• langlopende activiteiten

 • 17 november 2016 - 19 februari 2017 Expositie CUL-DE-SAC in Odapark Venray
  Van 17 november 2016 t/m 19 februari 2017 vindt in het Odapark in Venray de expositie CUL-DE-SAC plaats. 

  CUL-DE-SAC is de meest Limburgse tentoonstelling uit de geschiedenis van Odapark. Met een totale focus op de zuidelijkste provincie van Nederland. Zes fotografen schetsen een beeld van mensen die in Limburg wonen. Een tentoonstelling die het portret centraal stelt, als een autonome kracht ook, los van de context.

  CUL-DE-SAC presenteert ook een aantal bijzondere projecten die cultuur, publiek, fotografie en de mens in het Limburgse in zichzelf verenigen. De zes fotografen binnen deze tentoonstelling zijn Edith Eussen, Romy Finke, Franco Gori, Arie Kievit, Maarten Kuypers en Jacques Peeters. Zij laten allemaal mensen zien die aan Limburg zijn verbonden. Zo ontstaat een intrigerend perspectief op een provincie die zich op de kaart toont als en de bodem van een zak, een ronde vorm, het eind van wegen, oftewel een CUL-DE-SAC.

  Odapark-curator Pascalle Mansvelders legt uit: “In essentie worden deze straten gecreëerd wanneer rust wenselijk is. Het zijn gewilde plekken om te wonen, er is meer groen, het leven is er aangenamer en langzamer. Het zijn plekken die zeggen dat het leven niet enkel draait om ergens te komen, dat er meer is dan de lijn van A naar B. Ze onthaasten.”

  Naast de expositie van 65 foto’s allemaal in Limburg gemaakt zijn er vier projecten verbonden aan CUL-DE-SAC. Zo worden alle bezoekers van de expositie – als ze toestemming geven – gefotografeerd. De foto’s komen aan een muur in Odapark. Zo ontstaat ook een dynamisch beeld van het publiek van Odapark.

  Verder laat Wiek Lenssen zijn documentaire zien over inwoners van de Peel, zoals die in de jaren zestig en zeventig in het natuurgebied woonden. De documentaire is gebaseerd op foto’s van Jacques Peeters; de foto’s zelf zijn ook onderdeel van deze tentoonstelling.

  Ook is er binnen CUL-DE-SAC plek voor de rubriek ‘Ook dit is’ van Dagblad de Limburger waar de afgelopen jaren veel Noord-Limburgers hebben verteld over hun onbekende passies.
  Lees meer
 • 04 december 2016 - 05 maart 2017 Foto expositie NIEUWE OOGST #2
  De fototentoonstelling NIEUWE OOGST #2 in Centre Céramique (Maastricht) toont de verhalende fotoseries van zeven gevorderde vrijetijdsfotografen die in mei 2016 slaagden voor de Masterclass Verhalende Fotografie #2 van het Huis voor de Kunsten Limburg. De Masterclass Verhalende Fotografie #2 was een coachingstraject van het Huis voor de Kunsten Limburg. Gedurende negen maanden werden 10 amateurfotografen door John Lambrichts begeleid bij het maken van een verhalende fotoserie. Het op persoonlijke wijze vertellen van een verhaal, het niet louter registrerend fotograferen, het creëren van gelaagdheid en het voelbaar maken van onderhuidse sfeer, stond daarbij centraal. Een jury bestaande uit George Meijers, Nico Bastens en John Lambrichts beoordeelde de eindresultaten. Het werk van de zeven geslaagde deelnemers wordt geëxposeerd in Centre Céramique.

  Te zien zijn zeven fotoseries met als onderwerp de pastoor van Schimmert, een jonge vrouw die vluchtelingen helpt, een verbeelding van Jacques Brels 'Mijn Vlakke Land', jongeren die een thuishonk bouwen, een ode aan een oma met erfelijke Alzheimer, een trotse vader die zijn peuter volgt én de vervreemdende werking van reclameborden.

  De expo NIEUWE OOGST #2 is te zien vanaf zondag 4 december 2016 t/m 5 maart 2017. LET OP! In verband met de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Maastricht in Centre Céramique kan de expo NIEUWE OOGST #2 van 3 t/m 17 januari NIET bezocht worden. De expo wordt afgebroken en nadien weer opnieuw opgebouwd. Vanaf 17 januari is de expo weer toegankelijk voor publiek. 
  Lees meer
 • 11 december 2016 - 26 maart 2017 Tentoonstelling Limburgs Museum De Mix ‘MISSIE’
  In december 2016 zal de tweede editie van De Mix te zien zijn in het Limburgs Museum, met het thema Missie. De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen waarin steeds een hedendaagse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf. Voor deze Mix zal Andrea Stultiens (1974) nieuw werk presenteren geïnspireerd op werk van de antropoloog en amateurfotograaf, Paul Julien (1901-2001). De tentoonstelling in het Limburgs Museum toont door Stultiens gemaakt materiaal dat inzicht geeft in de wijze waarop Juliens foto's tot leven kunnen komen in de gebieden waar hij ze toentertijd maakte. In de expositie ligt de focus op Liberia en Sudan, waar Julien in respectievelijk 1932 en 1934/1947 actief was. Andrea toont een selectie uit haar werk dat komende maand te zien is in het Limburgs Museum.

  Datum: 11 december 2016 t/m 26 maart 2017
  Locatie: Limburgs Museum, Keulsepoort 5, Venlo

  Lees meer
 • 01 januari 2017 - 06 april 2017 'Zing en Beleef' in Limburg
  De inschrijvingen voor het participatieproject 'Zing en Beleef' o.l.v. dirigent/pianist Hans Veldhuizen in seizoen 2016-2017 zijn geopend. Na eerdere succesvolle edities in Vaals en Bunde (2013), Heerlen (2014) en Maastricht (2014 en 2015) zal in 2017 ook ECI Cultuurfabriek Roermond voor het eerst een cursus 'Zing en Beleef' huisvesten.
   
  Iedereen die van zingen houdt kan meedoen. Koorervaring of het kunnen lezen van noten is niet noodzakelijk. Een cursusdag per maand, inclusief gezamenlijk concertbezoek.
  Van december 2016 - april 2017 kunt u meedoen aan 'Zing en Beleef Matthäus Passion' in ECI Cultuurfabriek in Roermond.
  Het inschrijfgeld voor de cursus bedraagt € 120,- en is inclusief het bijwonen van een concertuitvoering. Er is plaats voor 120 deelnemers per cursus.

  Ga voor meer informatie over de inschrijving naar: www.svmlimburg.nl/zing-en-beleef
  Of klik hier voor een video-impressie.

  Download hier de flyer van 'Zing en Beleef Matthäus Passion'

  Lees meer
 • 03 januari 2017 - 02 februari 2017 11e Poëzieparcours Maastricht
  Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht van gedicht tot gedicht’ kunt u in de periode van di 3 januari tot do 2 februari een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels. In aansluiting bij het thema van de Poëzieweek (26 jan-2 febr) is humor deze editie de leidraad bij de selectie. Als opmaat naar de Gedichtendag/Poëzieweek is voor de elfde keer een bekend gedicht in 16 etalages te zien. U komt gedichten tegen van o.m. Jules Deelder, Judith Herzberg, Gerrit Komrij, Jac. van Hattum en Jean Pierre Rawie.

  Boekenlegger met route is vanaf 3 januari gratis verkrijgbaar bij de klantenservice van Centre Céramique en bij de andere deelnemers:  Librairie Stille, Ruyters & De Koning Wijn en Antiek in Wiek, Stijl Wyck, Galerie Amarna, Darq: an amazing chocolate & coffee experience, Drukkunstmuseum, De Boekenwurm, Alley Cat bikes & coffee, Gezondheidswinkel Balsemien, Boekhandel Dominicanen, Lampada, De Tribune, Baccara Bloemen en Meer, Kunstlokaal Maastricht/Galerie Dis, Universiteitsbibliotheek.
  Organisatie: Maastricht Boekenstad

  Startpunt van het Poëzieparcours: Centre Céramique
  Lees meer
 • 13 januari 2017 - 20 februari 2017 Parallel #2 in poppodium NIEUWE NOR
  Van vrijdag 13 januari t/m maandag 20 februari presenteert poppodium NIEUWE NOR Parallel #2. De deelnemers; studenten van MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) en een deelnemer van Kunstbende Limburg, presenteren werk dat zij hebben gemaakt in samenwerking met en onder begeleiding van kunstenaar Mike Moonen.
  Tijdens de feestelijke opening op 13 januari presenteert Mike Moonen (1990, Heerlen) zijn eerste muziekalbum, zonder live optreden, maar mét merchandise. Naast Mike Moonen presenteert een drietal studenten hun werk. Ties van Dijk (1993, Brunssum) materialiseert met een serie tekeningen zijn gevoelswaarde; een beeldende weergave van zijn ervaring van muziek. Robin Gort (2000, Heerlen) onderzoekt de rol van muziek in haar visuele identiteit met een korte film. Ellis Driessen (1997, Roermond) maakt een audiotour waarbij ze geluid inzet om de ruimtes van de NIEUWE NOR op een andere manier te ervaren.

  De expositie Parallel #2 is de tweede in een serie van vier waarin een beeldend kunstenaar gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in.

  De expositie Parallel #2 is de tweede in een serie van vier waarin een beeldend kunstenaar gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MAFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in.

  De expositie is geopend en gratis te bezoeken op afspraak en tijdens activiteiten van Poppodium NIEUWE NOR.

    Lees meer
 • 13 januari 2017 - 06 februari 2017 De Medammecour
  De ultieme vastelaovesrevue à la Ummer d'r Neaver 

  2000, 2001 en 2003 waren de jaren van de Waolse Medam-mecour, vastelaovend van de 21ste eeuw. 2016 markeerde de terugkeer. 'De Medammecour' is weer een bruisende theatershow. Geen zitting, geen revue, geen liedjesfestival, maar een vrolijk allegaartje dat met niets te vergelijken is.
  De uitvoeringen zijn nieuw, speciaal voor deze revue geschreven en presenteren ook de artiesten verrassend anders. Het resultaat is een unieke combinatie van vastelaovend en theater. Snel en onvoorspelbaar, actueel en nostalgisch, spitsvondig en cabaretesk.

  Begin 2016 keerde 'De Medammecour' terug in de Limburgse theaters. De kolderieke band Ummer d'r Neaver was verantwoordelijk voor de nieuwe avondvullende shows met tal van verrassende gastartiesten. Vrijwel alle voorstellingen waren uitverkocht en dat is reden genoeg voor een nieuwe tournee, met een nieuw programma. 

  'De Medammecour' is te zien op de volgende data:
  • vrijdag 13 januari: BrikkeAove Brunssum (try out)
  • zaterdag 14 januari: BrikkeAove Brunssum
  • maandag 16 januari: Parkstad Limburg Theaters Heerlen (opname L1 tv)
  • woensdag 25 januari: Munttheater Weert
  • dinsdag 31 januari: Schouwburg De Domijnen Sittard-Geleen
  • vrijdag 3 februari: TheaterHotel De Oranjerie, Roermond
  • maandag 6 februari: Parkstad Limburg Theaters Heerlen (extra voorstelling)


    Lees meer
 • 22 januari 2017 - 19 februari 2017 Rondleiding en portfoliobespreking i.h.k.v. NIEUWE OOGST #2
  De foto expositie NIEUWE OOGST #2 toont verhalende fotoseries van zeven gevorderde vrijetijdsfotografen die in 2016 slaagden voor de Masterclass Verhalende Fotografie #2 van het Huis voor de Kunsten Limburg. Gedurende de masterclass werden de fotografen door John Lambrichts begeleid bij het maken van een verhalende fotoserie. De foto expositie is nog t/m 5 maart 2017 te zien in Centre Céramique in Maastricht (gratis toegang).

  Op zondag 22 januari 2017 om 14.30 uur vindt i.h.k.v. NIEUWE OOGST #2 een rondleiding plaats door de foto expositie. De rondleiding wordt verzorgd door John Lambrichts en enkele exposanten (Miranda Schmitz, Jo Frijns, Michel Vanderhoven, Marja van Hagen-Smeets, Koen Verjans). Ook de juryleden George Meijers en Nico Bastens zullen hierbij aanwezig zijn. De kosten voor deelname bedragen € 5 (€ 4 voor leden bibliotheek Centre Céramique).

  Op zondag 19 februari 2017 kun je tussen 14.00 en 16.30 uur je foto's laten bespreken door de jury (George Meijers, Nico Bastens, John Lambrichts) van de Masterclass Verhalende Fotografie #2. De kosten voor deelname bedragen € 7 (€ 6 voor leden van bibliotheek Centre Céramique).

  Aanmelden voor (één van) deze activiteiten is verplicht en kan via klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00. De ledenkorting geldt alleen in de voorverkoop. Lees meer
 • 01 februari 2017 - 15 februari 2017 Dutch Mountain Film Festival
  Op 1, 10 t/m 12 en 15 februari 2017 vindt het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) een crossborder bergfilmfestival, plaats in Aken, Kerkrade. Heerlen en Vijlen.  

  In het meest dichtbevolkte deel van noordwest Europa en in het meest vlakke land wordt voor het zevende jaar op rijd een bergfilmfestival georganiseerd. Daar waar de bergen beginnen, aan de rand van een bijzonder en grensoverschrijdend natuurgebied, het Rijnlands Leisteenplateau, presenteert het DMFF een uitgebreid grensoverschrijdend filmprogramma met historische bergfilms, documentaires, featurefilms en speelfilms. De films worden ingeleid door protagonisten, filmmakers en experts op het gebied van (berg)film. Een hele week films, voordrachten, lezingen en workshops voor studenten en professionals. De kunsthistorische betekenis van het landschap in film en beeldende kunst, de technische aspecten van het filmen onder extreme omstandigheden, over het voorbereiden van filmprojecten en scriptschrijven of het maken van reisverslagen staat centraal.

  Het hoogtepunt van het festival is het weekend wanneer het DMFF te gast is bij het Museumplein Limburg en de CROSSBORDER DMFF Award(s) worden uitgereikt. In de drie musea van het Museumplein Limburg zijn ook de DMFF fototentoonstelling en interactieve bergfilms te zien. In het Cube Design Museum worden verbanden gelegd met de bergfilm en de bergsport.

  Kijk voor meer info, het uitgebreide programma en tickets op www.dmff.eu.
 • 04 februari 2017 - 19 februari 2017 Das Kreuz der Verlobten
  Kameropera in vijf scènes van Christian Klinkenberg: initiator & componist (Eupen)
  Nicole Erbe: regie & Libretto (Aachen)
  Ann Gontarek: Scenografie en kostuums (Berlin)
  Bart Bouckaert: dirigent
  Mark Kirschvink: grafische partituur
  Productie: Sunergia, socio-culturele vereniging in Eupen, in samenwerking met Ensemble 88


  Het verhaal
  Zomer 1870 ontmoeten twee jonge mensen – Marie Solheid en François Reiff – elkaar op de kermis van Jalhay. Het is liefde op het eerste gezicht. Ze besluiten te gaan trouwen. Januari 1871 gaan ze op weg naar Xhoffraix, het geboortedorp van Marie, om huwelijksdocumenten op te halen. Ze zullen er nooit aankomen. In de Hoge Venen worden ze door een sneeuwstorm overvallen. Enkele weken later, op 22 maart 1871, worden hun levenloze lichamen bij grenspaal 151 gevonden.
  Een kruis op die plek herinnert sindsdien aan deze tragische gebeurtenis.

  Uitvoerenden
  Zangers: Estelle Lefort (sopraan), Jean Bermes (bas-bariton), Giancarlo Paola (tenor), Irmke von Schlichting (sopraan).
  Musici Ensemble: Anne Davids (fluit), Paul Pankert (viool), Julia Weeda (viool), Dominica Eyckmans (altviool), Eva van Ooij (cello), Franck Hemmerle (percussie), Stephan Klinkenberg (percussie), Luc Marly (saxofoon, fluit), Christian Klinkenberg (piano), Vedran Mutic (contrabas).

  Datums
  • Zaterdag 4 februari 2017, Alter Schlachthof, Eupen (Rotenbergplatz 17), 20.00 uur, entree: € 15,-. Klik hier voor tickets.
  • Zondag 5 februari 2017, Alter Schlachthof, Eupen (Rotenbergplatz 17), 18.00 uur, entree: € 15,-. Klik hier voor tickets.
  • Zaterdag 18 februari, Triangel, Sankt Vith (Vennbahnstrasse 2), 20.00 uur, entree: € 15,- (voorverkoop), € 20,- (avondkassa). Klik hier voor tickets.
  • Zondag 19 februari, Triangel, Sankt Vith (Vennbahnstrasse 2), 18.00 uur, entree: € 15,- (voorverkoop), € 20,- (avondkassa). Klik hier voor tickets.    Lees meer
 • 07 februari 2017 - 21 maart 2017 Filmcursus o.l.v. Jan Salden
  Waaraan herkennen we de hand van de regisseur? Wat voor invloed heeft zijn manier van regisseren op de uiteindelijke film? Hoe gebruikt de regisseur de tot zijn beschikking staande filmische disciplines als camera, art-direction, montage en geluid om het verhaal te vertellen? En wat zijn zijn (of haar) thema’s?

  Vanaf dinsdag 7 februari 2017 verzorgt Jan Salden een zesdelige filmcursus in Filmhuis De Domijnen in Sittard. Tijdens de cursus wordt het werk van zes uiteenlopende regisseurs geanalyseerd en becommentarieerd. Er is in dat kader gezocht naar een variatie in periodisering en geografische afkomst. De 'kopstukken' die besproken worden, zijn: Martin Scorsese, Paula van der Oest, Sergio Leone, Jim Jarmusch, Akira Kurosawa en Thomas Vinterberg.

  De kosten voor cursus bedragen 55 euro voor de hele reeks of 10 euro per les. Kortingen zijn niet van toepassing. Vrienden van het filmhuis krijgen op vertoon van hun ledenpas twee drankjes gratis aan de bar. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Filmhuis De Domijnen. 

  De cursusavonden vinden plaats op zes dinsdagavonden in februari en maart 2017 in Filmhuis De Domijnen in Sittard. De cursus gaan telkens om 19.45 uur van start. De lessen duren ongeveer twee uur (inclusief pauze). De data zijn als volgt:

  Dinsdag 7 februari : Martin Scorsese
  Dinsdag 14 februari : Paula van der Oest
  Dinsdag 21 februari : Sergio Leone
  Dinsdag 7 maart : Jim Jarmusch
  Dinsdag 14 maart : Akira Kurosawa
  Dinsdag 21 maart : Thomas Vinterberg

  Cursisten zorgen zelf voor schrijfmateriaal om aantekeningen te maken. 


  Lees meer
 • 09 maart 2017 - 12 maart 2017 ARTMaastricht2017 - Capital of Art
  9 - 12 maart 2017:  op het Vrijthof Maastricht in luxe paviljoen 

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

  Voorgaande edities
  Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

  Voor meer informatie over de kunstexpositie van ArtMaastricht op het Vrijthof Maastricht in het paviljoen, klik hier.

    Lees meer
 • 13 maart 2017 - 18 maart 2017 ARTMaastricht2017 - Capital of Art
  13 – 18 maart 2017: in de St. Janskerk gelegen aan het Vrijthof

  ARTMaastricht2017
  ARTMaastricht2017 biedt exclusieve kunstexposities op de meest toonaangevende kunstlocaties in Nederland. Door gebruik te maken van tijdelijke podia, krijgen professionele kunstenaars en/of galerieën de mogelijkheid zichzelf vol trots en met passie te presenteren op bijzondere locaties zoals het Vrijthof en de St. Janskerk in Maastricht.

  Voorgaande edities
  Dit project is begonnen op het Museumplein van Amsterdam waar het inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijks terugkerende kunstexpositie. 6 edities verder, met o.a. exposities in de Westergasfabriek en de Hermitage van Amsterdam om op terug te kijken, hebben geleid tot de editie in Maastricht: ARTMaastricht2017.

  Voor meer informatie over de kunstexpositie van ArtMaastricht in de St. Janskerk in Maastricht, klik hier.


    Lees meer
 • 20 mei 2017 - 21 mei 2017 Instant Composing op 20 en 21 mei 2017 in Abdij Rolduc te Kerkrade
  In de aanloop naar het WMC is de Koninklijke harmonie Sint Philomena Chevremont in het weekend van 20-21 mei 2017 erin geslaagd een internationaal bekende virtuoos op alle klarinetten, Claudio Puntin, naar Kerkrade te halen.

  Hij behoort tot de internationale top van creatieve solisten op alle klarinetten. Hij werkte samen met Steve Reich, Skuli Sverrisson, Ricardo Villalobos, Samuel Rohrer, Anders Jormin, Hermeto Pascoal, Max Loderbauer, Jan Bang, Fred Frith, Sidsel Endresen, en ensembles als Ensemble Modern, Musikfabrik, vele grote philharmonische orkesten (o.a. Amsterdam, Keulen, Munchen, Zurich) kamermuziek ensembles en talloze hedendaagse ad hoc gezelschappen. Hij trad op in meer dan 80 landen en zijn discografie omvat platen en cd’s van labels als ECM, Arjunamusic, Deutsche Grammophon Lit. e.v.a. In 2004 won hij de Gouden Amadeus voor beste Jazzmuzikant. Claudio gaf 15 jaar les aan de Musikhochschule in Keulen, de University of Arts in Berlijn en verzorgt daarnaast international Masterclasses.

  De organisatie stelt maximaal 50 muzikanten (vanaf nivo hafa C wordt aanbevolen) op alle instrumenten, dus hout, koper en slagwerk in de gelegenheid om in te schrijven op de groepsworkshop Instant Composing die hij beide dagen zal geven. Deelnemers moeten zaterdagmorgen, zaterdagmiddag alsmede zondagmorgen en zondagavond aanwezig zijn.

  Op zondagavond vindt de eindpresentatie plaats tijdens het concert ONTDEKKINGEN met Claudio Puntin. Tijdens deze concertavond treedt voor de pauze de Koninklijke Harmonie Sint Philomena op o.l.v. Jos Kuipers en na de pauze het Workshoporkest o.l.v Claudio Puntin. Deelnemers hoeven zich niet voor te bereiden op de workshop. Tijdens dit weekend gaan nieuwe muzikale werelden voor je open. Er wordt gemusiceerd zonder partituren, maar op basis van aanwijzingen van Claudio Puntin en muzikale ingevingen van jezelf.

  Deelname aan de workshop is €25 dankzij de ondersteuning door subsidienten en sponsoren. Een lunch op zaterdagmiddag is inbegrepen. Het hele weekend vindt plaats in Aula Major van Abdij Rolduc in Kerkrade. Download het inschrijfformulier hier.
    Lees meer
 • 26 mei 2017 - 28 mei 2017 CantaRode Kerkrade
  Een swingende Gospel workshop voor koorzangers

  Samen met Dr. Raymond Wise (VS) wordt een onvergetelijke reis gemaakt door het muzikale culturele landschap van Afrikaans Amerikaanse gospel.

  Programma:
  26 mei | Openingsconcert festival door internationale kamerkoren.

  27 mei | Workshop voor koorzangers door Raymond Wise en Concerten in de Euregio door deelnemende koren.

  28 mei | Workshop voor koorzangers door Raymond Wise. Muzikale presentatie van de workshop gospel tijdens het slotconcert CantaRode Festival 2017.

  Datum: 26, 27 en 28 mei 2017
  Locatie: Muziekschool Kerkrade
  Kosten: €50,- per persoon inclusief openingsconcert
  Aanmelden: vóór 1 april 2017 middels het inschrijfformulier op www.cantarode.nl.

    Lees meer
 • actueel

 • 18 januari 2017 18:00 - 20:00 Schrijversbezoek: Tommy Wieringa en Larry Tremblay - Euregio leest voor jong(eren) en oud
  Wieringa en Tremblay zijn genomineerd voor de Euregionale literatuurprijs voor jongeren. Deze avond lezen ze voor uit eigen werk (‘Dit zijn de namen’ en ‘De naam van mijn broer’) en beantwoorden vragen van scholieren. De bijeenkomst…
  Wieringa en Tremblay zijn genomineerd voor de Euregionale literatuurprijs voor jongeren. Deze avond lezen ze voor uit eigen werk (‘Dit zijn de namen’ en ‘De naam van mijn broer’) en beantwoorden vragen van scholieren. De bijeenkomst is georganiseerd voor De Euregio leest, l'Euregio lit, Die Euregio Liest. Dit is een breed gedragen platform voor literatuur in de Euregio Maas-Rijn. Boekhandels, bibliotheken, taalacademies en scholen in de Euregio Maas-Rijn geven de Euregionale literatuur extra aandacht. Het onderlinge begrip van elkaars cultuur, taal en leven kan daarmee verdiepen. Naast Maastricht zijn ook in Eupen, Aken en Luik schrijvers en vertalers te ontmoeten. Een overzicht van alle boeken die sinds de start genomineerd zijn vindt u op www.euregio-lit.eu. U vindt er tevens een overzicht van alle activiteiten.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Aanmelden via: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00 Lees meer
  Lees meer
 • 19 januari 2017 20:00 - 22:00 Bestuursvergadering Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen
  Deze bestuursvergadering van de Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen vindt plaats op: Donderdag 19 januari 2017, 20.00 uur in MFC de Grous, Heerstraat-Centrum 38 in Stein en heeft als vergaderthema: Evaluatievergadering. 
  Deze bestuursvergadering van de Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen vindt plaats op:
  Donderdag 19 januari 2017, 20.00 uur in MFC de Grous, Heerstraat-Centrum 38 in Stein en heeft als vergaderthema: Evaluatievergadering. 
 • 21 januari 2017 17:00 - 18:00 Boekpresentatie 'Zout in de wond' van Jurriaan Benschop
  Op 21 januari 2017 vindt de boekpresentatie van Zout in de wond van Jurriaan Benschop plaats. In dit boek neemt hij de lezer mee op atelier- en tentoonstellingsbezoek en ontmoet hij vijftien aansprekende kunstenaars die in Europa werken. Jurriaan…
  Op 21 januari 2017 vindt de boekpresentatie van Zout in de wond van Jurriaan Benschop plaats. In dit boek neemt hij de lezer mee op atelier- en tentoonstellingsbezoek en ontmoet hij vijftien aansprekende kunstenaars die in Europa werken. Jurriaan zal ook de aanwezigen bij de boekpresentatie meenemen op deze reis, want hij zal een lezing geven over het onderwerp. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in boekhandel 'De Tribune' in Maastricht, op zaterdag 21 januari om 17.00 uur.

  Locatie: boekhandel De TribuneDelen
   

  Lees meer
 • 22 januari 2017 13:00 - 17:00eigen project Kunstbende Limburg 2017 | Open Podium en Workshops
  Op zondag 22 januari 2017 organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor tussen 13.00 uur en 17.00 uur een Open Podium. Poppodium Nieuwe Nor is deze hele dag de locatie waar jong talent van zich kan laten horen in een…
  Op zondag 22 januari 2017 organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor tussen 13.00 uur en 17.00 uur een Open Podium. Poppodium Nieuwe Nor is deze hele dag de locatie waar jong talent van zich kan laten horen in een professionele omgeving.

  Het Open Podium wordt geboden aan jong talent van 13 t/m 18 jaar dat actief is in de disciplines Muziek, Taal, Theater, Dans, DJ, Fashion, Film of Expo. Er zit geen wedstrijd element verbonden aan het Open Podium, wat betekent dat deelnemers niet beoordeeld worden door een jury.
  Klik hier om je in te schrijven voor het Open Podium.

  Workshops
  Naast het Open Podium organiseert Kunstbende Limburg in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg en Schunck* ook een aantal workshops op zondag 22 januari 2017. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud kunnen gratis deelnemen aan de workshop Expo (beeldende kunst), Muziek of Taal. Deze workshops worden gegeven door professionals en vinden plaats tussen 13.00 uur en 17.00 uur.
  Klik hier voor het opgeven voor (één van) de workshops (Expo, Muziek en Taal).

  Workshop Expo
  Hoe krijg je nieuwe inspiratie? Hoe kun je jouw creatieve talent blijven uitdagen en helpen verder te ontwikkelen? Tijdens de expo coachingsdag in Schunck* nemen we je mee in een tour vol creativiteit. Tentoonstelling, brainstormsessie, workshop en Murals zijn enkele begrippen die jouw creativiteit gaan stimuleren die dag. Voor deze coachingsdag maakt het niet uit of je al heel ver bent met je creatie voor Kunstbende, of dat je nog geen idee hebt met wat je precies gaat maken. Iedereen is welkom.

  Workshop Muziek
  Deze workshop staat in het teken van songwriting. Tijdens deze workshop zal je één uur lang in je groepjes van 2 á 3 deelnemers gecoacht worden om gericht feedback te krijgen op je eigen liedjes. Schrijf je al eigen songs? Dan is dit echt wat voor jou! Schrijf je nog geen eigen songs? Wellicht word je geïnspireerd om dit in de toekomst wel te gaan doen!

  Workshop Taal
  Deze workshop staat geheel in het teken van voordracht. Bij het schrijven van teksten hoort natuurlijk ook het voordragen van de tekst. Hoe bereid je je voor? Hoe kom je op het publiek over? De coach gaat samen met jou aan de slag om jouw performance bij te schaven en wellicht krijg je tips om sommigen dingen helemaal anders te doen. Je zult in ieder geval helemaal klaargestoomd worden voor een eventuele deelname aan Kunstbende 2017.

  Datum: zondag 22 januari 2017, 13.00 uur - 17.00 uur
  Locatie: Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen

  Lees meer
 • 22 januari 2017 13:00 - 17:00eigen project TAALworkshop 'voordragen' in Heerlen
  Overweeg je mee te doen aan Kunstbende Limburg in de categorie Taal? Doe dan mee aan de TAALworkshop ‘voordragen’ op zondagmiddag 22 januari in poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen. De ervaren taal- en theaterperformers Merlijn Huntjens en…
  Overweeg je mee te doen aan Kunstbende Limburg in de categorie Taal? Doe dan mee aan de TAALworkshop ‘voordragen’ op zondagmiddag 22 januari in poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen. De ervaren taal- en theaterperformers Merlijn Huntjens en Nina Willems gaan samen met jou aan de slag om te werken aan je performance op het podium. Bij Kunstbende schrijf je niet alleen een tekst, je moet hem ook voordragen op het podium! Daarom is het goed om te weten hoe je je hierop voorbereidt en hoe je op het publiek overkomt.
   
  Merlijn Huntjens en Nina Willems gaan samen met jou aan de slag om jouw performance bij te schaven en wellicht krijg je tips om sommige dingen helemaal anders te doen. Je zult in ieder geval helemaal klaargestoomd worden voor een eventuele deelname aan Kunstbende 2017.Lees meer
 • 22 januari 2017 14:00 - 16:30 Er loopt een liedje door de lucht, workshop poëzie
  Tijdens de maand van de poëzie in het Centre Céramique een workshop gedichten maken, daar kun je bijna niet onder uit.

  Maar… hoe schrijf je eigenlijk een gedicht, kan iedereen het, wat is het verschil tussen een vrij vers en een gebonden…
  Tijdens de maand van de poëzie in het Centre Céramique een workshop gedichten maken, daar kun je bijna niet onder uit.

  Maar… hoe schrijf je eigenlijk een gedicht, kan iedereen het, wat is het verschil tussen een vrij vers en een gebonden vers, moet het altijd rijmen en waar kan een gedicht over gaan? Deze praktische workshop licht een tipje van de sluier op. De workshop wordt gegeven door Marjanne Jeurissen. Zij volgde in 2006 de opleiding Docent Creatief schrijven bij Jos Rosenboom en geeft sindsdien cursussen en workshops autobiografisch schrijven, verhalen en gedichten schrijven aan kunstencentra, bibliotheken en ouderencentra in Roermond, Weert en Sittard.

  Inschrijven/reserveren: klantenservice Centre Céramique (klantenservice@maastricht.nl) of 043-3505600. Deelname is gratis.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lees meer
 • 22 januari 2017 14:00 - 16:30 China, Secret Stories
  Tweede editie Storytellers On Stage van Story-Line Maastricht
   
  Story-Line Maastricht organiseert in samenwerking met het Bonnefantenmuseum ‘China, Secret Stories’ op zondag 22 januari 2017 van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens dit internationale…
  Tweede editie Storytellers On Stage van Story-Line Maastricht
   
  Story-Line Maastricht organiseert in samenwerking met het Bonnefantenmuseum ‘China, Secret Stories’ op zondag 22 januari 2017 van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens dit internationale en multidisciplinaire event krijgen professionele verhalenvertellers een podium. Iedereen is welkom op deze zondag vol intrigerende en ontroerende verhalen, interviews, discussies en film over China.
   
  Deze tweede editie ‘China, Secret Stories’ vindt plaats in het Bonnefantenmuseum en maakt deel uit van ‘(Un)seen worlds’, een serie events van Story-Line, waarin bijzondere verhalen worden gedeeld over landen die kampen met een beperkte vrijheid van meningsuiting. Petra Quaedvlieg, voormalig correspondent en oprichter van Story-Line, wil met Storytellers On Stage de internationale gemeenschap van Maastricht aanspreken. “Toen ik in Shanghai woonde, ging ik elk jaar naar het fantastische internationale literatuurfestival. Het was een ontmoetingsplaats van Chinezen, expats uit de hele wereld en journalisten. Toen ik in Maastricht neerstreek, ontdekte ik dat de stad in de afgelopen decennia een veel internationaler karakter heeft gekregen. Maar een internationaal vertelfestival voor een mix van inwoners, internationale studenten en nieuwkomers ontbrak, dus heb ik het zelf maar opgezet.”
   
  Inzicht in complexe wereld
  Quaedvlieg wil geen kopie van het literatuurfestival in Shanghai. “Verhalen vertellen kun je op zoveel manieren. Natuurlijk spelen boeken een belangrijke rol. Maar ook film- en documentairemakers vertellen een verhaal, net als journalisten en fotografen. Zelf ben ik ook een verhalenverteller. We proberen allemaal vanuit onze eigen professie nieuwe inzichten te geven en zodoende bij te dragen aan een beter begrip van onze complexe wereld.”
   
  Programma
  Story-Line presenteert met ‘China, Secret Stories’ een programma met vier bijzondere verhalenvertellers:
   
  Journalist en auteur Lijia Zhang (Beijing) zal voorlezen & vertellen over haar debuutroman Lotus, die in januari zal verschijnen. Lotus vertelt het verhaal van een jonge vrouw die als migrant verstrikt raakt in de Chinese seksindustrie.
   
  Designer en filmmaker Alice Wong (Amsterdam/Hong Kong) zal haar korte film Reconstructing Reality (winnaar studentenprijs van het Nederlands Film Festival) presenteren, over de gewelddadige dood van haar vader.
   
  Journalist en schrijver van het boek De Rode Miljonair Hans Moleman (Maastricht) zal fragmenten uit het werk van de vlijmscherpe Chinese filmmaker Jia Zhang-ke vertonen en laten zien hoe de filmmaker omgaat met de Chinese censuur.
   
  Sinoloog, journalist en onderzoeker Garrie van Pinxteren (Amsterdam) zal het event modereren en bespreekt de stand van zaken van media & journalisten in China.
   
  Daarnaast zullen fragmenten van de opmerkelijke documentaire The Lost Son van Sigrid Deters worden vertoond. The Lost Son vertelt het verhaal van de jonge Maastrichtenaar Gouming Martens die op zoek gaat naar zijn biologische ouders in China. Hij ontdekt dat veel kinderen in zijn geboorteland zijn gestolen en doorverkocht aan kinderloze echtparen en weeshuizen.
   
  Creative producer en iArts-alumnus Leana Bekker (Maastricht) zal met een ongewone prelude en afronding de dialoog tussen verhalenvertellers en publiek stimuleren. Zoek de rode envelop!
   
  Bezoekers van ‘China, Secret Stories’ kunnen met hun ticket tevens de tentoonstelling ‘Cai Guo-Qiang: My Stories of Painting’ bezoeken in het Bonnefantenmuseum.
   
  Details, Kaarten & Reserveren
  Locatie: Bonnefantenmuseum Maastricht
  Datum: zondag 22 Januari, 14.00-16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
  Voertaal: Engels
  Tickets: 15 euro, studenten 8 euro (Tickets geven toegang tot Storytellers On Stage, een bezoek aan de tentoonstelling van Cai Guo-Qiang en zijn inclusief een drankje)
  Reserveren: info@story-line.org (beperkt aantal plaatsen)
  Meer informatie: facebook.com/StoryLineMaastricht
   
  Lees meer
 • 22 januari 2017 14:00 - 16:00 Voorlees Salon Salon Remunj
  Zondag 22 januari organiseert Salon Remunj voorafgaand aan de Nationale Voorleesdagen een bijzondere VoorleesSalon. Waarin een aantal vooraanstaande Roermondenaren, plus enkele speciale gasten, het mooiste stukje proza of gedicht dat zij ooit…
  Zondag 22 januari organiseert Salon Remunj voorafgaand aan de Nationale Voorleesdagen een bijzondere VoorleesSalon. Waarin een aantal vooraanstaande Roermondenaren, plus enkele speciale gasten, het mooiste stukje proza of gedicht dat zij ooit gelezen hebben komen voordragen. De fragmenten en gedichten zullen worden afgewisseld door muziek van pianiste Lia Steenvoorden.
   
  Programma:
   
  Inleiding: Burgemeester Rianne Donders.
  De burgemeester heeft zich bereid verklaard de middag in te leiden, waarna ze de rij voordrachtkunstenaars zal openen met haar favoriete fragment.
   
  Voor de pauze komen verder aan het woord: Ton Wilbers, Jeanine Deckers, Mia Bühn en de Limburgse Voorleeskampioen van 2016: Jort Sonntag uit Heel.
   
  Na de pauze volgen o.a. nog: Pierre Bakkes, Sybert van Keeken, Danny Danker en wethouder Ferdinand Pleyte.
   
  Muziek: Lia Steenvoorden.
  Lia studeerde Schoolmuziek aan het Conservatorium in Maastricht, was 10 jaar vakleerkracht muziek op een basisschool en is nog steeds groepsleerkracht. Ze begeleidt koren en speelt regelmatig in de kerk.
   
  Een voorliefde voorlezen?
  Kom naar de VoorleesSalon!
  Lees meer
 • 22 januari 2017 14:30 - 16:00 Dansgezelschap PIUM speelt voorstelling LINK
  LINK is de nieuwe voorstelling van modern dansgezelschap PIUM, geïnspireerd op de samenstelling van dans, live muziek en beeld onder de leiding van choreografe Grace Bellel. 
  LINK is een voorstelling waarin muziek, dans en kostuums letterlijk…
  LINK is de nieuwe voorstelling van modern dansgezelschap PIUM, geïnspireerd op de samenstelling van dans, live muziek en beeld onder de leiding van choreografe Grace Bellel. 
  LINK is een voorstelling waarin muziek, dans en kostuums letterlijk en figuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De danser volgt, raakt in vervoering, verzet zich, leidt, verleidt, daagt uit..

  Klik hier om naar de website van het Cultuurhuis te gaan en uw plaats te reserveren.

  Lees meer
 • 22 januari 2017 15:00 - 17:00 Nieuwjaarsconcert Ensemble 88
  In het nieuwe jaar is het gezamenlijke nieuwjaarsconcert van Ensemble 88 en de Stichting Maastrichtse Componisten op 22 januari in de Hoofdwacht aan het Vrijthof in Maastricht de eerste activiteit. Het concert staat in het teken van Europe Calling,…
  In het nieuwe jaar is het gezamenlijke nieuwjaarsconcert van Ensemble 88 en de Stichting Maastrichtse Componisten op 22 januari in de Hoofdwacht aan het Vrijthof in Maastricht de eerste activiteit. Het concert staat in het teken van Europe Calling, het programma dat stilstaat bij het Verdrag van Maastricht dat 25 jaar geleden werd ondertekend.

  Tijdens dit concert wordt hedendaagse klassieke muziek uitgevoerd uit drie landen die in de loop van die 25 jaar zijn toegetreden tot de Europese Unie: Oostenrijk, Litouwen en Roemenië. Deze muziek wordt bestaat uit drie korte composities van de Maastrichtse componist Henry Du Mont (1610-1684), zowel in hun oorspronkelijke staat als bewerkt door compositiestudenten van Conservatorium Maastricht. Studenten van Toneelacademie Maastricht dragen korte teksten voor uit de drie landen, die de toetreding tot de EU belichten.

  Datum: zondag 22 januari, 17.00 uur
  Locatie: Hoofdwacht aan het Vrijthof, Vrijthof 25, Maastricht
  Entree: €10,- (incl. drankje), klik hier om tickets te bestellen. 

   Lees meer
 • 25 januari 2017 20:00 - 22:30 Fotografielezing ‘Compositie & Beeldopbouw’
  De Fotobond Limburg organiseert op woensdag 25 januari 2017 van 20.00-22.30 uur voor haar leden een interactieve Lezing "Compositie & Beeldopbouw" door Bondsmentor Twan Wiermans. De lezing vindt plaats in Wijkaccommodatie De Vlonder (Florasingel…
  De Fotobond Limburg organiseert op woensdag 25 januari 2017 van 20.00-22.30 uur voor haar leden een interactieve Lezing "Compositie & Beeldopbouw" door Bondsmentor Twan Wiermans. De lezing vindt plaats in Wijkaccommodatie De Vlonder (Florasingel 38) in Roermond.

  Het zoeken naar een ‘goede’ compositie blijft de eeuwige zoektocht van de fotograaf. Hoe kun je de compositie gebruiken om een beeld krachtiger te maken of om een verhaal te vertellen? Hoe ga je er zelf mee aan de slag?

  Natuurlijk is er niet één goede compositie, maar zijn er vele manieren om een passende compositie voor een onderwerp te vinden. Hierbij draait het om alle elementen die zich binnen het kader bevinden. Hoe verhouden zij zich met elkaar en wat betekent dit voor de inhoud van de foto?
  De interactieve lezing stelt vragen en geeft antwoorden, geeft voorbeelden en mogelijkheid tot discussie. De lezing vormt tevens een introductie voor een afdelingsmentoraat van drie avonden in het voorjaar van 2017 waarmee je je verder kunt verdiepen in compositie en beeldopbouw en zelf aan de slag kunt gaan.

  Het mentoraat is bedoeld voor beginnende fotografen. Ook fotografen die (nog) eens alles op het gebied van compositie, kadrering en beeldopbouw willen weten, kunnen meedoen.

  Aanmelden
  De lezing is gratis toegankelijk voor alle leden die bij de Fotobond Limburg zijn aangesloten. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 januari door een mail te sturen naar Mary van Rossenberg, bestuurslid Opleidingen & Sprekers, via mary.van.rossenberg@fotobondlimburg.nl.  Lees meer
 • 26 januari 2017 13:30 - 16:15 Gedichtendag: poëziewandeling met Jet van Aalst
  Op de Gedichtendag kunt u onder deskundige  en enthousiaste leiding  van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours volgen. Het 11e Poëzieparcours heeft dit jaar humor als leidraad (in navolging van het thema van de Poëzieweek 26 jan-2…
  Op de Gedichtendag kunt u onder deskundige  en enthousiaste leiding  van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours volgen. Het 11e Poëzieparcours heeft dit jaar humor als leidraad (in navolging van het thema van de Poëzieweek 26 jan-2 febr). Zij neemt u - tijdens een wandeling- mee langs 16 etalages, vol met vrolijke poëzie, in een winters Maastricht met enkele stops onderweg.

  Aanmelden en startpunt: Centre Céramique Maastricht (klantenservice@maastricht.nl)
  Deelname: € 5,- incl. tekst van de gedichten

   
  Lees meer
 • 26 januari 2017 20:00 - 22:00 Avond rondom carnaval en literatuur
  In het kader van het 66-jarig jubileum gaf de Reuverse carnavalsvereniging De Windjbuujels in 2016 een boek uit. Geen voor de hand liggende feestuitgave maar een roman: Vooruit, achteruit, een voortdurend feest. Achter de auteursnaam Marlou…
  In het kader van het 66-jarig jubileum gaf de Reuverse carnavalsvereniging De Windjbuujels in 2016 een boek uit. Geen voor de hand liggende feestuitgave maar een roman: Vooruit, achteruit, een voortdurend feest. Achter de auteursnaam Marlou de Roover verschuilen zich vier heren uit het Reuverse (Koos Franssen, Jeroen Litjens, Mark Verlinden, Peter Winkels).
   
  Op donderdag 26 januari er rondom het boek een literaire avond vanuit het thema Carnaval en Literatuur, in samenwerking met de bibliotheek. In Brasserie Bösdael zijn vanaf 20.00 uur te gast Jan van Mersbergen (Naar de overkant van de nacht) en Ad van Iterson (Drie dagen en drie nachten en Observant, Bassin, Statie, Calvarie). Marlou de Roover zal uiteraard ook acte de présence geven. Moderator is Guus Urlings, verslaggever cultuur en Limburgensia van dagblad De Limburger.
   
  Carnaval en Literatuur
  Met Jan van Mersbergen, Ad van Iterson,  Guus Urlings, Marlou de Roover
  Donderdag 26 januari 20.00 uur
  Brasserie Bösdael,Meester Bosmanshof 107, 5953 DN Reuver
  Toegang is gratis
 • 27 januari 2017 19:00 - 21:00 Poëziebuffet in Valkenburg
  SchrijversPodiumValkenburg organiseert op vrijdag 27 januari 2017 om 19.00 uur in de Openbare Bibliotheek aan het Berkelplein in Valkenburg een Poëziebuffet voor dichters en liefhebbers van poëzie om bij een hapje en een drankje gedichten…
  SchrijversPodiumValkenburg organiseert op vrijdag 27 januari 2017 om 19.00 uur in de Openbare Bibliotheek aan het Berkelplein in Valkenburg een Poëziebuffet voor dichters en liefhebbers van poëzie om bij een hapje en een drankje gedichten voor te dragen of ervan te genieten
   
  Dichters worden uitgenodigd om hun originele gedichten in het Nederlands of Limburgs dialect voor te dragen. Inspiratie kan (maar hoeft niet) worden geput uit het thema “Humor” van de Poëzieweek (26 jan. tot 2 febr.)  waarvoor Jules Deelder het Poëziegeschenk schrijft. 
   
  Zowel belangstellende dichters als bezoekers moeten zich vòòr donderdag 18 januari 2017 voor het buffet aanmelden door overmaking van € 10,00 op rekeningnummer: NL43RABO0336851278 t.n.v. Stichting Cultuurcafé D’n Dwingel Valkenburg.  De gedichten moeten i.v.m. de samenstelling van het programma door de dichters eveneens vóór donderdag 18 januari 2016 per e-mail worden aangemeld bij Frans Kraan op het 
  e-mailadres: kraanhaagen@hotmail.com met vermelding van naam, telefoonnummer, titel(s) van de gedichten en de geschatte duur.
   
 • 28 januari 2017 10:00 - 19:00 Open Dag Conservatorium Maastricht
  Klassiek: 28 Januari 2017, 12:00 - 19:00, Hoofdgebouw
  Docent Muziek: 28 Januari 2017, 10:00 - 15:00, Jazz Department

  Ook nieuwsgierig naar het Conservatorium Maastricht? Kom dan tijdens de Open Dag een kijkje nemen! Het Conservatorium biedt…
  Klassiek: 28 Januari 2017, 12:00 - 19:00, Hoofdgebouw
  Docent Muziek: 28 Januari 2017, 10:00 - 15:00, Jazz Department

  Ook nieuwsgierig naar het Conservatorium Maastricht? Kom dan tijdens de Open Dag een kijkje nemen! Het Conservatorium biedt een gevarieerd programma aan van workshops, lessen en optredens die voor iedereen toegankelijk zijn.
  De opleiding Docent Muziek is bekroond als één van de beste HBO-opleidingen van Nederland en is tevens als nummer één gekwalificeerd binnen de muzieksector.

  Na afloop van de Open Dag Klassiek is er de Nacht van de Klassieke Muziek. Gedurende de avond zijn er meer dan zeventig concerten, de avond is gratis toegankelijk.


   Lees meer
 • 29 januari 2017 13:30 - 16:30 Presentatie dichtbundel Jos Rosenboom
  Op zondagmiddag 29 januari vindt in de Kloosterboekwinkel in Klooster Wittem een Poëziemiddag plaats waarbij de nieuwe dichtbundel van Jos Rosenboom, Een huis van letters, wordt gepresenteerd. Ook speelt Marianne Cranston harpmuziek en worden…
  Op zondagmiddag 29 januari vindt in de Kloosterboekwinkel in Klooster Wittem een Poëziemiddag plaats waarbij de nieuwe dichtbundel van Jos Rosenboom, Een huis van letters, wordt gepresenteerd. Ook speelt Marianne Cranston harpmuziek en worden gedichten voorgedragen door medewerkers van Klooster Wittem en cursisten van Jos Rosenboom.

  Over Een huis van letters
  In haar geheel eigen(zinnige) stijl neemt Jos Rosenboom de lezer mee op reis met de natuur als tegenspeler in al zijn verschijningen: van boom tot beest, van berg tot hemel en van de ene mens tot de andere. Achter elke deur die zij opent, gaat een verrassende wereld schuil. Een wereld waarin zij antwoord probeert te vinden op kleine en grote levensvragen met oog voor het toevallig; de verwondering over het alledaagse waarbij geboorte en loslaten hand in hand gaan. Maar bovenal komt zij tot de ontdekking dat liefde ver voorbij de woorden gaat. En nooit opraakt.
  Een huis van letters ontroert, verschrikt, troost en kalmeert. Laat je meeslepen en bezie het universum met een nieuwe blik.

  Jos Rosenboom is docente creatief schrijven, auteur, dichter en filmmaker. 
 • 29 januari 2017 14:30 - 16:00samenwerkings project Poëzie aan de Maas met Jules Deelder en jonge dichters uit Nederland en België
  Humor en poëzie? “Jawel”, zegt Jules Deelder, die het Poëziegeschenk 2017 schrijft. Met het thema humor komt er aandacht voor gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie. Humor is in Deelders poëzie…
  Humor en poëzie? “Jawel”, zegt Jules Deelder, die het Poëziegeschenk 2017 schrijft. Met het thema humor komt er aandacht voor gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie. Humor is in Deelders poëzie in ieder geval geen curiosum.
  Daarom is Jules Deelder de hoofdgast bij de afsluiting van Maand van de Poëzie in Maastricht. Aan deze muzikale en literaire bijeenkomst in Centre Céramique leveren ook 3 winnaars van de Euregion Poetry Slam Borderlines (i.s.m. YoungPoets en Letterkundig Centrum Limburg): Els Dejonghe, Gijs ter Haar en Yannick Moyson plus de locale rapper Ankh de Eenling hun bijdrage. De muzikale omlijsting wordt op gepaste jazzy wijze verzorgd door Michelle & Friends, een easy-listening band uit Maastricht.  Dit alles staat onder leiding van dichter Daan Doesborgh, hij zal de gasten voorstellen en kort interviewen. Het belooft een vrolijke middag te worden!
   
  J.A. Deelder zette zijn eerste stappen in zijn carrière als performer in 1966. Na zijn poëziedebuut  ‘Gloria Satoria ‘ bij De Bezige Bij volgden nog vele bundels met als meest recente publicaties ‘Tussentijds’(2008), ‘Ruisch’(2011), ‘Het graf van Descartes’(2013) en ’Dag en nacht’(2014). In zijn vaak absurdistische, maar steeds glasheldere poëzie wordt de jazz haast tastbaar. De onderwerpen die Deelder aansnijdt zijn de Tweede Wereldoorlog, Duitsland, Rotterdam, jazz en het leven van Deelder zelf. In 1982 debuteerde Deelder als prozaïst met ‘Schöne Welt’. Hierna verschenen een groot aantal verhalenbundels en gelegenheidsuitgaven. Deelder ontving voor zijn hele oeuvre de Anna Blamanprijs (1988), de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren (1999) en de Tollensprijs (2005).

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Toegang: € 10,-, voor leden bibliotheek Maastricht € 7,50. Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600. Organisatie: Maastricht Boekenstad i.s.m. Centre Céramique

  Met boekverkoop en signeersessie.
   
  Lees meer
 • 02 februari 2017 09:30 - 19:00 Internationale conferentie Parchment,Paper and Pixels Medieval Writing and ModernTechnology
  In samenwerking met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis , Regionaal Historisch Centrum Limburg en Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies (Universiteit Gent).

  Conferentie:
  Parchment, Paper and Pixels…
  In samenwerking met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis , Regionaal Historisch Centrum Limburg en Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies (Universiteit Gent).

  Conferentie:
  Parchment, Paper and Pixels
  Medieval Writing and ModernTechnology

  Datum: donderdag 2 februari en vrijdag 3 februari 2017
  Locatie: Regionaal Historisch Centrum Limburg, Sint Pieterstraat 7, Maastricht, T +31 (0)43 328 55 00
  Aanmelden via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/parchmentandpixels
  Kosten voor 2 en 3 februari : € 50,- (incl. programma, koffie/ thee en lunch)
  Kosten alleen 2 februari: € 30,- (incl. programma, koffie/ thee en lunch)
  Kosten alleen 3 februari: € 20,- (incl. programma, koffie/ thee en lunch)

  Download het volledige programma hier.

  De confrentie is georganiseerd door: ‘Schrift en Schriftdragers in de Nederlanden in de Middeleeuwen – SSNM’.

  Lees meer
 • 02 februari 2017 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Creativiteit en leeftijd: vijf schrijvers getuigen door Aagje Swinnen
  Over creativiteit op latere leeftijd wordt vaak in stereotypen gedacht. Zo zou orginaliteit alleen bij jongere kunstenaars te vinden zijn, terwijl oudere kunstenaars hun talent verliezen of nog één keer pieken alvorens het leven te verlaten.…
  Over creativiteit op latere leeftijd wordt vaak in stereotypen gedacht. Zo zou orginaliteit alleen bij jongere kunstenaars te vinden zijn, terwijl oudere kunstenaars hun talent verliezen of nog één keer pieken alvorens het leven te verlaten. Hoe denken oudere kunstenaars daar zelf over? In deze presentatie doet Aagje Swinnen verslag van interviews met vijf professionele dichters boven de 65 jaar uit de regio over de manier waarop zij hun creativiteit ervaren. De vijf dichters die meewerkten aan het onderzoek waren Emma Crebolder, Kreek Daey Ouwens, Leo Herberghs, Wiel Kusters en Frans Budé. Zij gingen o.a. in op hun schrijfpraktijk, hun verhouding tot het literaire veld en de verwevenheid tussen creativiteit en identiteit. Daarbij komt ook de vraag aan bod of en hoe oudere personen die geen professionele kunstenaars zijn zich misschien door deze getuigenissen zouden kunnen laten inspireren om vorm te geven aan "goed ouder worden".
  Dr. Aagje Swinnen is Bijzonder Socrates Hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek en Universitair Docent bij de Faculteit Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht. Haar expertise ligt in het domein van de Aging Studies, creativiteit van ouderen in het bijzonder.

  Locatie: Centre Céramique Maastricht
  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
  Toegang is gratis
  Lees meer
 • 05 februari 2017 00:00 - 00:00samenwerkings project Finale Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival
  Op zondag 5 februari vanaf 14.00 uur vindt in Zaal Socio in Eygelshoven de finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival plaats. Hierbij wordt het beste kinder carnavalslied van 2017 gekozen.

  De volgende deelnemers staan in de finale:…
  Op zondag 5 februari vanaf 14.00 uur vindt in Zaal Socio in Eygelshoven de finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival plaats. Hierbij wordt het beste kinder carnavalslied van 2017 gekozen.

  De volgende deelnemers staan in de finale:
  1. Jeugkoor de Zanglijster uit Eygelshoven
  2. De Jodelaband uit Limbricht
  3. Bs de Sleye uit Heel
  4. Marijn uit Reuver
  5. De Neelder meiden uit Maasniel
  6. Bs de Hoefer uit Sittard
  7. Linde Arts & Jasmijn uit Venray
  8. Obs de Sjtadssjool uit Sittard
  9. Bs Ondersteboven uit Geulle
  10. Van Alles Get uit Maasniel
  11. Blage van de Windjbuujels uit Reuver
   
  Locatie Finale: Zaal Socio Eygelshoven, Terbruggen 16 Eygelshoven, tel 045-5352195, email socioproject@online.nl
  Lees meer
 • 09 februari 2017 19:30 - 22:30samenwerkings project CineLOVA Filmcafé
  Donderdag 9 februari a.s. organiseert CineLOVA van 19.30-22.30 uur een CineLOVA Filmcafé in ’t Weverke in Schimmert. CineLOVA leden kunnen een recent gemaakte film inzenden die dan tijdens het CineLOVA Filmcafé (in aanwezigheid van de maker…
  Donderdag 9 februari a.s. organiseert CineLOVA van 19.30-22.30 uur een CineLOVA Filmcafé in ’t Weverke in Schimmert. CineLOVA leden kunnen een recent gemaakte film inzenden die dan tijdens het CineLOVA Filmcafé (in aanwezigheid van de maker en publiek) vertoond wordt en live van feedback wordt voorzien. Na afloop van de filmbesprekingen kun je samen met ander makers napraten en een drankje drinken in het café . Wil je een film aanreiken en laten bespreken (alleen voor CineLOVA leden)? Of wil je de bijeenkomst als toehoorder bijwonen (voor zowel leden als niet-leden van CineLOVA)? Stuur dan uiterlijk 30 januari een mail naar cinelova@gmail.com o.v.v. ‘CineLOVA Filmcafé’. 

  Lees meer
 • 13 februari 2017 20:00 - 22:30samenwerkings project Lezing in het kader van Euregionale Fotowedstrijd 2017: (OVER)BRUGGEN
  De Fotobond Limburg organiseert op maandag 13 februari 2017 van 20.00-22.30 uur een lezing i.h.k.v. de Euregionale Fotowedstrijd 2017 bij Wijkaccommodatie De Vlonder (Florasingel 38) in Roermond. Diana Bokje zal een lezing geven over het wedstrijdthema…
  De Fotobond Limburg organiseert op maandag 13 februari 2017 van 20.00-22.30 uur een lezing i.h.k.v. de Euregionale Fotowedstrijd 2017 bij Wijkaccommodatie De Vlonder (Florasingel 38) in Roermond. Diana Bokje zal een lezing geven over het wedstrijdthema ‘(OVER)BRUGGEN’ en hoe je aan de slag kunt gaan met dat thema. De lezing is toegankelijk voor leden van de Fotobond Limburg.

  Het thema van de Euregionale Fotowedstrijd 2017 is (OVER)BRUGGEN. De organisatie daagt fotografen uit om het thema niet alleen letterlijk te interpreteren door het in beeld brengen van architectonische verbindingen over wegen en water, maar met name ook door het onderwerp te zoeken in het overbruggen/verbinden van verschillen tussen individuen, bevolkingsgroepen, culturen en religies.

  Dat klinkt mooi, maar hoe ga je nu eigenlijk aan de slag met zo’n abstract thema? In de lezing van Diana Bokje krijg je inspiratie, tips en handvatten aangereikt om met het thema (OVER)BRUGGEN aan de slag te gaan.

  Tijdens de lezing laten we ons inspireren door andere fotografen. Daarnaast kijken we naar verschillende methodes om ideecreativiteit te stimuleren. Ook is er ruimte om een aantal methodes uit te proberen en elkaar te stimuleren om verschillende invalshoeken bij het thema te vinden. Ook is er aandacht voor het vervolgtraject. Wat nu als je 100 ideeën hebt? Hoe kies je en hoe houd je het overzicht zonder dat je verzandt in allemaal zijpaden? De lezing is ook interessant voor mensen die aan de slag willen met een ander (abstract) thema.

  >>> Over Diana Bokje
  Diana Bokje is fotocoach en bondsmentor. Na de opleiding Fotoreflectie aan de Fotovakschool in 2008 was ze zes jaar hoofdredacteur van het fotomagazine FOTOGRAFIE en het vakblad FOTOViSiE. Diana geeft diverse mentoraten en cursussen waaronder de cursus ‘eigen stijl’ waarin fotografen op zoek naar hun visuele handtekening en leren out of the box te denken.

  >>> Aanmelden
  De lezing is gratis toegankelijk voor alle leden die zijn aangesloten bij de Fotobond Limburg. Aanmelden is verplicht en kan t/m 6 februari 2017 door een mail te sturen naar Mary van Rossenberg, bestuurslid Opleidingen & Sprekers bij de Fotobond Limburg, via mary.van.rossenberg@fotobondlimburg.nl. 

  De Euregionale Fotowedstrijd is een initiatief van de Fotobond Limburg, Verbond van Limburgse Fotokringen VZW, Deutscher Verband für Fotografie e.V. en het Huis voor de Kunsten Limburg. Lees meer
 • 21 februari 2017 10:00 - 12:30 Schrijfcursus 'Zet die letters op papier' in Wittem
  Op 21 februari start bij Klooster Wittem een schrijfcursus onder leiding van Jos Rosenboom.

  Zet die letters op papier
  "Wacht niet op magische momenten, maar schrijf met ons mee; van luchtig tot diepzinnig, van snapshot tot doorwrocht, we…
  Op 21 februari start bij Klooster Wittem een schrijfcursus onder leiding van Jos Rosenboom.

  Zet die letters op papier
  "Wacht niet op magische momenten, maar schrijf met ons mee; van luchtig tot diepzinnig, van snapshot tot doorwrocht, we herschrijven het leven niet, maar schikken en verdichten wat zich aandient,gezocht, of spontaan. We vinden iets voor onszelf, in onszelf, of delen het met een ander. We associëren op verschillende manieren, maar komen steeds weer terug bij onze eigen woorden en onze eigen gedachten. In dit schrijven ontmoet je jezelf.  
  Concrete opdrachten volgen logisch op elkaar, ze zetten je aan het fantaseren, prikkelen je verbeeldingskracht, of brengen je terug bij je eigen herinneringen, en ervaringen. Tussendoor en na afloop zijn er steeds voorleesmomenten. Als op het einde van de workshop al die verschillende woorden klinken, ontmoet je daadwerkelijk de ander.
  Bepaal mee, schrijf mee, denk mee, lach mee en deel in die bron van vreugde."
   
  Tijd: dinsdagochtend van 10.00u – 12.30u
  21 februari /  7 & 21 maart / 11& 25 april 2017
  Klooster Wittem, te Wittem
  Kosten € 125,00 inclusief, cursusmateriaal en koffie en thee
  josrosenboom@planet.nl

   
  Lees meer
 • 14 maart 2017 09:00 - 12:30 Intervisiebijeenkomst voor kunstdocenten
  Op 14 maart van 9.00-12.30 uur bij SMK in Kerkrade. 

  Kunstdocenten die kennis en ervaringen met elkaar delen en elkaar inspireren: vaak is er in de dagelijkse praktijk (te) weinig tijd voor beschikbaar. Daarom hebben LKCA, Cultuurconnectie…
  Op 14 maart van 9.00-12.30 uur bij SMK in Kerkrade. 

  Kunstdocenten die kennis en ervaringen met elkaar delen en elkaar inspireren: vaak is er in de dagelijkse praktijk (te) weinig tijd voor beschikbaar. Daarom hebben LKCA, Cultuurconnectie en All Art Professionals een serie intervisieochtenden door het land georganiseerd waar zij actief kennis en ervaringen willen delen over:
   
  Het bereiken van je doelgroepen
  Om een fatsoenlijke boterham te verdienen blijf je op zoek naar klanten die bereid zijn om (voldoende) te betalen voor de waarde die jij biedt. De afgelopen jaren is er vanuit de subsidies een verschuiving geweest richting o.a. binnenschoolse cultuureducatie, zorg en welzijn en andere doelgroepen. Hoe zorgen jij en jouw collega’s dat jullie je doelgroep bereiken en aansluiting bij hen vinden?
   
  Het inzetten van digitale middelen
  Alles is tegenwoordig met het internet verbonden van je mobiele telefoon en televisie tot aan de thermostaat en de koelkast. De beschikbaarheid van informatie en technologie maken sommige zaken makkelijker én gelijktijdig hebben ze een grote impact op het verwachtingspatroon van 'de consument'. Hoe zetten jij en jouw collega's digitale middelen in in jullie lespraktijk?
   
  Samenwerken in de regio
  Samenwerken werkt! Hoe werken jullie succesvol samen in de regio? Wat voor partijen zijn hierbij betrokken? En wat zou er wenselijk zijn om nog beter samen te kunnen werken?
   
  Deze ochtenden zijn bedoeld voor alle buitenschoolse kunstdocenten in de diverse disciplines (muziek, theater, dans, beeldend, schrijven etc.) zowel in dienst bij een organisatie als werkend als zelfstandige (of gecombineerd).
   
  Kijk hier voor meer informatie over de verschillende intervisiebijeenkomst en om je aan te melden. In Limburg vindt de intervisiebijeenkomst plaats bij SMK in Kerkrade op 14 maart van 9.00-12.30 uur.
   
  Lees meer
 • 24 maart 2017 13:30 - 17:00eigen project Training PR & werving voor docenten en coaches
  Werk je als (zelfstandig) docent of coach in de culturele sector en wil je je beroepspraktijk verder uitbouwen of succesvoller maken? Meld je dan aan voor de training PR & werving onder leiding van Maaike van Steenis van ‘Succesvol ondernemen…
  Werk je als (zelfstandig) docent of coach in de culturele sector en wil je je beroepspraktijk verder uitbouwen of succesvoller maken? Meld je dan aan voor de training PR & werving onder leiding van Maaike van Steenis van ‘Succesvol ondernemen als creatief’ op vrijdag 24 maart van 13.30-17.00 uur in het Huis voor de Kunsten Limburg te Roermond. In deze training krijg je praktische handvatten om aan voldoende klanten of deelnemers voor je workshops en cursussen te komen. Je krijgt antwoord op vragen als:
  -Hoe zet ik een succesvolle wervingscampagne voor mijn cursus of workshop op?
  -Hoe bepaal ik een goede prijs voor mijn diensten?
  -Hoe zorg ik voor klantenbinding?
   
  Maaike van Steenis is trainer en leert kunstenaars en creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Maaike studeerde kunst- en cultuurmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte 7 jaar als freelance fondsenwerver en zakelijk leider in de podiumkunsten. Inmiddels is Maaike ruim 5 jaar werkzaam als trainer en coach in ondernemersvaardigheden en marketing voor kunstenaars en creatieven. Zij gaf trainingen voor o.a. Cultuur en Ondernemen, BKKC, AHK, Codarts en ArtEZ. Haar eigen programma’s en trainingen zijn al door honderden creatieve ondernemers gevolgd. Ook publiceert Maaike regelmatig in diverse media. Inmiddels verschenen opiniestukken van haar hand in o.a. het Parool, de Volkskrant en NRC Next. Ze schreef artikelen voor diverse vakbladen (o.a. Dans Magazine en Theaterkrant) en heeft een vaste column op de website van de Popunie. Maaike is tevens voorzitter voor het Fonds Podiumkunsten en is initiatiefnemer en financier van de “Creatieve Ondernemer van het Jaar- award”. Momenteel werkt zij aan haar eerste boek, dat in september zal verschijnen.
   
  Datum: vrijdag 24 maart 2017 van 13.30-17.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)
  Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg p/a Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5 te Roermond
  Voor wie: (aankomende) docenten en coaches die (willen) werken in de culture sector. Bijvoorbeeld op het gebied van schrijven, muziek, beeldende kunst en dans.
  Aanmelden: klik hier (er is plek voor maximaal 30 deelnemers)
  Kosten: 20 euro per persoon (incl. koffie/thee) 
  Lees meer
 • april
 • 11 april 2017 20:15 - 22:30 Israël in Egypt (G.F. Händel) | Toonkunstkoor Roermond
  Toonkunstkoor Roermond en Barokorkest Concerti Vivo brengen op dinsdag 11 april om 20.15 uur Israël in Egypt van G.F. Händel ten gehore in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Alvorens het concert vindt een inleiding om 18.45 uur plaats…
  Toonkunstkoor Roermond en Barokorkest Concerti Vivo brengen op dinsdag 11 april om 20.15 uur Israël in Egypt van G.F. Händel ten gehore in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Alvorens het concert vindt een inleiding om 18.45 uur plaats door Gerard Sars.Het concret wordt gedirigeerd door Pieter Cox.

  Solisten op deze avond zijn:
  Karola Pavone | sopraan
  Marie Seidler | alt
  Keith Bernard Stonum |  tenor
  Alexander Schmitt | bas
  Maximilian Schmitt | bas
        
  Datum: dinsdag 11 april 2017, 20.15 uur (inleiding door Gerard Sars om 18.45 uur)
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie Roermond
  Kaartverkoop: via leden 0475-582123/ via TheaterHotel De Oranjerie 0475-391491

  Lees meer
 • 22 april 2017 12:00 - 19:00 Benelux Fluitconcours Solisten 2017
  Het Benelux Fluitconcours wordt afwisselend voor solisten en ensembles georganiseerd. In 2017 nodigt de organisatie amateursolisten uit de Benelux en de Euregio uit om deel te nemen aan het concours.

  De voorrondes
  De voorrondes vinden plaats…
  Het Benelux Fluitconcours wordt afwisselend voor solisten en ensembles georganiseerd. In 2017 nodigt de organisatie amateursolisten uit de Benelux en de Euregio uit om deel te nemen aan het concours.

  De voorrondes
  De voorrondes vinden plaats op de volgende datums en locaties:
  4 maart 2017, CKC Zoetermeer
  11 maart 2017, Factorium Tilburg
  12 maart 2017, Muziekacademie Braine L'Alleud, België
  18 maart 2017, ArtEZ Enschede

  Op 22 april vindt de finale plaats bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort.

  Prijzen
  De 1e, 2e en 3e prijswinnaars in elke categorie ontvangen een geldprijs. Het totale prijzengeld bedraagt € 2000,-. Muziekhandel Broekmans en van Poppel stelt waardebonnen ter beschikking voor de aanschaf van bladmuziek.

  Lees meer
 • mei
 • 06 mei 2017 11:00 - 17:00 Limburgse Trombone Dag
  Het Limburgs Trombone Ensemble organiseert op zaterdag 6 mei 2017 de Limburgse Trombone Dag bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Een dag vol muzikale activiteiten voor iedere trombonist op elk niveau: voor jong en oud van beginneling tot…
  Het Limburgs Trombone Ensemble organiseert op zaterdag 6 mei 2017 de Limburgse Trombone Dag bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Een dag vol muzikale activiteiten voor iedere trombonist op elk niveau: voor jong en oud van beginneling tot student.

  Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op:
  De website van het Limburgs Trombone Ensemble of bij Adams Muziekcentrale.
   Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?