• langlopende activiteiten

 • 01 mei 2014 - 31 maart 2015 'Het Hart van Grind' op de Brunssumerheide
  Tijdens een 3,5 km lange wandeling door de bossen en over de heide van de Brunssumerheide komen bezoekers van 1 mei 2014 t/m 31 maart 2015 bijzondere steenformaties tegen. Deze kunstwerken nemen hen mee naar de verborgen natuur van de stenen.

  Beeldend kunstenaar Adri Verhoeven realiseerde 11 kunstwerken in de natuur. Samen met Natuurmonumenten, de Vereniging van Geologen, de Sterrenwacht Limburg, Consortium Grensmaas, geoloog/fotograaf Dirk Wiersma en filmmaker Rob Vogelsang neemt hij u graag mee om de diepste lagen van het steentje bloot te leggen. 

  Voor een deel kunt u die ontdekkingstocht op www.hethartvangrind.nl maken. Op deze website is te zien hoe breed de fascinatie voor de steen verbreid is. Dichters willen de steen kennen, in heel verschillende culturen wordt de steen op een voetstuk geplaatst en de wetenschap ontdekt onze eigen wortels in de steen. Om de 'intimiteit met het bestaan' aan den lijve te ervaren zult u oog in oog moeten komen staan met het ontblote hart van de steen. 

  Startpunt van de wandeling is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Schaapskooiweg 99 in Heerlen. Hier is een gratis routekaart beschikbaar. Alle praktische informatie en een mogelijkheid om de routekaart te downloaden staan ook op www.hethartvangrind.nl.
   
  Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Huis voor de Kunsten Limburg. 
 • 05 juni 2014 - 22 januari 2015 Vergaderingen Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen
  De van de vergaderingen van de Federatie van Limburgse Mandoline Verenigingen vinden plaats op de volgende data:

  Jaarvergadering
  5 juni 2014 om 20.00 uur

  Festivalvergadering
  9 oktober 2014 om 20.00 uur

  Reguliere vergadering
  22 januari 2015 om 20.00 uur
 • 20 september 2014 - 11 januari 2015 Expositie 'Feest der Verbeelding'
  In het kader van de Kinderboekenweek presenteert SCHUNCK* de tentoonstelling HET FEEST DER VERBEELDING; van de Gebroeders Leeuwenhart tot Pippi Langkous. Deze tentoonstelling neemt de toeschouwer mee naar grote helden uit een aantal beroemde boeken van Astrid Lindgren: Ronja de roversdochter, Karlsson van het dak, Emil van de Hazelhoeve, Niels Ukkepuk, Madieke van het rode huis, De Gebroeders Leeuwenhart én Pippi Langkous. SCHUNCK* toont de schetsen, ideeën, illustraties en aantekeningen die illustrator Marit Törnqvist van deze helden maakte.
  Lees meer
 • 12 oktober 2014 - 11 januari 2015 Workshops Ontwikkeling van de lichte muziek
  Jazzclub Zuid Limburg organiseert in Landgraaf drie workshops die de ontwikkeling van de lichte muziek laten horen. Onder muzikale leiding van Marc Huynen spelen ervaren muzikanten samen met afgestudeerde - of bijna afgestudeerde - conservatoriumstudenten. Zij laten horen hoe de lichte muziek zich heeft ontwikkeld vanuit het brongenre tot aan de huidige muziekstijlen. Bij iedere workshop wordt die ontwikkeling gedemonstreerd aan de hand van een instrument. Voor de pauze wordt uitleg gegeven aan de hand van muziekfragmenten, na de pauze speelt een orkest speciaal daarvoor gearrangeerde muziek.

  12 oktober 2014
  In de eerste workshop/demonstratie brengen muzikanten het ritme van ‘The Second Line’ ten gehore, ontstaan in de New Orleans-stijl en nog steeds herkenbaar in de latere doorontwikkelde muziekstijlen. Met name diverse swingstijlen komen aan de orde waarin ‘The Second Line’ steeds goed te herkennen is. Bij lichte muziek draait het allemaal om de manier van spelen. De klassieke manier van spelen, of beter gezegd de ambachtelijke manier van spelen, moet aangevuld worden met de interpretatie en articulatie van de lichte muziek. Die specifieke kenmerken van de lichte muziek hebben zich de laatste tientallen jaren onder invloed van met name Amerikaanse musici ontwikkeld tot een universele 'muziektaal’. 

  14 december 2014
  Tijdens de tweede workshop/demonstratie wordt de ontwikkeling in de lichte muziek getoond aan de hand van het blaasinstrument, de trompet.

  11 januari 2015
  In de derde workshop vormt de klarinet het thema om de bezoeker door de muziekstijlen te loodsen.
   
  Aanvang workshops: 14.30 uur
  Locatie workshops: Brandpoort, Hoogstraat 191, Landgraaf

  Drie leden per HaFaBra-vereniging krijgen gratis toegang tot de workshop/demonstraties. Willen meer leden een workshop bijwonen, dan wordt een entree gevraagd aan de kassa van € 6,00 p.p. De leden die gratis toegang krijgen, dienen door de HaFaBra-vereniging uiterlijk een week voorafgaande aan de workshop aangemeld worden via info@jazzclubzuidlimburg.nl.

  Lees meer
 • 30 november 2014 - 03 januari 2015 Harmonie Orkest Concordia: 80 jaar vol muzikale hoogtepunten
  Harmonie Orkest Concordia Treebeek heeft dit jaar de leeftijd 'der zeer sterken' bereikt; tachtig jaar bestaat de harmonie, opgericht op 20 januari 1934. De jarige harmonie sluit dit jubileumjaar af met een adventsconcert op 30 november om 13.00 uur in de Fatimakerk, Essenstraat 1a  in Brunssum. Het nieuwe jaar start met  het Nieuwjaarsconcert of  3 januari om 19.30 uur in het Trefcentrum, Maanstraat 20 in Brunssum/Treebeek. Harmonie Orkest Concordia Treebeek staat onder leiding van dirigent Björn Bus en komt uit in de 1e divisie van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).
   
  Vele dirigenten beklommen ‘de bok’, bestuurssamenstellingen wisselden en leden kwamen, gingen en kwamen weer terug. De vereniging kende vele muzikale hoogtepunten, waaronder deelnames aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Basklarinettist Gerrit Hols, lid sinds 1950, kent de harmonie als geen ander. “Onze buurman Jacobus Steinmann vroeg mijn vader om de grote trom te komen slaan bij Concordia. ‘wil jij ook een instrument bespelen?’ vroeg hij aan mij. Dat werd een oude verkreukelde trompet. Later stapte ik over op klarinet, maar mijn handen waren te nog klein, dus kreeg ik een Es-klarinet. Tijdens mijn eerste repetitie met de harmonie repeteerden we de Kaiserwalzer van Johann Strauss. Omdat er die avond geen enkele dwarsfluit was, moest ik de hoge tonen spelen. Dirigent Albert Niemeijer was kennelijk tevreden, ik mocht blijven.” De harmonie heeft een groot deel van zijn leven bepaalt en dat is nog steeds zo, weet Hols. “Er is in de tachtig jaar van het bestaan dan ook veel gebeurd en een groot deel daarvan maakte ik zelf mee.”
   
  Geschiedenis
  De vereniging zag het levenslicht op het moment dat de steenkolenmijnen in Zuid Limburg in bedrijf werden gesteld. Jonge arbeidskrachten kwamen met hun gezin naar het zuiden om in de mijnen te werken. De staatsmijn Emma bouwde voor deze mensen onder andere het tuindorp Treebeek, dat bestond uit verschillende geloofsgemeenschappen. Tijdens de diverse initiatieven om het verenigingsleven op te bouwen, werd ook de ‘Protestantse Harmonie Concordia’ opgericht, met Hein Nijholt als dirigent. Hols: “Onder de bezielende leiding van verschillende dirigenten waaronder Jan Cober, Pieter Jansen, Steven Walker; Leon Wolfs en Loek Paulissen mochten we heel veel muzikale avonturen beleven. Cober uit Thorn wist met zijn jeugdig enthousiasme het orkest een nieuwe impuls te geven. Dit mondde  uit in deelname aan een internationaal concours in Ostrava, Tsjecho-Slowakije, in 1977. Concordia behoorde tot de vier beste korpsen van dit concours, waaraan elf landen deelnamen en werd  uitgenodigd om het galaconcert te verzorgen.”
   
  Hoogste afdeling
  “De dirigentenperiode van Jan Cober is een van de succesvolste geweest in de geschiedenis van Concordia”, vervolgt Hols, “met eerste prijzen met lof van de jury en het hoogste aantal punten, nationaal kampioen op het WMC in 1981 en deelname aan het Certamen, een concours in Valencia in 1982 waar ons een gedeelde eerste plaats in de hoogste afdeling ten deel viel. Bij binnenkomst in de Arena, waar het concours plaatsvond, speelden we de Passo Doble L’Entra de la Murta. De Spaanse toeschouwers ontvingen ons met een luid applaus. Ook bij het concert dat we voor meer dan 1500 mensen mochten geven in het Violetta-park beleefden we een ongekend muzikaal hoogtepunt. Aan het slot tijdens de Hymne Regional de Valencia, zong het voltallige publiek mee. De rillingen lopen je dan over rug. Zoiets maak je maar één keer in je leven mee.” Tegenwoordig staat Björn Bus, al weer vele jaren, voor het orkest. “Hij weet als geen ander de touwtjes in handen te nemen en de vereniging op alle gebied te leiden”, weet Hols, “geen wonder ook, want zijn roots liggen bij Concordia Treebeek. Bjorn verliet destijds het orkest en ging studeren in Maastricht en Duitsland, op trombone en hij volgde directielessen bij Alex Schillings. Wij zijn nog steeds heel blij dat hij zijn talent en inspiratie aan ons door wil geven.”

  Lees meer
 • 02 december 2014 - 01 maart 2015 Foto expo 'Nieuwe Oogst' met werk van geslaagden Masterclass Verhalende Fotografie o.l.v. John Lambrichts
  In 2013 organiseerde het Huis voor de Kunsten Limburg een masterclass verhalende fotografie voor gevorderde vrijetijdsfotografen. De opdracht was om op persoonlijke wijze een verhaal te vertellen en hierbij niet louter registrerend te fotograferen, maar vooral een duidelijk sfeerbeeld op te roepen. De masterclass stond onder leiding van John Lambrichts. Vijf van de elf deelnemende Limburgse fotografen slaagden voor de masterclass. Hun winnende series zijn van 2 december 2014 t/m 1 maart 2015 te zien in Centre Céramique (Avenue Céramique 50) in Maastricht. Zondag 30 november a.s. om 14.30 uur wordt de tentoonstelling geopend. Radiomaker en kunstenaar Tejo Verstappen zal de fotografen interviewen en de Oekraïense bajanspeler Volodymyr Kurylenko zal een optreden verzorgen. De expo is gratis te bezoeken.

  Eén van de series die in de expo Nieuwe Oogst te zien is, is de serie ‘OVERBRUGGEN’ van Johan Horst (Budel,1965). Het betreft een kleurenfotoreportage over de aanleg van de brug in natuurgebied de Weerter- en Budelerbergen, het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen beleidsmakers en uitvoerders. Dieren reizen daar nu ongestoord tussen verschillende leefgebieden. Een andere serie die te zien is, is ‘COLLAR – Fifty Shades of Reality’ van Joep Keij (Bergen op Zoom, 1978). Joep Keij volgde drie koppels tijdens een speelweekend dat in het teken stond van Bondage & Discipline (BD), Dominance & Submission (DS) en Sadism & Masochism (SM). Of, zoals de fotograaf het zelf verwoordt: “In de slipstream van de populariteit van Vijftig Tinten Grijs stapte ik een verborgen wereld binnen. Ik verwachtte een omgeving vol Jambersachtige stereotypen, maar vond een kleurrijke wereld met duizenden tinten en nuances.” Susan Leurs (Heerlen, 1966) maakte in het kader van de masterclass de serie ‘IN DE SCHADUW VAN STEMMEN’, een fotodocument over haar broer Erik, die elke dag opnieuw een gevecht levert om niet te hoeven luisteren naar de stemmen die zich opdringen in zijn hoofd. Frans Smets (Venlo, 1953) volgde voor zijn serie ‘ZORG & VRIENDSCHAP- leven met een spasme’ Renée, een ondernemende en avontuurlijke jonge vrouw die door een spasme beperkt wordt in haar bewegingsvrijheid. De manier waarop Renée omgaat met haar beperking heeft diepe indruk op de fotograaf gemaakt. Vooral dat heeft hij in zijn foto’s willen weergeven. Diana Putters (Spaubeek, 1971) koos voor een bijna ‘filmische droom’ van een meisje in een verlaten huis. Wordt ze achtervolgd door een man met hoed of is het slechts verbeelding? Ook haar serie ‘[ON-SCHULDIG]’ is te zien tijdens de foto expo Nieuwe Oogst.

  In het kader van de fototentoonstelling geeft masterclassdocent John Lambrichts op zaterdag 17 januari 2015 om 14.30 uur een rondleiding door de tentoonstelling (€ 5,- per persoon / € 4,- voor bibliotheekleden). Zondag 25 januari van 14.00 tot 16.30 uur vinden portfoliobesprekingen plaats. Belangstellende fotografen kunnen hun foto’s laten beoordelen door John Lambrichts, George Meijers en Nico Bastens (€ 7,- per persoon / € 6,- voor bibliotheekleden). Dezelfde jury die ook de geslaagden selecteerde voor de tentoonstelling Nieuwe Oogst. Meer informatie over deze activiteiten en aanmelden kan via www.centreceramique.nl. Kijk voor meer informatie over de masterclass verhalende fotografie op www.hklimburg.nl/film&fotografie (cursussen & workshops).

  Openingstijden Centre Céramique
  maandag gesloten
  dinsdag 09.00-21.00 uur
  woensdag/donderdag/ vrijdag 09.00-18.00 uur
  zaterdag/zondag 13.00-17.00 uur Lees meer
 • 21 december 2014 - 08 februari 2015 LEF! - Jong muziektalent van LBM krijgt podium in nieuwe serie op L1 TV
  De regionale omroep L1 begint zondag 21 december met de nieuwe serie LEF! De liefde voor (klassieke) muziek en jonge talenten uit de wereld van harmonie en fanfare staan centraal in deze reeks. In iedere uitzending is een winnaar te gast uit de jaarlijkse Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). 

  De serie is op zondag te zien op L1 TV om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur. Alle afleveringen komen ook op L1.nl/LEF. Begin volgend jaar verschijnt op deze pagina ook een ‘paspoort’ met video- en geluidsopnames van de jonge LBM-solisten die meedoen aan de tv-serie. De LBM-solisten hebben afgelopen voorjaar meegedaan aan de voorrondes voor de Finale Jonge Solisten. Ze hebben hier zeer goed gescoord en verdienden daarmee een plekje in de tv-serie.

  LEF!, een co-productie van L1 met Omroep Venlo, is opgenomen in de foyer van Theater De Maaspoort in Venlo. Presentator/bariton Sef Thissen praat met de jongeren én met doorgewinterde artiesten over hun passie. In de eerste aflevering is zangeres Ellen ten Damme te gast en de 12-jarige Tristan Diederen.

  LBM en Jonge Solisten
  In Limburg zijn zo’n 285 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands. De LBM treedt binnen de provincie Limburg op als belangenbehartiger van deze muziekgezelschappen. De LBM organiseert ook jaarlijks de Finale Jonge Solisten. De jonge solisten die in LEF! optreden zijn Janne Niese (12 jaar), Loes Geelen (20), Annet Schmeitz (14), Camiel Lemmens (15), Sven Smeets (18), Karin van Rens (17), Tristan Diederen (12) en Carmen Huppertz (15).

  Regionaal en nationaal bekende artiesten sluiten iedere aflevering van LEF! af met een gastoptreden, waarbij ze kiezen voor een klassiek nummer. Ook de jonge LBM-solist speelt mee in de begeleiding, naast muzikanten van philharmonie zuidnederland. Venlonaar Sef Thissen, bekend van Viva Classic Live, ontvangt naast Ellen ten Damme nog zeven andere bekende artiesten: Bert van den Bergh (uitzending 28 december), Suzan Seegers (4 januari), Gé Reinders (11 januari), Lange Frans (18 januari),  Beppie Kraft (25 januari), Jack Vinders (1 februari) en Jaap Reesema (X-factor, 8 februari).

  Sef Thissen en Susanne Hardick
  De Venlose bariton Sef Thissen maakte pas vijf jaar gelden de keuze voor een carrière in de klassieke muziek. Inmiddels heeft hij vele podia mogen betreden en met diverse grote orkesten en dirigenten gewerkt. Zijn grootste succes is het door hem zelf bedachte en geproduceerde Viva Classic Live. Deze grote buitenconcerten in Venlo, waarin Thissen diverse nationale en internationale gastsolisten uitnodigt, zijn ook te zien op de regionale zender L1.

  Achter de vleugel in LEF! zit iedere week concertpianiste Susanne Hardick. Zij  is een excellente allround musicus: soliste, kamermusicus, liedbegeleider, gediplomeerd pedagoge en muziekwetenschaper. Susanne Hardick is ook vaste solist tijdens de Viva Classic Live concerten.

  philharmonie zuidnederland
  De philharmonie zuidnederland - ontstaan uit een fusie tussen het Limburgs Symfonie Orkest en Het Brabants Orkest - werkt ook mee aan de nieuwe tv-serie op L1. In LEF! zijn ensembles uit het orkest te horen zijn. Zij begeleiden de jonge en doorgewinterde artiesten. Kunst- en cultuureducatie vindt het orkest van groot belang.
  LEF! is een project van meerdere partijen en in samenwerking met de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen tot stand gekomen. Meer informatie over de serie op L1.nl/LEF.
   
  Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Huis voor de Kunsten Limburg.
 • 02 januari 2015 - 04 februari 2015 Poëzieparcours 'Met zingen is de liefde begonnen'
  Voor de negende keer organiseert Maastricht Boekenstad een poëtische route door de stad. Onder het motto 'een wandeling door Maastricht, van gedicht tot gedicht' kunt u vijf weken lang een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels.

  Als opmaat naar de Gedichtendag/Poëzieweek (29 januari t/m 4 februari 2015) laten de boekhandelaren, als kenners bij uitstek, een bekend gedicht in de etalage zien. In aansluiting bij het landelijke thema 'Met zingen is de liefde begonnen' heeft de selectie de liefde als onderwerp. Niemand beter dan een dichter weet de complexiteit van de liefde te bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet, beschreven door alle eeuwen heen! U komt o.a. gedichten tegen van Kira Wuck, Herman de Coninck, Hagar Peeters, Pierre Kemp, Hans van de Waarsenburg en Tim Gladdines.

  Van de wandeling wordt via de deelnemers vanaf 2 januari een boekenlegger met de route verspreid. Het startpunt is bij voorkeur Centre Céramique, hier kan de wandelaar de gratis boekenlegger bij de klantenservice ophalen.

  Deelnemers: Centre Céramique, Annex Coffeelovers, De Verwondering, Librairie Stille, Ruyters & De Koning Wijn en Antiek in Wiek, Galerie Amarna, De Bijenkorf, Drukkunstmuseum, De Boekenwurm, Thiessen Wijnverkoopers, Marres, Boekhandel Dominicanen, Lampada, De Tribune en de Universiteitsbibliotheek.

  Lees meer
 • 03 januari 2015 - 04 januari 2015 Elektra, een verhaal over wrok en wraak - interdisciplinaire themacursus
  In een korte themacursus maakt u vanuit een interdisciplinaire aanpak kennis met een thema uit de wereldliteratuur. Deze keer is gekozen voor bewerkingen in woord, beeld en geluid van 'Elektra'. De drie grote Griekse tragediedichters Aischylos, Sophokles en Euripides hebben ieder een tragedie geschreven waarin het lot van Elektra centraal staat. Elektra is de dochter van de Griekse legerleider Agamemnon. Deze wordt wordt bij zijn terugkeer uit de Trojaanse oorlog door zijn vrouw en haar minnaar gedood. Elektra, verbitterd over de dood van haar vader, zint op wraak. Bovenal echter is Elektra de vrouw die gebukt gaat onder de vloek die op haar familie rust...

  Cursusduur: 2 dagen / 4 dagdelen
  Tijd: zaterdag 3 januari 13.00-22.00 uur, zondag 4 januari 11.00-17.00 uur
  Locatie: Pesthuyspodium, Vijfkoppen 1, Maastricht
  Prijs: € 90,- incl. eenvoudig diner zaterdag en lunch zondag
  Docenten: Truus Cortenraad, Jos Hodenius en Nynke van den Bergh
  Aanmelden: stuur voor 20 december een mail naar themacursus@hotmail.com

  Lees meer
 • 15 januari 2015 - 18 januari 2015 Writers Unlimited Winternachten Festival 2015
  Het internationale literatuurfestival Writers Unlimited Winternachten Festival bestaat 20 jaar. Van donderdag 15 t/m zondag 18 januari 2015 wordt dat gevierd met een vol en feestelijk programma in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. De kaartverkoop is gestart. Maak gebruik van de 'early bird'-korting:www.theateraanhetspui.nl.

  Op deze 20e editie zijn er optredens van schrijvers vanuit de hele wereld. Van de Engelse Karen Armstrong tot de Ethiopische Maaza Mengiste, van ‘onze’ Abdelkader Benali tot David Grossman uit Israël, van de Surinaamse grande dame Cynthia McLeod tot de jonge Nederlandse Niña Weijers.

  Deze lustrumeditie heeft als thema ‘At Home’: het gaat over thuis zijn in de breedste zin van het woord, variërend van de ruimte die we delen met onze geliefden en familie tot het thuishoren in een gemeenschap of een land. De keuzefilms van de auteurs worden vertoond, er zijn boeken te koop, de schrijvers signeren en er is muziek van onder anderen Cristina Branco en Typhoon. Er worden prijzen uitgereikt, debutanten treden op, auteurs vertellen welke tekst uit de wereldliteratuur hen heeft geraakt. En natuurlijk is er eten en drinken. 
  Er zijn zowel Engelstalige- als Nederlandstalige programma's.

  Met de volgende internationale auteurs:
  Muhammad Aladdin (Egypte), Karen Armstrong (GB), David Grossman (Israël), Karl Ove Knausgård (Noorwegen), Ian Buruma (VS/Nederland), Jennifer Clement (VS/Mexico), Leela Corman (VS), Milena Michiko Flasar (Oostenrijk/Japan), Cynthia McLeod (Suriname), Maaza Mengiste (Ethiopië), Nii Ayikwei Parkes (Ghana/GB), Dinar Rahayu (Indonesië), Witold Szabłowski (Polen) e.a. 

  En uit ons eigen taalgebied: Karin Amatmoekrim, Reggie Baay, Abdelkader Benali, Wim Brands, Remco Campert, Adriaan van Dis, Elsbeth Etty, Hanneke van Eijken, Maxim Februari, Mira Feticu, Louise O. Fresco, Dominique Goblet, Maarten van der Graaff, Kees ’t Hart, Stefan Hertmans, Bas Heijne, Toef Jaeger, Ineke van Kessel, Martijn Knol, Michel Krielaars, Fouad Laroui, Michaël Obrechts, Gustaaf Peek, Nina Polak, Anne Provoost, David Van Reybrouck, Paul Scheffer, Vamba Sherif, Sheila Sitalsing, Mustafa Stitou, Niña Weijers e.a.

  Er is veel muziek: onder andere van Cristina Branco, Typhoon, Blue Moon Koor, DJ Socrates, Anna Montan en Patrick Lauwerends. 

  Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag
  Entree: vanaf 14,25 euro (voor studenten)


  Lees meer
 • 30 januari 2015 - 06 maart 2015 Nieuwe voorstelling 'Ós Limburg' door Toneelhuis LFA

  Wat maakt Limburg nou ‘Limburg’? De nieuwste voorstelling Ós Limburg van Toneelhuis LFA gaat over alle tegenstellingen en vooroordelen, alle waarheden en onwaarheden, over de schoonheid en het verdriet van de Limburgse mens.

  De voorstelling wordt gespeeld door dialectsprekende amateurspelers uit alle windstreken van Limburg. Dit gelegenheidsgezelschap neemt het publiek mee op een zoektocht naar wat ons verbindt en wat ons onderscheidt. Een voorstelling door Limburgers, over Limburg en voor het Limburgse toneelminnende publiek. Kortom: een theatraal kijkje in de spiegel! Maak dit uitdagende avontuur vanaf eind januari mee in de kleine theaters in Limburg.

  Regie: Marnix Mulder
  Regie-assistentie: Joyce Stultiens
  Spelers: Leon Nelissen, Marlies Harings, Sonja Bouten, Mieke Bartsch-Peeters, Suzanne van Kempen, Hanneke van Horen, Geerte Schmitz, Lizet Scheers, Juul Stokbroekx, Ann Philipsen, Gerda Schattorje, Lizette Egas, Ton Frissen, René Thijssen en,Wilhelmien Knapen

  Voorstellingen
  - 30 en 31 januari: Theater Karroessel Geleen, 20.00 uur
  - 1 februari: Theater Karroessel Geleen, 14.30 uur
  - 6 en 7 februari: Pesthuyspodium Maastricht, 20.00 uur
  - 21 februari: Theater de Garage Venlo, 20.15 uur
  - 6 maart: Theater Landgraaf Landgraaf, 20.00 uur
  - 13 maart: De Bombardon Heythuysen, 20.00 uur

  Voor kaartverkoop kunt u terecht bij de desbetreffende theaters.
   

  Lees meer
 • 17 april 2015 - 26 april 2015 Opéra Comique Maastricht - La Gran Esperanza

  Een Spaanse primeur voor Opéra Comique Maastricht met een nieuw scenario en een veelkleurig muzikaal programma gebaseerd op de Zarzuela, een Spaans operagenre.

  Een grote familie van rondtrekkende artiesten en crew strandt aan de grens. Zij mogen niet verder, omdat er paspoorten niet in orde zijn. Een beambte van Handhaving brengt hen naar de grootste, leegstaande, beschikbare ruimte, waar zij kunnen vertoeven tot de documenten wel in orde zijn. Echter, de regisseur laat de verveling binnen de groep niet toeslaan;  het Spaanse Zarzuela programma, dat zij binnenkort opvoeren, zal geoefend worden!  Er zijn echter nogal wat hobbels te nemen... Een nieuw, hilarisch en romantisch verhaal over wachten, verwachten en in verwachting zijn.

  De oorsprong van de Zarzuela
  In 1627 geeft Philip IV de opdracht tot het bouwen van een jachtpaleis; het Koninklijk Paleis El Pardo in Madrid, tegenwoordig bekend als het Paleis van de Zarzuela. Hier werd namelijk in 1657 de allereerste uitvoering gebracht van een nieuwe komedie “El Laurel de Apolo” van Pedro Calderón de la Barca met muziek van Juan de Hidalgo. Deze komedie staat symbool voor de geboorte van een nieuw musical genre, dat bekend wordt als de Zarzuela, vanwege de vele zarzas oftewel bramen, die in de omgeving groeien.

  Directie: Txemi Etxebarria
  Regie: Tamara Jongerden
  Vormgeving en styling: Eva Jongen
  Solisten: Rauf Berman - Konstantin, Veronika Juhasz - Encarnita, Katarzyna Wilk - Prizzi
  Actrices: Gina Mingels - Angel, beambte bij Handhaving, Irma van Hoof - haar assistent en notulist
  Dans: Martine Haesen, Flamenco

  Data:
  - 17 en 18 april om 20.15 uur
  - 19 april matinée om 14.00 uur
  - 25 april om 20.15 uur
  - 26 april matinée om 14.00 uur
  Locatie: De Bordenhal, Plein 1992 15, 6221 JP Maastricht
  Entree: € 25,-
   

  Lees meer
 • actueel

 • 18 december 2014 20:00 - 22:00 Literaire avond met Philip Huff
  Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis. Hij debuteerde in 2008 met een kort verhaal. 
  Huff publiceerde verhalen in De Gids, Hollands Maandblad en Hollands Diep. Hij maakte zijn romandebuut in 2009 met Dagen van gras, over…
  Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis. Hij debuteerde in 2008 met een kort verhaal. 
  Huff publiceerde verhalen in De Gids, Hollands Maandblad en Hollands Diep. Hij maakte zijn romandebuut in 2009 met Dagen van gras, over een achttienjarige jongen die met moeite herstelt van een psychose. Dagen van gras werd in 2011 verfilmd.  Zijn roman Niemand in de stad verscheen in 2012 en gaat over vriendschap tussen drie leden van een studencorps. 

  In 2013 verscheen de verhalenbundel Goed om hier te zijn en in 2014 is het nieuwe Boek van de doden verschenen, over Felix Post, nog net geen dertig, die de week voor kerst door Amsterdam dwaalt. Het meisje dat hij wil is met een ander. Zijn werk stagneert. Hij ontloopt zijn zus, die net een tweede kind heeft gekregen. Met drank en drugs probeert hij de sluimerende wanhoop te dempen. Tot hij, in het diepst van de nacht, de crisis die zijn leven is onder ogen moet komen.

  Locatie: St. Gerardusplein 1, Bibliotheek Gemert
  Entree: 8,00

  Philip Huff was te zien in Boeken. Kijk hier de uitzending terug.


  Lees meer
 • 19 december 2014 20:30 - 23:00 Hoe overleef ik ... ironie?!
  Een avond over ‘de hedendaagse neiging tot ironie en relativisme’, met medewerking van

  Joost de Vries, Daan Doesborgh en Rutger Lemm.


  ‘Waarom mogen we eigenlijk geen YOLO zeggen, en het écht menen?’

  Roy Donders is onze…
  Een avond over ‘de hedendaagse neiging tot ironie en relativisme’, met medewerking van
  Joost de Vries, Daan Doesborgh en Rutger Lemm.

  ‘Waarom mogen we eigenlijk geen YOLO zeggen, en het écht menen?’
  Roy Donders is onze held, witte sportsokken mogen weer en Heel Holland Bakt is een kijkcijferkanon. We houden wel vol dat we dit soort uitspattingen ‘zo fout vinden dat het weer leuk wordt’; toch plannen we het liefste geen afspraken buiten de deur als Martine Bijl met schort op tv komt. Maar toegeven dat we er écht van genieten? We peinzen er niet over.

  Joost de Vries schreef Vechtmemoires, vol essays over de ironie van nu. De tijd van de Grote Verhalen – waarin het de bedoeling was dat je ergens iets van vond, dat je ergens in geloofde – is voorbij. In plaats daarvan lijkt het ultieme relativisme het hoogste streven te zijn.

  In Hoe overleef ik… Ironie?! bespreken we het schemerduister tussen ironie en oprechtheid. We zitten zo vol van ironie dat het ons soms de neus uitkomt. Maar durven we eigenlijk nog wel oprecht te zijn? Waarom mogen we eigenlijk geen YOLO zeggen, en het écht menen?

  Met o.a. schrijver en journalist Joost De Vries, dichter en schrijver voor Propria Cures Daan Doesborgh en Rutger Lemm, oprichter van Hard//Hoofd. Zijn boek Een grootse mislukking verschijnt in februari bij De Bezige Bij. 

  Locatie: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
  Entree: CJP/student: 7,50   Normaal 10,00

  Lees meer
 • 20 december 2014 - 21 december 2014 120-jarig jubileum Horster Mannenkoor
  In 2014 is het 120 jaar geleden dat het Horster Mannenkoor werd opgericht. Dat wordt gevierd met een groot concert op zowel zaterdag 20 als zondag 21 december. Het koor wordt daarbij muzikaal ondersteund door de Koninklijke Harmonie van Horst…
  In 2014 is het 120 jaar geleden dat het Horster Mannenkoor werd opgericht. Dat wordt gevierd met een groot concert op zowel zaterdag 20 als zondag 21 december. Het koor wordt daarbij muzikaal ondersteund door de Koninklijke Harmonie van Horst en het Meulenveld Kinderkoor. Het belooft beide dagen een groot festijn te worden in de Merthal!

  Dirigent: Tim Schuleis 
  Data en aanvangstijden:
  - 20 december 2014, 19.30 uur 
  - 21 december 2014, 14.00 uur

  Locatie: Mèrthal, Gasthuisstraat 30, 5961 GB Horst 
  Entree: € 25,- 

  Lees meer
 • 20 december 2014 15:30 - 17:00 Kerstmatinee Toonkunstkoor Maastricht
  Tijdens de kerstmatinee van Toonkunstkoor Maastricht kunt u luisteren naar internationale kerstliederen van o.a. Bach, Britten, Gounod en Mendelssohn.

  Dirigent: Rob Meijers 
  Begeleider: Paul Huijts 
  Datum en aanvangstijd: 20 december…
  Tijdens de kerstmatinee van Toonkunstkoor Maastricht kunt u luisteren naar internationale kerstliederen van o.a. Bach, Britten, Gounod en Mendelssohn.

  Dirigent: Rob Meijers 
  Begeleider: Paul Huijts 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 15.30 uur 
  Locatie: Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Maastricht 
  Entree: vrije gave na afloop concert 
  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Mannenkoor Geulklank
  Op 20 december vindt het kerstconcert van Mannenkoor Geulklank plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk in Valkenburg. Op het programma staan internationale kerstliederen van diverse componisten.

  Dirigent: Nic Hermans 
  Begeleider: Levon Leonard …
  Op 20 december vindt het kerstconcert van Mannenkoor Geulklank plaats in de Onze Lieve Vrouwekerk in Valkenburg. Op het programma staan internationale kerstliederen van diverse componisten.

  Dirigent: Nic Hermans 
  Begeleider: Levon Leonard 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Onze Lieve Vrouwekerk, Walramplein, Valkenburg 
  Entree: vrije gave 

  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Venray's Mannenkoor meets Gospel & Soul
  Het eindejaarsconcert 2014 van het Venray's Mannenkoor staat in het teken van gospel en soul. Swingt u mee?

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Schouwburg Venray, Schouwburgplein…
  Het eindejaarsconcert 2014 van het Venray's Mannenkoor staat in het teken van gospel en soul. Swingt u mee?

  Dirigent: Anton Kropivšek 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: Schouwburg Venray, Schouwburgplein 1, 5801 BV Venray 
  Entree: € 25,-

  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Gemengd Koor St. Jozef Vaals
  Op 20 december verzorgt Gemengd Koor St. Jozef Vaals haar Kerstconcert 2014 in De Kopermolen in Vaals. Op het programma staat 'Graduale: Puer Natus Est' van A. Diabelli.

  Dirigent: Renate Rothbauer 
  Begeleider: Ben Fey …
  Op 20 december verzorgt Gemengd Koor St. Jozef Vaals haar Kerstconcert 2014 in De Kopermolen in Vaals. Op het programma staat 'Graduale: Puer Natus Est' van A. Diabelli.

  Dirigent: Renate Rothbauer 
  Begeleider: Ben Fey 
  Datum en aanvangstijd: 20 december 2014, 20.00 uur 
  Locatie: De Kopermolen, Von Clermontplein 11, 6291 AT Vaals 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 20 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Koninklijk Heerlens Mannenkoor St-Pancratius
  Op zaterdag 20 december houdt het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius haar jaarlijkse kerstconcert in de Pancratiuskerk van Heerlen. Op het programma sfeervolle kerstnummers en muziek passend in de kerstsfeer.
  Op zaterdag 20 december houdt het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius haar jaarlijkse kerstconcert in de Pancratiuskerk van Heerlen. Op het programma sfeervolle kerstnummers en muziek passend in de kerstsfeer.

  Helemaal in de kerstsfeer komen tijdens de donkere dagen vóór de Kerst? Dan is een bezoek met het gezin aan zo’n mooi kerstconcert een gouden tip. Na het succesvolle kerstconcert 2013 zal het publiek opnieuw getrakteerd worden op een bijzonder concert, dat een nieuwe Kerst inluidt en de opmaat is naar 2015.

  Ruim 80 zangers, dirigent John Gerits, pianiste Augustine Boshouwers en koperensemble Cupros brengen op die avond bekende en minder bekende, maar vooral sfeervolle kerstwerken en werken die in de kerstsfeer passen. 

  Met dit concert sluit het koor zijn muzikale jaar 2014 af. Een jaar met succesvolle optredens, zoals in de Krönungssaal van het Rathaus in Aken, het Florence Nightingale Concert met Jan Vayne en onlangs het jubileumsconcert van Harmonie TOG uit Welten. Kortom: dé ideale gelegenheid om alvast in de kerstsfeer te komen en even weg te zijn van de hectiek van alledag.

  Datum: 20 december
  Tijd: 20.00 uur
  Locatie: Pancratiuskerk, Heerlen
  Entree: vrije gave

  Wilt u verzekerd zijn van een plaats, mail dan naar secretaris@pancratiuskoor.nl of bel 045 511 36 82.

  Lees meer
 • 21 december 2014 14:30 - 16:00 Limburgse Kerst met Studium Chorale
  Beleef een Limburgse Kerst met Studium Chorale en philharmonie zuidnederland!

  Dirigent: Hans Leenders 
  Begeleider: Philharmonie Zuid Nederland 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Theater aan het Vrijthof,…

  Beleef een Limburgse Kerst met Studium Chorale en philharmonie zuidnederland!

  Dirigent: Hans Leenders 
  Begeleider: Philharmonie Zuid Nederland 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 14.30 uur 
  Locatie: Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47, 6211 LE Maastricht
  Entree: € 33,- 

  Programma
  Kerstcantate Hodie, Hans Leenders (solist Robert Brouwer)
  - L'adieu des bergers, Hector Berlioz
  - Two Irish Cristmas carols, Frank Ferko
  - The very best time of the year, John Rutter
   

  Lees meer
 • 21 december 2014 20:00 - 21:30 Kerstconcert Mannenkoor Beeker Liedertafel
  Tijdens het kerstconcert van Mannenkoor Beeker Liedertafel brengt het koor een gevarieerd programma met internationale kerstliederen van diverse componisten ten gehore. Met medewerking van o.a. kinderkoor DievanOss uit Schimmert en de Hofkapel…
  Tijdens het kerstconcert van Mannenkoor Beeker Liedertafel brengt het koor een gevarieerd programma met internationale kerstliederen van diverse componisten ten gehore. Met medewerking van o.a. kinderkoor DievanOss uit Schimmert en de Hofkapel uit Beek. 

  Dirigent: Dion Ritten 
  Datum en aanvangstijd: 21 december 2014, 20. 00 uur
  Locatie: Asta Cultuurcentrum, Markt 6a, 6191 JG Beek 
  Entree: € 6,- 

  Lees meer
 • 26 december 2014 09:30 - 11:00 Kerst-Inn Zangvereniging Maas- en Neergalm
  In de ochtend van 26 december, 2e Kerstdag, bent u van harte welkom bij de Kerst-Inn van Zangvereniging Maas- en Neergalm.

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg …
  In de ochtend van 26 december, 2e Kerstdag, bent u van harte welkom bij de Kerst-Inn van Zangvereniging Maas- en Neergalm.

  Dirigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Solist: Ellen Valkenburg 
  Datum en aanvangstijd: 26 december 2014, 09.30 uur 
  Locatie: RK Parochie St. Martinus, Kerkplein 4, 6086 BK Neer 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 27 december 2014 00:00 - 00:00 Promsconcert Veldense Fanfare en Pearl Jozefzoon
  De kaartverkoop voor het groots Promsconcert dat Fanfare Velden organiseert op 27 december gaat zondag 9 november van start bij 'Het Wapen van Velden'. De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt op als blikvanger bij dit Promsconcert,…

  De kaartverkoop voor het groots Promsconcert dat Fanfare Velden organiseert op 27 december gaat zondag 9 november van start bij 'Het Wapen van Velden'. De landelijk bekende zangeres Pearl Jozefzoon treedt op als blikvanger bij dit Promsconcert, genaamd 'Celebration! 150 jaar Fanfare Velden'.  Blaasmuziek, percussie, zang en dans staan dan centraal.

  Naast Pearl Jozefzoon is de fanfare er ook in geslaagd om regionaal bekende artiesten en groepen naar het dorp te halen. Denk hierbij aan Eva Wijnen (Melderslo - bekend van The Voice Kids), Auke Classens (Oirlo), Roy Verbeek (Arcen), Stichting Musical Stella Duce (Venlo), Marissa Verhaegh, Marcel Verdellen, de 'Theele-Kids', dancestudio Dorris Titulaer, Dansschool Liselotte Gijsen en een groot koor samen met Vocaal ensemble Quint (Venlo).

  Afsluiting 150-jarig jubileum
  De fanfare sluit haar bijzondere jubileumjaar hiermee op een unieke manier af en rekent in totaal op vele honderden toeschouwers, die er met z'n allen een groot feest van maken met al het entertainment en gave show die bij een Promsconcert horen. Naast vele staanplaatsen zijn er ook zitplaatsen om dit spektakel mee te vieren.
   
  Voorverkoop
  De voorverkoop start zondag 9 november om 11.00 uur bij 'Het Wapen van Velden' (Rijksweg 101 in Velden). Aanvang 'Celebration!' 27 december om 20.00 uur.

  Entree: staanplaats € 20,- / zitplaats € 25,- (incl. garderobe).
   
  Pearl Jozefzoon
  Pearl Jozefzoon speelt vanaf september de hoofdrol in musical Dreamgirls in de grootste regiotheaters van Nederland. In 2011 werd ze vooral bekend als finalist van The Voice of Holland. Ze won ‘Van Popster Tot Operaster’ en zong in het televisieprogramma Mattheüs Masterclass. In 2012 veroverde ze de tweede plek op het Nationaal Songfestival. En in oktober 2011 stond Pearl op het podium als speciale gast van Nick & Simon bij Symphonica in Rosso in een uitverkocht GelreDome. Pop, klassiek, verschillende genres en stijlen gaan bij haar hand in hand. Dat blijkt uit een interview dat muziekblad Klankwijzer onlangs hield met Pearl Jozefzoon. Zingen met begeleiding van een orkest is haar helemaal op het lijf geschreven. Met begeleiding van een blaasorkest voelt ze zich in haar element. “Spelen met een orkest vind ik echt gaaf. Het geluid van een orkest is groot en overweldigend. Heerlijk. Het neemt me mee”, verklaart de zangeres. “Een optreden met een fanfare, harmonie, of brassband is een grote mix. Het kan gaan van een klassieke aria tot een swingend nummer. Ik hou van verschillende muziekstijlen. Dat kan ik allemaal ten gehore brengen met de rijke begeleiding van een orkest”, vertelt ze in Klankwijzer. Bij het Promsconcert in Velden zal Pearl Jozefzoon naast meerdere nummers met de fanfare ook samen met de Veldense drumband een uniek optreden verzorgen. In totaal met zo’n 20 slagwerkers. Hoe bijzonder is dat?
   
  Nieuwe locatie ‘De Vilgaard’
  De gloednieuwe sporthal van Brede Maatschappelijke Voorziening ‘de Vilgaard’ is gekozen als concertlocatie en wordt omgetoverd tot een professionele muziektempel. Dit is de allereerste grote activiteit die plaatsvindt in 'de Vilgaard'. De officiële opening moet op dit moment nog plaatsvinden.
   

  Lees meer
 • 27 december 2014 10:00 - 19:00eigen project LOVA Laat Zien - Films van Limburgse amateurfilmers te zien op regionale omroep L1
  Na de culinaire hoogstandjes en alcoholische beproevingen van Kerstmis, hebben de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA), L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg op zaterdag 27 december a.s. nog een luchtig filmtoetje voor u op…
  Na de culinaire hoogstandjes en alcoholische beproevingen van Kerstmis, hebben de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA), L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg op zaterdag 27 december a.s. nog een luchtig filmtoetje voor u op het menu staan: LOVA Laat Zien. Een dagvullend programma (10.00-19.00 uur) op L1 TV met 20 films van amateurfilmers uit Nederlands- en Belgisch-Limburg. Voorafgaand aan LOVA Laat Zien, op maandag 22 december (17.55, 20.55 en 22.55 uur), wordt in het L1 programma AvondGasten aandacht
  besteed aan het thema ‘amateurfilm in Limburg’ en wordt met een aantal filmers vooruitgeblikt op de LOVA Laat Zien uitzending van 27 december.

  Limburg kent 14 filmclubs die zijn aangesloten bij de LOVA, de organisatie die zich inzet voor amateurfilmers in Limburg. Jaarlijks produceren de filmers individueel en/of collectief zo’n 80 reportages, documentaires en speelfilms. Deze films worden vertoond op amateurfilmfestivals in binnen- en buitenland. Een aantal films verdient een groter publiek. De LOVA en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren daarom jaarlijks een aantal films voor LOVA Laat Zien, een programma op L1 TV dat geheel in het teken staat van amateurfilms van Limburgse makelij.

  Zaterdag 27 december a.s. worden 20 films getoond in LOVA Laat Zien. Het betreft speelfilms die ontroeren, films die een lach op je gezicht toveren en films met een maatschappelijke boodschap. Zo tonen we onder meer de speelfilm Het is toch goed nu van Jef Caelen. Een film over troost en verwerking. Caelen won met deze film de Limburgse Filmprijs tijdens de Limburgse Filmdagen 2014. Ook de speelfilm Slow Motion Crash van de Belgische filmer Carine Schoofs wordt uitgezonden. Een film met een maatschappelijke boodschap. Het verhaal gaat over een tiener die verslaafd is, langzaam aftakelt en vervreemd raakt van zijn familie en directe omgeving. Ook de film Munt van Peter Brouwers wordt uitgezonden. Een prachtige suspense film over aarzelen en het lot de tijd geven om besluiten te nemen. De makers van deze drie films, de jonge en talentvolle filmer Laura Huygen en Patricia Peters (consulent film & fotografie bij het Huis voor de Kunsten Limburg) zijn op maandag 22 december a.s. (om 17.55, 20.55 en 22.55 uur) te gast bij AvondGasten op L1 TV. In het programma praten zij onder meer over de totstandkoming van hun films en het thema ‘amateurfilm’.

  Klik hier voor meer informatie over LOVA Laat Zien en het uitzendschema van zaterdag 27 december.
 • 27 december 2014 20:00 - 21:30 Sylvesterconcert Fanfare St. Caecilia Guttecoven en Suzan Seegers
  Zaterdag 27 december organiseert Fanfare St. Caecilia in Guttecoven een Sylvesterconcert. Speciale gast dit jaar is niemand minder dan Suzan Seegers. Suzan, bekend geworden in de talentenjacht 'Op zoek naar Evita', heeft zich ontwikkeld tot…
  Zaterdag 27 december organiseert Fanfare St. Caecilia in Guttecoven een Sylvesterconcert. Speciale gast dit jaar is niemand minder dan Suzan Seegers. Suzan, bekend geworden in de talentenjacht 'Op zoek naar Evita', heeft zich ontwikkeld tot een zangeres van allure. Ze heeft tal van musicals op haar naam staan en toert nu al twee theaterseizoenen door het hele land met haar show 'Suus zingt Toon'. In deze show zingt ze enkel liedjes van Toon Hermans; bekende, maar ook onbekende liedjes.

  Tijdens het Sylvesterconcert in Guttecoven zal ze enkele liedjes van Toon zingen en daarnaast ook uit een heel ander muzikaal vaatje tappen. Ze wordt begeleid door Fanfare St. Caecilia onder leiding van Martijn Pepels. Ook Vocal Group Hidden Voices, onder leiding van Jos Helgers, is deze avond van de partij en zal - behalve Suzan ondersteunen - enkele mooie songs ten gehore brengen. Kortom, een zeer gevarieerd programma met voor elk wat wils en met Suzan Seegers als hoofdact een concertavond die u niet mag missen.

  Aanvang: 20.00 uur
  Locatie: Sporthal van basisschool De Leeuwerik, Einighausen

  Ga voor meer informatie en om kaarten te reserveren naar www.caeciliaguttecoven.nl.
 • 28 december 2014 13:00 - 17:00eigen project Prinses zoekt Prins - Sprookjeswinterwandeling voor de allerkleinsten in binnenstad Sittard
  Lang, heel lang geleden was er eens een prinses die op zoek ging naar een prins. Niet zomaar een prins, maar de mooiste prins van het koninkrijk. Het werd een spannende en bizarre zoektocht door een winters landschap. Gelukkig kreeg de prinses…
  Lang, heel lang geleden was er eens een prinses die op zoek ging naar een prins. Niet zomaar een prins, maar de mooiste prins van het koninkrijk. Het werd een spannende en bizarre zoektocht door een winters landschap. Gelukkig kreeg de prinses hulp en gezelschap van lakeien, muzikanten en een groep kinderen. Onderweg maakten ze van alles mee en kwamen ze allerlei sprookjesfiguren tegen. Slaagde de prinses erin om een prins te vinden? Op zondag 28 december a.s. zullen we het weten. In het kader van Wèntjerdruim Sittard organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg de sprookjeswinterwandeling Prinses zoekt Prins. In het kader van deze wandelingkrijgt de Ursulinentuin in Sittard een koninklijk tintje.De prinses die daar ontwaakt gaat onder begeleiding van lakeien, muzikanten en 50 kinderen t/m 8 jaar op zoek naar een prins. Wat volgt is een bizarre sprookjeswinterwandeling langs bijzondere plekken in de binnenstad van Sittard waar sprookjes als Roodkapje, Doornroosje, Hans en Grietje en Sneeuwwitje tot leven komen in de vorm van kleine theaterstukjes.
   
  De sprookjeswinterwandeling Prinses zoekt Prins is een uniek project van het Huis voor de Kunsten Limburg waarbij leegstaande winkelpanden en etalages in binnensteden als decor dienen voor eigentijdse uitvoeringen van welbekende sprookjes. Een prinses leidt 50 kinderen tijdens haar zoektocht naar een prins langs de etalages. Roodkapje, Hans en Grietje, Doornroosje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, een lelijke kikker en natuurlijk een knappe prins… Ze komen allemaal voorbij tijdens de winterse wandeling. Indien het  sprookje goed afloopt en de prinses haar prins vindt, dan is er na afloop van de wandeling een groots feest in de Ursulinentuin in Sittard.
   
  Prinses zoekt Prinsis bedoeld voor kinderen t/m 8 jaar. Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht en kan (alleen) via het inschrijfformulier op deze pagina. Er worden op 28 december a.s. in totaal drie wandelingen georganiseerd (13.00-13.45, 14.30-15.15 en 16.00-16.45 uur) die starten in de Ursulinentuin in Sittard. Het aantal kinderen dat telkens kan deelnemen aan
   
   
  een wandeling is beperkt (max. 50), dus wees er snel bij. Op de website  vindt u meer informatie over Prinses zoekt Prins en een impressie van de sprookjeswandelingen die eerder in Roermond en Kerkrade plaatsvonden.  
 • 28 december 2014 15:00 - 17:00 Dikketruienpoëzie
  Op zondagmiddag 28 december vindt in Het Werkgebouw de eerste editie van Dikketruienpoëzie plaats; een middag vol poëzie met een muzikaal intermezzo. Bekende en nog bekendere Limburgse dichters komen bijeen op Tapijnkazerne. Aldaar wordt gezelligheid…
  Op zondagmiddag 28 december vindt in Het Werkgebouw de eerste editie van Dikketruienpoëzie plaats; een middag vol poëzie met een muzikaal intermezzo. Bekende en nog bekendere Limburgse dichters komen bijeen op Tapijnkazerne. Aldaar wordt gezelligheid gecreëerd door de warme klanken van de poëzie van John Bovendeert, Michelle Bracke, Ginny-Leen Manders, Anita Seo-Dornbach en Merlijn Huntjens.

  Locatie: Het Werkgebouw, Tapijnkazerne 24, Maastricht
  Entree: gratis Lees meer
 • 28 december 2014 16:00 - 17:00 Kerstconcert Choir of Angels - Orgelkring Kerkrade
  Op 28 december vindt het traditionele Kerstconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade plaats, dit jaar met Jo Louppen op orgel en in samenwerking met Vocaal Ensemble Kerkrade o.l.v. Louise Deal. Met orgelwerken van Bach, Händel en D'Aquin…
  Op 28 december vindt het traditionele Kerstconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade plaats, dit jaar met Jo Louppen op orgel en in samenwerking met Vocaal Ensemble Kerkrade o.l.v. Louise Deal. Met orgelwerken van Bach, Händel en D'Aquin en koorwerken van o.a. Sköld, Tavener en Badings.

  Datum: 28 december
  Tijd: 16.00 uur
  Locatie: St. Lambertuskerk, Kerkplein 8, 6461 EG Kerkrade
  Entree: € 5,-

  Lees meer
 • 28 december 2014 20:00 - 21:30 Sylvesterconcert Harmonie De Drie Horens ´70 jaar vrijheid´
  Zeventig jaar geleden, op 16 november 1944, werd Horn bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sinds die tijd leeft Nederland in vrijheid; we kunnen gaan en staan waar we willen en zeggen waar we voor staan. Dat vrijheid…
  Zeventig jaar geleden, op 16 november 1944, werd Horn bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sinds die tijd leeft Nederland in vrijheid; we kunnen gaan en staan waar we willen en zeggen waar we voor staan. Dat vrijheid echter niet overal vanzelfsprekend is vernemen we dagelijks in het nieuws.

  Tijdens het traditionele Sylvesterconcert op zondag 28 december viert Harmonie De Drie Horens uit Horn dat we 70 jaar in vrijheid leven. In samenwerking met Heemkundevereniging Horn worden beelden en muziek samengebracht uit de periode van de bevrijding. Traditionele Schotse muziek wordt afgewisseld met Amerikaanse bigband klanken uit die tijd.

  Maar ook recentere vrijheidsstrijders komen in het programma aan bod. ´A movement for Rosa´ is bijvoorbeeld een muzikaal eerbetoon aan Rosa Parks die in 1955 in de VS werd gearresteerd nadat ze in een bus weigerde haar plaats af te staan aan een blanke medereiziger. Door haar optreden en de vrijspraak die volgde werd zij een symbool in de strijd tegen rassendiscriminatie.

  Datum: 28 december
  Aanvang: 20,00 uur
  Locatie: MFC De Postkoets, Horn
  Entree: € 5,-

  Lees meer
 • 03 januari 2015 09:30 - 10:30 H. Mis jaarlijkse bedevaart Landgraaf-Wittem
  Op 3 januari om 9.30 uur verzorgt Koor Musica Vincit de H. Mis in de Kloosterkerk te Wittem ter gelegenheid van de de jaarlijkse bedevaart van Landgraaf naar Wittem.

  Lees meer
 • 04 januari 2015 00:00 - 00:00 Champagneconcert Koninklijk Roermonds Mannenkoor
  Op zondag 4 januari verzorgt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond een feestelijk Champagneconcert. In de grote Theaterzaal dit keer, omdat de Salle de Fête vorig jaar te klein bleek om alle bezoekers…
  Op zondag 4 januari verzorgt het Koninklijk Roermonds Mannenkoor in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond een feestelijk Champagneconcert. In de grote Theaterzaal dit keer, omdat de Salle de Fête vorig jaar te klein bleek om alle bezoekers te ontvangen.

  Afwisselend treden op: het KRM (met solisten), het salonorkest Wiener Soirée (met solisten) en de tenor Ben Heijnen. Het koor zingt liederen uit opera’s van Verdi, evergreens, folksong en melodieën uit musicals, films en operettes. Het salonorkest en de tenor laten bekende stukken uit het licht-klassieke genre horen. Ben Heijnen zingt ook zonder orkest en wordt dan begeleid op piano. Ook twee KRM’ers treden als solist op: Frans Steeghs met Franse chansons en Gerard van de Garde met een ‘Jiddische’ act. Een kleine groep KRM’ers gaat zich te buiten aan Musikantenprügelei. De sambaband  Banda Topa Tinga zorgt voor een flitsende finale. Het concert staat onder leiding van Hennie Ramaekers, dirigent van het KRM.

  Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor is opgericht in 1880, en telt 75 zingende leden. Het koor manifesteert zich met een veelzijdig repertoire: waaronder operakoren, filmmuziek, musicals en volksliederen.

  Dirigent: Hennie Ramaekers
  Solisten: Ben Heijnen (tenor) en koor- en orkestsolisten
  Datum en aanvangstijd: zondag 4 januari 2015, 15.00 uur
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, 6041 JA Roermond
  Entree: € 15 (incl. garderobe en een glas ‘champagne’ in de pauze)

  Kaarten zijn verkrijgbaar bij ‘De Poppendokter’ op het Munsterplein of via www.roermonds-mannenkoor.nl, bij de VVV Roermond of aan de zaal.

  Lees meer
 • 08 januari 2015 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - Afrikaner auteurs en de literaire verwerking van het apartheidsverleden door Petra Quadvlieg
  Hoe verwerkten Afrikaner auteurs (Zuid-Afrikaanse auteurs die in het Afrikaans schrijven) de apartheid in hun romans? Elke schrijver gaat anders om met het apartheidsverleden. Petra Quadvlieg zal ingaan op het werk van Marlene van Niekerk, Riana…
  Hoe verwerkten Afrikaner auteurs (Zuid-Afrikaanse auteurs die in het Afrikaans schrijven) de apartheid in hun romans? Elke schrijver gaat anders om met het apartheidsverleden. Petra Quadvlieg zal ingaan op het werk van Marlene van Niekerk, Riana Scheepers en Mark Behr. En misschien komt J.M. Coetzee ook nog wel even om de hoek kijken. Marlene van Niekerk schreef de roman Triomf, die veel stof deed opwaaien in de Afrikaner gemeenschap, Riana Scheepers werd bekend vanwege haar sensuele verhalen in Die ding in die vuur waarin ook de Zoeloecultuur een rol speelt en Mark Behr wekte beroering met zijn boek De geur van appels én zijn bekentenis dat hij tijdens de apartheid als dubbelspion door het leven ging.

  Petra Quadvlieg (1963) is neerlandica, journalist en docent. Ze werkte van 1997 tot 2012 als correspondent, eerst in Johannesburg en Kaapstad en vervolgens in Shanghai. Ze schreef twee non-fictie boeken: In Shanghai; persoonlijke verhalen uit een metropool (2009) en Fanie en Rose; een Zuid-Afrikaanse vertelling (2010). Sinds de zomer van 2012 woont en werkt ze in Maastricht.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).

  Lees meer
 • 11 januari 2015 14:00 - 17:00 De Blauwe Muze - over literatuur en dramaseries
  Gelaagde verhaallijnen in 'The Sopranos' of een prachtig neergezet tijdsbeeld in 'Mad Men'. Goede verhalen vind je allang niet meer alleen in boeken. In Het Literatuurhuis staat tijdens de Nieuwjaarsduik deze relatie tussen literatuur en dramaseries…

  Gelaagde verhaallijnen in 'The Sopranos' of een prachtig neergezet tijdsbeeld in 'Mad Men'. Goede verhalen vind je allang niet meer alleen in boeken. In Het Literatuurhuis staat tijdens de Nieuwjaarsduik deze relatie tussen literatuur en dramaseries centraal. In meerdere minicolleges vertellen kenners, liefhebbers en schrijvers over de literaire kracht van hedendaagse tv-series.

  MANON UPHOFF schreef het essay De Blauwe Muze. Hierin onderzocht ze hoe het verhaal aan verandering onderhevig is en zet uiteen waarom de beste literatuur tegenwoordig op tv te zien is.

  THOMAS HEERMA VAN VOSS vertelt over Twin Peaks.

  NINA POLAK vertelt over The Sopranos.

  Locatie: Het Literatuurhuis, Oudegracht 237 Utrecht
  Entree: gratis
   

  Lees meer
 • 11 januari 2015 14:30 - 15:30samenwerkings project VSB Poëzieprijs 2015 in Maastricht
  - Met de genomineerden Sasja Janssen en Piet Gerbrandy

  - Het nieuwjaarsgedicht van Kreek Daey Ouwens 

  - Stadsdichters en –rappers Maastricht en nog veel meer 

  - Presentatie: Léon Verdonschot

  in Centre Céramique op 11 januari, 14.30…
  - Met de genomineerden Sasja Janssen en Piet Gerbrandy
  - Het nieuwjaarsgedicht van Kreek Daey Ouwens 
  - Stadsdichters en –rappers Maastricht en nog veel meer 
  - Presentatie: Léon Verdonschot
  in Centre Céramique op 11 januari, 14.30 uur 
   
  Een programma van Poetry International, Centre Céramique, Letterkundig Centrum Limburg en VSBfonds.

  De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie. Ieder jaar bekroont een vakjury de beste dichtbundel van het jaar met een geldbedrag van 25.000 euro. 107 bundels deden er dit jaar mee, vijf dichters maken nog kans op de VSB Poëzieprijs 2015. In aanloop naar de even feestelijke als spannende uitreiking op 28 januari in Kunsthal Rotterdam presenteert Poetry International een optreden met de genomineerde dichters Sasja Janssen en Piet Gerbrandy in Centre Céramique in Maastricht. 
   
  De in Venlo geboren dichteres Sasja Janssen maakt als een van de vijf genomineerden kans op de VSB Poëzieprijs 2015. Zij ontving haar nominatie voor haar uitdagende en beklijvende bundel ‘Ik trek mijn species aan’. Piet Gerbrandy ontving zijn nominatie voor de bundel ‘Vlinderslag’, volgens de jury ‘een feest door de humor en het vernuft van de dichter’. Janssen en Gerbrandy lezen deze middag uit hun genomineerde bundels en gaan in gesprek met host Léon Verdonschot, bekend van zijn kunst- en cultuurpublicaties in de Groene Amsterdammer en zijn verrassende, diepgaande live interviews met schrijvers en dichters. 
   
  Dichteres Kreek Daey Ouwens werd in 2011 genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Vers in 2015 leest zij het Nieuwjaarsgedicht dat zij schreef in opdracht van het Letterkundig Centrum Limburg. Het nieuwjaarsgedicht is als elk jaar ook nu weer als prachtige ansichtkaart, vormgegeven door Piet Gerards Ontwerpers, te vinden in vele Limburgse bibliotheken en boekhandels. De Maastrichtse stadsdichters en –rappers presenteren hun meest recente werk tijdens een flitsend live optreden en zetten hun tanden in een gedicht van Sasja Janssen. Studenten van het Conservatorium brengen speciaal voor deze middag gecomponeerde jazz ten gehore. Ludiek element is de No Smoking-automaat van Literair Station Venlo, waarin je in plaats van pakjes peuken zorgvuldige gekozen poëziepareltjes vindt. De bundels van de optredende dichters zijn te koop in de boekenstand van boekhandel De Tribune en poëzietijdschrift ‘Ochtendlicht’ is verkrijgbaar bij Azul Press. De dichters zullen hun werk bovendien op verzoek signeren. 
   
  Tickets (5 euro / 4 euro voor bibliotheekleden en studenten): balie Centre Céramique en klantenservice@maastricht.nl
  Meer info VSB Poëzieprijs 2015: www.vsbpoezieprijs.nl

  Lees meer
 • 11 januari 2015 14:30 - 16:00 Nieuwjaarsconcert in Mheer vol verrassingen
  Op zondag 11 januari zal de Koninklijke Harmonie St. Cecilia het jaar 2015 openen met het traditionele Nieuwjaarsconcert. De organisatie is er bij de 32e uitgave van dit concert in geslaagd bijzondere gasten aan te trekken.…
  Op zondag 11 januari zal de Koninklijke Harmonie St. Cecilia het jaar 2015 openen met het traditionele Nieuwjaarsconcert. De organisatie is er bij de 32e uitgave van dit concert in geslaagd bijzondere gasten aan te trekken.

  Zo geven acte de presence:
  - Jos Dobbelstein, “enne jong van Mhaer”, virtuoos op saxofoon en jarenlang musicerend in militaire orkesten;
  - André Klenes Quartet uit Luik, een professioneel jazz combo waarmee na het concert van 12 oktober jl. tijdens het Jeker Jazz Festival Maastricht een bijzondere band is ontstaan;
  - Vrouwenkwintet JUNO o.l.v. Edith Rutten, bestaande uit vijf vriendinnen, die elkaar in 2005 hebben leren kennen op het Conservatorium in Maastricht, waar ze samen de opleiding Schoolmuziek hebben gevolgd. Ze zingen a capella of onder (eigen) begeleiding meerstemmige liederen in diverse muziekstijlen.

  Daarnaast is deelname verzekerd van de drumband o.l.v. instructeur Jan Volders. En natuurlijk is er een hoofdrol weggelegd voor het harmonie-orkest o.l.v. Fried Dobbelstein. Het wordt een middag vol muzikale verrassingen.

  Aanvang: 14.30 uur (zaal open 14.00 uur)
  Locatie: Harmoniezaal
  Entree: € 12,50 (incl. champagne en wafel in de pauze) / jongeren tot 18 jaar € 7,50

  Entreekaartjes zijn te verkrijgen via leden van de harmonie, 043 457 13 69 en harmoniemheer@hotmail.com.

  Lees meer
 • 11 januari 2015 15:30 - 17:30 Nieuwjaarsconcert Sobornost & Mandolinevereniging Sorriento
  Slavisch-Byzantijns Koor Sobornost opent het seizoen 2015 met het traditionele en altijd drukbezochte Nieuwjaarsconcert op 11 januari in de St. Remigiuskerk in Simpelveld. De bekende Mandolinevereniging

  Sorriento verleent medewerking. Sobornost…
  Slavisch-Byzantijns Koor Sobornost opent het seizoen 2015 met het traditionele en altijd drukbezochte Nieuwjaarsconcert op 11 januari in de St. Remigiuskerk in Simpelveld. De bekende Mandolinevereniging
  Sorriento verleent medewerking. Sobornost heeft een klinkende naam en een grote schare supporters verworven
  met de wijze waarop het exclusieve repertoire wordt uitgevoerd, zowel de kerkelijke als de wereldlijke werken. In Wiel Bonten heeft het koor een bekwaam en bezield leider. Sorriento zal in zijn repertoire vooral een nostalgische blik terug werpen op het kerstfeest 2014.

  Tijd: 15.30-17.30 uur
  Locatie: St. Remigiuskerk, Kerkstraat, Simpelveld
  Entree: voorverkoop € 8,- / kassa € 10,-
  Kaartverkoop: 045 544 18 92 / jo.didden@wxs.nl
  Lees meer
 • 14 januari 2015 20:00 - 22:00 Halve Finales NK Poetry Slam 2015
  Alle regionale slamkapioenen voeren op woensdag 14 januari een poëtische strijd met als inzet 8 tickets naar de finale van het NK Poetry Slam op 30 januari 2015 tijdens de landelijke Poëzieweek. Met metaforen, beelden, taalspel en bovenal…

  Alle regionale slamkapioenen voeren op woensdag 14 januari een poëtische strijd met als inzet 8 tickets naar de finale van het NK Poetry Slam op 30 januari 2015 tijdens de landelijke Poëzieweek. Met metaforen, beelden, taalspel en bovenal hun uitzonderlijke voordrachtskunst moeten ze jou en de jury ervan overtuigen dat ze tot de beste poëzieperformers van Nederland behoren. Stem mee en bepaal zelf wie je in de finale in TivoliVredenburg terug wilt zien!

  De twee halve finales vinden gelijktijdig plaats in Theatercafé De Bastaard (Jansveld 17) en Café Hofman (Janskerkhof 17a), Utrecht. 

  De volgende halve finalisten zijn al bekend:

  Sanne Bartfai (Haagse Scholenslam, Den Haag)
  Sannemaj Betten (U-slam, Utrecht)
  Loren Brouwers (Dicht-Slam-Rap, Boxtel)
  Maarten Buser (Bellum Poetica, Utrecht)
  Coen Cornelis (NoorderZlam, Groningen)
  Max Greyson ( Poetry Slam Maastricht)
  Jonathan Griffioen (Festina Lente, Amsterdam)
  Jelmer van Lenteren (U-slam, Utrecht)
  Nathalie van Meurs (Incubate Slam, Tilburg)
  Marieke Rijneveld (Festina Lente, Amsterdam)
  Marloes Robijn (Poetry Slam Leeuwarden)
  Daan Zeijen (Verzet de Zinnen, Delft)

  De laatste deelnemers aan de halve finales, juryleden én de loting met wie waar optreedt worden binnenkort bekend!

  Entree: gratis
  Lees meer
 • 18 januari 2015 14:30 - 16:00 Verrassende optredens in Torna | Cultura-café
  Torna | Cultura verwelkomt zondag 18 januari in café-restaurant Aod Thoear muzikale en literaire gasten die sprankelende optredens verzorgen.

  Ger Bertholet - terug van weggeweest
  Het werk dat Ger Bertholet (alias G. Rapaille en Zjèr Bataille)…
  Torna | Cultura verwelkomt zondag 18 januari in café-restaurant Aod Thoear muzikale en literaire gasten die sprankelende optredens verzorgen.

  Ger Bertholet - terug van weggeweest
  Het werk dat Ger Bertholet (alias G. Rapaille en Zjèr Bataille) momenteel onder handen heeft, komt onder bijzondere omstandigheden tot stand. In december 2011 kreeg hij een tia, die de linkerkant van zijn lichaam lam legde. Sindsdien revalideert hij. Hij is nu weer zoverre hersteld dat hij uitziet naar een hernieuwde kennismaking met zijn publiek. Uit, zoals hij het noemt, ‘een alledaags herseninfarct’ put hij inspiratie voor een nieuw programma. Even gepassioneerd, betrokken en authentiek als voorheen gaat hij de strijd aan met wat de menselijke waardigheid en vrijheid bedreigt. Bij Torna | Cultura maakt hij zijn comeback op het podium, op accordeon begeleid door Rogér Moréno. Moréno oogstte veel waardering voor zijn compositie ‘Requiem voor Auschwitz’. Als Sinti liet hij zich voor dit werk inspireren door de lotgevallen van zijn familie en volk.

  Basic Roots - een nieuwe naam, een nieuw concept en nieuwe muziek
  Basic Roots brengt jazzy getinte popmuziek in een eigentijdse stijlvolle jas. De groep wordt gevormd door Nishanti (zang), Jos (bas- & akoestisch gitaar) en Jeremy (elektrische gitaar): een stem waar je niet om heen kunt, muziek met gevoel: warm en puur. Als muzikanten nemen ze deel aan de projecten 'Leonard Cohen geit plat'  en The Dogparade. Ook loopt er een project i.s.m. Gerard Sars. De band speelt samen met kerkorganist Sars concerten in kapellen en kerken. Basic Roots rijgt een muzikale draad door het Torna | Cultura-café.

  Jo Wijnen - Op goed geluk
  In  het Torna | Cultura-café presenteert Jo Wijnen zijn nieuwste boek Op goed geluk. Hierin zijn 183 stukjes opgenomen die hij voor dagblad De Gelderlander schreef. "Hij slaat daarin een mild sceptische toon aan over de wonderen van de moderne tijd zoals de blijvende gezondheid, de eeuwige jeugd en de kans op het nooit aflatende geluk". Hij gaat in tegen modieuze prietpraat en hypes die vaak niet meer zijn dan opgewarmde oude koek. Gastvrouw Yvonne de Vries spreekt met de auteur. Na afloop is het boek te koop en wordt het desgewenst door de schrijver gesigneerd.

  Gaby Sadowski - een boek met muziek en acteurs
  Met haar debuutroman Herkenning vermengt de schrijfster Gaby Sadowski de nostalgie van het traditionele boek met de modernste communicatiemiddelen. Herkenning is een boek met muziek en acteurs. Het begon als een gewoon boek, maar de lezer krijgt er facebookpagina’s, eigen blogs, twitter, filmpjes en extra geheimen bij. Herkenning neemt de lezer mee in de levens van de hoofdrolspelers, niet alleen door als lezer het boek te lezen, maar ook door vrienden te worden op Facebook. Ook kun je de hoofdpersonen volgen op Twitter en hun blogs. Het boek krijgt nog meer verdieping door een eigen soundtrack te downloaden. Gaby Sadowski die in Ittervoort woont, vertelt in het Torna | Cultura-café over dit hybride boek.

  Har Sniekers - stadsdichter in de streektaal
  De stadsdichter van Thorn leest voor uit actueel eigen ‘Thoears’ dichtwerk. 

  Aanvang: 14.30 uur
  Entree: € 5,-

  Lees meer
 • 18 januari 2015 20:15 - 22:15 Muzikaal verteltheater 'Lieflafjes'
  Op zondag 18 januari 2015 vindt in theater de Garage te Venlo een muzikaal verteltheater plaats voor volwassenen, met Bea de Groote als verteller en Simone van Glabbeek op viool en altviool. Lieflafjes is hun eerste gezamenlijke productie.…
  Op zondag 18 januari 2015 vindt in theater de Garage te Venlo een muzikaal verteltheater plaats voor volwassenen, met Bea de Groote als verteller en Simone van Glabbeek op viool en altviool. Lieflafjes is hun eerste gezamenlijke productie.

  Er zijn verhalen over een droomprins, appelgebak, lieflafjes en een fluitjesboom. In elk verhaal speelt de liefde een hoofdrol: ze is onbereikbaar of grenzeloos, vernietigend of verheffend, ontroerend, verbijsterend, speels, erotisch of slapend. Liefde wordt in deze voorstelling verklankt met humor, wijsheid en veel plezier, in taal en muzikale improvisaties op viool en altviool.

  Bea de Groote is een van de allergrootsten in de Nederlandse wereld van vertellers. Zij studeerde Voordracht in België en Theater aan de Toneelacademie Maastricht.

  Simone van Glabbeek studeerde Viool aan het Maastricht conservatorium en Altviool aan de Muziekacademie in Praag. Zij was o.a. docent viool en altviool aan de Kumulus Muziekschool in Maastricht en docent Methodiek voor viool en altviool aan het Conservatorium te Maastricht. 

  Locatie: Theater de Garage, Saxenkampstraat 2, Venlo 
  Entree: € 9,- / CJP of Studentenpas: € 7,75

  Lees meer
 • 25 januari 2015 15:00 - 16:30 Winterconcert Vrouwenkoor Thorensis
  Op 25 januari verzorgt Vrouwenkoor Thorensis een sfeervol Winterconcert. Op het programma staan diverse geestelijke werken. Kijk voor actuele informatie op de website van het koor.

  Dirigent: Esther Zaad 
  Datum en aanvangstijd: 25 januari…
  Op 25 januari verzorgt Vrouwenkoor Thorensis een sfeervol Winterconcert. Op het programma staan diverse geestelijke werken. Kijk voor actuele informatie op de website van het koor.

  Dirigent: Esther Zaad 
  Datum en aanvangstijd: 25 januari 2015, 15.00 uur 
  Locatie: Abdijkerk, Hoogstraat 5, 6017 AP Thorn 
  Entree: nog niet bekend

  In 2015 viert Vrouwenkoor Thorensis haar 20-jarig bestaan!

  Lees meer
 • 29 januari 2015 13:30 - 16:15 Samen met Jet van Aalst van gedicht tot gedicht in Maastricht
  Op Gedichtendag, 29 januari 2015 - de start van de Poëzieweek, kunt u onder deskundige en enthousiaste leiding van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours volgen. Zij voert u langs 15 etalages vol met liefdesgedichten, in een winters…
  Op Gedichtendag, 29 januari 2015 - de start van de Poëzieweek, kunt u onder deskundige en enthousiaste leiding van neerlandica Jet van Aalst het Poëzieparcours volgen. Zij voert u langs 15 etalages vol met liefdesgedichten, in een winters Maastricht met enkele stops onderweg. De route heeft dit jaar 'Met zingen is de liefde begonnen' als leidraad.

  Maak gebruik van deze amoureuze aanbieding en schrijf u in bij de klantenservice van Centre Céramique!

  Startpunt: Centre Céramique, Maastricht
  Deelname: € 5,- (incl. reader met de gedichten)
  Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00

  Lees meer
 • 29 januari 2015 20:00 - 00:00 DichtSlamRap 2015 - Inzenden kan nog tot 1 december 2014!
  De twaalfde DichtSlamRap staat gepland in Boxtel op donderdag 29 januari 2015. De jurywinnaar van deze woordenstrijd verdient 150 euro en kwalificeert zich voor de halve finale van het NK poetryslam.

  DichtSlamRap herbergt al jaren een mix…

  De twaalfde DichtSlamRap staat gepland in Boxtel op donderdag 29 januari 2015. De jurywinnaar van deze woordenstrijd verdient 150 euro en kwalificeert zich voor de halve finale van het NK poetryslam.

  DichtSlamRap herbergt al jaren een mix van dichters, slammers en een enkele rapper. Vooral de combinatie van veelbelovend jong talent en geroutineerde dichters maakt van elke editie weer een feest.

  Wil je zelf meedoen aan de DichtSlamRap? Schrijf je dan in vóór 1 december 2014. Stuur twee nog niet gepubliceerde gedichten samen met een kort CV naar marcel.linssen@planet.nl. Een jury bestaande uit ACG Vianen, Roel Weerheijm en Marcel Linssen beoordeelt de inzendingen en selecteert aan de hand daarvan de deelnemers voor de finale donderdagavond 29 januari 2015 of voor de pre-finale, zondagmiddag 11 januari 2015. Door deelname aan de pre-finale kan nog een deelnemer doordringen tot die finale. 
  De veertig beste inzendingen komen terecht in de gelegenheidsbundel die jaarlijks gepubliceerd wordt tijdens DichtSlamRap.
  In elf jaar DichtSlamRap hebben zo’n honderdtwintig dichters en poetryslammers plus enkele rappers in de finale van de DichtSlamRap gestaan. Winnaars tot nu toe: ACG Vianen, Karlijn Groet, Sieger Baljon, Arnoud Rigter, Lotte Asveld, Jee Kast, Pom Wolff, Philip Meersman, Benne van der Velde, Lotte Dodion en Loren Brouwers.

  Informatie
  Marcel Linssen, DichtSlamRap Boxtel
  06-24127686
  mail: marcel.linssen@planet.nl
   

  Lees meer
 • 30 januari 2015 20:00 - 22:00 Finale NK Poetry Slam 2015
  Vrijdag 30 januari, tijdens de landelijke Poëzieweek, strijden de beste poetry slammers in TivoliVredenburg om de titel Slampion 2015, de Gouden Vink-trofee en 1000 euro. Met metaforen, beelden, taalspel en bovenal hun uitzonderlijke voordrachtskunst…

  Vrijdag 30 januari, tijdens de landelijke Poëzieweek, strijden de beste poetry slammers in TivoliVredenburg om de titel Slampion 2015, de Gouden Vink-trofee en 1000 euro. Met metaforen, beelden, taalspel en bovenal hun uitzonderlijke voordrachtskunst moeten ze jou en de jury ervan overtuigen dat ze de beste poëzieperformer van Nederland zijn.

  Slamkampioenen ELLEN DECKWITZ en DAAN DOESBORGH zwaaien deze avond met de presentatorenscepter. 

  DJ DANIËL ZUUR verzorgt zoals vanouds de beats tussen de poëziebedrijven door.

  Performer-dichter JOKE VAN LEEUWEN en schrijver van het Poëziegeschenk 2015 ILJA LEONARD PFEIJFFER vellen samen met nog een derde jurylid strenge doch rechtvaardige oordelen over de finalisten.

  Op woensdag 14 januari nemen alle regionale slamkampioenen het tegen elkaar op tijdens de halve finales. Stem op je favoriete dichter en bepaal wie je terugziet tijdens de finale op 30 januari!

  Locatie: Tivolivredenburg, Utrecht
  Entree: 11,00 (CJP 8,50)

  Lees meer
 • februari
 • 01 februari 2015 14:30 - 16:15samenwerkings project Poëzie aan de Maas met Kira Wuck en Young Poets
  Ter ere van de Gedichtendag/Poëzieweek vindt op 1 februari een literaire, muzikale bijeenkomst plaats met als hoofdgast Kira Wuck, de winnaar van de Jo Peters PoëziePrijs 2014. Zij ontving de prijs voor haar zinderende debuut 'Finse meisjes'.…
  Ter ere van de Gedichtendag/Poëzieweek vindt op 1 februari een literaire, muzikale bijeenkomst plaats met als hoofdgast Kira Wuck, de winnaar van de Jo Peters PoëziePrijs 2014. Zij ontving de prijs voor haar zinderende debuut 'Finse meisjes'. Als Young Poets treden op Michelle Bracke, Merlijn Huntjens en Luuk Wojcik (i.s.m. Letterkundig Centrum Limburg). De vocale omlijsting is in handen van leerlingen van Kumulus o.l.v. Rick Debie. De middag staat onder leiding van neerlandica Mirthe Smeets, zij zal de dichters voorstellen en kort interviewen.

  Info over de dichters:
  Kira Wuck (1978) is half Fins, half Indonesisch en groeide op in Amsterdam. Ze won in 2011 het Nederlands kampioenschap Poetryslam en maakte veel indruk op vele festivals. Zij debuteerde in 2012 met de bundel 'Finse meisjes', die zeer lovend werd ontvangen. Remco Campert spreekt van "bijzondere poëzie vol onverwachte beelden".
  Michelle Bracke (Heerlen, 1983) en Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) schrijven en publiceren poëzie en zijn regelmatig te vinden op poetry slams en andere podia. Daarnaast hebben ze een stimulerende rol voor jong talent in de redactie van Ochtendlicht, literair tijdschrift door Limburgse jongeren. Op 'Poëzie aan de Maas' treden zij op met hun gezamenlijke voorstelling 'Flat': een reis in taal, muziek en beeld door obscure uithoeken van het menselijk brein.
  Luuk Wojcik (1993) is ook actief als performer op vele podia. Hij werd eerste in de categorie taal van de Limburgse Kunstbende in 2012, en daarna tweede in de landelijke finale. Luuk studeert inmiddels Creative writing aan ArtEZ Hogeschool in Arnhem.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: € 5,- / € 4,- voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop), incl. koffie/thee

  De organisatie is in handen van Maastricht Boekenstad i.s.m. Centre Céramique. Met boekverkoop.

  Lees meer
 • 05 februari 2015 12:30 - 13:30 Letters bij de lunch - 'Met zingen is de liefde begonnen' door leden van de VLAM
  Op 5 februari presenteren leden van de Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht (VLAM) hun favoriete liefdesgedichten in aansluiting op het landelijke thema van de 3e Poëzieweek (29 januari t/m 4 februari).

  Liefde is een veelgebruikte…
  Op 5 februari presenteren leden van de Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht (VLAM) hun favoriete liefdesgedichten in aansluiting op het landelijke thema van de 3e Poëzieweek (29 januari t/m 4 februari).

  Liefde is een veelgebruikte inspiratiebron voor dichters door de eeuwen heen! Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Allemaal beschrijven zij de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen.

  Laat u als 'naproefje' van de Poëzieweek verrassen door deze amoureuze selectie over liefde in goede én slechte tijden.

  Locatie: Centre Céramique, Maastricht
  Entree: gratis 

  Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht).

  Lees meer
 • 13 februari 2015 10:00 - 16:00 Workshop Verhaal Schrijven: de Ik-figuur
  De workshop Verhaal Schrijven: de Ik-figuur van Het Schrijflab staat in het teken van het vertellen in de ik-vorm. Hoe zet je de ik-figuur in als vertellende hoofdpersoon of als vertellende bijfiguur?


  De ik-verteller kan vertellen wat hij…
  De workshop Verhaal Schrijven: de Ik-figuur van Het Schrijflab staat in het teken van het vertellen in de ik-vorm. Hoe zet je de ik-figuur in als vertellende hoofdpersoon of als vertellende bijfiguur?

  De ik-verteller kan vertellen wat hij meemaakt als belevende ik of hij kan als vertellende ik terugkijken op wat hij heeft meegemaakt. Vaak is het zo dat de verhaalschrijver beide ikken met elkaar combineert. Door middel van prikkelende schrijfopdrachten met onverwachte wendingen worden de mogelijkheden en beperkingen van de ik-vorm in fictie onderzocht. Een ik-verteller hoeft allerminst een autobiografische verteller te zijn. Wel is hij subjectief en kan dingen verborgen houden of juist onthullen. Tast je de ik-verteller schrijvend af te dan ga je zien wat je ermee kunt. Je leert hem in te zetten als observator, als “onbetrouwbare verteller” of als hoofdpersoon, dicht op de huid van de actie, die verandert onder invloed van de gebeurtenissen.
   
  Datum:           vrijdag 13 februari 2015
  Tijd:                10.00-16.00 uur
  Locatie:          Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, 5991 PB,  Baarlo
  Kosten:           € 75,-- (lunch inbegrepen)
  Docent:           Koos van den Kerkhof
   
  Voor inschrijving ga naar: www.hetschrijflab.nl
 • 13 februari 2015 10:00 - 16:00 Schrijfworkshop 'Verhaal schrijven: de Ik-figuur'
  De workshop 'Verhaal Schrijven: de Ik-figuur' staat in het teken van het vertellen in de ik-vorm. Hoe zet je de ik-figuur in als vertellende hoofdpersoon of als vertellende bijfiguur?

  De ik-verteller kan vertellen wat hij meemaakt als belevende…

  De workshop 'Verhaal Schrijven: de Ik-figuur' staat in het teken van het vertellen in de ik-vorm. Hoe zet je de ik-figuur in als vertellende hoofdpersoon of als vertellende bijfiguur?

  De ik-verteller kan vertellen wat hij meemaakt als belevende ik of hij kan als vertellende ik terugkijken op wat hij heeft meegemaakt. Vaak is het zo dat de verhaalschrijver beide ikken met elkaar combineert. Door middel van prikkelende schrijfopdrachten met onverwachte wendingen onderzoeken we de mogelijkheden en beperkingen van de ik-vorm in fictie. Een ik-verteller hoeft allerminst een autobiografische verteller te zijn. Wel is hij subjectief en kan dingen verborgen houden of juist onthullen. Tast je de ik-verteller schrijvend af te dan ga je zien wat je ermee kunt. Je leert hem in te zetten als observator, als 'onbetrouwbare verteller' of als hoofdpersoon, dicht op de huid van de actie, die verandert onder invloed van de gebeurtenissen.

  Datum: 13 februari
  Tijd: 10.00-16.00 uur
  Locatie: Workshophuis Yvonne Cup, Schafelt 3b, 5991 PB,  Baarlo
  Kosten: € 75,- (incl. lunch)
  Docent: Koos van den Kerkhof

  Ga voor meer informatie en om je in te schrijven naar www.hetschrijflab.nl.

 • maart
 • 01 maart 2015 13:30 - 18:00eigen project Eenakterfestival Brokstukken
  Toneelhuis LFA organiseert samen met ECI Cultuurfabriek de zesde editie van een bijzonder en uniek theaterevenement: Eenakterfestival Brokstukken! Maar liefst 14 Limburgse toneelverenigingen uit alle windstreken van Limburg brengen tijdens deze…

  Toneelhuis LFA organiseert samen met ECI Cultuurfabriek de zesde editie van een bijzonder en uniek theaterevenement: Eenakterfestival Brokstukken! Maar liefst 14 Limburgse toneelverenigingen uit alle windstreken van Limburg brengen tijdens deze editie een eenakter op de planken. 

  Eenakterfestival Brokstukken laat jaarlijks de grote verscheidenheid en de kwaliteit van het Limburgse amateurtoneel zien. Toneelgroepen presenteren een speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerde eenakter ofwel korte passages uit toneelvoorstellingen van het nieuwe seizoen. Van kluchtige komedies tot tranentrekkende tragedies; alles kan en mag op de planken gebracht worden tijdens het festival. 

  Tijdens dit toneelfestival kan de bezoeker zijn eigen route door het festival bepalen. Tevens vindt er de monologenwedstrijd ‘In je Eentje’ tijdens dit festival plaats. Het publiek is de jury en bepaalt welke monoloog de publieksprijs t.w.v. € 150,- wint.  Het Eenakterfestival Brokstukken biedt de theaterliefhebber een verrassend, verscheiden en mooi beeld van het amateurtheater in Limburg. Zorg dat u erbij bent!

  Datum: 1 maart
  Tijd: 13.30-18.00 uur
  Locatie: ECI Cultuurfabriek, Roermond
  Entree: tickets (€ 10,- voorverkoop / € 12,- dagkassa) kunnen worden besteld worden bij de kassa van ECI Cultuurfabriek

  Deelnemers Eenakterfestival 2015.

  De programmering van het Eenakterfestival Brokstukken 2015 wordt in januari 2015 bekend gemaakt.
   

  Lees meer
 • 01 maart 2015 15:00 - 16:30 Bevrijdingsconcert 'Samen vrij'
  Op 1 maart verzorgt Vocaal Ensemble Silhouet, i.s.m. Strijps Mannenkoor, in Roermond het Bevrijdingsconcert ‘Samen vrij’.

  Dirigent: Wilko Brouwers en Hans Heykers 
  Datum en aanvangstijd: 1 maart 2015, 15.00 uur…
  Op 1 maart verzorgt Vocaal Ensemble Silhouet, i.s.m. Strijps Mannenkoor, in Roermond het Bevrijdingsconcert ‘Samen vrij’.

  Dirigent: Wilko Brouwers en Hans Heykers 
  Datum en aanvangstijd: 1 maart 2015, 15.00 uur
  Locatie: Munsterkerk, Munsterstraat, 6041 EG Roermond 
  Entree: Voorverkoop € 10,- / kassa € 12,50

  Programma 
  - Dona Nobis Pacem, Pēteris Vasks
  - Lux Aeterna - O Nata Lux - Veni Sancte Spiritus, Morten Lauridsen
  - Michael 's Day, Wilko Brouwers
   
  Lees meer
 • 08 maart 2015 20:00 - 22:00 Mozart Requiem Scratch dag
  Op 8 maart vindt in Theater aan het Vrijthof in Maastricht de 'Mozart Requiem Scratch dag' plaats; mét uitvoering door het Universiteitskoor Maastricht! 

  Dirigent: Wim Vluggen 
  Begeleider: Universiteitsorkest Maastricht …
  Op 8 maart vindt in Theater aan het Vrijthof in Maastricht de 'Mozart Requiem Scratch dag' plaats; mét uitvoering door het Universiteitskoor Maastricht! 

  Dirigent: Wim Vluggen 
  Begeleider: Universiteitsorkest Maastricht 
  Datum en aanvangstijd: 8 maart 2015, 20.00 uur 
  Locatie: Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47, 6211 LE Maastricht (locatie onder voorbehoud) 
  Entree: vanaf € 10,- 

  Lees meer
 • 21 maart 2015 20:00 - 21:30 Voorjaarsconcert Zangvereniging Maas- en Neergalm
  Op 21 maart wordt de lente in Neer muzikaal ingeluid tijdens het Voorjaarsconcert van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot stand met medewerking van Gemengd Koor Bel Canto uit Helden.

  Drigent: Sylvia Berghs …
  Op 21 maart wordt de lente in Neer muzikaal ingeluid tijdens het Voorjaarsconcert van Zangvereniging Maas- en Neergalm. Het programma komt tot stand met medewerking van Gemengd Koor Bel Canto uit Helden.

  Drigent: Sylvia Berghs 
  Begeleider: Jean-Pierre Steijvers 
  Datum en aanvangstijd: 21 maart 2015, 20.00 uur 
  Locatie: Gemeenschapshuis In d'n Haammaeker, Hoogstraat 2, 6086 BH Neer 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 31 maart 2015 19:30 - 21:30 Toonkunstkoor Roermond zingt Matthäus Passion
  Wat is Pasen zonder een passie van Bach? Voor elke muziekliefhebber hoort het lijdensverhaal op muziek van Bach onverbrekelijk bij de dagen voor Pasen. De Matthäus Passion wordt door velen beschouwd als het absolute hoogtepunt van de klassieke…
  Wat is Pasen zonder een passie van Bach? Voor elke muziekliefhebber hoort het lijdensverhaal op muziek van Bach onverbrekelijk bij de dagen voor Pasen. De Matthäus Passion wordt door velen beschouwd als het absolute hoogtepunt van de klassieke muziek. Traditiegetrouw voert het Toonkunstkoor ook in 2015 weer dit magistrale werk uit in Roermond.

  Dirigent: Pieter Cox 
  Begeleider: Barokorkest Concerto Vivo 
  Solisten: internationale solisten en jeugdkoor
  Datum en aanvangstijd: 31 maart 2015, 19.30 uur 
  Locatie: TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, 6041 JA Roermond 
  Entree: € 35,- (incl. garderobe en pauzedrankje)

  Lees meer
 • april
 • 05 april 2015 10:00 - 11:30 Groot Sint Martinuskoor - Krönungsmesse
  Op 5 april brengt het Groot Sint Martinuskoor de Krönungsmesse van Mozart ten gehore in de Sint Martinuskerk in Weert.

  Dirigent: Jean-Pierre Steijvers 
  Begeleider: Lène Vermeulen 
  Datum en aanvangstijd: 5 april 2015, 10.00 uur …
  Op 5 april brengt het Groot Sint Martinuskoor de Krönungsmesse van Mozart ten gehore in de Sint Martinuskerk in Weert.

  Dirigent: Jean-Pierre Steijvers 
  Begeleider: Lène Vermeulen 
  Datum en aanvangstijd: 5 april 2015, 10.00 uur 
  Locatie: Sint Martinuskerk, Weert 
  Entree: gratis
   
  Lees meer
 • 06 april 2015 15:00 - 16:00 Vocal Sollys en Kamerkoor Concertato - Requiem Bob Chilcott
  Op 6 april kunt u in Voerendaal genieten van het Requiem Bob Chilcott, uitgevoerd door Vocal Sollys en Kamerkoor Concertato. De organisatie is in handen van Stichting KUNO.

  Dirigent: Steven van Kempen 
  Begeleider: Vincent Kusters (orgel),…
  Op 6 april kunt u in Voerendaal genieten van het Requiem Bob Chilcott, uitgevoerd door Vocal Sollys en Kamerkoor Concertato. De organisatie is in handen van Stichting KUNO.

  Dirigent: Steven van Kempen 
  Begeleider: Vincent Kusters (orgel), Kamerorkest Concertato 
  Solisten: Bart Verhagen en Caroline Bosch
  Datum en aanvangstijd: 6 april 2015, 15.00 uur
  Locatie: Laurentiuskerk, Kerkplein 37, Voerendaal 
  Entree: gratis

  Lees meer
 • 18 april 2015 00:00 - 00:00 Popkor'n
  Op 18 april zingt Popkoor Bravoure Velden voor u 'Popkor'n'! 

  Dirigent: Marianne Groenewegen 
  Datum: 18 april 2015
  Locatie: BMV ‘De Vilgaart’, Velden
  Entree: € 7,50 
   
  Programma
  - Just Give Me A Reason, Pink & Nate Ruess…
  Op 18 april zingt Popkoor Bravoure Velden voor u 'Popkor'n'! 

  Dirigent: Marianne Groenewegen 
  Datum: 18 april 2015
  Locatie: BMV ‘De Vilgaart’, Velden
  Entree: € 7,50 
   
  Programma
  - Just Give Me A Reason, Pink & Nate Ruess
  - Somebody That I Used To Know, Gotye
  - That Man, Vince Degiorgio en David Schreurs
  - I Won't Give Up, Jason Mraz Lees meer
 • 19 april 2015 15:00 - 16:30 Lenteconcert Musica Vincit en Jeugdkoor Cantarella
  Op 19 april organiseert Koor Musica Vincit, in samenwerking met Jeugdkoor Cantarella uit Beek en Lien Haegeman (mezzo), een Lenteconcert in de Petrus en Paulus kerk te Landgraaf/Schaesberg. Aanvang: 15.00 uur Entree: vrije gave
  Op 19 april organiseert Koor Musica Vincit, in samenwerking met Jeugdkoor Cantarella uit Beek en Lien Haegeman (mezzo), een Lenteconcert in de Petrus en Paulus kerk te Landgraaf/Schaesberg.

  Aanvang: 15.00 uur
  Entree: vrije gave

  Lees meer
 • mei
 • 04 mei 2015 20:45 - 22:00 Herdenkingsconcert Heerlense Oratoriumvereniging
  Op 4 mei verzorgt de Heerlense Oratoriumvereniging een Herdenkingsconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Op het programma staat het Requiem van Giuseppe Verdi.

  Dirigent: Emmanuel Pleijers 
  Solisten: sopraan, alt, tenor en bas…
  Op 4 mei verzorgt de Heerlense Oratoriumvereniging een Herdenkingsconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Op het programma staat het Requiem van Giuseppe Verdi.

  Dirigent: Emmanuel Pleijers 
  Solisten: sopraan, alt, tenor en bas
  Datum en aanvangstijd: 4 mei 2015, 20.45 uur
  Locatie: Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen 
  Entree: € 38,25 / € 35,-

  Lees meer
 • 30 mei 2015 20:00 - 21:30 Vocal Group Transparant en Bende van Beuving - Klap van de korenmolen
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest…
  Op 30 mei levert Vocal Group Transparant uit Venray een bijdrage aan de voorstelling 'Klap van de korenmolen' van de Bende van Beuving in de schouwburg van Venray.

  'Klap van de korenmolen' is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band en het jubilerende Vocal Group Transparant. Een oprecht concert met tussendoor veel humor, imitaties, spontaniteit en geen geposeer.Het koor zingt heerlijk mee en ligt tussendoor onder de stoel van het lachen.Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken' tot een Mick Jagger met ADHD.

  ‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.

  Recensies
  De Stentor: "Prachtige liedjes en een niet te stuiten cabaretier met een mateloos gevoel  voor humor."
  Brabants Dagblad: "Warme liedjes en hilarische acts."
  Arena: "Allround cabaretier Beuving zet met het koor en zijn uitstekende band de zaal op zijn kop."

  Locatie: Schouwburg Venray
  Kosten: € 17,- / € 20,-


  Lees meer
 • juni
 • 14 juni 2015 19:00 - 21:30 Nouveau Visage - Down to earth
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage. Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants  Datum en aanvangstijd: 14 juni 2015, 19.00 uur  Locatie: Hof van Gaia  Entree: € 15,- 
  Op 14 juni kunt u genieten van het concert 'Down to earth' van Showkoor Nouveau Visage.

  Dirigent: Kirsten Lauvenberg-Dortants 
  Datum en aanvangstijd: 14 juni 2015, 19.00 uur 
  Locatie: Hof van Gaia 
  Entree: € 15,- 

  Lees meer
filters

discipline

 • muziek
 • toneel
 • dans
 • beeldende kunst
 • film & fotografie
 • literatuur
 • musea
 • streektaal
 • monumenten
 • cultuurparticipatie
alles selecteren / alles deselecteren

organisatie


overige filters

toon alleen:

Herstel filter
COOKIES
Deze website maakt gebruik van cookies, in verband met de werking van social media en Google Analytics.
Zo kunnen wij de site steeds verder verbeteren. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Wilt u cookies toestaan?