèle Kokkelmans vertelt over het belang van een goede balans tussen ademhaling en het algemeen welzijn, met name gericht op stressreductie tijdens het zingen. De invloed van goede ademhaling is van groot belang tijdens musiceren en koorzang. In deze lezing leer je hoe je de juiste balans kunt vinden.

  Datum: zaterdag 18 maart 2017, 14.00 – 16.00 uur
  Locatie: Muziekschool Beek, Dr. Stassenstraat 88, Beek
  Kosten €10,- per person, aanmelden via stgsingsting@gmail.com


   Lees meer
 • 18 maart 2017 14:10 - 16:45samenwerkings project schrit_tmacher | Workshop De Dansers (NL) Voorstelling: Pokon (4+)
  GENERATION2

  Voorstelling Pokon
  Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze wat meubels, een keukentrap of twee, een gitaar en wat planten, en laten we even doen alsof je wél mag rennen,…
  GENERATION2

  Voorstelling Pokon
  Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze wat meubels, een keukentrap of twee, een gitaar en wat planten, en laten we even doen alsof je wél mag rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, tikkende, buitelende en zingende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten we soms even klem - in een tafel, een trap of toch steeds weer in die regeltjes - Pokon is onstuitbaar.

  Met Pokon brengen De Dansers een ode aan spelen. Alle dieren spelen om te groeien – mensen dus ook. Een voorstelling vol beweging, ritme, inventiviteit en vriendschap, voor kinderen en volwassenen die niet stil kunnen zitten.

  Workshop 1 zaterdag 18 maart 2017, 14.10 – 14.40 uur
  Workshop voorafgaand aan de voorstelling. Om 14.10 uur begint in de Thuis & Partnerslounge een creatieve workshop voor kinderen vanaf 4 jaar. Reserveren via Parkstad Limburg Theaters (€ 1,- per ticket).

  Workshop 2 zaterdag 18 maart 2017, 16.00 – 16.45 uur
  Na afloop van Pokon kun je nog drie kwartier lang dartelen, hikken, rollen, sluipen, samenwerken, verhalen dansen en hele moeilijke bewegingen leren. De workshop wordt gegeven door Josephine van Rheenen (choreograaf) en wordt met live-muziek begeleid door Guy Corneille. Trek kleren aan waar je lekker in kunt bewegen.
  Workshop achteraf: 15 minuten na de voorstelling begint een dansworkshop, op het podium van de voorstelling, in de LIMBURGzaal. Reserveren via Parkstad Limburg Theaters (€ 3,- per ticket).

  Datum: zaterdag 18 maart 2017, 14.10 – 14.40 uur en 16.00 – 16.45 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, LIMBURGzaal en Thuis & Partnerslounge, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, € 1,- en € 3,- per ticket
   Lees meer
 • 19 maart 2017 09:30 - 20:00samenwerkings project Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles
  121 solisten en kleine ensembles strijden om Limburgse kampioenstitel!

  Op zondag 19 maart a.s. organiseert de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), in samenwerking met het district Venray-Venlo de Limburgse Kampioenschappen Solisten en…
  121 solisten en kleine ensembles strijden om Limburgse kampioenstitel!

  Op zondag 19 maart a.s. organiseert de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), in samenwerking met het district Venray-Venlo de Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles in Multifunctioneel Centrum ‘De Klaproos’ (Gaesdoncksestraat 2) in Siebengewald. Maar liefst 121 solisten en kleine ensembles xylofoon, kleine trom, multipercussion en dwarsfluit nemen dit jaar deel aan het muziekevenement en strijden om de Limburgse kampioenstitel. Publiek kan die dag genieten van een gevarieerd, muzikaal programma.

  De Limburgse Kampioenschappen gaan op 19 maart om 09.30 uur van start. De 121 solisten en ensembles zullen die dag één voor één het podium betreden en een muziekstuk ten gehore brengen. Juryleden Henk Mennens en Jos Stoffels (ongestemd slagwerk) en Rob Janssen en André Willems (blazers en gestemd slagwerk) beoordelen de muzikale optredens van de deelnemers. Omstreeks 19.00 uur worden per divisie en per sectie de resultaten en de kampioenen bekendgemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats. Muzikanten die tijdens de voorronden van de Limburgse Kampioenschappen minimaal 85 punten scoorden, mogen later dit jaar ook deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Deze vinden plaats op zaterdag 17 juni 2017 in CC Don Bosco in Heel.

  De Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles vinden plaats in Multifunctioneel Centrum ‘De Klaproos’ in Siebengewald. Het evenement is voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen tot 12 jaar. Een overzicht van de deelnemers en het programma van de Kampioenschappen is te vinden op www.l-b-t.nl. Op deze website worden na afloop van de Kampioenschappen tevens de uitslagen en prijswinnaars bekendgemaakt. 
 • 19 maart 2017 13:00 - 18:00samenwerkings project Toneelhuis LFA | Eenakterfestival Brokstukken
  Op zondag 19 maart 2017 knettert de liefde voor toneel in de ECI Cultuurfabriek er vanaf! Alweer de 8e editie van het Eenakterfestival Brokstukken. Een bijzonder en uniek toneelevenement dat jaarlijks groeit in kwaliteit, diversiteit en publiek.…
  Op zondag 19 maart 2017 knettert de liefde voor toneel in de ECI Cultuurfabriek er vanaf! Alweer de 8e editie van het Eenakterfestival Brokstukken. Een bijzonder en uniek toneelevenement dat jaarlijks groeit in kwaliteit, diversiteit en publiek.

  Van kluchtige komedies tot tranentrekkende tragedies; alles kan en mag op de planken gebracht worden tijdens het festival. Naast het genot van toneel uit de provincie biedt Brokstukken een bijzondere gelegenheid om theaterminnend Limburg te ontmoeten: netwerken, bijpraten en ideeën opdoen voor samenwerking en toekomstige plannen.

  Datum: zondag 19 maart 2017, 13.00 uur – 18.00 uur
  Locatie ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Reormond
  Tickets via www.ecicultuurfabriek.nl, € 10 (voorverkoop) € 12 (dagkassa)

  Lees meer
 • 19 maart 2017 14:00 - 15:00 Boekpresentatie van Frans Budé’s roman: De dagen
  In zijn roman De dagen schetst Frans Budé een boeiend portret van een kind in de na-oorlogse jaren. Hij beschrijft de kinderjaren van een jongen die op een haast absurde manier geconfronteerd wordt met de vroege dood van een eerder geboren…
  In zijn roman De dagen schetst Frans Budé een boeiend portret van een kind in de na-oorlogse jaren. Hij beschrijft de kinderjaren van een jongen die op een haast absurde manier geconfronteerd wordt met de vroege dood van een eerder geboren zusje. Een van de constanten in het boek is niet alleen zusje Anna maar ook de winkel van zijn ouders waar hij deelgenoot wordt van de besognes van volwassenen. “De dagen” roept vervlogen tijden op van zoeken naar geborgenheid in een voor een opgroeiend kind even bizarre als fascinerende wereld. Frans Budé leest voor en wordt geïnterviewd door schrijver en journalist Emile Hollman.
  Met boekverkoop en signeersessie.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lees meer
 • 22 maart 2017 20:30 - 22:30samenwerkings project schrit_tmacher | Co-Laboration
  GENERATION2

  In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseren het Huis voor de Kunsten Limburg, Theater Heerlen, Kulturbetrieb Aachen en Yvonne Eibig |TANZKULTUR| een project voor amateurdansers afkomstig uit Nederlands Limburg en…
  GENERATION2

  In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseren het Huis voor de Kunsten Limburg, Theater Heerlen, Kulturbetrieb Aachen en Yvonne Eibig |TANZKULTUR| een project voor amateurdansers afkomstig uit Nederlands Limburg en de regio Noord Rijn Westfalen (D). Een Duits-Nederlands team van artiesten ontwikkelt samen met hen een exclusieve productie voor GENERATION2, die tijdens het festival in beide landen in première zal gaan.

  Nederland
  Datum: woensdag 22 maart 2017, 20.30 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, LIMBURGzaal Heerlen
  Tickets: via Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl
   Lees meer
 • 23 maart 2017 20:00 - 22:00 Literaire Salon en Pesthuyspodium presenteren Mathieu Segers
  Op 23 maart 2016 organiseert het Pesthuyspodium en boekhandel de Tribune in samenwerking met University College Maastricht een bijzondere Literaire Salon met Prof. Dr. Mathieu Segers naar aanleiding van zijn nieuwste boek: ‘Europa en de Terugkeer…
  Op 23 maart 2016 organiseert het Pesthuyspodium en boekhandel de Tribune in samenwerking met University College Maastricht een bijzondere Literaire Salon met Prof. Dr. Mathieu Segers naar aanleiding van zijn nieuwste boek: ‘Europa en de Terugkeer van de Geschiedenis’.

  Locatie: Pesthuyspodium Vijfkoppen 1 Maastricht
  Toegang: € 10,-
  Reserveren: www.pesthuyspodium.nl
  Lees meer
 • 24 maart 2017 13:30 - 17:00eigen project Training PR & werving voor docenten en coaches
  Werk je als (zelfstandig) docent of coach in de culturele sector en wil je je beroepspraktijk verder uitbouwen of succesvoller maken? Meld je dan aan voor de training PR & werving onder leiding van Maaike van Steenis van ‘Succesvol ondernemen…
  Werk je als (zelfstandig) docent of coach in de culturele sector en wil je je beroepspraktijk verder uitbouwen of succesvoller maken? Meld je dan aan voor de training PR & werving onder leiding van Maaike van Steenis van ‘Succesvol ondernemen als creatief’ op vrijdag 24 maart van 13.30-17.00 uur in het Huis voor de Kunsten Limburg te Roermond. In deze training krijg je praktische handvatten om aan voldoende klanten of deelnemers voor je workshops en cursussen te komen. Je krijgt antwoord op vragen als:
  -Hoe zet ik een succesvolle wervingscampagne voor mijn cursus of workshop op?
  -Hoe bepaal ik een goede prijs voor mijn diensten?
  -Hoe zorg ik voor klantenbinding?
   
  Maaike van Steenis is trainer en leert kunstenaars en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Maaike studeerde kunst- en cultuurmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte 7 jaar als freelance fondsenwerver en zakelijk leider in de podiumkunsten. Inmiddels is Maaike ruim 5 jaar werkzaam als trainer en coach in ondernemersvaardigheden en marketing voor kunstenaars en creatieven. Zij gaf trainingen voor o.a. Cultuur en Ondernemen, BKKC, AHK, Codarts en ArtEZ. Haar eigen programma’s en trainingen zijn al door honderden creatieve ondernemers gevolgd. Ook publiceert Maaike regelmatig in diverse media. Inmiddels verschenen opiniestukken van haar hand in o.a. het Parool, de Volkskrant en NRC Next. Ze schreef artikelen voor diverse vakbladen (o.a. Dans Magazine en Theaterkrant) en heeft een vaste column op de website van de Popunie. Maaike is tevens voorzitter voor het Fonds Podiumkunsten en is initiatiefnemer en financier van de “Creatieve Ondernemer van het Jaar- award”. Momenteel werkt zij aan haar eerste boek, dat in september zal verschijnen.
   
  Datum: vrijdag 24 maart 2017 van 13.30-17.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg p/a Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5 te Roermond
  Voor wie: (aankomende) docenten en coaches die (willen) werken in de culture sector. Bijvoorbeeld op het gebied van schrijven, muziek, beeldende kunst en dans.
  Aanmelden: klik hier (er is plek voor maximaal 30 deelnemers)
  Kosten: 20 euro per persoon (incl. koffie/thee) 
  Lees meer
 • 26 maart 2017 14:00 - 15:00 Franse Strips (La Bande Dessinée) als literatuur door Gert Meesters
  Centre Céramique heeft een grote stripcollectie met voornamelijk vertaalde Franse strips. Om deze collectie meer onder de aandacht van het grote publiek te brengen heeft de Alliance Française Maestricht in samenwerking met Centre Céramique…
  Centre Céramique heeft een grote stripcollectie met voornamelijk vertaalde Franse strips. Om deze collectie meer onder de aandacht van het grote publiek te brengen heeft de Alliance Française Maestricht in samenwerking met Centre Céramique Gert Meesters uitgenodigd om in toegankelijke en onderhoudende lezing te vertellen waarom deze strips zo interessant, mooi, spannend zijn. 

  Frankrijk heeft een eigen, voor velen van ons nog onbekende striptraditie. Strips behoren tot de Franse cultuur. Een beetje Franse stad heeft een eigen stripwinkel, stripauteurs zijn in Frankrijk soms beroemde figuren. Een van die bekende striptekenaars is Jacques Tardi, wiens werk vaak over oorlog gaat. Onder andere zijn boek Loopgravenoorlog (C’était la guerre des tranchées) gaat over de Eerste Wereldoorlog, en zijn serie gebaseerd op de novelles van Léo Malet met de detective Nestor Burma als hoofdpersoon speelt zich af in Parijs. Een jongere beroemde auteur is Joann Sfar, die in allerlei genres (van een stripversie van De kleine prins van Saint-Exupéry tot regelrechte fantasy) en media actief is (strip, film en literatuur).

  Gert Meesters' met vele plaatjes verluchte lezing laat ons ervaren waarom de strip (of 'bande dessinée') in Frankrijk, meer dan in Nederland, een gerespecteerde cultuuruiting is. Strips hebben er invloed op het politieke debat (denk maar aan Charlie Hebdo) en leunen zichtbaar aan bij andere kunsten zoals schilderkunst en literatuur. Recent is er een golf films op basis van Franse strips ontstaan, waaruit blijkt dat het stripverfilmingen inhoudelijk veel diverser kunnen zijn dan de superheldenfilms die ons uit Hollywood bereiken.

  Gert Meesters is professor Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Lille (Rijsel) in Frankrijk. Hij doet onderzoek naar Belgische, Nederlandse en Franse strips en is stripcriticus voor het Vlaamse weekblad Knack.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht

  Lees meer
 • 28 maart 2017 19:30 - 21:30 Interview met Lize Spit in Weert
  Lize Spit (1988) is een ster aan het literaire firmament met haar debuut Het smelt waarvan in 2016 meer dan 120.000 exemplaren verkocht zijn. Het boek is overladen met sterren en positieve recensies, wordt vertaald in vele talen en een verfilming…
  Lize Spit (1988) is een ster aan het literaire firmament met haar debuut Het smelt waarvan in 2016 meer dan 120.000 exemplaren verkocht zijn. Het boek is overladen met sterren en positieve recensies, wordt vertaald in vele talen en een verfilming is in de maak. Deze topauteur komt op 28 maart naar Bibliocenter Weert en wordt geïnterviewd door Riya Geboers, p.r. medewerker Bibliocenter.  Reserveer op tijd een kaartje! Aanvang 19.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden www.bibliocenter.nl. Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. In de Boekenweek is op 30 maart ook schrijfster Griet Op de Beeck te gast in de bibliotheek Weert. Ga met korting naar beide avonden en boek ze tegelijk.
   
  In Het smelt worden in Eva’s geboortejaar slechts twee andere kinderen in het Vlaamse dorp Bovenmeer geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Dan ontstaan er andere verhoudingen door testosteron, groepsdruk en knagende, jeugdige onzekerheid. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt om de rekening te vereffenen
  .
  “Een schrijver moet niet iedereen willen behagen”
  “Een schrijver moet niet iedereen willen behagen” is een uitspraak van Lize Spit in een interview. Veel lezers die dit boek ademloos gelezen hebben, zijn zwaar onder de indruk van dit uitzonderlijke boek. Trefzeker, niets en niemand ontziend is het geschreven als in slow motion. Onderkoeld, met veel details en weergaloze observaties over drie tieners in een Vlaams dorp.

  Lize Spit (1988) schrijft scenario's, proza en poëzie en heeft een column in De Morgen. In 2013 won ze de schrijfwedstrijd Write now!. Ze publiceerde o.a. inDe Gids en Das Magazin. Ze won de Bronzen Uil, woont in Brussel, geeft scenario-cursussen bij Wisper en doceert Schrijven aan LUCA School of Arts. Maak kennis met dé literaire sensatie van 2016!
  Lees meer
 • 30 maart 2017 19:30 - 21:30 Lezing Griet Op de Beeck bij Bibliocenter in Weert
  In vier jaar tijd schreef de Belgische Griet Op de Beeck (1973) drie indrukwekkende boeken. Met haar debuut Vele hemels boven de zevende won zij in 2013 de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. De tweede roman Kom hier dat ik u kus verscheen in 2014.…
  In vier jaar tijd schreef de Belgische Griet Op de Beeck (1973) drie indrukwekkende boeken. Met haar debuut Vele hemels boven de zevende won zij in 2013 de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. De tweede roman Kom hier dat ik u kus verscheen in 2014.  Met dit boek brak ze door bij het grote publiek. Het werd bij De Wereld Draait Door boek van de maand en stond maandenlang in de Top 10.  Haar nieuwste boek Gij nu is een intrigerende verhalenbundel.

  Donderdag 30 maart 2017 vertelt Griet Op de Beeck bij Bibliocenter Weert over haar werk. Aanvang 19.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden www.bibliocenter.nl. Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. In de Boekenweek is op 28 maart ook schrijfster Lize Spit te gast in de bibliotheek Weert. Ga met korting naar beide avonden en boek ze tegelijk.
   
  De schrijfster Griet Op de Beeck
  Op de Beeck (1973)  werkte als dramaturg en schreef o.a. voor Humo en de Morgen. Ze heeft nu drie succesvolle boeken geschreven in haar persoonlijke schrijfstijl. Als lezer zit je in haar boeken de personages zo dicht op de huid, dat niets in hun levens voor je geheim blijft. Er komen thema’s in voor als alcoholisme, familie, ongelukkige relaties en eenzaamheid. “Ik zal kijkers uitnodigen om stil te staan, om te kijken naar dingen waar ze misschien liever niet naar kijken”, beloofde ze in een interview met Humo. Zij beschikt over de gave om zware onderwerpen op een lichtvoetige, eerlijke, zachte en tegelijkertijd scherpe manier neer te zetten. Op de Beeck was vorige zomer te gast bij Zomergasten.

  Haar boeken
  In haar eerste boek Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan. Op de Beeck schetst in prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties een treffend beeld van deze tijd. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Haar tweede roman Kom hier dat ik u kus gaat over Mona. We zien haar als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Het is een verhaal over waarom we worden wie we zijn. Geschreven met humor, scherpte en schaamteloze eerlijkheid. Gij nu, haar derde boek, gaat over vijftien verschillende mensen die worstelen met het bestaan en op een kantelpunt in hun leven staan. Hoe verschillend de personages ook zijn, allemaal moeten ze een vergelijkbare keuze maken.
  Lees meer
 • 31 maart 2017 20:00 - 22:30samenwerkings project Boekenweek Maastricht met Heleen van Royen en Ronald Giphart
  In het kader van de Boekenweek 2017 is Heleen van Royen te gast in Centre Céramique. Samen met collega schrijver Ronald Giphart praat ze over 'Verboden vruchten', het thema van Boekenweek 2017. Wel willen, niet mogen, toch doen, zowel in het…
  In het kader van de Boekenweek 2017 is Heleen van Royen te gast in Centre Céramique. Samen met collega schrijver Ronald Giphart praat ze over 'Verboden vruchten', het thema van Boekenweek 2017. Wel willen, niet mogen, toch doen, zowel in het leven als in de letteren.
   
  Een aangeklede avond over het ongeoorloofde verlangen in ieder mens, bekeken vanuit de literatuur, het schrijverschap en uw eigen beleving. Voordracht en interview onder leiding van Frans Pollux, smeuïge scène tussen man en vrouw door onder andere Esther de Koning en muzikale omlijsting door het jonge jazz talent Babs van Bree en band. Na afloop boekverkoop en signeersessies.
   
  Heleen van Royen debuteerde in het jaar 2000 met de De Gelukkige Huisvrouw en schreef de bestsellersDe Godin van de jacht en De Ontsnapping. Twee theaterstukken en de verfilming in 2010 trokken meer dan een half miljoen bezoekers. Haar laatste roman is getiteld Hartsvriendin, een roman als zedenschets van het huisvrouwenbestaan anno 2013 waarin aardig wat te lachen valt over de sneuheid der dingen. In februari 2017 gaat de documentaire Het Doet Zo Zeer in première, die Heleen over haar dementerende moeder maakte.
   
  Ronald Giphart schreef tijdens zijn werk als nachtportier zijn debuutroman Ik ook van jou, bekroond met Het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost. Verschillende van zijn boeken zijn met veel succes verfilmd. Ook schreef Ronald culinair-literaire werken zoals Keukenprins en in samenwerking met Jonnie Boer het boek: Eten, drinken en slapen. Onlang verscheen de achtste roman van Giphart genaamd Lieve. ”Hoe verder je leest, hoe interessantere literatuur Lieve wordt: de vakman Giphart lijkt zich heerlijk te hebben laten meevoeren door alle ingewikkeldheid die dit verhaal nodig had” (NRC - Thomas de Veen)
   
  Gasten
  Heleen van Royen en Ronald Giphart
  Presentatie
  Frans Polux
  Spel
  Esther de Koning
  Muziek
  Babs van Bree (zang), Mees Riechelman, Willem Suilen, Stef Joosten en Vincent van Reen
  Organisatie
  Centre Céramique en Maastricht Boekenstad

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Toegang: € 12,50, voor leden bibliotheek Maastricht € 10,- (alleen in de voorverkoop)
  Kaartverkoop bij klantenservice Centre Céramique
  Online tickets via http://www.theateraanhetvrijthof.nl/mijntheater/ticket/?event=6743
   
   
  Lees meer
 • april
 • 01 april 2017 20:00 - 22:30 AD MOSAM | Leçons de Ténèbres
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over…
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over de val van Jeruzalem zit vol symboliek. Na iedere strofe werd destijds een kaars gedoofd, symbool voor weer een apostel die op de vlucht sloeg om zijn eigen hachje te redden terwijl Christus de kruisdood wacht. Couperin componeerde zijn verfijnde klaagzangen in 1714 voor privé gebruik in de abdij van Longchamp, maar ze behoren nu tot het geliefde repertoire van de Franse barok.

  In een sfeervolle setting weergalmen de prachtige klanken van twee jonge talenten van AD MOSAM: de sopranen Julie Calbète (Frankrijk) en Wei-Lian Huang (Taïwan). Hun stemmen worden op meesterlijke wijze begeleid door Bernard Woltèche (basse de violon en muzikale leiding) en Bart Jacobs (orgel).

  Datum: zaterdag 1 april 20.00 uur 
  Locatie: Ottignies (B), Saint-André de Clerlande
  Tickets: klik hier.

  Lees meer
 • 02 april 2017 15:00 - 17:00 Uitreiking Halewijnprijs en Reinaerttroffee aan Benny Lindelauf
  Op zondag 2 april van 15.00-17.00 uur vindt bij de Bibliotheek Bibliorura in Roermond de uitreiking plaats van de Halewijnprijs 2016 en de Reinaerttrofee 2016. Laureaat van beide prijzen is Benny Lindelauf voor zijn boek Hoe Tortot zijn vissenhart…
  Op zondag 2 april van 15.00-17.00 uur vindt bij de Bibliotheek Bibliorura in Roermond de uitreiking plaats van de Halewijnprijs 2016 en de Reinaerttrofee 2016. Laureaat van beide prijzen is Benny Lindelauf voor zijn boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.  

  De Halewijnprijs, de literatuurprijs van de stad Roermond, wordt dit jaar voor de 30ste maal uitgereikt. Eerder werd de prijs gewonnen door auteurs als Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Gerritsen, Joke J. Hermsen, Erik Vlaminck, Pauline van de Ven en Peter Drehmanns.
   
  Benny Lindelauf (Sittard, 1964) debuteerde in 1998 met Omhoogvaldag, gevolgd door o.a. Schuilen in een jas (1999), Door en door winter (2007) en De vloek van het verdwenen boek (2011). Ook schrijft hij voor jeugdtheater zoals Icarus, of het vliegen is allang begonnen.
   
  De Halewijnprijs wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1500,-  en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk.

  De jury van de Halewijnprijs 2016 wordt gevormd door: Peter Altena, neerlandicus en docent, Annelies Eisinga, literatuurwetenschapper & coach; Pon Kranen, voorzitter & algemeen literatuurwetenschapper en Philo Offermans, lerarenopleider en neerlandica.
   
  De Reinaerttrofee 2016 voor Beste Boek namens de jongeren van Roermond gaat ook naar Benny Lindelauf voor zijn boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.
   

  De Reinaerttrofee wordt door de jongeren van Roermond gekozen uit de genomineerden voor de Halewijnprijs. Leerlingen van Bisschoppelijk College Broekhin hebben een ‘Schaduwjury’ gevormd en boeken van alle genomineerde auteurs ‘mee-gelezen’.

  De jury van de Reinaerttrofee 2016, onder leiding van Annette van Herten en Lindy Simons, heeft strikt onafhankelijk van de Halewijnprijs-jury gekozen voor het boekvan Benny Lindelauf. De Reinaerttrofee bestaat uit een geldbedrag van € 500,- en een speciaal ontworpen beeldhouwwerk door Dick van Wijk.
 • 02 april 2017 16:00 - 18:30 AD MOSAM | Leçons de Ténèbres
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over…
  Omringd door kaarslicht brengt het Barok Ensemble AD MOSAM in kleine bezetting de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen.

  De tekst van Leçons de Ténèbres over de val van Jeruzalem zit vol symboliek. Na iedere strofe werd destijds een kaars gedoofd, symbool voor weer een apostel die op de vlucht sloeg om zijn eigen hachje te redden terwijl Christus de kruisdood wacht. Couperin componeerde zijn verfijnde klaagzangen in 1714 voor privé gebruik in de abdij van Longchamp, maar ze behoren nu tot het geliefde repertoire van de Franse barok.

  In een sfeervolle setting weergalmen de prachtige klanken van twee jonge talenten van AD MOSAM: de sopranen Julie Calbète (Frankrijk) en Wei-Lian Huang (Taïwan). Hun stemmen worden op meesterlijke wijze begeleid door Bernard Woltèche (basse de violon en muzikale leiding) en Bart Jacobs (orgel).

  Datum: zondag 2 april, 16.00 uur
  Locatie: Maastricht (NL), Cellebroederskapel
  Tickets: klik hier.

  Lees meer
 • 02 april 2017 16:00 - 18:00samenwerkings project schrit_tmacher | Co-Laboration
  GENERATION2

  In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseren het Huis voor de Kunsten Limburg, Theater Heerlen, Kulturbetrieb Aachen en Yvonne Eibig |TANZKULTUR| een project voor amateurdansers afkomstig uit Nederlands Limburg en…
  GENERATION2

  In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseren het Huis voor de Kunsten Limburg, Theater Heerlen, Kulturbetrieb Aachen en Yvonne Eibig |TANZKULTUR| een project voor amateurdansers afkomstig uit Nederlands Limburg en de regio Noord Rijn Westfalen (D). Een Duits-Nederlands team van artiesten ontwikkelt samen met hen een exclusieve productie voor GENERATION2, die tijdens het festival in beide landen in première zal gaan.

  Duitsland
  Datum: zondag 2 april 2017, 16.00 uur
  Locatie: Ludwig Forum Aachen
  Tickets: €6,- alleen via e-mail, ticket@gen-2.de

  Lees meer
 • 03 april 2017 18:00 - 19:30samenwerkings project schrit_tmacher | Workshop NDT1 & NDT2 (NL)
  Workshop 1 maandag 3 april 2017, 18.00 – 19.30 uur

  Voor zowel beginners en gevorderden, enige danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld…
  Workshop 1 maandag 3 april 2017, 18.00 – 19.30 uur

  Voor zowel beginners en gevorderden, enige danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld aan de voorstellingen ‘Scenic Route’ (NDT1) en ‘Smoke and Mirrors’ (NDT2).

  Combinatietickets
  NDT1, dinsdag 28 maart 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €35,-

  NDT2, dinsdag 4 april 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €32,-

  NDT1 (dinsdag 28 maart) en NDT2 (dinsdag 4 april):
  Combi-ticket workshop en beide voorstellingen (1e rang) /€50,-

  Datum: maandag 3 april 2017, 18.00 – 19.30 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, LIMBURGzaal, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, € 15,- per ticket
   Lees meer
 • 03 april 2017 19:30 - 21:00samenwerkings project schrit_tmacher | Workshop NDT1 & NDT2 (NL)
  Workshop 2 maandag 3 april 2017, 19.30 – 21.00 uur

  Voor gevorderden, danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld aan de voorstellingen…
  Workshop 2 maandag 3 april 2017, 19.30 – 21.00 uur

  Voor gevorderden, danservaring vereist.
  Een workshop over het veelzijdige repertoire van NDT1 & NDT2 door oud-NDT danser en choreograaf Jiří Pokorný, gekoppeld aan de voorstellingen ‘Scenic Route’ (NDT1) en ‘Smoke and Mirrors’ (NDT2).

  Combinatietickets
  Compagnie Käfig, dinsdag 14 maart 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €30,-
  NDT1, dinsdag 28 maart 2017:
  Combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €35,-
  NDT2 dinsdag 4 april 2017:
  combi-ticket workshop & voorstelling (1e rang) / €32,-

  NDT1 (dinsdag 28 maart) en NDT2 (dinsdag 4 april):
  Combi-ticket één workshop en beide voorstellingen (1e rang) / €50,-

  Datum: maandag 3 april 2017, 19.30 – 21.00 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, LIMBURGzaal, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, € 15,- per ticket
   Lees meer
 • 06 april 2017 12:30 - 13:30samenwerkings project Letters bij de lunch - Vrouwelijke dichters in de wereld van de troubadours
  “Trobairitz? Vrouwelijke troubadours? Nooit van gehoord!” Dat is de gebruikelijke reactie, wanneer ik vertel wat het onderwerp van mijn proefschrift is. Toch zijn er een kleine dertig namen en meer dan vijfenveertig werken bekend van vrouwelijke…
  “Trobairitz? Vrouwelijke troubadours? Nooit van gehoord!” Dat is de gebruikelijke reactie, wanneer ik vertel wat het onderwerp van mijn proefschrift is. Toch zijn er een kleine dertig namen en meer dan vijfenveertig werken bekend van vrouwelijke troubadours. Wie waren deze dichteressen van hoofse lyriek, veelal machtige vrouwen uit de hoge adel, die leefden en werkten aan de 12e en 13e eeuwse hoven in het Zuiden van Frankrijk? Welke rol vervulden zij op politiek en sociaal-economisch terrein en vooral: wat bewoog hen om actief te worden op het door mannen gedomineerde gebied van de hoofse liefde en de hoofse lyriek? Hoewel hun aantal vele malen kleiner is dan dat van hun mannelijke tegenhangers, de veel bekendere troubadours, vormt hun werk een unieke getuigenis van de vrouwelijke visie op de hoofse lyriek. Bovendien zijn de trobairitz de eerste auteurs van vrouwelijke lyriek in de volkstaal.In deze lezing maakt u kennis met de bekendste trobairitz en hun werk en krijgt u een idee van de wijze waarop zij erin slaagden het poëtische keurslijf van de mannelijke lyriek te doorbreken en geschikt te maken voor de uitdrukking van hun vrouwelijke visie op de hoofse liefde.
   
  Hannie van Horen-Verhoosel promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op een proefschrift over de lyriek en de muziek van de trobairitz, getiteld Want in Minnezaken ben ik jou de baas.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis

  Lees meer
 • 08 april 2017 10:00 - 16:30samenwerkings project Limburgse Archeologie Dag 2017
  Op zaterdag 8 april 2017 wordt voor de negende keer de Limburgse Archeologie Dag georganiseerd in het Limburgs Museum in Venlo. De afgelopen jaren heeft de dag zich bewezen als de ontmoetingsplaats voor archeologen, beleidsmakers en geïnteresseerden,…
  Op zaterdag 8 april 2017 wordt voor de negende keer de Limburgse Archeologie Dag georganiseerd in het Limburgs Museum in Venlo. De afgelopen jaren heeft de dag zich bewezen als de ontmoetingsplaats voor archeologen, beleidsmakers en geïnteresseerden, waarbij inhoud, kennisoverdracht en de goede sfeer de belangrijkste kenmerken zijn. Een must dus voor iedereen die daarmee te maken heeft in zijn of haar werk of er belangstelling voor heeft.

  Zaterdag 8 april is de hele dag gevuld met lezingen over archeologie. Er is de verkiezing van de archeologische top-5, de uitreiking van de Guillonpenning aan een persoon, instelling of bedrijf die zich bijzonder heeft ingezet voor de Limburgse archeologie en natuurlijk de archeologiequiz. De lezingen bestrijken het tijdstraject van de Vroegste Prehistorie tot en met de Nieuwe Tijd. In de ochtend is er een speciaal thema: “Ondergronds”.
  Op de dag is er een archeologische markt in de foyer van het museum, zal er een speciale tentoonstelling geopend worden en is het museum voor de deelnemers vrij toegankelijk.

  De kosten voor de dag (koffie, lunch, lezingen en borrel) bedragen €25,- voor leden van de Archeologische Vereniging Limburg (LGOG) en voor niet-leden €35,-.

  Voor algemene informatie, inschrijving en actueel nieuws over de laatste ontwikkelingen van het programma kunt u eind februari terecht op de website van het Limburgs Museum: www.limburgsmuseum.nl.
   Lees meer
 • 08 april 2017 11:00 - 15:00 Dag van de Stem
  Op 8 april 2017 vindt voor de zesde keer in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de Dag van de Stem plaats. Een dag vol met evenementen die allemaal met dat ene bijzondere instrument te maken hebben: de stem.
  Er zijn workshops, er zijn optredens,…
  Op 8 april 2017 vindt voor de zesde keer in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de Dag van de Stem plaats. Een dag vol met evenementen die allemaal met dat ene bijzondere instrument te maken hebben: de stem.
  Er zijn workshops, er zijn optredens, er zijn presentaties, er is een informatiemarkt, er is een kinderkoren-wedstrijd, er is een aparte ruimte met videogames, er worden stemtesten afgenomen, er wordt een film over de stem getoond. Kortom: een hele dag voor jong en oud en voor elk wat wils.

  Datum: zaterdag 8 april 2017, 11.00 uur – 15.00 uur
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond
  Aanmelden: klik hier

  Lees meer
 • 09 april 2017 11:00 - 17:00samenwerkings project schrit_tmacher | Scapino Ballet Rotterdam
  Scapino Backstage FANDAG

  Heb jij dans in je DNA, opgelet! De Scapino Backstage FANDAG biedt een uniek kijkje in de keuken van Nederlands oudste dansgezelschap. Je ziet Ed Wubbe aan het werk met zijn dansers. Je krijgt een sneak peak van nieuw…
  Scapino Backstage FANDAG

  Heb jij dans in je DNA, opgelet! De Scapino Backstage FANDAG biedt een uniek kijkje in de keuken van Nederlands oudste dansgezelschap. Je ziet Ed Wubbe aan het werk met zijn dansers. Je krijgt een sneak peak van nieuw werk en je kunt meedansen tijdens een workshop voor amateurdansers (geschikt voor 10+ met enige ervaring). Kies wat je wil doen of neem een passe-partout voor de hele dag.

  Tickets
  DansDNA (hoofdprogramma)/ €10,-
  1 workshop of lezing + DansDNA/ € 20,-
  Passe-partout/ € 25,-
  Lunch /€7,50

  Datum: zondag 9 april 2017, 11.00 – 17.00 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
  Aanmelden via: Parkstad Limburg Theaters, www.plt.nl, diverse ticketopties- en prijzen.

  Lees meer
 • 10 april 2017 19:30 - 22:30 Vertoning en bespreking documentaire 'Portretten uit de Peel' van Wiek Lenssen
  Op maandag 10 april a.s. verzorgt Film- en Videoclub 't Lenske van 19.30 tot 22.30 uur een filmavond waarbij de de film 'Portretten uit De Peel' van Wiek Lenssen, een documentaire over de Peel door de ogen van fotograaf Jacques Peeters, wordt…
  Op maandag 10 april a.s. verzorgt Film- en Videoclub 't Lenske van 19.30 tot 22.30 uur een filmavond waarbij de de film 'Portretten uit De Peel' van Wiek Lenssen, een documentaire over de Peel door de ogen van fotograaf Jacques Peeters, wordt vertoond en besproken in aanwezigheid van de maker. 

  De documentairemaker uit het Noord-Limburgse Swolgen heeft de hele wereld over gereisd en prachtige documentaires gemaakt. De film 'Portretten uit De Peel' brengt hem weer dicht bij huis. De film ging in januari 2017 in première tijdens het Limburg Film festival in Venlo en was te zien op L1 TV. Meer info over Wiek Lenssen is te vinden op www.wieklenssenfilm.nl.      

  De filmavond met Wiek Lenssen vindt plaats in Partycentrum ‘De Wingerd’ (Maasbreeseweg 2) in Sevenum. De bijeenkomst is toegankelijk voor LOVA/NOVA en CineLOVA leden. Deelnamekosten bedragen € 5,- per persoon. Drankjes zijn die avond voor eigen rekening. Aanmelden voor de filmavond kan t/m 1 april a.s. bij Hans Oijen, secretaris van 't Lenske, via info.lenske@gmail.com onder vermelding van ‘gastspreker Wiek Lenssen’ en de naam/namen van de aanwezige(n).


 • 11 april 2017 20:15 - 22:30 Israël in Egypt (G.F. Händel) | Toonkunstkoor Roermond
  Toonkunstkoor Roermond en Barokorkest Concerti Vivo brengen op dinsdag 11 april om 20.15 uur Israël in Egypt van G.F. Händel ten gehore in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Alvorens het concert vindt een inleiding om 18.45 uur plaats…
  Toonkunstkoor Roermond en Barokorkest Concerti Vivo brengen op dinsdag 11 april om 20.15 uur Israël in Egypt van G.F. Händel ten gehore in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Alvorens het concert vindt een inleiding om 18.45 uur plaats door Gerard Sars.Het concret wordt gedirigeerd door Pieter Cox.

  Solisten op deze avond zijn:
  Karola Pavone | sopraan
  Marie Seidler | alt
  Keith Bernard Stonum |  tenor
  Alexander Schmitt | bas
  Maximilian Schmitt | bas
        
  Datum: dinsdag 11 april 2017, 20.15 uur (inleiding door Gerard Sars om 18.45 uur)
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie Roermond
  Kaartverkoop: via leden 0475-582123/ via TheaterHotel De Oranjerie 0475-391491

  Lees meer
 • 20 april 2017 16:00 - 17:45 Boekpresentatie Mieke Kirkels - Kinderen van zwarte bevrijders
  Mieke Kirkels verzorgt de boekpresentatie van Kinderen van zwarte bevrijders, een verzwegen geschiedenis. Ze beschrijft in dit boek de geschiedenis van twaalf bevrijdingskinderen, allen duidelijk herkenbaar als ‘Amerikaantjes’; hun…
  Mieke Kirkels verzorgt de boekpresentatie van Kinderen van zwarte bevrijders, een verzwegen geschiedenis. Ze beschrijft in dit boek de geschiedenis van twaalf bevrijdingskinderen, allen duidelijk herkenbaar als ‘Amerikaantjes’; hun biologische vaders waren namelijk zwarte Amerikaanse soldaten. Zij zijn onderdeel van de eerste groep die in het witte katholieke Limburg opgroeit met een donkere huidskleur. Kinderen van zwarte bevrijders beschrijft deze aangrijpende en te lang verzwegen geschiedenis, geïllustreerd met een grote hoeveelheid onbekende foto’s uit de bevrijdingstijd.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Toegang is gratis
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00.


  Lees meer
 • 22 april 2017 12:00 - 19:00 Benelux Fluitconcours Solisten 2017
  Het Benelux Fluitconcours wordt afwisselend voor solisten en ensembles georganiseerd. In 2017 nodigt de organisatie amateursolisten uit de Benelux en de Euregio uit om deel te nemen aan het concours.

  De voorrondes
  De voorrondes vinden plaats…
  Het Benelux Fluitconcours wordt afwisselend voor solisten en ensembles georganiseerd. In 2017 nodigt de organisatie amateursolisten uit de Benelux en de Euregio uit om deel te nemen aan het concours.

  De voorrondes
  De voorrondes vinden plaats op de volgende datums en locaties:
  4 maart 2017, CKC Zoetermeer
  11 maart 2017, Factorium Tilburg
  12 maart 2017, Muziekacademie Braine L'Alleud, België
  18 maart 2017, ArtEZ Enschede

  Op 22 april vindt de finale plaats bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort.

  Prijzen
  De 1e, 2e en 3e prijswinnaars in elke categorie ontvangen een geldprijs. Het totale prijzengeld bedraagt € 2000,-. Muziekhandel Broekmans en van Poppel stelt waardebonnen ter beschikking voor de aanschaf van bladmuziek.

  Lees meer
 • mei
 • 06 mei 2017 11:00 - 17:00 Limburgse Trombone Dag
  Het Limburgs Trombone Ensemble organiseert op zaterdag 6 mei 2017 de Limburgse Trombone Dag bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Een dag vol muzikale activiteiten voor iedere trombonist op elk niveau: voor jong en oud van beginneling tot…
  Het Limburgs Trombone Ensemble organiseert op zaterdag 6 mei 2017 de Limburgse Trombone Dag bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Een dag vol muzikale activiteiten voor iedere trombonist op elk niveau: voor jong en oud van beginneling tot student.

  Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op:
  De website van het Limburgs Trombone Ensemble of bij Adams Muziekcentrale.
   Lees meer
 • juni
 • 17 juni 2017 18:30 - 21:30samenwerkings project NIEUW! LBT Music Entertainment Contest
  Unieke samenwerking tussen LBT en Stichting Peeltoernooi

  Op initiatief van de LBT en in samenwerking met Stichting Peeltoernooi wordt op zaterdagavond 17 juni 2017 voor de eerste keer een Music Entertainment Contest georganiseerd. Het betreft…
  Unieke samenwerking tussen LBT en Stichting Peeltoernooi

  Op initiatief van de LBT en in samenwerking met Stichting Peeltoernooi wordt op zaterdagavond 17 juni 2017 voor de eerste keer een Music Entertainment Contest georganiseerd. Het betreft een pilot waarbij verenigingen de gelegenheid krijgen om zich ‘anders dan anders’ te presenteren. Hiermee wordt bedoeld dat het onderdeel ‘entertainment’ centraal staat tijdens het optreden. Neemt jouw vereniging de uitdaging aan? Inschrijven en deelnemen is gratis!

  Klik hier voor meer info en om in te schrijven. Inschrijven kan tot 15 maart 2017.
   Lees meer
 • 24 juni 2017 10:00 - 17:00 Workshop voor amateur (koor-)zangers
  Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017

  De Domijnen organiseert met Barokensemble Ad Mosam de tweede editie van het Barockfestival Sittard. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en zal…
  Barockfestival Sittard 21 t/m 25 juni 2017

  De Domijnen organiseert met Barokensemble Ad Mosam de tweede editie van het Barockfestival Sittard. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek enerzijds en zal daarnaast ruim aandacht zijn voor de barokinvloed op de hedendaagse muziek.
  Tijdens het Barockfestival worden concerten verzorgd door onder meer Calefax, Holland Baroque en Ad Mosam. Daarnaast vinden tal van activiteiten plaats waaronder een workshop voor amateur (koor) zangers.

  Workshop voor (koor)zangers o.l.v. Jetse Bremer Op zaterdag 24 juni 2017 kunnen amateurzangers hun hart ophalen tijdens de workshop voor koorzangers onder leiding van de internationaal bekende componist, arrangeur en koordirigent: Jetse Bremer.
  Jetse zal tijdens de workshop het lied Boem si li la van Toon Hermans in diverse muziekstijlen instuderen.
  De workshop vindt plaats van 10.00 uur - 17.00 uur in het Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3 te Sittard en wordt afgesloten met een openbare presentatie van 19.00 uur -19.15 uur door de deelnemende amateurzangers, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque in de St. Michielskerk.

  Datum: zaterdag 24 juni 2017, 10.00 uur – 17.00 uur
  Locatie: Jochem Erenshoes, Kloosterpad 3, Sittard
  Aanmelden: tot uiterlijk 1 april aanmelden via www.dedomijnen.nl/extra/evenement/barock-festival/
  Deelname: kosten € 25, - (inclusief lunch). De workshop is bedoeld voor zangers die zelfstandig hun partij kunnen instuderen en al op een goed (geschoold) niveau zingen. Er is plaats voor maximaal 24 zangers.

  Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?