• langlopende activiteiten

 • 01 mei 2014 - 31 maart 2015 'Het Hart van Grind' op de Brunssumerheide
  Tijdens een 3,5 km lange wandeling door de bossen en over de heide van de Brunssumerheide komen bezoekers van 1 mei 2014 t/m 31 maart 2015 bijzondere steenformaties tegen. Deze kunstwerken nemen hen mee naar de verborgen natuur van de stenen.

  Beeldend kunstenaar Adri Verhoeven realiseerde 11 kunstwerken in de natuur. Samen met Natuurmonumenten, de Vereniging van Geologen, de Sterrenwacht Limburg, Consortium Grensmaas, geoloog/fotograaf Dirk Wiersma en filmmaker Rob Vogelsang neemt hij u graag mee om de diepste lagen van het steentje bloot te leggen. 

  Voor een deel kunt u die ontdekkingstocht op www.hethartvangrind.nl maken. Op deze website is te zien hoe breed de fascinatie voor de steen verbreid is. Dichters willen de steen kennen, in heel verschillende culturen wordt de steen op een voetstuk geplaatst en de wetenschap ontdekt onze eigen wortels in de steen. Om de 'intimiteit met het bestaan' aan den lijve te ervaren zult u oog in oog moeten komen staan met het ontblote hart van de steen. 

  Startpunt van de wandeling is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Schaapskooiweg 99 in Heerlen. Hier is een gratis routekaart beschikbaar. Alle praktische informatie en een mogelijkheid om de routekaart te downloaden staan ook op www.hethartvangrind.nl.
   
  Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg. 
 • 05 juni 2014 - 22 januari 2015 Vergaderingen Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen
  De van de vergaderingen van de Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen vinden plaats op de volgende data:

  Jaarvergadering
  5 juni 2014 om 20.00 uur

  Festivalvergadering
  9 oktober 2014 om 20.00 uur

  Reguliere vergadering
  22 januari 2015 om 20.00 uur
 • 14 juni 2014 - 01 november 2014 Repetities Limburgs Mandoline Orkest
  De repetitiedata van Het Limburgs Mandoline Orkest zijn als volgt: 

  Data
  - 14 juni
  - 20 september
  - 11 oktober
  - 25 oktober
  - 1 november 

  Tijdstip
  Telkens van 9.30-12.30 uur

  Locatie
  Café-Brasserie Merode, Stein
 • 13 juli 2014 - 12 december 2014 Bok & Geit
  Gezelschap: Bert Kop en Geerte Schmitz
  Titel: Bok & Geit
  Regie: Truus Rutten
  Speeldata: 6,13, en 27 september, 17 en 25 oktober, 21 en 22 november, 12 december
  Locatie en info: 06-09 pesthuyspodium.nl,  13-09 theaterdegarage.nl, 27-09 theaterlandgraaf.nl, 17-10 den-herberg.eu, 25-10 karroessel.nl, 21-11 't Kapelhuis 2, Thorn, 22-11 thorn-kapelhuis.nl, 12-12 theatercafedegrenedeer.nl
  Aanvang: 20.30 uur
  Entree: 10 euro
  Reserveren: bij de theaters m.u.v. het Kapelhuis Thorn via bkop@home.nl
  Over de voorstelling: Bok & Geit is een in prachtige  samengavatte teksten een reconstructie van een gedoemde liefde. Een bokkenmeisje en een geitenjongen, lid van rivaliserende fanfares, zien elkaar terug na 38 jaar. Het bokkenmeisje houdt bij deze verrassende ontmoeting de boot af. Maar de liefdevolle herinneringen van de geit zijn onmogelijk te negeren.
  Het stuk raakt aan een een universeel thema uit de literatuur: een door de omgeving onmogelijk gemaakte liefde en de desastreuze gevolgen daarvan.
 • 30 augustus 2014 - 05 oktober 2014 Muziek Biënnale Niederrhein 2014
  Onder het motto STROMEN presenteert de Muziek Biënnale Niederrhein dit jaar een programma dat landsgrenzen en muziekgenres overschrijdt. De vierde editie van de Muziek Biënnale Niederrhein vindt plaats van 30 augustus t/m 5 oktober 2014. Op 30 locaties in de regio Maas-Rijn Noord vinden 50 concerten plaats, ontmoeten lokale muziekverenigingen muzikale grootheden en wordt een programma samengesteld met en voor jonge muzikanten. De Muziek Biënnale presenteert dit jaar o.a. Brechts Dreigroschenoper op een scheepswerf in het Nederlandse Velden, rock- en metal nummers uit de jaren ’90 in klassieke bezetting en een Band Camp voor opkomende popbandjes uit de Euregio. Ook biedt ze opkomend muzikaal talent een exclusief podium en worden topconcerten georganiseerd met internationale artiesten. Zaterdag 30 augustus a.s. vindt in Kulturforum Franziskanerkloster in Kempen (Duitsland) de feestelijke opening van het festival plaats.

  De regio Niederrhein is een rijk muzieklandschap dat jaar na jaar op eigen kracht internationale concertreeksen en festivals voortbrengt. Genoeg voedingsbodem en potentie dus om in het culturele gebied, dat begrensd wordt door de Rijn, de Maas en de Waal, een muziekbiënnale te organiseren. Tweejaarlijks (sinds 2008) vormt de biënnale hét muzikale middelpunt van de regio Niederrhein. Met ruim 30 concertlocaties aan beide kanten van de grens, speciale producties uit de regionale muziekscène en ontmoetingen met internationale grootheden vormt de Muziek Biënnale Niederrhein het grootste muziekfestival in de regio. Het festival is een grensoverschrijdend evenement waar organisatoren, musici, componisten en muziekinstructeurs uit de hele regio samenkomen om gezamenlijk projecten te initiëren en nieuwe impulsen te geven aan het muzieklandschap, ook in Limburg.

  Eén van die projecten is de uitvoering van Brechts Dreigroschenoper aan de Maas door …Op Locatie. Op zondag 31 augustus a.s. om 16.00 uur vindt, precies 86 jaar na de allereerste uitvoering, de opera plaats op een scheepswerf in het Limburgse Velden. Het stuk wordt, onder leiding van regisseur Cees Rullens en musicus en componist Nard Reijnders, uitgevoerd door zeven solisten uit Limburg, Hongarije, Polen en Duitsland. Zingend vanaf de Maasoever en een boot worden zij vergezeld door een orkest en een koor. Zowel professionele acteurs als amateurs maken hun opwachting in het stuk.

  Tegelijk met de uitvoering van de Dreigroschenoper vindt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond onder leiding van de Maastrichtse koordirigent Hans Leenders het zangconcert Pantha rhei (klank in beweging) plaats van Franciscuskoor Venlo. Het zeer gevarieerde a capella-programma dat in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein wordt uitgevoerd omvat zowel oudere als hedendaagse muziek.

  Op zondag 28 september om 16.00 uur vindt in het kader van de Muziek Biënnale Niederrhein het concert Als in de stroming van een waterval plaats van het Ruysdael Kwartet in Domani (voormalige Dominicanenkapel) in Venlo. Met werken van Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy en Johannes Brahms zal het meermaals onderscheiden Nederlandse ensemble die middag een levendige stroom van klanken teweegbrengen.

  Onder leiding van het Huis voor de Kunsten Limburg vindt tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein een Band Camp plaats voor opkomende bands. In oktober ontmoeten bands uit Limburg, Gelderland en de Duitse regio Niederrhein elkaar tijdens een workshopweek. Naast het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid om nader kennis te maken met elkaar, staat in deze week de praktijk op de voorgrond. Tijdens verschillende coachingsessies kunnen de deelnemers hun muzikale kennis verbreden, zich verder ontwikkelen en samen met anderen nieuwe dingen uitproberen. In de daarop volgende weken treden de bands op in hippe bars en op grote festivalpodia in de grensregio.

  Meer informatie over bovenstaande en andere muziekevenementen die tijdens de Muziek Biënnale Niederrhein plaatsvinden, is te vinden op www.muziekbiennale.eu en in het festivalmagazine dat hier te downloaden is. In het magazine vindt u tevens informatie over het bestellen van kaarten voor diverse voorstellingen.


  De Muziek Biënnale Niederrhein is een samenwerkingsproject van Kulturraum Niederrhein, het Huis voor de Kunsten Limburg en de deelnemende musici en podia. Het festival wordt ondersteund door de regionale cultuurpolitiek NRW, de Provincie Limburg, de kunststichting NRW en vele fondsen en sponsoren. Het festival wordt, in het kader van het INTERREG IV A-programma Deutschland-Nederland, gefinancierd met gelden van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE) en begeleid door het programmanagement van de Euregio Rijn-Maas-Noord.  Lees meer
 • 05 september 2014 - 27 september 2014 Dubbelseizoen voor bekroond 'Witlox' en 'Op de Hooge Doorn'
  Twee locatiestukken met twee regisseurs in één seizoen. 'Op de Hooge Doorn' en 'Witlox', werden in april en mei jongstleden met succes op de planken gebracht door Toneelgroep De Bron. En dus is een reprise niet meer dan op haar plek. De Bron brengt twee stukken over de grens die nog niet eerder door een bestaand Nederlands gezelschap gespeeld zijn: 'Op de Hooge Doorn' is een Iers stuk en 'Witlox' is van Belgische huize. Beide stukken passen perfect in de Limburgse klei en worden op Hoogcruts, op een steenworp afstand van elkaar, in het dialect gespeeld.

  Het Limburgs Landschap heeft Toneelgroep De Bron uitgenodigd in de gedeeltelijk gerestaureerde kloosterruïne van Hoogcruts te komen spelen en zo de eerste stap te zetten naar het opnieuw beleefbaar maken van Klooster Hoogcruts. Sinds de hevige brand in 1979 is de plek, die vroeger mede het hart van de lokale gemeenschap vormde, afgesloten. Stichting Het Limburgs Landschap heeft de ruïne aangekocht met het doel om verder verval te stoppen en uiteindelijk de locatie weer beleefbaar te maken.

  Witlox
  In hun frituur Witlox wachten de tweelingzussen Fee en Parel al jaren op de Afrikaan Jossip. Ze hebben na de dood van hun moeder en hun barbaarse vader ‘der hond’ alleen nog elkaar. Met fantasieën over zeemeerminnen, het bespieden van dorpsgenoten en het herbeleven van mooie herinneringen, vertellen zij hun verhaal. Jossip, hij komt hen redden. Meh kumper waal? Witlox is een grimmig sprookje met het eigenzinnig taalgebruik Kempens dialect van Herman van de Wijdeven. In het Limburgs dialect van De Bron is het stuk nog even eigenzinnig, herkenbaar, scherp en poëtisch.

  Speeldata: 5, 7, 12 en 13 september
  Aanwezig: uiterlijk 20.15 uur / aanvang: 20.30 uur
  Duur: circa 1 uur
  Locatie (overdekt), parkeren, ontvangst en naborrelen: Kloosterruïne Hoogcruts, Hoogcruts 47, Noorbeek
  Entree: € 10,- contant aan de kassa
   
  Op de Hooge Doorn
  Op een heuvel ligt de boerderij van de familie Van Doorn, eenzaam en afgelegen, zwaar verwaarloosd door vader Bèr, die er de kadavers van zijn vee laat wegrotten. Bèr domineert zijn familie met harde hand. Zijn dementerende moeder en zijn drie kinderen dromen van een leven ver weg van deze beklemmende heuvel met zijn verstikkende familiebanden. Eigenlijk is dit alleen nog maar realistisch voor de jongste dochter. Zij staat op punt van trouwen. Doorbreekt zij de spiraal van uitzichtloosheid? En welk kruis draagt de ene generatie Van Doorn op de volgende generatie over? Toneelgroep De Bron verplaatst het oorspronkelijke verhaal van het Ierse platteland naar het Heuvelland. Over een boerenfamilie die met zichzelf in oorlog is. Een voorstelling die niemand onberoerd zal laten.

  Speeldata: 18, 19, 20, 25, 26 en 27 september
  Aanwezig: uiterlijk 20.15 uur / aanvang: 20.30 uur
  Duur: circa 1 uur en 15 minuten
  Locatie (overdekt), parkeren, ontvangst én naborrelen: D’n awwe Kooijestal, Hoogcruts 7, Noorbeek
  Entree: € 10,- contant aan de kassa

  Voor beide voorstellingen geldt: denk aan warme kleding en stevig schoeisel. Reserveren is noodzakelijk. Ga voor mee informatie en om te reserveren naar www.toneelgroepdebron.nl.


  Muulke 2014 Beste Voorstelling
  Op de Hooge Doorn

  Muulke 2014 Beste Vrouwelijke Hoofdrol
  Thea Mourmans én Susan Rouvroije in Witlox

  Muulke 2014 Beste Mannelijke Bijrol
  Jonathan Wanders in Op de Hooge Doorn
 • 13 september 2014 - 19 oktober 2014 Fototentoonstelling 'Reflections Maastricht - Chengdu'
  In de zomer van 2014 vond op initiatief van de Gemeente Maastricht en in het kader van een overeenkomst tussen de partnersteden Maastricht en Chengdu een bijzonder fotoproject plaats van Roy Wanders en Niels Klinkhamer. Tien professionele en top amateurfotografen uit Limburg (waaronder Diana Putters, Frans Smets en Johan Horst die werden voorgedragen door fotograaf John Lambrichts, omdat zij in 2013 de Masterclass Verhalende Fotografie van het Huis voor de Kunsten Limburg met succes afsloten) reisden naar Chengdu en tien Chinese collega's werden verwelkomd in Maastricht. Twee unieke steden met een vriendschapsband. Middels het medium fotografie werd de gelegenheid gegrepen om de twee steden, haar mensen, verschillen en overeenkomsten beter te leren kennen. Hoe leg ik in Maastricht uit wat de stad Chengdu is en andersom? Beelden zeggen in dat geval meer dan woorden. presenteert het resultaat, de foto expo ‘Reflections Maastricht - Chengdu’, van 13 september t/m 19 oktober 2014 te zien in de Tapijnkazerne (Sint Hubertuslaan 12) in Maastricht. De tentoonstelling geeft een uniek beeld van het dagelijks leven in het Chinese Chengdu en Maastricht. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen, en toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. In november zal de expositie te zien zijn in Chengdu en in december blikt Centre Céramique nog terug op ‘the making of’ van het hele project.

  Bekijk hier de promofilm van 'Reflections Maastricht - Chengdu'
 • 14 september 2014 - 28 september 2014 p.ART.s 8
  Op 14 september vindt de opening plaats van de expositie p.ART.s 8.

  Voor p.ART.s 8, dat in het teken staat van 'Van nature', heeft beeldhouwer Piet Siebers bloemsierkunstenares Marion Lemmen van Bloembinderij Lemmen uit Sevenum uitgenodigd. Lemmen, die in het dagelijks leven boeketten maakt, is ook te vinden in florale kunstboeken.

  Siebers en Lemmen laten hun werk - houten beelden en florale objecten - in elkaar overvloeien en gaan zo de discussie aan: 'Is bloembinden kunst?'. Een expositie die de zintuigen prikkelt!

  Na de opening op 14 september om 12.00 uur, is de expositie nog te bezichtigen op 20, 21, 27 en 28 september van 13.00 tot 17.00 uur.

  Locatie: Castenrayseweg 19, Oirlo

  Ga voor meer informatie over Piet Siebers en Marion Lemmen naar www.houtensculpturen.nl en www.bloembinderijlemmen.nl.
 • 19 september 2014 - 21 september 2014 Europa ontmoet de Maghreb - Schilderseance Marokkaanse en Nederlandse kunstenaars.
  Stichting Rondzien organiseert voor de tweede keer een uitwisselingsproject tussen kunstenaars uit de euregio Venlo en kunstenaars en culturele instellingen in Marokko. Het project heet 'Europa ontmoet de Maghreb - Al-Maghrib rencontre l'Europe'. Op vrijdag 19 september maken vier Marokkaanse gastkunstenaars, samen met vier Nederlandse collega’s, gezamenlijk acht schilderijen in Museum van Bommel van Dam. Dit gebeurt live vanaf 13.00 uur waarvoor we het publiek van harte uitnodigen te komen kijken en genieten.
   
  Op 19 september kunt u de wonderlijke Marokkaanse kunstenaars Abdelhaq Balhak, Abdellah Elatrach, Ali Maimoune en Mohamed Tabal vanaf 13.00 uur live aan het werk zien in Museum van Bommel van Dam. Samen met hun Nederlandse collega’s Laurens Gielen, Iris Slock, Leonie Tielen en Willebrord de Winter maken ze acht kunstwerken, waarbij de kunstenaars elkaar wederzijds beïnvloeden door overleg en samenwerking.De kunstenaars laten zich meevoeren op de tonen van monotone Afrikaanse ritmes van de Gnawa-muziek. Ter inspiratie hebben de kunstenaars het gedicht Luister! Je bestemming roept gelezen, over de Afrikaanse geestenwereld. Het gedicht wordt beschikbaar gesteld aan het publiek. De acht kunstwerken worden het gehele weekend tentoongesteld in Museum van Bommel van Dam. Op zondag 21 september, 13.30 uur worden ze publiekelijk geveild voor een goed doel, door veilingmeester Sef Derkx.
   
  Stichting Rondzien is sinds 2006 actief in de euregio Venlo en organiseert activiteiten om professionele, regionale beeldend kunstenaars te ondersteunen hun werk aan het publiek te tonen, en om onderlinge contacten tussen kunstenaars te bevorderen. Dit gebeurt met name door het organiseren van exposities maar ook door internationale uitwisselingsprojecten als 'Europa ontmoet de Maghreb'. Van 21 september tot 5 december 2014 organiseert Stichting Rondzien samen met Galerie World Art House in Well een tentoonstelling met werk van bovengenoemde Marokkaanse kunstenaars.

  'Europa ontmoet de Maghreb' wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg.

  Lees meer
 • 20 september 2014 - 23 november 2014 'Op geveul'
  In de voorstelling 'Op Geveul' vertellen Maud Wilms, Dyanne Sleijpen en Linda Zijlmans samen hun verhaal aan de hand van eigen Limburgstalige luisterliedjes. De drie vrouwelijke singer/songwriters komen uit respectievelijk Midden- , Zuid- en Noord-Limburg en kennen elkaar pas een klein jaar. Ze stonden in november 2013 alle drie geprogrammeerd op de LiLiLi-dag in Roermond. Na met veel bewondering naar elkaar te hebben gekeken en geluisterd, ontstond het idee om hun talenten samen te voegen en gezamenlijk een voorstelling te gaan maken.

  De vrouwen bleken veel gemeen te hebben, zo zijn ze alle drie eens genomineerd geweest voor 'De Pries van ’t Limburgs Leed', en Maud heeft de prijs zelfs gewonnen. Daarnaast stonden hun singles afzonderlijk van elkaar op nummer 1 in de Limbo Top 10 en hebben ze los van elkaar door heel Limburg gespeeld. Nu bundelen zij hun krachten in de voorstelling 'Op Geveul' en brengen ze een gelijknamige single uit, die meteen in je hoofd blijft zitten.

  Dat de drie singer-songwriters het goed met elkaar kunnen vinden, zowel op persoonlijk als muzikaal gebied, spat van het podium af. De driestemmigheid in hun liedjes zorgt voor kippenvel. 'Op Geveul' is een voorstelling die raakt, herkenning oproept en je niet meer loslaat.

  U kunt de héle voorstelling op vijf verschillende plaatsen aanschouwen:
  20 september - Nach van 't Limburgse leed - Venlo (gratis)
  4 oktober - Protestants Kerkje - Stevensweert (try out)
  11 oktober - Kloosterbinliotheek Wittem
  14 november - Den Herberg - Belfeld
  15 november - De Kösterie - Maasbracht
  23 november - Cambrinus - Horst

  Kaarten à € 10,- zijn te bestellen via opgeveul@gmail.com.

  Lees meer
 • 26 september 2014 - 28 september 2014 Foto expositie FG Waerachtig Mestreech
  FG Waerachtig Mestreech uit Maastricht houdt haar tweede foto-expositie op 26, 27 en 28 september 2014. De opening vindt plaats op vrijdag 26 september a.s. om 20.00 uur (de zaal is geopend vanaf 20.00 uur tot 23.00 uur). Verder is de tentoonstelling geopend op zaterdag 27 september en zondag 28 september van 12.00 tot 18.00 uur.
   
  Lees meer
 • 28 september 2014 - 05 oktober 2014 KnalFilmFestival
  Heb jij er altijd al van gedroomd om een bekend acteur te worden? Of ben je ervan overtuigd dat er een geweldige filmproducent in je schuilgaat? Zou je wel eens met een professionele camera willen filmen? Of wil je gewoon alles te weten komen over het monteren van een film? JongNL Limburg bied je, in samenwerking met PJP Filmstudio's, de LOVA (Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs) en het Huis voor de Kunsten Limburg, een dag aan die geheel in het teken staat van film: het KnalFilmFestival!

  Samen met andere jongeren ga je brainstormen over een thema, schrijf je een filmscript, zoek je een filmlocatie uit, ga je (onder begeleiding van filmers van de LOVA) opnames maken met professionele film- en geluidsapparatuur, acteer je en monteer je alle opnames tot een film. Op het einde van de dag worden alle filmpjes op feestelijke wijze getoond op het witte doek. Jouw familie en vrienden zijn uiteraard ook uitgenodigd voor de première. Tijdens de première zijn ook juryleden aanwezig. Zij belonen het creatiefste filmpje met een mooie prijs. Meedoen aan het KnalFilmFestival is dus niet alleen leuk, maar je kunt er ook een prijs mee winnen!

  Zit jij in de brugklas, of in de tweede klas van het voortgezet onderwijs en ben je aangesloten bij JongNL, Jeugdwerk Limburg, Scouting Limburg of het Bisdom? Dan kun je deelnemen aan het festival.

  In 2014 vindt het KnalFilmFestival twee keer plaats, op zondag 28 september in het Maaslandcentrum in Elsloo en op zondag 5 oktober in DOK6 in Panningen. De exacte tijden en het programma worden t.z.t. bekendgemaakt op www.jongnl.nl.   

  Lees meer
 • 03 oktober 2014 - 05 oktober 2014 De Nederlandse Dansdagen geeft toekomst van de dans mede vorm
  Festival de Nederlandse Dansdagen geeft de toekomst van de Nederlandse dans mede vorm. Het festival pioniert met landelijke en Europese projecten die nieuwe relaties aangaan met andere disciplines, maatschappelijke thema’s en nieuw publiek. Met prestigieuze partners en op spannende plekken. Op 3, 4 en 5 oktober 2014 zijn deze projecten, naast de meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen, te zien in Maastricht.
   
  Performing Gender
  Gendervraagstukken zijn nog steeds onderwerp van discussie in onze huidige maatschappij. Het Europese project Performing Gender, waarin verschillende Europese festivals intensief samenwerken met partners als het Museum Reina Sofia in Madrid, het Museo di Arte Contemporanea (MSU) in Zagreb en het Bonnenfanten Museum en de Jan van Eyck Academie in Maastricht, agendeert deze thematiek. Gedurende twee jaar buigen zestien choreografen en beeldend kunstenaars uit Italië, Spanje, Kroatië en Nederland zich over de thema’s gender, identiteit en seksuele oriëntatie, waarbij ze stereotypen bevragen en nieuwe beelden creëren. In de betrokken musea maken ze innovatieve doorlopende performances op de grens van dans en beeldende kunst. Het publiek beweegt zich langs en door deze ‘exposities’. Tijdens de Nederlandse Dansdagen gaat werk van o.a. Jordi Cortés, Alessandro Sciarroni, Connor Schumacher en Oscar Santillan in première. Andere betrokken kunstenaars uit Nederland zijn Jan Martens, Cecilia Moisio en Juanjo Arques.
   
  Distinguished Dreams
  In samenwerking met festival FASHIONCLASH in Maastricht gaf de Nederlandse Dansdagen vijf opkomende choreografen, waaronder Loïc Perela en Jasper van Luijk, en vijf talentvolle modeontwerpers, waaronder Sara Vrugt en Jivika Biervliet, de opdracht een nieuw, kort werk te maken. Deze vijf werken worden getoond in een pop-up store in winkelcentrum Mosae Forum.  Daar koop je geen kleding maar dans. Voor elk item van ongeveer 10 minuten betaal je 2 euro, maar uiteraard kan je ze ook alle vijf zien. Distinghuished Dreams is een gezamenlijk project van festival de Nederlandse Dansdagen en FASHIONCLASH en wordt mogelijk gemaakt door de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds in het kader van hun jubileumproject Eeuwige Jeugd. Voor Distinghuished Dreams wordt samengewerkt met jonge dansers van de Opleiding Dans Maastricht en ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo.
   
  (OLD)Fashion(ed)
  In navolging van het tweejarige Europese project Act Your Age, dat het ouder wordende lichaam centraal stelde, wordt in (OLD)Fashion(ed) wederom aandacht besteed aan het thema leeftijd. Dit keer in combinatie met dans, mode en ambachtelijkheid. Vier choreografen, vier modeontwerpers en vier ambachtslieden gaan samen met niet geschoolde dansers tussen de 63 en 80 jaar aan het werk. Het resultaat is vier dansante modeshows, of vier modieuze choreografieën, waarin de kostuums beïnvloed zijn door ambachten als metaal bewerken, papierscheppen, strovlechten en stroop maken. Verbonden aan dit bijzondere project, dat in samenwerking met FASHIONCLASH Maastricht en Museum aan het Vrijthof tot stand kwam, zijn choreografen Andrea Leine, Dunja Jocic, Dario Tortorelli en Ronald Wintjens en modeontwerpers Linda Friesen, Romy van Eijk, Anke Huyben en Sabine Staartjes. (OLD)Fashion(ed) wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie in het kader van hun ouderenparticipatieregeling.
   
  Op vrijdag 3 oktober vindt het inhoudelijke debatprogramma Dutch Dance Dialogues plaats waarin de thema’s Dans en Mode en Dans en Gender aan bod komen.
   
  Festival de Nederlandse Dansdagen 2014 vindt op 3, 4 en 5 oktober voor de 17e keer plaats in Maastricht en het is het vijfde festival dat wordt vormgegeven onder leiding van directeur Peggy Olislaegers. De bourgondische stad aan de oevers van de Maas ademt drie dagen lang dans, van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Naast bovenstaande projecten toont het festival de meest indrukwekkende dansproducties van afgelopen jaar, van zowel aanstormende choreografen als van gevestigde gezelschappen. Van urban dance en avant-garde tot klassiek ballet en moderne dans. Dit jaar selecteerde de programmaredactie:
  - I Have A Dream, DOX
  - Smell of Bliss, LeineRoebana
  - SHIROKURO, NBprojects
  - ROSES, De Dansers
  - Love-ism | The Problem of Our Being Together, Mor Shani
  - Heritage, Shailesh Bahoran
  - Naked Lunch, Club Guy & Roni
  - R_ESISTERE, Giulio D’Anna (première, winnaar Prijs Nederlandse Dansdagen Maastricht 2013)
  - The Dog Days are Over, Jan Martens
  - Dances with Harp, Het Nationale Ballet (Hans van Manen)
  - Blind Spot, Scapino Ballet Rotterdam (Felix Landerer)
  - Kleines Requiem, Introdans (Nils Christe)
  - Romance, Het Nationale Ballet (Ton Simons)
  - Schwalbe zoekt massa, Schwalbe
  - De Soprano’s, ICKamsterdam i.s.m. Opera Zuid (première)
   
  Op het festival worden ook de belangrijkste Nederlandse dansprijzen, de Zwanen, voor de meest indrukwekkende dansproductie en de meest indrukwekkende dansprestatie van afgelopen seizoen uitgereikt.
   
  Midden juli komen de eerste voorstellingen van het festivalprogramma online en start de kaartverkoop op www.nederlandsedansdagen.nl.
 • 03 oktober 2014 - 12 oktober 2014 Jubileumconcert Gospelkoor Hulsberg: Sing Sing Sing!
  Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan, verzorgt Gospelkoor Hulsberg in oktober het jubileumconcert Sing, Sing, Sing!. Een concert met de mooiste muziek van de afgelopen 45 jaar: muziek bij belangrijke historische gebeurtenissen, uit beroemde musicals of van de invloedrijkste popgroepen van vroeger en nu. U hoort onder andere nummers van Queen, Abba en Adèle voorbij komen en er wordt een gastoptreden verzorgd door Ritmo Jazzballet. De uitvoering staat onder regie van Gwen van Genderen.

  Het Gospelkoor Hulsberg bestaat uit ongeveer 60 zangers en zangeressen in de leeftijd van 18 tot 70 jaar, afkomstig uit heel Zuid-Limburg. Ze worden muzikaal ondersteund door hun eigen band, dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Paul Lemmens.

  Data
  - vrijdag 3 oktober om 20.00 uur in de Borenburg in Voerendaal
  - vrijdag 10 oktober om 20.00 uur in Gemeenschapshuis 'De Lange Berg' in Hulsberg
  - zondag 12 oktober om 15.00 uur in het Asta-theater in Beek

  Kaarten (incl. 1 donsumptie): voorverkoop €7,50 (bestellen via de koorleden of deze link) / kassa € 9,50

  Ga voor meer informatie naar www.facebook.com/gospelkoorhulsberg.hulsberg of stuur een e-mail naar singsingsinggospelkoor@gmail.com.
 • 12 oktober 2014 - 02 november 2014 Bijscholing methodiek klassiek ballet
  Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert een tweedaagse bijscholing methodiek klassiek ballet voor dansdocenten. Liesbeth Wiertz coördineert sinds 1989 de ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo, daarvoor nam zij voor Limburg deel aan het Experiment Gespreide Vooropleidingen Dans van het Ministerie van CRM. Onder haar bezielende leiding kwam menig jong talent stevig op de dansbenen te staan en stroomden leerlingen door naar de dansacademies in binnen en buitenland. Na enthousiaste reacties op een eerste serie lessen methodiek aan docenten die op vrijdagen in Venlo trainen, volgt nu een tweedaagse intensieve bijscholing methodiek. We hebben Liesbeth gevraagd haar ervaring en methode in het doceren van klassiek ballet, ontwikkeld in de afgelopen 40 jaar, te delen.
   
  Liesbeth: "Vaak is het zo bij lessen klassieke dans dat je dingen doet omdat ze nu eenmaal zo zijn, omdat je dat ooit zelf ook zo hebt geleerd. De tweedaagse gaat in op hoe je lessen klassieke dans een logica en vanzelfsprekendheid kunnen krijgen door juiste opbouw van de oefenstof en bewuste inzet van muzikaliteit."
   
  Data: zondag 12 oktober en 2 november 2014
  Tijd: 10.00-16.00 uur
  Locatie: Dansstudio’s Valuascollege Venlo
  Docent: Liesbeth Wiertz
  Kosten: € 75,- voor 2 dagen

  Meld je aan door vóór 15 oktober een mail te sturen naar abarbou@hklimburg.nl.
 • 17 oktober 2014 - 19 oktober 2014 Limburg Foto
  Fotoliefhebbers kunnen tweejaarlijks hun hart ophalen als de Fotobond Limburg de fotowedstrijd en -expositie Limburg Foto organiseert. Amateurfotografen die lid zijn van de Bond van de Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV) krijgen dan de kans op foto's in te zenden. Het is een grote eer om als amateurfotograaf geselecteerd te worden voor Limburg Foto. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot aantal fotografen gebruik maakt van het recht om maximaal acht werken in te leveren. Een deskundige jury maakt de uiteindelijke selectie voor de expositie Limburg Foto. Tijdens de opening van de foto expositie worden de winnaars van Limburg Foto bekend gemaakt.

  De eerstvolgende editie van Limburg Foto vindt plaats van 17 t/m 26 oktober 2014. Op vrijdag 17 oktober zal de feestelijke opening van de foto expositie en de prijsuitreiking van Limburg Foto 2014 plaatsvinden. Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober wordt dit jaar voor het eerst een breed programma voorzien met diverse fotografieworkshops, -lezingen, etc. Het programma van beide dagen vindt u te zijner tijd terug op www.hklimburg.nl/limburgfoto.
 • 28 oktober 2014 - 31 oktober 2014 Dörper Revue
  Op 28, 29, 30 en 31 oktober staat in Helden weer een revue op de planken. Deze revue heeft de titel ‘Same Sjterk’ gekregen en wordt een innovatieve en eigentijdse productie met een digitaal decor van 10 bij 3 meter, voor maximale beleving en interactie.

  De stichting werd in 2001 opgericht met als doel om het dialect, de creativiteit, de cultuur en gemeenschapszin in Helden en Peel en Maas te bevorderen. Iedere vier jaar zoekt de Stichting Dörper Revue nieuwe acteurs en actrices die het maximale uit de Heldense talenten te halen. De tientallen spelers, dansers en medewerkers wonen verspreid in Helden, dat betekent dat in iedere buurt spelers wonen, dat is goed voor de saamhorigheid en draagvlak. In november 2013 begonnen de repetities en filmopnamen. Een prachtige manier inwoners en bedrijven te verbinden.

  De vorige drie Dörper Revues, Ceciel (2002), Laetitia’s Lot (2006) en Leefde tösse Pieël en Maas (2010), waren prachtige uitverkochte successen (1.200 bezoekers). Voor de uitvoering van de revue Ceciel werd in 2002 de Cultuurprijs van de gemeente Helden ontvangen.

  Van 28 t/m 31 oktober 2014, telkens om 20.15 uur, staat de vierde Dörper Revue in disco-theater Palladio, aan de Molenstraat in Helden, op het podium. Kaarten zijn vanaf 25 augustus te koop bij Supermarkt PLUS Gommans (Kaupman, Helden), Bakkerij ’t Bölke (Rochusplein, Helden) en bij Byouterie Chic & Choc (Markt, Panningen).

  Het verhaal blijft geheim, maar de moraal is ijzersterk: ‘Same Sjterk’!

  Lees meer
 • 30 oktober 2014 - 01 november 2014 Maastricht International Poetry Nights 2014
  Op 30 en 31 oktober en 1 november treden weer internationale topdichters op tijdens The Maastricht International Poetry Nights (MIPN) in La Bonbonnière in Maastricht. De poëzielezingen worden afgewisseld met muziek, theater en interviews.

  Enkele eerste namen van het programma: Nick Laird, Marion Poschmann en K. Schippers. Overdag is er een programma voor scholen met onder anderen Paul van Loon en Edward van de Vendel.

  Houd voor meer informatie de website www.maastrichtpoetry.com in de gaten.
 • 06 november 2014 - 16 november 2014 TROMP Percussion Competition Eindhoven 2014
  De jury van de TROMP Percussion Competition Eindhoven heeft 30 internationale deelnemers geselecteerd voor het slagwerkconcours dat plaatsvindt van 6 t/m 16 november. Het Eindhovense concours is sinds de specialisatie in slagwerk in 2010 het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld. De deelnemers werden geselecteerd uit 110 inschrijvingen, een record aantal sinds de specialisatie. 

  Naast het concours biedt TROMP Percussion Eindhoven ook een uitgebreid festivalprogramma met gerenommeerde namen uit een breed scala aan genres, van techno tot jazz. Zo opent Detroit techno legende Jeff Mills het festival in een uniek concert met het Residentie Orkest en de New Yorkse slagwerkgroep SO Percussion op 7 november.

  De deelnemersselectie bestaat uit 23 mannen en 7 vrouwen uit 15 verschillende landen. De jury, met onder anderen de legendarische slagwerker Mark Pekarsky (Rusland), beoordeelde de kandidaten individueel op basis van geanonimiseerde audio-opnamen. Een flinke klus; naast een record aantal inschrijvingen was ook het niveau wederom hoog. Een resultaat dat mede te danken is aan de Repertoire Days met masterclasses van juryleden en laureaten in onder anderen Boston, Shanghai, Moskou en Tokio. Direct na de finale, op zondag 16 november, maakt de jury de winnaar bekend. Naast geldprijzen biedt het TROMP concours een uitgebreid laureatenprogramma.

  Kaartverkoop
  De eerste twee rondes en de halve finale vinden plaats bij Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en zijn gratis toegankelijk. Kaarten voor de finale zijn te bestellen via www.tromppercussion.nl. Op deze site vind je ook meer informatie over het concours en festival.
 • 06 november 2014 - 09 november 2014 Lineaire Band Keramiek Congres

  Ongeveer 7.400 jaar geleden arriveerden de eerste landbouwers in de Euregio Maas-Rijn. Vanwege de specifieke aardewerkversieringen, zijn deze eerste boeren bekend geworden als de Lineaire Bandkeramiek Kultuur (vaak afgekort als LBK). De Bandkeramiekers zijn al meer dan honderd jaar onderwerp van onderzoek. Hoewel deze lange onderzoeksperiode een enorme hoeveelheid onderzoeksgegevens heeft opgeleverd, zijn er nog steeds meer vragen dan antwoorden.

  Donderdag 6 november, Stayokay Maastricht
  Twee avondlezingen (Nederlands gesproken) over prehistorische voedselstrategieën:
  - prof. dr. Wil Roebroeks over de introductie en het gebruik van vuur
  - dr. Remko Kuipers over het paleodieet

  Vrijdag 7 en zaterdag 8 november, Stadsschouwburg Sittard
  LBK congres met Engels als voertaal. Meer dan twintig onderzoekers uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en België presenteren in vier sessies hun resultaten en zienswijzen:
  - Ideologie en sociale organisatie (prof. dr. Andreas Zimmerman, Universiteit Keulen)
  - LBK landschap (prof. dr. Corrie Bakels, Universiteit Leiden)
  - Technologie (dr. Caroline Hamon, CNRS)
  - LBK buren (prof. dr. Leendert Louwe Kooijmans, Emeritus)

  Zondag 9 november, LBK landschap (vertrek nabij Stadsschouwburg Sittard)
  Busexcursie in het Nederlands en Engels. De excursie voert door het LBK landschap van Belgisch en Nederlands Limburg, inclusief een bezoek aan de sites Rijckholt, Banholt, Cannerberg en Veldwezelt.

  Informatie en inschrijving
  Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op de (Engelstalige) website van de AVL of neem contact op met Ir. Jean Pierre de Warrimont via 043 364 54 61.
   

  Lees meer
 • 09 november 2014 - 15 november 2014 Licht en donker - Concert en tentoonstelling
  Op 9 en 15 november kunt u genieten van het contrast tussen licht en donker. Vocaal ensemble Canto con Fuoco zingt het prachtige en vreugdevolle Gloria van Vivaldi en het verstilde en indringende Requiem van Duruflé. Daarnaast zijn foto's van Maria Kerckhoffs rond het thema te bewonderen. Gaat u mee in de verbeelding van het contrast tussen licht en donker, tussen vreugde en verdriet?

  Uitvoerenden, onder leiding van dirigent Jo Louppen:
  - Vrouwen vocaal ensemble Canto con Fuoco, Geleen, uitgebreid met een aantal projectleden
  - Klein vrouwenkoor Femmes Vocales, Maastricht
  - Marjorie Ginczinger (sopraan)
  - Anja Hendrikx (orgel)
  - Strijkensemble geformeerd door Wilfred Sassen

  Datum, aanvangstijd en locatie:
  - 9 november 2014 om 15.00 uur, Ontmoetingskerk, Emmaplein 50, 6161 SB Geleen 
  - 15 november 2014 om 19.30 uur, Rolduc, Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade

  Entree: € 10,- 
  Lees meer
 • 21 november 2014 - 23 november 2014 Filmdagen Hückelhoven 2014
  Jaarlijks komen zo'n 200 jongeren uit Nederland, Duitsland en België naar Hückelhoven (D) om drie dagen lang, van ’s morgens tot ’s avonds, films te kijken en te bespreken. Het Huis voor de Kunsten Limburg werft elk jaar de Nederlandse deelnemers en stelt het Nederlandse deel van het programma samen. De films gaan over maatschappelijk relevante thema’s en onderwerpen die jongeren aanspreken. In 2014 worden de Filmdagen voor de 43ste keer georganiseerd. Het festival vindt dan plaats van 21 t/m 23 november.

  Het filmprogramma bestaat dit jaar o.a. uit de Nederlandse speelfilm Hemel op Aarde van de Pieter Kuijpers, de Duitse speelfilms Fack ju Göhte van Bora Dagtekin, Zwei Leben van Georg Maas en Judith Kaufmann en Assault on Wall Street van Uwe Boll en de Belgische film Berlin Telegram van Leila Albayaty. Het filmprogramma is het hele weekend gratis toegankelijk voor iedereen. De organisatie biedt ook zeer interessante overnachtingsarrangementen aan. 

  Klik hier voor trailers, filmbeschrijvingen en de arrangementen of kijk op de festivalwebsite op www.filmtage-hueckelhoven.de/nl
 • 21 november 2014 - 29 november 2014 De flat van Jet
  Gezelschap: Volkstoneel Kerkrade
  Titel: De flat van Jet
  Regie: Joop Omloo
  Speeldata: 21, 22, 28 en 29 november
  Locatie: Abdij Rolduc ( Aula Major), Heyendallaan 83, 6464 EP, Kerkrade. 
  Aanvang: 20.00 uur
  Over de voorstelling: De Flat van Jet’ is een klucht, niet een gewone natuurlijk, maar wel een echte, met deuren en overspel en misverstanden. Alles d’r op en d’r aan.  Jet heeft een flat in de stad waar ze haar minnaar Karel ontmoet. Maar ze wil van hem af. En de flat heeft ze dan eigenlijk ook niet meer nodig. Karel, die ook getrouwd is – wat Jet niet weet want ze is nogal jaloers – leent de flat wel eens uit aan zoon André, die daar wel eens met een vriendinnetje komt. Maar dan neemt één van die vriendinnetjes, Natas, die op zoek is naar woonruimte, Veertje, de dochter van Jet, mee, want die zoekt ook. En dan gaat het mis. Jet mag niet weten dat… en Karel mag niet weten dat… en Veertje mag helemaal niet weten dat… En dan verschijnt ook nog eens Jules de man van Jet en die mag helemaal niets weten! De Flat van Jet is niet een onvervalste maar een vervalste klucht. 
 • 27 november 2014 - 29 november 2014 Wintertuinfestival: literatuur ontmoet muziek

  Poëzie moet gezongen worden! Zoals muziek een meeslepend verhaal kan vertellen, moet tekst kunnen swingen. Literatuur heeft ritme en muzikaliteit nodig. Op het Wintertuinfestival, dat van donderdag 27 t/m/zaterdag 29 november plaatsvindt in Nijmegen, ontmoeten muziek en literatuur elkaar.

  Op de donderdag neemt Wintertuin de campus van de Radboud Universiteit over. Hier geven onder meer Spinvis, Henk van Straten en Hanneke Hendrix college. De vrijdag staat geheel in het teken van Wintertuins agentschap voor nieuwe schrijvers: de beloftevolle debutanten Elske van Lonkhuyzen, Gerjon Gijsbers, Johan Roos en Marjolein Visser presenteren hun chapbooks. Het spiksplinternieuwe Doornroosje, de poptempel van Nijmegen, wordt op de zaterdagavond gevuld met tientallen schrijvers en muzikanten. Zij werken samen en spreken over hun liefde voor het andere kamp: de muzikant over literatuur, de schrijver over muziek. En natuurlijk wordt er opgetreden: bijzondere samenwerkingen, voordrachten en concerten. Met onder meer Arthur Japin, Ilja Leonard Pfeijffer, Bert Wagendorp, Jaap Robben, Hanneke Hendrix, Broeder Dieleman, Els Moors, Jürg Halter en Marc van der Holst.

  Wintertuin op de uni
  Datum: 27 november
  Locatie: Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1
  Tijd: diverse programma’s tussen 12.00 en 23.00 uur
  Entree: variërend van gratis tot € 6,- / € 3,- (CJP-/ student-/ bibliotheekpas)

  Avond van de Grote Beloftes
  Datum: 28 november
  Locatie: Wintertuin, van Beethovenstraat 4
  Zaal open: 20.00 uur, aanvang: 20.30 uur
  Entree: € 2,50. Kaartverkoop aan de deur

  Spoken & Plugged
  Datum: 29 november
  Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11
  Zaal open: 19.30 uur, aanvang: 20.30 uur
  Entree: € 15,- / € 12,50 (CJP-/ student-/ bibliotheekpas)
   

  Lees meer
 • actueel

 • 18 september 2014 19:00 - 20:30 Boekpresentatie Henk Smeijsters: Gelukkig met minder
  Op 18 september presenteert uitgeverij Tic het boek ‘Gelukkig met minder’ van Henk Smeijsters bij Boekhandel Dominicanen. In dit essayistisch boek vertelt Henk Smeijsters over zijn zoektocht naar argumenten voor de stellingen en zijn pogingen…
  Op 18 september presenteert uitgeverij Tic het boek ‘Gelukkig met minder’ van Henk Smeijsters bij Boekhandel Dominicanen. In dit essayistisch boek vertelt Henk Smeijsters over zijn zoektocht naar argumenten voor de stellingen en zijn pogingen antwoorden te formuleren op de vele vragen die zich aan de moderne mensen opdringen. Het boek bevat filosofische cultuurkritische opinies over de hedendaagse neoliberale maatschappij en het daaraan gerelateerde menselijke gedrag. Het boek is geschreven vanuit de overtuiging dat minder productie en consumptie en meer natuuraanschouwing, kunstzinnige beschouwing en filosofische overdenking mensen gelukkig maakt. Door zijn opinies en columns in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad, NRC Handelsblad en deKlank heeft Henk Smeijsters veel mensen met zijn zoektocht weten te beroeren. Hier presenteert hij het hele verhaal. Actueel, betekenisrijk, belezen; met een voorwoord van Paul van Tongeren, hoogleraar wijsgerige ethiek.
   
  Dr. Henk Smeijsters (1952) studeerde piano bij Jean Antonietti, sociale pedagogiek, andragogiek en muziekwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij behaalde in 1982 cum laude zijn doctoraal examen en promoveerde in 1986 bij Prof. dr. Etty Mulder in de psychomusicologie. Vanaf zijn promotie was hij werkzaam als docent en hoofd opleiding op de terreinen muziekpsychologie, muziektherapie en creatieve therapie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en diverse hogescholen in Nederland. In 2003 trad hij aan als lector vaktherapie van Zuyd Hogeschool in samenwerking met ArtEZ Hogeschool, Hogeschool Utrecht en later Stenden Hogeschool. Als lector en eindverantwoordelijke van het onderzoeksinstituut KenVaK hield hij zich bezig met methodiekontwikkeling, theorieontwikkeling, kwantitatief en kwalitatief praktijkgericht onderzoek ten behoeve van de vaktherapieën (beeldende therapie, dans-bewegingstherapie, dramatherapie en muziektherapie). In 2011 behaalde hij als onderzoeksleider, samen met collega-onderzoekers van KenVaK, de prijs voor het beste praktijkgerichte onderzoek in Nederland, toegekend door de HBO-raad en het landelijk Forum voor Praktijkgericht Onderzoek. Hij gaf talloze lezingen en publiceerde meer dan honderd artikelen en twintig boeken in diverse Europese landen, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Japan. Voor zijn verdiensten op het gebied van de vaktherapie werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds zijn emeritaat in 2012 verdiept hij zich als filosofisch cultuurcriticus en psychomusicoloog in de mens, maatschappij en muziek.

  Locatie: Boekhandel Dominicanen, Maastricht

  Lees meer
 • 18 september 2014 20:30 - 21:30 Studium Chorale - Musica Sacra
  ‘Ontzagwekkend’ is het thema van de editie 2014 van Musica Sacra Maastricht. De 99 namen van Allah vormen de inspiratiebron van de Engelse componist John Tavener, die in november 2013 is overleden. Het concert vormt de opening van het festival…

  ‘Ontzagwekkend’ is het thema van de editie 2014 van Musica Sacra Maastricht. De 99 namen van Allah vormen de inspiratiebron van de Engelse componist John Tavener, die in november 2013 is overleden. Het concert vormt de opening van het festival en is ook rechtstreeks te beluisteren via MAX Radio 4. Dit is tevens de Nederlandse première van deze compositie van Tavener.

  Programma: The Beautiful Names, John Tavener (2004)
  Koor: Studium Chorale
  Begeleiding: Symfonieorkest Vlaanderen
  Solist: Thomas Blondelle, tenor
  Dirigent: Hans Leenders

  Datum: 18 september
  Tijd: 20.30 uur
  Locatie: Theresiakerk, St. Theresiaplein 8, 6213 CG Maastricht
  Entree: € 20,- 
   

  Lees meer
 • 19 september 2014 14:45 - 17:15 Literatuurcursus Verhalen over de Eerste Wereldoorlog
  Dit najaar staat de literatuurcursus van Centre Céramique in het teken van Wereldoorlog I. De leiding is in handen van Margriet Eilering (Emmen, 1951). Margriet studeerde Nederlands in Groningen en werkte onder meer als docente aan het Jeanne…
  Dit najaar staat de literatuurcursus van Centre Céramique in het teken van Wereldoorlog I. De leiding is in handen van Margriet Eilering (Emmen, 1951). Margriet studeerde Nederlands in Groningen en werkte onder meer als docente aan het Jeanne d’Arc College en in het volwassenenonderwijs. Tegenwoordig leidt ze enkele leeskringen.

  Voor deze cursus staan de volgende boeken op het programma: Louis-Ferdinand Céline ‘Reis naar het einde van de nacht (1932), Pat Barker ‘Niemandsland’ (1991), Dalton Trumbo ‘Stiltewoorden’ (1939) en enkele verhalen van Isaak Babel.

  Cursusbijeenkomsten: (vrijdagen) 19 september, 17 oktober, 14 november en 19 december
  Tijdstip: van 14.45 tot 17.15 uur
  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Kosten: € 60,- / € 55,- voor bibliotheekleden (incl. koffie/ thee)
  Aanmelden: voor 16 september via klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00

  Lees meer
 • 19 september 2014 20:00 - 21:00 Jubileumconcert 25 jaar Briskly
  Op vrijdag 19 september viert Close Harmony Group Briskly haar 25-jarig jubilieum met een concert in Theater DOK6 te Panningen. Met medewerking van Zangroep In Between uit Helden en Toneelvereniging COM uit Meijel brengt Briskly een avondvullend…

  Op vrijdag 19 september viert Close Harmony Group Briskly haar 25-jarig jubilieum met een concert in Theater DOK6 te Panningen. Met medewerking van Zangroep In Between uit Helden en Toneelvereniging COM uit Meijel brengt Briskly een avondvullend programma met aansluitend voor de liefhebbers een after-party met live muziek. 

  Dirigent: Sandra Halmans
  Locatie: DOK6 Theater, Raadhuisplein 6, Panningen
  Entree: €7,50

  Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van DOK6 of via DOK6.eu.
   

  Lees meer
 • 20 september 2014 14:00 - 15:00 Voorlees- en signeersessie Hanneke Hendrix en Jaap Robben
  Hanneke Hendrix (Tegelen 1980) en Jaap Robben (Oosterhout 1984) gaan op tournee en daarbij doen zij ook Boekhandel de Tribune in Maastricht aan op zaterdag 20 september. Zij zullen voorlezen uit eigen werk, eventuele vragen beantwoorden en natuurlijk…
  Hanneke Hendrix (Tegelen 1980) en Jaap Robben (Oosterhout 1984) gaan op tournee en daarbij doen zij ook Boekhandel de Tribune in Maastricht aan op zaterdag 20 september. Zij zullen voorlezen uit eigen werk, eventuele vragen beantwoorden en natuurlijk zullen zij met plezier hun boeken voor u willen signeren.

  Hanneke Hendrix debuteerde in 2012 met de roman De verjaardagen. Het leverde nominaties op voor de Academica Literatuurprijs, de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en de Vrouw & Kultuur Debuutprijs. Onlangs verscheen haar tweede boek De dyslectische hartenclub.

  "De dyslectische-hartenclub is troostrijk en hilarisch in één, omdat het vertelt dat we allemaal worstelen en daarbij soms helemaal niet bovenkomen." - Nynke de Jong (nrc.next, 3FM)

  Jaap Robben (1984) maakt met Birk zijn romandebuut. Hij was al bekend als dichter en maakte samen met
  illustrator Benjamin Leroy de jeugdboeken De Zuurtjes, Zullen we een bos beginnen? (shortlist Gouden Uil) en
  Als iemand ooit mijn botjes vindt.

  "Birk is een roman die je langzaam de keel snoert." - De Volkskrant (****)

  Locatie: Boekhandel De Tribune, Maastricht
   
  Lees meer
 • 20 september 2014 20:00 - 03:00 Nieuwe namen 32ste Nacht van de Poëzie
  De roemruchte Nacht van de Poëzie is na zeven jaar zwerven eindelijk weer thuis in de Grote Zaal van TivoliVredenburg waar Leo Vroman ooit over dichtte: “nooit zal ik de achthoekigheid bereiken waar jullie mij vanavond mee bekijken.” Onder…

  De roemruchte Nacht van de Poëzie is na zeven jaar zwerven eindelijk weer thuis in de Grote Zaal van TivoliVredenburg waar Leo Vroman ooit over dichtte: “nooit zal ik de achthoekigheid bereiken waar jullie mij vanavond mee bekijken.” Onder het motto 'Dansen op de bodem van de Nacht' (citaat van Menno Wigman) voeren 21 dichters je tijdens deze poëzie-estafette met hun voordrachten steeds dieper de Nacht in, afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes.

  En niet alleen de Grote Zaal vult zich met poëzie; de gangen eromheen worden bezet door de traditionele boekenmarkt. Laat hier meteen je bundels signeren, haal wat te eten en te drinken en zodra je hoort dat je favoriete dichter gaat optreden zoek je weer snel een plekje in de zaal. Kortom: de Nacht zoals hij hoort.

  Remco Campert, Judith Herzberg, Mustafa Stitou, Wim Brands, Maud Vanhauwaert, Els Moors en Miriam Van hee dragen op zaterdag 20 september voor tijdens de 32ste Nacht van de Poëzie. Maar ook Bart Chabot, Jean Pierre Rawie, Leonard Nolens, Marjolijn van Heemstra, Kira Wuck, Maarten van der Graaff, Ingmar Heytze, Menno Wigman en Anton Korteweg staan op het programma.

  Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.nachtvandepoezie.nl.

 • 21 september 2014 11:00 - 13:00 Thrillerochtend met Jaap Jongbloed, Donald Nolet en Corine Hartman
  Jaap Jongbloed, bekend van het televisieprogramma ‘Vermist’, presenteert op zondag 21 september een thrillerochtend in de foyer van Schouwburg Venray. Deze ochtend is georganiseerd door de Bibliotheek BiblioNu Horst/Venray. De thrillerochtend…
  Jaap Jongbloed, bekend van het televisieprogramma ‘Vermist’, presenteert op zondag 21 september een thrillerochtend in de foyer van Schouwburg Venray. Deze ochtend is georganiseerd door de Bibliotheek BiblioNu Horst/Venray. De thrillerochtend begint om 11.00 uur en is om 13.00 uur afgelopen. Het publiek kan vragen stellen en er is een boekenstand van boekhandel van den Munckhof aanwezig. In de pauze is er gelegenheid om boeken te laten signeren.
   
  Als voorzitter van de jury van de Gouden Strop editie 2014 praat Jaap Jongbloed met Donald Nolet, winnaar van de Gouden Strop van dit jaar én tevens winnaar van de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut. Ook gaat Jongbloed in gesprek met Corine Hartman, die als derde genomineerd werd voor de Gouden Strop met haar boek: Zielloos.’ Zie tevens bijgevoegde flyer.
   
  Kaartjes voor deze thrillerochtend zijn verkrijgbaar bij de bibliotheken in Horst en Venray en kosten € 7,50 per persoon. Donateurs van Literair Café Venray en leden van de bibliotheek ontvangen € 2,50 korting voor één persoon op vertoon van hun donateurskaart/bibliotheekpas.

   
  Lees meer
 • 21 september 2014 13:30 - 14:30 Jubileumconcert 70 jaar Heerlens Dameskoor
  Ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan, verzorgt het Heerlens Dameskoor op 21 september een jubileumconcert. Het koor brengt een wereldlijk modern repertoire van diverse componisten ten gehore.

  Dirigent: Jos Vanhommerig …
  Ter gelegenheid van haar 70-jarig bestaan, verzorgt het Heerlens Dameskoor op 21 september een jubileumconcert. Het koor brengt een wereldlijk modern repertoire van diverse componisten ten gehore.

  Dirigent: Jos Vanhommerig 
  Begeleider: Augustine Boshouwers 
  Datum en aanvangstijd: 21 september, 13.30 uur 
  Locatie: H. Hart van Jezuskerk, Meezenbroekerweg 116, 6412 VM Heerlen 
  Entree: vrije gave
 • 23 september 2014 19:30 - 21:00eigen project Première film 'Lastmens'
  Op initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg maakten studenten van de Maastricht Academy of Media Design and Technology een korte film op basis van het verhaal Lastmens van de in het Limburgse Heijen opgegroeide schrijfster Elke Geurts.…
  Op initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg maakten studenten van de Maastricht Academy of Media Design and Technology een korte film op basis van het verhaal Lastmens van de in het Limburgse Heijen opgegroeide schrijfster Elke Geurts. Hierin worstelt een jonge vrouw met haar rol als moeder. Door een ontmoeting met een au pair ontstaat een onverwachte wending en besluit ze afstand te nemen van haar moederrol.

  De film gaat op 23 september om 19.30 uur in première bij Lumière Cinema Maastricht. Schrijfster Elke Geurts en de makers van de film zijn hierbij aanwezig en worden geïnterviewd. Ook wordt de making of van de film vertoond. Iedereen is van harte welkom bij de première, die tot ongeveer 21.00 uur duurt. De toegang is gratis; wel graag vooraf reserveren.


  Lees meer
 • 24 september 2014 19:00 - 21:30 Week van de Afrikaanse roman - Vier Zuid-Afrikaanse schrijvers over hun werk
  In 2014 viert Zuid-Afrika twintig jaar democratie, en dus ook twintig jaar vrije Afrikaanstalige literatuur. Reden om wat meer aandacht te vragen voor de Zuid-Afrikaanse literatuur. Die literatuur heeft bekende namen voortgebracht: Breyten Breytenbach,…
  In 2014 viert Zuid-Afrika twintig jaar democratie, en dus ook twintig jaar vrije Afrikaanstalige literatuur. Reden om wat meer aandacht te vragen voor de Zuid-Afrikaanse literatuur. Die literatuur heeft bekende namen voortgebracht: Breyten Breytenbach, André Brink, Etienne van Heerden en Antjie Krog om maar enkele te noemen.

  Tijdens de Week van de Afrikaanse roman, van 19 t/m 28 september 2014, komen vijf bekende Afrikaanstalige schrijvers speciaal naar Nederland en Vlaanderen om zich voor te stellen en te vertellen over hun werk. Op 24 september zal de schrijverskaravaan ook Sittard aan doen. De volgende schrijvers zijn dan aanwezig: Etienne van Heerden, Irma Joubert, Sonja Loots en Marita van der Vyver. Zij worden geïnterviewd over hun werk, de Zuid-Afrikaanse roman en hun band met de Afrikaanse taal. Natuurlijk kunt u na afloop boeken laten signeren.

  Tijdstip: 19.00-21.30 uur
  Locatie: Forum theater, Engelenkampstraat 68, Sittard
  Entree: € 5,- (incl. Afrikaanse hapjes en muziek)

  Graag vooraf aanmelden via Boekhandel Krings, Brandstraat 23, 046 452 81 00 of via klantenservice@biblionova.nl / 046 451 03 03.

  Georganiseerd door Boekhandel Krings in samenwerking met BiblioNova.

  Lees meer
 • 26 september 2014 10:00 - 16:00 Schrijfworkshop Verhaal schrijven: de Ik-figuur
  Cursussen creatief schrijven beperken zich meestal tot een oriëntatie op creatief en technisch niveau. Met drie workshops over vertelstandpunten wil Het Schrijflab daar verandering in brengen, praktisch ingaan op deze literaire techniek.…

  Cursussen creatief schrijven beperken zich meestal tot een oriëntatie op creatief en technisch niveau. Met drie workshops over vertelstandpunten wil Het Schrijflab daar verandering in brengen, praktisch ingaan op deze literaire techniek.

  De eerste workshop Verhaal schrijven: de Ik-figuur houdt zich bezig met het vertellen in de ik-vorm. Hoe zet je de ik-figuur in als vertellende hoofdpersoon of als vertellende bijfiguur? De ik-verteller kan vertellen wat hij meemaakt als belevende ik of hij kan als vertellende ik terugkijken op wat hij heeft meegemaakt. Vaak is het zo dat de verhaalschrijver beide ikken met elkaar combineert. Door middel van prikkelende schrijfopdrachten met onverwachte wendingen onderzoeken we de mogelijkheden en beperkingen van de ik-vorm in fictie. Een ik-verteller hoeft allerminst een autobiografische verteller te zijn. Wel is hij subjectief en kan dingen verborgen houden of juist onthullen. Door de ik-verteller schrijvend af te tasten ga je zien wat je ermee kunt. Je leert hem in te zetten als observator, als “onbetrouwbare verteller” of als hoofdpersoon, dicht op de huid van de actie, die verandert onder invloed van de gebeurtenissen.

  Datum: 26 september
  Tijd: 10.00-16.00 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, 5991 PB Baarlo
  Kosten: € 75,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof

  Inschrijven? Ga naar www.hetschrijflab.nl.

 • 26 september 2014 12:00 - 16:00 Finaledag Euregio-slam
  Op vrijdag 26 september 2014 is het zover! Leerlingen uit de hele Euregio gaan tijdens een spannende finaledag de verbale strijd met elkaar aan om de titel 'Euregio-Slammer 2014'!

  In de afgelopen maanden hebben leerlingen van verschillende…
  Op vrijdag 26 september 2014 is het zover! Leerlingen uit de hele Euregio gaan tijdens een spannende finaledag de verbale strijd met elkaar aan om de titel 'Euregio-Slammer 2014'!

  In de afgelopen maanden hebben leerlingen van verschillende middelbare scholen in de Euregio hard gewerkt aan eigen Slams. Deze gedichten, raps of korte verhalen gaan zij op ritmische wijze presenteren in Harmoniezaal Sint Petrus en Paulus in Wolder (Maastricht). Vanaf 12.00 uur gaan de deuren open en kun je genieten van de spetterende voordrachten in het Nederlands, Duits en Frans. Hoe harder jij klapt en juicht, hoe groter de kans dat jouw favoriete deelnemer Euregio-Slammer 2014 wordt!

  Ben je aangestoken door het enthousiasme van de slammers? Meld je dan direct aan voor de komende editie! Voor aanmelding of meer informatie: neem contact op met Linda Wings van Talenacademie Nederland: +31 (0) 45 576 30 19 of linda.wings@talenacademie.nl.

  Lees meer
 • 27 september 2014 - 28 september 2014samenwerkings project Kunstmanifestatie BienNEELe 2014
  Na het succes van de eerste editie van 2012, vindt op zaterdag 27 en zondag 28 september 2014 in Maasniel opnieuw de kunstmanifestatie BienNEELe plaats. De editie van 2014 is gewijd aan filmkunst en de fascinatie voor bewegende beelden. De manifestatie heeft…
  Na het succes van de eerste editie van 2012, vindt op zaterdag 27 en zondag 28 september 2014 in Maasniel opnieuw de kunstmanifestatie BienNEELe plaats. De editie van 2014 is gewijd aan filmkunst en de fascinatie voor bewegende beelden. De manifestatie heeft als rode draad het thema “deugd en ondeugd”.

  Het medium film is bij uitstek geschikt om verschillende kunstdisciplines te tonen: beelden van de straat en nostalgische films uit het Maasnielse verleden worden getoond naast innovatieve videokunst. Alom bekende filmmuziek van de West Side Story of The Piano wordt ten gehore gebracht naast eigenzinnige moderne muzikale composities. Daarnaast vinden er workshops plaats over bijvoorbeeld de filmtechniek, en worden lezingen gegeven door professionele filmmakers over verschillende aspecten van de productie. Film is vandaag de dag doorgedrongen in alle geledingen van de samenleving, en zodoende biedt het de mogelijkheid om hiermee het thema van deugd versus zonde in al haar facetten te doorgronden: hoe verbeeldt men het kwaad in de wereld en daarnaast de positieve deugden waarnaar we op zoek zijn: universele thema's dus en van alle tijden.

  Een uitvoerig programma met alle film-, beeldende kunst- en muziekevenementen, een overzicht van de deelnemende kunstenaars en filmmakers evenals de precieze locaties, worden binnenkort bekend gemaakt.

  Zie voor meer informatie: www.bienneelemaasniel.nl

  De BienNEELE Maasniel 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg. 
 • 27 september 2014 10:00 - 12:30 Repertoiredag voor kinderkoordirigenten
  De werkgroep Kind-Koor-Kerk organiseert op 27 september - in samenwerking met de VNK-Limburg - een repertoiredag voor kinderkoordirigenten en belangstellenden, met als thema 'Wat zingen we in het najaar in de kerk?'.

  Repertoire zoeken en…
  De werkgroep Kind-Koor-Kerk organiseert op 27 september - in samenwerking met de VNK-Limburg - een repertoiredag voor kinderkoordirigenten en belangstellenden, met als thema 'Wat zingen we in het najaar in de kerk?'.

  Repertoire zoeken en vinden is voor de meeste dirigenten een van de moeilijkste klussen. Bij de vorige repertoiredag, die als zeer inspirerend werd ervaren, vroegen de deelnemende dirigenten of tijdens de volgende editie met name weer heel veel liederen met elkaar behandeld en gezongen zouden kunnen worden. Dat verzoek is ter harte genomen. Tijdens de repertoiredag wordt nieuw, goed repertoire aangereikt en daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de liederen die de dirigenten zelf aandragen en met elkaar willen delen. De volgende vier items komen aan bod: St. Maarten, Advent, Kerstmis en Drie Koningen.

  Alle deelnemende dirigenten wordt verzocht: stuur of mail liederen van alle vier onderwerpen (dus vier in totaal). Geef daarbij ook meteen je voorkeur aan van een lied dat je zou willen doornemen met de deelnemers aan de repertoiredag; op de dag zelf kan elke dirigent een of twee liederen samen met de deelnemers behandelen (dit mag maar niets moet!). Annie Jansen geeft elementaire tips voor dirigenten die meteen toepasbaar zijn in de eigen repetitie.
   
  Programma
  9.30 uur - inloop
  10.00 uur - welkom en kennismaking
  10.15 uur - inzing oefeningen o.l.v. Annie Jansen
  10.30 uur - repertoire zingen en doen
  11.15 uur - pauze/materiaaltafel
  11.30 uur - repertoire zingen en doen
  12.15 uur - wat ter tafel komt
  12.30 uur - afsluiting

  Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
  Locatie: Swalmerstraat 100, Roermond
  Kosten: € 10,- (voldoen tijdens de dag)
  Aanmelden: tot 21 september via joke.halmans@gmail.com o.v.v. 'repertoiredag kinderkoor' of 06 53730515 (Joke Halmans)

  Lees meer
 • 27 september 2014 13:00 - 16:00 Workshop African Sing-inn
  Op zaterdag 27 september gaat Zangkoor The Young Voices op reis en jij mag mee!

  The Young Voices organiseert op deze dag twee muzikale workshops met als onderwerp het continent Afrika:
  - een percussie-workshop aangeboden door Daan Gooren…
  Op zaterdag 27 september gaat Zangkoor The Young Voices op reis en jij mag mee!

  The Young Voices organiseert op deze dag twee muzikale workshops met als onderwerp het continent Afrika:
  - een percussie-workshop aangeboden door Daan Gooren
  - een zang-/performance-workshop aangeboden door Nadine Nix

  Als afsluiting worden de twee workshops gecombineerd in een spetterend optreden, waarbij ook luisteraars welkom zijn.

  Wil je meedoen? Je hoeft geen ervaren zanger(es) te zijn, iedereen is welkom! Je kunt je opgeven (voor 20 september) via theyoungvoices80@gmail.com.

  Tijd: welkom vanaf 13.00 uur, start workshops vanaf 13.30 uur
  Kosten: € 5,- 
  Locatie: Café Keulen, Schoolstraat 3, Klimmen

  Luisteraars zijn rond 15.30 uur welkom voor het optreden.

  Lees meer
 • 27 september 2014 20:30 - 21:30 Herfstconcert Grenslandmannenkoor Siebengewald
  Op 27 september verzorgt Grenslandmannenkoor Siebengewald een Herfstconcert o.l.v. dirigent Paul Verheijen. Samen met drie gastkoren worden werken van diverse componisten ten gehore gebracht.

  Datum: 27 september
  Tijd: 20.30 uur …
  Op 27 september verzorgt Grenslandmannenkoor Siebengewald een Herfstconcert o.l.v. dirigent Paul Verheijen. Samen met drie gastkoren worden werken van diverse componisten ten gehore gebracht.

  Datum: 27 september
  Tijd: 20.30 uur 
  Locatie: De Klaproos, Gaesdoncksestraat 2 a-b, 5853 AX Siebengewald 
  Entree: gratis

  Kijk op de website van het koor voor actuele informatie.
 • 28 september 2014 14:00 - 15:30 Jubileumconcert 125 jaar Swalmens Liedertafel
  In 2014 is het 125 jaar geleden dat Swalmens Liedertafel (in Swalmen ook wel 'de Zank' genoemd) werd opgericht. Dat wordt gevierd met het Jubileumconcert 125 jaar Swalmens Liedertafel op 28 september. Aan het jubileumconcert werken mee: A…
  In 2014 is het 125 jaar geleden dat Swalmens Liedertafel (in Swalmen ook wel 'de Zank' genoemd) werd opgericht. Dat wordt gevierd met het Jubileumconcert 125 jaar Swalmens Liedertafel op 28 september. Aan het jubileumconcert werken mee: A Capella, Con Dios en Trommel- en Fluiterkorps Swalmen.

  Dirigent: Paul Jansen 
  Datum en aanvangstijd: 28 september, 14.00 uur
  Locatie: Gemeenschapshuis De Robijn, Robijnstraat 2, 6071 VK Swalmen 
  Entree: gratis 

  Programma
  - What a wonderful world, George Weiss en Bob Thiele 
  - Nobody knows the trouble I've seen, Alwyn Humphreys 
  - Buenos dias, Puerto Rico 
  - Spanish eyes, Bert Kaempfert 
  - Weinland, Robert Pracht 
  - Michelle, John Lennon en Paul McCartney 
   
  Het programma is onder voorbehoud: kijk voor actuele informatie op de website van het koor.
 • 28 september 2014 14:00 - 16:00samenwerkings project Bernard Antoine Pothast - Een herontdekt manuscript
  Op 28 september organiseert de Stichting Lève Rolduc samen met de Abdij Rolduc een unieke muziekuitvoering waarbij liederen ten gehore worden gebracht uit een recent ontdekt manuscript van de componist Bernard Antoine Pothast.…
  Op 28 september organiseert de Stichting Lève Rolduc samen met de Abdij Rolduc een unieke muziekuitvoering waarbij liederen ten gehore worden gebracht uit een recent ontdekt manuscript van de componist Bernard Antoine Pothast.

  Het programma bevat naast liederen uit het manuscript, ook werken van componisten die Pothast hebben geïnspireerd. Tevens zal dr. Hans van Dijk het belang van Pothast als componist bespreken. 

  Programma
  1. Guter Mond, du gehst so stille - Véronique en Leon
  2. Belsazer - Annemie en Leon
  3. Benedictus - Chris en John
  4. Ode aan Rolduc - Raoul en John
  5. L’ Expiation - Véronique en Leon
  6. Le fils du Solidaire - Annemie en Leon
  7. Die Jahreszeiten - Chris en John
  8. Athalie - Chris en John
  9. Athalie - Annemie en Leon
  10. Grab und Auferstehung, Magdalena - Véronique en Leon
  11. Grab und Auferstehung, der Engel - Annemie en Leon

  Pauze in de Foyer

  Dr. Hans van Dijk: Bernard Antoine Pothast, priester en musicus

  Van Bernard Pothast wordt de ballade Die Mutter gezongen door Raoul; vervolgens worden liederen uitgevoerd van componisten waaraan Berhard Pothast zich verwant voelde zoals Franz Schubert (1797-1828), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) en Clara Schumann (1819-1896). Pothast heeft te Aken in 1861 een pianoconcert van Clara Schumann bijgewoond.

  Tijd: 14.00-16.00 uur
  Locatie: Rolduc

  Aanmelden voor dit concert kunt u hier. Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid voor het geven van een vrije bijdrage.

  Lees meer
 • 30 september 2014 19:00 - 20:45 Leesclub Nederlandse literatuur
  Op 30 september gaat de leesclub Nederlandse literatuur van start. De cursus wordt gegeven door Maria Kleijnen; zij is cultuurwetenschapper en begeleidt al enkele jaren leeskringen in de regio. Het plezier van een boek bespreken staat voorop.…

  Op 30 september gaat de leesclub Nederlandse literatuur van start. De cursus wordt gegeven door Maria Kleijnen; zij is cultuurwetenschapper en begeleidt al enkele jaren leeskringen in de regio. Het plezier van een boek bespreken staat voorop. De leesclub leest recente Nederlandse en Vlaamse romans, met titels die divers zijn in thematiek en context. Tijdens de lessen worden stijl en vorm, personages en vertelperspectief besproken omdat van daaruit de thematiek die het boek aanreikt te onderzoeken. Deelnemers en docent wisselen samen van gedachten om de betekenis zo goed mogelijk te doorgronden en te proberen een eindconclusie te formuleren.

  Cursusduur: 6 lessen (1 keer per 6 weken)
  Tijdstip: dinsdagavond van 19.00 tot 20.45 uur
  Locatie: Centre Céramiquem Maastricht
  Docent: Maria Kleijnen
  Prijs: € 60,- (leden Stadsbibliotheek) / € 65,- (niet-leden)

  Programma:
  - 30-09-2014 Marente de Moor: Roundhay, tuinscène
  - 04-11-2014 Stefan Brijs: Post voor mevrouw Bromley
  09-12-2014 Thomas Lieske: Alles kantelt
  13-01-2015 Marie Kessels: Ruw
  03-03-2015 Saskia de Coster: Wij en ik
  14-04-2015 Erik Menkveld: Het grote zwijgen

  Aanmelden voor de leesclub kan tot 23 september bij de klantenservice van Centre Céramique tegen contante/pinbetaling. Aanmelden kan ook rechtstreeks via 043 3505600 of klantenservice@maastricht.nl.
   

  Lees meer
 • oktober
 • 01 oktober 2014 14:00 - 16:00 Openingsfeest Kinderboekenweek in Centre Céramique
  Van 1 t/m 12 oktober is het weer Kinderboekenweek. En omdat de Kinderboekenweek dit jaar 60 jaar oud (jong!) wordt, is het thema van de Kinderboekenweek 'Feest!'.

  Ook in Maastricht wordt de opening van de Kinderboekenweek gevierd. In Centre…
  Van 1 t/m 12 oktober is het weer Kinderboekenweek. En omdat de Kinderboekenweek dit jaar 60 jaar oud (jong!) wordt, is het thema van de Kinderboekenweek 'Feest!'.

  Ook in Maastricht wordt de opening van de Kinderboekenweek gevierd. In Centre Céramique vinden de volgende feestelijke activiteiten plaats:

  Kaas, worst en honderduizend vlaggetjes (14.00-15.00 uur)
  Voorstelling door Peter Sterke (Mijn Sterke Producties) voor iedereen vanaf 4 jaar
  Jeroen is binnenkort jarig. Hij geeft een groot feest. Maar eigenlijk viert hij nooit zijn verjaardag en heeft ook al jaren geen feestjes meer bezocht. Hoe laat komen de gasten? Heeft hij genoeg hapjes besteld? Zijn alle uitnodigingen wel aangekomen? Peter Sterke speelt in een wervelwind een interactieve voorstelling met vele typetjes, muziek, slapstick en… lekker lachen. Ook maakt hij gebruik van veel  bekende kinderboeken over feest.
   
  Creatieve, muzikale en vooral feestelijke workshops (15.00-16.00 uur) 
  Door studenten van de Nieuwste PABO, voor kinderen van 4 t/m 8 jaar
  In Centre Céramique wordt FEEST gevierd met allerlei workshops. Hugo, ons FEEST-varken geeft een feestje. Je bent van harte uitgenodigd. Dus kom kijken en meedoen. Elke workshop wordt een feestje. Er wordt iets moois gemaakt, toneel gespeeld, gezongen en spelletjes gedaan. FEEST gevierd dus! Keuze genoeg. Schrijf je van te voren wel in bij de workshop van jouw keuze. Inschrijven kan van 13.30 tot 14.00 uur in de hal van Centre Céramique.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 02 oktober 2014 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Aafjes en Limburg door Rob Molin
  De schrijver Bertus Aafjes, geboren in 1914 in Amsterdam, heeft de helft van zijn leven in Limburg gewoond, eerst in Hoensbroek en later in Swolgen bij Venray. Hoe raakte de wereldreiziger Aafjes in Limburg verzeild en wat vond hij zo bijzonder…
  De schrijver Bertus Aafjes, geboren in 1914 in Amsterdam, heeft de helft van zijn leven in Limburg gewoond, eerst in Hoensbroek en later in Swolgen bij Venray. Hoe raakte de wereldreiziger Aafjes in Limburg verzeild en wat vond hij zo bijzonder aan deze provincie? Wat heeft hij geschreven over Limburg en welke contacten onderhield hij met schrijvers en andere kunstenaars hier?

  Deze en andere vragen komen aan de orde in de lezing van neerlandicus Rob Molin, die onlangs bij gelegenheid van de honderste geboortdag de biografie 'In de schaduw van de hemel' over Aafjes publiceerde. Rob Molin (1947) promoveerde op de poëtica van Adriaan Morriën en publiceerde in 2005 diens biografie. Ook van andere auteurs heeft hij studie gemaakt zoals van de dichter Frans Budé en van de eens gezaghebbende en thans vergeten essayist Huug Kaleis.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).

  Lees meer
 • 03 oktober 2014 - 04 oktober 2014 Jubileumconcert Popkoor Cheers uit Gennep
  In 2014 viert Popkoor Cheers uit Gennep haar 25-jarig bestaan. Ter ere van dit heugelijke feit vinden in oktober twee jubileumconcerten plaats. Tijdens de concerten wordt een gevarieerd repertoire van 24 nummers van diverse componisten ten gehore…
  In 2014 viert Popkoor Cheers uit Gennep haar 25-jarig bestaan. Ter ere van dit heugelijke feit vinden in oktober twee jubileumconcerten plaats. Tijdens de concerten wordt een gevarieerd repertoire van 24 nummers van diverse componisten ten gehore gebracht: Nederlands, Afrikaans, rock pop en gospel. 

  Dirigent: Steven Gerrits 
  Datum en aanvangstijd:
  - 3 oktober 2014, 20.00 uur
  - 4 oktober 2014, 20.00 uur
  Locatie: Zaal Pica Mare, Picardie 36, 6591 JE Gennep
  Entree: € 12,50 euro (incl. 1 consumptie)
 • 03 oktober 2014 19:00 - 21:00 Zing met ons mee!
  Op vrijdag 3 oktober vindt in de Pancratiuskerk in Heerlen van 19.00 tot 21.00 uur de Grote Samenzangavond plaats.

  Het is een bekend gezicht op tv: een massaal zingende kerk. Niet zelden hoor je: "Dat moet bij ons toch ook kunnen?" Welnu,…
  Op vrijdag 3 oktober vindt in de Pancratiuskerk in Heerlen van 19.00 tot 21.00 uur de Grote Samenzangavond plaats.

  Het is een bekend gezicht op tv: een massaal zingende kerk. Niet zelden hoor je: "Dat moet bij ons toch ook kunnen?" Welnu, dat gaat gebeuren! Op 3 oktober zijn koorzangers en iedereen die graag zingt van harte welkom in Heerlen om samen psalmen en liederen te zingen uit een brede christelijke traditie. Er zal veel gezongen worden uit het vertrouwde repertoire, her en der wordt wat tekst en uitleg gegeven bij een gezang, er worden gezamelijk twee gezangen ingestudeerd en ook is er mooi orgelspel. Het belooft kerkmuzikaal een bijzondere avond te worden. Zo worden grote traditionele lofliederen gezongen, zoals 'Lobe den Herren' en 'Prijs mijn ziel de hemelkoning'. De slotpsalm 150 klinkt er in de twee kerktradities: als refreinlied met voorzang (katholiek) en als berijmde psalm (protestant). Er zullen ook wat minder bekende gezangen ter plekke worden ingestudeerd. Er is ruimte voor Mariagezangen, oude zowel als nieuwe. Psalm 23 passeert de revue in twee verschillende zettingen. Een van de mooiste avondhymnen zal klinken, alsook een paar gezangen uit de Taizétraditie.

  De Grote Samenzangavond vindt voor de eerste keer plaats, maar de organisatie hoopt dat het een vast begrip wordt dat zijn weg vindt in het Limburgse land. Iedereen is welkom. Aanmelding is gewenst om de organisatie vlot te laten verlopen. Aan de avond zijn geen kosten verbonden, al wordt een kleine vrije bijdrage op prijs gesteld. Voor de organisatie en de vormgeving van de avond tekenen Thomas van der Luit (orgelbegeleiding), Jaap Dekker (dirigent) en pastoor Ed Smeets (tekst). Jo Louppen zal twee orgelsolowerken ten gehore brengen.

  Neem voor meer informatie en om je aan te melden contact op via ed.smeets@hetnet.nl.
 • 04 oktober 2014 00:00 - 00:00 Eerste namen Geen Daden Maar Woorden Festival Rotterdam 2014
  Op zaterdag 4 oktober presenteert Geen Daden Maar Woorden Festival een avond vol literatuur in combinatie met andere disciplines zoals muziek, film en theater. Met één kaartje is het mogelijk om alle zalen van de Rotterdamse Schouwburg te…

  Op zaterdag 4 oktober presenteert Geen Daden Maar Woorden Festival een avond vol literatuur in combinatie met andere disciplines zoals muziek, film en theater. Met één kaartje is het mogelijk om alle zalen van de Rotterdamse Schouwburg te bezoeken, waar zowel gevestigde auteurs als jong talent op de planken staan.

  Laat je verrassen door Dichter des Vaderlands Anne Vegter met De Eef van Breen Group, Marco Martens met de voorstelling HARM, Herman Koch, Ilja Leonard Pfeijffer, Esther Gerritsen en Arie Boomsma. Ook Write Now! 2014 winnares Sacha Hilhorst staat garant voor een bijzondere performance.

  Kaarten (€ 18,- / € 16,50 Ckv/student/cjp) zijn te bestellen bij de Rotterdamse Schouwburg.

  Lees meer
 • 04 oktober 2014 00:00 - 00:00samenwerkings project Showcasefestival DVERS
  Op zaterdagavond 4 oktober a.s. vindt alweer de zesde editie van het grootste en tofste showcasefestival van Zuid-Nederland plaats: DVERS. Verspreid over 17 podia in de binnenstad van Sittard treden maar liefst 75 talentvolle Limburgse popacts…
  Op zaterdagavond 4 oktober a.s. vindt alweer de zesde editie van het grootste en tofste showcasefestival van Zuid-Nederland plaats: DVERS. Verspreid over 17 podia in de binnenstad van Sittard treden maar liefst 75 talentvolle Limburgse popacts op, waaronder singer-songwriters, hiphop, pop- en rockbands, DJ’s en producers. DVERS staat garant voor een avond vol verrassende popmuziek, afkomstig uit alle windstreken van de provincie. Het festival laat zien wat Limburg zoal in huis heeft aan muzikaal talent. Het showcaseprogramma, dat gratis toegankelijk is, gaat van start om 20.00 uur en duurt tot 04.00 uur. Kijk voor het volledige programma op www.dvers.nl.

  DVERS is een jaarlijks terugkerend popmuziekevenement dat georganiseerd wordt door de Stichting Popmuziek Limburg (provinciale koepelorganisatie voor popmuziek) in samenwerking met de grotere poppodia in Limburg. Op één avond kan het publiek genieten van aanstormende talenten uit onze provincie. En dankzij de Gemeente Sittard-Geleen vindt hét showcasefestival voor de Limburgse popmuziek alweer voor de zesde keer plaats in de binnenstad van Sittard.

  Op 17 locaties op en rondom de markt en in Poppodium Volt treden 75 jonge, aanstormende en talentvolle popacts op. Alle genres uit de popmuziek passeren de revue: van metal tot gevoelige singer-songwriters, van blues tot punk, van hiphop tot dancemuziek: DVERS staat letterlijk voor diversiteit. DVERS is voor muzikanten uit Limburg hét moment om zich te presenteren en voor programmeurs, boekers en muziekliefhebbers dé gelegenheid om nieuw talent te spotten. De stad ademt op 4 oktober dus alleen maar popmuziek! Enkele talentvolle acts die zullen schitteren op het showcasefestival zijn: Afterpartees, The Last Indian Summer, Les Djinns, Back Down South, Fair Huxley, de Cultuurbarbaren, The Prospects (BE) en vele, vele anderen!

  Ook pakt DVERS uiteraard weer uit met een uniek, creatief en gloednieuw buitenprogramma op de Markt. Hier presenteert Kunstbende Limburg in samenwerking met PopSport het jongste muzikale talent op het Kunstbende podium, treedt een selectie van Limburgse muzikanten op in Café der Gulden Haen (dat door L1 wordt ingericht als studio) en zullen in de gloednieuwe dance tent van DVERS alle voetjes van de grond gaan tijdens vier sets van zeer talentvolle DJ’s! Overdag vindt in het kader van DVERS een muzikantendag plaats met workshops, masterclasses en presentaties van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.

  DVERS wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, Gemeente Sittard-Geleen, Huis voor de Kunsten Limburg, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Brand Cultuurfonds en het FSI-fonds, Adams Drumworld, Sena, Triepels Slagwerk, Rabobank, Fonds voor Podiumkunsten en Bos Audio en Events.
  Lees meer
 • 04 oktober 2014 00:00 - 00:00 Uitzwaaiconcert Fanfare Sint Gabriël Hoensbroek
  In het kader van het cultuurparticipatie-project ‘Spread Your Wings’ gaat Fanfare Sint Gabriël van 17 tot 20 oktober op concertreis naar Bamberg. De fanfare geeft o.a. een concert in Ebelsbach en luistert een mis op in de Basilika Vierzehnheiligen.…
  In het kader van het cultuurparticipatie-project ‘Spread Your Wings’ gaat Fanfare Sint Gabriël van 17 tot 20 oktober op concertreis naar Bamberg. De fanfare geeft o.a. een concert in Ebelsbach en luistert een mis op in de Basilika Vierzehnheiligen.

  De muziek die de fanfare tijdens deze concertreis speelt, zal ook ten gehore worden gebracht tijdens het 'Uitzwaaiconcert' op 4 oktober in het MFC Gebrook. Niet alleen om als vereniging het programma nog een keer goed door te nemen, maar vooral om de muziek te kunnen delen met familie, vrienden, kennissen, ‘thuisblijvers’, nieuwsgierigen en geïnteresseerden.
   
  Datum: 4 oktober
  Aanvang: 19.30 uur
  Locatie: MFC Gebrook, Prinsenstraat 12, Hoensbroek
  Entree: gratis
   
  Lees meer
 • 04 oktober 2014 19:30 - 20:30 Venray's Mannenkoor - Vocaal Drieluik
  Op 4 oktober betreden maar liefst drie topkoren het podium in Venray. Onder de noemer 'Vocaal Drieluik' verzorgt het Venray's Mannenkoor een optreden in samenwerking met Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Weerter Mannenkoor.…
  Op 4 oktober betreden maar liefst drie topkoren het podium in Venray. Onder de noemer 'Vocaal Drieluik' verzorgt het Venray's Mannenkoor een optreden in samenwerking met Koninklijk Roermonds Mannenkoor en Weerter Mannenkoor.

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 4 oktober, 19.30 uur
  Locatie: Sint Petrus Banden Kerk, Mgr. Goumansplein in Venray 

  Het programma wordt t.z.t. via de website van het koor bekend gemaakt.
 • 04 oktober 2014 20:00 - 21:00 Sing Sing Sing (Geleen)
  Zangvereniging Reconnected Voerendaal en Zanggroep Novi Cantus Ohé en Laak zijn samen met blazersensemble Zuiderwind tot een unieke samenwerking gekomen: Sing Sing Sing. Het concert wordt een echte cross-over; er zal muziek te horen zijn in…
  Zangvereniging Reconnected Voerendaal en Zanggroep Novi Cantus Ohé en Laak zijn samen met blazersensemble Zuiderwind tot een unieke samenwerking gekomen: Sing Sing Sing. Het concert wordt een echte cross-over; er zal muziek te horen zijn in diverse stijlen, diverse samenstellingen, uit diverse landen en er wordt afgesloten met een gezamenlijke Sing Sing Sing finale. Blazersensemble Zuiderwind staat bekend om hun muzikale veelzijdigheid en variabele bezetting en zal tijdens dit concert performen als een blaaskwintet: u hoort op fluit Astrid Handels, op hobo Dorien Schrooten, op klarinet Michèlle Geerlings, op hoorn Txemi Etxebarria en op fagot Inge Peeters.

  Dirigent: Peggy Smeets 
  Begeleider: Jeanny Vergoossen 
  Datum en aanvangstijd: 4 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Ontmoetingskerk, Emmaplein 50, 6161 SB Geleen 
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,- 

  Ga voor mee informatie naar www.novicantus.netwww.reconnectedvoerendaal.nl en/of www.zuiderwind.nl.
 • 05 oktober 2014 14:00 - 17:00 Kunstveiling t.b.v. 'My name is Kumar'
  De stichting “My name is Kumar” presenteert op 5 oktober een spetterend evenement in Sittard! Zij nemen bezoekers mee in de wereld van 37 Indiase bedelkinderen die in India in het project van de stichting wonen. Laat u meevoeren met een…
  De stichting “My name is Kumar” presenteert op 5 oktober een spetterend evenement in Sittard! Zij nemen bezoekers mee in de wereld van 37 Indiase bedelkinderen die in India in het project van de stichting wonen. Laat u meevoeren met een glimlach en leer hun wereld en cultuur kennen. Naast hapjes, drankjes, spelletjes, eigengemaakte producten en een tombola met leuke prijzen is er als kers op de taart een prachtige kunstveiling ten behoeve van de stichting. De kunstwerken die geveild worden staan vanaf 25 september online op www.mynameiskumar.org zodat u al een kijkje kunt nemen. Er worden werken verkocht van o.a. Wim Riksen, Paul Smeets en andere schilders uit Limburg. Zij hebben deze gedoneerd aan de stichting. Iedereen is van harte welkom op deze dag. 
   
  Waar? Gemeenschapshuis ‘Oos Kaar’, Geldersestraat 41 te Sittard.
  Wanneer? 5 okttober 2014
  Tijdstip? Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De kunstveiling start om 15.00 uur!
 • 05 oktober 2014 14:00 - 15:30 Concert Fanfare Eendracht Baarlo
  Op 5 oktober kunt u in DOK6 in Panningen genieten van een concert van Fanfare Eendracht Baarlo, met medewerking van Dutch Symphonic Brass en Harmonie Eendracht Meijel. De organiserende vereniging, Fanfare Eendracht Baarlo opent om 14.00 uur…
  Op 5 oktober kunt u in DOK6 in Panningen genieten van een concert van Fanfare Eendracht Baarlo, met medewerking van Dutch Symphonic Brass en Harmonie Eendracht Meijel. De organiserende vereniging, Fanfare Eendracht Baarlo opent om 14.00 uur de concertmiddag. Vervolgens treedt Harmonie Eendracht uit Meijel op en het concert wordt afgesloten door Dutch Symphonic Brass.

  Bart Deckers dirigeert Fanfare Eendracht. De fanfare, uitkomend in de 1e divisie brengt een fraai en afwisselend programma ten gehore. Stevig werk als Composition Vlll van Leon Vliex, maar ook bekende muziek als Lezghinka van Khachaturian staan op het programma. 

  Harmonie Eendracht, opgericht op 19 november 1919 speelt sinds 1989 in de 1e divisie, en staat onder leiding van Frank Steeghs. Het 45 leden tellende orkest richt zich met name op de symfonische blaasmuziek, maar gaat ook de lichtere muziek niet uit de weg. Voor het concert in DOK6 staan een aantal prachtige klassiekers op het programma, zoals La Leyenda Del Beso, Nabucco en Second Suite in F.

  Dutch Symphonic Brass is een in 2009 opgericht koperensemble dat bestaat uit veelal jonge beroepsmusici voornamelijk afkomstig uit Nederlands en Belgisch Limburg. De artistieke leiding is in handen van dirigent Joost Smeets, winnaar van de Cordoba Conducting Competition 2013 en veel gevraagd gastdirigent in binnen- en buitenland.

  Kortom, reden genoeg om dit concert bij te wonen.

  Aanvang: 14.00 uur
  Locatie: DOK6, Panningen
  Entree: € 12,50 (incl. garderobe en 1 consumptie)

  Voor meer informatie en kaarten, kunt u contact opnemen via www.dok6.eu en 077 310 10 64.

 • 05 oktober 2014 14:30 - 16:00 Kamerkoor Cantate Venlo in concert met Jan Vayne
  Kamerkoor Cantate treedt op 5 oktober eenmalig op samen met de bekende Nederlandse pianist Jan Vayne in Domani.

  Jan Vayne
  Al op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen. Toen hij tien was, gaf hij concerten en won hij zijn eerste prijzen.…

  Kamerkoor Cantate treedt op 5 oktober eenmalig op samen met de bekende Nederlandse pianist Jan Vayne in Domani.

  Jan Vayne
  Al op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen. Toen hij tien was, gaf hij concerten en won hij zijn eerste prijzen. In 1990 behaalde hij op het conservatorium zijn solistendiploma. Jan Vayne heeft al vele cd's uitgebracht, waarvan verschillende de platinastatus behaald hebben. Ook gaf hij vele concerten, in 1997 voor het eerst in de Verenigde Staten, o.a. in de Shakespeare Library in Washington ter gelegenheid van de tweede ambtstermijn van president Clinton. Zijn piano-improvisaties van popmuziek van onder meer Queen bezorgden hem in Nederland aan het begin van de jaren 90 landelijke bekendheid. In het verleden heeft Jan ook met de Nederlandse producer en dj Armin van Buuren samengewerkt. Samen met Armin heeft hij het album Classical Trancelations (een mix van trance en klassieke muziek), en het nummer Serenity gemaakt. Jan Vayne verzorgt concerten in samenwerking met symfonieorkesten, ensembles, individuele musici, vocalisten, harmonieorkesten en koren. De laatste jaren treedt Jan veel op samen met organist/componist Martin Mans en zangeres Petra Berger.

  Dirigent: Dion Ritten
  Datum en aanvangstijd: 5 oktober, 14.30 uur
  Locatie: Domani, Dominicanenstraat 15, 5911 KN Venlo
  Entree: €17,50 via penningmeester@kamerkoorcantate.nl
   

  Lees meer
 • 08 oktober 2014 20:00 - 21:30 Rockin' the skies - Orkest Koninklijke Nederlandse Luchtmacht
  In het door het Orkest van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht ontwikkelde programma ‘Rockin’ the Skies’ wordt muziek verbonden aan speciale momenten van luchtmachtmilitairen. Niet alleen tijdens uitzendingen, maar ook bij oefeningen…
  In het door het Orkest van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht ontwikkelde programma ‘Rockin’ the Skies’ wordt muziek verbonden aan speciale momenten van luchtmachtmilitairen. Niet alleen tijdens uitzendingen, maar ook bij oefeningen of de gewone dagelijkse werkzaamheden heeft muziek vaak een bijzondere betekenis: speciale songs voor speciale herinneringen.

  Het 48-koppige orkest vertolkt een pallet aan memorabele songs en orkeststukken van Glenn Miller tot aan U2, Avici en nog veel meer. Speciaal gecomponeerde arrangementen en filmbeelden op het grote led-scherm achter het orkest zorgen ervoor dat de bezoekers mee worden genomen in de muziek en de emoties voelen zoals bedoeld. De show is een ware beleving van missies en Defensie.
   
  Het orkest van de Luchtmacht staat onder leiding van chef dirigent majoor Jos Pommer. Vocalisten Vera de Bree en Rolf Koster nemen de zang voor hun rekening, begeleid door drie achtergrondzangeressen.

  Datum: 8 oktober
  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: C.C. De Velinx, Tongeren
  Entree: € 10,-
  Voorverkoop: CC De Velinx Tongeren, Dijk 111

  Lees meer
 • 11 oktober 2014 00:00 - 00:00 Venloos Gemengd Koor Zanglust en Nederlands Politie Orkest
  Op 11 oktober treedt het Venloos Gemengd Koor Zanglust samen met het Nederlands Politie Orkest voor u op. Zij zullen o.a. Messe Solennelle de St. Cecilia van Charles Gounod ten gehore brengen. 

  Dirigent: Hens Luesink …
  Op 11 oktober treedt het Venloos Gemengd Koor Zanglust samen met het Nederlands Politie Orkest voor u op. Zij zullen o.a. Messe Solennelle de St. Cecilia van Charles Gounod ten gehore brengen. 

  Dirigent: Hens Luesink 
  Begeleider: Mariëlle Frijns 
  Datum: 11 oktober
  Locatie: Theater De Maaspoort (Frans Boermanszaal), Oude Markt 30, 5911 HH Venlo 
  Entree: € 20,- 

  Ga voor actuele informatie naar www.vgkzanglust.nl.


 • 11 oktober 2014 19:30 - 21:00 Femmes Vocales zingt Zilver!
  In 2014 bestaat Femmes Vocales 25 jaar. Het koor viert dit jubileum met het concert Femmes Vocales zingt Zilver! Op het programma staan diverse werken van verschillende componisten. 

  Dirigent: Véron Jongstra 
  Begeleider: Rob van Heck …
  In 2014 bestaat Femmes Vocales 25 jaar. Het koor viert dit jubileum met het concert Femmes Vocales zingt Zilver! Op het programma staan diverse werken van verschillende componisten. 

  Dirigent: Véron Jongstra 
  Begeleider: Rob van Heck 
  Solist: Kiki Schippers
  Datum en aanvangstijd: 11 oktober, 19.30 uur 
  Locatie: Gemeenschapshuis d’n Binger, Alexanderplein 2, 5768 BE Meijel 
  Entree: € 7,50 

  Ga voor actuele informatie over het programma naar www.femmesvocalesmeijel.nl.
 • 12 oktober 2014 00:00 - 00:00 Concert Harmony Jazz Fusion
  Op zondag 12 oktober werken professionele artiesten samen met muzikanten uit de wereld van de amateuristische blaasmuziek in het project Harmony Jazz Fusion. Het is een muzikaal treffen van een jazz-formatie met een harmonie, waarbij Stichting…
  Op zondag 12 oktober werken professionele artiesten samen met muzikanten uit de wereld van de amateuristische blaasmuziek in het project Harmony Jazz Fusion. Het is een muzikaal treffen van een jazz-formatie met een harmonie, waarbij Stichting Jazz Maastricht zich als doel stelt grenzen te overschrijden op verschillende manieren: grenzen tussen soorten muziek, tussen amateurs en beroepsartiesten en tussen gebiedsdelen van de Euregio.

  Het project omvat de gezamenlijke uitvoering van de vijfdelige Harmony Jazz Suite van componist André Klenes in een orkestratie van Lode Merten. André Klenes componeerde deze Suite in opdracht van Stichting Jazz Maastricht. Het is een dynamisch en swingend muziekwerk van de Luikse componist en musicus André Klenes, toegankelijk voor een breed publiek. De uitvoering vergt een hoogtechnisch niveau en duurt circa 40 minuten.

  Alleen harmonieën van uitstekende kwaliteit kunnen de Harmony Jazz Suite samen met top jazzmusici uitvoeren. Stichting Jazz Maastricht en het Huis voor de Kunsten Limburg maakten een selectie uit de beste harmonieën in de provincie Limburg en de keuze viel op het orkest van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer.

  Uitvoerenden, op uitnodiging van Stichting Jazz Maastricht, zijn de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer, onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein en het André Klenes Quartet uit Luik.

  Het André Klenes Quartet is samengesteld uit: André Klenes (contrabas), Jacques Pirotton (gitaar), Etiënne Plummer (drums) en Johan Dupont (cello en piano). Klenes is een bekend en veelzijdig Luiks Jazz musicus en componist. Hij leidt verschillende ensembles en participeert in uiteenlopende projecten.

  Tijdstip uitvoeringen: 15.00 en 16.00 uur
  Locatie: Sterzaal, Bredestraat 19, Maastricht
  Entree: € 2,- (incl. consumptie)

  Het concert vindt plaats in het kader van het Jeker Jazz Festival, dat gratis toegankelijk is.

  Lees meer
 • 12 oktober 2014 13:00 - 19:00samenwerkings project LOVA Inter Club Ontmoeting
  Jaarlijks komen alle Limburgse smallfilm- en videoclubs bij elkaar tijdens de Inter Club Ontmoeting (ICO). Het ontmoeten van andere filmers staat (zoals de naam al zegt) centraal. Natuurlijk worden er ook films vertoond. Geen 'gewone' films,…
  Jaarlijks komen alle Limburgse smallfilm- en videoclubs bij elkaar tijdens de Inter Club Ontmoeting (ICO). Het ontmoeten van andere filmers staat (zoals de naam al zegt) centraal. Natuurlijk worden er ook films vertoond. Geen 'gewone' films, maar door clubs gemaakte opdracht/themafilms. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van alle clubs, bepaalt welke clubfilm de leukste/origineelste film van het jaar is. Deze club wint de ICO trofee. De winnende club moet het nieuwe thema voor de eerstvolgende ICO aandragen en deze vervolgens ook organiseren.

  Filmclub ’t Lenske uit Sevenum won de ICO 2013 en mag daarom de editie van 2014 organiseren. De club nodigt alle LOVA clubs uit om deel te nemen aan deze dag en een clubfilm in te zenden. Het onderwerp is dit jaar: Een vreemde zaak. Iedere club krijgt 15 minuten om één of meerdere films te tonen over dit thema.

  De ICO vindt dit jaar plaats op zondag 12 oktober om 13.00 uur in Party- en zalencentrum De Wingerd (Maasbreeseweg 2) in Sevenum (parkeren kan bij de kerk op het Raadhuisplein in Sevenum). Rond 17.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt. Aansluitend vindt een etentje plaats met een koud- en warm buffet.Lees meer
 • 12 oktober 2014 19:00 - 20:30 Sobornost in concert met Lilit Sati
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. 

  Het koor combineert op pakkende en sublieme wijze onder leiding van Wiel Bonten, religieuze werken uit de Byzantijnse ritus met…
  Op 12 oktober verzorgt Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost een concert samen met sopraan Lilit Sati. 

  Het koor combineert op pakkende en sublieme wijze onder leiding van Wiel Bonten, religieuze werken uit de Byzantijnse ritus met Slavisch-Byzantijnse volksliederen. De jeugdige sopraan Lilit Sati, Armeense van geboorte, slaagde met lof aan het Maastrichts Conservatorium en is tweede dirigente van Sobornost. Zij presenteert, begeleid door een bekend accordeonist, een verrassend en boeiend liederenprogramma.

  Aanvang: 19.00 uur
  Locatie: Kopermolen, Von Clermontplein 11, Vaals
  Entree: € 10,-
  Kaartverkoop: jo.didden@wxs.nl of 045 544 18 92

  Lees meer
 • 18 oktober 2014 20:00 - 21:30 Najaarsconcert Zangvereniging Maas- en Neergalm
  Op 18 oktober vindt het Najaarsconcert 2014 plaats van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot stand met medewerking van Chèvremonts Mannenkoor 1912 en Astens Mannenkoor. 

  Dirigent: Sylvia Berghs …
  Op 18 oktober vindt het Najaarsconcert 2014 plaats van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot stand met medewerking van Chèvremonts Mannenkoor 1912 en Astens Mannenkoor. 

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg (sopraan)
  Datum en aanvangstijd: 18 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Gemeenschapshuis In d'n Haammaeker, Hoogstraat 2, 6086 BH Neer 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 19 oktober 2014 15:00 - 16:00 CVO-concert Mannenkoor David Spekholzerheide
  Op 19 oktober kunt u genieten van het CVO-concert van Mannenkoor David Spekholzerheide. 

  Programma
  - Sperate, O Figli, Giuseppe Verdi 
  - Soldiers Elegy, Michael C. Kregler 
  - Nessun Doram, Giuseppe Verdi
  - Rossiniana, Arnold Kempkens …
  Op 19 oktober kunt u genieten van het CVO-concert van Mannenkoor David Spekholzerheide. 

  Programma
  - Sperate, O Figli, Giuseppe Verdi 
  - Soldiers Elegy, Michael C. Kregler 
  - Nessun Doram, Giuseppe Verdi
  - Rossiniana, Arnold Kempkens 
  - Seventy Six Trombones, Meredith Willson 
   
  Dirigent: Jan Gouders 
  Begeleider: Pavlina Heckmans-Ognianova 
  Datum en aanvangstijd: 19 oktober, 15.00 uur 
  Locatie: Heidsjer Trefpunt, Patronaatstraat 19, 6466 HR Spekholzerheide 
  Entree: € 7,50 
  Lees meer
 • 19 oktober 2014 20:00 - 21:30 Drie Korenconcert Mechelen
  Op 19 oktober vindt in Mechelen het Drie Korenconcert plaats. Mannenkoor Lauwerkrans, Mannenkoor David Simpelveld en Harmonia Simpelveld brengen koorwerken van diverse componisten en arrangeurs ten gehore.

  Dirigent: Jean Lardinois …
  Op 19 oktober vindt in Mechelen het Drie Korenconcert plaats. Mannenkoor Lauwerkrans, Mannenkoor David Simpelveld en Harmonia Simpelveld brengen koorwerken van diverse componisten en arrangeurs ten gehore.

  Dirigent: Jean Lardinois 
  Begeleider: Philip Laheij 
  Datum en aanvangstijd: 19 oktober, 20.00 uur 
  Locatie: Kerk H. Johannes de Doper, Mechelen 

  Lees meer
 • 25 oktober 2014 - 26 oktober 2014 Blaaskapel Die Stallfreunde 25 jaar jong
  De Tsjechische blaaskapel Die Stallfreunde uit Wintelre (nabij Eindhoven Airport) bestaat dit jaar 25 jaar. Op 25 en 26 oktober wordt dit jubileum gevierd.

  De festiviteiten worden op zaterdag 25 oktober om 19.30 uur geopend door Die Original…
  De Tsjechische blaaskapel Die Stallfreunde uit Wintelre (nabij Eindhoven Airport) bestaat dit jaar 25 jaar. Op 25 en 26 oktober wordt dit jubileum gevierd.

  De festiviteiten worden op zaterdag 25 oktober om 19.30 uur geopend door Die Original Maastaler (Heijen), waarna de Maasgalmkapel uit Kessenich (B) acte présence geeft. De avond wordt afgesloten door de jubilerende Stallfreunde.

  De Heilige Mis op zondag 26 oktober om 11.00 uur in de St. Willibrorduskerk wordt opgeluisterd door muziek van Die Stallfreunde. Daarna gaat het gezelschap onder begeleiding van muziek naar gemeenschapshuis De Rosdoek waar om 12.30 uur het middagprogramma van start gaat m.m.v. De Wiellandermuzikanten (Elshout), De Limburgse Boereblaoskapel (Puth) en De Zwarte Fanfare (Aarle Rixtel).

  Ook aan de kinderen is gedacht: op zondag is er een knutselhoek, wordt er geschminkt en wordt de uitslag van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Zaterdag en zondag is er een spectaculair Bingospel.

  Locatie: gemeenschapshuis De Rosdoek, Kerkstraat 10, Wintelre
  Entree: gratis (beide dagen)

  Lees meer
 • 26 oktober 2014 14:30 - 16:00 Torna | Cultura - herstart Culturele Cafés
  Bijna 15 jaar lang waren de Literair-Culturele Cafés van Thorn Metronoom een begrip in Midden-Limburg. De presentaties werden bijzonder gewaardeerd. Beeldende kunstenaars, musici, dirigenten, schrijvers, dichters en acteurs vonden er al die…
  Bijna 15 jaar lang waren de Literair-Culturele Cafés van Thorn Metronoom een begrip in Midden-Limburg. De presentaties werden bijzonder gewaardeerd. Beeldende kunstenaars, musici, dirigenten, schrijvers, dichters en acteurs vonden er al die jaren een uitstekend podium en een groot publiek genoot ervan.

  Reden genoeg voor een herstart. Het initiatief daartoe is genomen door Stichting Torna. Mathieu Meex, Leo Peeters, Frans Tonnaer, Marly Penders, Peter Bokken en Martin van Lierop, daarbij gesteund door Hans Breukers, Jo Wijnen, Marijke Tonnaer en Har Sniekers, hebben zich de voorbije maanden ingezet om in het nieuwe seizoen de continuïteit te borgen. De programmaraad staat garant voor een aantrekkelijk programma.

  Het eerste Café staat geprogrammeerd voor zondag 26 oktober. Onder de vlag van Stichting Torna zal de herstart om 14.30 uur plaatsvinden in café-zaal Aod Thoear onder de naam 'Torna | Cultura'. De uitgangspunten daarbij zijn: Torna | Cultura wil informeren, inspireren, prikkelen en verleiden. Wil personen, organisaties en instellingen ruimschoots de gelegenheid bieden zich te presenteren en het publiek kennis laten nemen van alle facetten die de kunst en de cultuur in onze omgeving te bieden hebben. Dit zonder onderscheid te maken tussen amateurs, talenten en professionals. Torna | Cultura zet in op ‘cultuur voor iedereen’, waarbij, naast participatie en talentontwikkeling, een goede samenhang tussen amateur en professional centraal staat.

  De bekende columnist Jo Wijnen zal het eerste Café presenteren. Ook stadsdichter Har Sniekers zal een vaste gast zijn in het Café.

  Omdat cultuur in de bedreigde hoek zit, is de organisatie van het Culturele Café op zoek naar financiële ondersteuning. Bij een donatie van € 25,- ontvangt u een passe-partout die gratis toegang geeft tot alle Cafés in één jaar (minimaal 4 uitvoeringen). Een bijdrage kan worden overgemaakt op IBAN NL50 RBRB 0827 7420 37 van de Stichting Torna o.v.v. Torna | Cultura. Een donatie kan het behoud van het Culturele Café in Thorn in stand houden.
 • 31 oktober 2014 20:00 - 21:30 'Vrie in Vrei' concert
  Op 31 oktober verzorgen Sittards Mannenkoor SI-TARD en Oratoriumvereniging Sittard het concert ‘Vrie in Vrei’ (Vrij in Vrede). De koren brengen Requiem en The Peacemakers van resp. Cherubini en Karl Jenkins ten gehore. De begeleiding is…
  Op 31 oktober verzorgen Sittards Mannenkoor SI-TARD en Oratoriumvereniging Sittard het concert ‘Vrie in Vrei’ (Vrij in Vrede). De koren brengen Requiem en The Peacemakers van resp. Cherubini en Karl Jenkins ten gehore. De begeleiding is in handen van Symfonieorkest Ensemble Conservatoire. Claudia Couwenbergh soleert. 

  Dirigent: Emmanuel Pleijers (Requiem) en Alice Hendriks (The Peacemakers) 
  Datum en aanvangstijd: 31 oktober, 20.00 uur
  Locatie: Stadsschouwburg Sittard-Geleen, Monseigneur Claessensstraat 2, 6131 AE Sittard 
  Entree: € 25,- 

  Lees meer
 • 31 oktober 2014 20:15 - 22:00 Openingsconcert Festival Vocallis
  Het openingsconcert van Festival Vocallis presenteert een staalkaart van diverse vocale muziek. De beroemde Limburgse zanger John Bröcheler heeft een centrale rol in het programma. Hij schakelt in een theatrale interactie met het publiek van…
  Het openingsconcert van Festival Vocallis presenteert een staalkaart van diverse vocale muziek. De beroemde Limburgse zanger John Bröcheler heeft een centrale rol in het programma. Hij schakelt in een theatrale interactie met het publiek van volksliederen, naar kunstliederen en operarepertoire. 

  Koren: Rumpens Mannenkoor, Vocaal Ensemble Kerkrade en cursisten Zing en Beleef Mozart 
  Dirigent: Wim Schepers en Louise Deal 
  Begeleider: Roger Braun (piano) 
  Datum: 31 oktober
  Tijd: 20.15 uur 
  Locatie: St. Pauluskerk, Kerkstraat 27, 6291 AB Vaals 
  Entree: € 16,- 
   
  Lees meer
 • november
 • 01 november 2014 19:00 - 21:00 Percussietreffen Wolder
  Op zaterdag 1 november wordt u in de Greune Zaol in Wolder getrakteerd op fantastische percussie. Deze percussie-avond is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden. U kunt deze avond genieten van top-percussie. De 'drumbands van…
  Op zaterdag 1 november wordt u in de Greune Zaol in Wolder getrakteerd op fantastische percussie. Deze percussie-avond is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden. U kunt deze avond genieten van top-percussie. De 'drumbands van vroeger' hebben zich inmiddels ontwikkeld tot volwaardige percussiegroepen; niet langer vormen ze de begeleiding van de harmonieorkesten, ze brengen zelfstandig zeer mooie melodische werken ten gehore.

  Deze muzikale avond wordt verzorgd door maar liefst drie korpsen. De gasten zijn dit jaar de leden van de Drumband Fanfare Concordia Einighausen onder leiding van Sjoerd Ceelen. Concordia Einighausen was in 2009 winnaar van het Podiumconcours in de 2e divisie, Limburgs kampioen en eindigde als tweede bij het Nederlands Kampioenschap. Op 16 november nemen zij opnieuw deel aan het Podiumconcours 2e divisie, waarbij deze avond voor hen als een soort generale repetitie geldt.

  Uiteraard kunt u ook genieten van de eigen percussiegroepen van Petrus en Paulus (o.l.v. Paul Schrader) en van Wilhelmina (o.l.v. Ad Triepels).

  Aanvang: 19.00 uur
  Locatie: Harmoniezaal Petrus en Paulus, Tongerseweg, Wolder-Maastricht
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 01 november 2014 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant - All around the world
  Vocal Group Transparant uit Venray bestaat 5 jaar en droomt van een wereldreis. Deze droom wordt op het podium werkelijkheid; als toeschouwer maak je die tocht mee. Tijdens deze reis zingt Transparant vol passie over de dingen die op hun pad…
  Vocal Group Transparant uit Venray bestaat 5 jaar en droomt van een wereldreis. Deze droom wordt op het podium werkelijkheid; als toeschouwer maak je die tocht mee. Tijdens deze reis zingt Transparant vol passie over de dingen die op hun pad komen. Over de veranderingen in de wereld, natuurlijk over vriendschap en liefde, maar ook over minder prettige zaken zoals discriminatie. 

  Transparant laat je een onvergetelijke reis beleven. Niet alleen om de wereld, maar ook door de groei die Transparant in deze 5 jaren heeft doorgemaakt. Uit de hele voorstelling blijkt de saamhorigheid en het enthousiasme van dit grote gemengde koor. De arrangementen zijn speciaal voor Vocal Group Transparant gemaakt door eigen dirigent René Pisters.

  Locatie: Schouwburg, Venray
  Kosten: € 15,- (kaarten verkrijgbaar via Schouwburg Venray)

  Lees meer
 • 01 november 2014 20:00 - 21:30 Mannenkoor Beeker Liedertafel zingt met Guido's Orchestra
  In 2014 bestaat Mannenkoor Beeker Liedertafel (MBL) 125 jaar. Een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan van MBL is het galaconcert op 1 november met Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren. Guido’s Orchestra is het eigentijdse poporkest…

  In 2014 bestaat Mannenkoor Beeker Liedertafel (MBL) 125 jaar. Een hoogtepunt in de viering van het 125-jarig bestaan van MBL is het galaconcert op 1 november met Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren. Guido’s Orchestra is het eigentijdse poporkest onder leiding van orkestleider, vioolsolist en componist Guido Dieteren. Samen met echtgenote en sopraan Wendy Kokkelkoren bewijst het orkest dat pop en klassiek harmonieus samengaan.

  Guido’s Orchestra boekte de afgelopen jaren grote successen met onder andere ‘Red Passion Live in Concert’, het Drielandenpunt concert ‘Live from the Heart of Europe’ en de concerten van ‘Symphonica in Rosso’ met artiesten als Paul de Leeuw, Marco Borsato, Lionel Richie, Diana Ross en Nick en Simon.

  Dirigent: Dion Ritten
  Begeleider: Véron Jongstra
  Datum en aanvangstijd: 1 november, 20.00 uur
  Locatie: Asta Cultuurcentrum, Markt 6a, 6191 JG Beek
  Entree: voorverkoop € 20,- / kassa € 22,50
   

  Lees meer
 • 02 november 2014 12:00 - 17:00eigen project Filmfestival Tijdsbeeld
  Na een uiterst succesvolle eerste editie van Filmfestival Tijdsbeeld zijn het Limburgs Museum, de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg wederom op zoek naar cultuurhistorische films.…
  Na een uiterst succesvolle eerste editie van Filmfestival Tijdsbeeld zijn het Limburgs Museum, de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA) en het Huis voor de Kunsten Limburg wederom op zoek naar cultuurhistorische films.

  De tweede editie van het filmfestival vindt plaats op zondag 2 november 2014 in het Limburgs Museum in Venlo. Het thema van het festival en de filmwedstrijd is ‘Mens en Werk’. Voor deze editie van het festival kunnen amateurfilmers individueel of in clubverband speelfilms, documentaires en reportages inzenden die een historisch of hedendaags tijdsbeeld geven van de mens die op ambachtelijke, industriële, dienstverlenende, etc. wijze zijn of haar brood verdient in Nederlands-Limburg. Dat kan bijvoorbeeld een documentaire zijn over een grootschalig of juist klein ambachtelijk bedrijf in de regio, een reportage over de hedendaagse economische crisis en de gevolgen daarvan voor de arbeidsmarkt, maar ook een terugblik naar het mijnverleden en het leven van een mijnwerker geënsceneerd in een speelfilm of een film die de sociale of economische aspecten van arbeid belicht.

  Deelnemen aan de filmwedstrijd en een film inzenden kan tot 15 september 2014. De films die worden ingezonden moeten gemaakt zijn in de periode 2007-2014. 

  Alle inzendingen worden gejureerd door een deskundige jury. De drie films die het thema ‘Mens en Werk’ het beste en op meest unieke wijze belichten, komen in aanmerking voor een geldprijs. De eerste prijs bedraagt 500 Euro, de tweede prijs 250 Euro en de derde prijs 125 Euro. De drie beste films worden tevens opgenomen in de filmcollectie van het Limburgs Museum.

  Tijdens het filmfestival op 2 november 2014 wordt een selectie van de ingezonden films vertoond, waaronder de drie prijswinnende films. Het Limburgs Museum zal tevens enkele juweeltjes uit de filmcollectie van het Limburgs Museum laten zien die ook over het thema ‘Mens en Werk’ gaan.
  Lees meer
 • 02 november 2014 18:00 - 22:00 Federatiefestival Limburgse Mandoline Verenigingen 2014
  Op 2 november vindt van 18.00 tot 22.00 uur in D'r Brikke Oave in Brunssum het jaarlijkse federatiefestival van de Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen (FLMV) plaats.

  Zodra er meer bekend is over het festivalprogramma, informeren…
  Op 2 november vindt van 18.00 tot 22.00 uur in D'r Brikke Oave in Brunssum het jaarlijkse federatiefestival van de Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen (FLMV) plaats.

  Zodra er meer bekend is over het festivalprogramma, informeren we u daar hier over.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemie Hermans, secretaris van de FLMV via 046 433 99 03
  of annemie.hermans@planet.nl.
 • 06 november 2014 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - F. Harmsen van Beek. Filosofie van de schrijversbiografie
  Maaike Meijer zal vertellen over haar nieuwe biografie, die van F. Harmsen van Beek (voluit: Fritzi ten Harmsen van der Beek). Multi-kunstenaar Harmsen van Beek is minder bekend dan Vasalis, een totaal andere figuur zowel qua werk als qua leven,…
  Maaike Meijer zal vertellen over haar nieuwe biografie, die van F. Harmsen van Beek (voluit: Fritzi ten Harmsen van der Beek). Multi-kunstenaar Harmsen van Beek is minder bekend dan Vasalis, een totaal andere figuur zowel qua werk als qua leven, ze is de geheimtip van de Nederlandse literatuur, een echte writer’s writer: zij werd geboren in Blaricum in 1927 en overleed in Groningen in 2009. Ze werd vooral bekend als dichter, als auteur van Geachte Muizenpoot met name, haar eerste bundel uit 1965. Die werd terecht gezien als een literaire sensatie. Daarna volgden intrigerende verhalenbundels Wat knaagt? (1968) en Neerbraak (1969), het prentenboek Gewone Piet en andere Piet (1969), het prentenboek Hoenderlust (1972) en de tweede dichtbundel Kus of ik Schrijf (1975). De vraag die in deze lezing centraal staat is hoe een biograaf recht kan doen aan de wonderbaarlijke kunst die Harmsen van Beek maakte en de verleiding kan weerstaan deze ondergeschikt te maken aan de sappige verhalen die over dit leven de ronde doen.

  Maaike Meijer is neerlandica, literatuurwetenschapper en gender-deskundige. Zij werkt sinds 1998 als hoogleraar aan de Faculteit Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht, sinds 2014 als honorair hoogleraar. In 2011 verscheen haar succesvolle biografie van de dichter M. Vasalis.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).

  Lees meer
 • 09 november 2014 00:00 - 00:00samenwerkings project Dansdag Roermond 2014
  Op 9 november organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg de tweede editie van Dansdag Roermond. Dit keer in samenwerking met ECI Cultuurfabriek, Wel.Kom Roermond en Rawthentic Crew. Dansgroepen uit regio Roermond worden uitgenodigd hun kunsten…
  Op 9 november organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg de tweede editie van Dansdag Roermond. Dit keer in samenwerking met ECI Cultuurfabriek, Wel.Kom Roermond en Rawthentic Crew. Dansgroepen uit regio Roermond worden uitgenodigd hun kunsten te komen vertonen in het theater van ECI Cultuurfabriek. Overdag kunnen de deelnemers dansworkshops volgen in modern, jazz en urban dance óf zichzelf in de spotlight zetten op het Open Podium van Rawthentic Crew in de hal.
   
  PROGRAMMA
  Ochtend en middag
  - Workshops modern, jazz, urban dance
  - Open Podium breakdance en andere stijlen in de hal
   
  Namiddag
  - Optredens van dansgroepen uit Roermond en omgeving met gastoptredens Vooropleiding Dans Venlo, Maastricht en MBO Dans Cios Sittard in het Theater van ECI Cultuurfabriek Roermond
   
  Meer informatie over de docenten en inschrijfformulieren voor de workshops volgen in september.
 • 09 november 2014 15:00 - 16:30 Jubileumconcert Vocaal Ensemble Campanella
  In 2014 viert Vocaal Ensemble Campanella haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren vindt op 9 november een jubileumconcert plaats. Tijdens dit concert kunt u o.a. genieten van werken uit de Songs of Sanctuary van Karl Jenkins en een medley…
  In 2014 viert Vocaal Ensemble Campanella haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren vindt op 9 november een jubileumconcert plaats. Tijdens dit concert kunt u o.a. genieten van werken uit de Songs of Sanctuary van Karl Jenkins en een medley uit de musical Les Misérables. Mannenkoor Excelsior uit Tegelen is door het 25-jarige koor uitgenodigd om medewerking te verlenen aan het concert. Behalve eigen repertoire zullen de heren samen met de dames van Campanella het Perhaps Love van John Denver ten gehore brengen.

  Dirigent: Jan Knaapen
  Begeleiders: Ludy Rours en Ted Meijboom
  Datum en aanvangstijd: 9 november,  15.oo uur
  Locatie: Aula van Missiehuis St. Michael, St. Michaelstraat 7, 5935 BL  Steyl
  Entree: € 7,50

  Lees meer
 • 14 november 2014 - 15 november 2014 CANTO Golvend Heuvelland
  Op 14 en 15 november treden in het FORUM Sittard het projectkoor CANTO Limburg, de Schintaler en jong talent (o.a. van VoiceKids) voor u op onder de noemer 'CANTO Golvend Heuvelland'. Op het programma staan Limburgse werken van o.a. Schintaler,…
  Op 14 en 15 november treden in het FORUM Sittard het projectkoor CANTO Limburg, de Schintaler en jong talent (o.a. van VoiceKids) voor u op onder de noemer 'CANTO Golvend Heuvelland'. Op het programma staan Limburgse werken van o.a. Schintaler, Zoemaar en Kartoesj. 

  Dirigent: John Gerits 
  Begeleider: Leon Dijkstra, CANTO Band en diverse jonge solisten 
  Arrangeur: Ron Cuijpers
  Datum en aanvangstijd: 14 en 15 november 2014, 20.00 uur 
  Locatie: FORUM Sittard, Engelenkamstraat 68, 6131 JJ Sittard 
  Entree: voorverkoop € 14,- / kassa € 15,-

  Lees meer
 • 15 november 2014 20:00 - 21:00 Concert Vocaal Ensemble Syrinx
  Op 15 november treedt Vocaal Ensemble Syrinx voor u op in het Fransiscus Huis in Weert. Op het programma staat het Requiem van Duruflé, met solisten Catharina Jansen (sopraan) en Kees van Hees (bariton).

  Dirigent: Ton van de Weem …
  Op 15 november treedt Vocaal Ensemble Syrinx voor u op in het Fransiscus Huis in Weert. Op het programma staat het Requiem van Duruflé, met solisten Catharina Jansen (sopraan) en Kees van Hees (bariton).

  Dirigent: Ton van de Weem 
  Begeleider: Rob Nederlof (orgel)
  Datum en aanvangstijd: 15 november 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Franciscus Huis (voormalig kerkgebouw), Biest 43a, 6001 AP Weert 
  Entree: € 7,50

  Lees meer
 • 15 november 2014 20:00 - 21:30 Harmonie Wilhelmina 'in concert' met Pearl Jozefzoon
  Op 15 november kunt u genieten van Harmonie Wilhelmina 'in concert' met Pearl Jozefzoon. Pearl Jozefzoon deed mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland. Bij deze tv-talentenjacht greep zij net naast de titel, echter bij het tv-programma…
  Op 15 november kunt u genieten van Harmonie Wilhelmina 'in concert' met Pearl Jozefzoon. Pearl Jozefzoon deed mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland. Bij deze tv-talentenjacht greep zij net naast de titel, echter bij het tv-programma Van Popster tot Opera Show werd zij glansrijk eerste. Tegenwoordig reist Pearl Jozefzoon veel door het land om concerten te geven. Zij geeft graag concerten met grote harmonieorkesten vanwege de diversiteit aan mogelijkheden. Haar prachtige stem klinkt als een klok en is uitermate geschikt om samen met onze harmonie een spetterende avond te bezorgen aan een groot publiek.

  Pearl zal samen met Harmonie Wilhelmina een modern repertoire ten gehore brengen. Met haar mooie klassieke stem, wordt dit een lust voor het oor.

  Harmonie Wilhelmina laat weer een nieuwe kant van zich zien. Was het thema vorig jaar ‘Dans’, dit jaar staat de muziek in het teken van bigband muziek. In een vernieuwde opstelling zal harmonie Wilhelmina de zaal laten swingen!

  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Paenhuys, Riemst
  Entree: voorverkoop € 12,50 / kassa € 15,-

  Tevens bestaat de mogelijkheid om VIP arrangementen te kopen. Deze VIP arrangementen kosten € 75,- per tafel voor 4 personen. Hiervoor krijgt u vier entreekaarten, eersterangs plaatsen aan een speciaal gedekte tafel. U wordt voorzien van één fles rode wijn, één fles witte wijn en een fles water. Deze VIP arrangementen kunnen ook voor vijf personen worden gekocht. De kosten voor dit arrangement bedragen € 90,-.

  Kaarten zijn verkrijgbaar bij bloemenzaak Maravilha, Mgr. Vranckenplein 8, Wolder, Maastricht of te bestellen per mail pearl@harmoniewilhelmina.nl. Vermeld hierbij uw naam, aantal personen, adres, telefoonnummer. 

  Lees meer
 • 16 november 2014 15:00 - 16:30 Jubileumconcert 25 jaar Vocaal Ensemble Silhouet
  In 2014 bestaat Vocaal Ensemble Silhouet 25 jaar. Om dit te vieren, kunt u op 16 november genieten van een het Jubileumconcert 25 jaar Vocaal ensemble Silhouet.  

  Dirigent: Hans Heykers 
  Datum en aanvangstijd: 16 november 2014, 15.00…
  In 2014 bestaat Vocaal Ensemble Silhouet 25 jaar. Om dit te vieren, kunt u op 16 november genieten van een het Jubileumconcert 25 jaar Vocaal ensemble Silhouet.  

  Dirigent: Hans Heykers 
  Datum en aanvangstijd: 16 november 2014, 15.00 uur 
  Locatie: Ursulakapel, Voogdijstraat 24, 6041 GD Roermond 
  Entree: voorverkoop € 10,- / kassa € 12,50 

  Programma
  - Lagrime d'amante Al Sepolcro dell'Amata, Claudio Monteverdi
  - Svyati, John Tavener
  - Jardin des Poètes (wereldpremière), Jean Lambrechts
  - Northern Lights, Ēriks Ešenvalds
  - Long Road, Ēriks Ešenvalds

  Lees meer
 • 21 november 2014 19:30 - 20:30 Presentatie 'Houtemse weurd en oetdrökkinge' van Jos Cramers
  Op 21 november om 19.30 uur wordt in het Gemeenschapshuis van Houthem, het dialectboekje 'Houtemse weurd en oetdrökkinge' van Jos Cramers gepresenteerd. 

  In het dialectboekje, dat bestaat uit 128 pagina's, staan niet alleen Houthemse woorden…
  Op 21 november om 19.30 uur wordt in het Gemeenschapshuis van Houthem, het dialectboekje 'Houtemse weurd en oetdrökkinge' van Jos Cramers gepresenteerd. 

  In het dialectboekje, dat bestaat uit 128 pagina's, staan niet alleen Houthemse woorden en uitdrukkingen, maar ook gedichten en verhaaltjes van Albert van Sloun, Bertha Dahlmans-Nelissen, Frits Stoffels, Leo Meuris, Jacques Stel, Toos Benjamin en Herman Veugelers, stukjes over het Limburgs, het spreken van het dialect, de spelling van het Houthemse dialect, het Houthem van vroeger, oude voornamen, de belangrijkste werkwoorden en werkwoordvormen en een lijst van mensen die hebben ingetekend voor het boekje. Bovendien ontvangen afnemers van het boekje een kaart van het vroegere Houthem, voorzien van de oude veldnamen. 

  Bent u op zoek naar een origineel en leuk kado? U kunt nog intekenen op het dialectboekje tot eind september via jhcramers@gmail.com of Jos Cramers, Panneshofstraat 7-2, 6123 AP Holtum (o.v.v. uw volledige adres). De kosten voor het boekje plus de oude kaart à € 10,- kunnen worden voldaan tijdens de presentatie. Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Schrijf u dan snel in, want na de presentatie zijn een beperkt aantal exemplaren beschikbaar en op = op! Iedere inschrijving is welkom; het geld dat overblijft, gaat naar hospice Bronnerhof in Born.
   
  Iedereen die heeft ingetekend op het boek, ontvangt een schriftelijke uitnodiging van de presentatie.

  Locatie: Gemeenschapshuis ‘De Aw Sjoal’ Houthem, Kleine Dries 4, Houthem

 • 22 november 2014 20:00 - 21:00 Jubileumconcert Gemengd Zangkoor Animato - Zilver
  Gemengd Zangkoor Animato, opgericht in 1989, viert dit jaar haar zilveren jubileum met het Jubileumconcert Zilver. Tijdens het concert wordt een compilatie uit het repertoire van de afgelopen 25 jaar ten gehore gebracht: diverse koorwerken…
  Gemengd Zangkoor Animato, opgericht in 1989, viert dit jaar haar zilveren jubileum met het Jubileumconcert Zilver. Tijdens het concert wordt een compilatie uit het repertoire van de afgelopen 25 jaar ten gehore gebracht: diverse koorwerken - van klassiek via Afrikaans naar pop - van o.a. Händel, Nygard, Lauridsen, Mercury, Coleman en Bécaud. Solist is Nancy Meijer.

  Dirigent: Ron Hanssen 
  Begeleider: Ben van Daal 
  Datum en aanvangstijd: 22 november 2014, 20.00 uur 
  Locatie: De Postkoets, Horn 
  Entree: € 10,-

  Lees meer
 • 30 november 2014 11:00 - 13:30 Concert 'Matinee Royal d'Opera'
  Op 30 november verzorgt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor het concert 'Matinee Royal d'Opera' in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Op het programma staan werken uit de opera's Il Trovatore, Il Masnadieri, Coro di Cavalieri, Oberto, Forza…
  Op 30 november verzorgt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor het concert 'Matinee Royal d'Opera' in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Op het programma staan werken uit de opera's Il Trovatore, Il Masnadieri, Coro di Cavalieri, Oberto, Forza del destino en I Lombardi van Giuseppe Verdi.

  Dirigent: Hennie Ramaekers 
  Begeleider: Koninklijke Harmonie van Thorn - o.l.v. Norbert Nozy 
  Datum en aanvangstijd: 30 november 2014, 11.00 uur
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, 6041 JA Roermond 
  Entree: € 12,50

  Lees meer
 • december
 • 06 december 2014 09:30 - 15:30 Studiedag Zuid-Amerikaanse koormuziek met o.a. Misa Criolla
  Op 6 december organiseert Stichting Maestro voor koorzangers èn hun dirigenten een bijzondere Repertoiredag met Latijns-Amerikaanse muziek in Cultureel Centrum Tiliander in Oisterwijk. Centraal staan twee werken van de beroemde Argentijnse…
  Op 6 december organiseert Stichting Maestro voor koorzangers èn hun dirigenten een bijzondere Repertoiredag met Latijns-Amerikaanse muziek in Cultureel Centrum Tiliander in Oisterwijk. Centraal staan twee werken van de beroemde Argentijnse componist Ariel Ramirez (1921-2010): Misa Criolla en Navidad Nuestra. Deze inspirerende dag wordt geleid door echte Argentijnse docenten die zelf nog met de componist hebben gewerkt.
   
  Toen het Latijn niet langer de enige toegestane taal was in de katholieke kerk, greep Ariel Ramirez de gelegenheid aan om een mis te schrijven gebruik makend van de volkstaal (Spaans) èn elementen uit de volksmuziek. Zo onstond in 1964, dit jaar precies 50 jaar geleden, de inmiddels wereldberoemde Misa Criolla, geïnspireerd door de ritmes en de instrumenten van de inheemse bevolking: Indianen (de oorspronkelijke bewoners) en criollos (nazaten van immigranten). Naast de Misa Criolla wordt gewerkt aan delen uit de kerstcantate Navidad Nuestra, een verzameling liederen op verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het kerstverhaal vertellen.

  De kleurrijke instrumentale begeleiding wordt verzorgd door de muzikanten van La Banda Roja, die spelen op authentieke Argentijnse begeleidingsinstrumenten. Kortom, deze Repertoiredag biedt een unieke kans om kennis te maken met de fascinerende en aanstekelijke ritmes uit het Andesgebergte.

  Datum: 6 december
  Tijd: 9.30-15.30 uur
  Locatie: Grote zaal van Tiliander Oisterwijk
  Docenten: Frank Hermans, Christian Gomez, Nilda Godoy en Eduardo Redamar
  Kosten: € 47,50 per persoon (incl. lunch en bladmuziek)
  Aanmelden: via www.stichtingmaestro.nl of info@stichtingmaestro.nl (Ramon van den Boom)
   
  's Avonds is er in Tiliander een concert door Coro Viva Voce uit Santa Fé, met medewerking van La
  Banda Roja en Ensemble Nilda Godoy. Kijk hier voor meer informatie.
 • 07 december 2014 18:00 - 19:30 Adventsconcert Vocaal Ensemble Kerkrade
  Op 7 december organiseert Vocaal Ensemble Kerkrade, in samenwerking met de Stichting Vrienden Oude Kerk Eygelshoven en Brass Quintet Amici Musae, een adventsconcert in het Kleine Kerkje in Eugelshoven.

  Dirigent: Louise Deal …
  Op 7 december organiseert Vocaal Ensemble Kerkrade, in samenwerking met de Stichting Vrienden Oude Kerk Eygelshoven en Brass Quintet Amici Musae, een adventsconcert in het Kleine Kerkje in Eugelshoven.

  Dirigent: Louise Deal 
  Datum en aanvangstijd: 7 december 2014, 18.00 uur 
  Locatie: Kleine Kerkje, Kerkberg, 6471 JW Eygelshoven 
  Entree: nog niet bekend

  Programma
  - O Du Stille Zeit, Simon Wawer
  - Puer Natus Est, Michael D. Mendoza
  - The Lamb, John Tavener
  - Es Treibt Der Wind Im Winterwalde, Ute Jobes

  Lees meer
 • 07 december 2014 19:00 - 20:30 Adventsconcert Mannenkoor David Spekholzerheide
  Op 7 december verzorgt Mannenkoor David Spekholzerheide een adventsconcert met sfeervolle liederen die passen bij deze tijd van het jaar.

  Dirigent: Jan Gouders 
  Begeleider: Pavlina Heckmans-Ognianova 
  Datum en aanvangstijd: 7 december…
  Op 7 december verzorgt Mannenkoor David Spekholzerheide een adventsconcert met sfeervolle liederen die passen bij deze tijd van het jaar.

  Dirigent: Jan Gouders 
  Begeleider: Pavlina Heckmans-Ognianova 
  Datum en aanvangstijd: 7 december 2014, 19.00 uur 
  Locatie: Heidsjer Trefpunt Spekholzerheide 
  Entree: € 10,- (incl. koffie en speculaas in de pauze) 

  Programma
  -Sperate, O Figli, Giuseppe Verdi
  - Jauchzet Gott, Walter Schmid
  - Cantique De Jean Racine, Gabriël Fauré
  - The Lord's Prayer, Albert Hay Malotte
  - Slava V Vysnich Bogu, Alexander Kosolapov

  Lees meer
 • 13 december 2014 11:30 - 13:00 Astebleefconcert Kamerkoor Cantate Venlo
  Op 13 december kunt u in de bibliotheek en de Joriskerk in Venlo genieten van het Astebleefconcert van Kamerkoor Cantate Venlo. Het koor brengt 'Christmas is... ' van Percy Faith (arrangeur Jacqueline Edeling) ten gehore. …
  Op 13 december kunt u in de bibliotheek en de Joriskerk in Venlo genieten van het Astebleefconcert van Kamerkoor Cantate Venlo. Het koor brengt 'Christmas is... ' van Percy Faith (arrangeur Jacqueline Edeling) ten gehore. 

  Dirigent: Dion Ritten 
  Begeleider: Veron Jongstra 
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 11.30 uur 
  Locatie: Bibliotheek en Joriskerk, Venlo 
  Entree: gratis
   
  Lees meer
 • 13 december 2014 20:00 - 21:30 Studium Chorale - A Capella Kerst
  De Abdijkerk in Thorn vormt 13 december het decor voor het concert 'A Capella Kerst' van Studium Chorale.

  Dirigent: Hans Leenders
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 20.00 uur
  Locatie: Abdijkerk, Hoogstraat 5, 6017 AP Thorn…

  De Abdijkerk in Thorn vormt 13 december het decor voor het concert 'A Capella Kerst' van Studium Chorale.

  Dirigent: Hans Leenders
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 20.00 uur
  Locatie: Abdijkerk, Hoogstraat 5, 6017 AP Thorn
  Entree: nog niet bekend

  Programma
  - A Hymn to the Virgin, Benjamin Britten
  - I sing the birth, Edward Elgar
  - O-Antifonen, Hans Leenders
  - Ave Maria, Franz Biebl
   

  Lees meer
 • 13 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Vocaal Ensemble Quint
  Op 13 december kunt u in de St. Joriskerk in Venlo genieten van het jaarlijkse kerstconcert van Vocaal Ensemble Quint.

  Dirigent: Esther Zaad 
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Joriskerk, St. Jorisstraat…
  Op 13 december kunt u in de St. Joriskerk in Venlo genieten van het jaarlijkse kerstconcert van Vocaal Ensemble Quint.

  Dirigent: Esther Zaad 
  Datum en aanvangstijd: 13 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Joriskerk, St. Jorisstraat 16, 5911 HC Venlo 
  Entree: € 10,- (tot 18 jaar gratis toegang) 

  Ga voor berichtgeving over het programma naar de website van het koor. 

  Lees meer
 • 14 december 2014 14:30 - 16:00 Matineeconcert Mannenkoor Excelsior Tegelen
  Op 14 december verzorgt Mannenkoor Excelsior Tegelen een matineeconcert in De Haandert in Tegelen.

  Dirigent: Ben Benders 
  Datum en aanvangstijd: 14 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Cultureel Centrum de Haandert, Haandertstraat 6-8,…
  Op 14 december verzorgt Mannenkoor Excelsior Tegelen een matineeconcert in De Haandert in Tegelen.

  Dirigent: Ben Benders 
  Datum en aanvangstijd: 14 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Cultureel Centrum de Haandert, Haandertstraat 6-8, 5932 CN Tegelen 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 14 december 2014 15:00 - 16:30 Cantori la Vera zingt 'O Magnum Mysterium'
  Op 14 december kunt u in het Salviuskerkje in Limbricht genieten van Cantori la Vera, dat 'O Magnum Mysterium' en andere kerstliederen van Victoria, Poulenc, Lauridsen en Gjeilo ten gehore brengt.

  Dirigent: Alice Hendriks …
  Op 14 december kunt u in het Salviuskerkje in Limbricht genieten van Cantori la Vera, dat 'O Magnum Mysterium' en andere kerstliederen van Victoria, Poulenc, Lauridsen en Gjeilo ten gehore brengt.

  Dirigent: Alice Hendriks 
  Begeleider: Clariner Choir Schinveld 
  Datum en aanvangstijd: 14 december 2014, 15.00 uur 
  Locatie: Salviuskerkje, Limbricht 
  Entree: € 10,- 
 • 14 december 2014 20:15 - 21:45 Kerstconcert Kamerkoor Cantate Venlo
  Tijdens het Kerstconcert van Kamerkoor Cantate Venlo in 2007 heeft u kennis kunnen maken met Ensemble Fuego Latino. Een harverwarmend concert en een kennismaking met de bandoneon, gespeeld door Jacqueline Edeling. Dit jaar komt ze terug met…

  Tijdens het Kerstconcert van Kamerkoor Cantate Venlo in 2007 heeft u kennis kunnen maken met Ensemble Fuego Latino. Een harverwarmend concert en een kennismaking met de bandoneon, gespeeld door Jacqueline Edeling. Dit jaar komt ze terug met de nieuwe groep Tango Rosa Rio, waarbij u opnieuw kunt genieten van Latijns-Amerikaanse muziek in de sfeer van kerstmis. Naast een eigen repertoire, zal Cantate ook samenwerken met Tango Rosa Rio. Een warme aanrader!

  Dirigent: Dion Ritten
  Datum en aanvangstijd: 14 december 2014, 20.15 uur
  Locatie: Domani, Dominicanenstraat 15, 5911 KN Venlo
  Entree: € 17,50
   

  Lees meer
 • 20 december 2014 - 21 december 2014 120-jarig jubileum Horster Mannenkoor
  In 2014 is het 120 jaar geleden dat het Horster Mannenkoor werd opgericht. Dat wordt gevierd met een groot concert op zowel zaterdag 20 als zondag 21 december. Het koor wordt daarbij muzikaal ondersteund door de Koninklijke Harmonie van Horst…
  In 2014 is het 120 jaar geleden dat het Horster Mannenkoor werd opgericht. Dat wordt gevierd met een groot concert op zowel zaterdag 20 als zondag 21 december. Het koor wordt daarbij muzikaal ondersteund door de Koninklijke Harmonie van Horst en het Meulenveld Kinderkoor. Het belooft beide dagen een groot festijn te worden in de Merthal!

  Dirigent: Tim Schuleis 
  Data en aanvangstijden:
  - 20 december 2014, 19.30 uur 
  - 21 december 2014, 14.00 uur

  Locatie: Mèrthal, Gasthuisstraat 30, 5961 GB Horst 
  Entree: € 25,- 

  Lees meer
 • 20 december 2014 15:30 - 17:00 Kerstmatinee Toonkunstkoor Maastricht
  Tijdens de kerstmatinee van Toonkunstkoor Maastricht kunt u luisteren naar internationale kerstliederen van o.a. Bach, Britten, Gounod en Mendelssohn.

  Dirigent: Rob Meijers 
  Begeleider: Paul Huijts 
  Datum en aanvangstijd: 20 december…
  Tijdens de kerstmatinee van Toonkunstkoor Maastricht kunt u luisteren naar internationale kerstliederen van o.a. Bach, Britten, Gounod en Mendelssohn.

  Dirigent: Rob Meijers 
  Begeleider: Paul Huijts 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 15.30 uur 
  Locatie: Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Maastricht 
  Entree: vrije gave na afloop concert 
  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Mannenkoor Geulklank
  Op 20 december vindt het kerstconcert van Mannenkoor Geulklank plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk in Valkenburg. Op het programma staan internationale kerstliederen van diverse componisten.

  Dirigent: Nic Hermans 
  Begeleider: Levon Leonard …
  Op 20 december vindt het kerstconcert van Mannenkoor Geulklank plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk in Valkenburg. Op het programma staan internationale kerstliederen van diverse componisten.

  Dirigent: Nic Hermans 
  Begeleider: Levon Leonard 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Onze Lieve Vrouwekerk, Walramplein, Valkenburg 
  Entree: vrije gave 

  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Venray's Mannenkoor meets Gospel & Soul
  Het eindejaarsconcert 2014 van het Venray's Mannenkoor staat in het teken van gospel en soul. Swingt u mee?

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Schouwburg Venray, Schouwburgplein…
  Het eindejaarsconcert 2014 van het Venray's Mannenkoor staat in het teken van gospel en soul. Swingt u mee?

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Schouwburg Venray, Schouwburgplein 1, 5801 BV Venray 
  Entree: € 25,-

  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Gemengd Koor St. Jozef Vaals
  Op 20 december verzorgt Gemengd Koor St. Jozef Vaals haar Kerstconcert 2014 in De Kopermolen in Vaals. Op het programma staat 'Graduale: Puer Natus Est' van A. Diabelli.

  Dirigent: Renate Rothbauer 
  Begeleider: Ben Fey …
  Op 20 december verzorgt Gemengd Koor St. Jozef Vaals haar Kerstconcert 2014 in De Kopermolen in Vaals. Op het programma staat 'Graduale: Puer Natus Est' van A. Diabelli.

  Dirigent: Renate Rothbauer 
  Begeleider: Ben Fey 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: De Kopermolen, Von Clermontplein 11, 6291 AT Vaals 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 21 december 2014 14:30 - 16:00 Limburgse Kerst met Studium Chorale
  Beleef een Limburgse Kerst met Studium Chorale en philharmonie zuidnederland!

  Dirigent: Hans Leenders 
  Begeleider: Philharmonie Zuid Nederland 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Theater aan het Vrijthof,…

  Beleef een Limburgse Kerst met Studium Chorale en philharmonie zuidnederland!

  Dirigent: Hans Leenders 
  Begeleider: Philharmonie Zuid Nederland 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47, 6211 LE Maastricht
  Entree: € 33,- 

  Programma
  Kerstcantate Hodie, Hans Leenders (solist Robert Brouwer)
  - L'adieu des bergers, Hector Berlioz
  - Two Irish Cristmas carols, Frank Ferko
  - The very best time of the year, John Rutter
   

  Lees meer
 • 21 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Mannenkoor Beeker Liedertafel
  Tijdens het kerstconcert van Mannenkoor Beeker Liedertafel brengt het koor een gevarieerd programma met internationale kerstliederen van diverse componisten ten gehore. Met medewerking van o.a. kinderkoor DievanOss uit Schimmert en de Hofkapel…
  Tijdens het kerstconcert van Mannenkoor Beeker Liedertafel brengt het koor een gevarieerd programma met internationale kerstliederen van diverse componisten ten gehore. Met medewerking van o.a. kinderkoor DievanOss uit Schimmert en de Hofkapel uit Beek. 

  Dirigent: Dion Ritten 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 20. 00 uur
  Locatie: Asta Cultuurcentrum, Markt 6a, 6191 JG Beek 
  Entree: € 6,- 

  Lees meer
 • 26 december 2014 09:30 - 11:00 Kerst-Inn Zangvereniging Maas- en Neergalm
  In de ochtend van 26 december, 2e Kerstdag, bent u van harte welkom bij de Kerst-Inn van Zangvereniging Maas- en Neergalm.

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg …
  In de ochtend van 26 december, 2e Kerstdag, bent u van harte welkom bij de Kerst-Inn van Zangvereniging Maas- en Neergalm.

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg 
  Datum en aanvangstijd: 26 december 2014, 09.30 uur 
  Locatie: RK Parochie St. Martinus, Kerkplein 4, 6086 BK Neer 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 27 december 2014 00:00 - 00:00 Promsconcert Veldense Fanfare en Pearl Jozefzoon
  De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt 27 december op als blikvanger bij een grandioos Promsconcert in Velden. Dit ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Veldense Fanfare. Blaasmuziek, percussie, zang en dans staan dan…

  De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt 27 december op als blikvanger bij een grandioos Promsconcert in Velden. Dit ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Veldense Fanfare. Blaasmuziek, percussie, zang en dans staan dan centraal bij het Promsconcert, genaamd ‘Celebration! 150 jaar Fanfare Velden’. De fanfare sluit haar bijzondere jubileumjaar hiermee op een unieke manier af en rekent in totaal op zo’n 800 toeschouwers. De voorbereidingen voor dit spektakel zijn in volle gang.

  Pearl Jozefzoon speelt vanaf september de hoofdrol in musical Dreamgirls in de grootste regiotheaters van Nederland. In 2011 werd ze vooral bekend als finalist van The Voice of Holland. Ze won ‘Van Popster Tot Operaster’ en zong in het televisieprogramma Mattheüs Masterclass. In 2012 veroverde ze de tweede plek op het Nationaal Songfestival. En in oktober 2011 stond Pearl op het podium als speciale gast van Nick & Simon bij Symphonica in Rosso in een uitverkocht GelreDome.

  Veelzijdigheid Pearl Jozefzoon
  Pop, klassiek, verschillende genres en stijlen gaan bij haar hand in hand. Dat blijkt uit een interview dat muziekblad ‘Klankwijzer’ onlangs hield met Pearl Jozefzoon. Zingen met begeleiding van een orkest is haar helemaal op het lijf geschreven. Met begeleiding van een blaasorkest voelt ze zich in haar element. “Spelen met een orkest vind ik echt gaaf. Het geluid van een orkest is groot en overweldigend. Heerlijk. Het neemt me mee”, verklaart de zangeres. “Een optreden met een fanfare, harmonie, of brassband is een grote mix. Het kan gaan van een klassieke aria tot een swingend nummer. Ik hou van verschillende muziekstijlen. Dat kan ik allemaal ten gehore brengen met de rijke begeleiding van een orkest”, vertelt ze in ‘Klankwijzer’. Bij het Promsconcert in Velden zal Pearl Jozefzoon naast meerdere nummers met de fanfare ook samen met de Veldense drumband een uniek optreden verzorgen. In totaal met zo’n 20 slagwerkers. Hoe bijzonder is dat?

  Ook regionale artiesten
  Naast Pearl Jozefzoon is de fanfare er ook in geslaagd om regionaal bekende artiesten en groepen naar het dorp te halen. Denk hierbij aan Eva Wijnen (Melderslo - bekend van The Voice Kids), Linda Zijlmans (Venlo), Auke Classens (Oirlo), Roy Verbeek (Arcen), Stichting Musical Stella Duce (Venlo), enkele Veldense artiesten en Vocaal ensemble Quint (Venlo).

  Nieuwe locatie: ‘De Vilgaard’
  De gloednieuwe sporthal van Brede Maatschappelijke Voorziening ‘de Vilgaard’ is gekozen als concertlocatie en wordt omgetoverd tot een professionele concerttempel. Op dit moment is de bouw nog in volle gang, maar deze loopt zo voorspoedig dat de gemeente Venlo hier in overleg met de fanfare afspraken over heeft gemaakt.
   

  Lees meer
 • 28 december 2014 16:00 - 17:30 Kerstconcert Stichting Orgelkring Kerkrade
  Op 28 december kunt u genieten van het kerstconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade en Vocaal Ensemble Kerkrade, o.l.v. dirigente Louise Deal en met Jo Louppen op orgel.

  Datum en aanvangstijd: 28 december 2014, 16.00 uur …
  Op 28 december kunt u genieten van het kerstconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade en Vocaal Ensemble Kerkrade, o.l.v. dirigente Louise Deal en met Jo Louppen op orgel.

  Datum en aanvangstijd: 28 december 2014, 16.00 uur 
  Locatie: St. Lambertuskerk, Kerkplein 8, 6461 EG Kerkrade 
  Entree: € 5,- 
   
  Programma
  - The Lamb, John Tavener
  - Es Gibt So Wunderweisse Nächte, Ute Jobes
  - Es Ist Ein Ros Entsprungen, Henk Badings
  - Mit Desen Nieuwen Jare, Jetse Bremer
  - Sanctus, Agneta Sköld (solist Jo Louppen)

  Lees meer
 • mei
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant en Bende van Beuving - Klap van de korenmolen
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest…
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het jubilerende Vocal Group Transparant. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en geen geposeer.Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen.Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.

  Recensies
  De Stentor: "Prachtige liedjes en een niet te stuiten cabaretier met een mateloos gevoel  voor humor."
  Brabants Dagblad: "Warme liedjes en hilarische acts."
  Arena: "Allround cabaretier Beuving zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop."

  Locatie: Schouwburg Venray
  Kosten: € 17,- / € 20,-


  Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?